Brunata WebMon Brugermanual for administrator DK-QB /

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brunata WebMon Brugermanual for administrator DK-QB 101431 / 26.06.2014"

Transkript

1 Side 12 Brunata a/s er et danskejet selskab, der sikrer en fair og individuel fordeling af forbrugsudgifter med danske målerløsninger. Vi har næsten 100 års erfaring med udvikling og fremstilling af målere, forbrugsregnskaber og målerservice. I dag fjernaflæses målerne hyppigt via radio med adgang til måledata via internettet. Brunata er kvalitetssikret og opfylder DS/EN ISO 9001 og Brunata a/s Vesterlundvej 14 DK-2730 Herlev (+45) brunata@brunata.dk

2 Brugermanual for administrator DK-QB /

3 Side 2 Indhold Side Introduktion 2 Brunata WebMon Basic 4 Brunata WebMon Plus inklusive AddOn Plus 5 Introduktion Hvad er Brunata WebMon? Brunata WebMon står for Webbaseret Monitor og er en del af Brunata Online. Formålet med WebMon er - online - at vise og udskrive de informationer, der er tilgængelige i et BrunataNet-system. BrunataNet er et system til forbrugsmåling med fjernaflæsning. Det registrerer og fjernaflæser bl.a. varmefordelingsmålere, energimålere, elmålere og vandmålere. WebMon er udviklet af Brunata og består af forskellige moduler - WebMon Basic, Web- Mon Plus og WebMon AddOns. Mange funktioner i WebMon er beskrevet med mouseover-funktionen. Se disse beskrivelser ved at køre musen hen over en funktion eller en overskrift i selve programmet. Vi anbefaler, at du læser denne manual igennem for at få det optimale udbytte af Brunata WebMon. Bemærk, at der kan forekomme afvigelser mellem det, en måler viser, og resultatet i WebMon. Dette sker typisk, når måleren måler et forbrug mellem to dataforsendelser. Læs endvidere mere om afvigelser under Info i Brunata Online på

4 Side 3 Velkomstside Programmet er opbygget med en overskuelig venstremargin, der vises, så snart du er logget på. I øverste venstre hjørne vil der være et rullefelt med de anlæg, du har adgang til at se og lave rapporter om. Ønsker du at tilpasse WebMons forside kan du oploade et billede efter eget valg. 1. Klik på Upload billede knappen under billedet 2. Åben filbrowseren og find den nye billedfil a. Kun jpg, jpeg, gif, png eller svg filer b. Filstørrelse maximum 500 KB 3. Klik upload for at forny billedet eller fortryd for at afbryde

5 Side 4 Brunata WebMon Basic Information om anlægget Anlægsniveau Her finder du generelle oplysninger om anlægget. Fx hvilke målertyper, der findes i anlægget, hvor mange målere og hvilken regnskabsperiode anlægget har. Lejlighedsniveau Her ses en oversigt over alle lokationer. Ved at vælge en lokation - fx en lejlighed - vises specifikke oplysninger om den enkelte lejlighed på fuldstændig samme måde som en beboer ser oplysningerne om sin egen lejlighed i WebMon Beboer. Det gør det nemt at hjælpe beboeren over telefonen. (Se WebMon Beboermanual for mere information.) Rapporter Seneste målerstand Her kan du få en liste over målerens målerstand ved seneste aflæsning (senest afsendte telegram). Der er også mulighed for at søge efter målerstand på en bestemt dato. Forbrugsrapport og Forbrugsrapport med total Her kan du få rapporter, der viser de enkelte, registrerede forbrug samt det totale forbrug pr. lokation for en given periode. Anlægskomponenter Viser en liste over alle anlæggets oprettede komponenter - eksempelvis radiomodtagere og -sendere. Listen giver et overblik over de komponenter, der er oprettet i anlægget, og status på datatransmissioner. Alarm MålerAlarm Under MålerAlarm kan du se de målere, vi ikke har hørt fra inden for en bestemt periode. Administrator kan vælge, hvor lang perioden skal være (fx 14 dage) under selve menupunktet. Hvis der er målere, som vi ikke har hørt fra, er menupunktets tekst rød - og ellers er tekstfeltet tomt.

6 Side 5 Brunata WebMon Plus WebMon Plus giver administrator adgang til en række muligheder, som ikke er i WebMon Basic. Beboeradministration Rediger/tilføj beboer data (standard i WebMon Plus) I beboeradministrationen kan administrator: Rette beboerens navn og/eller indflytningsdato. Oprette flytning for en beboer (hvis det er den nuværende beboer, der flytter ud, og en ny der flytter ind). Vær opmærksom på følgende ved opret flytning Der kan være en begrænsning for indflytningsdatoer, således at flytninger kun er tilladt den 1. eller 15. i måneden. Beboeradministrationen kan låses af Brunata. Dette betyder at Brunata arbejder med stamdata og forbereder de nuværende regnskaber. Imens dette finder sted er det derfor ikke muligt at foretage ændringer i listen. (Ønsker du at ændre informationer i beboeradministrationen mens regnskaberne udarbejdes, kontakt venligst Brunata.) Når beboeradministrationen er låst er det dog fortsat muligt at registrere flytninger med en indflytningsdato, der ligger senere end slutdatoen for den periode Brunata arbejder i. Er flere regnskaber grupperet under samme anlæg og med forskellige perioder vil beboeradministrationen blive låst indtil Brunata har færdiggjort arbejdet for alle regnskaber under samme anlæg. Aktiveringsbrev (AddOn Plus) Administrerer beboeres adgang til Brunata Online under punktet Handling. Klik på linket Aktiveringsbrev under Handling for at udskrive et aktiveringsbrev med en aktiveringskode til Brunata Online. Er linket erstattet med teksten Aktiveret, er den pågældende beboer allerede aktiveret. (En aktiveret beboer nulstilles, hvis adgangen slettes, eller der oprettes en flytning). Yderligere aktiveringsoplysninger kan ses under Ret beboer. Frigive regninger til beboere (AddOn Plus) Hvis Brunata står for udarbejdelsen af forbrugsregnskaber, har administrator mulighed for at frigive regninger til beboere i WebArkiv. Du kan frigive regninger på to måder: Automatisk - her vil regninger blive frigivet og synlige for beboere, så snart Brunata har frigivet dem. Selvvalgt dato - her skal du aktivt ind og vælge, hvilket regnskab du vil frigive på hvilken dato. Hvis du ikke frigiver regnskaberne, vil regningerne ikke være synlige for beboerne. Frigive regninger til beboer svarer til WebArkiv i WebMon Beboer.

7 Side 6 Rapport Agent Rapport Agent er et værktøj i WebMon Plus, som kan hjælpe med at overvåge anlæg og målere. Som standard i WebMon Plus kan du trække rapporter for målere med stigende og faldende forbrug i forhold til tidligere perioder. Herudover kan du tilkøbe rapporter om manipulation af målere samt relativ luftfugtighed (AddOn Plus). Stigende forbrug (standard i WebMon Plus) - hvad gør jeg 1. Klik på Tilføj ny rapport 2. Anvendelse: vælg det emne, du ønsker rapporten skal omfatte, fx koldt vand, varmt vand og opvarmning. - Når du vælger anvendelse, vil der under Mindste antal enheder komme en enhedsbetegnelse, der fortæller, hvilken type enhed der skal anvendes. - Hvis der ikke findes en entydig enhedsbetegnelse under anvendelse, vil du blive bedt om at vælge en målertype, fx varmefordelingsmålere. - Du kan kun generere en rapport, hvis der findes en entydig enhedsbetegnelse. 3. Periode i dage/sammenligningsperiode: angiv det antal dage, der skal sammenlignes, fx de sidste 10 dage. Rapporten vil automatisk sammenligne den valgte periode med en tilsvarende periode forud for den, der er valgt. 4. Afvigelse %: sæt en grænse for den procentvise afvigelse. 5. Bagatelgrænse: angiv et minimum antal enheder, så dine lister ikke bliver for omfattende, men lette og overskuelige at arbejde med. Angiv værdien i den type enhed, der passer til måleren, som beskrevet bag ved indtastningsfeltet. Hvis du fx gerne vil se en rapport for vandmålere med en bagatelgrænse på 10 liter skal du skrive 0,01 m 3 i Mindste antal enheder. 6. Automatisk udsendelse ( scheduler): angiv, hvor ofte du ønsker rapporten. 7. Afsend tom rapport: angiv ved afkrydsning, om du ønsker en rapport, selvom der ikke er nogen målere, der har registreret et stigende forbrug i den valgte periode. 8. modtager(e): angiv hvem der skal modtage rapporten. Hvis du ønsker at sende rapporten til flere, skal -adresserne skrives i feltet og adskilles med et semikolon (;). 9. Vis rapport/gem rapport: angiv om du vil gemme eller vise rapporten. Vælger du at vise rapporten, kan du efterfølgende gemme den.

8 Side 7 Faldende forbrug (standard i WebMon Plus) Fremgangsmåden for denne rapporttype er den samme som fremgangsmåden under stigende forbrug (se ovenfor). Manglende aflæsninger (standard i WebMon Plus) Formålet med denne rapport er automatisk at modtage information om målere, der ikke sender data. For at modtage rapporten skal du udfylde følgende: 1. Periode i dage/sammenligningsperiode: rapporten registrerer automatisk dags dato (den dato du beder WebMon om at genere rapporten). Herefter angives, hvor mange dage du vil gå tilbage i tiden for at se hvilke målere, der ikke har sendt telegrammer. Hvis du fx aktiverer rapporten den 15. juli og indfører 10 dage, vil rapporten vise, hvor mange målere der ikke har sendt data fra den juli. 2. Automatisk udsendelse ( scheduler): angiv, hvor ofte du ønsker rapporten. 3. Afsend tom rapport: angiv ved afkrydsning, om du ønsker en rapport, selvom der ikke er nogen målere, der ikke er aflæst. 4. modtager(e): angiv hvem der skal modtage rapporten. Hvis du ønsker at sende rapporten til flere, skal -adresserne skrives i feltet og adskilles med et semikolon (;). 5. Vis rapport/gem rapport: angiv om du vil gemme eller vise rapporten. Vælger du at vise rapporten, kan du efterfølgende gemme den.

9 Side 8 Manipulation (AddOn Plus) Formålet med denne rapport er at finde frem til målere, der er blevet manipuleret. Det vil sige, at forsejlingen er brudt af brugerne eller af andre grunde. Efterfølgende er der automatisk hejst et advarselsflag for manipulation i WebMon Plus. Navnet på manipulationsfunktionen er elektronisk plombe eller forsegling. Vær opmærksom på, at rapporten kan kun bruges i anlæg med Brunata Futura Heat + version 3.0.

10 Side 9 Rapporten viser alle målere med advarselsflag registreret i den valgte periode baseret på følgende 1. Manipulationsalarmen er blevet aktiveret. Det vil sige, at nogen har manipuleret med måleren og plomberingen er brudt i løbet af den valgte periode. Bemærk, at der kan være manipuleret med måleren inden den givne dato, da rapporten kun viser det seneste datatelegram, som indeholder manipulationsflaget. 2. Manipulationsalarmen er blevet nulstillet dvs. at manipulationsalarmen inden for den valgte periode er blevet nulstillet af en Brunata-tekniker. Dette betyder, at manipulationsalarmen igen er aktiv og målinger foretaget herefter ikke er blevet manipuleret (med mindre der registreres en ny manipulationsadvarsel). Indeholder en måling to meldinger om brudt plombering, viser datatelegrammet datoen for den seneste manipulationsalarm efter nulstillingen. Aktivér rapport og alarm 1. Klik på Tilføj ny rapport 2. Anvendelse: Vælg den type forbrug, som du ønsker at sætte en manipulationsalarm op for. Opvarmning er sat som default i denne rapport. 3. Sammenligningsperiode (i dage): angiv antallet af dage for den sammenligningsperiode du ønsker at inkludere i rapporten, for eksempel de seneste 10 dage. Hvis du ønsker at modtage rapporten som , skal du udfylde felterne herunder. Ønsker du ikke at modtage en , efterlades felterne tomme. 4. Automatisk udsendelse: angiv, hvor ofte du ønsker at modtage rapporten 5. Afsend tom rapport: angiv ved afkrydsning, om du ønsker en rapport, selvom der ikke er registreret manipulerede målere. 6. modtager(e): angiv hvem der skal modtage rapporten. Hvis du ønsker at sende rapporten til flere, skal -adresserne skrives i feltet og adskilles med et semikolon (;). 7. Gem/vis rapport: vælg enten at gemme eller at vise rapporten. Vælger du at vise rapporten, kan du efterfølgende gemme den.

11 Side 10 Relativ luftfugtighed (AddOn Plus) Formålet med denne rapport er at kortlægge fugtforholdene i en bygning og finde eventuelle områder med en relativ luftfugtighed, der overskrider den generelle, relative luftfugtighed i bygningen. Vær opmærksom på, at rapporten kan kun anvendes i bygninger, der har installeret fugtmåleren Brunata Futura Hygro +. Rapporten viser en liste over målere, der har registreret højere, relativ luftfugtighed end generelt for fugtmålerne i bygningen over en given tidsperiode.* * Én målers gennemsnit, minus anlæggets gennemsnit divideret med anlæggets gennemsnit gange med 100 resulterer i en procentsats-difference imellem måleren og anlæggets gennemsnit. Hvis denne procentsats er højere end den, der er opgivet under afvigelse i Rapport Agent vil fugtmåleren blive udvalgt og optræde i rapporten/alarmen. Aktivér rapport og alarm 1. Tilføj ny rapport 1. Sammenligningsperiode (dage): angiv antallet af dage du ønsker at inkludere i rapporten, for eksempel de seneste 10 dage. 2. Afvigelse (%): indsæt den afvigelse i procent, du ønsker en alarm for. Procenten afspejler afvigelsen for den enkelte måler i forhold til ejendommens gennemsnitlige luftfugtighed. 3. scheduler/automatisk udsendelse: angiv hvor ofte du ønsker at modtage alar-

12 Side 11 men. Hvis du ikke ønsker at modtage en alarm, efterlades punkterne tomme. 4. Afkrydsningsfelt - send blanke rapporter (alarmer): angiv om du ønsker at modtage rapporter (alarmer), selvom der ikke er registreret nogen afvigelser i fht. den ønskede afvigelse angivet under punkt adresse: opgiv alle s du ønsker skal modtage rapporten, opdel med semikolon (;) 6. Gem/vis rapport - vælg enten at gemme eller at vise rapporten. Vælger du at vise rapporten, kan du efterfølgende gemme den. Oversigten nedenfor viser 14 målere i et anlæg, hvor den relative luftfugtighed ligger 10 % højere end anlæggets gennemsnit på 41,6 %. Dette gennemsnit er baseret på anlæggets 273 fugtmålere fra

Brunata Online Beboer

Brunata Online Beboer Side 10 PDF Adobe PDF bevarer billeder og format, og kan udveksles og printes af alle uanset hvilket operativsystem eller program der anvendes. Du kan hente PDF fra Adobe Reader i WebMon Beboeradgang ved

Læs mere

Brunata Online Beboer. Beboermanual WebMon og WebArkiv

Brunata Online Beboer. Beboermanual WebMon og WebArkiv Beboermanual WebMon og WebArkiv Beboermanual WebMon og WebArkiv DK-QB 101430 / 25.02.2016 Indhold Side Hvad er Brunata Online? 1 Hvem har adgang til systemet? 1 Aktivering 2 Log på 3 Glemt adgangskode

Læs mere

Brunata WebMon Brugermanual for beboer

Brunata WebMon Brugermanual for beboer Brugermanual for beboer QB 10.1430 / 25.01.2011 Indhold Side Hvad er Brunata WebMon beboeradgang? 2 Hvem har adgang til systemet? 2 Din Browser 2 Sådan ændrer du skriftstørrelsen 2 Forsiden 3 Navngiv selv

Læs mere

Brunata ClickOnETJ + med radiotelegram version 1 og 2

Brunata ClickOnETJ + med radiotelegram version 1 og 2 Brunata ClickOnETJ + med radiotelegram version 1 og 2 varenr. 19-7930 A Ver. 1 varenr. 19-7931 A Ver. 2 varenr. 19-7932 A Ver. 1 (fugtbeskyttet) varenr. 19-7933 A Ver. 2 (fugtbeskyttet) Monteringsvejledning

Læs mere

Må en varmemåler se lækker ud?

Må en varmemåler se lækker ud? Må en varmemåler se lækker ud? Brunata Futura+ sætter nye standarder for boligindretning og forbrugsmåling I halvdelen af alle danske hjem sidder der lovpligtige varmemålere på radiatorerne. De skal sikre

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Faglige netværk for kliniske diætister

Faglige netværk for kliniske diætister Faglige netværk for kliniske diætister Kost & Ernæringsforbundet ønsker dig velkommen til det faglige netværk for kliniske diætister. Det faglige netværk er en mulighed for dig til, at dele viden og erfaringer

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

En blog med dansk brugerflade. Opret en Smartlog konto Gå til http://www.smartlog.dk/ Opret en konto ved at skrive din e-mailadresse

En blog med dansk brugerflade. Opret en Smartlog konto Gå til http://www.smartlog.dk/ Opret en konto ved at skrive din e-mailadresse Blogs Om blogs http://www.it-borger.dk/den-nye-it-verden/internet/blogs Om at oprette blogs http://www.it-borger.dk/laer-om-it/internet/nar-du-vil-pa-nettet/blogs/sadan-laver-du-en-blog Råd når du laver

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Online indberetning af beboer- og udgiftsoplysninger

Online indberetning af beboer- og udgiftsoplysninger af beboer- og udgiftsoplysninger Side 1 Introduktion Hvis du har adgang til Brunata Online, giver det dig mulighed for at indberette beboer- og udgiftsoplysninger online. Denne vejledning viser, hvordan

Læs mere

Dansk manual for app en Safety Observer

Dansk manual for app en Safety Observer Dansk manual for app en Safety Observer Version 1.21 (26-11-2017) x. Header 1 Indhold 1. Om app en Safety Observer (A+B) 2. Opret din egen virksomhedskonto (A) 3. Aktiveringskoder (A) 4. Download app en

Læs mere

Vejledning. BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner. Version 1.0 August 2011. Byggecentrum

Vejledning. BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner. Version 1.0 August 2011. Byggecentrum Vejledning BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner Version 1.0 August 2011 Byggecentrum Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...4 Formålet med denne vejledning...

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Brunata Online Indrapportering af beboer- og udgiftsoplysninger

Brunata Online Indrapportering af beboer- og udgiftsoplysninger Brunata Online Indrapportering af beboer- og udgiftsoplysninger Side 1 Indhold 1. Introduktion 2 1.1. Log på Online indrapportering på Brunata Online 2 2. Indberetning af beboeroplysninger online 3 2.1.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING Ejer/administrator. Techem Beboer App - Forbrugsmål. Giv dine lejere/beboere adgang til forbrugsmål. Focus på ressourcer

BRUGERVEJLEDNING Ejer/administrator. Techem Beboer App - Forbrugsmål. Giv dine lejere/beboere adgang til forbrugsmål. Focus på ressourcer BRUGERVEJLEDNING Ejer/administrator Techem Beboer App - Forbrugsmål Giv dine lejere/beboere adgang til forbrugsmål Focus på ressourcer Forbrugsmål Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Administrator Log

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Foto upload manual Til www.kampseddel.dk

Foto upload manual Til www.kampseddel.dk Foto upload manual Til www.kampseddel.dk Kort om kampseddel.dk Kampseddel.dk er udarbejdet som et webbaseret værktøj til den frivillige Træner/Leder i en idrætsklub. En leder der har behov for at holde

Læs mere

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang Brugervejledning Indhold Når du skal logge på Digital Post systemet første gang... 3 Manual til Admin... 4 Manual til Min side... 6 Manual til oprettelse af indkaldelse i patientindkaldelsessystemet...

Læs mere

Velkommen til F-CMS & F-shop.

Velkommen til F-CMS & F-shop. Velkommen til F-CMS & F-shop. Quick start til oprettelse af foreningens egen hjemmeside og tilmelding trin for trin. Dette er en beskrivelse i billede og tekstform, som løbende bliver opdateret efter input

Læs mere

Vejledning Rapportbanken

Vejledning Rapportbanken Vejledning Rapportbanken Version 1.2 (opdateret 18. november 2013) Support KL yder kun begrænset support på anvendelse af Rapportbanken. Brug derfor gruppen KOMHEN 2.0 på Dialogportalen (http://dialog.kl.dk)

Læs mere

MANUAL TIL TRYKMASKINEN. Internetadresse: Kontakt: 1

MANUAL TIL TRYKMASKINEN. Internetadresse:  Kontakt: 1 MANUAL TIL TRYKMASKINEN Kontakt: trykmaskinen@rodekors.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Log på trykmaskinen 3 Lav nyt materiale 4 Arbejd med dit materiale 7 Indsæt nyt billede 9 Indsæt dit eget billede 10 Beskær

Læs mere

ENERGIBESPARELSE I STATEN.

ENERGIBESPARELSE I STATEN. ENERGIBESPARELSE I STATEN. 24-09- 2010 Vejledning til indberetning af målerdata. Ministeriums niveau. Denne vejledning er et supplement til 8 i Vejledning til cirkulære nr. 9787 af 1. oktober 2009 om energieffektivisering

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit- kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 OM MIT KVARTER... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit Kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter... 4 KVARTER-FUNKTIONER

Læs mere

Brugermanual. Revision 1

Brugermanual. Revision 1 Revision 1 Brugermanual INDHOLD HENT APP 1 LOG IND 1 OVERSIGT OVER MOBILPLAN 1 OPRET PROJEKT 2 AFSLUT PROJEKT 2 MINE PROJEKTER 3 TILFØJELSER TIL PROJEKT 3 TILFØJ BESKED 3 VIS PÅ KORT 4 NAVIGER TIL 4 REGISTRERING

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 3 Få adgang til systemet side 5 Opload dine billeder side 6 Sådan bruges systemet side 9 Gem dine eksempler side

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Brunata DriveBy. mobil fjernaflæsning af målere

Brunata DriveBy. mobil fjernaflæsning af målere Brunata DriveBy Pr netveint rsio A4 n Brunata DriveBy Til dem, der ikke vil bruge tiden på måleraflæsning Langt de fleste varmemålere aflæses i dag manuelt ved et besøg af en aflæser. Den metode kræver

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN...

FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN... 2017 BI Fodbold Guide til brug af Conventus. Billund Idrætsforenings medlemssystem for trænere og holdledere. Indhold FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN... 4 Vis info... 5 Log... 5

Læs mere

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos Dusager 4 8200 Århus N Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskPortalen hos INDHOLD Login på ServiceDeskPortalen...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

Vejledning til KOMBIT KLIK

Vejledning til KOMBIT KLIK Vejledning til KOMBIT KLIK KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 0 Version Bemærkning til ændringer/justeringer Dato Ansvarlig 1.0 Første

Læs mere

BrunataNet GateGPRS med fast strømforsyning

BrunataNet GateGPRS med fast strømforsyning BrunataNet GateGPRS med fast strømforsyning Installationsvejledning Version 1.1 QB10.1468 / 19.08.2011 Brunata a/s er et 100 % danskejet selskab. Vi har mere end 90 års erfaring med udvikling og fremstilling

Læs mere

1. Første gang du logger ind

1. Første gang du logger ind PMTO: Trin-for-trinvejledninger til terapeuten 1 Indhold 1. Første gang du logger ind... 3 2. Sådan gør du et behandlingsforløb aktivt igen (første gang du logger ind)... 4 3. Sådan logger du ind... 7

Læs mere

Kom i gang med Memento Circle

Kom i gang med Memento Circle Kom i gang med Memento Circle 1. Sådan opretter du en brugerprofil 2. Oversigt over mindesider på Memento Circle 3. Adgang til mindesider 4. Sådan opretter du en mindeside 5. Chat-funktion 6. Upload billeder

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

Brunata WebMon Visual Mobile BrunataNet. online registrering og præsentation af energiog vandforbrug, temperatur og luftfugtighed

Brunata WebMon Visual Mobile BrunataNet. online registrering og præsentation af energiog vandforbrug, temperatur og luftfugtighed Brunata WebMon Visual Mobile BrunataNet online registrering og præsentation af energiog vandforbrug, temperatur og luftfugtighed WebMon Visual Mobile Det mobile laboratorium I forbindelse med opgaver i

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Administration af licenser fra Dictus ApS

Administration af licenser fra Dictus ApS Administration af licenser fra Dictus ApS Alle Dictus brugere har fået tilsendt en e-mail med ordrebekræftelse, link til download af programmet samt en licensnøgle. E-mailen indeholder også et link, login

Læs mere

cpos Online Quickguide Version 1.0.2 FDF Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg - mail: support@unitec.dk

cpos Online Quickguide Version 1.0.2 FDF Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg - mail: support@unitec.dk cpos Online Quickguide Version 1.0.2 FDF Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg - mail: support@unitec.dk Manual til Indbetalingsportal HVORDAN LOGGER JEG IND FØRSTE GANG?... 3 HVORDAN TILFØJER JEG

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Picasa billedalbum og webalbum

Picasa billedalbum og webalbum Picasa billedalbum og webalbum Billedalbum og redigerings-værktøj Picasa er et billedalbum, som kan bruges til at opbevare, registrere, bearbejde og ordne sine digitale fotos i. Desuden kan du uploade

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

EazyProject lokalestyring

EazyProject lokalestyring EazyProject lokalestyring Brugermanual Version 1.1 Side 1 af 26 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion til EazyProject... 3 1.1 Om... 3 1.2 Support... 3 1.3 Daglig brug af EazyProject... 3 1.3.1 Print af

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne symbolark. Version: August 2012

Picto Selector. Lav dine egne symbolark. Version: August 2012 Picto Selector Lav dine egne symbolark Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5 Picto Selector på USB...8

Læs mere

Mamut Enterprise Abonnementsfakturering

Mamut Enterprise Abonnementsfakturering Mamut Enterprise Abonnementsfakturering Mamut Enterprise Abonnementsfakturering er et værktøj til fakturering af kunder, som har faste aftaler eller abonnementer. Løsningen er inkluderet i Mamut Enterprise

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0 22. januar 2015 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opret en ny formular... 4 Skjult

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit-kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 Indholdsfortegnelse: Om Mit-Kvarter... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit-kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter...

Læs mere

Brunata App Brugervejledning

Brunata App Brugervejledning Side 1 Indhold 1. Hvad er Brunata App?... 2 2. Hvem har adgang til Brunata App?... 2 3. Aktivering... 2 4. Log ind... 3 5. Glemt adgangskode... 3 6. Forbrugsoverblik... 3 7. Forbrugssammenligning... 4

Læs mere

Vejledning i.

Vejledning i. Vejledning i Denne vejledning hjælper dig trin for trin i gang med Søger du svar på et enkelt spørgsmål, kan du også klikke direkte på følgende overskrifter: 1. OPRET DIN FORBRUGERWEB-KONTO... 2 1.1 Sådan

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul Version 1.0 Indhold UMS SharePoint Portal... 1 Ny opgave... 2 Rediger opgave... 4 Office dokumenter... 5 Kursisters besvarelser... 6 Sådan ser kursister opgaven...

Læs mere

Brunata Ray energimåler Monteringsvejledning

Brunata Ray energimåler Monteringsvejledning Monteringsvejledning QB 101455 / 08.09.2011 Indhold Side Læs vejledningen før montering 2 Forberedelse til montering 2 Montering af måler 3 Montering af temperaturfølere 4 Indstiksfølere 4 Følere for lomme

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system.

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system. My Event Online tilmeldings system. Infusion name: My_Event Ajax baseret, online event system Filename: my_event_readme.html Vejledning til installation og brug Author: Egon Jessen, webmaster@ungsejl.dk

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

Online edit i ibinder

Online edit i ibinder Online edit i ibinder Introduktion Du kan benytte online edit til redigering af Word, Excel og PowerPoint filer direkte fra et ringbind på ibinder, hvis du har en Office 365 licens. I denne vejledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

WORKCYCLUS Kortlægninger

WORKCYCLUS Kortlægninger WORKCYCLUS Kortlægninger Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk Workcyclus Professionel Brugerguide Kortlægninger - Version 4.0 (Juni 2013) 1.

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner Hvad er VELUX Tilbudsberegner Anmod om adgang Opret password Opret din brugerprofil 2 veje til et kundetilbud Dine tilbud 1 VELUX TILBUDSBEREGNER HVAD ER VELUX

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS ITSprint Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk Denne vejledning beskriver hvordan du kan printe vha. print.supportcenter.dk fra computere og mobile enheder såsom tablets (fx ipads) og smartphones

Læs mere

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj.

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj. 1.3.5 Redigeringsværktøj med formateringsmuligheder Forsiden, underforsider og artikler har alle et redigeringsværktøj som rummer muligheder for indsættelse af tabeller, billeder, links og tekst og visse

Læs mere

Funktions Manual. Skyhost WebPortal. Login (Bemærk: for at kunne bruge WebPortalen skal du have et aktivt abonnement fra Skyhost)

Funktions Manual. Skyhost WebPortal. Login (Bemærk: for at kunne bruge WebPortalen skal du have et aktivt abonnement fra Skyhost) Funktions Manual Skyhost WebPortal Login (Bemærk: for at kunne bruge WebPortalen skal du have et aktivt abonnement fra Skyhost) 1: Gå ind i på www.skyhost.dk - Klik på WebPortal knappen øverst på siden

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas.

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Indledning Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Målgruppen for denne manual er ScanPas-brugere uden for HR-afdelingen

Læs mere

Oprettelse af en Gmail-konto

Oprettelse af en Gmail-konto Oprettelse af en Gmail-konto 1. Åbn startsiden til Gmail fra adressen: www.gmail.com. I højre side af skærmen får du nu følgende skærmbillede: De to øverste bjælker, markeret med Brugernavn og Adgangskoder,

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at:

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: - rette i stamdata og tilføje medarbejdere til institutionens/dagplejegruppens side - tilmelde medarbejdere til kurser

Læs mere

Brunata App Brugervejledning

Brunata App Brugervejledning Side 1 Indhold 1. Hvad er Bruanta App?... 2 2. Hvem har adgang til Brunata App?... 2 3. Aktivering... 2 3. Log ind... 3 4. Glemt adgangskode... 3 5. Forbrugsoverblik... 3 6. Forbrugssammenligning... 4

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Manager. Doro Experience. til Doro PhoneEasy 740. Dansk

Manager. Doro Experience. til Doro PhoneEasy 740. Dansk Doro Experience til Doro PhoneEasy 740 Dansk Manager Indledning Brug Doro Experience Manager til at installere og håndtere applikationer på en Doro Experience ved hjælp af en webbrowser fra et hvilket

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Brugermanual. DKF s Self service på www.kano-kajak.dk

Brugermanual. DKF s Self service på www.kano-kajak.dk Brugermanual DKF s Self service på www.kano-kajak.dk Side 2 Indholdsfortegnelse Introduktion og adgang side 4 Ret kluboplysninger Redigering af klubdata side 6 Redigering af formandsoplysninger side 7

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Den nye klub hjemmeside.

Den nye klub hjemmeside. Den nye klub hjemmeside. Ved login i typo3, bliver du mødt med dette billede. Det viser sidetræet. Om man skal bruge listevisning eller sidevisning, afhænger af, hvilket indholdselement man arbejder i.

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

ENERGIBESPARELSE I STATEN.

ENERGIBESPARELSE I STATEN. ENERGIBESPARELSE I STATEN. 24-09- 2010 Vejledning til indberetning af målerdata. Arbejdssteds niveau. Denne vejledning er et supplement til 8 i Vejledning til cirkulære nr. 9787 af 1. oktober 2009 om energieffektivisering

Læs mere

BrunataNet Converter HG + til HGQ / S / W / HGP-SIV

BrunataNet Converter HG + til HGQ / S / W / HGP-SIV BrunataNet Converter HG + til HGQ / S / W / HGP-SIV Monteringsvejledning Udgave.0 QB0.469 /8..009 Brunata a/s er et 00 % danskejet selskab. Vi har mere end 90 års erfaring med udvikling og fremstilling

Læs mere

Kom i gang med Memento Circle

Kom i gang med Memento Circle Kom i gang med Memento Circle 1. Sådan opretter du en brugerprofil 2. Oversigt over mindesider på Memento Circle 3. Adgang til mindesider 4. Sådan opretter du en mindeside 5. Chat-funktion MEMENTO CIRCLE

Læs mere

Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo Denne guide indeholder følgende emner: A. Rettigheder B. Oprettelse af profil på Endomondo C. Oprettelse af selve ruten D. Redigering af oprettet

Læs mere

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S Rev. 05-10 Brugervejledning Webshop Sika Danmark A/S Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Indledning 2 2. Quickguide forklaring af menu 3 2.1 Menu til venstre 3 2.2 Topmenu 3 3. Log-in 5 4. Bestilling

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere