Berlingskes journalist Mads Kastrup skriver i sin blog, at pressens dækning har været "hysterisk" og sigter til både tv og aviser:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Berlingskes journalist Mads Kastrup skriver i sin blog, at pressens dækning har været "hysterisk" og sigter til både tv og aviser:"

Transkript

1 NYHEDSBREV UGE Læs også nyhedsbrevet direkte på vores hjemmeside: JOURNALISTIK OG YTRINGSFRIHED Bombemanden fik pressen til at gå i selvsving Kritik af at forkerte oplysninger blev viderebragt i dagevis Mediernes dækning af aktionen og efterforskningen af den etbenede bombemand har vakt kritik fra flere sider. Kritikken går på, at medierne i denne uge har været fyldt med rygter og spekulationer, som har vist sig at være forkerte - bl.a. at der var fundet et kort med en cirkel om Jyllands-Postens redaktion. Men ikke desto mindre har historierne rejst hele pressen rundt. Berlingskes journalist Mads Kastrup skriver i sin blog, at pressens dækning har været "hysterisk" og sigter til både tv og aviser: "Tv og dagblade er ikke langt fra selv at falde ind under terrorlovens ord om "med forsæt at skræmme en befolkning", mener han. "Kan det lade sig gøre at rejse sigtelse mod TV2 News efter terrorparagraffen? Og mod en hel del aviser, inklusive min egen, og disse avisers nyhedsredaktører? Samt mod politiet og PET?". I Jyllands-Postens leder hedder det:"når først ét elektronisk medie har viderebragt en svagt funderet oplysning, føler andre elektroniske medier sig forpligtede til at være med på nyheden og viderebringer den ureflekteret, men med reference til kilden. Så er man dækket ind, hvis historien skulle vise sig forkert: Man har jo blot citeret et andet medie. Dette system har vi de seneste dage set udfoldet i fri dressur". Og videre: "Underholdningsværdien truer journalistikken, og underholdningsværdien sejrer i stigende grad over sagligheden. Dette er ikke mediernes 'finest hour'". Kristeligt Dagblad skriver i lederen: "Problemet opstår først, når medierne bevæger sig væk fra den kritiske formidling af faktabaseret viden over mod formodninger og gætterier skabt af 24- timers-nyhedspresset. De internetbaserede nyhedstjenester og de nye nonstop-tv-kanaler er umættelige monstre. Her gælder det for den enkelte journalist og redaktør om at trække en knivskarp grænse, især i terrortider, hvor ubekræftede formodninger kan skabe forståelig panik i befolkningen". Men rektor ved Danmarks Medie - og Journalisthøjskole, Anne-Marie Dohm, synes overordnet, at pressen har dækket bombesagen godt. Hun mener ifølge Kristeligt Dagblad, at kritikken udspringer af, at mediebilledet har ændret sig til nyheder 24 timer i døgnet. 1

2 Mark Blach Ørsten, lektor og studieleder ved journalistuddannelsen på Roskilde Universitetscenter mener ikke at medierne skal have dumpekarakter, fordi de bør bruge deres anonyme kilder og oplysninger derfra, hvis de stoler på kilderne", siger han til samme avis. Irakkrigen har kostet 230 mediefolk livet Særligt irakiske mediefolk er udsatte En ny rapport fra Reportere Uden Grænser evaluerer, hvilken indvirkning på pressefriheden de syv år med amerikansk besættelse har haft. Dødstallet er tårnhøjt på 230, hvilket gør Irakkrigen til den krig siden 2. verdenskrig, som har kostet flest mediefolk livet. Over 93 mediefolk er blevet bortført. Mindst 42 blev senere henrettet. 14 savnes stadig. Situationen er blevet gradvist forværret siden 2006, hvor lokale angreb tvang hundredtusinder af irakere til at flygte. 12 af de dræbte var kvinder. 87 procent er irakere. Halvdelen af de dræbte var ansat som tvjournalister. De fleste er dræbt af uidentificerede bevæbnede styrker. Siden 2007 er det udelukkende irakiske mediefolk, som er blevet dræbt. De fleste udenlandske korrespondenter blev dræbt i krigens første dage. I modsætning til den generelle opfattelse er journalister fra koalitionsstyrkerne ikke mere udsatte end journalister af andre nationaliteter. Reportere Uden Grænser har bedt om grundigere undersøgelse for at finde gerningsmændene og bringe dem til ansvar, men der ser ikke pt ud til at være meget håb om opklaring. Kun i én procent af tilfældene er gerningsmænd blevet dømt for drabene. Rapporten "The Iraq War - A heavy death toll for the media" kan læses her: UGENS EXTRA PORTRÆT: Knivskarp rollemodel Af Bent Falbert (Nr. 32 på Magtens Top 200) Hvis man billed-googler Jytte Scharling, dukker der et bogomslag fra 1998 op på skærmen forsynet med et sværd, der gennemborer paragraftegnet. Værket bærer den fængslende titel Dødsboskifteloven. 584 siders lystlæsning til kr. Så er man advaret: Højesteretsdommeren rutter ikke med billeder af sig selv. Hendes knivskarpe hjerne er indstillet på at løse juridiske problemer, gerne komplicerede. Men privaterier? Nej tak. Fagligt solid. Vellidt, fordi hun er lyttende. En ren rollemodel for dommere. Da fagforeningsbladet Journalisten sidste år satte en komité til at opstille Magtens Top 200 over de mænd og kvinder, der bestemmer i Danmark, endte Jytte Scharling som nr. 76. Samme placering som Simon Emil Ammitzbøll, MF, og TV3-direktør Jesper Grønholt opnåede! Den slags ratings rubricerer fru Scharling ganske givet som utidigt pjank. Hun er skabt til at holde orden. Det gjorde hun i Glostrup underret i ni år, i Københavns byret i 14 år (bl.a. som leder af skifteretten) og i Østre Landsret i to. I hendes retssal er der én, som bestemmer med den naturlige autoritet, der flyder af overblik og sagkundskab. 2

3 I 1999 blev Jytte Scharling rekrutteret til Højesteret, 52 år gammel, og siden 2007 har hun bijobbet som formand for Pressenævnet. Det er en institution, jeg aldrig har holdt af. Jeg bryder mig ikke om dens element af selvdømme, ligesom det er latterligt, at "offentlighedens repræsentant" udgøres af et kontormenneske fra et oplysningsforbund. Men dét er nu engang lovgivers vilkår, som andre ikke kan rokke. Og jeg må anerkende Jytte Scharlings måde at udfylde de givne rammer på. Hun giver ikke ved dørene men afviser via formandskendelse et stort antal klager. Enten fordi de er indkommet for sent eller fordi den krænkede ikke er klageberettiget. Det er nemlig ikke nok at være ophidset over, hvad man har læst i avisen eller hørt i radioen. Man skal selv være omtalt for at have ret til at få sin klage behandlet i Pressenævnet og Scharling sorterer nådesløst efter medieansvarslovens bogstav. Formentlig til stor ærgrelse for den sværm af kværulanter, der altid har besværet nævnet. Til gengæld noterer jeg, at Pressenævnets juridiske medarbejdere i hendes regeringstid er blevet ekstra hjælpsomme over for den anselige gruppe borgere, der er berettigede til at klage men som savner formuleringsevne og begreb om formalia. Dem bistår formandens personale med rådgivning, så deres klage skæres til på en måde, der er mulig at besvare for landets ansvarshavende redaktører. Fru Scharling er gift med hr. Scharling, der hedder Keld og netop er pensioneret som statsautoriseret revisor. De lever sammen på 36. år. Det foregår i en villa i Humlebæk tæt på Øresund. Hun sætter pris på god mad men holder figuren ved lige på golfbanen. Parret rejser meget, ofte til USA og senest til Frankrig. Jytte Scharling er den første, der har benyttet højesteretsdommeres nye mulighed for at søge orlov uden løn. Hun snuppede en måned og tager snart én mere. Stedfortrædere er der nok af i Pressenævnet, så det går nok. MARKED OG ØKONOMI Netmedierne vandt i Copenhagen Clash Men ikke politisk vilje til at fjerne mediestøtte fra aviserne Torsdag inviterede DONA (Danish Online Journalists) til et mand-mod-mand opgør om mediestøtten, som udgør 1,5 milliard i Baggrunden var bl.a. danske internetmediers utilfredshed med den nuværende mediestøtte, som går til dagbladene. Topfolk i mediebranchen mødtes i duellen, som undervejs i de tre runder blev bedømt af mediepolitiske ordførere Mogens Jensen (S) og Ellen Trane Nørby (V), som gav point samlet. Duellen endte 2-1 til netmedierne. Dagbladene kunne især støtte sig til medieforsker Anker Brink Lunds gennemgang af en nyhedsuge, hvor aviserne står for at levere hovedparten af nyhederne. Netmedierne vandt runder på at være debatskabende og at have fremtidens platform. 3

4 Men det resulterer ikke umiddelbart i en større omfordeling af støttemidler. De to politikere betonede gennem arrangementet, at der kun skulle ske gradvise ændringer. Nulmomsen og distributionsstøtten skal i første omgang ikke røres. Dermed er der kun puljer på ca. 13 millioner tilbage, som netmedierne evt. kan søge. Ifølge stifter Ernst Poulsen på DONA's mailliste, summede Twitter samtidig med syrlige bemærkninger fra en del af nettets veteraner. Ulrik Krag fra Mediaprovider, der udgiver en del netpublikationer, konstaterede, at det var som at vinde finalen - og så finde ud af, at præmien bestod i at vaske de mudrede trøjer. Eventen blev "transmitteret" via live-blog fra Berlingske undervejs - og blogindslag og andres tweets undervejs kan nu findes på Twitter med mærket "#cphclash". I forbindelse med debatmødet om mediestøtten blev der uddelt et trykt magasin, der opsummerer holdninger, fakta og citater op til debatdagen: Utilfredshed med læsertal fra Gallup Både købe- gratis- og medlemsmagasiner må se fald i læsertal for det første halvår Oplaget er det samme, distributionen ligeså, men læsertallene for første halvdel af 2010 er på vej ned - for både købemagasiner, gratismagasiner og medlemsmagasiner. Læsertal er lig med annoncekroner, så faldet i læsertal kan blive et reelt økonomisk problem. Det har fået en række medier til at sætte spørgsmålstegn ved, om Gallups tal er tegn på reelle ændringer i læsevaner. Gallup-direktør Morten Kromann-Larsen siger til MediaWatch: "Jeg afviser, at der skulle være opstået fejl i forbindelse med læsertallene, og jeg kan bekræfte, at den grundlæggende metode til etablering af læsertal for magasiner er uændret fra 1. halvår 2009 til nu. Udviklingen i læsertallene er udtryk for reelle ændringer i svarene fra de knap svarpersoner, der har medvirket i Index Danmark/Gallup 1. halvår 2010". De tre største magasinudgivere Aller Media, Bonnier Publications og Egmont har da også allerede været i kontakt med Gallup på grund af de "opsigtsvækkende og til dels uforståelige" tal, oplyser Allers adm. direktør Pål Thore Krosby, der er bestyrelsesformand i Dansk Magasinpresses Udgiverforening. Gratisbladproducenten Chili Groups adm. direktør Rikke Sølling siger direkte, at Gallup tager fejl, når de beregner, at flere af Chili Groups magasiner har mistet mellem 20 og 30 procent af læserne. Men en tilsvarende udvikling i Norge kan tyde på, at der er ved at ske noget med medievaner. Ifølge kampanje.com viser de nye læsertal, som kom i denne uge, at læsertal for både aviser og ugeblade fortsætter med at falde. Det vil formentlig betyde et prispres fra annoncørerne. "Der er ingen Hellig Gral" Betalingsmure kan være mange ting, siger ekspert i digital markedsføring 4

5 Digital marketing er igen i hastig vækst. Værktøjskasserne og målbarheden er udvidet og det lover godt for de trængte mediehuse. Det siger Colin Petrie-Norris, Specificmedias internationale direktør i et interview til bladet Markedsføring. Spurgt om mulighederne for betalingsmure omkring content på nettet, svarer han: "Den Hellige Gral findes ikke. Der er forskellige svar til forskellige brancher. Financial Times har en interessant løsning, der også fortæller noget om kompleksiteten. Først må man læse artikler gratis. Efter nogle besøg på sitet, bliver man spurgt om data: Navn, alder, bopæl, interesser osv., og de informationer bruges til at selektere reklamer til dig, og mere indkomst til Financial Times. Først længere henne ad vejen, når du har opdaget, hvor stort dit behov er for FT's indhold, fortæller de, at nu skal du betale for informationerne". Colin Petrie-Norris vurderer, at der er mange modeller inden for betaling-for-content. "Men det enkle svar er jo, at hvis du ikke har noget unikt materiale, som andre ikke kan kopiere eller distribuere inden for kort tid, så er der ikke penge i betalingsmure. Men der kan være gemt rigtig mange penge i det øgede kendskab, man får til sine brugere ved at lade dem registrere." MEDIEVERDENEN Ny FM4-kanal skal være for lyttere over 35 Berlingske Media og TV2 melder sig som interessede Den nye "radio Møller" - Danmarks nye landsdækkende radiokanal på FM4-sendenettet - skal prioritere nyskabende programmer inden for kultur, samfundsstof, nyheder og debat, satire og musik. Modellen, som regeringen og dens tre støttepartier har valgt, kaldes "News Talk" efter amerikansk forbillede i National Public Radio (NPR). Det betyder flere faste temaer og features, samt værter, der profilerer sig på meninger og værdier, også uden for æteren. Målgruppen er lyttere, der i dag hører enten P1 eller P3. Lektor Per Jauert fra Aarhus Universitet, mener ifølge Jyllands-Posten, at modellen er skræddersyet til bladhuse. Berlingske Media og JP/Politikens Hus er de mest logiske deltagere i konkurrencen om driften af den nye kanal, som må koste op til 100 mio. kr. om året. Han peger dog også på, at det kan blive et problem ift. EU's regler, hvis bladhusene vil bruge egne medarbejdere og korrespondenter, hvilket kan synes oplagt og som oplægget lægger op til: "Leverancer kan ske ved brug af egne/andres korrespondenter/stringers,og/eller leverancer/indholdsdeling fra evt. fælles redaktioner evt. suppleret af nyhedsbureauer". "EU vil som udgangspunkt sikre sig, at der ikke bruges offentlige midler til at give tilskud til kommercielle mediehuse. Derfor går det ikke, at man sidder i samme lokale og skubber papirerne frem og tilbage imellem sig. Der skal være tale om helt separate organisationer med vandtætte skotter mellem sig", siger Per Jauert til Jyllands-Posten. Berlingske Tidende har meldt sig på banen som interesseret. Chefredaktør Lisbeth Knudsen skriver i sin blog: "På Berlingske Tidende og i Berlingske Media vil vi kigge med interesse på det udbud, som kulturministeren måtte komme med. Vi har radioerfaringen i huset og den journalistiske erfaring". TV 2's interesse i at drive en news-talk radio er også skærpet. "Vi har allerede sagt, vi er interesseret, og de udmeldte programrammer har ikke mindsket interessen - snarere tværtimod. Det er noget, vi kigger nærmere på, men først når vi har set de faktiske 5

6 udbudsbetingelser, dykker vi for alvor ned i sagen", siger TV 2-direktør Merete Eldrup til MediaWatch. Mediekonferencen med nyt topnavn og paneldebat om lokale ugeaviser Nancy Cruickshank fra Telegraph Media Group fortæller om digitale fremtidsperspektiver Programmet til Mediekonferencen 26. og 27. oktober i Kolding udvikler sig stadig. Det nyeste navn er Nancy Cruickshank, som er digital chef i Telegraph Media Group. Hun vil fortælle om avisen The Telegraphs erfaringer på det digitale område og de fremtidige forretningsperspektiver. Nancy Cruickshank har arbejdet med digital udvikling i chefjob i mere end ti år - bl.a. i Hearst Digital. Siden 2009 har hun for Telegraph Media Group haft fokus på at øge koncernens digitale initiativer og omsætning. En anden ny tilføjelse er en paneldebat om "ugeaviskrigen" med Jan Halling, Dorthe Carlsen og Arne Ullum. Indenfor de seneste år er det sket en betydelig oprustning på ugeavismarkedet, ikke bare på print, men også på nettet. I lokalområderne kan der nu være helt op til syv udbydere af information, bl.a. fordi der er kamp om de lokale annoncer til omkring 3 mia. om året. Men betyder denne udvikling også en opblomstring af redaktionelle aktører på lokalt plan eller er det mere kvantitet end kvalitet, når det kommer til indholdet i alle de forskellige medier? Politikens Lokalaviser, Berlingske Lokalaviser og Søndagsavisen kæmper som de tre store mod hinanden internt og mod en stribe andre "uafhængige" lokalaviser om markedet. I paneldebatten vil der blive fokuseret på de redaktionelle overvejelser og tiltag. Vært er Klaus Henriksen fra Mediekonsulenterne. Husk at tilmelding før 20. september koster kr. - en rabat på 600 kr. Læs nærmere og tilmeld dig her: Fransk nyhedstv på engelsk kommer til Danmark 24 timers nyhedstv med europæisk vinkel til danske opinionsdannere Den engelsksprogede - men franske statsfinansierede kanal France 24 - bliver nu et alternativ for danskerne til CNN og BBC. Den engelsksprogede nyhedskanal France 24 kan allerede nu modtages gratis af cirka københavnske husstande via satellit eller digitalt tv. Kanalen er mere europæisk i sin behandling af nyhederne end amerikanske CNN og britiske BBC World News. Den har et 24 timers newsflow på engelsk, fransk og arabisk. Målgruppen for kanalen i Danmark er trendsættere og opinionsdannere, og derfor er Danmark og det øvrige Norden særligt vigtige markeder: "Det danske marked er vigtigt for France 24, fordi danskere er aktive medieforbrugere med høje krav til nyhedsformidling. De er alsidige, berejste og veluddannede trendsættere med stor interesse for verden uden for Danmark", siger Alain de Pouzilhac, adm. direktør for det statslige holdingselskab Audiovisuelle Extérieur de la France i en pressemeddelelse. Direktør Christine Ockrent tilføjer i en kommentar til MediaWatch: "Hvis vi når niveauet for BBC og CNN, er vi tilfredse, men vi fokuserer primært at tilbyde internationale kvalitetsnyheder til seere inden for medier, politik og forretningslivet som er beslutningstagere 6

7 og debattører. Vi tror, at France 24 har en værdi at tilføje til jeres stærkt fragmenterede tvmarked for alle dem, der interesserer sig for internationale nyheder og bruger den viden i deres profession." Nyt dansk udenrigsmagasin vil dække globalt Kvartalsmagasin søger investorer og abonnenter Et nyt dansk kvartalsmagasin vil dække et behov for stof om global politik og kultur set fra Danmark og Europa. "Vi mener, at det er nødvendigt at skrive både mere og bedre om vores fælles og farverige europæiske baghave. Vi er ikke blege for at indrømme, at vi har hentet inspiration hos udenlandske magasiner som Time Magazine og Der Spiegel. Danmark har dermed fået sit eget, ambitiøse aktualitetsmagasin, der kan give baggrund, bredde og horisont til den samfundsinteresserede læser", hedder det på magasinets hjemmeside. Reportagerne spænder over emner som bidød til analyser af tv-nationalisme og underholdningsformater. Magasinet stræber efter at få private investorer og vil sikre sin overlevelse med abonnementer og annoncesalg. Indtil videre baserer magasinet sig økonomisk på fonde under Politiken, LO, Europanævnet og Århus Stiftstidende. Magasinet har pt. et oplag på 2000 eksemplarer og koster 44 kr. i løssalg og 160 kr. for et årsabonnement. Bagmand er redaktør Rasmus Reimer Ejsing, som ifølge MediaWatch er ulønnet. Han har en baggrund som Master i europæiske studier og kommer fra en tidligere stilling som kommunikationskonsulent for Den Danske Europabevægelse. Europa Nr. 2 udkom 10. september. Læs mere her: Jubilæumsfrimærke fejrer ytringsfrihed i Norge 100-års jubilæer for medieorganisationer fejres med særligt frimærke og kuvert I Norge forstår man at fejre både mediernes organisationer og ytringsfriheden. I onsdags blev der lanceret et frimærke, som bliver udgivet i forbindelse med de respektive 100-års jubilæer for Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Presseforbund. Det viser mennesker, som i forskellige positioner danner ordet "ytringsfrihet". 7

8 Det er grafisk designer Geir Henriksen, som er ophavsmanden til frimærket. Samme dag kom også en førstedagskuvert med et motiv, hvor stemplet er formet som en taleboble, men i stedet for teksten er der en avis inde i taleboblen. UDVIKLING Regionalt dagblad, online og radio samarbejder om projekt i to måneder "Bag facaden" bringer nyheder, lyd og billeder ud i tre jyske medier. Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad, radio VLR og VAF Online arbejder sammen om et projekt "Bag Facaden", som foreløbig strækker sig over de kommende to måneder. To gange om ugen tager VAF Medier læserne, lytterne og brugerne bag facaden, åbner for de lukkede døre og kikker inden for de steder, hvor der normalt er Adgang Forbudt. I løbet af september og oktober kikker journalister, pressefotografer, webfolk og teknikere således indenfor ikke færre end 16 forskellige steder i hele VAF Mediers store udgivelsesområde. Projektet har foreløbig været steder som Billund Lufthavn, Vejle Sygehus og på Fredericia Banegård. Radio VLR sender to timer live fra stedet, Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad bringer nyheder og reportager, og VAF Online samler det hele på webben og bringer historier, lydklip, billedgallerier og videoer på hjemmesiden. "Formålet med projektet er først og fremmest at give læserne, lytterne og brugerne nogle ahaoplevelser, men det er samtidig også et forsøg på at udnytte tre forskellige mediers gennemslagskraft gennem et tæt samarbejde", siger administrerende direktør Alex Pedersen, VAF Medier A/S til Fredericia Dagblad. Radio VLR er tidligere på året flyttet til mediehuset på Bugattivej. "Det har givet os en historisk chance for at afprøve et samarbejde mellem vores trykte og elektroniske medier", siger Alex Pedersen. Flere amerikanere bruger nettet til nyheder Det samlede nyhedsforbrug er steget med de nye medier To nye undersøgelser af amerikanernes medieforbrug sætter en streg under, at nettet er det sted, vi i stigende grad får vores nyheder fra. Nyheder på print og radio er for nedadgående som nyhedskilder, men voksne mediebrugere i USA bruger mere tid end nogensinde samlet set på at beskæftige sig med nyheder fra både internet og de traditionelle medieplatforme. Det viser en ny undersøgelse fra Pew Research Center om amerikansk nyhedsforbrug, som bliver foretaget hvert andet år. Tidsforbruget på de traditionelle medier (her: tv, radio og trykte aviser) er samlet set ikke gået ned: Det ligger på 57 minutter om dagen og har ligget der siden Hertil kommer gennemsnitligt 13 minutter på online nyheder. 23 procent i alderen læser avis hver dag. 48 procent læser nyheder på nettet hver dag. Det rapporterer Paidcontent.org. 8

9 En anden ny undersøgelse viser en markant udvikling i velhavende amerikaneres medieforbrug. De dropper de trykte aviser og skifter over til nettet, ifølge Mendelsohn Affluent Survey, som har talt med repræsentanter for de 21 procent af husstande, som tjener mere end dollars om året. En anden udvikling bliver også noteret: Forbruget af erhvervs-,finans- og økonomiske nyheder er faldet i forhold til procent på tv og online og erhvervs- og finansnyt på tryk falder med 20 procent. Den kølnende interesse for den type nyheder kommer på tværs af mediebranchens forventninger i USA. Der er investeret store summer i erhvervsnyheder på både tv og online med Thomson's køb af Reuters i 2007, News Corp har lanceret Fox Business samme år og CNBC har udvidet. Herudover har Bloomberg investeret kraftigt. Bob Shullman, chef for analysefirmaet Ipsos Mendelsohn siger til Financial Times, at nedgangene i læsertallene for print ikke er et tegn på nedgang i forbrug af indhold, men at det varsler et skift til nye platforme. De velhavende husstande bruger i stigende grad smartphones, e-readere og tablets såsom ipad. Læs mere: feab49a.html?ftcamp=crm/ / /nbe/MediaInternet/product JOB OG KARRIERE Tøger Seidenfaden får hæderspris Ebbe Muncks Hæderspris til Politikens chefredaktør Chefredaktør på Politiken Tøger Seidenfaden modtager på fredag Ebbe Muncks Hæderspris for 2010, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det sker som "en anerkendelse af en mangeårig og fremragende indsats for dansk journalistik og dansk debat, hvor han med sin store viden og personlige engagement udgør en vigtig stemme, uanset om man deler de synspunkter, der fremføres". Det er tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, der motiverer pristildelingen, hvorefter dronning Margrethe overrækker prisen, der foruden et pengebeløb består af en bronzeplakette med et relief af Ebbe Munck. Ebbe Muncks Hæderspris blev indstiftet i 1975 og tildeles personer, der arbejder inden for eller har gjort sig fortjent på områder, som havde journalist og senere hofchef Ebbe Muncks særlige interesse. Tidligere har EU's klimakommissær Connie Hedegaard, Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og Poltikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik modtaget prisen. Ny fotochef på Jyllands-Posten Brian Karmak fra Fynske Medier afløser Jens-Kristian Søgaard Fotochef Brian Karmark, Fynske Medier, afløser Jens-Kristian Søgaard som fotochef på Morgenavisen Jyllands-Posten, skriver Pressefotografforbundet. 9

10 I første omgang skal den 39-årige fynske fotochef fungere som projektleder på Jyllands-Posten fra 1. november. Per 1. juni næste år overtager Brian Karmark så posten som Jyllands-Postens fotochef, når den nuværende chef, Jens-Kristian Søgaard, går på efterløn. Forrige år var han desuden dommer i Årets Pressefoto. ANNONCER Ansøgning om distributionstilskud til blade og tidsskrifter i 2011 Kulturministeriet giver tilskud til distribution til visse blade og tidsskrifter, ugeaviser og dagblade fra henholdsvis Bladpuljen, Ugeavispuljen og Dagbladspuljen. For at opnå støtte i 2011, skal en ansøgning være Styrelsen for Bibliotek og Medier i hænde senest 1. oktober 2010, kl Ansøgningen skal ske på et særligt skema, der findes på styrelsens hjemmeside. Skemaet kan også rekvireres fra Styrelsen for Bibliotek og Medier. For sent indkomne ansøgninger vil ikke komme i betragtning. Ansøgningsskema, vejledning i at søge og udførlig information om kriterierne for tildeling af støtte findes på Spørgsmål besvares på tlf KOLOFON Tilmeld dig Nyhedsbrevet Dansk Presse, som opdaterer dig med nyheder fra medieverdenen i ind- og udland på: Det er også her, du kan framelde dig eller ændre din adresse. Se tidligere nyhedsbreve på: Skriv til redaktionen: Denne udgave er skrevet af freelancer Birgitte Ramsø Thomsen, Ellers: Journalist og redaktør Louise Zabel, Ansvarshavende redaktør Ebbe Dal Ved annoncering i Nyhedsbrevet Dansk Presse kontaktes: Jan Treu på tlf eller Danske Dagblades Forening Pressens Hus Skindergade København K 10

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014 Content Marketing den kommercielle redaktion Danske Medier, 14. januar 2014 1 Intro til Morten Asmussen: 1. Berlingske Media er et stort mediehus med masser af medier. 2. Normalt er det journalisterne,

Læs mere

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv PLUS gruppen Annoncering med regionalt perspektiv Målrettet markedsføring med PLUSgruppen PLUSgruppen skaber værdi for din virksomhed via: Redaktionel værdi Attraktive målgrupper Det er PLUSgruppens mission,

Læs mere

East Export Network Øst Magasinet

East Export Network Øst Magasinet . East-X-Net Videnpark Trekantområdet Vesterballevej 5, 7000 Fredericia tlf.: 26-926554 mail: mail@east-x-net.dk web: www.east-x-net.dk East Export Network Øst Magasinet Udarbejdet af: East-X-Net Odinsgade

Læs mere

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk/medieudviklingen

Læs mere

Høring om den fremtidige mediestøtte

Høring om den fremtidige mediestøtte Institution Gade By Att. Navn 9. marts 2011 Høring om den fremtidige mediestøtte Udvalget om den fremtidige offentlige mediestøtte er for øjeblikket i gang med at udarbejdet et grundlag for regeringens

Læs mere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Tre medier 150.000 læsere dk-medier er en fællesbetegnelse for en gruppe af medier og fagportaler, som alle stiller skarpt på politik og offentlig forvaltning

Læs mere

HVEM ER SØNDAGSAVISEN

HVEM ER SØNDAGSAVISEN HVEM ER SØNDAGSAVISEN Fakta 1.147.000 læsere hver uge Målrettet annoncering i 24 lokale udgaver Over 1.500 lokale, regionale og landsdækkende annoncører Udgivelse fredag Den mest læste avis i weekenden

Læs mere

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv PLUS gruppen Annoncering med regionalt perspektiv Målrettet markedsføring med PLUSgruppen PLUSgruppen skaber værdi for din virksomhed via: Redaktionel værdi Attraktive målgrupper Det er PLUSgruppens mission,

Læs mere

MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018

MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018 MEDIEUDVIKLING TV-BRANCHEN TV2 JANNE, MELANIE, DANIEL OG FREDERIK MPL 2015-2018 TV-BRANCHEN 10200 Omsætning 10000 9800 9600 9400 9200 9000 8800 8600 Tal opgjort i mio. kr. 2008 2009 2010 2011 Omsætning

Læs mere

Få kvinder og masser af mænd

Få kvinder og masser af mænd Få kvinder og masser af mænd Overblik over resultaterne af Netværket K2 og Dansk Journalistforbunds undersøgelse af kønssammensætningen blandt ledere på 42 danske nyhedsmedier Kvinder er underrepræsenterede

Læs mere

TNS Gallup Trendanalysen 2009

TNS Gallup Trendanalysen 2009 TNS Gallup Trendanalysen 2009 Morten Kromann-Larsen Direktør, Media I samarbejde med: Media om undersøgelsen En undersøgelse, hvor de 450 største annoncører i Danmark blev inviteret til at deltage i et

Læs mere

Trendanalysen 2013. Trendanalysen 2013

Trendanalysen 2013. Trendanalysen 2013 TNS 22. november 2012 Contents 1 Om undersøgelsen 3 2 Tilbageblik - 2012 5 3 Forventninger til 9 4 Mediaplanerne 20 5 Konklusion 29 TNS 22. november 2012 2 1 Om undersøgelsen TNS 22. november 2012 Om undersøgelsen

Læs mere

Agenda. Trendanalysen 2010. TNS Media. Morten Kromann-Larsen. Mindshare og Børsen TNS

Agenda. Trendanalysen 2010. TNS Media. Morten Kromann-Larsen. Mindshare og Børsen TNS Trendanalysen 2010 Agenda 1. Trendanalysen 2010 om undersøgelsen 2. Tilbageblik Trends 2009 3. Forventninger til 2010 4. Mediaplanerne - forventningerne til mediamarkedet 5. Konklusion Trendanalysen 2010

Læs mere

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede 1 TILBUDSAVISEN PLADS I DET SAMLEDE MEDIEBILLEDE Post Danmark har bedt IUM om at belyse tilbudsavisens plads i det samlede

Læs mere

Trends 2013. Ansvarlig hos MEGAFON: Asger Nielsen ahn@megafon.dk. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening

Trends 2013. Ansvarlig hos MEGAFON: Asger Nielsen ahn@megafon.dk. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening Trends 2013 En MEGAFON undersøgelse med Huset Markedsføring, Dagligvareleverandørerne (DLF), Dansk Annoncørforening (DAF), Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (DRRB) og Berlingske Tidende

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

PLUSgruppen er et annoncesamarbejde mellem fire lokale jyske dagblade, der ud kommer mandag-lørdag:

PLUSgruppen er et annoncesamarbejde mellem fire lokale jyske dagblade, der ud kommer mandag-lørdag: PLUSgruppen er et annoncesamarbejde mellem fire lokale jyske dagblade, der ud kommer mandag-lørdag: Aviserne er førende medier i deres lokaleområder og giver dig mulighed for at skabe kontakt til potentielle

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015

GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015 GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015 Danske husstandes forbrug på de medierelaterede udgiftsposter stiger og udgør i 2012*) 11,3 % af husstandenes samlede forbrug mod 5,5 % i 1994. For husstande med de laveste

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus Betalt indhold - det nye sort eller bare helt sort?? 1/4 2014 Pressens Hus Hvad er det egentligt? Native add Promotions Sponsorships Advertorials Branded content Content marketing Den kommercielle definition

Læs mere

Skabelon til din bogmarketingplan

Skabelon til din bogmarketingplan Skabelon til din bogmarketingplan Bogsucces 2012 Kære forfatterspire Tak for din tilmelding til Bogsucces nyhedsbrev. Her er din gratis skabelon til en bogmarkedsføringsplan. Jeg håber, du finder planen

Læs mere

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk Peter Mørk Nordjyske Medier Journalnummer (A979-15) New York Start-up mentalitet i journalistikken. 18.10.2015 25.10.2015 Kursuset i New York

Læs mere

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Trine Bille Associate Professor, Ph.D. Institut for Innovation og Organisationsøkonomi Copenhagen Business School Udvalget om den fremtidige offentlige

Læs mere

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Dagens tekst Berlingske hvem er vi? Mediernes digitale udfordringer

Læs mere

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Side 1 af 12 YouSee A/S, Presse DATO 17/4-2013 INITIALER BWJ/IKJE Version: FINAL Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Forord Denne analyse er den fjerde i en række, som YouSee

Læs mere

Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om mediestøtte

Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om mediestøtte 28. november 2013 Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om mediestøtte Kulturstyrelsen sendte den 24. oktober 2013 et udkast til bekendtgørelse om mediestøtte i høring med frist til den

Læs mere

Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1

Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1 ANALYSE Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 SENDER VI PRESSEMEDDELELSER UD PÅ DET RIGTIGE TIDSPUNKT 3 METODEN FOR ANALYSEN 4 REDAKTIONELLE POSTKASSER PÅ

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Hvordan er vi organiseret og hvor mange arbejder så med online???? 2003 1 Webredaktør 1 Chef

Hvordan er vi organiseret og hvor mange arbejder så med online???? 2003 1 Webredaktør 1 Chef September 2008 1 Hvordan er vi organiseret og hvor mange arbejder så med online???? 2003 1 Webredaktør 1 Chef 2007 Digitale Medier hos Fynske Medier 1 Salgsleder 1 Salgssupport 10-12 Salgskonsulenter 8

Læs mere

Kære annoncører og mediebureauer

Kære annoncører og mediebureauer 2012 Kære annoncører og mediebureauer Vi er glade for at kunne give dig opskriften på større effekt for annoncekronerne: Tag Danmarks mest læste avis. Kombiner med stærk dækning både lokalt og regionalt.

Læs mere

Arena Annoncer. medieinfo 2015 Introduktion. Om Altinget

Arena Annoncer. medieinfo 2015 Introduktion. Om Altinget ª medieinfo 2015 medieinfo 2015 Introduktion ª Arena Annoncer Jeg forventer, at 2015 er et nyt år med kraftig vækst i vores annoncer. ª kalder vi gerne arenaen for den professionelt politisk interesserede.

Læs mere

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014 MEDIE KIT Sidst opdateret 15. august 2014 2014 Creative Group Aps Smedeholm 13C 2730 Herlev Tlf. 3137 3077 annoncering@creativegroup.dk CVR nr. 25614178 CreativeGroup.dk FotoTVlive.dk StilTV.dk Medie Kit

Læs mere

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 2 af 6 Kommunikationsdrejebog med informationer og hjælpemidler til kommunikationen omkring BITE, november

Læs mere

Multi Media Mennesket. Optimering af medie valg på tværs af mediegrupper

Multi Media Mennesket. Optimering af medie valg på tværs af mediegrupper Multi Media Mennesket Optimering af medie valg på tværs af mediegrupper Agenda 1. Situationen 2. Formål 3. Partnere 4. Design 5. Analyseværktøjet Multi Media Mennesket Optimering af medie valg på tværs

Læs mere

Jyllands-Posten præsenterer..

Jyllands-Posten præsenterer.. præsenterer.. Tour holder læserne up-to-date med det vigtigste inden for bil, båd og camping. Et miks af nyheder, tests, råd og oplevelseshistorier er hovedingredienserne i Tour, ligesom fantastiske biler

Læs mere

Danske medier under pres

Danske medier under pres Danske medier under pres Danske medier under pres: Tre vidnesbyrd DR TV og TV2 taber share De største aktører på nettet er multinationale Dagbladene mister læsere og annonceindtægter Tre megatendenser

Læs mere

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 Medieudvikling TV-branchen, TV2 Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 TV-BRANCHEN 10200 Omsætning 10000 9800 9600 9400 9200 9000 8800 8600 Tal opgjort i mio. kr. 2008 2009 2010 2011 Omsætning

Læs mere

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information Brugerundersøgelse Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter Ibureauet, Information 26. august 2013 Side 2 1. Baggrund Rigspolitiet gennemførte i 2011 en foranalyse samt udarbejdede en business

Læs mere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere

Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Den direkte vej til offentlige beslutningstagere Tre medier 150.000 læsere dk-medier er en fællesbetegnelse for en gruppe af medier og fagportaler, som alle stiller skarpt på politik og offentlig forvaltning

Læs mere

Med denne viden vil det være muligt at tilrettelægge fremtidige markedsføringsstrategier.

Med denne viden vil det være muligt at tilrettelægge fremtidige markedsføringsstrategier. Indledning Explora har i foråret 2005 udført en instrumentalitetsanalyse for De Lokale Ugeaviser. Formålet med instrumentalitetsanalysen er at beskrive, hvordan danskerne læser ugeaviserne, og hvorfor

Læs mere

Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup.

Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup. Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup. Bemærk! Alle øvelserne beregnes med udgangspunkt i tallene for 2005 (med mindre andet står angivet i selve opgaven)! Øvelse A) MetroXpress og de unge. Hvor mange

Læs mere

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013 Presse- og kommunikationskursus Aalborg, den 8. november 2013 Program Kl. 11.10-12.30: Velkommen Jeres forventninger til kurset Værdien af omtale Hvordan skabes omtale Eksempler Forventninger til dagen

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

Agenda. Trendanalysen 2011. TNS Media Kontaktperson Morten Kromann-Larsen. Mindshare TNS

Agenda. Trendanalysen 2011. TNS Media Kontaktperson Morten Kromann-Larsen. Mindshare TNS Trendanalysen 2011 Agenda 1. Trendanalysen 2011 - om undersøgelsen 2. Tilbageblik - Trends 2010 3. Forventninger til 2011 4. Mediaplanerne - forventningerne til mediamarkedet 5. Konklusion Trendanalysen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. PLUS gruppen +4. Dobbeltdækning. PLUS gruppen +7. Online muligheder. Plusgruppen skaber værdi. Print + Online. Profiler.

Indholdsfortegnelse. PLUS gruppen +4. Dobbeltdækning. PLUS gruppen +7. Online muligheder. Plusgruppen skaber værdi. Print + Online. Profiler. Indholdsfortegnelse PLUS gruppen +4 Dobbeltdækning PLUS gruppen +7 Online muligheder Plusgruppen skaber værdi Print + Online Profiler Kontakt Kilde: Index Danmark/Gallup 2.3. kvartal 2011 Base: 4.772.000

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Mediebranchen anno 2012: Forskningsbaserede udfordringer

Mediebranchen anno 2012: Forskningsbaserede udfordringer Anker Brink Lund: Mediebranchen anno 2012: Forskningsbaserede udfordringer abl.dbp@cbs.dk Den digitale distributionsrevolution XXIth century XXth century ANALOGUE SATELLITE TELEVISION CINEMA DVB-H 3G SVOD

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Pendlermåling Øresund 0608

Pendlermåling Øresund 0608 Pendlermåling Øresund 0608 DAGENS PROGRAM INDHOLD Konklusioner Hvem pendler og hvorfor? Medievaner Tilfredshed med medierne/ Hvad mangler pendlerne 2 FORMÅL OG METODE Undersøgelsens primære formål er at

Læs mere

idényts villapanel om kriminalitet: Vold og overfald får villaejere til at ændre adfærd Ny rapport - maj 2008

idényts villapanel om kriminalitet: Vold og overfald får villaejere til at ændre adfærd Ny rapport - maj 2008 idényts villapanel om kriminalitet: Vold og overfald får villaejere til at ændre adfærd Ny rapport - maj 2008 Indhold: 1. Pressemeddelelse: Vold og overfald får villaejere til at ændre vaner 2. Factsheet

Læs mere

Forbrug af medier i Danmark. Mediestøtteudvalget den 8. februar 2011

Forbrug af medier i Danmark. Mediestøtteudvalget den 8. februar 2011 Forbrug af medier i Danmark Mediestøtteudvalget den 8. februar 2011 Agenda 1. De trykte medier, Index Danmark Gallup p. 3 2. Multi Media Mennekset p. 16 Forbrug af medier i Danmark Mediestøtteudvalget

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en

Læs mere

Ny metode bag læsertal i Index Danmark/Gallup

Ny metode bag læsertal i Index Danmark/Gallup Ny metode bag læsertal i Index Danmark/Gallup Parterne bag Index Danmark/Gallup har med virkning fra 1. januar 2009 implementeret en række ændringer til optimering af metoden bag læsertallene i Index Danmark/Gallup.

Læs mere

som eksporterhverv Investeringsforvaltning udfordringer og muligheder Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V)

som eksporterhverv Investeringsforvaltning udfordringer og muligheder Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V) Investeringsforvaltning som eksporterhverv udfordringer og muligheder Konference 31. oktober 2013 klokken 10.00 16.00 på Christiansborg Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V) Investeringsforvaltning

Læs mere

Høring om medieansvar

Høring om medieansvar Kulturudvalget, Retsudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 192, REU Alm.del Bilag 408 Offentligt Side 1 af 7 Høring om medieansvar Oplæg af formand for Danske Medier, Per Lyngby Thomas Jefferson var i 1776

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

ChriChri ApS. Astrid, Julie, Nikoline & Ida. Gruppe 5

ChriChri ApS. Astrid, Julie, Nikoline & Ida. Gruppe 5 ChriChri ApS Astrid, Julie, Nikoline & Ida Gruppe 5 Indledning Virksomhed Webuniverset ChriChri Branche Magasiner/ugeblade - Trykte medier Kilde: http://www.chrichri.dk Side 2 af 21 Virksomheder i branchen

Læs mere

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Analyse Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Om analysen For at kunne udvikle kommunikation fra Nordfyns Kommune, er det nødvendigt at have indblik i kommunikationen, som den praktiseres i dag.

Læs mere

KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen

KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen Hvordan skal vi kommunikere hvilke værktøjer har vi til rådighed? FLYV KDA-hjemmesiden Nyhedsmails Det aktive pressearbejde FLYV Fra opslagstavle til ægte magasin

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Redegørelse fra Aller Media A/S i forbindelse med SE og HØR-sagen

Redegørelse fra Aller Media A/S i forbindelse med SE og HØR-sagen Den 27. juni 2014 Redegørelse fra Aller Media A/S i forbindelse med SE og HØR-sagen Den eksterne uvildige undersøgelse, der har haft til formål at afdække omfanget af anvendelsen af ulovlige overvågningsmetoder

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Naturen på sociale medier

Naturen på sociale medier Naturen på sociale medier Toppen af Danmark, onsdag den 27. juni 2012 Marie Kjær Pedersen, konxion Velkomst & agenda Agenda: Naturen på sociale medier Gennemgang af sociale medier hvordan virker teknologien.

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

MEDIEINFORMATION 2016

MEDIEINFORMATION 2016 MEDIEINFORMATION 2016 FASHION & BUSINESS TRENDS pejgruppen.com TØJs redaktionelle profil er skarp og præcis! Læserne kræver hurtig og selekteret information, perspektiv og holdninger fra en uafhængig kilde

Læs mere

M A G A S I N E T MEDIEKIT & PRISER PUBLICATIONS

M A G A S I N E T MEDIEKIT & PRISER PUBLICATIONS GOLF 2010 MEDIEKIT & PRISER PUBLICATIONS GOLF GOLFmagasinet DEN KORTESTE VEJ TIL GOD GOLF GOLFmagasinet er Danmarks største kommercielle golfmedie. Og det er det, fordi vi formår at behandle sporten seriøst

Læs mere

MEDIEINFORMATION 2017

MEDIEINFORMATION 2017 MEDIEINFORMATION 2017 FASHION & BUSINESS TRENDS PEJGRUPPEN.COM Vision Læserne kræver hurtig og selekteret information, perspektiv og holdninger fra en uafhængig kilde med stor indsigt i og erfaring med

Læs mere

JOIN BADMINTON DANMARK

JOIN BADMINTON DANMARK JOIN BADMINTON DANMARK MEDIEINFORMATION ANNONCERING ONLINE På badminton.dk og på den engelske side badmintondenmark.com bestræber vi os på at holde læseren opdateret med de seneste nyheder fra badmintonverdenen.

Læs mere

HVORDAN VÆLGER UNGE UDDANNELSE?

HVORDAN VÆLGER UNGE UDDANNELSE? HVORDAN VÆLGER UNGE UDDANNELSE? - FORÅR 2016 STUDIEVALG 2016 Hvad afgør dit studievalg? Det spurgte vi brugerne på Studentum i Danmark, Sverige, Norge og Finland om i vinteren 2016. 6.568 brugere deltog

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

Presse- og kommunikationskursus. Nørre Aaby, den 4. april 2014

Presse- og kommunikationskursus. Nørre Aaby, den 4. april 2014 Presse- og kommunikationskursus Nørre Aaby, den 4. april 2014 Program Kl. 11.10-12.30: Velkommen Jeres forventninger til kurset Værdien af omtale Hvordan skabes omtale Eksempler Forventninger til dagen

Læs mere

Mini- opgave: Public service

Mini- opgave: Public service Mini- opgave: Public service Begrebet public service bruges inden for mediebranchen, når man taler om virksomheder. Public service - virksomheden, er en virksomhed der gennem offentlig finansiering, er

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Beskriv stridspunkterne i den aktuelle politiske diskussion om DRs rolle og public service tankegangen i Danmark i dag

Beskriv stridspunkterne i den aktuelle politiske diskussion om DRs rolle og public service tankegangen i Danmark i dag PUBLIC SERVICE Hvad er public service og hvilken betydning har public service forpligtelserne for DR og TV2? Public service. En simpelt oversættelse siger, at public service betyder i folkets tjeneste.

Læs mere

Rapport for deltagelse i Input i Sydney

Rapport for deltagelse i Input i Sydney Rapport for deltagelse i Input i Sydney København, 31.5.2012 Christian Friis Degn Journalist, DR Nyheder (primært Bag Borgen og 21 Søndag ) Dato for deltagelse: 5. maj til 13. maj, inkl. rejse. Hvad er

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

MEDIEINFORMATION 2015

MEDIEINFORMATION 2015 MEDIEINFORMATION 2015 FASHION & BUSINESS TRENDS www.pejgruppen.dk TØJs redaktionelle profil er skarp og præcis! Læserne kræver hurtig og selekteret information, perspektiv og holdninger fra en uafhængig

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 2010

Regnskabsmeddelelse 2010 Regnskabsmeddelelse 2010 Historisk godt år for JP/Politikens Hus JP/Politikens Hus fik i 2010 et overskud på 267,1 mio. kroner før skat. Det er en fremgang på 197,5 mio. kroner i forhold til året før.

Læs mere

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Genvej til medierne FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier Det behøver slet ikke at være så svært Tekst: Camilla Stokholm Nielsen Redaktion: Ann Lübbers,

Læs mere

Se video her ALLER MEDIESALG / DIGITAL : PRINT : EVENT

Se video her ALLER MEDIESALG / DIGITAL : PRINT : EVENT Se video her 1 UNIVERSET 4 MAGASINER Distribution 120.000 ekspl. af hver udgave + Cykelbutikker, Skoda og via Danmarks Cykel Union 2015 DIT BRAND ONLINE Cyclingplanet.dk / facebook Aller Medias 30 platforme

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider SPAR FORMUE PÅ NYT SUPERLÅN

Guide. Foto: Scanpix/Iris. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider SPAR FORMUE PÅ NYT SUPERLÅN Foto: Scanpix/Iris Guide August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider SPAR FORMUE PÅ NYT SUPERLÅN INDHOLD: SUPERLÅN Spar formue på nyt superlån...4 SKEMAER: Det koster det...6 Så meget

Læs mere

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE Debatoplæg til Public service-udvalgets temamøde den 10. september 2015 S I D E 2 AF 6 R A T I O N A L E T F O R P U B L I C S E R V I C E I D E T 2 1.

Læs mere

TAbazineMEDIA. DiN DIGITALE SALGS- ANNONCERINGSPLATFORM. mediakit

TAbazineMEDIA. DiN DIGITALE SALGS- ANNONCERINGSPLATFORM. mediakit TAbazineMEDIA DiN DIGITALE SALGS- ANNONCERINGSPLATFORM mediakit 2013 INDHOLD Hvad er TabazineMedia Den nye vej til kunder Tablets er det hurtigst voksende marked Find og forstå dine kunder En premium salgsplatform

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

TAbazinemedia. dit magasin på tablets. PublisHer

TAbazinemedia. dit magasin på tablets. PublisHer TAbazinemedia dit magasin på tablets PublisHer 2013 INDHOLD Hvad er TabazineMedia Den nye vej til dine læsere Det hurtigst voksende medie Fra analog til rich-media Dit publiceringsværktøj Nye indtægter

Læs mere

Ram plet med jeres markedsføring. Effektiv markedsføring af din skytteforening

Ram plet med jeres markedsføring. Effektiv markedsføring af din skytteforening Ram plet med jeres markedsføring Effektiv markedsføring af din skytteforening Skab en effektiv markedsføring og kommunikation af din skytteforening. Koncentration. Sigt. Ram plet. Kom godt i gang med markedsføring

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4...

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... Page 1 of 1 02-06-2015 From: KFFKP Sekretariat og Presse Sent: 27-05-2015 09:43:21 To: Stine H i S rensen CC:

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare

Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare Fremtidens TV Af Dan Pedersen (Senior TV Planner), Mads Peter Olsen (Digital Director) og Casper Christiansen (Invention Director) fra Mindshare Danskerne har været trofaste TV-seere i mange år, men efter

Læs mere

DET DANSKE REKLAMEMARKED

DET DANSKE REKLAMEMARKED DET DANSKE REKLAMEMARKED Annonceomsætningen 1. halvår 013 Ad Spend 1st half year 013 Udarbejdet af DET DANSKE REKLAMEMARKED 1. halvår 013 Forord Siden 1994 har hvert år gennemført og offentliggjort en

Læs mere

Staten finansierer eller delfinansierer public service-radio og fjernsyn og dagblade gennem forskellige ordninger.

Staten finansierer eller delfinansierer public service-radio og fjernsyn og dagblade gennem forskellige ordninger. Danske Dagblades Forening DDF synspunkter på dagbladenes 0-moms Ebbe Dal, 14. maj 2008 En vigtig forudsætning for at opretholde og udvikle den samfundsprofil, som kendetegner Danmark, er bl.a. at skabe

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Forbrugeradfærd. Mediestøtteudvalget 8. februar 2011

Forbrugeradfærd. Mediestøtteudvalget 8. februar 2011 Forbrugeradfærd Mediestøtteudvalget 8. februar 2011 Radiofakta Danskerne lytter til radio i 14 timer og 17 minutter om ugen hovedparten sker i dagtimerne. Radiofakta 60% 50% Danskerne lytter til radio

Læs mere

Ekstern lektor ved Syddansk Universitet ( Cand.negot.studiet & Center for Kulturstudier)

Ekstern lektor ved Syddansk Universitet ( Cand.negot.studiet & Center for Kulturstudier) Lektor Kommunikation, Journalistik og Social Forandring Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier Magt, Medier og Kommunikation Postaddresse: Universitetsvej 1 40.3 DK4000 Roskilde

Læs mere