Company Programme på Handelsgymnasiet Vestfyn. 6 HHX klasser fordelt på 3 årgange

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Company Programme på Handelsgymnasiet Vestfyn. 6 HHX klasser fordelt på 3 årgange"

Transkript

1 Company Programme på Handelsgymnasiet Vestfyn 6 HHX klasser fordelt på 3 årgange

2 Handelsgymnasiet Vestfyns CP historie fortalt af Søren Olsen Deltaget i CP siden 1997 Før 2008 var det valgfrit om eleverne ville deltage. Vi havde typisk 1-2 hold med Inddragelse af innovation C på studieretningen i Herefter obligatorisk deltagelse for eleverne. Fra skoleåret 2013 har eleverne innovation B. I dag har vi typisk 6-8 HHX hold med i CP. Eleverne deltager i CP, når de går i 2.g. De kan deltage 1 gang. Skiftet fra valgfrit til obligatorisk har betydet alverden for kvaliteten og elevernes engagement. Har haft stor indvirkning på deres skoledag. Den er blevet mere varieret og her meget praksisnær.

3 Mig selv sagde hunden Undervist i Innovation C siden 2008, begyndt på undervisning i Innovation B januar 2014 Underviser til daglig også i Afsætning, Virksomhedsøkonomi og Erhvervscase Underviser på Handelsgymnasium siden 1996 afbrudt af 4 år i erhvervslivet (ansat på reklamebureau samt selvstændig i et par år analyseopgaver) Cand. Merc. fra Handelshøjskolen i Århus 2010 deltaget i efteruddannelseskurset Innovation udbudt af SDU, Kristian Philipsen 15 ECTS point. Har for mange år siden skrevet HA hovedopgave for LEGO om produktudvikling.. har haft innovation i blodet i mange år.

4 Elevernes deltagelse i CP på Fyn 1. Regional salgsmesse for alle elever, primo december 2. National salgsmesse 5 feb (for udvalgte) De skal have kvalificeret sig og jeg gør meget ud af at sikre mig, at eleverne virkelig ønsker at deltage ellers kommer de ikke med. 3. Kvalifikation til FM for alle elever, primo marts 4. FM medio marts for de udvalgte 5. Desuden deltagelse i Region Syddanmarks Talentvækst-program for de udvalgte elever (2-3 ekstra skoledage benyttes på dette) Der kan derfor være rigtigt meget på programmet for et dygtigt hold på Fyn. Så noget skal de nok også skånes for. De har jo en uddannelse at passe. Men igen, det er dygtige elever som fagligt har et overskud, så det plejer at gå fint med at følge med i den daglige undervisning alligevel læringen finder bare sted uden for klasserummet.

5 Klargøring til den første messe, primo december Gruppedannelse varighed typisk 2 uger (4-5 blokke a 80 min) med relation til teori om teamroller og personlighedstest Eleverne sammensætter i sidste ende deres egen CP gruppe. (I en eksamenssituation kan samtalen så komme ind på gruppesammensætningen og de erfaringer de har gjort sig - og det kan sættes i perspektiv til teorien/pensum.) Idégenerering og idéudvælgelse typisk 4 uger (teori om selektering, ideudviklingsteknikker, behov (pain, value proportion, jury). Eleverne står tilbage med én idé / skitse til et muligt koncept. Processen er meget elevstyret og ret kaosagtig. Jeg har en arbejdsplan de kan følge men eleverne har meget svært ved at følge planen. Jeg opfordrer dem til at forsøge, men gør ikke vildt meget ud af at kontrollere om det sker. Jeg har til gengæld meget fokus på, at gruppen er i flow hele tiden. Så kan vi bagefter evaluere på processen og få en samtale om det måske havde været bedre, at de havde prøvet at styre lidt mere efter en struktureret plan.

6 Klargøring til den første messe, primo december Forretningsmodellen af Osterwalder & Pigeur. (lås ideen ) Eleverne arbejder med deres valgte idé vha. Canvas modellen. 1-2 uger. Modellen er hele tiden på bordet resten af skoleåret ifm. deltagelse i CP. En mini-forretningsplan skrives i ugerne op til messen 4-5 uger Samtidig gøres klar til messen. (forretningsplan skrives, eleverne tager kontakt til erhvervslivet plakater, sponsor o.lign., der findes på slogan, firmanavn) Efter messen pakkes tingene helt væk inden næste messe i marts. Der er jo andet teori der skal nås! De elever som får point nok i konkurrencen kan deltage i den nationale salgsmesse hvis jeg syntes det giver god mening for gruppen. Disse grupper skal arbejde videre med tingene efter skoletid. Meget af det visuelle setup klares til den første messe. Jeg følger meget det induktive princip. Teorien kobles på bagefter. De skal gennem guiding forsøge at finde ud af, om deres valgte idé kan realiseres på en eller anden måde. Vejledningen siger

7 Klargøring til den sidste messe (måske), primo marts kvalifikation til FM Forretningsmodellen af Osterwalder & Pigeur. findes frem igen - 3 uger før messen. Der arbejdes videre med udvikling af idéen (konceptet / tegninger og måske en mindre prototype). Opfordrer dem hele tiden til at tage kontakt til relevante firmaer. Har de lavet aftaler med firmaer, får de typisk lov til at forlade skolen. Forretningsplanen udvides og forfines. Jeg gennemlæser dem ikke, men taler om struktur og skrivestil (genre) med gruppen. De grupper, som jeg vurderer har potentiale til at komme med til FM, får retningsliner til hvorledes FM forløber (da konkurrence set-up et er noget forskelligt - FM benytter samme form som til DM) Hvad gør jeg med de grupper som har fået meget lave point til den første messe? elev: vi kan jo alligevel ikke komme til FM svar: Nej, det gør I nok ikke. Men jeg taler deres idé op og giver dem et indspark til, at de skal vise, at de kan gøre det bedre end sidst. Gør det samtidigt meget klart, at forretningsplanen er en del af en kommende eksamen, så derfor skal den skrives. Og at dommernes spørgsmål jo er de samme, som vi lærere vil stille til eksamen (innovation C)

8 Mellem messerne arbejdes der også Medio december til primo marts: med følgende emner Diffusion 2½ uge IPR 1½ uge Der vendes lidt tilbage til grundbegreberne - 1½ uge Der vendes tilbage til forretningsplanen inden messen - 2 uger Messerne fordrer, at man kommer rimelig hurtigt i gang eleverne har også ventet på dette og fået det stillet i udsigt gennem hele 1. g. Mange af vores elever har valgt skolen pga. muligheden for deltage i CP.

9 Efter messerne arbejdes der med følgende emner Medio marts til medio maj: Innovation i samfundet Virksomheden: Værdikæde, herunder værditilvækst, strategier (meget tages fra aø og vø det springes mere eller mindre over) Socialt entreprenørskab - 2 uger Opsamling

10 Oversigt over tidsforbrug innovation C 75 timer jf. vejledningen (50 undervisningsblokke a 90 min)

11 Innovation B lige påbegyndt Starter på 2 semester i 1.g og slutter i 3.g Timerne fordelt på 5 semestre. 2 semester: - Tager her mere fat på grundbegreberne, ser på iværksætteri i DK. - Arbejder med outside in / inside out tankegangen - Pain, value proposition og jury - Usikkerhed - Team og teamroller - Forretningsmodeller (introduktion)

12 Innovation B - fortsat semester vil være meget lig med forløbet på innovation C. Bare i en lidt udvidet version semester vil have fokus på eksisterende virksomheder, strategier og samfundet. Vi har valgt at starte på 2. semester (lige efter valg af studieretning) - da det giver bedre samlet fordeling af timerne for eleverne, hvor de ellers er meget belastet i 2.g med timer. - da eleverne gerne vil i gang med deres studieretning - da der bliver mere tid til at gå i dybden med idéudviklingsprocessen - da eleverne de tidligere år har været meget presset mht. klargøring til messen. I år bliver eleverne desværre også presset. Det er ikke lykkes at holde planen. Tingene har taget længere tid med klassen end planlagt.

13 Flerfaglighed Det virker bedst de år (gerne hvert andet år), hvor jeg har klassen til både Innovation og Afsætning. Diffusion kan flyttes fx til Afsætning som supplerende litteratur Købsadfærd og målgruppebeskrivelser kan benyttes i innovationsfaget direkte. De laver markedsundersøgelser i Afsætning Flere af timerne flyder simpelthen sammen (jeg vælger at lade dem flyde sammen) Godt såfremt vø kan få arbejdet med budgetter i samme periode som forretningsplanen påbegyndes.

14 Flerfaglighed Dansk kan måske finde tid til genren brochure, bruge tid på kommunikation. Engelsk og tysk kan bruges, når deres scenepræsentationer skal laves på udenlandsk. Og eleverne kan øve det i timerne. (vi burde have brugt det i forbindelse med sidste års studietur til Manchester) - lidt en a-ha oplevelse for engelsk. Men det er generelt svært at få alle inddraget. Tiden i fagene er knap.

15 Elevernes erfaringer Har valgt at se det fra 2 vinkler: - Hvad siger de selv? Spændende, sjovt, lærerigt, skoleåret fløjet afsted. - Hvad kan jeg se eleverne får med sig fra CP? Bedre forretningsforståelse, evnen til pitch, tør opsøge kontakten, forståelse for at ting tager tid, værdien i at arbejde med et projekt over længere tid. Gruppedynamikken. Succesoplevelse når der har været arbejdet gennem længere tid med tingene (dommerne giver dem positive tilbagemeldinger)

16 Mit mindset til CP konkurrencerne Gør det meget klart, hvad de (eleverne) skal have med på første messe. Laver en liste til dem Gør det meget klart at de ikke skal spilde dommernes tid (være uforberedte) Viser dem billeder og film fra tidligere messer (gode og dårlige eksempler) Presser dem i processen så de ikke hænger fast i et budget i flere timer. (nok er nok) Viser dem pointskemaerne CP super øvelse / forløb for alle. Læring gennem afprøvning. Det tager tid for en lærer at komme ind i CP regi. (år 1 og 2 er lidt prøve år deadlines etc.)

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret

Læs mere

Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere

Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere Velkomst 10.00 Bordet rundt (hvem er jeg, hvorfor er jeg her) Hvad er Fonden for Entreprenørskab Nye Company Programme-undervisere 10.30 Præsentation af Company

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Maj 2018 Institution Det Blå Gymnasium Tønder Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Litteratur HHX Innovation C Mia Oesen, mo@toha.dk 3G Innovation C Oversigt over gennemførte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2016 Institution Vid Gymnasier/HHX Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Innovation niv. B Martin

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Maj 2018 Institution Tønder Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Litteratur HHX Innovation C Mia Oesen, mo@toha.dk 2D Innovation C, Heureka Oversigt over

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 Juni 2019 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Innovation B Lærer(e)

Læs mere

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret Studieplan Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, skoleåret 2018-19 Vejen Business College Hhx Innovation B Tove Kristensen Hold Studieplan-Innovation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution Vid Gymnasier/HTX Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Innovation niv.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Maj 2017 Institution Tønder Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Litteratur EUX Innovation C Mia Oesen, mo@toha.dk EUX Innovation C Oversigt over gennemførte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 Juni 2016 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Innovation C Lærer(e)

Læs mere

Innovation C Valghold

Innovation C Valghold 1 Innovation C Valghold HH 3. år Videndjurs (Grenaa Handelsskole) J. P. Josiassensvej 44 8500 Grenaa 2013 Jan Clausen 2 Indledning... 3 Eksamensprojekt innovation C.........5 Struktur på faget innovation

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2017/18 for HH3C Team 1

Studieplan 3. år Skoleåret 2017/18 for HH3C Team 1 Studieplan 3. år Skoleåret 2017/18 for HH3C Marketing & Innovation Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. KLASSEN 3 FOKUSOMRÅDER... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING PÅ 3. ÅR 4

Læs mere

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 1. ÅR FOR 1A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 5 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2016/17 for HH3C Team 1

Studieplan 3. år Skoleåret 2016/17 for HH3C Team 1 Studieplan 3. år Skoleåret 2016/17 for HH3C Marketing & Innovation Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 3. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 7

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2018/19 for HH3C Team 1

Studieplan 3. år Skoleåret 2018/19 for HH3C Team 1 Studieplan 3. år Skoleåret 2018/19 for HH3C Team 1 Marketing & Innovation Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. KLASSEN 3 FOKUSOMRÅDER... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING PÅ 3.

Læs mere

Tilføj hjælpelinjer: Forløb i innovation

Tilføj hjælpelinjer: Forløb i innovation Forløb i innovation Didaktiske principper Viden, kundskaber og kompetencer i innovation forudsætter faglig indsigt. Endvidere er elevernes egne ressourcer og innovative kompetencer er i fokus. Det induktive

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution IBC Kolding Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation C Anne Marie Sørensen

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR 2C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 4. KLASSENS STUDIEMILJØ OG DEN ENKELTE ELEVS TRIVSEL...

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Maj 2016 Institution Tønder Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) hhx Innovation C Mikkel Carlsen mc@toha.dk Hold Litteratur Heureka Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2015 Institution Videndjurs - Handelsgymnasium Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Blå Gymnasium Sønderborg Business College

Læs mere

Innovation og entreprenørskab

Innovation og entreprenørskab Innovation og entreprenørskab Kursus til dig, der underviser på de gymnasiale uddannelser Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Danske unge er kimen til iværksætteri

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2015/16 for 3C

Studieplan 3. år Skoleåret 2015/16 for 3C Studieplan 3. år Skoleåret 2015/16 for 3C Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 3. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 7 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Februar 2014-juni 2016 Institution Haderslev Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj juni 2018 Institution EUC Nordvest Thisted Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan 2015.09.30

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan 2015.09.30 Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan 2015.09.30 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015/2016 Institution Hansenberg Gymnasium Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Internationalisering og sprog

Internationalisering og sprog Internationalisering og sprog En international studieretning - hvor sprogfagene indgår i samspil med andre fag og en international virksomhed hvor casepædagogik anvendes som didaktisk værktøj Program Hvad

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 For hh1c Team 1

Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 For hh1c Team 1 Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 For hh1c Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet... 5

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 - Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Innovation B Freddy

Læs mere

Case pædagogik et FoU-projekt

Case pædagogik et FoU-projekt Case pædagogik et FoU-projekt Hvad er case pædagogik ECCO som case Forudsætninger Struktur og indhold Pointer og udfordringer SIP2 maj 2014 Palle Guldbrandsen Case pædagogik Et didaktisk værktøj som forhåbentligt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUX Innovation C Signe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Blå Gymnasium Sønderborg Business College

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold NEXT Uddannelsescenter København EUX studieåret Innovation C Mogens

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015 juni 2016 Institution Vejen Business College.

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015 juni 2016 Institution Vejen Business College. Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015 juni 2016 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Innovation C Lisbeth Storm Christiansen STU-InnovationChh1213-F16-MAR

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2017 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2018/19 For ashhx 3b

Studieplan 3. år Skoleåret 2018/19 For ashhx 3b Studieplan 3. år Skoleåret 2018/19 For ashhx 3b Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 2 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 3. år... 3 3. Pædagogiske fokuspunkter... 4 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for samfundsvidenskab,

Læs mere

Evalueringsrapport. Sygeplejerskeuddannelsen. Fag evaluering - kommunikation Hold SOB13 Januar 2015. Med kvalitative svar.

Evalueringsrapport. Sygeplejerskeuddannelsen. Fag evaluering - kommunikation Hold SOB13 Januar 2015. Med kvalitative svar. Evalueringsrapport Sygeplejerskeuddannelsen Fag evaluering - kommunikation Hold SOB13 Januar 2015 Med kvalitative svar. Spørgsmål til mål og indhold for faget. I hvilket omfang mener du, at du har opnået

Læs mere

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser Company Programme Hvad er Company Programme? Company Programme er et learning-by-doing-forløb, hvor elever fra ungdomsuddannelserne lærer at udvikle, afprøve og realisere gode ideer inden for alt fra social

Læs mere

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Evalueringsgenstanden: Bestyrelsen for Unge Hjem - Efterskolen i Århus besluttede på sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 2006, at evalueringsgenstanden

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Februar 2015-juni 2018 Institution Haderslev Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Innovation

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2014 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Skolens store idrætsdag

Læs mere

SIMU Center EUD og EUX med SIMU

SIMU Center EUD og EUX med SIMU EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag SIMU Center udvikler undervisningsværktøjer, som simulerer den virkelige verden. Vores produkter giver eleverne en

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 6 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Metoder og teknikker til udvikling og evaluering af forretningsideer

Metoder og teknikker til udvikling og evaluering af forretningsideer Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Jan 2015- juni 2016 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation B Lars

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation B

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2018 Institution Videndjurs Vid Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation C Martin

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUX Innovation C Signe

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2016/17 For HH3.b Team 2

Studieplan 3. år Skoleåret 2016/17 For HH3.b Team 2 Studieplan 3. år Skoleåret 2016/17 For HH3.b Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 2 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 3. år... 3 3. Pædagogiske fokuspunkter...4 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

2 hhx who is the boss? you are

2 hhx who is the boss? you are 2 hhx who is the boss? you are Klar til et liv med udfordringer Du har afsluttet 9. eller 10. klasse med et godt resultat, og du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse og derefter at uddanne dig videre.

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017/18 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Haderslev Handelsskole EUX Innovation C Kjeld

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forretningsudvalget (FU)...4 FU-møde: 21. oktober 2013...4 Elektronisk semesterevaluering...6 Samlet status...6

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet Aabenraa. Studieplan 1. år. Skoleåret 2016/17 1b. Team 1

IBC Handelsgymnasiet Aabenraa. Studieplan 1. år. Skoleåret 2016/17 1b. Team 1 Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 1b Indholdsfortegnelse 1. Klassen 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet 4 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet 5 4. Tilrettelæggelse

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013 Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011 Maj 2012 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation niv. B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2017 Institution Haderslev Handelsskole, Det Blå Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR HH2B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 7 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Inspiration - I hvilken grad er du blevet inspireret af kurset på Videns- og Innovationselevatoren?

Inspiration - I hvilken grad er du blevet inspireret af kurset på Videns- og Innovationselevatoren? Hvad er din alder? Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund? cand.oecon cand. mag. cand merc Cand. mag. i samfundsfag og historie International markedsføringsøkonom, HD afsætning, merit lærer, innovation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Maj/juni Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Innovation B David Pedersen fhh13c112 Oversigt

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2017/18 For HH3.b Team 2

Studieplan 3. år Skoleåret 2017/18 For HH3.b Team 2 Studieplan 3. år Skoleåret 2017/18 For HH3.b Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 2 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 3. år... 3 3. Pædagogiske fokuspunkter...4 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 for 1c Team 1

Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 for 1c Team 1 Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 for 1c Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Klassen 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet 4 Kort beskrivelse af indholdet i de enkelte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin august 2014-juni 2015 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx Innovation,

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A Indholdsfortegnelse 1. Klassen..3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet 4 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet.5 4. Tilrettelæggelse

Læs mere

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2014 Juni 2016 Institution Handelsgymnasiet Ribe Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Erhvervsskolen Nordsjælland s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 6 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 1. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 1B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 1. ÅR FOR 1B IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 5 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2016/17.

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2016/17. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016/17 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Haderslev Handelsskole EUX Innovation - C

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, skoleåret 2017-2018 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx

Læs mere

Studieplan Virksomhedsøkonomisk studieretning Grenaa Handelsskole

Studieplan Virksomhedsøkonomisk studieretning Grenaa Handelsskole Virksomhedsøkonomisk studieretning Grenaa Handelsskole 2008-2011 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Innovation C ved pkt Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars hhx Innovation C Poul Kjær Torbensen (pkt) 3g16 in Forløbsoversigt (8)

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Antal tilbagemeldinger: 140 ud af 161 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2A

Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2A Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2A Indholdsfortegnelse 1. Klassen......3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år........4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

Udkast til studieprojekter. studieretningen for Handel og Økonomi. Version 2.1. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ

Udkast til studieprojekter. studieretningen for Handel og Økonomi. Version 2.1. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ Udkast til studieprojekter vedr studieretningen for Handel og Økonomi. Ved Claus Bonde CAMPUS KUJALLEQ Flerfaglige forløbsplaner - Studieprojekter I forbindelse med gymnasiereformen og kravene vedr. toning

Læs mere

Studieplan 2013/14 HH3C. IBC Handelsgymnasiet

Studieplan 2013/14 HH3C. IBC Handelsgymnasiet Studieplan 2013/14 HH3C IBC Handelsgymnasiet Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Undervisningsforløb 4 2. Pædagogiske fokuspunkter 5 3. Tilrettelæggelse af undervisningen 6 4. Løbende evaluering 6 2 Indledning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2017 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Innovation B Morten

Læs mere

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Lay out: Vejen Kommune Tekst: Dagtilbud & skole, Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune Udgivet: Marts

Læs mere

Undervisningsplan for studieområdet del 2 Erhvervscase skoleåret

Undervisningsplan for studieområdet del 2 Erhvervscase skoleåret Undervisningsplan for studieområdet del 2 Erhvervscase skoleåret 2017-2018 Undervisningsplanen tager udgangspunkt i bedømmelsesplanen for SO2: Eleven skal kunne Anvende faglig teori, metode og terminologi

Læs mere

Studieplan 3. år Skoleåret 2014/15 for HH3b Team 2

Studieplan 3. år Skoleåret 2014/15 for HH3b Team 2 Studieplan 3. år Skoleåret 2014/15 for HH3b Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 3. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

COMPANY PROGRAMME SØNDERJYSK MESTERSKAB 2017

COMPANY PROGRAMME SØNDERJYSK MESTERSKAB 2017 COMPANY PROGRAMME SØNDERJYSK MESTERSKAB 2017 Retningslinjer for sønderjysk mesterskab 2017 Dato og sted Afholdes torsdag den 23. februar 2017 i det Store Auditorium på Det Blå Gymnasium Sønderborg, Sdr.

Læs mere

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Indledning Studieplanen for Marketing studieretningen skal være medvirkende til, at der er sammenhæng og kontinuitet i undervisningen samt sikre,

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2c Team 1

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2c Team 1 Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2c Team 1 Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2016 Handelsgymnasiet

Læs mere

Svarprocent og fordeling

Svarprocent og fordeling 1 Svarprocent og fordeling 80% 60% 40% 20% 0% 64 % Svar 82,6 % 36 % Ikke svar 17,4 % 70 60 50 Serie1 Svar Serie2 Ikke svar 40 30 20 10 0 6. årgang 7. årgang 8. årgang 9. årgang 2 Spørgsmål til eleverne:

Læs mere

Virksomhedskoncept. Virksomhedssamarbejde - erfaringer og anbefalinger

Virksomhedskoncept. Virksomhedssamarbejde - erfaringer og anbefalinger Virksomhedskoncept SAMARBEJDET GIVER DE UNGE BLOD PÅ TANDEN, OG DE FÅR ØJNENE OP FOR, HVAD DET BETYDER AT TAGE KONTAKT, TURDE SØGE INFORMATION, STILLE SPØRGSMÅLSTEGN VED, HVORDAN MAN SELV KAN ÆNDRE NOGET.

Læs mere

10. skoleår på TietgenSkolen. - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole. www.ffe-ye.dk

10. skoleår på TietgenSkolen. - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole. www.ffe-ye.dk 10. skoleår på TietgenSkolen - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole www.ffe-ye.dk 10. skoleår på TietgenSkolen - et samarbejde med Korsløkke Ungdomsskole TietgenSkolen og Korsløkke Ungdomsskole har

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Erhvervsgymnasiet Grindsted HHX Innovation B Julie

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2019/20 FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2019/20 FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 6 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2017 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Innovation

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 For HH1d Team 3

Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 For HH1d Team 3 Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 For HH1d Indholdsfortegnelse 1. Klassen..Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet 4 3. Pædagogiske fokuspunkter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold August 2016 - juni 2019 Varde Handelsskole og

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 16.02 03.03.2017 Antal tilbagemeldinger: 194 ud af 199 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere