Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed"

Transkript

1 Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed APRIL 2012/6 Ortopædkirurgisk Afdeling - Klinisk Institut, OUH SDU Kære Alle Velkommen til årets første nyhedsbrev fra forskningsenheden. Forskningsenheden har de sidste måneder været igennem en rigtig god udvikling med ansættelse af nyt forskningspersonale, opstart af nye ph.d.-studerende samt tildeling af en række fondsbevillinger. I 2011 har vi performet godt i forhold til antal publikationer og igangsætning og forsvar af ph.d.-forløb (se nedenfor). Såvel antal publikationer som ph.d.-forløb er vigtige måltal for forskningsenheden. I anledning af donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal til indkøb af den første nano-scanner i Nordeuropa, afholder vi den 6. juni et seminar, hvor vi har indbudt to internationalt kendte forskere (se nedenfor). Alle er velkomne. Vores databaser over de højt specialiserede funktioner er under etablering takket være et tæt samarbejde imellem vores afdeling og regionens databaseenhed, primært ved projektleder Henning Skov og afdelingschef Mads Haugaard. Databaserne bliver et vigtigt redskab for dokumentation af vores aktiviteter og et afgørende grundlag for forskningsprojekter med henblik på fastholdelse og udvikling af vores specialiserede funktioner. Jeg ser med glæde frem til endnu et inspirerende år for forskningsenheden. Der er et rigtig fint engagement i den efterhånden store aktive forskningsenhed, og det er dejligt med god energi hos vores motiverede kollegaer og forskere. Jeg håber, at vi i dette år får forbedret kontorforholdene for vores ph.d.-studerende samt fastansatte forskere med henblik på at skabe et bedre forskningsmiljø. Med venlig hilsen Søren Overgaard Forskningsleder, professor, dr.med. Hvem er forskningsenheden? Den ortopædkirurgiske forskningsenhed er en del af Ortopædkirurgisk afdeling, OUH og er samtidig tilknyttet Klinisk Institut under Syddansk Universitet. Alle ansatte (læger, lektorer, plejepersonale, sekretærer, laboranter og andet personale) i Ortopædkirurgisk afdeling er en del af forskningsenheden. Ud over de direkte ansatte i Ortopædkirurgisk afdeling, er der tilknyttet post doc stilling, en række ph.d.- studerende, medicin studerende samt andre forskere.

2 Nyhedsbrev Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed: April 2012/6 2 Publikationer Figuren viser udvikling i antal peer-review publikationer fra den ortopædkirurgiske forskningsenhed Antal publikationer i 2011 er det største antal nogensinde. Det er glædeligt, at langt hovedparten af publikationerne er udført af afdelingens læger udenfor ph.d.-forløb. Samtidig viser tallene, at vi skal have større fokus på, at vores ph.d.-studerende får publiceret deres delstudier, typisk 3, fra hver ph.d.-afhandling. Ph.d.-studerende Figuren viser udvikling i antal ph.d.-studerende med hoved- eller medvejleder i den ortopædkirurgiske forskningsenhed Målet for vores forskningsenhed er at have ca ph.d.-studerende tilknyttet som en kritisk masse, for at enheden hviler i sig selv. Der er som anført nedenfor en række nye ph.d.-studerende under indskrivning, hvorfor vi allerede nu kan se, at vi når vores måltal for 2012 med indskrivning af ca. 5-6 nye ph.d.-studerende. Seminar og reception I forbindelse med en donation på ca. 3 millioner d.kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, er der indkøbt en nano-skanner til Ortopædkirurgisk Forskningslaboratorium. Scanneren er den første af sin art i Nordeuropa, hvorfor vi kan være meget stolte af, at vi nu har hentet dette unikke apparatur til vores forskningsenhed. Den vil supplere vores nuværende apparatur, således at vi qua forskningslektor, dr.med. og ph.d. Ming Ding nu kan udføre de mest avancerede 3D-analyser af knogle på verdensplan. Vi er således i den absolutte verdenselite på dette område.

3 Nyhedsbrev Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed: April 2012/6 3 Der afholdes seminar og reception: 6. juni 2012, kl. 14, Winsløwsparken 15, stuen, Det store Auditorium. Der er inviteret 2 internationalt respekterede foredragsholdere, der vil forelæse omkring anvendelse af mikro-ct og nano-ct skanning. Alle er velkomne. Se link: heder/seminar+nano+scanner Ny forskningsstrategi OUH Der er udarbejdet en ny, meget ambitiøs Forskningsstrategi På vej mod Nyt OUH for OUH og Klinisk Institut, SDU ( hvilket er særdeles glædeligt. Med henblik på at gennemføre strategien forventes det, at det nuværende OUH-forskningsbudget fordobles til ca. 80 millioner d.kr. per år i 2017 igennem intern generering. Der er udpeget 7 nye indsatsområder: 1. Eliteforskningscentre 2. Højt specialiserede funktioner 3. Regionalt samarbejde om akutområdet og folkesygdomme 4. Internationalt samarbejde 5. Samarbejde med Syddansk Universitet 6. Ledelsesmæssigt samarbejde 7. Sammenhængende karriereforløb Satsningen vil uden tvivl betyde, at OUH styrkes betydeligt forskningsmæssigt med stor afsmitning på udviklingen indenfor det kliniske område, herunder tiltrækning af flere specialiserede funktioner. Samtidig vil det betyde, at OUH rykker en klasse op forskningsmæssigt og bliver absolut toneangivende i Danmark. Ny politik for forskning i Region Syddanmark Regionsrådet i Region Syddanmark har i november 2011 vedtaget en ny politik ( for Sundhedsforskning i Region Syddanmark. Politikken har 6 hovedområder 1. Stærke forskningsmiljøer 2. Anvendt sundhedsforskning 3. Rekruttering, uddannelse og talentpleje 4. Samarbejde 5. Finansiering af sundhedsforskning 6. Sundhedsforskning et politisk fokusområde der supplerer OUH s forskningsstrategi. Politikken for Sundhedsforskningen er et klart signal om, at man fra politisk hold har anerkendt vigtigheden af at prioritere forskningen med henblik på at styrke Region Syddanmark indenfor sundhedsområdet. Det er særdeles positivt med den store politiske opbakning.

4 Nyhedsbrev Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed: April 2012/6 4 Forskningssamarbejde med kiropraktorer Der er indledt et forskningssamarbejde mellem Ganganalyselaboratoriet og kiropraktorer på SDU. I den anledning er lektor Anders Holsgaard Larsen blevet interviewet til Ny viden. Se følgende link Nyansættelse Den 1. februar 2012 er biomedicinsk ingeniør Dennis Brandborg Nielsen blevet ansat i en 2-årig periode som Forskningsassistent i den ortopædkirurgiske forskningsenhed med tilknytning til Ganganalyselaboratoriet. Dennis skal understøtte forskningen på børn diagnosticeret med cerebral parese samt voksne diagnosticeret med moderat knæartrose. Dennis er ansat for forskningsmidler fra OUH s frie forskningsmidler. Dennis Brandborg Nielsen Dennis Hansen Anna Sindbjerg Hobolth Vilhelm Engell Nye ph.d.-studerende Cand.med. Vilhelm Engell er pr. 1. marts 2012 ansat som deltids ph.d.-studerende med projektet: Idiopatisk klumpfod. En undersøgelse af arvelighed og livskvalitet med baggrund i en tvillingekohorte samt kliniske, funktionelle og radiologiske prædiktorer ved Ponseti-behandling. Hovedejleder: Professor Søren Overgaard. Medvejledere: Overlæge, klinisk lektor Niels Wisbech Pedersen og professor Kirsten Ohm Kyvik, Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU. Cand.scient.san.publ. Anna Sindbjerg Hobolth starter som ph.d.-studerende, den 1. april 2012 med projektet: Forbigående risikofaktorers betydning for arbejdsulykker i risiko-brancher en case-crossover af skadestuebehandlede ekstremitetsskader. Projektet er et 3-årigt case-crossover studie af incidente arbejdsrelaterede skadestuebehandlede ekstremitetsskader i fire højrisikobrancher: bygge- og anlægsbranchen, landbruget, jern- og metalindustrien og industrislagteri. Formålet med projektet er at identificere, hvilke forbigående risikofaktorer, der har betydning for arbejdsulykker, som har medført ekstremitetsskader, vurdere hvorvidt forbigående risikofaktorer har større betydning for arbejdsulykker på midlertidig/skiftende arbejdspladser end på faste arbejdspladser, samt afprøve case-crossover designet indenfor arbejdsulykkesforskningen. Projektet bliver udført i samarbejde med Odense og Herning skadestue. Hovedvejleder: Overlæge Jens Lauritsen. Medvejledere: Overlæge Flemming Lander, Arbejdsmedicinsk Klinik, Regionshospitalet Herning og seniorforsker Pete Kines, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

5 Nyhedsbrev Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed: April 2012/6 5 Kommende ph.d.-studerende Cand.med. Dennis Hansen har fået accepteret sin ph.d.-protokol: Identification of time dependent clusters from hospital data. Studiet skal forsøge at fremskaffe en pålidelig statistisk metode til at vurdere ophobning af ulykker eller sygdom i tid og rum. Modellen skal således kunne tage højde for tid og afstand mellem to incidenser, beregnet i forhold til baggrundsrisiko. Hovedvejleder: Overlæge Jens Lauritsen. Medvejledere: Professor Jørn Kolmos, Klinisk Mikrobiologi, SDU og professor Rasmus Waagepetersen, Institut for Matematiske Fag, Ålborg Universitet. Planlagte datoer for forsvar af ph.d.-projekter Ph.d.-studerende, cand.med. Jeannette Østergaard Penny forsvarer sin ph.d.-afhandling: Metal-metal articulations versus standard ceramic-polyethylene cementless total hip arthroplasty in younger patients. Forsvaret er planlagt til: den 15. juni 2012, kl i Emil Aarestrup. Opponenter: Professor, ph.d. Niels Wedderkopp, Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet (formand), overlæge, dr.med. Michael Ulrich-Vinther, Århus Sygehus og professor, dr.med. Johan Kärrholm, Department of Orthopedics, Sahlgrenska, Mölndal, Sverige Ph.d.-studerende, cand.manu. Erik Poulsen forsvarer sin ph.d.-afhandling: Osteoarthritis of the Hip. Prevalence in Danish chiropractic practice. Reproducibility of range of motion and muscle strength. A proof-of-principle randomized clinical trial. Forsvaret er planlagt til: den 16. juni Opponenter: Professor Jens Søndergaard, Forskningsenheden for Almen Praksis, SDU (formand), professor Sita Bierma-Zeinstra, University Medical Centre Erasmus, Rotterdam & professor Henning Bliddal, Parker Institut, Frederiksberg Hospital Bevillinger Research fellow Anders Dastrup har modtaget et introduktionsstipendium fra Gigtforeningen på kr. kr i forbindelse med forberedelse af ph.d.-projektet: Use of statins, non-steroidal anti-inflammatory drugs and tranexamic acid, and the risk of major cardiovascular events and death following total hip replacement surgery. A population based study from the Danish Hip Arthroplasty Register. Research fellow Christen Ravn har modtaget en bevilling på kr fra Gigtforeningen til ph.d.-projektet: On the diagnosis prosthetic joint infections. Research fellow Signe Rosenlund har modtaget en bevilling på kr fra Region Sjælland til ph.d.-projektet: Surgical Approach in osteoarthritis patients with primary total hip arthroplasty. The effect on pain, early physical function. Patient reported outcome measures, gait and muscle weakness - A Randomized Clinical Trial. Til samme projekt har Signe modtaget kr fra Bevica Fonden samt kr fra Bjarne Jensen Fonden. Professor Søren Overgaard har modtaget kr fra Toyota Fonden m.h.p. indkøb af Thermal Activity Monitor. Apparaturet kan med meget høj præcision måle varmeudvikling som tegn på tilstedeværelse af mikroorganismer. Apparaturet skal anvendes til Christens Ravn s ph.d.-projekt.

6 Nyhedsbrev Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed: April 2012/6 6 Lektor Anders Holsgaard Larsen har modtaget kr fra OUH s forskningspulje til projektet Neuromuscular exercise as treatment for knee osteoarthritis in middle aged patients. Anders har ligeledes modtaget kr fra DOS Fonden til deltagelse i American College of Sports Medicin annual conference 2012, i San Francisco, den 30. maj 2. juni Anders Holsgaard Larsen deltager med en poster. Ph.d.-studerende Bjarke Viberg har modtaget et ph.d.-stipendium kr fra OUH s ph.d.-pulje. Post doc Carsten Jensen har i forbindelse med projektet: Non-surgical treatment of patients with osteoarthritis of the hip: A randomised controlled trial modtaget følgende bevillinger: - Regionsyddanmarks Forskningspulje kr Forskningsrådet OUH kr Gigtforeningen kr Projektgruppen består af Professor Søren Overgaard, professor Ewa Roos, Institut for Idræt og Biomekanik SDU samt overlæge, klinisk lektor Per Kjærsgaard-Andersen, Ortopædkirurgisk afdeling, Vejle Sygehus. Formålet med projektet er at afdække, om patientuddannelse i kombination med et superviseret træningsforløb på 12 uger kan udskyde tiden til operation hos patienter med indikation for hoftealloplastik sammenlignet med patienter, der alene får uddannelse. Sekundært ønskes undersøgt, om der er forskel i smerte, funktion, aktivitets niveau og livskvalitet mellem behandlingerne. Det superviserede træningsforløb kommer til at indeholde elementer af styrketræning og neuromuskulær træning. Carsten Jensen har modtaget kr fra DOS-fonden med henblik på deltagelse i Osteoarthritis Research Society International (OARSI) World kongres, Barcelona april. Elitespeciale studerende Stud.med. Anders Elkær Jensen og stud.med. Mads Dencker har den 20. januar 2012 forsvaret deres speciale: Effekten af et knogleerstatningsmateriale, i form af et lille peptid P15-BGS, på implantat fikseringen i får. Vejledere: Ming Ding og Søren Overgaard. Nye kandidatspecialestuderende Stud.med. Eric Sebastian Bekric og stud.med. Måns Frederik Forsberg: Behandlingspraksis i Skandinavien og Finland ved dyb infektion i proteseopererede hofter og knæ. Vejledere: Søren Overgaard & Christen Ravn Stud.med. Carl-Henrik Rehn og stud.med. Martin Kirkegaard: Behandling af displacerede midskafts klavikel frakturer en systematisk gennemgang. Vejledere: Morten Schultz Larsen og Bjarke Viberg

