Når du som fakturamanager er logget på IndFak, kan du oprette en manuel faktura ved at klikke på menupunktet Ny faktura, på den blå bjælke.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Når du som fakturamanager er logget på IndFak, kan du oprette en manuel faktura ved at klikke på menupunktet Ny faktura, på den blå bjælke."

Transkript

1 Best Practice 6. juli 2011 ØKO/JMH J.nr Side 1 af 6 Oprettelse af udenlandske fakturaer i IndFak I IndFak kan en fakturamanager oprette manuelle fakturaer. Funktionaliteten bør kun anvendes til udenlandske fakturaer, da alle danske leverandører (og udenlandske leverandører, som er momsregistreret i Danmark) skal fakturere det offentlige elektronisk. En forudsætning for at oprette en udenlandsk faktura som en manuel faktura i IndFak, er, at leverandøren er oprettet som en kreditor i Navision, og at stamdataeksporten til IndFak efterfølgende er kørt, inden fakturaen tastes manuelt. Du kan læse mere om oprettelse af udenlandske kreditorer i dokumentet Udenlandske kreditorer til IndFak. Når du som fakturamanager er logget på IndFak, kan du oprette en manuel faktura ved at klikke på menupunktet Ny faktura, på den blå bjælke. Første gang du skal oprette udenlandske fakturaer: Indtastning af manuelle fakturaer sker gennem flere trin i IndFak. På det første skærmbillede skal du angive fakturalinjerne. Første gang du indtaster en manuel faktura, vil du se et skærmbillede som nedenstående. På dette trin af fakturaoprettelsen er oplysningerne i de to øverste rammer ( Faktura og Faktura tillægsoplysninger ) skrivebeskyttet, så du kun kan oprette og indtaste linjer. Du kan minimere behovet for at scrolle med musen, når du opretter manuelle fakturaer, ved at kollapse de to øverste rammer. Du kollapser rammerne ved at klikke på de to nedenfor markerede knapper. IndFak husker, at du har kollapset de to rammer på dette procestrin - også næste gang du logger på systemet.

2 Side 2 af 6 Trin 1: Indtastning af fakturalinjer: Selv om den originale papirfaktura indeholder flere fakturalinjer, kan det ofte ikke betale sig at taste mere end en fakturalinje, når du opretter en manuel faktura. Hvis alle linjerne skal have samme kontering, skal godkendes af den samme disponent, og linjerne skal have den samme konteringstekst, kan du nøjes med at taste en enkelt fakturalinje.

3 Side 3 af 6 I området markeret med et 1-tal skal du indtaste oplysninger om den enkelte fakturalinje. Hvis du slår flere linjer fra originalen sammen, skal du angive den samlede pris og sætte antal til 1. Selv om der skal beregnes moms af udenlandske fakturaer, skal du på fakturalinjen angive moms til ingen moms, da der ikke skal betales moms til leverandøren. Når fakturaen skal konteres, skal der dog anvendes en konto, hvor den tilknyttede momssats er 25 pct. (eller et alias, der peger på den rette momsgruppe, hvis din institution bruger alias til at angive momsgrupper). Du kan læse mere om moms på udenlandske fakturaer i infoboksen på næste side. Øvrige udenlandske gebyrer og afgifter kan normalt ikke refunderes, hvorfor de med fordel kan håndteres som almindelige fakturalinjer. I området markeret med et 2-tal kan du angive linjekontering og/eller en linjedisponent. Du bør kun anvende linjekontering, hvis konteringen på de enkelte linjer skal være forskellig, og du bør kun anvende linjedisponenter, hvis de enkelte linjer skal godkendes af forskellige disponenter. Bemærk, at hvis du har knyttet standardværdier til din brugerprofil, bliver disse automatisk tilføjet på linjeniveau for de relevante dimensioner. Hvis ikke fakturaen har flere linjer, som skal konteres forskelligt, bør du fjerne standardværdierne på linjerne, så fakturaen kan konteres på header-niveau, da det er mere overskueligt (Det er ikke særligt praktisk, at standardværdierne oprettes på linjeniveau, hvorfor det undersøges, om funktionaliteten kan tilrettes). Når du er færdig med at indtaste oplysninger om fakturalinjen, skal du gemme linjen ved at trykke på det lille diskette-ikon. Når du har gemt en linje, har du mulighed for at tilføje en ny linje ved at trykke på Tilføj linje knappen, som ovenfor er markeret med en rød cirkel. Når du har tastet alle fakturalinjer, skal du trykke på Næste knappen, som både findes i bunden og i toppen af fakturaen, for at komme videre til næste trin. Bemærk, at fakturaen ikke automatisk bliver gemt. Hvis du vil forlade fakturaen eller er væk fra din maskine i længere tid, men gerne vil gemme fakturakladden, skal du trykke Gem, hvorefter du kan se fakturakladden på din IndFak forside.

4 Infoboks: Moms Side 4 af 6 Følgende er et uddrag af Statens Administrations: Vejledning (kunde/øsc) om international moms Kundens ansvar i forbindelse med internationalt køb Det er kundens ansvar at sikre, at fakturaer fra andre EU-lande ikke indeholder moms. Dette sker ved allerede ved ordreafgivelsen at oplyse sælgeren om institutionens momsnummer (SE-nummer). Det er kundens ansvar at få refunderet eventuelt opkrævet moms på fakturaer fra andre EU-lande. Hvis ØSC skal inddrages i denne proces, sker det efter særskilt aftale. Det er kundens ansvar at sikre, at der sker afregning af importmoms ved køb fra tredjelande, enten i forbindelse med registreringen af momsbeløbet opgjort på importspecifikationen eller ved at instruere ØSC i forbindelse med registrering af de enkelte fakturaer, hvor boghandlerordningen anvendes. I førstnævnte tilfælde skal kunden sikre registrering af den beregnede moms (via DDI). ØSC s ansvar i forbindelse med internationalt køb Det er kundens ansvar at sikre, at ØSC instrueres om behandlingen af de enkelte fakturaer, men det er ØSC s ansvar at sikre, at der sker registrering af erhvervelsesmoms for alle udenlandske køb af varer og tjenesteydelser og at denne indgår i afregningen til Skat, og at der samtidig sker afløftning som refusionsmoms, så momsafregningen samlet set bliver neutral for kunden. ØSC skal sikre registreringen af erhvervelsesmoms, uanset om kunden har instrueret ØSC om beregningen af moms eller ej. ØSC udarbejder periodevist (perioden afhænger af afregningshyppighed overfor Skat) et udtræk over køb fra tredjelande opdelt pr. land, pr. valuta. Udtrækket indberettes til Skat af ØSC. Bemærk, at udtrækket skal afstemmes med de registrerede køb i perioden fra tredjelande, så der sikres et sammenfald med momsafregningen.

5 Trin 2: Indtastning af hovedoplysninger: Side 5 af 6 Det er nu tid til at udfylde fakturaens hovedoplysninger. Du skal udfylde/forholde dig til følgende felter: - Leverandør: Her skal du vælge leverandøren fra rullelisten, hvis leverandøren ikke kan vælges, skal du sørge for at leverandøren bliver oprettet i Navision. Du kan gemme fakturakladden, mens du venter på at stamdata overføres fra Navision. - Rekvirent: Her skal du angive rekvirenten som skal varemodtage fakturaen. - Fakturatotal Moms: Her skal du angive fakturaens totale pålydende. - Vedhæft fil: Her skal du vedhæfte en indscannet kopi af originalfakturaen (se infoboksen på næste side). - Modtagelsesdato: Feltet burde hede leveringsdato, her skal du angive den dato, hvor det er aftalt, at leverancen leveres (hvis leverancen leveres over flere dage, skal du angive den sidste dag, hvor leverancen leveres). - Udstedelsesdato: Her skal du angive leverandørens fakturadato. - Fakturanummer: Her skal du angive leverandørens fakturanummer. Det er vigtigt, at du altid angiver det eksakte fakturanummer, som leverandøren har angivet for at minimere risikoen for fejl ved opfølgning og i værste fald dobbeltbetalinger. - Valuta: Her skal du angive den valut,a som fakturaen er udstedt i.

6 Side 6 af 6 Du kan også kontere fakturaen nu eller tilknytte en ordre til fakturaen. Bemærk, at betalingsmåde og betalingsbetingelser skal afledes fra kreditorkortet i Navision for udenlandske leverandører. Når du har udfyldt oplysningerne på hovedet, skal du klikke på knappen Næste og herefter på knappen Send til Rekvirent, hvorefter IndFak sender fakturaen til videre behandling hos den rekvirent, du har angivet. Infoboks: Vedhæftning af fil Du bør kun vedhæfte én fil, og den kan ikke være større end 2mb. Scan original-fakturaen og gem den et sted, du let kan finde på din PC (Fx kan du anvende skrivebordet, da du kan slette filen, efter at den er vedhæftet). Når du er kommet til indtastning af hovedoplysninger på en manuelt oprettet faktura, kan du vedhæfte en fil ved at klikke på ikonet, der forestiller en klips. Tryk Gennemse og gå til det sted, du har gemt fakturaen, marker fakturaen og tryk åben. Tryk herefter Upload og afvent en besked om, at dokumentet er blevet uploadet. Hvis du kommer til at uploade det forkerte dokument, kan du slette det igen ved at trykke på ikonet, som forestiller et kryds, ud for det vedhæftede dokument (vedhæftede dokumenter kommer frem umiddelbart over ikonet, der forestiller en klips ).

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.4.0 (Opdatering april 2015) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 6 Faktura-modtager... 6 Leverandør...

Læs mere

Vejledning i brug af den decentrale indrapporteringsløsning for institutionsmedarbejdere

Vejledning i brug af den decentrale indrapporteringsløsning for institutionsmedarbejdere Side 1 af 71 Navision Stat 5.2.01 ØKO/JKH Dato 15.04.11 Vejledning i brug af den decentrale indrapporteringsløsning for institutionsmedarbejdere Overblik Introduktion Dette dokument er en vejledning i

Læs mere

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01 Vejledning Batchflow INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Introduktion... 2 2 Sådan gør du... 3 2.1 Log på... 3 2.2 Anvendelse af BatchFlow... 4 2.3 Kort gennemgang

Læs mere

Kassekladde. Fordi penge tager tid.

Kassekladde. Fordi penge tager tid. Kassekladde Fordi penge tager tid. Manual til Kassekladde 2012 Indholdsfortegnelse 1. Intro... s. 03 2. Kassekladde... s. 04 Opret bilag... s. 06 Redigere bilag... s. 07 Slet bilag... s. 08 Download bilag...

Læs mere

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Februar 2011 1 Hvad er en rejsekonto? En rejsekonto er et virtuelt Danske Bank kreditkort, som anvendes ved opkrævning

Læs mere

Elektronisk fakturahåndtering

Elektronisk fakturahåndtering Elektronisk fakturahåndtering Juli 2014 Indhold 1. Generelt om elektronisk fakturering... 3 2. Definition af roller der skal tildeles... 4 2.1. Distributør... 4 2.2. Rekvirent/Konterer (attestation)...

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2008 og budget

Læs mere

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012)

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012) Sådan laver du en faktura til en kunde Når du har solgt en vare eller en ydelse til en kunde, vil du naturligvis gerne sende en faktura, så du kan få betaling for det, du har solgt. Du kan lave en faktura

Læs mere

Grundkursus. Prisme Portalen

Grundkursus. Prisme Portalen Grundkursus Prisme Portalen 2009 Indholdsfortegnelse 1. Prisme Portalen... 4 1.1 Hovedmenuen... 4 2. Prisme Indkøb... 5 2.1 Forside på Prisme Indkøb... 5 2.2 Opsætning af bruger... 6 2.3 Navigationsmenu

Læs mere

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer 1. Kreditor generelt For at Navision Stat kan modtage en elektronisk faktura på en given kreditor skal der foretages opsætning heraf. Dette betyder,

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn

Kom godt i gang med Danløn Kom godt i gang med Danløn Indledning Danløn er et lønsystem, der anvendes via internettet. Da der ikke skal installeres software på den enkelte PC, kan du logge på Danløn fra en hvilken som helst PC med

Læs mere

Kort beskrivelse Formålet med at bruge betalingsaftaler Brugerbegrænsning Opret betalingsaftaler Opret fast kontooverførsel

Kort beskrivelse Formålet med at bruge betalingsaftaler Brugerbegrænsning Opret betalingsaftaler Opret fast kontooverførsel Kort beskrivelse Formålet med at bruge betalingsaftaler Brugerbegrænsning Dette dokument beskriver hvornår du med fordel kan bruge betalingsaftaler hvordan du opretter en fast kontooverførsel hvordan du

Læs mere

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 INDFAK2 og NS 7.0 ØSY/STPEL/TIE 30.06.2015 Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 Formål I denne vejledning kan du se hvilke oplysninger der skal udfyldes ved oprettelse

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Vejledning Finans & Debitor

Vejledning Finans & Debitor Vejledning Finans & Debitor Økonomisystemets opsætning og indstillinger 4 Kontoplan... 5 Alternativ kontoplan... 6 Indstillinger... 6 Nummerserie... 7 Aktuelt regnskabsår... 7 Kladder... 7 PBS... 8 Opsætning

Læs mere

Sigma Regnskab. Version 1.18. Brugervejledning. 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab.

Sigma Regnskab. Version 1.18. Brugervejledning. 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab. Sigma Regnskab Version 1.18 Brugervejledning 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab.dk Sigma Regnskab 1.18 Sigma Regnskab er et gratis bogføringsprogram, udviklet

Læs mere

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført okt. 2014 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes Betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

november 2013 Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering

november 2013 Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering November 2013 Best Practice Processer for Digital Indkøbsog Fakturahåndtering november 2013 Side 2 af 32 1 Indledning 3 1.1

Læs mere

FAKTURERING. Sagsøkonomi, planlægning og prognose AutoPilot

FAKTURERING. Sagsøkonomi, planlægning og prognose AutoPilot AutoPilot Fakturering FAKTURERING Sagsøkonomi, planlægning og prognose AutoPilot Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til fakturering...4 2 Dannelse af fakturaforslag...5 2.1 Listen over delsager...5 2.2

Læs mere

Kom godt i gang med Fakturering

Kom godt i gang med Fakturering Kom godt i gang med Fakturering Dette hæfte er en introduktion til Fakturering. Fakturering udgør sammen med Bogføring og Status- og efterposteringer registreringsdelen i DLBR ØkonomiIT på pc. Endvidere

Læs mere

Manual til Kassen. ShopPOS. Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kasseekspeditioner. Consulo ApS 04-08-2010

Manual til Kassen. ShopPOS. Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kasseekspeditioner. Consulo ApS 04-08-2010 2012 Manual til Kassen ShopPOS Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kasseekspeditioner Consulo ApS 04-08-2010 1 Introduktion... 5 1.1 Formål... 5 1.2 Anvendelse... 5 2 Referencer... 6 3

Læs mere

Det var et simpelt bogføringsprogram dengang, uden ret mange andre muligheder end bogføring og en resultatopgørelse.

Det var et simpelt bogføringsprogram dengang, uden ret mange andre muligheder end bogføring og en resultatopgørelse. Brugervejledning Bergstedt-IT Finans Indledning Programmet er udviklet siden 2003, hvor de første versioner blev skabt. Det var et simpelt bogføringsprogram dengang, uden ret mange andre muligheder end

Læs mere

Mamut Stellar efaktura

Mamut Stellar efaktura Mamut Stellar efaktura Med Mamut Stellar e-faktura er det muligt at afsende og modtage e-fakturaer fra det offentlige og private virksomheder med GLN nummer (tidligere EAN-lokationsummer) via OIOSI eller

Læs mere

Vejledning til oprettelse af digital post

Vejledning til oprettelse af digital post Vejledning til oprettelse af digital post Indholdsfortegnelse Har du brugt dit sidste frimærke?... 3 Inden du begynder... 4 Bestil NemID med pas eller kørekort... 5 Aktiver ny NemID... 10 OPRET digital

Læs mere

Grundkursus. Prisme Klienten

Grundkursus. Prisme Klienten Grundkursus Prisme Klienten 2009 Indholdsfortegnelse Startsiden... 4 Beskrivelse af startsiden... 4 Tilpasning af startsiden... 5 Links... 5 Områdesiden... 7 Navigationsruden... 7 Foretrukne... 10 Forespørgsel...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Godt i gang med e-fakturering

Godt i gang med e-fakturering Godt i gang med e-fakturering sådan sender du regninger til det offentlige Indhold Godt i gang med e-fakturering 3 Hvilke oplysninger skal med på e-fakturaen? 4 Sådan sender du en e-faktura 6 Hvem vælger

Læs mere

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding.

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding. Salgsprocessen i Navision Registrering af salgsfaktura og klarmelding. ADMIEKP 20 03 2009 Indholdsfortegnelse 1 Salgsfakturering ikke elektronisk faktura 3 1.1 Fanebladet Generelt 4 1.1.1 Sælgerkode 5

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MICROSOFT DYNAMICS AX TIL FOR AMC-BANKING. dansk udgave. AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08

BRUGERVEJLEDNING MICROSOFT DYNAMICS AX TIL FOR AMC-BANKING. dansk udgave. AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08 BRUGERVEJLEDNING TIL AMC-BANKING FOR MICROSOFT DYNAMICS AX dansk udgave AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08 INDHOLD 1 Indledning... 5 2 Opbygning... 6 2.1 Overordnede faciliteter... 6 3 Opsætning

Læs mere