Handlingsplan for øget gennemførelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handlingsplan for øget gennemførelse"

Transkript

1 Erhvervsuddannelser 2009 Institutionens navn: Aarhus tekniske Skole Institutionsnummer: februar 2009 Peter Bæk Formand / Annette E. Lauridsen Direktør Link til handlingsplanen: 1 (16)

2 1.0 Opnåede resultater i 2008 og målsætning for Resultater Evaluering af resultater og indsatser fra handlingsplan for Status for i gangværende indsatser Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer Skolens profil Elevprofil som den så ud i skoleåret 07/ Frafaldsmønstre på AtS Skolens kommende udfordringer med at fastholde elever på grundforløb Særlige indsatsområder i Arbejdet med indsatserne i 2008/ Prioritering af indsatser (16)

3 1.0 Opnåede resultater i 2008 og målsætning for Resultater Opnåede resultater i 2008 og målsætning for 2009 og 2010 Historisk udvikling Mål og resultat Fremtidige mål Afbrud uden omvalg 6 mdr efter start måltal resultat måltal måltal Grundforløb under et 34,2% 32,1% 28,9% 31,6% 21,6% 21,6% Hovedforløb under et 8,0% 6,9% 6,2% 7,7% 5,3% 5,3% Måltal 2009 og 2010 på baggrund af medfinansiering til ekstra indsatsområde Fremtidige mål hvis medfinansiering fra Afbrud uden omvalg 6 mdr. UVM efter start 2009 måltal 2010 måltal Grundforløb under et Hovedforløb under et 21,6% 5,3% 21,0% 5,3% 1.2 Evaluering af resultater og indsatser fra handlingsplan for 2008 Skolen har ikke reduceret frafaldet som forventet i skoleåret 07/08, hvilket fremgår af oversigten over opnåede resultater. På grundforløbet oplevede vi en lille reduktion i frafaldet i forhold til forudgående skoleår, og på hovedforløbet var der en mindre stigning. Den væsentligste forklaring på at vi ikke når vores mål i skoleåret 07/08 er, at arbejdet med indsatserne blev forsinket og dermed - stort set ikke finder sted i perioden vi måler på. Indsats 1 og 2 blev igangsat umiddelbart inden skoleårets udløb, mens arbejdet med indsats 3 først blev påbegyndt i efteråret Indsats 3 ventes i øvrigt ikke at påvirke afbrudstallene direkte. Endvidere fik skolen godkendt to ekstra indsatser i oktober 2008, så disse to indsatser kan naturligvis heller ikke have påvirket resultatet. Det er således indlysende, at effekterne ikke kan læses ud af forløbsstatistikken for skoleåret 07/08, men derimod først i skoleåret 08/09. Selvom vi endnu ikke har kunnet aflæse effekter af arbejdet med indsatserne i afbrudsstatistikkerne, er det vores klare opfattelse at indsatserne virker. Vi har derfor besluttet, at samtlige indsatser fortsætter i justeret udgave, samt at der søsættes én ny. For at vi fremover kan blive bedre til at afklare, hvilke tiltag der virker, og hvilke der ikke gør, har vi valgt at udvikle metoder til effektmåling på aktivitetsniveau, i det omfang det er muligt. Det er ligeledes relevant for os, at kunne skelne vores 7 indsatser fra det øvrige arbejde med frafaldsreduktion herunder realkompetencevurdering ved skolestart, tilbud om ekstra undervisning i bl.a. regning og dansk, mentorordning, elevcoaches, psykologbistand mm. 3 (16)

4 Status for i gangværende indsatser Indsats 1: Øget udbredelse af fokus på gennemførelse og afbrud Målgruppe: Alle skolens medarbejdere Planlagte aktiviteter 07/08: Udarbejdelse af informationsmateriale, forbedring af afbrudsstatistik, øget fokus på elevers afbrud i lærerteams, samt styrkelse af kontaktlærerens og lærerens rolle i relation til eleven. Status på aktiviteter: I slutningen af foråret 2008 udarbejdede skolen brochuren: Flere elever skal gennemføre en uddannelse på AtS. I brochuren opfordres skolens ansatte til diskussion om reduktion af afbrud. Endvidere har vi i slutningen af det forgangne skoleår gjort skolens afbrudsstatistik mere operationel for de enkelte lærerteams, så det er blevet lettere at følge afbrud og forstå det. De erfaringer, vi har gjort os med de nævnte aktiviteter, er, at det ikke er nok bare at stille information til rådighed. Vi skal også være med til at sikre, at informationen bruges ikke mindst frafaldsstatistikken. Derfor bliver opgaven i 2009 at implementere rutiner, som sikrer brugen af vores informationsmaterialer. Arbejdet med styrkelse af kontaktlærerens og lærerens rolle i relation til eleven har vist sig at være mere krævende end ventet, hvorfor vi har valgt at skille emnet ud, så det bliver en selvstændig indsats (se ny indsats 6: Roller). Effekt: Som nævnt kan vi ikke dokumentere, at arbejdet med indsatserne har haft effekt bl.a. pga. den nævnte tidsproblematik. Se afsnit 3 for effektmål 08/09. Indsats 2: Reduktion i afbrud i overgangen mellem grund- og hovedforløb Målgruppe: Elever, der har afsluttet grundforløbet med succes og som står uden praktikplads, praktikvirksomheder og lokale uddannelsesudvalg. Planlagte aktiviteter 07/08: Jobspot, elevkontakt til elever som har fuldført grundforløb og arbejder på at finde en praktikplads, samarbejde med mesterorganisation samt inddragelse af lokale uddannelsesudvalg i arbejdet med at finde praktikpladser. Status på aktiviteter: Gennem det sidste år har vi haft øget fokus på fremskaffelse af praktikpladser hos såvel skolens vejledere som hos de daglige ledere af de forskellige uddannelser. Det har bl.a. betydet løbende dialog med elever på grundforløbet om vigtigheden af at finde en praktikplads. Af konkrete aktiviteter har alle elever, som har været klar til at forlade grundforløbet og som endnu ikke havde en praktikplads, fået et tilbud om et intensivt kursus i praktikpladssøgning: Jobspot. Et tilbud som mange elever har taget imod. Det er vores umiddelbare vurdering, at eleverne opnår gode kompetencer i dette forløb, som gør dem væsentlig bedre til selvstændigt at opsøge og indgå aftaler om en praktikplads. 4 (16)

5 Endvidere har vi i forbindelse med denne indsats haft øget fokus på praktikpladssituationen. Eksempelvis har praktikpladssituationen været et fast punkt på dagsordenen ved møderne med de lokale uddannelsesudvalg. Punktet har typisk haft to vinkler en status på indgåede og ophævede uddannelsesaftaler, samt hvilke fremadrettede initiativer vi kan tage. Af samarbejde med mestreorganisationer kan nævnes, at der har været en dialog med Dansk Byggeri om en fællesindsats for fremskaffelse af flere praktikpladser. Her har særligt været sat fokus på elever med anden etnisk baggrund. På dette område er der desuden lavet en aftale om praktikpladsgaranti på struktøruddannelsen. Effekt: Det er vores vurdering, at de nævnte aktiviteter har effekt, som vil slå igennem i vores målinger i skoleåret 2008/09. Derfor fortsætter aktiviteterne uændret. Endvidere vil vi følge elever som deltager i Jobspot tæt for at se om de klarer sig bedre end elever, som ikke deltager i kurset. Se afsnit 3 for effektmål 08/09. Indsats 3: Dybdeanalyse af årsager til afbrud i grundforløb Målgruppe: Elever på grundforløb, pædagogiske ledere Planlagte aktiviteter 07/08: Detaljeret statistisk analyse af fordelingen af de lokale afgangsårsager i en udvalgt indgang i skoleåret 2007/08. Gentagelse af analysen, når de nye afgangskoder har været i kraft. Udarbejdelse af handlingsplaner. Kvalitative interviews med elever, der har afbrudt uddannelsen. Status på aktiviteter: Der er analyseret på sammenhæng mellem afbrud uden omvalg og følgende baggrundsvariable: Alder, køn, herkomst, afstand til hjemkommune, adgangsveje og tidspunkt for afbrud. Desuden er der analyseret på de lokale afgangsårsager. Resultaterne synes at vise, at der er samvariation mellem afbrud og nogle af baggrundsvariablerne: Alder, køn, herkomst, afstand og adgangsveje. Dette taler for, at det er muligt at opstille en model, hvor man kan identificere frafaldstruede elever på kombinationer af baggrundsvariabler. Imidlertid er der forskelle i forhold til de tilsvarende analyser af afbrud i de nye indgange, så det er for tidligt, at drage klare konklusioner om dette. Mht. de lokale afbrudskoder viser det sig, at der er fire, hvor hyppigheden er høj nok til at det giver mening, at arbejde videre med dem. Det er: 1) Udmeldt pga. manglende studieaktivitet/bortvist (32 % af afbrud uden omvalg), 2) Adgangsbegrænsning til URO (15 %), 3) Eleven har ændret uddannelsesønske (10 %) samt 4) Udmeldt pga. personlige forhold (9 %). Da der fra skoleåret 2008/09 er skiftet afgangskoder, kan det blive vanskeligt at følge udviklingen i disse kategorier. Effekt: Indsatsen har vist sig nyttig i forhold til at opnå større indsigt i afbrudsmønstre mhp. at målrette indsatserne. Indsatsen har ligeledes givet god erfaring med hvad og hvordan man kan arbejde med lokale Easy-baserede 5 (16)

6 statistikker. Indsatsen fortsætter i 2008/09, revideret med udgangspunkt i de indhøstede erfaringer. Indsats 4 & 5: Holdånd og vindermentalitet samt Sund livsstil som middel til øget fastholdelse, selvværd og samvær Målgruppe: Grundforløbselever Målet for disse to indsatser er at sætte fokus på gode livsvaner. Handlingsplanen blev suppleret med indsatserne den 28. oktober 2008 efter aftale med Undervisningsministeriet. Aktiviteterne blev sat i værk med ca. 200 elever fra og med uge 8. Det starter med indendørs aktiviteter, og fra uge 16 suppleres så med forskellige udendørsaktiviteter. I perioden fra november 2008 til medio januar 2009 er der indgået en samarbejdsaftale med Peter Sabro Seminariet og Idrætsdaghøjskolen i Århus og i fællesskab har vi udviklet og planlagt aktiviteterne, herunder indgået aftaler om anvendelse af boldbaner, haller og forskellige fitnessmuligheder. Ligesom der er lavet konkrete aftaler med et antal instruktører studerende fra Peter Sabro seminariet om at forestå idrætsaktiviteterne, som gennemføres 4 dage om ugen. Kompetenceudvikling af medarbejdere på AtS er ligeledes først klar til at gå i luften her i foråret. Her bruger vi også undervisere fra Seminariet. Projektet fortsætter som aftalt i indsatsaftalen og udbygges løbende gennem Se afsnit 3 for effektmål 08/ Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer 2.1 Skolens profil Århus tekniske Skole udbyder erhvervsuddannelser (EUD), Teknisk Gymnasiale uddannelser (HTX) samt Erhvervsakademiuddannelser (korte videregående uddannelser, KVU). Dertil kommer kurser og anden efteruddannelse samt en række supplerende tilbud om uddannelse. Fordelingen af årselever på aktiviteterne er 1 : EUD grundforløb 32% EUD hovedforløb 18% HTX 22% KVU 14% Kurser 12% Skolepraktik 2% Skolen forventer vækst indenfor alle områder i de kommende år, og det forventes at erhvervsuddannelserne fortsat vil udgøre 50% af skolens aktiviteter. 1 Fordelingen er baseret på regnskabstal fra (16)

7 Udvikling i tilgangen Realiseret data: UNI-C Tilgang: 2006/7 2007/8 2008/9 Uni C data Uni C data Skolens skøn Grundforløb under ét Hovedforløb under ét /10 Skolens skøn Skolen udbyder 25 hovedforløb inden for de 9 indgange for tekniske erhvervsuddannelser: Bil, fly og andre transportmidler (1 uddannelse) Bygge og anlæg (6 uddannelser) Bygnings- og brugerservice (3 uddannelser) Krop og stil (1 uddannelse) Medieproduktion (1 uddannelse) Mad til mennesker (3 uddannelser) Produktion og udvikling (4 uddannelser) Strøm, styring og it (3 uddannelser) Transport og logistik (3 uddannelser) 2.2 Elevprofil som den så ud i skoleåret 07/08 Data: UNI-C forløbsstatistik Elever på grundforløb fordelt efter køn Elever på hovedforløb fordelt efter køn Kvinde % Kvinde % Mand % Mand % I alt % I alt % Elever på grundforløb fordelt efter alder Elever på hovedforløb fordelt efter alder 17 år % 17 år 89 9% år % år % år % år % 25+ år % 25+ år % I alt % I alt % Elever på grundforløb fordelt efter herkomst Elever på hovedforløb fordelt efter herkomst Dansk herkomst % Dansk herkomst % Efter kommer 127 7% Efter kommere 25 3% Indvandrer % Indvandrere 74 8% Uoplyst/ukendt 2 0% Uoplyst/ukendt 1 0% I alt % I alt % 7 (16)

8 Overgangsstatistik 2006 Elevernes status 10 måneder efter fuldførelse af grundforløbet 2006 Teknologi og kom. Bygge og anlæg Håndværk og teknik Fra jord til bord Ingen aftale Ingen aftale, men har haft Har aftale ALM Har aftale SKP Hovedtotal Teknologi og kom. Bygge og anlæg Håndværk og teknik Fra jord til bord Mekanik, transp.,. Mekanik, transp.,. Service Service Hoved total Hoved total Ingen aftale 17% 16% 5% 30% 25% 20% 19% Ingen aftale, men har haft 7% 9% 23% 15% 12% 10% 11% Har aftale ALM 75% 71% 48% 48% 62% 62% 65% Har aftale SKP 1% 3% 25% 7% 1% 7% 5% Hovedtotal 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 2.3 Frafaldsmønstre på AtS Frafaldsprocenten har været uændret i de to foregående skoleår. For skoleåret 06/07 og 07/08 lå frafaldsprocenten på i alt 36, og i begge år udgjorde afbrud uden omvalg 32%. På hovedforløbet var det samlede afbrud på 8% begge år, mens afbrud uden omvalg var 7% i 06/07 og 8% i 07/08 2. Skolen har således de største problemer med frafald blandt grundforløbselever. De grundforløbselever, der falder fra, er typisk unge i aldersgruppen år. Ifølge skolens egen statistik 3 er halvdelen af dem, som falder fra, i denne aldersgruppe. Endvidere fremgår det af vores egne statistikker, at der er størst frafald på følgende tre indgange: Mad til mennesker, Bil, fly, transport samt Bygge og anlæg. Afbrud fordelt på indgange (%) Data: Egne - tallene er fra 1/ /2-09 Afbrud i % Produktion og udvikling 11% Strøm, styring og IT 18% Bil, fly og andre transportmidler 26% Bygge og anlæg 20% Transport og logistik 19% Medieproduktion 13% Mad til mennesker 29% Krop og stil 11% 2 Forløbsstatistikken udgivet af UNI-C. 3 Skolens egen statistik er baseret på udtræk fra EASY-A (B444). Udtrækket indeholder data fra perioden 1/ /2-09. Fra 1/7-08 fik vi nye afbrudskoder, og det er således ikke muligt at lave detaljeret sammenligninger på afbrudsårsager bagud i tid. 8 (16)

9 I skoleåret 07/08 var frafaldet relativt højere blandt indvandrere, mens frafaldsmønsteret tilnærmelsesvis var det samme blandt efterkommere og etniske danskere. I perioden var det samlede afbrud blandt elever med dansk herkomst 35%, for efterkommere var det 38%, mens det for indvandrere var 41%. Forskellene i afbrudsmønstre på tværs af etnicitet i 07/08 er dog markant mindre end det foregående skoleår 06/07 4. Afbrud fordelt på herkomst (%) Data: Uni-c forløbsstatistik Herkomst Afbrud (UO) Afbrud (MO) Total Dansk herkomst 31% 4% 35% Efterkommere 32% 6% 38% Indvandrere 38% 3% 41% De fleste elever, som afbryder grundforløbet i utide, falder fra i løbet af de første 50 dage. 41% af afbruddene fandt sted i denne periode. Endvidere er der et betydeligt frafald mellem grundforløb og hovedforløb. Både forløbsstatistikken og vores egne opgørelser viser, at overgangsfrekvensen er ca. 60% tre måneder efter fuldført grundforløb. Blandt elever, som falder fra på grundforløbet, er de to mest anvendte begrundelser: Personlige forhold og fortrudt uddannelsesvalg. Vores sidste måling viste, at 24% af afbruddene blev begrundet med personlige forhold, og 24% af afbruddene blev begrundet med fortrudt uddannelsesvalg. Endvidere angiver 11%, at de ikke var uddannelsesparate. Ud af samtlige grundforløbselever, som stoppede uddannelsen uden at fuldføre, var der kun 22%, som havde et bud på et fremtidsperspektiv. Begrundelse for afbrud grundforløbselever Data: Egne - tallene er fra 1/ /2-09. Fået arbejde Anden skole (ny udd) Anden udd på skolen Fremtidsperspektiv ved afbrud Skiftet Fortsætter skole på hovedforløb (samme Praktikplad s søg ende Perspektiv ukendt perspektiv ej angivet Begrundelse for afbrud udd.) Eleven kunne ikke kontaktes (2) Udd fortsæt på anden skole (skolesamarbj) (29) Udlån afsluttet (30) Uddannelsens faglige niveau for højt (51) 1 3 Uddannelsens faglige niveau for lavt (52) Personlige forhold (53) Eleven trives ikke i skolens miljø (54) 1 Fortrudt uddannelsesvalg (55) Bortvist fra skolen (56) Ej bestået (57) Lærerforholdet ophørt (58) Ikke uddannelsesparat (59) Sygdom (60) Eleven er flyttet (61) 4 2 Som nævnt udgør frafald blandt hovedforløbselever en mindre andel sammenlignet med grundforløbselever, og årsagerne til frafald er da også andre. Når en hovedforløbselever falder fra, begrundes det typisk med, at lærefor- 4 Forløbsstatistik. 9 (16)

10 holdet er ophørt. Ifølge skolens egen statistik, er der eksempelvis 56 elever, som har forladt skolen indenfor de sidste otte måneder med denne begrundelse, ud af 89, hvilket svarer til 63% af afbruddene. Det er dog skolens erfaring, at de fleste som afbryder et læreforhold finder en anden praktikplads og fuldfører uddannelsen. 2.4 Skolens kommende udfordringer med at fastholde elever på grundforløb Mange af vores elever får en dårlig start på deres uddannelsesforløb Frafaldsmønstrene viser, at næsten halvdelen af eleverne afbryder meget tidligt i grundforløbet, endvidere viser de indsamlede data, at de fleste elever afbryder på grund af personlige forhold, eller fordi de har fortrudt uddannelsesvalget eller fordi de ikke følte sig uddannelsesparate. Der er forholdsmæssigt mange unge elever mellem 17 og 19 år i denne gruppe. Det er således en stor udfordring for skolen og dens samarbejdspartnere, at mange unge elever mellem 17 og 19 år tilsyneladende får en dårlig start på deres uddannelsesforløb med fare for de personlige nederlag, det kan give at afbryde sin uddannelse. På samme måde som at godt begyndt er halvt fuldendt kan en dårlig begyndelse være med til at gøre uddannelsesperspektivet meget vanskeligt for den enkelte unge. Måske er der endda tale om en ung som afbryder for 2. eller 3. gang. Derfor vil skolen fremover intensivere arbejdet for at de unge får den rette vejledning (indsats 6), at lærerne er klædt på til at spotte og arbejde med frafaldstruede elever (indsats 1) samt sikre et god studiemiljø (indsats 4,5,7). Mange af vores nye elever er ikke afklaret, når de starter på grundforløbet Aarhus tekniske Skole har en årelang tradition for at samarbejde med vore eksterne samarbejdspartnere om overgangen til hovedforløb. På baggrund af en analyse af frafaldsmønstrene for 2007 og 2008 viser der sig et behov for at intensivere samarbejdet med UU, produktionsskoler, egu og andre erhvervsrettede skoleformer med fokus på unge med særligt vejledningsbehov, således at disse unge tilbydes afklaring og forberedelse til uddannelse udover folkeskolens tilbud inden de starter på en erhvervsuddannelse. Øget fokus på gruppen af unge med særlige vejledningsbehov hører under indsatsområde 6. Indsatsen indebærer bl.a. et fortsat tæt samarbejde med de nævnte aktører om disse unges overgang til erhvervsuddannelse. I naturlig forlængelse heraf hører også en fortsættelse af arbejdet og samarbejdet med at udvikle og finpudse allerede indarbejdede arbejdsgange og funktioner i overgangen, f.eks. uddannelsesplaner, sps støtte og realkompetencevurdering ved skolestart med efterfølgende individuel valg af grundforløbspakke (dvs. en række indsatser mod afbrud, som ikke er indbefattet i handleplanen). Mange nye elever har brug for støtte og vejledning under hele grundforløbet En særlig udfordring er at koordinere indsatsen omkring vejledning og støtte til de frafaldstruede elever. Det er en udfordring i sig selv at spotte frafaldstruede elever i tide, især hvis man ikke har lært eleven at kende. Derfor skal vi have øget fokus på samarbejdet omkring eleven inden start på uddannelsen og i den første tid på grundforløbet. Tegn på frafaldstruende elever kan 10 (16)

11 være fravær, sygdom, dårlig trivsel, faglige, sproglige eller personlige problemer mv. Hvilke aktører og hvilket netværk er der omkring eleven og ved alle hvem der tager sig af hvad når eleven har brug for hjælp, støtte og vejledning? Under indsatsområde 6 vil vi fortsat arbejde med at samordne de mange aktørers indsats, det være sig kontaktlærer, vejleder og mentor, ligesom at der er behov for fortsat at arbejde med samspillet mellem interne og eksterne aktører. Umotiverede elever En af de store udfordringer for skolens ansatte er at motivere og inspirere eleven til at ville gennemføre sin uddannelse på trods af de vanskeligheder som eleven måtte møde. Skolen skal igennem en motiverende og anerkendende tilgang til den enkelte elev, det være sig i undervisningen, i skolemiljøet i vejledningssamtalen motivere eleven til at tage denne udfordring op. Endvidere er det vigtigt, at skolen har de rette rammer, som motiverer eleverne. Derfor arbejder vi i disse år på at skabe et godt studiemiljø ved at stille nogle attraktive tilbud til rådighed til de unge såsom diverse sportsaktiviteter mm. (Indsats 4), tilbud om sund levevis (Indsats 5) samt udlandsophold (indsats 7). Endvidere vil vi tilbyde lærerne og øvrige med elevkontakt træning i værktøjer, så de bliver i stand til at styrke en anerkendende og motiverende tilgang til den enkelte elev (indsats 6). Tosprogede elever har svært ved at få praktikpladser Skolens elever med anden etnisk herkomst end dansk er en elevgruppe, som er bredt sammensat. En del af disse elever har forskellige sociale og personlige problemer, andre har ingen væsentlige problemer. En gennemgående fælles barriere for de tosprogede elever er dog deres problemer med det danske sprog, samt en del virksomheders utilbøjelighed til at tage disse elever i lære. For at imødegå de tosprogede elevers sprogvanskeligheder, tilbydes elever med utilstrækkelige sproglige kompetencer en grundforløbspakke, der indeholder supplerende danskundervisning. Aarhus tekniske Skole ønsker at styrke virksomhedernes motivation til at tage en tosproget lærling. Set i lyset af finanskrisen med den deraf følgende nedgang i antallet af praktikpladser, finder vi det særdeles vigtigt at være medvirkende til, at elever af anden etniske herkomst end dansk ikke kommer bagest i køen. Der bliver arbejdet med denne udfordring under indsats 2: Reduktion i afbrud i overgangen mellem grund- og hovedforløb). Aktiviteterne henvendt til de tosprogede har været og vil fortsat være at udbygge den fælles indsats med Dansk Byggeri for fremskaffelse af flere praktikpladser til etniske minoritetsunge. Endvidere vil vi forsøge at klæde tosprogede elever på til dels at søge praktikplads dels at begå sig på arbejdsmarkedet. Vi tilbyder derfor alle elever et Jobspot - kursus. Især tosprogede elever som af kulturelle grunde er fremmede over for dét at søge et arbejde og trives på en dansk arbejdsplads opfordres af deres kontaktlærer til at følge dette kursus. Endvidere vil skolen gennem vejledning og oplysning målrettet tosprogede unge og deres forældre, f.eks. indvandrerradio og tv, fortsætte med at sætte fokus på de mange muligheder, det giver at tage en erhvervsuddannelse. 11 (16)

12 3. 0 Særlige indsatsområder i 2009 Alle vores indsatsområder videreføres i En af de gamle indsatser er blevet delt i to, og samtidig har vi føjet en ekstra til listen. Nedenfor er givet en kort beskrivelse af aktiviteterne under de enkelte indsatser samt hvordan de ventes at sikre reduktion i frafald og med hvor meget. Indsats 1-5 er beskrevet i tidligere handleplan samt omtalt under afsnit 1. Indsatserne 6 og 7 er nye indsatser og derfor beskrevet mere detaljeret i dette afsnit. 3.1 Arbejdet med indsatserne i 2009 Indsats 1: Øget udbredelse af fokus på gennemførelse og afbrud Aktiviteter 2009: Implementere rutiner for lærerteams som sikrer brug af skolens operationelle frafaldsstatistik. Ved faste tavlemøder i lærerteams vil lærerne blive bedt om at forholde sig til frafaldstal og diskutere disse. Deadline for implementering af tavlemøder i alle lærerteams er 1. juli Afholde tema-eftermiddag om virkningsfulde indsatser mod afbrud. Forventet resultat: Indsatsen skal bevirke at den enkelte lærer får bedre forståelse for skolens frafaldsmønstre samt bliver bedre til at spotte og arbejde med de elever, der er frafaldstruede. Vi forventer fortsat at indsatsen vil bidrage til reduktion i frafaldet på grundforløb med 4% og på hovedforløb 1%. Indsats 2: Reduktion i afbrud i overgangen mellem grund- og hovedforløb Aktiviteter 2009: Indsatsen kører videre uændret dvs. følgende aktiviteter fortsætter: Jobspot, kontakt til elever som har fuldført grundforløb og arbejder på at finde en praktikplads, samarbejde med mesterorganisation samt inddragelse af lokale uddannelsesudvalg i arbejdet med at finde praktikpladser. Forventet resultat: Vi fastholder vores mål fra handleplan 08/09 og forventer at indsatsen forøger overgangsfrekvensen med 15 % i skoleåret 2008/09. Det til trods for at finanskrisen formentlig vil gøre opgaven vanskeligere. Indsats 3: Dybdeanalyse af årsager til afbrud i grundforløb Aktiviteter 2009: Indsatsen fortsætter i tilrettet form. Dette betyder, 1) at der fokuseres stærkere på sammenhæng mellem afbrud uden omvalg og de tilgængelige baggrundsvariable som alder, køn, osv. og 2) at de planlagte kvalitative interviews med elever erstattes af et samarbejde med UU om at afdække historikken for elever, der afbryder uden at angive et perspektiv. 12 (16)

13 Forventet resultat Vi forventer at dybdeanalyserne kan give os bedre grundlag til at udvælge indsatsområder, da udvælgelsen fremover vil være evidensbaseret. Endvidere venter vi at en større andel af de frafaldstruede elever kan identificeres på et tidligere tidspunkt. Vi forventer ikke at dette indsatsområde direkte påvirker afbrudsmønstrene. Indsats 4: Holdånd og vindermentalitet Aktiviteter 2009: 200 grundforløbselever deltager i de planlagte aktiviteter som styrker holdånd og vindermentalitet herunder teambuilding, træning af vindermentalitet mm. Forventet resultat: 90% af de 200 grundforløbselever som deltager i projektet i 08/09 fuldfører deres uddannelse. Dermed forventes denne indsats at nedbringe det samlede afbrud på grundforløb med 1,5%. Indsats 5: Sund livsstil som middel til øget fastholdelse, selvværd og samvær Aktiviteter 2009: 200 elever deltager i de planlagte aktiviteter, som styrker sund livsstil. Aktiviteterne er motion og idræt indlagt i undervisningen, morgenmad, rygestop kurser, motionsvejledning, kostvejledning mm. Forventet resultat: 90% af de 200 elever som deltager i projektet i 08/09 fuldfører deres uddannelse. Dermed forventes denne indsats at nedbringe det samlede afbrud på grundforløb med 1,5%. Indsats 6: Roller Beskrivelse af problemstillingen: Der er på skolen behov for en klar og synlig beskrivelse af samarbejdsfladerne og rollerne i vejledningsfunktionerne omkring eleven (vejleder, mentor, coach, kontaktlærer mm.). På skolen mangler vi en plan for hvem, der er elevens tovholder. En sådan funktion kan sætte eleven i stand til at handle mere fokuseret og at søge råd og vejledning mere målrettet hos den rigtige aktør, hvis behovet opstår. Derudover vil overskuelighed kunne forbedre samarbejdet mellem aktørerne både internt som eksternt, således at der kan gribes mere målrettet ind, hvis en elev er frafaldstruet. Målgruppe: De interne aktører, der har kontakt med eleverne på grundforløbene før og under. Det drejer sig om lærere, kontaktlærere, gennemførselsvejledere mentorer, coaches, tosprogskonsulenter, afdelingsledere, administration, SU- og SPS-konsulenter m. fl. 13 (16)

14 Initiativer/redskaber: Afdækning af nuværende praksis: Ansvaret for eleverne er lagt ud på skolens forskellige områdeledere og lærerteams, og det betyder, at rollefordelingen mellem aktørerne kan være meget forskellig fra område til område. Tovholderfunktion: Vi vil arbejde på, at hver enkelt elev har en tovholder blandt aktørerne, og at kendskabet til disse er udbredt. Styrkelse af relationerne til vores eksterne samarbejdspartnere i forhold til overgangsvejledningen. Bevidstgøre eleven om egne muligheder for at fastholde sig på uddannelsen. Vi vil sikre, at eleverne har tillid til egen formåen og redskaber til at blive bevidste om, hvilke problemer, der kan være en hindring for dem i at fuldføre deres uddannelse, og hvad de kan gøre ved dem. Vi vil klæde vores medarbejdere på så de kan hjælpe eleven i dette arbejde. Effekten: Vi forventer at indsatsen vil reducere afbrud på grundforløbet med 3% i 08/09 og 1,4% på hovedforløbet i 08/09. Varighed: Indsatsen starter i løbet af foråret og forventes at vare til udgangen af skoleåret 2009/2010. Indsats 7: International grundforløbspakke Motivation: Ofte er det ikke de stærke unge, som umiddelbart tiltrækkes af en erhvervsuddannelse. Imidlertid er der i dag mange muligheder for unge i erhvervsuddannelserne for at inkorporere et udlandsophold i praktikforløbet (PIU og Leonardo). Det er dog de færreste unge, som kan se disse muligheder ved starten af et uddannelsesforløb. Det er et af skolens indsatsområder at styrke internationaliseringen blandt EUD-elever, både i forhold til PIU og Leonardo-projekter. Ved at tilbyde en grundforløbspakke med en uges ophold til et fagligt relevant område i et EUland, vil flere indgange virke langt mere tiltrækkende på stærke elever samt forbedre det sociale miljø. Mange unge har allerede fra folkeskolen ønsker om at arbejde og opholde sig i udlandet, men har brug for et lille skub for at kunne se mulighederne åbne sig. Målgrupper: Grundforløbselever med 10. udvidede eksamen eller højere niveauer og evt. øvrige elever med høj motivation og sproglig formåen. Udvælges via samtaler og bindende tilmelding. Redskaber: Eleverne udvælges og afklares om forløbet i starten af grundforløbet. En uges forløb inden afrejsen med sproglig og kulturel forberedelse. Ophold i udlandet af en uges varighed. 14 (16)

15 Opholdet gennemføres i sidste halvdel af grundforløbet. Der medfølger 2 lærere på hvert ophold. Forventede resultater: Det forventes, at 95 % af eleverne, som fra starten har tilmeldt sig udlandsopholdet, vil gennemføre grundforløbet. Dermed vil indsatsen reducere det samlede frafald med 0,6%. En sideeffekt vil være, at indgangene vil blive mere populære for kommende elever, via omtale i pressen og blandt UUvejledere. Desuden forventes at ca. 10 % af deltagerne på opholdene søger vedvarende PIU-ophold. Tidsplan: Efterår 2009-efterår 2011 Målepunkter: Der evalueres efter hvert udlandsophold på tilfredshed og tilknytning til skolen og faget. Desuden måles der hvert kvartal, hvor mange deltagere, der er fastholdt. Budget: Tekst Beløb i kr. Rejse og ophold for 115 elever Rejse og ophold for 14 lærere Sproglig og kulturel forberedelse (gæstelærere, materiale, m.m.) I alt (16)

16 3.2 Prioritering af indsatser Oversigt over hvor meget de enkelte indsatser bidrager til reduktion i frafald Grundforløb: Indsats 1 Indsats 2 Indsats 3 Indsats 4 Indsats 5 Indsats 6 Indsats 7 Bidrag til reduktion i frafrald 4% 1,5% 1,5% 3% 0,6% Bidrag til forbedret overgangsfrekvens 15% Bidrag til øget forståelse af frafaldsårsager Ja Ja Hovedforløb: Indsats 1 Indsats 2 Indsats 3 Indsats 4 Indsats 5 Indsats 6 Indsats 7 Bidrag til reduktion i frafrald 1% 1,4% Bidrag til forbedret overgangsfrekvens Bidrag til øget forståelse af frafaldsårsager Ja Ja Der arbejdes sideordnet med de forskellige indsatser, idet vi mener, alle indsatser er vigtige i forhold at nå skolens målsætning om at reducere frafaldet på grundforløbet til 21% samt reducere frafaldet på hovedforløbet til 5,3%. 16 (16)

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser 2008/2009 Indhold 1. Overordnet beskrivelse af skolens udgangspunkt... 3 1.1 Skolens profil... 3 1.2 Elevprofiler... 4 1.3 Skolens udfordringer

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2009 Institutionens navn: EUC Nord Institutionsnummer: 317 Dato: 26.02.2009 Underskrift: Bestyrelsesformand Preben Vestergaard Dokumentet findes

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser på 2009 1 Institutionens navn: Institutionsnummer: 183407 Uddannelsescenter København Vest Dato: 28/2-2009 Underskrift: Underskrevet: Ole Bundgaard

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2009 Institutionens navn: Uddannelsescenter Herning Institutionsnummer: 657401 Dato: 23. februar 2009 Underskrift: Benny Larsen (bestyrelsesformand)

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Kjærgård Landbrugsskole Institutionsnummer: 557302 Journalnr: 090.30K.391 Dato: 28. februar 2012. Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Frederikshavn Handelsskole Institutionsnummer: 813402 Dato: 12.4.2011 Underskrift: (formand for bestyrelsen) Ejvind

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser 2008/2009 Institutionens navn: Handelsskolen Sjælland Syd Handelsskolevej 3 4700 Næstved Institutionsnummer: 373402 Dato: 28MAR2008 Underskrift:

Læs mere

Handleplan Praktikkontor og Udviklingsafdeling 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011-2012

Handleplan Praktikkontor og Udviklingsafdeling 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011 - CPH WEST bygger på værdier om dialog, udvikling og lederskab på alle niveauer, hvilket afspejler sig i EUD-afdelingens målsætning om,

Læs mere

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 Ajourført den 12. januar 2014 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Frederikshavn Handelsskole Institutionsnummer: 813402 Journalnr: 089.86K.391 Dato: 1.3.2012 Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

Københavns Tekniske Skole:

Københavns Tekniske Skole: Københavns Tekniske Skole: 750 medarbejdere 6.000 årselever Erhvervsuddannelser Gymnasiale uddannelser Kort og mellemlang videregående uddannelse arbejdsmarkedsuddannelser Grundforløbselever KTS 2006/07

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Social- og Sundhedsskolen, Fredericia-Horsens Institutionsnummer: 607410 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt

Læs mere

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Dagens program: Foreløbige orientering om planer med DVH for erhvervsuddannelserne Nye statistiske

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2010 Institutionens navn: Frederikshavn Handelsskole Institutionsnummer: 813402 Dato: 1.3.2010 Underskrift: Ejvind Nielsen, Bestyrelsesformand

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Sagsnr.: 06.E.5 Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 00 Institutionens navn: Vejen Handelsskole Institutionsnummer: 57540 Dato:. februar 00 Underskrift: Peter Skov Madsen bestyrelsesformand

Læs mere

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne Indledning har udarbejdet en profil af de elever, som påbegyndte et hovedforløb, henholdsvis pædagogisk assistentuddannelse, social- og sundhedshjælperuddannelsen

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: - Uddannelsescenter København Vest Institutionsnummer: 183407 Journalnr: 089.60K.391 28. februar 2012 Underskrift: Claus

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, pædagogisk assistentuddannelse

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, pædagogisk assistentuddannelse Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, pædagogisk assistentuddannelse Indledning har udarbejdet en profil af de elever, som påbegyndte et hovedforløb, henholdsvis pædagogisk assistentuddannelse,

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1. De faglige

Læs mere

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb?

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb? Spørgsmål og svar Af Kim Dehn Hvad med EUX-elever? Svar: EUX er en mulighed for at tage en studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse. EUX-eleverne indgår i opgørelserne på

Læs mere

Vi vil se på hvilke tiltag der har virket og hvilke tiltag der skal justeres eller udfases.

Vi vil se på hvilke tiltag der har virket og hvilke tiltag der skal justeres eller udfases. Indledning I denne handlingsplan har vi arbejdet med de udfordringer vi på Gråsten Landbrugsskole har i forbindelse med øget gennemførelse på vore uddannelser. Vi vil se på hvilke tiltag der har virket

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 0 Institutionens navn: Vejen Handelsskole Institutionsnummer: 57540 Dato: 3. februar 0 Underskrift: Peter Skov Madsen bestyrelsesformand Link

Læs mere

DE MERKANTILE ELEVER 2013

DE MERKANTILE ELEVER 2013 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2013 Ajourført den 13. februar 2015 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

TEKNOLOGISK INSTITUT. Trin og niveaudeling. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse

TEKNOLOGISK INSTITUT. Trin og niveaudeling. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse TEKNOLOGISK INSTITUT Trin og niveaudeling Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse Analyse og Erhvervsfremme April/2009 Indhold 1. INDLEDNING...3 2. IMPLEMENTERING AF TRIN

Læs mere

Uddannelsesstatistik December 2012 Ringsted Kommune

Uddannelsesstatistik December 2012 Ringsted Kommune Uddannelsesstatistik December 2012 Ringsted Kommune UU s ledelsesinformation. Placeringsstatistikker: 15 17 årige: Sammenlignet med december 2011 kan vi konstatere en positiv tendens af unge, som er i

Læs mere

Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads

Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads Som en del af udmøntningen af Aftale om en vækstpakke 2014 blev det besluttet at igangsætte en kvalitativ gennemgang

Læs mere

Bilag om frafald på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser 1

Bilag om frafald på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om frafald på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse SOSU-uddannelserne 2009 Institutionens navn: SOSU Nord Institutionsnummer: 851452 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt link til skolens handlingsplan 2009

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse 2008 Erhvervsuddannelser og faglært landmand Dansk Center for Jordbrugsuddannelse Institutionsnr. 751314 og Vejlby Landbrugsskole Institutionsnr. 751310 (under fusion)

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 - Bilag

Virksomhedsplan 2014 - Bilag Virksomhedsplan 2014 - Bilag Praktikdag i slagterafdelingen på Uddannelsescenter Holstebro i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro,

Læs mere

Tværfaglighed i et ungeperspektiv. Uddannelsesparathed og frafald i Middelfart Kommune

Tværfaglighed i et ungeperspektiv. Uddannelsesparathed og frafald i Middelfart Kommune Tværfaglighed i et ungeperspektiv Uddannelsesparathed og frafald i Middelfart Kommune UU-Lillebælt, sept. 2012 Indledning På de følgende par sider kan du læse om uddannelsesparathedsvurderingerne i 2012,

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne på CPH WEST 2011 Institutionens navn: CPH WEST Institutionsnummer: 183407 Dato: 24-05-2011 Underskrift: Claus Hensing Bestyrelsesformand Link

Læs mere

Frafaldsprocent 2007 2008 måltal fra handlingsplanen 2008 resultat

Frafaldsprocent 2007 2008 måltal fra handlingsplanen 2008 resultat 1. Opnåede resultat i 2008 og målsætning for 2009 2010 1.1. Historisk udvikling og opnåede resultater: Frafaldsprocent 2007 2008 måltal fra handlingsplanen 2008 resultat Sosu grundforløb 30,59 25 29,14

Læs mere

Uddannelsestal 2012. Odder Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg

Uddannelsestal 2012. Odder Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Uddannelsestal 2012 fra grundskole til ungdomsuddannelse Odder Kommune Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Indholdsfortegnelse Forord... - 3 - Hvordan ser det ud lige nu?...

Læs mere

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik Februar 2012 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Hermed månedens leverance af uddannelsesstatistik og uddannelsesniveau for Slagelse Kommune. Placeringsstatistikker: 15 17 årige:

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Uddannelsesstatistik: 15 17 årige: Antallet af unge, der er i gang med en uddannelse er steget til 94,3 % i forhold til 93,2 %

Læs mere

Virksomhedsplan Bilag

Virksomhedsplan Bilag Virksomhedsplan 2013 - Bilag Til uddannelsesmønstring på skoleskibet Marilyn Anne i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro, Lemvig og

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 9. og 1. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsne og 1. klasse 213 Af Tine Høtbjerg Henriksen Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ungdomsne og 1. klasse, som eleverne i 9. og 1. klasse

Læs mere

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Ringsted Kommune

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Ringsted Kommune Uddannelsesstatistik Februar 2012 Ringsted Kommune UU s ledelsesinformation. Hermed sjette leverance af uddannelsesstatistik og uddannelsesniveau for Ringsted Kommune. Placeringsstatistikker: 15 17 årige:

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune UU s ledelsesinformation. Placeringsstatistikker: 15 17årige: Antallet af unge i gang med uddannelse og unge i forberedende aktiviteter ligger samlet på 98,2%.

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2009 Institutionens navn: Mercantec Institutionsnummer: 791418 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Underskrift: (direktør) Link til skolens

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet.

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet. Bilag 2b: Gennemførelsesprocenten for gymnasiale uddannelser for 2011 til (intern statistik) Gymnasiale uddannelser Højere handelseksamen Højere teknisk eksamen I alt Gennemførelsesprocent 86,96 89,86

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Erhvervsskolerne Aars Institutionsnummer: 304 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt link til skolens handlingsplan

Læs mere

Uddannelsesstatistik December 2013 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik December 2013 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik December 2013 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Uddannelsesstatistik: Vi er blevet opmærksomme på, at der har været en vis usikkerhed i forhold til, hvordan uddannelsesstatistikkerne

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 1 Kvartalsrapport 3. kvartal Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give et overblik

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser og faglært landmand /2009 Institutionens navn: Uddannelsescenter Herning Institutionsnummer: 657401 Dato: 31. marts Underskrift: Benny Larsen Bestyrelsesformand

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn]

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn] Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 [Skolens navn] 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Institutionsnummer: Dato: Bestyrelsesformandens underskrift: 2 Indledning Handlingsplanen

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Social- og sundhedsuddannelserne 2010 Institutionens navn: Social- og sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg Institutionsnummer: 787409 Dato: få Underskrift: (bestyr ises

Læs mere

UU Thy Kvartalsrapport. 3. kvartal 2016: Unges uddannelsesskift

UU Thy Kvartalsrapport. 3. kvartal 2016: Unges uddannelsesskift UU Thy Kvartalsrapport. 3. kvartal 2016: Unges uddannelsesskift Kvartalsrapport 3. kvartal 2016 Indledning Denne kvartalsrapport er den 2. rapport, som udgives af UU Thy. Kvartalsrapporten er UU Thys bud

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3.KVARTAL 1 Kvartalsrapport 3. kvartal Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give et overblik

Læs mere

Statistik og dokumentation

Statistik og dokumentation Statistik og dokumentation Konference om Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, Odense 2. marts 2015 Laura Girotti Program : Orientering om foreløbige planer med DVH for erhvervsuddannelserne Statistik

Læs mere

Udslusningsstatistik 2014 for Produktionsskolen k-u-b-a

Udslusningsstatistik 2014 for Produktionsskolen k-u-b-a Udslusningsstatistik 2014 for Produktionsskolen k-u-b-a 1 Udslusningstal for produktionskolen k-u-b-a 2014 Elevernes beskæftigelse 4 mrd. efter ophold på skolen Ved ikke 25% Grundskole 5% Gymasiel udd.

Læs mere

En stor del af UU-vejlederens kommunikation med elever og forældre, foregår på Skoleintra og med korte beskeder via SMS gennem UV-data.

En stor del af UU-vejlederens kommunikation med elever og forældre, foregår på Skoleintra og med korte beskeder via SMS gennem UV-data. Skolens uddannelsesvejledning varetages af Horsens Kommune ved uddannelsesvejleder, Susanne Jensen, der også har en deltidsstilling som lærer på Sct. Ibs Skole. UU-vejleder, Susanne Jensen, har løbende

Læs mere

Notat. Metode, EUD socioøkonomisk reference på frafald. Baggrund Under mål 2 i klare mål for erhvervsuddannelserne er det beskrevet at:

Notat. Metode, EUD socioøkonomisk reference på frafald. Baggrund Under mål 2 i klare mål for erhvervsuddannelserne er det beskrevet at: Notat Vedrørende: Metode, EUD socioøkonomisk reference på frafald Baggrund Under mål 2 i klare mål for erhvervsuddannelserne er det beskrevet at: Der udvikles ligeledes en indikator på skoleniveau med

Læs mere

Vordingborg kommunale skoler Gåsetårn Kulsbjerg. Svend Gønge- Vordingborg Møn Skole Præstø skole 9. klasser

Vordingborg kommunale skoler Gåsetårn Kulsbjerg. Svend Gønge- Vordingborg Møn Skole Præstø skole 9. klasser Vordingborg kommunale skoler Gåsetårn Kulsbjerg Svend Gønge- Vordingborg Møn Skole Præstø skole 9. klasser skolen Skole Skolen Ungdomsskole Hovedtotal Grundskolen 82 53 33 34 13 4 219 10.Andet 1 2 1 4

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Ringsted Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Ringsted Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Ringsted Kommune Uddannelsesstatistik: UU s ledelsesinformation. 15 17 årige: Antallet af unge, der er i gang med en uddannelse er steget til 94,9 % i forhold til 93,7 %

Læs mere

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for unge

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Handelsfagskolen Institutionsnummer: 727401 Journalnr: 090.27K.391 Dato: 27.02.12 Henrik Dybdahl, bestyrelsesformand

Læs mere

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, social- og sundhedshjælperuddannelsen

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, social- og sundhedshjælperuddannelsen Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, social- og sundhedshjælperuddannelsen Indledning har udarbejdet en profil af de elever, som påbegyndte et hovedforløb, henholdsvis pædagogisk

Læs mere

Faktaark: Ungdomsuddannelser

Faktaark: Ungdomsuddannelser Faktaark: Ungdomsuddannelser Disruptionrådets sekretariat Ungdomsuddannelserne i Danmark hviler på en stærk tradition med faglig stolthed. Langt størstedelen af alle unge fortsætter efter 9. eller 10.

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Undervisningsministeriet, Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser, februar 2008 Sagsnr.: 086.182.021 Handlingsplan for øget gennemførelse De grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2008 Institutionens

Læs mere

2. Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer

2. Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer 2. Overordnet beskrivelse og analyse af skolens udfordringer Skolen redegør for de særlige udfordringer, den har vedrørende frafaldsmønstre på skolen, herunder hvilke elever der falder fra, hvornår de

Læs mere

Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse (FTU) Ringsted Kommune

Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse (FTU) Ringsted Kommune 2011 Fælles Tilmelding til Ungdoms (FTU) Ringsted Kommune Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland 14-04-2011 Indledning... 3 Kapitel 1. Ringsted Kommune 1. Elevers søgning i Ringsted Kommune pr.

Læs mere

Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald.

Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald. Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald. Grundforløb 2006$07 2007$08 2008$09 2009$10 2010$11 2011$12 2012$13 2013$14 2014$15 Antal elever (k/m) 127 (86/41) 142 (108/34)190 (143/47)167 (109/58)

Læs mere

1. Opnåede resultater i 2009 og målsætning for

1. Opnåede resultater i 2009 og målsætning for 1. Opnåede resultater i 2009 og målsætning for 2010-2011 Nedenfor findes oplysninger om afbrud uden omvalg 6 mdr. på skolen. Af tabellen fremgår: den historiske udvikling tallene er indsat i skabelonen

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Oversigt over, og behovsafdækning af, praktikpladssøgende

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse (FTU) Sorø Kommune

Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse (FTU) Sorø Kommune 2011 Fælles Tilmelding til Ungdoms (FTU) Sorø Kommune Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland 14-04-2011 Indledning... 3 Kapitel 1. Sorø Kommune 1. Elevers søgning i Sorø Kommune pr. 15. marts 2011...

Læs mere

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende Uddannelses- og beskæftigelsesforløb Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015.

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1.

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

11.-12.-13. skoleår på efterskole

11.-12.-13. skoleår på efterskole Opgørelse af HOVEDPLACERING april 2011 for unge, der forlod 9. klasse juni 2007 Opgørelsen omfatter Folkeskoler, Efterskoler og Privatskoler (bemærk at April 2008 og April 2009 også omfatter elever, der

Læs mere

Partnerska bsafta le

Partnerska bsafta le Partnerska bsafta le mellem Vejen K dansk b vooerl..,.., HANSENBERG ~ fl J _ C ~EKNSK SKOLE ESBJERG ,. HANSEN DERi"~ 1r ~~~~~,.

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Undervisningsministeriet, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser, januar 2008 Sagsnr.: 086.182.021 Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser og faglært landmand 2008/2009 Institutionens

Læs mere

Praktikpladssøgende elever

Praktikpladssøgende elever Praktikpladssøgende elever Af Kontor for Analyse og Implementering, Undervisningsministeriet Med vækstpakken 2014 blev der stillet forslag om en mere aktiv indsats over for de praktikpladssøgende elever,

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 2014 Kvartalsrapport 3. kvartal 2014 Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give

Læs mere

Uddannelsestal Skanderborg Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg

Uddannelsestal Skanderborg Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Uddannelsestal 2012 fra grundskole til ungdomsuddannelse Skanderborg Kommune Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Indholdsfortegnelse Forord... 3 Hvordan ser det ud lige nu?...

Læs mere

Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne. Analyse af erhvervsskolernes handlingsplaner 2009

Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne. Analyse af erhvervsskolernes handlingsplaner 2009 Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne Analyse af erhvervsskolernes handlingsplaner 2009 Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne Analyse af erhvervsskolernes

Læs mere

HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE. Erhvervsuddannelserne

HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE. Erhvervsuddannelserne HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg Institutionsnummer: 787409 Dato: 15.04.2011, Version 2 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Uddannelsesvalg. Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011. Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse

Uddannelsesvalg. Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011. Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse Uddannelsesvalg Statistisk oversigt pr. 15. marts 2011 Ungdomsuddannelsesønske efter 9. og 10. klasse Indholdsfortegnelse Forod 3 Tilmelding efter 9. klasse 4 Tilmelding efter 10. klasse 5 Fra 9. klasse

Læs mere

Dropud 19 årige - periode 1/8 06-1/9 09

Dropud 19 årige - periode 1/8 06-1/9 09 Dropud 19 årige - periode 1/8 06-1/9 09 Rækkeetiketter Antal af CPR 10.Efterskole 3 Specialskole 1 10.Folkeskole 1 11.Efterskole 1 Bil fly og andre transportmidler - grundforløb 1 Arbejde 4 Mad til mennesker

Læs mere

D A G S O R D E N til 20. møde i bestyrelsen ved Århus Social- og Sundhedsskole torsdag den 24. februar 2011 kl. 18.30-21.00

D A G S O R D E N til 20. møde i bestyrelsen ved Århus Social- og Sundhedsskole torsdag den 24. februar 2011 kl. 18.30-21.00 D A G S O R D E N til 20. møde i bestyrelsen ved Århus Social- og Sundhedsskole torsdag den 24. februar 2011 kl. 18.30-21.00 GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen. Bestyrelsen godkender dagsordenen.

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014

2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014 20. juni 2014 en D A G S O R D E N til 45. møde i bestyrelsen torsdag den 26. juni 2014 kl. 19.00-21.00 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014 Drøftelse:

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Campus Bornholm (Bornholms Erhvervsskole) Institutionsnummer: 400408 Journalnr: 089.56K.391 Dato: 29/2-2012 Underskrift:

Læs mere

TEC Teknisk Erhvervsskole Center 2012 Velkommen

TEC Teknisk Erhvervsskole Center 2012 Velkommen TEC Teknisk Erhvervsskole Center 2012 Velkommen den 12.06.2012 TEC tilbyder Erhvervsuddannelser, HTx, samt en mangfoldighed af kursusaktiviteter. 650 ansatte og ca. 4000 årselever, heraf ca. 2500 på eud

Læs mere

MÅL OG RESULTATER I DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT 2016 samt MÅL FOR 2017

MÅL OG RESULTATER I DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT 2016 samt MÅL FOR 2017 MÅL OG RESULTATER I DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT 2016 samt MÅL FOR 2017 2016 Basisramme: 1. Flere elever vælger en erhvervsuddannelse direkte fra 9. og 10. klasse. Indsats: A Der udarbejdes målrettede uddannelsestilbud

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2014 Institutionens navn: Asmildkloster Landbrugsskole Institutionsnummer: 791300 Journalnr.: 089.54K.391 Dato, 15. april 2015 Underskrift: Indsæt

Læs mere

Ansøgningsskema. Brobygning styrkelse af indslusning til og fastholdelse af en erhvervsuddannelse. Idrætshøjskolen Århus

Ansøgningsskema. Brobygning styrkelse af indslusning til og fastholdelse af en erhvervsuddannelse. Idrætshøjskolen Århus Ansøgningsskema 1 Projektets titel Brobygning styrkelse af indslusning til og fastholdelse af en erhvervsuddannelse 2 Højskolen Navn: Idrætshøjskolen Århus 4 Baggrund fyldig beskrivelse påkrævet Idrætshøjskolen

Læs mere

Dansk Byggeri og 3F. Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg. Kvantitativ belysning.

Dansk Byggeri og 3F. Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg. Kvantitativ belysning. Dansk Byggeri og 3F Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg Kvantitativ belysning April 2013 Seniorkonsulent Kim Madsen Side 1 Analyse af unge med uddannelsesaftale,

Læs mere