Nyhedsbrev om vagtordningen. Kære medlemmer af vagtordningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev om vagtordningen. Kære medlemmer af vagtordningen"

Transkript

1 SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING Solrød Strand - maj 2015 Nyhedsbrev om vagtordningen Kære medlemmer af vagtordningen i Solrød Strands Grundejerforening, i Jersie Strands Grundejerforening og i grundejerforeninger tæt på SSG og JSG Aktuelle nyheder og oplysninger om vagtordningen Vagtordningen i strandområdet har nu fungeret i lidt over 4 år. I skrivende stund er der i alt 736 medlemmer i ordningen, som omfatter Solrød Strands Grundejerforening, Jersie Strands Grundejerforening og Karlstrup Strands Grundejerforening. Karlstrup Strands Grundejerforening har en lidt mere omfattende og lidt dyrere ordning. Desuden har vi aftaler med andre grundejerforeninger, som ligger tæt på de tre grundejerforeninger i ordningen. Da vi oprettede vagtordningen i begyndelsen af 2011 var det med to forsøgsperioder. Den første periode ved årsskiftet og den anden forsøgsperiode i foråret. I forsøgsperioderne faldt antallet af indbrud, så i juli 2011 blev vagtordningen et permanent tilbud. En væsentlig grund til at vi oprettede vagtordningen som en permanent ordning var, at Solrød Kommune i årene før 2011 var i top 3 i Danmark i forhold til antal indbrud pr indbyggere. I den tid ordningen har eksisteret, har den været med til at forhindre mange indbrud i strandområdet, og den har haft en afsmittende virkning på antallet af indbrud i hele Solrød Kommune. Udviklingen af indbrud i strandområdet ser sådan ud: kvartal kvartal kvartal kvartal Hele året I 2010 var der 173 indbrud i strandområdet. I de to første år med vagtordningen, 2011 og 2012, faldt antallet af indbrud drastisk, med 66 i 2011 og med yderligere 8 i E n g v a n g e n S o l r ø d S t r a n d - T e l e f o n

2 S i d e 2 I 2013 steg antallet af indbrud i strandområdet desværre med 27 og i hele kommunen steg antallet med 80. Det er forventeligt, at antal indbrud ikke kan blive ved med at falde, og vi nåede altså i 2013 et niveau, hvor må forvente mindre stigninger i nogle år. Antallet af indbrud er nu så lavt, at en enkelt tyvebandes forbikørsel kan give en stor procentvis stigning i antal indbrud på årsbasis. I 2014 er vi tilbage på lidt under 100 indbrud, og i 2015 har vi igen et drastisk fald på 42% i 1. kvartal 2015 sammenlignet med 1. kvartal Faktisk er antallet af indbrud i 1. kvartal 2015 det laveste antal indbrud i noget kvartal siden vi startede med vagtordningen. Fra 2010 til 2014 er antallet af indbrud i strandområdet faldet med 44%. Det tilsvarende tal for hele Solrød Kommune er 53%, altså mere end en halvering af antallet af indbrud siden vi startede vagtordningen! Heldigvis falder antallet af indbrud også i kommunerne omkring os, men Solrød kommune fører i faldstatistikken. Faldet i indbrud fra 2013 til 2014 ser sådan ud Solrød Kommune: -31% Roskilde Kommune: -25% Greve Kommune: -12% Køge Kommune: -9% Vi har altså belæg for at hævde, at vagtordningen i strandområdet har været en medvirkende årsag til, at Solrød Kommune ikke mere ligger i top 3 i Danmark i forhold til antal indbrud pr indbyggere. Vi er ikke engang i top 10 mere! Kilden til informationerne er hvor statistikken for indbrud findes sådan: Klik på Kriminalitet, klik på anmeldelser, klik på det lille kortsymbol, vælg kommune i højre side, og under Kriminalitetstype og art vælges Indbrud i beboelse mm.

3 S i d e 3 Strandsiden I alle numre siden 2011 af Solrød Strands Grundejerforenings medlemsblad Strandsiden er der artikler om vagtordningen. Alle numre kan læses på nettet her: - klik på Strandsiden i menuen til venstre, når I kommer ind på siden. kan I også læse de tidligere nyhedsbreve om vagtordningen. Der er direkte link til vagtordningen på forsiden. Orienteringsopringning Ligesom jeg gjorde i nyhedsbrevet fra april 2014 skal jeg her minde om, at medlemmer af vagtordningen gratis kan tilkalde GPS, hvis man ser noget usædvanligt på vejen. Det er en såkaldt orienteringsopringning, altså en generel information til vagtselskabet om mystiske personer, køretøjer eller lignende i området. GPS er meget glad for den slags opringninger, og reagerer på dem så hurtigt som muligt. Jeg skal opfordre jer til at bruge orienteringsopringning, hvis I ser noget, der er det mindste mistænkeligt! Tyverialarm I vagtordningens område kan vi ikke se om de ejendomme, der har indbrud, er medlemmer af vagtordningen idet vi naturligt nok ikke kan få adresseoplysningerne om indbrud fra politiet. Derimod ved vi, at der siden vagtordningens oprettelse ikke har været gennemførte indbrud i ejendomme, der har en alarm der alarmerer direkte til GPS enten ved et direkte opkald eller ved et opkald via en anden alarmcentral. En effektiv alarm behøver ikke koste en formue. For fra ca kr. kan man købe en alarm, som man selv ejer og sætter op. Herefter er der kun driftsudgifter til det simkort, der skal bruges, når alarmen ringer til én selv eller til vagtselskabet. Denne udgift er ca. 200 kr. om året. Når man er medlem af vagtordningen er det gratis at lade alarmen ringe til GPS. Man skal selvfølgelig betale de 500 kr., hvis alarmen tilkalder GPS, men hvis den gør det, og man dermed slipper for et gennemført indbrud, er pengene givet godt ud. GPS kommer normalt på adressen på under 5 minutter fra de får alarmopkaldet, så tyvene kan ikke nå noget særligt før de bliver afbrudt. Det væsentligste er i virkeligheden, at man med en alarm har et skilt på postkassen og flere skilte på vinduer og døre i huset, der fortæller, at man har en alarm. Alene disse skilte afskrækker mange tyve, men der skal selvfølgelig være realiteter bag.

4 S i d e 4 Tyvetiltag - ringer på GPS har i den sidste tid fået henvendelser om personer, der ringer på. Når døren åbnes er der ikke nogen, så man har troet, at det var drengestreger. Efterfølgende har det vist sig, at der også var ringet på hos naboerne. Det er navnlig sket i aftentimerne. I enkelte tilfælde har man set personer løbe væk fra ejendommen. Når der ringes på døren på denne måde, er det sandsynligvis for at se om der er nogen hjemme. Tidligere har vedkommende spurgt om vej, et glas vand og lignende når døren blev åbnet, men nu løber de altså også. Der er altså god grund til at ringe til GPS og orientere hvis der bliver ringet på døren på denne måde. Og også hvis man ser personer, der ikke skal være der, hvor de er! Tyvetiltag - mystiske personer GPS fortæller, at de har observeret personer med udenlandsk udseende der går rundt, tit med en mobiltelefon ved øret. Af og til sætter de sig et sted og observerer, og når GPS spørger dem hvad de laver, siger de at de går dårligt og derfor er nødt til at hvile sig af og til. Tyvetiltag - Storskrald På storskraldsdage er det vigtigt, at man ikke lader cykler, barnevogne, havegriller og lignende stå for tæt på det, der er sat til afhentning. Der kører folk rundt i området, som ser om der er noget, der kan bruges. Desværre er der eksempler på, at også ting der ikke er stillet til storskrald bliver taget med.

5 S i d e 5 Tyvetiltag - Fotografer Hvis ukendte mennesker har en usædvanlig adfærd, for eksempel fotografering af mange huse på vejen, så spørg dem om du kan hjælpe dem. Derved har du gjort dem opmærksomme på, at de bliver iagttaget og opgiver forhåbentlig deres forehavende, hvis det er ulovligt. Ring derefter til GPS og fortæl dem om det. Tyvetiltag - Mærker Det er kendt, at nogle tyve forbereder indbrud ved afmærkning af interessante ejendomme. Det kan ske med små mærker på postkassen, sedler om indsamling sat på med tape på postkassen, dåser, et brændestykke eller en smule skrald i indkørslen, tape over dørlåsen og andre afmærkninger. Hvis de ikke er fjernet efter nogle dage er beboerne sandsynligvis væk i længere tid, og så er huset nemt at begå indbrud i. Sørg derfor for, at dem der passer jeres hus i ferier og lignende er opmærksomme på, at sådanne afmærkninger skal fjernes, og spark dem ind til siden, hvis I ser den slags i indkørsler. Hvis man så også lige orienterer GPS om afmærkningerne, så ved vagtselskabet, at der er et hus og en vej, der skal holdes særligt øje med. Brug alle de gode råd Brug de mange gode råd til at undgå indbrud. For eksempel på hjemmesiderne og Også er værd at kigge på. Betaling I april udsendte vandværket regningen for vand til forfald d. 1/ Via denne regning betaler I også for medlemskabet af vagtordningen og kontingentet til Solrød Strands Grundejerforening eller Jersie Strands Grundejerforening, hvis I er medlem af en af de to grundejerforeninger.

6 S i d e 6 Vagtordningen koster 350 kr. om året, der betales forud. Hvis I er medlem af Solrød Strands Grundejerforening koster dette medlemskab 300 kr. i 2015 (100 kr. til SSG og 200 kr. til rensning af stranden). På vandværksregningen står der: "Solrød Strands Grundejerforening 650 kr.". Vi ville gerne have fordelt de to beløb (300 kr. og 350 kr.) på hver sin linje, men det har "systemet" ikke plads til. For medlemmer af Jersie Strands Grundejerforening er beløbet ligeledes vagtordningen + kontingentet. For medlemmer af vagtordningen, der ikke er medlemmer af en af de to grundejerforeninger, står der Solrød Strands Grundejerforening 350 kr., som jo så kun er betalingen for vagtordningen. Nye medlemmer af vagtordningen betaler første gang for vagtordningen den første maj måned efter indmeldelsen. Her betales for to år, nemlig for året for indmeldelsen og for det følgende år. Medlemskabet er pr. år fra den måned man har meldt sig ind. Tidligere betalte man for det første medlemsår med bankoverførsel ved indmeldelsen. Det gør man altså ikke mere. Dermed forenkler vi administrationen af vagtordningen. Sådan bliver man medlem Mail eller ring til Preben Larsen. Mail: telefon: Hvis man mailer tilmeldingen, skal vi bruge navn, adresse og et eller flere telefonnumre. Mindst et af telefonnumrene skal helst være et mobilnummer, så vagten kan kontakte en ejendoms beboere, hvis der er noget galt på ejendommen, og beboerne ikke er hjemme. Jeg ønsker jer en god og indbrudsfri sommer Venlig hilsen Preben Larsen Solrød Strands Grundejerforening Vestre Grootsvej Solrød Strand Tlf:

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst en spørgeskemaundersøgelse om indbrud

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst en spørgeskemaundersøgelse om indbrud Den 13. januar 2013 en spørgeskemaundersøgelse om indbrud På Grundejerforenings generalforsamling i 2012 blev det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som skulle arbejde med mulighederne for at imødegå

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 24. marts 2003 Korsagergaard Vejlegårdsvej 121

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 24. marts 2003 Korsagergaard Vejlegårdsvej 121 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 24. marts 2003 Korsagergaard Vejlegårdsvej 121 Dagsorden:. 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om det forløbne år. 3. Kassererens fremlæggelse af

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen 10 Typiske AdWords fejl - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på Af Jan P. Olsen Disclaimer Dette eksemplar af 10 Typiske AdWords Fejl er strengt personligt og giver kun dig ret til bogens indhold.

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

Illustrationer: Claes Movinnvi Referent: Elizabeth Hjortborg

Illustrationer: Claes Movinnvi Referent: Elizabeth Hjortborg Illustrationer: Claes Movinnvi Referent: Elizabeth Hjortborg 1 Til medlemmerne. Der indkaldes hermed til Studiebyens ordinære generalforsamling: Tirsdag den 20. marts 2013, kl. 19.30 i Helleruplund Kirkes

Læs mere

Velkommen til Web-tools

Velkommen til Web-tools Velkommen til Web-tools Hold nemt øje med dit forbrug og returtemperatur og spar penge på varmeregningen. Nu kan du hurtigt og nemt følge dit forbrug og ikke mindst din returtemperatur dag for dag på en

Læs mere

BOLIGEJERENS ABC: HOLD TYVENE UDE ALT HVAD DU BØR VIDE OM INDBRUD

BOLIGEJERENS ABC: HOLD TYVENE UDE ALT HVAD DU BØR VIDE OM INDBRUD BOLIGEJERENS ABC: HOLD TYVENE UDE ALT HVAD DU BØR VIDE OM INDBRUD DANMARK HAR EN KEDELIG REKORD Familien Halberg en typisk dansk familie I 1. kvartal af 2013 var der 10.776 indbrud i Danmark. Det svarer

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

God mobilstil 4JUNIOR

God mobilstil 4JUNIOR God mobilstil 4JUNIOR Hvad er cool at bruge mobilen til, og hvad skal du undgå? Varenr. 9045418 Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din mobil til Verden

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Ældremobiliseringens datastuer

Ældremobiliseringens datastuer Ældremobiliseringens datastuer En måde at undgå teknologiske analfabeter? Claus Holst Eva Bonde Nielsen Daniæ Danmarks Institut for Ældrepædagogik Titel: Ældremobiliseringens datastuer - En måde at undgå

Læs mere

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012 s beretning Generalforsamling 2012 Skamlebæk Vandværk Beretningen bliver lidt anderledes end den har været de sidste par år, idet der for at sige det mildt, er sket en del på værket det sidste års tid.

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance 1 Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance Indhold: Kort info om hjemmeside m.m. 2 Invitation til Inspirationsdag/instruktørfest 3 Regelsæt for indsendte danse 6 Info om festmiddag m.m. 7 Instruktør søges 8

Læs mere

Coca, 2. August 2005. Señor Calapucha, Leonardo.

Coca, 2. August 2005. Señor Calapucha, Leonardo. Coca, 2. August 2005 Señor Calapucha, Leonardo. Señor, Det er med stor beklagelse at vi må meddele at den planlagte tur for Coca Rainforest Tourist rejsebureau fra mandag d. 10. fredag d. 15. august er

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

O M V E N D T A P R I L 2 0 1 3

O M V E N D T A P R I L 2 0 1 3 O M V E N D T A P R I L 2 0 1 3 April 2013 Til medlemmerne af Glostrup Grundejerforening Som tidligere sendes som orientering for foreningens medlemmer et referat fra generalforsamlingen den 13. marts

Læs mere

tyveri guide Sådan sikrer du dit hus mod Masser af gode råd Her er tyvenes skræk sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

tyveri guide Sådan sikrer du dit hus mod Masser af gode råd Her er tyvenes skræk sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider tyveri Sådan sikrer du dit hus mod Masser af gode råd Her er tyvenes skræk Tyverisikring INDHOLD I DETTE HÆFTE: Undgå indbrug...

Læs mere

Falske Facebook-sider fupper forbrugerne!

Falske Facebook-sider fupper forbrugerne! MYNDIGHEDERNE ER MAGTESLØSE: Falske Facebook-sider fupper forbrugerne! Facebook lokker forhåbningsfulde fans med forudsigelser af fodboldkampe. Flere og flere falder i fælden, og er man først blevet fuppet

Læs mere

4. Formandens beretning Formandens beretning blev gennemgået punktvis, svarende til måden den var skrevet på.

4. Formandens beretning Formandens beretning blev gennemgået punktvis, svarende til måden den var skrevet på. Referat af generalforsamling den 26. april 2009 i Nyborg Af de i alt 45 personer til stede var de 42 stemmeberettigede. Til stede fra bestyrelsen var Anne S. Ejby, Lars Højdam, Birhte Møller Hansen, Jan

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Grundejerforeningen December 2006 KOLLEKOLLEPARKEN. REFERAT af GENERALFORSAMLINGEN 23. OKTOBER 2006

Grundejerforeningen December 2006 KOLLEKOLLEPARKEN. REFERAT af GENERALFORSAMLINGEN 23. OKTOBER 2006 Grundejerforeningen December 2006 KOLLEKOLLEPARKEN REFERAT af GENERALFORSAMLINGEN 23. OKTOBER 2006 Generalforsamlingen fandt sted i kursuslokalet på Syvstjerneskolen, 18 medlemmer var repræsenteret alle

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

VEJLEDNING FOR BØRSCHEFEN

VEJLEDNING FOR BØRSCHEFEN VEJLEDNING FOR BØRSCHEFEN Børsen er helt central i ToughRoad og børschefen er central på børsen. Chefen er instruktør, der hjælper spillerne i gang og superviserer dem i dagens løb. Samtidig kan chefen

Læs mere

Grundejerforeningen. Søndergårds Villaby. Reduktion af antallet af indbrud. Hvordan?

Grundejerforeningen. Søndergårds Villaby. Reduktion af antallet af indbrud. Hvordan? Grundejerforeningen Søndergårds Villaby Reduktion af antallet af indbrud Hvordan? Per Bennich 1 NEJ!! IKKE i Furesø Kommune her: +40% Lørdag den 28. februar 2015 Fra: 2009-2014 2 3 4 www.politi.dk Furesø

Læs mere

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv TEMA: Undgå driftstab Hvad ville det betyde for din forretning, hvis det værste skulle ske? Sikring mod driftstab er mere end bare forsikring Stadig undertøj til danske

Læs mere

Formandsberetning 2001

Formandsberetning 2001 Formandsberetning 2001 Året 2001 var et af de gode år. Vi blev ikke ramt af nogle store overraskelser (som ellers har ramt os de foregående år). Så enten er vi bare heldige, eller også er vi efterhånden

Læs mere