Bevillingsaftale for bevilling 12 Kommunale ejendomme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bevillingsaftale for bevilling 12 Kommunale ejendomme"

Transkript

1

2 Bevillingsaftale Bevillingsaftale for bevilling 12 Kommunale ejendomme Bevillingsaftalen er indgået mellem Økonomiudvalget og Ejendomschefen for bevilling 12 Kommunale ejendomme. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål. Bevillingsaftalens mål baseres på Byrådets seks overordnede politiske mål for budget : Bæredygtig økonomi Tage hånd om de mest sårbare Sundhedsfremme og forebyggelse Attraktiv kommune Bæredygtig miljø- og klimaindsats Fagligt bæredygtige miljøer Målene for bevilling 12 Kommunale ejendomme skal ligeledes understøtte Økonomiudvalgets mission og vision. Mission Økonomiudvalgets mission er gennem overblik og sammenhæng at sætte rammer for drift og udvikling. Vision Økonomiudvalgets vision er at sikre et bæredygtigt fundament for Silkeborg Kommune, der understøtter service, udvikling og trivsel. I handlingerne udvises tillid, respekt og mod. Mål for bevilling 12 Kommunale ejendomme. På de følgende sider fremgår målene for bevilling 12 Kommunale ejendomme, der skal være medvirkende til at opfylde Byrådets seks overordnede politiske mål. Målene i bevillingsaftalen afspejler udvalgets prioritering af Byrådets seks overordnede mål. Mål, der skal indgå i Byrådets kvalitetskontrakt, er angivet med (K). Mål Handlinger Succeskriterium Effektivisering og professionalisering af fælles ejendomsdrift i Silkeborg Kommune ved at ensrette og systematisere arbejdsgange. Ved implementering af digitale styringsværktøjer (fra leverandørerne Pancomp og Digital Bygnings Data). Styringsværktøjerne indeholder: a) ordre- og tidsregistrering, b) vedligeholdelsessystem c) energisystem d) tegningsoversigter Implementering af digitale styringsværktøjer skal mindske tid til administration og dermed understøtter kerneopgaven. Endvidere styrke den driftsmæssige ledelse. At styringsværktøjerne er implementeret. Overdragelsesproces for ejendomsdrift i Handicap og Psykiatri igangsættes. Ejendomsdriften i Handicap og Psykiatri overdrages til Ejendomme

3 Bevillingsaftale Beregning af nøgletal for hvert driftsområde. Nøgletal foreligger. Forenkling af arbejdsgange i Rengøring Forsøg med ny teknologi som vaske- og støvsugerrobotter. Pilotprojekter er igangsat. Dialogbaseret Rengøring implementeres i de institutioner hvor Ejendomme varetager rengøringen. At implementere Dialogbaseret Rengøring I samarbejde med institutionerne. Styrke dialogen mellem den enkelte institution og Rengøring. Iværksætte initiativer, som understøtter forandringsprocessen. I er Dialogbaseret Rengøring implementeret i 80 % af de institutioner hvor Ejendomme varetager rengøringen. Ejendomme sigter i mod at fastholde målsætningen på 2% reduktion af CO2-udledningen fra driften af Silkeborg Kommunes ejendomme. Løbende forbedringer af energistyringen. Implementering af energibesparende projekter. En opnået reduktion på 2% af CO2-udledningen fra driften af Silkeborg Kommunes ejendomme.

4 Bevillingsaftale Forudsætninger Bevillingsaftalen har til formål: at fastlægge hvordan udvalget konkretiserer Byrådets mål, som de fremgår af Oplæg til målaftale. at synliggøre fokusområder inden for fagområdet. at angive mål til Byrådets kvalitetskontrakt. at præcisere, hvilke politiske forventninger, der samlet set er til den service, der skal ydes indenfor de givne økonomiske rammer. 1. Økonomisk oversigt Nedenstående er en økonomisk oversigt for bevillingen. Ønskes mere detaljerede oplysninger om økonomiske baggrundsvariable, henvises til budgetforudsætningerne for bevillingen. Netto 1000 kr. i prisniveau Fælles Ejendomsdrift Byfornyelse Driftssikring af boligbyggeri Ældreboliger I alt Anlæg 2. Aktuelle udfordringer Med realiseringen af Fælles Ejendomsdrift i Silkeborg Kommune er kulturforandring et vilkår, som samtidig fordrer, at vi gør mange ting på nye måder både i egen organisation og i hele Silkeborg Kommune. 2.1 Forenkling og ensretning Centralisering af ejendomsdriften i Silkeborg Kommune har medført et behov for ensretning og forenkling, idet mange arbejdsgange ved sammenlægningen har været meget forskellige. Der er behov for initiativer, som trimmer og forbedre de interne arbejdsrutiner. Endvidere behov for at indføre nye digitale styringsværktøjer, som giver overblik og optimerer opgaveløsningen for derved at frigøre ressourcer. 2.2 Økonomi For at skabe gennemsigtighed i forhold til udgifter er der behov for nøgletal, som fortæller, hvad en kvadratmeter koster. Idet driftsområderne er meget forskellige, er det nødvendigt at udarbejde nøgletal for hvert driftsområde. Nøgletal skal danne grundlag for benchmarking og være med til at kvalificere økonomiske analyser. Endvidere er der behov for nøgletal til beregning af ny kvadratmeterpris i tilfælde af ændringer i antallet af kvadratmeter - reduktion eller forøgelse. 3. Beskrivelse af serviceniveau Med indførelsen af Fælles Ejendomsdrift har Ejendomme overtaget 65 institutioner, som ikke tidligere har haft tilknyttet teknisk servicepersonale. I Ejendomme sikrer vi, at alle institutioner får den rigtige service til den rigtige tid. Det betyder, at der vil ske en harmonisering af serviceniveauet, hvorfor nogle institutioner vil opleve lavere serviceniveau.

