NYHEDSBREV. Februar 2009 Blad 820. UU skal stå på 2 ben

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. Februar 2009 Blad 820. UU skal stå på 2 ben"

Transkript

1 Februar 2009 Blad 820 UU skal stå på 2 ben BKF mener, at Ungdommens Uddannelsesvejledning skal opprioritere indsatsen i forhold til de 20 % af en ungdomsårgang, der ikke gennemfører en kompetencegivende uddannelse og det er vigtigt at UU udvikler nye vejledningsformer og at man løbende dokumenterer sine resultater og ressourceforbrug. Det fremgår af et notat BKF har udarbejdet, som opfølgning på den rapport om Rambøll udarbejdede for nylig for Undervisningsministeriet om uddannelses- og erhvervsvejledningen i uddannelsessystemet. Notatet er også en kommentar til den sidste måneds debat om UU`s organisatoriske placering i kommunerne. Hovedpunkter i UUnotatet Det fremgår bl.a. af notatet: At Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) medvirker til at skabe helhed og sammenhæng i vejledningsindsatsen i kommunerne At UU funderes på såvel børne- og familieområdet som på arbejdsmarkedsområdet i kommunerne, således at uddannelsesperspektivet bliver for livet og ikke kun et kortsigtet uddannelses- og arbejdsmarkedsperspektiv (jobvalg) At UU sikrer en løbende kvalitetsudvikling af vejledningsindsatsen i kommunerne At UU udvikler nye vejledningsmetoder ikke mindst i forhold til de unge, der i dag ikke gennemfører en kompetencegivende uddannelse At UU styrker og udvikler sit samarbejde med skolerne, de kommunale jobcentre, ungdomsuddannelserne og Studievalg. Læs BKF`s notat om UU på Nyt biblioteksudvalg Kulturminister Carina Christensen nedsætter nu et udvalg, som skal se på, hvordan bibliotekerne kan bidrage til at føre regeringens globaliseringsstrategi ud i livet. Udvalgets fokus er folkebibliotekernes rolle i vidensamfundet, og arbejdet skal give overblik over allerede opnåede resultater og erfaringer samt gode idéer til fortsat udvikling af bibliotekerne.

2 Februar 2009 Blad 821 Kulturministeren mener "Jeg ser bibliotekerne som helt centrale kultur- og videninstitutioner i dagens samfund. Og det skal vi sikre, at de også er i morgendagens samfund. Det udvalg, som vi nu nedsætter, skal derfor have fokus på bibliotekernes fortsatte udvikling. Målet er, at vi fortsat kan indrette vores bibliotekstjenester, så alle får det fulde udbytte. Jeg følger meget opmærksomt bibliotekernes udvikling, og jeg ser frem til at modtage udvalgets anbefalinger i starten af 2010". Udvalget skal forholde sig til behovet for yderligere udvikling af bibliotekernes digitale infrastruktur, samspillet mellem digitale og traditionelle bibliotekstilbud, modeller for formidling af digital kulturarv og licensbelagte medier, modeller for læring og eksempler på nye partnerskaber. Arbejdet skal respektere den gældende lovgivning og arbejdsdeling mellem staten og kommunerne på biblioteksområdet. BKF medlem af udvalget Formand for udvalget er direktør Jens Thorhauge fra Styrelsen for Bibliotek og Medier. Udvalget sammensættes efter udpegning, således at kulturministeren udpeger tre medlemmer, mens KL, Danmarks Biblioteksforening, Bibliotekschefforeningen, Danmarks Forskningsbiblioteksforening, Centralbibliotekerne, Bibliotekarforbundet og Børne- og kulturchefforeningen hver udpeger et medlem. Flemming Olsen, formand for kulturnetværket, bliver BKF`s medlem af udvalget. BKF mener BKF finder det positivt, at der nedsættes et udvalg, der skal se på bibliotekernes rolle i et globaliseret samfund. Det vil være BKF`s hovedfokus i udvalget. Herudover vil foreningen have fokus på fremtidens bibliotek hvad angår roller og formidlingsformer samt indsatsen overfor bibliotekssvage grupper. Udvalget skal have afsluttet sit arbejde i starten af Læs kommissoriet for udvalgsarbejdet på Læs også BKF-formandens kommentar om biblioteker på Ændringsforslag om adoption uden samtykke Udvidelse af adgangen til adoption Familiestyrelsen under Justitsministeriet har fremsendt forslag til høring om ændring af adoptionsloven. Hovedformålet med lovforslaget er at sikre anbragte børn størst mulig kontinuitet og stabilitet under deres opvækst. Det foreslås at udvide adgangen til tvangsadoption af børn under 1 år og af børn, der har væres anbragt uden for hjemmet i mindst 3 år, hvis det vurderes, at forældrene varigt vil være ude af stand til at varetage omsorgen for barnet.

3 Februar 2009 Blad 822 Forslaget indebærer, at det - som ved andre tvangsmæssige foranstaltninger - er kommunens Børne- og Ungeudvalg, der skal behandle en sag om tvangsadoption, hvorefter sagen sendes til statsforvaltningen, der træffer endelig afgørelse om adoption. Godkendelsesprocedurer BKF mener Adoptanter af små børn (fremmedadoption) foreslås underlagt samme godkendelsesprocedure, som eksisterer for adoptanter til udenlandsk fremmedadoption. Hvis der i forvejen er en kvalificeret relation mellem barn og adoptionsansøgeren eksempelvis en familieplejer - vil dette blive betragtet som en familieadoption, og ansøgeren skal ikke godkendes som adoptant. BKF ser forslaget vedrørende udvidelse af adgangen for tvangsadoption som en god mulighed for, at skabe større sikkerhed og kontinuitet under opvæksten for børn og unge, der ikke har udsigt til at forældrene vil kunne komme til at tage sig af dem. BKF har endvidere i sit høringssvar anbefalet at det undersøges, om en smidiggørelse og/eller lempelse af de generelle adoptionsbestemmelser vedrørende danske børn både åbne og lukkede i flere tilfælde end i dag, burde kunne træde i stedet for familiepleje eller institutionsanbringelse. Høringssvaret kan i sin helhed læses på Barnets Reform Dialogmøde 5 inspirationsmøder Satspuljepartierne har med satspuljeaftalen for 2009 taget hul på arbejdet med Barnets Reform. Målet med Barnets Reform er at forbedre indsatsen i forhold til udsatte børn og unge og sætte fokus på nogle af de udfordringer, der ikke blev løst med anbringelsesreformen. Der har i januar måned været gennemført to dialogmøder med de socialpolitiske ordførere BKF har her været repræsenteret ved Jette Runchel. Udfordringerne på området er meget komplekse, og det er nødvendigt at finde grundige og langtidsholdbare løsninger. Velfærdsministeriet har derfor iværksat et udredningsarbejde omkring udfordringer og løsninger på området. BKF er sammen med en række fagfolk, interessenter, forskere mv. på området inviteret til at deltage i 5 inspirationsmøder i januar-april Temaerne for møderne er: Særlige risikogrupper Plejefamilier Tidlig indsats Vidensbaseret arbejde/uddannelse af sagsbehandlere Tilsyn med anbringelsessteder Økonomi på anbringelsesområdet.

4 Februar 2009 Blad 823 Resultatet af udredningsarbejdet vil hen over sommeren 2009 danne baggrund for de politiske forhandlinger mellem satspuljepartierne om indholdet i Barnets Reform. Der sigtes mod et forhandlingsresultat i oktober måned, hvorefter de konkrete lovforslag kan forventes i løbet af BKF- notat BKF vil i løbet af foråret udarbejde et notat om de aktuelle udfordringer, som foreningen ser i forhold til kommunernes opgave på børne-/familieområdet. Det landsdækkende netværk på dette fagområde bidrager selvfølgelig med input til notatet, men skulle du have nogle synspunkter, er du velkommen til at maile dem til netværket ved Bruno Borella på brbo@rebild.dk. Politikere i børne - og ungeudvalget Politikerne skal have ejerskab Det giver ingen mening at smide kommunalpolitikerne ud af de børne - og ungeudvalg, der træffer beslutninger om anbringelse af børn og unge uden for hjemmet. BKF tager dermed afstand fra De Konservatives forslag om, at børnesager ikke skal afgøres af tilfældige politikere, der tilfældigvis er havnet i et børne og ungeudvalg. Det er vigtigt, at kommunalpolitikerne har ejerskab til de beslutninger, der træffes på børneområdet, og at de involveres, når en kommune griber ind over for et barn og en familie. Det er en del af vores folkestyre, ligesom vi anvender domsmænd i retssager. BKF finder ikke, at man løser problemerne omkring de svære anbringelser blot ved at etablere ekspertudvalg og understreger, at sager, når de lægges op i udvalget, er forberedt grundigt af et uvildigt sekretariat. Læs Ritzau-telegram og pressemeddelelse på Høringssvar om specialundervisning Læs BKF` s høringssvar om specialundervisning på dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder på Rapport fra EVA om kvalitetsrapporter Hvordan og på hvilke betingelser fungerer kvalitetsrapporterne som et udviklingsredskab for kommuner og skoler? Og hvilken betydning har de for kommunernes og skolernes praksis? Det er to centrale spørgsmål som EVA skal besvare i undersøgelsen af kvalitetsrapporter. Undersøgelsen er opdelt i tre delprojekter: 1. Kortlægning af kvalitetsrapporter 2. Analyse af kommunernes arbejde med kvalitetsrapporterne 3. Kvalitetsrapporternes betydning for praksis.

5 Februar 2009 Blad 824 Du kan læse mere om undersøgelsen og de enkelte delprojekter i projektbeskrivelsen. Undersøgelsen er bestilt af Formandskabet for Skolerådet. Den forløber over en periode på 3 år. Offentliggørelse EVA offentliggjorde delrapport 1 i januar Delrapport 2 skulle oprindelig være offentliggjort i januar 2009, men den udskudte frist for kommunernes aflevering af kvalitetsrapporter betyder at delrapport 2 ligeledes er blevet udskudt. Til brug for sin beretning har formandskabet for Skolerådet anmodet EVA om at få en afrapportering på en del af delundersøgelse 2 i form af et notat om kommunernes handlingsplaner. EVA har offentliggjort notatet den 27. januar Delanalysen vil også indgå i den samlede delrapport 2 som EVA planlægger at offentliggøre den 19. maj Læs mere på National strategi for velfærdsuddannelser KL, FTF, Danske Regioner og Professionshøjskolernes Rektorforsamling definerer i den kommende tid en national strategi for at få flere unge til at tage en velfærdsuddannelse. BKF deltager i dette arbejde og BKF`s formand deltager i et møde med Undervisningsministeren herom d. 16. marts. Mere herom i kommende numre af BKF- nyt. De fleste vælger 2 linjefag i læreruddannelsen Undervisningsministeriet har nu fået de foreløbige tal for den første årgangs valg af 2. og 3. linjefag og kan danne et foreløbigt overblik over årgangens samlede valg. De studerendes endelige valg forventes at ligge klar midt i maj. Hvor de studerende tidligere skulle vælge fire linjefag, skal de nu vælge to eller tre. Samtidig er der sket en nedgang i antal optagne studerende på læreruddannelsen de seneste år. Det betyder, at der er færre linjefagsvalg på den nye læreruddannelse end på den tidligere. På måletidspunktet var det samlede antal valg af linjefag på den nye uddannelse Det gennemsnitlige antal valg per årgang fra var Det svarer til en reduktion på 37 procent. Formålet med at reducere antal linjefag var at styrke den faglige fordybelse i det enkelte fag. For de fag, der har en lav søgning på landsplan, kan det blive aktuelt at etablere en arbejdsdeling mellem læreruddannelsesstederne inden for den enkelte professionshøjskole, så nogle fag kun bliver udbudt et sted.

6 Februar 2009 Blad 825 Et problem at færre søger at blive lærer Udviklingen skyldes i høj grad, at færre studerede end tidligere søger ind på læreruddannelsen. Det er derfor ikke sikkert, at problemet med den manglende tilgang i nogle fag kan løses ved at ændre strukturelt i uddannelsen. Læs mere på Sårbare børn har ringe fritidsliv Børn, der modtager sociale foranstaltninger, er ikke så aktive i fritiden som andre børn. De deltager ikke så ofte i organiserede fritidsaktiviteter som sport og musiktimer, og de trives generelt dårligere. Det viser ny rapport fra SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. I rapporten 11-årige børns fritid og trivsel bliver en række forskellige fritidsaktiviteter undersøgt for deres sammenhæng med trivsel hos 11-årige børn. Der er særligt fokus på børn, der modtager sociale foranstaltninger - fx psykologhjælp, hjælp fra en familiekonsulent eller penge til en fritidsaktivitet. Ser mere TV Familien størst betydning Både piger og drenge dyrker sport Undersøgelsen viser, at børn, der modtager sociale foranstaltninger, ikke er så aktive i deres fritid som andre børn. De deltager sjældent i organiserede fritidsaktiviteter som idræt, musiktimer eller ridning. De har også et ringere uorganiseret fritidsliv fx ser de mere fjernsyn og læser færre bøger. De har også færre tætte venskaber med andre børn og bliver oftere ofre for mobning. Generelt trives disse sårbare børn dårligere, de har mindre livsglæde og klarer sig dårligere i skolen. Men undersøgelsen kan ikke vise, at der er en klar positiv sammenhæng mellem fritidsaktiviteter og trivsel. Selvom visse organiserede idrætsaktiviteter under voksnes opsyn fx håndbold - er positivt forbundet med børns trivsel, er det ikke muligt at konkludere, at fritidsaktiviteter virker beskyttende for udsatte børn. Samlet har familiernes sociale forhold større indflydelse på et barns trivsel end fritidsaktiviteter. Undersøgelsen viser også, at piger i Danmark dyrker lige så meget sport som drenge. Men der er også visse forskelle mellem drenge og piger, når det gælder deres fritidsliv. Piger dyrker flere kulturelle aktiviteter end drengene. Pigerne har også flere venskaber og læser flere bøger, mens drengene ser mere TV. Pigerne hjælper desuden mere til hjemme med husarbejdet. Læs mere på Udsatte unge på kanten Unge mellem 14 og 16 år, der modtager forebyggende foranstaltninger, har massive problemer. De klarer sig dårligt i skolen og har det psykisk skidt. Det viser ny rapport fra SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

7 Februar 2009 Blad 826 Rapporten handler om kommunernes forebyggende foranstaltninger overfor de udsatte årige, der ikke er anbragt. Det kan fx være familiebehandling, kontaktperson eller skole- og dagtilbud. Rapporten kortlægger dels den hjælp, kommunerne tilbyder de unge, samt giver et billede af de unge, der modtager disse foranstaltninger. 21 kommuner har deltaget, og 12 unge er blevet interviewet. Har opgivet skolen Flere piger får psykologhjælp Fælles socialpædagogisk forståelse Størstedelen af de unge i undersøgelsen klarer sig skidt i skolen eller har helt opgivet at gå i skolen. De har ingen eller få venner, adfærdsproblemer og ofte konflikter med familien. De er også ofte syge, er rodet ud i kriminalitet eller har misbrugsproblemer. Mange af de unge har også oplevet mishandling i hjemmet faktisk i lige så stort omfang, som de unge, der er blevet anbragt uden for hjemmet. Størstedelen af de unge bor eller har boet alene sammen med deres mor. Familiebehandling er det mest almindelige tilbud til de unge og deres familier. Lidt flere drenge end piger modtager forebyggende foranstaltninger, piger får i langt højere grad psykologhjælp via samtaler, mens drengene oftere får praktiktilbud eller skole- og dagtilbud. Gennemgående er de unge, der er blevet interviewet til undersøgelsen, glade for tilbuddene fra kommune. Det fremgår tydeligt, at de mest tilfredse er dem, der har været med til at træffe beslutningen om foranstaltningen. Undersøgelsen viser, at det er meget forskelligt, hvilke og hvor mange foranstaltningstyper, kommunerne i undersøgelsen tilbyder samt hvordan foranstaltningerne er organiseret. Til gengæld bruger kommunerne samme type foranstaltninger overfor de samme type af problemer, de unge har. Det vil sige, at den socialpædagogiske forståelse af, hvad der hjælper, synes at være ens på tværs af kommunerne, mens udbuddet og organiseringen af tilbuddet varierer mellem kommunerne. Læs mere på og læs også om den seneste forskning vedrørende anbragte børn. Udvalg skal undersøge vækst i specialundervisning Udviklingen i folkeskolen har gennem de seneste to årtier været præget af en betydelig udgiftsvækst på specialundervisningsområdet. Der foreligger imidlertid ikke tal for udgifterne til den specialundervisning, som finder sted på de almindelige folkeskoler, idet udgifterne hertil ikke kan udskilles af udgifterne til den øvrige undervisning. Det er ikke kun udgifterne til specialundervisningen, der er steget. Det gælder også antallet af elever, som henvises til specialundervisning. Det vurderes, at cirka 20 procent af de midler, der tilføres folkeskolen, bruges på specialundervisning. Midlerne bruges dog ikke alene på specialundervisning i selve folkeskolen.

8 Februar 2009 Blad 827 De bruges også på specialundervisning, der finder sted i regionale tilbud og i særlige kommunale specialskoler. Specialundervisningsområdet skal analyseres Regeringen har i samarbejde med KL besluttet at lave en undersøgelse af specialundervisningsområdet i 2009, hvor målgruppen, omfanget og styringsmulighederne beskrives, og hvor specialundervisningsbegrebet analyseres. Undersøgelsen skal munde ud i en redegørelse til Folketinget. Desuden iværksættes i år et 3-årigt skoleudviklingsprogram omhandlende forskellige former for undervisningsdifferentiering, hvor det blandt andet afprøves, hvorledes undervisningsassistenter kan støtte elever med særlige behov. Læs mere på Festivaler i Danmark Alle kulturdirektører bliver i februar 09 kontaktet med spørgsmål om festivaler i de enkelte kommuner. Det sker som et led i en større analyse af kulturens rolle for byudviklingen i Danmark. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Anne Marie Berg, Københavns Universitet, amb@geo.ku.dk, tlf BKF s sekretariat: Børne- og Kulturforvaltningen Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf Fax bkf@bkchefer.dk

NYHEDSBREV. Februar 2007 Blad 668. Kvalitetsreform

NYHEDSBREV. Februar 2007 Blad 668. Kvalitetsreform Februar 2007 Blad 668 Kvalitetsreform BKF er inviteret til Regeringens tredje møde om kvalitetsreformen, der har fokus på mål og evaluering og som afholdes på Bornholm d. 8. februar. Læs BKF`s bidrag til

Læs mere

Udsatte børn og unges trivsel anno 2016

Udsatte børn og unges trivsel anno 2016 Udsatte børn og unges trivsel anno 2016 Mette Lausten SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd mel@sfi.dk Inspirationsmøde om en tidligere forebyggende indsats for udsatte børn og unge Pr. 31. december

Læs mere

Tale til samråd i SOU om netværksanbringelser

Tale til samråd i SOU om netværksanbringelser Socialudvalget 2010-11 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 459 Offentligt Tale til samråd i SOU om netværksanbringelser [Det talte ord gælder] Der er stillet tre spørgsmål, som jeg vil besvare her

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

BØRNERÅDETS HØRINGSSVAR VEDR. BETÆNKNING OM RETSSIKKERHED I ANBRINGELSESSAGER NR. 1463

BØRNERÅDETS HØRINGSSVAR VEDR. BETÆNKNING OM RETSSIKKERHED I ANBRINGELSESSAGER NR. 1463 Side 1 af 5 Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 1. marts 2006 BØRNERÅDETS HØRINGSSVAR VEDR. BETÆNKNING OM RETSSIKKERHED I ANBRINGELSESSAGER NR. 1463 Børnerådet takker for muligheden for

Læs mere

Marts 2010 blad 913. - Objektiv sagsbehandling

Marts 2010 blad 913. - Objektiv sagsbehandling Marts 2010 blad 913 På vej mod forpligtende samarbejde mellem kommunerne KL s direktionskonference 20.-21. april Debatoplæg på vej vigtigt med forberedende diskussioner! KL indbyder kommunernes direktioner

Læs mere

HVAD VIRKER FOR DE MEST UDSATTE UNGE? OPLÆG V. LAJLA KNUDSEN, SFI BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGENS ÅRSMØDE 2009

HVAD VIRKER FOR DE MEST UDSATTE UNGE? OPLÆG V. LAJLA KNUDSEN, SFI BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGENS ÅRSMØDE 2009 HVAD VIRKER FOR DE MEST UDSATTE UNGE? OPLÆG V. LAJLA KNUDSEN, SFI BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGENS ÅRSMØDE 2009 DAGENS TEMAER Præsentation af undersøgelsen og datagrundlaget Hvilke unge modtager forebyggende

Læs mere

Kom i form med Barnets Reform. Barnets reform. v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL

Kom i form med Barnets Reform. Barnets reform. v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL Kom i form med Barnets Reform Barnets reform v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL Hvorfor Barnets Reform? Stor politisk bevågenhed Det koster mange penge Det griber

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

Bortadoption uden samtykke. - Adoptionsloven 9, stk. 2-4

Bortadoption uden samtykke. - Adoptionsloven 9, stk. 2-4 Bortadoption uden samtykke - Adoptionsloven 9, stk. 2-4 Dagens program Velkomst og præsentation v/charlotte Veistrup De lovgivningsmæssige rammer for adoption Hvorfor adoption fremfor anbringelse? PAUSE

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE AF UDSATTE BØRN OG UNGE? LAJLA KNUDSEN, SFI ODENSE KONGRESCENTER, DEN 30.

HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE AF UDSATTE BØRN OG UNGE? LAJLA KNUDSEN, SFI ODENSE KONGRESCENTER, DEN 30. HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE AF UDSATTE BØRN OG UNGE? LAJLA KNUDSEN, SFI ODENSE KONGRESCENTER, DEN 30. SEPTEMBER 2010 HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE

Læs mere

BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN

BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN April 2006 Blad 613 Forlig om læreruddannelsen Elevplaner og kvalitetsrapporter Børnekultur i hele landet Program Opfølgning på konferencen Biblioteksforeningens årsmøde Vi byder velkommen til nye medlemmer

Læs mere

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund Punkt 3. Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund 2016-008853 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 73 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning Dato / tid Talens varighed SUU samråd spm. AC, AD

Læs mere

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommunes Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Telefon: 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Forord.... 4 Introduktion til politikken... 5

Læs mere

Refleksioner over dagens indlæg og debat med fokus på kommunernes fremtidige udfordringer

Refleksioner over dagens indlæg og debat med fokus på kommunernes fremtidige udfordringer Refleksioner over dagens indlæg og debat med fokus på kommunernes fremtidige udfordringer Ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen på konferencen om Uddannelse

Læs mere

KORTLÆGNING AF KOMMUNERNES FORANSTALTNINGER TIL UDSATTE UNGE

KORTLÆGNING AF KOMMUNERNES FORANSTALTNINGER TIL UDSATTE UNGE KORTLÆGNING AF KOMMUNERNES FORANSTALTNINGER TIL UDSATTE UNGE TEA TORBENFELDT BENGTSSON LAJLA KNUDSEN VIBEKE LEHMANN NIELSEN HVAD VED VI OM ANBRINGELSER? KONFERENCE OM DEN NYESTE FORSKNING OG KOMMUNALE

Læs mere

En karakteristik af de 24-årige i RKSK på offentlig forsørgelse

En karakteristik af de 24-årige i RKSK på offentlig forsørgelse Det tværgående arbejde med at støtte de unge mod det gode liv En karakteristik af de 24-årige i RKSK på offentlig forsørgelse Udarbejdet i samarbejde med Analyse, Viden & Strategi November 2017 Indhold

Læs mere

11, 50, 51, 52, 58, 64, 146, 152, 153, 154, 155, 155 a og 155 b. Over 18 år 10 og og 102

11, 50, 51, 52, 58, 64, 146, 152, 153, 154, 155, 155 a og 155 b. Over 18 år 10 og og 102 Dato: 23. april 2014 Kommunernes forpligtelser og handlemuligheder efter serviceloven over for borgere, som rejser til Syrien for at kæmpe, og over for hjemvendte fra konflikten Baggrund PET vurderer,

Læs mere

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark NOTAT Titel Fra: Til: Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen, Danmark Valuta för pengarna? Kvalitetssäkring och uppföljning av barns uppväxtvillkor i nordiska

Læs mere

Det har du ret til! Unge på år, som er anbragt på Godhavn

Det har du ret til! Unge på år, som er anbragt på Godhavn Det har du ret til! Unge på 15-17 år, som er anbragt på Godhavn Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode. Pjecen er til dig, hvor du og

Læs mere

Specialpædagogik. I. Spillet om resurser og specialpædagogikkens sorte hul. Politiske initiativer og tendenser

Specialpædagogik. I. Spillet om resurser og specialpædagogikkens sorte hul. Politiske initiativer og tendenser Specialpædagogik I. Spillet om resurser og specialpædagogikkens sorte hul II. Politiske initiativer og tendenser III. Specialpædagogikkens position i den inkluderende skole Specialpædagogik: Spillet om

Læs mere

L 116 Forslag til lov om ændring af lov om social service.

L 116 Forslag til lov om ændring af lov om social service. Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 116 Forslag til lov om ændring af lov om social service. (Kontinuitet i anbringelsen m.v.). Af Velfærdsministeren

Læs mere

HVAD KAN MAN MED EN BØRNEPOLITIK?

HVAD KAN MAN MED EN BØRNEPOLITIK? HVAD KAN MAN MED EN BØRNEPOLITIK? Seminar for Børn og Læring 4. Februar 2016 Lars Lennart Jensen Frank Croyd Ebsen, docent på institut for socialt arbejde ved professionshøjskolen Metropol (sagt i forbindelse

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 240 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Åbent samråd Titel UDU samrådsspørgsmål AX-AZ Målgruppe Folketingets Uddannelsesudvalg Arrangør Folketingets

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

Anbragte børn og unges trivsel 2014 KORT & KLART

Anbragte børn og unges trivsel 2014 KORT & KLART Anbragte børn og unges trivsel 2014 KORT & KLART Om dette hæfte Hvordan trives anbragte børn og unge i Danmark? Hvordan oplever de selv forholdene på deres anbringelsessted, deres muligheder for medinddragelse,

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Emne Udviklingen i antal anbringelser Socialudvalget. Socialforvaltningen. Den 23. marts 2015

Notat. Aarhus Kommune. Emne Udviklingen i antal anbringelser Socialudvalget. Socialforvaltningen. Den 23. marts 2015 Notat Emne Udviklingen i antal anbringelser 2007 2014 Til Socialudvalget Aarhus Kommune Den 23. marts 2015 I dette notat gives et overblik over udviklingen i antal anbringelser opdelt på følgende områder.

Læs mere

Adoption uden samtykke

Adoption uden samtykke Socialudvalget 2014-15 L 121 Bilag 6 Offentligt Adoption uden samtykke Ekspertmøde i Folketingets Socialudvalg 19. marts 2015 2 Adoption uden samtykke Definition: En adoption, der gennemføres uden samtykke

Læs mere

LØFT AF DE MEST UDSATTE BØRNS LÆRING PARTNERSKAB MELLEM AALBORG KOMMUNE, LAURITZEN FONDEN OG LÆR FOR LIVET

LØFT AF DE MEST UDSATTE BØRNS LÆRING PARTNERSKAB MELLEM AALBORG KOMMUNE, LAURITZEN FONDEN OG LÆR FOR LIVET LØFT AF DE MEST UDSATTE BØRNS LÆRING PARTNERSKAB MELLEM AALBORG KOMMUNE, LAURITZEN FONDEN OG LÆR FOR LIVET LÆRINGSLØFT Lær for Livet styrker anbragte og udsatte børn og unges læring og livsduelighed, så

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

KABU. - samarbejde mellem PPR og F&B omkring anbragte børns undervisning

KABU. - samarbejde mellem PPR og F&B omkring anbragte børns undervisning KABU - samarbejde mellem PPR og F&B omkring anbragte børns undervisning Indhold - Kort intro til feltet - Samarbejde før anbringelse - Samarbejde omkring opfølgning på anbringelse - Samarbejde omkring

Læs mere

KL inviterer til fælles handling om børn og unge

KL inviterer til fælles handling om børn og unge KL inviterer til fælles handling om børn og unge 2 KL inviterer til fælles handling om børn og unge Vær med til at finde nye løsninger! Vi har alle et ansvar for, at vores børn og unge trives og klarer

Læs mere

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi 12. juni 2018 Børne- og Uddannelsesudvalget 12. juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 13. Juni 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget Fra 2014 til i dag

Læs mere

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE Et tilbud om at gennemføre et nyt og innovativt to-ugers læringsforløb for ikke-uddannelsesparate elever

Læs mere

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS 2018 Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS Sammenhængende Ungeindsats i Hvidovre Kommune Indhold Baggrund...2 Kommunernes ansvar...2 Tal på Hvidovre Kommunes unge...3 Vision...4

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 05-12-2016 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 05-12-2016 18:00 1 (Åben) Godkendelse af

Læs mere

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Side 1 af 7 Udvikling i antal anbringelser 2010-1. halvår 2015 Dette notat beskriver udviklingen på anbringelsesområdet i perioden 2010 til 2015. Særligt to

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Lovforslag nr. L 129 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af børne og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Godkendelse af specialundervisning

Læs mere

15. januar 2018 Udvalget for Tværgående Politik

15. januar 2018 Udvalget for Tværgående Politik 15. januar 2018 Udvalget for Tværgående Politik Afsæt For i bedst mulig grad at kunne møde fremtidens udfordringer og få fuld effekt af arbejdet med Kerneopgaverne, er der behov for en politisk arbejdsform,

Læs mere

NYHEDSBREV. Oktober-I 2008 Blad 791. Du kan nå at tilmelde dig årsmødet endnu

NYHEDSBREV. Oktober-I 2008 Blad 791. Du kan nå at tilmelde dig årsmødet endnu Oktober-I 2008 Blad 791 Du kan nå at tilmelde dig årsmødet endnu Og den nye kulturminister kigger forbi Vedtægtsændringer Hvilke ændringer? Det strømmer ind med tilmeldinger til BKF s årsmøde fra den 12.

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Center for Skoler og Dagtilbud Børn, Kultur og Sundhed Fredensborg Kommune Facts om skolebestyrelsen og skolebestyrelsesvalget Skolebestyrelsesvalg Ved alle

Læs mere

NYHEDSBREV. August 2007 Blad 702

NYHEDSBREV. August 2007 Blad 702 August 2007 Blad 702 Velkommen tilbage BKF-nyts redaktion byder kolleger og samarbejdspartnere velkommen tilbage til jobbet. Mange spændende opgaver ligger og venter på os. Budget 2008, den fortsatte implementering

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Udviklingen i antal anbringelser halvår 2014 Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22.

Notat. Aarhus Kommune. Udviklingen i antal anbringelser halvår 2014 Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22. Notat Emne Til Kopi til Udviklingen i antal anbringelser 2007 1. halvår Socialudvalget Aarhus Kommune Den 22. september I dette notat gives et overblik over udviklingen i antal anbringelser opdelt på følgende

Læs mere

KURSUSINDHOLD. Derfor skal I arbejde med mobning. Viden om mobning. Antimobbestrategien. Proces og organisering. De første skridt tager vi nu

KURSUSINDHOLD. Derfor skal I arbejde med mobning. Viden om mobning. Antimobbestrategien. Proces og organisering. De første skridt tager vi nu INTRODUKTIONSKURSUS KURSUSINDHOLD Derfor skal I arbejde med mobning Viden om mobning Antimobbestrategien Proces og organisering De første skridt tager vi nu VELKOMMEN Finn Juel Larsen 2 børn sammen med

Læs mere

Oplysninger om Familien som deltager i effekstudie Udsatte børnefamilier ved SFI

Oplysninger om Familien som deltager i effekstudie Udsatte børnefamilier ved SFI 4. KOPI AF ELEKTRONISK AFRAPPORTERINGSSKEMA TIL SAGSBEHANDLERE OG BEHANDLERE Oplysninger om Familien som deltager i effekstudie Udsatte børnefamilier ved SFI Kære sagsbehandler som deltager i SFI s effektstudie,

Læs mere

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 25. november 2014 Sagsnr. 14/19330 Løbenr. 201133/14 Sagsbehandler René Hansen Direkte telefon 79 79 29 04 E-mail reha@kolding.dk

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Børnerådet - Høringssvar

Børnerådet - Høringssvar Side 1 af 8 Socialministeriet Børne -og familieenheden BØRNERÅDETS KOMMENTARER TIL HØRING OM UDKAST TIL LOVFORSLAG OM ÆNDRING AF LOV OM SOCIAL SERVICE OG LOV OM RETSSIKKERHED OG ADMINISTRATION PÅ DET SOCIALE

Læs mere

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge 1 en nye forebyggelsesstrategi bygger på tankegangen om den rigtige indsats på det rigtige tidspunkt. Det stiller store krav til, at den enkelte medarbejder

Læs mere

Oktober 2007 Blad 711. Sidste frist for tilmelding til årsmødet er d. 8. oktober. BKF holder generalforsamling d. 15. november på Munkebjerg.

Oktober 2007 Blad 711. Sidste frist for tilmelding til årsmødet er d. 8. oktober. BKF holder generalforsamling d. 15. november på Munkebjerg. Oktober 2007 Blad 711 Vi ses på Munkebjerg Der har igen i år været meget stor interesse for at deltage i BKF`s årsmøde. I skrivende stund forventer vi, at der bliver flere deltagere end i 2006. Det vidner

Læs mere

Ankestyrelsens undeersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Sammenfatning af hoveddresultater september 2014

Ankestyrelsens undeersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Sammenfatning af hoveddresultater september 2014 Ankestyrelsens undersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Sammenfatning af hovedresultater september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner sammenfatning

Læs mere

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år Børne- og Ungdomsforvaltningen Pejlemærker og mål for Fritidscentre 14-17 (25) år I københavnske fritidsinstitutioner og fritidscentre tilbydes børn og unge både et udfordrende læringsmiljø og et indholdsrigt

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

BØRN & UNGE HÅNDBOGEN 2008

BØRN & UNGE HÅNDBOGEN 2008 BØRN & UNGE HÅNDBOGEN 2008 Erik Jappe Børn & Unge Håndbogen 2008 Servicelovens regler om børn og unge 10. reviderede udgave Frydenlund Børn & Unge Håndbogen 2008 10. udgave, 1. oplag, 2007 Frydenlund og

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Om Barnets Reform og barnets behov. - som vi ser det. November 2009

Om Barnets Reform og barnets behov. - som vi ser det. November 2009 Om Barnets Reform og barnets behov - som vi ser det November 2009 Om Barnets Reform og barnets behov som vi ser det Titel: Om Barnets Reform & barnets behov: Som vi ser det. Forfatter: Mie Daverkosen og

Læs mere

Med barnet i centrum. Adoption uden samtykke

Med barnet i centrum. Adoption uden samtykke Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Adoption uden samtykke Tvangsadoption ADOPTION UDEN

Læs mere

KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED

KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED Resultater fra Københavnerbarometeret 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavnske folkeskolelevers sundhed Resultater fra Københavnerbarometeret

Læs mere

Sådan planlægges undervisningstimer for specialundervisning

Sådan planlægges undervisningstimer for specialundervisning Sådan planlægges undervisningstimer for specialundervisning i skoleåret 2017/2018 Folkeskoleloven fastsætter, hvor lang tid eleverne skal være i skole i løbet af et skoleår, og hvor mange timer eleverne

Læs mere

FORSKNING OM UNDERVISNING AF ANBRAGTE BØRN OG DERES EFTERFØLGENDE UDDANNELSE

FORSKNING OM UNDERVISNING AF ANBRAGTE BØRN OG DERES EFTERFØLGENDE UDDANNELSE FORSKNING OM UNDERVISNING AF ANBRAGTE BØRN OG DERES EFTERFØLGENDE UDDANNELSE FOREDRAGSRÆKKE P L ATA N G Å RDENS U N G D O M S C E N T E R 2. D E C E M B E R 2 0 1 5 Skolegang og uddannelse er den vigtigste

Læs mere

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år

Pejlemærker og mål for Fritidscentre (25) år Børne- og Ungdomsforvaltningen Pejlemærker og mål for Fritidscentre 14-17 (25) år I københavnske fritidsinstitutioner og fritidscentre tilbydes børn og unge både et udfordrende læringsmiljø og et indholdsrigt

Læs mere

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Børnesyn i Norddjurs Kommune Børn og unge i Norddjurs kommune Udgangspunktet for den sammenhængende børnepolitik er følgende børnesyn:

Læs mere

NYHEDSBREV MAJ 2012. Blad 980

NYHEDSBREV MAJ 2012. Blad 980 Museumsredegørelsens gennemførelse Kulturstyrelsen har præciseret de hovedproblemstillinger, der følger af museumsredegørelsens gennemførelse. Det drejer sig ud over tidsplanen om modeller for varetagelse

Læs mere

Oplæg til Børn og Unge Udvalget. Spørgsmål stillet af Jan Ravn Christensen (SF): Besvarelse af spørgsmål fra Byrådets drøftelse: Emne

Oplæg til Børn og Unge Udvalget. Spørgsmål stillet af Jan Ravn Christensen (SF): Besvarelse af spørgsmål fra Byrådets drøftelse: Emne Oplæg til Børn og Unge Udvalget Emne Besvarelse af spørgsmål fra Byrådets drøftelse: Sag 21: Børnenes og de unges trivsel, læring og udvikling Til Kopi til Børn og Unge Udvalget Den 12.9 2014 Spørgsmål

Læs mere

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde BSU/EBU februar 2018 www.ballerup.dk Ballerup Kommunes 0-25 års strategi Sammenhængen i udviklingen 0-25 år Forpligtende samarbejder Fællesskab for Alle Alle i Fællesskab

Læs mere

Mønsterbryder: 16-årige Elliot er anbragt og får topkarakterer

Mønsterbryder: 16-årige Elliot er anbragt og får topkarakterer Mønsterbryder: 16-årige Elliot er anbragt og får topkarakterer Voksne møder generelt anbragte børn med lavere faglige forventninger end andre børn, påpeger forsker. Elliot Larsen (th) og leder af Børne-

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

Talepunkter. Socialudvalget (2. samling) SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 364 Offentligt

Talepunkter. Socialudvalget (2. samling) SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 364 Offentligt Socialudvalget (2. samling) SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 364 Offentligt Velfærdsministeriet Børneenheden J.nr. 2008-2802 mbn 7. maj 2008 Talepunkter til samråd om SOU Z og Æ tirsdag den 13. maj Samrådsspørgsmål

Læs mere

Københavns Kommune Afvisning af at undersøge socialforvaltningens

Københavns Kommune Afvisning af at undersøge socialforvaltningens Københavns Kommune Afvisning af at undersøge socialforvaltningens sagsbehandling Sagsresumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at der ikke er grundlag for at rejse en tilsynssag eller at sende sagen

Læs mere

Anbringelsesprincipper

Anbringelsesprincipper Anbringelsesprincipper Indledning På de kommende sider kan du læse, hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen anbringer børn og unge uden for hjemmet. Familie-

Læs mere

BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN

BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN E-mail. bkf@bkchefer.dk 453?? Maj 2004 Blad 453 Regeringens udspil til kommunalreform Som det er læserne af BKF-nyt bekendt har Regeringen d. 27. april fremlagt sit forslag til ny kommunal struktur og

Læs mere

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 04-10-2018 1. Indledning

Læs mere

SFI s forskning om anbragte børn ANNE-DORTHE HESTBÆK AFDELINGSLEDER FOR BØRN & FAMILIE SFI DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR VELFÆRD

SFI s forskning om anbragte børn ANNE-DORTHE HESTBÆK AFDELINGSLEDER FOR BØRN & FAMILIE SFI DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR VELFÆRD SFI s forskning om anbragte børn ANNE-DORTHE HESTBÆK AFDELINGSLEDER FOR BØRN & FAMILIE SFI DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR VELFÆRD Overblik Lidt om SFI Udsatte børn og unge i tal Socialpolitisk trend

Læs mere

Januar 2009 Blad 813. Mariehøj Centret Øverødvej 246, 2840 Gl. Holte Onsdag den 21. januar 2009 kl. 13.00-16.00

Januar 2009 Blad 813. Mariehøj Centret Øverødvej 246, 2840 Gl. Holte Onsdag den 21. januar 2009 kl. 13.00-16.00 Januar 2009 Blad 813 Nytårshilsen BKF - nyts redaktion ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere et godt og lykkebringende nytår. 2009 vil igen stille krav til den offentlige service, den faglige udvikling

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter:

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Svendborg kommune Familieafdelingen 19. april 2010 Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Udgangspunkt: Familieafdelingens budget for 2010 udgør

Læs mere

HANDICAPPEDE BØRN OG UNGE - INDSATSER OG KOMMUNALE FOKUSPUNKTER METTE DEDING, FORSKNINGSCHEF

HANDICAPPEDE BØRN OG UNGE - INDSATSER OG KOMMUNALE FOKUSPUNKTER METTE DEDING, FORSKNINGSCHEF HANDICAPPEDE BØRN OG UNGE - INDSATSER OG KOMMUNALE FOKUSPUNKTER METTE DEDING, FORSKNINGSCHEF UDDANNELSE ER VIGTIGT For alle børn også børn med handicap Den brændende platform det går ikke så godt 2 BØRN

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 202 Offentligt. Fælles ambitioner for folkeskolen. læring i centrum

Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 202 Offentligt. Fælles ambitioner for folkeskolen. læring i centrum Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 202 Offentligt Fælles ambitioner for folkeskolen læring i centrum Fælles ambitioner mangler Mange forskellige faktorer rundt om selve undervisningssituationen

Læs mere

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Rosenvej er godkendt til 4 døgnpladser for børn og unge i alderen 6 til 18 år. Journalnummer

Læs mere

Status på førtidspension Status på bunkebekæmpelse af sager fra kredsretterne i Grønland Status på hjælp til børn og unge Handicapcenter Martha Lund

Status på førtidspension Status på bunkebekæmpelse af sager fra kredsretterne i Grønland Status på hjælp til børn og unge Handicapcenter Martha Lund Status på førtidspension Status på bunkebekæmpelse af sager fra kredsretterne i Grønland Status på hjælp til børn og unge Handicapcenter Martha Lund Olsen Marts 2014 Status førtidspensionsreformen Marts

Læs mere

Undervisernoter: Overordnet om voksenansvarsloven

Undervisernoter: Overordnet om voksenansvarsloven Undervisernoter: Overordnet om voksenansvarsloven Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder Døgninstitutioner Undervisernoterne består af to dele: 1. del: baggrundsviden til underviseren

Læs mere

HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk CVR:

HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk CVR: HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk uudk@uudanmark.dk CVR: 32 91 78 01 BEDRE VEJE TIL UDDANNELSE OG JOB EKSPERT- UDVALGET LOV OM KOMMUNAL UNGEINDSATS

Læs mere

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 20. november 2017 Sagsnr. 2017-0351770 Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater

Læs mere

HVORDAN KAN MAN STYRKE DEN KOMMUNALE PRAKSIS I FORHOLD TIL ANBRAGTE BØRNS SKOLEGANG, MED AFSÆT I FORSKNING, DER INVOLVERER BØRNENE SELV?

HVORDAN KAN MAN STYRKE DEN KOMMUNALE PRAKSIS I FORHOLD TIL ANBRAGTE BØRNS SKOLEGANG, MED AFSÆT I FORSKNING, DER INVOLVERER BØRNENE SELV? HVORDAN KAN MAN STYRKE DEN KOMMUNALE PRAKSIS I FORHOLD TIL ANBRAGTE BØRNS SKOLEGANG, MED AFSÆT I FORSKNING, DER INVOLVERER BØRNENE SELV? SOCIALFORVALTNINGEN Mette Larsen, antropolog og leder af Videnscenter

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP Borgercenter Børn og Unge har modtaget en henvendelse om bekymring for dit barn. HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP? INFORMATION TIL FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE 1 Du er kommet i kontakt med Borgercenter Børn

Læs mere

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi 12. juni 2018 Børne- og Uddannelsesudvalget 12. juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 13. Juni 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget Fra 2014 til i dag

Læs mere

Godkendelse af helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af svag social baggrund

Godkendelse af helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af svag social baggrund Punkt 7. Godkendelse af helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af svag social baggrund 2016-001710 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at ni skoler i forbindelse

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger Bevillingsområde 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse

Læs mere

Undervisningsministeriet Februar 2015. Kvalitetstilsynet med folkeskolen

Undervisningsministeriet Februar 2015. Kvalitetstilsynet med folkeskolen Kvalitetstilsynet med folkeskolen Det fremgår af aftalen om et fagligt løft af folkeskolen fra juni 2013, at det eksisterende kvalitetstilsyn udvikles, så det tager udgangspunkt i de nationalt fastsatte

Læs mere

Det kræver en læreruddannelse:

Det kræver en læreruddannelse: Velkomsttale og præsentation af følgegruppen for den ny læreruddannelsens rapport deregulering og internationalisering, fredag d. 20. januar 2012 på Christiansborg, v/ Per B. Christensen, formand for følgegruppen

Læs mere

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til Udkast Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (En tidlig forebyggende indsats m.v.) 1 I lov om

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers Randers Kommune - Familieafdelingen Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers 2008 November 2008 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYN...3 2. METODE...3 3. TILSYNSBESØG PÅ KRISECENTRET...3

Læs mere

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE Et tilbud om at gennemføre et nyt og innovativt to-ugers læringsforløb for ikke-uddannelsesparate elever

Læs mere

Idræt og sundhed på erhvervsskolerne. Konferencen Idrættens største udfordringer II 30.05.12 v. Brian Lassen, Kosmos

Idræt og sundhed på erhvervsskolerne. Konferencen Idrættens største udfordringer II 30.05.12 v. Brian Lassen, Kosmos Idræt og sundhed på erhvervsskolerne Konferencen Idrættens største udfordringer II 30.05.12 v. Brian Lassen, Kosmos Således står der i programmet om oplægget Erhvervsskolerne er et af idrættens nye brændpunkter,

Læs mere

Internt notatark. Emne: 6 myter på anbringelsesområdet

Internt notatark. Emne: 6 myter på anbringelsesområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Emne: 6 myter på anbringelsesområdet Med baggrund i register-data fra Danmarks Statistik, Ankestyrelsen og særudtrukket data fra Rockwool-

Læs mere

Resultater fra evaluerings- og følgeforskningsprogram til folkeskolereformen 10. oktober 2016

Resultater fra evaluerings- og følgeforskningsprogram til folkeskolereformen 10. oktober 2016 Resultater fra evaluerings- og følgeforskningsprogram til folkeskolereformen 10. oktober 2016 I foråret 2014 blev der etableret et evaluerings- og følgeforskningsprogram til folkeskolereformen med den

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere