Menulinie Standard-linie. Værktøjsindstillinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Menulinie Standard-linie. Værktøjsindstillinger"

Transkript

1 Menulinie Standard-linie Værktøjs-indstillinger Lup (Zoom) Deformering Beskæring Flyt Lag/Selektion Selektion/Udvælgelse Farve-pipette Pensel Klone-pensel Retouch Lysne/mørkne Viskelæder Billed-pensel (Tube) Kunstnerpensler Fyldebøtte Tekst (Vektor) Tegning (Vektor) Blyant (Vektor) Objektpil (Vektor) Klik på for at vælge skjulte redskaber MATERIALER Her vælges farve, farveforløb, mønstre og struktur. OVERBLIK Her kan forstørrelsesgraden ændres. Fra 1% til 5000% LAG-palette Her vælges hvilket lag der er aktivt, om det er synligt osv. De 4 nederste er vektor-redskaber og danner automatisk et nyt vektor-lag. Værktøjsindstillinger (Tool Options) ligger fast, men ændrer sig alt efter hvilket værktøj der er i brug. Filer Rediger Vis Effekter Lag Udvælgelse, Vindue markering Billede Justér Objekter Hjælp Brug Menu: View Toolbars eller Menu: View Palettes, hvis en værktøjslinie eller en palette ikke er fremme.

2 Grundlæggende udvælgelse af billedelementer: Selektion Al billedbehandling begynder med at udvælge (selektere) dele af et billede. Der er mange måder at gøre dette på. Vi vil begynde med at indkredse en kop og flytte den ud af baggrunden. Klik på Browse i værktøjslinien og åbn billedet kop.jpg i Paint Shop Pro. A B C D Lav dernæst en kopi: [Ctrl]+[C] og [Ctrl]+[V] og luk det originale billede! Klik på for at vælge Selektion Sørg for disse indstillinger: (se Fig.1) A) Selection type: Ellipse B) Mode: Replace (=erstat) C) Feather (= fjer ): 0 D) i Anti-alias Det er en god idé at forstørre billedet til f.eks. 150%. Brug Overblik - paletten (se forsiden). Peg med musemarkøren midt i kaffen, hold venstre museknap nede og træk nedad mod højre. Der dannes nu en stiplet ellipse. Det gælder nu om at få den til at dække koppen som et låg. (Se Fig. 2). Hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen! Det kræver at man øver sig lidt. En mislykket selektion fjernes ved højre-klik. Nu skal underkoppen med i selektionen: Hold [Shift] nedtrykket og placer markøren som vist på Fig.3. (Det er midt i den ellipse, som underkoppen danner.) Hold igen venstre museknap nede og træk igen nedad mod højre (Fig. 4). Slip museknappen (men ikke [Shift]!). Nu skulle der dannes et 8-tal, der omslutter det meste af koppen og underkoppen som på Fig. 4. Hvis det ikke lykkes første gang, så klik på fortrydknappen på værktøjslinien, og prøv igen. Men slip ikke [Shift]. Prøv nu på samme måde at indcirkle hanken. Læg mærke til, at der er et lille plustegn (+) ved markøren. Det viser at den selection vi er ved at lave, lægges til den,der var i forvejen. Det er fordi vi holder [Shift] nede. Nu skal vi have hul i hanken. Derfor holdes [Ctrl] nede mens vi former en ellipse. Læg mærke til at der nu er et lille minustegn (-) ved markøren. Det betyder, at selectionen trækkes fra. (Fig. 5). Hvis musen er drilagtig, så husk det gamle ordsprog: Øvelse gør mester! - og brug Fortryd-knappen flittigt!

3 Nu har vi lavet en Selection af koppen. Det svarer til at markere en tekst i Word. Den kan kopieres: [Ctrl] + [C]. Og det er kun koppen der kopieres; ikke baggrunden. Hvis vi sætter ind på sædvanlig vis [Ctrl] + [V], får vi et nyt billede af koppen. Det ser ud som om den står på et gråt skakbræt. (Fig. 6). Det er blot for at vise, at der ikke er nogen baggrund. Hvis billedet gemmes i f.eks. *.jpg-format og hentes frem igen, vil der være en hvid baggrund. Hvis man derimod vil bevare koppen som et selvstændigt lag, skal billedet gemmes i Paint Shop Pro 9 s nye format *.pspimage (tidligere *.psp) Vi vil nu sætte koppen ind i et andet billede. Åbn f.eks. CD-rom.jpg og brug Menu: Edit Paste As New Layer (Fig.7). Bemærk genvejstast: [Ctrl]+[L]. (Edit = Rediger, Paste = Sæt ind, As New Layer = Som nyt lag). OBS! Det billede, som koppen skal sættes ind i, skal være aktiveret. Det ses ved, at titellinien er lidt mørkere blå, end de øvrige billeder. (Se Fig. 7). Aktiveret Ikke aktiveret Når koppen indsættes som et nyt lag, betyder det, at den lægger sig oven på billedet. (Fig. 8). Klik på Flyt lag på værktøjslinien. Markøren skifter til en fire-pil, som kan bruges til at flytte koppen. Koppens størrelse kan ændres, hvis man bruger Deformering. Koppen bliver nu indrammet og størrelsen kan ændres ved at bruge håndtagene. (Fig. 9). OBS! Brug højre museknap og hjørnerne, hvis formen skal bevares! Man kan også dreje/vippe koppen. Når man er færdig med at ændre på koppen, klikkes på forstørrelsesglasset eller Flyt lag. Prøv at sætte kaffekoppen ind i andre billeder. Hvis der sker uventede ting under dine forsøg, så brug Fortryd og prøv at regne ud hvad der gik galt. Hvis det ikke er koppen der kommer til syne, så aktiver billedet af koppen igen, og kopier [Ctrl]+[C]. Flyt lag Deformering

4 Der er flere måder at lave en selektion på, men vi skal først forberede et billede til at samle alle disse selektioner i. Lad koppen stå og klik på Browse i værktøjslinien og åbn billedet blyanter.jpg i Paint Shop Pro. Lav dernæst en kopi: [Ctrl]+[C] og [Ctrl]+[V] og luk det originale billede! Gem kopien som: samlebillede.pspimage (Menu: File Save as eller [F12]) For at udvide billedfladen går vi ind i Menu: Image Canvas Size... (Canvas=Lærred) og får denne dialogboks: (Fig. 10) Her ser vi at billedstørrelsen er pixel (Original Dimensions: Width & Hight). Vi vurderer, at der er brug for den dobbelte højde; altså ca. 500 pixel. Indstil New height til 500, og klik på OK. Billedet ser nu ud som på Fig. 11. Måske er det nye lærred ikke hvidt, men det har ingen betydning i vores tilfælde. Her stilles evt. til pixels Aktuel forgrundsfarve Klik på pipetten - og find en farve i det grå område, der kan bruges til at fylde i de hvide områder i billedet. Klik for at suge farven op, så den bliver den aktuelle forgrundsfarve. Klik på Fyldebøtten : Tool Options skifter nu udseende: Indstil Match mode til RGB Value (RGB Value = Rød-Grøn-Blå-værdi = farve-værdi ). Tolerance sættes til 20 Blend mode (Blandemetode) til Normal, og Opacity (uigennemsigtighed) til 100. Alt dette betyder, at når man med fyldebøtten klikker på et billedpunkt (pixel) vil alle pixels, der har samme farveværdi (± 20) blive farvet med forgrundsfarven (i et sammenhængende område). Farven vil være dækkende, da opasiteten er sat til 100. Fyld nu de hvide områder. Klik evt. også på et sted i det grå område, så baggrunden bliver mere ensartet.

5 Hvis du ikke har kaffekoppen fremme i PsP9, må du gentage selekteringen af koppen (se side 2 og 3 øverst). Klik på billedet af den fritskårne kop og kopiér den selekterede kop [Ctrl] + [C] og klik på samlebillede.pspimage for at gøre det aktivt. Brug Menu: Edit Paste As New Layer. (Se side 2). Nu dannes der et nyt Lag (Raster 1), hvor koppen er anbragt. Peg på Raster1 i Layer-paletten. Man ser nu et lille billede af dette lag. Højreklik, og klik på Rename (=omdøb). Skriv: Kop og tryk [Enter]. Brug Flyt lag til at flytte koppen op i venstre øverste hjørne. Peg på koppen og hold venstre museknap nede og flyt. (Fig. 12). Flyt lag Åbn nu saks.jpg (brug Browse), lav en kopi til at arbejde på. Luk originalen. Vi skal nu bruge Tryllestaven (Magic Wand) til at udvælge (selektere) saksen. Tryllestaven kan nemlig udvælge områder med den samme farve. Klik på Tryllestaven og sørg for at Mode står på Replace, Match mode står på RGB Value og Tolerence er sat til 32. Feather (fjer) skal stå på 0. Andre værdier vil få kanten til at være udflydende, som om den var visket ud med en fjer. Klik på, hvis tryllestaven ikke er fremme! Da saksen rummer mange forskellige farver, mens baggrunden er ensfarvet, benytter vi omvendt selektion. Dvs. vi udvælger først baggrunden, og inverterer det udvalgte. At invertere betyder, at det der var valgt bliver fravalgt, og det der ikke var valgt nu bliver valgt! Klik nu på den hvide baggrund, hold [Shift] nede og klik i saksens øjne. Læg mærke til at saksen er omringet af myrer og at der også er myrer langs billedkanten. Brug Menu: Selections Invert til at få udvalgt saksen. Myrerne kravler nu kun rundt om saksen og billedet ser således ud: Det angiver, at det er ikke-saksen der er selekteret. Myrer langs billedkanten.

6 Kopiér saksen ([Ctrl] + [C]) og klik på samlebillede.pspimage for at gøre det aktivt. Indsæt saksen som et nyt lag. Menu: Edit Paste As New Layer. Omdøb (Rename) laget (Raster 1) til Saks. (Se side 5) Klik derefter på Deformation. Der kommer nu en rød ramme om saksen, der kan bruges til at ændre størrelse og dreje saksen. OBS! Brug HØJRE museknap, hvis saksen skal beholde sin facon! Man kan dreje saksen ved at bruge dreje-håndtaget, der er en firkant i saksens gab. Man kommer ud af Deformation ved at klikke på andet redskab, f.eks. Lup. Dreje-håndtag Vi skal nu prøve Frihånds-selektion. Der er fire redskaber: 1. Edge Seeker (=Kant-søger) 2. Freehand (=frihånd) 3. Point to point (=fra punkt-til-punkt) 4. Smart Edge (= smart kant) Nr. 2 Frihånd er enkel. Der tegnes blot med venstre knap nedtrykket på musen, Selektionen lukker sig når knappen slippes. Men det er MEGET svært at få et brugbart resultat ud af det! Nr. 3 Point to point er den bedste metode i de fleste tilfælde. Klik med små mellemrum rundt om figuren. Så hæfter grænselinien i hvert klik. Dobbeltklik lukker. Nr. 1 og 4 er beslægtede: Klik, som ved Point to point, med små mellemrum langs en tydelig grænse mellem lyst og mørkt eller stærkt afvigende farver. Så finder selektionen selv grænsen. Alle fire metoder kan kombineres på samme måde som ved kaffekoppen. Lav mindre selektioner og slut dem sammen ved at holde [Shift] nede eller træk fra ved at holde [Ctrl] nedtrykket. A B) Mode: Replace (=erstat) C) Feather (= fjer ): 0 D) Smoothing (= udglatning): 0 i Anti-alias Klik i små skridt rundt langs fingrene og tværs over håndledet. Slut af med et dobbeltklik. Kopiér hånden: ([Ctrl] + [C]) og klik på samlebillede.pspimage for at gøre det aktivt. Indsæt hånden som et nyt lag med [Ctrl]+[L]. Hånden skal spejlvendes: Menu: Image Mirror. (=spejlvend) Flyt hånden ned i venstre hjørne og omdøb laget til Hånd. (Se side 5). B C D Begynd f.eks. her Det er krydset, der markerer! Åbn nu haand.jpg (brug Browse), lav en kopi til at arbejde på. Luk originalen. Prøv først Point to point. Sørg for disse indstillinger: (se Fig.13) A) Selection type: Point to point

7 Vi skal nu flytte lidt rundt på tingene. Vælg Flyt lag og klik på koppen. Læg mærke til at laget Kop i Lag-paletten nu bliver blåt. Flyt koppen til højre. Klik så på saksen. Nu bliver Saks -laget blåt. Vælg Deformering, så saksen kan drejes og flyttes. Anbring den, så det ser ud, som om den balancerer på pegefingeren. Nu skal vi afprøve Edge Seeker og Smart Edge. Edge Seeker Åbn pingviner.jpg og lav en kopi: [Ctrl]+[C] og [Ctrl]+[V] Luk det originale billede! Smart Edge Prøv først Edge Seeker. Brug de samme indstillinger som Point to point. Bemærk, at der er en ekstra indstilling: Range (=Område, afstand), der har værdien 10. Klik langs konturen af pingvinen. Vær især omhyggelig ved næb, fødder og hale. Kopiér og sæt ind som et nyt billede: [Ctrl]+[C] og [Ctrl]+[V]. Gentag nu med Smart Edge. Sammenlign de to resultater. Læg især mærke til, hvad der sker omkring næb og fødder. Man kan evt. reparere ved hjælp af Point to point; med [Shift] eller [Ctrl] nedtrykket. Edge Seeker Vælg den bedste til at sætte ind i samlebilledet, og kopiér: [Ctrl]+[C] Før pingvinen sættes ind som et nyt lag, skal samlebillede.pspimage aktiveres. Laget Hånd skal også aktiveres. Det gøres ved at klikke på laget i Lag-paletten. Så sættes pingvinen ind over hånden. Husk at omdøbe laget til Pingvin. Smart Edge Brug Deformation. Gør pingvinen mindre, og flyt den op på tommelfingeren.

8 Vi skal nu se på, hvordan fjer -indstillingen (=Feather) virker. Feather=12 Åbn kat.jpg, lav en kopi til at arbejde på. [Ctrl]+[C] og [Ctrl]+[V]. Det er jo en dejlig lodden mis, så det er synd at fri-skære den som pingvinerne. Den ville virke skaldet. Vælg Selektion Point to point og stil Feather til 12. Værdien 12 angiver, at selektiosgrænsen udviskes (udad) over 12 pixel. Markér rundt om kattens hoved. Gå tæt på ved ørerne, men lidt løsere ved bl.a. kindskægget. (Se Fig. 14). Når selektionen afsluttes, ser vi at grænsen udvider sig udad. (Fig. 15). Hvis man tager en kopi af selektionen og gemmer den i jpg-formatet, vil billedet få en hvid baggrund. Her er det lettere at se den bløde billedovergang. (Fig. 16). Kopiér selektionen, [Ctrl]+[C], og aktivér samlebillede.pspimage og sæt ind som et nyt lag: [Ctrl]+[L]. Kattehovedet er alt for stort. Brug Deformation til at gøre det mindre, og flytte det ned i højre hjørne. Omdøb laget til Kat. Da katten dækker lidt over hånden og pingvinen. Det er fordi laget blev sat ind øverst. Det er dog let at flytte laget ned under hånden: Peg på laget Kat i Lag-paletten, hold venstre museknap nedtrykket, træk nedad og slip museknappen under Hånd. Nu ser Lag-paletten således ud: Der kommer en advarsel om, at lagene forsvinder. Klik Ja. Nu kan du bruge billedet i andre programmer. Tillykke! Frits Thorbek 2005 Nu er samlebilledet færdigt. Gem igen! Billedet kan imidlertid ikke benyttes i andre programmer (f.eks. Word, Power Point eller Web-sider). *.pspimage er at betragte som et værksteds-format, hvor alle lag bevares til evt. videre forarbejdning. Derfor skal det gemmes som samlebillede.jpg. Menu: file Save as.

EDB trin 2 LAYOUT. Tekst i Paint Shop Pro 9

EDB trin 2 LAYOUT. Tekst i Paint Shop Pro 9 Tekst i Paint Shop Pro 9 Der kan laves to slags tekster i Paint Shop Pro 9. Vektortekst og bitmaptekst (eller rastertekst). Den synlige forskel er at vektortekst kan skaleres (ændre størrelse) efter at

Læs mere

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes

Læs mere

Tegne- og billedbehandlingsprogrammer tilbyder mange forskellige værktøjer og funktioner. Denne mini-manual giver en hjælpende hånd.

Tegne- og billedbehandlingsprogrammer tilbyder mange forskellige værktøjer og funktioner. Denne mini-manual giver en hjælpende hånd. DIGITAL BILLEDKUNST MINI-MANUAL Tegne- og billedbehandlingsprogrammer tilbyder mange forskellige værktøjer og funktioner. Denne mini-manual giver en hjælpende hånd. Tegne- og malerværktøjer Blyant/Pencil

Læs mere

Tastevejledning Paint Shop Pro 7

Tastevejledning Paint Shop Pro 7 Paint Shop Pro 7 I denne tastevejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i billedbehandling og medtager således kun en del af programmets faciliteter. Hvilke fremgår af indholdsfortegnelsen nedenunder.

Læs mere

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold 1 En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold Indhold...2 1. Åbn Paint...3 2. Vælg en baggrundsfarve og en forgrundsfarve...3 3. Tegn et billede...4 4. Ny, fortryd og gentag...4 5. Andre

Læs mere

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik Lektion 7 - En meget irriterende ting - især ved ældre indscannede billeder - er en forkert farve, der ligger som et slør hen over billedet eller dele af dette. På ældre billeder skyldes det, at farverne

Læs mere

Klik på den punkterede firkant i værktøjslinien i venstre side. Se efter om der står Rectangle, og at Feather er sat til nul i Tool Optins.

Klik på den punkterede firkant i værktøjslinien i venstre side. Se efter om der står Rectangle, og at Feather er sat til nul i Tool Optins. Udsnit og billedforbedring De fleste fotoer vinder ved at blive beskåret. Det gælder i særdeleshed for portrætter, men også andre billeder bliver bedre af en efterbehandling. Der er grundlæggende to metoder:

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.176 Side 1 Lave top til en hvor foto bliver drejet lidt, og lagt tekst på

Vejledning til Photofiltre nr.176 Side 1 Lave top til en  hvor foto bliver drejet lidt, og lagt tekst på Side 1 Denne vejledning starter med at vi skal lave et tomt billede til emailtoppen. I boksen der kommer frem skriver du Bredde 1200 Højde 300 Baggrund her vælges hvid Vi har nu et tomt hvidt billede.

Læs mere

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk Forord Fresko er et spændende, nyskabende program til faget Billedkunst men med de mange maleteknikker og effekter er det en kreativ udfordring for alle med lyst til at male. Du kan male akvarel, male

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1 Side 1 Denne vejledning er blot et lille eksempel på hvordan man også kan bruge Photofiltre 7 som en slags grafikprogram. Det er med udgangspunkt i f.eks. min hjemmeside hvor vi vil bruge den blå farve

Læs mere

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre PhotoFiltre manual PhotoFiltre manual... 1 Download af... 2 Få til at tale dansk!... 4 PhotoFiltre skærmbilledet... 5 De 2 værktøjslinier i PhotoFiltre... 6 Værktøjspaletten... 7 Indstilling af PhotoFiltre...

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING Billeder åbnes via: File - Open... Et billede kan roteres via: Image - Rotate Canvas Under Image - Image Size... kan billedets størrelse og opløsning ændres. Under Image -

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Opgaver Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Opgave 1... Åbne/Gemme/Størrelse... Side 3 Opgave 2... Autoniveauer... Side 4 Opgave 3... Manuelle justeringger...

Læs mere

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med.

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med. Elements Lektion 4 Så er det tid til næste lektion. Denne gang bliver det lidt mere avanceret og jeg går ud fra, at du nu har fået sat dig grundigt ind i de forberedende ting du skal igennem med hvert

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm Side 1 Hvis man vil bruge sine egne foto, og lave en fotocollage, så hele skrivebordet på skærmen er udfyld, skal man vide hvor stor ens skærm er i pixel. Der er jo mange størrelser skærme med forskellige

Læs mere

Photoshop CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

Photoshop CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk Photoshop CC Layers Side 1 af 2 At arbejde med layers/lag i Photoshop er et af de vigtigste elementer i opbygningen af dit dokument i Photoshop. Ethvert dokument i

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.194 Side 1 Lave en juletop til at sætte ind foroven på en Start med at gå op og vælge NY

Vejledning til Photofiltre nr.194 Side 1 Lave en juletop til at sætte ind foroven på en  Start med at gå op og vælge NY Side 1 Start med at gå op og vælge NY Du skal først vælge størrelse Bredde 1200 Højde 350 Baggrund her vælger du Rød farve Ikke noget hak ved Baggrundsmønster Du får så denne som er baggrunden for toppen

Læs mere

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk Sådan kommer du i gang For at åbne et eksisterende billede fra et kamera, en mobil eller en disk: Gå ind i menuen under Files i menuen og vælg Open. For at oprette et nyt billede på et blankt lærred :

Læs mere

Billeder og PowerPoint

Billeder og PowerPoint Den digitale Underviser Billeder og PowerPoint Som visuelle udtryk for læring V Indhold Pædagogisk brug af billeder... 3 Potentiale... 3 Kilder... 3 Pædagogisk brug af PowerPoint... 4 Generelle elementer...

Læs mere

Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download. Hvis du bruger Windows egen Browser Edge kommer dette frem hvor du trykker Åbn

Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download. Hvis du bruger Windows egen Browser Edge kommer dette frem hvor du trykker Åbn Side 1 Vi skal starte med at at åbne en skabelon til LibreDraw. På min hjemmeside under LibreOffice Draw er der en side med skabeloner. Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download Hvis du

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.204 Side 1 Opsætning af sang hvor der bruges både Libre Office Draw og Photofiltre

Vejledning til Photofiltre nr.204 Side 1 Opsætning af sang hvor der bruges både Libre Office Draw og Photofiltre Side 1 Denne vejledning er om hvordan man sætter en sang op i Draw og tilpasser et billede i Photofiltre 7 så det passer til forsiden. Der bruges en skabelon i Draw som du henter på min hjemmeside Så vi

Læs mere

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold Photoshop Basis - værktøjer Indhold Kapitel 06 Lag / Layers................ side 2 Kapitel 07 Afmaskning................ side 4 Kapitel 08 Pathværktøj............... side 7 Kapitel 09 Shape..................

Læs mere

Grundlæggende korrektioner

Grundlæggende korrektioner Åbn et foto Denne tutor er inspireret af en øvelse, der følger med Corel Photo Paint 11. Teksten er oversat til dansk og tilpasset til Corel Photo Paint 8. Desuden er der tilføjet en del ekstra tips, tricks

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1 Side 1 De fleste værktøjer i fotoprogrammet Photofiltre 7 er kun aktive når der er åbnet et billede i programmet. Sådan er det også med tryllestaven. Og hvad kan man så bruge tryllestaven til. Den er beregnet

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1 Side 1 Denne opgave/vejledning skal komme til at se sådan ud. Baggrundsbilledet skal være i en størrelse der er 658 x 271 pixel. Bladet er et foto for sig som skal maskes af og baggrunden gøres gennemsigtig.

Læs mere

Selection Udvælgelse. For at markere mere end en polygon, holdes Ctrl samtidig. Klik på næste polygon. Gentag for i alt 5 polygoner.

Selection Udvælgelse. For at markere mere end en polygon, holdes Ctrl samtidig. Klik på næste polygon. Gentag for i alt 5 polygoner. Selection Udvælgelse Der er flere metoder til at udvælge data i GIS. I de følgende opgaver arbejdes med 3 kategorier: Select med mus Select med udtryk Select med Spatial Query Åbn filen Markblok.shp fra

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 7 Billedbehandling V 3.5.10 V Indhold Hvad er Paint.NET?. 3 Værktøj... 4 A. Åbn et billede..... 5 B. Gem et billede... 5 C. Beskær et billede... 7 D. Ændr

Læs mere

Ekstramateriale til Photoshop CS2

Ekstramateriale til Photoshop CS2 Ekstramateriale til Photoshop CS2 Tekst og tegneredskaber af Palle Bruselius Forlaget Libris - 2006 1 Filnavn: Tekst og tegneredskabercs2.doc Udskrevet: 22-04-2007 00:13:31 Skabelon: libris2005.dot Tekst

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

Tastevejledning PaintShop Pro 7

Tastevejledning PaintShop Pro 7 Tastevejledning PaintShop Pro 7 Brugerfladen... 2 Værktøjspaletten... 3 Kontrolpaletten... 3 Billedets størrelse... 4 Billeder til skærm - Resize... 5 Billeder til print - Resize... 6 Billedformater...

Læs mere

Ved Bredde skriver du Ved Højde skriver du 300. Baggrund vælger du Hvid

Ved Bredde skriver du Ved Højde skriver du 300. Baggrund vælger du Hvid Side 1 Det første der skal gøres er at vi laver en top i størrelsen uden noget på. Vælg NY ved at klikke på det hvide ikon Ved Bredde skriver du 1200 Ved Højde skriver du 300 Baggrund vælger du Hvid Vi

Læs mere

Opsætning af enkle bordkort Side 1

Opsætning af enkle bordkort Side 1 Side 1 Til disse bordkort bruges LibreOffice Draw til opsætning, og PhotoFiltre til at udfylde selve bordkortet. Med disse 2 programmer kan man lave nogle flotte bordkort. Start med at åbne den tomme side

Læs mere

Tips & Tricks til Paint Shop Pro X

Tips & Tricks til Paint Shop Pro X Tips & Tricks til Paint Shop Pro X Effektiv screen shot funktion Paint Shop Pro (PSP)har et meget effektivt værktøj til at hente screen shots fra andre programmer, hjemmesider osv. Funktionen startes ved:

Læs mere

Vejledning til. Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen.

Vejledning til. Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1 Vejledning til Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. Billedbehandling i Adobe Photoshop Elements 2. 2 I denne vejledning vil jeg gennemgå de redskaber, som

Læs mere

Billedbehandling i praksis

Billedbehandling i praksis Billedbehandling i praksis Øvelser til værktøjerne i simpel billedbehandling Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Billedstørrelse, billedformater m.m...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med skærelinjer Grafisk Tekniker Digitalprint Klistermærker med skærelinjer Klistermærker - opgave En mindre serie forskellige klistermærker skal tegnes i Illustrator. Der defineres en ny fil for hvert enkelt klistermærke,

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto Side 1 I denne vejledning vises hvordan man kan lave visitkort, på samme måde som der blev lavet bordkort. Vi vil her som baggrund bruge et af vores egne foto. Opsætningen foregår i LibreOffice Draw og

Læs mere

Microsoft Visio 2010 DK

Microsoft Visio 2010 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Skabeloner og stencils...2 Visio 2010 arbejdsskærmen... 4 Stencils...4 Sidens egenskaber...7 Faneblade og trykknapper i Visio 2010... 10 Quick Access

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.189 Side 1 Sætte forskellige billeder sammen til collage

Vejledning til Photofiltre nr.189 Side 1 Sætte forskellige billeder sammen til collage Side 1 Her i denne vejledning er brugt i alt 6 billeder. De er tilpasset i fotoprogrammet så der er 3 stk. på 300 x 300 pixels Og 3 stk. på 700 x 300 pixels Du kan downloade de 6 foto der er brugt som

Læs mere

FastStone Image Viewer Indhold

FastStone Image Viewer Indhold FastStone Image Viewer Indhold FastStone Image Viewer...1 Indhold...1 Introduktion...2 Oversigt...3 Indstilling...3 Hente billeder, der skal vises og redigeres...4 Ændre visning af billeder i Billedgalleriet...5

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint

Grafisk Tekniker Digitalprint Grafisk Tekniker Digitalprint Grafik med CMYK-farver, hvid dækfarve og lak i Illustrator til print på Flatbed Versa UV LEF-12 Der skal printes på et antal objekter, der enten ligger i et fixatur (udskåret

Læs mere

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver Grafisk Tekniker Grundforløb Opgave: Klistermærker i flere farver I denne opgave skal der skabes et antal klistermærker i flere farver. Temaet er frit. Husk at der i serigrafi skal laves ramme for hver

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

A U T O F I G U R E R T I L E X C E L S i d e 1. ISBN GeGe Jørn Blok

A U T O F I G U R E R T I L E X C E L S i d e 1. ISBN GeGe Jørn Blok A U T O F I G U R E R T I L E X C E L 2 0 1 0 S i d e 1 A U T O F I G U R E R T I L E X C E L 2 0 1 0 S i d e 2 Inden du går i gang Inden du går i gang, skal du have en gemmemappe til dine øvelser. På

Læs mere

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Image Converter Betjeningsvejledning Version: 1.1.0.0 Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Indholdsfortegnelse: Overblik over Image Converter P2 Image Converteringsproces P3 Importér

Læs mere

Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere.

Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere. VEJLEDNING TIL ANETAVLE Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere. Anetavlen består af en forside, der fortæller hvem anetavlen er opstillet for. 3 sider med aneoversigt i alt 63 personer, samt sider

Læs mere

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel.

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel. Side 1 Mange kender programmet Microsoft Publisher hvor man sætte forskellige ting op i, blade, skrivelser, sange m.m. Libre Office Draw der er en del af den gratis LibreOffice pakke kan noget i samme

Læs mere

Generelt taste kombinationer, som kan bruges både i Word, og næsten alle andre programmer.

Generelt taste kombinationer, som kan bruges både i Word, og næsten alle andre programmer. Generelt taste kombinationer, som kan bruges både i Word, og næsten alle andre programmer. (Undo) Fortryd handling du lige har gjort: (Redo). Fortryd det du lige har fortrudt Kopier: Sæt ind: I (nævnt

Læs mere

Gadwin PrintScreen Version 3,5

Gadwin PrintScreen Version 3,5 Side 1 af 6 Gadwin PrintScreen Version 3,5 Indhold: Introduktion...1 Properties (indstillinger)...2 Preferences...2 Source...3 Destination....3 Image...4 About...4 Brug af programmet...5 Introduktion Når

Læs mere

Illustrator CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

Illustrator CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk Illustrator CC Tegning med Pen Tool Side 2 af 2 Kombinationspunkter Med hjørnepunkter laver man et skarpt knæk på en kurve bestående af rette linjer. Med buepunkter

Læs mere

Serigrafisk tryk af bogomslag i flere farver

Serigrafisk tryk af bogomslag i flere farver i flere farver Opgaven består i at lave et omslag til en bog med softcover i A5 størrelse. Omslaget trykkes i serigrafi i flere farver. Bogen produceres herefter i Bogbind. Der arbejdes i serigrafi i grupper

Læs mere

A U T O F I G U R E R T I L E X C E L S i d e 1. Jørn Blok. ISBN GeGe Jørn Blok

A U T O F I G U R E R T I L E X C E L S i d e 1. Jørn Blok. ISBN GeGe Jørn Blok A U T O F I G U R E R T I L E X C E L 2 0 1 3 S i d e 1 Jørn Blok A U T O F I G U R E R T I L E X C E L 2 0 1 3 S i d e 2 Inden du går i gang Inden du går i gang, skal du have en gemmemappe til dine øvelser.

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med og skærelinjer og metalfarver

Grafisk Tekniker Digitalprint. Klistermærker med og skærelinjer og metalfarver Grafisk Tekniker Digitalprint Klistermærker med og skærelinjer og metalfarver Klistermærker med metalfarver - opgave En lille serie forskellige klistermærker skal tegnes i Illustrator max tre styk. Der

Læs mere

Odense Video Klub Bent Sehested Photoshop og Premiere Side - 1

Odense Video Klub Bent Sehested Photoshop og Premiere Side - 1 Bent Sehested Photoshop og Premiere Side - 1 Frilægning af motiv og brug af green screen. Vil man f.eks. konstruere en baggrund til en person, der skal indlede et videoindslag, er det ikke altid muligt

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.171 Side 1 Lave et postkort i A6 størrelse, hvor LibreOffice Draw bliver brugt til opsætning

Vejledning til Photofiltre nr.171 Side 1 Lave et postkort i A6 størrelse, hvor LibreOffice Draw bliver brugt til opsætning Side 1 I denne vejledning (opgave) skal vi lave et postkort i A6 størrelse i Photofiltre og sætte det op i Libre Office Draw. For at finde den nøjagtige størrelse på A6 kortet skal vi starte i Draw og

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Start med at gå op og vælge NY. Her sætter du bredden til Og højden til 180. Baggrund her lader du den være hvid

Start med at gå op og vælge NY. Her sætter du bredden til Og højden til 180. Baggrund her lader du den være hvid Side 1 Photofiltre 7 er et rigtig godt program til at sammensætte et grafikbillede til f.eks. en hjemmeside, og til at lave det i en bestemt størrelse. Denne vejledning viser princippet i lave grafikbillede,

Læs mere

Grafik & Billede Billedbehandling

Grafik & Billede Billedbehandling Grafik & Billede Billedbehandling OPGAVEN Jeg ville lave et billede der virkeliggjorde et motiv, som jeg havde på en t-shirt. Opgaven var udelukkende til mig selv og gjorde derfor også at jeg kunne ændre

Læs mere

GRAFIK & BILLEDE. Programvalg Til opgaven har jeg brugt Photoshop.

GRAFIK & BILLEDE. Programvalg Til opgaven har jeg brugt Photoshop. GRAFIK & BILLEDE Opgaven Jeg vil, ved hjælp af funktionen Refine Edge i Photoshop, fritlægge af en dreng med krøllet hår ind på en ny baggrund og samtidig forsøge at få drengen til blende ind, så det ligner

Læs mere

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS e-service Titelblok i OrCAD Capture og Capture CIS Side 1 af 11 Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS Note skrevet af : Nordcad Systems Technical Support Revision : April 2003, Release 14.2/9.2.3,

Læs mere

DTP MED WORD af listemageren

DTP MED WORD af listemageren DTP MED WORD af listemageren dtp med word: en billede-til-kant-publikation word er, som jeg har været inde på en del gange i andre sammenhænge, først og fremmest et tekstbehandlingsprogram (og et glimrende

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

Ekstramateriale til Photoshop CS2

Ekstramateriale til Photoshop CS2 Ekstramateriale til Photoshop CS2 Tekst og tegneredskaber af Palle Bruselius Forlaget Libris - 2006 1 Tekst og tegneredskaber Photoshop CS2 er ikke et tegneprogram, men indeholder dog grundlæggende tegnefunktioner.

Læs mere

Modul 12, Word 1 Grundlæggende funktioner

Modul 12, Word 1 Grundlæggende funktioner 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 12, Word 1 Grundlæggende funktioner Start et nyt dokument Start Word: Dobbeltklik på ikonen på skrivebordet (hvis der er en!). Klik på Word-ikonen i proceslinjen

Læs mere

Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder. med. Windows, Word og Paint

Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder. med. Windows, Word og Paint Vejledning til enkle DVL- Turdatabase-billeder med Windows, Word og Paint Digitale billeder generelt: Et digitalt billede rummer en masse oplysninger om størrelse mv. som man har brug for at kende inden

Læs mere

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster...

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster... Præsentationsprogram Microsoft Power Point Side Opgaver Indholdsfortegnelse Åben Power Point... Side Ny præsentation... Side Dias layout... Side Temaer... Side Gem dit eget tema... Side Diasmaster... Side

Læs mere

Microsoft Word 2007. thoremil.dk

Microsoft Word 2007. thoremil.dk Microsoft Word 2007 Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12 Punktopstilling...

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Vi skal nu sammensætte et grafikbillede hvor vi bruger 2 plugins som kan hentes på min hjemmeside www.pensionistedb.dk under Photofiltre. Denne hedder Image

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD)

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Øvelser Indhold Indhold... 2 Øvelse 1... 3 Start Kommuniker: På Tryk 2 og åbn nogle af de medfølgende dokumenter... 3 Øvelse 2... 4 Grundfunktioner

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.192 Side 1 Maske af og kopiere det over på et andet billede, eller lægge ny baggrund på

Vejledning til Photofiltre nr.192 Side 1 Maske af og kopiere det over på et andet billede, eller lægge ny baggrund på Side 1 Denne vejledning viser lidt om hvordan man kan maske f.eks. et hoved af. Man kan så vælge at lægge anden baggrund på eller måske skal man maske noget af og kopiere det over på et andet foto. Med

Læs mere

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1 DesignPro I Side 1 Installer DesignPro DesignPro 5 DesignPro fra Avery, er fint layoutprogram, der har nogle store fordele frem for Publisher og Draw. Det er på Dansk, og så er det gratis. Programmet er

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Disposition for kursus i Word 2007 Filtyper, filformat og skabelon Demo Fremstil, gem og brug en skabelon Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Tabel Demo Opret en tabel ud fra en tekst Øvelser Opret

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

Photoshop 6.0 : Mini-introkursus

Photoshop 6.0 : Mini-introkursus Langkær Gymnasium og hf. Januar 2002 Photoshop 6.0 : Mini-introkursus af Melanie Iversen & Lise Mark Copyright 2002 1 Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Brugerfladen... 3 3. Værktøjskassen...

Læs mere

SMAGSPRØVE. Photoshop. basis

SMAGSPRØVE. Photoshop. basis SMAGSPRØVE Photoshop basis Opgavefiler kan downloades på www.softworld.dk/support Farvelade I denne case: Swatches FArveprøver Color- FArve panelet Color Picker FArvevælger Fyld & Forløb Pensler Viskelæder

Læs mere

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE For at lave et navneskilt i Inkscape skal du bruge Inkscape. Inkscape er et program til redigering af vektorgrafik, som er det man bruger til laserskæring. Åbn Inkscape.

Læs mere

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion.

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. Nero Cover designer. Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Start Nero og vælg i sidepanelet til venstre(åbnes ved

Læs mere

Vejledning til. Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen.

Vejledning til. Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1 Vejledning til Photoshop Element 2.0 skrevet på dansk. Skrevet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. Billedbehandling i Adobe Photoshop Elements 2. 2 I denne vejledning vil jeg gennemgå de redskaber, som

Læs mere

Vejledning til fotosjov med et billede Side 1

Vejledning til fotosjov med et billede Side 1 Side 1 Disse 2 billeder kan du downloade på min hjemmeside. Med dette foto sjov lærer man hvor meget fotoprogrammet OGSÅ kan, foruden at redigere foto i. Så hvis du kører fast og har prøvet at efterligne

Læs mere

Fig. 1. Vi vender tilbage til de enkelte punkter efterhånden som vi får brug for dem. Indledning

Fig. 1. Vi vender tilbage til de enkelte punkter efterhånden som vi får brug for dem. Indledning %LOOHGEHKDQGOLQ PH,UIDQ9LHZ Fig. 1 Indledning IrfanView er et fremragende lille billedbehandlings program, der samtidig kan fungere som billedfremviser. IrfanView er et freeware program, som du kan hente

Læs mere

Tastevejledning PhotoFiltre 6

Tastevejledning PhotoFiltre 6 Tastevejledning PhotoFiltre 6 It-værktøjskassen PhotoFiltre 6 Side 1 af 27 Brugerfladen Menulinie Aktivt billede Arbejdsområdet Værktøjspalette Kontrolpanel Farvepalette Under menulinien findes Værktøjslinien,

Læs mere

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Redigeringsfunktioner i Danmarks Arealinformation Med denne vejledning vil Danmarks Miljøportal give en kort introduktion til de mest brugte

Læs mere

Avanceret webgrafik med PhotoShop CS - Tips, Tricks og teknikker vist de afholdte foredrag

Avanceret webgrafik med PhotoShop CS - Tips, Tricks og teknikker vist de afholdte foredrag Avanceret webgrafik med PhotoShop CS - Tips, Tricks og teknikker vist de afholdte foredrag Husk: alle resultater kan nåes på flere måder den viste er kun en af dem... Hyg jer. Jesper Berg Funky d (LayerStyles,

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Skrifttype og størrelse

Skrifttype og størrelse Tekstbehandling med Microsoft Word 2007 GRUNDLÆGGENDE INTRO (PC) Når du starter Word 2007, så ser du normal-skabelonen og kan straks begynde at skrive tekst. Normal-skabelonen indeholder bl.a. indstillinger

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Tekst...4 Tabel...5 WordArt...5 Streger og pile...6 Autofigurer...6 Designobjekter...6 Billeder...7 Flytte objekter...7 Rotere objekter...7 Placering

Læs mere

Windows Live Movie Maker-alle funktioner.

Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Her vises brugen af funktionerne i programmet til at lave en film bestående af dine billeder og video/film klip. Læg egen tale og/eller musik på filmen. 1: Åbn

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1

Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Det første skærmbillede... Side 3 Navigation... Side 4 Åbne Pixlr Advanced... Side 5 Inde i programmet... Side 6

Læs mere

Farvelægning i gimp for begyndere

Farvelægning i gimp for begyndere Farvelægning i gimp for begyndere I denne tutorial vi jeg gå ud fra, at læseren selv har klaret at installere the gimp. Hvis man er i stand til det, har man et computerkendskabsniveau, der gør at man sagtens

Læs mere