GSAK (Geocaching Swiss Army Knife)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GSAK (Geocaching Swiss Army Knife)"

Transkript

1 GSAK (Geocaching Swiss Army Knife) v En guide udarbejdet af Alex Petersen julle.p Sidst opdateret d. 5. august 2009 v. 1.05

2 Side 2 af 45 Indholdsfortegnelse Hvad er GSAK? Pocket query Installation af GSAK Ny installation Opdatering af eksisterende installation Backup Installation GSAK startes for første gang Registrering De nødvendige opsætninger Locations Display Pocket Queries (PQ) Oprette ny mail De danske PQ Opsætning En database kun med fundne caches GetMail Load-indstillinger GetMail-indstillinger Filter Sortere fårene fra bukkene Geografisk område Postnumre Macro Set Danish Areas Filtre efter landsdel Google Maps Export Google Earth Export Refresh All GPX v Garmin Colorado / Oregon export Field Notes Import for Garmin Ordbog til Notes og Logs Find Statistics Generator Flere kort Vis omverdenen din statistik Dansk statistik Tilføje genvejsikoner til SpeedBar Til GetMail Til macro'er Anvende genvejstaster Afslutning Bilag Regioner og Kommuner...45

3 Side 3 af 45 1 Denne guide er et forsøg på at vejlede dig igennem mange af GSAK's funktioner. Sektion 1.1 og 1.2 er en kort introduktion og indeholder nogle værdifulde links. Links som senere benyttes i guiden vil blive angivet igen. 1.1 Hvad er GSAK? GSAK er et stykke software som administrerer caches. I guiden viser jeg hvordan du lægger alle de danske caches ind i programmet og hvordan du herefter håndterer dem, herunder lægger dem ind i din GPS. GSAK er som udgangspunkt ganske gratis at benytte, men efter 21 dage vil du blive mødt af en irriterende skræm ind i mellem. Hvis du vil slippe for denne skærm må du betale $25. Programmet kan downloades her: Der kommer løbende opdateringer som kan hentes her: showforum=6. På nuværende tidspunkt hedder opdateringstråden Pinned: (updates). Der findes allerede meget dokumentation omkring GSAK. Geowikien har en hel sektion: Desuden har GSAK's hjemmeside en glimrende hjælpeside: René, også kendt som ProsperoDK, har lavet en god PowerPoint præsentation. Den kan findes her: 1.2 Pocket query Disse indeholder cacher. Hvilke bestemmer du sådan set selv. For at lave disse PQ kræver det, at du er betalende medlem hos Et medlemskab koster i skrivende stund $30. Disse penge er godt givet ud, og hvis du vil benytte GSAK kan du ikke komme uden om dette medlemskab. Alt det hårde arbejde er allerede gjort for dig. René opdatere løbene en liste med PQ over Danmark. Listen findes her: Mere herom i kapitel 4.

4 Side 4 af 45 2 Installation af GSAK 2.1 Ny installation Start med at downloade den nyeste version af GSAK. Installer GSAK ved at følge vejledningen på skærmen. Herefter skal den nyeste opdatering hentes. Den nyeste opdatering til GSAK version ligger her: Download og installer den seneste opdatering. Denne opdatering indeholder også de ældre, hvorfor det ikke er nødvendigt at installere dem. Efter fuldendt installation kan filen blot slettes.

5 2.2 Side 5 af 45 Opdatering af eksisterende installation Hvis du allerede har installeret en version af GSAK og der er kommet en nyere version er fremgangsmåden sådan set stadig den samme dog med en vigtig ændring Backup START MED AT TAGE BACKUP! Gå ind i File Backup... Indstil nu det du vil have med i din backup. Som udgangspunkt skal du sætte flueben i alt. Vælg en placering hvor backup-filen skal gemmes. I eksemplet har jeg bare gemt den på skrivebordet. Tryk på Backup. GSAK vil nu arbejde lidt og til sidst komme med meddelelsen Finished OK. Vi er nu klar til at opdatere en eksisterende version af GSAK.

6 Side 6 af Installation Hent den nyeste version fra som beskrevet i kapitel 2.1. Hvis GSAK stadig er åbent på din computer kommer denne meddelelse. Luk GSAK og tryk OK. Det eneste du skal være opmærksom på er, at din nuværende installation er på den placering GSAK foreslår her. Med mindre du selv har ændret dette da du installerede GSAK i tidernes morgen, skal du bare gå videre. Installer opdateringen som beskrevet i kapitel 2.1. Når du er færdig og hvis noget er gået galt, så husk at du stadig har din backup-fil. Spørg evt. i forummet hvis du er i tvivl om noget.

7 Side 7 af 45 3 GSAK startes for første gang Første gang du åbner GSAK bliver du mødt af følgende besked Der er naturligvis ingen caches i din basebase endnu, og GSAK spørger om den selv skal komme et par caches i. Det er der ingen grund til. Klik No. 3.1 Registrering Det anbefales at du gør brug af de 21 dage før du lader dig registrere. Men er du overbevist om at du vil være Geocacher er her vedledningen: Køb licens her: Frem kommer følgende: Indtast navn og serie nummer som du har modtaget i din mailboks. Wupti.

8 3.2 Side 8 af 45 De nødvendige opsætninger Klik på Tools Options. Vi skal have fundet dit Owner ID#. Gå ind på I mit tilfælde skal jeg altså taste ind som Owner ID#. Ændre desuden også Calender Start Day til Mon. Ikke alle indstillingsmulighed er blevet nævnt her. Du kan læse mere om mulighederne her:

9 Side 9 af Locations Vi befinder os stadig inde i samme options menu. Klik på fanen Locations Vi skal nu have bestemt den position. Der er flere måder du kan gøre det på. Hvis du er der hjemme kan du blot tænde din GPS og aflæse din position. Du kan også benytte hjemmesiden Den er super nem, men er desværre nede for tiden. Alternativt kan du benytte Google Eart, hent her: Efter fuldendt installation: 1: Klik på dette ikon 2: Flyt rundt på denne knappenål indtil du er tilfreds. 3: Aflæs position her Dette skal vi nu have indtastet i GSAK. Indtast som vist på billedet her. Du kan sagtens tilføje flere Locations. GSAK ser bort fra linjer der starter med #.

10 Side 10 af Display Gå nu ind i fanen Display. Find felterne State og County og sæt et flueben i disse. Dette gør, at når vi får fyldt din database op med caches kan du i disse felter se kommunens og regions navn for hver enkelt cache. Bemærk at de er sorteret alfabetisk. Du kan f.eks. sortere alle caches efter afstand fra din bopæl, alt efter kommune eller efter region. Ved at vælge en Location og trykke på Kms sorteres cachene nu efter afstand fra din bopæl. Ligeledes kan der blot trykkes på State eller County. Note: Se bilag for liste med alle regioner og kommuner. Du har dog ikke på nuværende tidspunkt nogle caches i din database lad os se at få den fyldt...

11 Side 11 af 45 4 Pocket Queries (PQ) Lad os få nogle caches ind i databasen i GSAK. 4.1 Oprette ny mail Du vil hver dag modtage 4-5 mails alt efter hvordan du laver din opsætning. Et råd er, at du opretter en ny mail evt. en Gmail. Denne er nemlig super nem at sætte op i GSAK. Opret en ny mailkonto her: https://www.google.com/accounts/newaccount?service=mail&continue=http%3a%2f %2Fmail.google.com%2Fmail%2Fe f9e2d1c64331d8a49946f754e7cb e538679f0d406cb4287c33&type=2 Denne mail bruger vi fremover til PQ (og altså IKKE som standardmail på geocaching.com). 4.2 De danske PQ Lad dig først registrere som betalende medlem af Gå herefter ind på denne side:

12 Side 12 af 45 Klik på dem en af gangen i rækkefølge så du kan huske hvor du er nået til. Når du klikker på en af dem kommer du ind på geocaching.com. De skrå sorte streger angiver blot, at jeg har klippet en masse fyld væk. Dette kan du altid rode med når du bliver mere fortrolig med det hele. Husk at klikke i feltet alternate og indtaste den mail du lige har oprettet. Klik herefter på submit information Dette gør du med alle de PQ'er der er.

13 4.3 Side 13 af 45 Opsætning Nu skal vi så indstille hvor tit hver PQ skal køre. Det er helt op til den enkelte. Jeg vil her kommer med mit bud på hvordan det kan gøres. Man kan max. køre 5 PQ om dagen. Jeg ønsker at de danske PQ kun må optage 4 af disse pladser. På den måde kan jeg altid have en ekstra kørende hvis jeg f.eks. skal på ferie i et andet land. De 2 nyeste DK PQ kører tre gange om ugen. Herudover køre den næst nyeste to gange om ugen. De resterende kører én gang om ugen. 4.4 En database kun med fundne caches Du kan også vælge at sortere, så alle dine fundne caches er i én database og resten i en anden. Dette kræver at du markere følgende indstilling i hver af de danske PQ. På den måde sorteres alle de fundne caches fra.

14 Side 14 af 45 Herefter skal du blot downloade den PQ der hedder My Finds og indlæse den i anden database, ex kaldet Fundne. Jeg viser hvordan du opretter en database lige om lidt. Du finder My Finds sammen med alle de andre PQ'er: Klik på knappen Add to queue. Efter kort tid modtager du en mail i din primærer mailboks med denne PQ. Bemærk, at du kun kan gøre dette én gang om ugen. I mellemtiden opretter vi lige en ny database. Det gør du ved at klikke på Database og trykke New. Kald evt. den nye database for Fundne. Når dette er klaret skulle der gerne være tikket en mail ind. Det letteste er, at gemme filen på skrivebordet og trække filen over i GSAK genvejsikonet.

15 Side 15 af 45 Nu åbner GSAK og kommer med følgende skærm Vælg den database vi lige har lavet. Fjern flueben fra Use default. Da der ikke er nogen grund til fortsat at gemme filen på skrivebordet sætter vi et flueben i Yes til at slette filen. Skriv YB i County update og SB i State update. Du kan evt. gemme denne indstilling ved at klikke Save. Mere om dette i kapitel 5.1. Efter du har klikket OK arbejder GSAK med at importere alle cachene. Det skal gerne ende ud med, at du ser en meddelelse der ligner denne. Bingo alle dine fundne caches er nu i GSAK. Note: Der er både for og imod at have alle sine fundne caches i en særskilt database. Det kan dog gå hen og blive rart hvis du finder caches i andre lande osv. Men leg lidt med det selv. Metoden til at importere My Finds PQ'en er den samme uanset om man ønsker en separat database eller ej. Husk blot at ændre Database til Danmark i Load-indstillingerne.

16 Side 16 af 45 5 GetMail Nu er alle de danske PQ sat til at køre. Nu vil vi gerne kunne hente det hele ned i GSAK. GSAK har en indbygget funktion til dette så det hele gøres med et enkelt klik! 5.1 Load-indstillinger Dette gør, at GSAK kan håndtere forskellige PQ. Det er en rigtig smart funktion, og det vil du indse når du har læst dette kapitel. Gå ind i Load GPX/LOC/ZIP... Gør så følgende 1: Vælg placering, du bestemmer. 2: Vælg database, du bestemmer. Jeg har her valgt databasen Danmark. Note: Databasen Danmark eksisterer ikke endnu den skal du selv oprette. Se kapitel 4.4 for hjælp. 3: Sæt flueben 4: Det anbefales at du skriver YB i County update og SB i State update. Der er desuden følgende andre muligheder: County update: State update: U = update user data 2 = update user data 2 Y = update county B = only update if blank F = set user flag, but only if updated U = update user data 2 = update user data 2 B = only update if blank or = "nil" or = "none" F = set user flag, but only if updated R = set user flag regardless

17 R = set user flag regardless Side 17 af 45 S - Update the state field in the database A - (abbreviate) update with the 2 or 3 letter (country specific) abbreviated state code rather than the full name. 5: Gem din indstilling 6: Giv din indstilling et navn og sæt et flueben i begge bokse. 7: Klik OK Nu har du oprettet en load-indstilling og kan altid finde den frem igen fordi du også har gemt ( Save ) den. I drop-down listen ved siden af Save -knappen bør der nu stå Danmark. 8: Klik på det lille kryds i hjørnet. Du skal altså ikke klikke på OK. Ikke alle indstillingsmulighed er blevet nævnt her. Du kan læse mere om mulighederne her: 5.2 GetMail-indstillinger Nu skal vi så have indstillet GSAK til rent faktisk at kunne modtage PQ ud fra dine loadindstillinger. Gå ind i Get data via Gør så følgende:

18 Side 18 af 45 1: Indstillinger for den pågældende POP3 konto. Hvis du har benyttet en Gmail skal dine indstillinger se ud som på plottet. 2: Sørg for, at denne placeres det samme sted som i dine Load-indstillinger. 3: Jeg kan personligt godt lide, at filerne fortsat ligger på Gmail-serveren. Dette er dog helt op til den enkelte. 4: Skriv det samme. GetMail søger efter meddelelser med dette emne. 5: Vælg den Load-indstilling vi lige lavede i kapitel : Gem dine indstillinger. Du bør nu kunne se din indstilling i drop-down listen. Det smarte ved at benytte Load-indstillinger er, at selvom du benytter mange databaser kan GetMail nu finde ud af hvilke PQ'er der skal i hvilken database. 7: Tryk Get Mail Herefter søger programmet efter meddelelser der passer til kriterierne. De downloadede filer loades automatisk ind i den korrekte database Til sidst kommer en log over det udførte arbejde: Tilbage er der nu bare at klikke OK. Din database indeholder nu en masse caches.

19 Side 19 af 45 6 Filter GSAK har allerede nogle filtre. Bl.a. kan du få vist alle dine fundne caches hvis du vælger My Found Caches. Din Danmark-database bør gerne indeholde de pågældende caches på nuværende tidspunkt, medmindre du har sat kryds i I haven't foundt i PQ'erne. I så tilfælde kommer GSAK blot med en fejlmeddelelse der fortæller at der ikke er nogle fundne cascher i denne database. 6.1 Sortere fårene fra bukkene Vi skal have oprettet et filter som sørger for, at arkiverede cacher får denne status i GSAK. Arkiverede caches kommer nemlig ikke med i PQ og derfor bliver deres status ikke ændret i GSAK uden videre. Dette vil betyde at du i værste fald leder efter en cache som ikke er der! Opret et filter ved at klikke på Search Filter Fjern flueben i Archived. Under fanen Dates ændres Last update GPX til Not During. Da alle de danske PQ køres mindst én gang om ugen vil alle de caches som ikke er opdateret i den forgange uge være være arkiveret. Skriv derfor et 7-tal i feltet. Gem nu indstillingen ved at trykke på Save Giv filtret et navn og tryk OK. Luk herefter vinduet ved at klikke på det lille røde kryds. Nu kan du tage filtret i brug. Hvis der ikke er nogle forældedere caches vil GSAK komme med en fejlmeddelelse. Hvis der kommer nolge caches frem, tryk da F3 to gange. Dette vil få cachen til at ændre status. F3 ændre status for cachen i følgende rækkefølge: Aktiv Disabled Arkiveret Aktiv osv... Derfor skal vi trykke to gange på F3 for at få den pågældende cache markerer som arkiveret.

20 Side 20 af 45 En anden mulighed er at trykke på Waypoint Status check. Den kobler op til geocaching.com's server og kontrollere om deres database er enig med vores i GSAK for den markerede cache. Er det ikke tilfældet opdateres caches automatisk til den korrekte status. Se også kapitel 9 for at opsætte en genvejstast til denne funktion. 6.2 Geografisk område Der findes en hjemmeside som gør det meget nemt: 1: Start med at finde det område du vil have caches fra. Herefter kan du nemmere spore dig ind på det område du vil have. 2: Tryk på Start Polygon 3: Marker det område du ønsker start og slut i det samme punkt for at lukke polygonen. 4: Klik i det lyseblå område for at markere koordinaterne. Højreklik og tryk Kopier Vi skal nu oprette et filter på samme måde som i kapitel : Vælg fanen Arc/Poly 2: Indsæt koordinaterne fra før ved at trykke Ctrl+v 3: Klik på Polygon 4: Hvis dette er en indstilling du har tænkt dig at bruge flere gang kan du lige så godt trykke Save. Hvis det er en engangsforestilling trykker du bare Go.

21 6.3 Side 21 af 45 Postnumre Du kan søge efter postnumre, og på den måde sortere dine caches. Du skal først downloade poatnumrene: Vælg dem du ønsker at benytte og installer dem. Filen kan herefter slettes. Insallationsfilen kommer med et forslag til hvor din GSAK-installation er henne. Hvis du er tilfreds med dette skal du blot klikke OK. Herefter skal du vælge Centre Point Post Code... Første gang du åbner denne funktion vil du højst sandsynligt møde denne meddelelse.

22 Klik No. Nu er vi inde i søgefunktionen for postnumre. 1: Vælg land og indtast ønsket postnummer 2: Det er muligt at der kommer flere resultater frem. Marker et af dem. 3: Klik Set Centre Nu er dine caches sorteret ud fra dette postnummer. Side 22 af 45

23 Side 23 af 45 7 Macro Macro'er er små tilføjelse som brugerne af GSAK har kodet. Disse er frit tilgængelige og kan være ganske nyttige. Jeg vil her gennemgå et par stykker. En samlet liste kan findes her: 7.1 Set Danish Areas 2 Navn: SetDanishAreas2 Download her: Denne marcro gør, at du kan sortere alle caches efter landsdel. Den er måske lidt overflødig nu hvor GSAK kan sortere på kommune og region det er op til dig at vælge. Den benytter samme Polygon-teknik som beskrevet i kapitel 6.2. For at administrere de installerede macro'er skal du gå ind i Macro Run/Manage... Klik på den macro du vil køre i dette tilfælde er det SetDanishAreas2.gsk. Tryk Run. GSAK vil nu stå og arbejde lidt tid. For at se resultatet går vi nu ind i Tools Options.... Klik på fanen Display. Find feltet User Data og sæt et flueben. Klik OK Her kan du desuden også finde andre sjove indstillinger du vil have vist.

24 Side 24 af 45 Du kan nu se hvor i Danmark cachen befinder sig. Du har nu det totale overblik :-) Den pågældende cache befinder sig på Sjælland i Region Hovedstaden i kommunen Lyngby-Taarbæk. Hver gang der importeres nye caches i GSAK skal denne macro køres det er altså ikke nødvendigt at køre den hver gang GSAK starter. Der skelnes mellem følgende landsdele: Anholt, Bornholm, Falster, Fyn, Jylland, Lolland, Læsø, Møn, Samsø, Sjælland, Tunø, Færøerne, Als og Amager Filtre efter landsdel Men du kan selvfølgelig bruge dette smartere. Opret et filter ved at klikke på Search Filter 1: Fjern flueben i Found 2: Fjern flueben i Archived og Temporarily Unavailable 3: Her er der mange muligheder. Jeg vil komme med et par eksempler. Hele Sjælland: Contains Sjælland Alt undtagen Sjælland: Does not contain Sjælland Alt undtagen Sjælland og Amager: Not(RegEx) Sjælland Amager Bemærk den lodrette streg i sidste eksempel. 4: Du kan vælge at gemme dette filter eller blot trykke Go. Note: Se også kapitel 6.2. Denne metode kan være tilstrækkelig.

25 7.2 Side 25 af 45 Google Maps Export Navn: mygmev3 Download her: Eksporterer dine valgte caches til Google Maps. 7.3 Google Earth Export Navn: mygoogleearth Download her: Eksporterer dine valgte caches til Google Earth. Kan bedre håndtere flere caches end Google Maps Exports - ulempen er at det kræver, at du har installeret det på din computer. Kan hentes her: 7.4 Refresh All GPX v. 2 Navn: RefreshAllGPX2_0 Download her: Henter en ny GPX-fil fra geocaching.com for alle GPX-filer i dit filter. Herved opdateres din database med de 20 nyeste logs. Når du installerer denne macro vil følgende skærm komme frem: Indtast dit geocaching.com brugernavn samt kodeord. Det er ikke nemt at rette igen, så tast rigtigt første gang! Vælg Macro Default i det nederste felt. Macro'en kommer med et estimeret gæt på hvor lang tid processen vil tage. Vær opmærksom på, at

26 Side 26 af 45 hvis du opdaterer mange caches vil det tage lang tid at køre macro'en! Tryk Continue hvis du er tilfreds, ellers tryk Stop macro now. 7.5 Garmin Colorado / Oregon export Navn: ColoradoExport Download her: Bemærk: Denne macro fungerer kun sammen med Garmin Colorado og Garmin Oregon. Super smart macro der eksporterer caches til din GPS. Child waypoints som f.eks. alternativ parkering kan eksporteres som en POI-fil og derved haves alle disse i din Find -menu på GPS'en. Inden du kører macro'en skal du have opsat et filter. Se evt. kap. 6 samt hvis du er i tvivl om hvordan. Jeg har et filter der sorterer alle de caches inden for 10 km af min bopæl og som samtidigt ikke er arkiverede. Tænd din GPS og kør macro'en når du har opsat dit filter. Hvis følgende meddelelse kommer har du enten ikke opsat din GPS rigtigt eller også er den ikke forbundet til computeren. Tjek for dette og prøv igen. Følgende meddelelse skulle gerne komme: Bemærk at meddelelsen er forskellig alt efter hvilken GPS du bruger og hvilket drev din computer tildeler den. Tryk OK. Nu skal vi have indstillet hvordan cachene skal overføres.

27 Side 27 af 45 1: Giv din overførsel et navn frit valg på hylde ét. Du kan også sætte et flueben i Use database name as file name. Herved kommer din overførsel til at hedde det samme som din database. 2: Her sker der noget smart. Først lidt forklaring omkring Mystery-caches. Denne form for cache er angivet med forkerte koordinater. De indeholder en opgave som skal løses før du får de rigtige koordinater eller såkaldte Corrected coordinates. Disse koordinater kan så indtastes i GSAK. Når du så er ude i marken kan du måske ikke lige huske hvilke Mystery-caches du har løst. Ved at skrive %correct=*%blank %name sættes en stjerne foran cache-navnet hvis dens koordinater er blevet corrected. Hvis ikke er det kun cachens navn der er vist. 3: Ved at sætte flueben her overføres child waypoints som en POI-fil. Dette er rigtig smart. Alle waypoints som f.eks. hvor der kan parkeres tæt ved en cache ligger som en waypoint i din GPS. 4: Overfører dine fundne caches. Det er ikke nødvendigt at overføre dem. Hvis du gør vil ikonet vises på dit kort på GPS'en. 5: Husk at vælge den database hvor dine funde caches ligger i. Hvis de ligger i Danmark-database skal du desuden sætte et Export filter så kun de fundne caches kommer med. Dette behøves du ikke hvis du har en særskilt database med fundne caches. 6: Gem dine indstillinger. Jeg har blot kaldt mine indstillinger for Export. 7: Tryk OK. Nu går maco'en i gang med at arbejde...

28 Side 28 af 45 Efter et lille stykke tid skulle denne meddelelse gerne vise sig Resultat: På GPS'en kan du nu se fundne caches, de caches du endnu ikke har fundet samt deres tilhørende child waypoints. Du kan ændre hvor tidligt child waypoints skal vises på kortet i GPS-menuen: Opsætning Kort Avanceret kortopsætn. Zoom niveauer Bruger waypoint XXm Jeg har sat den til 500m. Denne menu findes under: Find Extras.

29 7.6 Side 29 af 45 Field Notes Import for Garmin Navn: FieldNotesImportandLog Download her: Bemærk: Denne macro fungerer kun sammen med Garmin Coloradom, Garmin Oregon og DeLorme PN-40. Når du har fundet en masse caches vil du gerne kunne opdatere GSAK samt geocaching.com med denne information. Denne macro gør det hele super nemt for dig. Bemærk: Denne macro kræver at macro'en Refresh All GPX v. 2 er installeret på den måde der er angivet i kapitel 7.4. Du skal have logget en cache som fundet i din GPS før denne macro virker. Når du er klar, sættes GPS'en til computeren og macro'en køres. Ligesom forrige macro skal denne meddelelse komme frem. Tryk OK. Indstillinger:

30 Side 30 af 45 1: Vælg den database hvor de caches der ligger i din GPS er placeret. De næste to felter udfylder macro'en selv og burde være korrekt. Macro'en kan flytte cachene til den database hvor dine fundne caches er. Vælg denne database. 2: Indtast her hvor mange fund du har ifølge geocaching.com. Du kan vælge at tilføje dette tal til et user-felt i GSAK. 3: Fluebenet gør, at du ikke kommer til at logge den samme cache to gange. Du kan evt. sætte et flueben i Delete Field Notes file after import. Dette gør at filen i din GPS der holder styr på hvilke caches du har fundet slettets. 4: Indstil den korrekte tidszone. Husk at tidszonen er forskellig alt efter om det er vinter- eller sommertid. Du kan tjekke på denne side hvis du er tvivl: Jeg har sat et hak i Set user flag if updated. Du kan altid fjerne det manuelt senere. Det kan være rart, at man kan se hvad man har opdateret... 5: Her laver vi en standard-log som nemt kan udvides så den er specifik for hver cache. Når dette benyttes, tages der ikke længere hensyn til de indstillinger der er lige oven over denne boks derfor gennemgås de ikke. Når du klikker på Edit text komme denne skærm: Følgende kommandoer kan benyttes: Der er også angivet nogle eksempler som kan være behjælpelige med at få ideer til at sammensætte din egen personlige log. Kommandoen %fieldnotes gør, at den tekst du har skrevet på din GPS da du fandt cachen bliver overført. Dette kan være små noter om ting du gerne vil skrive i din endelige log som uploades på geocaching.com. Leg lidt med at sammensætte dig egen log. Det gemmes automatisk når du trykker OK og det kan altid laves om senere hvis du ønsker det.

31 Side 31 af 45 6: Tryk på 1. Import from GPSr. Denne boks kommer frem. Den indeholder de caches som du har logget i din GPS både fundne, ikke funde... Fortsæt ved at trykke OK. Den samme boks fra før kommer nu igen. Denne gang kan du dog ikke trykke på 1. Import from GPSr. 7: Tryk på 2. Create File for GC Herefter komme dette billede. Det er den cache jeg har været ude og finde. Denne tekst har macro'en selv indsat i henhold til de kommandoer jeg skrev under punkt 5. a: Eks. på dato og tid kommanda, samt hvilket nummer i rækken denne cache blev. b: Importeret fieldnotes fra GPS'en. c: Ren tekst skrevet under punkt 5.

32 Side 32 af 45 Ændre i dette så loggen bliver personlig fra cache til cache det gør det sjovere at være cache-ejer. Her kan du bruge Spell Check funktionen. Denne bliver beskrevet i kapitel : Når du er klar trykker du på OK / Next log. Hvis du har fundet flere caches komme en lignende boks frem. Når du har logget alle dine caches kommer denne meddelelse Du skal ikke trykke OK endnu... Macro'en har på nuværende tidspunkt åbnet din browser (den du går på nettet med) og gået ind på geocaching.com. Hvis du er et sted uden internetforbindelse, f.eks. hvis du er en uge på ferie, trykker du bare OK og lukker macro'en! Du kan senere køre macro'en igen og tilføje flere fundne caches som gennemgået hidtil. Under punkt 7 vil alle de caches du har logget ind til videre poppe op igen stadig hvor din tekst er gemt. Her trykker du bare OK /Next log. Når du senere kommer til et sted med internetforbindelse kører du macro'en og trykker på 2. Create File for GC. Hvis du ikke er logget ind, skal du lige gøre det. Herefter kommer du til: Du skal ikke følge de instruktioner der står på siden vi bruger jo en macro som ændre lidt på tingene. 9: Ligesom under punkt 3 gør denne at du ikke logger den samme cache to gange. Jeg har dog haft lidt problemer med den, så hvis du får en meddelelse om, at ingen noter blev uploadet kan du prøve at slå dette flueben fra hold det dog på som udgangspunkt...

33 Side 33 af 45 10: Tryk på Gennemse. I feltet hvor der står Filnavn højreklikker du og og vælger Sæt ind. Klik nu på Åben. I tilfælde af, at dette ikke virker skal du vælge den placering som er angivet på billedet i punkt 8. 11: Tryk på Upload Filed Note Du kan nu se, at 1 note blev uploadet. 12: Tryk på Return to Field Notes 13: Tryk på Post Log Her får du mulighed for at lave de sidste ændringer hvis du ikke er helt tilfreds. 14: Tryk Submit log entry.

34 Side 34 af 45 Din funde cache er nu logget på geocaching.com!! Hvis du vil uploade et billede sammen med din log klikker du bare på [upload image]. Det vil jeg ikke gennemgå her, men er altid sjovt for andre at se. 15: Vi skal nu tilbage til meddelelsen fra punkt 8. Det er blevet tid til at trykke OK. 16: Boksen som vi allerede er stødt på et par gange kommer nu igen. Tryk på knakken 3. GPX + Move to Found. Macro'en henter nu GPX filer fra geocaching.com via macro'en Refresh All GPX v. 2 hvorfor det naturligt nok kræver at denne er indstalleret. Herefter flytter macro'en cachen over i din fundet-database. BINGO! Du er nu færdi! Ordbog til Notes og Logs Du kan installere ordbøger til kontrol af dine Noter og Logs. Hent ordbøger her: Installer dem du kan slette de hentede filer nu. Når du er inde og skrive Notes og Logs kan ordbogen benyttes. Bemærk at du desuden også kan ændre typografien. Klik på Font -knappen, hvis du ønsker at ændre dette. Skriv lidt tekst i et eller begge af felterne. Det er blot for at indstille ordbogen du kan rette det senere. Klik på en af de to knapper alt afhængigt af hvilken af de to vinduer der skal tjekkes for stavefejl.

35 Side 35 af 45 Første gang du trykker vil denne meddelelse komme Sæt et flueben i Dont show this message again og klik herefter OK. Herefter kommer følgende vindue Prøv nu at klikke på Options Du kan her vælge hvilken ordbog du vil bruge. Bemærk, at begge ordbøger godt kan vælges samtidigt. Nu er du i stand til at benytte ordbøger.

36 7.7 Side 36 af 45 Find Statistics Generator Navn: FindStatGen3 Download her: Nu har du masser af caches i din GSAK database, du kan overføre dem til din GPS samt logge alle dine fund nemt på geocaching.com. Hvorfor så ikke også kunne lave flotte statistiker over dine fund? Du kan se et eksempel på hvordan det ser ud her: Julle.p's profil på gc.com Når du starter macro'en kommer følgende skærmbillede: Tryk Options. X: Indstillinger du kan rode rundt med senere...

37 Side 37 af 45 1: Vælg din(e) database(r). 2: Dine fund vil blive listet. Hvis du har mange fund kan du evt. skrive 100 her. Så vil hvert 100 funde blive vist. Omvendt, hvis du ikke har så mange fund kan du evt. skrive 10 som vist. Angiv et passende tal som passer dig du kan altid ændre det! 3: Macro'en beregner hvor langt væk hjemmefra du har fundet caches. Derfor skal den selvfølgelig kende dine hjemmekoordinater som vi angav i kapitel : Skriv dit geocacher-brugernavn 5: Tryk på Section Order Her ændre du udseendet. I først omgang er det måske nemmest blot at trykke OK og se hvordan det hele ser ud inden du ændre det. Du kan tilpasse dine statistiker som du vil. Ved at trykke på enten Enabled eller Disabled kan du slå den pågældende funktion fra eller til. Du kan også trykke på de små plus og minus tegn. Dette vil få funktionen til at skifte plads. 6: Du kan have 4 forskellige opsætninger. Normalt er det nok med 1. Tryk Save. 7: Tryk OK. Efter macro'en har indsamlet alle oplysninger vil din standardbrowser (Internet Explore, FireFox ) automatisk åbne og du kan nu se en masse statistiker over dine fund :o) Flere kort Du kan f.eks. få vist et Danmarkskort på samme måde som du får vist Verdenskortet og Europakortet. Download kortfiler her: Du kan downloade dem alle eller dem du ønsker. Jeg tager udgangspunkt i Danmarkskortet. Klik på FindStatGenMapDenmarkCounties. Du kommer herefter ind på en anden side.

38 Side 38 af 45 Højreklik på filen og vælg Gem Link Som... (kan også hedde Gem Destination Som... alt afhængigt af hvilken browser du benytter). Nu kommer den svære del... Vi skal have placeret denne fil det rigtige sted. Filen skal gemmes på denne destination: Windows XP: C:\Documents and Settings\DIT PC_NAVN\Application Data\gsak\Macros Windows Vista: En der vil være behjælpelig med et link...? Når du har fundet frem til destinationen trykke du Gem. (Husk du altid kan spørge om hjælp på forum.) Så langt så godt. Kør nu macro'en igen og gå ind under Options som vi gjorde aller først. Klik på Maps.

39 Side 39 af 45 Vælg nu de kort du vil have med og tryk OK. Som udgangspunkt burde du nu have disse kort med i dine statistiker, men det kræver at Other Maps er slået til under Section Order (punkt 5). Dette er slået til, med mindre du selv har slået det fra Vis omverdenen din statistik Du kan evt. lægge alt dette op på din geocaching.com profil. 1) Gå ind på 2) Macro'en placerer alt hvad du skal bruge i udklipsholderen. Med andre ord skal du bare trykke Ctrl + V i feltet! Når du senere skal opdatere dette skal alt teksten i feltet markeres (tryk Ctrl + A) og slettes. 3) Tryk på Save Changes. 4) Se resultatet her: Dette kan også gøres automatisk med macro'en Generate and Upload stats to GC.com Dansk statistik Få oversat statistikken til dansk. Der er en fin tråd på forummet omkring dette:

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 0 20 Aalborg Kommune 0 56 Aarhus Kommune 0 114 Albertslund

Læs mere

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune.

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune. BILAG 8c År 2014 Drikkevand Spildevand I alt Ærø Kommune 3.003 6.753 9756 Lolland Kommune 3.268 5.484 8752 Slagelse Kommune 2.442 5.176 7617 Stevns Kommune 1.845 5.772 7617 Halsnæs Kommune 2.679 4.902

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Antal ydernumre som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 11 21 Aalborg Kommune 7 62 Aarhus Kommune 21 121 Albertslund Kommune 1 12 Allerød Kommune

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2008 101 København 243,6 2,5 241,1 251 9,9 147 Frederiksberg 248,0 0,0 248,0 251 3,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 251-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 251-155 Dragør 244,0 0,5 243,5

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Kom.nr 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Undervisningsudgifter (netto) pr. 7-16-årig 1 Langeland Kommune 482 70.751 76.934 84.097 97.876 91.227 91.743 2

Læs mere

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar juli 2008

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar juli 2008 Danmark - Regionsopdelt af befolkningen der er i RKI registret Udvikling januar 2007 - juli 2008 5,50% Jan. 2007-4,69% Juli 2007-4,67% 5,00% Jan. 2008-4,66% Juli 2008-4,70% 5,11% 5,18% 5,25% 5,28% 4,93%

Læs mere

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Tabel B1 Alle ydelsesgrupper Klynge I mere end 20 pct. over median Obs antal Præd antal Rang 360 Lolland 104,2 93,5 1 482 Langeland 92,4 89,3 2 400 Bornholm 82,6 83,7

Læs mere

Tema 1: Status for inklusion

Tema 1: Status for inklusion Segregeringsgrad Tema 1: Status for inklusion Udvikling i segregeringsgrad januar 2015 - Andelen af segregerede elever i specialklasse på almenskole Pct. Pct. -point Pct. Pct. -point Hele landet 4,7% Hele

Læs mere

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE Vi har regnet på den nye af en for et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus i de forskellige kommuner. Allerede i dag er der stor forskel på erne og dermed også stor

Læs mere

KOMMUNENAVN UDDANNELSE ANTAL

KOMMUNENAVN UDDANNELSE ANTAL Kompetencefondsansøgninger for de enkelte kommuner på HK Kommunals område Godkendte ansøgninger pr. kommune. Fra 1.10.13 til 1.12.15 Alle arbejdsområder samlet "Ikke registreret" og "anden udannelse" er

Læs mere

16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere

16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere 16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere Ja Nej alle n København 8 92 100 1,350 Frederiksberg

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 136 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 136 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 136 Offentligt Folketingets Boligudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 15. juni 2009 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

LO s jobcenterindikatorer 1. Indholdsfortegnelse

LO s jobcenterindikatorer 1. Indholdsfortegnelse Jobcenter København... 2 Jobcenter Frederiksberg... 3 Jobcenter Ballerup... 4 Jobcenter Brøndby... 5 Jobcenter Gentofte... 6 Jobcenter Gladsaxe... 7 Jobcenter Glostrup... 8 Jobcenter Herlev... 9 Jobcenter

Læs mere

Oversigt over 3 natur i de nye kommuner

Oversigt over 3 natur i de nye kommuner Oversigt over 3 natur i de nye kommuner På baggrund af data fra Miljøportalens Arealinformation præsenteres her en oversigt over fordelingen af 3 beskyttede naturtyper i de nye kommuner og regioner. De

Læs mere

LO s jobcenterindikatorer

LO s jobcenterindikatorer 1 Indholdsfortegnelse Jobcenter Side Jobcenter Side Albertslund 10 Køge 27 Allerød 18 Lejre 40 Assens 47 Lemvig 68 Ballerup 4 Lolland 41 Billund 55 Lyngby-Taarbæk 13 Bornholm 45 Mariagerfjord 89 Brøndby

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år.

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. NOTAT September 2008 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. J.nr. 06-634-12 2. kontor/upe Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget

Læs mere

Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkoholbehandlingstilbud

Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkoholbehandlingstilbud 1 Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkohol 2014 2 Baggrund for undersøgelse af kommunale websider til borgere med alkoholproblemer Ved kommunalreformen i 2007 fik kommunerne

Læs mere

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo!

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! Lokaleportalen.dk I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! En årlig analyse foretaget af Lokaleportalen.dk, der undersøger hvilke kommuner de danske virksomheder finder mest attraktive som placering

Læs mere

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere Analyse 2016: I disse kommuner vil danskerne bo og ikke bo Analysen bygger på de knap 160.000 boligsøgerannoncer og boligsøgeragenter som boligsøgere har oprettet i perioden 01/10 2015 til d. 01/10 2016.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01)

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) 27. februar 2014 J.nr. 14-0341223 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234af 31. januar 2014

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 25. april 2017 Undtagelser fra 225-timersreglen januar 2017 J.nr 17/04682 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne borgere i forbindelse med

Læs mere

Experian RKI analyse 1. halvår 2013

Experian RKI analyse 1. halvår 2013 Experian RKI analyse 1. halvår 2013 Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger Andel Sag-snit pr. Snit beløb Snit beløb Analyse Personer Vækst registreret person

Læs mere

Indbetaling til Fonden til fremme af fysioterapeutisk forskning, kvalitetsudvikling, uddannelse, information m.v. for 2014

Indbetaling til Fonden til fremme af fysioterapeutisk forskning, kvalitetsudvikling, uddannelse, information m.v. for 2014 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-nyt november 2014 OK-Nyt Praksis nr. 024-14 14-11-2014 Sag.nr. - 12/2084

Læs mere

Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013

Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013 Bettina Carlsen Juni 2013 Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013 - I såvel kommunerne (KL) som regionerne (DR) er andelen og antallet af fuldtidsbeskæftigede sygeplejersker

Læs mere

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat.

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat. AN AL YS E N O T AT 26. november 2012 Geografiske forskelle i resultater fra undersøgelsen af de vedtagne budgetter for 2013 på skoleområdet Danmarks Lærerforening har gennem foreningens lokale lærerkredse

Læs mere

NOTATETS FORMÅL OG KONKLUSIONER... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 SAMMENHÆNGEN MELLEM FAKTISKE SOCIALUDGIFTER OG SOCIOØKONOMISK UDGIFTSBEHOV...

NOTATETS FORMÅL OG KONKLUSIONER... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 SAMMENHÆNGEN MELLEM FAKTISKE SOCIALUDGIFTER OG SOCIOØKONOMISK UDGIFTSBEHOV... NOTATETS FORMÅL OG KONKLUSIONER... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 SAMMENHÆNGEN MELLEM FAKTISKE SOCIALUDGIFTER OG SOCIOØKONOMISK UDGIFTSBEHOV... 4 ANALYSE AF SAMMENHÆNGEN MELLEM SERVICENIVEAU PÅ SOCIOØKONOMISKE

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 023-13 (fejlagtigt udsendt som 015-13 i en mail til regionerne)

Læs mere

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune Tabel 20 - Beskæftigelse 1 03.11.00 Havfiskeri 101 København 13 12 9 12 10 9 9 147 Frederiksberg. 1... 1 1 155 Dragør 7 7 7 6 5 4 4 159 Gladsaxe 1...... 161 Glostrup. 1 1.... 163 Herlev 1...... 167 Hvidovre

Læs mere

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Et særligt kendetegn ved Danmarks geografi er, at vi har en af verdens længste kystlinjer set i forhold til landets størrelse. Den lange danske kystlinje

Læs mere

file://d:\migrationserver\work\20140212t130301.808\20140212t130302.823\6425de30-5cd4-49...

file://d:\migrationserver\work\20140212t130301.808\20140212t130302.823\6425de30-5cd4-49... Page 1 of 2 From: Vivian Grønvall Petersen Sent: 12-02-2014 13:01:11 To: Vivian Grønvall Petersen Subject: VS: Om kommuners borgmesterkørsel. Attachments: kommuner borgmesterkørsel.xls Fra: KBS@frederiksberg.dk

Læs mere

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2012. Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2012 Senest opdateret d. 13. juli 2012

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2012. Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2012 Senest opdateret d. 13. juli 2012 Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2012 Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2012 Senest opdateret d. 13. juli 2012 Region Hovedstaden Alle beløb ekskl. moms Kommune - Gruppe 1 Adm. Gebyr Ordning - Gruppe

Læs mere

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2013. Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2013 Senest opdateret d. 4. marts 2013

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2013. Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2013 Senest opdateret d. 4. marts 2013 Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2013 Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2013 Senest opdateret d. 4. marts 2013 Region Hovedstaden Alle beløb ekskl. moms Kommune - Gruppe 1 Adm. Gebyr Ordning - Gruppe

Læs mere

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark I Konvergensprogram 2014 er der forudsat en realvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020. Med nulvækst fra 2015 vil det offentlige forbrug være 20

Læs mere

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: /

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: / Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: 211808 / 2409759 Store ændringer i liggetiderne på boligmarkedet I store dele af landet var liggetiderne lavere i de første seks måneder af 2017 i forhold til sidste

Læs mere

Ved brev af 30. marts 2014 til Kommunernes Landsforening og kommunekontaktrådene udmeldte Udlændingestyrelsen landstallet for 2015 til 4.000 personer.

Ved brev af 30. marts 2014 til Kommunernes Landsforening og kommunekontaktrådene udmeldte Udlændingestyrelsen landstallet for 2015 til 4.000 personer. 4. Asylkontor Kommunernes Landsforening og Kommunekontaktrådene Dato: 29. september 2014 Sagsnummer: 14/027760 Sagsbehandler: drkj Center for Asyl og Økonomi Kommunekvoter for 2015 Ved brev af 30. marts

Læs mere

Data rummer ikke tal for pendlere, der er bosat eller arbejder uden for landets grænser.

Data rummer ikke tal for pendlere, der er bosat eller arbejder uden for landets grænser. Notat Tværgående Planlægning J.nr. NST-104-00022 Ref. MISHE Den 6. september 2011 Pendlingskort til Forstædernes Tænketank Hermed præsenteres en række pendlingskort baseret på pendlingsdata fra 2008. Kortene

Læs mere

LO's jobcenterindikatorer 2. kvartal 2016

LO's jobcenterindikatorer 2. kvartal 2016 Dokumentet indeholder to sider for hvert jobcenter - indikatorværdier og antal forløb bag beregningen af indikatorværdier. Du kan nemt springe frem til den ønskede side ved at skrive sidetallet i feltet

Læs mere

Kun fem kommuner har skabt flere arbejdspladser siden 2009

Kun fem kommuner har skabt flere arbejdspladser siden 2009 Kun fem kommuner har skabt flere arbejdspladser siden 2009 Stort set alle landets kommuner har haft et fald i antallet af arbejdspladser fra 2009 til 2012. Det gælder dog ikke Vallensbæk, Herlev, Billund,

Læs mere

Experians RKI-analyse 2012 Januar 2012

Experians RKI-analyse 2012 Januar 2012 Experians RKI-analyse 2012 4,39% 6,71% 7,08% 7,50% 7,56% 7,42% 7,19% 8,00% 7,00% 6,00% 5,00% 4,00% Andel af personer registreret med sager i RKI register Januar 2011 4,72% 4,97% streret i RKI registret

Læs mere

Vejledning for kommunerne om adgang til Affaldsdatasystemet

Vejledning for kommunerne om adgang til Affaldsdatasystemet Vejledning for kommunerne om adgang til Affaldsdatasystemet Adgang til Miljøstyrelsens Affaldsdatasystem via www.virk.dk kræver følgende: Digital medarbejdersignatur, som fås fra kommunens lokale virk-administrator

Læs mere

Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen

Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 15 Offentligt ANALYSENOTAT Oktober 2015 Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen Resumé af resultater - Den gennemsnitlige klassekvotient i

Læs mere

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst)

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Nr. Kommune Nr. Kommune Nr. Kommune 1 155 Dragør 12,3 1 155 Dragør 11,2 1 155 Dragør 10,8 2 480 Nordfyns 12,9 2 727 Odder 12,4

Læs mere

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med Notat Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med 8-05-2017 J. Nr. Click here to enter text. VOA / APK KOMMUNEFORDELINGER Kommuneopdelte opgørelser af andel langvarige

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Elevprognoser Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 221 Svar på Spørgsmål 25 Offentligt J.nr. 2010-311-0047 Dato: 9. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Iværksætternes folkeskole

Iværksætternes folkeskole Iværksætternes folkeskole Metode og afgrænsning Populationen af iværksætterne fra Danmarks Statistiks Iværksætterdatabase matches med personer i det såkaldte Elevregister. Hermed fås oplysningen om, hvilken

Læs mere

Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012

Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012 Bettina Carlsen Juni 2013 Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012 Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) opgør årligt sygefraværet i kommunerne og regionerne. Dette notat omhandler udviklingen

Læs mere

De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020

De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020 De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020 1 De demografiske udgifter i kommunerne frem mod 2020 Ifølge FOAs beregninger stiger udgiftsbehovet i kommunerne 2 procent frem mod 2020 alene på baggrund

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 62 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 62 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 62 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Se hvad nulvækst koster i besparelse i din kommune og region

Se hvad nulvækst koster i besparelse i din kommune og region Se hvad nulvækst koster i besparelse i din kommune og region Nulvækst fra og med 2014 svarer til en nedskæring på 22 mia. kr. og 33.000 job i forhold til regeringens Konvergensprogram 2013. I dette papir,

Læs mere

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt 16. januar 2017 J.nr. 16-1389754 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 102 - Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

PLO Analyse Praksis med lukket for tilgang

PLO Analyse Praksis med lukket for tilgang PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 15.12. 2016 Sagsnr. 2016-4559 Aktid. 308901 PLO Analyse Praksis med lukket for tilgang Hovedbudskaber På under tre år er antallet af praksis, der har lukket for tilgang

Læs mere

Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register

Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Personer med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger Sag-snit pr. Snit beløb Snit beløb Analyse Personer Vækst Beløb totalt pr. sag Januar 2008* 462.565 185.084 4,37% 2,50 kr 7.301.684.757

Læs mere

Danskernes afstand til nærmeste skadestue

Danskernes afstand til nærmeste skadestue Louise Kryspin Sørensen og Morten Bue Rath 31. August 2011 Danskernes afstand til nærmeste skadestue Antallet af skadestuer er halveret fra 69 skadestuer i 199 til 3 skadestuer i 2011. Dette afspejler

Læs mere

Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13

Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13 Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13 Segregeringsgraden for hele landet er 5,2 procent i skoleåret 2012/13. Segregeringsgraden varierer betydeligt mellem kommunerne.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 138 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 138 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 138 Offentligt MINISTEREN Beskæftigelsesudvalget Folketinget Dato J. nr. 29. november 2016 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2013, der forventes at opnå en ungdoms, mindst en, en videregående og en lang videregående

Læs mere

Virkninger af regeringens boligudspil: Typeeksempler énfamilieshuse

Virkninger af regeringens boligudspil: Typeeksempler énfamilieshuse Faktaark 4. oktober 2016 Virkninger af regeringens boligudspil: Typeeksempler énfamilieshuse Regeringens boligudspil vil påvirke boligejernes tebetaling på følgende vis: Automatisk tilbagebetaling af for

Læs mere

Klamydiaopgørelse for 2012

Klamydiaopgørelse for 2012 Klamydiaopgørelse for 2012 Opgørelserne over hvor mange klamydiatilfælde, der er fundet i hver kommune skal tolkes med forsigtighed og kan ikke sammenlignes fra kommune til kommune. Der kan nemlig være

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 21-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 21-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 676 Offentligt Holbergsgade 6 DK-17 København

Læs mere

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger Bilaget til HK s Ledighedsrapport omfatter ledighedsstatistik for medlemmer af HK s a-kasse fra Statistikbanken og jobindsats.dk opdelt på afdelingerne. Bilaget omfatter følgende tabeller: Tabel 1: Fuldtidsledige

Læs mere

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne E-Sundhedsobservatoriet - Årskonference 2013 Poul Erik Kristensen, KL Overordnet plan for FMK implementering i kommuner Mobilisering Integrationsprojekt

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt 11. januar 2017 J.nr. 16-1853227 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 145 af 14. december 2016

Læs mere

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger Bilaget til HK s Ledighedsrapport omfatter ledighedsstatistik for medlemmer af HK s a-kasse fra Statistikbanken og jobindsats.dk opdelt på afdelingerne. Bilaget omfatter følgende tabeller: Tabel 1: Fuldtidsledige

Læs mere

Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der?

Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der? Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der? Folkepensionsalderen er i dag 65 år. Derfor er det her valgt at tage udgangspunkt i de 65+årige som ældre, selvom folkepensionsalderen tidligere

Læs mere

PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter

PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 11. september 2017 PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter Hovedbudskaber: Det meste af Nordjylland, det sydlige Sjælland og Lolland-Falster,

Læs mere

Oline-Lokalebørs Statistikken

Oline-Lokalebørs Statistikken Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. Juli. Kvartal 9 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Fortsat stigende ledighed Ledigheden for kontorlokaler stiger fortsat. Således er ledigheden på landsplan steget med, procentpoint

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Indenrigs- og Sundhedsministeriets Kommunale Nøgletal Vandafledningsafgift pr. m3 336 Stevns Kommune 24,68 59,88 563 Fanø Kommune 42,5 58,75 492 Ærø Kommune 33,23 57,5 260 Halsnæs Kommune 22,68 53,75 766

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde

Tal for klamydiatilfælde Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner OPGØRELSE OVER KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15- TIL 29-ÅRIGE I PERIODEN 2012 2016 2017 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2012-2016 Følgende tal er opgørelser

Læs mere

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere. Region Syddanmark

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere. Region Syddanmark Danskerne vil til hovedstaden! Analysen bygger på knap 160.000 boligsøgninger fra Danmarks største boligportaler Boligdeal.dk og Boligønsker.dk. Søgningerne er foretaget i tidsrummet fra d. 01/10 2015

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2011 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2011 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2011 på kommuneniveau Af Tine Høtbjerg Henriksen Dette bilag indeholder én tabel. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2011, der forventes at opnå en ungdoms, mindst en ungdoms

Læs mere

Oplysninger om forbrug af retten til den særlige uddannelsesordning skal indberettes ultimo hver måned indtil 31. marts 2015.

Oplysninger om forbrug af retten til den særlige uddannelsesordning skal indberettes ultimo hver måned indtil 31. marts 2015. Kommunerne Beskæftigelsesregionerne Indberetning af oplysninger om forbrug af retten til den særlige uddannelsesordning Til brug for a-kassernes administration af den midlertidige arbejdsmarkedsydelse

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 82 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 82 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 82 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE NOTAT 18. juni 2007 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget passiv offentlig forsørgelse i lang tid, ind

Læs mere

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 Salgstider, 2014 Tvangsauktioner, 2014 dage Antal Andel af alle Frederiksberg 78% Hvidovre 4,6%

Læs mere

Andel af personer registreret med sager i RKI register

Andel af personer registreret med sager i RKI register 8,00% Andel af personer registreret med sager i RKI register Juli 2010 4,62% 6,48% 6,92% 6,71% 7,08% 6,90% 7,43% 7,19% 7,50% 7,49% 7,00% 6,00% Januar 2011 4,72% 4,80% 5,00% i RKI registret 0,47% 0,49%

Læs mere

Analyse: Anvendelsen af Joblog 2015

Analyse: Anvendelsen af Joblog 2015 Analyse: Anvendelsen af Joblog 2015 I forbindelse med diskussionerne om placering af ansvaret for at håndhæve lediges rådighedsforpligtelse har a kassernes brancheorganisation AK Samvirke analyseret tallene

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde. på kommuner

Tal for klamydiatilfælde. på kommuner Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner OPGØRELSE OVER KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15- TIL 29-ÅRIGE I PERIODEN 2012 2015 2016 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2015 Følgende tal er opgørelser

Læs mere

Experians RKI-analyse. Januar 2015

Experians RKI-analyse. Januar 2015 Experians RKI-analyse Januar 2015 Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger Andel Sag-snit pr. Snit beløb Snit beløb Analyse Personer Vækst registreret person

Læs mere

Opfølgning på beskæftigelsesreformen - kontaktforløb for a-dagpengemodtagere

Opfølgning på beskæftigelsesreformen - kontaktforløb for a-dagpengemodtagere Til Kommunaldirektøren Opfølgning på beskæftigelsesreformen - kontaktforløb for a-dagpengemodtagere Som en del af beskæftigelsesreformen blev det vedtaget, at forsikrede ledige fra 1. juli 2015 skal tilbydes

Læs mere

Experians RKI-analyse. 1. halvår 2016

Experians RKI-analyse. 1. halvår 2016 Experians RKI-analyse 1. halvår 2016 Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger Andel Sag-snit pr. Snit beløb Snit beløb Analyse Personer Vækst registreret person

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2015 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2015, der forventes at opnå mindst en ungdoms, en erhvervskompetencegivende, en videregående

Læs mere

Undervisningseffekt også kaldet socioøkonomisk reference, 2011

Undervisningseffekt også kaldet socioøkonomisk reference, 2011 Kommuner rangeret efter undervisningseffekten i ne, Ærø 0,500 1 Lyngby-Taarbæk 0,442 8 Jammerbugt 0,364 7 Hørsholm 0,352 4 Holstebro 0,328 8 Mariagerfjord 0,309 8 Allerød 0,309 6 Skanderborg 0,307 12 Dragør

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2012 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2012 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2012 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2012, der forventes at opnå en ungdoms, mindst en, en videregående og en lang videregående

Læs mere

Befolkningsudvikling - 2013

Befolkningsudvikling - 2013 Ældre Sagen september 2013 Befolkningsudvikling - 2013 Befolkningens alderssammensætning har ændret sig meget over de sidste 40 år, og den vil ændre sig yderligere i fremtiden. Den såkaldte befolkningspyramide

Læs mere

Bilag UU 95. Honorar medlem (2010/2011) (2010/2011) 2010. Mødediæt. Fast vederlag. 380 kr. 380 kr./760 kr. mødediæter

Bilag UU 95. Honorar medlem (2010/2011) (2010/2011) 2010. Mødediæt. Fast vederlag. 380 kr. 380 kr./760 kr. mødediæter antal sager honorar formand (2010/20) Honorar medlem (2010/20) Honorar Honorar Bemærkninger suppleant suppleant formand medlem (2010/20) (2010/20) 2010 20 Fast vederlag Møde Andet Fast vederlag Møde Andet

Læs mere

Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse

Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse DI Den 23. november 2010 Udbudspligt og mål for konkurrenceudsættelse I oplægget til Vækstforums kommende møde om konkurrence er det bl.a. foreslået, at der indføres udbudspligt på udvalgte kommunale opgaver.

Læs mere

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé Vi har i dette notat se nærmere på pasningsudgifterne pr. barn i landets kommuner og regioner. Vi fandt

Læs mere

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 102 Offentligt Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Læs mere

MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation August 2016

MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation August 2016 MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation August 2016 Albertslund Kommune (Region Hovedstaden) august 2016 Genoptræningscenteret i Albertslund (5790001387389 // CSC Sundhed) Meddelelse Hospitalsafd.

Læs mere

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del Bilag 6 Offentligt Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Inklusionsgraden for hele landet

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Flere elever går i store klasser November 2016 I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Kun de 9 pct. rigeste betaler topskat i 2022

Kun de 9 pct. rigeste betaler topskat i 2022 Kun de 9 rigeste betaler topskat i 2022 Nye tal fra Skatteministeriet viser, at der i 2022 skønnes at være ca. 437.000 topskattebetalere. Det er mere end en halvering siden 2008, hvor godt 1 million danskere

Læs mere

MONOPOLBRUDS UDRULNINGSOVERBLIK. Version 1.0 marts 2016, baseret på tidsplan for projekter i monopolbruddet af januar 2016

MONOPOLBRUDS UDRULNINGSOVERBLIK. Version 1.0 marts 2016, baseret på tidsplan for projekter i monopolbruddet af januar 2016 MONOPOLBRUDS UDRULNINGSOVERBLIK Version 1.0 marts 2016, baseret på tidsplan for projekter i monopolbruddet af januar 2016 SAPA UDRULNING SAPA udrulningsforløb IDRIFTSÆTTELSESDATO GO-LIVE STS er konfigureret

Læs mere

Projektstatistik i Pleje.net

Projektstatistik i Pleje.net Projektstatistik i Pleje.net Indledende forklaring Projekt for national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Regeringen, Danske Regioner og rnes Landsforening tog i juni 2012 initiativet til et fælles

Læs mere

Projektstatistik i Pleje.net

Projektstatistik i Pleje.net Projektstatistik i Pleje.net Indledende forklaring Projekt for national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening tog i juni 2012 initiativet til

Læs mere