NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til flere end 4.600

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til flere end Kære læser! Mange af læserne har deltaget i vores undersøgelse om mål og feedback. Vi bringer resultaterne af undersøgelsen i dette nummer af nyhedsbrevet. Tak til alle der bidrog med deres besvarelse og med kommentarer. Husk også at deltage i vores nye undersøgelse, som handler om du får brugt dine kompetencer på jobbet og om du har mulighed for at udvikle dig. Så vil vi da også gerne benytte lejligheden til at gøre opmærksom på, at Teglkamp & Co. søger konsulenter. Se stillingsopslaget - det kunne være interessant for dig eller for nogen du kender. I dette nummer har Karsten Dyhrberg, administrerende direktør i Nordisk Copyright Bureau overtaget stafetten til 5 skarpe om ledelse. Månedens udvalgte artikel fra Business.dk handler om, at det hurtigt går ned af bakke, hvis ikke vi sørger for at vedligeholde og udvikle vores kompetencer. I den forbindelse har Teglkamp & Co. et godt tilbud. For første gang arrangerer vi et sommerkursus. Fokus er på praktisk personaleledelse. Læs mere om det her i nyhedsbrevet. God læselyst! Susanne Teglkamp Direktør Indhold i dette nummer: 1. Chefer giver ikke nok feedback! 2. Dig og din udvikling på arbejdspladsen! Deltag i ny undersøgelse 3. Teglkamp & Co. har vokseværk vi søger dygtige konsulenter 4. Networking for alvor! 5. "5 skarpe" om ledelse - en gæsteskribent! 6. Gå i stå og bliv 20% dummere! en udvalgt artikel fra Business.dk 7. Sommerkursus 2008: Praktisk personaleledelse 8. Kompetenceudvikling som et middel til at tiltrække og fastholde medarbejdere 9. Opslåede lederstillinger Hvis du ikke allerede er tilmeldt og ønsker at få nyhedsbrevet fremover, kan du tilmelde dig på nyhedsbrev@teglkamp.dk Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Chefer giver ikke nok feedback! Resultat af undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, konsulent i Teglkamp & Co. Spørg toplederne i de danske virksomheder om deres største udfordringer på de indre linier, og mange vil pege på det at fastholde medarbejderne. Derfor er det afgørende at finde frem til de elementer, der er med til at hjælpe dem med denne udfordring. Feedback og klare mål er en af vejene til medarbejderfastholdelse. Manglende klare mål og feedback i det daglige skaber utilfredshed og kan få enhver medarbejder til at sige op. Det viser den seneste undersøgelse, som Teglkamp & Co. har gennemført i samarbejde med StepStone Solutions A/S. Vi har spurgt 328 danskere om, i hvor høj grad de oplever at have mål for deres arbejde, og om de får feedback på arbejdspladsen. Cheferne svigter en vigtig ledelsesopgave. Kun omkring hver fjerde deltager i undersøgelsen får ofte feedback fra sin chef. Derimod får langt hovedparten (7 ud af 10) sjældent eller aldrig feedback. Undersøgelsen viser også, at cirka halvdelen af de medarbejdere, som ikke får feedback, overvejer at søge væk eller er i gang med at søge aktivt væk. Cirka halvdelen af deltagerne i undersøgelsen har personlige mål for deres arbejde, hver tredje har uklare mål og hver 10. har ingen mål for arbejdet. Risikoen for, at man arbejder i forskellige retninger eller arbejder i en forkert retning er ret overhængende. Derudover er manglende mål årsag til at medarbejdere søger væk. Over halvdelen af de medarbejdere, der har uklare mål eller ingen mål overhovedet er på vej væk fra deres job. Klare mål for den enkelte medarbejder er således et vigtigt element, hvis virksomheden vil være konkurrencedygtig i kampen om dygtige medarbejdere. Jo højere man er oppe i hierarkiet, desto tydeligere kan man se sammenhængen mellem mål og strategier. På medarbejderniveau er det imidlertid ofte svært at se sammenhængen mellem egne mål og virksomhedens strategi. Undersøgelsen viser, at 3 ud af 4 medarbejdere har svært ved at se sammenhængen eller kan slet ikke se den. Hvis medarbejdere skal tage målene til sig, er det vigtigt, at de kan se sammenhængen mellem egne mål og virksomhedens strategi. Øvrige konklusioner Der kan drages mange konklusioner af undersøgelsen. Her skal nogle af de væsentligste fremhæves: Kun knapt halvdelen har personlige mål for deres arbejde. Klare mål giver større jobtilfredshed. Over halvdelen af de medarbejdere, der har uklare mål eller ingen mål overhovedet, er på vej væk fra deres job. 3 ud af 4 medarbejdere har svært ved at se sammenhæng mellem deres mål og virksomhedens strategi. Hver 3. medarbejder oplever, at der ikke blive fulgt op på deres mål. Chefen giver sjældent feedback. Kun omkring hver 4. medarbejder får feedback fra chefen. Feedback skaber større jobtilfredshed. Mangel på feedback får medarbejderne til at søge væk.

