Pkt. 1 Godkendelse af Dagsorden. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pkt. 1 Godkendelse af Dagsorden. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen."

Transkript

1 Pkt. 1 Godkendelse af Dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen.

2 Pkt.2 Diskussion om udkast til høringssvar på Kommuneplanforslag 2009 Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at udkast til høringssvar vedr. Kommuneplanforslag 2009 diskuteres, med udgangspunkt i Kommuneplanmødet, Lokaludvalget afholder i Kvarterhuset, lokale 413 mandag den 11.maj 2009, kl at TRAFIK-arbejdsgruppen på baggrund af ovennævnte diskussion, udarbejder udkast til høringssvar på Kommuneplanforslag at TRAFIK-arbejdsgruppens udkast til høringssvar senest mandag den 15.juni 2009, kl.12 sendes til CBU med en præcisering af, at høringssvaret endnu ikke er godkendt i Amager Øst Lokaludvalg. 4. at TRAFIK-arbejdsgruppens udkast til høringssvar behandles på Amager Øst Lokaludvalgs ordinære møde den 26.juni 2009, med henblik på en endelig godkendelse og senest den 29.juni 2009, kl.12 sendes til CBU med en præcisering af, at det nu er det endeligt godkendte høringssvar fra Amager Øst Lokaludvalg. CBU (Økonomiforvaltningen) har sendt Kommuneplanforslag 2009 i høring. Høringsfristen er fastsat til den 15.juni 2009, kl.12. Tirsdag den 28.april 2008 modtog Amager Øst Lokaludvalgs Sekretariat Kommuneplanforslaget, hvorfor det ikke har kunnet nå at blive behandlet til forelæggelse på Amager Øst Lokaludvalgs møde den 14.maj Da næste Lokaludvalgsmøde først er den 26.juni 2009 og høringsfristen således overskrides, har Sekretariatet anmodet Jakob Hjortsgaard Jensen fra CBU (Økonomiforvaltningen) om en fristforlængelse til den 29.juni Svaret fra CBU har været, at fristen for et endeligt høringssvar fra Amager Øst Lokaludvalg godt kan forlænges til den 29.juni 2009, kl.12, men at Amager Øst Lokaludvalg skal indsende et foreløbigt høringssvar den 15.juni 2009, kl.12, med en præcisering af at høringssvaret ikke er godkendt i Amager Øst Lokaludvalg og et endeligt godkendt høringssvar følger den 29.juni 2009, kl.12. Amager Øst Lokaludvalg drøfter udkast til høringssvar og bemyndiger TRAFIK-arbejdsgruppen til at udarbejde et udkast til høringssvar, der fremsendes til CBU senest den 15.juni 2009, kl.12. Af høringssvaret, skal det fremgå at det ikke er godkendt i Amager Øst Lokaludvalg og at et endeligt godkendt høringssvar vil blive fremsendt til CBU den 29.juni 2009, kl.12. Ingen økonomiske konsekvenser.

3 VIDERE PROCES Sekretariatet sender TRAFIK-arbejdsgruppens udkast til høringssvar til senest den 15. juni 2009, kl.18. TRAFIK-arbejdsgruppens udkast til høringssvar præsenteres og godkendes endeligt på Lokaludvalgsmødet den 26.juni BILAG Kommuneplanforslag 2009 kan hentes elektronisk på eller i papirudgave ved personlig henvendelse til Amager Øst Lokaludvalgs Sekretariat, Kvarterhuset, lokale 417.

4 Pkt.3 Bydelsplanarbejdet Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget tager Bydelsplankoordinatorens orientering til efterretning. 2. at Lokaludvalget godkender anvendelsen af kr. af de budgetterede 2009 bydelspuljemidler til oplysning om bydelsplanarbejdet i Amager Øst bydel i forbindelse med arrangementet Run for love den 26. juli 2009 i Amager Strandpark. Den 1. maj 2009 gik Amager Øst Lokaludvalg i gang med arbejdet med bydelsplanlægningen. Arbejdet strækker sig frem til den 15. september På Lokaludvalgsmødet den 15. januar 2009 blev det besluttet at ansætte en bydelsplanmedarbejder (herefter bydelsplankoordinator) pr. 1. april Siden 1. april er der allerede afholdt arrangementer for Lokaludvalget og pressen, samt nye arrangementer står for døren. Det er ønsket at koble bydelsplanarbejdet med begivenheder som allerede er planlagt i bydelen, således at Amager Øst Lokaludvalg kan drage nytte af en mangfoldig række af begivenheder og dermed nå bredest muligt ud til bydelen. Den 28. april inviterede Økonomiforvaltningen Amager Øst Lokaludvalg til Opstartsmøde på Rådhuset. Her var der mulighed for at møde de forskellige fagforvaltninger og diskutere planerne for Amager Øst, samt gå i dialog om det kommende bydelsplanarbejde. Den 5. maj 2009 afholdte TRAFIK_arbejdsgruppen pressemøde på Amagerforbrændingen. Amagerforbrændingen var valgt som sted pga. sin beliggenhed midt i det berørte område som De 3 visioner omhandler. Efter pressemødet var der mulighed for at komme op på taget og se den storslåede udsigt over kyststrækningen. Herudover tilbød Amagerforbrændingen en rundvisning for interesserede. Her deltog Ole Pedersen, Bjarne Kallesøe, Thomas Christoffersen og Sofie Andersen. Der deltog ikke nogen fra pressen til selve pressemødet, men bydelsplankoordinatoren har efterfølgende haft kontakt med Magasinet KBH, Amagerbladet og Lokalavisen, som alle er interesserede i at omtale De 3 visioner og det kommende Bydelsplanarbejde. De fremmødte var iøvrigt: Torben Frølich, Direktør for Lokale- og anlægsfonden, Metroselskabet, Jens Green Jensen, Sundbysejlforening, Thomas Christoffersen, Gitte Jonsdatter og Bjarne Kallesøe, Inge Kobbelvedt og Ib Wendrup fra Amager Øst Lokaludvalg. Den 25. maj kl afholder Amager Øst Lokaludvalg Visionsmøde i Kultursalen, Prismen. Her præsenteres De 3 visioner som inspirations- og debatoplæg til det kommende bydelsplanarbejde. De nyudpegede projektpiloter vil efterfølgende stå til rådighed for interesserede borgere med henblik på at inddrage borgerne i de forskellige projektgrupper. Det er målet at oplyse, skabe interesse om det kommende Bydelsplanarbejde og hverve interesserede borgere til projektgrupperne. Det er meget vigtigt at borgerne og jeres netværk er informerede om dette arrangement. Lokaludvalgets medlemmer bedes i den forbindelse at orienterer deres netværk/bagland om muligheden for deltagelse i Visionsmøde den 25. maj. Foreløbigt er der

5 en helsides invitation i den nyeste udgave af Amar østen. Denne invitation vil blive efterfulgt af omtale i hhv. Lokalavisen Amager, Amagerbladet og plakatopslag på diverse offentlige institutioner (biblioteker, skoler) og flyers uddelt i Kvartershuset og ved metrostationerne i bydelen. I perioden den 25. juli til den 2. august 2009 afholdes worldoutgames i København. Dette er et arrangement som i sin helhed ønsker at fremme kultur, sport og menneskerettigheder. I den forbindelse afholdes den 26. juli arrangementet: Run for love i Amager Strandpark, hvortil der søges kr. af 2009 puljemidlerne. Beløbet fremkommer ved at Amager Øst Lokaludvalg sponsorerer 250 billetter á 75 kr. til motionsløbet (5 km og 10 km distancerne). Dette er et motionsløb med distancerne 5 km-10 km-halvmarathon og maraton. World out games ønsker at Run for love er et åbent arrangement, som er forankret lokalt. Bydelsplankoordinatoren ønsker i forbindelse med bydelsplanarbejdet at bakke op om dette mangfoldighedsskabende og sundhedsfremmende initiativ og oplyse om Amager Øst Lokaludvalg i forbindelse med uddelingen af disse gratis billetter og være synlige til selve arrangementet i form af en bod. Regnskabet i forbindelse med Amager Øst Lokaludvalgs deltagelse i arrangementet vil foreligge senest den 1. december I uge 18 har Bydelsplankoordinatoren indkaldt til de første procesgruppemøder for Formandsskabet, Søren Madsen og eksisterende tovholdere. Disse møder afholdes den 13. maj og 3. juni 2009 kl Det er procesgruppens opgave at sikre fremdrift i hele bydelsplanprocessen og fungere som sparringspartner for Bydelsplankoordinatoren. Bydelsplankoordinatoren har ligeledes indkaldt til de første projektgruppemøder, som afholdes den 18. maj kl i forbindelse med Trojkamøde og den 8. juni kl Projektgrupperne består på nuværende tidspunkt af de grupper som Amager Øst Lokaludvalg har opstillet, disse er oplistet i sin nuværende form i bilag. Det er hensigten at projektgrupperne bliver yderligere præciseret/tilpasset efter Visionsmødet den 25. maj, hvor vi kender opbakningen fra borgerne nærmere. Den 26. maj afholder Sundby Bibliotek i samarbejde med Bydelsplankoordinatoren en demokratidag for 8. klasser fra hhv. Lergravsparken- og Sønderbroskole. Formand Ole Pedersen har indvilliget i at holde et oplæg om nærdemokrati, hvorefter Bydelsplankoordinatoren vil gå i dialog med 8. klasserne om ønsker og visioner for deres bydel. Arrangementet er fortsat under udarbejdelse. Der er søgt om støtte på kr. af 2009 puljemidlerne. BILAG Status over de nuværende projektgrupper og piloter.

6 Pkt.4 Udkast til høringssvar Klima København Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at indstillingen fra TRAFIK-arbejdsgruppen om høringssvar vedr. Klima København en vision og en plan drøftes. 2. at indstillingen fra TRAFIK-arbejdsgruppen om høringssvar vedr. Klima København en vision og en plan godkendes. Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget, 1. Børne- og Ungdomsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget har den 25.marts 2009 godkendt, at forslag til Klima København en vision og en plan sendes i offentlig høring fra d. 14. april til d. 15. maj Byernes udvikling er helt central, når det handler om at reducere CO2-udledningen. Byboerne udleder væsentlig mindre CO2 pr. indbygger end folk på landet. Men byerne udleder samlet 70 80% af verdens CO2. Derfor er det afgørende at reducere byernes CO2-udledning. Borgerrepræsentationen besluttede den 11. juni 2008, at Københavns Kommune skal have en klimaplan. Klimaplanen skal indeholde konkrete og omkostningseffektive redskaber til at nå målsætningen om en reduktion af CO2 -udslippet på 20% i år Endvidere skal mulighederne for København som CO2-neutral by inden år 2025 undersøges. Som optakt til Klimatopmødet i december 2009 vil Københavns Kommune præsentere en plan for, hvorledes CO2-udledningen i København kan nedbringes med 20% i 2015 samt mulighederne for at blive CO2- neutral i Amager Øst Lokaludvalg har fået forlænget tidsfristen for høringssvaret til søndag den 17.maj 2009, kl.18. Høringssvaret har grundet den korte høringsfrist, ikke kunne nå at få indarbejdet svar fra borgerne i bydelen. Amager Øst Lokaludvalg drøfter og godkender vedlagte udkast til høringssvar. Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet sender høringssvar besluttet på Lokaludvalgsmødet til Klimaplan@TMF.KK.DK og Cc til lopede@tmf.kk.dk samt jadrej@tmf.kk.dk, senest den 17. maj 2009, kl.18. BILAG Udkast til høringssvar for Klima København en vision og en plan. Indstillingen fra diverse forvaltninger. Vision & Plan (Pixi-udgave). Den fulde version (på 134 sider) vil blive vedhæftet den elektroniske mødeindkaldelse.

7 Pkt.5 Godkendelse af rapporten Borgernært hospital Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at rapporten Borgervenlig hospitalsplan for Amager godkendes. I forbindelse med udarbejdelse af høringssvar på Strategi for det nye borgernære sundhedsvæsen (godkendt på Lokaludvalgsmødet den 16.april 2009), blev rapporten Borgervenlig hospitalsplan for Amager vedlagt som bilag til høringssvaret. På Lokaludvalgsmødet den 16.april 2009, blev det besluttet, at rapporten Borgervenlig hospitalsplan for Amager skal formelt godkendes af Amager Øst Lokaludvalg på Lokaludvalgsmødet den 14.maj Amager Øst Lokaludvalg godkender rapporten Borgervenlig hospitalsplan for Amager. BILAG Rapporten Borgervenlig hospitalsplan for Amager kan læses eller downloades fra Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside

8 Pkt.6 Hørinssvar Miljø i byggeri og anlæg Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at indstillingen fra TRAFIK-arbejdsgruppen om høringssvar vedr. Miljø i byggeri og anlæg drøftes og godkendes. Teknik- og Miljøforvaltningen har den 2.april 2009 sendt forslag til Miljø i byggeri og anlæg til intern høring i kommunens forvaltninger herunder Lokaludvalgene. Høringsfristen er fastsat til fredag den 15. maj Herefter forventes den forelagt politisk godkendelse i Teknik- og Miljøudvalget den 17. juni Københavns Kommune har siden 1998 haft miljøorienterede retningslinjer, der gælder i forbindelse med støtte til byfornyelse og alment byggeri samt for opførelse, ombygning og istandsættelse af kommunalt byggeri. Disse retningslinjer for miljørigtigt byggeri skal revideres inden udgangen af Formålet med den interne høring er at få kommunens forvaltninger kommentarer til udkastets indhold. Høringssvarene vil indgå i det videre arbejde med forslaget til Miljø i byggeri og anlæg 2009 forud for at det forelægges for politisk godkendelse. Amager Øst Lokaludvalg har fået forlænget tidsfristen for høringssvaret til tirsdag den 26.maj 2009, kl.12. Amager Øst Lokaludvalg drøfter og vedtager TRAFIK-arbejdsgruppens udkast til høringssvar. Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet sender høringssvar besluttet på Lokaludvalgsmødet til bydesign@tmf.kk.dk senest den 26. maj 2009, kl.12. BILAG TRAFIK-arbejdsgruppens udkast til høringssvar for Miljø i anlæg og byggeri. Dokument om Miljø i anlæg og byggeri. Pjece om Miljø i anlæg og byggeri.

9 Pkt.7 Medlemsforslag 1 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget forkaster Lokaludvalgsmedlem Bjarne Kallesøes forslag. Medlem af Amager Øst Lokaludvalg, Bjarne Kallesøe, foreslår; At det i beslutningsprotokolen, bør skrives med navns nævnelse, hvem af Lokaludvalgets medlemmer (eller suppleanter) der stemmer henholdsvis for og imod givne forslag, når der gennemføres afstemninger i Lokaludvalget. Formanden indstiller at forslaget fra Bjarne Kallesøe forkastes med flg. begrundelser; En rundspørge hos Lokaludvalgene fra Nørrebro, Amager Vest, Indre By, Christianshavn, Østerbro, Valby, Vesterbro og Kgs. Enghave viser, at de i lighed med hidtidig praksis i Amager Øst Lokaludvalg, tæller stemmerne op, for, imod og undlader at stemme. Ingen skriver navnene op på de afgivne stemmer, da der intet behov har været herfor. Et sådant behov synes heller ikke at eksistere i Amager Øst Lokaludvalg. Det vil være tidskrævende, at gennemføre navnenotering ved afstemninger i Amager Øst Lokaludvalg - selvom der blev udarbejdet fortrykte skemaer hvorpå medlemmernes stemmeafgivelse blev registreret af referenten. Flg. opgørelse over afstemninger i Amager Øst lokaludvalg, viser, at Lokaludvalget (modsat mange af de øvrige københavnske Lokaludvalg), benytter sig flittigt af afstemninger; Lokaludvalgsmødet den 14.august 2008: 4 Lokaludvalgsmødet den 11.september 2008: 3 Lokaludvalgsmødet den 9.oktober 2008: 5 Lokaludvalgsmødet den 13.november 2008: 2 Lokaludvalgsmødet den 4.december 2008: 2 Lokaludvalgsmødet den 15.januar 2009: 9 Lokaludvalgsmødet den 19.februar 2009: 5 Lokaludvalgsmødet den 19.marts 2009: 5 Lokaludvalgsmødet den 16.april 2009: 2 Allerede i dag eksisterer muligheden for at Lokaludvalgsmedlemmer kan forlange at få sin afvigende mening tilført beslutningsprotokolen, jf. Forretningsordenens 10, stk.2. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

10 Pkt.8 Medlemsforslag 2 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 2. at Lokaludvalget forkaster Lokaludvalgsmedlem Bjarne Kallesøes forslag. Medlem af Amager Øst Lokaludvalg, Bjarne Kallesøe, foreslår; At det ved kommende nyvalg til Amager Øst Lokaludvalg, skal kræves at alle foreningsrepræsentanter har bopæl i Amager Øst Bydel. Formanden indstiller at forslaget fra Bjarne Kallesøe forkastes med flg. begrundelse; Det er i Kommissorium for Lokaludvalg, vedtaget af BR den 13.juni 2007, at sammensætning og organisering af Lokaludvalgene er fastlagt. Bemyndigelsen til ændringer af disse ligger således i BR ikke hos Amager Øst Lokaludvalg. Forslag til ændring af Kommissoriet (og dermed bopælskravet) kunne eventuelt lanceres i forbindelse med en evaluering af Lokaludvalgenes virke og organisering. Jf. Kontorchef Peter Maarbjerg, fra Økonomiforvaltningen er der ikke på nuværende tidspunkt planlagt en egentlig evaluering, dels fordi de nyeste LU'er har været i gang så kort tid, dels fordi der er nyvalg, og dels fordi effekterne af fx. bydelsplanerne endnu ikke er kendt. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

11 Pkt.9 Medlemsforslag 3 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 3. at Lokaludvalget forkaster Lokaludvalgsmedlem Bjarne Kallesøes forslag. Medlem af Amager Øst Lokaludvalg, Bjarne Kallesøe, foreslår; at Amager Øst Lokaludvalg (jf. klimaplanens side 105 og 114) beslutter, at en "barriere" mod Øresund kan og bør etableres snarest ved at ombygge Amager Strandvej til et havdige svarende til det 63 km lange havdige fra Nakskov til Sandager, som var færdigbygget i En digehøjde på 4 meter bør være passende. Amager Strandvej skal fortsat være på toppen af diget svarende til den 4 sporede vej, som ligger på afslutningsdiget over Zuidersøen. Det smarte vil være, at den overskudsjord, som "metro"-byggeriet producerer, nemt vil kunne anvendes til at løfte Amager Strandvej op til de 4 meters højde. Formanden indstiller at forslaget fra Bjarne Kallesøe forkastes med flg. begrundelse; Forslaget synes at sortere under bydelsplanlægningen. Et vigtigt aspekt i hele processen omkring bydelsplanlægningen er borgerinddragelsen. Da borgerne endnu ikke har været inddraget i bydelsplanarbejdet (det sker første gang med Visionsmødet den 25.maj) vil en Lokaludvalgsbeslutning på dette meget konkrete punkt, sætte borgerdeltagelsen ud af kraft. Forslaget kunne eventuelt bringes op i en projektgruppe og der bringes til torvs overfor borgerne i bydelen. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

12 Pkt.10 Status på puljemidlerne Til orientering: Til dette Lokaludvalgsmøde, er der eksterne ansøgninger for i alt kr. af puljemidlerne. De tre arbejdsgrupper indstiller tilsammen, at der på dette Lokaludvalgsmøde godkendes støtte af 2009-puljemidlerne til eksterne ansøgere for i alt kr. (Solcelletasker til hjemløse undtaget, da der allerede er bevilget midler til dette projekt på et tidligere LU-møde). På Lokaludvalgsmødet den 19.februar 2009 blev puljemiddelbudgettet for 2009 vedtaget af Amager Øst Lokaludvalg. Det besluttedes, at afsætte kr. til eksterne ansøgere af puljemidler, fordelt med kr. på hvert halvår af Forudsat arbejdsgruppernes indstillinger til dette Lokaludvalgsmødes eksterne puljemiddelansøgninger vedtages med de foreslåede beløb, vil der til lokaludvalgsmødet den 26.juni 2009 (sidste møde i 1.halvår) være ,00 kr. til eksterne puljemiddelansøgere, jf. budgettet.

13 Pkt.11 Puljemiddelansøgning, Rapolics Er ikke lavet endnu

14 Pkt.12 Puljemiddelansøgning, Streetmovements CPH Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen. Streetmovement Danmark søger om støtte af 2009 puljemidlerne på i alt kr. til et arrangement med demonstration af bl.a. træningsmetoden Parkour for de 12-18årige på 2 folkeskoler i Amager Øst bydel. Arrangementet finder sted 1.april 2009 til 20.juni 2009 og vil blive fulgt op af en konference i september SOCIAL-arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. Der er tale om et projekt med lokale skoler, og det ansøgte beløb er beskedent. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest 31. august Der er søgt om støtte på kr. af 2009 puljemidlerne. BILAG Ansøgningen fra Streetmovement Danmark er vedlagt.

15 Pkt.13 Puljemiddelansøgning, Vejle Idrætsfestival Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen. NABO-center Amager søger om støtte af 2009 puljemidlerne på i alt kr. til en tur til Vejle Idrætsfestival for 6 brugere og 2 personaler i dagene 3.-5.juli SOCIAL-arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen afslås med den begrundelse at ansøgningen falder uden for Lokaludvalgets kriterier. Aktiviteten er ikke åben for alle og foregår ikke i Amager Øst. Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Ansøgning fra NABO-center er vedlagt

16 Pkt.14 Puljemiddelansøgning, Mændenes dag Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen. Peder Lykke centeret søger om støtte af 2009 puljemidlerne på i alt kr. til afholdelse af Mændenes Dag, som er en markedsplads den 13. juni 2009 på Peder Lykke Centret. På dagen er der oplysningsboder, underholdning og aktiviteter af særlig interesse for mænd, herunder foredrag, stumpemarked, motion, data, erindringsværksted og meget andet. Efterfølgende tilbydes der støtte, rådgivning, kurser og kompetencer til målgruppen (mænd over 60 år) samt lokaler, hvor de kan opbygge og udvikle nye aktiviteter og sociale netværk. SOCIAL-arbejdsgruppen indstiller at ansøgningen delvis imødekommes, med kr. i lighed med bevilling givet fra Amager Vest. Socialgruppen finder der er tale om et godt projekt men finder at de budgetterede udgifter er for store til at ansøgningen kan fuldt ud imødekommes med de midler, Lokaludvalget råder over. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest 31. august Der er søgt om støtte på kr. af 2009 puljemidlerne. Det indstilles, at der bevilges kr. BILAG Ansøgningen fra Peder Lykke Centeret er vedlagt.

17 Pkt.15 Puljemiddelansøgning, Amager Strandpark rundt Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Sundby Kajakklub søger om støtte af 2009 puljemidlerne på i alt kr. til kajakløbet Amager Strandpark Rundt ( kr.) der afvikles den 25.juli 2009, nye bådnumre til placering på kajakkerne ( kr.) samt til bedre sekretariats- og officialsfaciliteter ( kr.). BIFUK indstiller, at ansøgningen delvist imødekommes med kr. ud af de ansøgte kr. Det er arbejdsgruppens holdning, at projektet er støtteværdigt da kajakløbet er med til at underholde, inspirere og vise borgerne hvilke fritidsmuligheder der er for kajaksportsaktiviteter ved Amager Strandpark. BIFUK s begrundelse for ikke at støtte med det fulde ansøgte beløb er, at det af ansøgningen fremgår at Sundby Kajakklub fra anden side har fået tilsagn om støtte på kr. til hjælp til nye bådnumre. Endvidere mener arbejdsgruppen ikke at Lokaludvalget skal bevilge midler til forbedring af sekretariats- og officialsfaciliteter, og at dette må klares internt i kajakklubben. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest 31. august Der er søgt om støtte på kr. af 2009 puljemidlerne. Det indstilles, at der bevilges kr. BILAG Ansøgningen fra Sundby Kajakklub er vedlagt.

18 Pkt.16 Puljemiddelansøgning, Temporamar Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Foreningen Oplevelsesfabrikken i samarbejde med Foreningen WoodWorks og Kunstgruppen O34 søger om støtte af 2009 puljemidlerne på i alt kr. til endagsarrangementet Temporamar som finder sted den 29.august 2009 og omfatter de tre delarrangementer En dag på stranden ( kr.), Walk-In-Bio ( kr.) og Verdensgaderne ( kr.). Dette giver i alt kr. De resterende kr. skal bruges til PR for delarrangementerne. BIFUK indstiller, at ansøgningen delvist imødekommes med kr. ud af de ansøgte kr. BIFUK har vurderet, at delarrangementerne En dag på stranden og Verdensgaderne har indbygget så mange usikkerhedsmomenter så det ikke med sikkerhed kan siges at arrangementerne vil blive afholdt med de intentioner der bliver beskrevet i ansøgningen. Der er derfor kun blevet bevilget kr. af puljemidlerne til delarrangementet Walk-In-Bio. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest 30. oktober Der er søgt om støtte på kr. af 2009 puljemidlerne. Det indstilles, at der bevilges kr. BILAG Ansøgningen vedr. Temporamar er vedlagt.

19 Pkt.17 Puljemiddelansøgning, Musik på torvet Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. Områdefornyelsen i Øresundskvarteret søger om støtte af 2009 puljemidlerne på i alt kr. til afholdelse af kulturelle arrangementer - Lørdage på Musiktorvet 3 lørdage i juni måned 2009 og 1 lørdag i september BIFUK indstiller, at ansøgningen delvist imødekommes med kr. ud af de ansøgte kr. Arbejdsgruppen vil gerne støtte de initiativer der omtales i ansøgningen og som forventes at ville bidrage til at gøre Musiktorvet til et samlingspunkt for kultur-, markeds- og folkeliv på Amager. Blandt nogle af de første initiativer, som også er en afprøvning af hvad Musiktorvet kan bruges til, er lørdage på Musiktorvet. Årsagen til at ansøgningen ikke støttes med det fulde ansøgte beløb er, at arbejdsgruppen vurderer, at opmalingen af Musiktorvet i Dogville-stil (svarer til en plantegning af Musiktorvet i fuldskala, dvs. at de aktiviteter der skal være på Musiktorvet er malet på det sted hvor aktiviteten skal være) ikke vil få den visuelle effekt som det er tænkt i ansøgningen. BIFUK vil derfor ikke støtte denne del af ansøgningen. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest 31. oktober Der er søgt om støtte på kr. af 2009 puljemidlerne. Det indstilles, at der bevilges kr. BILAG Ansøgningen fra Områdefornyelsen i Øresundskvarteret er vedlagt.

20 Pkt.18 Puljemiddelansøgning, G/F Øresund Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra TRAFIK-arbejdsgruppen. G/F Øresund søger om støtte af 2009 puljemidlerne på i alt kr. til den klimarigtige grundejerforening - et forsøg med hvor langt vi kan komme ved en fælles indsats frem for individuelt. TRAFIK-arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen imødekommes med det fulde ansøgte beløb kr. Der er søgt midler hos andre og det er noteret, at hvis foreningen får så mange penge bevilget, at de får et overskud, når projektet er afsluttet, vil der blive sendt penge retur til puljemidlerne. Ligeledes har vi noteret os, at andre kan få udleveret projektbeskrivelse, når det er afsluttet. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest 31. december Der er søgt om støtte på kr. af 2009 puljemidlerne. BILAG Ansøgningen fra G/F Øresund er vedlagt.

21 Pkt.19 Puljemiddelansøgning, Solcelletasker Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen. På Lokaludvalgsmødet den 15.januar 2009 vedtog Amager Øst Lokaludvalg at støtte solcelle-tasker til Hus-forbi sælgere med underskudsgaranti på op til kr. af 2009-puljemidlerne. Der er imidlertid sket en ændring.(hør Henrik hvori ændringen består) SOCIAL-arbejdsgruppen indstiller at tildelingen den 15. januar 2009 på kr. fastholdes uændret. Den på Lokaludvalgsmødet den 15.januar 2009 tildelte underskudsgaranti på kr. af puljemidlerne fastholdes.

22 Pkt.20 Meddelelser fra Formanden Er på vej

23 Pkt.21 Punkter til kommende LU-møder LU-mødet den 26. juni 2009; Bydelsplanlægningen. LU-mødet den 20. august 2009; Bydelsplanlægningen. LU-mødet den 17. september 2009; Bydelsplanlægningen. LU-mødet den 22. oktober 2009; Bydelsplanlægningen. LU-mødet den 19. november 2009; Bydelsplanlægningen. LU-mødet den 10. december 2009; Bydelsplanlægningen. Emner, der skal tidsfastsættes; Status på projektet Fodgænger-strategi (TRAFIK-arbejdsgruppen). Valg til Amager Øst Lokaludvalg Procedure.

24 Pkt.22 Eventuelt

for mødet den , kl. 18:30 i

for mødet den , kl. 18:30 i , kl. 18:30 i FRAVÆRENDE MED AFBUD: MARTIN HEIN STEEN ALBERTS ELISABETH C.N. BECKMANN ANDERS HJORTH PELUMI FADAIRO JAN KYRSTING RUNE SOLVANG KOM KL 18.40 UNDER BEHANDLINGEN AF PUNKT 2 RANDI SØRENSEN, OLE

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

ØSTERBRO LOKALUDVALG

ØSTERBRO LOKALUDVALG DAGSORDEN for mødet den 26.03.2015, kl. 19:00 i Kildevælds Sogns Plejehjem, Helsingborggade 16, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2015-0071908) 1 2. Godkendelse af dagsorden (2015-0071908) 2 3. Kultur

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( )

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( ) , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) 2. Bydelsplanudkast (2010-21462) 3. Puljemiddelansøgning (2010-21462) 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) Formanden indstiller til Amager Øst

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 12.a Ekstern puljeansøgning, Ghetto Gourmet -Teaterkoncert ændrede projektbetingelser 12 b.ekstern puljeansøgning, Mobil frivillighed 12.c Ekstern puljeansøgning, Projekt Kaffeslabberas 12 a. Ekstern puljeansøgning,

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 Konstituering og formandskab 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets 1. møde, som skal afholdes max. en måned

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING SPROTOKOL FRAVÆRENDE AFBUD FRA SUSANNE MØLLER SUPPLEANTEN ANNE DUUS INDKALDT AFBUD FRA LASSE ROSSEN SUPPLEANTEN JENS GREEN INDKALDT AFBUD FRA STEEN ALBERTS INGEN SUPPLEANT AFBUD FRA OLE MELDGAARD INGEN

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest 1 Navn Styregruppen for Områdefornyelse

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes valgmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni 2011.

Læs mere

Regulativ - Lokaludvalgene

Regulativ - Lokaludvalgene Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. Af 6. februar 2014 I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. JENS WILLIAM GRAV MELDTE AFBUD, SUPPLEANT TRINE MADSEN DELTOG I HELE MØDET. SVEND AAGE SØRENSEN

Læs mere

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger.

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-03-2016 Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. Forvaltninger Beskæftigelse-

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Evaluering af bydelsplaner

Evaluering af bydelsplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Evaluering af bydelsplaner Denne evaluering er udarbejdet på baggrund af tidligere evalueringsrapport (Als Research) fra 2010 og evaluering

Læs mere

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne Teknik- og Miljøforvaltningens direktion Rådhuset, 1. sal, vær. 34 Postboks 444 1505 København V 04-11-2009 Sagsnr. 2009-60034 Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. Vedrørende egen driftundersøgelse om BR

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes valgmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni 2011.

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: OLE MELDGAARD BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG PETER KJØLLER LISSY SVENSSON FRAVÆRENDE UDEN

Læs mere

EFTERRETNINGSNOTAT. DATO : 1. oktober 2007. : Teknik- og Miljøudvalget. : Center for Miljø. EMNE : Agenda 21-plan 2008-2011 Resultat af udvalgshøring

EFTERRETNINGSNOTAT. DATO : 1. oktober 2007. : Teknik- og Miljøudvalget. : Center for Miljø. EMNE : Agenda 21-plan 2008-2011 Resultat af udvalgshøring EFTERRETNINGSNOTAT DATO : 1. oktober 2007 TIL FRA : Teknik- og Miljøudvalget : Center for Miljø EMNE : Agenda 21-plan 2008-2011 Resultat af udvalgshøring RESUMÈ Dette efterretningsnotat beskriver i store

Læs mere

Vedtægter for styregruppen for områdefornyelse i Husum

Vedtægter for styregruppen for områdefornyelse i Husum Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT 05-11-2009 Bilag 1 - Vedtægter for områdefornyelsen i Husum Vedtægter for styregruppen for områdefornyelse i Husum 1 Navn Styregruppen for Områdefornyelse i Husum Sagsnr.

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 4 deltager økonomidirektør Hanne Baastrup, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (kl ).

Eksterne deltagere: Under punkt 4 deltager økonomidirektør Hanne Baastrup, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (kl ). DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 17. januar 2018 kl. 10.00 15.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand),

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation følgende

Læs mere

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene.

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til gruppeformandskredsen Oversigt over fravær i lokaludvalgene - og Gruppeformandskredsen bestilte i 2014 en årlig oversigt

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I medfør af 4, stk. 2, i lov nr. 553 af 18. juni 2012 om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution, hvorefter institutionens bestyrelse

Læs mere

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 10. april 2018.

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 10. april 2018. DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning,

Læs mere

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen (Overflytningsbeslutningen) Borgerrepræsentationen besluttede, at udgifterne

Læs mere

Byfornyelsesredegørelse

Byfornyelsesredegørelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget og Borgerrepræsentationen Byfornyelsesredegørelse 1. Indledning Byfornyelsesredegørelsen skaber et samlet

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret Bilag 3 Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret 1 Navn Områdefornyelsen Folehavekvarteret 2 Baggrund Den 29. maj 2017 besluttede Borgerrepræsentationen at igangsætte og medfinansiere Områdefornyelsen

Læs mere

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold Vedtægtsændringer, børnesagkyndigt selskab I samarbejde med psykologforeningens sekretariat har vi lavet et tjek af selskabets vedtægter, som på flere områder viser sig at være forældede eller forkerte

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( )

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( ) REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. februar 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2010-42410) 2. Status på bydelsplanen (2010-41789) 3. Ansøgning Grøn Guide fra Amager Miljøpunkt (2010-40822) 4. Ansøgning

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning, services og tilbud. Vi vil derfor gerne vide, hvad

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE JAN KYSTTING HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT MICHAEL CHRISTENSEN DELTOG I

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE JAN KYSTTING HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT MICHAEL CHRISTENSEN DELTOG I BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE JAN KYSTTING HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT MICHAEL CHRISTENSEN DELTOG I HANS STED. PELUMI FADAIRO HAVDE MELDT AFBUD. SUPPLEANT CHRISTIAN HEYN DELTOG I HENDES STED. PETER KJØLLER

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD SPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: SVEND AAGE SØRENSEN SUPPLEANTEN BIRTE ILLEMANN POULSEN DELTOG BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG MARTIN

Læs mere

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro 1 Baggrund Med overførselssagen 2013 Fremgang i Fællesskab, som blev

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Tirsdag den 26. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sted: Lille Stue, KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Charlotte M. B. Nielsen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

PROTOKOL. for mødet den 20.08.2009, kl. 18:30 i. 1. Godkendelse af dagsorden (2009-107681) 2. Bydelsplanarbejdet (2009-107681)

PROTOKOL. for mødet den 20.08.2009, kl. 18:30 i. 1. Godkendelse af dagsorden (2009-107681) 2. Bydelsplanarbejdet (2009-107681) PROTOKOL, kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden (2009-107681) 2. Bydelsplanarbejdet (2009-107681) 3. Krimsvej lokalplan (2009-107681) 4. Orientering vedr. sagen om datatilsynet (2009-107681) 5. Fordeling

Læs mere

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år.

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år. 25. februar 2011 J.nr. 2011-4001-01 MD Forretningsorden for Universitetsdirektørudvalget Formandskab 1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. for mødet den 25. 06.2009 FRAVÆRENDE MED AFBUD: ANDERS HJORT STEEN CHRISTENSEN FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: STEEN ALBERTS

BESLUTNINGSPROTOKOL. for mødet den 25. 06.2009 FRAVÆRENDE MED AFBUD: ANDERS HJORT STEEN CHRISTENSEN FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: STEEN ALBERTS FRAVÆRENDE MED AFBUD: ANDERS HJORT STEEN CHRISTENSEN FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: STEEN ALBERTS LIZZY O SVENSON OLE PEDERSEN ERKLÆREDE SIG INHABIL UNDER BEHANDLINGEN AF PUNKT 14 OG FORLOD SALEN. 1. Godkendelse

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 05. marts 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 05. marts 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 05. marts 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 008. Landdistriktspolitik 17 009. Orientering om lediges og virksomheders brug af Jobnet 20

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden 26-06-2014 kl. 16:45 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Dorthe la Cour Hanne Agersnap Søren P. Rasmussen Ib Carlsen Jens Timmermann Finn Riber Rasmussen Henrik Bang Ekstraordinært

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214 Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214 Indholdsfortegnelse 001. Farsø Petanque Klub - ansøgning om tilskud til udvidelse

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune af 6. februar 2014 Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014

REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014 REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014 Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn

Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Driftsstøtteaftale for det lokale miljøarbejde i Indre By og på Christianshavn 01-01 Denne aftale indgås mellem Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg på vegne

Læs mere

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes.

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for gruppeformandskredsen (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født

Læs mere

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 12. marts 2010:

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 12. marts 2010: BESLUTNINGSPROTOKOL Ingen fraværende. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 11/2010 Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 12. marts 2010: Godkendt. 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR

Læs mere

Referat. Møde i Ældrerådet 29. januar 2014 kl Københavns Rådhus, udvalgsværelse D 103

Referat. Møde i Ældrerådet 29. januar 2014 kl Københavns Rådhus, udvalgsværelse D 103 Referat Møde i Ældrerådet 29. januar 2014 kl. 10 15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D 103 Afbud fra: Johnn Lagermann Benna Lis Jacobsen og Hjørdis Espensen forlod mødet kl. 14. DAGSORDEN BESLUTNING 4.

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg.

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg. NOTAT: BAGGRUND OG RAMMER; SERVICEEFTERSYN FOR LOKALUDVALG Lokaludvalg Der er i Københavns Kommune oprettet 12 lokaludvalg. Der er ét lokaludvalg i hver af kommunens bydele. To bydele, Vesterbro bydel

Læs mere

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Amager-Strøggade Projektet J.nr. AMØ 2/2009 Formanden indstiller

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 10. december 2010:

Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet den 10. december 2010: BESLUTNINGSPROTOKOL Fraværende: Finn Rudaizky som varslet. Neil Stenbæk Bloem som varslet. Lars Aslan Rasmussen 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 59/2010 Borgerrådgiverudvalgets beslutning under mødet

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene.

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til Jakob Næsager 25. april 2018 Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene Kære Jakob Her er svar på

Læs mere

Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde (nye regler) UDKAST Retningslinier for Lokaludvalgenes opstillingsmøde

Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde (nye regler) UDKAST Retningslinier for Lokaludvalgenes opstillingsmøde NOTAT Til Økonomiudvalget Sammenligning mellem nye og gamle valgregler for lokaludvalg Sagsnr. 2010-152012 Dokumentnr. 2011-166317 Sagsbehandler Anne Christine Brøndum Forretningsorden for Repræsentantskab

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

REFERAT. Afbud: Arvin Storgaard, Joan Jensen. Ikke mødt: Hjørdis Espensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/ Svend Aage Sørensen (beslutningspunkt)

REFERAT. Afbud: Arvin Storgaard, Joan Jensen. Ikke mødt: Hjørdis Espensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/ Svend Aage Sørensen (beslutningspunkt) REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 11. april 2017 kl. 12.30 til 15. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale) Til stede: Svend Aage Sørensen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Bilag 2 - Oversigt over foreslåede og afslåede støttemodtagere

Bilag 2 - Oversigt over foreslåede og afslåede støttemodtagere KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bilag 2 - Oversigt over foreslåede og afslåede støttemodtagere Dette bilag beskriver de ansøgninger som foreslås støttet af arrangementspuljen

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: Onsdag den 13. april 2016 kl. 10-14 Sted: Rådhuset (afventer lokale) Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf From: Mads Laursen Sent: 8. november 2017 10:15 To: Mads Laursen; Fællespostkasse Brønshøj-Husum Lokaludvalg; Fællespostkasse Nørrebro Lokaludvalg; Fællespostkasse Indreby Lokaludvalg;

Læs mere