Mødereferat. 1. opfølgning fra sidste dialogmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødereferat. 1. opfølgning fra sidste dialogmøde"

Transkript

1 Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Mødelokale D2 Dato: 3. marts 2011 Deltagere: Fra Grønt Råd Bent Mølmann Jürgensen, formand (DOF) Peter Skat Nielsen, PSN (DN) Kirsten Nykjær Kragh, KNK (Friluftsrådet) Flemming Eilsø, FLE (Hørsholm Jagtforening) Mogens Ipsen, MI(Hørsholm Lystfiskerforening) Jørgen Nybo Andersen, JNA (Seniorrådet) Anni Buhr Mejlsø-Schmidt ABM Fra administrationen Jesper Daugaard, JDA direktør Flemming Nielsen, FNI Centerchef Plan og Miljø Frank Steen, FST Miljøchef Susanne Stegenborg, SLS Miljøteam Tina Weile, TSW Miljøteam Lise Ørberg, LIO Planteam (ref.) Fraværende: Jette Nielsen (Spejderbevægelsen) Harald K. Hansen (Dansk Botanisk Forening) Emne: Dialogmøde Grønt Råd og administrationen Side 1/6 11/434 Center for Plan og Miljø Ådalsparkvej Hørsholm Tlf Fax pom-post@horsholm.dk Dagsorden: 1. Opfølgning fra sidste dialogmøde 2. Plan- og Agenda 21 strategi 3. Vand- og naturplanerne Status på kommunens høringssvar. 4. Koordinering af den grønne indsats ved. Sjælsø mellem de tre involverede kommuner - Resultater? 5. Bolbroengen (bassin, fredning, slyngninger) 6. Forslag til samarbejde/kampagner Naturskole 7. Budget 2011 nedskæringer i det grønne 8. Kontaktpersoner i kommunen navne, telefon og s. 9. Evt. Kontaktperson Lise Ørberg Byplanlægger Direkte tlf opfølgning fra sidste dialogmøde Kystprojekt Mikkelborg LIO orienterede om igangsætning af ny proces for anlæg af Kystsikring ved Mikkelborg Strandpark. De to

2 kommuner har ønsket på ny at vurdere betalingsmodellen mellem de involverede parter. I Fredensborg Kommune har sagen været behandlet i det tekniske udvalg, som besluttede at fastholde den oprindelige betalingsmodel med 1/3 til Naturstyrelsen og de 2/3 fordelt mellem de to kommuner efter anlægget længde i de respektive kommuner. Ved sagens behandling i MPU i Hørsholm Kommune den 1. december, blev sagen sendt tilbage til administrationen for yderligere forslag til fordelingsmodeller. Side 2/6 Hørsholm Kommune havde den 7. marts møde med Naturstyrelsen for at drøfte mulige fordelingsmodeller mellem Naturstyrelsen og Hørsholm Kommune. Plejeplan Usserød Ådal har været under udarbejdelse gennem det seneste år. Området omkring Usserød Ådal blev fredet i 2008 og krav om udarbejdelse af en plejeplan indgår i fredningen. Det overordnede mål i plejeplanen er, at bevare landskabet i store træk, som det er i dag, dog med mulighed for udvidelse af de afgræssede områder og anlæg af flere trampestier. Området er opdelt i delområder, og skal alle beskrives med nuværende tilstand, fremtidig ønskelig tilstand og pris for eventuel pleje. I arbejdet med plejeplanen har der været et samarbejde mellem flere af de foreninger, der er medlemmer af Grønt Råd, nemlig Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Dansk Ornitologisk Forening og Dansk Botanisk Forening. I løbet af foråret vil der blive afholdt møde med de involverede foreninger. (LIO orienterede) Udsigtsfredning Sjælsø FNI orienterede om, at der siden sidste dialogmøde ikke er arbejdet med den klage, som Danmarks Naturfredningsforening for flere år siden har indgivet omkring den manglende overholdelse af udsigtsfredningen over Sjælsø. FNI mente, at sagen snarest vil blive behandlet. Udløb fra Nordforbrænding til Mølledam Susanne Stegenborg (SLS) orienterede om forholdet. Sagen er afsluttet. Hørsholm Ridehus FNI orienterede om dispensation fra lokalplan 59. Dispensationen er begrundet i ønsket om at opføre en ny staldbygning i tilknytning til Hørsholm Ridehus på grund af nye krav til hesteboksenes størrelse. En endelig dispensation afhænger bl.a. af lokalplanen for bevaringsværdige bygninger. Bent Møllmann Jür-

3 gensen bemærkede at på det materiale, der var fremsendt til Grønt Råd lignede bygningen en svinestald. Nyt forslag er undervejs. 2. Plan- og Agenda 21 strategi FNI orienterede om Plan- og Agenda 21 strategien, som ventes vedtaget til udsendelse i høring fra midten fra 18. maj til 17. august. FNI takkede for forhøringsbidrag fra medlemmerne af Grønt Råd. Side 3/6 3. Vand- og Naturplanerne Tina Weile (TSW) orienterede om de statslige vand- og naturplaner: Vandplanerne skal sikre at søer, vandløb, kystvande og grundvandsforekomster opfylder miljømålet god økologisk tilstand inden år Naturstyrelsens forslag er i offentlig høring i perioden frem til 6. april. De væsentligste kerneområder for Hørsholm Kommune i denne planperiode er: Indsats overfor overløbsbygværker Fjernelse af 3 spærringer i Usserød Å Opnåelse af god økologisk tilstand i Hørsholm Slotssø, Ubberød Dam og Spring Dam samt deres oplandssøer Fjerne påvirkninger fra drikkevandsindvinding på vandløb og søer. Vi samarbejder med nabokommunerne Rudersdal og Fredensborg omkring Sjælsø og Usserød Å. SLS supplerede med at fortælle om planerne for de 3 omstryg ved de tre damme langs med Usserød Å. SLS mente at omslyngene kunne nå at blive etableret inden 2015, men at det er tvivlsomt hvornår, der er basis for god økologisk vandkvalitet i Usserød Å bl.a. på grund af vandkvaliteten i Sjælsø. SLS orienterede om, at der i vandplanen er foreslået, at Gedevandsrenden åbnes vest for motorvejen. Imidlertid ligger Gedevadsrenden relativt dybt på det stykke, så det er tvivlsomt om det helt generelt er en god ide, at åbne stykket. Da stykket ligger i et lille skovareal er der imidlertid mulighed for at åbne vandløbet uden større praktiske problemer.

4 Bemærkninger fra Grønt Råd: Har det været præcist nok fra Miljøcenteret? Hertil svarede administrationen, at det var det ikke. Materialet er relativt uklart, og administrationen har endog spurgt Miljøcentret konkret om indsatsen på vandløb. FST supplerede med en orientering om arbejdet med kortlægning af regnvejrshændelserne den 14. august sidste år. Der er udarbejdet en rapport, som bliver forelagt borgmestrene i kommunerne langs Usserød Å. Side 4/6 PSN nævnte i den forbindelse at nogle oversvømmelsesproblemer ikke skyldtes, at åen var løbet over sine bredder, men at vandet var kommet fra Ahornvej. 4. Koordinering af den grønne indsats ved. Sjælsø mellem de tre involverede kommuner resultater? FST orienterede: Der er etableret en tværgående organisation omkring Usserød Å, hvor både de landskabsmæssige og miljømæssige forhold tages op. Et af de relevante punkter er, om det er muligt at vandreservoirer i naturområdet og at sikre balance mellem naturhensyn og afvandingshensyn. Samarbejdet skal foregå i mange år frem og sker også i samarbejde med forsyningsselskaberne. PSN gjorde opmærksom på at Københavns Kommune netop nu har en plan i høring, der handler om Københavns Kommunes håndtering af regnvand. 5. Bolbroengen DN er kommet med høringssvar til de foreslående slyngninger af Bolbrorenden. SLS har bedt Fiskeøkologisk Laboratorium kommentere forslaget, som er taget i betragtning i den endelige tilladelse. 6. Naturskole baseret på frivillige vejledere BMJ redegjorde for de stadig løse tanker om en naturskole for unge i alderen år. Mange medlemmer af de organisationer, der er medlemmer i Grønt Råd har en stor viden om fisk, fugle, blomster mm., som de gerne vil videreformidle.

5 ABM nævnte Jagt- og Skovbrugsmuseet, som har særlige børneaktiviteter og tilknyttede naturvejledere. Mange skoleklasser benytter disse tilbud. Museet har fået tilgængelighedsmærke og er meget opmærksomme på at formidle naturoplevelser også til mennesker med funktionsnedsættelser. AMB har efter mødet fremsendt supplerende oplysninger: Jagt- og Skovbrugsmuseet og Rungsted Hegn - begge grønne lokaliteter - er bemærkelsesværdigt alene om at repræsentere Hørsholm Kommune på som er en landsdækkende serviceside udarbejdet af Foreningen Tilgængelighed for alle (FTA). Side 5/6 Den kommunale Naturskole, der ledes af Jørgen Riebers (som kan kontaktes på Rungsted Skole) blev nævnt som en samarbejdsmulighed. JDA nævnte at der er oprettet en pulje under Sport- og Kulturudvalget og opfordrede Grønt Råd til at lave en ansøgning dertil. 7. budget 2011 BMJ spurgte til nedskæringerne på det grønne område og bemærkede at et af spareforslagene var at fælde træer for at spare på vedligeholdelse af træerne. FST mente ikke, at fældning af træer det indgik i det endelige sparekatalog, men bemærkede, at der ikke i 2011 vil ske nyplantninger. JDA supplerede med, at der har skullet spares 65 mio. kr. og, at det vil kunne mærkes på alle områder. Kommunen går nu mod bedre tider. 8. kontaktpersoner i kommunen navne, telefon og BMJ vil efterfølgende drøfte med LIO. Efter mødet er følgende aftalt: Da flere medlemmer af Grønt Råd har svært ved at skelne hvornår s fra medarbejdere i Hørsholm Kommune, drejer sig om sager i Grønt Råd eller noget andet, er det aftalt at sagsbehandlere i Center for Plan og Miljø og Center for Vej og Ejendom om ved henvendelser (høringer og lignende) til Grønt Råd i emnelinjen starter med at skrive GR.

6 9. Evt. Usserød Å FLE spurgte til hvordan Usserød Å blev vedligeholdt, efter at den tidligere åmand ikke længere er der. SLS svarede, at vi vedligeholder Usserød Å i samarbejde med Fredensborg Kommune, og at vi nu har en ådame. Der skæres grøde 3 gange årligt i sensommer og efterår og grøden fjernes. Miljøafdelingen fører tilsyn med åen en gang om ugen og kigger efter (og fjerner) cykler, indkøbsvogne og lign. Der er ikke egentlig tilsyn med mink o.l., men hvis de bemærkes - eller andet usædvanligt -, så tages der hånd om det. Side 6/6 FLE bemærker at der er observeret og skudt, mink i Usserød Å systemet. Kokkedal Slot PSN: Hvor længe skal den offentlige park omkring Kokkedal Slot være afspærret? FNI: Vi har lavet tegninger af hvor hegnet skal stå, så parken bliver tilgængelig igen. Vi skal give besked til bygherre. Mødet sluttede ca LIO ref.

DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm og Omegns jagtforening v/flemming Eilsøe

DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm og Omegns jagtforening v/flemming Eilsøe Mødereferat Sted: Rådhuset Dato: 25. oktober 2012 Deltagere: Fra Grønt Råd Dansk Ornitologisk Forening v/ Bent Møllmann Jürgensen DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm

Læs mere

Mødereferat. Miljø- og Planlægningsudvalget: Peter Antonsen (PEA) Marianne Preis Balser (MPB) Henrik Peulicke (HPE) Anne Ehrenreich (AEH)

Mødereferat. Miljø- og Planlægningsudvalget: Peter Antonsen (PEA) Marianne Preis Balser (MPB) Henrik Peulicke (HPE) Anne Ehrenreich (AEH) Mødereferat Sted: Rådhuset Dato: 29.10.2010 Deltagere: Grønt Råd: Bent Møllmann Jürgensen (BMJ) Peter Skat (PS) Anni Buhr Mejlsø-Schmidt (ABM) Kirsten Nykjær Kragh (KNK) Ernst Renstrup (ER) Harald K. Hansen

Læs mere

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 6. april 2016 kl. 19:30

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 6. april 2016 kl. 19:30 Hørsholm, den 24. april 2016 Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 6. april 2016 kl. 19:30 Deltagere: Afbud: DN-Hørsholm v/ Peter Skat Nielsen Friluftsrådet

Læs mere

Beslutninger fra Grønt Råds møde på Rungstedlund Onsdag d. 30. november 2016 kl. 18:00.

Beslutninger fra Grønt Råds møde på Rungstedlund Onsdag d. 30. november 2016 kl. 18:00. Hørsholm, den 11. december 2016 Beslutninger fra Grønt Råds møde på Rungstedlund Onsdag d. 30. november 2016 kl. 18:00. Deltagere: Afbud: DN-Hørsholm v/ Peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgaard

Læs mere

Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å

Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å Version 0 22. marts 2011 Rudersdal Kommune Hørsholm Kommune Fredensborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning...3 2 Normalt beredskab før regnen /oversvømmelsen...5

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Indsatsplan for Hørsholm Slotssø For Hørsholm Slotssø består indsatsen i: Ændring af udløbsbygværk Udsætning af flodkrebs. Dato:

Indsatsplan for Hørsholm Slotssø For Hørsholm Slotssø består indsatsen i: Ændring af udløbsbygværk Udsætning af flodkrebs. Dato: Center for Teknik Ådalsparkvej 2, Hørsholm 2970 Dato: 10.11.2017 Center for Teknik Team Miljø horsholm.dk Åbningstider Mandag - fredag 9-13 Torsdag også 15-17 Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Høringssvar til forslag til vandplan

Høringssvar til forslag til vandplan Naturstyrelsen Naturstyrelsen, Roskilde Høringssvar til forslag til vandplan Generelt Side 1/7 Virkemidler Med de foreslåede virkemidler for opnåelse af god økologisk tilstand i søer og vandløb i 2015

Læs mere

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 19. april 2017 kl. 19:30 21:40.

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 19. april 2017 kl. 19:30 21:40. Hørsholm, den 3. maj 2017 Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 19. april 2017 kl. 19:30 21:40. Deltagere: Afbud: DN-Hørsholm v/ Peter Skat Nielsen

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Hvis der bliver klaget, har klagen den virkning, at dispensationen kun må udnyttes, hvis Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer det.

Hvis der bliver klaget, har klagen den virkning, at dispensationen kun må udnyttes, hvis Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer det. Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Landinspektørfirmaet Henrik Hjort ApS Hovedgaden 4, 1 2970 Hørsholm post@1hland.dk Dato: 27.11.2017 Sagsnr: 2016-0078-1 Kontakt Susanne Toft Hansen Byggesagsbehandler

Læs mere

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 22. februar 2017 kl. 19:30 20:45.

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 22. februar 2017 kl. 19:30 20:45. Hørsholm, den 1. marts 2017 Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 22. februar 2017 kl. 19:30 20:45. Deltagere: DN-Hørsholm v/ Peter Skat Nielsen Friluftsrådet

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166070 AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

4. Meddelelser Endelig vedtagelse af lokalplan 127 - Boligområde

4. Meddelelser Endelig vedtagelse af lokalplan 127 - Boligområde Mødereferat Sted: Mødelokale D2 Dato: 7. oktober 2010 Deltagere: Flemming Sundt (FSU) Jerry Ritz (JRI) Vinnie Brodersen (VBR) Kirsten Lindof (KLI) Thorkild Gruelund (THG) Annette Wiencken (ANW) Klaus Poulsen

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 19 til opførelse af en pultkvist indenfor 300 m byggelinje omkring Hørsholm Kirke.

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 19 til opførelse af en pultkvist indenfor 300 m byggelinje omkring Hørsholm Kirke. Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Ejerforeningen Folehavevej 1 V/Hirschholm Invest Aps Mortang Advokater Folehavevej 1 2970 Hørsholm Dato: 21.09.2017 Sagsnr: 2016-0078-11 Kontakt Annette

Læs mere

Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til naturpleje i Vallerød Mose og Alsmosen

Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til naturpleje i Vallerød Mose og Alsmosen Center for Teknik Ådalsparkvej 2, Hørsholm 2970 A/B Opnæsgård Dato: 05.10.2018 Center for Teknik Team Miljø horsholm.dk Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til naturpleje i Vallerød Mose og Alsmosen

Læs mere

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 8. juni 2016 kl. 19:30 21:20

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 8. juni 2016 kl. 19:30 21:20 Hørsholm, den 18. juni 2016 Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 8. juni 2016 kl. 19:30 21:20 Deltagere: Afbud: DN-Hørsholm v/ Peter Skat Nielsen Hørsholm

Læs mere

Bo, Boe & Kjær A/S Att.: Steen Boe. post@bbkas.dk

Bo, Boe & Kjær A/S Att.: Steen Boe. post@bbkas.dk Bo, Boe & Kjær A/S Att.: Steen Boe post@bbkas.dk Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens beskyttelseslinie omkring fortidsminder på ejendommen Matr. nr. 5 CM Rungsted by. Rungsted- beliggende Piniehøj

Læs mere

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland.

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl. 18.00 i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Mødet startede med besigtigelse ved Nylandsmøllen, Nashøjvej 17, 4700 Næstved. Herefter kørte

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Envidan Att.: Thomas Rolf Jensen Fuglebækvej 1A 2770 Kastrup Den 28. januar 2016. J.nr. 01.03.06-G01-5-15 Ref. hpo Direkte telefon: 56182325 LANDZONETILLADELSE Til etablering

Læs mere

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 09.10.2015 Sagsnr. 15/18406

Læs mere

- Teamleder Charlotte Skov, Hørsholm Kommune. - Ingeniør Peter Beck, Hørsholm Kommune - Konsulent Martin Kristian Kallesen, VIA Trafik

- Teamleder Charlotte Skov, Hørsholm Kommune. - Ingeniør Peter Beck, Hørsholm Kommune - Konsulent Martin Kristian Kallesen, VIA Trafik Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Dato: 21.06 2012 Deltagere: Mødeholdere: - Udvalgsformand Peter Antonsen, Hørsholm Kommune - Centerchef Katrine Langer, Hørsholm Kommune - Teamleder Charlotte Skov, Hørsholm

Læs mere

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 17. august 2016 kl. 19:45 21:30

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 17. august 2016 kl. 19:45 21:30 Hørsholm, den 1. september 2016 Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 17. august 2016 kl. 19:45 21:30 Deltagere: Afbud: DN-Hørsholm v/ Peter Skat Nielsen

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 08.01.2018 kl. 08:00. MEDLEMMER/DELTAGERE FUNKTION: Tid: Mandag d. 08.01.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Egedal Rådhus, Mødelokale

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Bent Jørgensen Bentsensvej 18 4330 Hvalsø KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: mhqa@lejre.dk

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016

Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016 Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Dispensation fra søbeskyttelseslinjen og lokalplanen til bygning for sauna med omklædningsfaciliteter.

Dispensation fra søbeskyttelseslinjen og lokalplanen til bygning for sauna med omklædningsfaciliteter. Sorø Vinterbadeforening V/ Ulla Beck 4180 Sorø Dispensation fra søbeskyttelseslinjen og lokalplanen til bygning for sauna med omklædningsfaciliteter. Den 24. september 2015 J.nr. 340-2015-7054 Sag vedr.

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune. Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS e-mail: ln@nyvindenergi.dk Kronjylland J.nr. NST-321-04446 Ref. hah Den 16. januar 2014 Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Jens Sauer Kimingen 8 Venø 7600 Struer. Landzonetilladelse til opførelse af en carport, samt overdækket areal

Jens Sauer Kimingen 8 Venø 7600 Struer. Landzonetilladelse til opførelse af en carport, samt overdækket areal Jens Sauer Kimingen 8 Venø 7600 Struer Landzonetilladelse til opførelse af en carport, samt overdækket areal Struer Kommune har den 24-09-2018 modtaget en ansøgning om landzonetilladelse til opførelse

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Arkitekt Nee Rentz-Petersen. mail til:

Arkitekt Nee Rentz-Petersen. mail til: Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Arkitekt Nee Rentz-Petersen mail til: nren@kadk.dk Dispensation fra søbeskyttelseslinjen omkring Springdam i forbindelse med opførelse af en staldbygning

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 26. oktober 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Hørsholm Kommune giver hermed dispensation fra naturbeskyttelsens 19 om kirkebyggelinje til at opføre et fritstående elevatortårn på ovennævnte

Hørsholm Kommune giver hermed dispensation fra naturbeskyttelsens 19 om kirkebyggelinje til at opføre et fritstående elevatortårn på ovennævnte Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Allan Hansen - Orbicon Sendt til: alha@orbicon.dk Dato: 20.02.2017 Sagsnr: 2016-0566-2 Kontakt Jørn Uldall Byggesagsbehandler Direkte tlf. 4849 2464 Center

Læs mere

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 4. marts 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14. Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget

Miljø- og Planlægningsudvalget Miljø- og Planlægningsudvalget Referat fra ordinært møde d. 30.10.2013 Onsdag 30.10.2013 kl. 8:15 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Forslag til Lokalplan 146 (for et område

Læs mere

Natur Søer - Vandløb Gennemførte og fremadrettede projekter i Hørsholm Kommune

Natur Søer - Vandløb Gennemførte og fremadrettede projekter i Hørsholm Kommune Natur Søer - Vandløb Gennemførte og fremadrettede projekter i Hørsholm Kommune 29.03.2015 1 Effekten af anstrengelserne Reduktion af udledt spildevand Bedre recipientkvalitet Bedre badevand Reduktion af

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Løbenummer 1 De Fynske Museer

Løbenummer 1 De Fynske Museer Løbenummer 1 De Fynske Museer Nr. 2 Danmarks Naturfredningsforening Svendborg Dato: 17. august Svendborg Kommune Miljø og Teknik Høringssvar vedrørende udkast Vand- og Naturhandleplaner for Svendborg

Læs mere

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej 11 7260 Sdr. Omme Høring af tilladelse til etablering af kano ophalningsplads og fornyelse af en eksisterende terrasse på matr. nr. 7a Østerby

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Sct. Bendtgade 1. Vej og Ejendomscenter. Sendt til:

Sct. Bendtgade 1. Vej og Ejendomscenter. Sendt til: Ringsted Kommune Sct. Bendtgade 1 4100 Ringsted Vej og Ejendomscenter Sendt til: nath@ringsted.dk Dato: 9. marts 2017 Dispensation fra lokalplan 119 til fældning og genplantning af et bevaringsværdigt

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup PALUDAN ApS Hesnæsvej 71 Hesnæs 4850 Stubbekøbing HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 3338 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation til oprensning af søer

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Hørsholm Handicapråd

Hørsholm Handicapråd Hørsholm Handicapråd Årsberetning 2011 Medlemmer per 1. januar 2011 Udpeget af hhv. Kommunalbestyrelsen (KB), Danske Handicaporganisationer (DH) og Hørsholm Handicapgruppe (HH): Ulla Udsen (HH) m. stedfortræder

Læs mere

Arkitekt Nee Rentz-Petersen. mail til:

Arkitekt Nee Rentz-Petersen. mail til: Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Arkitekt Nee Rentz-Petersen mail til: nren@kadk.dk Dispensation fra skovbeskyttelseslinjen i forbindelse med opførelse af en staldbygning på ejendommen:

Læs mere

Tilladelse til anlæg af sø

Tilladelse til anlæg af sø #BREVFLET# Click here to enter text. Tilladelse til anlæg af sø Steen Søndergaard Christensen Munkhauge 4 9240 Nibe Sendes pr. e-mail: munkhauge4@skylinemail.dk 10-10-2014 Tilladelse til anlæg af sø./.

Læs mere

Landzonetilladelse til regulering af terræn på øvelsesterrænet matr. nr 17 f Sjælsmark by, Blovstrød

Landzonetilladelse til regulering af terræn på øvelsesterrænet matr. nr 17 f Sjælsmark by, Blovstrød Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Sweco Danmark A/S Kokbjerg 5 DK-6000 Kolding Att. Bjarke Korsager bjarke.korsager@sweco.dk Landzonetilladelse til regulering af terræn på øvelsesterrænet

Læs mere

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne EnviNA fredningskursus 15.-16. maj 2019 Jørgen Heinemeier 13 fredningsnævn Formand er byretsdommer (evt. retspræsident)

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Jens Bengtsson Smedevænget 3 4330 Hvalsø Afgørelse sendt pr. mail KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte:

Læs mere

BILAG 1: Orientering om De Statslige Vandplaner

BILAG 1: Orientering om De Statslige Vandplaner BILAG 1: Orientering om De Statslige Vandplaner 1 Hørsholm kommune er en del af Vandplan Øresund: 1.1 Vandplan Øresund Se kort 1. Vandplanen dækker ca. 800 km2 og berører 17 kommuner: Halsnæs, Gribskov,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Frank Guillaumon Thomsen Lejrevej 90 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646 4914 E-mail:

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430.

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430. Anders Vestergaard E/F Gurrehus Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 25.03.2015 Sagsnr. 14/15648

Læs mere

Regnvandsledning gennem Stenløse by

Regnvandsledning gennem Stenløse by Regnvandsledning gennem Stenløse by Vi flytter Stenløse Å. Under jorden i det gamle åtracé lægger vi en regnvandsledning, som kan transportere regnvandet væk fra byen. Hegn Skel Hæk I dag Stenløse Å ligger

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Hørsholm Kommune Center for Teknik

Hørsholm Kommune Center for Teknik Hørsholm Kommune Center for Teknik Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 1 3 samt godkendelse efter Vandløbsloven 2 og Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.m 3 af restaureringsprojekt

Læs mere

Den fælles Dagsorden Møde nr.: ex. 23 Beredskabskommission for med Den: 29.09.2014 Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 Kommuner

Den fælles Dagsorden Møde nr.: ex. 23 Beredskabskommission for med Den: 29.09.2014 Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 Kommuner Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 MØDESTED: Rudersdals Rådhus, Øverødvej 2., 2840 Holte Mødelokale 1 TIDSPUNKT: Mandag den 29. september, kl. 13.00 kl. 14.00 BEMÆRKNINGER: Ekstraordinært møde,

Læs mere

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer:

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer: Forsyning Helsingør, spildevand Att: Lene Mausson Pankoke Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5699 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup Biolog

Læs mere

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Rudersdal Kommune og Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) har aftalt, at Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) i perioden

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri

Landzonetilladelse til byggeri Susanne Vittrup og Benny Andersen Slettestrandvej 52 Hjortdal 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde mandag den 18/ Lene Brøndal, Referent, Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv (CBME)

Referat fra Grønt Råds møde mandag den 18/ Lene Brøndal, Referent, Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv (CBME) Referat fra Grønt Råds møde mandag den 18/3 2019 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Sidste nyt om vandplanerne. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen

Sidste nyt om vandplanerne. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Sidste nyt om vandplanerne Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Status for første og anden generations vandplaner Første generations planer er ved at blive opdateret på baggrund

Læs mere

Til stede: sagsbehandler

Til stede: sagsbehandler Katrine Foss-Pedersen Den 10.03.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Den 2. marts 2011 kl. 15.00 Lokale 2 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred Referat GRO - Grønt Råd Odsherred Dato 30. november 2011 Tidspunkt 17:00 Sted Administrationscenter Fårevejle, Til stede Annelis Stamm, Rudy Rune, Carl Henrik Haagensen, Ole S. Hansen, Peter Post Hansen,

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Etablering af omløb ved Mølledam i Hørsholm (Beskrivelse vedlagt) NORFORS I/S Savsvinget

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. 07935.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07935.00 Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-07-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 3. januar 2017.

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 3. januar 2017. Stine Servé Sendt til email: ss@stineserve.dk Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk KOPI Sagsbehandler: Camilla Højrup Tlf. direkte: 4646 4916 E-mail:

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Arkitektfirmaet Saabye & Partners ApS Att.: Anja von Wildenradt Fynsvej 13 4060 Kirke Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk KOPI Sagsbehandler:

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Referat fra møde om restaurering af Øle Å i Poulsker Plantage

Referat fra møde om restaurering af Øle Å i Poulsker Plantage I N S T I T U T F O R G E O V I D E N S K A B O G N A T U R F O R V A L T N I N G ( I G N ) Referat fra møde om restaurering af Øle Å i Poulsker Plantage M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Møde afholdt:

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven VILLA.DK Aps Ny Østergade 12, 3.sal 1101 København K VILLA-HUS BYG Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

- at Læsø Kommune kontaktes, hvis der under gravearbejdet stødes på affald

- at Læsø Kommune kontaktes, hvis der under gravearbejdet stødes på affald LÆSØ KOMMUNE Doktorvejen 2, Byrum 9940 Læsø www.laesoe.dk Den: 02-01-2016 Sagsnr.: 825-2016-1821 Dok.nr.: 825-2016-15229 Sagsbehandler: Stine Pagel Hansen Direkte telefon: 9621 3037 Brian Eriksen Tilladelse

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Frank Elm

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr.

Læs mere

NOTAT. Referat af ordinært møde i Grønt Råd d Tid: Torsdag den 18. februar 2010 kl Sted: Odense Slot, mødelokale Rosen

NOTAT. Referat af ordinært møde i Grønt Råd d Tid: Torsdag den 18. februar 2010 kl Sted: Odense Slot, mødelokale Rosen NOTAT By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat

Læs mere

Jens Hedegaard Ålykkegade 31 a 6000 Kolding. Sendt via mail: jh@a-advokater.dk

Jens Hedegaard Ålykkegade 31 a 6000 Kolding. Sendt via mail: jh@a-advokater.dk Jens Hedegaard Ålykkegade 31 a 6000 Kolding Sendt via mail: jh@a-advokater.dk Tilladelse efter vandløbsloven samt dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af en terrasse ved Kolding Å på

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 4i m.fl. Havreholm by, Hornbæk. Klosterrisvej 4A, 3100 Hornbæk.

Ejendommen matr.nr. 4i m.fl. Havreholm by, Hornbæk. Klosterrisvej 4A, 3100 Hornbæk. Til Til Tops Att.: Att.: Line Leth Keefe Email: line@til-tops.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 10.03.2016 Sagsnr. 15/26979 Sagsbeh.

Læs mere