Juni. I dette nummer kan du læse: 1. maj talerne. Referat og organisations beretning fra generalforsamlingen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Juni. I dette nummer kan du læse: 1. maj talerne. Referat og organisations beretning fra generalforsamlingen"

Transkript

1 Nr. 6 juni 2013 Juni 1. Sildemøde, Foyeren kl Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl Møde om budget, Kommunalbestyrelsessalen, kl Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Deadline for s-posten 25 S-posten udsendes, Birkelundgård, kl Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl årgang I dette nummer kan du læse: 1. maj talerne Referat og organisations beretning fra generalforsamlingen Du kan tegne en A-aktie og være med til at sikre borgerne i Albertslund en god fremtid - se s. 25 I DET SKARPE SOLSKIN!!! Kandidater, der havde mulighed for at komme til 1. maj mødet

2 Side 2 S-POSTEN Medlemsblad for Socialdemokraterne i Albertslund. Redaktion: Jette Kammer Jensen (ansvarshavende) Britta S. Jørgensen Indlæg sendes eller mailes til: Jette Kammer Jensen Tranehusene 96, 2620, Albertslund Tlf.: Deadline - se kalenderen bagest i bladet S-posten tilgår medlemmerne, Folkebibliotekerne, ABA, Albertslund Posten m.fl. S-posten findes på hjemmesiden Leveringsproblemer - kontakt: Aage Jensen, tlf Lay-out: Britta S. Jørgensen Indhold: S-posten Redaktion og bladets indhold... side 2 Invitation til Grundlovsfest... side 3 Sammen om Albertslund Steen Christiansens 1.maj tale... side 4 Budgetmøde... side 6 DSU-klumme... side 7 Referat fra generalforsamlingen.. side 8 Opfordring til at skrive... side 10 Organisatorisk beretning... side 11 Billeder fra midtvejsevaluering... side 13 Fællesskab og solidaritet det Handler 1. maj om Mogens Lykketofts 1. maj tale... side 14 International dag... side 17 Så er det igen blevet 1. maj Vibeke Storm Rasmussens tale... side 18 Majbritts 1. maj tale i 3 F... side 20 Find guld i skoven... side 22 Sildemøde... side 24 A-aktier... side 25 Kalenderen... side 26 Arbejdsgrupper... side 26 A-gruppen... side 27 Partiforeningens bestyrelse... side 28 Jeg vil gerne være medlem af Socialdemokratiet Navn: Adresse: Postnr.: Ønsker nedsat kontingent By: På grund af at være fyldt 60 år Tlf.: Dato: / 2013 Underskrift: Sendes til: Socialdemokraterne i Albertslund, v/ Else Boel, Stjernens Kvt. 5 C, 2620 Albertslund

3 S-posten Grundlovsfest på Vestegnen Onsdag d. 5. juni 2013 kl på Højrupgård i Vallensbæk Landsby Side 3 Dejlig jazzmusik og ikke mindst grundlovstaler kl Jazzorkesteret Henning Munk og Plumperne spiller op til en dejlig grundlovsfest. kl Forsvarsminister MF Nick Hækkerup, (A), kl Spidskandidat til Region Hovedstaden MF Sophie Hæstorp Andersen (A) kl Forbundsformand John Dybart, Serviceforbundet kl Formand for Børnerådet Per Larsen Der er tombola og hoppeborg. Gratis kaffe og småkager. Det er muligt at købe øl, vand og vin. I de første to timer vil det være muligt at købe mad fra grillen med salat m.v. Voksne 70 kr., børn 30 kr. Arrangør: Socialdemokraterne i Region Hovedstaden samt Socialdemokraterne i Albertslund, Ballerup, Glostrup, Ishøj, Høje Taastrup, Vallensbæk og 3F Høje Taastrup. Kl er der samkørsel på cykel fra Føtex parkering.

4 Side 4 Sammen om Albertslund S-posten 1. maj tale ved borgmester Steen Christiansen Mon ikke mangen en socialdemokrat i disse uger kunne drømme sig ind i et Harry Pottersk univers? Smutte ned på togstationen Kings Cross. Løbe ind i muren og på den anden side tage toget til Hogwarts magiske verden hvor meget kan lade sig med magi. Også selvom der lurer farer overalt? Men vi socialdemokrater er her lige her, hvor der er brug for os. Vores historiske DNA. Fra 1870 ernes kamp for politiske og faglige rettigheder, kvindernes stemmeret i 1915, Kanslergadeforliget i 1930 erne, til transformationen af Danmark fra landbrugsland til et moderne samfund med uddannelse, job og boliger. Og sidst, men ikke et mindst et stærkt fællesskab. Et fællesskab, der sikrer, at alle de bedste muligheder for at folde sit liv ud. Et fællesskab, der sikrer at vi lytter til hinanden og træffer beslutninger i respekt for det Vi er enige om og måske knap så enige om. Et stærkt koncept Det danske velfærdssamfund er et fantastisk stærkt koncept som vi socialdemokrater har ophavsrettighederne til. Ikke fordi rettighederne i sig er interessante, men hver dag bestræber os på at skabe en dag, der er bedre end den foregående. Et mere retfærdigt samfund for den enkelte. Omverdenen er en del af vores fællesskab. Som den første regering skabte vi i 70 erne et forureningsministerium. Industrisamfundet trak på jordens resurser. Vi handlede, da vi så det. I 80 erne og 90 erne da blev klart, at klima-og miljøpåvirkningerne truede klodens eksistens gik vi i forrest i kampen for det bæredygtige samfund. Vi handlede, da vi så den udfordring.

5 S-posten Faktisk i et omfang, så borgerligheden omtalte som miljøimperiet. Det var så også det, borgerligheden savede ned til sokkeholderne, da de kom til i De destruktive nullere. VKO-regeringen lod samfundsøkonomien løbe løbsk, fordi man ikke turde styre, og som sammen med en finanskrise betød private arbejdspladser forsvandt som dug for solen. Og hvem er det der betaler prisen for borgerlighedens laden stå til? De, der mister jobbet. Den arbejdsløse. De borgere som har for lidt i forvejen. De unge kommer endnu længere fra job og uddannelse. Og der er mere at arve fra VKO -tiden, hvis Løkke og Co kommer igen: Starthjælp og kontanthjælpsloft venter forude. Nulvækst i den offentlige sektor mia.-besparelser venter. Flere nedsættelser af skatter- og afgifter, der trækker tæppet væk under fællesskabet. Nedsættelse af arveafgif- Side 5 ten for selvfølgelig skal det blive i familien. Der er forskel på dem og os. Vi rydder op. Som historien byder os det, er det faldet vi vores lod at rydde op efter VKO og skabe et fundament under fremtidens velfærd. Vel at mærke på et tidspunkt, hvor der er et borgerligt flertal i folketinget. Der er nok et flertal, der peger på en socialdemokratisk-ledet regering, men der er og bliver et borgerligt flertal. Derfor er det også vigtigt at holde sig resultaterne for øje: en kickstart, der betyder arbejdspladser en grøn energiaftale, der fremtidssikrer Danmarks energiforsyning og skaffer arbejdspladser Massiv fremrykning af renovering af almene boliger skabe arbejdspladser og bedre boliger. Det højeste offentlige anlægsniveau i danmarkshistorien. En forhøjet ældrecheck. Togplan DK, der sikrer timedrift i skinnerne over det ganske land. Fokus er at skaffe arbejdsplader, arbejdspladser og arbejdspladser.

6 Side 6 Selv når betingelserne er benhårde. Og det gør vi også i Albertslund. Vi har lige vedtaget en jobpakke til 12 mio. kr., der i to år sikrer 61 nye job til borgere, der får mulighed for at komme tættere på arbejdsmarkedet. Når vi bygger plejecenter, sundhedshus, ældrebolig og nye butikker i Albertslund centrum for halv mia. S-posten Når vi bruger rigtig mange kræfter på Campus Albertslund, som skal trække nye ungdomsuddannelser til byen og gøre det mere attraktivt for byens unge at tage en ungdomsuddannelse. Det er så vigtigt. Ingen Harry Potter Der kommer ingen Harry Potter og skaber resultater. Det er dybest set heller ikke nødvendigt. For vi har et fantastisk stærkt bud selv: Fællesskab og velfærd. Der er kun os til at skabe fair og lige muligheder for alle. Sammen om Albertslund også d.19. november. JKJ Medlemsmøde om budgettet D. 6. juni Kommunalbestyrelsessalen Kl Hvad vil og kan vi få med i kommunens budget for 2014??? Steen indleder og håber på en god dialog om det kommende års økonomiske udfordringer og muligheder.

7 S-posten DSU KLUMMEN Side 7 Kampen mod den ekstreme venstrefløj 1. maj 2013 oplevede jeg og mine kammerater i DSU en gammel fjende, som vi troede, vi havde nærmet os, men nej. Den yderste venstrefløj er og bliver en ligeså stor fjende som de borgerlige. 1. maj var jeg ligesom så mange inde i Fælledparken og oplevede, hvordan en gruppe mennesker mente, at folk, de var uenige med, ikke havde ret til at ytre deres mening. Her ses tydeligt grænsen mellem dem og os. For selv om vi begge betragter os som venstreorienterede, så er det nogle helt andre værdier, vi ønsker at bygge vores samfund på. Og de værdier, de udtrykte den 1. maj, er ikke nogle, som jeg forbinder med et demokrati! Vi skal i det danske demokrati respektere, at alle skal høres, også dem vi er uenige med. Det er ikke i orden at sabotere andres taler eller mulighed for at blive hørt. Særlig ikke til arrangementer, hvor at de er inviteret! Vi skal derfor huske at vi skal have et rødt Danmark, men et rødt Danmark bygget på demokratiske værdier, hvor at der er plads til at kunne tale, også selvom at det ikke falder i den yderste venstrefløjs smag. DSU GAV arrangementer er i juni: d.11 hvor at der er medlemsmøde og d.25 hvor at der er sommerfest (med forbehold for ændringer) :) Kontakt Simon:

8 Side 8 S-posten Referat fra generalforsamlingen 22. april 1. Valg af dirigent: Andreas Gysting Frederiksen, som konstaterede generalforsamlingens lovlighed. 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt. 3. Valg af referent: Steen Poulsen 4. Valg af stemmetællere: Morten, Leif og Chresten. 5. Beretninger: a) Kommunalpolitisk v/ Steen Christiansen Steen gennemgik den økonomiske og politiske situation i Albertslund. Vi har grundlæggende en god økonomi, indtægter og udgifter blev gennemgået. Budgetforliget mellem S og SF blev tiltrådt af DF. Byens fornyelse medfører, at anlægsudgifterne stiger. Fængselsgrunden, Hyldagerskolen, Campus Albertslund og industriområdet. Flere ældre, derfor sundhedscenter og nyt ældrecenter. Albertslund centeret solgt, men torve og stræder er ikke solgt. Busholdepladsen bliver flyttet. Ungecenterets fysiske sammenlægning er udskudt til 2014 på grund af overvejelser omkring vort gymnasium. Der er endnu intet resultat omkring voldgiften i forbindelse med Kongsholmcenteret, der er mange penge på spil. Der er overkapacitet på vore institutioner tilpasning nødvendig. Hanbjerghus lukkes. Nyt forsyningsselskab nye betalingsformer, halvårlige betalinger. Industriområdet skal udvikles med grøn vækst. Byens lys udvikles. Hyldagerskolen rives ned. Birkelundgård renoveret flot! Det er endelig lykkedes at tilføje et AIF et klubhus. Der er skabt relationer til erhvervslivet. Strukturforandringer i Albertslunds administration på vej. Lærerlockouten omtalt. Slutteligt omtaltes de økonomiske udsigter, herunder likviditetskurven og et nyt koncept: AlmenBolig+

9 S-posten Side 9 Efterfølgende debat om lærerlockouten, AlmenBolig+, salg af kanaler og søer og synlighed. b). Organisatorisk v/ Majbritt Brander. Kan læses andet sted i S-posten. Vi gør vores bedste! c). Regnskab v/ Else Boel Tallene taler for sig selv! Enstemmigt vedtaget. 6. Aktivitetsplan for det kommende år. Godkendt! 7. Kommunalpolitisk program, afstemning om ændringsforslag: Steen indledte med nogle generelle bemærkninger. Ændringsforslagene behandledes i en god og konstruktiv debat, hvorefter det samlede program enstemmigt blev vedtaget. 8. Indkomne forslag: Ingen indkomne forslag. 9. Valg til bestyrelse: a. Formand: Majbritt Brander b. Sekretær: Steen Poulsen c. Bestyrelsesmedlemmer: Britta Jørgensen Flemming Jørgensen For et år Jane Nannberg Suppleanter: Nikolaj Carlsen Aage Jensen Hakima Lakhrissi 10. Valg af revisorer: a. to revisorer: Astrid Hansen Jørgen Lind b. to revisorsuppleanter: Jette Blom-Jensen Susanne Winther- Nielsen

10 Side Valg til kongres: Valget delegeredes til bestyrelsen S-posten 12. Valg af fanebærer: a. fanebærer: Hans E. Jensing b. fanebærer suppleant: Per Gustafsson 13. Valg til AOF: a. bestyrelsesmedlem: Steen Poulsen b. repræsentantskabsmedlem: Elisabeth Bentzen Eventuelt: Regionsarrangement og to kronikker blev omtalt. Tak til Karin for kronik i januar Den 6. maj Steen Poulsen Referent Opfordring til alle kandidater til kommunalvalget Medlemmerne skal også være sælgere i forbindelse med kommunalvalget. Derfor er det vigtigt, at medlemmerne kender kandidaterne og ved, hvad de står for. S-Posten er selvfølgelig åben for kandidater, så skriv endelig. Dog max. 250 ord Følgende optages ikke: Støtteerklæringer til kandidater optages ikke. Udsagn, der ikke er i overensstemmelse med det kommunalpolitiske program Negative udsagn om andre kandidater Negative udsagn om den hidtil førte kommunalpolitik Redigeringsret: Redaktøren kan redigere indlæggene efter aftale med kandidaten. Redaktøren kan forkorte indlæg. Redaktøren kan undlade at optage artikler/indlæg af pladsmæssige årsager Redaktøren vil forsøge at sikre ligelighed mellem kandidaterne i antallet af artikler/ indlæg. Hilsen Jette Kammer Jensen

11 S-posten Organisatorisk beretning Side 11 Først vil jeg gerne takke for jeres opbakning til partiforeningen i Albertslund. Vi forsøger stadig at gøre vores bedste også mht. at holde jer orienteret om, hvad der sker. Dette år har bl.a. indeholdt Maj: 1. maj, 6. opstart kommunalpolitisk program, 9. medlemsmøde om 2032, 23. medlemsmøde om kommunens budget Juni: 5. Grundlovsdag på Højrupgård, September: 8. Foreningernes dag, 10. medlemsmøde om kongres sen Oktober: 22. generalforsamling, November: 14. møde for kommende kandidater og øvrige interesserede Januar: 8. Nytårskur med Regionen på Aukens Plads, 25. Nytårskur (aflyst), Februar: 4. ekstraordinær generalforsamling, urafstemning til kandidatlisten. Marts: 13. møde for nye medlemmer, April: 7. Olof Palme filmen, 22.Generalforsamling. Der har udover ovenstående været travlt med møder i Børnepolitisk gruppe, Sundheds- og socialpolitisk gruppe, Kulturpolitisk gruppe og Byudvikling og miljøpolitisk gruppe for at få diskuteret og besluttet tekst til det kommunalpolitiske program, kandidatudvalget med at få kandidatlisten på plads og klæde kandidaterne på til valget og valgudvalg med at planlægge kommende valgkamp. Gruppen afholder stadig sildemøder. Her bydes der på en rød sild og en snak med nogle af de socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlemmer. Der er ca. 2 gruppemøder hver måned, som er åbne for alle i bestyrelsen. Jeg deltager i det omfang, min kalender tillader det. Jeg har deltaget i budgetforhandlingerne med SF, der stadig fore-

12 Side 12 S-posten går i en god stemning med et resultat, som vi ud fra forudsætningerne kan godkende. SF er lige blevet 50 år i Albertslund, hvor Steen og jeg deltog til receptionen. Vi har deltaget i adskillige konferencer og arrangementer lavet af Hovedstadsregionen, partikontoret eller andre socialdemokratiske partiforeninger. Vil du med til disse, skal du bare melde dig til min mail-listen. Der er stadig et tæt samarbejde med Høje Tåstrup i denne tid særligt omkring regionsvalget og det landspolitiske. En del af dette samarbejde går ud på at vi inviterer hinandens medlemmer til arrangementerne vi laver. Vil du inviteres på mail, skal du sende din mail til mig. Dette med at tilmelde sig min mail-liste er primært for at få datoerne tidligt, alle arrangementer, der kan nå det, kommer selvfølgelig i s-posten. Vi har samarbejde med Glostrup partiforening omkring uddannelse af kandidaterne til kommende kommunalvalg. Vi har fortsat samarbejde omkring Grundlovs arrangementet på Højrupgaard. Det er Vallensbæk partiforening der arrangerer og så deltager vi sammen med flere andre partiforeninger bl.a. Høje Tåstrup, Ballerup og Glostrup. Medlemstallet er omkring de 309 et fald med 16 hen over det sidste år. Til trods for at vi har fået 25 nye medlemmer. Velkommen til jer. Vi har fortsat tiltaget med at tilbyde nye medlemmer et besøg og et årligt velkomstmøde. Vi oplever det har god effekt på fællesskabet. DSU-GAV er der fin kontakt med. Vi har nu i partiforeningen 14 DSU ere. DSU har fået ny formand Simon, der også er kandidat til kommunalbestyrelsen. Bestyrelsen holder møde hver måned hvor der arbejdes organisatorisk med at afholde og koordinere møder, oplæg, planlægge og holde styr på de forskellige opgaver der skal være lavet inden for bestemte tidsrammer. Bestyrelsen har indført et punkt politisk kvarter hvor dagens politiske emne debatteres. Vi har en god fordeling af opgaverne og komplimenterer hinanden i en god og positiv stemning. Forud for disse holder FU et forberedende møde. Bestyrelsesmøderne er åbne for alle medlemmer.

13 I forbindelse med jub res fanebærer kan kom S-posten Side 13 Jeg vil til slut sige -tak til alle jer som aktive har været deltaget i medlemsaktiviteterne -tak til dig der har haft en særlig opgave for partiet -tak til alle i bestyrelsen for jeres kæmpe arbejdsindsats Uden jeres frivillige indsats havde vi ikke været os. Venlig hilsen Majbritt Brander Forstad på forkant: Kandidatmøde på Birkelundgård Børnenes by, Erhvervskommune, Klimalaboratorium Vores by Den røde fane! Kontakt Majbritt

14 Side 14 S-posten Fællesskab og solidaritet det handler 1. maj om Mogens Lykketoft Det socialdemokratiske projekt er med Olof Palmes ord at sikre alle mennesker anstændige livsbetingelser. Det har vi haft mere succes med end stort set alle andre i denne verden. Lige nu er vi stækkede. Vi sidder i regeringsposition. Men vi vandt ikke valget forrige år. Vi er tynget af borgerlige forlig, som vore radikale partnere insisterer på at fastholde. Vi er bundet af EU s krav til den økonomiske politik, der er formuleret af toneangivende borgerlige kræfter med Tyskland i spidsen. Vi vakler under byrden af de problemer, der blev skabt i grådighedens årti i 00 erne, følgerne af den hæmningsløse spekulation, hvor de få i toppen af finansverdenen spillede ufattelige formuer bort og lokkede alt for mange mennesker ind i dyb gæld, mens de endnu havde illusionen om kæmpe værdistigninger på fast ejendom. Vi kæmper med, at den internationale finanskrise har ødelagt millioner af jobs. Staterne er efterladt med vældig gæld, fordi færre tjener penge og flere skal have hjælp. Også de banker, der kørte os ud over afgrunden, har trukket vældige veksler på de fælles kasser. Men vi kæmper ikke bare med følgerne af den internationale krise. Vi kæmper også med regningen fra Anders Foghs skruppelløse stemmekøbspolitik, hvor han bildte vælgerne ind, at de på samme tid kunne få mere velfærd og betale lavere skatter. Alle de problemer, vi har arvet, bringer os i en tvangssituation, der gør det vanskeligt at leve op til de helt forståelige forventninger hos dem, der stemte på os. Front mod de borgerlige Men jeg vil kæmpe for at holde dét parti, jeg har tjent i fem årtier, samlet og give det ny styrke. Der må formuleres nye og offensive visioner om an-

15 S-posten stændighed og sammenhængskraft. Om markedet som tjener og ikke som herre. Om et stærk og fornyet velfærdssamfund, der er levedygtigt under vanskelige globale betingelser. Vi må ikke tage fejl af alvoren i, hvad masser af mennesker siger til os direkte når vi møder dem, og når de bliver spurgt af meningsmålingsinstitutterne, hvad de ville stemme ved et valg i morgen: De vil have os til at markere mere front mod de borgerlige med krav om fair byrdefordeling og solidaritet. I virkeligheden er borgerligheden ikke på fremmarch. Men det ser sådan ud, fordi op mod en tredjedel af danskerne er desillusionerede og siger, at de ikke vil stemme og eller ikke ved hvad de vil stemme. Side 15 Vi må holde fast i, at velfærdssamfundet ikke er problemet, men den afgørende del af løsningen også nu. Vi skal være bevidste om, at mange af vore modstandere blot bruger krisen som påskud til dét angreb på den danske model, som de hele tiden har ønsket. Vi skal lægge mærke, at de klogeste i iagttagere ude i verden fremhæver den skandinaviske samfundsform som en af de stærkeste og mest sympatiske. Jo, men det er klart at lønningerne kan stige for meget og skatten kan blive for høj, så vi af den grund taber unødigt mange jobs. Uddannelse, uddannelse. Fremtiden reddes bare ikke uden at vi især satser på uddannelse, forskning og innovation. Vi hverken kan eller vil overleve i den internationale konkurrence på lav løn eller skat. Vi kan kun bevare gode levevilkår og ordentlig velfærd ved at præstere de mest smarte og konkurrencekraftige ideer, produkter og teknologier. Der er meget fokus på, at mange gamle og få unge om få år kan betyde, at vi mangler arbejdskraft. Det vil være en mere positiv udfordring end den alt for store arbejdsløshed og ikke mindst alt for store ungdomsarbejdsløshed - vi har nu. Men vi skal være yderst bevidste om, at vi uden massiv investering i livslang uddannelse om 10 år kan stå at mangle et par hundrede tusinde, der kan det, der er brug for; og samtidig have et par hundrede tusinde gående uden job, fordi de ikke har de nødvendige kvalifikationer. Det vil betyde, at jobbene sendes ud eller udenlandske ar-

16 Side 16 bejdskraft ind, mens arbejdsløsheden er uændret høj i Danmark! Langtidsledighed er gift, der undergraver den enkeltes livsmod og muligheder og ødelægger samfundets økonomi. Derfor skal vi også her og nu finde reelle tilbud om job eller uddannelse, for dem, der har været ramt af ledighed i lang tid og fastholde anstændig forsørgelse, hvis jobbet på grund af den fortsatte økonomiske krise ikke kan leveres. Ny kurs i EU Men vi skal ikke mindst på den europæiske front kæmpe for en anden kurs. Jeg var til møde med de andre europæiske parlamentsformænd på Cypern forrige weekend. På tværs af partiskel er der en eksplosivt voksende forståelse for, at den nuværende situation er opskriften på social og politisk ustabilitet hvor lande i Sydeuropa låses fast i en arbejdsløshed, der rammer hver fjerde og endda halvdelen af de unge: EU lægges for had og ingen regering kan genvælges. Og mange af de bedst uddannede og mest mobile udvandrer til andre verdenshjørner. S-posten Det er på tide at vi - med den tyske konservative parlamentsformands ord - bliver mere optaget at få styr på de finansielle institutioner, der har kørt os ud over skrænten, end af at skære ned på socialstaten. Det er på tide at vi - med den tidligere tyske udenrigsminister Joscka Fischers ord - minder Angela Merkel om, hvad der kom ud af det, da en tysk kansler i 1930 førte skære- og sparepolitik med stigende arbejdsløshed til følge som svar på verdenskrisen dengang. Der er brug for et Europa, der i samarbejde med USA først skaber gang i økonomi og beskæftigelse og så tager fat på at nedbringe statsgæld. Og der er brug for at genfinde fokus på en vækst, der er bæredygtig i forhold til det globale klima og til at undgå udtømning af verdens ressourcer. Socialdemokraternes rolle er

17 S-posten fortsat at være den folkelige kraft, der sikrer velfærd og bæredygtighed i samarbejde med de andre kræfter i centrum og til venstre. Bliv og kæmp! I må ikke miste modet. I må ikke blive passive. Tag fat og snak indtrængende med dem, der truer med at forlade os. Alle må blive og kæmpe. Tru ikke med at gå, men bliv og kæmp for vore holdninger. Side 17 Lad os kæmpe sammen for at holde positionerne i lokalsamfundet, i kommunerne og i regionerne, så de, der vil privatisere sundhedsvæsnet ikke tager over. Løkke og Thulle skal ikke have lov til igen at køre med klatten. Socialdemokrater må række hånden ud til partierne til venstre og i midten og til fagbevægelsen og de folkelige organisationer, der kæmper for en bedre fordeling, for social tryghed retfærdighed, og bæredygtighed. Det er dét, mennesker i Danmark forventer af os. Det er dét, vi forventer af os selv. JKJ International dag Plænen ved Birkelundgård D. 25. maj Kl Mange boder, salg af dejlig tyrkisk mad, informationer om foreningers arbejde. Stort musik- og danseprogram. Børneaktiviteter Arrangør: Integrationsrådet i Albertslund

18 Side 18 Så er det igen blevet 1. maj S-posten Vibeke Storm Rasmussen 1. maj talen i år bliver den sidste 1. maj tale, som jeg skal holde, og det er selvfølgeligt vemodigt er valgår til kommunalbestyrelser og regionsråd, og det sker i en tid, hvor mange landspolitisk følger sig svigtet af vores parti. Det gælder ikke mindst lærerne, der er vrede som aldrig før, for der er grebet ind overfor en masse rettigheder, hvor idéen med det hele, hverken er forstået eller accepteret. Folkets skole For mange, mange år siden havde vi stående i det socialdemokratiske program, at vi ville arbejde for en heldagsløsning på folkeskoleområdet, hvor leg og læring var i en skønsom blanding, en skoledag, hvor der var få voksne om børnene, og hvor lærere og pædagoger arbejdede sammen. Jeg var pennefører på den del af oplægget, og vi diskuterede det også her i Albertslund de tog så over 20 år, før den debat kom på Tinge. Havde vi dengang taget fat, så ville vi i dag have haft en folkeskole, som var inkluderende fremfor ekskluderende. Folkeskolen skal være folkets skole, og den skal kunne rumme folkets børn. Folkeskolens betydning for fællesskabsfølelsen skal ikke undervurderes, derfor skal vi styrke folkeskolen, den skal styres af folket ikke af medarbejderne. Naturligvis skal vi have respekt for fagfolket også ved at lytte til dem, og vores ansatte skal have ordentlige vilkår, men det skal ikke være en medarbejderstyret skole. Der ligger et stort arbejde foran os, det er os, der skal pege på og sikre udviklingen af en ny skole, som lever op til det solidariske livssyn, som vi socialdemokrater står for.

19 S-posten Men det er også vores ansvar at få fortalt lærerne, at de er velkomne hos socialdemokraterne, at vi både kan og vil lytte til dem, at vi ikke kan undvære deres viden, kunnen og erfaring for at skabe fremtidens folkeskole, som fællesskabet ønsker. Det er en særlig opgave i valgkampen frem til november. Hospitalssektoren Vores mål er jo, at ingen borger i regionen skal stilles ringere end andre borgere, og kvaliteten skal være i højsædet. Samarbejdet med kommunerne skal styrkes, så det ikke fortsat skal være sådan, at en borger i Søllerød lever 10 år længere end borgeren på Vestegnen. Den plan som blev resultatet var bygget op på afdækning af de faglige udfordringer og de politiske ønsker. Side 19 Effektiviseringer er opnået i omfang, hvor hverken stat kommuner eller det private har kunnet følge med. Vi har fundet nye arbejdsformer, hvor vi har inddraget borgere og patienter i dialog på mange måder. Vi rykker ikke på værdierne, men på metoderne. Når jeg synes, at denne 1. maj tale ikke blot er vemodig, men også svær, så er det fordi, jeg ser farerne i tiden, ikke mindst når de borgerlige vil privatiseringer og konkurrence. Derfor er det vigtigt, at der også efter valget er en socialdemokrat i spidsen for regionen, så støt nu op om Sophie Hæstorp. JKJ For at nå det høje kvalitetsniveau er det nødvendigt med sammenlægninger, så der er de højt specialiserede faglige niveauer. De borgerlige mener, at svaret på alt er privatiseringer og konkurrence, men heldigvis har vi flertallet af befolkningen bag os: lige behandling for alle.

20 Side 20 Min tale til 1. maj hos 3F i Glostrup. S-posten Min første tale på en 1. maj. Hvad skal jeg tale om? Det har jeg gjort mig mange tanker om siden jeg blev spurgt. Jeg har valgt at tale fra hjertet. 1.maj for mig handler om hyggeligt samvær, ordentlige arbejdsforhold og fællesskab. -Hyggeligt samvær 1.maj har jeg i en del år drukket morgenkaffe, sunget sange fra den røde sangbog og hørt taler. Været sammen med mennesker og nydt at solen er kommet frem. -Ordentlige arbejdsforhold Jeg husker i 80'erne, da jeg som ansat på Paaskebrød, som pakkedame. Der blev kæmpet for en kortere arbejdsuge. Utroligt så stor effekt 1 time mindre arbejde om ugen gav af overskud, særligt oplevelsen af, at gør vi det sammen, kan der komme gode og bedre arbejdsforhold til alle. Derfor SKAL vi sammen gøre hele Danmark bedre -Fællesskabet til at vi sammen kan meget mere. Jeg er i dag igen i arbejde efter en lang konflikt, som lock-outet skolelærer. Det fællesskab vi lærere fik, blev bærende for at komme igennem konflikten. Det fællesskab der blev vist af andre ikke-lærere til demonstrationer og andre aktiviteter har været opløftende.

21 S-posten En særlig tak til 3F-Glostrup Side 21 For ca. 15 år siden havde Lærerkredsen i Glostrup besøg af Jesper, der holdt oplæg om hvad, hvor og hvordan man agerer, når der konfliktes. Glostrups formand fortæller, at dengang syntes lærerne at det var da underligt, for lærere konflikter jo ikke. TAK for lån af Jesper, for det fik vi jo så brug for. TAK til 3F-Glostrup for lån af lokalet til fællesmøde for lærerne i Glostrup. Jeg er beæret og stolt af at få lov at tale hos jer i dag. Lille mig socialdemokrat kandidat til regionen Jeg håber at vi i fællesskab bliver ved med at kæmpe kampene, der skal kæmpes, for at vi alle kan leve et liv med lige muligheder. Uanset hvem vi er, hvor vi er og hvad vi er. Det var meningen jeg ville have sagt noget sjovt, men efter 4 ugers udelukkelse fra samfundet, kom det ikke til mig. Min tanker gik også på noget med tal og fakta, men jeg er ikke talrytter. For uanset hvad andre tror de ved. Så ved vi jo godt, at det er os arbejdere, der kender virkeligheden og derfor ved hvilke forandringer der skal til. Vi skal bare gøre det sammen.. God 1. maj og GOD KAMP

22 Side 22 Find Guld i skoven S-posten Igen i år afholder Danmarkshistorien i Vestskoven et stort åbent arrangement for alle interesserede, og det kommer til at foregå søndag den 2. juni kl. 13 til 16 på Vikingelandsbyen i Risby. Temaet i år er Det oversete guld skrald fortæller historie. Det kan jo lyde lidt kryptisk, indrømmer arkæolog Linda Boye fra Kroppedal Museum, men der er skam mening bag ordene. Som arkæolog arbejder jeg meget gerne med ting, som andre har smidt ud glemt eller gemt, og som vi nu har fået frem i dagens lys på ny. I min verden er alt det der er slidt og har fået mærker af flittig brug det allermest værdifulde. Her er det nemlig muligt at genskabe historier og få et godt indblik i tidligere tiders liv, fortæller Linda Boye. Derfor håber hun også, at man har lyst til at komme med sine egne fund, og få dem kyndigt vurderet så man kan få tingenes egen fortælling om alder og anvendelse med hjem. Og så kan man også prøve at være arkæolog for en eftermiddag. Til arrangementet vil Kroppedal Museum komme med en masse jord, som er gravet op fra jernalderfolkets affaldshuller. Vi ved ikke, hvad der er deri, så vi er meget spændt på, hvad gæsterne kan ryste ud af jorden. Det kan være alt fra knogler til metal, så det bliver en spændende dag ved de store sigter For de meget stærke er der mulighed for at komme i skoven sammen med Klavs Mynzberg fra Vikingelandsbyen. Jeg finder det helt store vikingeværktøj frem, og så skal vi finde guld i træerne. Faktisk skal vi helt ind under barken på lindetræer fortæller Klavs Mynzberg, for her gemmer basten sig, og bast kan blive til reb. Vi vil derfor forsigtigt skrælle barken af, så vi senere kan lægge de lange strimler til rødming i en sø. Her skal barken ligge lige til den er klar til at blive til reb, og det kan nemt tage flere måneder fortæller vikingen.

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. Marts

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. Marts Nr. 3 Marts 2013 Marts 2. Sildemøde, Foyeren, kl. 11 4. Optælling af stemmesedler fra urafstemningen, Birkelundgård. kl. 21.30 12. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 13. Møde for nye medlemmer,

Læs mere

Så skydes valgkampen i gang

Så skydes valgkampen i gang Nr. 8 september 2013 Kalenderen September 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 7. Foreningernes dag, Centeret, kl. 10-15 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 11. Medlemsmøde om budgettet, Rådhusets kantine

Læs mere

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. April. Sildemøde d. 6. april Vi ses!!!!!!

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. April. Sildemøde d. 6. april Vi ses!!!!!! Nr. 4 april 2013 34. årgang April 6. Sildemøde, Foyeren, kl. 11 7. Visning af Olof Palme-filmen, Biografen kl. 11 (billetter se s. 13) 9. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 15. Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Til lykke til det nye hold. Kalenderen. December. 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde,

Til lykke til det nye hold. Kalenderen. December. 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Nr. 11 december 2013 34. årgang Til lykke til det nye hold Kalenderen. December 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 13. Deadline for s-posten 16 Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Sammen om Albertslund. Gør en god investering NU! Køb A aktier. Bestyrelsen og redaktionen. ønsker alle medlemmer. en rigtig god sommer.

Sammen om Albertslund. Gør en god investering NU! Køb A aktier. Bestyrelsen og redaktionen. ønsker alle medlemmer. en rigtig god sommer. Nr. 7 juli august 2013 Kalenderen August 19. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 19. Deadline for s-posten 27 S-posten udsendes, Birkelundgård, kl. 17.30 September 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10.

Læs mere

Nytårskur. Arrangementer i januar. Husk. I denne måned kan du læse:

Nytårskur. Arrangementer i januar. Husk. I denne måned kan du læse: Nr. 1. Januar 2010 Arrangementer i januar 18. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 18. Deadline for S-Posten 22. Nytårskur i Taastrup. Kl. 18 26. S-posten udsendes, Birkelundgård kl. 17.30 31. årgang

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Smidt ud og hvad så!! Læs borgmesterens kommentar

Smidt ud og hvad så!! Læs borgmesterens kommentar Nr. 2 februar 2014 Februar Kalenderen 1. Sildemøde, Foyeren, kl. 11-13 7. Kredsens nytårskur i Taastrup, Taastrup Ungdomsskole, Taastrupgårdsvej 12, Kl. 18.30 10. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30

Læs mere

Kongressen. Medlemsmøde om. Der er god aktivitet i arbejdet med at udforme det nye kommunalpolitiske program

Kongressen. Medlemsmøde om. Der er god aktivitet i arbejdet med at udforme det nye kommunalpolitiske program Nr. 8 september 2012 33. årgang 1. Sildemøde i Foyeren, kl. 11 3. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.00 8. Foreningernes dag, Albertslund centrum, kl. 10-15 10. Kongresforberedende medlemsmøde, Birkelundgård,

Læs mere

Fair løsning 2020. Kalenderen. Masser af læsestof i dette nummer af vores partiblad: 1. maj taler. Beretninger fra Generalforsamlingen

Fair løsning 2020. Kalenderen. Masser af læsestof i dette nummer af vores partiblad: 1. maj taler. Beretninger fra Generalforsamlingen Nr. 6 juni 2011 Kalenderen 5. Grundlovsarrangement, Højerupgård Vallensbæk kl. 12 14 Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset kl. 18 20. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 20 Deadline for S-Posten 28.

Læs mere

Barack Obama indsat som præsident

Barack Obama indsat som præsident Nr. 2 februar 2009 Arrangementer i Februar 7. Sildemøde Musikteatret, Alrummet kl. 11.00-13.00 10. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18.00 16. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 16. Deadline for S-Posten

Læs mere

Generalforsamling. 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen,

Generalforsamling. 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen, Nr. 3 marts 2012 Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen, kl. 19.30 3. Sildemøde, Foyeren, kl. 10.30-13 13. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 14. Ind i Politik,

Læs mere

Husk nytårskuren her i Albertslund d. 21. januar. Januar. Masser af nytårshilsener i dette nummer

Husk nytårskuren her i Albertslund d. 21. januar. Januar. Masser af nytårshilsener i dette nummer Nr. 1 januar 2011 Januar 6. Rød Nytårskur, HK København, Artellerivej 30, kl. 17.30 10. Møde i børnepolitisk gruppe, Sydstjernen, Hjortens kvarter 9, kl.19.00 11. Møde i kampagneudvalget, Robinievej 117.

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Kalenderen. Med dette nummer af s-posten får vore læsere en god mulighed for at holde sig informeret om, hvad der foregår politisk i vores kommune

Kalenderen. Med dette nummer af s-posten får vore læsere en god mulighed for at holde sig informeret om, hvad der foregår politisk i vores kommune Nr. 6 juni 2014 Kalenderen Juni 2. Møde om Negativ Social Arv, Høje Taastrup Rådhus, kl. 18.30 5. Grundlovsfest, Højerup gård Vallensbæk landsby, kl. 12.00 11. Arbejdsgruppe om byudvikling, Galgebakken

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Velkommen til endnu et år med s-posten.

Velkommen til endnu et år med s-posten. Nr. 1 januar 2013 34. årgang Januar 8. Hovedstadsregionens nytårskur, HK.bygningen på Svend Aukens Plads 21. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 21. Deadline for s-posten 25. Nytårskur i Albertslund

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Har du en mening om valgkampen op til kommunalvalget. Kalenderen. Aktuel politik: Mød op til evalueringen på Birkelundgård d. 4. marts Kl. 19.

Har du en mening om valgkampen op til kommunalvalget. Kalenderen. Aktuel politik: Mød op til evalueringen på Birkelundgård d. 4. marts Kl. 19. Nr. 3. Marts 2010 31. årgang Kalenderen 4. Evalueringsmøde, Birkelundgård, 6. Sildemøde, Foyeren, 11-13 9. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18 11. Møde i sundheds- og socialpolitisk (SUSA) arbejdsgruppe Snebærhaven

Læs mere

Vi ses til 1. maj På Birkelundgård. Maj. Ingen tid til lediggang og kedsomhed her i maj måned.

Vi ses til 1. maj På Birkelundgård. Maj. Ingen tid til lediggang og kedsomhed her i maj måned. Nr. 5 maj 2013 34. årgang Maj 1. Medlemsfest på Birkelundgård kl. 7.00 4. Sildemøde, Foyeren kl. 11 13. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 13. Deadline for s-posten 14. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset,

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, Læs borgmesterens og Jette Kammers kommentarer til Budget 2011 DSU/GAV

Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, Læs borgmesterens og Jette Kammers kommentarer til Budget 2011 DSU/GAV Nr. 10 november 2011 Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, kl. 19.00. 3. Møde om behandling af langtidsfanger, DSU GAV, Jernbanevej 22 2620 Glostrup, kl. 19.00 5. Sildemøde, Foyeren, kl.

Læs mere

Til lykke til de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen 2010-2014

Til lykke til de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen 2010-2014 Nr. 11 december 2009 December 5. Sildemøde Musikteatret, Alrummet kl. 11.00-13.00 8. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18.00 14. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, 19.30 15. Konstituerende kommunalbestyrelsesmøde

Læs mere

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU ESBJERG KOMITÉEN Marts 2014 Fra vores telt 1. maj i Gryden Kom og mød Ole Nors fra 3F Aalborg Indhold: - Generalforsamlingen - Aktiviteter i 2014 se medsendte - Valgtræf i København

Læs mere

Kandidatpræsentation. Stor aktivitet i partiforeningen. Vi håber du vil deltage i urafstemningen og kommentering af det kommunalpolitiske program

Kandidatpræsentation. Stor aktivitet i partiforeningen. Vi håber du vil deltage i urafstemningen og kommentering af det kommunalpolitiske program Nr. 2 februar 2013 Februar 2. Sildemøde, Foyeren, kl, 11 4. Ekstraordinær generalforsamling Rådhusets kantine, kl. 19-21 11. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl.19.30 11. Deadline for s-posten 12. Kommunalbestyrelsesmøde,

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

GRØNNE BLAD FORMANDENS KLUMME FLERE I ARBEJDE MEN HVORDAN BØRN HAR RET TIL FRITID NY SPIDSKANDIDAT. Udgivet siden 1973 - maj 2013

GRØNNE BLAD FORMANDENS KLUMME FLERE I ARBEJDE MEN HVORDAN BØRN HAR RET TIL FRITID NY SPIDSKANDIDAT. Udgivet siden 1973 - maj 2013 DET Nummer 2 GRØNNE BLAD Udgivet siden 1973 - maj 2013 FORMANDENS KLUMME FLERE I ARBEJDE MEN HVORDAN BØRN HAR RET TIL FRITID NY SPIDSKANDIDAT FORMANDENS KLUMME v/ Lars Gravgaard Hansen Så er det igen blevet

Læs mere

Invitation. Nyhedsbreve fra Mogens Lykketoft Britta Thomsen Henrik Sass Larsen Torben Hansen Carsten Hansen. Kalenderen

Invitation. Nyhedsbreve fra Mogens Lykketoft Britta Thomsen Henrik Sass Larsen Torben Hansen Carsten Hansen. Kalenderen Nr. 4. april 2010 Kalenderen 12. Bestyrelsesmøde, Snebærhaven 48, kl. 19.30 13. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18 19. Deadline for S-Posten 19. Generalforsamling, Rådhusets kantine, kl. 19.30 21. Møde i

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

HUSK. Generalforsamlingen D. 26. april. Kalenderen. Set fra sidelinjen fortæller om de sidste beslutninger i kommunalbestyrelsen

HUSK. Generalforsamlingen D. 26. april. Kalenderen. Set fra sidelinjen fortæller om de sidste beslutninger i kommunalbestyrelsen Nr. 3 marts 2011 32. årgang Kalenderen 2. Dør til dør kampagne kl. 17 meld til Majbritt, hvis du ønsker at deltage 5. Sildemøde, Foyeren, kl. 11-13 8 Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset kl. 18 21. Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

3. Fremlæggelse af regnskab for det forløbne år til godkendelse, samt budget for det kommende år.

3. Fremlæggelse af regnskab for det forløbne år til godkendelse, samt budget for det kommende år. Lunden d 8-2-2016 Gantis Ordinære Generalforsamling 8 februar 2016 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Jørn Mikkelsen Referent: Julie Schjødtz Hansen Godkendes af generalforsamlingen 2. Bestyrelsens

Læs mere

Brug din stemmeret!!! Tag naboen under armen og mød op d. 19. november

Brug din stemmeret!!! Tag naboen under armen og mød op d. 19. november Nr. 10 november 2013 Kalenderen November 2. Sildemøde, Foyeren kl. 11 11. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 12. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 18. Deadline for s-posten 19. Kommunal regions

Læs mere

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering!

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering! 1. maj-tale, Langå (Det talte ord gælder) Tak for ordet! Og tak for invitationen. Det er altid noget særligt at være til 1. maj her i Langå. Det er selvfølgelig fordi 1. maj er en særlig dag. Og også fordi

Læs mere

Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune

Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune 1 Navn Foreningens navn er: Vælgerforening for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune Foren ingens hjemsted: Jammerbugt kommune 2 Formål Foreningens formål er

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere

Kalenderen. Bliv politisk klædt på. af Mogens Lykketoft Læs nyhedsbrevet s. 10-12 og artiklen. - Den forbeholdne lille Lars -

Kalenderen. Bliv politisk klædt på. af Mogens Lykketoft Læs nyhedsbrevet s. 10-12 og artiklen. - Den forbeholdne lille Lars - S-posten Side 1 Nr. 5. maj 2010 31. årgang Kalenderen 1. Fest på Birkelundgård kl. 7.00 11. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18 17. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 17. Deadline for S-Posten 25 S-posten

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Vi ses. Generalforsamling 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Se dagsorden s. 8-9. Kalenderen

Vi ses. Generalforsamling 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Se dagsorden s. 8-9. Kalenderen Nr. 4 april 2012 Kalenderen 16. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 16. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 16. Deadline for S-posten 23. Generalforsamling, Rådhusets kantine, kl. 19.30

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge 37 7700 Thisted Tlf.: 97924807 mail jan.bang@os.dk Beretning for Thisted by partiforening 2010 Det sidste år har foreningen haft mange opgaver, her tænker jeg selvfølge

Læs mere

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. 1 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 2. MARTS 2016 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Formand Preben Elle Hansen

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

x-tra A-nyt En af partiets helt store og arbejdsomme veteraner har valgt, at trække sig fra en kommunalpolitisk valgperiode mere.

x-tra A-nyt En af partiets helt store og arbejdsomme veteraner har valgt, at trække sig fra en kommunalpolitisk valgperiode mere. x-tra A-nyt Socialdemokratiet i Rudersdal 8. november 2016 ======================================================================== Indhold: Formanden har ordet En ildsjæl tjekker ud Indkaldelse af spidskandidater

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

Er Folkemødet også for virksomheder?

Er Folkemødet også for virksomheder? Er Folkemødet også for virksomheder? Undersøgelse i Folketinget Undersøgelse foretaget november/december 2012 blandt Folketingets medlemmer. Knap en tredjedel (54 ud af 179) har besvaret spørgsmålene.

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum IKTYOSISFORENINGEN Iktyosis en gruppe af arvelige hudsygdomme Iktyosisforeningens 10 års jubilæum sommerarrangement 1.-2. juni 2013 på Hvidbjerg Strand Iktyosisforeningen har i år eksisteret i 10 år. Det

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev april 2016

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev april 2016 Kære medlem Dette er tredje gang, vi udsender partiforeningens nyhedsbrev. Vi håber, at brevet kan være med til at styrke kontakten mellem medlemmerne og foreningen. På de næste sider kan du læse om, hvad

Læs mere

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006 Velkommen til en ny forening På en stiftende generalforsamling den 2. november blev foreningerne Gug-Visse og Gistrup-Nøvling slået sammen til den nye partiforening Socialdemokraterne Gug- Gistrup. Du

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014.

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Peter Dahl nr. 80. der blev valgt uden modkandidater. Peter kunne

Læs mere

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden.

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden. Generalforsamling i SAS løb og motion Onsdag den 10. februar 2010. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Åbning af mødet og godkendelse af indkaldelsen 3. Valg af mødesekretær 4. Beretning 5. Regnskab 6. Fremlæggelse

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 Søndag d. 9. september 2012, kl. 13.00-17.30 i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1. sal, 1007 København K. REFERAT Dagsorden

Læs mere

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Dato: 24.02.2017 Sted: Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K Tid: 17.30-19.30 Ordstyrer: Nikolai Søndergaard Referent: Amalie Thykier Formand Per Roholt

Læs mere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere Demokratiløb Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren Kuverter Blyanter og farver Kort til antal indbyggere Hale til halefanger Kort hvor der skal indtegnes kommune grænser

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg.

stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg. Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg 1 Navn og hjemsted stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg. stk. 2 Foreningen har hjemsted i Esbjerg

Læs mere

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Vedtægter for Aabenraa Kredsorganisation, der samtidig virker som fællesledelse i Aabenraa Kommune. Kredsorganisationen/fællesledelsen består af

Læs mere

www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014

www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014 www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014 Læs: Indkaldelse Dagsorden Bestyrelsens forslag til ændringer og justeringer i foreningens Vedtægter og Formål Regnskab 2013 og Budgetforslag

Læs mere

HUSK. Generalforsamlingen D. 26. april. Kalenderen. Skal efterlønnen væk? Skal vi senere på pension? Hvad synes du? Det er vigtigt, at du kommer!!!!!

HUSK. Generalforsamlingen D. 26. april. Kalenderen. Skal efterlønnen væk? Skal vi senere på pension? Hvad synes du? Det er vigtigt, at du kommer!!!!! Nr. 4 april 2011 Kalenderen 6. Dør til dør kampagne kl. 17 meld til Majbritt, hvis du ønsker at deltage 7. Mogens Lykketoft taler om efterløn, Beboerhuset Bækgården 17, kl. 19.00 12 Kommunalbestyrelsesmøde,

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Ø- posten, januar 2017

Ø- posten, januar 2017 Indholdsfortegnelse: Generalforsamling i Enhedslisten Nordjylland 2 Nytårskur i Enhedslisten 3 Medlemsmøde: Et alternativ til konkurrencestaten 4 Medlemsmøde om Europol 4 Vinterfest lys i mørket 5 Kalender

Læs mere

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv.

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv. Referat fra Generalforsamling Fagligt Selskab for udviklingssygeplejersker og kliniske oversygeplejersker Den 29. september 2009 på Helnan Marselis Hotel, Århus. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup Terndrupcentrets torv var næsten ikke stort nok, så mange var mødt frem, da formanden for LO Rebild, Allan Busk, bød velkommen til de mange fremmødte. Men der

Læs mere

NYTÅRSKURER I KREDSEN

NYTÅRSKURER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 16. JANUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten NYTÅRSKURER I KREDSEN Den første uge i januar

Læs mere

Generalforsamling den 7. marts 2016 kl

Generalforsamling den 7. marts 2016 kl Referat fra generalforsamling i Ishøj GolfKlub den 7. marts 2016 kl. 19. Afholdt på Kanehøjgaard, Køgevej 275, 2635 Ishøj Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Jonas Dahls tale 1. Maj 2011 Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Det var også her jeg holdt min første 1. Maj tale for

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen den 27. maj 2014 i Grundejerforeningen Bodshøjgård

Referat af Generalforsamlingen den 27. maj 2014 i Grundejerforeningen Bodshøjgård Referat af Generalforsamlingen den 27. maj 2014 i Grundejerforeningen Bodshøjgård Tid og sted: Tirsdag d. 27/5 kl. 19.00 på Restaurant Bondestuen Dirigent: Claus Larsen, Bogfinkevej Referent: Helle Breaum,

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at Generalforsamlingen

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

V gør fattige børn fattigere

V gør fattige børn fattigere Marts 2015 V gør fattige børn fattigere f Sine Heltberg, folketingskandidat (S) Frederiksberg Venstre vil skære i forældres kontanthjælp, hvilket gør familien fattigere. Men sagen er åbenbart så vigtigt

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

Nu er der gode chancer for at få styrket benmusklerne og talegaverne

Nu er der gode chancer for at få styrket benmusklerne og talegaverne Nr. 9 oktober 2013 Kalenderen Oktober 5. Sildemøde, Foyeren kl. 11 7. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 8. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 21. Deadline for s-posten 21. Generalforsamling,

Læs mere

Aarhus Byråd onsdag den 26. april Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller. Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften

Aarhus Byråd onsdag den 26. april Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller. Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften Sag 9: Opfølgning på investeringsmodeller Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på afskriften Så går vi videre til næste sag på dagsordenen, det er sag nummer 9, som er opfølgning på investeringsmodeller.

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Socialdemokraterne i Aarhus Centralafdelingen

Socialdemokraterne i Aarhus Centralafdelingen Socialdemokraterne i Aarhus Centralafdelingen Århus, den 3. marts 2015 GENERALFORSAMLING I FORENINGEN mandag den 2. marts 2015 kl. 18.00 Folkestedet, Carl Blochs Gade 28 Dagsorden 1. Velkomst, valg af

Læs mere