NYHEDER. Indhold: Nr. 1 Udgivet af KNI A/S Februar Leder: Ny energi til KNI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDER. Indhold: Nr. 1 Udgivet af KNI A/S Februar 2013. 1. Leder: Ny energi til KNI"

Transkript

1 Nr. 1 Udgivet af KNI A/S Februar Leder: Ny energi til KNI Velkommen til den første udgave af KNI Nyheder. Nyhedsbrevet skal markere, at KNI som led i sin kundeorientering ærligt og åbent ønsker at fortælle om sine mange aktiviteter og resultater. Det er dermed en del af koncernens strategiprojekt KNI mod 2016 og skal løbende orientere om, hvad der sker i Grønlands største handels- og servicevirksomhed. Samtidig vil vi markere skiftet mod en ny fremtid ved KNIs 20 års fødselsdag. Siden 1993 har meget ændret sig. Vi er gået fra den lokale landsby til den globale landsby fra lidt under mennesker til at skulle favne over mennesker. Det giver os nye udfordringer. Både som en af medarbejdere i KNI og som en aktiv del af samfundet. Vi har med strategiprojektet opstillet en vision: KNI vil være en dynamisk og lønsom virksomhed, der forstår kunderne og deres behov og skal være: Kundernes foretrukne valg Den bedste arbejdsplads i Grønland En aktiv medspiller i udviklingen af samfundet Startskuddet til det ny KNI har lydt. I de kommende måneder vil vi vende alle de sten, der er på vejen mod de opstillede mål. Når vi på den måde har fundamentet i orden, vil vi udvikle og styrke hvert enkelt af vores forretningsområder til glæde for alle i samfundet. Med det seneste halvårsregnskab har vi en god Indhold: 1. Leder: Ny energi til KNI 2. Strategiprojekt: Større salg og lavere priser 3. Polaroil: Olieanlæg skal renoveres for 400 mio. kr. 4. Pilersuisoq: Top 10 over de mest omsatte fødevarer platform: En omsætning på mio. kr. og et overskud på 75 mio. kr. Det kan lyde af mange penge. Der skal også meget til. Vore kunder forventer, at vi er på højde med de bedste i verden. Det er en udfordring, som vi hermed tager imod. Med venlig hilsen Claus Jensen Koncernchef, adm. direktør KNI A/S Ps. Vil du vide mere om KNIs strategiprojekt, kan du bestille avisen StrategiExpressen i PDF her: info@kni.gl Skriv StrategiExpressen i PDF som emne. 5. Polaroil: Olieefterforskning giver mersalg 6. HR: Sådan gør vi medarbejderne dygtigere 7. Pisisa.gl: Købte møbler for over kr. på internettet 8. Indkøb: Kunderne rådgiver om varesortiment

2 2 2. KNI: Strategiprojekt: Større salg og lavere priser Mere salg i Pilersuisoqs butikker skal på sigt resultere i lavere priser. Platformen for det indgår i strategiprojektet KNI mod KNI har med KNI mod 2016 iværksat det største strategiprojekt i koncernens 20-årige historie: Projektet omfatter 40 forskellige akiviteter i alle dele af koncernens fem forretningsenheder og hovedkontor. I tilknytning til det er forretningsenheden KNI Engros, der tager sig af storkunder som bla. mineselskaber i hele Grønland, blevet styrket. Og en ny forretningsenhed Pisisa.gl, der skal sikre alle landsdækkende e-handel, er etableret. Hele strategiprocessen udtrykkes kort af koncernchef Claus Jensen: Ny energi til KNI. Selvstændig logistikafdeling Vi har etableret en selvstændig logistikafdeling for at optimere distributionen og nu er fokus på at øge salget i bl.a. Pilersuisoqs butikker, så vi trods et vigende kundeunderlag i bygderne kan opfylde en målsætning om billigere priser, siger Claus Jensen. Inddrager medarbejdere Strategiprocessen vil inddrage alle virksomhedens medarbejdere. Således får HR-afdelingen travlt med at gennemføre en generel opkvalificering. Der sættes større fokus på at udvikle ledere og at kunne gøre karriere på tværs af forretningsenhederne og hovedkontorets afdelinger. Fokus på kunderne En del af vore medarbejdere vil have større udfordringer i jobbet. Da det er dem, der i sidste ende tegner virksomheden, vil vi gerne kunne indfri disse ønsker. Derfor vil vi være Grønlands bedste arbejdsplads, siger Claus Jensen. Han understreger, at den samlede strategiaktivitet i løbet af de kommende tre år skal ændre KNI fra at være en forsyningsvirksomhed til en moderne handels- og servicevirksomhed med fokus på kunderne.

3 3. Polaroil: Olieanlæg skal renoveres for 400 mio. kr. Polaroil skal over de næste 15 år renovere sine 69 tankanlæg på 69 forskellige lokaliteter i Grønland for op mod 400 mio. kr. Det oplyser energidirektør Peter Grønvold Samuelsen. Allerede i begyndelsen af 2000 iværksatte vi et organiseret totalrenoveringsprogram af Polaroils tankanlæg. Trods det står vi fortsat overfor et massivt renoveringsbehov, der beløber sig til op mod en halv mia. kr. Efter de 15 år skal vi fortsætte den omkostningstunge vedligeholdelse af anlæggene. De har en forholdsvis kort funktionstid og bliver hver dag udsat for ekstreme klimatiske forhold, siger energidirektøren. I den forbindelse har Polaroil de sidste 3-4 år fokus på udviklingen i potentielle forsyningsopgaver, herunder mulige mineprojekter. Vi har etableret en god kontakteflade i og udenfor de selskaber der vil starte mineprojekter. Ud fra det har vi lavet en udførlig forretningsplan, så vi kan trykke på knappen og kontrahere yderligere tonnage, indgå leverandørkontrakter og naturligvis kontrakter med kunderne, når forsyningsbehovet viser sig. I den forbindelse har det også betydning, at vi har medarbejdere, der 3 Glade og stolte medarbejdere fra Polaroils tankanlæg efter veloverstået tankskibskursus, hvor de hver har fået to internationale certifikater. kender forholdene og løbende efteruddannes indenfor energiforsyning og miljøhåndtering, konstaterer Polaroils direktør. Netop totalrenoveret tankanlæg i Upernavik. Der skal investeres 500 mio. kr, over 15 år, siger energidirektør Peter Grønvold Samuelsen.

4 4 4. Pilersuisoq: Top 10 over de mest omsatte fødevarer Kunderne i Pilersuisoq er glade for frugt og grønt. Bananer er nummer tre og æbler nummer ni på Top 10 liste. Frugt og grønt klarer sig godt på en Top 10 over de mest solgte fødevarer i Pilersuissoqs 65 butikker. Således er bananer i klaser nummer tre og røde æbler nummer ni på listen. Opgørelsen er baseret på omsætning, og altså ikke mængde og gælder for Det oplyser kædedirektør Frederik Olsen. Top 10 listen ser således ud: 1. Letmælk 1,6% UHT, 1 liter 2. Løs slik 3. Bananer 4. Tørgær 5. Rundstykker 6. Franskbrød 650 gr. rå dej 7. Røde æbler 8. Store franskbrød 9. Fransk hotdog 10. Bland selv frugtmarked Frederik Olsen Vi kan mærke en stigende efterspørgsel efter friskbagt brød og franske hotdogs i butikkerne. Udover det er bland selv frugtmarkedet også i fremdrift, siger Frederik Olsen. Den mest populære øl ud fra omsætning er grøn Tuborg i 33 cl og den mest omsatte læskedrik er Coca-Cola i 50 cl. Greenland Spring Water er dog også ved at vinde fodfæste.

5 5. Polaroil: Olieefterforskning giver mersalg Olieefterforskningen i grønlandske farvande har været en god forretning for KNIs energienhed, Polaroil. Der ventes ret stabile nøgletal for 2. halvår af regnskabet, der løber til 1. april Det oplyser energidirektør Peter Grønvold Samuelsen. På servicekontraktsområdet har vi i de seneste 2-3 år oplevet en reduktion, fordi Qaqortoq/ Narsaq, Sisimiut og Ilulissat har etableret vandkraftværker. Vi har til gengæld haft et markant mersalg udenfor servicekontrakten i samme periode. Vi har indgået forsyningskontrakter med bunkring af de mange forsyningsskibe, som benyttes til den øget olieefterforskning ud for Grønlands vestkyst, siger han. Energidirektøren er ikke bekymret for det forretningsområde, som dækker servicekontrakten: Det er dækning af samfundets generelle energibehov i byer og bygder. Salget udenfor servicekontrakten er et konjunktur-og konkurrencepræget marked, hvor vi løbende bliver udsat for konkurrence fra udenlandske bunkerselskaber ved bunkring af grønlandske og 5 Peter Grønvold Samuelsen udenlandske fiskeskibe samt krydstogtsskibe og ekspeditionsskibe under fremmed flag i grønlandske farvande. Herudover er mineral- og olieefterforskningsaktiviteterne meget uforudsigelige fra år til år, konstaterer Peter Grønvold Samuelsen. Kysttankskibene Oratank og Orasila ved importanlægget Kangerluarsoruseq.

6 6 6. KNI HR: Sådan gør vi medarbejderne dygtigere Fra venstre mod højre: Elna Henriksen, regnskabsmedarbejder, KNI, Sisimiut, Kristine Nuunu Askegaard, regnskabsmedarbejder, Polaroil, Sisimiut, Bent Rosing-Zethsen, Salgschef, Pilersuisoq, Sisimiut, Mikol Heilmann, udviklingsmedarbejder, Polaroil, Sisimiut, Inger Eriksen, uddannelseskonsulent, HR afdelingen, Sisimiut I februar starter fire medarbejdere fra KNI på Ledelsesakademiet i Nuuk. De tre med faget ledelse og den fjerde med faget økonomi- og ressourcestyring. Det fortæller KNIs HR-chef Käthe Franklin. Medarbejderne sluttede i efteråret et introduktionsforløb og lige før jul bestod fem den afsluttende eksamen i akademiuddannelsens første fag, organisation og arbejdspsykologi. Den femte fortsætter sin uddannelse til efteråret. Selve Akademiuddannelse består af seks fagmoduler. Først de fire fag, der giver titlen merkonom eller teknonom, og herefter et specialeforløb og et afgangsprojekt. Uddannelsen er kompetencegivende, og den studerende kan opnå adgang til anden del af HD eller andre diplomuddannelser, siger HR-chefen. Hun fortæller, at uddannelsen kan bruges af medarbejdere med en kort eller ingen uddannelse til at opbygge en ledelsesmæssig ballast. De får en større viden på studiet, og i dialog med andre kursister får de indsigt i, hvordan tingene kan gøres anderledes. De bliver trænet i at vurdere, hvilken løsning, der er bedst i den givne situation. Opkvalificering vil både gavne medarbejderen og KNI A/S, da det vil bidrage til yderligere professionalisering af hele organisationen, siger Käthe Franklin.

7 7 7. Pisisa.gl: Købte møbler for over kr. på internettet Flere og flere bruger pisisa.gl terminalen i Pilersuisoqs butikker. Endnu flere handler hjemmefra. KNIs e-handelsbutik pisisa.gl er kommet godt fra start også med at have møbler i det omfattende sortiment: En kunde har således købt møbler for kr. Tilfredsheden med forløbet var så stor, at samme kunde nogle uger købte for kr. og sidenhen for yderligere kr. Det fortæller e- handelschef Marcus Probst, pisisa.gl. Gennem samarbejdsaftaler har vi et meget stort udvalg i non-food varer og det hjælper, at vore kunder kan få bistand til deres køb på terminalerne i alle Pilersuisoqs butikker. Et stigende antal kunder tilmelder sig og modtager automatisk nyheder på mail. Top 4 over de mest solgte produkter: 1.Fokus Nature 8x42 WP kikkert 2.Bosch vaskemaskine WAA21163SN 3.Samsung mobiltelefon Champ i pink 4.Umonteret fiskenet Blue Star i grøn

8 8 8. KNI Indkøb: Kunderne rådgiver om varesortimentet Med etablering af butiksråd for Pilersuisoqs butikker kommer kunderne bedre igennem med deres ønsker til butikskæden. At købe ind til en god del af Grønland kræver stort kendskab til kunderne og leverandørerne. Ikke mindst når det drejer sig om at fastsætte produkter, kvalitet, mængder og pris. Med oprettelsen af butiksråd i stort set alle byer og bygder, hvor Pilersuisoq findes, er kunderne med til at rådgive om, hvilke varer Pilersuisoq skal have i butikkerne. Udover det er der nedsat sortimentsgrupper inden for food, hård nonfood, blød nonfood, fangst og fiskeri. Grupperne består foruden indkøb af tre til fire repræsentanter for butikkerne. De mødes to gange årligt, fortæller KNIs indkøbschef Kurt Lauritsen. Indkøb søger med leverandørerne at finde primært fødevarer med lang holdbarhed til vinterforsyning for at tilfredsstille kundernes ønsker. Det sker ud fra de datomærkningsregler, der bl.a. også anvendes i Danmark. Butiksrådet i Qeqertarsuaq består af Anni Dahl (formand), Jens Karl Broberg (næstformand), Eva Mølgaard, Mathias Broberg og Dina Dahl. KNI Nyheder udgives af KNI A/S Ansv. redaktør: Claus Jensen Redaktion: Peter Horn & Co. I redaktionen: Julie Jensen og Knud Brandt Redaktionens adresse: presse@kni.gl Telefon: KNI 2013

NYHEDER. NR 1: UDGIVET AF KNI A/S: FEBRUAR 2013 Leder:

NYHEDER. NR 1: UDGIVET AF KNI A/S: FEBRUAR 2013 Leder: NR 1: UDGIVET AF KNI A/S: FEBRUAR 2013 Leder: Ny 1. energi Uddannelse: til KNI KNI investerer millioner i at give kunderne bedre service Velkommen til den første udgave af KNI Nyheder. Nyhedsbrevet skal

Læs mere

NYHEDER NR 3: UDGIVET AF KNI A/S: MAJ 2013. 1. Uddannelse: KNI investerer millioner i at give kunderne bedre service

NYHEDER NR 3: UDGIVET AF KNI A/S: MAJ 2013. 1. Uddannelse: KNI investerer millioner i at give kunderne bedre service NYHEDER NR 3: UDGIVET AF KNI A/S: MAJ 2013 1. Uddannelse: KNI investerer millioner i at give kunderne bedre service Uddannelse, indførelse af billigere hverdagsprodukter og bedre kundeoplevelser er blandt

Læs mere

NYHEDER. KNI og samfundsforpligtelsen

NYHEDER. KNI og samfundsforpligtelsen NYHEDER NR 2: UDGIVET AF KNI A/S: APRIL 2013 1. Leder: KNI og samfundsforpligtelsen I de kommende år har KNI A/S og de fem forretningsenheder en række spændende udfordringer. Den væsentligste er, at vi

Læs mere

Halvårsmeddelelse 2013/14 (01-04-2013 30-09-2013) KNI A/S. Reg. nr. 209.713

Halvårsmeddelelse 2013/14 (01-04-2013 30-09-2013) KNI A/S. Reg. nr. 209.713 Halvårsmeddelelse 2013/14 (01-04-2013 30-09-2013) KNI A/S Reg. nr. 209.713 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Hoved- og nøgletal 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Halvårsmeddelelse 2013/14 ( ) KNI A/S. Reg. nr

Halvårsmeddelelse 2013/14 ( ) KNI A/S. Reg. nr Halvårsmeddelelse 2013/14 (01-04-2013 30-09-2013) KNI A/S Reg. nr. 209.713 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Hoved- og nøgletal 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

KNI Værdier. KNI Værdier Side 1

KNI Værdier. KNI Værdier Side 1 KNI Værdier KNI Værdier Side 1 Indhold Fra CEO 3 KNI 4 Historie 5 KNI ånden 6 KNI værdier 7 Leveregler i KNI 8 Medarbejderprofil i KNI koncernen 9 Kompetenceudvikling i KNI 10 KNI Værdier Side 2 Fra CEO

Læs mere

Halvårsrapport 2014/15 KNI A/S

Halvårsrapport 2014/15 KNI A/S Halvårsrapport 2014/15 KNI A/S Reg. nr. 209.713 01.04.2014-30.09.2014 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Hoved- og nøgletal 3 Ledelsesberetning 4 Koncernoversigt 5 Selskabsoplysninger

Læs mere

NYHEDER. NR 4: UDGIVET AF KNI A/S: SEPTEMBER 2013 1. KNI Pilersuisoq:

NYHEDER. NR 4: UDGIVET AF KNI A/S: SEPTEMBER 2013 1. KNI Pilersuisoq: NR 4: UDGIVET AF KNI A/S: SEPTEMBER 2013 1. KNI Pilersuisoq: Først med varer på grønlandsk Som den første detailkæde i Grønland indfører KNI Pilersuisoq varer med emballage og varedeklaration på grønlandsk.

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling Kære generalforsamling, mine damer og herrer.

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling 2012 Kære generalforsamling, mine damer og herrer. PostNord opererer i en branche, der er under kraftig forandring,

Læs mere

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK Dagsordenens pkt. a: Beretning om selskabets virksomhed. På sidste års generalforsamling kunne der fremlægges det første positive resultat

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Hoved- og nøgletal 3. Ledelsesberetning 4.

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Hoved- og nøgletal 3. Ledelsesberetning 4. Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Hoved- og nøgletal 3 Ledelsesberetning 4 Koncernoversigt 5 Selskabsoplysninger Selskabsnavn: Binavne: KNI A/S Pilersuisoq A/S (KNI A/S)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Hoved- og nøgletal 3. Ledelsesberetning 4.

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Hoved- og nøgletal 3. Ledelsesberetning 4. Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Hoved- og nøgletal 3 Ledelsesberetning 4 Koncernoversigt 5 Selskabsoplysninger Selskabsnavn: Binavne: KNI A/S Pilersuisoq A/S (KNI A/S)

Læs mere

2) Er der elementer i denne strategiplan, der direkte medvirker til øget konkurrence med private erhvervsdrivende? I så fald, hvilke?

2) Er der elementer i denne strategiplan, der direkte medvirker til øget konkurrence med private erhvervsdrivende? I så fald, hvilke? Naalakkersuisut Siulittaasuat Formand for Naalakkersuisut NAALAKKERSUISUT GOVERNMENT af GREENLAND Inatsisartut IHer Att. (Medlemmer af Inatsisartut Knud Kristiansen samt Gerhardt Petersen, ATASSUT) Besvarelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Hoved- og nøgletal 3. Ledelsesberetning 4.

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Hoved- og nøgletal 3. Ledelsesberetning 4. Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning 2 Hoved- og nøgletal 3 Ledelsesberetning 4 Koncernoversigt 5 Selskabsoplysninger Selskabsnavn: Binavne: KNI A/S Pilersuisoq A/S (KNI A/S)

Læs mere

KNI fælleskonference, maj 2011, Ilulissat KNI SAMLING juni Hotel Hans Egede. Nuuk

KNI fælleskonference, maj 2011, Ilulissat KNI SAMLING juni Hotel Hans Egede. Nuuk KNI fælleskonference, maj 2011, Ilulissat KNI SAMLING 2015 8-14. juni 2015 Hotel Hans Egede Nuuk P R O G R A M Mandag, 8. juni 2015: 18:00 19:30 Velkomst ved administrerende direktør Peter Grønvold Samuelsen

Læs mere

Investeringen tjener sig hurtigt hjem

Investeringen tjener sig hurtigt hjem Investeringen tjener sig hurtigt hjem KNI A/S Implementering af Microsoft Dynamics 365 Med 1,2 mia. indkøb, fordelt på 64 butikker, skal der ikke meget til for at optimere - bliver varemodtagelsen bare

Læs mere

Niuernermik Ilinniarfik, Nuuk Postboks Nuuk T: F: E: Akademiuddannelserne

Niuernermik Ilinniarfik, Nuuk Postboks Nuuk T: F: E:  Akademiuddannelserne Niuernermik Ilinniarfik, Nuuk Postboks 1038 3900 Nuuk T: +299 32 30 99 F: +299 32 32 55 E: ninuuk@ninuuk.gl www.ninuuk.gl AU Akademiuddannelserne AU Akademiuddannelserne Akademiuddannelserne er for dig,

Læs mere

Nye tal i Statistikbanken

Nye tal i Statistikbanken Nye tal i Statistikbanken 2011:2 28. juni 2011 Ledigheden i byerne i 1. kvartal 2011 Antallet af ledige steg i forhold til 1. kvartal 2010 Figur 1. I 1. kvartal 2011 var 3.073 personer i gennemsnit pr.

Læs mere

Markant e-handelsvækst i 1. kvartal

Markant e-handelsvækst i 1. kvartal 1. KVARTAL APRIL 2015 Markant e-handelsvækst i 1. kvartal AF KONSULENT MALTHE MUNKØE, MA, CAND.SCIENT.POL OG POLITISK KONSULENT MARIE LOUISE THORSTENSEN, CAND. SCIENT. POL. E-handlen tegner igen i 2015

Læs mere

DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV 1. HALVÅR 218 September 218 Sammenfatning Den grønlandske økonomi er i det sidste årti vokset mere end dobbelt så hurtigt som både den danske og den europæiske økonomi. Væksten

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Gør din Arbejdspladsvurdering til hverdag

Gør din Arbejdspladsvurdering til hverdag ÅRETS ARBEJDSPLADS 2008 Gør din Arbejdspladsvurdering til hverdag Pjecen er udarbejdet med det grønlandske arbejdsmiljøråd årets arbejdsplads nutarsaavik aps, juli 2008 Tekst birgit gedionsen 0versættelse

Læs mere

SIMU Butik. Ansøgning

SIMU Butik. Ansøgning Ny SIMU-Butik i byen om ansættelse hos SIMU-Butik I den lokale avis, har du og dine studiekammerater læst en pressemeddelelse, som fortæller at SIMU-Butik har besluttet, at de vil åbne en butik lokalområdet.

Læs mere

Elias Dahl: Hvad angår arbejdsmarked, hvordan kan vi fra Itilleq søge jobs i minen? Hvilke muligheder er der for ufaglærte?

Elias Dahl: Hvad angår arbejdsmarked, hvordan kan vi fra Itilleq søge jobs i minen? Hvilke muligheder er der for ufaglærte? Børgermøde i Itilleq 9. maj 2015 Ca. 12 mødte op Spørgsmål fra salen Hvad angår arbejdsmarked, hvordan kan vi fra Itilleq søge jobs i minen? Hvilke muligheder er der for ufaglærte? Vi vil have træningsprogrammer,

Læs mere

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S I NUUK 10. FEBRUAR 2014

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S I NUUK 10. FEBRUAR 2014 GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S I NUUK 10. FEBRUAR 2014 Dagsordenens pkt. a: Beretning om selskabets virksomhed. I regnskabsåret 2012/2013, som sluttede den 30. september 2013, opnåede Royal Greenland

Læs mere

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Qaanaaq Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Upernavik Uummannaq Ittoqqortoormiit Qeqertarsuaq Aasiaat Kangaatsiaq Ilulissat Qasigiannguit Sisimiut Kangerlussuaq Maniitsoq Kangaamiut Tasiilaq

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

ÅRETS ARBEJDSPLADS 2007 F O K U S. på arbejdsulykker og psykisk arbejdsmiljø

ÅRETS ARBEJDSPLADS 2007 F O K U S. på arbejdsulykker og psykisk arbejdsmiljø ÅRETS ARBEJDSPLADS 2007 F O K U S på arbejdsulykker og psykisk arbejdsmiljø Denne pjece er udarbejdet med det grønlandske arbejdsmiljøråd årets arbejdsplads nutarsaavik aps, juni 2007 Tekst birgit gedionsen

Læs mere

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger Pressemeddelelse Årsregnskab 2011 9. februar 2012 R E G N S K A B E T B E S K R I V E R H E L E D A N I C A K O N C E R N E N, H E R U N D E R F O R R E T N I NG S A K T I V I T E T E R I D A N M A R K,

Læs mere

Deltidsuddannelser... 3. Ledelse - daghold i Holstebro, Herning og Skjern... 6. International handel og markedsføring... 8

Deltidsuddannelser... 3. Ledelse - daghold i Holstebro, Herning og Skjern... 6. International handel og markedsføring... 8 Merkonom/Teknonom/Akademiuddannelser - på deltid Udbud forår 2012 Indhold Deltidsuddannelser... 3 Indledende fag... 4 Ledelse... 5 Ledelse - daghold i Holstebro, Herning og Skjern... 6 Økonomi og ressourcestyring...

Læs mere

Nye tal i statistikbanken

Nye tal i statistikbanken Nye tal i statistikbanken Arbejdsmarked 2011:1 Flere ledige i byerne Flere personer der er berørt af ledighed og medio ledighed Figur 1. Antallet af berørte af ledighed i byerne var i gennemsnit pr. måned

Læs mere

Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020

Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020 Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020 I de seneste år er der sket meget inden for uddannelsessektoren med implementeringen af store reformer, planlægningen af nye og med bortfald af aktiviteter,

Læs mere

lindab we simplify construction En af Danmarks bedste arbejdspladser

lindab we simplify construction En af Danmarks bedste arbejdspladser En af Danmarks bedste arbejdspladser Post-lunch DIP Energi booster Kollega til 5200 dejlige kollegaer Mentor Adm. Direktør for Lindab A/S Leder Cykler og løber Mor til 20Bestyrelsesmedlem års jubilar i

Læs mere

DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV 2. HALVÅR 218 Februar 219 Sammenfatning Den grønlandske økonomi er i det sidste årti vokset dobbelt så hurtigt som den danske og den europæiske økonomi. Væksten er bredt funderet

Læs mere

Beskæftigelsen i Grønland 2003

Beskæftigelsen i Grønland 2003 Arbejdsmarked 2005:1 Beskæftigelsen i Grønland 2003 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsen i Grønland i 2003........................................ 4 Et lille fald i den samlede beskæftigelse i 2003............................

Læs mere

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014 Tid Dag 1 Program 10.00 10.30 Indskrivning og udlevering af navneskilte etc. 10.30 10.40 Velkomst samt praktiske oplysninger

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Kvartalsorientering 1. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s

Kvartalsorientering 1. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s Den 7. maj 2008 Selskabsmeddelelse nr. 07-08 Kvartalsorientering 1. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s Resumé Forventninger til resultat før skat for 2008 fastholdes på 0-20 mio. kr. Omkostningsreducerende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Koncernoversigt 2. Ledelsespåtegning 3. Hoved- og nøgletal for koncernen 4. Ledelsesberetning 5

Indholdsfortegnelse. Side. Selskabsoplysninger 1. Koncernoversigt 2. Ledelsespåtegning 3. Hoved- og nøgletal for koncernen 4. Ledelsesberetning 5 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Koncernoversigt 2 Ledelsespåtegning 3 Hoved- og nøgletal for koncernen 4 Ledelsesberetning 5 Selskabsoplysninger Selskabsnavn: Binavne: KNI A/S Pilersuisoq

Læs mere

DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV 1. HALVÅR 219 September 219 Sammenfatning Den grønlandske økonomi er i det sidste årti vokset dobbelt så hurtigt som den danske og den europæiske økonomi. De statistiske oplysninger

Læs mere

Bygdernes betydning for Grønland. Kåre Hendriksen

Bygdernes betydning for Grønland. Kåre Hendriksen Bygdernes betydning for Grønland Kåre Hendriksen Forskning om bygderne Fortalte på Bygdeseminaret i Nuuk: Om bygderne i Nanortalik, Kangaatsiaq, Upernavik, Ammassalik (samt Qaqortoq og Narsaq) distrikter

Læs mere

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1 Tilbud du ikke plejer at få Side 1 Side 2 Vores opskrift på succes. Stædighed og gode forbindelser. Med mere end 50 års erfaring med tilbudsformidling og et kundegrundlag i millionstørrelsen kan vi eksponere

Læs mere

Stillingsprofil. Kommerciel direktør

Stillingsprofil. Kommerciel direktør Stillingsprofil Kommerciel direktør August 2016 1 Kommerciel direktør med solid erfaring i forandringsledelse og udvikling af B2B og B2C segmenter søges til velkonsolideret virksomhed indenfor energisektoren.

Læs mere

Opnå fordele som medlem i DLG

Opnå fordele som medlem i DLG Opnå fordele som medlem i DLG Som medlem bliver du automatisk medejer. Det er vores mål at skabe værdi for både DLG og selskabets ejere. Hvad får du ud af dit medejerskab? Medejer af en stor koncern Som

Læs mere

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet

Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug af eksterne konsulenter og ansatte med bopæl i udlandet Aningaasaqarnermut Akileraartarnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter Medlem af Inatsisartut Vivan Motzfeldt, Siumut Besvarelse af 37 spørgsmål nr. 231 om Naalakkersuisuts forbrug

Læs mere

Erhvervsudvikling i mindre bosteder. Qaanaaq og Qeqertat et eksempel

Erhvervsudvikling i mindre bosteder. Qaanaaq og Qeqertat et eksempel Erhvervsudvikling i mindre bosteder Qaanaaq og Qeqertat et eksempel Hvis et bosteds erhvervsgrundlag bliver mindre flytter folk 20000 18000 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 Bygder Mindre byer Mannitsoq

Læs mere

Fiskeindustriens muligheder eksempler og perspektiver fra Royal Greenland

Fiskeindustriens muligheder eksempler og perspektiver fra Royal Greenland GUDP fiskeri workshop Aalborg d. 10/10-2013 (DanFish International) Fiskeindustriens muligheder eksempler og perspektiver fra Royal Greenland Niels Bøknæs, Projektafdelingen, Royal Greenland Seafood A/S

Læs mere

Den 29. januar i år kom Skatteministeriets grænsehandelsrapport Status over grænsehandel

Den 29. januar i år kom Skatteministeriets grænsehandelsrapport Status over grænsehandel Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt 7. april 2015 J.nr. 15-0450122 Samrådsspørgsmål X - Tale til besvarelse af spørgsmål X den 14. april 2015 Spørgsmål Ministeren

Læs mere

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Leder Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Der var meget at glæde sig over i det forgangne år. Fødevare- og landbrugspakken slog for alvor igennem i forbindelse med årets høst. PSO-afgiften er under

Læs mere

STRATEGI FOR TELE-POST

STRATEGI FOR TELE-POST STRATEGI FOR TELE-POST 2017 2020 Ass. / Foto: Mads Pihl Ass. / Foto: Lars Svankjær Vision TELE-POST bringer verdenen tættere på Mission TELE-POST skaber national sammenhængskraft som pålidelig leverandør

Læs mere

RAMMEARKITEKTUR. Den fælleskommunale rammearkitektur

RAMMEARKITEKTUR. Den fælleskommunale rammearkitektur RAMMEARKITEKTUR Den fælleskommunale rammearkitektur Den fælleskommunale rammearkitektur 2. udgave 1. oplag 2017 KL Weidekampsgade 10 2300 København S Tlf. 3370 3370 skar@kl.dk www.kl.dk Tekst: KL Foto:

Læs mere

Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt

Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb 2018-2022 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt Naalakkersuisut nye strategi mod seksuelle overgreb Killiliisa har

Læs mere

Hvad køber danskerne på nettet?

Hvad køber danskerne på nettet? Hvad køber danskerne på nettet? Det køber danskerne, når de køber varer på nettet E-handlen udgjorde ca. 80 mia. kr. i 2014. Det er dog ikke alle typer varer og services, der er lige populære, når der

Læs mere

Tema Levering. E-handel i Norden 1. kvartal 2015

Tema Levering. E-handel i Norden 1. kvartal 2015 Tema Levering E-handel i Norden 1. kvartal 2015 Nordisk e-handel for 36,5 mia. SEK i 1. kvartal FORORD E-handlen i Norden udvikler sig stadig. Over 7 ud af 10 nordboere købte varer på nettet i 1. kvartal

Læs mere

E-handel runder 80 mia. kr. i 2014

E-handel runder 80 mia. kr. i 2014 3. KVARTAL NOVEMBER 2014 E-handel runder 80 mia. kr. i 2014 AF KONSULENT MALTHE MUNKØE, MA, CAND.SCIENT.POL OG POLITISK KONSULENT MARIE LOUISE THORSTENSEN, CAND. SCIENT. POL. E-handlen tegner i 2014 igen

Læs mere

MiFID II forandrede markedet - status og perspektiver. Eric Christian Pedersen, Formand for Investering Danmark

MiFID II forandrede markedet - status og perspektiver. Eric Christian Pedersen, Formand for Investering Danmark MiFID II forandrede markedet - status og perspektiver Eric Christian Pedersen, Formand for Investering Danmark MiFID II ændrer produkter og tilbud til investorerne AGENDA MiFID II giver bedre oplysninger

Læs mere

E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET

E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET E-handel til en værdi af 33 mia. SEK FORORD Den nordiske e-handel fortsatte stærkt i 2. kvartal 2014. De nordiske forbrugere har i alt købt

Læs mere

Michael Skourup oplyste at bestyrelsen havde valgt advokat Niels Hansen Damm som dirigent på generalforsamlingen i henhold til vedtægternes 8.

Michael Skourup oplyste at bestyrelsen havde valgt advokat Niels Hansen Damm som dirigent på generalforsamlingen i henhold til vedtægternes 8. KNI A/S Reg. Nr. 209.714 Ordinær generalforsamling Den 26. august 2013 kl. 08.00, afholdt på Hotel Hans Egede, Nuuk Tilstede: Formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond Departementschef Svend Hardenberg,

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET

E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET Nordisk e-handel til en værdi af 34,5 mia. SEK FORORD De nordiske forbrugere anslår, at de i 3. kvartal har handlet på nettet for 34,5 mia.

Læs mere

Coop Danmark A/S Roskildevej 65, 2620 Albertslund

Coop Danmark A/S Roskildevej 65, 2620 Albertslund Kæder og grossister / COOP / Coop Danmark DIREKTIONEN Adm. Direktør Peter Høgsted Kopncerndirektør Jan Madsen Koncerndirektør Elise Brøchner Koncerndirektør, Per Toelstang KONCERNLEDELSE Nonfooddirektør

Læs mere

Har du lyst til en alsidig karriere...

Har du lyst til en alsidig karriere... Har du lyst til en alsidig karriere...... så har du alle muligheder hos os! Dansk Landbrug Sydhavsøerne - Det naturlige valg DLS rådgiver årligt 1.200 kunder inden for fagområderne økonomi, ejendomshandel,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord... 4 Husstande og boligoverskud... 5 Bygningskategorier... 6 Oversigt og økonomi... 7

Indholdsfortegnelse. Forord... 4 Husstande og boligoverskud... 5 Bygningskategorier... 6 Oversigt og økonomi... 7 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Husstande og boligoverskud... 5 Bygningskategorier... 6 Oversigt og økonomi... 7 Forord Selvstyrets boligafdelinger har i mange år været belastet af dårlig økonomi og nedslidte

Læs mere

Velkommen til Solar Danmark!

Velkommen til Solar Danmark! Velkommen til Solar Danmark! Vores identitet: Vi stræber efter at forbedre vores kunders forretning En ledende nordeuropæisk sourcing- og servicevirksomhed primært indenfor El-, VVS- og vedvarende energi-teknologier

Læs mere

NAALAKKERSUISUT. Til medlem af Inatsisartut, Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit. Svar på 37 spørgsmål nr. 239 fra Aqqaluaq B. Egede. Spørgsmål 1.

NAALAKKERSUISUT. Til medlem af Inatsisartut, Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit. Svar på 37 spørgsmål nr. 239 fra Aqqaluaq B. Egede. Spørgsmål 1. Inuussutissarsiornermut, Suliffeqarnermut, Niuernermut Nunanuliu Allanut Naalakkersuisoq Naalakkersulsoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender NAALAKKERSUISUT GOVERNMENT OF GREEN l

Læs mere

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre Oktober 2014 Analysens indhold 1. Hovedkonklusioner 3 2. Introduktion til analysen 5 3. Markedet 9 4. Vækststrategier 12 5. Markedsudvikling

Læs mere

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Grenaa, 21 maj 2013 Offshoreenergy.dk - formål At styrke og understøtte den danske offshore

Læs mere

Kære ATASSUT s Landstingsgruppe Tak for jeres spørgsmål. Jeg skal forsøge at svare så fyldestgørende som overhovedet muligt.

Kære ATASSUT s Landstingsgruppe Tak for jeres spørgsmål. Jeg skal forsøge at svare så fyldestgørende som overhovedet muligt. NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Naalakkersuisut Allattoqarfiat Ingerlatseqatigiiffinnut Allattoqarfik Landsstyrets Sekretariat Bestyrelsessekretariatet ATASSUT s Landstingsgruppe

Læs mere

Økonomi. ECCO Sko A/S 2. Store tal i koncernregnskabet 3. Butiksregnskabet 4. Butiksdriften 5. Ejerforhold i detailledet 6.

Økonomi. ECCO Sko A/S 2. Store tal i koncernregnskabet 3. Butiksregnskabet 4. Butiksdriften 5. Ejerforhold i detailledet 6. Økonomi ECCO Sko A/S 2 Store tal i koncernregnskabet 3 Butiksregnskabet 4 Butiksdriften 5 Ejerforhold i detailledet 6 Fra ko til sko 7 damkjær & vesterager 1 ECCO Sko A/S ECCO er en familieejet virksomhed

Læs mere

Redegørelse vedrørende status for Brættet i kommunerne 2006

Redegørelse vedrørende status for Brættet i kommunerne 2006 NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE GREENLAND HOME RULE Inuussutissarsiornermut Pisortaqarfik Erhvervsdirektoratet Department of Industry Redegørelse vedrørende status for Brættet i

Læs mere

Om Circular Computing

Om Circular Computing Om Circular Computing Vores mission er at ændre verdens syn på køb af IT. Bæredygtighed er altafgørende men må ikke gå på kompromis med ydeevne og kvalitet. På den måde kan alle leve i en bedre verden

Læs mere

Udgangspunktet for relationen er:

Udgangspunktet for relationen er: SUF Albertslund er et omfattende støttetilbud til udsatte mennesker i eget hjem, men tilbyder også udredninger og andre løsninger. F.eks. hjemløse, potentielle hjemløse og funktionelle hjemløse. Støtte

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere

Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår advokat Peter Lau Lauritzen

Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår advokat Peter Lau Lauritzen Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår advokat Peter Lau Lauritzen Beretning og fremlæggelse af årsrapporten 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed. 2. Fremlæggelse af Årsrapporten til godkendelse

Læs mere

Memis har en bagerbutik 6. maj, 2013 af Maybritt 00:03 00:07

Memis har en bagerbutik 6. maj, 2013 af Maybritt 00:03 00:07 Memis har en bagerbutik 6. maj, 2013 af Maybritt 00:03 00:07 Det er Memis. Han står i døren til sin bagerbutik. 00: Bagerbutikken hedder Hjørnebageriet, fordi den ligger på et hjørne. Butikken ligger i

Læs mere

Indhandling af sælskind fordelt på arter, for perioden i stk. Indhandling af sælskind fordelt på arter, for perioden i stk.

Indhandling af sælskind fordelt på arter, for perioden i stk. Indhandling af sælskind fordelt på arter, for perioden i stk. Fiskeri og fangst 2001:1 Indhandlinger af sælskind for perioden 1988-1998 Figur 1 Indhandling af sælskind fordelt på arter, for perioden 1988-1998 i stk. Stk 50.000 45.000 40.000 35.000 30.000 25.000 20.000

Læs mere

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018 Dagsorden åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Generelle sager Resultatkontrakt mellem Qeqqata Kommunia og Grønlands Selvstyre om drift af Majoriaq 2018 Ansøgning

Læs mere

Boliger. Tilgangen af boliger , bestanden af boliger pr. 1. januar 2004 samt det beregnede behov for boliger 2004:1

Boliger. Tilgangen af boliger , bestanden af boliger pr. 1. januar 2004 samt det beregnede behov for boliger 2004:1 Boliger 2004:1 Tilgangen af boliger 1999-2003, bestanden af boliger pr. 1. januar 2004 samt det beregnede behov for boliger Flere nye boliger i 2003 end i 2002 Tilgangen af boliger i 2003 Perioden 1999-2003

Læs mere

Kullegaard. Holbæk Erhvervsforum Kunder

Kullegaard. Holbæk Erhvervsforum Kunder Kullegaard Holbæk Erhvervsforum Kunder 11.10.16 Fakta Etableret i 1980. Mere end 60 ansatte fordelt på kontorer i Holbæk og København. Kanalstræde 10, 2. sal 4300 Holbæk Trekronergade 149B, 1. tv. 2500

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Den nemme vej til den rigtige løsning

Den nemme vej til den rigtige løsning Den nemme vej til den rigtige løsning Forbrugsvarer nemt, trygt og fleksibelt Det er vores mål at være dit foretrukne valg, når det gælder forbrugsvarer. Den bedste kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Læs mere

Den nemme vej til den rigtige løsning

Den nemme vej til den rigtige løsning Den nemme vej til den rigtige løsning Vi er aldrig længere væk end den nærmeste telefon Du kan altid ringe og spørge til produkterne eller få klar besked om forventet levering af bestilte varer. Det er

Læs mere

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Vi rigtig glade for, så mange af jer, har valgt at bruge en almindelig hverdagsaften på, at lytte til det netop

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Anderledes velsmurt end Side for fodboldlandsholdet 1 af 6

Anderledes velsmurt end Side for fodboldlandsholdet 1 af 6 TILTRÆKKENDE MODEL Danmark vinder suverænt EM i at få folk i job Af Thomas Sæhl @ThomasSaehl Tirsdag den 24. april 2018 Der er jobfest i Danmark. Langtidsledigheden er helt nede på 1,3 procent. Ingen andre

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune

Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune Københavns Madhus Januar 2013 Copenhagen House of Food www.kbhmadhus.dk Around 40 people staff yearly budget app. 4,5 mill EURO Indhold:

Læs mere

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S Strategi 2020 for Frederiksberg Forsyning A/S Forord 2 Omverdenen 3 Vores vision 4 Vores mission 5 Strategiske mål 6 Strategiske temaer 7 Strategi 2020 kunden er i centrum Det er vores ambition at levere

Læs mere

Pressemeddelelse Årsrapport

Pressemeddelelse Årsrapport Pressemeddelelse Årsrapport 2009 Incl. hoved- og nøgletal samt faktaboks Må straks offentliggøres Pressemeddelelse Underskud på trods af fortsat flot fremgang for basisforretningen På trods af et flot

Læs mere

Indhandling og fangst af fisk og skaldyr 1. halvår 2011

Indhandling og fangst af fisk og skaldyr 1. halvår 2011 Fiskeri & Fangst 2011:2 Indhandling og fangst af fisk og skaldyr 1. halvår 2011 Indholdsfortegnelse Indhandling af fisk og skaldyr................................. 3 Havgående fiskeri............................................

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Betydning af e-handel i Lyngby- Taarbæk kommune

Betydning af e-handel i Lyngby- Taarbæk kommune Betydning af e-handel i Lyngby- Taarbæk kommune April 2014 ICP s forventninger til den fremtidige e-handel Dagligvarer Inden for dagligvarer er det vanskeligt at spå om udviklingen. På den ene side har

Læs mere

Fiskeri og fangst. Indhandling og slagtning af pattedyr Indhold

Fiskeri og fangst. Indhandling og slagtning af pattedyr Indhold Fiskeri og fangst Indhandling og slagtning af pattedyr 2014 Indhold Metode... 2 Indhandlinger mv.... 2 Tabel 1. Indhandling af sælskind, 2011-2014...3 Tabel 2. Indhandling af sælskind fordelt på by og

Læs mere

Markedsanalyse af turismen 2006-2007. - Turisterne i gennemsnit brugte ca. 2.500 kr. under deres ophold. Det svarer til et døgnforbrug på ca. 250 kr.

Markedsanalyse af turismen 2006-2007. - Turisterne i gennemsnit brugte ca. 2.500 kr. under deres ophold. Det svarer til et døgnforbrug på ca. 250 kr. Turisme 2008:2 Markedsanalyse af turismen 2006-2007 1. Sammenfatning Ny metode besvarelsesprocent Ny viden Hermed offentliggøres resultaterne for en ny markedsanalyse af turismen med tal for årene 2006

Læs mere

Introduktion til vores nye 2021-strategi

Introduktion til vores nye 2021-strategi Introduktion til vores nye 2021-strategi Indhold Introduktion 1 Vejen mod 2021 Vores udgangspunkt 3 Syv spor Sådan når vi vores mål 2 For enden af vejen Vores målsætninger 4 Ballast til rejsen Kapitaludvidelse

Læs mere

Coloplasts generalforsamling

Coloplasts generalforsamling Velkommen til Coloplasts generalforsamling 14. december 2005 kl. 16.00 2 Formand for bestyrelsen Palle Marcus 3 Bestyrelse Advokat Per Magid Direktør Kurt Anker Nielsen Adm. direktør Torsten Erik Rasmussen

Læs mere