VI HAR netværket der hjælper dig på vej

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VI HAR netværket der hjælper dig på vej"

Transkript

1 etableringsordningen for vækst- og videniværksættere VI HAR netværket der hjælper dig på vej

2 etableringsordningen et tilbageblik Etableringsordningen for Vækst- og Videniværksættere (EVV) blev sat i verden for at give nordjyder med en bæredygtig idé muligheden for at udvikle den alt imens de modtog vejledning fra kyndige interne og eksterne konsulenter i alle iværksætteriets aspekter. Dette skulle skabe flere vækstiværksættere i Nordjylland i fremtiden. Ud fra midtvejsanalyser står det nu klart, at tiltag som EVV er fordrende for vækst- og videniværksættere i fremtiden. Derfor er det også Væksthus Nordjyllands ambition at kunne tilbyde lignende ordninger fremadrettet for at støtte op om de mange gode idéer, der gemmer sig rundt omkring i Nordjylland. om EVV: For at lære mere om disse resultater og nogen af dem, der indtil nu er hjulpet på vej igennem EVV, kan du læse de følgende sider. Og for mere generel information om de muligheder Væksthus Nordjylland giver iværksættere nu og fremover, klik ind på vhnordjylland.dk eller ring til dit lokale erhvervskontor på EVV støttes af EU s Socialfond og har et samlet budget på 12 millioner kroner fra maj 2013 til udgangen af februar Bag EVV står Væksthus Nordjylland, Aalborg Universitet og University College Nordjylland. tekst: Anna klitgaard, Lange PR art direction: jesper højland foto: Tomé Jorge, nils Krogh og PR tryk: rosendahls Det viser de foreløbige resultater: Deltagerne: 74 deltagere fra hele Nordjylland har været igennem EVV. Af dem er 20 kvinder og 54 mænd. 95 % af disse mener, at deres deltagelse i EVV har øget deres mulighed for at overleve som selvstændig. Videre forløb: 10 deltagere har efter endt EVV benyttet sig af udviklingsforløb under Væksthus Nordjylland som fx Vækst Iværksætter Programmet. Jobskabelse: 28 deltagere har oprettet et CVRnummer, og 11 deltagere er kommet i fast arbejde. Ifølge en midtvejsanalyse vurderer 80 % af deltagerne på EVV, at de med stor sandsynlighed vil have mindst én ansat i virksomheden efter det første år. Ekstern finansiering: De første deltagere har allerede fundet investorer, der har skudt op til to millioner kroner i de enkelte projekter.

3 side 4-5 Sadlede om med succes Egentlig så firmaet ENVEO og drømmen helt anderledes ud, da Morten Bengtsen (26) og Anders Skjoldemose (28) i august 2013 startede på Etableringsordningen. De drastiske forandringer i, hvad de to unge iværksættere oprindeligt ville sælge, har dog ikke gjort iveren efter at starte op for sig selv mindre. For med solid støtte i ryggen har Anders og Morten nu fået deres produkt tilpasset markedet og kan i dag notere sig de første ordrer på bæredygtige, dansk designede dockingstationer til mobiltelefoner. Vi ville i første omgang have oprettet en kompetencebank for seniorer. Men med hjælp fra Etableringsordningens konsulenter fandt vi ud af, at markedet var ikkeeksisterende. Så vi stoppede forløbet, sadlede fuldstændig om, kom ind på ordningen igen med en ny idé og kan i dag godt et år efter se et for os og ENVEO helt rigtigt resultat, forklarer Morten. Anders og Morten har sidenhen oplevet en voksende interesse for deres stilrene design fra udlandet, og den første ordre kom faktisk i hus fra det norske træfirma Kebony, som dockingstationerne er udviklet sammen med. Den første ordre var speciel. Morten plejer ikke just at rutte med følelserne, men da opkaldet kom, kunne han slet ikke holde op med at smile - det var fantastisk, griner Anders, der som Morten ikke på noget tidspunkt har fortrudt, at de måtte sadle helt om og starte forfra. Det var den eneste rigtige beslutning, for det førte os til succes, slutter han. ENVEO designer bæredygtige, funktionelle og æstetiske dockingstationer til mobiltelefoner og tablets og satser på de asiatiske og amerikanske markeder. Anders Skjoldemose på 28 år og Morten Bengtsen på 26 år har begge en cand. merc. i innovation og entreprenørskab fra AAU. De mødtes på kandidatuddannelsen og fulgte begge Etableringsordningen fra august 2013 til april 2014.

4 side 6-7 Nu er jeg klar til at tage springet Susanne Genet (59) har altid arbejdet med sundhed og kosttilskud. I 2007 sad hun i stolen som administrerende direktør for Biosym A/S og var tilmed aktiv i brancheorganisationen Dansk Nutraceutisk Industri. Alligevel vendte hun i 2013 stolen, lønnen og pensionen ryggen for i stedet at hoppe ud i den langt mere usikre tilværelse som ejer af FOODJOY og begynde at så hvedegræs. Jeg har altid haft en stor interesse for biokemi og sund livsstil. Da jeg fra en engelsk forsker hørte, hvor mange vitaminer og mineraler, der er i hvedegræs, gav det mening at producere et produkt med det i. Jeg fandt derefter en økologisk landmand, som ville stille testmarker til rådighed og gik langsomt i gang godt hjulpet af Agri Nord, Agroteknisk Service og mange andre. Blandt dem var også Væksthus Nordjyllands Etableringsordning. For her fik Susanne svar på mange af de spørgsmål, der altid presser sig på, når man omlægger karrieren fra sikker ansættelse til usikker selvstændighed. Der var så mange eksperter inde over Etableringsordningen, at vi kunne få svar på stort set alt fra patenter til fundraising og lovgivningsmæssige spørgsmål. Det er derfor et rigtigt godt tilbud til dem, der overvejer at starte op som selvstændig. Med den nye viden føler Susanne sig i dag klar til at introducere et nyt kosttilskud til de danske forbrugere. Men frem for at se det som et tilskud er hendes håb, at hvedegræssaft med tiden vil blive anset som en fast ingrediens i køkkenet for det indeholder så mange livgivende ingredienser, siger iværksætteren, der fra december 2014 er klar til at tage det endelige spring fra ledig til fuldtidsselvstændig. FOODJOY sælger i begyndelsen hvedegræssaft i frossen form i udvalgte helsekostbutikker. Med tiden er det dog planen at fermentere det og sælge det i supermarkeder som en naturlig og sund energidrik. Susanne Genet er 59 år og tidligere administrerende direktør for BioSym A/S. Hun ejer virksomheden FOODJOY og arbejder sammen med datteren Louise Genet om markedsføringen.

5 side 8-9 Fred i sindet giver fokus Med flere danske såvel som internationale priser for computerspillet Back to Bed har Jonas Byrresen (26) været vant til at have mange jern i ilden. Alligevel blev tiden på Etableringsordningen særligt givende for ham, da den gav ham ro til at udvikle sig som iværksætter og fokusere på at få succes. Allerede inden jeg startede på ordningen i efteråret 2013, havde jeg og mine fire samarbejdspartnere bag BEDTIME DIGI- TAL GAMES fået international anerkendelse for vores prototype. Dog var drømmen ikke kortvarig succes, men en langsigtet forretningsstrategi, så derfor ville jeg med i Etableringsordningen. På ordningen fik Jonas mulighed for at sikre en indtægt med dagpenge uden at skulle skrive ugentlige ansøgninger, og det gav ham fred i sindet. Desuden mødte han andre iværksættere. For selv om han på mange måder var forud for de andre deltagere, var de input, han fik fra revisorer, advokater og andre med til at forme ham som selvstændig og menneske. Jeg indså pludselig, at jeg godt kunne forstå advokaternes sprog og faktisk syntes, at revisorernes tal var spændende. Jeg fik også adgang til feedback fra de andre på holdet, og med det åbne miljø, der er på ordningen, blev det nemt at snakke om at være iværksætter, forklarer Jonas, der sammen med sine samarbejdspartnere i BEDTIME DIGITAL GAMES barsler med et nyt spil. De håber, det rammer markedet næste år, og dermed er ambitionen om succes gennem en langsigtet forretningsstrategi nået, siger Jonas med tilfredshed i stemmen. BEDTIME DIGITAL GAMES udvikler computerspil som Back to Bed og satser på de europæiske markeder. I dag er der fem personer bag firmaet, der holder til i Slotsgade i centrum af Aalborg. Jonas Byrresen er 26 år og har en cand. it. fra AAU. Det var under et projekt på universitetet, at han og flere studiekammerater fik idéen til computerspillet Back to Bed.

6 side Tilliden til visionen voksede under forløbet Karen Krogh Christensen (60) stødte først på betydningen af navnet Esther under en kristen lederkonference i Chicago i Fortællingen om den bibelske kvinde inspirerede hende til at gå ind i skønhedsbranchen med et nyt formål, og det er ESTHER MORE THAN BEAUTIFUL i dag resultatet af. Jeg havde tidligere arbejdet i branchen, men jeg var træt af tilsætningsstoffer og botox - og hvad det gjorde ved kvinders identitet og selvværd. Skønhed kommer både inde- og udefra, så efter at have diskuteret min idé med en kirkelig fordybelsesgruppe, troede jeg nok på forretningsidéen til at gå videre med den, forklarer Karen fra Orangeriet på Dronninglund Slot. Samtalen i fordybelsesgruppen førte i første omgang Karen til et samarbejde med Johannes Ernstsen, som er kemilærer på Dronninglund Gymnasium. Sidenhen hørte hun om Etableringsordningen, og det forløb, der dernæst fulgte, gav hende mod på at gå hele vejen, fortæller Johannes. Jeg oplevede, at tiden på Etableringsordningen gav Karen mere tillid til visionen, fordi hun skulle pitche idéen igen og igen. Netværket og diskussionerne derfra gav også meget ballast, for det er jo gennem samtalerne, at konceptet bliver udviklet. Resultatet af de 40 uger på Etableringsordningen står i dag på bordet på Dronninglund Slot, for emballagen er stort set på plads, og det naturlige indhold, der skal deri, færdigudviklet. Derfor glæder Karen sig også til arbejdet fremadrettet, hvor hun igennem workshops skal ud og mødes med de kvinder, der ligesom Esther ønsker at opleve både indre og ydre skønhed. ESTHER MORE THAN BEAUTIFUL sælger egenproducerede skønhedsplejeprodukter og tilbyder workshops i identitet, værdighed og skønhed. Karen Krogh Christensen er 60 år og har tidligere arbejdet 15 år i skønhedsbranchen. På et iværksætterkursus hørte hun om Etableringsordningen og efter et pitch af idéen bag ESTHER MORE THAN BEAUTIFUL, kom hun ind.

7 side syn på iværksættere blev forandret Egentlig havde Brian Gordon (44) ikke forestillet sig, at han en dag skulle være selvstændig. Han havde et godt arbejde som økonomidirektør, men opsagde af flere grunde stillingen. Efter en jobsamtale, der endte i et overraskende nej, besluttede han sig i stedet for at realisere sin vision om at øge effektiviteten og det økonomiske overblik i mange små og mange mellemstore virksomheder. Og det er den beslutning, som ECODEL i dag er resultatet af. Jeg havde før optagelsen på Etableringsordningen en klar idé om, hvad jeg ville arbejde med. Jeg havde undersøgt markedet og snakket med virksomheder, og det slog mig tit, hvor få værktøjer der blev brugt til effektivisering, og hvor svag en sammenhæng, der ofte var mellem økonomistyring og strategi. Men jeg havde også en idé om, at iværksættere var en bestemt slags kreative mennesker, som jeg ikke identificerede mig med mangfoldigheden på forløbet lærte mig dog noget andet. En anden gevinst ved Etableringsordningen var, at Brian fik et netværk, som han kunne mødes med også når der var flere udfordringer end glæder ved det nyfundne liv som selvstændig. Vi havde forskellige baggrunde og idéer, men på holdet var vi alle i opstartsfasen. Vi mødes stadig, selv om forløbet nu er slut, og det giver en tryghed og noget sparring, som jeg ikke har kunnet finde andre steder, forklarer Brian og gør sig klar til at mødes med et af landets store revisionsfirmaer for at snakke forretning. ECODEL tilbyder små og mellemstore virksomheder et cloudbaseret ERP-hotel. Ved hjælp af digitale værktøjer og programmer kan ledere udtrække analyser, der hurtigt og klart giver overblik over nøgletal. Brian Gordon er cand. merc. aud., 44 år og bor i Aalborg. Han har 25 års erhvervserfaring med økonomistyring. I oktober 2013 begyndte han på Etableringsordningen, og efterfølgende har han etableret virksomheden ECODEL.

8 side Fra lokale drømme til globale muligheder Hjemme i Mogens Nielsens (62) stue står en nyudviklet gulvstander til et smart-tv. Den er speciel, og derfor har opfinderen taget patent på den i samtlige 27 EU-lande. Der skal ellers noget til at konkurrere med udsigten ud over Kattegat fra Mogens hjem i Frederikshavn, men når snakken falder på hans nyeste forretningsidé, er fokus solidt koncentreret om den nye opfindelse. Idéen til gulvstanderen kom, da jeg købte en ny fladskærm. Her fylder vinduerne meget på grund af udsigten, så jeg havde ikke én væg, hvor jeg kunne hænge skærmen op og de standere, jeg fandt på markedet, passede ikke til mine behov. Udfordringerne med den nye tvskærm i hjemmet fik Mogens til at gå i tænkeboks. For der måtte findes en ny indgangsvinkel, mente han. Jeg har en meget praktisk tilgang til design og udvikling, idet min baggrund som faglært maskinarbejder og ingeniør gør, at prototyper, produktudvikling i 3D og 2D er noget, jeg selv kan udføre. Men selv om jeg har haft andre virksomheder før, manglede jeg nogle kompetencer inden for salg, markedsføring, strategi og planlægning, og det fik mig til at søge ind på Etableringsordningen. Efter forløbets afslutning er Mogens især glad for det netværk, han er blevet en del af. For som på ordningen får han herfra god sparring fra meget forskellige mennesker, og det har givet ham et godt grundlag for at starte en ny virksomhed - og en han ser som egnet til både lokale og globale markeder. MNI DESIGN INNOVATION designer gulvstandere til fritstående fladskærme og satser på hele Europa som et potentielt marked. Mogens Nielsen er 62 år og har designet tv-gulvstanderen, der sælges fra Lyd og Billede Specialisten i Frederikshavn. Han har tidligere stiftet virksomheden Bodybike, hvor han udviklede, designede og patenterede et nyt spinningkoncept til fitnesscentre verden over. Bodybike blev i 2011 solgt til et hollandsk firma.

9 side Økonomien skal være i orden Det kan være svært at starte op som selvstændig uden mange tusinde kroner på bankkontoen. Det ved Lise Klitsgaard (47). Alligevel er hun efter et forløb under Etableringsordningen klar med et kvalificeret bud på, hvordan det kan lade sig gøre. Og det vil hun bruge til at hjælpe unge med at få styr på privatøkonomien. Min baggrund er funderet i bankverdenen og som underviser på ungdomsuddannelser. Derfor vil jeg i fremtiden tilbyde unge et forretningskoncept, som jeg kalder ØKONOMISK KØREKORT. Det skal hjælpe dem med at strukturere deres privatøkonomi og samtidig undgå gæld. Mere præcist er det undervisningsmateriale, coaching og foredrag målrettet unge og deres forældre, som Lise vil arbejde med. Og her har Etableringsordningen hjulpet hende med at organisere de mange tanker omkring målgrupper, muligheder og metoder, der altid går forud for en virksomhedsetablering. Ordningen åbnede døren til et godt fællesskab, hvor vi alle var iværksættere og derfor var på lige fod på mange områder. Det hjalp mig med at komme igennem den første tid som nyetableret. For mens nogen havde penge i banken fra tidligere, var der andre af os, der måtte have en plan B, da det ofte er svært at gå ud og tjene en månedsløn, bare fordi man opretter et CVR-nummer, lyder det med et glimt i øjet fra Lise. Folkeskole- og ungdomsuddannelsesreformer har ikke gjort udfordringen mindre, men alligevel er der interesse for Lises tilbud. For mange uddannelsessteder mærker tydeligt, hvor meget dårlig økonomi påvirker de unges koncentrationen og selvværd. Derfor håber Lise også, at investorer vil tage dette samfundsproblem alvorligt, så hun kan igangsætte nogle pilotprojekter - for at få kortlagt omfanget af de unges økonomiske udfordringer. ØKONOMISK KØREKORT tilbyder undervisning i privatøkonomiske forhold til unge helt ned til 7. klasse, foredrag for forældre samt coaching til ældre elever på ungdomsuddannelserne. Lise Klitsgaard er 47 år og har tidligere arbejdet som bankrådgiver i Danske Bank og som underviser på forskellige ungdomsuddannelser. Hun er desuden frivillig gældsrådgiver og mentor for udsatte unge uden uddannelse.

10 side Erfaringen førte til løsningen Egentlig var det drømmen om egen virksomhed, der fik Jesper Vestergaard (35) til at søge om optagelse på Etableringsordningen. Men i stedet for en chefstol fik han skabt sig en ansættelse på Mellervangskolen i Aalborg Øst, hvor han i dag trives med at inkludere mere kreativitet og innovation i undervisningen. Min oprindelige ambition var at tilbyde kurser i kreativitet og innovativ læring til folkeskoler sammen med en kollega uden for ordningen. Vi kunne dog ikke rigtig afsætte vores produkt, og under forløbet fik jeg afklaret, at salg ikke var min spidskompetence. Så frem for at søge eksterne konsulentstillinger skabte jeg en intern. At det blev sådan, er Jesper i dag ovenud lykkelig for, da han stortrives blandt Mellervangskolens godt 400 børn og 70 pædagoger, lærere og ledere. Her har han fået mulighed for at bruge den viden og de redskaber, som han fik med sig fra Etableringsordningen omend ikke som selvstændig, men i en fast stilling med gode kolleger. Etableringsordningen gjorde mig parat til et job og gjorde det klart for mig, hvad jeg var god til - og knap så god til. Lige nu har jeg brug for sparringspartnere, men i fremtiden vil jeg bestemt ikke afvise, at jeg en dag tager springet fra ansat til selvstændig. For det jeg har taget med mig fra Etableringsordningen, kan jeg altid bruge, slutter Jesper og vender tilbage til Mellervangskolens lange gange og mange klasseværelser, hvor kreativitet for alvor er ved at blive en integreret del af dagligdagen. JESPER VESTERGAARD arbejder med kreativitet og innovation på Mellervangskolen i Aalborg Øst. Jesper Vestergaard (i midten) er 35 år og har en kandidat i lærings- og forandringsprocesser. Gennem Etableringsordningen søgte han sammen med Aalborg Kommune projektmidler hjem, og dette muliggjorde hans ansættelse på skolen som konsulent inden for innovation og kreativitet.

11 HAR DU... Idéen? Drømmen? Viljen? Modet? SÅ kontakt dit lokale erhverskontor på

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Praktik i egen virksomhed. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Lone Stubdrup, specialkonsulent

Praktik i egen virksomhed. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Lone Stubdrup, specialkonsulent Praktik i egen virksomhed Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Lone Stubdrup, specialkonsulent Hvem er hun? Lone Stubdrup Aarhus Universitet 2005-2009 2009-2011 2011-2014 2014- Iværksætter, selvstændig

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn En af hovedopgaverne i projektet Fremtidsfabrikken Sydfyn er at udvikle og gennemføre tre uddannelsesforløb for henholdsvis kreative entreprenører, erhvervsrådgivere

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren 1 Kolofon Guide til bankrådgiveren, 2. udgave, juni 2014 ISBN 978-87-91887-60-4 Ophavsret: Finansrådet Publikationen kan hentes på Finansrådets

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Fra studerende til iværksætter Barrierer og muligheder

Fra studerende til iværksætter Barrierer og muligheder Fra studerende til iværksætter Barrierer og muligheder Indledning ASE har spurgt knap 2600 universitetsstuderende om forskellige aspekter vedrørende start af egen virksomhed. Herunder hvor mange, der viser

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Viden, vækst og vilje Iværksætteri

Viden, vækst og vilje Iværksætteri Viden, vækst og vilje Iværksætteri ErhvervslederForum Handlingsplan i Aalborg Samarbejdet 2011-2014 ERHVERVSLIVETS VÆKSTLAG Med udgangspunkt i erhvervsstrategien Viden, vækst og vilje er der udarbejdet

Læs mere

Vækstforløbet for Vækstfabrikkerne

Vækstforløbet for Vækstfabrikkerne Vækstforløbet for Vækstfabrikkerne Proces- og konceptmap 1-2 uger 1-2 uger 1 ½ -3 år Vækstforløbet Indflytning Udflytning Om Vækstforløbet Det er obligatorisk at indgå i et Vækstforløb, men forløbet tilpasses

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

Jeg er iværksætter til jeg falder om - Et interview med Peer Kølendorf

Jeg er iværksætter til jeg falder om - Et interview med Peer Kølendorf Jeg er iværksætter til jeg falder om - Et interview med Peer Kølendorf Interviewet har formet sig som en dialog mellem Peer Kølendorf og Susanne Teglkamp både over mail og ved et møde. Vi vil gerne have

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009?

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009? BLADET FOR DE TUNGE DRENGE! NR.18 / 2009 KONSULENT NYT Hvordan forbereder du dig bedst på 2009? Repræsentanter for Microsoft, Sun og Oracle giver deres bud på de vigtigste IT-tendenser i 2009 DET FRIE

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

Et uddannelsesforløb i vækst for kreative iværksættere. Leg en idé. Brand It Brand You Brand Us. Du ser det på bundlinjen

Et uddannelsesforløb i vækst for kreative iværksættere. Leg en idé. Brand It Brand You Brand Us. Du ser det på bundlinjen Et uddannelsesforløb i vækst for kreative iværksættere Brand It Brand You Brand Us Leg en idé Du ser det på bundlinjen Idé Feedback Brilliance Fremtidsfabrikken Sydfyn tilbyder Boost 1., der er et uddannelsesforløb

Læs mere

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r P r o j e k t V æ k s t g e n n e m viden og innovation o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r B a g g r u n d e n : Baggrunden for projektet er en idékonkurrence, som Vejle Amts Regionale

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

VIDEA Herning var vært for Startup Weekend

VIDEA Herning var vært for Startup Weekend Antoniya Doneva (ANTD) Fra: Antoniya Doneva (ANTD) Sendt: 13. december 2013 08:27 Til: Antoniya Doneva (ANTD) Emne: EiUs nyhedsbrev december EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik

Læs mere

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling Karriere kompetence forsikring Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling CA giver dig meget mere end a-kasse Dit økonomiske sikkerhedsnet A-kassen er først og fremmest din forsikring ved arbejdsløshed,

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

FREMTIDENS DIGITALE BYGGESAG INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS DIGITALE BYGGESAG INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS DIGITALE BYGGESAG INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør

Læs mere

Fyring gav kærkommet spark bagi. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING TEMA: Fyret og hvad så nu?

Fyring gav kærkommet spark bagi. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING TEMA: Fyret og hvad så nu? LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SJÆLLAND & ØERNE LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF LILLEBÆLT-FYN Sjælland & Øerne Et liv uden for DC-hegnet: Fyringen tvang Pia Heidelbach Larsen, 41, og

Læs mere

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter August 2014 Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter De fem danske regioner indkalder hermed tilbud på gennemførelse af en gap-analyse vedr. finansielle instrumenter. Baggrund

Læs mere

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis Holbæk Regionens Erhvervsråd Forretningsudvikling i teori og praksis Forretningsudvikling teori Dagsorden v/jesper Salling Nielsen Forretningsudvikling praksis v/arkitekt Thomas Kullegaard Jesper Salling

Læs mere

Baggrundsinformation og vejledning

Baggrundsinformation og vejledning Baggrundsinformation og vejledning KOM STÆRKT FRA START Kompetencer og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Ansøgningsprocessen

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Juni 2012. Mental Frikommune idéerne begynder at tage form. Hvis vi skulle begynde forfra

Juni 2012. Mental Frikommune idéerne begynder at tage form. Hvis vi skulle begynde forfra Juni 2012 Mental Frikommune idéerne begynder at tage form Arbejdet med at realisere strategien Mental Frikommune er i fuld gang. På nogle af de overordnede innovations-temaer nærmer vi os det punkt, hvor

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Fagpilotordningen Fuldmægtig Kristina Vestergaard Nielsen Gearet til vækst den 4.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Fagpilotordningen Fuldmægtig Kristina Vestergaard Nielsen Gearet til vækst den 4. Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen Fuldmægtig Kristina Vestergaard Nielsen Gearet til vækst den 4. november 2014 Baggrunden for ordningen Fagpilotordningen er en del af Finanslovsaftalen

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Generalforsamling RCE. Formandens beretning 13. Marts 2014

Generalforsamling RCE. Formandens beretning 13. Marts 2014 Generalforsamling RCE Formandens beretning 13. Marts 2014 Indgang RCE Danmark er et bud på, hvordan der kan netværkes i forhold El forankring, udvikling og forskning om uddannelse for bæredygeg udvikling

Læs mere

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford.

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Fordi din livskvalitet er direkte proportional med kvaliteten af dine relationer. Hvis dine

Læs mere

Social kapital og Uddannelse. v/rådgivende Sociologer

Social kapital og Uddannelse. v/rådgivende Sociologer Social kapital og Uddannelse v/rådgivende Sociologer Ungdommen nu til dags Ungdommen nu om dage elsker luksus. De opfører sig dårligt og foragter autoriteter. De viser ingen respekt for ældre mennesker

Læs mere

Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S)

Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) Fem lande. Tre selvstyrende områder. 26 millioner indbyggere og verdens 12. største økonomi. Det er

Læs mere

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af TILBAGE TIL FREMTIDEN - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af HVAD ER TILBAGE TIL FREMTIDEN? Tilbage til Fremtiden

Læs mere

Projektet er støttet af:

Projektet er støttet af: Projektet er støttet af: Hvordan kan folkebiblioteket få en rolle i forhold til skolereformen? Hvordan kan vi arbejde med unges digitale dannelse? Hvordan designer vi læringsforløb målrettet understøttende

Læs mere

Elevernes udbytte af deltagelse i Kombinationsprojektet

Elevernes udbytte af deltagelse i Kombinationsprojektet Forskningsnotat 5 Elevernes udbytte af deltagelse i Kombinationsprojektet Marianne Lyngmose Nielsen Peter Koudahl DPU juni 2011 Indhold Forskningsnotat... 3 Metode... 5 Elevernes nuværende uddannelses-,

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling. Mariagerfjord Erhvervsråd 24. marts. 2015

Velkommen til Generalforsamling. Mariagerfjord Erhvervsråd 24. marts. 2015 Velkommen til Generalforsamling Mariagerfjord Erhvervsråd 24. marts. 2015 Program 17.00: Velkomst v/ formand Franz Cuculiza Generalforsamling ifølge dagsorden 17.45: Foredrag: Nils Elmark, Fremtidsforsker

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 VÆKSTHUS SYDDANMARKS TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 SKAB VÆKST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE. 5. MAJ 2015. VÆKSTHUSENE Gør udfordringer til muligheder PROGRAM FOR DAGEN 1. 15.00. Velkomst og introduktion til

Læs mere

Styrker skal frem i lyset

Styrker skal frem i lyset STYRKEVÆRKSTEDET 2013-2014 Styrker skal frem i lyset Kurser og redskaber til arbejdet med styrkebaseret pædagogik og ledelse Styrkebaserede teorier omsættes til praktisk anvendelige værktøjer Styrker er

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING Vi letter ansøgningen GO EUROPE! EN HÅND VI GI R DIG TIL DIN FORSKNING & UDVIKLING Vi letter ansøgningen Nordjyske virksomheder skal

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

VIL DU VÆRE DIREKTØR?

VIL DU VÆRE DIREKTØR? VIL DU VÆRE DIREKTØR? MÅLRETTET GRADUATE-PROGRAM Graduate-uddannelse 1 Graduate-uddannelse 2 Hos Difko driver vi selvstændige virksomheder Difko er med over 35 års historie et af Danmarks ældste selskaber

Læs mere

ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE. - Projektforslag til regional udviklingspulje

ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE. - Projektforslag til regional udviklingspulje ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE - Projektforslag til regional udviklingspulje INDHOLD BAGGRUND... 2 FORMÅL... 2 PLATFORM... 2 INDHOLD... 4 TIDSPLAN... 5 BUDGET

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser og erhvervs- og jobmuligheder

Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser og erhvervs- og jobmuligheder Før, under og efter erhvervspraktik Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 8. - 9. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige

Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige Pressemeddelelse den 12. september 2013 Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige Lejre Kommune igangsatte i foråret en ekstraordinær indsats for at komme ungdomsarbejdsløsheden til livs via

Læs mere

Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus. Fokus 2014+ skal være genkendelig i hverdagen. Det politiske afsæt

Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus. Fokus 2014+ skal være genkendelig i hverdagen. Det politiske afsæt Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus Fokus 2014+ er årsaftalen mellem Kommunalbestyrelsen og Koncerndirektionen. Fokus 2014 + beskriver, hvad den kommunale organisation skal kunne

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber.

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber. FREMTIDENS SKOLE elever 8. årgang - udskolingslinjerne Du kan her se resultatet af spørgeskemaundersøgelsen, som har været udsendt i december 2012 til alle elever i 8. årgang. 79 elever ud af årgangens

Læs mere

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT)

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) 1 Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) Medarbejdere og ledere i Borgerservice i Silkeborg, Marianne Kristiansen og Jørgen Bloch-Poulsen 22.10.09 HK Kommunalbladet

Læs mere

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007 Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden medfinansierer små og mellemstore virksomheder Vækstfonden fokuserer

Læs mere

Væksthuset byder velkommen

Væksthuset byder velkommen Velkommen Væksthuset byder velkommen Det er vores mål at fordoble antallet af vækstvirksomheder i regionen. Væksthuset skal være internationalt førende og være det naturlige omdrejningspunkt for vækstiværksættere

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

SÆT MÅL OG STYR EFTER DEM

SÆT MÅL OG STYR EFTER DEM SÆT MÅL OG STYR EFTER DEM - OM RESULTATBASERET STYRING I JOBCENTRE > AUGUST 2011 BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK 2 DET ER RELATIVT ENKELT AT MÅLE PÅ DE ARBEJDSMARKEDSPARATE HVOR HURTIGT DE KOMMER I JOB,

Læs mere

Læringsstile. er kun en del af løsningen. Af Morten Stokholm Hansen, lektor

Læringsstile. er kun en del af løsningen. Af Morten Stokholm Hansen, lektor Læringsstile er kun en del af løsningen Af Morten Stokholm Hansen, lektor Gauerslund Skole og skoleleder Magnus te Pas blev landskendt i efteråret 2008, da de forsøgte at blive en skole i verdensklasse

Læs mere

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder Den Europæiske Patentdomstol Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder April 2014 Den Europæiske Patentdomstol Resume Som optakt til afstemningen om den fælles patentdomstol har Ingeniørforeningen i

Læs mere

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet Job- og kravprofil Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet til Vitus Bering Innovation Park i Horsens Indledning VitusBering Innovation Park er ejet af VIA University College og Insero

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Team 4 Uddannelsesplan August - December 2013

Team 4 Uddannelsesplan August - December 2013 Team 4 Uddannelsesplan August - December 2013 1 Modul 1 Fælles projekt Tid Undervisning Underviser/ Ansvarlige Torsdag d. 15. Aug. Velkommen Velkomst og introduktion til uddannelsens struktur, værdigrundlag

Læs mere

DRØMME OM AT STARTE EGEN

DRØMME OM AT STARTE EGEN GÅR DU MED DRØMME OM AT STARTE EGEN VIRKSOMHED? FIND SVARET HOS DIN LOKALE ERHVERVSSERVICE I DIN KOMMUNE vi er klar til at hjælpe dig godt i gang og videre I V KPIværksætterkontaktpunktet 2014 Du har en

Læs mere

Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014.

Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapport/statistik for Iværksætterhuset 1. januar 2014-31. december 2014. Succeskriterier for Iværksætterhuset Iværksætterhuset skal: 1) sikre et enstrenget og ensartet erhvervsfremmetilbud for kommunernes

Læs mere

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, som arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Målet er at

Læs mere

Vil. Kanselv? IVÆRKSÆTTER 2015. selv! TIL DIG DER ØNSKER AT STARTE EGEN VIRKSOMHED I

Vil. Kanselv? IVÆRKSÆTTER 2015. selv! TIL DIG DER ØNSKER AT STARTE EGEN VIRKSOMHED I Vil selv! Kanselv? IVÆRKSÆTTER 2015 TIL DIG DER ØNSKER AT STARTE EGEN VIRKSOMHED I BILLUND FREDERICIA HEDENSTED HORSENS KOLDING MIDDELFART VEJEN VEJLE Sådan kommer du igang Det skal være trygt at være

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Vækstfabrikkernes Videnmoduler

Vækstfabrikkernes Videnmoduler Vækstfabrikkernes Videnmoduler Videnmodul 1: Strategi Hvordan får jeg overblik over mit forretningsgrundlag? Underviser: Ekstern lektor, konsulent Lone Samuelsson Undervisningsforløb: 3 x 4 timer Formål

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk TEKSTperten workshopkatalog WORKSHOPS: TEKSTperimentariet - om pressemeddelelser der virker - om salgsmateriale der sælger - om branding for begyndere - om at blive fundet på nettet - om at kende sine

Læs mere

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet.

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Projekt Innovation: Tag ud i samfundet og gør en forskel Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Laboratoriet Intro: Innovationsskolen

Læs mere

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme.

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme. 1 Nytårskur FET 2014 den 22. januar kl. 17-19.00 Kære Alle. Velkommen til nytårskuren, velkommen til et nyt år. På øen kan vi ligeledes byde velkommen til et nyt byråd. Nye udvalgsformænd og ikke mindst

Læs mere

Projektledernetværk 2015-2016 Kompetence opbygning & videndeling igennem netværk

Projektledernetværk 2015-2016 Kompetence opbygning & videndeling igennem netværk Projektledernetværk 2015-2016 Kompetence opbygning & videndeling igennem netværk Facilitetet af Lise Grevenkop-Castenskiold Lise Grevenkop-Castenskiold M.Sc.EE, Management & Business Coach Lise Grevenkop-Castenskiold

Læs mere

Ideerne bag projektet

Ideerne bag projektet Projektledere: Sanne Brønserud Larsen, Konsulent, KL Søren Teglskov, Konsulent, Skolelederforeningen Konsulenter: Andreas Rønne Nielsen, Partner, Wanscher & Nielsen Tore Wanscher, Partner, Wanscher og

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

BORGER- PANEL. At blive selvstændig lokker økonomien skræmmer. Maj 2015

BORGER- PANEL. At blive selvstændig lokker økonomien skræmmer. Maj 2015 BORGER- PANEL Maj 2015 At blive selvstændig lokker økonomien skræmmer Iværksætterkultur. Interesse, livsstil og frihed er de største motivationsfaktorer for at blive selvstændig kun få starter egen virksomhed

Læs mere

FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter.

Læs mere

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til og formål med mentorordningen 2. Gode råd og vejledning til mentorforløbet 3. Udvikling Fyn samarbejde m.v. Bilag: - Samarbejdsaftaleskabelon (Bilag 1) - Fortrolighedsaftale

Læs mere

Projekt: Mænd med ADHD

Projekt: Mænd med ADHD Projekt: Mænd med ADHD Handicapidrættens Videnscenter www.handivid.dk Inge Sørensen Anne-Merete Kissow Projektets idé At udvikle et kursusforløb, hvor voksne mænd med ADHD (30+ år) får mulighed for at

Læs mere

I NDLEDNING... 3 MIN KOMP ETENCEMAPP E EN OVERSI GT... 4 1. KORT OM MI G SELV... 5

I NDLEDNING... 3 MIN KOMP ETENCEMAPP E EN OVERSI GT... 4 1. KORT OM MI G SELV... 5 Vejledning I ndhold I NDLEDNING... 3 MIN KOMP ETENCEMAPP E EN OVERSI GT... 4 1. KORT OM MI G SELV... 5 2. MIN UDDANNELSESBAGGRUND... 6 MIN EFTERUDDANNELSE... 6 3. MIN ERHVERVSERFARING... 7 4. MINE ERFARINGER

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Få tilskud til en mentor

Få tilskud til en mentor Få tilskud til en mentor det ender med at blive en god investering Landsorganisationen i Danmark Dansk Arbejdsgiverforening KL Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Arbejdsmarkedsstyrelsen

Læs mere

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS 1 indhold 3 Forord 4 Hovedkonklusioner 5 Baggrund for undersøgelsen 6 7 Sygefravær og medarbejdertilfredshed 8 Tre væsentlige faktorer 9 Den gode mangfoldighedsleder

Læs mere

Leadusere på Parkvejens Skole

Leadusere på Parkvejens Skole 1 Leadusere på Parkvejens Skole Indholdsfortegnelse Baggrund... 2 Målet leadusere på Parkvejens Skole... 2 Målet... 2 Gevinst for leaduserne og skolen... 2 Eleven... 2 Skolen... 2 Organisering... 2 Parkvejens

Læs mere