VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND"

Transkript

1 FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året rundt. På den baggrund lægger Fredericia Byråd stor vægt på, at strandene og deres udstyr er af høj kvalitet, og at strandområderne indrettes til gavn for de mange forskellige interesser, der knytter sig til området. Med denne vision fastlægger Fredericia Byråd principperne for en ønskværdig udvikling af de bynære strande en udvikling, der har det sigte, at strandene kan få en endnu højere kvalitet end i dag. Ønsket er, at strandene vil udgøre optimale rammer for publikumsaktiviteter og foreningsliv, hvor det vil være en oplevelse i sig selv at færdes og opholde sig i skønne og trygge omgivelser. Visionen skal ikke opfattes som en konkret plan, som Byrådet agter at lade gennemføre. Den skal betragtes som et langsigtet pejlemærke for den fremtidige udvikling af Østerstrand og Hyby Lund Strand, som vil udgøre grundlaget for den fremtidige prioritering af forbedringer af strandområderne i takt med, at der kan skabes økonomisk grundlag herfor. Værktøjerne vil være nye rekreative faciliteter, forskønnelse, forbedrede parkeringsforhold samt øget fokus på oprydning, strandrensning, vedligeholdelse og tryghed.

2 : STRANDSTIEN Den centrale del af strandområdet, der i daglig tale kaldes Østerstrand, ligger nedenfor Øster Voldgade kun 7-00 m fra Fredericias bymidte. Den rummer blandt andet badeanstalt og badebroer. Stranden strækker sig herfra ca. to km mod nord til det yderste område kaldet Hyby Lund. Langs hele strandområdet forløber Strandstien, der benyttes af mange borgere og besøgende til gåture, og som desuden er et vigtigt bindeled mellem den nordlige bydel og centrum. OVERORDNET FOR OMRÅDET Østerstrand skal, i kraft af sin unikke beliggenhed og størrelse, være en af de mest attraktive og populære strande i Trekant området. Stranden skal kendes på et godt badeanlæg og rekreative strandområder, der er interessante at besøge, og hvor der er oplevelser for alle. STRATEGI Fremme af friluftsliv: Fokus på faciliteter som f.eks. badebroer, lækroge, bålpladser, borde og bænke. Fokus på sikkerhed: Ved at fremme godt udsyn over området og etablere belysning om aftenen kan følelsen af tryghed øges, og dermed kan også den gode oplevelse forbedres. Badesikkerheden skal forbedres, hvor det er muligt. Visuel prioritering: Øget synliggørelse af strande, sand og vand (naturen). Mindre synlighed af parkeringspladser, cykelstativer, affaldspande mv. (funktionelle elementer).

3 Beliggenhed: Ligger i gåafstand fra Fredericias centrum og shoppingliv og centralt i Trekantområdet. Blå Flag: Opfylder særlige kriterier indenfor vandkvalitet, sikkerhed, information, miljø og faciliteter. Sandstrand: Det midterste parti på Østerstrand består af en bred sandstrand med badebroer og god plads til alle. Populært: Østerstrand bliver fl ittigt benyttet af mange borgere, børnefamilier og såvel unge som ældre. Adgang: Det er nemt at komme til Østerstrand i bil, på cykel og til fods. Parkering: Det er muligt at parkere tæt på stranden. Strandenge: Både nord og syd for badeanstalten fi ndes strandenge, der giver mulighed for grønne oplevelser og et rekreativt friluftsliv. På gode sommerdage med mange gæster kan man på strandengene opnå en mere rolig og ugeneret strandoplevelse. Samlingssted: Et yndet og oplagt sted for motion og aktivt foreningsliv. Badeanstalt: Mødested for motionister og fungerer samtidig som udgangspunkt for gang- og løbeture. Badeanlæg: Bliver fl ittigt benyttet af vinterbadere, der i selve badeanstalten har omklædningslokaler. Søsportsklubber: Igennem årtier har Fredericia Dame Roklub, Fredericia Kajakklub og Fredericia Roklub været omdrejningspunkter for gode oplevelser for mange af byens borgere. Arrangementer: Af og til anvendes Østerstrand til større arrangementer, som f.eks. triathlonstævner med hundredvis af deltagere og tilskuere på stranden. Handicapvenlig: Både badeanstalt og badebroer er indrettet således, at kørestolsbrugere har adgang fra parkeringsplads og stisystem. Sikkerhed: I sommerperioden samarbejdes der med Trygfondes Kystlivredning om udstationering af livreddere, der samtidig varetager en generel overvågning af badeområdet. Grønne områder: Fra Østerstrand fortsætter den rekreative forbindelse direkte til Fredericia Vold og den grønne struktur gennem Fredericia C. Sammenkobling af områderne gør det muligt at opleve en grøn struktur rundt om midtbyen.

4 7 ER 0

5 Dårligt udsyn og udsigt pga. tæt bevoksning. 7 ER 0 Fri udsigt Ved at skabe åbninger og fri udsigt kan overskueligheden øges og dermed også følelsen af tryghed. Dette kan opnås ved dels at beskære den sydlige voldskråning for krat og buske, dels at holde strandengenes beplantning i fortrinsvis lav højde. Gevinsterne er desuden fl otte udsigter til både strand og voldanlæg, ligesom selve fæstningsvolden vil blive fremhævet.

6 HANDICAP 7 ER 0 Dårlig adgang til strandenge Strandstien ved de sydlige strandenge og området ved badeanstalten på Østerstrand er grusbelagt og er ikke særlig velegnet for kørestolsbrugere på grund af ujævnheder og huller. Der er heller ikke adgang til strandkant for kørestolsbrugere. Desuden mangler der handicapvenlige bord- og bænkesæt og bålpladser. Handicapvenlige faciliteter Belægningen på Strandstien bør ændres fra grus til fastbelægning. En fast belægning vil forbedre afvandingen og gøre stien mere velegnet for alle brugere året rundt. Desuden er det muligt at anlægge særlige stier over strandengene så også kørestolsbrugere kan få mulighed for at komme ud til strandkanten. Det er også muligt at stranden kan indrettes således, at synshandicappede får mulighed for at bade i Lillebælt, f.eks. via føle- og ledepæle. Desuden kan adgangen til publikumsfaciliteter som f.eks. bord- og bænksæt, bål- og grillpladser, samt badefaciliteter gøres handicapvenlige.

7 7 ER 0 Strandengen er for ensartet Den sydlige strandeng består udelukkende af klippet græsdække. Strandengen fremstår meget åben og ensartet uden lækroge og samlingspunkter. Lækroge med bord- og bænkesæt Vegetationen kan plejes og klippes således, at der skabes en række lækroge og dermed en mere attraktiv og varieret natur. Dermed skabes mulighed for en ugeneret og rolig strandoplevelse, som formentlig netop er det, som foretrækkes af de strandgæster, der ofte anvender den sydlige strandeng. Lækrogene tilføjes bord- og bænkesæt.

8 7 ER 0 Erosion af strandbred og enge Den naturlige erosion langs Østerstrand er vedvarende og ved enkelte områder er vandet mindre end 0 meter fra Fredericia Voldanlæg. Erosionen har med tiden gjort stranden smallere. Kystsikring Det er nødvendigt at gøre en indsats indenfor de kommende 0-0 år for at kunne bevare strandenge og Strandstien og i sidste ende også dele af Volden. Kystsikringen kan f.eks. udføres ved at renovere stenhøfderne samtidig med, at der påfyldes sand langs kysten. Herved kan Østerstrand få samme brede sandstrand som for 0 år siden. En bredere strand vil desuden øge den rekreative oplevelse af stranden.

9 7 ER 0 Svagt idræt- og kurturliv Østerstrand rummer gode muligheder for idrætsaktiviteter og kulturevents, men anvendes kun i begrænset udstrækning til disse aktiviteter. Forbedring af rammer og faciliteter Langs Østerstrand skal der fortsat være gode muligheder for motion og fri bevægelse for alle. Ud over nye badebroer (se punkt ) kan forholdene f.eks. omkring beachvolleybanen forbedres, samt evt. etablering af åbenvand svømmebane (for triatleter m.fl.), samt styrke- og motionsudstyr. Generelt kan der indføres bedre rammer for foreningsidræt (f.eks. idrætsmuligheder på strand og opholdsarealer). Strandområdet skal ligeledes kunne anvendes som ramme for fl ere og større kulturoplevelser, f.eks. idrætsstævner og koncerter.

10 7 ER 0 Badesikkerhed ved broer Det nuværende badeanlæg er af ældre dato og fremstår ikke særligt attraktivt pga. af slid og rustne spunsvægge. Flydeponton og tværbro er fjernet i 0 efter råd fra Trygfondens Kystlivredning og Dansk Svømmeunion. Nye badebroer Ved at udskifte de eksisterende badebroer med nye, er det muligt at opnå et anderledes og attraktivt badeanlæg. F.eks. kan et nyt badeanlæg bestå af cirkelbroer, som også kan omdannes til en åben friluftsscene, der vil kunne byde på kulturelle oplevelser som koncerter, teater m.v.

11 7 OPHOLDS 7 ER 0 For få opholdsarealer På en sommerdag er sandstranden mellem de to badebroer og opholdsterrassen foran badeanstalten fyldt godt op. Det samme gælder sandstranden foran parkeringspladsen. Ønsker man at opholde sig ved borde og bænke, er dette kun muligt på det relativt begrænsede areal foran badeanstalt og strandcafé. Caféens fysiske rammer er i øvrigt begrænsede. Udbygning og modernisering af opholdsareal og café Området skal tilføjes bedre opholdsmuligheder. Det kan ske ved f.eks. at tilbagetrække parkeringspladsen (se også punkt ) og derved frigive plads til et større opholdsareal. Afhængigt af årstid eller arrangement kan opholdsarealet anvendes til cafémøbler, borde og bænke eller afvikling af særlige arrangementer af f.eks. idrætslig eller kulturel karakter. Caféen og badeanstaltens faciliteter kan udvides med f.eks. en karnap og en overbygning på badeanstalten.

12 TRAFIK 7 ER 0 Dårlig trafiksikkerhed og dominerende parkeringsareal Biler på vej til og fra parkeringsområdet på Østerstrand benytter samme vejrampe. Blandingen af modkørende biler, cyklister og fodgængere er uheldig. Parkeringsarealet præger strandoplevelsen pga. størrelse og placering. En god og tryg trafi kafvikling prioriteres til fordel for cyklister og fodgængere. Det kan f.eks. ske ved at lade bilisterne parkere på parkeringspladsen ved Øster Voldgade og reducere parkeringsarealet på stranden til et mindre antal pladser til handicap- og korttidsparkering. En reducering af parkeringsarealet giver mulighed for mere plads til opholdsareal og publikumsfaciliteter.

13 ER 7 ER 0 Dårlig adgang til strand og roklub Ankomstarealet har begrænset størrelse og overgange mellem trapper, stier og kørebaner er blandet. Nedbør og trafi k gør i vinterhalvåret grusvejen til roklubben ujævn og fyldt med opkørte huller. For at forhindre parkerede biler på stranden er der langs grusvejen udlagt store granitsten, hvilket imidlertid giver et rodet udtryk. Ankomstarealer Det skal gøres nemmere og mere overskueligt at ankomme til Østerstrand. F.eks. kan parkeringspladsen samt de to tilkørselsområder nord og syd for parkeringspladsen omdannes til ankomst- og opholdsareal for strandgæster. Fodgængere og cyklister vil derved få adgang til strandområdet uden sammenblanding med bilister. Ankomstarealet gøres større og adgangsforbindelser til området tydeliggøres. Fredericia Roklubs medlemmer skal fortsat sikres adgang til roklubben, f.eks. via automatiske pullerter eller bomme. Grusvejen kan evt. renoveres med fastbelægning i forbindelse med en renovering af Strandstiens belægning (se pkt. ).

14 0 TIL ØVRIGE 7 ER 0 Synligheden af adgange og forbindelser mellem Østerstrand og øvrige byområder er svag. Byens øvrige rum, bycentrum, Volden og byudviklingsprojektet Fredericia C bør kobles bedre sammen med Østerstrand. LØSNINGFORSLAG Øster Voldgade og Østerstrand Kobling mellem byens centrum og adgangen til Østerstrand kan tydeliggøres ved nye overgange mellem Danmarksgade og Jyllandsgade til Øster Voldgade og Volden. Byudviklingsprojektet Fredericia C En velintegreret kobling mellem Østerstrand, Volden og Fredericia C skal sikres. Strandstien ender og forgrener sig i syd over henholdsvis Kastellet på Volden, og syd for Kastellet, begge til Kongensgade. Stiforløbet kan kobles til den grønne struktur gennem Fredericia C, og havnepromenaden langs Lillebælt. Kobling af områderne kan ske via overgangs-/ankomstpladser, brug af lys og trapper, skilte, beplantning m.v.

15 7 ER 0 Manglende bredde i målgrupper Ingen af Østerstrands områder er særligt tilpasset forskellige livssituationer, f.eks. børnefamilier eller handicappede. Området omkring badeanstalt og -broer henvender sig, især i sommerperioden, mest til den unge del af strandgæsterne. Der er reelt kun de åbne strandenge tilbage, hvis man ønsker sig et roligt og ugeneret ophold på en velbesøgt sommerdag. Den nordlige strandeng benyttes i dag sjældent, hvilket skyldes den besværlige adgang, den kraftige beplantning og manglende publikumsfaciliteter. LØSNINGFORSLAG Østerstrand for alle For både den enkelte og familier skal det gøres let og indbydende at tage ophold på strandengene, hvis faciliteter frit skal kunne benyttes uanset alder. Større fokus på strandengenes vegetation, beplantning og rummelighed kan gøre dem mere attraktive for ophold. Børnefamilier kan tilgodeses på den nordlige strandeng ved hjælp af legefaciliteter, borde- og bænkesæt, hængekøje og bålplads og her få et område, hvor det for denne målgruppe er særligt attraktivt at tage ophold.

16 7 ER 0 Rodet udtryk og affald Området nær badeanstalten er præget af store og små affaldsbeholdere. De store beholdere er meget synlige og gør ikke deres nærområde indbydende for ophold. Naturpleje, drift og vedligeholdelse Østerstrand skal holdes ren og naturen plejes efter behov. Samtidig skal det være nemt at komme af med affald også med mulighed for affaldssortering. En ren Østerstrand er forudsætningen for en god oplevelse. En god oplevelse kan f.eks. sikres ved at rense stranden periodisk for sten, tang og affald. De store affaldsbeholdere kan fl yttes til en station for affaldssortering ved parkeringspladsen og derved forbedre ophold- og adgangsmulighederne. Skraldespande skal tømmes efter behov, og hele strandområdet skal jævnligt gennemgås for affald. Der skal fastlægges en drifts- og plejeplan for hele strandområdet, hvori niveauet for vedligeholdelsen af faciliteter som f.eks. badebroer, terrasser, borde- og bænkesæt mv. nærmere fastlægges. Samtidig skal driften af naturområderne, f.eks. hvilke naturtyper der skal plejes og hvorledes, beskrives i drifts- og plejeplanen.

17 Utryg stemning Manglende aften- og nattebelysning gør området ufarbart og utrygt at færdes og opholde sig i. 7 ER 0 Belysning på adgangsveje og dele af strandområdet En passende belysning af Strandstien samt udvalgte strandområderne vil øge trygheden ved færdsel i området efter mørkets frembrud. En belysning vil desuden gøre det muligt at anvende strandområdet året rundt, ligesom adgangen til og fra søsportsklubberne vil blive forbedret. Belysningen vil funktionelt kunne oplyse Strandstien og opholdsterrasserne og vil samtidig skabe større tryghed i området. Belysningsarmatur må ikke præge strandområderne i dagtimerne, - der bør fortrinsvis vælges lave og diskrete armaturer.

18 Adgang: Der er adgang til strandområdet langs Hyby Lund i bil, på cykel og til fods. Parkering: Fra Lillebælts Allé leder en asfalteret vej ned til en parkeringsplads ved strandområdet og Strandstien. Handicapvenlig: Med asfaltbelægning på de fl este stier har kørestolsbrugere også mulighed for at besøge området. Udflugtsmål: Strandområdet er velegnet som udfl ugtsmål for selskaber og familier. Samtidig gør de langstrakte strandenge og selve Strandstien området oplagt til gå-, løbe- og vandreture. Faciliteter: Nedenfor Lillebælts Allé fi ndes bord- og bænkesæt, bålplads og en badebro med lav repos, der f.eks. muliggør, at børn kan fi ske efter krabber. Bådelaug: Lauget, der ligger direkte ud til strandengen, er et populært mødested for såvel lystfi skere som forbipasserende. Klubhus: Der er adgang for børneinstitutioner til klubhuset nedenfor Lillebælts Allé. Sikkerhed: To steder er der opsat redningskranse i samarbejde med Trygfondens Kystlivredning. Udsigt: Langs Strandstien er der fl ot udsigt til Lillebælt hen over strandenge og de mange strandområder mellem høfderne. Forbindelsesled: Strandstien kæder den nordlige bydel og centrum sammen og vil i fremtiden blive en naturlig forlængelse af den kommende grønne forbindelse gennem byudviklingsområdet Fredericia C.

19 FRA ØSTER- STRAND TIL 7 SKILTNING STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN 0 FOKUS PÅ FAMILIE- VENLIGT OMRÅDE

20 FRA TIL FRA ØSTER- STRAND TIL SKILTNING 7 STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN Svag grøn struktur Fra Østerstrand er det muligt at følge strandstien til Hyby Lund mod nord. Overgangen fra Østerstrand til Hyby Lund via Strandstien sker bagom Fredericia Roklub og forbi det gl. vandværk. Det gl. vandværk er lukket inde bag et massivt plankeværk der mod vandsiden kun tillader en smal passage. Det høje plankeværk giver ikke mulig for indkig mod vandværket og til Danmarks Bastion bagved. De offentlige toiletter i forbindelse med ishuset fremstår ikke indbydende. Grøn struktur og udsigt til Danmarks Bastion De mindre områder kobles sammen til ét område og gøres mere attraktivt for strandgæsterne. Det kan foregå ved en fjernelse af plankeværket omkring det gl. vandværk og genskabe en grøn struktur mellem parkanlægget, det gl. vandværk og Danmarks 0 Bastion. Det tidligere ishus kan renoveres så det rummer moderne og FOKUS FAMILIE- handicapvenlige PÅ toiletfaciliteter. VENLIGT OMRÅDE

21 SKILTNING FRA ØSTER- STRAND TIL Pga. manglende skiltning i området er det svært at orientere sig for besøgende, der ikke er stedkendte i området. 7 SKILTNING STRANDPARK Skiltning Skiltning langs stien vil gøre det overskueligt og nemt for strandgæsterne at orientere sig i forhold til toiletter, parkeringsplads, strandområder, veje og stier m.v. Det skal fortsat være muligt at færdes til fods eller på cykel til området, og man skal beskyttes mod knallertkørsel samt kørsel med bil. P- VED GRUSGRAVEN 0 FOKUS PÅ FAMILIE- VENLIGT OMRÅDE

22 FRA ØSTER- STRAND TIL Pleje og vedligehold af Hyby Lund Området skal fortsat renholdes og naturarealerne skal plejes. SKILTNING 7 STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN Naturpleje, drift og vedligeholdelse Hyby Lund skal holdes ren, og naturområderne inkl. skræntarealerne skal plejes efter behov. Dette skal fortsat ske i henhold til gældende lokalplan nr., der bl.a. fastsætter en beskæring af bevoksning. Samtidig skal det være nemt at komme af med affald også med mulighed for affaldssortering, f.eks. ved toiletbygningen - Lundingsvej (se punkt ) - og parkeringspladsen ved Lillebælts Allé (se punkt 0). Et rent Hyby Lund er forudsætningen for en god oplevelse. Skraldespande tømmes regelmæssigt, og hele strandområdet gennemgås jævnligt for affald. Der skal fastlægges en drifts- og plejeplan for hele strandområdet, hvori niveauet for vedligeholdelsen af faciliteter som f.eks. badebroer, terrasser, 0 borde- og bænkesæt mv. nærmere fastlægges. Samtidig skal driften FOKUS FAMILIE- af naturområderne, PÅ f.eks. hvilke naturtyper HANDICAPder skal plejes og hvorledes, beskrives VENLIGT i drifts- og plejeplanen. OMRÅDE

23 7 FRA ØSTER- STRAND TIL Manglende belysning Manglende aften- og nattebelysning gør området ufarbart og utrygt at færdes og opholde sig i. SKILTNING 7 STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN Belysning på adgangsveje og dele af strandområdet En passende belysning af Strandstien samt udvalgte dele af strandområderne vil øge trygheden ved færdsel i området efter mørkets frembrud. En belysning vil desuden gøre det muligt at anvende strandområdet året rundt, ligesom adgangen til og fra søsportsklubberne blive forbedret. Belysningen vil funktionelt kunne oplyse Strandstien og opholdsterrasserne og vil samtidig generelt kunne skabe større tryghed i området. En belysning kan desuden arrangeres så der opstår interessante og fi ne stemningerne langs området, f.eks. af strandenge, stenhøfder eller partier af Volden. Belysningsarmatur må ikke præge strandområderne 0 i dagtimerne, der bør fortrinsvis vælges lave og diskrete armaturer. FOKUS FAMILIE- PÅ VENLIGT OMRÅDE

24 STRANDPARK FRA ØSTER- STRAND TIL 7 SKILTNING Dalstrøg nedenfor Fælledvej Ca. midtvejs på Strandstien bliver skræntarealet mindre stejlt og danner et åbent dalstrøg op til Fælledvej. Oprindeligt lå Restaurant Hyby Lund her. Den grønne lund fremstår i dag som et naturområde, der ikke umiddelbart inviterer til ophold. STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN Genskabelse af parkkarakter og genopførelse af badebro Den parkkarakter og anvendelse, som Hyby Lund tidligere har haft, og som stadig er til stede i mindre omfang, vil være naturlig at fremhæve. Det kan f.eks. ske gennem mere intensiv pleje af naturområdet, opsætning af. borde- og bænke, renovering af trappe og genopførelse af en badebro, samt en evt. strandcafé. 0 FOKUS PÅ FAMILIE- VENLIGT OMRÅDE

25 P- VED GRUSGRAVEN FRA ØSTER- STRAND TIL Dårligt udnyttet parkeringsareal Den gamle grusgrav, der fungerer som parkeringsplads nedenfor Fælledvej, fremstår ikke velholdt og kan udnyttes bedre. 7 SKILTNING STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN Bedre skiltning og parkering Parkeringsmulighederne kan forbedres ved et løft i standard - f.eks. bedre skiltning og publikumsfaciliteter, og samtidigt kan der sikres en fl ot udsigt ved passende beskæring af beplantningen. Et egentligt opholdsareal kan f.eks. anlægges ved en fremskudt terrasse der giver udsigt over skrænter, strandenge og Lillebælt. Parkering- og opholdsarealet vil således kunne give området en fi n oplevelse og opholdsmulighed for alle, men særligt gangbesværede der ikke evner at gå længere strækninger kan ankomme her i bil og få en naturoplevelse få meter fra parkeringspladsen. 0 FOKUS PÅ FAMILIE- VENLIGT OMRÅDE

26 0 FOKUS PÅ FRA ØSTER- STRAND TIL Fokus på badesikkerhed. Der er ingen livreddere på Hyby Strand. 7 SKILTNING STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN Populær badestrand Det skal være trygt at færdes og tage ophold langs Hyby Lund og på Hyby Strand. Badesikkerheden skal fortsat prioriteres højt, og følelsen af tryghed skal understøttes i form af overskuelige og åbne strandarealer. Fælles opsyn og badesikkerhed: Hyby Strand der er beliggende ud for Lillebælts Allé har ikke livreddere som på Østerstrand, men sikkerheden kan fremmes via det fælles opsyn der naturligt opstår ved mange strandgæster. Ved at pleje og forsyne strandområdet med gode publikumsfaciliteter, fastholdes og tiltrækkes mange badegæster. Et velbesøgt område giver en højere grad af tryghed. 0 FOKUS PÅ FAMILIE- VENLIGT OMRÅDE

27 FAMILIE- HANDICAPVENLIGT OMRÅDE FRA ØSTER- STRAND TIL 7 SKILTNING Manglende faciliteter Der er kun få publikumsfaciliteter, såsom borde- og bænkesæt, på strækningen ved Hyby Lund. Derudover har handicappede ringe adgang til stranden. Den tidligere Windsurferklubs klubhus er i dag åbent i dagtimerne for børneinstitutioner. STRANDPARK P- VED GRUSGRAVEN Området tilføres faciliteter til alle Den eksisterende parkeringsplads nedenfor Lillebælts Allé ligger tæt på Hyby Strand og gør området velegnet til børnefamilier og handicappede. Anvendelsen og adgangen til området kan forbedres f.eks. ved at gøre overgangen fra Strandstien og ud til kystlinjen egnet for kørestolsbrugere. Området kan tilføres faciliteter som f.eks. borde- og bænkesæt, bålpladser mv. Den familievenlige badebro bevares til glæde for både sommergæster og vinterbadere. Det tidligere klubhus kan få en rolle som naturformidlingscenter 0 for de mind- ste, og det allerede eksisterende handicapvenlige PÅ toilet i forbindelse med FOKUS FAMILIE- HANDICAPklubhuset moderniseres. VENLIGT OMRÅDE

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene.

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene. Badevandsprofil for: Klassifikation af badevandet Beliggenhed (vandet) Hydrologiske forhold Morfologiske forhold blågrønalger (Cyanobakterievækst) makroalger og/eller fytoplankton Mulige forureningskilder

Læs mere

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I Østre Strandvej Lyngvej Duevej Staunings Ø Idéoplæg til bedre sammenhæng mellem by og strand i Solrød Kommune. Solrød Kommunes største attraktion

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Henne Strand projektforslag

Henne Strand projektforslag Henne Strand projektforslag 30.03.2017 Intro Dette projekt har til formål at styrke forbindelsen mellem strand og by ved bearbejdning af tre delområder: Standpladsen, Bypladsen og vejen imellem disse.

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

BilagTMU_140115_pkt.18.02. IDÉKATALOG for udvikling af Hvidovre Strandpark

BilagTMU_140115_pkt.18.02. IDÉKATALOG for udvikling af Hvidovre Strandpark for udvikling af Hvidovre Strandpark Udarbejdet af By- og Teknikforvaltningen 4. december 2013 BilagTMU_140115_pkt.18.02 Indledning By- og Teknikforvaltningen har i efteråret 2013 indsamlet idéer til udviklingen

Læs mere

Faaborg - tættere på hav og natur

Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg Faaborg er omgivet af større naturområder og sammen med byens kystnære beliggenhed giver det et særdeles godt udgangspunkt for mange rekreative aktiviteter. Faaborgs

Læs mere

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA INDLEDNING POPULÆRT HOS DE YNGRE Surfing, kitesurfing o. l. tiltrækker typisk turister under år. VANDSPORTSTURISTEN ER MELLEM

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet Til dig, der bor ved kysten - regler og love for kystområdet 2012 Forord Kysten i Fredericia Kommune er i særklasse, fordi kystlandskabet rummer store og meget forskellige natur- og landskabsværdier. Det

Læs mere

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI 2016-2019 BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI i Fredericia Kommune Fredericia vil være en bæredygtig by og kommune. Derfor har Fredericia Byråd vedtaget en strategi med rammer og mål for, hvordan

Læs mere

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

Læs mere

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande Katalog Ideer til forskønnelse af kommunens strande Byrådet har i perioden 2020 til 2022 afsat i alt 3 mio. kr. til forskønnelse af Nivå Strandpark og kommunens andre strande. Nordsjællands Park og Vej

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Cykelring Høje Taastrup kommune

Cykelring Høje Taastrup kommune Cykelring Høje Taastrup kommune Høje Taastrup kommune Cykel- og motionsring Dato: 18.07.09 Redaktion: Høje Taastrup kommune Via Trafik 00 Baggrund og vision 01 Baggrund/Koncept 02 Den Grønne Ring - Natur

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

Bevaringsplan. for de grønne områder i København Sydvest fra Karens Minde Kulturhus til Kalvebodløbet

Bevaringsplan. for de grønne områder i København Sydvest fra Karens Minde Kulturhus til Kalvebodløbet Bevaringsplan for de grønne områder i København Sydvest fra Karens Minde Kulturhus til Kalvebodløbet Vedtaget på Det Grønne Knæs generalforsamling d. 25. maj 2004 Beskrivelse af områdernes historie og

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

KLINTEGÅRDEN. Hotel & feriecenter

KLINTEGÅRDEN. Hotel & feriecenter KLINTEGÅRDEN Hotel & feriecenter 2 Klintegården hotel & feriecenter 3 KLINTEGÅRDEN Klintegården omfatter et ca. 13 ha stort areal, der ligger på sydskråningen af Røsnæs, ca.3 kilometer fra Kalundborg.

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Hvor ofte besøger du følgende steder i byen? Bymidten 21% 30% 35% 11% 3% 0% Bydelscentrene Tarup, Dalum, Bolbro, Næsby, Center Øst/Outlet Fyn, Skibhusvej 16% 22% 23% 16% 18% 5% Rosengårdscentret 3% 13%

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 11 Godkendelse af dagsorden 3 12 Opsamling på tema om byens rolle - nu og frem

Læs mere

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk Østerstrand Badebro (Blå Flag) Ansvarlig myndighed Fysiske forhold Beliggenhed/farvand Strandens udstrækning, beskrivelse og faciliteter Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia

Læs mere

Idekatalog Masterplan for Sæby

Idekatalog Masterplan for Sæby IDEKATALOG MASTERPLAN FOR SÆBY Idekatalog Masterplan for Sæby Idekatalog fra Sæby Havns Beboerforening for området Sæby Havn, Strandgade, Klostergyden, Den gamle fabriksgrund, Nordstranden og Søndre strand

Læs mere

UDKAST. Frederiksborg Amt. Mikkelborg Strandpark Vurdering af mulig udvidelse. NOTAT 31. juli 2006 jvl/psa

UDKAST. Frederiksborg Amt. Mikkelborg Strandpark Vurdering af mulig udvidelse. NOTAT 31. juli 2006 jvl/psa UDKAST Frederiksborg Amt Mikkelborg Strandpark NOTAT 31. juli 2006 jvl/psa Indholdsfortegnelse...1 1 Sammenfatning og konklusion...3 2 Indledning...4 2.1 Baggrund...4 2.2 Projektbeskrivelse...4 2.3 Analyser

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Aabenraa Kommune Rambøll Byudvikling & Landskab Januar 2016 Helhedsforslag Camma Larsen-Ledets Vej, Aabenraa Indhold INTRODUKTION

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME PÅ SKIVE HAVN SKIVE SØSPORTSCENTER FORSLAG UDARBEJDET DECEMBER

Læs mere

Brønshøj-Husum Borgerpanel

Brønshøj-Husum Borgerpanel Brønshøj-Husum Lokaudvalg Brønshøj-Husum Borgerpanel RESULTATER - BYDELSPLAN Indholdsfortegnelse Generelt om undersøgelsen... 2 Husum Bypark... 3 Husumparken... 6 Bellahøj Friluftsscene... 8 Brønshøj Vandtårn...

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

HENNE // HVOR VESTERHAVET OG LANDSKABET ER EN BEGIVENHED I SIG SELV

HENNE // HVOR VESTERHAVET OG LANDSKABET ER EN BEGIVENHED I SIG SELV HENNE // HVOR VESTERHAVET OG LANDSKABET ER EN BEGIVENHED I SIG SELV SKAGEN OVER SIGTS KORT AALBORG AARHUS NYMINDEGAB HENNE VEJERS STRAND BLÅVAND VARDE KØBENHAVN ODENSE 001 // VISION... 1 Kvaliteter og

Læs mere

Masterplan Vemmingbund

Masterplan Vemmingbund Masterplan Vemmingbund Udarbejdet: Forår 2018 Udarbejdet af: Bestyrelsen for Vemmingbund Sommerhusejerforening & Landsbylaug Indhold 1. Indledning 2. Analyse - Borgerinvolvering 3. Vision for Vemmingbund

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Brønshøj-Husum Borgerpanel

Brønshøj-Husum Borgerpanel Brønshøj-Husum Lokaudvalg Brønshøj-Husum Borgerpanel RESULTATER AF FØRSTE UNDERSØGELSE Indholdsfortegnelse Generelt om undersøgelsen... 2 Husum Bypark... 3 Husumparken... 6 Bellahøj Friluftsscene... 8

Læs mere

NOTAT. 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky

NOTAT. 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky NOTAT Projekt Bellakvarter Kunde Bellakvarter/BC Hospitality Group Dato Oktober 2018 Fra Rambøll Mobilitet og Trafikplanlægning 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky I forbindelse med udviklingen

Læs mere

Helhedsplan Præstø. 19. januar Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger

Helhedsplan Præstø. 19. januar Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger 19. januar 2017 Helhedsplan Præstø Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger Høringssvar fra beboerne, Fasanvej 6, 4720 Præstø: I Forslag til helhedsplan Præstø ses på

Læs mere

Magneter i Øster Velling

Magneter i Øster Velling Magneter i Øster Velling Baggrund for projektet Landsbyen Øster Velling er en dejlig lille landsby med små 200 beboere (274 i sognet) som ligger i et naturskønt område. Men ligesom en lang række andre

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD DET FLYDENDE FORENINGSHUS FORENINGSHUSET AK KLUBBEN RUMLIG PLANDISPONERING SKABER ÅBENHED & PRIVATHED BÅDE MOD VAND OG FLADEN FORBINDER FUNKTIONERNE TIL ET LOKALT FÆLLESAREAL BEVÆGELSE SKER PÅ RAMPER OG

Læs mere

Resumé. Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Behandling af høringssvar fra den indledende høring om Roskilde Camping

Resumé. Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Behandling af høringssvar fra den indledende høring om Roskilde Camping Teknik- og Miljøudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 79003 Brevid. 1420166 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Behandling af høringssvar fra den indledende høring om Roskilde

Læs mere

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed NOTAT 25. marts 2014 STS/JVL Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 1.1 Eksisterende forhold... 2 2 Vurdering af forslag fra interessenter... 3 3 Forslag til samlet

Læs mere

Promenade. Naturstrand

Promenade. Naturstrand STRUKTURPLAN INDSATSOMRÅDER 11 Strandeng 1 Grøn tæt by Vej til strand Park 15 Kyststi 2 3 Promenade 4 17 11 5 12 13 SIGNATURFORKLARING Landskab med aktiviteter 14 Landskab med natupræg Indsatsområder 0m

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne På kanten mellem by og land Belægning på stierne Indhold Fonden Ryslinge Skulpturpark Vision og mål 3 Projektbeskrivelse Ryslinge Skulpturpark 4 Stiforløb Siddepladser Budget Hovedstier 5 Bistier 6 Trædestier

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Notat til anvendelse ved myndighedsbehandling efter strandbeskyttelseslinien. Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov

Notat til anvendelse ved myndighedsbehandling efter strandbeskyttelseslinien. Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov Notat til anvendelse ved myndighedsbehandling efter strandbeskyttelseslinien Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov Marts 2014 1 Indledning I forbindelse med myndighedsbehandlingen efter strandbeskyttelseslinien

Læs mere

Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej Vejen. Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand

Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej Vejen. Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej 32 6600 Vejen Vej og Park Vesterbækvej 31, Sig, 6800 Varde 79947481 Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand 20. december 2017 Varde

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING

BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING BALLEN INSPIRATION FOR UDVIKLING BALLEN I DAG KARAKTERGIVENDE SÆRLIGE KIG INDUSTRIOMRÅDET KNUDEPUNKTET HAVNEN HAVNEN DOKKEN, VÆRFTET, TORVET, KLYNGEN De eksisterende bygninger rives ned og giver plads

Læs mere

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 Oversigt over ideer og forslag fra workshop på Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 - inddelt e Rækkeetiketter Dragsholm Brug af Dragsholms bygninger / stalde Ellinge Lyng Fugletårn i

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Baggrund for Byrumsplanen Kvarterplan by havn Vision Odense: at lege er at leve Trafik- og Mobilitetsplan Bylivsundersøgelse 2008 Baggrund for Byrumsplanen

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Kildehuset Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Børnehaven Kildehuset med henblik på at afdække

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

Greve Kommune. Endelig udgave, 7. august 2012 Idekatalog for Greve Strand. Greve Strand

Greve Kommune. Endelig udgave, 7. august 2012 Idekatalog for Greve Strand. Greve Strand Greve Kommune Endelig udgave, 7. august 2012 Idekatalog for Greve Strand Greve Strand 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Vision for Greve Strand...3 Borgerinddragelse...4 Strukturplan...8 Idekatalog...10 Kolofon Idekatalog

Læs mere

N/P - Nuværende tilstand/potentiale

N/P - Nuværende tilstand/potentiale Høfde Q Trans Strand Bovbjerg Ferring by Ferring Vejlby Klit Langerhuse Thyborøn Thyborøn Strand Fyr Strand Strand Strand Strand Strand Nord Strand Syd Strand N P N P N P N P N P N P N P N P N P Tiltrækningskraft:

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

7. Bilag. Delområde 1A - Eksisterende forhold. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold NORD. Delområde 1A - Eksisterende forhold. Prøvestenen.

7. Bilag. Delområde 1A - Eksisterende forhold. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold NORD. Delområde 1A - Eksisterende forhold. Prøvestenen. Delområde 1A - forhold røvestenen Lille Bedding Institution Strand Forening Forening Forening Fritløbsområde for hunde midlertidigt boldbur toiletbygning Adgangsvej Kolonihaver Kolonihaver Kolonihaver

Læs mere

Oplæg. til politisk beslutning om nye byrum / nedslagspunkter

Oplæg. til politisk beslutning om nye byrum / nedslagspunkter 2016 Oplæg til politisk beslutning om nye byrum / nedslagspunkter Afgrænsning og borgerinddragelse Inputs fra borgerinddragelse Det midlertidige kontor Områdefornyelsens Vinterstue i Jernbanegade har været

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14 U D V I K L I N G S F OR S L A G F OR JON S T R U P C E N T R U M S. 3 15 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 5 Aktiviteter 6 Jonstrup i dag 8 Fremtidens Jonstrup 10 Skitse 12 Visualisering 14 Dato : 22.02.2017

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk

Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Tlf. 7210 7000 E-mail:kommunen@fredericia.dk www.fredericia.dk Østerstrand FDR & Fredericia Kajakklub Ansvarlig myndighed Fysiske forhold Beliggenhed/farvand Strandens udstrækning, beskrivelse og faciliteter Fredericia Kommune, Natur og Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia

Læs mere

Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG

Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG Indhold Intro side 2 Vision side 4 Området i dag side 6 Hovedidé side 8 Trafik side 14 Den videre proces side 15 Helhedsplanen er udarbejdet af

Læs mere

Olof Palmes Park. - Skønne solfyldte balkoner - Stor fælles tagterrasse - Grønne fællesarealer - Tæt på skov og eng ARKITEKTTEGNEDE BOLIGER TIL LEJE

Olof Palmes Park. - Skønne solfyldte balkoner - Stor fælles tagterrasse - Grønne fællesarealer - Tæt på skov og eng ARKITEKTTEGNEDE BOLIGER TIL LEJE Olof Palmes Park ARKITEKTTEGNEDE BOLIGER TIL LEJE - Skønne solfyldte balkoner - Stor fælles tagterrasse - Grønne fællesarealer - Tæt på skov og eng Adresse: Olof Palmes Allé 42B Skejby, Århus www.olofpalmespark.dk

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT Udarbejdet af Absolut Landskab i samarbejde med Mist+grassat. Projektet er udarbejdet i forbindelse med Turismepotentialeplaner i Søndervig og, Erhvervsmæssig

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

Valkyriens nye faciliteter 03.09

Valkyriens nye faciliteter 03.09 Valkyriens nye faciliteter 2017 03.09 Indholdsfortegnelse Kolofon Valyriens nye faciliteter er udarbejdet af: Hasløv & Kjærsgaard Arkitektfi rma I/S ved Dan B. Hasløv og Cathrine Leth for Køge Kyst Marts

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning Galten midtby KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10 UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning GALTEN MIDTBY Overordnet beskrivelse: Galten er en by med ildsjæle, en aktiv by med en

Læs mere

Københavns Tømrerlaug

Københavns Tømrerlaug Københavns Tømrerlaug tømrerprisen 2010 Grøn og blå storby København skal være en grøn og blå storby. Så vi har sat det mål for 2015, at 90 procent af alle københavnere skal kunne gå til en park, en strand,

Læs mere

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng.

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. Udkast, 14. august 2014 Helhedsplan Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. - Fordi der er mange ønsker - Fordi de første skridt skal ses langsigtet - Fordi

Læs mere

SEPTEMBER 2012 HELHEDSPLAN VINDERUP BYMIDTE

SEPTEMBER 2012 HELHEDSPLAN VINDERUP BYMIDTE SEPTEMBER 2012 VIN IDTE + KOLOFON Udgivelse: Holstebro Kommune Rådhuset Kirkestræde 11 7500 Holstebro Tlf. 9611 7500 Konsulent: Helhedsplanen er udarbejdet af COWI A/S i samarbejde med Holstebro Kommune.

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Torve- og pladser Mål Silkeborg Kommune vil: Udforme bymidtens torve og pladser, så de enkelte byrums særpræg og aktiviteter udvikles

Læs mere

Ringsted, Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter. Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø

Ringsted, Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter. Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø Ringsted, 17-07-2014 Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø Emne: Indsigelse i forbindelse med nabo-orientering omkring RIKA s ønske om

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse forår Byrum og grønne områder - Med kort opsamling

Borgerpanelundersøgelse forår Byrum og grønne områder - Med kort opsamling Borgerpanelundersøgelse forår 2018 - Byrum og grønne områder - Med kort opsamling Vanløse Lokaludvalg udarbejdede sidste år Bydelsplan for Vanløse 2017-2020. I bydelsplanen beskriver lokaludvalget ønsker

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde marts 2017

Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde marts 2017 Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde - 21. marts 2017 Vejle Lystbådehavn Oplæg til placering af husbåde Baggrund Vejle Lystbådehavn undersøger muligheden for at etablere et antal pladser til

Læs mere

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter - Samlingssted i lokalområdet - Motion og sundhed for alle aldre - Fleksibilitet, åbenhed og inspiration - Identitet og fælleskab Adresse: Ny sportshal

Læs mere