Juni. I dette nummer kan du læse: 1. maj talerne. Referat og organisations beretning fra generalforsamlingen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Juni. I dette nummer kan du læse: 1. maj talerne. Referat og organisations beretning fra generalforsamlingen"

Transkript

1 Nr. 6 juni 2013 Juni 1. Sildemøde, Foyeren kl Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl Møde om budget, Kommunalbestyrelsessalen, kl Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Deadline for s-posten 25 S-posten udsendes, Birkelundgård, kl Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl årgang I dette nummer kan du læse: 1. maj talerne Referat og organisations beretning fra generalforsamlingen Du kan tegne en A-aktie og være med til at sikre borgerne i Albertslund en god fremtid - se s. 25 I DET SKARPE SOLSKIN!!! Kandidater, der havde mulighed for at komme til 1. maj mødet

2 Side 2 S-POSTEN Medlemsblad for Socialdemokraterne i Albertslund. Redaktion: Jette Kammer Jensen (ansvarshavende) Britta S. Jørgensen Indlæg sendes eller mailes til: Jette Kammer Jensen Tranehusene 96, 2620, Albertslund Tlf.: Deadline - se kalenderen bagest i bladet S-posten tilgår medlemmerne, Folkebibliotekerne, ABA, Albertslund Posten m.fl. S-posten findes på hjemmesiden Leveringsproblemer - kontakt: Aage Jensen, tlf Lay-out: Britta S. Jørgensen Indhold: S-posten Redaktion og bladets indhold... side 2 Invitation til Grundlovsfest... side 3 Sammen om Albertslund Steen Christiansens 1.maj tale... side 4 Budgetmøde... side 6 DSU-klumme... side 7 Referat fra generalforsamlingen.. side 8 Opfordring til at skrive... side 10 Organisatorisk beretning... side 11 Billeder fra midtvejsevaluering... side 13 Fællesskab og solidaritet det Handler 1. maj om Mogens Lykketofts 1. maj tale... side 14 International dag... side 17 Så er det igen blevet 1. maj Vibeke Storm Rasmussens tale... side 18 Majbritts 1. maj tale i 3 F... side 20 Find guld i skoven... side 22 Sildemøde... side 24 A-aktier... side 25 Kalenderen... side 26 Arbejdsgrupper... side 26 A-gruppen... side 27 Partiforeningens bestyrelse... side 28 Jeg vil gerne være medlem af Socialdemokratiet Navn: Adresse: Postnr.: Ønsker nedsat kontingent By: På grund af at være fyldt 60 år Tlf.: Dato: / 2013 Underskrift: Sendes til: Socialdemokraterne i Albertslund, v/ Else Boel, Stjernens Kvt. 5 C, 2620 Albertslund

3 S-posten Grundlovsfest på Vestegnen Onsdag d. 5. juni 2013 kl på Højrupgård i Vallensbæk Landsby Side 3 Dejlig jazzmusik og ikke mindst grundlovstaler kl Jazzorkesteret Henning Munk og Plumperne spiller op til en dejlig grundlovsfest. kl Forsvarsminister MF Nick Hækkerup, (A), kl Spidskandidat til Region Hovedstaden MF Sophie Hæstorp Andersen (A) kl Forbundsformand John Dybart, Serviceforbundet kl Formand for Børnerådet Per Larsen Der er tombola og hoppeborg. Gratis kaffe og småkager. Det er muligt at købe øl, vand og vin. I de første to timer vil det være muligt at købe mad fra grillen med salat m.v. Voksne 70 kr., børn 30 kr. Arrangør: Socialdemokraterne i Region Hovedstaden samt Socialdemokraterne i Albertslund, Ballerup, Glostrup, Ishøj, Høje Taastrup, Vallensbæk og 3F Høje Taastrup. Kl er der samkørsel på cykel fra Føtex parkering.

4 Side 4 Sammen om Albertslund S-posten 1. maj tale ved borgmester Steen Christiansen Mon ikke mangen en socialdemokrat i disse uger kunne drømme sig ind i et Harry Pottersk univers? Smutte ned på togstationen Kings Cross. Løbe ind i muren og på den anden side tage toget til Hogwarts magiske verden hvor meget kan lade sig med magi. Også selvom der lurer farer overalt? Men vi socialdemokrater er her lige her, hvor der er brug for os. Vores historiske DNA. Fra 1870 ernes kamp for politiske og faglige rettigheder, kvindernes stemmeret i 1915, Kanslergadeforliget i 1930 erne, til transformationen af Danmark fra landbrugsland til et moderne samfund med uddannelse, job og boliger. Og sidst, men ikke et mindst et stærkt fællesskab. Et fællesskab, der sikrer, at alle de bedste muligheder for at folde sit liv ud. Et fællesskab, der sikrer at vi lytter til hinanden og træffer beslutninger i respekt for det Vi er enige om og måske knap så enige om. Et stærkt koncept Det danske velfærdssamfund er et fantastisk stærkt koncept som vi socialdemokrater har ophavsrettighederne til. Ikke fordi rettighederne i sig er interessante, men hver dag bestræber os på at skabe en dag, der er bedre end den foregående. Et mere retfærdigt samfund for den enkelte. Omverdenen er en del af vores fællesskab. Som den første regering skabte vi i 70 erne et forureningsministerium. Industrisamfundet trak på jordens resurser. Vi handlede, da vi så det. I 80 erne og 90 erne da blev klart, at klima-og miljøpåvirkningerne truede klodens eksistens gik vi i forrest i kampen for det bæredygtige samfund. Vi handlede, da vi så den udfordring.

5 S-posten Faktisk i et omfang, så borgerligheden omtalte som miljøimperiet. Det var så også det, borgerligheden savede ned til sokkeholderne, da de kom til i De destruktive nullere. VKO-regeringen lod samfundsøkonomien løbe løbsk, fordi man ikke turde styre, og som sammen med en finanskrise betød private arbejdspladser forsvandt som dug for solen. Og hvem er det der betaler prisen for borgerlighedens laden stå til? De, der mister jobbet. Den arbejdsløse. De borgere som har for lidt i forvejen. De unge kommer endnu længere fra job og uddannelse. Og der er mere at arve fra VKO -tiden, hvis Løkke og Co kommer igen: Starthjælp og kontanthjælpsloft venter forude. Nulvækst i den offentlige sektor mia.-besparelser venter. Flere nedsættelser af skatter- og afgifter, der trækker tæppet væk under fællesskabet. Nedsættelse af arveafgif- Side 5 ten for selvfølgelig skal det blive i familien. Der er forskel på dem og os. Vi rydder op. Som historien byder os det, er det faldet vi vores lod at rydde op efter VKO og skabe et fundament under fremtidens velfærd. Vel at mærke på et tidspunkt, hvor der er et borgerligt flertal i folketinget. Der er nok et flertal, der peger på en socialdemokratisk-ledet regering, men der er og bliver et borgerligt flertal. Derfor er det også vigtigt at holde sig resultaterne for øje: en kickstart, der betyder arbejdspladser en grøn energiaftale, der fremtidssikrer Danmarks energiforsyning og skaffer arbejdspladser Massiv fremrykning af renovering af almene boliger skabe arbejdspladser og bedre boliger. Det højeste offentlige anlægsniveau i danmarkshistorien. En forhøjet ældrecheck. Togplan DK, der sikrer timedrift i skinnerne over det ganske land. Fokus er at skaffe arbejdsplader, arbejdspladser og arbejdspladser.

6 Side 6 Selv når betingelserne er benhårde. Og det gør vi også i Albertslund. Vi har lige vedtaget en jobpakke til 12 mio. kr., der i to år sikrer 61 nye job til borgere, der får mulighed for at komme tættere på arbejdsmarkedet. Når vi bygger plejecenter, sundhedshus, ældrebolig og nye butikker i Albertslund centrum for halv mia. S-posten Når vi bruger rigtig mange kræfter på Campus Albertslund, som skal trække nye ungdomsuddannelser til byen og gøre det mere attraktivt for byens unge at tage en ungdomsuddannelse. Det er så vigtigt. Ingen Harry Potter Der kommer ingen Harry Potter og skaber resultater. Det er dybest set heller ikke nødvendigt. For vi har et fantastisk stærkt bud selv: Fællesskab og velfærd. Der er kun os til at skabe fair og lige muligheder for alle. Sammen om Albertslund også d.19. november. JKJ Medlemsmøde om budgettet D. 6. juni Kommunalbestyrelsessalen Kl Hvad vil og kan vi få med i kommunens budget for 2014??? Steen indleder og håber på en god dialog om det kommende års økonomiske udfordringer og muligheder.

7 S-posten DSU KLUMMEN Side 7 Kampen mod den ekstreme venstrefløj 1. maj 2013 oplevede jeg og mine kammerater i DSU en gammel fjende, som vi troede, vi havde nærmet os, men nej. Den yderste venstrefløj er og bliver en ligeså stor fjende som de borgerlige. 1. maj var jeg ligesom så mange inde i Fælledparken og oplevede, hvordan en gruppe mennesker mente, at folk, de var uenige med, ikke havde ret til at ytre deres mening. Her ses tydeligt grænsen mellem dem og os. For selv om vi begge betragter os som venstreorienterede, så er det nogle helt andre værdier, vi ønsker at bygge vores samfund på. Og de værdier, de udtrykte den 1. maj, er ikke nogle, som jeg forbinder med et demokrati! Vi skal i det danske demokrati respektere, at alle skal høres, også dem vi er uenige med. Det er ikke i orden at sabotere andres taler eller mulighed for at blive hørt. Særlig ikke til arrangementer, hvor at de er inviteret! Vi skal derfor huske at vi skal have et rødt Danmark, men et rødt Danmark bygget på demokratiske værdier, hvor at der er plads til at kunne tale, også selvom at det ikke falder i den yderste venstrefløjs smag. DSU GAV arrangementer er i juni: d.11 hvor at der er medlemsmøde og d.25 hvor at der er sommerfest (med forbehold for ændringer) :) Kontakt Simon:

8 Side 8 S-posten Referat fra generalforsamlingen 22. april 1. Valg af dirigent: Andreas Gysting Frederiksen, som konstaterede generalforsamlingens lovlighed. 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt. 3. Valg af referent: Steen Poulsen 4. Valg af stemmetællere: Morten, Leif og Chresten. 5. Beretninger: a) Kommunalpolitisk v/ Steen Christiansen Steen gennemgik den økonomiske og politiske situation i Albertslund. Vi har grundlæggende en god økonomi, indtægter og udgifter blev gennemgået. Budgetforliget mellem S og SF blev tiltrådt af DF. Byens fornyelse medfører, at anlægsudgifterne stiger. Fængselsgrunden, Hyldagerskolen, Campus Albertslund og industriområdet. Flere ældre, derfor sundhedscenter og nyt ældrecenter. Albertslund centeret solgt, men torve og stræder er ikke solgt. Busholdepladsen bliver flyttet. Ungecenterets fysiske sammenlægning er udskudt til 2014 på grund af overvejelser omkring vort gymnasium. Der er endnu intet resultat omkring voldgiften i forbindelse med Kongsholmcenteret, der er mange penge på spil. Der er overkapacitet på vore institutioner tilpasning nødvendig. Hanbjerghus lukkes. Nyt forsyningsselskab nye betalingsformer, halvårlige betalinger. Industriområdet skal udvikles med grøn vækst. Byens lys udvikles. Hyldagerskolen rives ned. Birkelundgård renoveret flot! Det er endelig lykkedes at tilføje et AIF et klubhus. Der er skabt relationer til erhvervslivet. Strukturforandringer i Albertslunds administration på vej. Lærerlockouten omtalt. Slutteligt omtaltes de økonomiske udsigter, herunder likviditetskurven og et nyt koncept: AlmenBolig+

9 S-posten Side 9 Efterfølgende debat om lærerlockouten, AlmenBolig+, salg af kanaler og søer og synlighed. b). Organisatorisk v/ Majbritt Brander. Kan læses andet sted i S-posten. Vi gør vores bedste! c). Regnskab v/ Else Boel Tallene taler for sig selv! Enstemmigt vedtaget. 6. Aktivitetsplan for det kommende år. Godkendt! 7. Kommunalpolitisk program, afstemning om ændringsforslag: Steen indledte med nogle generelle bemærkninger. Ændringsforslagene behandledes i en god og konstruktiv debat, hvorefter det samlede program enstemmigt blev vedtaget. 8. Indkomne forslag: Ingen indkomne forslag. 9. Valg til bestyrelse: a. Formand: Majbritt Brander b. Sekretær: Steen Poulsen c. Bestyrelsesmedlemmer: Britta Jørgensen Flemming Jørgensen For et år Jane Nannberg Suppleanter: Nikolaj Carlsen Aage Jensen Hakima Lakhrissi 10. Valg af revisorer: a. to revisorer: Astrid Hansen Jørgen Lind b. to revisorsuppleanter: Jette Blom-Jensen Susanne Winther- Nielsen

10 Side Valg til kongres: Valget delegeredes til bestyrelsen S-posten 12. Valg af fanebærer: a. fanebærer: Hans E. Jensing b. fanebærer suppleant: Per Gustafsson 13. Valg til AOF: a. bestyrelsesmedlem: Steen Poulsen b. repræsentantskabsmedlem: Elisabeth Bentzen Eventuelt: Regionsarrangement og to kronikker blev omtalt. Tak til Karin for kronik i januar Den 6. maj Steen Poulsen Referent Opfordring til alle kandidater til kommunalvalget Medlemmerne skal også være sælgere i forbindelse med kommunalvalget. Derfor er det vigtigt, at medlemmerne kender kandidaterne og ved, hvad de står for. S-Posten er selvfølgelig åben for kandidater, så skriv endelig. Dog max. 250 ord Følgende optages ikke: Støtteerklæringer til kandidater optages ikke. Udsagn, der ikke er i overensstemmelse med det kommunalpolitiske program Negative udsagn om andre kandidater Negative udsagn om den hidtil førte kommunalpolitik Redigeringsret: Redaktøren kan redigere indlæggene efter aftale med kandidaten. Redaktøren kan forkorte indlæg. Redaktøren kan undlade at optage artikler/indlæg af pladsmæssige årsager Redaktøren vil forsøge at sikre ligelighed mellem kandidaterne i antallet af artikler/ indlæg. Hilsen Jette Kammer Jensen

11 S-posten Organisatorisk beretning Side 11 Først vil jeg gerne takke for jeres opbakning til partiforeningen i Albertslund. Vi forsøger stadig at gøre vores bedste også mht. at holde jer orienteret om, hvad der sker. Dette år har bl.a. indeholdt Maj: 1. maj, 6. opstart kommunalpolitisk program, 9. medlemsmøde om 2032, 23. medlemsmøde om kommunens budget Juni: 5. Grundlovsdag på Højrupgård, September: 8. Foreningernes dag, 10. medlemsmøde om kongres sen Oktober: 22. generalforsamling, November: 14. møde for kommende kandidater og øvrige interesserede Januar: 8. Nytårskur med Regionen på Aukens Plads, 25. Nytårskur (aflyst), Februar: 4. ekstraordinær generalforsamling, urafstemning til kandidatlisten. Marts: 13. møde for nye medlemmer, April: 7. Olof Palme filmen, 22.Generalforsamling. Der har udover ovenstående været travlt med møder i Børnepolitisk gruppe, Sundheds- og socialpolitisk gruppe, Kulturpolitisk gruppe og Byudvikling og miljøpolitisk gruppe for at få diskuteret og besluttet tekst til det kommunalpolitiske program, kandidatudvalget med at få kandidatlisten på plads og klæde kandidaterne på til valget og valgudvalg med at planlægge kommende valgkamp. Gruppen afholder stadig sildemøder. Her bydes der på en rød sild og en snak med nogle af de socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlemmer. Der er ca. 2 gruppemøder hver måned, som er åbne for alle i bestyrelsen. Jeg deltager i det omfang, min kalender tillader det. Jeg har deltaget i budgetforhandlingerne med SF, der stadig fore-

12 Side 12 S-posten går i en god stemning med et resultat, som vi ud fra forudsætningerne kan godkende. SF er lige blevet 50 år i Albertslund, hvor Steen og jeg deltog til receptionen. Vi har deltaget i adskillige konferencer og arrangementer lavet af Hovedstadsregionen, partikontoret eller andre socialdemokratiske partiforeninger. Vil du med til disse, skal du bare melde dig til min mail-listen. Der er stadig et tæt samarbejde med Høje Tåstrup i denne tid særligt omkring regionsvalget og det landspolitiske. En del af dette samarbejde går ud på at vi inviterer hinandens medlemmer til arrangementerne vi laver. Vil du inviteres på mail, skal du sende din mail til mig. Dette med at tilmelde sig min mail-liste er primært for at få datoerne tidligt, alle arrangementer, der kan nå det, kommer selvfølgelig i s-posten. Vi har samarbejde med Glostrup partiforening omkring uddannelse af kandidaterne til kommende kommunalvalg. Vi har fortsat samarbejde omkring Grundlovs arrangementet på Højrupgaard. Det er Vallensbæk partiforening der arrangerer og så deltager vi sammen med flere andre partiforeninger bl.a. Høje Tåstrup, Ballerup og Glostrup. Medlemstallet er omkring de 309 et fald med 16 hen over det sidste år. Til trods for at vi har fået 25 nye medlemmer. Velkommen til jer. Vi har fortsat tiltaget med at tilbyde nye medlemmer et besøg og et årligt velkomstmøde. Vi oplever det har god effekt på fællesskabet. DSU-GAV er der fin kontakt med. Vi har nu i partiforeningen 14 DSU ere. DSU har fået ny formand Simon, der også er kandidat til kommunalbestyrelsen. Bestyrelsen holder møde hver måned hvor der arbejdes organisatorisk med at afholde og koordinere møder, oplæg, planlægge og holde styr på de forskellige opgaver der skal være lavet inden for bestemte tidsrammer. Bestyrelsen har indført et punkt politisk kvarter hvor dagens politiske emne debatteres. Vi har en god fordeling af opgaverne og komplimenterer hinanden i en god og positiv stemning. Forud for disse holder FU et forberedende møde. Bestyrelsesmøderne er åbne for alle medlemmer.

13 I forbindelse med jub res fanebærer kan kom S-posten Side 13 Jeg vil til slut sige -tak til alle jer som aktive har været deltaget i medlemsaktiviteterne -tak til dig der har haft en særlig opgave for partiet -tak til alle i bestyrelsen for jeres kæmpe arbejdsindsats Uden jeres frivillige indsats havde vi ikke været os. Venlig hilsen Majbritt Brander Forstad på forkant: Kandidatmøde på Birkelundgård Børnenes by, Erhvervskommune, Klimalaboratorium Vores by Den røde fane! Kontakt Majbritt

14 Side 14 S-posten Fællesskab og solidaritet det handler 1. maj om Mogens Lykketoft Det socialdemokratiske projekt er med Olof Palmes ord at sikre alle mennesker anstændige livsbetingelser. Det har vi haft mere succes med end stort set alle andre i denne verden. Lige nu er vi stækkede. Vi sidder i regeringsposition. Men vi vandt ikke valget forrige år. Vi er tynget af borgerlige forlig, som vore radikale partnere insisterer på at fastholde. Vi er bundet af EU s krav til den økonomiske politik, der er formuleret af toneangivende borgerlige kræfter med Tyskland i spidsen. Vi vakler under byrden af de problemer, der blev skabt i grådighedens årti i 00 erne, følgerne af den hæmningsløse spekulation, hvor de få i toppen af finansverdenen spillede ufattelige formuer bort og lokkede alt for mange mennesker ind i dyb gæld, mens de endnu havde illusionen om kæmpe værdistigninger på fast ejendom. Vi kæmper med, at den internationale finanskrise har ødelagt millioner af jobs. Staterne er efterladt med vældig gæld, fordi færre tjener penge og flere skal have hjælp. Også de banker, der kørte os ud over afgrunden, har trukket vældige veksler på de fælles kasser. Men vi kæmper ikke bare med følgerne af den internationale krise. Vi kæmper også med regningen fra Anders Foghs skruppelløse stemmekøbspolitik, hvor han bildte vælgerne ind, at de på samme tid kunne få mere velfærd og betale lavere skatter. Alle de problemer, vi har arvet, bringer os i en tvangssituation, der gør det vanskeligt at leve op til de helt forståelige forventninger hos dem, der stemte på os. Front mod de borgerlige Men jeg vil kæmpe for at holde dét parti, jeg har tjent i fem årtier, samlet og give det ny styrke. Der må formuleres nye og offensive visioner om an-

15 S-posten stændighed og sammenhængskraft. Om markedet som tjener og ikke som herre. Om et stærk og fornyet velfærdssamfund, der er levedygtigt under vanskelige globale betingelser. Vi må ikke tage fejl af alvoren i, hvad masser af mennesker siger til os direkte når vi møder dem, og når de bliver spurgt af meningsmålingsinstitutterne, hvad de ville stemme ved et valg i morgen: De vil have os til at markere mere front mod de borgerlige med krav om fair byrdefordeling og solidaritet. I virkeligheden er borgerligheden ikke på fremmarch. Men det ser sådan ud, fordi op mod en tredjedel af danskerne er desillusionerede og siger, at de ikke vil stemme og eller ikke ved hvad de vil stemme. Side 15 Vi må holde fast i, at velfærdssamfundet ikke er problemet, men den afgørende del af løsningen også nu. Vi skal være bevidste om, at mange af vore modstandere blot bruger krisen som påskud til dét angreb på den danske model, som de hele tiden har ønsket. Vi skal lægge mærke, at de klogeste i iagttagere ude i verden fremhæver den skandinaviske samfundsform som en af de stærkeste og mest sympatiske. Jo, men det er klart at lønningerne kan stige for meget og skatten kan blive for høj, så vi af den grund taber unødigt mange jobs. Uddannelse, uddannelse. Fremtiden reddes bare ikke uden at vi især satser på uddannelse, forskning og innovation. Vi hverken kan eller vil overleve i den internationale konkurrence på lav løn eller skat. Vi kan kun bevare gode levevilkår og ordentlig velfærd ved at præstere de mest smarte og konkurrencekraftige ideer, produkter og teknologier. Der er meget fokus på, at mange gamle og få unge om få år kan betyde, at vi mangler arbejdskraft. Det vil være en mere positiv udfordring end den alt for store arbejdsløshed og ikke mindst alt for store ungdomsarbejdsløshed - vi har nu. Men vi skal være yderst bevidste om, at vi uden massiv investering i livslang uddannelse om 10 år kan stå at mangle et par hundrede tusinde, der kan det, der er brug for; og samtidig have et par hundrede tusinde gående uden job, fordi de ikke har de nødvendige kvalifikationer. Det vil betyde, at jobbene sendes ud eller udenlandske ar-

16 Side 16 bejdskraft ind, mens arbejdsløsheden er uændret høj i Danmark! Langtidsledighed er gift, der undergraver den enkeltes livsmod og muligheder og ødelægger samfundets økonomi. Derfor skal vi også her og nu finde reelle tilbud om job eller uddannelse, for dem, der har været ramt af ledighed i lang tid og fastholde anstændig forsørgelse, hvis jobbet på grund af den fortsatte økonomiske krise ikke kan leveres. Ny kurs i EU Men vi skal ikke mindst på den europæiske front kæmpe for en anden kurs. Jeg var til møde med de andre europæiske parlamentsformænd på Cypern forrige weekend. På tværs af partiskel er der en eksplosivt voksende forståelse for, at den nuværende situation er opskriften på social og politisk ustabilitet hvor lande i Sydeuropa låses fast i en arbejdsløshed, der rammer hver fjerde og endda halvdelen af de unge: EU lægges for had og ingen regering kan genvælges. Og mange af de bedst uddannede og mest mobile udvandrer til andre verdenshjørner. S-posten Det er på tide at vi - med den tyske konservative parlamentsformands ord - bliver mere optaget at få styr på de finansielle institutioner, der har kørt os ud over skrænten, end af at skære ned på socialstaten. Det er på tide at vi - med den tidligere tyske udenrigsminister Joscka Fischers ord - minder Angela Merkel om, hvad der kom ud af det, da en tysk kansler i 1930 førte skære- og sparepolitik med stigende arbejdsløshed til følge som svar på verdenskrisen dengang. Der er brug for et Europa, der i samarbejde med USA først skaber gang i økonomi og beskæftigelse og så tager fat på at nedbringe statsgæld. Og der er brug for at genfinde fokus på en vækst, der er bæredygtig i forhold til det globale klima og til at undgå udtømning af verdens ressourcer. Socialdemokraternes rolle er

17 S-posten fortsat at være den folkelige kraft, der sikrer velfærd og bæredygtighed i samarbejde med de andre kræfter i centrum og til venstre. Bliv og kæmp! I må ikke miste modet. I må ikke blive passive. Tag fat og snak indtrængende med dem, der truer med at forlade os. Alle må blive og kæmpe. Tru ikke med at gå, men bliv og kæmp for vore holdninger. Side 17 Lad os kæmpe sammen for at holde positionerne i lokalsamfundet, i kommunerne og i regionerne, så de, der vil privatisere sundhedsvæsnet ikke tager over. Løkke og Thulle skal ikke have lov til igen at køre med klatten. Socialdemokrater må række hånden ud til partierne til venstre og i midten og til fagbevægelsen og de folkelige organisationer, der kæmper for en bedre fordeling, for social tryghed retfærdighed, og bæredygtighed. Det er dét, mennesker i Danmark forventer af os. Det er dét, vi forventer af os selv. JKJ International dag Plænen ved Birkelundgård D. 25. maj Kl Mange boder, salg af dejlig tyrkisk mad, informationer om foreningers arbejde. Stort musik- og danseprogram. Børneaktiviteter Arrangør: Integrationsrådet i Albertslund

18 Side 18 Så er det igen blevet 1. maj S-posten Vibeke Storm Rasmussen 1. maj talen i år bliver den sidste 1. maj tale, som jeg skal holde, og det er selvfølgeligt vemodigt er valgår til kommunalbestyrelser og regionsråd, og det sker i en tid, hvor mange landspolitisk følger sig svigtet af vores parti. Det gælder ikke mindst lærerne, der er vrede som aldrig før, for der er grebet ind overfor en masse rettigheder, hvor idéen med det hele, hverken er forstået eller accepteret. Folkets skole For mange, mange år siden havde vi stående i det socialdemokratiske program, at vi ville arbejde for en heldagsløsning på folkeskoleområdet, hvor leg og læring var i en skønsom blanding, en skoledag, hvor der var få voksne om børnene, og hvor lærere og pædagoger arbejdede sammen. Jeg var pennefører på den del af oplægget, og vi diskuterede det også her i Albertslund de tog så over 20 år, før den debat kom på Tinge. Havde vi dengang taget fat, så ville vi i dag have haft en folkeskole, som var inkluderende fremfor ekskluderende. Folkeskolen skal være folkets skole, og den skal kunne rumme folkets børn. Folkeskolens betydning for fællesskabsfølelsen skal ikke undervurderes, derfor skal vi styrke folkeskolen, den skal styres af folket ikke af medarbejderne. Naturligvis skal vi have respekt for fagfolket også ved at lytte til dem, og vores ansatte skal have ordentlige vilkår, men det skal ikke være en medarbejderstyret skole. Der ligger et stort arbejde foran os, det er os, der skal pege på og sikre udviklingen af en ny skole, som lever op til det solidariske livssyn, som vi socialdemokrater står for.

19 S-posten Men det er også vores ansvar at få fortalt lærerne, at de er velkomne hos socialdemokraterne, at vi både kan og vil lytte til dem, at vi ikke kan undvære deres viden, kunnen og erfaring for at skabe fremtidens folkeskole, som fællesskabet ønsker. Det er en særlig opgave i valgkampen frem til november. Hospitalssektoren Vores mål er jo, at ingen borger i regionen skal stilles ringere end andre borgere, og kvaliteten skal være i højsædet. Samarbejdet med kommunerne skal styrkes, så det ikke fortsat skal være sådan, at en borger i Søllerød lever 10 år længere end borgeren på Vestegnen. Den plan som blev resultatet var bygget op på afdækning af de faglige udfordringer og de politiske ønsker. Side 19 Effektiviseringer er opnået i omfang, hvor hverken stat kommuner eller det private har kunnet følge med. Vi har fundet nye arbejdsformer, hvor vi har inddraget borgere og patienter i dialog på mange måder. Vi rykker ikke på værdierne, men på metoderne. Når jeg synes, at denne 1. maj tale ikke blot er vemodig, men også svær, så er det fordi, jeg ser farerne i tiden, ikke mindst når de borgerlige vil privatiseringer og konkurrence. Derfor er det vigtigt, at der også efter valget er en socialdemokrat i spidsen for regionen, så støt nu op om Sophie Hæstorp. JKJ For at nå det høje kvalitetsniveau er det nødvendigt med sammenlægninger, så der er de højt specialiserede faglige niveauer. De borgerlige mener, at svaret på alt er privatiseringer og konkurrence, men heldigvis har vi flertallet af befolkningen bag os: lige behandling for alle.

20 Side 20 Min tale til 1. maj hos 3F i Glostrup. S-posten Min første tale på en 1. maj. Hvad skal jeg tale om? Det har jeg gjort mig mange tanker om siden jeg blev spurgt. Jeg har valgt at tale fra hjertet. 1.maj for mig handler om hyggeligt samvær, ordentlige arbejdsforhold og fællesskab. -Hyggeligt samvær 1.maj har jeg i en del år drukket morgenkaffe, sunget sange fra den røde sangbog og hørt taler. Været sammen med mennesker og nydt at solen er kommet frem. -Ordentlige arbejdsforhold Jeg husker i 80'erne, da jeg som ansat på Paaskebrød, som pakkedame. Der blev kæmpet for en kortere arbejdsuge. Utroligt så stor effekt 1 time mindre arbejde om ugen gav af overskud, særligt oplevelsen af, at gør vi det sammen, kan der komme gode og bedre arbejdsforhold til alle. Derfor SKAL vi sammen gøre hele Danmark bedre -Fællesskabet til at vi sammen kan meget mere. Jeg er i dag igen i arbejde efter en lang konflikt, som lock-outet skolelærer. Det fællesskab vi lærere fik, blev bærende for at komme igennem konflikten. Det fællesskab der blev vist af andre ikke-lærere til demonstrationer og andre aktiviteter har været opløftende.

21 S-posten En særlig tak til 3F-Glostrup Side 21 For ca. 15 år siden havde Lærerkredsen i Glostrup besøg af Jesper, der holdt oplæg om hvad, hvor og hvordan man agerer, når der konfliktes. Glostrups formand fortæller, at dengang syntes lærerne at det var da underligt, for lærere konflikter jo ikke. TAK for lån af Jesper, for det fik vi jo så brug for. TAK til 3F-Glostrup for lån af lokalet til fællesmøde for lærerne i Glostrup. Jeg er beæret og stolt af at få lov at tale hos jer i dag. Lille mig socialdemokrat kandidat til regionen Jeg håber at vi i fællesskab bliver ved med at kæmpe kampene, der skal kæmpes, for at vi alle kan leve et liv med lige muligheder. Uanset hvem vi er, hvor vi er og hvad vi er. Det var meningen jeg ville have sagt noget sjovt, men efter 4 ugers udelukkelse fra samfundet, kom det ikke til mig. Min tanker gik også på noget med tal og fakta, men jeg er ikke talrytter. For uanset hvad andre tror de ved. Så ved vi jo godt, at det er os arbejdere, der kender virkeligheden og derfor ved hvilke forandringer der skal til. Vi skal bare gøre det sammen.. God 1. maj og GOD KAMP

22 Side 22 Find Guld i skoven S-posten Igen i år afholder Danmarkshistorien i Vestskoven et stort åbent arrangement for alle interesserede, og det kommer til at foregå søndag den 2. juni kl. 13 til 16 på Vikingelandsbyen i Risby. Temaet i år er Det oversete guld skrald fortæller historie. Det kan jo lyde lidt kryptisk, indrømmer arkæolog Linda Boye fra Kroppedal Museum, men der er skam mening bag ordene. Som arkæolog arbejder jeg meget gerne med ting, som andre har smidt ud glemt eller gemt, og som vi nu har fået frem i dagens lys på ny. I min verden er alt det der er slidt og har fået mærker af flittig brug det allermest værdifulde. Her er det nemlig muligt at genskabe historier og få et godt indblik i tidligere tiders liv, fortæller Linda Boye. Derfor håber hun også, at man har lyst til at komme med sine egne fund, og få dem kyndigt vurderet så man kan få tingenes egen fortælling om alder og anvendelse med hjem. Og så kan man også prøve at være arkæolog for en eftermiddag. Til arrangementet vil Kroppedal Museum komme med en masse jord, som er gravet op fra jernalderfolkets affaldshuller. Vi ved ikke, hvad der er deri, så vi er meget spændt på, hvad gæsterne kan ryste ud af jorden. Det kan være alt fra knogler til metal, så det bliver en spændende dag ved de store sigter For de meget stærke er der mulighed for at komme i skoven sammen med Klavs Mynzberg fra Vikingelandsbyen. Jeg finder det helt store vikingeværktøj frem, og så skal vi finde guld i træerne. Faktisk skal vi helt ind under barken på lindetræer fortæller Klavs Mynzberg, for her gemmer basten sig, og bast kan blive til reb. Vi vil derfor forsigtigt skrælle barken af, så vi senere kan lægge de lange strimler til rødming i en sø. Her skal barken ligge lige til den er klar til at blive til reb, og det kan nemt tage flere måneder fortæller vikingen.

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Valgudtalelse Valget er udskrevet det er nu det gælder! I den kommende tid skal vi gøre det helt klart for alle danske

Læs mere

Europæiske Sociale Forum. ESF i Malmø blev afviklet betænkeligt tæt på dette blads deadline. Vi følger derfor først op på forummet i næste nummer.

Europæiske Sociale Forum. ESF i Malmø blev afviklet betænkeligt tæt på dette blads deadline. Vi følger derfor først op på forummet i næste nummer. Europæiske Sociale Forum ESF i Malmø blev afviklet betænkeligt tæt på dette blads deadline. Vi følger derfor først op på forummet i næste nummer. Nr. 13 1. oktober 2008 Nye roller Hvad er Enhedslistens

Læs mere

S-Posten. Fra Anders Fogh og Co. Nr. 1-2008 30. Årgang. Socialdemokraterne i Slagelse

S-Posten. Fra Anders Fogh og Co. Nr. 1-2008 30. Årgang. Socialdemokraterne i Slagelse S-Posten Socialdemokraterne i Slagelse Nr. 1-2008 30. Årgang Fra Anders Fogh og Co. Det sker i dit parti Bladet indeholder denne gang bl,a.: Godt Nytår...side:3 Finn har ordet...side:4-6 Strøtanker...side:7

Læs mere

foto: istockphoto.com TRÆK DANMARK TIL VENSTRE Enhedslistens enogtyvende årsmøde 1. hæfte

foto: istockphoto.com TRÆK DANMARK TIL VENSTRE Enhedslistens enogtyvende årsmøde 1. hæfte Årsmødehæfte foto: istockphoto.com TRÆK DANMARK TIL VENSTRE Enhedslistens enogtyvende årsmøde 1. hæfte Papirer til Enhedslistens årsmøde 1.-1. maj Dette indstik indeholder de første papirer til Enhedslistens

Læs mere

Enhedslisten og kampen mod volden

Enhedslisten og kampen mod volden Stil op til hovedbestyrelsen Enhedslisten skal bruge 25 brave mænd og kvinder til hovedbestyrelsen og søger derfor nu kandidater til opstilling. Deadline er 4. april, hvor landskontoret skal have et digitalt

Læs mere

VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET

VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET 1 MAJ 2015 10 ÅR 10 ÅR MED THORNING-SCHMIDT VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET TAK FOR KAFFE OPVARMNING TIL VALG MED PEPTALK, KAFFE OG GADEKAMPAGNE LIGESTILLING STORT TEMA OM 100-ÅRET FOR KVINDERNES

Læs mere

FINANSLOV MED FOKUS PÅ JOB

FINANSLOV MED FOKUS PÅ JOB NR. 3 SEPTEMBER 23 Tema FINANSLOV MED FOKUS PÅ JOB LAVERE SKAT OG ØGET KONKURRENCE- EVNE Der er to retninger men kun én rigtig vej Aktuelt FOKUS PÅ KVALITET FREM FOR SKEMAER Ny rapport: Vi kan få mere

Læs mere

Den store regeringsrokade Tæt på de konservative ministre

Den store regeringsrokade Tæt på de konservative ministre Politisk Vi sikrer fremtiden! En debat om skattelettelser og velfærd Interview med Henriette Kjær og Henrik Sass Larsen Økonomi Interview med Lene Espersen Voxpop Stemmer fra gaden og bagland Den store

Læs mere

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 11.- 13. november 2011 Smålandshavet Side 1 af 77 Indhold Fredag 11. november 2011... 4 Varsling af Landsmødet... 4 Valg af referenter... 4 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

Valg ikke valg. Korsbæk på Bakken. Forandringer i. 3F København Peter Ipsens Allé 27 2400 Kbh. NV

Valg ikke valg. Korsbæk på Bakken. Forandringer i. 3F København Peter Ipsens Allé 27 2400 Kbh. NV Nr. 2 - juni 2015 I dette nummer: Når fleksjob bliver en forretning s. 4-5 Respect for cleaners s. 8 Skab et trygt dagpengesystem s. 17 Brancheårsmøde i 3F København s. 18-19 Medlemsblad for 3F København

Læs mere

JORD, ARBEJDE, KAPITAL BÆREDYGTIG ØKONOMI SIDEN

JORD, ARBEJDE, KAPITAL BÆREDYGTIG ØKONOMI SIDEN Tidsskrift for bæredygtig økonomi 82. årgang Nummer 4 oktober 2012 Bladet JaK medlemsbank sverige side 4 Hvad er JaK? side 8 syntesetanken 2012 side 12 JORD, ARBEJDE, KAPITAL BÆREDYGTIG ØKONOMI SIDEN 1931

Læs mere

105. møde. Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1

105. møde. Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1 Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1 105. møde Tirsdag den 9. september 2014 kl. 9.20 Dagsorden 1) Eventuelt: 3. behandling af lovforslag nr. L 200: Forslag til lov om ændring af virksomhedsskatteloven.

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2014. Mandag 31. marts kl. 18.00 Aarhussalen, Skt. Knuds Torv 3 1, Aarhus. Århus

ÅRSBERETNING 2013 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2014. Mandag 31. marts kl. 18.00 Aarhussalen, Skt. Knuds Torv 3 1, Aarhus. Århus ÅRSBERETNING 2013 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2014 Mandag 31. marts kl. 18.00 Aarhussalen, Skt. Knuds Torv 3 1, Aarhus Århus Repræsentantskabsmøde mandag d. 31. marts 2014 kl. 18.00 Aarhussalen, Skt. Knuds Torv

Læs mere

NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET?

NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET? NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET? 1 Indhold Nanna Westerby (Cevea) Hvordan vinder vi valget? 3 Jesper Petersen (Socialdemokraterne: Sammenhold, snusfornuft og socialdemokratiske værdier 4 Peter

Læs mere

Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 5 September 2013. Budget-gyser 2014. Odense i bund med udgifter til skolen - og vil spare yderligere

Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 5 September 2013. Budget-gyser 2014. Odense i bund med udgifter til skolen - og vil spare yderligere Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 5 September 2013 Budget-gyser 2014 Odense i bund med udgifter til skolen - og vil spare yderligere Odense i bunden 2 Lige meget hvilken undersøgelse, tabel eller

Læs mere

idepolitik / debat / visioner / analyse / viden / handling / progressivitet / løsninger / holdninger / innovation / udfordringer

idepolitik / debat / visioner / analyse / viden / handling / progressivitet / løsninger / holdninger / innovation / udfordringer 03/2012 1 NR./ÅRG. 03/2012 idepolitik / debat / visioner / analyse / viden / handling / progressivitet / løsninger / holdninger / innovation / udfordringer TEMA: DEN DANSKE MODEL Den danske arbejdsmarkedsmodel

Læs mere

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR Januar 2013 KVARTALSBLAD FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR 2013 NYHEDSbladet INDHOLDSFORTEGNELSE LEDER: GØR DOG NOGET...........................................

Læs mere

Der er brug for sygeplejersker men hver fjerde nyuddannede er arbejdsløs Side 10-11

Der er brug for sygeplejersker men hver fjerde nyuddannede er arbejdsløs Side 10-11 Maj 2010 medlemsblad for enhedslisten Der er brug for sygeplejersker men hver fjerde nyuddannede er arbejdsløs Side 10-11 Nedslidt eller doven? Myterne om efterlønnen og efterlønnerne er mange, men Rød+Grøn

Læs mere

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag.

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Kære kongres! Kære gæster! Kære medlemmer! Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Jeg står her også med stor respekt og en stor ydmyghed over for ansvaret

Læs mere

Forsikring. Tema. Landsmødet: Et kig fra talerstolen Tema side 4-18. Lars Bonde, Tryg: Fremtiden bliver mere ekstrem side 12

Forsikring. Tema. Landsmødet: Et kig fra talerstolen Tema side 4-18. Lars Bonde, Tryg: Fremtiden bliver mere ekstrem side 12 Nr. 4 - Juni 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema Landsmøde 2012 Landsmødet: Et kig fra talerstolen Tema side 4-18 Lars Bonde, Tryg: Fremtiden bliver mere ekstrem

Læs mere

Nr. 2 - juni 2013. 3F København. Vind 5.000,- eller en uges. ferie! Se side 21

Nr. 2 - juni 2013. 3F København. Vind 5.000,- eller en uges. ferie! Se side 21 Nr. 2 - juni 2013 3F København Vind 5.000,- eller en uges ferie! Se side 21 I dette nummer: Arbejdsmarkedsydelse - er det nok? s. 3 Kontingentbetaling s. 7 Solidariteten lister sig ind s. 9 Resultater

Læs mere

Skat eller ikke skat

Skat eller ikke skat Nyhedsbrev nr. 17 April 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Skat eller ikke skat Af Eva Møller, formand for Den Konservative Vælgerforening i Egedal Betal din skat med glæde, siges der

Læs mere

Monica vendte tilbage som pædagogmedhjælper Side 22-23. Aktiviteterne er nu midt i bladet

Monica vendte tilbage som pædagogmedhjælper Side 22-23. Aktiviteterne er nu midt i bladet FOA Aalborg Nyt - Lokalt medlemsblad for FOA - Fag og Arbejde, Aalborg - 30. september 2010. Nr. 5. 14. årgang Monica vendte tilbage som pædagogmedhjælper Side 22-23 Aalborg NYT Aktiviteterne er nu midt

Læs mere

Efter valget hvad nu?

Efter valget hvad nu? d e c e m b e r 2 0 07. n r. 2 2 3. 2 5. Å R G A N G Efter valget hvad nu? L Æ S O G S Å I D E T T E N U M M E R f r a n k r i g c i v i l u ly d i g h e d m o d s p r o gt e s t a f g h a n i s ta n s

Læs mere

kampsniveauet er lavt, når man overhovedet har brug for at forsvare disse gennem hård kamp tilvundne

kampsniveauet er lavt, når man overhovedet har brug for at forsvare disse gennem hård kamp tilvundne www.socialister.dk [Nummer 322 17. august, 2012] [ Støttepris 20 kr. Pris 10 kr. ] Arbejdsgivere angriber vores faglige rettigheder! Vi kan ikke tåle at tabe! Krisen overskygger klimadeba Det ses tydeligt,

Læs mere

Husk generalforsamling den 27. november

Husk generalforsamling den 27. november Kastrup Nr. 3 November 2012 ST Aerospace lukker og slukker det meste Læs om virksomheden med rødder langt tilbage i lufthavnens historie på side 4 Frederiksberg Renovation Uddannelse er på dagsordenen

Læs mere

Nr. 1 Marts 2013 25. årgang

Nr. 1 Marts 2013 25. årgang KØBENHAVNS KOMMUNEKREDS Nr. 1 Marts 2013 25. årgang I dette nummer bl.a.: Magtens hus handicaporganisationernes nye hus Om ungdomsuddannelse, at tænke nyt og være reflekterende Alle har ret til et godt

Læs mere

Massefald for dagpengeforbedringer

Massefald for dagpengeforbedringer Organ for Kommunistisk Parti i Danmark Nr. 10 Oktober 2012 Massefald for dagpengeforbedringer n På initiativ af Københavnske tillidsrepræsentanters netværk samledes en større gruppe mennesker på Københavns

Læs mere

Fængselsfunktionæren 9

Fængselsfunktionæren 9 Fængselsfunktionæren 9 Dansk Fængselsforbund September 2007 Nr. 9-2007 Fængselsfunktionæren 13 Leder 14 Optakt til ny flerårsaftale 15 En overlevelseskamp for staten som arbejdsplads er begyndt 16 Stop

Læs mere