3 Forskellige citater fra undersøgelsen Mange af deltagerne har valgt at knytte kommentarer til undersøgelsen. Et par enkelte kommer her: Uden mål er det svært at evaluere, hvordan indsatsen er gået - da vi ikke ved, hvor det er, vi skulle have været henne. Konstruktiv feedback, dvs. andet end "det gik godt, det gik skidt" er også for mig en stor del af den daglige læring i arbejdet. Så ærgerligt, at det ikke ligger mere naturligt for ledere at indføre en sådan kultur, så afdelingen hele tiden højner sit faglige niveau. Min leder interesserer sig ikke for medarbejderudvikling og personaleledelse, og jeg skal selv skrive mine mål for det kommende år. Det er ikke særligt motiverende. At arbejde i en politisk styret organisation kan til tider være vanskelig, da det politiske niveau kan ændre målretning fra det ene øjeblik til det andet, hvilket gør vilkårene for de ansattes målsætning besværlig. I min stilling er der ikke opstillet personlige mål, udelukkende økonomiske. Jeg er jobsøgende bl.a. af pga. ovennævnte. Er netop blevet flyttet til nyt job - og her er mål og forventninger til mig - meget uklare - det har ligesom ikke været vigtigt for mine chefer at angive, hvad de forventer af mig. Personlige kommentarer Det der har slået mig ved denne undersøgelse er, at klassiske ledelsesopgaver som at sætte mål, følge op og give feedback tilsyneladende har trange kår på arbejdspladserne. Det er faktisk ret uforståeligt, at man ikke arbejder langt mere med disse discipliner, da de meget hurtigt vil give effekt på bundlinien og i øvrigt også langt højere grad af jobtilfredshed. For nylig var jeg til et møde med den administrerende direktør for et at de største finansielle virksomheder herhjemme. Han fortalte mig, at en af hans største bekymringer var fastholdelse af medarbejderne i et marked, hvor det var svært at få nye medarbejdere. Jeg ved, at den bekymring er han ikke alene med, den deles af mange andre topledere. Denne undersøgelse giver faktisk nogle meget klare anvisninger på, hvor man som topledelse skal fokusere, hvis man gerne vil fastholde medarbejderne. Der skal være klar forventningsafstemning i forhold til den enkeltes arbejde og der skal være en god feedback kultur. Topledelsen skal sikre, at organisationens ledere forstår strategien og at de er i stand til at fastlægger mål, der hænger sammen med strategien. Derudover skal lederne rent faktisk sørge for at der fastsættes klare mål og forventninger til den enkelte medarbejder. Og endelig er det vigtigt at følge op og ikke mindst at lederne giver feedback til den enkelte medarbejder. Ønsker du hele rapporten? Hele rapporten kan downloades fra vores site:

4 2. Dig og din udvikling på arbejdspladsen deltag i ny undersøgelse En af vores tidligere undersøgelser (Hvad er vigtigt for os på jobbet?) har vist, at mulighed for udvikling er noget af det, vi prioriterer højst, når vi leder efter nyt job. Teglkamp & Co. undersøger nu i hvor høj grad du får brugt dine kompetencer på jobbet og om du har mulighed for at udvikle dig. Vi håber, du vil bidrage med dine erfaringer og synspunkter. Du kan besvare spørgsmålene i løbet af ca. 5 min. Gå ind via vores hjemmeside og udfyld spørgeskemaet. 3. Teglkamp & Co. har vokseværk - vi søger dygtige konsulenter Har du lyst til at vokse sammen med Teglkamp & Co? Teglkamp & Co. er et konsulentfirma, der nu har godt 5 år på bagen. Vi har en god tyngde, vi leverer ydelser på alle niveauer i virksomhederne fra kompetenceudvikling af medarbejdere til ledelsesudvikling i direktionen. Vi har gode kunder både offentlige og private, spændende produkter og et godt navn. Vi er meget synlige i medierne, udgiver et månedligt nyhedsbrev om ledelse til flere end abonnenter og udgiver snart bogen Ledelse i øjenhøjde. Vi er ambitiøse, har meget at lave og vil gerne vokse i de kommende år. Derfor har vi brug for dygtige konsulenter, der har lyst til at vokse sammen med Teglkamp & Co. Teglkamp og Co. arbejder med nogle af de spørgsmål, der giver chefer søvnløse nætter: Hvordan fastholder vi vores medarbejdere? Hvordan motiverer vi medarbejderne til forandringer? Hvordan får vi teamet til at trække i samme retning? Hvordan klæder vi lederne på til at være bedre personaleledere? Sammen med ledere og medarbejdere designer vi den gode proces og de rigtige løsninger, så vejen er banet for at skabe top resultater! Du kan læse meget mere om os på Jobbet Du er i høj grad med til selv at forme jobbet alt efter, hvad du har at byde ind med. Jobbet indebærer en blanding af at udvikle nye ydelser, at markedsføre og sælge vores ydelser og ikke mindst at gennemføre ydelserne. Vi arbejder både med individuel sparring, med større organisationsanalyser og som proceskonsulenter i forhold til f.eks. ledergrupper eller teams. Derudover holder vi en del oplæg enten i form af foredrag eller kurser for større eller mindre grupper. Din profil Måske arbejder du allerede i dag som selvstændig konsulent, men kan se fordelen af at kommer ind under et større og mere kendt brand. Det kan også være, at du i dag er ansat konsulent eller leder med lyst til at bruge dine erfaringer på en anden måde.

5 Vores forventninger til dig er: At du er forretningsorienteret og kan skabe merværdi for vores kunder og for Teglkamp & Co. At du er moden og har noget erfaring, du kan bringe i spil som konsulent At du er udadvendt og kan skabe gode kontakter på alle niveauer At du har erfaring med at køre udviklingsprojekter At du har erfaring med at coache og sparre med ledere At du har et godt overblik, kan arbejde struktureret og afslutte dine projekter At du har lyst og evner til at sælge vores ydelser At du er modig At du er kvalitetsbevidst At du udviser respekt for de mennesker, du samarbejder med og de opgaver du løser At du er uhøjtidelig og har humor Vi tilbyder Du kommer ind i en virksomhed, hvor der er højt til loftet og store muligheder for at påvirke dit eget arbejde. Du får gode og frie arbejdsforhold, hvor det du bliver målt på er det, du rent faktisk leverer. Du vil blive introduceret til vores forskellige koncepter og vil i øvrigt få den støtte og sparring, der skal til for, at du kan blive en succes i jobbet. Lønnen er du selv med til at bestemme forstået på den måde, at den vil være afhængig af din arbejdsindsats. Til gengæld vil du få en større andel af den omsætning, du genererer, end man normalt får i konsulentbranchen. Yderligere oplysninger Du er velkommen til at kontakte direktør Susanne Teglkamp på tlf.: eller via mail: ste@teglkamp.dk eller Teglkamp & Co.s bestyrelsesformand Jørn Martin Bank på tlf.: Ansøgning Skriv et par ord om, hvorfor du gerne vil være ansat i Teglkamp & Co og hvad du vil bidrage med. Send din ansøgning og dit CV senest den 15. juni 2008 til Susanne Teglkamp via mail: ste@teglkamp.dk 4. Networking for alvor! Af: Susanne Teglkamp, konsulent i Teglkamp & Co. Der er i de seneste år skrevet og sagt meget om at netværke og vigtigheden af at netværke. De fleste er da også medlem af et par netværk, men får måske ikke så meget ud af det, når det kommer til stykket. Årsagen hertil skal måske findes i, at mange netværker af nysgerrighed mere end de netværker for alvor. Man kan således meget nemt komme til at spilde sin og andres tid.

6 Hvad er formålet med netværket? For et stykke tid siden deltog jeg i et professionelt netværk. Efter et par møder gik det op for mig, at når jeg kom hjem fra møderne, var jeg både gal og frustreret, hvilket jo absolut ikke burde være meningen tværtimod. Jeg spekulerede lidt over, hvordan det nu kunne være. Og det viste sig, at det blandt deltagerne i netværket var meget forskellige holdninger til, hvad man ville og skulle bruge netværket til. Der var også en stor del af deltagerne, der ikke rigtig havde lyst til at bidrage med noget selv men mest var med for at få fra netværket. Og endelig så var der faktisk ikke ret god kemi blandt deltagerne i netværket. Konsekvensen af min lille analyse var, at jeg trak mig fra netværket. Herudover lærte dette lille forløb mig, at det er vigtigt: At formålet med netværket skal være klart for alle, så man kan vælge det til eller fra At deltagerne har lyst til netværket og bidrager efter bedste evne At der en god kemi blandt deltagerne, at man har lyst til og gerne vil være i netværk med hinanden Med hensyn til den gode kemi kommer jeg til at tænke på 2 af de netværk, som jeg er med i for øjeblikket. Det er mindre netværk med et få antal medlemmer - til gengæld er der en masse energi og engagement. Deltagerne i netværket kan lide hinanden og vil hinanden det godt. Det betyder også, at det er møder, som jeg prioriterer meget højt at komme til og at jeg gerne vil stille op, hvis jeg kan hjælpe. Skyd genvej med netværket De fleste har efterhånden erfaret enten selv eller fra andre, at netværket er guld værd, hvis man er ude at søge nyt job. En meget stor del af alle jobs bliver nemlig aldrig slået op men bliver besat gennem netværk. Netværket kan imidlertid være en genvej til så meget andet end et nyt job. Eksempelvis har netværket for mit eget vedkommende været en genvej til at finde en rigtig god samarbejdspartner, til at få faglig inspiration, til at få feedback på nye koncepter, jeg har udviklet og til at få opgaver. Der er faktisk ikke så mange begrænsninger for, hvad du kan bruge et netværk til. At holde forbindelsen Jeg har gennem mit professionelle liv mødt mange personer, som jeg på et tidspunkt har haft en god kontakt til. Livet er gået videre og desværre er kontakten gledet ud. Det har jeg så siden ærgret mig over. Jeg er i dag meget bevidst om, at man ikke behøver at rende hinanden på dørene hele tiden, men at det er vigtigt at bevare en vis form for kontinuitet i kontakten, hvis man skal bevare netværksforbindelsen. Det handler om en gang imellem at give lyd fra sig sende en mail eller ringe og høre hvordan det går. At huske på hinanden, hvis man støder på nogle interessante informationer eller kontakter, som andre i netværket ville kunne have glæde af. At bruge sit netværk I et godt netværk bruger man også hinanden. De fleste mennesker vil faktisk rigtig gerne hjælpe, hvis man spørger dem og det står i deres magt at hjælpe. Det gør godt at hjælpe andre og at kunne gøre en forskel. Derfor skal man heller ikke være bange for at spørge om hjælp. Jeg har selv erfaret en meget meget stor hjælpsomhed i mit netværk i mange forskellige sammenhænge senest da jeg bad om feedback på forskellige tanker, jeg havde gjort mig omkring min forretning og udviklingen af den. Hvis du vil netværke for alvor, så skal du gøre op med dig selv, hvorfor du vil netværke, hvad det er du gerne vil have ud af at netværke og hvad du er villig til at investere i netværket. Så vil du til gengæld oplever en stor glæde ved at netværke.

7 Networking for alvor - 5 gode råd: 1) Find ud af, hvad der er dit formål med at netværke. Du kan godt have flere formål. 2) Vælg de netværk og de netværksformer, der passer dig og dit formål bedst. 3) Invester i dit netværk. Det vil sige, at du skal prioritere dit netværk, tage dig tid til at stille op, når der er behov og du skal ville give noget. 4) Lær at bruge dit netværk. Brug dit netværk målrettet. Der er ingen grund til at belaste dit netværk med spørgsmål, de ikke har en chance for at hjælpe dig med. Omvendt vil folk rigtig gerne hjælpe, hvis de kan. 5) Husk dit netværk. Giv lyd fra dig en gang imellem. Distribuer relevante informationer eller kontakter til dit netværk skarpe om ledelse Karsten Dyhrberg er administrerende direktør i Nordisk Copyright Bureau, en virksomhed, som forvalter rettigheder for musikere i de nordiske og baltiske lande. Karsten er 39 år og er uddannet advokat og har en MBA i strategisk ledelse. Forud for sit nuværende job har Karsten bl.a. været partner i et advokatfirma og underdirektør i William Demant Holding A/S. 1) Hvorfor blev du leder? Efter min studentereksamen uddannede jeg mig til reserveofficer og fik således i en ung alder lov til at prøve kræfter med ledelse. Udover at jeg godt kunne lide at arbejde med mennesker, så gav oplevelsen som reserveofficer mig også mulighed for at sætte sig nogle mål, og så få en gruppe af mennesker til at forfølge de mål. Det var utroligt spændende. Siden dengang har jeg prøvet at komme tilbage til at arbejde med ledelse på samme måde, men det er først med mit nuværende job det er lykkedes. Som advokat var ledelsesopgaven sekundær i forhold til sagsbehandling og produktion af timer, og som underdirektør i to børsnoterede selskaber var jeg en stabskriger, der ikke havde det direkte ansvar for en organisation. 2) Hvilke er dine ledelsesmæssige udfordringer lige nu? Min nuværende virksomhed står over for store strategiske udfordringer i et musikmarked, som ændrer sig dramatisk i disse år. Desuden er ejerne af virksomheden uenige om, hvorledes udfordringerne skal tackles. Jeg er blevet ansat til at finde en vej for virksomheden igennem et marked under forandring og at skabe en fælles ide hos ejerne om hvad der skal ske med virksomheden. Samtidig har jeg en organisation, der over en længere periode har været betragtet som et stedbarn, som ingen rigtigt vidste hvad der skulle gøres ved. Min vigtigste ledelsesmæssige udfordring er derfor hurtigst muligt at finde en afklaring på virksomhedens

8 fremtid og samtidig puste nyt liv i organisationen. 3) Hvilke karakteregenskaber lægger du vægt på hos en leder? Lederen skal passe til den opgave, som han er sat til at varetage. Derfor er det svært at give et generelt svar herpå. Nogle karakteregenskaber passer i nogen sammenhænge, mens andre passer på andre tidspunkter. Men jeg mener, at det enhver leder, for at have succes i længden skal interessere sig for andre mennesker, skal være troværdig, skal have en vis evne til at organisere og strukturere og skal kunne tænke så tilpas abstrakt, at han/hun kan udøve sin ledelse med en tæt sammenkobling til den vision, som er gældende for organisationen. Når man sammensætter et ledelsesteam mener jeg det er afgørende, at de enkelte medlemmer af teamet supplerer hinandens styrker og svagheder bedst muligt, så alle perspektiver i en given diskussion er i spil. 4) Hvem vil du fremhæve som et ledelsesmæssigt forbillede og hvorfor? Jeg vil egentlig fremhæve to personer. Den ene er Bill Clinton. Han formåede gennem sin karisma og reelle interesse for andre mennesker, og sine fantastiske talegaver, at bringe en optimisme og dynamik ind i det amerikanske samfund i hovedparten af sin præsidentperiode. En leder, og det gælder nok i særdeleshed en statsleder, skal kunne være en ledestjerne. At Bill Clinton så samtidig ikke var perfekt og ikke undgik skandaler, og dermed i en periode var lammet som leder, understreger blot, at visse karakteregenskaber, som en leder måtte have, kun er gode i nogen sammenhænge. Den anden person, som jeg vil fremhæve er en bataljonschef, som jeg havde som reserveofficer. Han formåede med sit engagement, sin interesse for andre mennesker og sin dygtighed at forblænde en ung 20-årig. Han formåede, at skabe tillid blandt alle sine officerer til, at på den bedst mulig måde kunne varetage den opgave han var sat til. 5) Hvilken ledelsesudfordring har du lært mest af? Den ledelsesudfordring jeg har lært mest af, er utvivlsomt udfordringen i min rolle som forældre til tre små børn. I forhold til min ægtefælle skal der koordineres, planlægges, laves aftaler, fordeles opgaver o.s.v. Og sammen skal vi udøve et fuldstændigt lige lederskab i forhold til børnene uden, at der er nogen klar ansvarsfordeling. Nogen dage er det far, som siger ja til is, nogle dage mor, og nogle dage kommer vi begge to til at sige ja. Børn er kun i begrænset omfang modtagelig for fornuft, så man skal være forberedt på mærkværdige diskussioner på mærkværdige tidspunkter. Og når man lige er klar til at gå ud af døren om morgenen og næsten for sent på den til et vigtigt møde, så er der en som tisser i bukserne. Nej, det er en ledelsesmæssig udfordring, som ikke findes lige. Omvendt så kan god kommunikation, forudseenhed, værdibaseret ledelse, indlevelsesevne og planlægning også gøre chancen for succes i den lederrolle større. 5. Gå i stå og bliv 20% dummere! Af Peter Jeppesen Bragt i Business.dk Mandag den 28. april 2008 Sørger du ikke for at udvikle dine evner løbende, bliver du 20 procent dummere om året, det mener professor fra Handelshøjskolen i Århus. Påstanden om at livet er en stor læringsproces, bør tages til efterretning endnu en gang. I hvert fald, hvis man lytter efter, hvad Anders Drejer, professor ved handelshøjskolen i Århus,

9 siger. Han mener, at de mennesker, som ikke formår at udvikle deres kompetencer bliver 20 procent dummere om året. Det skriver Ingeniøren. Og der er endnu dårligere nyt til visse titler. Anders Drejer mener, at eksempelvis specialiserede ingeniører bliver op til 40 procent dummere, hvis deres udvikling på viden går i stå. Når du planlægger dit år, kan du faktisk sige til dig selv, at hvis du ikke sørger for at udvikle dine kompetencer, så er du vel blevet 20 procent dummere om et år og skal dermed have 20 procent mindre i løn, siger Anders Drejer Prøv noget nyt, det gør dig klogere Påstanden kommer efter, at han sammen med virksomheden Udviklingskonsulenterne har udviklet et dumhedsindeks. Et værktøj de har udviklet for at måle værdien af kompetenceudviklende initiativer fra virksomheder. Ifølge deres beregninger kræver det 20 dages efteruddannelse om året at vedligeholde sine kompetencer. Dog kan forsøg med nye udfordringer også hjælpe, hvis man gerne vil undgå at blive dum. Jeg mindsker for eksempel mit eget dumhedsindeks ved at forlade mit kontor engang imellem og komme ud i den virkelige verden. Man skal udfordre sig selv i andre sociale sammenhænge end de vanlige, «siger Anders Drejer. Med til historien følger en god og en dårlig nyhed. Den gode nyhed er, at Anders Drejer mener, at det kun er vidensarbejdere, som bliver 20 procent dummere om året. Den dårlige nyhed er, at Anders Drejer over for Business.dk forklarer, at begrebet vidensarbejdere dækker det meste af den danske befolkning, det vil sige alt fra kontorpersonale til læger. Artiklen er bragt med tilladelse fra Business.dk. Du kan læse flere artikler på eller på 7. Sommerkurser 2008: Praktisk personaleledelse Brug sommeren på at børste støvet af et par klassiske discipliner i personaleledelse Sommerkurserne er alle kendetegnet ved: - De er praktisk orienterede - De er korte og intensive (fra kl ) - Du får værktøjer og tjeklister med hjem - Du får inspiration - Debat og erfaringsudveksling undervejs - Du får lejlighed til at netværke Sommerkurser - program: Kursus 1: Ansæt den rigtige - 1. gang Kurset afholdes onsdag den 18/6 kl Under kurset kommer vi bl.a. rundt om: - Foranalysen - Hvordan får vi fat i de rigtige kandidater? - Ansættelsessamtalerne - hvad skal vi spørge om og hvad skal der foregå?

10 - Referencer Kursus 2: Udviklingssamtalen (MUS) - få mere ud af dem! Kurset afholdes onsdag den 25/6 kl Under kurset kommer vi bl.a. rundt om: - Forberedelsen - Samtalen - Hvad gør man og hvad gør man ikke! - Opfølgning Kursus 3: Den vanskelige samtale - inkl. afskedigelse Kurset afholdes onsdag den 2/7 kl Under kurset kommer vi bl.a. rundt om: - Lederens forberedelse - Samtalen - Hvad gør man og hvad gør man ikke! - Opfølgning Kursus 4: Den coachende samtale Kurset afholdes onsdag den 9/7 kl Under kurset kommer vi bl.a. rundt om: - Hvornår kan coaching bruges og hvornår kan det ikke? - Hvordan forløber den coachende samtale? - Lidt praktik Kursus 5: Personlig lederudvikling Et individuelt forløb af ca. 2 timers varighed. Tidspunktet aftales. Vi tager afsæt i en persontest og stiller skarpt på dine lederkompetencer og dine udviklingsområder. Du kan bruge forløbet til at få sparring på konkrete udfordringer eller til at få inspiration til hvordan du kan arbejde med at udvikle dine lederkompetencer. Pris: Kurserne 1), 2), 3) og 4) koster kr. ekskl. moms pr. kursus. Kursus 5) koster kr. ekskl. moms. Rabat ved samtidig bestilling af alle 5 kurser. Samlet pris kr. ekskl. moms. Du sparer kr. Tilmelding til alle 5 kurser giver fortrinsret ved overtegning på de enkelte kurser. Praktiske oplysninger: Møderne afholdes Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, København. Instruktør er direktør og konsulent Susanne Teglkamp Tilmeld dig på eller kontakt os på info@teglkamp.dk

11 8. Kompetenceudvikling som middel til at tiltrække og fastholde medarbejdere Har du råd til at miste dine medarbejdere? Teglkamp & Co. har udviklet et anderledes koncept, hvor du kan fastholde dine medarbejder gennem kompetenceudvikling. Det er der økonomi i. Konceptet indeholder både proces og værktøj. Hent den uddybende beskrivelse på eller kontakt os på 9. Opslåede lederstillinger Vi udvælger og bringer hver måned i vores nyhedsbrev 5 lederstillinger, som lige nu er slået op på jobportalen StepStone. I denne måned har vi udvalgt: Manager, Quality Assurance Biogen Idec Denmark KAM / Business Developer Hays Shipping Manager L 4 UNICEF Supply Division Projektchef og 3 projektledere Københavns Universitet Divisionsdirektør Wingmanager A/S Se alle de øvrige ledige lederstillinger på vores hjemmeside Stillingerne vises i samarbejde med jobportalen StepStone A/S

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

Coaching Analysen 2005

Coaching Analysen 2005 Coaching Analysen 2005 Gennemført i samarbejde mellem: Metode og udtræk Metode m.v. E-mail baseret spørgeskema Web-model PID, TCC * og Børsen Antal svar: 1241 (sidste år 1463. Dobbelt antal spørgsmål i

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.700 Kære læser! Så står sommerferien for døren for de flestes vedkommende. Måske har du i løbet af sommeren en ledig stund, hvor du har

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

Etik og relationer fra et kommunalt perspektiv

Etik og relationer fra et kommunalt perspektiv Etik og relationer fra et kommunalt perspektiv Nyhedsbrev nr. 2 November 2012 Relationel etik en grundsten til moderne personaleledelse En blæsende og smuk efterårsdag ved de vestsjællandske kyster mødes

Læs mere

Lederes Behov for Sparring

Lederes Behov for Sparring 2018 Lederes Behov for Sparring CHRISTIAN STADIL Stadil Advice Oktober 2018 Forord I forbindelse med fejringen af mine 20 år som selvstændig d. 1/10-18 og startskuddet på min nyeste virksomhed Stadil Advice,

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

Bueskyttens læring til lederne

Bueskyttens læring til lederne 1 Bueskyttens læring til lederne Vi sad 3500 ledere nede i konferencesalen, da han pludselig dukkede op på scenen foran os med en stor konkurrencebue. Han lagde en pil på, trak linen og pilen baglæns alt

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling Modul 7

Strategisk kompetenceudvikling Modul 7 Strategisk kompetenceudvikling Modul 7 jari@kea.dk Tlf: 2344 4682 Vi starter op med 15 min. summen om sidste gang og litteratur til denne gang Oplæg fra jer! Litteratur til i dag Vigtigt? Spørgsmål? Refleksioner?

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE 0. - 5. ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE 1 KRAGELUNDSKOLEN www.kragelundskolen KRAGELUNDSKOLEN

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Af: Anne Tang Thomsen, Konsulent i Teglkamp & Co. og Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I sommeren 2017 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Networking er mange ting og ikke altid så nemt. Særligt det at være opsøgende har vi danskere lidt svært ved. Derfor har

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER 14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER UDBYTTE Du får overblik over, hvor du allerede er godt med, og hvor du med fordel kan sætte ind for at styrke din virksomhed.

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Tak til alle der bidrog til undersøgelsen om fusioner og store organisationsændringer. Vi fik i

Læs mere

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen?

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen? Krise er en voldsom hændelse, der ændrer den berørtes opfattelse af sin omverden. Det være sig sorg, følelsen af tab ved f.eks. skilsmisse, sygdom eller en trafikulykke. Hvad er stress? Er lidt stress

Læs mere

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at Ledelsesværdier Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at koordinere den samlede indsats. Billederne

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 7 4. årgang Kære læser! Det er rigtig svært at få succes med fusioner. Når der er så få ubetingede succeser, kan det nok give mening at kigger lidt på, hvad det er, der tilsyneladende

Læs mere

NYHEDSBREV AUGUST 2004

NYHEDSBREV AUGUST 2004 NYHEDSBREV AUGUST 2004 Kære læser! Sommerferien er slut for de flestes vedkommende. Selvom sommeren først kom sent, håber jeg, at det er lykkedes jer at få ladt batterierne op. I dette nyhedsbrev har Mikael

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

Apotekerne vil drive en virksomhed med visionær ledelse og veluddannede medarbejdere og løbende vedligeholde de relevante kompetencer.

Apotekerne vil drive en virksomhed med visionær ledelse og veluddannede medarbejdere og løbende vedligeholde de relevante kompetencer. Danmarks Apotekerforenings Ledelsesudviklingsprogram for apotekere Tilmeldingsfrist 30. oktober Programmet består af disse elementer: Ledermåling Læs mere Individuel coaching Læs mere Grundmodul 2 dage

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere

Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere Julekalendere er et hyggeligt indslag i hverdagen. En julekalender skal være nem og hurtig at gå til - citat fra

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE OKTOBER 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE OKTOBER 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE OKTOBER 2006 3. årgang Kære læser! Hvis du vil have en god karriere, er du nødt til selv at sætte retning og ikke mindst selv tage ansvar. For at kvalitetstjekke om du er på rette

Læs mere

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN BØRNEINDBLIK 5/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 5/2014 1. ÅRGANG 3. JUNI 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FOLKESKOLEREFORMEN ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN Omkring fire ud af ti elever i 7.

Læs mere

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører:

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører: Ledelse af borger og patientforløb på tværs af sektorer Et lederudviklingsforløb for ledere i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og ved Aarhus Universitetshospital Hold 1, 2014 LOGBOG Denne logbog tilhører:

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse Ledelsesevaluering Inspiration til forberedelse og gennemførelse At gennemføre en ledelsesevaluering kræver grundig forberedelse for at give et godt resultat. Her finder I inspiration og gode råd til at

Læs mere

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 4 26,7% Asiatisk 3 20,0% Afrikansk 0 0,0% Nordeuropæisk 0 0,0% Vesteuropæisk 2 13,3% Østeuropæisk 4 26,7% Sydeuropæisk 1 6,7% Anden 1 6,7% I alt 15 100,0% Hvor

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Har din virksomhed en

Har din virksomhed en SÅDAN Har din virksomhed en SÅDAN rekrutteringsstrategi? DI SeRViCe DI giver dig gode råd til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere Kampen om medarbejderne er i gang Medarbejderne er et af de vigtigste

Læs mere

Nyhedsbrev for oktober 2009

Nyhedsbrev for oktober 2009 Nyhedsbrev for oktober 2009 Indhold i denne udgave Kunsten at netværke 1 Kunsten at lede 1 Team Boyatzis 2 At lære er at gøre 3 Led ved ledelse 4 Kompetente bestyrelser 5 Kunsten at netværke På AOM konferencen

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU Mellemlederne hos KD Gruppen brugte for meget tid på drift og detaljer. De løb hurtigere og hurtigere for at nå mere og mere selv, mens

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Tryg base- scoringskort for ledere

Tryg base- scoringskort for ledere INSTITUTIONENS NAVN OG ADRESSE: INSTITUTIONENS LEDER: INSTRUKTØRENS NAVN: STARTDATO Tryg base- scoringskort for ledere Et værktøj til at evaluere din organisation før og efter jeres udviklingsarbejde med

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål?

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? Meget kvalificerede undervisere og udbytterige forelæsninger måden stoffet er blevet formidlet på har gjort, at jeg

Læs mere

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser 14 Hvorfor et ledelsesgrundlag? Center for Akut- og Opsøgende Indsatser består af flere forskellige afdelinger, som opererer under forskellige paragraffer

Læs mere

Guide om ligestilling og ansættelse. Praktiske råd om hvad du kan gøre

Guide om ligestilling og ansættelse. Praktiske råd om hvad du kan gøre Guide om ligestilling og ansættelse Praktiske råd om hvad du kan gøre Drejebog til brug for rekruttering og ansættelsesinterview Kære ansætter! Din arbejdsplads står overfor at skulle ansætte en ny medarbejder.

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2007 4. årgang Kære læser! Ledelse er ikke bare ledelse. At lave skiftet fra at have direkte ledelse af medarbejdere til at lede gennem ledere er faktisk en stor udfordring,

Læs mere

På hvilket område er du leder? Procent Antal Børne området 28% 212 Skole området (inkl. SFO, Klub, Ungdomsområdet)

På hvilket område er du leder? Procent Antal Børne området 28% 212 Skole området (inkl. SFO, Klub, Ungdomsområdet) Tabel 1 Hvor mange år har du i alt været leder (medregnende både dit nuværende og alle dine tidligere lederjobs inkl. lederjobs i andre kommuner/og/eller sektorer)? Mindre end ét år 2% 16 1-5 år 14% 110

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Jobcenter Horsens søger pr. 1. marts 2017 en leder til afdelingen Forsikrede ledige. Jobsøgende ledige og virksomheder skal opleve et Jobcenter Horsens,

Læs mere

PROGRAM FOR FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2018

PROGRAM FOR FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2018 PROGRAM FOR FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2018 MØDESTED Café Cadeau, H.C. Ørsteds Vej 28, 1879 Frederiksberg C. Facilitator: Lars Ginderskov TID MEDBRING 08.45-14.00 mandage og onsdage Bærbar computer, madpakke

Læs mere