Lille Libertiner. Et Worst Case Scenario. Skrevet til Projekt Særimner / Forum Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lille Libertiner. Et Worst Case Scenario. Skrevet til Projekt Særimner / Forum 2013. Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen"

Transkript

1 Et Worst Case Scenario Skrevet til Projekt Særimner / Forum 2013 Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen Spiltestet af Marie Wolfsberg Oscilowski, Thor Fejerskov Jensen & Louise Skriver Lægteskov Layout: Mette Vollbrecht Würtz Petersen

2 Velkommen til Lille Libertiner, et spillederløst novellescenarie for tre spillere, skrevet til Projekt Særimner, Forum Denne tekst præsenterer og repræsenterer scenariets tekst. I sin spil- form kommer teksten i spilhæfter og på kort. Scenariet handler om Peter og hans kærlighedsliv. Nogle gange som ulv, andre gange som kanin. I scenariet styrer en spiller Peter, og de andre to spillere tackler Peters kærester og scoringer. Det handler om scoring, utroskab og om at skide, hvor man spiser. Scenariet består af denne korte introtekst, tre sider med karakterer og 6 scenebeskrivelser, som spilles i fastlagt rækkefølge. Scenariets regler og mekanikker er forklaret i scenebeskrivelserne. Scenebeskrivelserne bør ikke læses forud. Første og fremmest skal der fordeles nogle roller, efter følgende fremgangsmåde: 1. Spillerne skal så vidt muligt spille deres eget køn. 2. Hvis kønnene ikke matcher, skal Peter så vidt muligt spilles af en spiller, der er single. 3. Hvis der er overlap, skal Peter spilles af den person, der sidst har været i et forhold. Del nu karakterarkene ud. Hver scene udspiller sig, med en enkelt undtagelse, mellem to af karaktererne. Ved starten af scenen, vælger hver aktiv spiller en taktik og udfaldet af disse findes. Reglerne forklares nedenfor. Selve scenen spilles ved, at de to involverede spillere tager hinanden i hænderne, kigger på hinanden og spiller ud fra oplægget til episoden. Der er ingen krav om, at episoden skal spilles fra start eller nogen tvingende nødvendighed i, at den spilles til ende. Scenerne skal ses som nedslag og øjebliksbilleder fra den overordnede fortælling. Det er altså også muligt at cutte i en scene. Det gør man ved at ende linket med den anden spiller, altså ved at slippe dennes hænder, bryde øjenkontakt eller lignende.

3 Ulven Peter Kanin(U- P- K) Mekanikken i scenariet Den gennemgående mekanik i spillet afgør scenernes udfald. Det er grundlæggende sten saks papir, her modificeret og omdøbt, så den passer til scenariet, Peter og hans forskellige kærlighedstaktikker. Mekanikken er lavet så den er vægtet imod Peter og hans spiller, og efterhånden som scenariets scener udspilles får han sværere og sværere ved at vinde konflikterne i scenariet. Samtidigt giver de tre udfald af mekanikken, tre forskellige vinkler på hvordan en scene spilles. Inden en scene skal afvikles, spiller Peter en gang Ulven Peter Kanin mod pigen i scenen. Det er konkret en gang sten saks papir, hvor de spiller, indtil der er en vinder. Sten er Ulven Saks er Kanin Papir er Peter De tre forskellige valg er også måden, man forsøger at vinde konflikten på. Hvis man vælger Kanin, skal spilleren forsøge at undvige, være vag, gøre sig selv til den lille, spille på den andens dårlige samvittighed. Det virker godt mod logiske argumenter(peter), men meget dårligt imod en aggressiv strategi(ulven). Vælger man Ulven, skal spilleren være dominerende, aggressiv i sine argumenter, skyde skylden over på den anden, blive vred og irriteret. Det virker meget godt imod en, der forsøger at vige udenom og bruge følelser(kanin), men meget dårligt imod en der argumenter logisk og holder hovedet koldt(peter) Vælger man Peter, skal spilleren forsøge at argumentere sagligt, at være logisk og manipulerende, forsøge at nå frem til en forståelse af Peters synspunkt. Det virker meget godt imod en frembrusende og aggressiv strategi(ulven), men meget dårligt imod en der viger udenom og bruger følelser som argument(kanin) Det vil sige, at spillerne, når de før en scene har spillet deres sten saks papir, skal spille scenen ud fra deres valg.

4 Det konkrete resultat af at vinde en omgang Ulven Peter Kanin er: I scorescenerne afgør, hvem der vandt U- P- K, hvem det var, der scorede hvem. Det har ikke anden mekanisk effekt end at bestemme, hvem der i sidste ende tager det endelige skridt. I konfliktscenerne får vinderen lov til at trække et sandhedskort. Disse kort har en sætning, der beskriver noget som er sandt, og som karakteren ved. Det kan bruges som et meget tungtvejende argument i en diskussion om utroskab. Disse kort kan spilles eller ej, og den anden spiller finder først ud af, hvad der står på dem, hvis de bliver afsløret. Bliver de ikke spillet, gemmes de til en senere diskussion mellem de to karakterer. Det er muligt at opbygge et lager af kort og fyre dem alle af i samme scene for ekstra bang n blame. Ulven Peter Kanin Det med småt Det som Peter ikke ved er, at efterhånden som scenerne udspiller sig, bliver det mere og mere umuligt for ham at vinde konflikterne, fordi kvinderne i hans liv taler sammen!

5 Nedenfor er der en overskuelig guide til reglerne for den enkelte scene: 1. Scorescene: U- P- K afgør, hvem der scorede hvem 2. Scorescene: U- P- K afgør, hvem der scorede hvem 3. Konfliktscene: Der spilles helt normalt U- P- K. Vinderen trækker et Sandhedskort Kæresten 4. Konfliktscene: Der spilles helt normalt U- P- K. Vinderen trækker et Sandhedskort Den anden kvinde 5. Scorescene: U- P- K afgør, hvem der scorede hvem 6. Konfliktscene: I U- P- K må Peter IKKE bruge samme træk, som han brugte sidst. Vinderen trækker et Sandhedskort Kæresten 7. Konfliktscene: I U- P- K må Peter IKKE bruge samme træk, som han brugte sidst. Vinderen trækker et Sandhedskort Den anden kvinde 8. Bemærk! Ingen U- P- K, dette er en samtalescene mellem kvinderne i Peters liv 9. Konfliktscene: Peter SKAL bruge samme træk, som han gjorde sidst. Vinderne trækker et Sandhedskort BÅDE Kæresten OG Den anden kvinde Virker det uoverskueligt? Bare rolig, det står også i de enkelte scener. Hvad hvis det bare konstant fejler for Peter: Muligheden for, at Peter taber alle, eller næsten alle, sine dueller er til stede. Hvis det er tilfældet, er Peter dømt til nederlag på nederlag i sit kærlighedsliv. Sådan går det nogle gange.

6 Hvad hvis Peter bare cruiser igennem, og aldrig fejler et slag: Det er muligt at komme igennem scenariet så godt som uden ridser i lakken. Det kræver et godt håndelag, og at man kan sno de andre spillere om sin finger. Det er altså muligt at vinde scenariet. Louise Du skal i scenariet spille Louise, et af Peters pigebekendtskaber. Du er først i 20erne. Energisk. Åben. Åbenmundet. Spontan. Kreativ. Det er din opgave gennem rollen at udfordre Peter. Spil varieret. Pres ham. Læg op til ham. Spil med på hans moves, og tving ham ud i uføre. Der er ingen dumme bimbos i Miljøet, så giv ham intelligent modspil, men gør også livet svært for ham i takt med at scenariet skrider frem og antallet af scoringer vokser. REGLER OG MEKANIK Det er konkret en gang sten saks papir, hvor de spiller, indtil der er en vinder. Sten er Ulven Saks er Kanin Papir er Peter De tre forskellige valg er også måden, man forsøger at vinde konflikten på. Hvis man vælger Kanin, skal spilleren forsøge at undvige, være vag, gøre sig selv til den lille, spille på den andens dårlige samvittighed. Det virker godt mod logiske argumenter(peter), men meget dårligt imod en aggressiv strategi(ulven). Vælger man Ulven, skal spilleren være dominerende, aggressiv i sine argumenter, skyde skylden over på den anden, blive vred og irriteret. Det virker meget godt imod en, der forsøger at vige udenom og bruge følelser(kanin), men meget dårligt imod en, der argumenter logisk og holder hovedet koldt(peter) Vælger man Peter, skal spilleren forsøge at argumentere sagligt, at være logisk og manipulerende, forsøge at nå frem til en forståelse af Peters synspunkt. Det virker meget godt imod en frembrusende og aggressiv strategi(ulven), men meget dårligt imod en, der viger udenom og bruger følelser som argument(kanin) Det vil sige, at spillerne, når de før en scene har spillet deres sten saks papir, skal spille scenen ud fra deres valg.

7 Mette/ Marie Du skal i scenariet spille Mette og Marie, et par af Peters pigebekendtskaber. Hver af pigerne er beskrevet med stikord nedenfor og dukker efterhånden op i scenariets scener. Mette er midt i 20erne. Intellektuel. Rolig. Skarp. Velovervejet. Marie er midt i 20erne. Uforudsigelig. Pædagogisk. Sjov. Uhøjtidelig. Det er din opgave gennem rollerne at udfordre Peter. Spil varieret. Pres ham. Læg op til ham. Spil med på hans moves. Der er ingen dumme bimbos i Miljøet, så giv ham intelligent modspil, men gør også livet svært for ham i takt med at scenariet skrider frem og antallet af scoringer vokser. REGLER OG MEKANIK Det er konkret en gang sten saks papir, hvor de spiller, indtil der er en vinder. Sten er Ulven Saks er Kanin Papir er Peter De tre forskellige valg er også måden, man forsøger at vinde konflikten på. Hvis man vælger Kanin, skal spilleren forsøge at undvige, være vag, gøre sig selv til den lille, spille på den andens dårlige samvittighed. Det virker godt mod logiske argumenter(peter), men meget dårligt imod en aggressiv strategi(ulven). Vælger man Ulven, skal spilleren være dominerende, aggressiv i sine argumenter, skyde skylden over på den anden, blive vred og irriteret. Det virker meget godt imod en, der forsøger at vige udenom og bruge følelser(kanin), men meget dårligt imod en, der argumenter logisk og holder hovedet koldt(peter) Vælger man Peter, skal spilleren forsøge at argumentere sagligt, at være logisk og manipulerende, forsøge at nå frem til en forståelse af Peters synspunkt. Det virker meget godt imod en frembrusende og aggressiv strategi(ulven), men meget dårligt imod en, der viger udenom og bruger følelser som argument(kanin)

8 Det vil sige, at spillerne, når de før en scene har spillet deres sten saks papir, skal spille scenen ud fra deres valg. PETER Du skal i scenariet spille Peter, en ung mand om hvis kærlighedsliv scenariet drejer. Du er først i 20erne. Smart. Selvsikker. Kreativ. Klog. Pigeglad. Det er din opgave i scenariet at udfordre dig selv udi kærlighedens vildveje. Spil op og spil med. Forsøg at komme på dybt vand og tilbage igen. Se på dig selv som hovedpersonen den som scenariet cirkler om, og giv den gas som både fandens karl og slukøret kanin. REGLER OG MEKANIK Det er konkret en gang sten saks papir, hvor de spiller, indtil der er en vinder. Sten er Ulven Saks er Kanin Papir er Peter De tre forskellige valg er også måden, man forsøger at vinde konflikten på. Hvis man vælger Kanin, skal spilleren forsøge at undvige, være vag, gøre sig selv til den lille, spille på den andens dårlige samvittighed. Det virker godt mod logiske argumenter(peter), men meget dårligt imod en aggressiv strategi(ulven). Vælger man Ulven, skal spilleren være dominerende, aggressiv i sine argumenter, skyde skylden over på den anden, blive vred og irriteret. Det virker meget godt imod en, der forsøger at vige udenom og bruge følelser(kanin), men meget dårligt imod en, der argumenter logisk og holder hovedet koldt(peter) Vælger man Peter, skal spilleren forsøge at argumentere sagligt, at være logisk og manipulerende, forsøge at nå frem til en forståelse af Peters synspunkt. Det virker meget godt imod en frembrusende og aggressiv strategi(ulven), men meget dårligt imod en, der viger udenom og bruger følelser som argument(kanin)

9 Det vil sige, at spillerne, når de før en scene har spillet deres sten saks papir, skal spille scenen ud fra deres valg. Scene 1: Opbygning (scorescene) Roller: Peter og Mette Peter er taget på Konventet, der i år afholdes på Fyn. Det er første gang, han er af sted. Han er smart, og han er single. Det er et fedt arrangement, og i baren møder han Mette, der også er på Konventet for første gang. De rykker hurtigt til et roligt hjørne af baren for at snakke. Regler: U- P- K afgør, hvem der scorede hvem Scene 2: Men vi er jo ikke sådan rigtig kærester. Er vi? (scorescene) Roller: Peter og Louise Det er kort tid efter Konventet. Peter og Mette har efterfølgende set en del til hinanden. Det er dog stadig lidt et udefineret forhold, de har. I hvert fald hvis man spørger Peter. Samtidig er Peter også blevet introduceret til en del af Mettes seje venner og veninder i Miljøet. Der sker en masse. Det er lørdag aften efter et møde, og Peter ender hjemme hos Mettes veninde Louise. De er halvfulde, i godt humør og stemningen er lidt forbudt og lidt løssluppen. Start scenen med en hvis nu - samtale. Regler: U- P- K afgør, hvem der scorede hvem Scene 3: Med halen mellem benene? (konfliktscene) Roller: Peter og Mette Peter er kommet hjem. Mette har været syg og er i dårligt humør. Hun vil gerne have en forklaring på, hvorfor Peter slukkede sin telefon om aftenen den sidste dag på konventet. Har han været utro? Regler: Der spilles helt normalt U- P- K. Vinderen trækker et Sandhedskort Kæresten Scene 4: Dagen derpå (Konfliktscene) Roller: Peter og Louise Vi springer til dagen før. Scenen starter med at Peter og Louise har været sammen, det er morgen hjemme ved Louise. Peter vil bare gerne væk derfra, glemme, at det er sket og aldrig snakke om det igen.

10 Louise vil gerne ses igen, hun synes ikke, at det er fedt bare at være et engangsknald. Regler: Der spilles helt normalt U- P- K. Vinderen trækker et Sandhedskort Den anden kvinde Scene 5: The New Girl (scorescene) Roller: Peter og Marie. Det gik ikke med Mette, men efter noget tid blev Peter og Louise kærester og er gennem det seneste år blevet miljøets darlings. Det er nu tid til det andet konvent. Men Louise har desværre arbejde og kan ikke komme afsted i år. Peter er endnu engang taget af sted alene. Peter møder på Konventet Marie, en ung debutant, der vældig gerne vil snakke med den kendte Peter. De finder et sted at snakke lidt mere intimt. Marie ser godt ud, er intelligent og meget interesseret i Peter, ikke noget Peter kan have meget imod. Start scenen med en diskussion om, hvad der er det fedeste ved at gå på date og at score. Regler: U- P- K afgør, hvem der scorede hvem Scene 6: Hjemme, igen (konfliktscene) Roller: Peter og Louise. Peter kommer hjem til Louise, der er bekymret over konventet, hun har trods alt været der før og konfronterer Peter om, hvorvidt han har lavet noget, han ikke skulle. På sin side er Peter efterhånden ret træt af aldrig at blive stolet på. Det kan godt være, at han fandt sammen med Louise gennem utroskab, men skal det virkeligt være sådan, at hun så aldrig nogensinde vil kunne stole på ham? Regler: I U- P- K må Peter IKKE bruge samme træk, som han brugte sidst. Vinderen trækker et Sandhedskort Kæresten. Scene 7: what happens in Norway Roller: Peter og Marie Miljøet er begyndt at samarbejde med miljøer i de andre nordiske lande. I forbindelse med en workshop i Norge, render Peter og Marie på hinanden igen. Peter synes egentligt stadig, at Marie er en spændende person og vil gerne gøre mere ud af det.

11 Marie har kæreste på, og hun har ikke lyst til at droppe ham, eller at han skal finde ud af noget. Regler: I U- P- K må Peter IKKE bruge samme træk, som han brugte sidst. Vinderen trækker et Sandhedskort Den anden kvinde Scene 8: Kvinderne mødes Roller: Marie og Louise Kvinderne i Peters liv er stødt sammen til en fest, de har begge drukket lidt og snakken falder på miljøet, parforhold, utroskab og til sidst Peter. Lad karaktererne diskutere nedenstående spørgsmål først og til sidst tage fat på det store spørgsmål. Hvordan har Louise det med at være i et parforhold, der startede som utroskab? Hvordan har Marie det med at være den anden part? Hvad skal der til, for at et forhold kan fungere? Kan utroskab nogensinde tilgives sådan rigtigt? Efter at have danset lidt om den varme grød, så er der en af parterne, der tager fat om det, der rigtigt ligger dem på sinde. Louise ved godt, at Peter har noget kørende med Marie, og Marie ved egentligt godt, at Louise ved det. Men det vigtige spørgsmål er jo: Hvordan har DE det egentligt med Peter? Regler: Der bliver ikke spillet U- P- K om scenens udfald. Denne scene er for at få vendt karakterernes synspunkter omkring, hinanden, parforhold og Peter, mest Peter... Scene 9: Helt ærligt! Roller: Peter, Louise og Marie Det er blevet skæbnens time. Louise og Marie konfronterer Peter og vil have en forklaring på hans opførsel. Han er et utro svin, der ikke kan holde pikken i bukserne. Betyder ingen af dem noget for ham? Er de bare huller i hans øjne? Peter Desværre makker, den er hård. Du må tage tæskene på den måde, du nu kan. Giver du op og lægger dig fladt? Giver du igen og skyder med skarpt? Eller forsøger du at spille dem ud mod hinanden?

12 Regler: Peter SKAL bruge samme træk som han gjorde sidst. Vinderne trækker et Sandhedskort BÅDE Kæresten OG Den anden kvinde Sandhedskort - Kæresten Peter Hun har selv været utro imod dig, hun kyssede med en anden fyr. Det var på en bytur med veninderne, men I er kommet videre. Du har stået og råbt og skreget af mig ude i byen, foran alle vores venner, givet mig en lussing og smidt en drink i hovedet på mig, bare fordi du var jaloux over, jeg dansede med en anden pige, Det var dig, der ville have, at vi skulle være kærester. Jeg var hele tiden imod det, du vidste, hvad du gik ind til. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg er den, jeg er. Jeg vil udleve mit liv, og de muligheder, jeg har. Det sagde du, at du var ok med. Kæresten Du har fået en MMS fra en af dine veninder, der er til konventet - af Peter, der kysser en anden pige. Du fik engang en SMS, hvor der stod: Jeg ville bare lige sige, at jeg har været sammen med Peter. Sorry, jeg ved godt jeg er en lorteveninde, men jeg synes bare, du skulle vide det, inden det blev alt for seriøst i mellem jer. Du(Peter) elsker mig jo ikke alligevel, din gode ven Kristian har fortalt, at du har sagt til ham, at du kun er sammen med mig, fordi du ikke kan tage dig sammen til at slå op. Er du klar over, hvordan det føles, at hver gang vi er ude, så er der, jeg ved ikke hvor mange piger, du har knaldet med til arrangementerne. Sandhedskort Den anden kvinde Peter Hvad havde du regnet med, det her var? Du gik ind med åbne øjne, det var faktisk dig, der tog initiativet. Du gjorde det her for at få hævn over min kæreste, fordi Scoringen Det er ikke første gang, du har været interesseret. Sidste gang vi var til et arrangement, flirtede du helt vildt med mig. Du har jo ikke lyst til at være bundet af din kæreste, du

13 hun var sammen med din kæreste for et år siden. Jeg troede ikke, du var bundet af dens slags sociale normer, eller det var måske bare noget, du sagde tidligere, ikke noget du mente? Det her er ikke din første gang. Det her er noget, du ville på samme måde som mig. Vi var to om det, så lad være med at lægge den over på mig kun. har selv sagt, at hun holder dig tilbage. Du har jo lyst til at leve dit liv, som du selv vil. Så er det lige meget, hvad vi andre gerne vil. Du vil være fri, men i virkeligheden er du bare egoistisk. Peter, du har jo aldrig haft et eneste forhold, hvor du ikke har været utro. Vi snakker jo med hinanden i miljøet, dummere er vi jo heller ikke.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER. Øvelsesinstruktion - lærer TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV

ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER. Øvelsesinstruktion - lærer TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV Øvelsesinstruktion - lærer ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV Speed date Øvelsens formål: At eleverne får sat egne tanker i spil, som relaterer sig til temaet #privatliv. At eleverne

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

TEMA: SKÆNDERIET. Elevmateriale TEMA: SKÆNDERIET ELEVMATERIALE

TEMA: SKÆNDERIET. Elevmateriale TEMA: SKÆNDERIET ELEVMATERIALE TEMA: SKÆNDERIET Elevmateriale TIL FEST MED EKSKÆRESTEN Instruktioner til B I skal om lidt lave et lille rollespil, hvor I to og to skal spille et kærestepar. A er blevet inviteret til en fest, hvor A

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning IdÉer til sundheds- og seksualundervisning Du kan både som ny og erfaren underviser få viden og inspiration i denne idébank. Du kan frit benytte og kopiere idéerne. Har du selv gode erfaringer eller idéer,

Læs mere

TANKE-EKSPERIMENTER:

TANKE-EKSPERIMENTER: TANKE-EKSPERIMENTER: Samfundsfilosofisk og etisk tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 2 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

TEMA: #PRIVATLIV. Elevmateriale TEMA: #PRIVATLIV ELEVMATERIALE

TEMA: #PRIVATLIV. Elevmateriale TEMA: #PRIVATLIV ELEVMATERIALE TEMA: #PRIVATLIV Elevmateriale HVAD HAR DU SAGT OG HVAD HAR JEG HØRT? Når vi kommer i skænderi eller diskussion med vores kæreste, eller en hvilken som helst anden person, kommer vi ofte til at sige eller

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

For at hjælpe dialogen på vej, har vi udarbejdet en række cases, der illustrerer de dilemmaer, der kan opstår i den pædagogiske dagligdag.

For at hjælpe dialogen på vej, har vi udarbejdet en række cases, der illustrerer de dilemmaer, der kan opstår i den pædagogiske dagligdag. Dilemma Formålet med nedenstående dilemma cases, er at skabe dialog om den fagprofessionelles relation og samvær med børn, i personalegrupperne i alle børnehuse. For at hjælpe dialogen på vej, har vi udarbejdet

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Alle mænd er nogle svin

Alle mænd er nogle svin Alle mænd er nogle svin Jeg tror, du vil kunne lide mit næste blogindlæg, sagde jeg til min drengeven (jo, dem har jeg sgu også). Det handler om, at kvinder er nogle hykleriske sexister. Ikke overraskende

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Den besidderiske kærlighed 3. At spille den besidderiske kærlighed 6. Dine opgaver i løbet af scenariet 7

Den besidderiske kærlighed 3. At spille den besidderiske kærlighed 6. Dine opgaver i løbet af scenariet 7 1 Den besidderiske kærlighed 3 Fortællingerne 4 Kontroltabet 4 At spille den besidderiske kærlighed 6 Monologerne 7 Dine opgaver i løbet af scenariet 7 Værktøjer 10 2 Den besidderiske kærlighed Scenariet

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen.

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen. 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 19. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/31/138/596//441/439/326/308 Uddelingssalme: se ovenfor: 326 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26

Læs mere

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm:

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1:

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Beskrivelse: Intern konflikt i patruljen. Simple og klare udsagn som skal placeres på konflikttrappen. Slutter med påvirkning af konflikten udefra hvor TL er et

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

TEMA: FESTEN. Elevmateriale TEMA: FESTEN ELEVMATERIALE

TEMA: FESTEN. Elevmateriale TEMA: FESTEN ELEVMATERIALE TEMA: FESTEN Elevmateriale HALLO - JEG ER IKKE FULD! I skal nu klippe udsagnene på næste side ud. Hvert udsagn er sat sammen i par og passer til et af trinene på konflikttrappen. I skal forestille jer,

Læs mere

Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til det, Johanne har skrevet i stilen? Hvad siger du til drengene? Hvad er din handling efterfølgende?

Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til det, Johanne har skrevet i stilen? Hvad siger du til drengene? Hvad er din handling efterfølgende? Johanne på 15 år er dårlig begavet. I en stil skriver hun en historie med meget konkrete beskrivelser af, hvordan historiens hovedperson skal sutte på sin fars tissemand, hvordan den smager etc. Johanne

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

TEMA: VENSKAB. Elevmateriale TEMA: VENSKAB ELEVMATERIALE

TEMA: VENSKAB. Elevmateriale TEMA: VENSKAB ELEVMATERIALE TEMA: VENSKAB Elevmateriale HOLD NU KÆFT OG LYT! Om lidt kommer en af dine klassekammerater og fortæller dig noget fra sit liv. Hvad skal jeg gøre? DU SKAL NU PRØVE AT VÆRE EN GOD LYTTER. DET GØR DU VED

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Så sagde vi, at du var faren

Så sagde vi, at du var faren Et Worst Case Scenario Skrevet til Projekt Særimner / Forum 2012 Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen Særlig tak til spiltesterne Maria Bergmann Hamming, Henrik Dall, Kenneth Blå Minotaur Brynning,

Læs mere

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt KYS FRØEN Kunsten at bruge utroskab positivt ALLE forhold oplever før eller siden utroskab eller optakten til det. Derfor er det vigtigt, at du kender kunsten at vende utroskab til noget positivt. Utroskab

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV TUBA TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkoholmisbrugere. I TUBA kan unge mellem

Læs mere

AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA?

AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA? AT-KOMMA eller ikke AT-KOMMA? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne elevernes evne til at finde ud af, hvilken rolle ordet at spiller i sætningen. Brug af grammatisk komma. - Sætninger med at i

Læs mere

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan.

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Kommunikation At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Hvis du har været til en vild fest, er det sikkert

Læs mere

Moderator kursus. En grooming chat

Moderator kursus. En grooming chat Moderator kursus En grooming chat Nuller17: Jeg sys bare Justin er viiildt lækker. Hans nye nummer sparker røv! Dansk musik stinker. Sultan: Klam fyr men fedt nummer ;-) men intet slår Barry White! Sweetleg:

Læs mere

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013 (...) Et manuskript af Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel 7. Gennemskrivning, august 2013 SC 1. INT. KØKKEN - DAG Alt foregår i et overklasse hus, så køkkenet er pænt og stilfuld. August

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere