ÅRHUNDREDETS FESTIVAL tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d marts 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRHUNDREDETS FESTIVAL 1900-1950-tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d. 4. -13. marts 2016"

Transkript

1 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d marts 2016

2 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL FOR BØRN Mærk historiens vingesus i hele uge 11 Her på siderne kan du orientere dig i aktiviteter til skoler under festivalen. Tilmelding Der åbnes for tilmelding til de forskellige arrangementer MANDAG DEN 4. JANUAR 2016 Tilmelding sker hos den pågældende institution. Vær dog opmærksom på, at mange museer holder lukket om mandagen. Fra midten af januar 2016 vil du på desuden kunne finde inspirationsmateriale og masser af emner, I kan beskæftige jer med under festivalen. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med lang række lokale og regionale kulturinstitutioner.

3 NATURHISTORISK MUSEUM Wilhelm Meyers Allé 210 Pernille Mølgaard Andersen eller Mandag d fredag d. 11. marts 2016 kl SVIN PÅ DISKEN - NÅR MENNESKET STYRER EVOLUTIONEN For overbygning. Ét hold pr. dag. Tilmelding nødvendig. Forløbene fordeles efter først-til-mølle-princippet Gratis entré og undervisning (der betales dog for materialer). Vi zoomer ind på den industrielle forædling af dyr og planter med dens dybe greb ned i evolutionens værktøjskasse. Et arbejde, der for alvor tog fart fra omkring år Med svinet som eksempel undersøger vi, hvordan mennesket gennem avlsarbejde har hentet inspiration i den naturlige evolution og speedet processerne op. Vi starter med at kigge på svinets historie og anatomi, og eleverne dissekerer et svinehjerte med tilhørende lungesæt. Derefter ser vi bl. a. på, hvordan landbruget i starten af 1900-tallet arbejdede med at fremavle en ny svinerace, den berømte bacongris.

4 HERREGÅRDSMUSEET GL. ESTRUP Randersvej 2, 8963 Auning Tlf Museumsformidler Stine Lucia Rasmussen marts 2016 HERSKAB OG TJENESTEFOLK Gratis adgang til museet og gratis forløb. Sidstnævnte sker ekstraordinært i anledningen af Århundredets Festival. For overbygning. Oplev hvordan det var at være ansat på en herregård som Gammel Estrup, når vi fortæller historier om herskab og tjenestefolk i første halvdel af 1900-tallet. Herregårdene var nogle af de største arbejdspladser på landet for især unge mennesker. Eleverne lærer om sociale rettigheder og straf, de prøver at skyde med luftgevær, når historien om skytten fortælles, og de skriver skråskrift ligesom greven. Inden forløbet kan der via museets hjemmeside downloades skæbne-fortællinger til brug på klassen.

5 HERREGÅRDSMUSEET GL. ESTRUP Randersvej Auning Tlf Helle Ingerslev Kristensen hik@gammelestrup.dk marts 2016 SKOVENS FOLK Gratis adgang til museet og gratis forløb. Sidstnævnte sker ekstraordinært i anledningen af Århundredets Festival. For indskoling, + tilbud til specialklasser og specialskoler. Mærk fortidens liv i herregårdsskoven på egen krop og få nye perspektiver på landarbejdernes historie, når Gammel Estrup - Herregårdsmuseet tilbyder forløb ved Skovarbejderhuset, der er indrettet som en typisk landarbejderbolig anno Iført kopier af historiske dragter prøver eleverne kræfter med skovarbejderens hårde arbejde, og der arbejdes med forarbejdning af træ med anvendelse af originale redskaber, hvorved eleverne opnår viden om forsyningen med redskaber, før mekaniseringen for alvor slog igennem.

6 DEN JYSKE OPERA Operatoriet Søren Frichsvej 38 F, 8230 Aabyhøj (bus nr 18 til døren) Lene Juul Langballe Mandag d. 7. marts, onsdag d. 9. marts, fredag d. 11. marts Kl og JAPANSKE DRØMME Gratis entré. Tilmelding: Mail til senest Danskeren i starten af 1900-tallet længtes mod det eksotiske og anderledes og drømte sig væk til det fremmede. Med ingredienser som klingende klokker og vindspil, regnfald og susen i løvet, japanske lygter og kimonoer, smukke bjerge og en solopgang leger vi med musik, sang, instrumenter og billeder og skaber vores egne Japanske Drømme. Workshoppen henvender sig til kl. og varer 1½ time. Medvirkende er I - elever og lærere - samt slagtøjsspiller Ulla Schmidt og operaformidler Lene Juul Langballe.

7 STENOMUSEET SCIENCEMUSEERNE C. F. Møllers Alle 2 Tlf tirsdag - fredag kl Bettina Bøje stenomuseet@si.au.dk Tirsdag d. 8. marts til fredag d. 11. marts Kl. 9.30, 10.30, eller FANTASTISK ELLER FARLIG Gratis entré. Fantastisk eller Farligt? Røntgen, radioen, atombomben og penicillinen, fire opdagelser og opfindelser, der alle påvirkede den første halvdel af 1900-tallet og stadig har betydning i verden i dag. Tag dine udskolingselever med til en spændende formiddag, hvor de introduceres til emnerne, og hvor viden og holdninger må i spil. Hvilke muligheder og udfordringer har det givet, at: lægerne ved hjælp af røntgen pludselig kunne kigge ind i kroppen? radioen muliggjorde trådløs kommunikation over store afstande? atombomben blev del af verdens magtbalance? lægerne fik et virksomt middel mod bakterier? og hvilken betydning har det for os i dag?

8 DEN GAMLE BY Den Gamle Bys Undervisningsafdeling Viborgvej 2, 8000 Aarhus C Tlf Marianne Bager mb@dengamleby.dk marts 2016 Kom mellem kl og 15 (varighed 1½ time). DA OLDEFAR OG OLDEMOR VAR BØRN - LEG OG LEGETØJ I MELLEMKRIGSTIDEN Skoleklasser + lærere har fri entré Kom og se hvad børn legede med i 1920 erne og 1930 erne. Prøv selv at lege som børn legede, da oldefar og oldemor var børn. For indskoling klasse. Et undervisningsmateriale med forslag til forberedelse af eleverne inden museumsbesøget og idéer til efterbearbejdning sendes til læreren ved bestilling af forløbet. En medarbejder fra Den Gamle Bys undervisningsafdeling står for forløbet og aktiviteten på museet.

9 AROS - AARHUS KUNSTMUSEUM Juniorværkstedet ARoS allé 2, 8000 Aarhus C. Tlf (hverdage 10-13) Formidlingsafdelingen vol@aros.dk marts (dog lukket mandag) ÅRHUNDREDETS TIDSREJSE Kan bookes på alle tider inden-for museets åbningstid. Fra 475,- kr. pr. klasse. (1 times omvisning). For indskoling, mellemtrin og overbygning. Kan du blive smittet med Dysmorfisme gennem kunsten? Hvad har fotografier med oliemalerier at gøre? Og hvilke geometriske former rummer din krop? Spænd sikkerhedsselen og book en særomvisning, der tager eleverne med ind i en hæsblæsende kunstperiode fra år 1900 til år 1950, hvor eleverne får nye indblik i periodens tanker og kunstneriske udtryk. Undervejs lægges op til dialog og diskussion.

10 AROS - AARHUS KUNSTMUSEUM ARoS Aarhus Kunstmuseum Juniorværkstedet ARoS allé 2, 8000 Aarhus C. Tlf (hverdage 10-13) Formidlingsafdelingen vol@aros.dk marts (mandag lukket) Kl ÅRHUNDREDETS VÆRKSTEDSPAKKE: MODERNISTISKE PORTRÆTTER Værkstedspakken koster 600,- pr. klasse. For indskoling, mellemtrin og overbygning. Med fokus på perioden undersøger vi, hvad der er på spil i den modernistiske kunst. Forløbet indledes med en introduktion til kunstens udtryk. Efterfølgende arbejdes der i værkstedet, hvor det modernistiske formsprog omsættes til alternative portrætter.

11 KVINDEMUSEET Domkirkepladsen 5, 8000 Århus C Tlf Anna Svenning skoletjenesten@kvindemuseet.dk Kvindemuseet.dk Fredag d mandag d d. 11. marts Fra kl (varighed: 1 time) EJNAR, VIBBE, KAREN OG ADOLF - PERSPEKTIVER PÅ BØRNELIV I STARTEN AF 1900-TALLET 250 kr. pr skoleklasse (fri entré) - max 30 deltagere Fra klasse. For indskoling og mellemtrin (fra 5. klasse). Mød drengen Ejnar, som blev fæstet til en gård som seksårig. Og proletardrengen Adolf, hvis mor var alene med otte børn. Mød også rigmandspigerne Karen og Vibbe, som levede et sorgløst liv med leg, dans og klaverspil. Alle fire børn er født i starten af 1900-tallet, men med vidt forskellige livsvilkår. Eleverne møder børnene gennem billeder og fortællinger fra børnenes liv. Undervejs vil eleverne få genstande i hånden, som kædes sammen med fortællingerne. Og de kommer til at sammenligne børneliv i begyndelsen af 1900-tallet med deres egen hverdag. Fortællingerne foregår i udstillingen pigernes og drengenes historier, som rummer genstande fra 100 års børneliv.

12 KVINDEMUSEET Domkirkepladsen 5, 8000 Århus C Tlf Anna Svenning skoletjenesten@kvindemuseet.dk Kvindemuseet.dk Fredag d mandag d d. 11. marts Fra (varighed: 1 time) VEJEN TIL KVINDERNES STEMMERET - DIALOGISK OMVISNING OM STEMMERETTEN kr pr skoleklasse (fri entré) - max 30 deltagere Fra klasse + ungdomsuddannelser. For mellemtrin (fra 5. klasse) + overbygning. Omvisningen tager eleverne med på en rejse tilbage til 1915, hvor de selv kommer i spil undervejs. Udstillingen omhandler tre kvinder, som alle var unge i De tre kvinder repræsenterer hver især en række temaer, som var gældende for tiden: Udflytningen fra land til by, vejen mod uddannelse og en større selvstændighed samt det nye friere liv. Det handler om stemmeret og ligestilling i 1915, men også i 2015 og i fremtiden.

13 FOLKEUNIVERSITETET I AARHUS DOKK1 Folkeuniversitetet i Aarhus Inge Lehmmans Gade 10, 5. sal, 8000 Aarhus C Tlf Agnete Schleicher Bønnerup, Festivalpraktikant Mandag d. 7. marts kl DEN, DER RANKER SIG, SLANKER SIG Vi inviterer vi alle til en halv times stavgymnastik som en god start på dagen. Tag din skoleklasse med. For udskoling. Hvad har Niels Bohr, A. P. Møller og Storm P. til fælles? De var alle elever hos den navnkundige Kaptajn Jespersen, der udover at undervise i stavgymnastik på sit eget institut i mere end 25 år formidlede sin morgengymnastik til danskerne igennem radioen. På slaget syv kunne de morgenfriske tænde for radioen og starte dagen med en omgang æterbåren gymnastik på stuegulvet. Kaptajn Jespersen kom med sin faste og myndige stemme helt ind i danskernes hjem og gjorde med sin gymnastik en stor indsats for folkesundheden. Århundredets Festival har inviteret Kaptajn Jespersens barnebarn Margrethe Neergaard, der i dag leder Kaptajn Jespersen Instituttet, til at genopfriske filosofien bag stavgymnastikken - helt i sin bedstefars ånd.

14 SANGKRAFT AARHUS - Skriv til mail@sangkraftaarhus.dk hvis I vil have besøg af en sangkonsulent. - Skriv til mail@sangkraftaarhus.dk for at modtage noder og tekster. Disse står til rådighed fra 1. februar SYNG PÅ SKOLEN Modtag noder og tekster på 10 udvalgte sange fra årene , som er lige til at synge ud fra. Efter det gode først-til-mølle-princip udlover Sangkraft Aarhus 6 skolebesøg af en kompetent sangkonsulent, som vil komme ud på Jeres skole og give fifs og indspark til morgensang ved Jer. Her vil et udvalg af de tilsendte sange være i fokus.

15 SANGKRAFT AARHUS Sangkraft Aarhus fejrer 1900-tallet og århundredets fantastiske produktion af sange for børn (og voksne!) med Morgensang og Fællessang for alle skoler i Aarhus. Kl alle hverdage i Århundredets Festival ( marts 2016) MORGENSANGS DROP-IN - BEGYND DIT FESTIVALBESØG MED MORGENSANG Alle klasser inviteres til morgensangsdrop-in i Aarhus Domkirke. Her synger vi sammen 4 af de sange, I har sunget hjemme på skolen.vi laver også Fællessangs-Drop-In på DOKK1 to eftermiddage i løbet af ugen, hvor forældre og bedsteforældre også er velkomne. Nærmere info følger på

16 BØRNEKULISSEN OG MUSIKHUSET Børnekulissen i samarbejde med Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Alle Tlf / Erik Foged / Mimi Lund erfog@aarhus.dk / mcl@aarhus.dk / Mandag 7. marts + tirsdag 8. marts + onsdag 9. marts Kl. 10 og kl. 11 MIS MED BLÅ ØJNE Gratis adgang Målgruppen er de største i børnehaverne og klasse. Teaterforestilling over Egon Mathiesen børnebog Mis med de blå øjne Afvikles i Musikhusets Foyer. Iscenesættelse og fortæller: Mariane Siem Musiker: Morten Musicus

17 BØRNEKULTURHUSET Frederiks Allé 20 A, 8000 Aarhus C Tlf Astrid Guldhammer Mandag d. 7. marts - fredag d. 11. marts kl , kl og kl CHARLESTON - 20 ERNES UMORALSKE MODEDANS Gratis for skoler i Aarhus Kommune For mellemtrin + overbygning Charleston er en dans, man kan danse uafhængigt af køn og antal, men også parvis, hvis man skulle få lyst til det. Mens flere af dansene fra første halvdel af 1900-tallet kan være ret svære at lære - og f.eks. kræver dansefatning - kan Charleston danses i mange forskellige variationer, så sværhedsgraden kan tilpasses gruppen. Så kom ind på Børnekulturhuset og få danseundervisning ved vores ægte Charleston-flapper, Mia Vad, der kan få hele klassen til at swinge, som man gjorde det i 1920 erne.

18 BØRNEKULTURHUSET Ude på skolen Tilmelding på tlf marts 2016 FORTÆLLINGER FRA FORRIGE ÅRHUNDREDE - FORTÆLLINGER FRA DANMARK I løbet af skoledagen - gerne til morgensamling Gratis entré. For mellemtrin og overbygning Fortællinger fra Danmark Få Fortællepatruljen ud på skolen og fortælle en god historie fra første halvdel af 1900-tallet. Tilbuddet er særligt målrettet morgensamling eller fællestime på jeres skole, og varigheden er ca. 30 minutter. Fortællerne kan fortælle for op til 150 børn, alt afhængigt af lyd- og pladsforhold. Fortællepatruljen tager også ud i ugen op til festivalen, så I på skolen har mulighed for at skyde Århundredets Festival i gang i god tid. Se yderligere info om fortællingerne på fra d. 4. januar.

19 BØRNEKULTURHUSET Børnekulturhuset i samarbejde med studerende fra AU Tilmelding ikke nødvendig marts 2016 Kl HISTORIEJAGTEN Tjek fra medio januar for at downloade kort med posternes placering. For mellemtrin + overbygning Orienteringsløb for skoleklasser (og familier), hvor deltagerne skal jagte forskellige lokalhistorier. Nogle af historierne er sande, mens andre er falske, og man skal så gætte hvad der er sandt eller falsk - eller komme med et bud på historiens slutning ud fra forskellige valgmuligheder. Her kan man få sjove, skæve og utrolige historier, samt få et kendskab til den pågældende periode gennem de små, lokale historier, som man ellers ikke har adgang til i de gængse historiebøger - eller på nettet!

20 BØRNEKULTURHUSET Tilmelding nødvendig på tlf alle hverdage kl Tirsdag d. 23. februar kl eller onsdag d. 24. februar kl (varighed: 2 timer) LÆRERVANDRINGER - FRA SMÅ KÅR TIL STORE FORANDRINGER Det er gratis at deltage. Historien om Aarhus i begyndelsen af 1900-tallet og arbejderdrengen Hans. På denne vandring hvirvler vi sammen tilbage til et fattigt arbejderhus i Ø-gade-kvarteret i 1900-tallets begyndelse, hvor vi møder drengen Hans, den stille far, der har skrædderværksted i kælderen, og den stærke mor, der er rengøringskone og politisk og socialt engageret.vi følger i Hans fodspor - fra tiden som yngste dreng i en stor søskendeflok, som elev på Paradisgades Skole, som lærling hos typograf Olsen i Graven, som stædig fagforeningsmand i Studsgade og som passioneret medlem af det stadig mere indflydelsesrige Socialdemokrati. Alt imens Aarhus og Danmark forandrer sig. Mødested oplyses op til vandringerne. Formidlere: Doron Haahr og Pernille Helberg Stentoft.

21 BØRNEKULTURHUSET Tilmelding nødvendig på tlf alle hverdage kl Praktisk information: Husk tøj efter vejret marts 2016 (varighed: 2 timer) VANDRINGER FOR SKOLEKLASSER - FRA SMÅ KÅR TIL STORE FORANDRINGER Det er gratis at deltage. Historien om Aarhus i begyndelsen af 1900-tallet og arbejderdrengen Hans. På denne vandring hvirvler vi sammen tilbage til et fattigt arbejderhus i Ø-gade-kvarteret i 1900-tallets begyndelse, hvor vi møder drengen Hans, den stille far, der har skrædderværksted i kælderen, og den stærke mor, der er rengøringskone og politisk og socialt engageret.vi følger i Hans fodspor - fra tiden som yngste dreng i en stor søskendeflok, som elev på Paradisgades Skole, som lærling hos typograf Olsen i Graven, som stædig fagforeningsmand i Studsgade og som passioneret medlem af det stadig mere indflydelsesrige Socialdemokrati. Alt imens Aarhus og Danmark forandrer sig. Formidlere: Doron Haahr og Pernille Helberg Stentoft.

22 BØRNEKULTURHUSET Fat staven! Frederiks Allé 20 A, 8000 Aarhus C Tilmelding på tlf Mandag den 7. marts - fredag den 11. marts kl eller kl (varighed: 2 timer) 30 ERNES KNAP SÅ SORTE SKOLE - NATURHISTORIE, ANSKUELIGHEDSTAVLER OG HÅNDGERNING Gratis adgang. For mellemtrin + overbygning. Efter morgensang og stavgymnastik vil der være kønsopdelt undervisning. Drengene introduceres til blækregning og geografi gennem praktiske øvelser og anskuelsestavler ved overlærer Petersen. Pigerne arbejder flittigt og dygtigt med håndarbejde under lærerinden fru Enevoldsens, kyndige opsyn.

23 BØRNEKULTURHUSET Frederiks Allé 20 A, 8000 Aarhus C Tilmelding på tlf Onsdag d fredag d.11. marts Kl og FUNKIS-WORKSHOP - TREDIMENSIONELT ARBEJDE MED ARKITEKTUR OG ÆSTETISKE PROCESSER Gratis adgang. For mellemtrin og overbygning. Vi tager udgangspunkt i flere af de ikoniske funkisbygninger i Aarhus, hvorefter vi selv arbejder med byggestilens æstetik i hvidler, der efterfølgende brændes til senere afhentning. Workshoppen varetages af Børnekulturhusets medarbejder Malene Thomassen, som både er uddannet keramiker og kunsthistoriker.

24 AARHUS VOKSER FABRIKKER OG FRITID OLYMPIADER OG SVØMMEPIGER DANMARK GÅR TIL FILMEN VALGRET OG FOLKESTYRE HØJSKOLESANGBOGEN DANSE OG SELSKABSLIV IDEOLOGIER POPULÆRKULTUR Få inspiration til at arbejde med bl. a. ovenstående emner fra primo januar 2016.

25 Links til hjemmesider, bøger og film, radio og TV om 1900-tallet Oversigt over aktiviteter for børn + praktisk info om tilmelding Forberedelsesmateriale til egen vandring med skoleklasse 1900-tallets Grønspættebog Alle skoler får informationsmail primo januar når materialet er på hjemmesiden.

Århundredets Festival

Århundredets Festival 3.-12. marts 2017 Kvindemuseet Domkirkepladsen 5 i tidsrummet 8.00-16.00 Varighed: 1 time http://kvindemuseet.dk/undervisning/» vælg forløbet Teenageliv før og nu 450 kr. pr. forløb Søg ULF i Aarhus om

Læs mere

Århundredets festival

Århundredets festival Århundredets festival FOR BØRN OG UNGE MELLEMTIDEN MANDAG D. 4. - FREDAG D. 8. MARTS 2019 Mærk historiens vingesus i uge 10, hvor vi sætter fokus på MELLEMTIDEN tiden mellem de to store krige. Her på siderne

Læs mere

ÅRHUNDREDETS FESTIVAL 1900-1950-tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d. 4. -13. marts 2016

ÅRHUNDREDETS FESTIVAL 1900-1950-tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d. 4. -13. marts 2016 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL 1900-1950-tallet: Foxtrott, Funkis og Fascisme d. 4. -13. marts 2016 AARHUS MUSIKSKOLE Musikhuset Aarhus Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C Lørdag d. 5. marts Kl. 11-17 MUSIK TIL

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2018 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017/18 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET Pressemeddelelse FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET DINNER PARTY YOGA KONCERT ØVRIGE AKTIVITETER I festugen er der også fest på Kvindemuseet. På de følgende tre sider findes information om alle arrangementerne.

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Jul i Skovarbejderhuset

PRESSEMEDDELELSE. Jul i Skovarbejderhuset PRESSEMEDDELELSE Jul i Skovarbejderhuset Der er julestemning i det lille Skovarbejderhus i Lunden ved Gammel Estrup i hele december måned. I adventsweekenden d. 11.-13. december bliver huset beboet af

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Bag julekager med Micki Cheng på Gammel Estrup

PRESSEMEDDELELSE. Bag julekager med Micki Cheng på Gammel Estrup PRESSEMEDDELELSE Bag julekager med Micki Cheng på Gammel Estrup På Gammel Estrup Herregårdsmuseet er husjomfruens juleforberedelser i fuld gang. Lørdag d. 5. december får hun assistance til at nyfortolke

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Oversigt over inspirationsmaterialet

Oversigt over inspirationsmaterialet Oversigt over inspirationsmaterialet Inspirationsmaterialet til UGE200 er tænkt til inspiration, hvorudfra man kan hente ideer til konkrete undervisningslektioner og sammensætte uge200, som det passer

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

Indskoling. Børn i verden

Indskoling. Børn i verden Indskoling Børn i verden Børn i verden Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Verdensdele og lande Ulande og Ilande Børn i Malawi Skole og Fritid Børn i verden 1. modul Introduktion til ugen.

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

2. klasse. Børn i verden

2. klasse. Børn i verden 2. klasse Børn i verden Børn i verden Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Verdensdele og lande Ulande og Ilande Børn i Malawi Skole og Fritid Børn i verden 1. modul Introduktion til ugen.

Læs mere

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 Kære underviser Vi har glædet os meget til at kunne præsentere dig for et samlet tilbud for skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. På Stadsbiblioteket

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen.

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. KULTURBUS tilbud Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART (2 aktiviteter) Fællesaktiviteter

Læs mere

Hvem er vi & hvad gør vi?

Hvem er vi & hvad gør vi? Hvem er vi & hvad gør vi? KULTUR- OG SKOLETJENESTEN KULTUR- OG SKOLETJENESTEN MIDT- OG VESTSJÆLLANDS OPGAVER Kultur- og Skoletjenesten Midt- og Vestsjælland informerer om undervisningsmaterialer, pædagogiske

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Fine fornøjelser i herregårdsparken

PRESSEMEDDELELSE. Fine fornøjelser i herregårdsparken PRESSEMEDDELELSE Fine fornøjelser i herregårdsparken I pinsen kan alle prøve kræfter med fortidens fornemme fritidsaktiviteter på Gammel Estrup. I parken kan man bl.a. forsøge sig med clock golf og lawn

Læs mere

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR LOUISIANA LEJRSKOLE EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR 19.8-23.8.2019 VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Frederik Højfeldt Nielsen Med Louisiana Lejrskole

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Foto: Museum Vestsjælland

Foto: Museum Vestsjælland Målgruppe: Modtagelsesklasser (mellemtrinnet) Din historie - min historie - vores historie Fagområder: Dansk som andet sprog, historie Kort beskrivelse: Din historie - min historie - vores historie er

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere

Vikingemuseet ladby. et vikingeskibs rejse fra hav til grav. Tilbud til skoler

Vikingemuseet ladby. et vikingeskibs rejse fra hav til grav. Tilbud til skoler Vikingemuseet ladby et vikingeskibs rejse fra hav til grav Tilbud til skoler Vikingemuseet ladby Vikingemuseet Ladby udstiller Danmarks eneste bevarede skibsgrav fra vikingetiden. Omkring år 925 blev en

Læs mere

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik Skoleafdelingen Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har

Læs mere

KUNSTLAB. transportable. Kunstworkshops for skoler / Efterår 2015

KUNSTLAB. transportable. Kunstworkshops for skoler / Efterår 2015 Kunstworkshops for skoler / Efterår 2015 Børnekulturhuset udbyder en omgang workshops i efteråret med billedkunsterne Ole Grøn, Susi Nyholm og Marianne Thingholm samt musikerne Christian Dietrichsen og

Læs mere

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF Undervisningstilbud til 7.-10. klasser Herlev Gymnasium & HF Praktisk info Hvor: På Herlev Gymnasium & HF. Varighed: En hel skoledag fra 9-14 eller efter aftale. Tilmeldingsfrist: To måneder før den ønskede

Læs mere

Designpædagogik og Georg Jensen

Designpædagogik og Georg Jensen MUSEET PÅ KOLDINGHUS Postbox 91, DK - 6000 Kolding Telefon: + 45 76 33 81 00 Telefax: + 45 76 33 81 99 E-mail: museum@koldinghus.dk SE-nr.: 18 11 98 97 Internet: www.koldinghus.dk LÆRINGSEFTERMIDDAG PÅ

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Kulturens børn Dagtilbud 2014-15

Kulturens børn Dagtilbud 2014-15 Kulturens børn Dagtilbud 2014-15 November 2014 Kære dagtilbud Kulturinstitutionerne, børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen på at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig. #oldschool1962 På opdagelse i 1962 Alle mine kyllinger, Bro bro brille og To mand frem for en enke er alle en del af de lege, som workshop 6 omhandlede. Skolegården var fyldt med smilende piger med røde

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Skoler og biblioteker

Skoler og biblioteker - Biblioteks katalog med ideer til samarbejde skoleåret 2018-2019 Se hvad vi kan gøre sammen Skoler og biblioteker - Biblioteks skolekatalog skoleåret 2018-2019 Kære undervisere - Bibliotek glæder sig

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Spændende foredragsrække om landarbejdere

PRESSEMEDDELELSE. Spændende foredragsrække om landarbejdere 1/1 PRESSEMEDDELELSE Spændende foredragsrække om landarbejdere Gammel Estrup Herregårdsmuseet stiller i efteråret skarpt på fortidens landarbejdere på de danske herregårde gennem tre spændende foredrag.

Læs mere

Kom og oplev. reformationen med alle sanser! Viborg Domkirkeplads den 31. oktober 2017 kl Hvordan smagte maden dengang? Hvordan dansede man?

Kom og oplev. reformationen med alle sanser! Viborg Domkirkeplads den 31. oktober 2017 kl Hvordan smagte maden dengang? Hvordan dansede man? Kom og oplev reformationen med alle sanser! Viborg Domkirkeplads den 31. oktober 2017 kl. 9-13 I området omkring Viborg Domkirkeplads vil der være masser af oplevelser og aktiviteter for børn, som man

Læs mere

Lærervejledning Den digitale skoletjeneste Glud Museum

Lærervejledning Den digitale skoletjeneste Glud Museum Lærervejledning Den digitale skoletjeneste Glud Museum Målgruppe: 6.klasse Fag: Historie (primært) Dansk (sekundært) Undervisningsmateriale: Film og audiofiler til download Materialet omhandler: 1930 Livet

Læs mere

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen Skoleafdelingen Åben Skole - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har særligt

Læs mere

BØRNE- KULTURUGE MAJ MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK

BØRNE- KULTURUGE MAJ MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK BØRNE- 2019 KULTURUGE MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK 20.-24.MAJ PRAKTISK INFO: Alle aktiviteter foregår i uge 21, fra mandag d. 20. maj - fredag d. 24. maj. Den specifikke målgruppe, står beskrevet

Læs mere

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne!

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne! Kære elever og forældre, Her får du de seneste nyheder fra musikskolen. I denne udgave kan du læse om bl.a. Summer Camp i uge 27, Åbent Hus på lørdag, tilmelding til sæson 2014/15, datoer for sommerkoncerter

Læs mere

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov.

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. Datoer: Formiddag kl. 9.00-13.00: 19. sep. 21. sep. 26. sep. 28. sep. 3. okt. Eftermiddage kl. 12.00-15.00: 26. okt. 31. okt. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. 31. okt. 2. nov.

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

Skraldindsamling 2014

Skraldindsamling 2014 Skolebladet Skraldindsamling 2014 FOLKESKOLEREFORM Som de fleste nok ved, blev folkeskolereformen vedtaget i folketinget sidste år. Det kommer til at betyde ændringer for jeres børn, skole-/hjemsamarbejdet

Læs mere

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør.

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Hvad kan vi bruge som energikilde? Hvad er bæredygtig energi? Hvordan får vi ren energi? Bæredygtig energi. Baggrund for hæftet og konkurrencen. I uge

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 49 /2016 Arrild Privatskole Separering. Arbejdet er nu nået helt ind på vores grund. Så der er ekstra grund til at se sig godt for. En del af vejen er nu lukket ved skolen. Parkering kan stadig

Læs mere

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge International orientering Kunst & litteratur Science & innovation Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen i indbakken på ElevIntra Drama & musik

Læs mere

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2015-16 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært)

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært) Den digitale skoletjeneste Glud Museum Lærervejledning Målgruppe: Fag: Fælles mål: Undervisningsmateriale: Materialet omhandler: 6. klasse Historie (primært) Dansk (sekundært) Forløbet er tilrettelagt

Læs mere

VELKOMMEN TIL AARHUS KOM GODT I GANG

VELKOMMEN TIL AARHUS KOM GODT I GANG AARHUSCARD OPLEV MERE FOR MINDRE Oplev Aarhus med et og få fordele og gode rabatter på museer, spisesteder, transport og meget, meget mere. VELKOMMEN TIL AARHUS Vi håber du får stor glæde af dit, og vi

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLED SKOLEN Velkommen! Her i folderen kan du læse holdbeskrivelser, finde ud af hvilke hold du vil gå på og tilmelde dig. Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

Her finder du en række tilbud til dig og din klasse i uge 47

Her finder du en række tilbud til dig og din klasse i uge 47 Her finder du en række tilbud til dig og din klasse i uge 47 I forbindelse med uddannelsesuge 47, har vi lavet aftaler med en række virksomheder, organisationer og museer om klassebesøg. Herunder kan du

Læs mere

ELKIN LÆSERAKETTEN 2019

ELKIN LÆSERAKETTEN 2019 ELKIN 50 LÆSERAKETTEN 2019 Man skal lære tusind ting HEIDI BREHM ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM Solen bager ned, selv om det er tidlig morgen. Elkin går gennem de støvede gader på vej mod skolen. Hvert skridt

Læs mere

NYHEDSBREV FRA SFO januar 2017

NYHEDSBREV FRA SFO januar 2017 NYHEDSBREV FRA SFO januar 2017 Særlige informationer: Kære børn og forældre. Vi er nu godt i gang med det nye år. Vi havde en dejlig lang juleferie. Der var åbent i SFO og mange børn benyttede sig af SFO

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 29 Januar - april 2014 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts og april 2014 Tilmelding: Find ud af hvad du

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Mest for seje børn Cirkus Model for en dag Rolllespil Restaurant Komediehuset Mavedans Bageri for

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

SJOV SOMMEREN. for børn. og unge. Sommer HELE. aktiviteter

SJOV SOMMEREN. for børn. og unge. Sommer HELE. aktiviteter SJOV HELE SOMMEREN Sommer 09 Sommer 2009 SJOV HELE SOMMEREN God sommer og rigtig god fornøjelse Sommerferie 2009 Er du klar til at blive udfordret i din sommerferie? Faaborg-Midtfyn Kommune og en lang

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 13. sept. 2013 Rød alene hjemme Rød alene hjemme En flot, prikket tekande i keramik, skabt af Anna fra 1. kl., præsenteredes stolt på kontoret i mandags. Den strålede i stedet for solen, der havde gemt sig bag et dagsregnvejr. Oles og

Læs mere

Tematik: København, elevernes egen verden går herfra. De bedste arkivalier, mulighed for at koble på elevernes egen verden og hverdag.

Tematik: København, elevernes egen verden går herfra. De bedste arkivalier, mulighed for at koble på elevernes egen verden og hverdag. Undervisning onsdag d.18.2.15 Unge Stemmer Tematik: København, elevernes egen verden går herfra. De bedste arkivalier, mulighed for at koble på elevernes egen verden og hverdag. Grupperne skal arbejde

Læs mere

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Denne vejledning har til formål at inspirere dig som lærer til at få et lærerigt og spændende besøg på museet. Vi har samlet information om museumsbesøget, gode råd

Læs mere

Undervisning 2015: Nyheder Grundskoler

Undervisning 2015: Nyheder Grundskoler Ny udstilling: Blackout! åbner til påske Nyt undervisningstilbud: Fang en fisk i Gudenåen Undervisning 2015: Nyheder Grundskoler 1 Oplevelser og læring for alle Få inspiration til undervisningen på energimuseet.dk

Læs mere

G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 7. Lemming d.24 november Kære børn og forældre!

G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 7. Lemming d.24 november Kære børn og forældre! U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 4 7 Lemming d.24 november 2017. Kære børn og forældre! Her følger en lille sand historie fra fra det virkelige liv ; Drengen fra 3 klasse står

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

AKTIVITETSFORSLAG BØRN GØR EN FORSKEL TEMAUGEN PIGELIV/DRENGELIV

AKTIVITETSFORSLAG BØRN GØR EN FORSKEL TEMAUGEN PIGELIV/DRENGELIV AKTIVITETSFORSLAG BØRN GØR EN FORSKEL PIGELIV/DRENGELIV TEMAUGEN Formålet med temaugen er at få eleverne til at reflektere over, hvordan kønsroller og kønsspecifikke forventninger påvirker deres eget liv

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

En skole med indsigt

En skole med indsigt En skole med indsigt At vælge skole for sit barn er et vigtigt skridt. Sølystskolen er en inkluderende skole, hvor vi er vant til at se på hvilke behov, den enkelte elev har. Vi vil gerne have forældre,

Læs mere

UNDERVISNINGS- MATERIALE TIL NÅR BLADENE FALDER

UNDERVISNINGS- MATERIALE TIL NÅR BLADENE FALDER UNDERVISNINGS- MATERIALE TIL NÅR BLADENE FALDER Teatret Kimbri, Frederiks Alle 20B, 8000 Århus C, Tlf: 50 42 35 13, teatretkimbri@gmail.com, wwwt.teatretkimbri.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4 5 7 8 10 11 12

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Konkurrence om FN s Verdensmål

Konkurrence om FN s Verdensmål Konkurrence om FN s Verdensmål v/ Verdensspejl Festival Målgruppe: alle trin I forbindelse med Verdensspejl Festival 2018 udskriver Verdensspejl Festival 2018 en konkurrence. Konkurrencen skal vise mange

Læs mere

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag Målgruppe: 4.-6. klasse Titel: Arkæolog for en dag Fagområder: Historie, natur/teknologi Kort beskrivelse: Forløbet præsenterer en sanselig tilgang til kulturhistorien, hvor eleverne gennem genstande,

Læs mere