Vejledning for nygolfere i 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning for nygolfere i 2015"

Transkript

1 Opdateret den 15. april Vejledning for nygolfere i 2015 Håndbog for dig som aldrig før har spillet golf Gilleleje Golfklub Sophienlund Alle Gilleleje Tlf.: web:

2 Kære nygolfer Vi vil først og fremmest byde dig velkommen, og dernæst ønske dig tillykke med din beslutning om, at dit valg faldt på Gilleleje Golfklub. Vi vil gøre vores til, at du ikke kommer til, at fortryde det. Som ny kan man godt være lidt usikker på, hvordan man kommer i gang, og hvordan man lærer Gilleleje Golfklub bedre at kende. Men du kan være helt rolig. Du får masser af hjælp. Lige fra din første dag. Vi er mange frivillige i klubbens Begynderudvalg. Et udvalg som udelukkende har til formål, at hjælpe dig. Vi viser dig rundt i klubben, vi er sammen med dig på træningsbanen, og vi går med dig, når du skal prøve at spille på klubbens lille bane. Det er den vi til daglig kalder Par-3 banen. Vi vil løbende komme med små tips. Vi vil også hjælpe dig med at lære nogle af klubbens nuværende medlemmer at kende, så du ikke føler dig som en fremmed, når du til daglig går rundt i klubben. Begynderudvalget er til for dig, men glem ikke, at det er frivillige medlemmer. De kan ikke trylle for dig, men de vil meget gerne hjælpe. Du kan også hente hjælp i klubbens sekretariat. Vi går ud fra, at når du nu har taget en beslutning om, at du gerne vil afprøve, om golfsporten er noget for dig, så er det også fordi du har lyst til det. Der er næppe mange sportsgrene, hvor man kan gå lige ind fra gaden og så bare begynde. Det gælder også for golfsporten. Derfor skal du lære de basale grundregler og slagteknikker. Det er vores erfaring, at jo mere vi holder dig til ilden, desto hurtigere kommer du i gang. Men du skal også selv gøre en indsats, og med klubbens helt særlige 2015 GRATIS tilbud, har du fri adgang til træningsbanen, puttinggreenen og Par-3 banen, lige så ofte du har tid og lyst. Du vil snart bemærke, at det ikke kun er nygolfere der træner det gør næsten alle klubbens medlemmer.

3 Derfor skal du deltage i de gratis holdtræningsprogrammer, samt i min. 2 regelaftener. Og indimellem træner du selv, på træningsbanen, eller på Par-3 banen. Når du i løbet af 2-4 måneder, eller som det passer dig, mener at have lært grundreglerne, og er begyndt at ramme golfbolden, så vil en fra Begynderudvalget hjælpe dig med at vurdere, om du er klar til at aflægge klubbens slag- regelprøver. Prøverne er gratis og består du, så har du mulighed for, at få udstedt et DGU-kort, og dermed blive fuldtidsmedlem. Dit mål er jo at få det eftertragtede DGU-kort, som giver dig spilletilladelse til klubbens store 18 hullers mesterskabsbane. Endnu engang rigtig hjertelig velkommen og god fornøjelse Gilleleje Golfklub Begynderudvalget PS.1 Du skal selv melde dig til de arrangementer og træningsforløb, som du ønsker at deltage i. Tilmelding foretages på klubbens booking system, som hedder Golfbox. Læs mere om brugen af Golfbox på side 8. PS.2 Du har fået udleveret en Logbog. Det er i den du får noteret, hvilke aktiviteter du gennemgår i forløbet. Den hjælper dig selv og begynderudvalget med, at se hvad du har behov for, samt hvornår du er klar til at aflægge prøverne. Her er listen over alle fordelene i dit nye medlemskab GRATIS GOLF 2015 medlemskab indeholder: GRATIS lån af udstyr - benyttelse af træningsanlæg inkl. bolde - spil på den lille bane( Par-3 bane) holdtræning regelundervisning -

4 Golfudstyr Der findes golfudstyr for enhver pengepung, men her i begyndelsen er der kun få ting, du har behov for. Golfkøller og jern. Hvis du ikke selv har anskaffet dig nogle køller og jern, så kan du gratis låne udstyret i klubben. Tal med en fra Begynderudvalget. Golfhandske For at undgå vabler i den hånd du skal svinge jernet med, så anbefaler vi, at du køber en handske i Golfshoppen. Sko I begyndelsen behøver du ikke at investere i et par golfsko, som er et must, den dag du er klar til at spille på den store bane. Nu kan du anvende et par almindelige kondisko. Golftøj Alle golfklubber har regler for hvordan ens påklædning skal være, eller rettere hvilken påklædning vi ikke ønsker at se medlemmerne i. Se mere om dette på side 11 her i hæftet. Hvordan lærer jeg at slå til bolden For at få spilletilladelse til den store bane skal man selvfølgelig kunne forskellige typer af slag, ellers har du jo ingen glæde af det. På dette tidspunkt i dit begynderliv vil du blive tilbudt undervisning af klubbens professionelle træner Jan Andersen. Du kan tilmelde dig et af de gratis hold, eller få individuelle træningslektioner til kun kr. 100,- pr lektion. Tilmelding til begge dele via Golfbox. Læs mere herom på side 8. Træneren indstiller dig til en slagprøve, når han mener du er klar. Kontakt en af begynderudvalgets medlemmer, som så vil afholde slagprøven.

5 Vi hjælper dig med regler Vi anbefaler, at du i begyndelsen ofte læser i den udleverede regelbog. Det vil du helt sikkert få stor glæde af. Derudover vil Begynderudvalget, ved en række regelmøder, undervise dig i de mange regler og etiketter. Men tag det helt roligt, vi starter stille og roligt med de mest almindelige og basale regler. Alle skal igennem denne fase. Du skal minimum deltage i 2 regelmøder. Få noteret i din Logbog, når du har gennemgået et regelmøde. Møderne foregår i klubhuset. Det meste af undervisningen foregår dog aktivt og visuelt på vores Par-3 bane. Her vil Begynderudvalgsmedlemmerne vise og forklare dig reglerne i praksis. Deltag i mandagsturneringerne Næsten hver mandag i hele sæsonen afvikler Begynderudvalget de meget populære mandagsturneringer. Her kan du udfordre dig selv, og dine modspillere, og få afprøvet noget af det, du har lært i den tid, du har været i klubben. Du vil uden tvivl synes det både er sjovt og spændende. Turneringerne foregår på Par-3 banen. Tilmelding på Golfbox senest fredagen før kl. 16:00. Læs mere herom på side 8. Der vil hen over sæsonen være arrangementer med fællesspisning efter golfrunden. Se datoerne i Golfbox via hjemmesiden. Drivingrangen Det er muligt at slå bolde fra begge ender af rangen. Udslag 1 er for spillere til 18 hullers banen og Udslag 2 er for alle andre (altså også for dig). Man kan benytte indspilsgreenen, bunker og putting greenen ved Udslag 1

6 Spil på 18 hullers banen For at blive indstillet til at få udstedt et DGU-kort, og dermed få spilletilladelse til at spille på 18 hullers banen, skal følgende kriterier være opfyldte: Du skal have bestået klubbens slagprøve Du skal 3 gange have gået Par-3 banen i max. 30 slag. Du skal have bestået regelprøven. Når du har opfyldt disse kriterier så indebærer dit GRATIS GOLF 2015 medlemskab, at du får mulighed for at deltage i én 9 hullers turnering på 18 hullers banen. Du får her lejlighed til at spille som enhver anden golfspiller med spilletilladelse. Du har muligheden for at prøve dine slag i praksis, samt opleve de udfordringer, som kun en 18 hullers bane kan give. 9 hullers-arrangement med spisning og præmier Deltagergebyr kr. 150,00 (14/9 kr. 250,00) Når du får mulighed for spilletilladelse på 18 hullers banen Nu er tiden kommet, hvor du skal beslutte dig for, om du vil blive fuldtidsmedlem af Gilleleje Golfklub, og dermed opnå spilletilladelse til den store bane når det passer dig. Vi er ikke i tvivl om, at når man først er kommet så langt, som at få muligheden for at få spilletilladelse til den store bane, så vil man også være motiveret til, at blive fuldtidsmedlem af klubben. Det siger næsten sig selv, at intet er gratis i al evighed.

7 FAQ Nygolfer praktiske spørgsmål og vejledninger Spørgsmål: Hvor mødes man i forbindelse med en holdtræning? Svar: Man mødes på træningsbanen: Udslag 2. Spørgsmål: Skal man selv medbringe jern til at slå med? Svar: Ja, inden man går til træning henter man det/de jern man gerne vil slå med til træningen og sætter det/de tilbage efter brug i samme rum som man tog det fra. Spørgsmål: Hvor henter man jern til at træne med? Svar: Man henter jern i gården, der hvor man fik vist dem i forbindelse med introduktionen og man sætter dem tilbage i det samme rum som man tog det fra. Spørgsmål: Hvis jeg skal spille på Par-3 banen hvordan gør jeg det? Svar: Man booker tid via klubbens hjemmeside: (hvis man vil være sikker på at kunne komme ud men uden for weekender o.lign. behøver man ofte ikke at reservere) Spørgsmål: Må jeg låne mere end et jern Svar: Ja, du må låne op til 3 jern på en gang når man træner. De skal blot sættes tilbage i de samme rum som man har taget dem fra (jernets nummer og rummets nummer skal passe) Spørgsmål: Når man benytter Par-3 banen må man så også låne udstyr? Svar: Ja, man må låne op til 3 jern og en putter og hvis der er en bag må man også gerne låne den. Blot det hele stilles tilbage hvor man lånte udstyret. Spørgsmål: Må man låne træningsbolde fra træningsanlægget til at bruge på 5 hullers Par-3 banen eller på puttingreenen? Svar: Nej, bolde til eget brug skal man selv have med og kan i øvrigt købes til meget favorable priser i shoppen.

8 Aflæggelse af prøver Slagprøver Træneren indstiller dig til en slagprøve, når han mener du er klar. Kontakt en af begynderudvalgets medlemmer, som så vil afholde slagprøven. Regel- og etikettemøder Når du føler, at du er klar til at tage regelprøven, kan dette aftales på et regelmøde, eller ved at kontakte en af Begynderudvalgets medlemmer der afholder regelprøve. Sådan tilmelder du dig til arrangementer og undervisning Gå på I Golfbox login skriver du dit medlems login (25- medlemsnummer). Dit password er din fødselsdag (ddmmåå). Tilmelding begynderarrangementer: Nederst i venstre side trykker du på Klubturnering, og alle klubbens turneringer vises. Vælg nu kategorien nygolfer Find den turnering du vil deltage i, og tryk på linjen. Tryk på Tilmeld dig, og herefter følger du teksten. Tilmelding undervisning: Midt i venstre side trykker du på Kurser, og alle klubbens kurser vises. Du kan tilmelde dig de kurser der starter med nygolfer Find det kursus du vil deltage i, og tryk på linien. Tryk på Tilmeld dig, og herefter følger du teksten. Se en mere udførlig beskrivelse på: Eller scan koden:

9 Begynderudvalget Mogens Lousen Tlf.: Mail: Formand Ib Guldberg Tlf.: Mail: Peter Østergaard Tlf.: Mail: Pelle Guldberg Tlf.: Mail: Preben Meltinis Tlf.: Mail: Ebbe Starcke Tlf.: Mail: Søren Adolfsson Tlf.: Mail:

10 Lone Ziegler Tlf.: / Mail: Birgitte Philpots Tlf.: Afholder: Slagprøver Bent Kreutzfeldt Tlf: Mail: Carsten Maarup Tlf.: Kasper Visti Christensen Tlf.: Mail: Andre kontaktpersoner Jan Andersen Tlf.: Mail: Klubbens cheftræner Peter Rønne Tlf.: Mail: Klub Manager

11 Påklædning: Gilleleje Golfklub ønsker at tage hensyn til de traditioner der er for påklædning i forbindelse med golfspillet I Gilleleje Golfklub forventer vi derfor at man har almindeligt pænt tøj på, når man er i golfklubben

12 Gilleleje Golfklub Sophienlund Alle 13 DK 3250 Gilleleje...vi siger tak for støtten fra vores sponsorer: HER ER DER PLADS TIL DIG SOM SPONSOR Gilleleje Golfshop Tlf: web:

DANSK GOLF UNION. Golfkørekortet. Nu er der ikke langt til 1. hul

DANSK GOLF UNION. Golfkørekortet. Nu er der ikke langt til 1. hul DANSK GOLF UNION Golfkørekortet Nu er der ikke langt til 1. hul TEORI prøver spil Golfkørekortet Golf er den mest populære voksensport i Danmark, og det er der mange grunde til. Og en ting er sikkert:

Læs mere

SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP

SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP Begynderkursus 2015 SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP Velkommen til Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Historie. Sydsjællands Golfklub blev den 6. juni 1974 tilmeldt Dansk Golf Union som klub nr. 42. Golfarkitekt

Læs mere

Ku du tænke dig at spille golf? så er

Ku du tænke dig at spille golf? så er så er det rette sted at begynde! Hvorfor spille golf? Golf er en vedvarende udfordring. Uanset hvor ofte du træner, vil du hver gang du er på golfbanen opleve noget nyt og få nye udfordringer. Du vil opleve

Læs mere

- meget mere end golf

- meget mere end golf Mollerup Golf Club - meget mere end golf graphichouse.dk Møder, kurser, firmafester og events (Company day & Golf for sjov) MGC_Brochure.indd 2 25/11/13 14.15 Skal du eller din virksomhed holde firmafest,

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16 Helt færdig! Regler Annexhallen Se midtersiderne! Infohæfte sæson 2015-16 Helt færdig! Ja, projektet med at renovere vores dejlige hal er lykkedes. Det har vi kæmpet for i mere end 10 år! Så glæd dig til

Læs mere

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse.

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. Læsevejledning I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. På skoleskak.dk > kontakt finder du telefonnumre og e-mails på en række kontaktpersoner over

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

NR. 1 2015 23. ÅRG. Læs bl.a. om. Beretning 2014 s. 4. RingMaster 2015 s. 5. Golfens Dag 2015 s. 14. Nyt fra Kontoret s. 16

NR. 1 2015 23. ÅRG. Læs bl.a. om. Beretning 2014 s. 4. RingMaster 2015 s. 5. Golfens Dag 2015 s. 14. Nyt fra Kontoret s. 16 Læs bl.a. om Beretning 2014 s. 4 RingMaster 2015 s. 5 Golfens Dag 2015 s. 14 Nyt fra Kontoret s. 16 Nyt fra Handicapudvalget s. 20 Trænerskifte s. 29 NR. 1 2015 23. ÅRG. OPLEVELSER UDOVER DET SÆDVANLIGE...

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K.A.S. sejlerskole SEJLERSKOLE Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K.A.S. sejlerskole tilbyder en toårig sejleruddannelse, hvor du gennemgår

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

GODDAG OG VELKOMMEN SOM KUNDE HOS DK HOSTMASTER

GODDAG OG VELKOMMEN SOM KUNDE HOS DK HOSTMASTER GODDAG OG VELKOMMEN SOM KUNDE HOS DK HOSTMASTER INDHOLDSFORTEGNELSE Hvem er dk hostmaster? 3 Hvad betaler du for? 3 Er der nogen i røret? 4 Hvad kan du, når du vil gøre det selv, på www.dk-hostmaster.dk?

Læs mere

Varde Tennisklub. KLUBbladet. Aktiviteter 2013. Vekommen. Bagsiden. Side 2

Varde Tennisklub. KLUBbladet. Aktiviteter 2013. Vekommen. Bagsiden. Side 2 Varde Tennisklub KLUBbladet 2013 Vekommen Aktiviteter 2013 Side 2 Bagsiden Velkommen i Varde Tennisklub 2013 Så er vi tæt på at skulle i gang med endnu en spændende udendørssæson.vi vil gerne følge op

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

A) Medlemsadgang til tennisbanerne

A) Medlemsadgang til tennisbanerne Kære sponsor eller kommende sponsor i tennisklubben - Et tilbud du næsten ikke kan sige nej til! VIL DU SELV SPILLE TENNIS ELLER TILBYDE DINE ANSATTE AT SPILLE TENNIS GRATIS? Har du selv, din familie eller

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance 1 Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance Indhold: Kort info om hjemmeside m.m. 2 Invitation til Inspirationsdag/instruktørfest 3 Regelsæt for indsendte danse 6 Info om festmiddag m.m. 7 Instruktør søges 8

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere