Sydafrika Greys Gift Lodge Eastern cape. Your African Home - familiens afrikanske farm!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sydafrika Greys Gift Lodge Eastern cape. Your African Home - familiens afrikanske farm!"

Transkript

1 Sydafrika Greys Gift Lodge Eastern cape Your African Home - familiens afrikanske farm!

2 GREYS GIFT LODGE Greys Gift Lodge er beliggende i Eastern Cape godt og vel 2 timers kørsel fra Port Elisabeth. Lodgen er smukt beliggende med en storslået udsigt til både bush, vandhuller, savanne, mindre bjerge og klippeformationer. Greys Gift Lodge er ejet af en gruppe nordmænd, som har formået at skabe de perfekte rammer for selve farmen og et fantastisk stykke afrikansk natur. Målsætningen for vore norske værter er, at gæsterne skal have et intenst og mindeligt ophold, spækket med mange gode natur- og jagtoplevelser i det rigtige Afrika. Den oprindelige afrikanske familie, som grundlagede lodgen, er stadig medejere nu i anden generation - og udgør stedets daglige ledelse og PH stab, hvorfor farmens PHére og professionelle jagtstab har et unikt kendskab til vildtet, landskabet og jagtmetoderne. På Greys Gift Lodge går de afrikanske traditioner hånd i hånd med perfekt indkvartering, god forplejning, skøn natur og fantastiske jagtoplevelser. JELLING jagtrejser er stolte over at have Greys Gift Lodge på programmet, da vi her udbyder noget unikt og enestående på et højt og luksuriøst niveau!

3 Indkvartering på Greys Gift Lodge Farmen ligger smukt placeret på toppen af en klippeformation (en ås) med en fantastisk udsigt over området. Der er frodigt rundt om farmen, så der er et rigt dyreliv at betragte fra en af de mange terrasser, hvor man i aftensolen kan sidde og nyde solnedgangen med en "sundawner" - en lige så stor oplevelse kan det være at se solen står op. Farmen er luksuriøs og veludstyret på alle områder. Personalet udøver stor service i meget komfortable omgivelser. Med guidede safariturer i det vilde og smukke landskab samt mange andre hyggelige og spændende aktiviteter er alt tilrettelagt for et uforglemmeligt ophold for alle i familien. Se ind under aktivitetsmuligheder her i brochureren Hovedbygningen er på 700 kvadratmeter med flotte stilfulde og charmerende fællesarealer, der bringer dig i den rigtige afrikanske stemning. Her falder en blanding af vesteuropæisk og afrikansk indretning fint sammen til en unik enhed. Inde finder du en indbydende bar, som er forbundet til et udendørs loungeområde. Der er selvfølgelig aircondition overalt indendørs. Her findes en fantastisk flot terrasse og et swimmingpoolareal bygget op på stolper som giver dig en fremragende udsigt over den omgivende natur se billeder på foregående side. Her findes behagelige siddegrupper / sofagrupper), solsenge, hvor du kan nyde livet mellem jagterne og aktiviteterne. Indendørs loungen har en stor pejs som er et naturligt samlingssted om aftenen. I tilknytning til baren findes også et spillerum med billard, dart og storskærm. Restauranten / spiseområdet indendørs er rummelig og har en åben pejs, indendørs grill (braii), med skydedøre der kan åbnes, så du kan akkompagnere det gode måltid med magisk afrikansk aftenluft.

4 Alle værelser er på 50 kvadratmeter. De har alle udgang til terrasse med udsigt over det flotte landskab, hvor du kan nyde din morgenkaffe. Værelserne er indrettet efter temaer og er således unikke hver for sig - ikke to rum er ens. Alle rum er udstyret med aircondition, dobbeltseng - to enkelte hvis det ønskes - sofagruppe og pejs. Derforuden findes køleskab, TV med DVD og musikanlæg. Der er flotte moderne badeværelser med kar, og dush. Ønsker du lidt mere eventyr, kan du gå ud på terrassen og tage dit bad i et udendørs badekar - her mangler intet! Jagten på Greys Gift Lodge Der findes Ikke mange jagtfarme, som kan tilbyde et så varieret og spændende terræn og så forskelligartede jagtmuligheder som Greys Gift Lodge kan. Et stort udbud af jagtbare arter, stor variation i terræn og forskellige jagtformer, som kan tilfredsstille selv den dygtigste og mest erfarne jæger. Her findes åbne savanner, sletter, klippeformationer, og store områder med lettere og særdeles tæt bush alt sammen byder det på forskellige udfordringer som tilpasses den enkelte jægers fysiske formåen og jagterfaring. Det specielle ved jagten er, at den tætte bestand af vildt gør, at der sker noget hele tiden - ingen dage er ens. Her jages på selve farmen på mere end ha og her foruden har vi tilgang til godt ha mål på naborevirerne. Den meget forskelligartede natur med et varieret planteliv og forskellige biotoper gør området til et eldorado for de flest antilopearter. Det kuperede terræn gør reviret enormt. Jagten kan foregå ved, at man kører ud med bil, finder vildtet i kikkerten og indleder en pürsch til fods. De fleste skud afgives fra skydestok, når du i samråd med din PH har valgt et godt trofæ ud. Der jages både under og uden for hegn.

5 En anden væsentlig del af jagten foregår som anstandsjagt, hvor man sidder og venter fx. nær et vandhul, hvor vildtet kommer for at drikke, eller man finder et godt udsigtspunkt, hvorfra man observerer vildtet og en efterfølgende pürsch indledes. Har du ønske om at jage fra bil er det selvfølgelig også en mulighed. HUSK! Det er dig der sætter dagsordnen i samråd med din PH. En vigtig ting er revirets mange forskellige vildtarter. En lang række af de antiloper som ikke findes i de nordlige Sydafrika som fx grysbuck, oribi, rehbuck, blue duiker og begge reed bucks, for blot at nævne nogle af de arter, der i tillæg findes på reviret. Har man skudt de mest almindelige antiloper i f.eks. Limpopo området, så er der masser at gå efter i dette hjørne af landet.

6 Your African Home! Når vi skriver I så flotte ord som her ovenfor, skyldes det Greys Gift Lodges kvaliteter I forhold til at gæste stedet som ikke jæger eller som familie, hvor nogen af deltagerne er jægere og andre blot vil nyde det afrikanske. Lodgens fremragende fællesarealer og udsigtsherligheder gør, at man har masser at give sig til, den fornemme terrasse, poolområdet, baren og legerummet gør, at der altid er noget at beskæftige sig med. Almindelig daseferie på terrassen kan krydres med en masse andre aktiviteter i behørig afstand fra farment. Fotosafari En normal gamedrive / fotosafari består af en tre timers køretur i åbne biler og til fods, hvor man får mulighed for at opleve dyrelivet på nært hold og for at tage nogel vikrkelig gode fotos på rigtig nært hold. Pris pr. person ved minimum 2 personer kr. 350,- Denne pris kan forhandles i forhold til deltagerantallet. Aften- & natsafari Når mørket sænker sig over det afrikanske kontinent, bliver en stor del af vildtet aktivt. Det er en både spændende og anderledes måde at se og opleve dyrene på med spotlight i mørket. Turen varer normalt cirka 2 timer. Pris pr. person ved minimum 2 personer DKK. 350,- Denne pris kan forhandles i forhold til deltagerantallet. Hiking og montainbiking Oplev Greys Gift til fods eller på en offroad cykel. Disse ture går gennem varierende terrænner

7 og vil byde på mange oplevelser. Lokalkendte guider fører an og garanterer spændende oplevelser, hvor man kommer nær dyrene. Pris pr. person / Denne pris kan forhandles i forhold til deltagerantallet. ATV-/Quadbike-ture Vi arrangerer gerne ture med firehjulstrukne køretøjer på Lodgens arealer. Dette er en perfekt og morsom måde at opleve naturen og vildtet på. Pris pr. person ved minimum 2 personer kr. 500,- Denne pris kan forhandles i forhold til deltagerantallet. Fiskeri Kun 40 minutters kørsel fra Greys Gift Lodge ved Port Alfred, sejler vi ud i båd og prøver lykken med fiskestang på det åbne hav. Fiskene er normalt bidevillige. Perioden på året er afgørende for hvilke fisk der bider. Black stinggray, spotted gullyshark, ragged tooth shark, yellow tuna, kingklip og butterfish er nogen af arterne du kan få på krogen. Prisen afhænger af antal deltagere forhør nærmere. Med forbehold er prisen cirka DDK 3.500,- pr. pers. ved min 6 betalende deltagere. Kun 20 min. fra farmen ligger mulighederne for at fiske indenlands efter flere arter. Her findes catfish, black bass og carper. Greys Gift sørger selvfølglig for alt fiskeriudstyr. Ca. 350,- pr. person Addo Elefantpark En af Sydafrikas mest kendte og mest populærer national- og safariparker med et fantastisk og talrigt dyreliv, som bl.a. inkluderer mere end 450 elefanter, 400 bøfler, løver og en mængde antilopearter. Det er også muligt at overnatte her. Parken ligger kun en times kørsel fra Greys Gift Lodge. Her kan man vælge at tage hen på egen hånd, eller man kan arrangere en tur med guider. DKK 850,- pr. person Mere information på Kwandwe Game Farm Med sine godt ha er dette en af Eastern Capes største farme farmen grænser op til Greys Gift Lodge. Man får garanteret ikke bedre safarioplevelse i Eastern Cape. Farmen har utrolig mange dyr. Man kan bl.a.opleve The big Five samt alle antilopearterne m.m.

8 Vi arrangerer gerne en god frokost før, under eller efter endt safari. DKK 850,- pr. person Mere information på Sibuya Game Reserve Denne flotte park på godt ha ligger helt nede ved kysten og kan tilbyde en stor mængde af aktiviteter. En stor flod løber (8km) gennem Sibuya, så det er muligt at arrangere bådture, kanosejlads fikseri og rideture. En to timers ridetur gennem området eller langs med kysten koster kr. 850,- pr. person Mere information på DKK 850,- pr. person Port Alfred en strand- og bytur En særdeles hyggelig kystby med flotte strande, som er beliggende bare 45 min. væk fra Greys Gift Lodge. Her findes et rigt udvalg af hyggelig cafeer og restauranter. Perfekt for en dagstur med badning, god mad og dejlige sydafrikanske vine. guidning eller transport Grahamstown En hyggelig lille by med mange fine indkøbsmuligheder, cafeer og spisesteder ca 50 minutters kørsel fra Greys Gift lodge. Her kan man shoppe, spise frokost og se på bylivet et besøg her er en perfekt halvdagstur fra farmen. Garden Route / Cape Town Vi kan endvidere arrangere ture og ophold langs med Garden Route og ned til Cape Town. Vi er gerne behjælpelige med booking af hoteller og andre arrangementer spørg os og vi vil bistå det bedste vi kan.

9 Golf Royal Port Alfred Golf Clup er en hyggelig og velanlagt 18- hullers golf bane, med en fantastisk flot havudsigt. På golfbanen lever en række antilopearter. Klubhuset har en dejlig og hyggelig bar, hvor du i tillæg kan få serveret frokost. Green-fee kr. 200,- / Golf Cart kr. 250,- / Cady kr. 150,- Se mere på Grahamstown Golf Club ligger cirka 50 minutters kørsel væk Greys Gift Lodge. Denne bane ligger smukt palceret på en højderyg udenfor byen. Green-fee for gæster. Velkommen til et uforglemmligt ophold! - et billede af receptionen, bagsiden af hovedhuset Flyrejsen Der flyves normalt fra enten København eller Billund via Frankfurt eller Paris til Johannesburg og herfra med indenrigsfly videre til Port Elisabeth. Det første møde med vore jagtværter sker i Lufthavnen i Port Elisabeth. Normalt flyves fra DK sidst på eftermiddagen, hvorefter der er ankomst til Johannesburg næste dags formiddag. Her skal du så registrere dine jagtvåben i tolden, før rejsen fortsætter via indenrigslufthavnen til Port Elisabeth så, det er vigtigt, at du har god tid til at få klaret proceduren omkring dine jagtvåben. Vores guide eller outfitter afhenter dig/jer ved ankomsten i Port Elisabeth, hvorefter der venter dig cirka 2 timers transport frem til Greys Gift Lodge. Udførsel af jagtvåben fra Danmark - indførsel af jagtvåben til Sydafrika For at rejse ud af Danmark med jagtvåben til et jagtland uden for EU, skal du udfylde en eksport tilladelse / deklarations formular A og B, som vi tilsender dig, når du bestiller rejsen disse formularer udfylder du og

10 afleverer til SKAT i din afrejselufthavn i Danmark. A formularen afleverer du - B-formularen skal du sørge for at få stemplet af SKAT i afrejselufthavnen i Danmark, det er beviset på, at du lovligt har udført dit jagtvåben af Danmark. Ankomstlufthavnen i jagtlandet kan finde på at ville se denne - har du ikke fået den stemplet, har du et problem! B-formularen afleverer du igen i lufthavnen i Danmark, når du kommer returner fra Sydafrika. Ved indrejse til Sydafrika, skal du udfylde en såkaldt "Application for multiple import or export permit". Denne formular får du ligeledes tilsendt fra os, når du bestiller rejsen. Ved ankomsten til Sydafrika afleverer du formularen til politi/toldvæsen. Herefter får du udleveret en tilladelse, som du skal bære under jagten, så du frit kan færdes med våben i Sydafrika. Ved udrejsen skal du aflevere denne tilladelse igen, og dine våben vil en sidste gang blive tjekket før du forlader landet. Vær opmærksom på, at nogen flyselskaber opkræver en særlig våbenhandlingsafgift i lufthavnen, som du er forpligtet til at betale, og som JELLING Jagtrejser ikke har mulighed for at betale forud. Har du et EU-våbenpas, kan du med fordel have det med, sammen med den danske våbentilladelse, dit jagttegn og dit personlige pas. Medbringer du almindelig glatløbet jagtgevær, skal du medbringe dit våbenpas vær opmærksom på, at våbenpasset kun er gældende et år ad gangen for glatløbede haglgeværer. Transport af våben og ammunition i fly til Sydafrika Du skal opbevare din riffel i en flysikker og låsbar våbenkuffert med bundstykket fjernet fra riflen. Bundstykket, ammunition og evt. jagtkniv opbevares særskilt i din låsbare bagagekuffert eller i en solid og låsbar rejsetaske. Ammunitionen skal opbevares i en flysikker låsbar metal- eller plastboks, hvor hvert enkelt stk. ammunition ligger i et adskilt rum. Såvel riffel som

11 ammunition skal på forlangende forevises til toldmyndigheder og politi ved passage af landegrænser. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber har en øvre bagagevægtsgrænse på 20 kg, hvorfor det vil være hensigtsmæssigt at medbringe en del af den tunge bagage som håndbagage (kikkert, fotoudstyr, jagtstøvler osv.). Våben og kaliber De mest almindelige riffelkaliber er anvendelige til jagt i Sydafrika. Kravet til kaliberets sværhedsgrad er selvfølgelig ligefrem proportionel med størrelsen af det vildt, som du ønsker at nedlægge - selv om det gør ondt på mange, så har vi hos JELLING Jagtrejser kunnet konstatere, at et kaliber som 6,5 x 55 kan have svært ved at slå til på vildtarter større end råvildt, hvis ikke skuddet træffer 100 % korrekt Vi anbefaler kaliber fra 308, 270 Win., 30-06, 7 mm rem. og op til 300 Win. Til storvildt som elefant, bøffel, flodhest og næsehorn skal vi op i de virkelig svære kaliber som 375 Holland og Holland, 458éren osv. Kikkerter Sørg altid for at have en lysstærk kikkert monteret på din riffel, da jagten i Sydafrika ofte foregår i skumringen morgen og aften. En indstillelig forstørrelse kan være en fordel. En stor del af dine jagtoplevelser på en jagtferie foregår igennem din håndkikkert, hvorfor du ikke må spare på kvaliteten på denne. Vi anbefaler en kikkert med et godt lysindtag og 7 til 8 gange forstørrelse, som du kan holde roligt. Krav til din fysiske form jagten i bjergene kan være anstrengende Jagt i Afrika stiller ikke specielle krav til din fysik. Du kan på riffeljagten blive udsat for lange pürsch og gåture i reviret, men terrænet er langt de fleste steder fremkommeligt og forholdsvist fladt. Er du i dårlig kondition, så fortæl os det forud for din rejse, så vi ikke byder dig noget, som gør det svært for dig selv og for din jagtfører. Sydafrika som ledsagerland - "Kan jeg tage konen og børnene med"? Riffeljagten foregår fra morgen til aften, så længe det er lyst nok til at kunne afgive forsvarlige skud. Vil ledsagerne med på jagten, kan dette sagtens lade sig gøre. Der kan selvfølgelig planlægges en rejse, hvor man nogle dage er med på jagt, andre dage kører man på

12 udflugter og lign. Netop Greys Gift Lodge er fremragende til dette med de mange aktivitetsmuligheder og de fantastisk fine opholdmuligheder på selve farmen. Drikkepenge Undervejs i forløbet er man på forskellig vis blevet vartet op af ansatte - det gælder under jagten, med rengøringen af værelser, madlavning osv. Har man været tilfreds med dette, når ferien nærmer sig sin afslutning, kan man i fællesskab med PHén aftale et passende beløb til personalet PHén har selv en forventning om drikke penge i størrelsesorden 150 til 200 pr. jæger pr. ophold. Trofæerne efter skuddet Du aftaler med din PH, hvordan trofæerne skal se ud, og herefter afleverer han dem til en lokal konservator, som klargør dem til forsendelse til Danmark (Dip and Pack) eller du kan vælge at få trofæerne lavet fuldt og helt i Sydafrika. Efter en rum tid modtager du pr. mail en regning på konservatorens arbejde, hvor efter du overfører dette beløb til ham på det oplyste kontonr. Behøver du hjælp, så spørg JELLING Jagtrejser. Herefter vil du blive kontaktet af en speditør, når dine trofæer er færdige til hjemsendelse til Danmark. Speditøren iværksætter processen, og derefter modtager du en regning på fragtomkostningerne. Samsending af flere gruppers trofæer giver ofte en fornuftig pris. Udgifterne varierer meget, og vil afhænge af hvad og hvor meget, du ønsker at få hjemsendt. Spørg evt. JELLING Jagtrejser. Vi anbefaler at trofæerne færdiggøres hos en dansk konservator - se vores "Link" til konservator Erling Mørch på Drikkevarer Der er inkluderet alkoholiske drikke i prisen på Greys Gift Lodge dette gælder drinks, øl vin og læskedrikke. Der serveres ikke alkoholiske drikke under jagterne.

13 Vaccine og hus-apoteket Det er vigtigt, at du forud for din rejse (cirka 2 mdr. før) kontakter din egen læge og fortæller, hvor du præcist skal opholde dig i jagtlandet, så vil din læge vide, hvilket behov du har for vacciner forud for rejsen. På kan du under "Links" på forsiden af sitet gå ind og se, hvad man anbefaler af vacciner i det område, hvor du skal være i Afrika. Når du skal på rejse skal du altid sørge for at din stivkrampevaccine er up to date - uanset rejsemålet. Du bør endvidere altid medbringe et lille hus-apotek i din toiletaske, hvor du har lidt mod forstoppelse - lidt mod hovedpine og feber samt et stykke plaster og måske lidt forbindingsstoffer. Beklædning - se under diverse hvor der findes en pakkeliste Tag en rygsæk med, så du har noget at putte dit tøj i, efterhånden som du tager det af, når solen står op og varmer dig. Hvis du lever efter følgende citat af en af vore afrikanske jagtguider: "Afrika er et koldt land med en varm sol", så går det ikke helt galt. Det er koldt om morgenen, og så snart solen er væk, er fordampningen fra jordoverfladen stor, og det bliver hurtigt rigtig koldt. Rygsækken Tag aldrig på jagtrejse uden at medbringe en god og solid rygsæk - hellere for stor end for lille - den kan bruges til alt fra ekstra tøj, halstørklæder, handsker, fotoudstyr, ekstra patroner, til drikkevarer og lidt chokolade. Sådan pakker jeg min kuffert til rejsen På JELING Jagtrejsers farme i Afrika, kan du fra dag til dag få vasket alt dit tøj - her er service på højt niveau. Dette betyder, at mængden af tøj, du skal medbringe er begrænset. Håndklæder forefindes på farmen. Det sæt tøj du har på ved udrejsen, kan du også rejse hjem i. Uanset årstiden for rejsen, er det altid sommer vurderet med danske øjne - husk det er koldt morgen og aften, hvilket du skal kunne gardere dig imod. Dette skal dit tøj kunne modstå - det er aktuelt i perioden fra maj til og med september (vinteren). Vi foreslår følgende indhold til din kuffert: * Et par solide pürschstøvler (dem kan du rejse i ud og hjem, så du holder vægten nede på din bagage) * Evt. sandaler / hjemmesko til fritidsbrug.* 3 T-shirts eller kortærmede skjorter.

14 * 3 par korte sokker / jagtstrømper. * 2 par lange jagtbenklæder. * 2 par shorts til jagtbrug. * 4 par underbenklæder. * 1 sweatshirt eller fleece til brug om aftenen. * 1 evt. tynd vindjakke / vindstopper til morgen- og aftenbrug og til kørslen på åben bil, morgen og aften. * Solbriller, solcreme, læbepomade, myggebalsam, evt. vådservietter, samt et lille håndklæde. * Personlige toiletsager, samt dit husapotek * En fluesmækker - nogen har behov for at alle levende insekter er udryddet, før de skal sove! * En solid rygsæk, som du på vejen ud bruger som håndbagage - her har du dit fotoudstyr, din kikkert m.m. Valuta og kreditkort I Sydafrika hedder møntenheden ZAR (udtales Rand). I skrivende stund svarer ZAR 1,- til cirka DKK 0,78. Kreditkort som VISA og MASTERCARD er almindeligt udbredt i Sydafrika. Film og litteratur Ønsker du inden afrejsen at forberede dig lidt på rejsen ved at se video / DVD om jagt i Afrika, kan vi anbefale dig at leje, låne eller købe film af Poul Erik Madsens (Hunters Video). Disse forhandles af alle større jagtudstyrsforretninger. Der er udgivet flere bøger om vildtet i det sydlige Afrika - en af dem er en glimrende felthåndbog, som hedder MAMMALS of Africa - den er på engelsk. En velfotograferet bog som giver en kort og kontant indføring i de afrikanske dyrs biologi, adfærd og opholdssteder. Kan købes i de fleste afrikanske lufthavne. Bogen er fotograferet og udgivet af Tilde og Chris Stuwart under forlaget Struik Publishers. Betaling og betingelser Jelling Jagtrejsers almindelige rejsebetingelser vil være gældende se længere fremme i brochureren. Forud for rejsen betaler du din rejse og dit ophold og evt. jagtføring på Greys Gift. Herforuden betaler du et depositum der modsvarer det antal dyr du har forventning om at nedlægge. Skyder du andet / mere trofæbærende vildt, end det du forud har betalt depositum for, afregner du dette i forhold til JELLING Jagtrejsers prisliste, som du finder her bagest i brochuren, når du kommer hjem. Modsat får du penge retur, hvis du mod forventning ikke har nedlagt det vildt, du forud havde forventet og har betalt for. Tillægspriser for øvrige arrangementer Pris pr. person Vinsmagningsarrangement med ost DKK 250,- Safari Pumba, Kwandwe eller Sibuya inkl. transport og frokost med drikkevarer DKK 850,- Natsafari på Greys Gift inkl. drikkevarer (min 2 personer) DKK 300,- Sundown acitivity i bushen med snacks og drikkevarer (min. 2 personer) DKK 300,- Ridning i bushen (pr. pers. for cirka 2,5 times guidet ridetur i bushen (min 2. pers.) DKK 420,- Deep Sea fishing (indtil 6 pers. på båden 5 til 6 timer ) Prisen er for båden DKK 3.500, Ferskvandsfisker i på Greys Gift Lodge i søer, vandhuller og flod (bl.a catfish) DKK 350,- Guide og transport med PH, pr. pers. pr. dag DKK 1.400,- (Dette beløb betales ikke hvis man i forvejen har betalt for jagtydelsen)

15 Prisliste for Greys Gift Lodge Alle priser er oplyst i DKK. Dagspriser / Dayfee ved jagtføring 1: ,- Dagspris / Dayfee ved jagtføring 2: ,- Ledsagerpris pr. døgn 1.150,- (børn indtil 12 år DKK 800,- ) Evt. leje af riffel pr. dag 150,- Ammunition pr. skud 15,- Transport fra Port Elisabeth tur/retur 1.000,- Rejserne inkluderer: Transport til og fra Lufthavnen i Port Elisabeth - Helpension 3 måltider pr. dag, snacks - Fri bar, drinks (lokal alkohol), øl, vin og læskedrikke, vand og læskedrikke under jagten - Professionel jæger (PH), tracker og skinner - Feltpræparation af nedlagte trofæer - Al transport under jagten - Sydafrikansk moms på 14 % Ikke inklusiv Trofæafgifter afregnes iht. gældende prisliste Alle udflugter og arrangementer er ekskl. og betragtes som tilavalg.evt. Udstopning, dip and pack samt hjemsendelse af trofæer, flybilletter, samt evt. omkostninger forbundet med transport af jagtvåben til og fra Syd Afrika forhør! Pakkepris eksempel: (Min. 2 jægere) Flybillet (også indenrigs) - 10 dages rejse 7 dages ophold 4 jagtdage med jagtføring 2:1-3 opholdsdage fuld forplejning fra ankomst til afrejse vaskeservice frie drikkevarer ( gælder også alkohol) Pris pr. person / pr. jæger ,- / pr. ledsager kr ,- / pr. barn indtil 12 år

16 Pakkepris eksempel inkl. afskydning (Min. 2 jægere). Flybilletter (også indenrigs), 10 dages rejse, 7 jagt- og opholdsdage med jagtføring 2:1, fuld forplejning fra ankomst til afrejse vaskeservice frie drikkevarer (gælder også alkohol) Afskydning af 3 af følgende arter: Impala, blesbuck, common duiker, stenbuck, mountain reedbuck,eller vortesvin øvrig afskydning iht. prislisten Pris pr. jæger person / pr. jæger ,- / pr. ledsager kr ,- / pr. barn indtil 12 år Trophy price list 2014 / Greys Gift Lodge Priser er i DDK ved kurs på ZAR 0.55 (forbehold for kursændring). Vildtart Handyr i DDK Hundyr i DDK Baboon 825,- 825,- Blesbuck 2.200,- 900,- Bontebok På forespørgsel Bushbuck 4.200,- Bushpig (med hund) 4.200,- Bushpig (chance) 1.200, ,- Duiker, blue På forespørgsel Duiker, grey 1.600,- Eland , ,- Fallow deer 3.300, ,- Gemsbuck (Oryx) 6.900, ,- Grysbuck 4.400,- Hartebeest 4.500, ,- Impala 2.200,- 900,- Jackal 600,- 600,- Kudu 6.800, ,- Lechwe ,- Lynx (Caracal) 2.100,- Lynx (med hund) 4.500, ,- Nyala ,- Oribi På forespørgsel Ostrich 3.300,- Reedbuck, common 6.600,- Reedbuck, mountain 2.200,- Rhebuck, vaal 4.400,- Springbuck, black 2.500,- Springbuck, common 2.200,- 825,- Springbuck, golden 9.900,- Springbuck, white 5.200,- Steenbuck 1.800,- Warthog 2.100,- 900,- Waterbuck ,- Wildebeest, black 4.600,- Wildebeest, blue 4.200,- Zebra 6.900,- Følgende arter på forespørgsel: Giraf - buffalo - elephant - flodhest - leopard - løve - Roan - Sable -

17 REJSEBESTEMMELSER Det er dit personlig ansvar at sætte dig grundigt ind i disse bestemmelser før du rejser BESTILLING / AFBESTILLING: En mundtlig eller skriftlig bestilling af et rejsearrangement hos JELLING Jagtrejser (JJR) / Scotsport (SC) er bindende. Hvor intet andet fremgår af tilbudsmateriale eller kontrakter, kan afbestilling kun ske efter følgende retningslinjer: Ved afbestilling tidligere end 8 uger før afrejsedagen betales 50 % af rejsens pris pr. jæger. Ved afbestilling senere end 8 uger før afrejsen, betales rejsens fulde pris. For ikke jagende ledsagere betales den fulde pris for evt. flybilletter, indkvartering og forplejning. Der gælder særlige afbestillingsregler for flybilletter, og der hæftes i overensstemmelse med disse regler som kan være forskellige fra flyselskab til flyselskab - allerede udstedte og navngivne flybilletter kan IKKE refunderes. Ved afbestilling senere end 8 uger før afrejsedagen, er hele rejsen forfalden til betaling. Hæftelsen omfatter også mindsteprisen på bestilte stk. vildt. I visse tilfælde er det nødvendigt at booke bestemte revirer fast, hvorved afbestilling er umulig gælder f.eks. UK, Spanien, Nordamerika og Asien + enkelte andre destinationer. Tilsvarende gælder, hvor JJR/SC i øvrigt forpligter sig over for tredjemand for at sikre rejsens gennemførelse. I disse tilfælde fraviges Lov om Pakkerejser 9, stk. 1, således at afbestilling ikke kan finde sted. I sådanne tilfælde vil JJR/&SC bestræbe sig på at begrænse kundens tab ved at afsætte rejsen til anden side, men JJR/SC kan ikke holdes ansvarlig, dersom dette ikke lykkes. I visse tilfælde har de enkelte jagtrevirer strengere afbestillingsbetingelser end JJR/SC i disse tilfælde vil de naturligvis være gældende. ANSVAR JJR /SC optræder som agent for jagtrevirer, hoteller, transportselskaber m.v. og kan ikke gøres ansvarlig for ændringer, forsinkelser, annulleringer eller andre forhold, som er en følge af manglende pludselig opstået afskydningsmuligheder, aftalebrud, vejrlig, force majeure eller andre omstændigheder, som JJR/SC ikke har indflydelse på. I det omfang JJR/SC's erstatningsansvar ifølge internationale konventioner lovligt kan begrænses, finder disse ansvarsbegrænsningsregler anvendelse. JJR/SC informerer forud om det enkelte lands / revirs betingelser og bestemmelser, som vil være de gældende. JJR/SC kan ikke ændre disse se også øvrige afsnit i disse bestemmelser. FLYSELKABER (OBS) De forskellige flyselskaber har forskellige regler for handling af våben og trofæer. Det er op til den enkelte rejsende selv at undersøge vægtbegrænsninger, evt. betaling af ground handlingfee og andre afgifter forbundet med at transportere våben med fly. Mange flyselskaber har på nuværende tidspunkt (dec. 2012) indført en ground handlingfee for at medtage jagtvåben Dette der ligger helt udenfor JJR/SC s indflydelse, hvorfor vi ikke kan forudbetale disse gebyrer. Gebyrerne opkræves direkte i lufthavnene ved check in prisindikation / 50,- til 120,- Vi kender ikke beløbets størrelse 100% og afregningsmetoden afviger fra gang til gang og er forskellig fra flyselskab til flyselskab og fra lufthavn til lufthavn i ind- og udland. Normalt tilladte bagagevægt er 20 kg gældende for den totale bagagemængde inkl. skydevåben med mindre andet er nævnt. Vægt ud over de 20 kg afregnes i lufthavnene som overvægt direkte til flyselskabet eller til lufthavnen. I det fleste tilfælde oplyses vægten i den udstedte e-ticket, som vi tilsender. Måtte denne e-ticket bortkomme er dit pas fuldt og gyldigt rejsehjemmel, når først du er booket ind i systemet. FLYBILLETTER, VÅBENTILLADELSER OG ANDEN REJSEHJEMMEL (OBS) Du er selv ansvarlig for at dit navn er rigtigt oplyst, stavet og indskrevet i din flybillet med dit fulde navn præcist som det står indskrevet i dit pas. Det er dit eget ansvar at tjekke om informationerne i såvel dit personlige pas som dit EU-våbenpas og din danske våbentilladelse er korrekt udfyldte og gyldige i det øjeblik du rejser. Det er dit eget ansvar at tjekke alle oplysninger om våbennumre er korrekt angivet i din våbentilladelse, Eu-våbenpas samt eventuelle våbentilladelser udstedt i udlandet i forbindelse med din rejse. Ligeledes er du selv ansvarlig for gyldighed og udløbsdatoer i forhold til dine personlige papirer. Rejser man til et land, som kræver indrejse- eller opholdsvisum, er den rejsende selv ansvarlig for at disse forhold er bragt i orden. BETALINGSBETINGELSER Ved bestilling tidligere end 8 uger før afrejse betales 50% af rejsens pris ved bestilling. Senest 50 dage før afrejsen betales restbeløbet. Ved bestilling senere end 8 uger før afrejsen betales rejsens fulde pris ved bestilling. Endelig afregning af bl.a. ikke forudbetalte trofæer m.v. sker efter hjemkomsten eller evt. returbetaling, finder sted i tidsrummet fra 1 uge til cirka 8 uger efter opgørelsen fra reviret/destinationen foreligger hos JJR/ SC. Alle betalinger er netto kontant ved modtagelsen. Er der tale om en returbetaling, bedes jagtgæsten give os meddelelse om bank og kontonummer, hvorefter returbetalingen finder sted idenfor 8 dage efter kontonummeret er os i hænde.

18 FORBEHOLD Der tages forbehold for prisændringer forårsaget af regeringsindgreb, valutakurs-udsving, devaluering, udefrakommende prisstigninger eller øvrige og andre forhold, som JJR/SC er uden indflydelse på. Der tages forbehold for trykfejl i tilbud / beskrivende materiale og evt. faktura. Det er kundens eget ansvar at sætte sig grundigt ind i dette regelsæt så snart det er medtaget i forbindelse med fremsendelse af rejsebevis dette ligger ligeledes tilgængeligt på vores hjemmeside. FORSIKRINGER Vær opmærksom på, at der pr. 1. januar 2008 ikke længere er nogen hjemtransportdækning i det gule sygesikringsbevis fra lande, der ligger uden for Skandinavien. Goudas Ferierejseforsikring dækker bl.a. sygdom, ulykke, hjemtransport, ansvar, tyveri og forsinkelse. Denne forsikringsform findes i mange forskellige kombinationer. Forhør nærmere om vilkår og priser hos JJR/SC. Det anbefales at tegne en afbestillingsforsikring, som koster 6 % af rejsens pris ekskl. evt. forudbestilte trofæer. Forsikringen dækker hvis en skade umuliggør at jægeren kan gå på jagt. Afbestillingsforsikring skal altid tegnes ved bestilling af rejsen. Våben og andet udstyr er som regel omfattet af privat indbo- eller familieforsikringer. Forhør hos dit eget forsikringsselskab. Samtlige forsikringer kan tegnes gennem JJR/SC. Privatansvar - I lande hvor der ikke kan tegnes jagtlicens som indeholder en ansvarsforsikring eller anden ansvarsforsikring i forbindelse med jagt, vil din personlige privatansvarsforsikring dække dig af (indbo- og/eller familieforsikring) dette forudsætter, at det ikke er muligt at tegne anden forsikring jagtlandet. HELBREDSMÆSSIGE FORHOLD Mange jagtarrangementer gennemføres under primitive forhold, - i ødemarker og afsides liggende egne, i land hvor sundhedsvæsenet er på et relativt lavt niveau. Det er dit eget ansvar at sikre, at du kan gennemføre turen. Selvom JJR/SC er behjælpelige med oplysninger, er det dit eget ansvar at sætte dig ind i, hvilke anbefalinger og krav om vaccinationer m.v., der knytter sig til de lande, du skal rejse til. Spørg altid din egen praktiserende læge senest 8 uger inden afrejsen, så evt. vacciner kan nås inden rejsen påbegyndes. PERSONLIGT ANSVAR - påregnelig risiko Du skal være opmærksom på, at når du driver jagt i udlandet - så bevæger du dig rundt i natur, der er ukendt for dig. Der kan være stejle skrænter, løse sten, alverdens kryb og vekslende vejrforhold. Sagt på en anden måde: "Det behøver ikke at være helt ufarligt". Du kan blive udsat for, at vores samarbejdspartnere gør dig bekendt med, at det du indleder dig på er på dit eget ansvar - der er en påregnelig risiko for, at noget kan gå galt. Nogen af vores samarbejdspartnere vil bede dig skrive under på dette - andre vil som vi, gøre dig opmærksom på fakta. Vi kan ikke drages til ansvar for, om du skulle falde ned, komme til skade, få brug for hurtig lægehjælp eller lignende. Du påtager dig selv et ansvaret for dit eget liv og helbred. JAGTTEGN Du skal have et gyldigt dansk jagttegn, hvis du vil jage i udlandet. De fleste lande kræver dette (ikke alle). Til det danske jagttegn er knyttet en ansvarsforsikring, som dækker forsikringsforhold i forbindelse med jagt i Europa - men der er ingen forsikringsdækning uden for Europa i dit danske jagttegn. REKLAMATIONER Opstår der problemer så RING HJEM, når problemet opstår, så vi har mulighed for at gøre noget på stedet og evt. ændre uønskede forhold. Vi kan ikke gøre noget, når turen er afviklet og du er rejst hjem. Reklamationer skal omgående fremføres på stedet og meddeles til JJR/SC på tlf eller pr. fax eller så reagerer vi prompte i situationen, forsøger at forlige tvisten eller ændre på det du er utilfreds med. Efter din / jeres hjemkomsten er dette for sent! Eventuelle reklamationer, der vedrører forhold på rejsedestinationen skal, for at kunne blive behandlet, afgives på stedet og om muligt føres til protokols - om nødvendigt på dansk - aflever klagen og fortæl JJR/SC, så snart I/du kan og senest 8 dage efter hjemkomsten, at I/du har afleveret en skriftlig klage på destinationen. JAGTPROTOKOL Jagt i Polen afsluttes med udfærdigelse af en jagtprotokol, som underskrives af jægeren. JJR opfordrer til, at den enkelte jæger overværer opmåling / indvejning af trofæer. Forhold, som ikke er anført i protokollen, har JJR/SC ingen mulighed for at korrigere eller gøre indsigelse imod. Jagtgæsten hæfter med sin underskrift for de informationer, der indgår i protokollen, så som tildeling af enkeltværelser, anskydninger etc. Skriv evt. jeres kommentarer på dansk i protokollen, sproget betyder intet. Så snart underskriften er der fra jagtgæstens side står det der er indskrevet i protokollen til troende. Det er et fakta at de polske trofæer vil tabe i vægt efter hjemkomsten, da de aldrig er helt tørre ved indvejningen vi kan intet stille op imod dette problem, men nøjes med at konstatere, at sådan er det. De vil formodentlig tabe indtil 10 til 15 % af den indvejede vægt inden for de første 4 uger efter hjemkomsten.

19 TROFÆAFGIFTER Trofæafgifter under de enkelte lande og arrangementer opgives i forskellige valutaer. Dette er udtryk for, hvilken valuta trofæafgiften skal afregnes i, uanset hvordan arrangementet i øvrigt afregnes. I de fleste tilfælde hører kun hornene/ tænderne med til trofæet. Ønsker en jagtgæst at købe skind og/eller kød fra eksempelvis Polen, vil du/i blive afkrævet beløbet af JJR/SC. Vi gør dog opmærksom på, at indførsel af ubehandlet skind og kød ikke er tilladt uden Veterinærdirektoratets tilladelse. Det er op til den enkelte selv at søge denne tilladelse. TROFÆER / FORSENDELSE JJR/SC kan ikke gøres ansvarlige for de aftaler du/i egenhændigt indgår med outfittere og konservatorer i udlandet eller i Danmark - dette gælder såvel for udførelsen, kvaliteten af det faglige arbejde som for hjemsendelsen af trofæerne. JJR/SC er ikke kontraktligt og økonomisk bundet til bestemte konservatorer og eller shippingfirmaer og modtager ikke provision eller honorarer herfor, hvorfor vi heller ikke vil kan tage ansvaret for evt. fejl, bortkomst, ombytning, ødelæggelser eller forsinkelser af trofæer. Måtte vore jagtgæster ønske vores vejledning er vi gerne behjælpelige, men uden at tage ansvar. ANSKYDNINGER Det har altid en konsekvens at anskyde et stykke vildt - de enkelte revirers / landes betingelser og bestemmelser vil være gældende som generel hovedregel er anskudt vildt lig med nedlagt vildt - spørg os! VÅBENTILLADELSER Til våben, der kræver tilladelse, skal du have besiddelses- eller bæretilladelse i Danmark, såfremt du ønsker at med-bringe våbenet på jagt i udlandet. Pr. 1. april 1995 skal du besidde et EU-våbenpas, til brug ved rejser mellem EU-lande. Du skal altid medbringe dit EU-våbenpas, når du rejser på jagt også udenfor Europa. Passet dokumenterer således dit ejerskab til dit jagtvåben overfor myndighederne i f.eks. Sydafrika. AFBRYDELSE AF OPHOLD Forlader en jagtgæst reviret før tiden, vil der ikke finde nogen form for tilbagebetaling sted. TILBAGEBETALING finder ikke nødvendigvis sted. Vær opmærksom på, at visse revirer ikke betaler tilbage, hvis de skønner, at jægeren har været ført til en fair skud chance. Om han/hun udnytter chancen eller ej er op til den enkelte. Sagt på en anden måde: Skyder du uden at træffe, anskyder du et stykke vildt, eller har du et afskuds bart stykke vildt stående på acceptabel skudafstand med bredsiden / bladet til - altså en fair chance - din riffel klikker, skuddet går utidigt for dig, eller du får dig indenfor en rimelig tidshorisont ikke taget sammen til at afgive skud. Ja, så kan din jagtfører med rette sige, at du haft en fair chance, men du udnyttede den ikke, i så fald vil der ikke finde nogen tilbagebetaling sted. Enkelte jagtlande (eksempelvis i Nordamerika og Asien) refunderer ikke for manglende nedlagt vildt. Her betragtes betalingen som en dækning af omkostningerne i forbindelse med jagten (ophold og forplejning, heste, køretøjer, licenser, feltpræparationer, jagtguider osv.). Man anser trofæerne som en ekstra bonus for jagtgæsten oveni de oplevelser jagtgæsten har betalt for. VEJRLIG (OBS) Vores jagtgæster jager sommetider under vanskelige klimatiske forhold, hvor uforudsigelige vejrforhold kan være årsagen til, at én eller flere jagtdage mistes (pga. storm, tåge, regn, oversvømmelse, sne og slud osv.). Dette kan betyde, at vores jagtgæster ikke bliver bragt til en fair skudchance dette kan JJR/SC ikke stilles til ansvar for, hvorfor tilbagebetaling ikke finder sted i disse situationer medmindre at reviret viser storsind og beslutter at foretage en delvis refundering. Vi gør opmærksom på at disse forhold særligt kan opstå under jagt i UK i efterårs-og vinter månederne. HUSK / VIGTIGT JJR/SC formidler jagtlige oplevelser og ikke vildt og trofæer. Vejr, vind, din dygtighed som jæger og andre uforudsigelige forhold er vigtige faktorer, som er udslagsgivende for din jagtrejse succes. REJSEGARANTI JJR/SC er tilknyttet Rejsegarantifonden via Jelling Rejser ved Registreringsnummer Vi er medlem at det rigtige rejseankenævn : "Dansk Rejseankenævn". JJR er medlem af Danske Jagtrejsearrangører (DJA) Regnr. 001.

20 Vores forfædre i JELLING viste vejen. Med vikingeskibe drog de ud mod fjerne horisonter og udlevede drømmen om oplevelser i det fremmede! I dag gør vi det heldigvis lidt mere kultiveret end de gjorde det, men grundlæggende er det vel de samme drifter, som giver os udlængsel i dag? Har du et behov STORT eller lille, så er vi fire friske og dygtige rejseoperatører, der er klar til at tilbyde dig hjælp til de næste rejsearrangement, til at give dig inspiration og idéer til hvad du, dine medarbejdere eller din familie kunne trænge til at opleve i det store udland, hvad enten det drejer sig om en jagtrejse eller en almindelig rejseoplevelse, skirejser, teambuilding eller andet. Sådan bor vi JELLING Jagtrejser / Scotsport Gl. Kattrupvej 87, DK Hovedgård Tel / Fax /