Nyhederne i Microsoft Dynamics CRM 4.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhederne i Microsoft Dynamics CRM 4.0"

Transkript

1 Nyhederne i Microsoft Dynamics CRM 4.0 Microsoft Dynamics CRM 4.0 er den fjerde aftapning af Microsoft Dynamics CRM, siden produktet oprindeligt blev lanceret. Det er samtidig den version af programmet, der har undergået de mest synlige ændringer, idet Microsoft Dynamics CRM anvender samme brugergrænseflade som 2007 Microsoft Office system. Men det er ikke kun på overfladen den nye version er forandret. Programmet kommer allerede fra starten med mulighed for en hosted løsning, der kan lejes og afregnes pr. bruger. Her hoster Microsoft s partnere programmet for jer, så I slipper for at tænke på at skulle installere og vedligeholde de bagvedliggende servere, tjenester, backup m.v. Skulle en hosted løsning ikke være ideelt for din virksomhed, kan Microsoft Dynamics CRM naturligvis stadig fås som en selvstændig løsning, der kan installeres på jeres egen it-infrastruktur. Her kan vælges mellem tre forskellige udgaver: Workgroup, Professional og Enterprise, hvor Workgroup er den mindste og Enterprise den største udgave. Vælger din virksomhed at køre Microsoft Dynamics CRM selv, vil I opleve, at installation og konfiguration er forbedret og forenklet væsentligt, ligesom opgraderingen fra tidligere versioner foregår meget mere gnidningsløst end tidligere. Det gælder også rapporterne, der samtidig opgraderes, så de kan benytte den nye Microsoft Dynamics CRM-forbindelse til Microsoft SQL Server Reporting Services. Nogle af de mest synlige forbedringer i din daglige omgang med Microsoft Dynamics CRM er, at datastyringen er blevet nemmere og mere effektiv. Således er funktionaliteten i Guiden Importer data forbedret, så du ikke alene kan tilpasse importen bedre, men også kan foretage en vis dataforbedring og -rensning i forbindelse med importen. Også migrering af data fra andre CRM-systemer er forbedret. Også tilpasningsmuligheder, anvendelsen og tilgængeligheden af arbejdsprocesser og programmeringsmulighederne er forbedret i Microsoft Dynamics CRM 4.0. I dette kapitel ser vi nærmere på nogle af alle disse forbedringer, ligesom vi giver en introduktion til den nye, bånd-baserede brugergrænseflade i Microsoft Dynamics CRM 4.0.

2 Ny brugergrænseflade Microsoft Dynamics CRM 4.0 anvender den nye, såkaldte båndbaserede brugergrænseflade fra 2007 Microsoft Office System. Den er væsentlig mere intuitiv end den menu-baserede. 6 Den nye brugergrænseflade i Microsoft Dynamics CRM er centreret omkring et nyt element, der kaldes for båndet. Det ligger øverst i programvinduet og består af en række faner med programfunktioner. Hvor du tidligere brugte menuer, værktøjslinier og opgaveruder til at navigere rundt i programmets funktioner, er alle funktioner nu samlet i båndet i Microsoft Dynamics CRM 4.0. Båndet i Microsoft Dynamics CRM Opbygningen af båndet i Microsoft Dynamics CRM er ikke helt den samme, som du kender fra 2007 Microsoft Office system. Det skyldes, at der ikke er nær så mange funktioner i de enkelte vinduer i Microsoft Dynamics CRM, som der er i et af programmerne i Microsoft Office system. Derfor er båndet ikke opdelt i flere faner i Microsoft Dynamics CRM, men logikken i brugergrænsefladen er den samme. CRM-knappen Du møder først den nye brugergrænseflade for alvor, når du åbner et vindue, f.eks. Kontaktpersoner-vinduet. Selve båndet består af en rund knap øverst til venstre i browser-vinduet, der kaldes for CRM-knappen. Den åbner en menu i stil med Start-meuen. Herfra kan du oprette nye emner, gemme, gemme og lukke, samt gemme og oprette et nyt emne. Endelig kan du lukke det aktuelle vindue. Funktionsknapperne på båndet Til højre for CRM-knappen finder du en værktøjslinje-lignende række knapper til forskellige funktioner, der er relevante for indholdet af det pågældende vindue. Funktionerne er grupperet i logiske grupper ved hjælp af lodrette adskillelsesstreger. Til højre for nogle af knapperne finder du en lille nedadpegende pil. Når du klikker på pileknappen åbnes en menu eller et galleri med forskellige valmuligheder for den funktion, der er knyttet til knappen. Resten fungerer, som du kender det Resten af brugergrænsefladen ligner den, du måske allerede kender fra Microsoft Dynamics CRM 3.0. Således er emnevinduerne stadig opbygget med en navigationsrude til venstre, hvor du kan vælge mellem de forskellige informationstyper, samt en fanebaseret oplysningsfremviser til højre der viser posterne for den valgte informationstype.

3 Overblik Ny, men også velkendt Selvom brugergrænsefladen indeholder nye elementer, ligner emne-vinduerne næsten sig selv. CRM-knappen Når du klikker på CRM-knappen, åbnes menuen herover. Menupunkterne varierer, alt efter hvilket vindue du har åbnet. Men generelt kan du oprette nye emner, gemme, gemme og lukke det aktuelle emne samt udskrive og åbne egenskaberne for nogle af emnerne. Navigationsruden I hvert enkelt emnevindue finder du en navigationsrude til venstre. Her kan du vælge mellem de forskellige informationstyper, der findes for det pågældende emne. I Firmaer-vinduet kan du således finde forskellige detaljer om firmaet ved hjælp af genvejene i Detaljer-gruppe, se hvilke salgsmuligheder, tilbud, ordrer og fakturaer, der findes i systemet for det pågældende firma i Salg-gruppen, hvilke serviceydelser firmaet har modtaget i Service-gruppen samt hvilke marketingaktiviteter, firmaet har deltaget i i Marketing-gruppen. Grupper Båndet er opdelt i flere grupper ved hjælp af adskillelsesstreger. En gruppe samler beslægtede valgmuligheder på båndet. Knapmenuer Til højre for nogle af knapperne finder du en lille nedadpegende pil. Når du klikker på pileknappen åbnes en menu eller et galleri med forskellige valmuligheder for den funktion, der er knyttet til knappen. Oplysningsfremviser Til højre i emne-vinduet finder du en fanebaseret oplysningsfremviser, der viser de informationer, du har valgt i Navigationsruden til venstre. Antallet af faner varierer, alt efter hvilken informationstype du har valgt. Her ses Genereltfanen i et Firma-vindue. 7

4 Lettere at komme i gang Installation og konfiguration af Microsoft Dynamics CRM har aldrig været nemmere. 8 Hvad enten jeres virksomhed skal i gang med Microsoft Dynamics CRM for første gang eller ønsker at opgradere fra en tidligere version, så har det aldrig været lettere at komme i gang. Både installation, konfiguration og import af eksisterende kundeinformationer og andre forretningsdata styres af brugervenlige guider, der sikrer overblik over processen, og at I får alle nøglefaktorer rigtigt på plads fra starten. I gang for første gang Ligesom med andre systemer i virksomheden er det vigtigt, at I får implementerer Microsoft Dynamics CRM, så den understøtter jeres virksomheds forretningsgange og arbejdsmåder mest optimalt. Det kræver deltagelse af alle niveauer i virksomheden lige fra ledelsen og ned til den enkelte medarbejder på gulvet. Det bedste resultat opnås ved at anvende en konsulent fra en af de mange Microsoft Dynamics-partnere, der har kompetencer inden for CRM. De kender processen indgående og kan trække på de erfaringer, de har med tidligere implementeringer af Microsoft Dynamics CRM i danske virksomheder. Opgradering fra tidligere versioner Anvender I allerede en tidligere version af Microsoft Dynamics CRM, er det grundlæggende implementationsarbejde gjort på forhånd, og det handler udelukkende om at opgradere servere og klienter. Du skal imidlertid være opmærksom på, at du ikke kan opgradere direkte fra Microsoft Dynamics CRM-versioner, der er ældre end version 3.0. Anvender I en version før 3.0, skal I først opgradere til Microsoft Dynamics CRM 3.0. Derefter kan I opgradere til Microsoft Dynamics CRM 4.0. Opgraderingen fra Microsoft Dynamics CRM 3.0 til Microsoft Dynamics CRM 4.0 er rimelig problemfri. Selve opdateringsprocessen sikrer en let opdatering af både servere og klienter, der bevarer de understøttede tilpasninger og understøtter lokale opgraderinger mellem versioner. Automatisk opgradering af rapporter Selve opgraderingen giver ingen eller meget kort nedetid og kræver ikke nogen form for systemvedligeholdelse. I forbindelse med opgraderingsprocessen opgraderes alle eksisterende rapporter i Microsoft Dynamics CRM 3.0, så de kan bruge den nye Microsoft Dynamics CRM-forbindelse til Microsoft SQL Server Reporting Services.

5 Når installationen er fuldført, vil de opgraderede Microsoft Dynamics CRM-rapporter være tilgængelige i de samme formularer og lister som i Microsoft Dynamics CRM 3.0. Nye konfigurationsmuligheder Microsoft Dynamics CRM 4.0 indeholder en række nye funktioner og muligheder for at konfigurere systemet. De vigtigste er muligheden for at understøtte flere forskellige organisationer på den samme installation af Microsoft Dynamics CRM Server, muligheden for at brugerne individuelt kan skifte sprog på brugergrænsefladen og kan håndtere flere forskellige valutaer i systemet. Endelig er muligheden for at oprette nye brugere flyttet fra administrationsdelen og ind i selve programmet. Kør flere organisationer på samme server Microsoft Dynamics CRM 4.0 Enterprise Edition understøtter flere afdelinger, organisationer eller virksomheder på en enkelt Microsoft Dynamics CRM Server. Dette kaldes multileje eller multitenant. Workgroup- og Professional-udgaverne understøtter kun en enkelt organisation. Multileje betyder at Microsoft Dynamics CRM Server en er uafhængig af de fysiske servere og henter alle sine indstillinger fra en central konfigurationsdatabase. Det betyder, at en samling af Microsoft Dynamics CRM-servere tilsammen kan betjene flere Microsoft Dynamics CRM-organisationer. Det betyder, at f.eks. afdelingvise Microsoft Dynamics CRM-installationer kan slås sammen til et sæt centralt styrede Microsoft Dynamics CRM-servere med færre servere med deraf følgende nedsættelse af de totale omkostninger ved at drifte en Microsoft Dynamics CRM-løsning. Frit valg af sprog til brugergrænseflade Har I afdelinger i flere lande eller medarbejdere fra flere forskellige nationaliteter, kan I nyde godt af, at de enkelte medarbejdere frit kan vælge, hvilket sprog de ønsker, at brugergrænsefladen i Microsoft Dynamics CRM 4.0 skal anvende. Sprog-lokaliseringen gælder både selve brugergrænsefladen og hjælpen i både web- og Outlook-klienten. For hvert sprog der skal understøttes af systemet, skal der installeres en såkaldt sprogpakke, der kan hentes fra Microsofts CRM-downloadside. Multivaluta Samhandlen på tværs af landegrænser er stigende i vore dages forretningsliv, og derfor understøtter Microsoft Dynamics CRM 4.0 naturligvis brug af flere forskellige valutaer. Før brugerne kan anvende denne mulighed, skal der først defineres en basisvaluta for virksomheden og de valutaer, der kan vælges mellem samt en omregningssats mellem disse. Derefter kan enhver CRM-bruger oprette salgsmuligheder, prislister og eventuelt tilbud, ordrer og fakturaer i den valuta, der anvendes over for den enkelte kunde. 9

6 Nemmere at samle data Med de nye værktøjer til import af data er det lettere end nogensinde at overflytte data fra andre forretningsprogrammer og adresse-databaser. Noget af det vigtigste i et CRM-system er kvaliteten af de informationer om kunderne, det indeholder, og hvor detaljerede de er. For at sikre den bedst mulige kvalitet og for at give det bedste udgangspunkt for brugen af et nyt Microsoft Dynamics CRM-system er det vigtigt, at det er så nemt som muligt at importere informationer fra en hvilken som helst form for adresse-database samt jeres eksisterende kundeinformationer fra jeres økonomisystem og eventuelt tidligere CRM-løsning. Til det formål indeholder Microsoft Dynamics CRM 4.0 hele to forskellige værktøjer, der gør det let at overflytte informationer fra andre programmer og andre informationskilder til Microsoft Dynamics CRM. Det drejer sig dels om Guiden Importer data, der gør det muligt at importere informationer fra regneark, elektroniske adressekartoteker og købte adresseoplysninger samt Datafiloverførselsstyring, der gør det let at flytte data fra et andet CRM- eller økonomisystem til Microsoft Dynamics CRM. Info Registrering af dubletter Microsoft Dynamics CRM 4.0 gør det lettere at forhindre, at der optræder dubletter i systemet. Ved hjælp af forskellige regler kan systemet automatisk udpege de poster, der er potentielle dubletter. Disse regler kan du selv oprette og forfine efter behov. Gør det til en vane at køre Guiden med jævne mellemrum. Den finder alle de poster, den mener er dubletter og præsenterer dem i en liste, hvor det så er muligt at tage stilling til, hvad der skal ske med hver enkelt post. Guiden Importer data Guiden Importer data gør det let at importere informationer fra regneark, købte adresselister og lignende. Du kan også bruge guiden til at opdatere eller forbedre jeres eksisterende informationer i Microsoft Dynamics CRM. Guiden kan håndtere oplysninger i Excel-filer, fra Outlook og de mest gængse former for kommaseparerede tekstfiler (.csv og.txt). For at få de danske specialtegn æ, ø og å med er det dog vigtigt at anvende en.txtfil, der er gemt som Unicode-tekst med komma som seperator-tegn. Databaseoverførselsstyring Dataoverførselsstyring-værktøjet kan bruges til at flytte poster fra et andet CRM-system eller et økonomisystem til Microsoft Dynamics CRM. Værktøjet bruges typisk i overgangsfasen fra det gamle system til Microsoft Dynamics CRM, men kan også bruges senere. Værktøjet bibeholder så vidt muligt alle relationer mellem de eksisterende data, så f.eks. relationen mellem firmaer og de kontaktpersoner der er knyttet til firmaet, bibeholdes ved overførslen. Du kan også vælge at oprette nye relationer eller ændre eksisterende i forbindelse med overførslen, ligesom du kan ændre feltbredder og opstille regler for, hvordan poster der ikke er knyttet til andre objekter i CRM-databasen, skal håndteres under overførslen. 10

7 Trin for trin Guiden Importer data Så let kan du importere kunde- og andre informationer til Microsoft Dynamics CRM Åbn Import-mappen Åbn Web-klienten af Microsoft Dynamics CRM 4.0, og klik på Importer i Navigationsruden til venstre i CRM-vinduet. Nu vises de tidligere importer, der er foretaget. 2 Opret en ny import Klik på Funktioner-knappen i værktøjslinjen øverst i CRM-vinduet, og vælg Importer data i menuen. Nu startes Guiden Importer data, der benyttes til at importere informationer fra andre kilder med. 3 Vælg hvilken fil, der skal importeres I guidens første trin skal du vælge, hvilken fil du vil importere informationerne fra. Klik på Gennemse-knappen, og klik dig frem til den placering, hvor den kommaseparerede fil er gemt. Vælg posttype og 4 feltkonvertering Klik på Næste-knappen. I guidens næste trin skal du angive, hvilken type poster, du vil oprette samt definere, hvilke felter i CRMdatabasen felterne i den kommaseparerede fil skal indsættes i. 5 Må der importeres dubletter? Klik på Næste-knappen. I guidens næstsidste trin skal du vælge, hvilken bruger der skal importere data til systemet, samt hvorvidt det tillades, at der oprettes dubletter af eksisterende poster. 6 Så er du klar til at importere Klik på Næste-knappen en gang til. Nu vises en oversigt over de valg, du har foretaget i guiden. Navngiv importen, og bed systemet sende dig en , når importen er færdig. Klik på Import-knappen for at starte

8 Nyheder i Outlook Integrationen med Microsoft Office Outlook er en væsentlig årsag til Microsoft Dynamics CRM popularitet. Her er nogle af nyhederne til Outlook-klienten. 12 Outlook-klienten til Microsoft Dynamics CRM 4.0 understøtter Microsoft Office Outlook Det betyder, at CRM-funktionerne i Outlook-klienten er integreret i den nye bånd-baserede brugergrænseflade, der anvendes i f.eks. Kontaktperson-, Opgave- og Aftale-vinduerne i Microsoft Office Outlook Microsoft Dynamics CRM 4.0 kan også anvendes sammen med Microsoft Office Outlook Båndet er en ny og mere intuitiv måde at organisere de kommandoer, der er tilgængelige og erstatter de gammelkendte menuer og værktøjslinjer. Båndet er opdelt i faner, der samler kommandoer, der anvendes til forskellige arbejdsgange. Fanerne er igen opdelt i grupper, der samler beslægtede kommandoer. Hver kommando har sin egen knap. Nogle af knapperne har tilknyttet undermenuer, mens andre kommandoer præsenteres som gallerier, der viser en grafisk repræsentation af valgmuligheder, der findes, f.eks. de tilgængelige typografier. Synkronisering af CRM-aktiviteter Udover opgaver synkroniserer Microsoft Dynamics CRM 4.0 også telefonopkald, fax-afsendelser og breve. Denne funktion er som standard slået til efter en nyinstallation, men slået fra efter en opdatering. Vil du spore en opgave i Microsoft Dynamics CRM 4.0, der er oprettet i Microsoft Office Outlook 2007, åbner du først den nye opgave. I Opgave-vinduet klikker du på Opgave-fanen. Klik på Spor i CRMknappen i CRM-gruppen, og vælg Opgave, Opkald, Brev eller Fax. Vil du knytte aktiviteten til et bestemt firma i CRM-systemt, klikker du på Angiv angående, klikker på Flere og vælger firma-navnet i Slå poster op-dialogboksen. Klik på OK-knappen for at lukke Slå poster op-dialogboksen igen, og angiv de nødvendige oplysninger for aktiviteten i Opgave-vinduet. Aktiviteten vises nu i de relevante mapper i Outlook, og hvis der er angivet påmindelser for aftaler eller opgaver, der er oprettet i Outlookklienten, overholdes disse. Opgaven eller aftalen kan også tilgås fra Aktiviteter- og Kø-mapperne i Microsoft Dynamics CRM 4.0. Offlinesynkronisering i baggrunden Som i tidligere versioner af Microsoft Dynamics CRM skal du klikke på Gå offline-knappen på CRM-værktøjslinjen i Microsoft Office Outlook, når du ønsker at synkronisere alle informationer fra CRM-systemet, inden du tager computeren med dig.

9 Glemte du at gøre dette i Microsoft Dynamics CRM 3.0, havde du oftest ikke adgang til de senest opdaterede informationer længere, når du tog computeren med dig til f.eks. et møde eller på forretningsrejse. I Microsoft Dynamics CRM 4.0 kan du slippe for den kedelige oplevelse, hvis du aktiverer den nye mulighed for at foretage offlinesynkronisering i baggrunden. Så synkroniseres CRM-databasen automatisk med jævne mellemrum, så du undgår, at du ikke har de nyeste informationer med om kunderne, hvis du glemmer at klikke på Go Offline-knappen, inden du afbryder forbindelsen til CRM-serveren. Denne funktion er som standard slået fra, og af hensyn til serverbelastningen kan administratoren vælge at deaktivere muligheden for at foretage offlinesynkronisering i baggruden. For at slå funktionen til vælger du CRM-menuen Indstillinger i Microsoft Office Outlook og klikker på Synkronisering-fanen. Her markerer du Synkroniser lokalt for hver X minutter-feltet og vælger, hvor tit offlinesynkroniseringen skal køres i baggrunden. Autofuldførelse på opslagsfelter Som noget nyt understøtter alle opslagsfelter (dem der er et lille forstørrelsesglasikon ud for) i CRM nu den form for autofuldførelse, du kender, når du er ved at skrive mailadressen i f.eks. Til-feltet i Meddelelse-vinduet i Microsoft Office Outlook. Så åbnes en lille genvejsmenu med de mailadresser, der ligner den, du er ved at skrive i Til-feltet. Det samme sker nu, når du begynder at skrive noget i et opslagsfelt i Microsoft Dynamics CRM 4.0. Så åbnes en lille genvejsmenu under feltet, hvor du kan vælge mellem de allerede eksisterende poster, der ligger tæt på det, du er ved at skrive i opslagsfeltet. Det gør det væsentlig hurtigere at finde firmaer, kontaktpersoner og andre emner, der allerede er oprettet i CRM-systemet og kan spare dig for både tasteanslag og museklik. Flere konverteringsmuligheder I Microsoft Dynamics CRM 3.0 kunne du kun konvertere en aktivitet til en salgsmulighed. Det dækkede imidlertid kun en enkelt af de forskellige konverteringsmuligheder, der understøtter selve salgsprocessen i CRMsystemet. Når du modtog en mail, som du ønskede at konvertere til en salgsmulighed, skulle du tidligere først oprette salgsmuligheden manuelt. I Microsoft Dynamics CRM 4.0 kan du konvertere mailen direkte til en salgsmulighed ved at markere mailen, klikke på Konverter aktivitet-knappen på CRM-værktøjslinjen og vælge Til Salgsmulighed i knapmenuen. Skriv de første bogstaver i f.eks. et firmanavn, og tryk Ctrl+Tab+K, så gennemsøges CRM-databasen for firmaer, der starter med de bogstaver, du har skrevet, og resultatet vises som en genvejsmenu under opslagsfeltet. Denne funktion er også en glimrende hjælp, når du skal undersøge, om et firma eller en kontaktperson allerede er oprettet i systemet. 13

10 Ny guide til rapporter Guiden Rapport giver helt nye muligheder for at analysere og udskrive informationer fra Microsoft Dynamics CRM 4.0. Info Rapport-begrænsninger i Live CRM Anvender du Microsoft Dynamics Live CRM eller en anden form for hosted CRM, vil du som udgangspunkt ikke kunne dele dine rapporter med andre brugere. I Microsoft Dynamics CRM 3.0 havde du mulighed for at åbne og analysere de eksisterende informationer i CRM-systemet ved enten at anvende en af de eksisterende rapporter, ved at eksportere de ønskede informationer til Excel eller ved at bygge nye rapporter i Microsoft SQL Server Reporting Services. I Microsoft Dynamics CRM 4.0 udvides disse tre muligheder med en ny, nemlig Guiden Rapport, der gør det muligt for brugere uden SQLerfaring at opbygge nye eller tilpasse eksisterende rapporter direkte fra Microsoft Dynamics CRM 4.0. Med den nye guide kan du gruppere og opsummere de udvalgte informationer i rapporten, præsentere informationerne som tabeller, grafer eller diagrammer samt udskrive dem uden først at skulle eksportere dem til Microsoft Office Excel. Du kender sandsynligvis allerede de forespørgselsmuligheder, der anvendes til at udvælge de informationer, der skal med i rapporten. Det er nemlig de samme som dem, der anvendes i den avancerede søgefunktion, og ligesom du kan dele de avancerede søgninger, du opretter, med andre brugere, kan du dele de rapporter, du opretter med Guiden Rapport. Så kan dine kollegaer også får glæde af dit arbejde. Når du har udvalgt, hvilke informationer der skal tages med i rapporten, klikker du på Næste-knappen. Nu skal du definere, hvordan rapporten skal opbygges, og hvilke felter den skal indeholde. 6 14

11 Trin for trin Guiden Rapport Med Guiden Rapport kan alle og enhver oprette rapporter og analysere informationerne i Microsoft Dynamics CRM Start en ny rapport Under Arbejdsområde i navigationsruden i Microsoft Office Outlook klikker du på Arbejde og derefter på Rapporter. Klik på Opret ny(t) rapport-knappen. 2 Start guiden Nu åbnes Rapport-vinduet. Her klikker du på Guiden Rapport-knappen for at starte Guiden Rapport. Guiden hjælper dig med at specificere rapportens indhold og udseende. 3 Opret en ny eller tilpas? I guidens førte trin kan du vælge mellem at oprette en ny rapport eller bruge en eksisterende som udgangspunkt. I dette eksempel vælger du at oprette en ny rapport. 4 Navngivning og beskrivelse I guidens næste trin angiver du et navn og en beskrivelse af rapporten samt vælger, hvilke posttyper der skal anvendes i rapporten. Valgt af posttype bestemmer, hvilke felter du kan medtage i rapporten. 5 Angiv udvælgelseskriterier Klik på Næste-knappen. Nu skal du angive udvælgelseskriterier for de poster, du ønsker at medtage i rapporten. Det foregår på samme måde, som den avancerede søgning. 6 Definér rapportens udseende Når du har udvalgt, hvilke informationer der skal tages med i rapporten, klikker du på Næste-knappen. Nu skal du definere, hvordan rapporten skal opbygges, og hvilke felter den skal indeholde. 7 5 Tilføj diagrammer I guidens næste trin kan du vælge, hvorvidt du udelukkende vil anvende en tabelvisning i rapporten eller tilknytte et eller flere diagrammer til rapporten. Det sidste kræver, at du anvender et eller flere opsummeringsfelter i rapporten. Så er du klar 8 Klik på Næste-knappen. Nu er du klar til at afslutte guiden. Klik på Næste-knappen igen for at generere rapporten og på Afslut-knappen, når rapporten er genereret. Nu er du tilbage i Rapport-vinduet, hvor du kan køre rapporten ved at klikke på Kør rapport-knappen eller lukke rapporten ved at klikke på Gem og luk-knappen. Ved hjælp af værktøjerne til højre i guidens rapportdesign-trin kan du flytte rundt på de enkelte felter, gruppere felterne i logiske enheder og vælge sorteringsrækkefølge m.v. 15

12 Forbedret tilpasning Det er blevet endnu lettere at tilpasse Microsoft Dynamics CRM, så det passer bedre til netop jeres forretningsgange 16 De nye tilpasningsmuligheder koncentrerer sig primært om nye visningstyper og mulighed for at ændre de relationstyper, der som standard oprettes mellem de forskellige objekter i CRM-databasen. Endvidere tilbyder Microsoft Dynamics CRM 4.0 en forbedret import/eksport-funktion for tilpasninger, der gør det meget lettere at flytte tilpasninger fra en Microsoft Dynamics CRM-installation til en anden. Forbedrede relationer I Microsoft Dynamics CRM 3.0 havde du mulighed for at oprette brugertilpassede en-til-mange relationer mellem to brugerdefinerede objekter og mellem et brugerdefineret objekt og et systemobjekt i CRM-databasen. I Microsoft Dynamics CRM 4.0 udvides muligheden for at opbygge brugertilpassede realtioner, så de også omfatter system-til-system, mange-til-mange og selvrefererende relationer. Den nye mulighed for at oprette system-til-system relationer kan anvendes til at oprette relationer mellem to systemobjekter, der ellers ikke er direkte relaterede. F.eks. kan du oprette en relation mellem et produkt og et firma, der indikerer, at det pågældende produkt kun kan sælges til det firma, det relaterer til. Muligheden for at oprette mange-til-mange relationer giver helt nye muligheder for at skabe relationer mellem forskellige objekttyper i CRM-databasen. Den eneste begrænsning er, at de objekter du vil oprette mange-til-mange relationer imellem, skal være egnet til det. Selvrefererende relationer er en relation fra et objekt til sig selv. Det benyttes mest til at oprette hierarkier med, f.eks. en overordnet salgsmulighed der er kilde til flere ekstra salgsmuligheder. Denne form for referencer er tilladt, så længe de ikke er cykliske. Du kan således oprette en relation til en anden post af samme objekttype, men ikke til posten selv. Import og eksport af tilpasninger Muligheden for at importere eller eksportere tilpasninger i Microsoft Dynamics CRM 4.0 er ændret, så im- og eksport foregår nemmere og mere gnidningsløst, ligesom der er tilføjet en række nye funktioner. Således er brugergrænsefladen for selve import/eksport-funktionen forbedret, så det er muligt at angive, hvilke tilpasningstyper der skal im- eller eksporteres. Endvidere er det muligt at importere tilpasninger, der er udviklet i et tilpasningssprog, i en løsning der kører på et andet tilpasningssprog.

13 Import/eksport-funktionen understøtter også im- og eksport af arbejdsprocesregler. De kunne tidligere kun im- og eksporteres ved hjælp af Workflow Import/Export-værktøjet, men er nu integreret i Import/eksport-funktionen, så du kun behøver anvende et værktøj til at im- og eksportere alle former for tilpasninger og konfigurationer. Også metadata for objekter, systemindstillinger og sikkerhedsroller er inkluderet i Import/eksport-funktionen. I den forbindelse er sikkerhedsrollerne opdateret med nye rettighedstyper, der kan anvendes i forbindelse med Import/eksport-funktionen. Derved er det muligt at transportere tilpasninger og konfigurationsindstillinger fra en Microsoft Dynamics CRM-implementation til en anden, f.eks. i de virksomheder eller koncerner hvor der køres med flere forskellige Microsoft Dynamics CRM-installationer. Forbedrede visninger Visningerne i Microsoft Dynamics CRM 4.0 er ændret på to punkter i forhold til Microsoft Dynamics CRM 3.0. For det første er begrebet private visninger fjernet og erstattet med muligheden for at gemme sine private visninger og derefter dele dem med andre. Dernæst er muligheden for at tilføje felter fra relaterede poster i f.eks. rapporter og visninger udvidet. I Microsoft Dynamics CRM 3.0 var det kun muligt at få vist det primære felt fra relaterede objekter, men i Microsoft Dynamics CRM 4.0 kan du få vist et hvilket som helst eller flere felter fra relaterede poster. Rent praktisk kan det f.eks. benyttes til at få vist telefonnummeret på det firma, en given salgsmulighed omhandler. Det sparer dig for et opslag i CRM-databasen, hver gang du skal følge op på salgsmuligheden. Du kan dog stadig kun anvende 1-til-mange relationer til den post, der relateres til. Når objekttypen er valgt for den relaterede post, vises de felter, du kan få vist i Tilføj kolonne-dialogboksen, så du kan få vist det ønskede felt i den visning, du er ved at tilpasse. Muligheden for at importere eller eksportere tilpasninger i Microsoft Dynamics CRM 4.0 er ændret, så im- og eksport foregår direkte fra Indstillinger-sektionen i webklienten. Det er naturligvis muligt at tilpasse CRM-systemet fuldstændigt til jeres virksomheds forretningsgange, ligesom finansår, salgsterritorier, ansatte og andre forretningsoplysninger kan tilpasses. 17

14 Arbejdsprocesser Nu kan du oprette nye arbejdsprocesser direkte fra webklienten i Microsoft Dynamics CRM 18 Tidligere kunne arbejdsprocesser kun oprettes på CRM-serveren, hvilket begrænsede muligheden for at oprette nye arbejdsprocesser til ganske få brugerprofiler. I Microsoft Dynamics CRM 4.0 kan alle brugere med de fornødne rettigheder oprette, redigere og overvåge arbejdsprocesser direkte fra webklienten til Microsoft Dynamics CRM. Det gør samtidig arbejdsprocesserne og de muligheder, de giver meget mere synlige for brugerne. Generelt er arbejdsprocesserne forbedret, så de omfatter mange flere posttyper. Det er muligt at opdatere og slette hændelser, ligesom du kan vælge flere forskellige felter og opsætte parametre, der skal fungere som udløsere for en given arbejdsproces. F.eks. kan en negativ saldo hos en kunde udløse en rykker-arbejdsproces. Endelig er der indført faser. Det sikrer en logisk overordnet opbygning af arbejdsprocesserne. Hver fase kan omfatte flere trin eller referere til en underliggende arbejdsproces. Har du f.eks. opdelt salgsprocessen i fem faser, kan hver fase indehold flere underliggende handlinger. Arbejdsprocesser sikrer, at tingene gøres rigtigt Arbejdsprocesser benyttes primært til at sikre, at alle emner der oprettes i systemet, behandles i overensstemmelse med den forretningsplan, jeres virksomhed har for det pågældende område. Det kan være alt fra godkendelsesprocedureren for et tilbud og en faktura til håndteringen af kundeemner. Skal salgschefen f.eks. godkende alle de tilbud, sælgerne sender ud, kan I programmere en arbejdsproces, der automatisk sender en mail til salgschefen eller lægger salgstilbudene i en godkendelseskø, hver gang en af sælgerne har oprettet et nyt tilbud. På samme måde kan I programmere en arbejdsproces, der sikrer, at alle kundeemner kontaktes med jævne mellemrum, f.eks. hvis de ikke har været kontaktet i et halvt år. Fire arbejdsprocesser Grundlæggende findes der tre forskellige arbejdsprocesser: Automatisk, der starter uden at nogen behøver gøre noget for det, efter behov, der kan startes på et hvilket som helst tidspunkt af en bruger med de fornødne rettigheder samt underordnet, der er designet som en underliggende arbejdsproces i en overordnet arbejdsproces. Arbejdsprocesserne kan altså arrangeres hierarkisk og genbruges som underprocesser til andre arbejdsprocesser.

15 Har I f.eks. designet en arbejdsproces for afsendelse af breve, kan den genbruges som underproces til alle de arbejdsprocesser, hvor brevforsendelse anvendes, f.eks. udsendelse af tilbud og fakturaer. Udover disse tre processer findes der en fjerde, nemlig skabeloner til arbejdsprocesser. De kan kun oprettes af en administrator og skaber den grundlæggende struktur for alle andre arbejdsprocesser af samme type. Brugerne kan så oprette nye processer ud fra skabelonerne. Skabeloner er således ikke beregnet til at kunne afvikles som en arbejdsproces. Arbejdsprocessens rettigheder Arbejdsprocessens omfang angiver, hvilke poster arbejdsprocessen kan udføre handlinger for. Grundlæggende set har arbejdsprocessen de samme rettigheder, som den bruger, der starter dem. De nedarver også rettighederne fra den visning, ejeren vælger for omfanget, når vedkommende opretter arbejdsprocessen. Overvåg arbejdsprocesserne Ligesom de brugere der har rettigheder til det, kan oprette nye arbejdsprocesser, kan alle brugere med de fornødne rettigheder overvåge de arbejdsprocesser, der er relevante for dem. For at overvåge en arbejdsproces skal du først åbne en post, der anvender arbejdsprocessen. Klik derefter på Arbejdsprocesser i Navigationsruden til højre. Så kan du få en oversigt over status for alle de arbejdsprocesser, der gælder for den pågældende post, ligesom du kan få vist systemjob for den pågældende post ved at klikke på Indstillinger i navigationsruden og markere Systemjob-feltet. I Microsoft Dynamics CRM 4.0 kan alle brugere med de fornødne rettigheder oprette, redigere og overvåge arbejdsprocesser direkte fra webklienten til Microsoft Dynamics CRM. 19

16 Hosted CRM Med en hosted Microsoft Dynamics CRM-løsning lejer du adgang til programmet på brugerniveau. 20 Med en hosted Microsoft Dynamics CRM-løsning har jeres virksomhed mulighed for at leje eller købe Microsoft Dynamics CRM. Uanset om I køber eller lejer licensen, betaler I kun for selve brugen af systemet, og da serveren står hos en Microsoft Dynamics-partner, har I hverken udgifter til indkøb af hardware eller brug for at investerere i en passende it-infrastruktur for at kunne at afvikle systemet. Denne løsning kaldes for Software plus Service, og her er det det firma, der hoster løsningen, der er ansvarlig for tilgængelighed, vedligeholdelse, gendannelse efter nedbrud, sikkerhedskopiering og alle de andre ting, du ville være nødt til at tænke på, hvis virksomheden selv skulle stå for driften. Du får kort sagt alle fordelene, uden at skulle have bøvl med hverken hardware, programlicenser eller udrulning af systemet i virksomheden. Nem og prisbillig CRM opstart Det er en både nem og prisgunstig måde at komme i gang med at anvende CRM i jeres virksomhed og skulle behovet senere opstå, har I mulighed for at konvertere jeres hostede Microsoft Dynamics CRM-løsning til en Microsoft Dynamics CRM-løsning, der kan afvikles på jeres egen it-infratruktur. Ligeledes kan I vælge at konvertere en allerede eksisterende Microsoft Dynamics CRM eller anden CRM-løsning til en hosted Microsoft Dynamics CRM-løsning. Du behøver således ikke spekulere på, om den Microsoft Dynamics CRM-løsning du starter ud med, er stor nok til virksomhedens samlede behov. Både den hostede og den interne løsning kan skaleres ubegrænset, og I kan skifte mellem de to driftformer efter behov og behag, uden at I mister vigtige informationer og kundedata eller har unødvendig nedetid på jeres system i forbindelse med et systemskifte. Stort set ikke til at se forskel Der er stort set ikke til at se forskel på en hosted version af Microsoft Dynamics CRM og en version af Microsoft Dynamics CRM, I afvikler lokalt på jeres egen it-infrastuktur. Ligesom den løsning der afvikles i virksomheden, fås den hostede version i både en browser-baseret og

17 en Outlook-integreret version. I kan også anvende tilpasninger og arbejdsprocesser på samme måde, uanset om løsningen afvikles hjemme eller som en hosted service. Enkelte Microsoft Dynamics-partnere tilbyder også tilpasninger af jeres hostede løsning, og med en lang række partnere, der tilbyder hosted Microsoft Dynamics CRM, er der altid en i nærheden. Det er næsten ikke til at se, at denne version af Dynamics CRM er hosted ude i byen. Kun adressefeltet i browser-vinduet afslører det. 21

18 Resume Nyhederne i Dynamics CRM 4.0 Der er masser af nyheder i Microsoft Dynamics CRM 4.0. Nogle af de vigtigste nyheder er: Ny brugergrænseflade Microsoft Dynamics CRM 4.0 anvender den nye, såkaldte bånd-baserede brugergrænseflade fra 2007 Microsoft Office System. Den er væsentlig mere intuitiv end den menu-baserede. Ændringerne i resten af brugergrænsefladen er minimale, så det er let at skifte fra jeres tidligere version til den nye. Lettere at komme igang Hvad enten jeres virksomhed skal i gang med Microsoft Dynamics CRM for første gang eller ønsker at opgradere fra en tidligere version, så har det aldrig været lettere at komme i gang. Både installation, konfiguration og import af eksisterende kundeinformationer og andre forretningsdata styres af brugervenlige guider, der sikrer overblik over processen, og at I får alle nøglefaktorer rigtigt på plads fra starten. Nemmere at samle data Til det formål indeholder Microsoft Dynamics CRM 4.0 hele to forskellige værktøjer, der gør det let at overflytte informationer fra andre programmer og andre informationskilder til Microsoft Dynamics CRM. Det drejer sig dels om Guiden Importer data, der gør det muligt at importere informationer fra regneark, elektroniske adressekartoteker og købte adresseoplysninger og dels Datafiloverførselsstyring, der gør det let at flytte data fra et andet CRM- eller økonomisystem til Microsoft Dynamics CRM. Nyheder i Outlook Integrationen med Microsoft Office Outlook er en væsentlig årsag til Microsoft Dynamics CRM s popularitet. Outlook-klienten til Microsoft Dynamics CRM 4.0 understøtter Microsoft Office Outlook Det betyder at CRM-funktionerne i Outlook-klienten er integreret i den nye bånd-baserede brugergrænseflade, der anvendes i f.eks. Kontaktperson-, Opgave- og Aftale-vinduerne i Microsoft Office Outlook Forbedret tilpasning Det er blevet endnu lettere at tilpasse Microsoft Dynamics CRM, så det passer bedre til netop jeres forretningsgang. De nye tilpasningsmuligheder koncentrerer sig primært om nye visningstyper og mulighed for at ændre de relationstyper, der som standard oprettes mellem de forskellige objekter i CRM-databasen. Endvidere tilbyder Microsoft Dynamics CRM 4.0 en forbedret import/eksport-funktion for tilpasninger, der gør det meget lettere at flytte tilpasninger fra en Microsoft Dynamics CRM-installation til en anden. Arbejdsprocesser Nu kan du oprette nye arbejdsprocesser direkte fra webklienten i Microsoft Dynamics CRM. I Microsoft Dynamics CRM 4.0 kan alle brugere med de fornødne rettigheder oprette, redigere og overvåge arbejdsprocesser direkte fra webklienten til Microsoft Dynamics CRM. Det gør samtidig arbejdsprocesserne og de muligheder, de giver meget mere synlige for brugerne. Hosted CRM Med en hosted Microsoft Dynamics CRM-løsning har jeres virksomhed mulighed for at få leveret Microsoft Dynamics CRM som en service, driftet hos en hosting partner der håndterer systemet, og I betaler I kun for selve brugen af systemet. Da serveren står hos en Microsoft Dynamics hosting partner, har I hverken udgifter til indkøb af systemet eller brug for at investerere i den nødvendige it-infrastruktur for at kunne at afvikle systemet. Ny guide til rapporter Guiden Rapport giver helt nye muligheder for at analysere og udskrive informationer fra Microsoft Dynamics CRM 4.0. Med den nye guide kan du gruppere og opsummere de udvalgte informationer i rapporten, præsentere informationerne som tabeller, grafer eller diagrammer samt udskrive dem uden først at skulle eksportere dem til Microsoft Office Excel.

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

CRM Partner quick guide

CRM Partner quick guide CRM Partner quick guide I CRM er der en række forskellige aktiviteter til at registrere hvad der sker omkring en kunde: Telefonopkald indgående/udgående Mail Brev Kalender aftale Opgave Fax Aktiviteterne

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

CRM Partner quick guide 2013

CRM Partner quick guide 2013 CRM Partner quick guide 2013 Dette er en quick guide til Partners brug af CRM version 2013 via webinterface. Outlook klienten er fejlfyldt og kan derfor ikke anbefales. Arbejdsgang fra salgsmulighed til

Læs mere

Skifte til Access 2010

Skifte til Access 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Access 2010 ser meget anderledes ud end Access 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport... 4 2.1 Eksport i WEB-DIRECT... 4 2.2 Brugerdefineret eksport i WEB-DIRECT... 6 2.2.1

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Nyt i Microsoft Dynamics NAV 2017

Nyt i Microsoft Dynamics NAV 2017 Nyt i Microsoft Dynamics NAV 2017 Microsoft Dynamics NAV 2017 er en brugervenlig virksomhedsløsning fra Microsoft, som er nem at implementere og styrker dine forretningsambitioner. Nyt i Microsoft Dynamics

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Startvejledning. Microsoft OneNote 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft OneNote 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft OneNote 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Skifte mellem berøringstilstand og mus Hvis du bruger OneNote

Læs mere

den rollebaserede brugergrænseflade

den rollebaserede brugergrænseflade WHITE PAPER Rollebaseret brugergrænseflade. Hvordan tilpasses profiler? Du er sikkert allerede bekendt med, hvordan brugergrænsefladerne i moderne ERP-systemer er opbygget, og hvordan de herved, danner

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Version 8 Outlookintegration

Version 8 Outlookintegration Version 8 Outlookintegration - Synkroniser din C&B Kalender med Outlook Med C&B Outlook-integration kan du få synkroniseret dine aftaler, så din C&B Kalender matcher din Outlook-kalender og omvendt. Integrationen

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

MAPINFO PROFESSIONAL V11.5

MAPINFO PROFESSIONAL V11.5 MAPINFO PROFESSIONAL V11.5 Pinpointing potential has never been so easy! Insights Danmark 2012 13. september 2012 Peter Horsbøll Møller, Senior Systems Engineer LAD OS SE PÅ MAPINFO PROFESSIONAL V11.5

Læs mere

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer.

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer. Startvejledning Microsoft Excel 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Føje kommandoer til værktøjslinjen Hurtig

Læs mere

Dynamicweb Exchange Opsætning

Dynamicweb Exchange Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Exchange Opsætning OUTLOOK 2003 Document ID: UG-4008 Version: 1.30 2006.07.04 Dansk UG-4008 - Dynamicweb Exchange Opsætning, Outlook 2003 JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM Lasso for Microsoft Dynamics CRM Installationsvejledning Opdateret d. 20.07.2017 INSTALLER LASSO I MICROSOFT DYNAMICS CRM Denne vejledning beskriver installation af Lasso, opsætning, ændring af brugere

Læs mere

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Værktøjslinjen Hurtig adgang Tilpasse dette område så dine

Læs mere

Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org:

Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org: Migreringsvejledning Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org: OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og moderne Office-pakke... Opgradering til Office 2013. KAPITEL ET... 7 Fælles funktioner i Office 2013

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og moderne Office-pakke... Opgradering til Office 2013. KAPITEL ET... 7 Fælles funktioner i Office 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og moderne Office-pakke... Opgradering til Office 2013 KAPITEL ET... 7 Fælles funktioner i Office 2013 Velkomstopsætningen... 8 Det nye look... 9 Startskærmen... 10 Skabeloner...

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Telefon Allerød

Telefon Allerød Nyheder i Microsoft Dynamics NAV 2016 Microsoft har frigivet Microsoft Dynamics NAV 2016 den 5. oktober 2015. Den nye version rummer både ny funktionalitet og forbedringer. I dette factsheet nævner vi

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Kom i gang med... Kapitel 12 Arbejde med skabeloner. OpenOffice.org

Kom i gang med... Kapitel 12 Arbejde med skabeloner. OpenOffice.org Kom i gang med... Kapitel 12 Arbejde med skabeloner OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere

Læs mere

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Brugergrænsefladen... 4 Forsiden... 4 Søgning i brugergrænsefladen... 6 Handlingsbåndet... 6 Faktabokse... 7 Oversigtspaneler...

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Superbruger Information. Ver. 5.1, 2. udgave - juni 2004-1 -

Superbruger Information. Ver. 5.1, 2. udgave - juni 2004-1 - Superbruger Information Ver. 5.1, 2. udgave - juni 2004-1 - Import /eksport og opdatering af databasen I dette kapitel vil vi se på nogle af de muligheder der er for import og eksport af data til og fra

Læs mere

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen Bliv en haj til IT i hverdagen 4.3 PowerPoint Microsoft PowerPoint er et præsentationsprogram, som kan bruges til at oprette flotte præsentationer, der enten kan udskrives eller afspilles på en computer.

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007 10.0 Begrænset tilføjelsesprogram til Outlook Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007

Læs mere

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister)

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) I adressekartoteket i Outlook er der en række fælles distributionslister, der styres af registreringer på de enkelte personer i SIS, f.eks.

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.00 Frigivelse: 30. november 2011 Med frigivelsen af denne nye hovedversion, SummaSummarum 4, følger en mængde ny funktionalitet

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Sonofon Erhverv Kom godt i gang med SMS fra Outlook Brugervejledning 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Novell Vibe 3.4. Novell. 1. juli 2013. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende

Novell Vibe 3.4. Novell. 1. juli 2013. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende Novell Vibe 3.4 1. juli 2013 Novell Hurtig start Når du begynder at bruge Novell Vibe, kan det være en god idé at starte med at konfigurere dit personlige arbejdsområde og oprette et teamarbejdsområde.

Læs mere

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING Kapitel 5: Dokumentgodkendelse Opsætningsvejledning 0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING 1Målsætninger Målene er at: Opsætte dokumentgodkendelsessystemets generelle funktioner. Opsætte

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVELSE ] [ Dette smarte skærmtastatur med en virtuel musekliksfeature og taleoutput lader dig skrive hurtigt og arbejde med

Læs mere

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip.

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip. ASB E-mailsignatur I det følgende vil det forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men

Læs mere

Installationsvejledning Alphacam 2017 R1

Installationsvejledning Alphacam 2017 R1 Installationsvejledning Alphacam 2017 R1 Indholds Fortegnelse Indledning - Generelt...3 Windows skal være 64 bit...3 Installation, HUSK at stille brugerrettigheder på din Computer...3 Installation, Skærmkort

Læs mere

Startvejledning. Tilpasse udseende og design Giv dine tegninger et koordineret udseende med temaer og matchende farver. Find dem under fanen Design.

Startvejledning. Tilpasse udseende og design Giv dine tegninger et koordineret udseende med temaer og matchende farver. Find dem under fanen Design. Startvejledning Microsoft Visio 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Opdaterede skabeloner Skabeloner hjælper

Læs mere

KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE

KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE Kapitel 8: Oprettelse og administration af dokumentgodkendelse KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE Målsætninger Introduktion Målsætningerne er at: Oprette dokumentgodkendelsessystemets

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Nyheder i version 3.x (siden 2.x)

Nyheder i version 3.x (siden 2.x) Nyheder i version 3.x (siden 2.x) Generelle ændringer: Vista kompatibel 64bit kompatibel Nyt grafisk layout Nemmere installationsprogram Beregning af den hurtigste vej fra forrige stop til den fanger log

Læs mere

Huskesedler. Fletning af dokumenter til masseproduktion

Huskesedler. Fletning af dokumenter til masseproduktion Huskesedler Fletning af dokumenter til masseproduktion Microsoft Word 2007 Indholdsfortegnelse Simpel fletning... 3 Indsæt en adresseblok... 4 Indsæt fletfelter... 5 Udgangsdokumenter til konvolutter...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION BRUGERVEJLEDNING TRIC - Lagerrapport

BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION BRUGERVEJLEDNING TRIC - Lagerrapport BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION 1.1.3 Vejledning: Lagerrapport. Version 2015.12.22 Side 1 af 6 KOM GODT I GANG MED LAGERRAPPORT Vi vil her guide dig gennem brugen af

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database Kursusbeskrivelse Oprettelse af en Access-database Som eksempel på en Access-database oprettes en simpelt system til administration af kurser. Access-databasen skal indeholde: et instruktørkartotek et

Læs mere

Dynamicweb Quickguide

Dynamicweb Quickguide Brugervejledning Dynamicweb Quickguide Version: 1.1 2012.03.15 Dansk JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2012 Dynamicweb Software A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument eller dele heraf må på ingen

Læs mere

Worflow plugin til Dynamics CRM

Worflow plugin til Dynamics CRM Worflow plugin til Dynamics CRM INTRO Med Lassos workflow plugin til Microsoft Dynamics CRM er det muligt at trække staminformation og nøgletal til dit CRM-system uden at skrive en eneste linje kode! Vha.

Læs mere

Quick guide. Performer til mekaniske låsesystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Quick guide. Performer til mekaniske låsesystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Quick guide Performer til mekaniske låsesystemer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Quick Guide for Performer til mekaniske nøglesystemer Denne manual er et detaljeret værktøj,

Læs mere

Mamut Enterprise Abonnementsfakturering

Mamut Enterprise Abonnementsfakturering Mamut Enterprise Abonnementsfakturering Mamut Enterprise Abonnementsfakturering er et værktøj til fakturering af kunder, som har faste aftaler eller abonnementer. Løsningen er inkluderet i Mamut Enterprise

Læs mere

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Internet Komplet featureliste Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Aesiras Internet gør det let at komme i gang med en professionel hjemmeside og webshop. Som standard medfølger et grafisk

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010/2013 10.0 Komplet Outlook-tilføjelsesprogram Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010/2013

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com Du skal

Læs mere

KAPITEL 7: TILPASNING AF NAVIGATIONSRUDEN

KAPITEL 7: TILPASNING AF NAVIGATIONSRUDEN Kapitel 7: Tilpasning af navigationsruden KAPITEL 7: TILPASNING AF NAVIGATIONSRUDEN Målsætninger Introduktion Målsætningerne er at: Skitsere de grundlæggende begreber og funktioner i navigationsruden.

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

Forsiden Nemmere at nå mere. Større. Wauw -effekt

Forsiden Nemmere at nå mere. Større. Wauw -effekt Større Wauw -effekt Med Windows Vista og 2007 Microsoft Offi ce system får du de grundlæggende software- og sikkerhedsforbedringer, der sikrer, at du får løst dine daglige arbejdsopgaver på en mere effektiv

Læs mere

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER Åbn CM og vælg funktioner, indstillinger Fanebladet: generelt Fanebladet: søgning Fanebladet: filer Fanebladet: notificer Fanebladet: visning Fanebladet: påmindelse Fanebladet:

Læs mere

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook Kære TeamShare bruger, I min løbende orientering om alle de nye ting der kommer i TeamShare 3.0, vil jeg her give en beskrivelse af de forbedringer vi laver

Læs mere

Manual til administration af online booking

Manual til administration af online booking 2016 Manual til administration af online booking ShopBook Online Med forklaring og eksempler på hvordan man konfigurerer og overvåger online booking. www.obels.dk 1 Introduktion... 4 1.1 Formål... 4 1.2

Læs mere

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland.

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. www.jta-jylland.dk 1. Introduktion til JTA-DynamicsPDF. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 er et ekstra modul, som er udviklet

Læs mere

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Marts 2015 Introduktion Din Vibe-administrator kan deaktivere mobiladgang til Novell Vibe-webstedet. Hvis du ikke har adgang til Vibemobilgrænsefladen som beskrevet

Læs mere

Sådan opretter du en backup

Sådan opretter du en backup Excovery Guide Varighed: ca. 15 min Denne guide gennemgår hvordan du opretter en backup med Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen, og undervejs introducere dig for de grundlæggende indstillingsmulighed.

Læs mere

Din hverdag med Microsoft Dynamics CRM

Din hverdag med Microsoft Dynamics CRM Benny Christen Grandahl Din hverdag med Microsoft Dynamics CRM Godt i gang med Microsoft Dynamics CRM 3.0 Indhold Microsoft CRM så nemt er det! Hvad indeholder Microsoft s CRM-system, og hvor nemt er det

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner Brug af sagssystem Vejledning i oprettelse og håndtering af sager + reservering af statusscanner Indhold Kommunikation ved oprettelse af sager i sagssystemet... 2 En genstart kan ofte løse problemet...

Læs mere

Microsoft Outlook 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende.

Microsoft Outlook 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Startvejledning Microsoft Outlook 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Tilpasse den efter behov Tilpas Outlook.

Læs mere

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013 Introduktion Pacsoft Online 11-11-2013 2 Indhold 1 Introduktion til Pacsoft Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

Kalenderdeling i Outlook 2007 Baseret på information fra Microsofts online supportsider

Kalenderdeling i Outlook 2007 Baseret på information fra Microsofts online supportsider Kalenderdeling i Outlook 2007 Baseret på information fra Microsofts online supportsider OBS: Det er en fordel for både dig og miljøet at du læser artiklen her på computerskærmen på den måde kan du let

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

Alle dokumenter der oprettes på en sag i GE på fanen Dokument gemmes i mappen for den pågældende sagstype.

Alle dokumenter der oprettes på en sag i GE på fanen Dokument gemmes i mappen for den pågældende sagstype. Integration mellem edoc og GeoEnviron - version 1 Med GeoEnviron 6.4.1 frigives integrationen mellem ESDH-systemet edoc, som er udviklet af Fujitsu, og GeoEnviron Miljø og Byggesag. I det følgende kaldes

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Word 2013

Sådan gør du Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Indholdsfortegnelse Anvend skabelon... 3 Billede... 4 Dokumenthåndtering... 5 Flyt, kopier og sæt ind... 6 Flyt og kopier mellem dokumenter... 7 Gem... 8 Genbrug

Læs mere

Startvejledning. Navigationsrude Brug navigationsruden til at bevæge dig rundt i din publikation og til at tilføje eller slette sider.

Startvejledning. Navigationsrude Brug navigationsruden til at bevæge dig rundt i din publikation og til at tilføje eller slette sider. Startvejledning Microsoft Publisher 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Føj dine

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 INDHOLDSFORTEGNELSE Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 Windows 7-udgaver... 10 32- eller 64-bit version af Windows 7... 11 Hardware...

Læs mere

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Automat-guide Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Indhold Automat-guide... 1 1 Indledning... 3 2 Automat interfacet... 3 3 Det findes i Automat... 3 3.1 Hovedmenuen... 3 4 Brugerhåndtering... 3 4.1

Læs mere

Nyheder i Mamut Business Software og Mamut Online

Nyheder i Mamut Business Software og Mamut Online // Mamut Business Software Nyheder i Mamut Business Software og Mamut Online Indhold Forord 2 Ny version 2 Om opdatering til ny version 3 Nyheder i Mamut Business Software version 17.0 6 Kontaktopfølging

Læs mere

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto.

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Hvis du vil slå automatiske svar til eller ændre svarene, skal du gå til øverste

Læs mere

Nyheder i GM EPC. Grafisk Navigation. Fælles Navigation for hver køretøj

Nyheder i GM EPC. Grafisk Navigation. Fælles Navigation for hver køretøj Nyheder i GM EPC GM Next Gen EPC har mange nye funktioner, designet til at gøre at finde den rigtige reservedel hurtigere og nemmere. For detaljerede instruktioner om brug af hver funktion, skal du vælge

Læs mere

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS..

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS.. Copyright Denne håndbog er beskyttet af ophavsretlige love. Ændringer af indholdet eller delvis kopiering af indhold må ikke finde sted uden tilladelse fra ophavsretshaveren. Håndbogen kan distribueres

Læs mere