VI HAR netværket der hjælper dig på vej

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VI HAR netværket der hjælper dig på vej"

Transkript

1 etableringsordningen for vækst- og videniværksættere VI HAR netværket der hjælper dig på vej

2 etableringsordningen et tilbageblik Etableringsordningen for Vækst- og Videniværksættere (EVV) blev sat i verden for at give nordjyder med en bæredygtig idé muligheden for at udvikle den alt imens de modtog vejledning fra kyndige interne og eksterne konsulenter i alle iværksætteriets aspekter. Dette skulle skabe flere vækstiværksættere i Nordjylland i fremtiden. Ud fra midtvejsanalyser står det nu klart, at tiltag som EVV er fordrende for vækst- og videniværksættere i fremtiden. Derfor er det også Væksthus Nordjyllands ambition at kunne tilbyde lignende ordninger fremadrettet for at støtte op om de mange gode idéer, der gemmer sig rundt omkring i Nordjylland. om EVV: For at lære mere om disse resultater og nogen af dem, der indtil nu er hjulpet på vej igennem EVV, kan du læse de følgende sider. Og for mere generel information om de muligheder Væksthus Nordjylland giver iværksættere nu og fremover, klik ind på vhnordjylland.dk eller ring til dit lokale erhvervskontor på EVV støttes af EU s Socialfond og har et samlet budget på 12 millioner kroner fra maj 2013 til udgangen af februar Bag EVV står Væksthus Nordjylland, Aalborg Universitet og University College Nordjylland. tekst: Anna klitgaard, Lange PR art direction: jesper højland foto: Tomé Jorge, nils Krogh og PR tryk: rosendahls Det viser de foreløbige resultater: Deltagerne: 74 deltagere fra hele Nordjylland har været igennem EVV. Af dem er 20 kvinder og 54 mænd. 95 % af disse mener, at deres deltagelse i EVV har øget deres mulighed for at overleve som selvstændig. Videre forløb: 10 deltagere har efter endt EVV benyttet sig af udviklingsforløb under Væksthus Nordjylland som fx Vækst Iværksætter Programmet. Jobskabelse: 28 deltagere har oprettet et CVRnummer, og 11 deltagere er kommet i fast arbejde. Ifølge en midtvejsanalyse vurderer 80 % af deltagerne på EVV, at de med stor sandsynlighed vil have mindst én ansat i virksomheden efter det første år. Ekstern finansiering: De første deltagere har allerede fundet investorer, der har skudt op til to millioner kroner i de enkelte projekter.

3 side 4-5 Sadlede om med succes Egentlig så firmaet ENVEO og drømmen helt anderledes ud, da Morten Bengtsen (26) og Anders Skjoldemose (28) i august 2013 startede på Etableringsordningen. De drastiske forandringer i, hvad de to unge iværksættere oprindeligt ville sælge, har dog ikke gjort iveren efter at starte op for sig selv mindre. For med solid støtte i ryggen har Anders og Morten nu fået deres produkt tilpasset markedet og kan i dag notere sig de første ordrer på bæredygtige, dansk designede dockingstationer til mobiltelefoner. Vi ville i første omgang have oprettet en kompetencebank for seniorer. Men med hjælp fra Etableringsordningens konsulenter fandt vi ud af, at markedet var ikkeeksisterende. Så vi stoppede forløbet, sadlede fuldstændig om, kom ind på ordningen igen med en ny idé og kan i dag godt et år efter se et for os og ENVEO helt rigtigt resultat, forklarer Morten. Anders og Morten har sidenhen oplevet en voksende interesse for deres stilrene design fra udlandet, og den første ordre kom faktisk i hus fra det norske træfirma Kebony, som dockingstationerne er udviklet sammen med. Den første ordre var speciel. Morten plejer ikke just at rutte med følelserne, men da opkaldet kom, kunne han slet ikke holde op med at smile - det var fantastisk, griner Anders, der som Morten ikke på noget tidspunkt har fortrudt, at de måtte sadle helt om og starte forfra. Det var den eneste rigtige beslutning, for det førte os til succes, slutter han. ENVEO designer bæredygtige, funktionelle og æstetiske dockingstationer til mobiltelefoner og tablets og satser på de asiatiske og amerikanske markeder. Anders Skjoldemose på 28 år og Morten Bengtsen på 26 år har begge en cand. merc. i innovation og entreprenørskab fra AAU. De mødtes på kandidatuddannelsen og fulgte begge Etableringsordningen fra august 2013 til april 2014.

4 side 6-7 Nu er jeg klar til at tage springet Susanne Genet (59) har altid arbejdet med sundhed og kosttilskud. I 2007 sad hun i stolen som administrerende direktør for Biosym A/S og var tilmed aktiv i brancheorganisationen Dansk Nutraceutisk Industri. Alligevel vendte hun i 2013 stolen, lønnen og pensionen ryggen for i stedet at hoppe ud i den langt mere usikre tilværelse som ejer af FOODJOY og begynde at så hvedegræs. Jeg har altid haft en stor interesse for biokemi og sund livsstil. Da jeg fra en engelsk forsker hørte, hvor mange vitaminer og mineraler, der er i hvedegræs, gav det mening at producere et produkt med det i. Jeg fandt derefter en økologisk landmand, som ville stille testmarker til rådighed og gik langsomt i gang godt hjulpet af Agri Nord, Agroteknisk Service og mange andre. Blandt dem var også Væksthus Nordjyllands Etableringsordning. For her fik Susanne svar på mange af de spørgsmål, der altid presser sig på, når man omlægger karrieren fra sikker ansættelse til usikker selvstændighed. Der var så mange eksperter inde over Etableringsordningen, at vi kunne få svar på stort set alt fra patenter til fundraising og lovgivningsmæssige spørgsmål. Det er derfor et rigtigt godt tilbud til dem, der overvejer at starte op som selvstændig. Med den nye viden føler Susanne sig i dag klar til at introducere et nyt kosttilskud til de danske forbrugere. Men frem for at se det som et tilskud er hendes håb, at hvedegræssaft med tiden vil blive anset som en fast ingrediens i køkkenet for det indeholder så mange livgivende ingredienser, siger iværksætteren, der fra december 2014 er klar til at tage det endelige spring fra ledig til fuldtidsselvstændig. FOODJOY sælger i begyndelsen hvedegræssaft i frossen form i udvalgte helsekostbutikker. Med tiden er det dog planen at fermentere det og sælge det i supermarkeder som en naturlig og sund energidrik. Susanne Genet er 59 år og tidligere administrerende direktør for BioSym A/S. Hun ejer virksomheden FOODJOY og arbejder sammen med datteren Louise Genet om markedsføringen.

5 side 8-9 Fred i sindet giver fokus Med flere danske såvel som internationale priser for computerspillet Back to Bed har Jonas Byrresen (26) været vant til at have mange jern i ilden. Alligevel blev tiden på Etableringsordningen særligt givende for ham, da den gav ham ro til at udvikle sig som iværksætter og fokusere på at få succes. Allerede inden jeg startede på ordningen i efteråret 2013, havde jeg og mine fire samarbejdspartnere bag BEDTIME DIGI- TAL GAMES fået international anerkendelse for vores prototype. Dog var drømmen ikke kortvarig succes, men en langsigtet forretningsstrategi, så derfor ville jeg med i Etableringsordningen. På ordningen fik Jonas mulighed for at sikre en indtægt med dagpenge uden at skulle skrive ugentlige ansøgninger, og det gav ham fred i sindet. Desuden mødte han andre iværksættere. For selv om han på mange måder var forud for de andre deltagere, var de input, han fik fra revisorer, advokater og andre med til at forme ham som selvstændig og menneske. Jeg indså pludselig, at jeg godt kunne forstå advokaternes sprog og faktisk syntes, at revisorernes tal var spændende. Jeg fik også adgang til feedback fra de andre på holdet, og med det åbne miljø, der er på ordningen, blev det nemt at snakke om at være iværksætter, forklarer Jonas, der sammen med sine samarbejdspartnere i BEDTIME DIGITAL GAMES barsler med et nyt spil. De håber, det rammer markedet næste år, og dermed er ambitionen om succes gennem en langsigtet forretningsstrategi nået, siger Jonas med tilfredshed i stemmen. BEDTIME DIGITAL GAMES udvikler computerspil som Back to Bed og satser på de europæiske markeder. I dag er der fem personer bag firmaet, der holder til i Slotsgade i centrum af Aalborg. Jonas Byrresen er 26 år og har en cand. it. fra AAU. Det var under et projekt på universitetet, at han og flere studiekammerater fik idéen til computerspillet Back to Bed.

6 side Tilliden til visionen voksede under forløbet Karen Krogh Christensen (60) stødte først på betydningen af navnet Esther under en kristen lederkonference i Chicago i Fortællingen om den bibelske kvinde inspirerede hende til at gå ind i skønhedsbranchen med et nyt formål, og det er ESTHER MORE THAN BEAUTIFUL i dag resultatet af. Jeg havde tidligere arbejdet i branchen, men jeg var træt af tilsætningsstoffer og botox - og hvad det gjorde ved kvinders identitet og selvværd. Skønhed kommer både inde- og udefra, så efter at have diskuteret min idé med en kirkelig fordybelsesgruppe, troede jeg nok på forretningsidéen til at gå videre med den, forklarer Karen fra Orangeriet på Dronninglund Slot. Samtalen i fordybelsesgruppen førte i første omgang Karen til et samarbejde med Johannes Ernstsen, som er kemilærer på Dronninglund Gymnasium. Sidenhen hørte hun om Etableringsordningen, og det forløb, der dernæst fulgte, gav hende mod på at gå hele vejen, fortæller Johannes. Jeg oplevede, at tiden på Etableringsordningen gav Karen mere tillid til visionen, fordi hun skulle pitche idéen igen og igen. Netværket og diskussionerne derfra gav også meget ballast, for det er jo gennem samtalerne, at konceptet bliver udviklet. Resultatet af de 40 uger på Etableringsordningen står i dag på bordet på Dronninglund Slot, for emballagen er stort set på plads, og det naturlige indhold, der skal deri, færdigudviklet. Derfor glæder Karen sig også til arbejdet fremadrettet, hvor hun igennem workshops skal ud og mødes med de kvinder, der ligesom Esther ønsker at opleve både indre og ydre skønhed. ESTHER MORE THAN BEAUTIFUL sælger egenproducerede skønhedsplejeprodukter og tilbyder workshops i identitet, værdighed og skønhed. Karen Krogh Christensen er 60 år og har tidligere arbejdet 15 år i skønhedsbranchen. På et iværksætterkursus hørte hun om Etableringsordningen og efter et pitch af idéen bag ESTHER MORE THAN BEAUTIFUL, kom hun ind.

7 side syn på iværksættere blev forandret Egentlig havde Brian Gordon (44) ikke forestillet sig, at han en dag skulle være selvstændig. Han havde et godt arbejde som økonomidirektør, men opsagde af flere grunde stillingen. Efter en jobsamtale, der endte i et overraskende nej, besluttede han sig i stedet for at realisere sin vision om at øge effektiviteten og det økonomiske overblik i mange små og mange mellemstore virksomheder. Og det er den beslutning, som ECODEL i dag er resultatet af. Jeg havde før optagelsen på Etableringsordningen en klar idé om, hvad jeg ville arbejde med. Jeg havde undersøgt markedet og snakket med virksomheder, og det slog mig tit, hvor få værktøjer der blev brugt til effektivisering, og hvor svag en sammenhæng, der ofte var mellem økonomistyring og strategi. Men jeg havde også en idé om, at iværksættere var en bestemt slags kreative mennesker, som jeg ikke identificerede mig med mangfoldigheden på forløbet lærte mig dog noget andet. En anden gevinst ved Etableringsordningen var, at Brian fik et netværk, som han kunne mødes med også når der var flere udfordringer end glæder ved det nyfundne liv som selvstændig. Vi havde forskellige baggrunde og idéer, men på holdet var vi alle i opstartsfasen. Vi mødes stadig, selv om forløbet nu er slut, og det giver en tryghed og noget sparring, som jeg ikke har kunnet finde andre steder, forklarer Brian og gør sig klar til at mødes med et af landets store revisionsfirmaer for at snakke forretning. ECODEL tilbyder små og mellemstore virksomheder et cloudbaseret ERP-hotel. Ved hjælp af digitale værktøjer og programmer kan ledere udtrække analyser, der hurtigt og klart giver overblik over nøgletal. Brian Gordon er cand. merc. aud., 44 år og bor i Aalborg. Han har 25 års erhvervserfaring med økonomistyring. I oktober 2013 begyndte han på Etableringsordningen, og efterfølgende har han etableret virksomheden ECODEL.

8 side Fra lokale drømme til globale muligheder Hjemme i Mogens Nielsens (62) stue står en nyudviklet gulvstander til et smart-tv. Den er speciel, og derfor har opfinderen taget patent på den i samtlige 27 EU-lande. Der skal ellers noget til at konkurrere med udsigten ud over Kattegat fra Mogens hjem i Frederikshavn, men når snakken falder på hans nyeste forretningsidé, er fokus solidt koncentreret om den nye opfindelse. Idéen til gulvstanderen kom, da jeg købte en ny fladskærm. Her fylder vinduerne meget på grund af udsigten, så jeg havde ikke én væg, hvor jeg kunne hænge skærmen op og de standere, jeg fandt på markedet, passede ikke til mine behov. Udfordringerne med den nye tvskærm i hjemmet fik Mogens til at gå i tænkeboks. For der måtte findes en ny indgangsvinkel, mente han. Jeg har en meget praktisk tilgang til design og udvikling, idet min baggrund som faglært maskinarbejder og ingeniør gør, at prototyper, produktudvikling i 3D og 2D er noget, jeg selv kan udføre. Men selv om jeg har haft andre virksomheder før, manglede jeg nogle kompetencer inden for salg, markedsføring, strategi og planlægning, og det fik mig til at søge ind på Etableringsordningen. Efter forløbets afslutning er Mogens især glad for det netværk, han er blevet en del af. For som på ordningen får han herfra god sparring fra meget forskellige mennesker, og det har givet ham et godt grundlag for at starte en ny virksomhed - og en han ser som egnet til både lokale og globale markeder. MNI DESIGN INNOVATION designer gulvstandere til fritstående fladskærme og satser på hele Europa som et potentielt marked. Mogens Nielsen er 62 år og har designet tv-gulvstanderen, der sælges fra Lyd og Billede Specialisten i Frederikshavn. Han har tidligere stiftet virksomheden Bodybike, hvor han udviklede, designede og patenterede et nyt spinningkoncept til fitnesscentre verden over. Bodybike blev i 2011 solgt til et hollandsk firma.

9 side Økonomien skal være i orden Det kan være svært at starte op som selvstændig uden mange tusinde kroner på bankkontoen. Det ved Lise Klitsgaard (47). Alligevel er hun efter et forløb under Etableringsordningen klar med et kvalificeret bud på, hvordan det kan lade sig gøre. Og det vil hun bruge til at hjælpe unge med at få styr på privatøkonomien. Min baggrund er funderet i bankverdenen og som underviser på ungdomsuddannelser. Derfor vil jeg i fremtiden tilbyde unge et forretningskoncept, som jeg kalder ØKONOMISK KØREKORT. Det skal hjælpe dem med at strukturere deres privatøkonomi og samtidig undgå gæld. Mere præcist er det undervisningsmateriale, coaching og foredrag målrettet unge og deres forældre, som Lise vil arbejde med. Og her har Etableringsordningen hjulpet hende med at organisere de mange tanker omkring målgrupper, muligheder og metoder, der altid går forud for en virksomhedsetablering. Ordningen åbnede døren til et godt fællesskab, hvor vi alle var iværksættere og derfor var på lige fod på mange områder. Det hjalp mig med at komme igennem den første tid som nyetableret. For mens nogen havde penge i banken fra tidligere, var der andre af os, der måtte have en plan B, da det ofte er svært at gå ud og tjene en månedsløn, bare fordi man opretter et CVR-nummer, lyder det med et glimt i øjet fra Lise. Folkeskole- og ungdomsuddannelsesreformer har ikke gjort udfordringen mindre, men alligevel er der interesse for Lises tilbud. For mange uddannelsessteder mærker tydeligt, hvor meget dårlig økonomi påvirker de unges koncentrationen og selvværd. Derfor håber Lise også, at investorer vil tage dette samfundsproblem alvorligt, så hun kan igangsætte nogle pilotprojekter - for at få kortlagt omfanget af de unges økonomiske udfordringer. ØKONOMISK KØREKORT tilbyder undervisning i privatøkonomiske forhold til unge helt ned til 7. klasse, foredrag for forældre samt coaching til ældre elever på ungdomsuddannelserne. Lise Klitsgaard er 47 år og har tidligere arbejdet som bankrådgiver i Danske Bank og som underviser på forskellige ungdomsuddannelser. Hun er desuden frivillig gældsrådgiver og mentor for udsatte unge uden uddannelse.

10 side Erfaringen førte til løsningen Egentlig var det drømmen om egen virksomhed, der fik Jesper Vestergaard (35) til at søge om optagelse på Etableringsordningen. Men i stedet for en chefstol fik han skabt sig en ansættelse på Mellervangskolen i Aalborg Øst, hvor han i dag trives med at inkludere mere kreativitet og innovation i undervisningen. Min oprindelige ambition var at tilbyde kurser i kreativitet og innovativ læring til folkeskoler sammen med en kollega uden for ordningen. Vi kunne dog ikke rigtig afsætte vores produkt, og under forløbet fik jeg afklaret, at salg ikke var min spidskompetence. Så frem for at søge eksterne konsulentstillinger skabte jeg en intern. At det blev sådan, er Jesper i dag ovenud lykkelig for, da han stortrives blandt Mellervangskolens godt 400 børn og 70 pædagoger, lærere og ledere. Her har han fået mulighed for at bruge den viden og de redskaber, som han fik med sig fra Etableringsordningen omend ikke som selvstændig, men i en fast stilling med gode kolleger. Etableringsordningen gjorde mig parat til et job og gjorde det klart for mig, hvad jeg var god til - og knap så god til. Lige nu har jeg brug for sparringspartnere, men i fremtiden vil jeg bestemt ikke afvise, at jeg en dag tager springet fra ansat til selvstændig. For det jeg har taget med mig fra Etableringsordningen, kan jeg altid bruge, slutter Jesper og vender tilbage til Mellervangskolens lange gange og mange klasseværelser, hvor kreativitet for alvor er ved at blive en integreret del af dagligdagen. JESPER VESTERGAARD arbejder med kreativitet og innovation på Mellervangskolen i Aalborg Øst. Jesper Vestergaard (i midten) er 35 år og har en kandidat i lærings- og forandringsprocesser. Gennem Etableringsordningen søgte han sammen med Aalborg Kommune projektmidler hjem, og dette muliggjorde hans ansættelse på skolen som konsulent inden for innovation og kreativitet.

11 HAR DU... Idéen? Drømmen? Viljen? Modet? SÅ kontakt dit lokale erhverskontor på

Inspiration - I hvilken grad er du blevet inspireret af kurset på Videns- og Innovationselevatoren?

Inspiration - I hvilken grad er du blevet inspireret af kurset på Videns- og Innovationselevatoren? Hvad er din alder? Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund? Cand. scient. og meritlærer Cand.merc. i Organisation og virksomhedsledelse, samt HD i Informatik Erhvervssproglig korrespondent Cand. mag tysk

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 4 26,7% Asiatisk 3 20,0% Afrikansk 0 0,0% Nordeuropæisk 0 0,0% Vesteuropæisk 2 13,3% Østeuropæisk 4 26,7% Sydeuropæisk 1 6,7% Anden 1 6,7% I alt 15 100,0% Hvor

Læs mere

SamtaleAkademiets Inspirationskatalog. Foredrag workshops kursusforløb til seminarier, skoler og institutioner

SamtaleAkademiets Inspirationskatalog. Foredrag workshops kursusforløb til seminarier, skoler og institutioner SamtaleAkademiets Inspirationskatalog Foredrag workshops kursusforløb til seminarier, skoler og institutioner Innova tion og Entreprentrsk ab et koncept Hvad står der her? Der står: Innovation og Entreprenørskab

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Evaluering af Styr Livet Kursus

Evaluering af Styr Livet Kursus Evaluering af Styr Livet Kursus 1. Skriv på et blad, hvad du har fået ud af kurset sæt det på plakaten! Jeg synes kurset indeholder mange gode redskaber til at lære sig selv at kende Jeg er blevet mere

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn En af hovedopgaverne i projektet Fremtidsfabrikken Sydfyn er at udvikle og gennemføre tre uddannelsesforløb for henholdsvis kreative entreprenører, erhvervsrådgivere

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

AT VÆRE I UDDANNELSESSTILLING V/SIGNE BECK MEINICKE. 1. Det at være i uddannelsesstilling 2. Min oplevelse med tilsynsførende

AT VÆRE I UDDANNELSESSTILLING V/SIGNE BECK MEINICKE. 1. Det at være i uddannelsesstilling 2. Min oplevelse med tilsynsførende AT VÆRE I UDDANNELSESSTILLING V/SIGNE BECK MEINICKE 1. Det at være i uddannelsesstilling 2. Min oplevelse med tilsynsførende MINE FORUDSÆTNINGER OG FORVENTNINGER To år som årsvikar - To år med forskellige

Læs mere

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af TILBAGE TIL FREMTIDEN - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af HVAD ER TILBAGE TIL FREMTIDEN? Tilbage til Fremtiden

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Projekt: Mænd med ADHD

Projekt: Mænd med ADHD Projekt: Mænd med ADHD Handicapidrættens Videnscenter www.handivid.dk Inge Sørensen Anne-Merete Kissow Projektets idé At udvikle et kursusforløb, hvor voksne mænd med ADHD (30+ år) får mulighed for at

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Februar, 2010/Lone Krogh SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Spørgsmålene i skemaet har til formål at inspirere dig til at reflektere over dine ressourcer og de eventuelt større udfordringer, du ser

Læs mere

Social kapital og Uddannelse. v/rådgivende Sociologer

Social kapital og Uddannelse. v/rådgivende Sociologer Social kapital og Uddannelse v/rådgivende Sociologer Ungdommen nu til dags Ungdommen nu om dage elsker luksus. De opfører sig dårligt og foragter autoriteter. De viser ingen respekt for ældre mennesker

Læs mere

De 9 strategiske pejlemærker

De 9 strategiske pejlemærker De 9 strategiske pejlemærker Socialpsykiatrisk Center Slagelse De 9 strategiske pejlemærker I denne folder præsenteres 9 strategiske pejlemærker for socialpsykiatrien i Slagelse Kommune. Pejlemærkerne

Læs mere

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber.

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber. FREMTIDENS SKOLE elever 8. årgang - udskolingslinjerne Du kan her se resultatet af spørgeskemaundersøgelsen, som har været udsendt i december 2012 til alle elever i 8. årgang. 79 elever ud af årgangens

Læs mere

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem?

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem? Hvis du vil vide mere På www.rektorforeningen.dk kan du finde gymnasieskolernes webadresser, så du kan læse mere om den enkelte skole. På www.gymnasiejob.dk kan du se alle ledige stillinger på gymnasierne

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har i beskrevet en fælles, overordnet ramme for leder og medarbejderroller

Læs mere

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT)

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) 1 Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) Medarbejdere og ledere i Borgerservice i Silkeborg, Marianne Kristiansen og Jørgen Bloch-Poulsen 22.10.09 HK Kommunalbladet

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Et ønske gik i opfyldelse

Et ønske gik i opfyldelse Et ønske gik i opfyldelse Tre måneder er gået, siden Bjørn, Sara og Pernille besluttede at køre deres forældregruppe videre på egen hånd. I dag ser fremtiden lysere ud end meget længe Når man sender et

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk Udtalelser om HjertetsVej I virkeligheden er der kun en måde at beskrive HjertetsVej på - PRØV DET, det er alle pengene værd! Det, du investerer i Sina, vil komme igen på så mange planer som: mentalt,

Læs mere

- Vejen til et godt studieliv. Anna Stelvig, stifter af StudyMind

- Vejen til et godt studieliv. Anna Stelvig, stifter af StudyMind Vi er sat i verden for at gøre eksamensangst, studiestress og lignende problematikker lettere at håndtere og for at sikre, at gode studerende klarer sig endnu bedre. Anna Stelvig, stifter af StudyMind

Læs mere

Du hjælper dit erhvervsliv til vækst. Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt

Du hjælper dit erhvervsliv til vækst. Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt Brand It Brand You Brand Us Leg en idé Du hjælper dit erhvervsliv til vækst Fremtidsfabrikken Sydfyn tilbyder

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Efterår 2011 For studerende

Efterår 2011 For studerende Efterår 2011 Studentervæksthus arhus ktivitetskatalog efterår 2011 For studerende U RHUS UNIVERSITET >S Kære studerende Dette aktivitetskatalog er meget mere end 6 sider med information om tider og steder.

Læs mere

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r P r o j e k t V æ k s t g e n n e m viden og innovation o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r B a g g r u n d e n : Baggrunden for projektet er en idékonkurrence, som Vejle Amts Regionale

Læs mere

Holbæk Kommunes. ungepolitik

Holbæk Kommunes. ungepolitik Holbæk Kommunes Børneog ungepolitik Indhold Forord... side 3 Udfordringerne... side 4 En samlet børne- og ungepolitik... side 5 Et fælles børnesyn... side 6 De fire udviklingsområder... side 7 Udviklingsområde

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

Viden, vækst og vilje Iværksætteri

Viden, vækst og vilje Iværksætteri Viden, vækst og vilje Iværksætteri ErhvervslederForum Handlingsplan i Aalborg Samarbejdet 2011-2014 ERHVERVSLIVETS VÆKSTLAG Med udgangspunkt i erhvervsstrategien Viden, vækst og vilje er der udarbejdet

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

Inspiration - I hvilken grad er du blevet inspireret af kurset på Videns- og Innovationselevatoren?

Inspiration - I hvilken grad er du blevet inspireret af kurset på Videns- og Innovationselevatoren? Hvad er din alder? Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund? cand.oecon cand. mag. cand merc Cand. mag. i samfundsfag og historie International markedsføringsøkonom, HD afsætning, merit lærer, innovation

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

SKØN SKOLE, sammen skaber vi gode Rammer for Læring + Trivsel Side 1

SKØN SKOLE, sammen skaber vi gode Rammer for Læring + Trivsel Side 1 SKØN SKOLE, sammen skaber vi gode Rammer for Læring + Trivsel Side 1 Vær med i Danmarks første og største initiativ for at få skønnere skoler! Alle forældre vil deres børns bedste. Men hvorfor accepterer

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem?

Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem? Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem? Præsentation og debat af hovedresultater fra forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på eud v/ videnskabelig assistent Rikke Brown, Center for Ungdomsforskning,

Læs mere

Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed

Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed Af Nina B. Schriver og Eva Skytte At naturen kan øge vores sundhed og livskvalitet er de fleste enige om. Men hvis man vil arbejde

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Du hjælper dit erhvervsliv til vækst. Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt

Du hjælper dit erhvervsliv til vækst. Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt Brand It Brand You Brand Us Leg en idé Du hjælper dit erhvervsliv til vækst Fremtidsfabrikken Sydfyn tilbyder

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem?

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem? Hvis du vil vide mere om jobbet som gymnasielærer På www.rektorforeningen.dk kan du finde gymnasieskolernes webadresser, så du kan læse mere om den enkelte skole. På www.gymnasiejob.dk kan du se samtlige

Læs mere

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning

Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning Workform: Rethink Business gav værdifuld inspiration til alle dele af vores forretning For tomandsvirksomheden Workform har deltagelsen i Rethink Business været værdifuld i forhold til at designe og producere

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling Karriere kompetence forsikring Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling CA giver dig meget mere end a-kasse Dit økonomiske sikkerhedsnet A-kassen er først og fremmest din forsikring ved arbejdsløshed,

Læs mere

Baggrundsinformation

Baggrundsinformation Baggrundsinformation KOM STÆRKT FRA START Kompetence og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Exit. En analyse af danske virksomhedslederes exit strategier. Morten Bennedsen. Kasper M Nielsen. Udarbejdet for Erhvervs og Byggestyrelsen

Exit. En analyse af danske virksomhedslederes exit strategier. Morten Bennedsen. Kasper M Nielsen. Udarbejdet for Erhvervs og Byggestyrelsen Exit En analyse af danske virksomhedslederes exit strategier Af Morten Bennedsen Kasper M Nielsen Udarbejdet for Erhvervs og Byggestyrelsen Fontainebleau/Hong Kong 7. November 2009. 1 Indholdfortegnelse:

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

Praktik i egen virksomhed. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Lone Stubdrup, specialkonsulent

Praktik i egen virksomhed. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Lone Stubdrup, specialkonsulent Praktik i egen virksomhed Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Lone Stubdrup, specialkonsulent Hvem er hun? Lone Stubdrup Aarhus Universitet 2005-2009 2009-2011 2011-2014 2014- Iværksætter, selvstændig

Læs mere

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi 22.9.215 Baggrund Iværksætter- og vækstpolitikken står i disse år over for en række store, spændende udfordringer. I Danmark starter hvert år mellem 17.

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik Fælles om folkeskolen sammen skaber vi fremtiden I vores folkeskoler former vi vores elevers fremtid og dermed

Læs mere

Værdier er intet værd, hvis de forbliver ord på papir. Værdierne skal folde sig ud i konkrete handlinger. De skal leves. Og opleves.

Værdier er intet værd, hvis de forbliver ord på papir. Værdierne skal folde sig ud i konkrete handlinger. De skal leves. Og opleves. KORT OM OS & VORES VÆRDIER Any intelligent fool can make things bigger, more complex and more violent. It takes a touch of genius, and a lot of courage, to move in the opposite direction. - Einstein Vores

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Hvad er god inklusionspraksis? Ina Rathmann & Lotte Junker Harbo

Hvad er god inklusionspraksis? Ina Rathmann & Lotte Junker Harbo Hvad er god inklusionspraksis? Ina Rathmann & Lotte Junker Harbo Artiklen tager afsæt i et forskningsprojekt, der har til formål at undersøge, hvordan børn og de fagprofessionelle omkring dem oplever mulighed

Læs mere

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU Mellemlederne hos KD Gruppen brugte for meget tid på drift og detaljer. De løb hurtigere og hurtigere for at nå mere og mere selv, mens

Læs mere

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3.

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Uddrag af en team-coachingsession. Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Forhistorie. Jeg,Birgitte er tilknyttet som

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udarbejdet af: Jakob Vejlø, PPR Børne- og Ungerådgivningen Dato: 1-1-11 Sagsid.: Version nr.: 1 1 Indledning Børne- og Ungerådgivningen

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige

Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige Pressemeddelelse den 12. september 2013 Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige Lejre Kommune igangsatte i foråret en ekstraordinær indsats for at komme ungdomsarbejdsløsheden til livs via

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis Holbæk Regionens Erhvervsråd Forretningsudvikling i teori og praksis Forretningsudvikling teori Dagsorden v/jesper Salling Nielsen Forretningsudvikling praksis v/arkitekt Thomas Kullegaard Jesper Salling

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION Vores mission er, at hvert eneste barn udvikler livsduelighed i samtid og fremtid at de kan skabe sig et meningsfuldt liv i egne øjne og i omverdenens, som barn og som voksen

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere