No årgang Februar Eventyr Tidende. H.C. Andersen 200 år. Eventyr Tidende 10 år. Medlemsblad for foreningen. Eventyrteatrets Venner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "No. 40 11. årgang Februar 2005. Eventyr Tidende. H.C. Andersen 200 år. Eventyr Tidende 10 år. Medlemsblad for foreningen. Eventyrteatrets Venner"

Transkript

1 No årgang Februar 2005 H.C. Andersen 200 år år Medlemsblad for foreningen Eventyrteatrets Venner

2 Side 2 No. 40 Bestyrelsen Formand: Ole Hjorth Hækmosen 7A 2730 Herlev Tlf: Næstformand: Dorthe Pedersen Sirgræsvej 23, st.tv 2770 Kastrup Tlf: Kasserer: Anne Willeberg Måløv Hovedgade Måløv Tlf: Best. Medlemmer: Jørn Bech Lindevej Dragør Tlf: Ulla Eriksen Buddingevej Lyngby Tlf: Bettina Westi Studsgårdsgade 11, København Ø Tlf: Britta Skotte Tonedraget Allerød Tlf: Revisor: Birthe Vilhelmsen Pærevangen 2, 1.th 2765 Smørum Revisor suppleant: Helen Bendtsen Brådebækvej 3B 2970 Hørsholm Web. adresse: Indhold: Redaktionen informerer 3 Indkaldelse til generalforsamling 4 Susanne fortæller 5 Gamle numre af 9 Vindere af konkurrencen i nr Sohl over Københavns Havn 15 Velkommen på dramaskole fra nr. 1 til Tilbageblik 24 Besøg 24 Spar penge på dit medlemskab 25 Kalender 25 En lille historie 26 Jubilæums konkurrence 28 Indmeldelse 31 Oplag: 650 stk. udgives til samtlige medlemmer af foreningen Eventyrteatret s Venner samt til børn, der er med i Eventyrteatret s forestillinger, Eventyrteatret s Dramaskole. Hvis du har forslag til emner, der kan bringes i bladet, hvis du har ideer til artikler eller annoncer, er du meget velkommen til at kontakte bladudvalget. Eventyrteatret: Spontinisvej 7, 2450 København SV Tlf: , Billettlf: Web. adresse: Kontortid: Mandag torsdag ml. kl. 11 og 15 Bladudvalg & redaktion: Anne Willeberg & Claus Jensen Måløv Hovedgade Måløv Tlf:

3 No. 40 Side 3 har fødselsdag Bladet har nu været på banen i 10 år og ideen til det udsprang faktisk som en lille protest mod den information vi fik i foreningens spæde start. Efter at foreningen havde afholdt stiftende generalforsamling d. 13/9-94 fik alle der havde tilmeldt sig, tilsendt nogle løse ark papir hvor der stod på et af dem. Rækkefølgen på de enkelte ark gik ikke helt op så det var lidt svært at finde ud af hvor man skulle begynde at læse. Ved den efterfølgende generalforsamling var vi nogle stykker der fik sagt at det måtte kunne gøres lidt bedre og når man siger det i en nystartet forening så fanger bordet. Birte Jacobsen og undertegnede fik herefter opgaven at udforme et rigtigt. Vi inddrog vores ægtefæller i arbejdet og ved et bestyrelsesmøde kunne vi præsentere layoutet til det nye. Bladet blev godkendt af bestyrelsen så første nr. kunne udsendes i april måned 95 og med nyeste nr. har vi nu rundet 40 udgivelser. Efter 23 udgivelser valgte Birte & Birger at trække sig ud af bladudvalget, mens Anne og jeg holder ud endnu. På side 20 starter en gennemgang af bladene 1 10 og i næste nummer af følger vi op med overskrifter og klip fra bladende Er der artikler der interesserer og har du ikke selv det aktuelle nummer, så kontakt redaktionen så kan vi formentlig hjælpe med et eksemplar. Generalforsamling 2005 Der er valg til Folketinget og valg til bestyrelsen i Eventyrteatrets Venner. Begge dele er vigtige og hvis du vil have indflydelse gælder det om at få afgivet din stemme. Når dette læses er folketingsvalget sikkert afgjort så lad os blive ved valget til bestyrelsen i Venneforeningen. De nuværende bestyrelsesmedlemmer vil gerne fortsætte, men har du andre forslag er det vigtigt at du møder op og giver din mening til kende. Husk foreningen er kun så aktiv, som dens medlemmer gør den til.

4 Side 4 No. 40 Der er ikke indgået nogle valgtaler til redaktionen, så det håber vi kommer på selve generalforsamlingen. På generalforsamlingen er foreningen vært ved en øl eller sodavand, kaffe og kage. Redaktøren INDKALDELSE GENERALFORSAMLING I foreningen Eventyrteatrets Venner TIRSDAG d. 1. MARTS 2005 KL i Eventyrteatrets lokaler på Spontinisvej 7, 2450 København SV. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Årsberetning 3: Forelæggelse af det reviderede regnskab 4: Fastsættelse af kontingent 5: Indkomne forslag 6: Valg af bestyrelse og suppleanter 7: Valg af revisor og revisorsuppleant 8: Valg af eventuelle udvalg 9: Eventuelt.

5 No. 40 Side 5 Susanne fortæller Efter en travl julemåned med juleshow forskellige steder og forestillinger i Glassalen i Tivoli, har der i Eventyrhuset været en lille smule stille. Så pludselig en grå januar dag, faktisk den varmeste januardag i 132 år, begynder en forventningsfuld stemning at brede sig. Dramaskolen 2005 er i gang, og hele eventyrhuset fyldes af 250 børn i alderen fra 6 19 år, som alle gerne vil lære noget. Det er da vidunderligt! Alle de børn der er en del af Eventyrteatret, er hver og en udvalgt, blandt mange. Vores formål med Eventyrteatrets Dramaskole er, at undervise børn og unge med udpræget interesse og talent for drama, dans og musik. Det primære mål er, at styrke deres selvtillid og udvikle hver enkelt elevs evne til at udtrykke sig. Men det handler også om at give et solidt fundament og nogle værdifulde værktøjer til de børn og unge, som måske senere i deres liv vælger at prøve kræfter med en professionel karriere inden for teater. Igennem årene kan jeg se, og glæde mig over, at eleverne får stort udbytte af undervisningen, hvilket præger deres hverdag og skolegang her og nu. Vi lægger stor vægt på kreativitet og disciplin. Her er teatrets eventyrlige verden først og fremmest forbundet med livsglæde, dybe følelser, lærdom og eftertanke men også med professionalisme og et højt krav til kvalitet. Dramaskolens lærere: Eventyrteatrets Dramaskole har gennem alle årene haft meget dygtige lærere til at undervise eleverne, som har arbejdet professionelt med eleverne med et bredt spekter af udtryksformer.

6 Side 6 No. 40 Berit Wolsted Jensen: Regissør og forestillingsleder. Uddannet fra Guildhall School of Music & Drama i London. Har arbejdet mange år som freelance regissør og forestillingsleder bl.a. på Crazy Christmas Cabaret, Hjørring Revyen, Tivolis koncertsal og Eventyrteatret. Underviser ved Statens Teaterskole og Teatertekniker Forbundet. Har været fastansat forestillingsproducent på Gladsaxe Teater. Skal desuden være forestillingsleder på Den grimme ælling i Glassalen BWJ: Vil give indsigt i det tekniske personales arbejde under opløbet og under en forestilling. Derudover en grundig orientering om brugen af microports og opmærkninger. I år skal eleverne udover at kunne lave opmærkning og sceneskift, også arbejde med det at kunne læse en tekst, finde rekvisitter, lave lister og planer herudfra. Christine Brincker: Kostumier og designer. Uddannet beklædningsformgiver fra Danmarks Designskole Har arbejdet freelance med teater og som designer lige siden, f.eks. for Cirkusrevyen, Den anden Opera, radiokoret (turnekostumer), samt forskellige syblade m.m. Har derudover designet og stået for produktionen af kostumerne til flere store egnsspil, samt alle Eventyrteatrets forestillinger de sidste 3 år, senest Nattergalen og Nisser i Nød. CB: Undervisningen vil tage udgangspunkt i Eventyrteatrets forestillinger og jeg vil snakke kostumer på alle planer. Formålet med undervisningen vil være at give eleverne et indblik i kostumeafdelingens arbejde og hvad der forventes af den enkelte skuespiller i den forbindelse. Udover at give eleverne et sæt regler og nogle gode vaner i forhold til kostumer, vil vi berøre emner som: hurtige kostumeskift, varme kostumer og andre problemer man kan komme ud for, samt hvordan man bærer sit kostume rigtigt og hvad kostumet kan tilføre ens rolle.

7 No. 40 Side 7 Fritze Hedemann: Skuespiller og forfatter samt dramapædagog. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater. Uddannet dramapædagog. Dramalærer på Andebølle Ungdomshøjskole og Caféteatret. Freelance skribent ved danske og skandinaviske ugeblade. Skrevet dramatik og dokumentarisk stof til Danmarks Radio og Århus Teater. Siden 2001 dramalærer på Eventyrteatret. FH: I år vil min undervisning koncentrere sig om vores brug af det danske sprog. Jeg vil bruge tekster af Benny Andersen, som eleverne får udleveret. Derudover vil jeg arbejde med ganske korte, dramatiske tekster, samt Stanislawskis energigivende improvisationer. Målet er at give eleverne en større forståelse for tekstens muligheder og gestaltning. Henrik Jandorf: Skuespiller. Uddannet fra Statens Teaterskole Har arbejdet freelance med teater, tv, radio og film, og siden 1997 været fast medlem af Det Kgl. Teaters skuespilensemble. Spillede bl.a. Claudius i Hamlet på Kronborg i sommeren Har undervist på Dramaskolen gennem mange år. HJ: Jeg vil i år forsøge at fravige improvisation som eneste øvelsesform - og få eleverne til at fastholde et indlært stof, dvs. skabe og udvikle en bestemt figur, som er den samme i alle mine timer. Vi vil fra den første til den sidste af mine timer forsøge at indstudere en 'miniforestilling', dvs. et optrin, en scene, et brudstykke af en større helhed, som har samme basis og som sådan ikke bliver tilfældig. Samme tekst, samme karakter for den enkelte, samme situation, idet det er vigtigt at kunne reproducere et allerede opnået niveau. GENERALFORSAMLING TIRSDAG d. 1. MARTS 2005 KL i Eventyrteatrets lokaler på Spontinisvej 7, 2450 København SV.

8 Side 8 No. 40 Lars Oluf Larsen: Skuespiller og sanger. Uddannet fra Statens Teaterskole. Har medvirket i adskillige musicalforestillinger på både Gladsaxe Teater og Østre Gasværk, bl.a. i Cyrano og Les Miserables. Spiller klaver og komponerer musik. Var sanginstruktør på Hyrdinden og Skorstensfejeren og skrev julestykket Nissegys. LOL: Min ambition er, at børnene skal lære kunsten at synge en sang efter noder, både som solist og flerstemmigt, og kunne fremføre sangen foran et publikum på en overbevisende måde. Tekstforståelse, tekstudtale og de grundlæggende metoder og teknikker inden for sang og musik anser jeg som værende basale færdigheder, såfremt man vil udvikle sig til et selvsikkert og musisk menneske. Louise Støchkel Mathiasen: Musiklærer. Er i gang med at skrive speciale og forventer at blive kandidat ved Musik- og teatervidenskabeligt institut i Kbh. til sommer. Hun har altid beskæftiget sig med musik og teater, både som optrædende og som underviser, er bl.a. gammelt eventyrbarn. Hun synger i vokalkvartetten Pure Sox og i vokalgruppen Papaya. Hun er leder af et rytmisk voksenkor i Nordsjælland og hun skal i år instruere operetten "Piraterne fra Penzance" på Aurehøj Gymnasium." Instruktør for Paraden til Nattergalen. LSM: Jeg vil arbejde med rytmer, flerstemmig sang og grundlæggende musikteori. Jeg vil forsøge at styrke børnenes fornemmelse for puls og musikalsk udtryk, samt deres koordinationsevne ved øvelser hvor de skal koble bevægelser og sang, og måske sætter vi flere rytmer i gang i rummet samtidig. Vi vil formodentlig synge nogle enkle sydafrikanske sange med børnene, da disse er meget egnede til enkel flerstemmighed og ofte synges med bevægelser. Eleverne skal medbringe papir og blyant hver gang.

9 No. 40 Side 9 Malene Pedersen: Danselærer. Har været aktivt eventyrbarn i 5 år i Eventyrteatret. Har medvirket i div. amatør teaterforestillinger og musicals og optrådt som danser, skuespiller og sanger ved div. shows og i centre. Har været koreograf på bl.a. Modeshow for STORM, Studenterrevyen, Halleluja, Skolemusical, Rysensteen Gymnasium 2004 og 2005, Ganløserevyen og Eventyrteaterets juleshow Herudover har hun været forestillingsleder og afvikler på Københavnerrevyen, Teater mod strømmen. MP: Jeg vil undervise i grundtrin og teknikker inden for forskellige stilarter, og fokusere på kropslig bevidsthed og forståelse for det kropslige udtryk. Vindere af konkurrencen i nr. 39 Vinder af gavekort sponseret af FONA i Ballerup Centret: Line Olsson Vindere af eventyrlig T-shirt s sponseret af Eventyrteatrets Venner: B.R. Svendsen Agnes Lucia Jeppesen Præmierne er sendt til de heldige vindere Redaktionen takker sponsorerne for venlig støtte (Fortsættes på side 10) Gamle numre af Mangler du et tidligere nummer af til din samling, så prøv at kontakte redaktionen. Vi har et lille lager som vi gerne deler ud.

10 Side 10 No. 40 Munir Rune Avn: Stuntman og stagefighter. Startede i Danmark med at uddanne sig i scenekamp (dvs. kampe til teaterscener og til kamera), samt en række andre bevægelsesformer såsom, dans, akrobatik, klatring mm. Senere hen til stuntman. Har modtaget undervisning i Danmark (stunt mm.), USA (Geoerge Xu, Kung Fu) og skandinavien (scenekamp). Underviser i dag i mange forskellige sammenhænge bl.a. til: Teambuilding, teater, foran kamera, og projekter for børn og unge. MA: Underviser eleverne i basis stunt og stagefight, med vægt på det sceniske udtryk. Der vil også blive træning i forskellige partnerøvelser, som rummer forskellige elementer af samarbejde, koordination, opmærksomhed, dans og akrobatik. Der vil blive gennemgået forskellige typer af kropsafspænding i form af massage og stræk. Mette Soldan Thorsen: Koreograf. Uddannet fra Den ny Dramaskole og Dansens Hus hos Move. Har undervist på Nakskov Teater, dels som koreograf, dels som instruktørassistent. Desuden undervist hos Move og på Dragørs showdancehold samt danset i showgruppen Move-it. Koreograf på Astro Show Akademi samt underviser for Astrocentrets instruktører. Medvirkede som skuespiller i Vestsjællandscentrets juleforestilling samt koreograf til deres efterårs- og juleshows. Senest koreograf for Simone Egeriis fra scenen er din. MST: Jeg ønsker at arbejde med 3-4 forskellige koreografier i løbet af foråret. Målet er at præsentere eleverne for forskellige stilarter og indenfor hver stilart arbejde med teknikker. Jeg har erfaret gennem mit arbejde med eventyrbørnene, at de hurtigt lærer at finde udtrykket i dansen, samt at de let mestrer at synge og danse samtidigt. Derfor vil fokus i undervisningen ligge på det dansetekniske, hvor jeg håber at få de mest elementære trin på plads.

11 No. 40 Side 11 Pauline Sæther: Operasanger. Er Uddannet på Det Kgl. Danske musikkonservatorium og Opera Akademiet. Har haft mange roller på bl.a. Den Jyske Opera, Den Fynske Opera, Østre Gasværk, Gladsaxe Teater m.m. Har medvirket i mange store musical opsætninger og har stor koncertvirksomhed. Sideløbende med sin udøvende karriere underviser Pauline i sangteknik og stemmedannelse. Har været tilknyttet forskellige teatre som sangcoach, og ført elever op til rytmisk og klassisk MGK samt konservatorier. Har været sanginsktruktør på de seneste forestillinger for Eventyrteatret. PS: Jeg arbejder med kroppen som instrument for stemmens udfoldelse. Dvs. man bliver bevidst om, hvordan man bruger sin vejrtrækning, sin holdning samt de forskellige muskler der påvirker stemmen rigtigt. Via vejrtrækningsøvelser, afspændings øvelser og sangøvelser oplever eleverne, hvordan deres stemme bliver større samt får større spændvidde. Jeg gennemgår grundigt, hvordan man varmer stemmen op, så den bliver langtidsholdbar. Mit mål er at få eleverne til at beherske de forskellige teknikker på en hurtig og enkel måde, sådan at de kan gå ud og bruge dem, uden at blive trætte i stemmen. Rie Munk: Pressechef for Lancaröme i 21 år og makeup artist. Har været tilknyttet Eventyrteatret siden starten for 14 år siden, og undervist i sminke fra Dramaskolens begyndelse. Lige så længe har Lancôme sponsoreret al den makeup teatret bruger året igennem og som Rie benytter til at designe masker og tegne sminketegninger til alle roller i Eventyrteatrets efterårsforestillinger. RM: Første trin i undervisningen er basisteknikker for at lære alle selv, at kunne mestre den uundværlige grundsminke. Næste trin er fantasimakeup. En udfordring i at kunne se mulighederne i et ansigt og omsætte det til praksis ved hjælp af farveeffekter og linjer.

12 Side 12 No. 40 Rene Pedersen: Mikrofonteknik. Er uddannet som elektronikmekaniker og voksenunderviser. Jeg arbejder som A/V konsulent i Gladsaxe Kommune, og har undervist i forskellige fag på Gladsaxe Ungdomsskole gennem ca. 10 år. Jeg har arbejdet med teater i ca. 20 år. Det har mest været amatør teater - med både lyd, lys og sceneopbygning. De seneste ca. 5 år også professionelt som lyd tekniker. RP: Jeg vil gerne undervise i grundlæggende lydteknik. Undervisningen foregår som en workshop, hvor teori sammensættes med praksis. Jeg vil gennemgå det grundlæggende om mikrofoner, kabler, lydmixer, rumklang, forstærker og højtaler - og udstyrets betydning for lyden. Jeg vil også fortælle lidt om hvad lyd er. Troels Toya: Skuespiller, instruktør, tekstforfatter og sangskriver. Uddannet på International School of Performing Arts i Har ud over en lang række teaterstykker også medvirket i mange musicals, bl.a. Chicago, Grease, Atlantis, Fame, Showboat. Har i syv år været Ib i Lågen i Bogen på TV2. Skriver tekst og musik til TV, revyer og forestillinger, og til flere børne-og ungdomsmusicals, som han også instruerer. Har dubbet og instrueret indtalingen til serier, film til TV og biograf. Instruktør på Nisser i nød og skal i år instruere Den grimme ælling. TT: Underviser i at, man kan hvad man vil, det er bare at gøre det. Gennem fysiske, til tider meget komiske øvelser, rykker vi de grænser der hæmmer indlevelsen og dermed muligheden for at lege frit med skuespillet. Ved øvelser og improvisationer arbejder vi med koncentration, nærvær og ærlighed. Gennem tekststykker og scener, arbejder vi med rollens mål og virkemidler. Teater er en leg, hvor vi selv bestemmer reglerne.

13 No. 40 Side 13 Ulla Jessen: Skuespiller, instruktør, dramatiker og sangskriver. Har været tilknyttet Eventyrteatret i mange år som både dramalærer, instruktør og dramatiker. Har studeret retorik på Københavns Universitet. Startede som elev på Gladsaxe Teater, og har siden spillet et alsidigt repertoire på teater, film og TV. Har desuden skrevet og spillet mange revyer og cabaret er, samt dubbet tegnefilm. Alsidig foredragsvirksomhed, foreningsarbejde og undervisning for børn og voksne. Deltager i forskellige kursus og seminarer for at udvikle form og indhold til brug for dramaundervisning. UJ: Underviser i drama og diktion. Hver time starter med faste stemmeøvelser og enkle øvelser i fysisk koncentration. Undervisning i drama er målrettet hvert hold. Alt efter erfaring og alder. Der lægges vægt på scenisk nærvær og tydelig tekstudtale. Formålet er at give eleven redskaber til brug på scenen - som i skolen og i hverdagen. Den elev, der forstår at lytte, både til læreren og til sin medspiller, får mest gavn af undervisningen. Derfor vil der også være øvelser i scenisk nærvær gennem tanken! At man møder velforberedt til timen er en forudsætning for, at eleven kan få glæde af undervisning på Eventyrteatrets Dramaskole. Børne Kulturforum I tre dage, var der i Forum mange spændende oplevelser for børn. Lørdag d. 22/1 til mandag d. 24/1 havde Eventyrteatret en eventyrstand BALLERUP CENTRET. TLF

14 Side 14 No. 40 på messen, hvor man kunne købe cdér, videoer, Dvd m.m. fra forestillingerne. Derudover var der mulighed for at hilse på udklædte eventyrbørn, som fortalte om Eventyrteatret, Dramaskolen og forestillingerne - og det at være en del af teaterets forunderlige verden. Lørdag og søndag optrådte Eventyrteatret på scenen med et eventyrshow for hele familien, som blev kædet sammen af maskotten Karlo Kanin. Eventyrkoncert i Kalundborg Hallerne. Lørdag d. 19. marts skal Eventyrteatret optræde med en stor eventyrkoncert i Kalundborg hallen. Talentfulde børn i fantastiske kostumer vil underholde i knap 2 timer med sang, dans og iørefaldende musik. En eventyrlig og stemningsfuld oplevelse fyldt med eventyrfigurer fra bl.a. Brdr. Grimms og H.C. Andersens dejlige eventyr. Kalundborg Hallerne: J. Hagemann-Petersens Allé Kalundborg Salg af koncertbilletter Tlf : Mandag-fredag kl Eventyrmusical: Den grimme ælling. Forberedelserne til efterårets eventyrmusical Den grimme ælling er begyndt. Det tegner allerede til at blive en sjov, og spændende forestilling, med masser af god musik og ikke mindst anderock. Kontoret: På Eventyrteatrets kontor er der nu ansat en ny medarbejder. Det er Maria Buchardt Nedergaard, som kommer fra Det Ny Teater. Udover Maria, har der siden november været to gamle eventyrbørn ansat; Malene Qvist (Prinsessen fra Snedronningen ) som stopper 1. februar da hun skal videre i showbranchen, samt Louisa Vallentin (Kragen Krølle fra Snedronningen ). Katja Vallentin står for billetsalget, show og koncerter, og vores regnskabsdame Marianne Friis kommer nu to gange om ugen. Derudover tager Søren Brunsgaard Pedersen sig af hjemmesiden og webbutikken. Jeg vil ønske alle eventyrlige børn og voksne en hyggelig vinter og et fortryllende forår. De eventyrligste hilsener Susanne Vognstrup

15 No. 40 Side 15 Sohl over Københavns Havn Per Sohl er valgt til at instruere opsætningen af eventyret Den Lille Havfrue, som opføres i anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Dette sker i perioden August 2005 i Københavns Havn. Den Lille Havfrue bliver Danmarks største udendørs musikteaterforestilling. I alt 650 sangere, dansere, skuespillere, instruktører og praktiske og tekniske hjælpere medvirker for og bag scenen. Scenen bliver en flydende kæmpe ponton på 1450m2, placeret ved Den Sorte Diamant i Københavns Havn. På kajen får 2500 tilskuere mulighed for at opleve forestillingen - i alt tilskuere ved de 7 forestillinger der er planlagt. Hvordan blev netop du valgt som instruktør til denne forestilling? Kontakten opstod gennem Have PR, de havde fået en henvendelse fra projektlederen på KULTURHAVN som søgte en instruktør der var i besiddelse af en solid erfaring med store skuespillergrupper. En del af heldet kan jeg tilskrive Eventyrteatret, gennem arbejdet med Eventyrteatrets herlige børn og unger har i den grad styrket min erfaring med instruktion af store grupper.

16 Side 16 No. 40 Følger man eventyret nøjagtig eller er den skrevet om til nutid. F. eks i stil med Eventyrteatrets forestillinger, hvor der er mange små "sidehistorier"? KULTURHAVNS opsætning af Den Lille Havfrue er en musical. Vores version er tro mod H.C. Andersens originale eventyr. Vi digter ikke som i Eventyrteatrets versioner nye figurer til eller tilskriver andre side historier. Den Lille Havfrue handler om længslen og forelskelsens sødme, men også om en kærlighed, der er så stærk, at den overvinder både angsten og egoismen. Det skal kunne mærkes, at der er både lys og skygge i historien, for hvor lyset er stærkt, er skyggerne dybe. Forestillingens komponist Bent Fabricius-Bjerre har også taget udgangspunkt i det oprindelige histories både sørgelige og livsbekræftende slutning, hvor Den Lille Havfrue ofrer sig for prinsen og selv bliver til havskum. KULTURHAVNS opsætning af Den Lille Havfrue fortæller historien om havfruen som ofrede sit liv og derfor endte i lyset, ikke i dette liv, men i det næste. Hvordan udvælger man skuespillerere/statister? Alle deltagere har medvirket på et undervisningsforløb i 2004, dette forløb har udover at være en dygtiggørelse af deltageren, også fungeret som et præcastingforløb til forestillingen! For korsangere har præcastingen foregået i undervisningen og har fungeret som en form for stop-prøve til forestillingen. For drama-, danse- og vokalisthold er denne præcasting foregået både i undervisningsforløbet og gennem besøg af andre undervisere og screening i andre kategorier end deres egen. Alle disse deltagere var meget dygtige og engagerede, men de skulle dog også passe til rollerne ud fra flere forskellige krav, som eventyret og historien selv stiller. Kravene havde nødvendigvis ikke noget at gøre med den enkeltes faglige kvalifikationer. Derfor er der under præcastingen blandt andet udover dygtighed blevet kigget efter persontyper, der matcher eventyrets karakterer i statur. Skuespillere, dansere og vokalister skal typemæssigt passe til den enkelte rolle og de andre som de kommer til at spiller over for mht. højde, stemmetype, mm. Man skal matche hinanden! På baggrund af præcastingen i undervisningsforløbet blev udvalgte deltagere fra drama-, danse- og vokalisthold indkaldt til prøver på roller, både fælles og enkeltvis, alt efter rollens karakter og krav til stem-

17 No. 40 Side 17 metype. Derfor indkaldes samtlige spillere ikke til casting. Nogle roller er større end andre, men alle får en funktion på scenen. Forestillingen de er med i er en ensembleforestilling, hvor skuespillere, dansere og alle sangere i høj grad også bliver brugt til at danne tableauer og scenografiske virkemidler. Hvor mange roller skal besættes af professionelle? Ingen! Det kreative team som består af Komponist Bent Fabricius- Bjerre, manuskriptforfatter Niels Brunse, musikalsk arrangør Jørgen Lauritsen, scenograf Niels Secher (bl.a. Hans & Grethe og Snedronningen for Eventyrteatret), koreograf Birgitte Næss-Schmidt (fra Eventyrteatret), Kor- og vokalcoach Janne Wind Didriksen, projektog sekretariatsleder Nanna Sørensen, projektassistent og forestillingsleder Berit Wolsted Jensen (fra Eventyrteatret) er de eneste der er honoreret. Hvor øver man med alle de personer? På 5 forskellige aftenskoler, fordelt i København, samt den store sal i DGI bygningen. Skuespillerantallet varierer i scenerne fra 2 til 650 skuespillere! Prøveplanen fylder 36 sider! Hvordan styrer man 650 personer ved gennemspilningerne på stedet? Vi forventer at ansætte 15 assistenter som skal bistå os ved fællesprøverne. Deres opgaver kommer til at berøre afkrydsning og til selv at skulle stå og prøve med en gruppe mennesker. Som en god huske regel kan man sige at 70 % af forberedelsestiden er ved skrivebordet resten ligger i prøvesalen. Hvilke roller har alle de 650 personer? Rollelisten er 2 meter lang!

18 Side 18 No. 40 Har du håndplukket nogle til nogle bestemte roller? Der er ingen der er håndplukket. Alle skuespillere har været med på undervisningsforløbet fra sep. til dec. Vi har skulle bruge de forhåndværendes søms princip.. så er der måske et par som der lige skal rettes lidt ud..! Hvem syr kostumerne? Pt. har vi 91 frivillige til at sy for os. Gruppen er fordelt på 4 aftenskole hold. Hvad kan publikum forvente. Bliver der nogle spektakulære overraskelser (står havfruen evt. på vandski)? Det røber jeg ikke her, det må i komme og opleve. Er der nogle "tidligere/nuværende" eventyrbørn med i forestillingen? Jeps, og det er rigtig dejligt at se nogle gamle Eventyrbørn. Hvor mange forestillinger bliver der. 7 forestillinger i alt. Premiere d. 4. August og herefter 3 dage med forestillinger kl og kl Skal forestillingen på turné? Desværre ikke! Det har været på tale, men efter en lille brainstorme på hvad det ville kræve af ressourcer (økonomisk og menneskeligt) gik vi hurtigt fra den idé! Skulle vi flytte 800 mennesker fra København til Fyn skulle vi booke en hel togstamme! 800 mennesker spiser også rigtig meget havregryn og bruger ca. 10 km toiletpapir på en formiddag! Forestillingen spiller: Tirsdag d Generalprøve kl Onsdag d Forpremiere kl Torsdag d Premiere kl Fredag d Forestillinger kl og kl Lørdag d Forestillinger kl og kl Søndag d Forestillinger kl og kl GENERALFORSAMLING TIRSDAG d. 1. MARTS 2005 KL

19 No. 40 Side 19 Velkommen på dramaskole 2005 byder alle nye og gamle eventyrbørn velkommen på Dramaskole Bladet udgives af foreningen Eventyrteatrets Venner 4 gange om året til medlemmer og andre der er tilknyttet Eventyrteatret. bringer nyt fra eventyrets verden og informerer om hvad der rør sig i og omkring Eventyrteatret. Vil man være sikker på at modtage også efter at Dramaskolen er slut, kan man melde sig ind i foreningen ved at benytte kuponen bagerst i bladet eller ved at gå ind på foreningens hjemmeside og melde sig ind her. Et års medlemskab koster 125. kr. Foreningen støtter Eventyrteatret og specielt de børn der er i Eventyrteatret, ved at hjælpe med praktiske ting ved forestillinger og andre arrangementer. Foreningen vil meget gerne have nye medlemmer til foreningen og navnlig nye forældre der kunne tænke sig at være med til at forme foreningen i fremtiden ved at deltage i arbejdet i bestyrelsen. Vi vil gerne opfordre jer alle til at tage bladet med hjem til jeres forældre så de også kan læse det og måske få interesse for at deltage i foreningens arbejde. Foreningen afholder generalforsamling d. 1. marts og her er man velkommen til at møde op. Der vil være mulighed for at melde sig ind på stedet.

20 Side 20 No. 40 fra nr. 1 til 10 Overskrifter og klip fra arkiverne Nr. 1 udkom april 1995 Formand Niels Brinch fortalte om bestyrelsens ændring efter generalforsamlingen. Bladudvalg oprettet der skal udgive. Susanne: Eventyrteatret skal optræde gennem hele sommeren 1995 i BONBON-Land. Efterårets forestilling bliver Fyrtøjet Hyldest til Susanne der fik prisen Årets Pjerrot Artikel fra Joan Sørensen om det at være med i Eventyrteatret. Interview med Susanne Vognstrup Sidste nyt: Sound of Music på Amagerscenen er netop slut og forestillingen skal nu på turné til tre byer i Jylland Annoncesponsor: Flügger Byggefinish i Måløv Nr. 2 udkom august 1995 Formand Niels Brinch kunne berette at, til efterårets forestilling Fyrtøjet, har firmaet Zippo har ladet fremstille en ægte Zippo-Lighter med Eventyrteatrets logo og forestillingens navn indgraveret. Stor ros til børnene der optrådte i BONBON-Land hele sommeren Susanne omtaler Forestillingen Fyrtøjet hvor alt er ved at være klar til prøveforløbet fra august til oktober. Ca. 15 af eventyrteatrets børn skal medvirke på endnu en Børne-party plade som skal indspilles i august eventyrlige piger deltager i forbindelse med Cyrano koncerten på Ledreborg Slot, dog kun med uddeling af Gajoler for firmaet Galle & Jessen Foreningen Eventyrteatrets Venner inviteres til at overvære generalprøven på Fyrtøjet Festlig artikel fra Julie Lund om at være på turne med Sound of Music Interview med Jan Hertz Artikel fra Lulu om den sjove og hårde tid i BONBON-Land Annoncesponsor: Flügger Byggefinish i Måløv Præmiesponsor: Fredgaard i Amager Centret. Gavekort til CD, Amager Scenen. Gavekort til 2 billetter til musicalen Annie Nr. 3 udkom november 1995 Formanden beretter om stor medlemstilgang i foreningen Susanne fortæller om den store succes forestillingen Fyrtøjet opnåede. 5 stjerner i B.T. Tekstforfatter Gitte Broksø og komponist Lars Jør-

DATS arrangementer i foråret 2015

DATS arrangementer i foråret 2015 2 Pige med kanin. Mathilde Højen fra Femmøller Efterskole. Foto: Lasse Andersen. 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Teater for tumlinge - af Gitte Gry Bech Ballesheim 4 Teater med dagpleje- og vuggestuebørn

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2008 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@egadm.dk Kontortid Mandag-fredag

Læs mere

LANDSGARDEFORENINGEN APRIL 2008 NR. 1. ÅRGANG 15 ASSOCIATION OF DANISH MARCHING SHOW BANDS. Sammenslutningen af danske bygarder

LANDSGARDEFORENINGEN APRIL 2008 NR. 1. ÅRGANG 15 ASSOCIATION OF DANISH MARCHING SHOW BANDS. Sammenslutningen af danske bygarder LANDSGARDEFORENINGEN Sammenslutningen af danske bygarder PROTEKTOR Hans Excellence Ingolf, Greve af Rosenborg APRIL 2008 NR. 1. ÅRGANG 15 ASSOCIATION OF DANISH MARCHING SHOW BANDS INDHOLD Endnu et repræsentantskabsmøde

Læs mere

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE KONTROVERSIEL MÆRKNING En svensk biografkæde har indført en ny mærkning af film. For at en film får A-mærket, skal der medvirke to kvinder, og de skal tale med hinanden om andet end mænd. STREGEN PÅ FØRSTE

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

DANSK POST-ORKESTER FORBUND

DANSK POST-ORKESTER FORBUND DANSK POST-ORKESTER FORBUND Nr. 2 39. årgang Juni 2014 Fredericia Postorkester til DM ISSN 1902-2360 FORBUNDS NYT DANSK POST-ORKESTER FORBUND FORBUNDSFORMAND Martin Ørgård Hansen Spaniensgade 15A, 3.th

Læs mere

INGEN ANDRE AT SKYDE SKYLDEN PÅ KUNSTNERISK FORSKNING HVAD ER NU DET? OM AT VÆRE SIN EGEN TEATERCHEF FRONT FOR DRAMA NY KULTURMINISTER AVENY-T IGEN

INGEN ANDRE AT SKYDE SKYLDEN PÅ KUNSTNERISK FORSKNING HVAD ER NU DET? OM AT VÆRE SIN EGEN TEATERCHEF FRONT FOR DRAMA NY KULTURMINISTER AVENY-T IGEN NY KULTURMINISTER Uffe Elbæk beskrives som idérig og entreprenant. Som kulturminister står han allerede nu over for svære opgaver i en krisetid. AVENY-T IGEN Navnet på teatret er det samme som tidligere,

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD!

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! NR 2 2014 MEDLEMSBLAD KOR NYT LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! Kære alle i Folkekirkens Ungdomskor! Velkommen til KorNyt! Denne gang udkommer vores

Læs mere

2015-2016. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget.

2015-2016. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på bogmærker, som giver dig mulighed for at klikke dig ind på netop de områder, der måtte have din interesse. 2015-2016 Dorit Grundahl Kend en

Læs mere

EN AF VERDENS HELDIGSTE SKUESPILLERE DEREK JACOBI I KØBENHAVN

EN AF VERDENS HELDIGSTE SKUESPILLERE DEREK JACOBI I KØBENHAVN VÆK MED BESPARELSE? Teaterchefens opsigelse i Gladsaxe har sat nyt fokus på vilkårene for landets mindre teatre. Fra flere sider tales der nu om at droppe den planlagte teater besparelse. EN ANDEN TYPE

Læs mere

KULTUREN EFTER VALGET SE HVAD ORDFØRERNE VIL MED OMRÅDET

KULTUREN EFTER VALGET SE HVAD ORDFØRERNE VIL MED OMRÅDET KRIG OM KONGELIGE TAL Det Kgl. Teater og Kulturministeriet diskuterer i medierne hvorvidt teatret har fået de penge, som politikerne har lovet. Nu skal økonomien undersøges forud for den kommende fireårs-aftale.

Læs mere

Fodbolddommeren. nr.4 oktober 2008 65. årgang

Fodbolddommeren. nr.4 oktober 2008 65. årgang Fodbolddommeren nr.4 oktober 2008 65. årgang LYNGBYKURSUS 2008 STORE DOMMERDAG INDKALDELSE TIL DELEGERETMØDE HVOR BLEV DE AF? TALENTDOMMERKURSUS I VEJLE PROJEKT ASPIRANTJÆGER 2008/2009 Nr. 4 oktober 2008

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Julehilsen

Indholdsfortegnelse. Julehilsen 1 Årsskrift 2005 Indholdsfortegnelse Events og hverdagsliv: Mogens Vestergård Pedersen... 3 Blå Kors bag Hørby Ungdomsskole: Tove Østergård... 5 Kaperkaptajnen i Kulturhuset: Ole Læborg... 7 Hørby Ungdomsskole

Læs mere

UD AF OSTEKLOKKEN #07 2012 FILMFOND PÅ VEJ DET GIVER MENING FILM PÅ TO SPROG

UD AF OSTEKLOKKEN #07 2012 FILMFOND PÅ VEJ DET GIVER MENING FILM PÅ TO SPROG FILMFOND PÅ VEJ En filmfond er formentlig på vej i København. Fonden skal bl.a. støtte udenlandske film, der optages i byen, og dermed skabe flere arbejdspladser. DET GIVER MENING For Ditte Ylva Olsen

Læs mere

I BRANCHEN HELE LIVET

I BRANCHEN HELE LIVET VÆLG DIN PENSIONS-MODEL Med DSF s nye pensionsordning kan du skrue forsikring og opsparing sammen næsten, som det passer dig. Se hvordan du gør. DAGPENGE UNDER LUP En kommission skal nu kulegrave dagpengesystemet

Læs mere

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening leder nye medlemmer indhold En anden virkelighed Ide Hejlskov Larsen F Jan Flemming Scheel L Faldende bogindkøb siden bloktilskuddenes indførsel

Læs mere

INDHOLD. www.basunen.dk. www.dmf-aarhus.dk. Forside Ronnie Atkins Royal Metal Festival. basunen marts 2009

INDHOLD. www.basunen.dk. www.dmf-aarhus.dk. Forside Ronnie Atkins Royal Metal Festival. basunen marts 2009 basunen marts 2009 1 2 basunen marts 2009 Grønnegade 93 2. sal 8000 Aarhus C 86 18 45 99 aarhus@dmf.dk www.basunen.dk Forside Ronnie Atkins Royal Metal Festival www.basunen.dk INDHOLD DMF Århusfylder 125

Læs mere

KAMMEROPERA OG KASSEKREDIT

KAMMEROPERA OG KASSEKREDIT LETTELSE I ÅRHUS Efter en ihærdig indsats fra en række teaterledere, slipper Århus-teatre for udfordringsret. GODT OK-RESULTAT Mere i løn og bedre pensionsforhold er blandt de store forbedringer efter

Læs mere

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net for Vrejlev-Hæstrup sogne 2 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net Vrejlev Kirke Hæstrup Kirke KALENDER FOR VREJLEV OG HÆSTRUP SOGNE Gudstjenester Juni Søndag den 3. Vrejlev kl. 10

Læs mere

Om Alzheimers og andre demenssygdomme

Om Alzheimers og andre demenssygdomme Tema: Alzheimerforeningen og demenssagen Det nytter Feriekurser for demente Støt Alzheimerforeningen Vind med Alouise Nr. 4 19. årgang december 2009 Om Alzheimers og andre demenssygdomme Indhold Udgives

Læs mere

Foreningsbladet. Tingstedet til ære. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk

Foreningsbladet. Tingstedet til ære. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk www.vonge-kollemorten.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 20. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2014 Tingstedet til ære Foreningsbladet har set på historien bag Tingstedet i Kollemorten og dens brug til at

Læs mere

DUBBING ER SOM EN SPORTSGREN TEMA OM ARBEJDET MED STEMMEN OG MIKROFONEN

DUBBING ER SOM EN SPORTSGREN TEMA OM ARBEJDET MED STEMMEN OG MIKROFONEN Oktober 2010 #08 Magasinet Sang dans TEATER film / udgivet af Dansk SkuespillerForbund DUBBING ER SOM EN SPORTSGREN TEMA OM ARBEJDET MED STEMMEN OG MIKROFONEN 2 Magasinet Sceneliv Kør bil med RUNA Kør

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger Hvilshøj Boldklub - Kirkenyt - Hattefest Nummer 52 februar-maj 2009 s økonomi

Læs mere

SAB-NYT. Leder /// 3. Formandens beretning 2015 /// 4. Referat fra generalforsamlingen 2015 /// 5. Jena, tvivlen og ydmygheden /// 8

SAB-NYT. Leder /// 3. Formandens beretning 2015 /// 4. Referat fra generalforsamlingen 2015 /// 5. Jena, tvivlen og ydmygheden /// 8 S A M MENSLUTNINGEN AF ALTERNATIVE BEHANDLE R E SAB-NYT Sammenslutningen af Alternative Behandlere Leder /// 3 Formandens beretning 2015 /// 4 Referat fra generalforsamlingen 2015 /// 5 Jena, tvivlen og

Læs mere

Nyhedsbrev. Foto: Bjarne Stæhr. Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød

Nyhedsbrev. Foto: Bjarne Stæhr. Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød Nyhedsbrev Nr. 64 Oktober 2007 Foto: Bjarne Stæhr Foreningens adresse Landsforeningen for Marfan Syndrom Tamsborgvej 1, 2. th 3400 Hillerød Indhold: Kære medlemmer... 3 Projektet At være ung med Marfan

Læs mere

15. april 27. maj 15. juli 26. august 7. oktober 25. november

15. april 27. maj 15. juli 26. august 7. oktober 25. november Deadline på Nybøllen 2013 (Senest kl. 18.00) 15. april 27. maj 15. juli 26. august 7. oktober 25. november Husk at Nybøllen også er på: www.nybølstenderup.dk Alt modtages gerne og helst elektronisk på:

Læs mere

Kalenderen Husk at få jeres arrangement med i kalenderen send datoer for arrangementer til os.

Kalenderen Husk at få jeres arrangement med i kalenderen send datoer for arrangementer til os. ubilæ Budstikken 25 års jubilæums nummer! Lokalblad for Skanderup-Hjarup-Gelballe Bestyrelsen: Formand: Kirsten Rungholm, Hjarup Byvej 9 tlf. 7559 4059 Omdeling: Alice Stub, Hjarup Byvej 5 tlf. 2971 5852

Læs mere

STAND-UP VAR EN ÅBENBARING FOR MIG!

STAND-UP VAR EN ÅBENBARING FOR MIG! 01 2014 f-f.dk GODE RÅD SÅDAN UNDGÅR DU 6EKSAMENSANGST FRIE DET ER DIG, DER BESTEMMER NOVO NORDISK: Vi vil have engagerede elever, der vil prøve sig selv af og gøre en indsats TYVSTART PÅ ARBEJDSMARKEDET:

Læs mere