TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 9

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 9"

Transkript

1 1/17 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT CVR-nr TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 9 Tid: 7. december 2017 kl. 10:00-15:00 Sted: Energinet, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia Dato: 7. december 2017 Forfatter: CSI/CSI Deltagere: Annemette L. Carlsen Berit Vestergaard Charlotte Schneider Kristensen Ida Joel Johan Laursen Kristoffer Mietens Lars Harboe Maja Stenør Urhøj Mikael Haarh Troelsen Niels Christian Toftensberg Per Valentin Nielsen Peter Kjeldmann Rikke Schmidt Fjeldsted Søren Ilum Søren Thorsen Energi Fyn SEAS-NVE OK A.M.B.A Scanenergi Vindstød Ørsted CGI Trefor EG Radius KMD NRGi Sonlinc EnergiMidt SydEnergi Christian Odgaard Mogens Juul Sass-Petersen Martin Lervad Lundø Per Bergstedt Søren Vesterager Charlotte Julie Skaaning Energinet Energinet Energinet Energinet Energinet Energinet Fraværende Christian von Wendt-Jensen Fritz Beck Ulrich Simon Jørgensen Naturenergi NRGi Energi Danmark Referent: Charlotte Skaaning Næste møde: 22. februar 2018

2 2/17 Dagsorden: 1. Velkomst, v. Per Bergstedt 2. Valideringer 3. Seneste Dialogforum 4. Ønske om kalenderfunktion 5. Persondataforordningens betydning for testsystemet 6. Datavask 7. Ændringer omkring stamdata 8. Proces for RSM Opdatering af BRS-guiden 10. Anvendelse af BRS Eventuelt 12. Bilag 1 Bemærkning til dagsordnen Følgende punkter blev af tidsmæssige årsager ikke gennemgået på mødet, men flyttes til næste møde: Udbud af nyt hostingcenter Kommunikation af ændringer vedtaget i Energinet for markedet Regneark med valideringer Nordisk arbejdsgruppe om stamdata- og måledataprocesser afventer møde i Nordisk arbejdsgruppe (MSG) Flexafregning Actions vedtaget på mødet ID Status Beskrivelse Løsning Forventet løst 130 Ny Fusion af elleverandør Energinet undersøger nærmere, hvordan aktørerne kan tømme køer for ubehandlede beskeder på nedlagte GLNnumre som følge af fusioner. Q Velkommen, v. Per Bergstedt Per bød velkommen og gennemgik actionlisten. ID Status Beskrivelse Løsning/status Forventet løst 116 Lukket Historiske årssummer - nuværende løsning fungerer dårligt, idet de kommer for sent. Energinet kigger på løsning Historiske årssummer vil ikke blive udsendt og elleverandørerne er ikke forpligtede til at udsende årssummer udover periode for eget kundeforhold. I stedet kan man her henvise til Eloverblik. D.d. Det blev besluttet at fjerne BRS-047 og 048 fra BRS-guiden.

3 3/17 Dansk Energi spurgte, hvorvidt de skulle sende medlemsinfo ud om dette, hvilket der var enighed om i gruppen. Action lukkes. 121 I proces 123 I Proces Persondataforordning: Orientering om Energinet s vurdering af betydning for processer og testmiljøer Øget datakvalitet - herunder anvendelse af validerede navne og adresse data. Husk kontaktadresser Status givet på mødet i december herunder håndtering af testmiljøer. Energinet opdaterer oplæg og sender til TI december Oplægget kommer på næst kommende Dialogforum og herefter følger implementering. Q Q Lukket Opdatering af BRS- og RSM-dokumenter 126 I Proces 127 I Proces Præcisering af processer omkring sekundære tilflytninger - herunder overvejelse om ændring i forskrifter. 3-årskorrektion for perioden 1. jan 10. feb gennemføres ikke. Udmelding samt økonomisk konsekvens 128 Lukket Kalenderfunktion i relation til tidsdifferentierede priser - indtastning i GUI 129 Lukket 15- månederskorrektionsafregning Dokumentet er opdateret og blev gennemgået på mødet. Energinet sender opdateret udgave til gruppen primo Action lukkes. En primær tilflytning skal altid overskrive sekundær tilflytning. Ejertilflytninger uden aftale bør laves som sekundær. Forskrift H1 vil blive præciseret med dette. Energinet arbejder på at udarbejde dokument, der viser konsekvens. Nogle it-leverandører har lavet denne løsning hos aktørerne. Øvrige itleverandører på TI ville se på at implementere samme funktionalitet. Action lukkes. Energinet drøfter problemstillingen omkring enkelte netvirksomheders manglende indsendelse af data med Dansk Energi. Energinet orienterer på et onsdagsmøde om store differencer mellem 3. refiksering og korrektionskørsel for de første måneder efter april 2016, hvilke priselementer det drejer sig om og hvordan der er blevet ryddet op. Action lukkes. Q Q Q Q Q Efterfølgende fulgte Per op på processen for fusion af elleverandører. Energinet har modtaget et tilbud fra Energinets it-leverandør, som lyder på timer i udvikling. Derfor vurderer Energinet, at omkostningen er for stor, hvorfor man ikke ønsker at acceptere tilbuddet. Gruppen drøftede konsekvensen af dette; herunder at aktørerne ikke er anderledes stillede end i dag og at det kan blive en udfordring, hvis der kommer et stort antal beskeder og korrektioner. Det blev vedtaget, at emnet tages op igen, hvis det bliver relevant.

4 4/17 Action: Energinet undersøger nærmere, hvordan aktørerne kan tømme køer for ubehandlede beskeder på nedlagte GLN-numre som følge af fusioner. 2. Valideringer, v. Christian Odgaard Christian orienterede om de ændringer, som er en følge af de nye forskrifter, der er gældende fra den 1. februar De vedtagne ændringer for tællerstande forventes påbegyndt i december 2017 og til implementering andet kvartal I den forbindelse vil Energinet også inkludere de valideringer om forbrugsopgørelser (BRS-020), der blev fjernet efter releasen i september. Oversigt over valideringer er vedlagt som bilag 1, herunder forventet tidspunkt for implementering. For tilflytning skal man være særligt opmærksom på at samme fiktive CVR- eller CPR-numre, som allerede er registreret på et målepunkt, kan anvendes af den nye elleverandør ved en normal tilflytning (årsagskode E65). Herefter blev de kommende valideringer for nettoafregningsgrupperne vedtaget på TI-mødet i maj 2017 gennemgået: Energinet har modtaget et udtræk med alle målepunkter, som er omfattet af de nye valideringer. De berørte netvirksomheder vil modtage regneark med de målepunkter, som de skal forholde sig til.

5 5/17 Vedrørende valideringerne angående værks-gsrn blev det drøftet, hvorvidt det også var obligatorisk for child-målepunkter at have et værks-gsrn. Det blev besluttet, at Nettoafregningsgruppen skulle tage dette spørgsmål op på næste møde. Nettoafregningsgruppen har efterfølgende besluttet, at værks-gsrn gøres optionel for alle child-målepunkter, hvilket betyder, at valideringen fjernes for child-målepunkter. Gruppens beslutning er bindende, og emnet vil ikke blive taget op i TI igen. 3. Seneste Dialogforum Karsten orienterede om udvalgte emner fra seneste Dialogforum. Her var indstillingen vedrørende elvarme blevet godkendt, så netvirksomheders oprettelse eller nedlæggelse af D14- målepunkt senest skal ske et døgn efter anmodningen er modtaget, så de følger regler for stamdataopdateringer. Denne tidsfrist er gældende fra 1. april Dialogforum havde derudover godkendt indstillingen om, at tællerstande for flexafregnede målepunkter skal indsendes månedligt. Da det var et bredt funderet ønske i branchen at skærpe kravet, var Energistyrelsen positivt indstillet på at se på mulighederne for at gøre dette til et krav. I forlængelse af indstillingen fra TI blev det endvidere drøftet, at der kunne opstå differencer mellem forbrug og tællerstand.

6 6/17 Dialogforum besluttede, at Energinet arbejder videre for at få et krav om månedlig indsendelse af tællerstand med i forskriften, herunder hvordan der sikres konsistens mellem tællerstand og indsendt forbrug. TI-gruppen så en udfordring i, at nogle netvirksomheder kun indsender fire gange om året, da hverken Energinet eller elleverandører ved, hvornår en tællerstand kan forventes. Da kravet pt. er 4 gange årligt, kan der kun indstilles til månedlig indsendelse for de netselskaber, som kan håndtere dette. Uden fast aftalt frekvens, har Energinet ikke mulighed for at rykke for tællerstand, og en rykkerproces på tællerstanden afventer derfor den endelige løsning. Dansk Energi spurgte, om der var interesse i en medlemsinfo om, at frekvensen for indsendelse af tællerstande vil variere fra netvirksomhed til netvirksomhed det kommende år og at TIgruppen har indstillet en ændring af dette, men at der vil gå noget tid, inden denne ville kunne implementeres. Der var enighed i gruppen om, at dette var en god ide. Energinet undersøger muligheden for at få målerkvalitet med på tællerstande, så det fremgår, om tællerstande er målt eller estimerede. Arbejdsgruppen under TI arbejder med kommende skemaændringer som denne, der forventes klar tidligst april Gruppen drøftede udfordringen ved, at der ikke er nogen tidsangivelse for, hvor lang tid man må vente med at sende estimater ind og at it-systemerne er sat op på en måde, så mængderne ikke korrigeres. Det vurderes at være en udfordring, at man skal sende en ny regning til kunden ved korrektion for en time. Det blev drøftet, hvorvidt man skulle indføre en bagatelgrænse for korrektioner. Gruppen spurgte til en status på nettogruppe 6 problematikken. Her har vi ingen afklaring, men Karsten nævnte, at Energistyrelsen var bekendt med problematikken om, at der kommer negativ residual, hvis ikke det bliver afklaret hvordan målepunkter i nettoafregningsgruppe 6 konverteres til flexafregning. 4. Ønske om kalenderfunktion, v. Per Bergstedt Per orienterede om en aktørs ændringsønske om kalenderfunktion med tidsdifferentierede tariffer (prislisten) i DataHub. Det blev drøftet, hvorvidt en sådan funktion skulle implementeres i DataHub eller i aktørernes eget system. En del aktører på mødet havde ikke behov for denne funktion nu, men kunne se værdien i takt med at flexafregning implementeres. Samtidig havde to it-leverandører implementeret løsningen i eget it-system.

7 7/17 Energinet ser en stor udfordring i at implementere denne funktion i DataHub, da der bliver nødt til at være et tilbageflow af priserne til netvirksomhederne, for at undgå risikoen for inkonsistens mellem systemer. Det blev besluttet, at it-leverandørerer på TI, som ikke har denne funktionalitet, ville se på muligheden for at implementere den i eget system og give Energinet besked, hvis de ser et problem i denne løsning. Hvis Energinet ikke hører fra it-leverandørerne forventes sagen afsluttet. 5. Persondataforordningens betydning for testsystemet, v. Per Bergstedt Da DataHubs testmiljø er en komplet kopi af produktionsmiljøet, kan testmiljøet ikke fortsætte i sin eksisterende form med persondataforordningens ikrafttrædelse til foråret. Derfor nedsættes en arbejdsgruppe til at undersøge, hvordan en ny løsning kunne se ud. Det blev aftalt at aktører inden 14 dage efter mødet tilmelder deltagere, der ved noget om test mod DataHub og it. En aktør spurgte til, hvorvidt Energinet informerer om, hvordan vi behandler måledata i forhold til persondataforordningen. En sådan udmelding forventes klar til Dialogforum i februar. Derudover opdaterer Energinet til foråret aktøraftalerne i forhold til persondataforordningen. 6. Datavask, v. Per Bergstedt Per gav en status på datavask mod henholdsvis SKAT, BBR og Stamdataregistret, der er forberedelsen på dataverifikationen, hvor der vil være en frist på 14 dage til at rette op på uoverensstemmelserne. Selvstændigt forbrugsregistrerede virksomheder Ved afgiftsforholdene omkring de selvstændigt forbrugsregistrerede virksomheder modtager Energinet en udtræksliste fra SKAT, som anvendes til datasammenligning. Her ses en stigning i tallene, hvilket sandsynligvis skyldes, at nye målepunkter er kommet til. Energinet forsøger at få tilsendt lister løbende fra SKAT.

8 8/17 Elvarme Ved afgiftsforholdene omkring elvarme sammenlignes data mellem DataHub og BBR. Der ses et fald i uoverensstemmelserne på adresser, som ikke kan identificeres mod BBR. Energinet er i denne sammenhæng blevet gjort opmærksom på, at SKAT tolker BBR Instruks fra 1993 anderledes i afsnittet om anvendelseskoden for et sommerhus som helårsbolig. Ifølge instruksen skal sommerhuse godkendt til helårsbeboelse ændres i anvendelseskode. Dette er ikke SKATs opfattelse, hvilket kommunerne er blevet informeret om via et nyhedsbrev. Brevet udsendes til TI med referatet. VE-anlæg Ved afgiftsforholdene omkring VE-anlæg sammenlignes data mellem DataHub og Stamdataregistret. Her udsendes breve løbende i grupper. I nettoafregningsgruppe 6 ses et fald i uoverensstemmelserne. Dermed er der pt. ca navne, som ikke kan matches mellem de to systemer. Heraf er sager under behandling. Energinet har endnu ikke sendt breve til nettoafregningsgruppe 1-5, men brevene til gruppe 6 har en afsmittende effekt. Ifølge en vejledende udtalelse fra Energistyrelsen må anlæg i nettoafregningsgruppe 6, der er tilsluttet inden 19. november 2012 gerne have blandet privat og erhverv. De som er tilsluttet efter denne dato har modtaget et brev. Dette blev også nævnt på sidste møde i TI. Energinet sender den vejledende udtalelse fra styrelsen til TI med referatet.

9 9/17 Det blev kort drøftet, om verifikation skulle gennemføres i år, som hidtil planlagt. Da der stadig er en del uoverensstemmelser i de forskellige data, var der dog enighed om at vaske yderligere, da en verifikation pt. vil få stor konsekvens for slutkunden. 7. Ændringer omkring stamdata, v. Per Bergstedt Det har været et ønske fra markedets aktører, at der blev indført en validering af visse stamdatafelter i DataHub - herunder specifikt adressedata og kundenavne. Formålet er at øge datakvaliteten, da stamdata bruges som basisdata i flere forskellige sammenhænge blandt andet verificering af elafgifter, elvarme og nettoafregning. Følgende gennemgås de forskellige løsningsforslag og beslutningerne, som blev taget i gruppen. Drøftelsen tog afsæt i et notat udarbejdet af Energinet, Stamdata Energinets oplæg og anbefalinger til øget datakvalitet. Notatet er efter mødet blevet opdateret med afsæt i drøftelserne med TI. (Energinets forslag, som blev præsenteret på mødet, vises i de blå billeder nedenfor). 7.1 Navn Kunde og kontaktnavn skal ikke være identisk o TI ønskede ikke, at kunde- og kontaktnavn skal være identisk, da dette ikke er tilfældet for flere kunder; fx viceværter eller kommuner. Derfor ville dette kunne gå ud over kundetilfredsheden. Kundenavn 2 (disponent 2) skal ikke slettes Vask mod CPR/CVR-registret Anvendelse af fuldt navn

10 10/17 o Der var overvægt mod anvendelse af fuldt navn, da størstedelen af gruppen anvendte dette. 7.2 Adresse kundestamdata kontaktadresse Kun to adresser henholdsvis en teknisk og en juridisk adresse o TI ønskede at omdøbe de to adresser til nogle mere sigende navne Kontaktadresser udgår ikke med ovenstående Gruppen ønskede ikke at slette kontaktadresser. En deltager spurgte her, hvordan det kan blive nemmere for netvirksomheden at sikre modtagelse af BRS-046. Det blev besluttet, at det på næste møde i TI skal drøftes, om der skal anmodes om svar, når der fremsendes en kontaktadresse fra netvirksomheden (BRS-046). 7.3 Adresseinformation Vejnavn, vejkode, husnummer og lejligheds-id slettes ved indsendelse til DataHub Anvendelse af KVHX-nøgle 1 o Der var i Gruppen et ønske om eventuelt at supplere med UUID 2. Energinet opdaterer i den endelige indstilling til Dialogforum. Identisk med målepunktsadresse udgår o Dermed skal eventuelle kontaktadresseoplysninger medsendes i faktuel form; også selvom den er identisk med målepunktsadressen tegn bestående af 4 cifre der repræsenterer kommunekode, 4 cifre der repræsenterer vejkode, 4 tegn der repræsenterer husnr., 3 tegn der repræsenterer etage og 4 tegn der repræsenterer dør. Kilde: DAWA 2 Universel, unik identifikation af adressen af datatypen UUID. Er stabil over hele adressens levetid (ligesom et CPR-nummer) dvs. uanset om adressen evt. ændrer vejnavn, husnummer, postnummer eller kommunekode. Repræsenteret som 32 hexadecimale tegn. Eksempel: 0a3f507a-93e7-32b8-e ba Kilde: DAWA

11 11/17 I relation til målepunktsadresser var der enighed om, at systemer alene skulle udveksle KVHXkoder, men at det naturligvis fortsat skulle være muligt at søge på adresser i DataHub. DataHub skulle derfor kunne oversætte KVHX-koder til vejnavne mm. til visning i DataHub Markedsportal. Da KVHX-koden kan ændre sig, fx ved kommunesammenlægninger, drøftede TI muligheden for at supplere med UUID, som er en unik adressenøgle, der aldrig ændres. Der blev spurgt til håndteringen af udenlandske adresser, som mangler KVHX-nøgle, der kun findes på målepunkter i Danmark. Derudover blev der også spurgt til, om lysreguleringer o.l., som ikke har en officiel adresse, kan håndteres ved hjælp af GPS-koordinat. Energinet uddyber dette i den endelige indstilling til Dialogforum. 7.4 Adresseinformation - supplerende oplysninger Supplerende bynavn/supplerende postdistrikt slettes under såvel kontakt- som målepunktsadresse Øvrige supplerende oplysninger såsom telefonnummer mm. udgår, da DataHub ikke må indeholde disse ifølge Persondataforordningen o TI ønskede at bevare adressen, og eventuelt telefonnummer, da der skal være mulighed for at kontakte kunden. Der blev spurgt til, om oplysningen måske kan krypteres eller beskyttes af en kode Identisk med målepunktsadresse udgår Energinet undersøger igen, hvorvidt det er et krav ifølge Persondataforordningen, at e- mailadresser skal slettes. 7.5 Adressekvalitet

12 12/17 Ikke vask mod BBR-register o Da der var enighed om anvendelse af KVHX-koden (se punkt 7.3), skal der ikke vaskes mod BBR. 7.6 Adresse - beskyttede adresser Beskyttede adresser krypteres på kundenavn i DataHub, så man kan slå adressen op, men ikke se kundenavnet, hvis ikke man er elleverandør til den pågældende kunde. Der skal i denne sammenhæng tilføjes et felt i DataHub, så elleverandøren kan markere, at kunden har navnebeskyttelse. Dette er en skemaændring og vil derfor blive behandlet i Arbejdsgruppen under TI, som arbejder med skemaændringer. 7.7 Kundestamdata CPR-nummer CPR-nummer skal enten være det korrekte eller et af to fiktive CPR-numre Aktører forpligtes til kontinuerlig vask op mod CPR Ingen indbygget kontrol i DataHub TI lod stå åbent, hvor ofte aktørerne skulle vaske data.

13 13/ Kundestamdata CVR-nummer CVR-nr. skal enten være det korrekte eller det accepterede fiktive CVR-nummer Aktører forpligtes til kontinuerlig vask op mod CVR-registret Ingen indbygget kontrol i DataHub 7.9 Kundestamdata Dansk Energis branchekode DE-branchekoden slettes ikke Flere aktører bruger den til at anslå og validere forbrug Alternativer til DE-branchekoderne blev drøftet. Herunder de officielle danske branchekoder og CVR-numre. TI var enige om at lade dem udgå på sigt, men at der skal være alternativ til dem. Der synes på mødet ikke at være et tydeligt alternativ pt. Det blev aftalt, at Energinet reviderer det udsendte notat omkring stamdata og sender det med referatet.

14 14/17 8. Proces for RSM-028, v. Christian Odgaard Christian orienterede om en udfordring ved processen for håndtering af fejlagtigt leverandørskift (BRS-003). Udfordringen er, at den oprindelige elleverandør ikke opdaterer kundestamdata efter at have overtaget kunden igen, især fordi CPR-nummeret bliver fjernet fra målepunktet. Det betyder, at der i sjældne tilfælde kan forekomme divergenser i kundestamdata mellem aktør og DataHub. Da dette sjældent forekommer, ønskede TI ikke at foretage noget for at undgå disse. 9. Opdatering af BRS-guiden, v. Christian Odgaard Christian orienterede om udvalgte opdateringer af BRS-guiden på baggrund af kommentarer fra medlemmer af TI: BRS-002: Energinet ensretter datobetegnelserne, da disse pt. ikke er konsekvente. BRS-009: Processen ændres, så måledata automatisk sendes til kommende elleverandør, hvis der er måledata efter skæringsdato. BRS-004/BRS-006/BRS-007: I forbindelse med oprettelse eller fjernelse af elvarme skal netvirksomheden tilføje eller fjerne D14-målepunktet inden for et døgn. BRS-021: Funktionskode 5 bliver fjernet. BRS-017: Sætningen HVIS der er en større ændring fjernes igen. BRS-047 og -048: Slettes Ændringer, som er planlagt til implementering de næste par måneder, vil også fremgå af BRSguiden. Det drejer sig om følgende: BRS-023 og -027: Ændringer om 0-tidsserier BRS-026, -028 og -029: Ændringer om søgning på nyeste værdier (D09)

15 15/17 Ændringen omkring rykning for tællerstand (BRS-045) kommer først i næste version af BRSguiden. Der var forslag om, at elvarme skulle fjernes sammen med kundenavn i ophørsprocessen og ikke med elleverandøren som i dag. Desuden var forslag om, at gyldighedsdagen altid skulle være dagen efter modtagelse af målepunktsstamdata fra netvirksomheden. Begge disse forslag vil ikke blive medtaget i den kommende release, men vil blive taget op i TI på et senere møde. Det blev aftalt, at kommentarer til BRS-dokumentet skulle indsendes senest uge 51. En opdateret guide forventes med udgangen af Anvendelse af BRS-039, v. Christian Odgaard Christian orienterede om udfordringerne med anmodning om serviceydelse hos netvirksomhed (BRS-039), herunder at anmodningen blev afvist eller problemer med gentilslutning af målepunkter. TI besluttede, at det Arbejdsgruppen under TI drøfter anvendelsen af BRS-039 og at man kan sende input herom til Energinet senest den 7. januar Eventuelt, v. Per Bergstedt 11.1 Skal Energinet køre 15-månederskorrektionsafregning for april 2016 om? Energinet har konstateret en fejl i 15-månederskorrektionsafregningen for april Fejlen består i, at afregningen medtager nettabsmålepunktet på estimeret årsforbrug. Samtidig kan der på dagsfordelinger opstå dubletter, som kommer med i kørslerne. På den anden side er saldoafregningen rigtig, da nettabsmålepunktet ikke er med her, hvilket betyder, at det er muligt at afregne kunderne korrekt. Fejlene betyder, at en række aktører har finansielle udeståender enten i plus eller minus til Energinet. Disse uregelmæssigheder ville først blive rettet op ved 36- månederskorrektionsafregningen. Per spurgte TI, hvorvidt Energinet skal genkøre 15-månederskorrektionsafregningen for april. TI aftalte at genkøre 15-månederskorrektionen for april 2016 inden for den nærmeste fremtid.

16 16/ Kan Energinet fjerne basisdata fra WP 16-rapporten på fikserede data? Basisdata i WP-16-rapporten fylder meget og anvendes tilsyneladende ikke af aktørerne. Energinet ønsker derfor at fjerne muligheden for basisdata i rapporten. Medlemmerne af TI ville undersøge dette og give Energinet besked inden jul Gælder afbrydelse af E-17-målepunkter også child-målepunkter for nettoafregenede målepunkter? TI ønsker ikke, at målepunkterne skal afbrydes fysisk, da dette må ligge implicit i afbrydelsen af parrent-målepunktet. Punktet tages op på næste møde i Nettoafregningsgruppen Hvornår skal Energinet implementere validering omkring tællerstand og måler-id, som blev taget af september-releasen? Valideringen forventes implementeret tidligst Q

17 17/ Bilag 1 Valideringen vedrører Afregningsform Tilslutningstype Målepunktsart Anlægskapacitet Værks-GSRN Validering Antal fejl Hvis nettoafregningsgruppe = 1 eller 2 => Forbrugsmålepunkt (E17) skal være time- eller flexafregnet 10 April 2018 Hvis nettoafregningsgruppe = 4, April 2018 eller 6 => Målepunkt skal være installationstilsluttet Hvis målepunktstype D05, D06 og April 2018 D07 => målepunktsart er fysisk Hvis målepunktstype E17, E18 og nettoafregningsgruppe <> (0, 99) samt D09, hvor parent målepunkt er omfattet => målepunktsart er virtuel eller beregnet Hvis målepunktstype D12 => målepunktsart er virtuel eller beregnet Hvis nettoafregningsgruppe <> 0 => anlægskapacitet skal udfyldes For målepunktstyperne D01, D04- D12 optionel (som i dag) Angives på E17 hvis nettoafregningsgruppe <> 0 eller 99 Angives på D05, D06, D07 hvis nettoafregningsgruppe på parrentforbrugsmålepunktet (E17) <> 0 eller 99* Forventes implementeret 491 April 2018 (D09: 7) 0 April April April April 2018 Angives på E18 og D01 0 April 2018 Angives på E17, D05, D06, D07 hvis parrent-målepunktet er produktion (E18)** 2 April 2018 * Validering fjernes, jf. beslutning i Nettoafregningsgruppen. På målepunktstyperne D04-D12 gøres værks-gsrn optionel. ** Værks-GSRN gøres optionel i en periode (ca. tre måneder) inden validering gennemføres.

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 9. December 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 9. December 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 9 December 2017 1 1. Velkomst 2. Valideringer 3. Seneste Dialogforum 4. Ønske om kalenderfunktion 5. Persondataforordningens betydning for testsystemet 6. Datavask 7. Ændringer

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 8. Oktober 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 8. Oktober 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 8 Oktober 2017 Teknik- og implementeringsgruppemøde 8 26. Oktober 2017 1 1 Velkomst 2 Actionlisten 3 15-månederskorrektionsafregning 4 Tidsdifferentierede priser 5 Flexafregning

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 8

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 8 1/13 Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 8 Tid: 26. oktober 2017 kl. 9:00-10:30 Sted: Lync (telefonmøde)

Læs mere

REFERAT TI-MØDE 7 REFERAT. Tid: 24. august 10:00-15:00. Energinet, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia

REFERAT TI-MØDE 7 REFERAT. Tid: 24. august 10:00-15:00. Energinet, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia 1/12 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 REFERAT TI-MØDE 7 Tid: 24. august 10:00-15:00 Dato: 24. august 2017 Forfatter: CSI/CSI

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 1/15 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Tid: 31. oktober 2018, kl. 10:00 Sted: Energinet, Erritsø +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 1/5 REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 Tid: 30. august 2018, kl. 10:00 Sted: Lync Deltagere: Berit Vestergaard, SEAS-NVE Johan Laursen, Vindstød Kristoffer Mitens, Ørsted Lars Harboe, CGI

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 10. Februar 2018

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 10. Februar 2018 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 10 Februar 2018 Teknik- og implementeringsgruppemøde 10 22. februar 2018 1 1. Velkomst 2. Actionlisten 3. Fremsendelse af kontaktadresse(brs-046) 4. Anmodning om serviceydelser

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 11. April 2018

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 11. April 2018 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 11 April 2018 Teknik- og implementeringsgruppen, møde 16. april 2018 16. april 2018 1 VELKOMMEN Teknik- og implementeringsgruppen, møde 16. april 2018 16. april 2018 2 AKTION

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 10

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 10 1/17 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 10 Dato: 22. februar 2018 Forfatter: CSI/CSI Tid:

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 11

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 11 1/10 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 11 Tid: 16. april 2018, kl. 09:00 Sted: Telefonmøde +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 7

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 7 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 7 August 2017 VELKOMMEN V. Per Bergstedt Opdatering af BRS- og RSM-guide Møde i arbejdsgruppen 30. august 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Actionlisten Dialogforum Flexafregning

Læs mere

DIALOGFORUM MØDE November Ved Karsten Feddersen

DIALOGFORUM MØDE November Ved Karsten Feddersen DIALOGFORUM MØDE 6 21. November 2017 Ved Karsten Feddersen 1 Dialogforum 21. november 2017 - Velkommen 1 Flexafregning Status 2.a Indstilling: Tællerstande 2.b Indstilling: Elvarme 3 Status Energistyrelsen

Læs mere

REFERAT FRA TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE

REFERAT FRA TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 1/12 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia MØDEINDKALDELSE +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 39 31 50 41 REFERAT FRA TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Dato: 13. december 2018 Forfatter:

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 5: REFERAT

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 5: REFERAT 1/17 Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk Vat-no. 28 98 06 71 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 5: REFERAT Tid: 4. maj 2017 kl. 10.00 til 15.00 Sted: Store Bjørn, Energinet,

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 5. Maj 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 5. Maj 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 5 Maj 2017 Teknik- og implementeringsgruppemøde 5 4. maj 2017 1 VELKOMMEN Teknik- og implementeringsgruppemøde 5 4. maj 2017 2 1 Teknik- og implementeringsgruppemøde 5 Actionlisten

Læs mere

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Energinet, INDLEDNING DataHub er en del af Energinetkoncernen. Som knudepunkt i elmarkedet er DataHub sikrer DataHub

Læs mere

Referat Teknik og implementeringsmøde 2

Referat Teknik og implementeringsmøde 2 Referat Teknik og implementeringsmøde 2 Energinet.dk.dk, 7. november 2016 fra kl. 10.00 til 15.00 Deltagere Søren Vesterager, Energinet.dk André Bryde Alnor, Energinet.dk Martin Lervad Lundø, Energinet.dk

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 22

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 22 Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 22 Tid 13. maj, 2015 kl. 9:00 14:30 Sted, Erritsø (Store Bjørn) Deltagere Navn Virksomhed Deltager delvist Fraværende Fritz Beck Ulrich Ida Joel Sten Clausen

Læs mere

TEKNIK- & IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 6

TEKNIK- & IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 6 1/13.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 TEKNIK- & IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 6 Tid: 19. juni 2017 Sted: Føniks,, Erritsø Dato: 19. juni

Læs mere

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Energinet, 13. december 2018 Teknik- og implementeringsgruppemøde 13. december 2018 INDLEDNING DataHub er en del

Læs mere

Referat Teknik og implementeringsmøde 3

Referat Teknik og implementeringsmøde 3 Referat Teknik og implementeringsmøde 3 Energinet.dk.dk, 19. december 2016 fra kl. 10.00 til 16.00 Deltagere Søren Vesterager, Energinet.dk André Bryde Alnor, Energinet.dk Martin Lervad Lundø, Energinet.dk

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 1/12 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 Tid: 19. juni 2018, kl. 10:00 Sted: Energinet, Erritsø +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98

Læs mere

Teknik & implementeringsmøde 2 7. November november 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 2 1

Teknik & implementeringsmøde 2 7. November november 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 2 1 Teknik & implementeringsmøde 2 7. November 2016 7. november 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 2 1 Agenda 1 Referat fra sidste møde 2 2 Actionliste 3 3 Releaseplan og kendte fejl 4 4 Orientering:

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 17-12-2014 14/15485-20 17-12-2014 1

Engrosmodellen. Dialogforum 17-12-2014 14/15485-20 17-12-2014 1 Engrosmodellen Dialogforum 17-12-2014 17-12-2014 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Kort status på projektet 3. Status på love og bekendtgørelser 4. Tilbagemelding fra teknik- og implementeringsgruppens

Læs mere

Teknik- & implementeringsmøde 4

Teknik- & implementeringsmøde 4 Teknik- & implementeringsmøde 4 23. februar 2017 23. februar 2017 Teknik- og implementeringsgruppemøde 4 1 Agenda 1 2 3 4 5 6 7 Actionlisten Releaseplan og kendte fejl Igangværende projekter Opdatering

Læs mere

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN Møde 12. september 2019 2 Velkommen Fremadrettet anvendelse af beregningsstrukturer i DataHub Skemaændringer Status

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 23

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 23 Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 23 Tid 24. juni, 2015 kl. 10:00 16:00 Sted Trinity, Erritsø Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze (via LYNC) Lars B. Harboe Henrik Hjorth

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 6. Juni 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 6. Juni 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 6 Juni 2017 VELKOMMEN V. Per Bergstedt 1 Actionlisten 2 Releaseplan 3 4 Flexafregning Fusion af elleverandører 5 Nordisk gruppe 6 Arbejdsgruppe under TI 7 Persondata forordning

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde 32, Referat

Teknik & Implementeringsmøde 32, Referat Teknik & Implementeringsmøde 32, Referat Tid 16. marts, kl. 13:00-16:00 Sted Lync,, Erritsø; Deltagere Navn Virksomhed Fraværende Anne Marie Groos André Bryde Christensen Anette Krogh Annemette L. Carlsen

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Tid 14. januar 2015 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Simon Jørgensen Energi Danmark Annemette L. Carlsen Energi

Læs mere

DATAHUB ENGROSMODEL E2E TEST - VEJLEDNING TIL OPRETTELSE AF PARENT-CHILD RELATIONER

DATAHUB ENGROSMODEL E2E TEST - VEJLEDNING TIL OPRETTELSE AF PARENT-CHILD RELATIONER DATAHUB ENGROSMODEL E2E TEST - VEJLEDNING TIL OPRETTELSE AF PARENT-CHILD RELATIONER 3. marts 2015 Version 1.00 Dok. 13/81170-31 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Dokumentinformation... 3 1.1 Versionsoversigt...

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde 33, Referat

Teknik & Implementeringsmøde 33, Referat Teknik & Implementeringsmøde 33, Referat Tid 19. april, 2016 kl. 13:00-15:00 Sted Lync,, Erritsø; Inviterede Navn Virksomhed Fraværende Anne Marie Groos André Bryde Christensen Anette Krogh Annemette L.

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, MAJ 2019

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, MAJ 2019 1/16 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, MAJ 2019 Tid: Torsdag den 23. maj 2019, kl. 10:00 til kl. 15:00 Sted: Energinet, Tonne

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen, Møde 6, referat

Teknik- og implementeringsgruppen, Møde 6, referat 2014-02-03 Teknik- og implementeringsgruppen, Møde 6, referat Tid 3. februar 2014, kl. 10.00-16.00 Sted, Erritsø Deltagere Simon Jørgensen Energi Danmark Annemette L. Carlsen Energi Fyn Søren Illum Andersen

Læs mere

2014-02-05 Dialogforum, referat

2014-02-05 Dialogforum, referat 2014-02-05 Dialogforum, referat Tid 5. februar 2014 kl. 13.00-15.00 Sted Lync møde Deltagere Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Clement Johan Ulrichsen DONG Energy Anette Gade

Læs mere

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv.

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. HBK/SHR September 2015 September 2015 Dok. 15-08076-5 1/8 Indholdsfortegnelse Kapitel 3. Generelle

Læs mere

Dialogforum. Møde September 2016

Dialogforum. Møde September 2016 Dialogforum Møde 1 1. September 2016 1 Dagsorden 10:00 10:15 10:30 10:35 10:50 11:20 11:30 12:00 12:15 0. Velkomst og konstituering 1. Rapportering: Drift & marked a) Datahub Driftsrapport b) Datahub Markedsrapport

Læs mere

Notat. Anbefalinger fra datakvalitetsgruppen - oktober 2015

Notat. Anbefalinger fra datakvalitetsgruppen - oktober 2015 Notat Dok. ansvarlig: HHO Sekretær: EDR Sagsnr.: 2007-143 Doknr: d2015-15531-3.0 05-11-2015 Anbefalinger fra datakvalitetsgruppen - oktober 2015 Dansk Energis arbejdsgruppe vedrørende datakvalitet har

Læs mere

Indhold. Håndtering af produktionsmålepunkter i DataHub en. 1. Generelt vedr. notatet... 2

Indhold. Håndtering af produktionsmålepunkter i DataHub en. 1. Generelt vedr. notatet... 2 Håndtering af produktionsmålepunkter i DataHub en Indhold 1. Generelt vedr. notatet... 2 2. Oprettelse af produktions... 3 2.1 Produktions (ingen nettoafregning)... 3 2.2 Nettoafregnet produktions (ekskl.

Læs mere

Teknik og implementeringsmøde, referat

Teknik og implementeringsmøde, referat Teknik og implementeringsmøde, referat Tid 30-04-2014, kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø Deltagere Navn Virksomhed Anette Gade Andersen/Simon Jørgensen Energi Danmark Tina Lykke Skafsgaard Hentze

Læs mere

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL Metodeanmeldelse for ændringerne til markedsforskrift H1 og H3 1/6 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde April

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde April Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 33 19. April 2016 14-15488-80 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status engrosmodellen 3. Elvarmemotor forslag til håndtering af skæve aflæsninger

Læs mere

DataHub Dialogmøde. 6. august 2012

DataHub Dialogmøde. 6. august 2012 DataHub Dialogmøde 6. august 2012 Dagsorden 1. Overordnet status 2. Aktørtest 3. Krydsende processer 4. Solceller 5. Dialog og Eventuelt DataHub planlægningsmøde 6. juni 2012 2 Status Udviklingen af DataHub

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Tid 28. januar 2015 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Annemette

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 30 4. Februar 2016 14-15488-71 1 Agenda 1. Etablering af Change Advisory Board 2. Leveranceplan kommentarer og holdninger 3. Eventuelt 14-15488-71

Læs mere

FORRETNINGSPROCESSER FOR DET DANSKE ELMARKED

FORRETNINGSPROCESSER FOR DET DANSKE ELMARKED FORRETNINGSPROCESSER FOR DET DANSKE ELMARKED (EDI guide - BRS) Version 3.7.2 01. april 2019 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 Dato: 15.

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde

Teknik & Implementeringsmøde Teknik & Implementeringsmøde 1 23. august 2016 Klassificering: 1 Dagsorden 1. Referat fra sidste møde 2. Actionlisten 3. Afrunding af idriftsættelsen af Engrosmodellen - herunder releaseplan for udeståender

Læs mere

Engrosmodellen: Cut-over

Engrosmodellen: Cut-over Engrosmodellen: Cut-over Hvad er cut-over? Forberedelse Gennemførelse - Opfølgning Cut-over Engrosmodellen Hvad er cut-over? 1. Cut-over dækker overgangen fra nuværende markedsmodel til Engrosmodellen

Læs mere

Referat Teknik og implementeringsmøde 1

Referat Teknik og implementeringsmøde 1 Referat Teknik og implementeringsmøde 1 Store Bjørn, Energinet.dk, 23. august 2016 fra kl. 10.00 til 14.00 Deltagere Søren Vesterager, Energinet.dk 26. august 2016 BSJ/BSJ André Bryde Alnor, Energinet.dk

Læs mere

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGERNE TIL MARKEDSFORSKRIFT D1, F1, H1, H2, H3 OG I

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGERNE TIL MARKEDSFORSKRIFT D1, F1, H1, H2, H3 OG I Metodeanmeldelse for ændringerne til markedsforskrift D1, F1, H1, H2, H3 og I 1/14 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGERNE TIL MARKEDSFORSKRIFT D1, F1,

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 29-04-2015 14/15485-30 28-04-2015 1

Engrosmodellen. Dialogforum 29-04-2015 14/15485-30 28-04-2015 1 Engrosmodellen Dialogforum 29-04-2015 14/15485-30 28-04-2015 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Generel status på projektet a. Ny koordinerende styregruppe b. Datamigrering c. E2E-test d. Datakonsistens

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Tid 18. marts 2015 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Annemette

Læs mere

Engrosmodellen Væsentlige ændringer i BRS

Engrosmodellen Væsentlige ændringer i BRS Engrosmodellen Væsentlige ændringer i BRS Dialogforum 2. april 2014 Dato - Dok.nr. 1 BRS arbejdet hidtil Største delen af de BRS, som blev lavet i forbindelse med Engrosmodel projektets fase 1, er stort

Læs mere

Dialogforum, referat. Tid 7. maj 2014 kl. 13.00 15.00. Deltagere Navn Aktør. Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark. Martin Christensen

Dialogforum, referat. Tid 7. maj 2014 kl. 13.00 15.00. Deltagere Navn Aktør. Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark. Martin Christensen Dialogforum, referat Tid 7. maj 2014 kl. 13.00 15.00 Sted LYNC Deltagere Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Ane Rask Annemette L.

Læs mere

Energinet.dk's svar på anbefalinger fra kvalitetsgruppen (Bilag 3)

Energinet.dk's svar på anbefalinger fra kvalitetsgruppen (Bilag 3) Til Energinet.dk's svar på anbefalinger fra kvalitetsgruppen (Bilag 3) 1. september 2014 XVJE/MAC Indledning Helt overordnet kommer datakvalitetsgruppen med en række anbefalinger, der alt andet lige bør

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, FEBRUAR 2019

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, FEBRUAR 2019 1/15 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, FEBRUAR 2019 Tid: Torsdag den 28. februar 2019, kl. 10:00 til kl. 15:00 Sted: Energinet,

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde 32 16. Marts 2016 14-15488-76 1

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde 32 16. Marts 2016 14-15488-76 1 Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 32 16. Marts 2016 14-15488-76 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Action-listen 3. Elvarmemotor 4. HTX 5. Status E2E-test 6. Status fejl på DataHub

Læs mere

DataHub Ændringer i forskrifter m.m.

DataHub Ændringer i forskrifter m.m. DataHub Ændringer i forskrifter m.m. Preben Høj Larsen Detailmarked & Markedsdrift DataHub Ændringer i forskrifter m.m. Ændringer: Forskrifter Måleansvar Stamdataansvar Lidt Teknik ID er for målepunkter

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde 31, Referat

Teknik & Implementeringsmøde 31, Referat Teknik & Implementeringsmøde 31, Referat Tid 10. februar, kl. 10:00-12:00 Sted Lync,, Erritsø; Deltagere Navn Virksomhed Fraværende Anne Marie Groos André Bryde Christensen Anette Krogh Annemette L. Carlsen

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 25-06-2015 14/15485-39 24-06-2015 1

Engrosmodellen. Dialogforum 25-06-2015 14/15485-39 24-06-2015 1 Engrosmodellen Dialogforum 25-06-2015 14/15485-39 24-06-2015 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status projektet i almindelighed 3. Tilbagemelding fra den koordinerende styregruppe 4. Opfølgning på

Læs mere

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS'ere)

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS'ere) Forretningsprocesser for det danske elmarked (EDI guide - BRS'ere) 02. September 2013 Final Draft Version 3.0 DATE NAME DATE NAME DATE NAME DATE REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED REVIEWED APPROVED XXXXX-XX

Læs mere

Referat Teknik- og implementeringsmøde 4

Referat Teknik- og implementeringsmøde 4 Referat Teknik- og implementeringsmøde 4 Energinet.dk.dk, 23. februar 2017 fra kl. 10.00 til 14.00 Deltagere Per Bergstedt, Energinet.dk Søren Vesterager, Energinet.dk André Bryde Alnor, Energinet.dk Martin

Læs mere

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS)

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS) * Forretningsprocesser for det danske elmarked (EDI guide - BRS) Engrosmodel version Version 3.7.0 1. juni 2016 3.6.0 Baseline version 3.6.1 Revideret version primært flexafregning 3.6.2 Revideret version

Læs mere

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I Bilag 5 Sekretariatet for Energitilsynet Att. Susanne Bollhorn Sendt pr e-mail til post@energitilsynet.dk; cc: subo@energitilsynet.dk DONG Energy Salg & Service A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark 27.

Læs mere

2015-03-25 Dialogmøde 17, referat

2015-03-25 Dialogmøde 17, referat 2015-03-25 Dialogmøde 17, referat Tid 25. marts 2015 kl. 13.00-15.30 Sted Online-møde Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Diana

Læs mere

Notat. Anbefalinger fra kvalitetsgruppen juni 2014 BILAG 3. Sagsfremstilling til Punkt 2.a Datakvalitet

Notat. Anbefalinger fra kvalitetsgruppen juni 2014 BILAG 3. Sagsfremstilling til Punkt 2.a Datakvalitet Notat BILAG 3 Dok. ansvarlig: HHO Sekretær: Sagsnr.: 2007-143 Doknr: d2014-7796-5.0 12-06-2014 Anbefalinger fra kvalitetsgruppen juni 2014 Sagsfremstilling til Punkt 2.a Datakvalitet Sagsfremstilling Direktørgruppen

Læs mere

Referat, Dialogforum vedr. detailmarkedet for el

Referat, Dialogforum vedr. detailmarkedet for el Referat, Dialogforum vedr. detailmarkedet for el Tid Torsdag 1. september 2016, kl. 10.00 13.00 Sted Energinet.dk, Erritsø Deltagere Dialogforums medlemmer: Anders Dalgaard, Energinet.dk Anders Millgaard,

Læs mere

Introduktion til Engrosmodellen

Introduktion til Engrosmodellen Introduktion til Engrosmodellen Juni 2015 1 Formålet med Engrosmodellen - Fremme konkurrencen på elmarkedet - Elleverandører vil få den primære kontakt til kunderne - Kunder vil kun modtage elregning fra

Læs mere

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS)

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS) * Forretningsprocesser for det danske elmarked (EDI guide - BRS) Engrosmodellen baseline version Version 3.6.2 11. november 2015 3.6.0 Baseline version 3.6.1 Revideret version primært flexafregning 3.6.2

Læs mere

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Høringsnotat vedr. revidering af markedsforskrift H1 og H3 1/6 NOTAT HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70102244 info@energinet.dk

Læs mere

2014-08-18 Teknik og implementeringsmøde, referat

2014-08-18 Teknik og implementeringsmøde, referat 2014-08-18 Teknik og implementeringsmøde, referat Tid 18. august 2014 Sted Påfuglen, Erritsø Anette Gade Andersen / Simon Jørgensen Tina Lykke Skafsgaard Hentze Annemette L. Carlsen Energi Danmark Energi

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde maj

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde maj Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 34 18. maj 2016 14-15488-83 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Action-listen 3. Status på projektet 4. Evt. udfordringer i relation til engrosafregning

Læs mere

Til. Tillæg til BRS-Guide for teknisk fusion af netvirksomheder og sammenlægning af netområder

Til. Tillæg til BRS-Guide for teknisk fusion af netvirksomheder og sammenlægning af netområder Til Tillæg til BRS-Guide for teknisk fusion af netvirksomheder og sammenlægning af netområder Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Begrebsdefinitioner... 3 2. Generelt om fusioner/sammenlægninger...

Læs mere

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Energinet, INDLEDNING DataHub er en del af Energinetkoncernen. Som knudepunkt i elmarkedet er DataHub sikrer DataHub

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen

Teknik- og implementeringsgruppen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 15 19. november 2014 Dato - Dok.nr. 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status E2E-test 3. Status datamigrering 4. Status datakonsistens 5. Nyt lovforslag konsekvens

Læs mere

DataHub Engrosmodel E2E-test på regional møder juni 2015 Mogens Juul og Helene Schmidt

DataHub Engrosmodel E2E-test på regional møder juni 2015 Mogens Juul og Helene Schmidt Fraflytning START slide med billede og overkskrift DataHub Engrosmodel E2E-test på regional møder juni 2015 Mogens Juul og Helene Schmidt 14/24949-6 1 Dagsorden - E2E Aktørtest Formål med E2E test Sådan

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Tid 18. februar 2015 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Annemette

Læs mere

METODEANMELDELSE AF FLEXAFREGNING D. 4. SEPTEMBER 2015 (BILAG 2)

METODEANMELDELSE AF FLEXAFREGNING D. 4. SEPTEMBER 2015 (BILAG 2) Bilag 2 - Metodeanmeldelse af flexafregning d. 4. september 2015 1/9 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT METODEANMELDELSE AF FLEXAFREGNING D. 4. SEPTEMBER 2015 (BILAG 2) +45 70 10 22

Læs mere

2015-8-26 Dialogforum 21, referat

2015-8-26 Dialogforum 21, referat 2015-8-26 Dialogforum 21, referat Tid 26. august 2015 kl. 10.00-12.00 Sted Lync-møde Deltagere Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Diana Monberg Annemette L. Carlsen Ane Rask

Læs mere

Engrosmodellen: Stamdata, måledata og afregning

Engrosmodellen: Stamdata, måledata og afregning Engrosmodellen: Stamdata, måledata og afregning Forskrift I: Stamdata Forskrift D1: Afregningsmåling Forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold 1 Formålet med uddannelsesdagen 1 2 Indsigt

Læs mere

Indhold. Bilag 6. Til. Sekretariatet for Energitilsynet. 15. december 2017 JMJ/ADA. 1. Høringssvar fra DONG Energy... 2

Indhold. Bilag 6. Til. Sekretariatet for Energitilsynet. 15. december 2017 JMJ/ADA. 1. Høringssvar fra DONG Energy... 2 Bilag 6 Til Sekretariatet for Energitilsynet Energinets kommentarer til høringssvar fra Energitilsynets høring af forskrifter til tilsynsnotat vedr. metodeanmeldelser af Energinet.dk s markedsforskrifter

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde 21 16. april 2015. 16-04-2015 Dok.nr.: 14/15488-40 1

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde 21 16. april 2015. 16-04-2015 Dok.nr.: 14/15488-40 1 Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 21 16. april 2015 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status projektet i almindelighed 3. Status E2E-test 4. Status datamigrering 5. Håndtering

Læs mere

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN Møde 23. maj 2019 2 Velkommen Status på nye testmiljøer Hvilke tidsfrister er nødvendige på PRE04? Validering på

Læs mere

Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold

Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold MAC/USS September 2015 September 2015 Dok. 15-08076-4 1/15 Indholdsfortegnelse Kapitel

Læs mere

Engrosmodellen Dialogforum

Engrosmodellen Dialogforum Engrosmodellen Dialogforum Møde 10 27. august 2014 25.08.2014 DOK: 14-15485-8 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status på projektet a. Tids- og aktivitetsplan b. Forskrifter, BRS og RSM c. Indsendelse

Læs mere

Dialogmøde 20, referat

Dialogmøde 20, referat 2015-06-25 Dialogmøde 20, referat Tid 25. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Sted Lync-møde Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen Diana Monberg Tina

Læs mere

Teknik- & implementeringsmøde 3

Teknik- & implementeringsmøde 3 Teknik- & implementeringsmøde 3 19. december 2016 19. december 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 3 1 Agenda 1 Actionliste 3 2 Releaseplan og kendte fejl 4 3 Orientering: Projekter 5 4 Orientering:

Læs mere

Dialogforum Engrosmodellen

Dialogforum Engrosmodellen Dialogforum Engrosmodellen Møde 11 2. oktober 2014 Dato - Dok.nr. 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status på projektet (1) Tids- og aktivitetsplan Forskrifter og BRS nyeste udgaver Leveranceplan

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELOVERBLIK

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELOVERBLIK Privatlivspolitik for Eloverblik 1/5 Energinet DataHub A/S DK-7000 Fredericia NOTAT PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELOVERBLIK 1. Introduktion Når du besøger Eloverblik herunder også siden for tildeling af fuldmagt

Læs mere

Notat. Forskrift D1 Begrebet omfiksering indgår nu i markedsforskrifterne. Dette har været efterspurgt da begrebet allerede er blevet brugt.

Notat. Forskrift D1 Begrebet omfiksering indgår nu i markedsforskrifterne. Dette har været efterspurgt da begrebet allerede er blevet brugt. Notat Dok. ansvarlig: HHO Sekretær: Sagsnr.: 2007-143 Doknr: d2017-6035-12.0 18-04-2017 Høringssvar vedr. forskrifterne D1, F1, H1, H2, H3 og I sendt i høring i marts 2017 Dansk Energi takker for muligheden

Læs mere

Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat Tid 16. december 2014 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Annemette

Læs mere

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS'ere)

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS'ere) Forretningsprocesser for det danske elmarked (EDI guide - BRS'ere) Marts 2011 2012 Version 2.0 2.1 1.0 4-6-2010 24-6-2010 30-6-2010 DATE BOO MBN JHH NAME 2.0 2.1 02-2012 03-2 02-2011 02-2011 03-2011 DATE

Læs mere

Datamigreringsstrategi Engrosmodellen

Datamigreringsstrategi Engrosmodellen Datamigreringsstrategi Engrosmodellen Et overblik over metode og proces Ver. 2.0 Maj 2014 DOK NR 13/100808-1 1 Migreringsstrategi Sikre at nuværende funktionalitet i Datahub forbliver uændret frem til

Læs mere

Engrosmodellen. Udkast til overordnet tidsplan Dialogforum 8-1-2014 2014-01-08 13/81118-36 1

Engrosmodellen. Udkast til overordnet tidsplan Dialogforum 8-1-2014 2014-01-08 13/81118-36 1 Engrosmodellen Udkast til overordnet tidsplan Dialogforum 8-1-2014 2014-01-08 13/81118-36 1 Hvad skal vi opnå med udsættelsen af projektet! At implementere de nye regler omkring forsyningspligt og evt.

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde December

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde December Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 28 9. December 2015 14-15488-65 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status på projektet a) Siden sidst b) E2E-test c) Kendte fejl listen d) Datamigrering

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 16. december. Møde 25 14-15485-60 1

Engrosmodellen. Dialogforum 16. december. Møde 25 14-15485-60 1 Engrosmodellen Dialogforum 16. december Møde 25 14-15485-60 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status 3. Risikovurdering 4. Eventuelt 14-15485-60 2 KSED Tilbagemelding fra mødet 30.11.2015 14-15485-60

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 25-03-2015 14/15485-26 24-2-2015 1

Engrosmodellen. Dialogforum 25-03-2015 14/15485-26 24-2-2015 1 Engrosmodellen Dialogforum 25-03-2015 14/15485-26 24-2-2015 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Generel status 3. Tids- og aktivitetsplan 4. Ændringsstyring og E2E-godkendelse 5. Retningslinjer for

Læs mere

27-05-2014 Teknik og implementeringsmøde, referat

27-05-2014 Teknik og implementeringsmøde, referat 27-05-2014 Teknik og implementeringsmøde, referat Tid 27. maj 2014 Sted Påfuglen, Erritsø Deltagere Annemette L. Carlsen Fritz Beck Ulrich Ida Joel Anette Krogh Kim Kristensen Niels Toftensberg Kristoffer

Læs mere

Introduktion til Engrosmodellen

Introduktion til Engrosmodellen Introduktion til Engrosmodellen Juni 2013 Dato - Dok.nr. 1 Intentioner med Engrosmodellen (Uddrag fra bemærkninger til lovforslaget fremsat 25. april 2012, gennemført ved LOV nr 575 af 18/06/2012) forbrugerne

Læs mere

Dialogforum møde 2: Referat

Dialogforum møde 2: Referat Dialogforum møde 2: Referat Tid 25. november 2016 kl. 10.00 til 14.00 Sted Energinet.dk, Erritsø Deltagere Anders Millgaard Modstrøm André Bryde Alnor Ane Rask Charles Nielsen Egon Dalsgaard Dyring Gert

Læs mere