7 Nyhedsbrev Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed: April 2012/6 7 Publikationer i perioden 1. januar 23. april 2012 Babiker H, Ding M, Sandri M, Tampieri A, Overgaard S. The effects of bone marrow aspirate, bone graft, and collagen composites on fixation of titanium implants. J Biomed Mater Res Part B 2012:100B: Froberg L, Christensen L, Pedersen NW, Overgaard S. Radiographic changes in the hip joint in children suffering from Perthes disease. J Pediatr Orthop B 2012 May; 21(3): Overgaard S, Mortensen N. Knæsmerter. Ugeskrift for Laeger, Vol. 174, Nr. 15, 2012, s Paulsen A, Lauritsen J, Overgaard S. Quality of Data Entry Using Single Entry, Double Entry and Automated Forms Processing: An Example Based on a Study of Patient-Reported Outcomes. P L o S One, Vol. 7, Nr. 4, Pedersen JB, Al-Aubaidi Z. Postural kyfose og morbus Scheuermann.. Ugeskrift for Laeger, Vol. 174, Nr. 1-2, s Poulsen E, Christensen HW, Overgaard S, Hartvigsen J. Prevalence of Hip Osteoarthritis in Chiropractic Practice in Denmark: A Descriptive Cross-Sectional and Prospective Study. J Manipulative Physiol Ther Mar 12. (Epub ahead of print) Sørensen AKB, Frich LH: Hemialloplastik i albueleddet til frakturbehandling, Ugeskr Laeger Mar 19;174(12):797. Vinther A, Alkjær T, Kanstrup IL, Zerahn B, Ekdahl C, Jensen K, Holsgaard-Larsen A, Aagaard P. Slide-based ergometer rowing: Effects on force production and neuromuscular activity. Scand J Med Sci Sports. (Epub ahead of print) Kongresdeltagelse Lektor Anders Holsgaard Larsen deltager i American College of Sports Medicine Annual Meeting 2012, San Francesco, med posteren: Intra-rater Reliability and Between-leg Deficits in Unilateral Jump Performance and Muscle Strength in Healthy Controls Post doc Carsten Jensen deltager ligeledes I kongressen. Carsten Jensen deltager desuden i Osteoarthritis Research Society International (OARSI) World Congress, Barcelona, april med posteren : Recovery in horizontal gait after hip resurfacing vs. total hiparthroplasty at 6-month follow-up. A randomized clinical trial.

8 Nyhedsbrev Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed: April 2012/6 8 Kommende kongresser OARSI (Osteoarthritis Research Society International World Congress) Afholdes i Barcelona i perioden april NOF (Nordic Orthopaedic Federation) Den 56. kongres afholdes i Tallinn i perioden maj EFORT (European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology) Kongressen afholdes i Berlin, den maj American College of Sports Medicine Annual Meeting Kongressen afholdes i San Franscisco, den 30. maj 2. juni DOS (Dansk Ortopædkisk Selskab) Årsmøde, København, den oktober 2012 HUSK deadline for abstract, den 24. juni Tidligere nyhedsbreve hedsbreve Se nyhedsbrev nr. 1. for opbygningen af forskningsenheden eller på hjemmesiden:

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed SEPTEMBER 2011/4 Ortopædkirurgisk Afdeling - Klinisk Institut, OUH SDU Kære Alle Det fremsendte nyhedsbrev beskriver aktiviteterne i Den ortopædkirurgiske

Læs mere

Forskningsstrategi. Den ortopædkirurgiske forskningsenhed Ortopædkirurgisk afdeling O, OUH Klinisk Institut, SDU

Forskningsstrategi. Den ortopædkirurgiske forskningsenhed Ortopædkirurgisk afdeling O, OUH Klinisk Institut, SDU Forskningsstrategi - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed, OUH - Klinisk Institut, SDU - udviklingsversion: 30. dec. 2011 Side 1 af 7 Forskningsstrategi Den ortopædkirurgiske forskningsenhed Ortopædkirurgisk

Læs mere

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Juli 2012/7 Ortopædkirurgisk Afdeling - Klinisk Institut, OUH SDU Kære Alle Sommerferien står for døren for de fleste. Det betyder dog ikke, at forskningsenheden

Læs mere

Forskningssamarbejde SDU og Region Syddanmark Forskning overalt i sundhedsvæsenet skal vi have det?

Forskningssamarbejde SDU og Region Syddanmark Forskning overalt i sundhedsvæsenet skal vi have det? Forskningssamarbejde SDU og Region Syddanmark Forskning overalt i sundhedsvæsenet skal vi have det? Kirsten Ohm Kyvik, læge, ph.d., MPM Institutleder, professor Institut for Regional Sundhedsforskning

Læs mere

KIA Post doc stilling, 3 år Differential expression of HLA class I A, B and C on stem cells and differentiated

KIA Post doc stilling, 3 år Differential expression of HLA class I A, B and C on stem cells and differentiated Oversigt over udmøntede midler fra OUH s Forskningspulje 2008, frie forskningsmidler Nr. Ansøger Afdeling Projekttitel Bevilling 2008 Bevilling 2009 Bevilling 2010 1 Niels Abildgaard, specialeansvarlige

Læs mere

OUH Svendborg sygehus. I FORSKNINGENS TEGN Status 2013

OUH Svendborg sygehus. I FORSKNINGENS TEGN Status 2013 OUH Svendborg sygehus I FORSKNINGENS TEGN Status 2013 12. november 2013 kl. 10.00 Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, DK-5700 Svendborg 10.00-10.15 Kaffe m. let morgenbuffet 10.15-10.25 Velkomst ved direktør

Læs mere

Forskningsstrategi OUH Svendborg Sygehus

Forskningsstrategi OUH Svendborg Sygehus Forskningsstrategi 2012-2015 OUH Svendborg Sygehus Forord OUH Svendborg Sygehus ønsker at styrke sundhedsforskningen til gavn for patienter, personale og samfundet som helhed. Lokalt forankret klinisk

Læs mere

Manuel behandling for patienter med hofteartrose

Manuel behandling for patienter med hofteartrose Manuel behandling for patienter med hofteartrose Muskel- og ledsygdomme er den vigtigste årsag til funktionsbegrænsning i Danmark En dansker mister i gennemsnit 7 år med god livskvalitet pga muskel- og

Læs mere

National anvendelse af PRO i Danmark

National anvendelse af PRO i Danmark National anvendelse af PRO i Danmark Søren Overgaard Bestyrelsesmedlem, LVS Professor, Overlæge, dr.med. Ortopædkirurgisk afdeling, Odense Universitetshospital LVS- bestyrelsesmedlem; Ansvarlig for resort-området:

Læs mere

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Juli 2014/11 Ortopædkirurgisk Afdeling - Klinisk Institut, OUH SDU Kære Alle. Flere priser til DOFE (Den Ortopædkirurgiske ForskningsEnhed). Vores forskningsenhed

Læs mere

Afdeling for Fysioterapi og Ergoterapi Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Forskningsstrategi Side 1 af 7. Version /sts

Afdeling for Fysioterapi og Ergoterapi Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Forskningsstrategi Side 1 af 7. Version /sts Afdeling for Fysioterapi og Ergoterapi Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Forskningsstrategi 2016-2020 Side 1 af 7 Mål - vision Etablering af en stærk tværfaglig forskningsgruppe bestående af erfarne

Læs mere

Publikationer. Født 1983. Uddannelse: 2009 Cand. med. Syddansk Universitet

Publikationer. Født 1983. Uddannelse: 2009 Cand. med. Syddansk Universitet Kirubakaran Balasubramaniam Ph.d.-studerende, læge Forskningsenheden for Almen Praksis J.B. Winsløws Vej 9, indgang B, 1. Sal 5000 Odense C Danmark E-mail: kiruba@health.sdu.dk Direkte telefon: 65503739

Læs mere

Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/ Dato: Telefon:

Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/ Dato: Telefon: Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/5559 E-mail: Bo.B.Mikkelsen@rsyd.dk Dato: 25-11-215 Telefon: 292 1337 Notat Politik for Sundhedsforskning - status 215 Baggrund Regionsrådet

Læs mere

NKR for hofteartrose

NKR for hofteartrose NKR for hofteartrose Ikke-kirurgisk behandling og genoptræning efter total hoftealloplastik Søren Thorgaard Skou Fysioterapeut, ph.d. Forskningsansvarlig Fysio- og Ergoterapi Slagelse/Næstved/Ringsted

Læs mere

Forskningsmiljøer på regionshospitaler, hvad skal der til?

Forskningsmiljøer på regionshospitaler, hvad skal der til? Forskningsmiljøer på regionshospitaler, hvad skal der til? Kirsten Ohm Kyvik, Institutleder, professor, læge, ph.d., MPM Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet OUH, Odense Universitetshospital,

Læs mere

Curriculum. Publications

Curriculum. Publications Kirubakaran Balasubramaniam PhD Student Research Unit of General Practice J.B. Winsløws Vej 9, indgang B, 1. Sal 5000 Odense C Denmark E-mail: kiruba@health.sdu.dk Direct phone: 65503739 Curriculum Født

Læs mere

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Juli 2013/9 Kære Alle. Vi kan glæde os over, at afdelingens forskningsenhed fortsat udvikler sig i positiv retning. Ortopædkirurgisk Afdeling - Klinisk

Læs mere

Årsrapport 2018 GLA:D Ryg

Årsrapport 2018 GLA:D Ryg Årsrapport 218 GLA:D Ryg GLA:D Ryg Årsrapport 218 GLA:D Ryg kombinerer uddannelse og træning for patienter med længerevarende eller tilbagevendende lænderygbesvær. GLA:D Ryg omsætter anbefalinger fra nationale

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Perspektiver på fysisk aktivitet

Perspektiver på fysisk aktivitet Perspektiver på fysisk aktivitet V/Tue Kristensen, Projektleder Sundhedsstyrelsen, Center for Forebyggelse Kontakt: tuk@sst.dk Disposition Hvor meget? - Tal på fysisk aktivitet/inaktivitet - Reviderede

Læs mere

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne Sygehus Lillebælts forskningsstrategi 2014-2018 Forskning for og med patienterne Indholdsfortegnelse Forord... 3 Vision... 4 Sygehus Lillebælt - en rejse værd... 4 Fem klare mål på fem år!... 5 1. Patienter

Læs mere

Diagnostiske centre i Danmark - Behovet set fra almen praksis

Diagnostiske centre i Danmark - Behovet set fra almen praksis Diagnostiske centre i Danmark - Behovet set fra almen praksis Mads Lind Ingeman & Peter Vedsted Mads Lind Ingeman Speciallæge i Almen Medicin, Ph.D.-studerende Center for Cancerdiagnostik i Praksis CaP

Læs mere

Program DOS Kongressen Onsdag d. 24. oktober Lokale: 09: EFORT Forum (hip/knee infection) Stockholm/Copenhagen/Helsinki/Oslo

Program DOS Kongressen Onsdag d. 24. oktober Lokale: 09: EFORT Forum (hip/knee infection) Stockholm/Copenhagen/Helsinki/Oslo Program DOS Kongressen 2018 Onsdag d. 24. oktober 2018 Lokale: 09:00 10.30 EFORT Forum (hip/knee infection) Stockholm/Copenhagen/ Single stage revision in the infected total hip or knee replacement 09:00

Læs mere

Stærke forskningsmiljøer er en forudsætning for et sundhedsvæsen i udvikling

Stærke forskningsmiljøer er en forudsætning for et sundhedsvæsen i udvikling Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: 10-14203 Dato: 25. maj 2011 Udarbejdet af: Bo Mikkelsen E-mail: Bo.B.Mikkelsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631337

Læs mere

Knee-extension strength or leg-press power after fast-track total knee arthroplasty: Which is better related to performance-based and selfreported

Knee-extension strength or leg-press power after fast-track total knee arthroplasty: Which is better related to performance-based and selfreported Knee-extension strength or leg-press power after fast-track total knee arthroplasty: Which is better related to performance-based and selfreported function? Peter K Aalund 1, Kristian Larsen 2,3, Torben

Læs mere

Sygeplejesymposium på OUH 2013.

Sygeplejesymposium på OUH 2013. Sygeplejesymposium på OUH 2013. Syddansk forskningscenter for klinisk sygepleje I samspil med OUH! Ved Direktør Judith Mølgaard Baggrund for SFKS Fremtidens sygepleje bør bygge på evidens produceret af

Læs mere

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed DECEMBER 2011/5 Ortopædkirurgisk Afdeling - Klinisk Institut, OUH SDU Kære Alle Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed har siden sidste nyhedsbrev haft

Læs mere

Overblik og status for Region Syddanmark forskningspuljer

Overblik og status for Region Syddanmark forskningspuljer Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Sundhedssamarbejde og kvalitet Journal nr.: 15/1248 Dato: 7. januar 215 Overblik og status for Region Syddanmark forskningspuljer Forskningspuljer i Region

Læs mere

IRS Universitetsklinikker. 23. August 2016

IRS Universitetsklinikker. 23. August 2016 IRS Universitetsklinikker 1 INSTITUT FOR REGIONAL SUNDHEDSFORSKNING INSTITUTLEDER RIKKE LETH -LARSEN A UGUST 2016 Hvem er vi? IRS er ét af 8 institutter på SUND-SDU Institut for Regional Sundhedsforskning

Læs mere

Forskningsledelse Hvad skal der til?

Forskningsledelse Hvad skal der til? Forskningsledelse Hvad skal der til? Kirsten Ohm Kyvik, læge, ph.d., MPM Institutleder, professor Institut for Regional Sundhedsforskning Syddansk Universitet Forskningsledelse en ny disciplin? Niels Bohr

Læs mere

Foreløbigt program til CPOP DAG. Torsdag den 22. maj 2014 Messe C Fredericia. Programmet vil løbende blive opdateret på www.cpop.

Foreløbigt program til CPOP DAG. Torsdag den 22. maj 2014 Messe C Fredericia. Programmet vil løbende blive opdateret på www.cpop. Foreløbigt program til CPOP DAG Torsdag den 22. maj 2014 Messe C Fredericia Udstillere 2014 Foreløbigt program for CPOP DAG 2014 8.30 Registrering - morgenkaffe i udstillingslokalet 9.00 Velkomst 9.10

Læs mere

Effekt af interventionsprogrammet Bedre hverdag med kræft til personer med fremskreden kræft, der lever i eget hjem

Effekt af interventionsprogrammet Bedre hverdag med kræft til personer med fremskreden kræft, der lever i eget hjem Effekt af interventionsprogrammet Bedre hverdag med kræft til personer med fremskreden kræft, der lever i eget hjem Marc Sampedro Pilegaard ergoterapeut, cand.scient.san, ph.d.-studerende Vejledere Åse

Læs mere

Status for Sundhedsforskning i Region Syddanmark

Status for Sundhedsforskning i Region Syddanmark Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 13/14599 Dato: 11. juni 213 Udarbejdet af: Bo Mikkelsen E-mail: Bo.B.Mikkelsen@rsyd.dk Telefon: 76631337 Notat Status for Sundhedsforskning

Læs mere

The use of instrumented gait analysis in interdisciplinary interventions for children with cerebral palsy

The use of instrumented gait analysis in interdisciplinary interventions for children with cerebral palsy PhD thesis The use of instrumented gait analysis in interdisciplinary interventions for children with cerebral palsy Helle Mätzke Rasmussen Department of Clinical Research Faculty of Health Sciences University

Læs mere

Forskning i Region Syddanmark -hvordan kan forskningen integreres i speciallægeuddannelsen?

Forskning i Region Syddanmark -hvordan kan forskningen integreres i speciallægeuddannelsen? Forskning i Region Syddanmark -hvordan kan forskningen integreres i speciallægeuddannelsen? Professor, Kim Brixen, Institutleder, Klinisk Institut Syddansk Universitet Konklusion Vi har betydelige udfordringer

Læs mere

Børneortopædi CP-hoften på 20 minutter

Børneortopædi CP-hoften på 20 minutter Børneortopædi CP-hoften på 20 minutter Christian Wong Overlæge Børnesektionen Ortopædkirurgisk afdeling 333 Hvidovre Hospital cwon0002@regionk.dk Soeren.boedtker@regionh.dk Disposition ved CP hofte fordrag

Læs mere

Forbigående risikofaktoreres betydning for arbejdsulykker

Forbigående risikofaktoreres betydning for arbejdsulykker Forbigående risikofaktoreres betydning for arbejdsulykker Anna Oesterlund, Flemming Lander, Søren Rytter, Pete Kines, Kent Nielsen and Jens Lauritsen Ulykkes Analyse Gruppen Ortopædkirurgiske Forskningsafdeling

Læs mere

Psykiatrisk Dialogforum

Psykiatrisk Dialogforum Psykiatrisk Dialogforum 09 09 14 Fra sandkasse til eliteforskning Videreudvikle stærke og specialiserede forskningsmiljøer At forskningsresultater bruges i praksis Godt og tæt samarbejde med eksterne partnere

Læs mere

Amager og Hvidovre Hospital. Hvordan går det med forskningen på Amager og Hvidovre Hospital

Amager og Hvidovre Hospital. Hvordan går det med forskningen på Amager og Hvidovre Hospital Amager og Hvidovre Hospital Hvordan går det med forskningen på Amager og Hvidovre Hospital Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod) 1 AHH peer-reviewed publikationer i PURE 700 600 500 400

Læs mere

Titel: "Muskeloskeletale ekstremitetsskader i skolebørn med særligt fokus på overbelastningsskader, årstidsvariation og kropssammensætning"

Titel: Muskeloskeletale ekstremitetsskader i skolebørn med særligt fokus på overbelastningsskader, årstidsvariation og kropssammensætning Eva Jespersen Fysioterapeut, Master i Rehabilitering, Ph.d. RICH, Centre of Research in Childhood Health Institut for Idræt og Biomekanik Syddansk Universitet E-mail: ejespersen@health.sdu.dk Mobil: 41440892

Læs mere

Til Regionsrådet den 22. juni 2009 Bilag. vedr. indstilling af projekter til støtte fra Region Syddanmarks Forskningpulje

Til Regionsrådet den 22. juni 2009 Bilag. vedr. indstilling af projekter til støtte fra Region Syddanmarks Forskningpulje Til Regionsrådet den 22. juni 2009 Bilag. vedr. indstilling af projekter til støtte fra Region Syddanmarks Forskningpulje 2009. 1 (ans 7-095301) Anne Friesgaard Christensen, cand. med. Ph.d. studerende,

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Godkender modtagelse af donation. Kontoansvarlig hospitalsperson. Centerdirektør. Centerdirektør Johannes Jakobsen. Johannes Jakobsen.

Godkender modtagelse af donation. Kontoansvarlig hospitalsperson. Centerdirektør. Centerdirektør Johannes Jakobsen. Johannes Jakobsen. Aktivitet, projektnavn Fellow/Scolarship program hospital/ Projektansvarlig hospitalsperson Kontoansvarlig hospitalsperson Godkender modtagelse af donation Type af aktivitet/projekt/ udstyr/enhed Tidshorisont

Læs mere

Farmakoepidemiologi Den grimme ælling

Farmakoepidemiologi Den grimme ælling Farmakoepidemiologi Den grimme ælling Jesper Hallas Professor i klinisk farmakologi Syddansk Universitet DSKFs jubilæumsmøde April 2016 Outline Datakilder i Danmark Anvendelser DKs position Hvilke ændringer

Læs mere

Regional forskningsstruktur i FAM

Regional forskningsstruktur i FAM Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: Dato: 25. marts 2011 Udarbejdet af: Dennis C. Søndergård E mail: Dennis.C.Soendergaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631349

Læs mere

Badminton verdens sundeste idræt

Badminton verdens sundeste idræt Badminton verdens sundeste idræt Få Fremtiden på banen 10.Juni 2017 Niels Christian Kaldau, MD. Afdelingslæge Artroskopisk Center Hvidovre Diplomlæge i Idrætsmedicin Når badminton ikke er sundt Er badminton

Læs mere

Medicinske komplikationer efter hofte- og knæalloplastik (THA and KA) med fokus på trombosekomplikationer. Alma B. Pedersen

Medicinske komplikationer efter hofte- og knæalloplastik (THA and KA) med fokus på trombosekomplikationer. Alma B. Pedersen Medicinske komplikationer efter hofte- og knæalloplastik (THA and KA) med fokus på trombosekomplikationer Alma B. Pedersen Outline Introduction to epidemiology of THA and KA Epidemiology of medical complications:

Læs mere

Using sequence analysis to assess labor market participation following intervention for patients with low back pain preliminary results

Using sequence analysis to assess labor market participation following intervention for patients with low back pain preliminary results Using sequence analysis to assess labor market participation following intervention for patients with low back pain preliminary results Louise Lindholdt 1,2, Merete Labriola 1,2, Claus Vinther Nielsen

Læs mere

Danish translation of the Foot and Ankle Outcome Score

Danish translation of the Foot and Ankle Outcome Score DAN MED J 2017;64(12):A5427 Danish translation of the Foot and Ankle Outcome Score Peter Larsen 1, Anne Marie Boe 2, Annika B. Iyer 1, 4 & Rasmus Elsøe 3 1) Department of Occupational Therapy and Physiotherapy,

Læs mere

Institut for Regional Sundhedsforskning. Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL

Institut for Regional Sundhedsforskning. Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL Institut for Regional Sundhedsforskning Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL 2008-2011 2. udgave juni 2012 Indholdsfortegnelse Vision... 3 Forskning Forskningspublikationer...

Læs mere

Behandling af børn med bevægeapparats-klager i Svendborgprojektet - en tre årig undersøgelse.

Behandling af børn med bevægeapparats-klager i Svendborgprojektet - en tre årig undersøgelse. Svendborg, den 28.11.2011 Til elever og forældre Behandling af børn med bevægeapparats-klager i Svendborgprojektet - en tre årig undersøgelse. Vi skriver til jer for at spørge, om I vil deltage i et projekt

Læs mere

Center for Sygeplejeforskning - Viborg

Center for Sygeplejeforskning - Viborg Center for Sygeplejeforskning - Viborg Center for Sygeplejeforskning - Viborg Oprettet pr. 1. april 2005 I et samarbejde mellem Sygehus Viborg (pr.1. jan. 07: Region Midt, Regionshospitalet Viborg, Skive,

Læs mere

Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017

Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017 Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017 22. oktober 2016. Ansøgningsfrister: 1. runde: 15. marts 2017 kl. 24. Ansøgninger kan indsendes fra 15. januar 2017. 2. runde: 14. september 2017 kl. 24. Ansøgninger

Læs mere

Når behandlingen flytter hjem: muligheder og risici. Konsensusmøde om det borgernære sundhedsvæsen. Henning Boje Andersen

Når behandlingen flytter hjem: muligheder og risici. Konsensusmøde om det borgernære sundhedsvæsen. Henning Boje Andersen Når behandlingen flytter hjem: muligheder og risici Konsensusmøde om det borgernære sundhedsvæsen Dansk selskab for Patientsikkerhed 17. maj 2017 Henning Boje Andersen Danish Technical University DTU 2

Læs mere

Niels Høigaard Rasmussen - CURRICULUM VITAE

Niels Høigaard Rasmussen - CURRICULUM VITAE Niels Høigaard Rasmussen - CURRICULUM VITAE Uddannelse og ansættelser Uddannelse Januar 1990 November 2001 Medicinsk embedseksamen, Københavns Universitet. Specialist i anæstesiologi. Aktuel ansættelse

Læs mere

Living with Statins. Final Symposium. University of Copenhagen

Living with Statins. Final Symposium. University of Copenhagen Living with Statins Final Symposium Monday 27 th Tuesday 28 th November 2017 University of Copenhagen Faculty of Faculty of Social Sciences Faculty Auditorium: Henrik Dam Blegdamsvej 3, 2200 Copenhagen

Læs mere

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus Forskningsstrategi 2017-2020 Nykøbing Falster Sygehus 1 Forord Forskning er et relativt ungt område på Nykøbing F. sygehus (NFS) og med få, men aktive forskere indenfor det lægelige og sygeplejefaglige

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2016 Dansk Hoftealloplastik Register

Nyhedsbrev juni 2016 Dansk Hoftealloplastik Register Nyhedsbrev juni 2016 Dansk Hoftealloplastik Register Styregruppen vil gerne informere om en række ændringer vedrørende DHR. Ændringer i styregruppen For Region Nordjylland erstattes Michael Ulrich Vinther

Læs mere

Cerebral Parese. Hans Tromborg Overlæge, lektor, PhD Håndkirurgisk sektion Ortopædkirurgisk afdeling O Odense Universitetshospital

Cerebral Parese. Hans Tromborg Overlæge, lektor, PhD Håndkirurgisk sektion Ortopædkirurgisk afdeling O Odense Universitetshospital Cerebral Parese Hans Tromborg Overlæge, lektor, PhD Håndkirurgisk sektion Ortopædkirurgisk afdeling O Odense Højt specialiserede funktioner Krav til højt specialiseret funktion Klinisk database Forskning

Læs mere

HVAD SKER DER MED SUNDHEDEN VED AKTIV MOBILITET?

HVAD SKER DER MED SUNDHEDEN VED AKTIV MOBILITET? HVAD SKER DER MED SUNDHEDEN VED AKTIV MOBILITET? Jens Troelsen Professor, forskningsleder for forskningsenheden Active Living Institut for Idræt og Biomekanik Syddansk Universitet jtroelsen@health.sdu.dk

Læs mere

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Forskning i Region Sjælland Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Knud Rasmussen Regional Forskningschef, dr. med. Speciallæge i Intern Medicin og Nefrologi Knud Rasmussen Speciallæge i Intern Medicin

Læs mere

INFO-LISTE ORTOPÆDKIRURGISK FORSKNINGSENHED. 14. marts 2012 Marianne Larsen Ortopædkirurgisk afdeling O OUH

INFO-LISTE ORTOPÆDKIRURGISK FORSKNINGSENHED. 14. marts 2012 Marianne Larsen Ortopædkirurgisk afdeling O OUH INFO-LISTE ORTOPÆDKIRURGISK FORSKNINGSENHED 14. marts 2012 Marianne Larsen O INFO-LISTE FORSKERGRUPPEN, PH.D.-VEJLEDERE & LEKTORER TILKNYTTET ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING O 14. marts 2012 NAVN TELEFON ARBEJDE

Læs mere

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: Dato: 20.februar 2015 Udarbejdet af: Anja Reilev/ Claus Færch E-mail: Anja.Reilev@rsyd.dk/ Claus.Faerch@rsyd.dk Model for postdoc ansættelser

Læs mere

DD2 - Dansk center for strategisk forskning i type 2 diabetes. Godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Syddanmark, journal nr. S

DD2 - Dansk center for strategisk forskning i type 2 diabetes. Godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Syddanmark, journal nr. S Deltagerinformation Projekttitel: Godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Syddanmark, journal nr. S-20100082. Søger personer med nyopdaget type 2 diabetes til et nationalt videnskabeligt projekt.

Læs mere

Livslang Rehabilitering

Livslang Rehabilitering Livslang Rehabilitering InterWalk en app til fastholdelse af fysisk aktivitet i hverdagen Laura Staun Valentiner, PT, Ph.D.studerende CopenRehab, Københavns Universitet Rehabilitering Rehabilitering kan

Læs mere

Hvidbogsresumé Diabetes og Vaskulær Sygdom

Hvidbogsresumé Diabetes og Vaskulær Sygdom Hvidbogsresumé Diabetes og Vaskulær Sygdom Baggrund Forskningsklyngen Diabetes og Vaskulær Sygdom er en ramme om et samarbejde mellem de lægelige specialer endokrinologi, nefrologi, kardiologi, neurologi

Læs mere

Deltagerinformation om deltagelse i et sundhedsvidenskabeligt forsøg

Deltagerinformation om deltagelse i et sundhedsvidenskabeligt forsøg Deltagerinformation om deltagelse i et sundhedsvidenskabeligt forsøg Forsøgets titel: Individuel tværfaglig intervention for børn med cerebral parese Betydningen af tre- dimensionel klinisk ganganalyse

Læs mere

Program til CPOP DAG. Torsdag den 22. maj 2014 Messe C Fredericia

Program til CPOP DAG. Torsdag den 22. maj 2014 Messe C Fredericia Program til CPOP DAG Torsdag den 22. maj 2014 Messe C Fredericia Udstillere 2014 Program for CPOP DAG 2014 8.30 Registrering - morgenkaffe i udstillingslokalet 9.00 Velkomst 9.10 Årsrapport 9.30 Nyt fra

Læs mere

Funktionel måling af siddende bækken kipning

Funktionel måling af siddende bækken kipning Funktionel måling af siddende bækken kipning Udvikling af metode og undersøgelse af 3D bækkenkipning hos børn med Cerebral Parese efter hofte og bækken kirurgi Line Kjeldgaard Pedersen CPOP-dagen 2016

Læs mere

Forebyggelse af nedslidning indenfor rengøringsbranchen. Marie Birk Jørgensen Forsker, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Forebyggelse af nedslidning indenfor rengøringsbranchen. Marie Birk Jørgensen Forsker, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Forebyggelse af nedslidning indenfor rengøringsbranchen Marie Birk Jørgensen Forsker, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Konklusioner: 1.Reng.assistenter vil gerne have sundhedsfremme også

Læs mere

Jf. 150.000 lider af slidgigt kun hver 10. kommune tilbyder gratis knætræning, Politiken 1.11.2015. 2

Jf. 150.000 lider af slidgigt kun hver 10. kommune tilbyder gratis knætræning, Politiken 1.11.2015. 2 Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 402 Offentligt Notat Danske Fysioterapeuter Behandling af knæartrose med borgeren i centrum Dette notat indeholder forslag til, hvordan behandlingen

Læs mere

Håndtering af multisygdom i almen praksis

Håndtering af multisygdom i almen praksis 30/09/2017 1 19. møde i Dansk Forum for Sundhedstjenesteforskning Mandag 25. september 2017 Håndtering af multisygdom i almen praksis Marius Brostrøm Kousgaard Forskningsenheden for Almen Praksis i København

Læs mere

Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde

Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde DMS Årsmøde 29. Januar 2010 Sten Madsbad Endokrinologisk afdeling Hvidovre hospital Klinisk forskning Bør være en naturlig del af en hver universitetsafdeling (ligesom

Læs mere

Forskningslandskab i DIA. Diagnostik i Verdensklasse

Forskningslandskab i DIA. Diagnostik i Verdensklasse Forskningslandskab i DIA Forskning på højt internationalt niveau er vejen til Diagnostik i Verdensklasse CLK oktober 2015 Bettina Lundgren og Lene Ørnstrup, Københavns Universitet Hospitalsplan 2020 er

Læs mere

Bedre liv med artrose en folkesygdom med slagside

Bedre liv med artrose en folkesygdom med slagside Bedre liv med artrose en folkesygdom med slagside Simon Dueholm Nørgaard, fysioterapeut, Hvidovre Kommune Nanette Borges, afdelingsleder, Hvidovre Kommune (Lene Mandrup Thomsen, Gigtforeningen) Evalueret

Læs mere

Forebyggelsesindsatser og erfaringer.

Forebyggelsesindsatser og erfaringer. DEPARTMENT OF SPORTS SCIENCE AND CLINICAL BIOMECHANICS Forebyggelsesindsatser og erfaringer. Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del Bilag 202 Offentligt Hvordan kommer vi fra evidens til implementering?

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Handleplan for Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond

Bilag. Region Midtjylland. Handleplan for Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Region Midtjylland Handleplan for Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Bilag til Regionsrådets møde den 21. maj 2008 Punkt nr. 18 Regionshuset Århus Region Midtjyllands sundhedsvidenskabelige

Læs mere

Udvikling af ADHD symptomer hos førskolebørn i Odense Børnekohorte. SAFARI Jette Asmussen Børne og Ungdoms psykiatri Odense

Udvikling af ADHD symptomer hos førskolebørn i Odense Børnekohorte. SAFARI Jette Asmussen Børne og Ungdoms psykiatri Odense Udvikling af ADHD symptomer hos førskolebørn i Odense Børnekohorte SAFARI Jette Asmussen Børne og Ungdoms psykiatri Odense SAFARI undersøger risikofaktorer i opvækstmiljøet der medvirker til at øge risikoen

Læs mere

Psykiatrisk Forskning med patienten først STRATEGI FOR PSYKIATRISK FORSKNING

Psykiatrisk Forskning med patienten først STRATEGI FOR PSYKIATRISK FORSKNING Psykiatrisk Forskning med patienten først STRATEGI FOR PSYKIATRISK FORSKNING 2017 2020 Indledning, vision og indsatsområder FORSKNING er en vigtig opgave for Psykiatrien i Region Syddanmark. Forskning

Læs mere

Screening for tarmkræft: FOBT og sigmoideoskopi

Screening for tarmkræft: FOBT og sigmoideoskopi : FOBT og sigmoideoskopi John Brodersen MD, GP, PhD, Lektor Forskningsenheden og Afdeling for Almen Praksis, Københavns Universitet john.brodersen@sund.ku.dk Formålet med præsentation At fremlægge bedst

Læs mere

Udviklingstendenser og status for patientinvolvering i forskning i Danmark.

Udviklingstendenser og status for patientinvolvering i forskning i Danmark. Udviklingstendenser og status for patientinvolvering i forskning i Danmark. Mogens Hørder Patienten som partner i dansk Sundhedsforskning Et Nationalt vidensdelingprojekt 2016-2018 SDU-ViBIS -INVOLVE Udviklingstendenser

Læs mere

GLA:D Årsrapport 2018 Side

GLA:D Årsrapport 2018 Side GLA:D Årsrapport 2018 Side GLA:D Årsrapport 2018 resultater patienterne har opnået i form af lavere smerte, lavere forbrug af smertestillende medicin, bedre funktion og bedre livskvalitet. Godt Liv med

Læs mere

Brugerinddragelse i rehabilitering En kvalitativ undersøgelse af borgerens perspektiv

Brugerinddragelse i rehabilitering En kvalitativ undersøgelse af borgerens perspektiv Brugerinddragelse i rehabilitering En kvalitativ undersøgelse af borgerens perspektiv Ph.d.- afhandling Vejledere: Kirsten Petersen Afd. for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering Institut for Folkesundhed

Læs mere

Fra Kunnskabsbasert Praksis til Kunnskapsbasert Forskning

Fra Kunnskabsbasert Praksis til Kunnskapsbasert Forskning Fra Kunnskabsbasert Praksis til Kunnskapsbasert Forskning et norsk-dansk samarbejde Hans Lund professor, Høgskolen i Bergen (N) lektor, studieleder, Syddansk Universitet (DK) Aktuelle situation "Med Samhandlingsreformen

Læs mere

Region Syddanmarks Forskningspulje 2 - til støtte af tværgående sundhedsforskning inden for de strategiske forskningsområder

Region Syddanmarks Forskningspulje 2 - til støtte af tværgående sundhedsforskning inden for de strategiske forskningsområder Opslag Region Syddanmarks Forskningspulje 2 - til støtte af tværgående sundhedsforskning inden for de strategiske forskningsområder Puljen støtter tværgående forskning med høj relevans for Region Syddanmarks

Læs mere

SVENDBORGPROJEKTET FORSKNINGEN

SVENDBORGPROJEKTET FORSKNINGEN SVENDBORGPROJEKTET FORSKNINGEN Klinisk professor, overlæge Niels Wedderkopp Rygforskningscentret, institut for regional sundhedsforskning og Center for Research in Childhood Health, IOB Syddansk Universitet

Læs mere

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed

Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed Nyhedsbrev - Den Ortopædkirurgiske Forskningsenhed December 2013/10 Kære Alle Ortopædkirurgisk Afdeling - Klinisk Institut, OUH SDU Indenfor forskningen er det vigtigt at være åben for samarbejde og skabe

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for hofteartrose ikkekirurgisk behandling og genoptræning efter THA

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for hofteartrose ikkekirurgisk behandling og genoptræning efter THA KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for hofteartrose ikkekirurgisk behandling og genoptræning efter THA Baggrund og formål Hofteartrose er en hyppig lidelse i Danmark, hvor

Læs mere

Bilag 34 - Beslutningsgrundlag: Behandling af personer med kroniske smerter i knæ

Bilag 34 - Beslutningsgrundlag: Behandling af personer med kroniske smerter i knæ Bilag 34 - Beslutningsgrundlag: Behandling af personer med kroniske smerter i knæ Hvilke spørgsmål ønskes besvaret Baggrund for spørgsmål(ene) Kort beskrivelse af problemfeltet og argumentation for projektets

Læs mere

Fra projekt til program

Fra projekt til program Fra projekt til program Dansk Sygepleje Selskabs Forskningsråd Masterclass 2012 Forskningsrådet Marianne Eg, kl. spl. spec. Regionshospitalet Viborg Malene Terp, forskn.spl. Århus Univ.hosp. Riiskov Lena

Læs mere

National Klinisk Retningslinje for Knæartrose

National Klinisk Retningslinje for Knæartrose Nationale kliniske retningslinjer (NKR) - spot på implementering National Klinisk Retningslinje for Knæartrose Baggrund for retningslinjen og betydningen set fra et ortopædkirurgisk perspektiv Søren Overgaard

Læs mere

Deltagerinformation om deltagelse i et sundhedsvidenskabeligt forsøg

Deltagerinformation om deltagelse i et sundhedsvidenskabeligt forsøg Deltagerinformation om deltagelse i et sundhedsvidenskabeligt forsøg Forsøgets titel: Individuel tværfaglig intervention for børn med cerebral parese Betydningen af tredimensionel klinisk ganganalyse på

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Individuel tværfaglig intervention for børn med cerebral parese

Individuel tværfaglig intervention for børn med cerebral parese Projekt resume Helle Mätzke Rasmussen, Anders Holsgaard-Larsen, Niels Wisbech Pedersen, Søren Overgaard Engelsk titel Individually defined multidisciplinary interventions for children with cerebral palsy

Læs mere

Implementering og effekt af kliniske retningslinjer

Implementering og effekt af kliniske retningslinjer Implementering og effekt af kliniske retningslinjer INGE MADSEN, MI. Ekstern lektor, Centeret for Kliniske Retningslinjer og lektor, VIA. SUND, Aarhus N. CENTERET FOR KLINISKE RETNINGSLINJER, Institut

Læs mere

Vægtaflastet træningsprojekt

Vægtaflastet træningsprojekt Vægtaflastet træningsprojekt Unge med erhvervet hjerneskade - sammen skaber vi udvikling Børnefysioterapeut Birgitte Sommer Ålborg 18/6-2015 Baggrund og min rolle.. Projekt for voksne med erhvervet hjerneskade

Læs mere

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark

Model for postdoc ansættelser i Psykiatrien i Region Syddanmark Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: Dato: 5. august 2014 Udarbejdet af: Anja Reilev/ Claus Færch E-mail: Anja.Reilev@rsyd.dk/ Claus.Faerch@rsyd.dk Model for postdoc ansættelser

Læs mere

Forskningsstrategi

Forskningsstrategi Forskningsstrategi 2001-2005 Strategiplan for udvikling af forskningen ved Aalborg Sygehus Aalborg Sygehus er et af landets største sygehuse. Sygehusets primære opgave er at sikre behandling og pleje af

Læs mere

Særligt udvalg vedr. sundhedsområdet 1. oktober Sundhedsforskning og MTV i Region Syddanmark

Særligt udvalg vedr. sundhedsområdet 1. oktober Sundhedsforskning og MTV i Region Syddanmark Særligt udvalg vedr. sundhedsområdet 1. oktober 2009. Sundhedsforskning og MTV i Region Syddanmark Disposition 1. Hvorfor sundhedsforskning? 2. Rammerne for sundhedsforskning i Region Syddanmark 3. Hvordan

Læs mere