5 Bevillingsaftale 3.1 Service Level Agreement (SLA) Formålet med en Service Level Agreement er, at sikre forventningsafstemning for samarbejdet mellem driftsafdelingen og Ejendomme. Aftalen fastlægger serviceniveau, roller og ansvar samt procedurer for samarbejdet. Endvidere har den til formål at sikre et konstruktivt grundlag for samarbejde så begge parter oplever det som gensidigt forpligtende. Service Level Agreement beskriver de vilkår og betingelser, hvorunder Ejendomme yder service til driftsafdelingerne i Silkeborg Kommune. 3.2 Plejeplaner Ejendomme har i samarbejde med Entreprenørgården udarbejdet plejeplaner for grønne arealer med tre forskellige serviceniveauer. Plejeplanerne henvender sig til: 1. skoler og SFO, 2. børnehaver og integrerede institutioner samt 3. plejecentre. Plejeplanerne er tilpasset det enkelte driftsområde. 3.3 Planlagt indvendig vedligeholdelse Ejendomme sætter fokus på løbende indvendig vedligeholdelses af Kommunens ejendomme. Vedligeholdelsen sættes i system således, at den sker i en prioriteret rækkefølge med udgangspunkt i en bygningsfaglig vurdering. 3.4 Digitalisering I Ejendomme satser vi på digitale medier. Institutioner henvender sig til Teknisk Service via et webbaseret system, som kan tilgås fra iphone, ipad og PC. Alle medarbejdere benytter en iphone og modtager, direkte on-the-spot, de opgaver, som institutionerne ønsker udført. Opgaverne bliver løst i prioriteret rækkefølge. 3.5 Zoomin På Zoomin har Ejendomme flere faner: Fælles Ejendomsdrift, forsikring og risikostyring, Teknisk Service hjælp, hvor institutionerne kan søge informationer og svar på eventuelle spørgsmål. 4. Opfølgning på mål og budget Der følges op på ovenstående mål og budget i forbindelse med de større årlige budget- og målopfølgninger, der gennemføres ultimo januar (status på det forgangne år), marts, juni og oktober. Der kan derudover forekomme ad-hoc opfølgninger efter behov. Målene kan ved budgetopfølgningerne justeres som følge af lovændringer eller beslutninger, ændrede rammebetingelser mv. I denne forbindelse sikres sammenhæng mellem de justerede mål og budgettet. Ved budgetoverskridelser iværksættes korrigerende handlinger, således årets budget overholdes.

6 BUDGETFORUDSÆTNINGER Bevilling 12 Kommunale ejendomme Bevilling 12 Kommunale ejendomme, er ansvarlig for ejendomsdriften af størstedelen af Silkeborg Kommunes ejendomme. Ejendommes opgave er at danne rammerne for driftsområdernes kerneopgaver, og derved give medarbejdere i Silkeborg Kommunes ejendomme de bedst mulige betingelser for at udføre de daglige arbejdsopgaver. I budget er der indarbejdet en samlet rammebesparelse på 8,7 mio. kr. De 5,3 mio. kr. vedrører besparelsen fra 2012, og de resterende 3,4 mio. kr. vedrører effektiviseringskravet på 2 % i. Fælles Ejendomsdrift kr. * -priser 2012 Netto * Bevillingsflytninger til budgetopfølgning pr. 31. oktober 2011 (netto t.kr.) og pr. 31. marts 2012 (netto 209 t.kr.) er ikke indeholdt. Ovenstående angiver budget til drift og vedligeholdelse af størstedelen af Silkeborg Kommunes ejendomme. for Fælles Ejendomsdrift fordeles ud på driftsområderne, som følger: Driftsområde kr. -priser Kommunale ejendomme* Brand og redning Kultur og Fritid Skoler Børn og Familie Social Service Handicap Ældreområdet I alt * Kommunale ejendomme og arealer ejet af Økonomiudvalget. Bevilling 12 Kommunale ejendomme, dækker over to centrale driftsenheder: Rengøring Teknisk Service Rengøring Rengøring er inddelt i fem geografiske områder; Nord, Syd, Øst, Vest og Centrum. Hvert område ledes af en serviceleder. Servicelederen har personaleansvar og kontakt til arbejdsstedet. Rengøring er i budgetteret med i alt 166 fuldtidsstillinger, heraf 156 rengøringsassistenter, en sektionsleder, fem serviceledere, en driftstræner og tre administrativmedarbejdere. Lønbudgettet er budgetlagt med udgangspunkt i input fra SD-Løn. Personaleforsikringer indeholder udgifter til arbejdsulykke forsikring, ansvarsforsikring og erhvervssygdomsforsikring. Satserne er fastlagt centralt. Kurser, telefon, tjenestekørsel og beklædning er budgetteret med udgangspunkt i budget 2012 PL-fremskrevet.

7 BUDGETFORUDSÆTNINGER Bevilling 12 Kommunale ejendomme Udover personale relateret omkostninger er der på driftsenheden afsat midler til: Kontorhold, administrationsbidrag, husleje, teknologileje, møder og rejser Drift og vedligehold af maskiner. Drift og vedligehold af 17 biler 3,8 mio. kr. til indkøb af rengøringsmidler mv. 2,4 mio. kr. til nyanskaffelser. Timesatsen for Rengøring indeholder ovenstående elementer, og er i budgetteret til 244 kr./time. Rengøring leverer hovedsagelig ydelser til ejendomme beliggende på bevilling 12 Kommunale ejendomme (54,8 mio.kr.), men leverer også ydelser til ejendomme udenfor bevillingen (2,6 mio.kr.). Teknisk Service Teknisk Service er inddelt i tre geografiske områder; Nord, Syd og Øst. Hvert område ledes af en områdeleder, som har personaleansvaret for 3-4 teams á ni medarbejdere. Hvert team har en teamkoordinator til at koordinere opgaverne. Teknisk Service er i budgetteret med i alt 84,37 fuldtidsstillinger, heraf 79,37 teknisk servicemedarbejdere, en sektionsleder, tre områdeledere og en administrativmedarbejder. Lønbudgettet er budgetlagt med udgangspunkt i input fra SD-Løn. Personaleforsikringer indeholder udgifter til arbejdsulykke forsikring, ansvarsforsikring og erhvervssygdomsforsikring. Satserne er fastlagt centralt. Kurser: Telefon: Tjenestekørsel: Beklædning: Kursusudgifter til administrativt personale Mobil kr. pr. medarbejder og Afaria 600 kr. pr medarbejder km. pr. fuldtidsansat. Arbejdstøj kr. pr. medarbejder og sikkerhedssko 800 kr. pr. medarbejder. Udover personale relateret omkostninger er der på driftsenheden afsat midler til: Kontorhold, teknologileje, møder og rejser Drift og vedligehold af maskiner. Drift og vedligehold af 12 biler kr. pr. team til små indkøb, såsom søm, skruer, værktøj m.v. Timesatsen for Teknisk Service indeholder ovenstående elementer, og er i budgetteret til 313 kr./time. (Timepris 258 kr./time og overhead 55 kr./time). Teknisk Service leverer hovedsagelig ydelser til ejendomme beliggende på bevilling 12 Kommunale ejendomme (28,9 mio. kr.), men leverer også ydelser udenfor bevillingen (4,5 mio. kr.). Bygningsudgifter Udgifter til service, drift og vedligeholdelse af bygningsmassen er budgetteret, som angivet nedenfor: Indvendig vedligeholdelse Teknisk service står for de forbyggende indvendige vedligeholdelsesopgaver. Ved forebyggende vedligeholdelsesopgaver forstås, de opgaver, som gennemføres inden der opstår skader. Teknisk Service står endvidere for akutte vedligeholdelsesopgaver som for eksempel pludselige nedbrud af tekniske installationer, storm- og vandskader, hærværks- og indbrudsskader med videre. Disse skader skal udbedres straks for at begrænse yderligere skader på bygningerne.

8 BUDGETFORUDSÆTNINGER Bevilling 12 Kommunale ejendomme består af to dele: Udgifter til Teknisk Service timer Udgifter til materialeindkøb, afregning af eksterne ydelser fx håndværker, samt serviceaftaler fx elevatoreftersyn og Brand & Redning. Klimaskærm I budget er der ikke afsat midler til klimaskærm i driftsbudgettet. Dette skyldes, at udgifter til vedligeholdelse af klimaskærm er budgetteret på anlæg. Udenomsarealer Ejendomme har i samarbejde med Entreprenørgården udarbejdet tre plejeplaner for pleje og vedligehold af de grønne arealer. Der er en plejeplan for henholdsvis 1) skoler og SFO, 2) børnehaver og integrerede institutioner og 3) plejecentre. Plejeplanerne er tilpasset det enkelte driftsområde og er udarbejdet med forskellige serviceniveauer. er udarbejdet med udgangspunkt i et tilbud fra Entreprenørgården for Tilbuddet for pleje og vedligehold af de grønne arealer er udarbejdet i henhold til de aftalte plejeplaner. Vinterbekæmpelse er budgetteret i puljer fordelt på de forskellige driftsområder. til vinterbekæmpelse bygger på en opgørelse fra Entreprenørgården baseret på de seneste tre år. Puljerne til vinterbekæmpelse fordeler sig således: Driftsområde kr. -priser Skoler og SFO 350 Børnehaver og Integrerede institutioner 200 Kommunale ejendomme 90 Plejecentre og ældreinstitutioner 50 Idrætsfaciliteter 50 Rengøring Rengøring varetager rengøringsopgaver i størstedelen af Silkeborg Kommunes ejendomme. Rengøringsbudgettet for er udarbejdet med udgangspunkt i Rengørings beregnede kontraktsum i 2012 PL-fremskrevet, og budgetlagt på de enkelte ejendomme. Udover den almindelige rengøring, er der i budget afsat midler til måtteservice og vinduespudsning. til måtteservice og vinduespudsning fordeler sig således: Driftsområde kr. -priser Skoler og SFO 650 Børnehaver og Integrerede institutioner 430 Administrationsbygninger m.v. 980 Idrætsfaciliteter 140 Skatter, afgifter og forsikringer Skatter, afgifter og forsikringer indeholder udgifter til ejendomsskat, hybridnet, licens, rottebekæmpelse, skorstensfejning, renovation, bygningsforsikringer, løsøreforsikring og lignende. er udarbejdet med udgangspunkt i budget 2012 PL-fremskrevet. Forbrug (El, vand og varme) Forbrugsbudgettet for er udarbejdet på baggrund af skønnede udgifter for 2012 PLfremskrevet. De skønnede udgifter i 2012 er baseret Ejendommes bud på forbrug i de enkelte ejendomme, samt de faktiske variable enhedspriser og faste omkostninger for hver forsyningsform oplyst af de enkelte forsyningsselskaber.

9 BUDGETFORUDSÆTNINGER Bevilling 12 Kommunale ejendomme Specifikation af anvendte enhedspriser: Varme Forsygningsselskab/Brændsler Enhedspriser 2012 Kr./MWh Silkeborg Forsyning 446 Kjellerup Fjernvarme 250 Gjern Varmeværk 420 Ans Kraftvarmeværk 620 Fårvang Varmeværk 390 Naturgas 611 Olie 950 Bio-olie 785 Enhedspris på El: Kr./MWh og enhedspris på vand: 35 Kr./m3. Hvis der i løbet af sker væsentlige ændringer, som har indflydelse på forbruget, vil dette forsøges reguleret løbende. Pris- eller mængdeændringer kan specielt påvirke budgettet væsentligt, f.eks. et ekstremt koldt eller varmt år eller en stigning i energipriserne fra forsyningsselskaberne. Indleje I forbindelse med indførelsen af Fælles Ejendomsdrift pr. 1. januar 2012, er størstedelen af aftaler om indleje af lokaler samlet i Ejendomme. Disse lokaler stilles til rådighed for driftsområderne på samme måde, som lokaler ejet af Silkeborg Kommune. for indleje af lokaler er budgetteret med udgangspunkt i de forventede reelle indleje udgifter i 2012 PL-fremskrevet. Nedenstående oversigt angiver de lokaler, der forventes indlejet i : Tandskovvej 15, Silkeborg Lillehøjvej 29, Silkeborg Gjern SFO, Skovvejen 6, Gjern Kragelund SFO - Pavillon, Frederiksdalvej 9A, Silkeborg Sjørslev SFO, Sognegårdsvej 41, Kjellerup Klub Jupiter, Resedavej 105, Silkeborg Silkeborg Ungdomsskole - Pavillon, Oslovej 2, Silkeborg Slugten, Arendalsvej 301, Silkeborg Klokkeblomst, Skærskovvej 12A, Silkeborg Laven Børnehave, Møgeløvej, Silkeborg Børnehuset Ans, Skovareal matr. Nr. 11e, Tange by Granly, Gjessøvej 40D, Silkeborg Dybkærgården, Arendalsvej 270, Silkeborg Gjern Børnegård, Troldbjergvej 4, Gjern Børnehuset Søholt, Lindevænget 1-5, Silkeborg Frederiksberggårdens børnehave, Frederiksberggade 60-62, Silkeborg Kjellerup Genoptræningscenter, Vestergade 23A, Kjellerup Decentral Træning, Borgergade 151, Silkeborg Område Øst Sygeplejen, Nørretorv, Silkeborg Enghusene, Kejlstrupvej 30, Silkeborg Misbrugscentret, Chr. 8. vej 2, Silkeborg Medborgerhuset Toftebjerg, Rølikevej 3, Them Jobcentret, Drewsensvej 60, Silkeborg Før indførelsen af Fælles Ejendomsdrift blev der opkrævet leje for nogle interne lejemål. Dette er bragt til ophør, fordi der generelt ikke opkræves leje for driftsområders benyttelse af lokaler. Dette dog med undtagelse af lejemål beliggende udenfor bevilling 12 Kommunale ejendomme, hvor lejen indgår i takstberegninger eller lignende.

10 BUDGETFORUDSÆTNINGER Bevilling 12 Kommunale ejendomme Pulje til vagtordning på skoler Der er budgetlagt med en pulje på t.kr. til vagtordning på skolerne. Dansikring forventes at skulle varetage denne opgave i, og puljen er derfor fastlagt med udgangspunkt i aftalen for 2012 PL-fremskrevet. Pulje til tyverisikring af børnehaver og integrerede institutioner Der er budgetlagt med en pulje på 121 t.kr. til tyverisikring af børnehaver og integrerede institutioner. Pulje til aktivitetsændringer på administrationsbygninger Der er budgetlagt med en pulje på 850 t.kr. til aktivitetsændringer på administrationsbygninger, herunder Silkeborg Rådhuset. Støttet byggeri ydelser på realkreditlån Området omfatter alene eksisterende lån, da der i dag udelukkende gives statslig støtte. Kommunalstøtte gives dog stadig i form af anlægstilskud Byfornyelse kr. -priser 2012 Netto Ydelsesstøtten til realkreditlånene følger indeksudviklingen og aftrappes i takt med afdragene Driftssikring af boligbyggeri kr. -priser 2012 Netto Ydelsesstøtten til realkreditlånene følger indeksudviklingen og aftrappes i takt med afdragene. Ydelsesstøtten vedrører familie- og ungdomsboliger, der har fået tilsagn inden 1. januar 1998 og private andelsboliger, der har fået tilsagn inden 1. april Endvidere omfatter funktionen ungdomsboligbidrag til ungdomsboliger opført efter 1998 samt ydelsesstøtte til renovering af kollegier Ældreboliger kr. -priser 2012 Netto Ydelsesstøtten til realkreditlånene følger indeksudviklingen og aftrappes i takt med afdragene. Ydelsesstøtten vedrører almene ældreboliger, der har fået tilsagn inden 1. januar 1998.

11

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftalen er indgået mellem Børne- og Ungeudvalget og afdelingschefen for bevilling 41 Skoler. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål.

Læs mere

UDKAST TIL BUDGETFORSLAG 2014-2017. Specifikke oplysninger

UDKAST TIL BUDGETFORSLAG 2014-2017. Specifikke oplysninger UDKAST TIL BUDGETFORSLAG - Specifikke oplysninger I N D H O L D S F O R T E G N E L S E materiale Side Økonomiudvalget: 2. Renter... 2 3. Finansforskydninger... 4 4. Lån... 6 5. Tilskud og udligning...

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Synergi mellem områder Vedrørende: Særlige opmærksomhedspunkter i Rambølls rapport Sagsnavn: Ejendomsservice Sagsnummer: 82.00.00-A00-3-13 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Kommunale Ejendomme hører under Udvalget for Miljø og Plan, og har et oprindeligt samlet budget

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

103 Forsikring, beredskab og bygninger

103 Forsikring, beredskab og bygninger 103 Forsikring, beredskab og bygninger OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Forsikringer Risikostyring Arbejdsskadeerstatninger AES Beredskab Bygningsvedligeholdelse Faste ejendomme, ejendomsadministration beboelsesejendomme

Læs mere

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftalen er indgået mellem Børne- og Ungeudvalget og afdelingschefen for bevilling 41 Skoler. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål.

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

Bevilling 12 Kommunale ejendomme

Bevilling 12 Kommunale ejendomme Bevilling 12 Kommunale ejendomme Netto 1000 kr. i prisniveau Arealer 945 945 945 945 945 Beboelse -613-775 -775-775 -775 Andre faste ejendomme -1.921-6.089-6.089-6.089-6.089 Byfornyelse 1.259 1.291 1.321

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Høringsnotat fælles ejendomsdrift

Høringsnotat fælles ejendomsdrift 19-05-2015 Kit Kristine Meyer Direkte: 7257 7338 Mail: kit@jammerbugt.dk Sagsnr.: 82.00.00-G00-4-12 Høringsnotat fælles ejendomsdrift I forbindelse med høring vedrørende fælles ejendomsdrift i Jammerbugt

Læs mere

1. Kvalitetsmål for Daginstitutionen Alderslyst for 2018:

1. Kvalitetsmål for Daginstitutionen Alderslyst for 2018: Aftale mellem Daginstitutionen Alderslyst og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børne- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige

Læs mere

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftalen er indgået mellem Børne- og Ungeudvalget og afdelingschefen for bevilling 41 Skoler. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål.

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Aftale mellem Silkeborg Kommunes Børnehandicapcenter (BHC) og afdelingschefen for Handicap og Psykiatri

Aftale mellem Silkeborg Kommunes Børnehandicapcenter (BHC) og afdelingschefen for Handicap og Psykiatri Aftale mellem Silkeborg Kommunes Børnehandicapcenter (BHC) og afdelingschefen for Handicap og Psykiatri 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem centerlederne

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo august 3.

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1. s primære opgaver De primære aktiviteter er arbejdet med at holde kommunens bygninger og ejendomme i en god funktionel stand, sikre at lovkrav om bygningsdrift overholdes, styre det daglige energiforbrug

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Forudsætninger for budgettet Udgangspunktet for budgetlægningen for 2009-2012 har været det vedtagne budget 2008. I budgetaftalen for 2008 var forudsat en række ændringer, som først havde fuld effekt fra

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Bevilling 55 Ejendomme og service

Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling Ejendomme og service hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen, der administreres af Center for Ejendomme og Drift omfatter: Bygnings- og boliggruppen,

Læs mere

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme

Kommunale Ejendomme Budget Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Kommunale ejendomme Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Kommunale Ejendomme hører under Udvalget for Miljø og Teknik, og har et samlet budget på 56,4

Læs mere

Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen

Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børn- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Bolig- og Ejendomsudvalget (inkl. modposter andre

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service Punkt 4. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af teknisk service 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres om og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne

Læs mere

Strategi Energi Viborg A/S

Strategi Energi Viborg A/S Strategi 2018 2022 Energi Viborg A/S Energi Viborg A/S vision Energi Viborg vil gennem en professionel og målrettet indsats sikre og udbygge sin position som et stærkt og kompetent multiforsyningsvirksomhed

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Bolig- og Ejendomsudvalget U 27.929 2.188 26.629-1.300-1.300

Læs mere

Forankring: Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og Byrådet.

Forankring: Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og Byrådet. NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Økonomisk Afdeling Økonomiske Politik for Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og vedtages af det

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Mission Børne- og Ungeudvalgets mission er at etablere, vedligeholde og udvikle rammer for et godt børneliv.

Mission Børne- og Ungeudvalgets mission er at etablere, vedligeholde og udvikle rammer for et godt børneliv. Aftale mellem Solbo og Afdelingschef for Handicap- og Psykiatriafdelingen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem sektionslederen og den budgetansvarlige

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 470 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Aftale mellem Daginstitutionen 3-Høje og dagtilbudschefen

Aftale mellem Daginstitutionen 3-Høje og dagtilbudschefen Aftale mellem Daginstitutionen 3-Høje og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børn- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE Erfaringer med optimering af ejendomsdrift og arealoptimering i anvendelsen af kommunens ejendomme gennem Effektiviseringsstrategien Vores bygninger. DAGSORDEN 1. Vision

Læs mere

Besparelseskatalog budget

Besparelseskatalog budget Besparelseskatalog budget 2010-2014 Fagudvalg: Alle udvalg Udvalget for Børn og Familie Dagtilbud 05.25.11 511010 Dagplejen: Nedgang i pladser (befolkningsprognose) -972-972 -1.134-1.296-1.458 05.25.11

Læs mere

100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer

100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer Teknik & Havneudvalget 100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer Drift -110-110 -110-110 Nettodrift/anlæg -110-110 -110-110 Der er i budgettet afsat ca. 1,1 mio. kr.

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

Generelle budgetoplysninger

Generelle budgetoplysninger Indledning Grundlaget for det vedtagne budgettet er dels politiske prioriteringer jf. budgetaftalen for 2019 samt administrationens udarbejdede budgetoplæg, hvor der er: korrigeret for nye love korrigeret

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

Høring om ændrede principper for ejendomsadministration i Holstebro Kommune.

Høring om ændrede principper for ejendomsadministration i Holstebro Kommune. .1 Til alle fagudvalg og høringsberettigede bestyrelser i Holstebro Kommune Dato: 14-12-2012 Sagsnr.: 041801-2007 Henv. til: Poul Munk-Poulsen Tlf.: 9611 7660 Høring om ændrede principper for ejendomsadministration

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Vi vil yde en imødekommende og helhedsorienteret service til borgere og erhvervsliv baseret på et fagligt kvalificeret grundlag. Vi er nemme at komme

Læs mere

nærmeste kr.): Restbudget 2017 Kulturelle aktiviteter Folkeoplysende voksenundervisning

nærmeste kr.): Restbudget 2017 Kulturelle aktiviteter Folkeoplysende voksenundervisning er: Justering af internt organisatorisk samt borgerrettede puljer (løn, tjenestemænd, folkeoplysning, aktivitetstilskud mv.) Flere ØU 1 Administrationen vurderer, at de interne organisatoriske puljer vedr.

Læs mere

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune 1 Økonomisk Politik, 2014-2017 1. Indledende bemærkninger omkring styringsværktøjer Den økonomiske politik fokuserer primært på styringen via økonomiske

Læs mere

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv.

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv. 2014 - Tekniske administrative ændringsforslag Nr. Politisk udvalg 1 Økonomiudvalget 2 Økonomiudvalget Ændringsforslag Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner

Læs mere

Aftale mellem Daginstitutionen Alderslyst og dagtilbudschefen

Aftale mellem Daginstitutionen Alderslyst og dagtilbudschefen Aftale mellem Daginstitutionen Alderslyst og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børn- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

MIDTJYSK BRAND & REDNING

MIDTJYSK BRAND & REDNING 1 095 U 52.841.587 52.830.000 52.830.000 52.830.000 52.830.000 I 52.946.937 52.830.000 52.830.000 52.830.000 52.830.000 F1 U 52.841.587 52.830.000 52.830.000 52.830.000 52.830.000 F1 I 52.946.937 52.830.000

Læs mere

Fordele og ulemper ved sammenlægning af afdelingerne 1 og 19

Fordele og ulemper ved sammenlægning af afdelingerne 1 og 19 Fordele og ulemper ved sammenlægning af afdelingerne 1 og 19 Fordele Administrativt Kun et regnskab og budget Stordriftsaftaler Sårbar drift ved små enheder Bedre udligning af uforudsete udgifter Kun et

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI

BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI 2013-2016 Guldborgsund kommune Februar 2012 Fastholdelse af det økonomiske råderum Økonomiudvalget drøftede og godkendte i sit møde den 5. december 2011 budgetstrategien

Læs mere

NOTAT. Økonomisk afdeling. Økonomisk Politik for Køge Kommune

NOTAT. Økonomisk afdeling. Økonomisk Politik for Køge Kommune NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Økonomisk afdeling 18-06-2014 2014-7917 2014-73467 Økonomisk Politik for Køge Kommune Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget

Læs mere

Evalueringsnotat serviceaftaler skoler

Evalueringsnotat serviceaftaler skoler Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen ETK-Ejendomme Køge den 14. oktober 2014/MiHe Evalueringsnotat serviceaftaler skoler De fleste serviceaftaler på skoleområdet blev indgået efteråret 2013 og derfor

Læs mere

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi overblik

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi overblik Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2019 - overblik Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2018 at videreføre effektiviseringsstrategien. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Budgetrevision 31.8.2014 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 468,5 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 276223 Brevid. 2451467 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger 24. november 2016 Proces

Læs mere

Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune.

Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune. Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune. 5. april 2018. Løn og personaleafdelingen Budgetansvarlig Økonomiafdelingen Budget ramme Direktion Politikere Afdelingsleder Side 1 INDLEDNING Formålet med Grundlag

Læs mere

Baggrund for den økonomiske politik og udmøntningen af denne

Baggrund for den økonomiske politik og udmøntningen af denne Baggrund for den økonomiske politik 2014-2017 og udmøntningen af denne 1 1. Indledende bemærkninger omkring styringsværktøjer Den økonomiske politik fokuserer primært på styringen via økonomiske mål. Disse

Læs mere

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER Der er næsten garanti for besparelsesmuligheder og digitaliseringsgevinster, når KAB tilbyder sine boligorganisationer en 360 -analyse af, hvor

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Resume Pleje og Omsorg og Sundhed har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 364,6 mio.

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG

Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG Ejendomscenter PROJEKTBESKRIVELSE OPLÆG Ejendomscenter Projektbeskrivelse Baggrund: I administrationens aftale med Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling i 2014, under Internt samarbejde på tværs

Læs mere

Forslag til indførelse af Facilities Management i Silkeborg Kommune

Forslag til indførelse af Facilities Management i Silkeborg Kommune Forslag til indførelse af Facilities Management i Silkeborg Kommune 9. november 2010 Indledning Facilities Management (FM) er en måde at organisere ejendomsdriften på, hvor ansvar og kompetencer er samlet

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi. Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Sagsnr.: 2010/14376 Dato: 29-04-2011 Sag: Sagsbehandler: Udkast - Effektiviseringsstrategi Signe Friis Direktionskonsulent 1. Baggrund og

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 - Indenfor vedtaget serviceniveau Fællespulje - Børneudvalget 3.900 3.01 Provenu

Læs mere

Offentligt privat samarbejde

Offentligt privat samarbejde Kontraktbilag 4 Offentligt privat samarbejde Begrænset udbud Tilbudsfrist: 15. maj 2013 kl. 12 Indhold 4.1 Indledning... 2 4.1.1 Fælles principper for samarbejdet... 2 4.2 Organisering... 2 4.2.1 Kontrakt-

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Arealer og Ejendomme

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Arealer og Ejendomme LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Arealer og Ejendomme Ejendomsdrift Journalnr.: Dato: 18.10.016 Skrevet af: JEWI Funktionsbeskrivelse for souschef i Ejendomsdrift Stillingsbetegnelse: Souschef. Ansættelsessted:

Læs mere

Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg

Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg (negativt beløb indikerer merforbrug) (1.000 kr. Navn 2011 p/l) 2012 2013 2014 2015 DRIFTSØNSKER: Midler til vedligeholdelse af grønne, grå og sorte arealer -

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE

UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE UDVIKLING AF EJENDOMSOMRÅDET I HELSINGØR KOMMUNE Udvikling af ejendomsområdet i Udvalgsstyre Udvalgene har ansvar for egne bygninger Styring af bygningerne og ejendomsdrift foregår decentralt i udvalg.

Læs mere

Facilities Management 2013 Survey: Aktiviteter og forventninger

Facilities Management 2013 Survey: Aktiviteter og forventninger Facilities Management 2013 Survey: Aktiviteter og forventninger FM forbedrer produktiviteten for kernevirksomheden Produktiviteten skal forbedres hører vi fra alle sider. Produktivitet er produktionen

Læs mere

Strategiplan 2010 2013

Strategiplan 2010 2013 Strategiplan 2010 1. Kunden i centrum Fredensborg Forsyning A/S har som primær opgave at forsyne kunderne inden for vores tre områder: Vandforsyning Spildevand Affald Det gør vi gennem en teknisk kvalificeret

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

2 Drøftelse af udvalgsaftale samt drøftelse og godkendelse af forslag til budget 2020 for Økonomi- og Erhvervsudvalgets bevillinger

2 Drøftelse af udvalgsaftale samt drøftelse og godkendelse af forslag til budget 2020 for Økonomi- og Erhvervsudvalgets bevillinger 2 Drøftelse af udvalgsaftale samt drøftelse og godkendelse af forslag til budget 2020 for Økonomi- og Erhvervsudvalgets bevillinger 2.1 - Bilag: 10-1 Udvalgsaftale 2020 DokumentID: 7788823 Udvalgsaftale

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

Budget for perioden 01. Januar december 2019

Budget for perioden 01. Januar december 2019 Udgifter Budget for perioden 01. Januar 2019-31. december 2019 Konto Note Specifikation Regnskab Budget Budget Budget Afvigelser 2017 2017 2018 2019 ORDINÆRE UDGIFTER 105.9 * NETTOKAPITALUDGIFTER (beboerbetaling)

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016:

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion Ansvarligt udvalg Økonomiudvalget Sammendrag Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Nedenstående principper beskriver de retningslinjer, Ejendomsservice reguleres efter.

Nedenstående principper beskriver de retningslinjer, Ejendomsservice reguleres efter. Notat Vedrørende: Styringsprincipper for Ejendomsservice Sagsnavn: ES - Aftale 2017-18 mellem Randers Byråd og Ejendomsservice Sagsnummer: 00.15.02-P27-1-16 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail:

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere