Øvelser til forhånd og baghånd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Øvelser til forhånd og baghånd"

Transkript

1 Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål, dvs. i dette tilfælde at lære spilleren at slå forhånd eller baghånd. Det behøver ikke kommunikeres ud til spillerne, men der skal være regler i spillene, som giver mulighed for at fokusere på forhånd eller baghånd(eller måske begge grundslag). Husk igen at tænke i Play and Stay princippet mht. bane og bold.

2 Spil med forkert hånd Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Træneren starter med kurveøvelse og derefter prøver man at spille med hinanden. Den ene starter med den rigtige arm, at holde ketsjeren med. Derefter skifter man. Indøver koordination og bevægelser i den forkerte hånd/arm. God til indøvning af 2- hånds baghånd(forhånd med den forkerte arm). Variationer: Der kan startes kort på denne måde, hvis man skal træne et nyt tema/slag. Det kan være sjovt, specielt for de øvede.

3 Bjergbestiger Område på banen: I servefelterne eller hele banen. Spillerniveau: Let øvede. Beskrivelse: Det gælder om at komme øverst op på bjerget = plads 5. Kan spilles ved 4 eller flere spillere. Der er 4 spillere på banen, den spiller som taber bolden ryger på skadestuen og en ny spiller kommer ind på banen. Der er en mellemstation ved netstolpen. Bolden sættes i gang til spilleren på plads nr spillere dækker en banehalvdel hver el. 1 servefelt hver. Variationer: Bolden må ramme flere end 1 gang på jorden. Kan også spilles, hvor alle eller nogle spiller i par. Man skiftes til at slå til bolden i par.

4 Pletskytten Evt. kegler. Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Alle. Beskrivelse: Skyd til måls efter felter eller kegler på banen, point for hver gang et målfelt rammes. Kan være enten i hold eller individuelt og kan foregå på tid eller med et bestemt antal bolde. Der skydes med forhånd eller baghånd. Variationer: Der kan anvendes andre slag, alt efter hvilket slag der trænes.

5 Linje verdensmester Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Spiller sammen 2 og 2 og det gælder om at ramme linjerne. F. eks grøftgrøft, midterlinje-grøft, sidelinje-sidelinje. Spilles først med forhånd og derefter med baghånd. Variationer: Der kan spilles med point. Der kan anvendes andre fastsatte områder på banen, alt efter spillerniveau.

6 R-Ø-V Område på banen: I servefelterne eller andre optegnede felter på banen. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Hver spiller dækker sit eget felt. Hver spiller har 3 liv, den spiller som taber bolden mister et liv. Den spiller der først mister alle sine liv skal stiller sig ned til hegnet med ketsjeren for røven. De andre har så 1 skud hver til at ramme. Der spilles kun med forhånd eller baghånd. Variationer: Andre bogstaver/ord kan anvendes.

7 V-i-n-d-e-r Område på banen: I servefelterne. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Det er samme princip som Røv. Forskellen er, at når en spiller vinder en bold, så får man et bogstav. Når man har V-I-N-D-E-R, så har man vundet. Variationer: Der kan anvendes andre ord.

8 Grib bolden og lev Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Alle. Beskrivelse: To hold stiller op i en række på hver side af nettet. Baglinien kan være servestregen, men banen optegnes som altid efter spillernes niveau. Slår en spiller en bold i nettet eller ud, så dør man og stiller sig om på den anden side af nettet med en hånd på nettet, og uden ketsjer. Hvis man griber en bold, så er man levende igen, og kan gå tilbage til sit hold. Variationer: Der kan sættes flere bolde i spil.

9 Spil over arm Område på banen: Kan være alle steder på banen. Spillerniveau: Øvede Beskrivelse: 2 spillere er sammen og man holder fast om hinandens håndled. De to arme er nu nettet, hvor bolden skal spilles over bolden skal hoppe før den må slås tilbage over nettet. Denne øvelse kræver teknik og spilforståelse. Variationer: De meget dygtige kan anvende deres forkerte arm i stedet.

10 Tennisvolley Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Let øvede øvede. Beskrivelse: Der spilles to hold mod hinanden. Ligesom almindelig volleyball, så skal bolden over nettet. Her må bolden dog godt hoppe en gang på jorden mellem hver spiller på holdet. Max. 3 berøringer pr. hold før bolden skal ovet nettet igen. Variationer: Juster reglerne så det ikke er for svært for de mindste. F.eks. tillad at bolden må hoppe på banen flere gange. Man kan også have flere berøringer pr. spiller. Der kan spilles sæt, eller blot først til 11 point. Det afhænger af tiden, som er til rådighed.

11 Sol-spillet Materialer: 1 hulahopring. Ketsjer og bold. Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Let øvede Beskrivelse: Der lægges en hulahopring et sted på den ene banehalvdel. Spillerne stiller sig op på en række på den modsatte side af banen. Træneren spiller bolde til spillerne på skift. Det gælder om at ramme indenfor ringen, hvilket giver et point. Slår spilleren bolden ud af banen eller i nettet skal de lægge deres ketsjer ved ringen som en solstråle og de kan være med igen, når deres ketsjer bliver ramt at en af de andre deltageres bolde. Variationer: Der kan gives point for hver gang man rammer solen. Spillet kan udvides med en ring inde i den store ring. Rammes der indenfor denne ring gives der 2 point og alle spillere der har deres ketsjer liggende ved ringen kan være med igen. Der spilles med enten forhånd eller baghånd.

12 Træk et kort Materialer: Kortspil. Flere kortspil ved mange spillere. Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Både forhånd og baghånd. Der spilles parvis, hvor man trækker et kort. Bolden slås over nettet det antal gange som kortet viser. Det gælder om at få samlet flest kort sammen. De mindste skal ikke få den over i træk, men blot slå bolden over det antal som kortet viser. Rød = forhånd og sort = baghånd Når jokeren trækkes, må du som træner bestemme, hvad der skal ske. Det behøver ikke at være tennis. Når tiden er gået tæller hvert hold værdien af deres kort sammen og holdet med højest værdi har vundet. Variationer: Det er træneren som afgør om bolden må ramme jorden to gange, om spillerne skal have bolden over i træk eller noget helt tredje. Husk igen: Variation i forhold til spillernes niveau.

13 Speed-tennis Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Let øvede øvede. Beskrivelse: To hold mod hinanden. Der må kun slås ét slag af gangen og derefter kommer en anden spiller ind. Det er vigtigt, at der er fart over spillet hele tiden. Derfor tilpasses banestørrelse og der kan indføres en regel om én ketsjer pr. hold, som gives videre efter hvert slag. Hvis der er mange spillere på banen deles spillerne op i flere hold, så der er kort ventetid. Variationer: Alternativt skal man hver gang ned og røre en spand/baghegnet, når ketsjeren er givet videre til den næste.

14 Sol- og skyggeside Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Let øvede - øvede. Beskrivelse: Til spillet kræves mindst 4 spillere, med halvdelen i hver ende af banen. Hvis der er et ulige antal spillere, fungerer det bedst, hvis der er flest i skyggesiden. Det er muligt at arrangere øvelsen som både single eller double. Træneren sætter bolden i gang. Princippet ved øvelsen er, at man har en skyggeside (taber) og en solside (vinder). Når man spiller i solsiden, har man mulighed for at score point, hvilket sker, hvis man vinder en bold. På skyggesiden har man mulighed for at komme i solsiden, dette gør man ved at vinde en bold. Hvis man taber en bold på skyggesiden, går man om bag i rækken igen. På solsiden spiller man 2 bolde i træk. Man får point for hver bold man vinder i solsiden og man skifter med spilleren fra skyggesiden. hvis man taber. Variationer: Der kan gives ekstra point hvis man vinder med et bestemt slag, og tilsvarende kan man miste point, hvis man taber bolden på en bestemt måde.

15 21 er Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Kræver 3 eller flere spillere. Spiller A og B - der venter - starter i den ene ende af banen og spiller C i den anden. Spiller A spiller 2 bolde mod spiller C. Derefter løber spiller A ned i den ende af banen hvor spiller C står. Spiller C spiller nu 2 bolde mod B, hvorefter C løber op i den ende af banen hvor B står. B spiller nu mod A. Man spiller altså 4 bolde før man skifter ende 2 bolde mod en modstander og 2 bolde mod en anden modstander. Man får 1 point hver gang man vinder 1 bold. Det gælder om at nå 21 point først.. Variationer: Kan evt. spilles som double. Der bruges kun forhånd og baghånd. Der kan udvides med serven til de bedste spillere.

16 Op -og nedrykning Område på banen: Servefelterne eller hele banen. Spillerniveau: Alle. Beskrivelse: Kan spilles med mange forskellige regler. Udgangspunktet er halvbanespil med point og med en vinder- og taberende. Der skal vindes to bolde for at komme i vinderenden f.eks. en fra baglinjen og en fra netposition. Der spilles på tid og efter hvert tidsinterval rykker spillerne enten op eller ned. Variationer: Der kan ændres pointsystem, så der spilles flere/færre point for at komme i vinderenden.

17 Op og nedrykning med hulahopring Område på banen: Servefelterne eller hele banen. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Det samme spil, men der spilles med en hulahopring i stedet for et net. Bolden skal hele tiden over skulderhøjde, inden den skal lande i ringen. Cirklen kan også tegnes med en liniekost. Variationer: Der kan også spilles uden at man rykker op og ned. Det kan også bestemmes at bolde blot skal skydes op i luften ved hvert slag(så er det nemmere at kontrollere for spillerne).

18 Ram-spanden-tennis Materialer: 2 spande. Ketsjer og bold. Område på banen: Servefelterne eller hele banen, alt efter spillerniveau. Spillerniveau: Alle. Beskrivelse: Der stilles i alt to spande op, en i hvert servefelt. Det gælder om at ramme ned i modstanderens spand. Der gives eks. 1 point for hver gang bolden rammer i spanden. Der spilles med forhånd og/eller baghånd. Variationer: Der kan ændres pointtildeling. Der kan opstilles flere spande eller tegnes på banen, så man eks. får minus point, hvis der rammes div. felterne/områder på banen.

19 Trille æg med ketsjer Område på banen: Halvdelen af banen. Spillerniveau: Alle. Beskrivelse: To hold spiller mod hinanden. Holdene står på doublelinierne, hvis det er de større og øvede børn ellers står holdene tættere på hinanden. Igen vurderer træneren niveauet. Boldene skal trilles mod ketsjeren, ved at bruge ketsjeren som en golfkølle. Hver gang at der kommer en bold bag modstanderens linie(i deres hønsegaard), så bliver der givet ét point. Der fastsættes af træneren et vinderantal af point afpas dette tal så øvelsen ikke tager for lang tid. Hvis tiden er presset, så er det altid nemmere, at spille en øvelse på tid. Variationer: Der kan sættes flere bolde i spil.

20 På linje Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Let øvede øvede. Beskrivelse: To par spiller mod hinanden. Begge par starter på baglinjen. Det par der vinder en bold rykker frem til næste position på banen. Taber et par en bold rykker parret en position tilbage. Positionerne er baglinje, servelinje og nettet. Vinder et pr en bold ved netpositionen får parret 1 point. Der kan f.eks. spilles bedst af 3 sæt til 3 point i hvert sæt. Sideskift efter hvert sæt, evt. sideskift efter hvert eller hvert andet point i afgørende sæt. Variationer: Der kan laves mange streger på tværs af banen. Til de yngste laves der kun streger i servefeltet.

21 Grundslag i blinde Materialer: Stofstykke til øjnene. Ketsjer og bold. Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Let øvede øvede. Beskrivelse: Spillerne er sammen i par. En fra hvert par har bind for øjnene. Spilleren med bind for øjnene skal nu slå bolden over nettet med forhånd og derefter en bold med baghånd(brug det grundslag som er dagens tema). Makkeren kaster bolden op. Point kan tildeles ved at give ét point pr. bold som slås over nettet. Variationer: Der spilles eks. 2 minutter, hvorefter træneren fløjter, og der byttes, så makkeren får bind for øjnene.

22 Mini Davis Cup Område på banen: Hele banen. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: To hold spiller mod hinanden. Der skiftes hele tiden mellem single og double. Hvert hold inddeler deres spillere efter styrke. Spillet foregår efter samme system som pyramiden, dog tælles der point i stedet. Der kan f.eks. spilles bedst af 3 sæt til 15 point i hvert sæt. Holdene skifter banehalvdel efter hvert sæt. Få partier kan være målet, eksempelvis først til 3 partier. Variationer: Mini Davis Cup egner sig kun til træning med få deltagere og mange baner. Der kan evt. nøjes med kun at spille doubler, hvor man tæller partier sammen i de to hold.

23 Skydeteltet Materialer: Boldrør, kegler eller andre ting at skyde efter. Område på banen: Hele banen eller mindre del af banen. Spillerniveau: Alle. Beskrivelse: Der opstilles boldrør, kegler, spande og andre ting, som skal skydes ned med forhånd eller baghånd. Der gives point for hver ting, som skydes ned. Tingene kan stå bag en træner, som fodrer bolde. Variationer: Øvelsen kan også gennemføres ved, at tingene står oppe ved nettet på en bænk ol., og spillerne selv sættes bolden i gang. Endelig kan øvelsen gennemføres i hold, hvor en fra hvert hold skyder på skift. Point tælles sammen i holdet. Træneren afsætter en vis tid til øvelsen.

24 Ping-Pong - let Område på banen: I servefelterne. Spillerniveau: Let øvede Beskrivelse: Bolden slås i jorden på den ene side af nettet og må først slås i jorden af den anden spiller når bolden har ramt jorden på den anden side af nettet. Variationer: Banen kan ved meget øvede spillere udvides. Man kan ikke spille med volleyregler, så man er flere sammen på et hold.

25 Vild Ping-Pong - øvede Område på banen: I servefelterne. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Er en variation af almindelig ping-pong. Bolden må ikke ramme jorden når den kommer til spilleren, men skal slås ned i jorden inden den passerer nettet igen. Variationer: Man kan også her være flere spillere på samme hold.

26 Rundt om nettet Område på banen: Servefelterne. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Det gammelkendte spil rundt om nettet, som i bordtennis, hvor der spilles rundt om bordet. Hver spiller har et antal liv f.eks. 3 det betyder at en spiller må misse 3 bolde før vedkommende er ude af spillet. Der spilles i servefeltet og der må ikke slås hårdt. Igangsætning skal være forskellige spillere/side. Variationer: Ved de bedre spillere anvendes en større bane. Der kan altid indføres flere regler, såsom at bolden skal være bag servelinien, at den må hoppe to gange ol.

27 Bordtennisdouble Område på banen: Servefelterne. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Spillerne skiftes til at slå til bolden. Variationer: Banen udvides, hvis spillerne er i stand til at spille på en større bane. Man kan også indføre en regel om én ketsjer pr. hold.

28 2 berøringer Område på banen: I servefelterne. Spillerniveau: Øvede. Beskrivelse: Bolden skal ramme jorden én gang og spillerne skal røre bolden 2 gange med ketsjeren. Man må ikke lave oplæg til sig selv og man må ikke slå hårdt. Variationer: Bolden må ikke ramme jorden. Som variation kan man benytte en berøring med ketsjer og en med kroppen (f. eks hånden, foden eller brystet). Banen kan udvides til et større areal.

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

Brug bolden 4. Flere idéer på spil

Brug bolden 4. Flere idéer på spil Brug bolden 4 Flere idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis............................... 3 Tennis................................... 7 Fodbold.................................. 10 Håndbold................................

Læs mere

Øvelseshæfte. over 12. Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling

Øvelseshæfte. over 12. Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling Øvelseshæfte over 12 Spillestil Holdets udvikling Personlig udvikling 2009 Kære DGI fodboldskole ledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af vores fodboldskoler i DGI. Det kan

Læs mere

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 TURNERINGSFORMER Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 2 Bondeskak 3 Arm & hjerne skak 3 Lynskak 4 Nedtrapning 4 De tapre riddere 5 Alle-mod-alle turnering 5 Handicapturnering

Læs mere

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege! Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er

Læs mere

6-14 årige. Øvelseshæfte. Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder NU MED NYE ØVELSER. SoccerTrix. - elektroniske lektier

6-14 årige. Øvelseshæfte. Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder NU MED NYE ØVELSER. SoccerTrix. - elektroniske lektier Øvelseshæfte 6-14 årige SoccerTrix - elektroniske lektier Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder til fodboldskolens børn NU MED NYE ØVELSER 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker

Læs mere

get moving inspirationskatalog 60 minutter om dagen og gerne mere www.getmoving.dk

get moving inspirationskatalog 60 minutter om dagen og gerne mere www.getmoving.dk get moving 60 minutter om dagen og gerne mere inspirationskatalog www.getmoving.dk Get Moving Inspirationskatalog Sundhedsstyrelsen, 2015 Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København S Emneord:

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Følgende ideer er ment som praktiske og konkrete ting, man kan bruge i matematik-undervisningen i de yngste klasser. Nogle af aktiviteterne kan bruges til

Læs mere

Tal om tal. Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring

Tal om tal. Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring Tal om tal Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring Tal om tal Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring. Dette hæfte giver inspiration til arbejdet med børns kendskab til tal i hjemmet, i børnehaven

Læs mere

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 -

DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - DANSK TENNIS FORBUNDS SPILLEREGLER - Opdateret d. 1. januar 2010 - Single 01 Banen 02 Fast tilbehør 03 Bolden 04 Ketsjeren 05 Server og modtager 06 Valg af side og serv 07 Serven 08 Fodfejl 09 Aflevering

Læs mere

Øvelseshæfte. 9-12 årige Teknisk træning - afslutninger Koordinationstræning Kampen - at spille med andre

Øvelseshæfte. 9-12 årige Teknisk træning - afslutninger Koordinationstræning Kampen - at spille med andre Øvelseshæfte 9-12 årige Teknisk træning - afslutninger Koordinationstræning Kampen - at spille med andre 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker den højeste kvalitet ved afholdelse af

Læs mere

Træningslege og idrætsaktiviteter

Træningslege og idrætsaktiviteter Træningslege og idrætsaktiviteter til børnetræning i fægtning. Redaktion Martin Wiuff Oktober 2000, opdateret maj 2001 Indholdet ikke offentliggøres eller videregives til andre end medlemmer af Hellerup

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer DARTREGLER Hvem skal starte? Almindeligt træningsspil kan afgøres ved, at hver spiller kaster en dart. Den, der rammer nærmest bull, starter. Denne form for afgørelse kaldes»middle for diddle«. I nogle

Læs mere

Trænerstart. Trænerstart. - med bolden i centrum

Trænerstart. Trænerstart. - med bolden i centrum Inspirationshæfte DBU Uddannelse Trænerstart Trænerstart - med bolden i centrum Trænerstart Forord Kære nye træner! Du er førstegangstræner? måske er du sågar nødløsningen på din søns/datters hold? Fortvivl

Læs mere

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo )

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo ) BØRNEAKADEMIET Øvelsesgeneratoren: 1 2 3 4 5 6 Hvad vil du opnå med øvelsen? Hvad er målet? Opstil situationer i spillet, hvor færdigheden bruges Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel,

Læs mere

Ludvig. en cykelkanin. Sådan blev KOLOFON 20 CYKELLEGE. sjov cykeltræning for alle børn

Ludvig. en cykelkanin. Sådan blev KOLOFON 20 CYKELLEGE. sjov cykeltræning for alle børn 20 Cykellege sjov cykeltræning for alle børn Inkl. eventyret: Sådan blev Ludvig en cykelkanin KOLOFON 20 CYKELLEGE Sjov cykeltræning for alle børn Udarbejdet af Dansk Cyklist Forbund med støtte fra TrygFonden

Læs mere

Johnbold foregår så hurtigt at mange fotos vil være rystede og viser dobbelte steger, hvor der i virkeligheden kun er én streg.

Johnbold foregår så hurtigt at mange fotos vil være rystede og viser dobbelte steger, hvor der i virkeligheden kun er én streg. Johnbold Johnbold er så hurtigt og spændende at man har brug for to dommere Johnbold giver mere motion end noget andet havespil Johnbold gør ikke forskel på mænd og kvinder Johnbold egner sig bedst til

Læs mere

Historiske lege 1920erne-30erne

Historiske lege 1920erne-30erne Historiske lege 1920erne-30erne Introduktion Der har ikke altid været meget plads eller tid til at lege. Men børn har dog alligevel altid fundet ud af, hvordan de kunne lege inden for de rammer der var.

Læs mere

1 byggeplads denne viser 4 felter med plads til bygningsbrikker. Hvert felt hører til en bestemt type valuta.

1 byggeplads denne viser 4 felter med plads til bygningsbrikker. Hvert felt hører til en bestemt type valuta. Alhambra Et spil af Dirk Henn for 2-6 spillere. De bedste bygmestre fra Europa og den arabiske verden vil bevise deres kunstfærdige arkitektur. Du har fået stillet deres bygningsarbejdere til rådighed

Læs mere

Tip til 1. runde af Georg Mohr-Konkurrencen Kombinatorik

Tip til 1. runde af Georg Mohr-Konkurrencen Kombinatorik Tip til 1. runde af - Kombinatorik, Kirsten Rosenkilde. Tip til 1. runde af Kombinatorik Her er nogle centrale principper om og strategier for hvordan man tæller et antal kombinationer på en smart måde,

Læs mere

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Sociale lege 4 Samarbejdsøvelser 8 Kreative øvelser 14 Idégenerering 18 Hjernegymnastik 25 Pjattelege 28 Sociale lege Rækkefølge-leg

Læs mere

En arbejdsplads i bevægelse

En arbejdsplads i bevægelse TEMA Bevægelse på arbejdspladsen Idékatalog En arbejdsplads i bevægelse Ideer til fysisk aktivitet på kontoret En arbejdsplads i bevægelse Bevægelse er vigtigt for vores sundhed og velbefindende. Derfor

Læs mere

Svømmeprogram 3. august 2015

Svømmeprogram 3. august 2015 Svømmeprogram 3. august 2015 Introduktion - Formiddag Reglerne i hallen Navneleg med dyr Vi passer på hinanden i svømmehallen Ikke hoppe i vandet før instruktøren har givet tilladelse hertil Man må ikke

Læs mere

Brug bolden 1. Gamle lege og boldspil

Brug bolden 1. Gamle lege og boldspil Brug bolden 1 Gamle lege og boldspil Indhold i dette hæfte: Forord: Boldens historie................... 3 Fedtefad og trebold....................... 5 Tårnbold................................ 7 Langbold.................................

Læs mere

SlåsNu. Skab slåskultur med slås-lege. Få ro i klassen - få styr på de vilde drenge. Skab succes oplevelser til ikke idrætsvante børn.

SlåsNu. Skab slåskultur med slås-lege. Få ro i klassen - få styr på de vilde drenge. Skab succes oplevelser til ikke idrætsvante børn. 1 SlåsNu Skab slåskultur med slås-lege Få ro i klassen - få styr på de vilde drenge. Skab succes oplevelser til ikke idrætsvante børn. Kom mobning til livs. Gør jeres skole og institution mere drengevenlig.

Læs mere

SÆT GANG I LEGEN - NYE LEGE OG IDEER TIL MERE BEVÆGELSE I SKOLEN. Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen Lars Hazelton

SÆT GANG I LEGEN - NYE LEGE OG IDEER TIL MERE BEVÆGELSE I SKOLEN. Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen Lars Hazelton SÆT GANG I LEGEN - NYE LEGE OG IDEER TIL MERE BEVÆGELSE I SKOLEN Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen Lars Hazelton SÆT GANG I LEGEN nye lege og idéer til mere bevægelse i skolen Søren Nabe-Nielsen Kim Larsen

Læs mere