18 ansøgning til hovedpuljen 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "18 ansøgning til hovedpuljen 2016"

Transkript

1 1 of ansøgning til hovedpuljen 2016 Ans.nr. Foreningens navn 1 A huset Lillerup - it værkstedet Målgruppe Formål - kort beskrivelse At indkøbe 2 Ipads til vores IT værksted ( datastue ). Beskrivelse af formål med ansøgning I bestræbelserne på at give lokalområdets seniorer en mulighed for at gøre sig fortrolige med IT og for at hjælpe seniorer med digital post - netbank - osv. har vi oprettet en del forskellige hold som har undervisning i sæsonen. herudover har vi om mandagen mulighed for at få hjælp akut såfremt man står med et problem med den digitale verden. En del af vores borgere har efterhånden fået/anskaffet Ipads og vi søger derfor hjælp til indkøb af 2 stk således at vi også kan hjælpe disse borgere. Søger om (kr.) Alm. Pulje Udviklingspuljen I alt Har foreningen modtaget midler i 2015 til lignende aktiviteter. Skriv beløb, som I modtog Antal arrangemente r pr. år kr kr omkring Antal medl. ingen men brugere. Antal brugere af jeres tilbud (hvis de ikke er medlemme r) alle pensioniste r er velkomne, og der kommer mange. Antal frivillige Søger foreningen midler til samme aktivitet andre steder Er der tale om en ny aktivitet Formue (Indestående i bank samt kassebeholdni ng) 6 NEJ" NEJ" 2200kr.

2 2 of 41 2 Alzheimerforen ældre ingen Østjylland Naturen omkring Pindstrup Centret ufattelig smuk og selve stedet er værd at opleve.derfor ville vi være glade for hvis vi kunne få mulighed for at kunne tilbyde borgere med demenssygdomm e og deres pårørende et par hyggelige dage hvor det primære formål er hygge og samvær med ligestillede i rare og trygge omgivelser. I løbet af opholdet vil der være mulighed for at kunne deltage i forskellige aktiviteter, f.eks. musik, morgengymnastik og vandreture og andre kreativiteter. Formålet er at kunne tilbyde borgerne dette ophold til en billigere pris. Så de kunne komme sammen med andre ligestillede og få nogle hyggelige dage i hyggelige omgivelser tre dage 12 i Syddjurs ca nej JA"

3 3 of 41 3 Astma - allergiforening en Balle Hyllested Rosmus Pensionistfore ning Børn og unge" Astma-Allergi Foreningen søger midler til at muligggøre deltagelse af 2 deltagere fra Faaborg-Midtfyn kommune til projekt Luftballonen. Luftballonen er et landsdækkende tilbud under Astma- Allergi Foreningen, der tilbyder børn og unge mellem 9 og 17 år med astma, allergi eller eksem et 12- dages sommerophold i skoleferien, der fungerer som et trænings-kursus. Der deltager ca. 60 børn og 30 frivillige voksne, fordelt på flere af landets kommuner. Budget Foreningens for formål er at give medlemmerne en oplevelse ud i naturen mødes med andre Formålet er at opnå støtte til projekt Luftballon, et træningskursus hvor deltagerne undervises i brugen af deres medicinske præparater på en korrekt og fornuftig måde, således at deres handicap ikke skaber konsekvenser for deres udfoldelse i hverdagen. På lejren er der en fysioterapiog astmaskole samt vejledning i korrekt ernæring. Som det vigtigste lærer deltagerne at få bedre kontrol over og tryghed ved deres sygdom på forskellige aktivitetsniveauer, samt tryghed i forhold til egen medicinering. De går fra usikkerhed til at beherske deres handicap. Som beskrevet er det primært for at de ældre såsom førtidspensionister kommer på udflugter samt mødes til bla. Julemiddag med underholdning der er også mange tilbagemeldinger på at alle er glade for de arrangementer bestyrelsen står for ja nej ca fra diverse kommuner mellem NEJ" NEJ"

4 4 of 41 5 Bonderosen og stokrosen ældre Personalet og At fremme sociale vores frivillige velvære for de ældre hjælpere ønsker at der bor på kunne give de Rosengården. så de ældre nogle gode får flest mulige hverdags stjernestunder, oplevelser, her tænker vi at de ældre jo altid er glad for musik, og her kan de meget svage demente få nogle gode oplevelser, Vi kunne tænke os at få fat i Jeannet Ulrikkeholm, Den lille dame med den store stemme. Pris 3500 kr og plus Tog transport ca 1000 kr, ( ) Hvis der kunne blive til et par stænger winerbrød lige så. så er den bare hjemme til de ældre til en Stjernestund. i alt 6000 kr ca bruger på Rosengår den 64 3 nej JA" 0

5 5 of 41 6 Børns Vilkår Dansens Dag - Syddjurs Børn og unge" Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der i over 35 år har arbejdet for alle børn i Danmark, med en særlig indsats for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder for, at alle børn kan få den hjælp, de har behov for, og for at sikre børns ret til en god barndom og et godt liv. Børns Vilkår udfører frivilligt socialt arbejde gennem anonym rådgivning af børn og unge på BørneTelefonen. Rådgivningen sker på følgende platforme : Telefon Chat Afholdelse Brevkasse af DANSENS DAG 2016 i Rønde Idrætscenter. DANSENS DAG er for alle danseglade i al slags dans og for alle aldre. I 2015 var 10 forskellige dansehold repræsenteret. Børnedans - Unge pardansere - Disco - Seniordans - Squaredans - Linedans - Mavedans - Sigøjnerdans - Folkedans - Zumba. De fleste af danseholdene danser en "fællesdans" hvor alle deltagere er med. Det samlede budget for Børns Vilkårs rådgivning i 2016 er kr. Det frivillige arbejde udgør fundamentet i Børns Vilkårs rådgivning, men selve rådgivningsafdelinge n i organisationen arbejder også med forskning, børnepolitik og større sideløbende projekter. Børns Vilkår søger imidlertid kun om tilskud til de udgifter, der direkte vedrører det frivillige sociale arbejdes fortsatte fremdrift, udvikling og kvalificering. Frivilligt arbejde som vil komme mange børn fra Syddjurs Kommune til gode i Disse udgifter er budgetteret til kr. i Se I 2016 venligst har vi bilag 1 reserveret Lille Hal i Rønde Idrætscenter. De seneste 2 år har vi haft Store Multisal, men der kom så mange deltagere og tilskuere, at der ikke var plads nok til "fællesdansene", men Lille Hal koster kr ,-. Vi mangler penge til annoncering i Lokalaviserne ca. kr ,-. Vi skal have lavet reklamer, flyers og plakater. Vi laver meget af selv, men skal bruge materialer og printerpatroner m.v Børns Vilkårs Ca. rådgivning har åbent alle dage fra kl stort arrangement DANSENS DAG + flere mindre med Sigøjnerdans erne I 2016 forventer Børns Vilkår at foretage ca samtaler og heraf ca. 180 samtaler med børn og unge i Syddjurs Kommune. Ca. 400 JA" NEJ" ca NEJ" nej 3.622

6 6 of 41 8 Dansk blindesamfund kreds Kronjylland Syge - handicapp ede" At hjælpe blinde og svagtseende, få medlemmer ud af deres eget hjem, til socialt samvær i trykke rammer. Tilskud til Kørsel Se vedlagt skema (vi har ikke tal for 2015 endnu) Klub Ebeltoft har planlagt 9 møder 2015 Jeg søger samme beløb som i for 2015, da jeg ikke har fuldt overblik over vores omkostninger endnu klub Ebletoft 8-10, grenå 12-16, Tronborg ebeltoft 1, grenå 2, tronborg 1 JA" NEJ" Dansk Center vedr. Alle Afhængighede r Andet" Vi vil lave en portal for misbrugere og deres pårørende, så de kan søge hjælp til behandling og selvhjælpsgrupper lokalt i kommunen. Ved at skabe et overblik over behandling og hjælp til selvhjælp lokalt i kommunen, kan den enkelte borger nemt finde vej og skal ikke forholde sig til store landsdækkende portaler. Han/hun bliver 'taget ved hånden' og finder hurtigt frem til: Hvad er der af behandling i din kommune? Hvilke frivillige selvhjælpsgrupper er der? Tlf. linje, hvor han/hun kan få hjælp til at vælge det, der passer Formålet er, at borgerne får specialiseret hjælp både før, under og efter behandling uanset afhængigheden art. Vi har sat os i borgerens sted for at skabe et let tilgængeligt system, hvor man nemt kan finde vej til den rette hjælp og finde inklusionsskabende netværk. Styrken er, at fokus både er på mulighederne for behandling, men i høj grad også muligheder for inklusion i frivillige netværk og hvordan den enkelte kommer videre efter endt behandling. Her ud over dækker den både de afhængigheder der hører under behandlingsgarantie løbende 300 5% af befolkning en lider af en afhængigh ed, således anslået 5% i Syddjurs Kommune 5% af befolkni ngen lider af en afhængi ghed, således anslået 5% i Syddjur s Kommu ne ja JA"

7 7 of Datastuen Seniorhuset Tirstrup formålet med ansøgningen er at anskaffe 2 stk tablets til brug i undervisningen på vores datastue. Datastuen har både undervisning i hold samt hjælp til seniorer som har problemer med nemid, digital post, netbank osv. Datastuen i Seniorhuset har i dag 6 stationære pc'ere samt tilhørende printere. Datastuen kører selvstændigt og indtil nu har nyanskaffelser været betalt af lokale fonde. Vi ser i dagligdagen at flere og flere seniorer anskaffer sig en tablet og vil gerne derfor ansøge om tilskud til at indkøbe 2 stk til brug i undervisningen Undervisning 3 dage om ugen. 3 undervise re - 24 seniorer som følger undervisni ngen 40 4 NEJ" JA" 11 Det Internationale Hjørne Andet" møder for danskere og nydanskere Mange nydanskere har meget glæde af,møderne.. Vi har ingen indtægter, så det er tilskuddet, der gør det muligt at holde møderne ca. 8 møder NEJ" NEJ" 0 12 Ebeltoft Bridgeklub ældre Samle mennesker til socialt samvær og højne det mentale helbred med udfordrende tankesport (Bridgespil) Indkøb af extra materialer (bordterminaler og meldekasser) så vi kan udvide antallet at deltagere pr arrangement. Vi har venteliste på ca 16 mennesker der først kan indlemmes når vi får købt disse extra materialer til spilledagene nej nej 13 Ebeltoft Pensionistfore ning At underholde og Aktivere alle vores medlemmer til foredrag, Film og Udflugter Arrangere udflugter - Sang - Musik - Bankospil og Julefest på Ebeltoft Parkhotel, Julefesten er for alle pensionister og Efterlønnere i Ebeltoft og omegn Dog er julefesten for alle Pensionist er i Fbeltoft og Omegn 7 NEJ" NEJ"

8 8 of FAMILIENET/ Pindstrup Centret Børn og unge" FAMILIENET er tilknyttet den almennyttige fond, Pindstrup Centret, hvis rødder strækker sig helt tilbage til 50 erne. Formålet med FAMILIENET er "at bidrage til integration imellem børn og unge i vores samfund, med og uden handicap". Det gøres ved at tilbyde en bred vifte af aktiviteter rettet mod børn, unge og familier med et barn med handicap. Herunder vores ferielejre. Et særkende for aktiviteterne er, at de alle udvikles, planlægges og gennemføres af frivillige ledere fra hele landet. Der er omkring 200 Målgruppen for denne ansøgning er børn/unge med udviklingshandicap eller børn fra socialt udsatte familier fra Syddjurs kommune, som vi ønsker at give muligheden for at deltage på én af vores ferielejre i Der søges om i alt kr., som udspecificeres nedenunder kr. til at børn/unge med handicap eller fra socialt udsatte familier fra Syddjurs kommune kan få lov til at deltage på én af FAMILIENETs ferielejre i FAMILIENETs pris for at deltage på en ferielejr af én uges varighed ses nedenstående ferielejre og ca. 10 familiekurser/ arrangemente r, alt efter behov, fordelt på vores tre kursuscentre. Med udgangspu nkt i 2014 har vi haft 495 deltagere igennem på kurser og lejre - hvor af nogen af dem går igen flere gange. Med udgang spunkt i 2014 har der været 97 frivillig voksne tilknyttet vores aktivitet er. I vores databas e har vi 200 tilknyttet. ja nej kr. 18 midler fra Middelfart kommune som sikrende at 12 børn/unge fra kommunen var afsted på Ferielejr i sommeren 2015.

9 9 of Familieoplevel sklub Syddjurs Lokalforening Red Barnet FDF Mørke Børn og unge" Børn og unge" Syddjurs Lokalforening af Red Barnet er nu godt etableret. Vi har etableret en Familieoplevelses klub. Vi har mange familier som bruger tilbuddet. Der er en passende mængde frivillige tilknyttet som yder en stor og flot indsats. Der er ca. 30 børn og voksne som bruger tilbuddet stabilt og vi er 12 frivillige. Vi har en dags-aktivitet ca. 1 gang om måneden i enten lørdag eller søndag, derudover mødes vi til planlægningsmød er ca. 1 gang om måneden. Der kommer løbende nye familier og frivillige til klubben. Gruppens Ugentlige klassemøder og herudover: Sommerlejr for de små - op til 9 år Landslejr for de store - over 9 år Overlevelsesture Legens dag for alle i Mørke og omegn Sct Hans og "mød os i Mørke" for alle i Mørke og omegn Syddjurs Lokalforening af Red Barnet er nu godt etableret. Vi har etableret en Familieoplevelsesklu b. Vi har mange familier som bruger tilbuddet. Der er en passende mængde frivillige tilknyttet som yder en stor og flot indsats. Der er ca. 30 børn og voksne som bruger tilbuddet stabilt og vi er 12 frivillige. Vi har en dags-aktivitet ca. 1 gang om måneden i enten lørdag eller søndag, derudover mødes vi til planlægningsmøder ca. 1 gang om måneden. Der kommer løbende nye familier og frivillige til klubben. Gruppens aktiviteter er primært natur turer, Vi vil gerne men også kunne bibeholde vore aktiviteter i klasserne samt arrangementer for alle - også ikke medlemmer. Specielt for 2016 vil vi gerne at alle uanset forældre indkomst har mulighed for at deltage på Landslejr (7.-15.juli), som kun arrangeres hvert 5. år. Ved tilskud kan vi holde deltagerbetalingen på et rimeligt niveau dags aktiviteter og 11 planlægnings møder 12 Frivllige i Syddjurs Lokalfore ning ca 30 pt forventet 40 personer nej JA" NEJ" NEJ" 8.600

10 10 of Frivilliggruppen Andet" Etnisk Netværk, Ebeltoft - at virke primært som frivillige i Røde Kors regi i relation til Asylcenter Ebeltoft - at medvirke i frivilligt, socialt arbejde i relation til immigration og bosætning i lokalområdet - at bringe lokale beboere og tilflyttere af and I 2016 arbejder vi videre med tre hovedindsatsområder, som søger støtte til: 1) Lektiecafé og Rådgivningscafé i Ebeltoft med tilbud til fastboende i 8400 området med anden etnisk baggrund samt asylanter fra Asylcenter Ebeltoft. Lektiecafeén med danskundervisning go lektiehjælp er godt besøgt af begge målgrupper, har p.t. fire læreruddannede og to med anden baggrund tilknyttet som frivillige lærere til. Rådgivningscaféen hjælper med familiesammenføring og myndighedskontakt. Vi søger kr til fortsat drift, dækkende bl.a , midler fra 2015 ikke brugt, kan benytte disse til næste år. Lektiecafé 40 P.t. 25 gange/år. medlemm Rådgivningsc er af'e 40 gange/år. Ca. 100 øvrige aktiviteter/arra ngementer P.t. 25 frivillige NEJ" nej kr øremærket til ovenstående arrangement

11 11 of Fysisk Aktiv For Sjov : Syge - handicapp ede" stk. 1. At igangsætte konkrete fysiske aktiviteter. stk. 2. Fremme og øge fysiske og sociale aktivitetsmulighed er for alle over 16 år i Syddjurs Kommune, der har lyst til at deltage i aktiviteter der er tilpasset folk med funktions begrænsinger. stk. 3. At udvikle vejlederfunktion, der kan benyttes af den enkelte borger som springbræt til at kunne deltage i eksisterende fritidsaktiviteter. stk. 4. At fungere som en brobygning mellem de kommunale initiativer og det frivillige forenings- og Vi er en forening, Fysisk Aktiv For Sjov, FAFS, som har 50 medlemmer. Hver medlem betaler 50 kr. årligt i kontingent. Ugentlige aktiviteter koster 50 kr. halvårligt. Ved deltagelse i weekendarrangeme nter betaler man 30 kr. Vi søger om midler fra 18 til anvendelse i 2016 Weekendaktiviteter Januar Svømmeh al 600,00 kr. Februar Bordtenni s 500,00 kr. Marts Mindfuldne ss og gåture kr. min NEJ" NEJ"

12 12 of Gigtforeningen s SLEdiagnosenetv ærk UNGE Syge - handicapp ede" SLE/LED/Lupus angriber både børn og unge, og de kan imødese et liv med nye udbrud og tab både fysisk såvel som psykisk. I det netværk, som er i sin vorden, ved vi, hvor vigtigt det er at kunne få råd, hjælp, støtte opbakning til den kæmpe udfordring sygdommen medfører. Netværket vil hjælpe unge/yngregruppen til at få fodfæste i livet både mht. uddannelse/job såvel som i det private liv. Lige så at kunne mødes og sparre med andre i tilsvarende situation, få et tilhørsforhold og nye venner. At søge støtte til at hjælpe unge/yngre med at få fodfæste i et turbulent liv pga. en alvorlig/livstruende autoimmun sygdom , vi prioriterer lokalafdeling nej JA" ca Hjernesagen Syge - handicapp ede" En hjerneskade kan betyde store forandringer i tilværelsen, både for den ramte og deres pårørende. Det kan være stor hjælp at tale med andre, der har været igennem det samme.. har man har fået en blodprop/blødning, giver det ofte livsvarige følger, som halvsidig lammelse, tale besvær/hukommel seproblemer, og træthed Foredrag med neuropsykolog Grethe Pedersen: Videremed livet - 0m hvordan livet forandrer sig, når man bliver ramt af en hjerneskade - både for den ramte og de pårørende. foredragsholder : 5000 kr. - plus hendes kørsel 450 kr gange om året, pluse foredragshold er 2 til 3 gange 115 det er mere end halvdel, da de er pårørende 6 nej nej

13 13 of Hornslet Bokseklub Børn og unge" Hjælpe svært okonomisk stillede medlemmer. I år er der 5 medlemmer der ikke har mulighed for at betale kontingent og udstyr. At kunne fastholde boksere i klubben, der er svært økonomisk stillet. At få dækket udgifter til stævner i løbet af 2016 for ovennævnte bokserer ugentlig træning samt løbende stævner ja, folkeoplys ningsloven NEJ" Hornslet Pensionistfore ning Huset, Pindstrup Hyggeklubben, Tirstrup Andet" 1) 2 Heldagsture, hvor der køres hjemmefra kl Der besøges en eller flere attraktioner,hvor der er guide på. Der serveres formiddagskaffe, middagsmad og eftermiddagskaffe. Hjemkomst ca. kl ) 1 halvdagstur til et sted i Jylland, hvor der besøges f.eks. et lokalmuseum eller noget andet kulturelt hvor der drikkes eftermiddagskaffe eller spist frokost. Denne tur varer max. 6 timer Være i stand til at fastholde medlemmer og implementere nye medlemmer. Skabe nye aktiviteter Udflugt og Juleafslutning Formålet med turene er at give vore medlemmer en oplevelse ud over den daglige trommerum og give dem et godt socialt samvær og skabe rammer for etablering af nye netværk. at få skabt en dag ude i den Danske natur, når den henholdsvis udspringer og falmer igen. Den korte tur henvender sig til en bredere målgruppe, der ikke kan holde ud en hel dag. Fastholde et samlingssted for efterlønnere og pensionister i Pindstrup og omegn. En tur i den skønne natur samt hygge til Juleafslutning ca ? 9 nej JA" pr. uge nej nej ikke medlemm er, da det er pensionist er og efterlønne re der kan komme som de vil.???? 6 NEJ" NEJ"

14 14 of Højskolegrupp en Målet er et folkeligt og inspirerende samvær, der strækker sig over 2 dage. Der er tale om 4 foredrag med forskellige foredragsholdere, og det hele finder sted på Plejecentret Ringparken. Formålet er at give alle deltagerne et godt og inspirerende samvær på vores Plejecenter Der er ikke tale om en forening. Vi kan tilgodese 48 deltagere. 10 nej nej Høreforeninge n Syddjurs Lokalafdeling Syge - handicapp ede" At yde vejledning og afholde orienterende møder/foredrag af folkeoplysende karakter og sociale/kulturelle sammenkomster med høresagen som tema. Vi udgiver medlemsblad 1 2 gange årligt Vores målgruppe er OGSÅ pårørende til hørehæmmede. Vi arbejder for bedre livsvilkår for de mennesker - unge som gamle - i Syddjurs Kommune, som er berørt af høreproblemer eller sygdomme i øret. Vi arbejder på, at hørehandicappede får de samme muligheder for at kommunikere og for at deltage i lokalsamfundet som normalt hørende medborgere har. Vi informerer om ørets sygdomme, høreproblemer, hjælpemidler m.v., samt på at støtte medlemmerne i at håndtere tilværelsen som høreskadet / hørehandicappet arrangemente r pr. år 60 ca NEJ" NEJ" Håndarbejdsca feen For at aktivere ældre og enlige til at komme hjemmefra og deltage i gode sociale arrangementer. Sam tfinde ting som svagtseende og gigt ramte kan deltage i. Vi følger udviklingen på det sociale- og sundhedsmæssige område Lave udflugter og går i workshops sammenkomster som ældre kan deltage i på tværs af handikap NEJ" NEJ" 0

15 15 of Kafé Kolind Kolind Pensionistfore ning Andet" ældre Formål - kort Beskrivelse af formål beskrivelse med ansøgning Formål: Fysisk To fitness/personlige aktivitet til fremme M/K trænere har af brugernes tilbudt sig som fysiske, psykiske FRIVILLIGE i Kafè og sociale Kolind med et ønske sundhed. om at skabe et nyt Et betydeligt antal tilbud til fremme af af brugerne i Kafè brugernes fysiske, Kolind lider af psykiske og sociale psykosomatiske sundhed. og psykosociale Tilbuddets indhold: lidelser, der har Fast ugentlig stor indflydelse på træningsdag humøret og den Program pr psykologiske træningsdag: 2 balance. lektioner træning à Lidelserne 45 min. Afsluttes resulterer i, at med 30 min hvor der brugeren bringes i serveres et sundt en måltid hvor selvforstærkende udfordringerne ond cirkel - indenfor sundhed isolerer sig fra drøftes - styrker fællesskabet, fællesskabsfølelsen. oplever lavt Konditions træning: selvværd og en fedtforbrænding - udpræget vægttab forværring af Styrketræning til symptomerne. opbygning af Dette medfører muskelmasse typisk at give en ældre oplevelse og Personlige Formålet med øvelser ensomme en social oplevelse og samvær med andre. For derigennem at knytte nye venskaber og dermed en lysere dagligdag. ansøgninger er at give de mindre bemidlede en chance for at komme ud at opleve noget sammen med andre, uden tilskud vil prisen blive for høj. Og de vil dermed blive udelukket fra at deltage Et arrangement pr uge Kafè Kolind er del af en landsdæk kende organisati on KFUM`s Sociale Arbejde som drager omsorg for socialt udsatte borgere. Indenfor det sidste år har vi været i kontakt med 77 brugere af stedet 34 frivillige tilknyttet Kafè Kolind - 2 frivillige tilknytte s aktivitet en som der søges midler til nej nej NEJ" JA" Sidste år modtog vi kr men ikke til en lignende aktivitet 30 Kræftens Bekæmpelse i Syddjurs Ole Egebjerg Syge - handicapp ede" Foreningens formål er at støtte og hjælpe kommunens kræftpatienter i form af oplysning, orientering om forebyggelse, og forskellige former for patientstøtte blandt andet i form af oplysende foredrag. At få dækket udgifter til foredragsholdernes honorar. Vi søger primært foredragsholdere med orientering til patienter og pårørende om forebyggelse og symptomkendskab , set samlet med NEJ" NEJ"

16 16 of Kræftens Bekæmpelse/ Syddjurs Lokalforening - Motion og Café Marianne Falch Syge - handicapp ede" Videnskabelige undersøgelser har vist, at fysisk træning kan tilføre kræftpatienter både ny energi og forbedret livskvalitet, samt gavne sundheden generelt. Motion og Café er et tilbud rettet mod kræftpatienter af begge køn i forskellige aldersgrupper og med forskellige diagnoser og behandlingsforløb. Formålet er at støtte kræftpatienter i Syddjurs kommune, så de kan fastholde deres hverdagsliv fra de får kræftdiagnosen til, under og efter behandlingsforløb et. Dette skal ske gennem tilbud om fysisk træning for I det forgangne år har vi i Motion og Cafe afholdt foredragsaftener, hvor emnerne har været at informere om relevante aspekter af det at have en kræftsygdom både som patient og som pårørende. Da interessen for disse foredrag har været stor og tilbagemeldingerne positive, ønsker vi med denne ansøgning om midler til fortsættelse af denne foredragsrække i det kommende år. Til dette formål søger vi hermed for kalenderåret 2016 om økonomisk tilskud til afholdelse af 4 foredrag á kr ,-, i alt kr , til deling med ansøgning fra Ole Egebjerg Tilbuddet udbydes i 11 af årets 12 måneder hver onsdag fra NEJ" NEJ" Ans. 29

17 17 of Kulturbroen Hornslet Andet" Foreningens formål er at fremme flygtninge og indvandreres integration i lokalsamfundet og skabe dialog, forståelse og tolerance mellem flygtningene og den øvrige befolkning. Foreningen arbejder i overensstemmels e med Dansk Flygtningehjælps formål og på grundlag af en samarbejdsaftale med Dansk Flygtningehjælp.Fr ivilliggruppen er uafhængig af partipolitiske, religiøse og lignende interesser. Foreningen arbejder typisk med: at støtte de enkelte flygtninges Vi arbejder hårdt på, at flygtninge/indvandrer e lærer det danske sprog. Vi har indtil videre satset mest på vores meget velbesøgte lektiecafé. Vores brugere spænder fra førskolebørn, folkeskoleelever, gymnasieelever, unge på videreuddannelse til voksne, som endnu ikke taler dansk. Det kræver, at vi kan købe opgavebøger/hæfter, læringsspil samt materiale til basissprogtræning af voksne. Vi køber desuden hvert år træningsmateriale til den årlige statsborgerskabsprø ve, som især de unge gerne vil forberede sig til Lektiecafe hver uge, minus skoleferierne, dvs. ca. 40 gange. Ad hoc opgaver udført i hjemmene, f.eks. vejledning og lektiehjælp. ca. 30 I tosproged e, som kommer regelmæs sigt i lektieklub ben. lektiecafée n har vi ca. 30 brugere, som kommer efter behov. ca aktive, variend e hen over året. Nogle stoppet, andre begyndt. Plus et mindre antal passive, som står standby. NEJ" NEJ" 4.046

18 18 of Kulturbroen Rønde Andet" Foreningens formål er at fremme flygtningen og indvandreres integration i lokalsamfundet og skabe dialog, forståelse og tolerance mellem flygtninge og den øvrige befolkning Kulturbroen Rønde er en forholdsvist nystiftet forening (maj 2014) i Røndeområdet tilknyttet Dansk Flygtningehjælps Frivillignet. Foreningens medlemmer er enkeltpersoner, der aktivt ønsker at arbejde som frivillig efter Dansk Flygtningehjælps principper. Medlemmerne betaler ikke kontingent. Kulturbroen Rønde samarbejder med tilsvarende frivilliggrupper i Ebeltoft- og Hornsletområderne. Foreningens formål er at fremme flygtninges og indvandreres integration i lokalsamfundet og skabe dialog, forståelse og kr ca svarer til antal frivillige ca. 200 ca. 40 NEJ" NEJ"

19 19 of Kulturhuset Helgenæs Præstegård Kunstnergrupp en Rønde Andet" Andet" Kulturhuset Helgenæs Præstegård er en lokalforening, der sigter på at skabe et aktivt miljø i præstegårdens hovedbygning og omgivelser. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til den kulturhistorie, som knytter sig til Helgenæs og at iværksætte arrangementer, der kan samle befolkningen både fastboende, tilflyttere og besøgende. Foreningen blev dannet i november 2011 og overtog lejemål af Helgenæs Præstegård 1. juni Huslejen omfatter udgifter til varme og elektricitet Til styrkelse samt af social samvær samt ønske om kreativ udvikling Honorar og rejseomkostninger til foredragsholdere og musikere Besøg Clay Keramikmuseum, Middelfart (tidl. Grimmerhus) med guidet tur rundt på museum, samt naturoplevelser i området af Middelfart med naturvejleder John Simoni ca. 100 ca NEJ" NEJ" Vi plejer at have nogle tema aftner forår og efteråret og grupperne NEJ" nej (skulle ikke betale husleje på Hotellet)

20 20 of Landsforening Autisme, Kredsforening en Østjylland, Netværksgrup pe Syddjurs Syge - handicapp ede" Forsætte med Familie til Familie, hvor der bliver kørt grupper en gang om måneden. Skabe psykisk robusthed og øget livskvaliteten for pårørende Oprettelse af Ungdomsgruppe fra 15 til 30 år Telefonrådgivning hele døgnet Akut udkørsel Hjælp til Bisidder Team aftner og Grupper Udvikling og støtte til pårørende fra Etniske minoriteter Hjælp til arbejdsmarkedet Målgruppen er primært alle pårørende og det nære netværk til den psykisk syge. Det indebære at enhver, der som pårørende, ven eller arbejdskollega til en psykisk syg kan henvende sig til lokalforeningen og få gavn af dets mange forskelligartede tilbud og vejledning, hjælp og støtte alle ugens dage døgnet rundt. Lokalafdelingen i Syddjurs hjælper og støtter de pårørende m.m. men også den syge kan vi hjælpe til at få en bedre livskvalitet Vi plejer at have nogle tema aftner forår og efteråret og grupperne ca. 550 Det kontrollerer vi ikke 14 ja JA" Vi har startet en Ungdomsafdeling op, for de unge mellem 15 til 30 år.hvor vi har pjecer som kan bestilles

21 21 of Lindegårdens svømmehold Der er sket en ændring i år, da Pindstrup Centret ikke mere kan have os, da det er lukket nu. Der er også lidt frafald i personer, på grund af alder og sygdom. Vi er 9 personer. Vi har prøvet at være i Tirstrup og det er bare et godt bytte, da temperaturen er mere stabil. Vi klarer selv transporten yil Tirstrup ved samkørsel. I bassinet er det det samme, øvelser der behører hele kroppen, vi kan mærke at de 2-3 grader varmere vand, har stor betydning for velvære, selv dagen efter , medlem af dof gigtskolen Der er kr i overskud fra 2015, og hvis prisen holder kommer vi til at mangle kr Lokal gigtforeningen i Syddjurs Syge - handicapp ede" Vi vil gerne medvirke til oplysning omkring svære gigt sygdomme, ved dygtige fagfolk der er eksperter i disse sygdomme Vi vil bruge pengene til at arrangerer oplysnings kampagne omkring de meget svære gigtsygdomme. Vi får 2000 kr. i tilskud om året fra hovedforeningen, det kan vi ikke lave meget frivilligt arbejde for ca pr. gang 10 nej JA"

22 22 of Madholdet i kokkenet ved Senior Cafeen, Tirstrup ældre Da vi i 8 år har lavet mad i Tirstrup, syntes jeg det kunne være godt at komme ud og opleve noget andet, da der er 9 gamle mænd (60-88) og lederen som trænger til nye oplevelser og det kunne evt. være besøg på et andet madhold og en tur til Vækstcentret i Botanisk have samt en tur til det nye havneområde i Århus og evt. drikke kaffe på cafeen ved havnen, nogle af mændene kommer kun ud af hjemmet den ene gang om ugen hvor de laver mad Da vi i 8 år har lavet mad i Tirstrup, syntes jeg det kunne være godt at komme ud og opleve noget andet, da der er 9 gamle mænd (60-88) og lederen som trænger til nye oplevelser og det kunne evt. være besøg på et andet madhold og en tur til Vækstcentret i Botanisk have samt en tur til det nye havneområde i Århus og evt. drikke kaffe på cafeen ved havnen, nogle af mændene kommer kun ud af hjemmet den ene gang om ugen hvor de laver mad uger om året ingen men brugere. 9 1 nej nej har aldrig modtaget støtte 40 Malerigruppen Ringparken 41 Midtdjurs Pensionistfore ning Mols ældrebadminto n Bedre materialer - udstillinger - gæsteundervisere. At blive endnu mere inspireret - mere dygtig til at turde noget. Bidrag til udstillinger på Ringparken og andre steder i Syddjurs kommune ældre Glæde og fornøjelse og socialt samvær Primært gymnastik og badminton samt socialt samvær fællesskab, sund livsstil, bedre kondision plus livskvalitet og socialt samvær i den 3. alder NEJ" NEJ" Hvor mange deltagere.

23 23 of Motion og samvær i Rønde Motion for alle på en sjov måde og efterfølgende fælles samvær Vi søger om tilskud til boldkøb samt tilskud til de fælles kaffesamlinger,juleafslutning og generalforsamlingen NEJ" NEJ" Motionsforenin gen Samson ældre Det ansøgte beløb skal anvendes som supplement til foreningens egne midler, til fornyelse af diverse gymnastikredskab er og andet udstyr, samt sammenkomster som generalforsamling og sæsonafslutning. Diverse aktiviteter for vore medlemmer til at fremme og styrke sundhed, trivsel og social samvær for ældre i Syddjurs kommune. Flere får mulighed for at deltage, idet vi ved hjælp af den ansøgte støtte formår at holde brugerbetaling/kontin gent på et rimeligt niveau nej nej Månedsbladet "8544" Andet" Bladets indhold tilstræber at holde sammen på Mørke gennem saglig orientering, nyheder og journalistik om nærsamfundet til alle aldersgrupper, om hvad der rører sig i Syddjurs kommune. Bladet udkommer 10 gange om året med gennemsnitligt 20 sider pr. gang nu med alle sider i farver. Fremstillingen af bladet udføres som frivilligt socialt arbejde uden honorar til nogen person. Bladet er udkommet i 29 år, og bladets indhold tilstræber at knytte borgerne sammen og tilgodese alle aldersklasser fra spædbørn til oldinge kr Der udgives 10 numre pr. år sider pr. gang. Vi anser samtlige beboere som medlemm er. Ca borge i Mørke sogn JA" NEJ"

24 24 of Nyreforeninge n Kreds Østjylland Andet" Nyreforeningen er en patientforening, der har til formål, at varetage interesserne for mennesker med nyre- eller urinvejssygdom og deres pårørende. Nyreforeningens arbejde består også i at udbrede kenskabet til sygdomme og forbedre patientvilkår og behandlingsmuligh eder. Vi laver udflugter til sommer og efterår for dialysepatienterne. Patienterne ligger 3-5 timer 4 gange om ugen i dialysen. Det er oftest de ældre der er med som ikke selv er i stand til at komme ud og opleve naturen og få socialt snak. Vi er også rundt på afdelingerne for at hygge og bryde det monotome.dialyseaf delingerne ligger på Randers sygehus samt Skejby Sygehus , 2 temaaftner, 2 udflugter, julefest. Nyrerens dag samt rundt til dialysepatient erne på afdelingen for at småhygge med godte NEJ" NEJ" 0 47 OK Klubben Ebeltoft Omsorgsklubb en "Humørklubbe n" ældre OK Klubben i Ebeltoft er en del af den landsdækkende ældreorganisation OK Klubberne i Danmark, upolitisk og uafhængig af faglige interesser. Vi er alle frivillige og ulønnede, men finder glæde ved at mødes med ligestillede og jævnaldrende. OK Klubben i Ebeltoft har ikke noget økonomisk mellemværende med Landsorganisation en. OK Klubben i Ebeltoft har aktiviteter for ældre, pensionister og efterlønnere i form af møder hver anden uge året rundt. Ved møderne er der foredrag Drift af af omsorgsklubben Der søges om støtte til klubbens aktiviteter generelt. Årligt budget til foredragsholdere og underholdning ca kr. Rejser og ture belaster ikke budgettet. Styrke og bevare kontakt nærområdet Gsn pr. møde , herunde kr til husleje 15 NEJ" JA" pr nej nej 0

25 25 of Optimisten Midtdjurs, selvejende bald Optimistklubbe n i Thorsager ( Omsorgsklub ) Udgivelse og distribuering af bladet OPTIMISTEN Midtdjurs til samtlige pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtager e i postdistrikter 8550 Ryomgård, 8560 Kolind og 8581 Nimtofte At støtte det sociale netværk for de ældre, samt give en aften med godt samvær og inspiration på forskellig vis. En aften uden fjernsyn, hvor der skal vises deltagelse, synges og snakkes. At skabe dækning regnskabet, så det balancere. At skabe dækning for de stærkt stigenge portoomkostninger, efter at tilskud til forsendelse af bladet gennem postvæsenet er ophævet. I dag distribueres bladet i vid udstrækning gennem bladets medarbejdere. At give de ældre en indholdsrig aften til små penge. Der er brugerbetaling for kaffebord og spisning. Det ansøgte beløb bruges udelukkende til foredrag, musikalsk underholdnign o.l møder med redigering og dstribuering af bladet ca. 50, pensionist er, førtidspen sionister og efterløns modtager e Der er ikke medlemm er men vi har adresse på ca. 70 brugere heraf bla. annoncøre r bladet Ca. 50 deltagere pr. aften 18 nej nej NEJ" NEJ" Pensionistavis en Rosenholmere n Økonomisk støtte til udgivelsen af Rosenholmeren - Fremstilling og udbringning af Pensionistavisen Rosenholmeren at formidle og orientere pensionister - fremstilling og trykning af avisen 4 gange årligt pris pr avis ca. 25,000, (skriver ?) alle pensionister i rosenholm området vi har ingen medlemm er men brugere ca hvert kvartal 12 NEJ" NEJ" 35200(der er indgået 2 ansøgninger) 52 Pensionister & Efterlønners Bowlingeclub Pindstrup og Omegns Pensionistfore ning Vi vil gerne samle de tre hold et par gange om året til festlig hyggedag hvor vi spiller og spiser bag efter, det er gerne i maj og til juleafslutning.. udflugter - Give vore medlemmer nogle oplevelser Til fælles hygge Hvor vi foreksembel spiller med andre klubber... leje af busser til vores udflugter. og musik til Julefrokost Fødselsdag, Sommerudflu gt og Julehygge 60 Ingen Vi er en bestyrel se på 5 pers , men alle kan deltage NEJ" NEJ" nej nej 1.800

26 26 of PTU Østjylland, Marselisborg, bygn. 3, 8000 Aarhus Syge - handicapp ede" PTU er en landsdækkende forening, der arbejder på at skabe ligeværdige vilkår og øget livskvalitet for personer med alvorlige skader som følge af en ulykke eller sygdom. PTU arbejder for at forbedre vilkårene for bevægelseshandic appede, og støtter medlemmerne gennem kurser, oplysende arrangementer og rådgivning. Programmet for 1.halvdel af 2016 er under forberedelse, men som eksempel var efterårsprogrammet 2015 sammensat således: Besøg Moesgaard Museum Akupunktur Generalforsamling Køreteknisk kursus Lifewave Julearrangement Cafemøder PTU Fri / Poliocafeer Energitræning aftenmøder/vi rksomhedsbe søg, træningsaktivi teter og rådgivning JA" NEJ" Påfuglen Andet" PTU Østjylland ledes af en bestyrelse på 5 personer, der ud over bestyrelsesarbejde tilrettelægger og afholder frivilligt, socialt Fælles arbejde. aktiviteter I og inspirerende samvær for kvinder i Ebeltoft og omegn. Midler til indkøb af materialer til hobbybetonede aktiviteter, betaling af Instruktører/undervis ere m.m NEJ" NEJ"

27 27 of Rollespil i Ryomgård 57 Rosengårdens Kulturudvalg Børn og unge" Rollespil i Ryomgård, som er en gren af!. Ryom spejderne ansøger puljen om hjælp til at kunne lave aktiviteter i kommende sæson. Vi er 1 år og har vokseværk. Vi har meget specielle børn, som har mange forskellige vanskeligheder, og prøver at have plads til alle, så derfor kræver det, at vi også har en del voksne hjælpere. Vi mødes hver tirsdag og har kreative værksteder, men uden program. Derudover arbejder vi frem til forskellige aktiviteter i løbet af året. I år har vi et Zombiefestprojekt og At give en Harry alle en god oplevelse,især de ældre, da de ikke kommer så meget ud. Da alt er blevet dyrt,kan vi ikke klare os uden JA" er for alle nej nej Rosengårdens Cafe 59 Rosengårdens EDB gruppe "En tur i teatret Vilhelmsborg festspil" Til undervisning i brug af PC og IPad til daglig brug At vi, som arbejder i cafeen, mødes til anden social samvær, et par gange om året. Det giver en god stemning, også i cafeen. Til udskiftning af slidt materiale og vedligehold af øvrige materialer, samt køb af forbrugs varer til PC og printere nej nej mdr. pr år 0 55 personer 10 NEJ" NEJ"

28 28 of Rosengårdens Sangudvalg At give ældre i vort Efterhånden er det område 2 dejlige blevet ret kostbart, at timer hver 14.dag, få foredragsholdere primært med eller underholdere. fællessang Vi er derfor og musik. nødsaget til at bede Vort andet område Syddjurs om er: 4 højskoledage økonomisk støtte til hvert år i marts vores meget måned. Til dette betydningsfulde og benytter vi dygtige givende frivillige og kompetente arbejde. foredragsholdere + til 1 eftermiddag, et musikalsk indslag, som virkelig giver folk en oplevelse. Til højskolen er vi 78 personer sang eftermiddage Antal pr. sangefter middag ca.60 personer. 0 Et udvalg på 8 persone r NEJ" NEJ" Rosmus Andet" forsamlingshus og beboerforening Samle byens borgere Samle byens borgere med fælles arrangementer nej nej

29 29 of Røde Kors Syddjurs Kommunekred s Rønde og Omegns Pensionistfore ning : Andet" Det primære Formålet er at leve formål er at støtte op til op om Røde Kors organisationens aktiviteter lokalt intention, at pleje de samt analysere frivillige, samt at behovet i medvirke til at nærmiljøet. forsyne dem med de De strikker store artikler som garn mængder af tøj, m.m., så de kan som gives til være kreative i deres katastroferamte arrangementer for børn, de besøger flygtninge og andre ensomme og grupper. arrangerer Nyskabende aktivitet aktiviteter for er Netværksfamilier svage grupper, omkring flygtninge. samt er vågekoner for døende, de opsøger institutioner vedrørende børn på feriekoloni om sommeren. Sidste nye er at medvirke i netværksaktiviteter for flygtninge og asylsøgere. Derudover en meget stor gruppe frivillige, der sælger tøj Aktiviteter som inspirerer i det daglige, både socialt of fysisk. Noget at glæde sig til og snakke med venner og familie om. Det sociale samvær ved arrangementerne forøger livsværdierne betydeligt. At kunne tilbyde medlemmerne aktiviteter til en rimelig pris. Samt en gang imellem aktiviteter, som vi ikke kan klare uden tilskud i hver afdeling - ialt ca. 200 ca. 350 NEJ" NEJ" ingen antal 9 NEJ" NEJ"

30 30 of SFOF Andet" Vi ønsker at engagere og involvere borgere i alle aldre i den lokale natur og miljø. Vi har udgivet pjece om vedvarende energi på Djursland og arrangeret åbent hus hos private med vedvarende energianlæg. Vi planlægger offentligt møde sammen med andre lokale organisationer om " Naturen som drivkraft for udviklingen på Djursland". 65 Stafet for Livet Syddjurs Andet" Stafet for Livet Syddjurs/Kræftens Bekæmpelses Lokalafdeling har til formål at indsamle penge ved aktiviteter til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forske i sygdommen, oplyse om sygdommen og yde patientstøtte til de mange, der rammes af denne frygtelige sygdom. Ved de aktiviteter vi laver er vi med til at holde fokus på arbejdet med at bekæmpe kræft, SFOFs vision er at vise, hvordan hverdagsliv er fuld af politik og det er baggrunden for at folk kan tage del i politik i Danmark og i det internationale samfund. Vi har siden starten fokuseret på bæredygtig udvikling og lokal politik. I 2016 har Stafet for Livet Syddjurs 10 års jubilæum. Stafetten der afvikles den første weekend i september er vokset større og større med hensyn til deltagere. Der er kommet løbeog cykelrute oveni den kendte gåtur rundt i Byparken. Vi ønsker at holde os i gang med nye tiltag, nye aktiviteter, så bevidstheden om stafetten hele tiden skærpes. Derfor vil vi lave nye tiltag ved jubilæet. Hvad det lige præcis skal være er ikke afgjort endnu. Vi skal lige puste ud efter dette års stafet. Men det vil blive tiltag, der vil forny stafetten, så vi fortsat kan opnå det stigende deltagerantal. Vi har ikke fokus på underholdning fra scenen, men andet nej JA" Vi imødeser ansøgning til udv.puljen, i løbet af 2016 når alt er på plads 1 Ca. 4,000 i Lokalfore ningen ca.2000 Ca. 175 NEJ" NEJ" 0 må ikke have en formue

31 31 of Syddjurs Seniorer Søhusparkens Venner Syge - handicapp ede" Frivilligt socialt arbejde i forbindelse med socialt udsatte grupper, der er marginaliseret som følge af alderdom, ensomhed eller psykiske problemer. Fællessang, foredrag, Petanque, kortspil, musikalske indslag, og gudstjenester Syddjurs Seniorer arbejder med frivilligt socialt arbejde i flere sammenhænge, der ikke er begrænset til en bestemt aldersgruppe. Foreningen arbejder med IT for ældre samt socialt- og psykisk udsatte gruppe. Desuden arbejder medlemmerne med IT i hjemmet, flyttehjælp til ældre samt yngre socialt udsatte, uden tilstrækkeligt netværk. Foreningen er aktiv i forbindelse med Datacafe for ældre i Ebeltoft, hvor over 300 ældre gennemstrømmer Datacafeen i løbet af vinteren og Datacafe for ordblinde og socialt udsatte i Kolind, hvor et antal af Kaffe Kolinds brugere At give alle hjælpes til at kommunens ældre borgere (incl. Søhusparkens beboere) nogle positive indslag i hverdagen NEJ" nej ca. 100 ca nej NEJ" 0,-kr.

32 32 of Tegnemaleholdet Rosengården Vi maler os 8 Formålet er som personer sammen beskrevet ovenfor, hver onsdag socialt samvær og formiddag på inspiration. Rosengården. Vi ansøger om at få del i puljen, til at foretage os ting sammen udenfor Rosengården. Det kunne være museumsbesøg, malerkurser o.s.v, ligesom for at styrke det sociale samvær. Det kunne også være med til at give os ny inspiration, det trænger vi indimellem til, gejsten er sommetider i bund to-tre 8 0 NEJ" NEJ" 0 69 Thorsager Distriktsråd Børn og unge" Vi er en gruppe Vi er en del borgere foreninger/instituti og foreninger, der oner (Thorsager synes at Distriktsråd, Skaterbaneprojektet Thorsager Skole har vist, at vi er nødt og Børnehus, til at give byens børn Ungdomsskolen, og unge mulighed TRIF) og borgere i for at have et aktivt Thorsager by, der og socialt baseret er gået sammen fritidsliv, hvilket også om at skabe et hænger sammen åbent og frit med vores vision om tilgængeligt Thorsager den område i aktive by. Derfor Thorsager for arbejder vi på også byens borgere i at give børn og unge form af en Multi- mulighed for at og Skaterbane, kunne dyrke hvor Skaterbanen forskellige typer er et sociale boldspil på igangværende alle tidspunkter af projekt for sig. dagen og aftenen. En multibane er en Multibaneprojektet multifunktionel startede op før afgrænset bane sommerferien, og vi (13 x 21 meter), arbejder på at få den hvor der er til at stå klar til mulighed for næste års forskellige sociale forsommer. aktiviteter både på kryds og tværs af banen. Der kan f.eks. både spilles hele året Multibane n hører under Thorsage r Distriktsrå d som interessgr uppe Alle byens borgere 9 frivillige er involver et i gruppen, 4 repræse ntanter fra forening er/instit utioner, 2 voksne og 3 unge mænd mellem 17 og 19år ja JA"

33 33 of Torsdags Klub, blinde Syge - handicapp ede" Blinde og svagsynede udveksling af erfaringer og socialt samvær. Der er besøg af foredragsholdere efter behov, i år har der været 3 stk. Torsdags klubben regnskab september 5 feb. Kørsel foredragshold. 48 kr 9 april gave foredrag 208 kr Kørsel foredragsholde 903kr I alt 1159kr stk 15 Vi mødes 8-15 stk 1 NEJ" nej De resterende 1841kr er planlagt til at bruge på en tur til Den gamle byg i Århus i december måned, der skal bruges til kørsel, indgang og guide. 71 TRIF Senior forøget livskvalitet da vi startede for 4 gennem frisk luft - år siden, havde vi bevægelse og aldrig drømt om, at fornøjelse.vi vores ide udviklede starter kl sig så positivt, og i med velkomst, kraft af, at vi selv derefter går ca. 12- skal passe det 15 m/k'er lang stykke jord, vi har tur,7-8km.i rask fået stillet til rådighed tempo, - ca af kommunen og har m/k'er går 4-5 km. døbt Seniorlunden, i moderat tempo, - købte vi en lille 6-8 m/k'er spiller havetraktor til at slå petanque,(vi har græsset på vores magneter i snor til ene krolfbane, - det at samle kuglerne har nu udviklet sig til op med for de, der 3 baner og vi ønsker har ben og meget nr. 4, da der rygbesvær), er pladsmangel. I 28 m/k'er spiller øjeblikket tager det krolf, (ringe i 4½-5 timer 2 gange kølleskafter til de om ugen at slå svage), efter græsset, -derfor dagens aktiviteter ønsker vi os inderligt kl drikkes en større maskine, kaffe/te med lidt men da den koster mundgodt og kr har vi megen snakken, ikke lige midler til og kl går dette, samtidig med alle glade hjem og at vi er nødt til, glæder sig til selvfølgelig selv; at næste gang. bygge en sikker garage kr , hver mandag og torsdag året rundt, uanset vejret. pt. 71, forventer op til 10 nye i løbet af kort tid indtil videre er det kun for medlemme r 7 nej nej 7.400

34 34 of Træværksted Tirstrup ULF Syge - handicapp ede" Socialt formål. Understøtte gode fritidsinteresser og hjælpe ældre borgere i Tirstrup området til at komme i gang med nogle gode fritidsaktiviteter. ULF står for Udviklingshæmme des LandsFobund. ULF er en forening for og af mennesker med udviklingshæmnin g. At kunne købe en afretterhøvl + diverse værktøj i tilknytning hertil. Ønskes indkøbt med henblik på at udvide aktiviteterne. (Der ønskes meget gerne tildelt større lokale, så der kunne være plads til flere medlemmer) Det er vigtigt, at vi kommer ud til ULF'erne, da det er på den måde det frivillige arbejde bedst kan lade sig gøre. Vores erfaring er også, at ddet er nødvendigt at bruge penge på porto. Ikke alle ULF'ere har mulighed for at komme på internettet og læse e- mails og derfor nødt til at modtage information pr. post. Derudover gør vi meget for at uddanne ULF'ere, og vi har mange kursus aktiviteter. Vi har derfor brug for penge til: lokaleleje, undervisningsmateri ale og hjælp til at udvikle sig og blive bedre til det frivillige arbejde Stilles i bero indtil egnede faciliteter til videreførelse af jeres projekt , der blev givet til den lokale. I år ingen ansøgning. Under forudsætning af at arrangemente t foregår i Syddjurs 2 gange ugentligt i 48 uger 6 - lokalet 6 - der er er for ikke småt til at brugere, der kan som ikke være flere er medlemm medlemme er. r. 2 personer står på venteliste. 2 nej JA"

Ældreområdet. Forventer at give de ældre beboere en 8.000 4.000 Plejeboligerne

Ældreområdet. Forventer at give de ældre beboere en 8.000 4.000 Plejeboligerne Foreningens navn Aktivitetscenter Vikingegården Balle Hyllested Rosmus Beboerpårørenderådet, v. Plejeboligerne Ringparken Bruger pårørende råd Mørke/Ådalen Ældreområdet Formål Søger om Kr. Tildelt. Kr.

Læs mere

NEJ

NEJ 18 ansøgning til hovedpuljen 2019 Detaljer om indsendelse Serienummer Foreningens navn Målgruppe Søger om (kr.) Søger foreningen midler til samme aktivitet andre steder - puljer, fonde, 79 Ord. Pulje Udv.

Læs mere

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Pkt. Tekst Side 49 Budget/regnskab 1 50 Fastsættelse af møder i 2016. 1 51 Lukket punkt: Cafe Kilen 1 52 Lukket punkt:

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Aktiviteter på Pedershave

Aktiviteter på Pedershave Aktiviteter på Pedershave Farvekoderne refererer til de områder, der stimuleres hos beboeren. Farvekoderne er beskrevet i pjecen. Aktiviteter for alle: Gymnastik Træning af smidighed, styrke, balance,

Læs mere

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015

Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Notat Sagsnr.: 2014/0013472 Dato: 3. marts 2015 Titel: Administrationens bemærkninger til indkomne ansøgninger til 1. runde 2015 Sagsbehandler: Kirstine Andersen Udviklingskonsulent 1. Børns Vilkår Aktivitet:

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Dagsorden Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 27 Godkendelse af referat fra møde den 1. marts 2018 1 28 Budget og Regnskab 1 29 Nyreforeningen Kreds Vestjylland

Læs mere

Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter ansøgningsrunde 2011

Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter ansøgningsrunde 2011 Bilag 1: Ansøgere om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18. 4. ansøgningsrunde 211 Nr. Ansøger 1 Børns vilkår J. 17 2 Dansk Blindesamfund -Skive kreds J. 1 3 Dansk Congolesisk Forening DCF J.

Læs mere

Børn/unge: Ældre/Vennekredse/frivillige/plejehjem

Børn/unge: Ældre/Vennekredse/frivillige/plejehjem 1 Børns Vilkår Rådgivning til børn og unge 2 Ungdommens Røde Kors Oplevelser for børn af udsatte familier 3 Natteravnene i Aabenraa Skabe tryghed for unge i nattelivet 4 Red Barnet, Aabenraa Netværk for

Læs mere

Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune. Kræftens Bekæmpelse

Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune. Kræftens Bekæmpelse Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune Kræftens Bekæmpelse Sundheds- eller træningstilbud? Her kan du læse om tilbud, der giver: Syddjurs Kommune og Kræftens Bekæmpelse har i fællesskab udarbejde denne

Læs mere

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 20. juni 2018 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 27 Godkendelse af referat fra møde den 1. marts 2018 1 28 Budget og Regnskab 1 29 Nyreforeningen Kreds Vestjylland

Læs mere

Skema over ansøgere 2. runde 2015

Skema over ansøgere 2. runde 2015 Skema over ansøgere 2. runde 2015 Ansøger Aktivitet, der søges tilskud til Ansøgt beløb Vurdering 1. KFUM s soldaterhjem 1. Ansøgning om støtte til etablering af hobbyværksted. Målgruppen: er hjemvendte

Læs mere

Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2010 for indsatsområderne for året 2011

Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2010 for indsatsområderne for året 2011 Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2010 for indsatsområderne for året 2011 Ansøger: Aktivitet/Projekt: Formål/indsats: Ansøgning: Tidl. 18: Indstilling: Bevilling/

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 1 Bedre Psykiatri Foreningens formål er at skabe bedre vilkår for psykisk syge og deres pårørende igennem rådgivning, information og støtteaktiviteter. 62.500 April: 12.000 2 Blixen Klub

Læs mere

Foredragsholdere og underholdende indslag ved. arrangementer. kr 14.000,00 kr

Foredragsholdere og underholdende indslag ved. arrangementer. kr 14.000,00 kr 18, 1. tildelingsrunde 2015, sag 14/14952 Organisation/forening KundeidBidragsnr. Søger Bemærkning Bevilling Bevilget 2014 Ikke umiddelbart berettiget I alt Ældre Aktivcentret Glamsbjerg 8002 55 Foredragsholdere

Læs mere

Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune. Kræftens Bekæmpelse

Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune. Kræftens Bekæmpelse Tilbud til kræftramte i Syddjurs Kommune Kræftens Bekæmpelse Sundheds- eller trænings lbud? Her kan du læse om lbud, der giver: Syddjurs Kommune og Kræ ens Bekæmpelse har i fællesskab udarbejde denne oplysningspjece.

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Aktivitetscentret

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger Dansk Præmatur Forening Ikke søgt om midler Dansk Præmatur Forening har bl.a. til formål: At støtte og rådgive forældre til for tidligt fødte børn, voksne der er født for

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2012, 2013 og 2014 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Forebyggelse af ensomme ældre og socialt udsatte april 2015

Forebyggelse af ensomme ældre og socialt udsatte april 2015 Forebyggelse af ensomme ældre og socialt udsatte april 2015 Nr. Ansøger Aktiviteten/projektets formål Beskrivelse Ansøgt beløb Bevilling 1. Alkorådet (søgt begge puljer) Rådgivning og oplysning til misbrugeren

Læs mere

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI).

DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). Ansøgninger april 2014-18 Ansøger 2014 Aktivitet Ansøgt beløb DH Hørsholm DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI). 20.000 kr. Ja De 32 medlemsorganisationer i DH har tilsammen

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende.

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Ansøgninger om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 2012, 18 NOTAT Dato: 21. november 2011 Af: Rikke Clausen Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

Indstillingsskema rundeuddeling

Indstillingsskema rundeuddeling 1.2-2014 Indstillingsskema 18 2014-2 rundeuddeling Nr. Målgruppe Forening/ Ansøgningens formål Tidligere bevilliget Ansøgt beløb Frivillighedsråds Frivillighedsrådets Organisation fra 18-2 år tilbage i

Læs mere

NR Ansøger Målgruppe Emne Tildeling/kr. Bruger/pårørenderåd Aldersro Demens Beboere på Plejecentret 3 ældrevenlige PC'ere 20.000

NR Ansøger Målgruppe Emne Tildeling/kr. Bruger/pårørenderåd Aldersro Demens Beboere på Plejecentret 3 ældrevenlige PC'ere 20.000 Opfølgning på midlerne fra Social- og Sundhedsudvalgets digitaliserings- og ensomhedspulje Baggrund Social- og Sundhedsudvalget etablerede i foråret 2014 to puljer for henholdsvis afhjælpning af ensomhed

Læs mere

Antal medlemmer: ca. 120 medlemmer i Regionen 4 i Halsnæs Kommune, 100 støttemedlemmer 4-5 i Halsnæs Kommune

Antal medlemmer: ca. 120 medlemmer i Regionen 4 i Halsnæs Kommune, 100 støttemedlemmer 4-5 i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2016/0000050 Dato: 5. februar 2016 Titel: Administrationens bemærkninger til ansøgningerne Sagsbehandler: Kirstine Andersen Udviklingskonsulent 1. Dansk Landsforening for hals- og mundhuleopererede

Læs mere

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010 Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Indstilling Uddeling SP-møde 26.10.09 1. Svanevig Hospice Frivillige på Svanevig Hospice 50.000 10.000./.

Læs mere

Møde 29. juni 2015 kl. 15:30 i Mødelokale 6, Rådhuset

Møde 29. juni 2015 kl. 15:30 i Mødelokale 6, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 29. juni 2015 kl. 15:30 i Mødelokale 6, Rådhuset Fraværende: Inge-Lise Kofoed Beck Pkt. Tekst Side 19 Budget/regnskab 1 20 Godkendelse af referat fra møde den 26. februar

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018 79 - tilskud til aktiviteter 2018 Fordeling af 79-puljen til aktiviteter 2018 Nr Forening Projekt Målgruppe Projekts hovedformål 1 Aktivitetscentret VOC Aktivitetscenter for Udsatte, ITsvage, Pårørende

Læs mere

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017 Notat Sagsnr.: 27.15.12-Ø40-1-17 Dato: 18-08-2017 Titel: Administrationens kommentarer til ansøgningerne Sagsbehandler: Kirstine Andersen Administrationens bemærkninger til ansøgninger ved 2. runde 2017

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger april 2013-18 midler Ansøger Bevilget beløb i 2012 2013 - Aktivitet Ansøgt beløb i april 2013 Lokal forankring Rungsted Sogns Menighedspleje Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter

Læs mere

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende.

ADHD foreningen ADHD foreningen søger om kr. i støtte til netværksgrupper, kurser og foredrag rettet mod foreningens målgruppe og pårørende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Bilag 2: Ansøgninger til 18 der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 25. november 2013 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen SSU 17.12.2008 - Bilag a 18 ansøgninger til frivilligt socialt arbejde i 2009 NOTAT Dato: 24. november 2008 Af: Trine Sandberg Ladegaard

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00 syddjurs.dk Livet som ældre i Syddjurs Kommune Ældrepolitik Velkommen Visionen Ældrepolitikken har det mål at skabe de bedste betingelser for et godt og

Læs mere

Fordelingsudvalget gennemgik på mødet de følgende kriterier og generelle retningslinjer til at prioritere efter i 2018:

Fordelingsudvalget gennemgik på mødet de følgende kriterier og generelle retningslinjer til at prioritere efter i 2018: NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fordelingsudvalgets forslag til fordeling af 18 midler til frivilligt sociale

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Børn/unge: Ældre/Vennekredse/frivillige/plejehjem

Børn/unge: Ældre/Vennekredse/frivillige/plejehjem Ansøgninger vedr. tilskud til frivilligt socialt arbejde 18 2017 1. ansøgningsrunde Børn/unge: Dok. 1 Dansk Præmatur Forening 2 Ungdmens Røde Kors Støtte og rådgivning til familier og fagpersoner til for

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter andet halvår 05. August - 18. december 2014 Valdemarshus har åbent dagligt fra 09:00 til 17:00 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Oversigt over ansøgninger om tilskud til Frivilligt socialt arbejde

Oversigt over ansøgninger om tilskud til Frivilligt socialt arbejde Oversigt over ansøgninger om tilskud til Frivilligt socialt arbejde 18 2018 Budget til tilskud til Frivilligt socialt arbejde 18 midler i 2018 Tilbagebetalte ikke anvendte midler tildelt i 2017 5000 hjerteforeningen

Læs mere

GENERELT. Idéen bag Boblberg. Om Boblberg. Boblberg skaber sundhedsfremmende rammer

GENERELT. Idéen bag Boblberg. Om Boblberg. Boblberg skaber sundhedsfremmende rammer GENERELT Idéen bag Boblberg Boblberg er udviklet i samarbejde med tre kommuner, 2.500 borgere fra hele landet og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og det frivillige.

Læs mere

Ansøgt beløb. Søger penge til årlig sommerlejr. Børn og unge,

Ansøgt beløb. Søger penge til årlig sommerlejr. Børn og unge, Overordnet målgruppe Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøgers navn Forvaltningens kommentar Søger penge til at yde tilskud til børn, som ikke har råd til at deltage i fritidsaktiviteter. Broens arbejde vurderes

Læs mere

Sag nr. 19/ bilag 2: Oversigt over 18 bevillinger - tilskudsrunde Kontaktperson Anne-Mette Møller Seeberg

Sag nr. 19/ bilag 2: Oversigt over 18 bevillinger - tilskudsrunde Kontaktperson Anne-Mette Møller Seeberg Organisation/forening Søger Bemærkning Bevilling 2019 Bevilget 2018 Ældre Aktivcentret Glamsbjerg kr 30.000,00 Foredrag, underholdning/musik til forskellige arrangementer 10.000,00 kr 12.000,00 Aktive

Læs mere

Bilag 1 Regnskab for bevillinger til 18, frivilligt socialt arbejde 2014

Bilag 1 Regnskab for bevillinger til 18, frivilligt socialt arbejde 2014 Budget for 337.299 kr. Bevilget til sundhedsfremmende tiltag i henhold til Overført fra Årets frivillige sociale pris 22.341 kr. - 4.000 kr. Sundhedspolitikken eserveret til nye foreninger i - 3.500 kr.

Læs mere

Møde 26. februar 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 6

Møde 26. februar 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 6 Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. februar 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Budget/regnskab 1 2 Godkendelse af referat fra møde den 20. november 2014 1 3 Scleroseforeningen - lokalafdeling

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE

FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE VÆRDIGHEDSPOLITIKKEN 2019-2022 har fokus på syv områder Vi har haft en værdighedspolitik siden 2016. Den

Læs mere

18 ansøgninger forår 2014 Fokusgrupper: Blå = Ældre/ensomme Orange= Særligt udsatte grupper Rød= handicappede

18 ansøgninger forår 2014 Fokusgrupper: Blå = Ældre/ensomme Orange= Særligt udsatte grupper Rød= handicappede 18 ansøgninger forår 2014 Fokusgrupper: Blå = Ældre/ensomme Orange= Særligt udsatte grupper Rød= handicappede Alm. 18 Projekter Dokumen Bemærkning tation for til an- 2014 ca. Forening Ansøgt Beløb Ansøgt

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus ønsker alle et godt efterår Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus køkken 73 76 84 67 Mogens Thrane, Formand for Brugerrådet 22

Læs mere

Vi har brug for frivillige

Vi har brug for frivillige Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Tlf 46 31 54 77 Fax 46 31 54 92 Vi har brug for frivillige Vi har brug for dig Giv os lidt af din tid Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gamle Præstegård Himmelev Sognevej

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Aktivitetsplan 2015 / 2016

Aktivitetsplan 2015 / 2016 Aktivitetsplan 2015 / 2016 Kongehavecentret Svendsgade 102 4200 Slagelse Tlf. 58 50 12 20 www.kongehavecentret.dk Mandag-Tirsdag-Onsdag-Torsdag kl. 09: 00-16:00 Fredag kl. 09:00-14:00 Lørdag og søndag

Læs mere

Plejecentre i Esbjerg Kommune

Plejecentre i Esbjerg Kommune Velkommen til Esbjerg Kommunes plejecentre Denne pjece giver dig information om tilbud og muligheder for hjælp, pleje, kost og aktiviteter på Esbjerg Kommunes plejecentre. Desuden kan du læse om, hvad

Læs mere

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Amaliehavens Venner Augustenborg Kontaktperson: Ulla L. Petersen E-mail: bryllupskagen@bbsyd.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.

Læs mere

Frivillighedspolitik for ældreområdet

Frivillighedspolitik for ældreområdet Frivillighedspolitik for ældreområdet Syddjurs Kommune og civilsamfundet - med borgervelfærden i centrum 2011 Godkendt i byrådet d. 22. september 2011 FORORD Ældreområdet har en årelang tradition for et

Læs mere

19.100 dansk, lektiehjælp, Hjælp til integration i det danske samfund. Lektiehjælp, ture, teater m.m. Som bekendt er de. gruppe i samfundet,

19.100 dansk, lektiehjælp, Hjælp til integration i det danske samfund. Lektiehjælp, ture, teater m.m. Som bekendt er de. gruppe i samfundet, Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde 18 pr. 1.april 2008 for indsatsområderne: Flygtninge og indvandrere: Ansøger: 1. Klub Heimdal. Kontaktgruppen for flygtninge/indvandrere i. 2. Flygtningevennerne

Læs mere

Formål: ADHD Café Kolding for alle med diagnosen ADHD/ADD og deres pårørende, netværksmøder m.m.

Formål: ADHD Café Kolding for alle med diagnosen ADHD/ADD og deres pårørende, netværksmøder m.m. Afslag ansøgninger 2019 ADHD Sydjylland Alle med diagnosen ADHD/ADD og pårørende, ca. 15-20 personer. ADHD Café Kolding for alle med diagnosen ADHD/ADD og deres pårørende, netværksmøder m.m. Der søges

Læs mere

Notat vedr. analyse af Værestedet.

Notat vedr. analyse af Værestedet. HANDICAP- OG PSYKIATRIAFDL. Dato: 20.07.2009 Notat vedr. analyse af Værestedet. Værestedet flytter pr. 1.9.2009 til nye lokaler i Humlehuset på Bryggerivej. Efter aftale med direktør Ulla Andersen er der

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Kongehavecentret. Svendsgade Slagelse Tlf Aktivitetsplan 2014/ september 2014 til 31 august 2015

Kongehavecentret. Svendsgade Slagelse Tlf Aktivitetsplan 2014/ september 2014 til 31 august 2015 Kongehavecentret. Svendsgade 102 4200 Slagelse Tlf. 5850 1220 Aktivitetsplan 2014/2015 1 september 2014 til 31 august 2015 Mandag- Tirsdag- Onsdag Torsdag kl.9-16 Fredag kl. 9-14 Lørdag og Søndag kl. 11-13

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Dagsorden Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 71 Godkendelse af referat fra møde den 21. september 2017 1 72 Budget og regnskab 1 73 Aktiv Mandag, Resen

Læs mere

Spisevenner og madborgerskab

Spisevenner og madborgerskab Spisevenner og madborgerskab - Fællesskaber gennem måltider Inspirationskatalog Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune 2015 Indhold Forord ved Anne Hjernøe tv-vært, madskribent og styregruppemedlem 3 Hvad er

Læs mere

Derudover foretog fordelingsudvalget en vurdering af årets aktiviteter i forhold til sidste års ansøgninger og bevillinger.

Derudover foretog fordelingsudvalget en vurdering af årets aktiviteter i forhold til sidste års ansøgninger og bevillinger. NOTAT Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fordelingsudvalgets indstilling for 18 midler til frivilligt sociale foreninger efter serviceloven i 2012.

Læs mere

Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2014 for indsatsområderne for 2015

Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november 2014 for indsatsområderne for 2015 Bilag 1. Ansøgning om støtte til Frivilligt Socialt Arbejde 18 pr. 1. november for indsatsområderne for 2015 Ansøger Aktivitet/Projekt Formål/indsats Ansøgt beløb Indstilling 1. Hjerneskadefore ningen

Læs mere

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 71 Godkendelse af referat fra møde den 21. september 2017 1 72 Budget og regnskab 1 73 Aktiv

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Hvidovre Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.880.000 kr. Tilskud

Læs mere

Oversigt over bevilling af 18-midler

Oversigt over bevilling af 18-midler Oversigt over bevilling af 18-midler Ansøgers navn AktivVirken Alzheimerforeningens Lokalforening Østsjælland Arbejdsskadeforeningen Asperger gruppen i Stevns - AGiS Overordnet målgruppe, flygtninge og

Læs mere

Vejen Kommune. Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Fordeling af 18 midler til frivilligt socialt arbejde - 1. udlodning 2015. 53.000 kr.

Vejen Kommune. Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Fordeling af 18 midler til frivilligt socialt arbejde - 1. udlodning 2015. 53.000 kr. Vejen Kommune Social- & Ældre - Frivilligrådets indstilling Fordeling af 18 midler til frivilligt socialt arbejde - 1. udlodning 2015 Forening + ansøgning om tilskud til: Ansøgt Frivilligrådets indstilling

Læs mere

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre

Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Frivilligguide - Vennekredse og frivillige ved dag- og plejecentre Amaliehavens Venner Augustenborg Kontaktperson: Ulla L. Petersen E-mail: bryllupskagen@bbsyd.dk Postnummer: 6440 By: Augustenborg Tlf.

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister.

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget 02-11-2016 Bilag 2. 18 ansøgninger der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 12.10.2016 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Åpark Centret. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige

Åpark Centret. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige Åpark Centret Program 1/1-31/7 2017 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Velkommen til Åpark Centret 3 Aktivitetsspil. 4 Bankospil. 4 IT.. 5 Kreative aktiviteter. 6 Motion..

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Den Gule Kultur

Læs mere

Ansøgers stamoplysninger.

Ansøgers stamoplysninger. Ansøgers stamoplysninger Foreningens navn Ældre Sagen, Frederiksberg Adresse Howitzvej 1, 1.sal. Postnr. 2000 CVR P.nr P.nr. 1017871052 Formand Finn Madsen Tlf. 6054 3507 Email madsen.finn@hotmail.com

Læs mere

Derudover noterede fordelingsudvalget, at der generelt er en stigende tendens til at pensionistforeninger søger en større andel af puljen.

Derudover noterede fordelingsudvalget, at der generelt er en stigende tendens til at pensionistforeninger søger en større andel af puljen. NOTAT Kommune Sekretariat Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fordelingsudvalgets forslag til fordeling af 18 midler til frivilligt sociale foreninger efter serviceloven

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Pensionist

Læs mere

Fordeling af 18 og 79 midler 2016 Forening Hvad søges der til Ansøgt beløb 18

Fordeling af 18 og 79 midler 2016 Forening Hvad søges der til Ansøgt beløb 18 Fordeling af 18 og 79 midler 2016 Forening Hvad søges der til Ansøgt beløb 18 Røde Kors Ældre som er særligt udsatte eller ensomme Besøgstjenesten, Vågetjenesten, Sociale cafeer, Cykling uden alder, kaffeklub

Læs mere

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse Mænds Mødesteder i naturen Projektbeskrivelse Forum for Mænds Sundhed, September 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND... 3 FORMÅL... 4 MÅLGRUPPE... 4 NATUROPLEVELSESPAKKERNE... 4 PROJEKTETS MÅL... 5 FORMIDLING

Læs mere

Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling begrundelse

Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling begrundelse Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling 2019 18 begrundelse Alerdomshjemmets venner Frivillig støtte til beboerne på Hobro Alderdomshjem. 8000 6000 Til dækning af aktiviteter

Læs mere

Demens. Tilbud om hjælp, støtte, træning og samvær i hverdagen. Sundhed og Ældre

Demens. Tilbud om hjælp, støtte, træning og samvær i hverdagen. Sundhed og Ældre Demens Tilbud om hjælp, støtte, træning og samvær i hverdagen Sundhed og Ældre Randers kommune arbejder på, at give borgere med demens og deres pårørende, en vifte af tilbud, som kan sættes sammen efter

Læs mere

Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012

Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012 Oversigt - 18 ansøgninger forår 2012 Farvekode: Grøn = Patientforening Lilla= Aktivitet i lokalområdet Blå = Ældreforening Alm. 18 Projekter Orange = Sårbare og udsatte grupper Brun= Misbrugsområdet Rød=Aktiviteter

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Møde 21. november 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset

Møde 21. november 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 21. november 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Fraværende: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 31 Godkendelse af referatet fra møde 5. september 2013 1 32 Budget/Regnskab

Læs mere

Ugens faste aktiviteter:

Ugens faste aktiviteter: SS Ugens faste aktiviteter: Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret er et levende og åbent sted, hvor man styrker borgernes sundhed, velvære og trivsel. Aktiviteterne på Valdemarshus

Læs mere

Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre

Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Social- og Omsorgsudvalget Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere