Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. 25 ørens endeligt. 25 ørens opblomstring! v./ Per Fregerslev. Den sidste type 25-øre blev udsendt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. 25 ørens endeligt. 25 ørens opblomstring! v./ Per Fregerslev. Den sidste type 25-øre blev udsendt"

Transkript

1 Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: 25 ørens endeligt v./ Per Fregerslev Lige siden skillingen blev afskaffet i Christian 9. regeringstid har 25 øren været i cirkulation. Den 1 udgave udkom i Frederik 8.s udgave i 1907, 1911 Christian 10.s udgave i , 1919: Alle mønter fra 1874 til 1919 var i sølv: Bruttovægt: 2,420g Finhed: 0,600 Nettovægt: 1,452g Fra 1920 til 1941 var mønterne kobbernikkel, og fra , zink Frederik 9.s udgaver i , var igen kobbernikkel. Margrethe 2s udgaver i var også kobbernikkel; Den sidste type 25-øre blev udsendt den 29. januar Den er lavet af tinbronze. Fra og med 1. oktober 2008 er 25- øren ikke længere gyldigt betalingsmiddel. I den mellemliggende tid - men også i en periode derefter - kan du være med til at give dit bidrag til: 25 ørens opblomstring! Alle dine overskydende 25 ører kan du give til klubben. Læg dem i frimærke-sparebøssen, så kan klubben anvende dem, da nationalbanken godskriver værdien i en endnu uoplyst periode. Nr. 3. Juli Side Årgang.

2 Redaktionen: Y s Men s Nyt er et klubblad for Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s bevægelsens virke i. Redaktionsudvalget består af: Hans Jørgen Brill Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) Mogens Holm (korrektur) Jørgen Lynge (planlægning) Per Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Præsidentens hjørne : Hilsen fra den fratrædende præsident v/ Arne Bräuner Lodsen der går fra borde. Et klubår lakker mod enden og ved en sådan lejlighed kan vi spørge os selv, fik du nået det du ville? Kim Larsen synger i en af Side 2 sine sange "Om lidt bli'r her stille, om lidt er det forbi, fik du nået det, du ville? Sådan kan vi stille os selv spørgsmål. Et er sikkert, vi kan ikke ændre på det, vi fik gjort eller sagt, vi kan kun drage lære heraf. Klubåret 2007/08 gik for mig alt for hurtigt, der var så meget, jeg havde sat mig som mål, som jeg gerne ville nå. Det gik ikke helt som planlagt, andre opgaver uden for klubben trængte sig på. Meget tid er også gået med køb af Enghavehuset, men denne investering skulle gerne på sigt vise sig at blive en investering for fremtiden for begge organisationer. Vi er nu knyttet endnu tættere sammen med Silkeborg KFUM og KFUK. Der forestår nu en ombygning og istandsættelse af 1. sal som forventes afsluttet i august. Herefter vil der være 1 lejlighed som hidtil og 3 værelser som kan udlejes enkeltvis eller samlet. Når istandsættelsen er færdig, vil der blive mulighed for, at alle kan se det færdige resultat. Parkeringspladsen vil også blive udvidet, det gør vi ved at fjerne træskuret. Årets uddeling, som igen var henlagt til en festaften på klubbens fødselsdag, blev en god oplevelse. (Fortsættes på side 3)

3 (Fortsat fra side 2) Mange positive tilbagemeldinger er nået til præsidiet. Det tyder på, at kombinationen med en festaften og uddeling er god. Næsten alle deltog i dette arr. sammen med 22 indbudte organisationer. Nu ved vi, at der kan være 114 til spisning i Enghavehuset. Alle indbudte på nær éen havde taget imod invitationen til at være vore gæster. Vi kunne denne aften uddele den største donation i klubbens historie og det er takket være jer klubkammerater og vore ledsagere og de mange frivillige som hjælper os. I har alle været med til at gøre en forskel. Alle, der har fået del i donationerne, har været taknemmelige. Der er dog en modtager, jeg vil nævne, hvor vi selv får mulighed for at aflevere donationen. Afdelingen for kræftramte børn på Skejby Sygehus har vi betænkt med 15,000 kr. Her vil Betty og Lauge blive modtaget med stor taknemmelighed. Donationen vil blive brugt til projekt hospitalsklovn, det er en person som er med til at skabe lidt glæde blandt Y s Men s Nyt Side 3 de indlagte børn og deres forældre, som virkelig har brug for glade stunder. Bladet findes på Websiden: Da dette er mit sidste indlæg som præsident skal der lyde en stor tak til alle mine klubkammerater og ikke mindst til vore ledsagere. Jeg har ofte sagt, uden jeres hjælp gik det ikke. Da jeg sagde ja til at være præsident, bad jeg om jeres hjælp, jeg kunne ikke klare opgaven alene. Jeg har fået den hjælp, jeg bad om, uden den var det ikke gået. Ved klubårets slutning kan der være så meget at tænke tilbage på. Vi har haft mange gode foredragsholdere, alle har kunnet give os noget. Vi har haft mange glade timer, men også sorgfulde oplevelser sammen. (Fortsættes på side 4)

4 Redaktionen: Tak til alle for den indsats der er ydet, ingen Y s nævnt Men s ingen Nyt glemt, er et klubblad for Y s Men s Club. alle har været med til at gøre en forskel. Nu Hovedformålet skifter præsidentkæden er, at informere snart klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Det Y s er Men s med bevægelsens stor glæde virke at jeg i bærer. giver. stafetten videre til Børge Madsen. Jeg er sikker på, at Børge vil Redaktionsudvalget består af: klare Hans opgaven Jørgen Brill på bedste vis, men uden Ejler vores Nørhede opbakning (forsendelse) kan en præsident Verner ikke Kudsk klare (korrektur) opgaven. Mogens Holm (korrektur) Jørgen Lynge (planlægning) Som Y s Men kan vi være med til at tænde Per Fregerslev lys for (redaktør) andre. per@fregerslev.dk Tak fordi I betroede Y s Men s mig Nyt udsendes opgaven hvert kvartal. som leder. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: De bedste hilsner Arne. Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at Præsidentens afkorte eller udsætte hjørne: artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Hilsen fra den tiltrædende præsident Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. v./ Børge Madsen Jeg har gjort mig mange tanker om hvad det vil sige at være præsident for Y s Men s Club, og gør det stadig, jeg er jo ikke så gammel i gårde og der er mange ting, jeg ikke har kendskab til, det kan så både være en ulempe, men også en fordel, at jeg måske ikke ved, sådan plejer vi ikke at gøre, og så kunne der måske komme nytænkning ind ad den vej. Side 4 Jeg føler det som en tillidserklæring at blive foreslået til posten og håber selvfølgelig, at jeg kan leve op til den tillid, og de forventninger, der stilles, og jeg er ikke bange for manglende støtte hverken i præsidiet eller klubben. Jeg har ikke nogle store visioner for det kommende år, men ingen vision er jo tilbagegang, så der skal arbejdes. Kammeratligt og hyggeligt samvær er også arbejde i vores sammenhæng og det skal vi tænke på, for så er der mange flere, der kan arbejde, måske er der udvalg der godt kunne holde et ekstra møde selv om der ikke er de store opgaver på programmet. Arne startede sidste år med lidt fornyelse af klubmøderne i form af en udefra kommende taler, der kunne komme med et kort oplæg, det skal vi prøve at videreføre, men det kan også være en i klubben, der brænder for et eller andet, så kunne dét måske være et emne, så kom frem med det, for jeg synes, det er en god idé. Y s Men s Club er rig på penge og ejendomme, og det er også godt, hvis vi forvalter det rigtigt, jeg er meget glad for, at vi gik ind i opgaven om Enghavehuset, jeg glæder mig til, at det bliver færdigt og over, at vi kan medvirke til at KFUM og KFUK har et godt sted til alle deres

5 (Fortsat fra side 4) aktiviteter og også for Y s Menetterne og os selv, måske åbner det også for andre aktiviteter i fremtiden. Vi er også rige på en anden måde, vi er en mandeklub men vores piger slutter jo aktivt op om vore aktiviteter og udvalgsmøder, jo, vi er rige, jeg håber vi skønner på det. Vi er en stor klub, vi er mange medlemmer, det er godt, men det er måske ikke så godt, at gennemsnitsalderen er så høj. Vi kunne godt ønske nogle yngre medlemmer, jeg har været fortaler for, at de ikke må være for unge, og også sat alder på, men det er farligt og kan let misforstås, hvis der er medlemmer, der kender et egnet emne (det er det enkelte medlem, der vurderer, om et emne er egnet) så kom med det, så vi kan tale om det, jeg tror ikke, det er vore love, der blokerer for nye medlemmer, men det skal vi også tale om. Med håbet om, at vi går ind i et nyt klubår med masser af arbejde til alle (fordi at arbejde sammen giver et godt kammeratskab og fællesskab), vil jeg ønske alle en god sommer og på gensyn til det første klubmøde den 4. august. Børge Madsen v./ Formand Helene Aas Y s Men s Nyt Side 5 Sponsormodtager siger tak. Bladet findes på Websiden: Kære Y s Mens Club 2 maj 2008 På vegne af Sdr. Bork Nødhjælp - Godcares sender jeg hermed en varm takkehilsen for jeres gave på ,00 kr. til Sdr. Bork Nødhjælps arbejde, som vi modtog i mandags samt tak for den dejlige aften og tak for middagen vi nød at være blandt Y s Men s venner. Tak fordi I ønsker at støtte nødhjælpsarbejdet. Netop nu gør vi klar til næste læs som skal til Rumænien, der er (Fortsættes på side 6)

6 (Fortsat fra side 5) mange Redaktionen: paller med nye måtter på lageret samt Y s maling Men s Nyt og hundredvis er et klubblad tøj for sække, så inden Y s Men s længe Club. kører af vi Hovedformålet syd på igen. er, Det at informere årets 7. klubmedlemmerne vi er om ved klubbens at klargøre, aktivite- transport, ter og Y s Men s bevægelsens virke i dette kunne slet ikke lade sig gøre. uden jeres hjælp, TUSIND TAK Redaktionsudvalget består af: Hans Jørgen Brill Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) Mogens Holm (korrektur) Jørgen Lynge (planlægning) Per Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret Taknemligheden til redaktionen senest: for hjælpen fra Danmark Næste nr. udkommer: meget stor, Jeres store gave Redaktionen er med tager til at forbehold give mennesker mod at i nød afkorte håb eller for udsætte fremtiden artikler. - for sammen Foto: kan Søren vi gøre Nedergaard en forskel. m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Modtag venligst vor hjerteligste tak for, at I støtter os, så vi kan bringe glæden ind på børnehjemmet samt bringe hjælp til så mange, der intet har. Side 6 Fredag den 13 juni 2008 Kl.: 18:45 Ankomst til Enghavehuset. Kl.: 19:00 Velkomst i Enghavehuset. Kl.: ca. 21:15 Afslutning Lørdag den 14 juni 2008 Kl.: 9:45 Afgang fra hotel Dania til byrundtur og shopping i centrum Kl.: 12:30 Vi mødes på Genbrugscentret Kl.: 13:00 Vi er vært for en let frokost og kaffe. Derefter information og rundvisning. Kl.: 17:30 Norske gæster afhentes til hyggeaften i hjemmene. Søndag den 15 juni 2008 Kl.: 9:45 Busafgang fra hotel Dania til Virklund Kirke Kl.: 10:30 Højmesse i Virklund Kirke Kl.: 12:00 Frokost i Kirkens menighedslokaler Kl.: 13:00-17:00 Frieftermiddag Kl.: 17:00 Busafgang fra hotel Dania til Svostrup Kro Kl.: 18:00 Festaften på Svostrup Kro Kl.: ca. 22:30 Afslutning

7 Ny International Præsident v./ Hans Jørgen Brill På Verdenskonventet i Herning overtager Kevin M. Cummings, Canada, posten som IP (International Præsident) fra 1 Juli Kevin, der er katolik, er 50 år, er dagbladsredaktør, og deltager i Amherst Y s Men s Club, en klub med 36 medlemmer, og chartret 24. April, 1962 Til nomineringen blev der blandt andet anført følgende: Y SDOM ERFARING: Klubsekretær, klubpræsident, DG (distriktsguvernør), hædret med Elmer Growe Award, RD (regionsleder), RT (regionsskatmester), RSD (Regional Service Director) for Time of Fast, PAP (Past Area Præsident) og ICM (International Council Member). I øjeblikket Y s Men s Nyt Side 7 ASD (Area Service Director) og ISD (International Service Director) for ledertræning og organisationsudvikling. Har deltaget i 14 RDE (Regional Director Elect) trænings-workshops gennem min embedstid. Har udviklet og udført Bladet træning findes på for Websiden: APEer (Area Præsident Elect) og ICMer (International Council Member). Mine ideer og/eller bekymringer vedr. Y s Men i dag: Som de fleste Y s Men er jeg bekymret over det faldende medlemstal og medlemmernes stigende alder. Jeg føler, at som serviceklub knyttet til en organisation som YMCA, er vi nødt til at udvikle en marketingplan rettet mod de unge i YMCA som potentielle medlemmer. Jeg vil også gerne henvende mig til den pensionerede segment, da flere og flere forlader arbejdsmarkedet i en tidligere alder med meget bedre ressourcer at tilbyde, og med tid til frivilligt arbejde. Hvad jeg ønsker at gøre for Y sdom i min periode: Jeg vil gerne fortsætte med at forbedre forholdet mellem alle Areas og at samle vore ressourcer om at udvikle en marketingstrategi for medlemskab. Endvidere at hjælpe (Fortsættes på side 8)

8 (Fortsat fra side 7) med Redaktionen: at gøre Y sdom anerkendt verden over Y s ved Men s at skabe Nyt er ét et fælles klubblad for Y s Men s Club. image. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne vi kan om udvikle klubbens Y sdom aktivite- Hvordan ter og Y s Men s bevægelsens virke i internationalt:. Med mere end 22 år bag mig med Redaktionsudvalget består af: trykte medier, er jeg af den faste Hans Jørgen Brill overbevisning, Ejler Nørhede (forsendelse) at man er nødt til at promovere Verner Kudsk et produkt (korrektur) for at få det solgt. Mogens I min Holm periode (korrektur) som ISD-LT (International Jørgen Lynge (planlægning) Service Director / Leadership Per Fregerslev Training), (redaktør) har jeg ikke set mange per@fregerslev.dk budgetter med en post til promotion. Y s Men s Vi er nødt Nyt udsendes til at investere hvert kvartal. i vores fremtid ved at fortælle Stof omverdenen til næste nummer vores bedes historie afleveret og til promovere redaktionen senest: den betydelige service, Næste vi nr. bidrager udkommer: med til vores samfund. Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Min Foto: personlige Søren Nedergaard tro og m.fl. oplevelse af den kristne dimension i Y sdom: Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. En af samfundets grundpiller er den fælles forståelse, at den stærke skal dele sin styrke med den svage. - Religionerne, som gør så meget for at etablere denne sociale orden på første hånd, har altid understreget, at den enkelte har en forpligtelse over for sine medmennesker. Det er en leveregel i hinduismen, at den lever ikke forgæves, som bruger sin velstand, sin tanke, sin Side 8 tale til at fremme andres vel. Vejen til himlen er at tjene andre, den taoistiske filosofi siger iflg. Profeten Mohammed: En mands sande rigdom er herefter det gode, han gør i denne verden for sit medmenneske. I det gamle testamente finder vi Jobs eksempel: Jeg var øjne for den blinde, fødder var jeg for den lamme. Jeg var far for den fattige, og den sag, jeg ikke kendte, opsøgte jeg. I det nye testamente er der lignelsen om den gode samaritaner: Gå ud og gør ligeså, påbød Jesus. - John Ruskin gjorde en skarpsindig iagttagelse af den bibelske lære, da han skrev: Der står skrevet, ikke velsignet er den, der bespiser den fattige, men velsignet er den som tager sig af den fattige. Afdøde Mother Teresa fra Calcutta, som blev hædret med Nobels fredspris i 1979 for arbejdet blandt de fattige i Indien, satte ideen om tjeneste i perspektiv, da hun sagde: Selv føler vi, at hvad vi gør, er blot en dråbe i havet. Men hvis den dråbe ikke var i havet, tror jeg, at havet ville være mindre på grund af den manglende dråbe. Som I kan se, deles de almindelige (Fortsættes på side 9)

9 (Fortsat fra side 8) betragtninger om omsorg for medmennesker, som er grundlaget for vores bevægelse, af mange religioner. Vi må komme de fra andre religioner i møde, som deler vores grundlag, og invitere dem til at slutte sig til vores bevægelse i dens tjeneste for at bygge en fredelig verden. Åbne Døre: I tjeneste for forfulgte kristne. v./ Henry Noer Fællesmøde 3. marts. Foredragsholder: Klaus Dahl Klaus Dahl præsenterede sig som præst på folkekirkens grund, men er ansat i organisationen Åbne Døre. Klaus Dahl fortalte om forfulgte kristne overalt i verden, værst i landene nr.: 1. Nordkorea 2. Saudiarabien 3. Iran 4. Somalia 5. Moldavien 6. Butan 7. Vietnam 8. Yemen 9. Laos 10. Kina. Y s Men s Nyt Side 9 Men trods det, bliver der hver dag føjet nye kristne til, i Afrika ca indien og i Kina måske daglig. Det koster mest at være kristen i Muslimske og Kommunistiske lande. Der Bladet er findes på Websiden: kristne i fængsel i Nordkorea, hvor der er store koncentrationslejre, disse lejre blev fundet med spionsatellitter, i første omgang troede man, det var landsbyer, men nu ved man, det er koncentrationslejre for kristne fanger. I Muslimske lande tvangsgiftes unge piger med muslimske mænd. Andre kristne piger kommer i fængsel, hvor man forsøger at tvinge dem til at konvertere til Islam. Selv et land som Tyrkiet er med i dette forfærdelige overgreb. Vi skal skrive til disse fanger, så myndighederne kan se, at vi er bekendt med deres overgreb. Åbne Døre smugler Bibler og kristen litteratur til disse lande, forbilledet er den Hollandske Broder Andreas, der smuglede mange tusinde Bibler til Rusland og Østeuropa før murens fald. Klaus Dahl opfordrede os til at bede for de forfulgte kristne, forbøn har en mægtig virkende kraft, som der også står i Bibelen. (Fortsættes på side 10)

10 (Fortsat fra side 9) Redaktionen: Tak for en Y s spændende Men s Nyt og er oplysendblad aften. for Y s Men s Club. et klub- Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne Noer om klubbens aktivite- Henry ter og Y s Men s bevægelsens virke i. Vore Redaktionsudvalget Sponsorbørn består af: Hans Jørgen Brill Oplæg v./ Chr. Jensen Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) Mogens Holm (korrektur) Jørgen Lynge (planlægning) Per Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Vore børn på Kap Verde er: Maria Salome Fortes Andrade. Hun er født d. 17/ Nilton Cesar Tavares Correia. Han er født d. 16/5-96. Maria bor sammen med sin mor og nogle af sine søskende. Hendes far bor ikke sammen med dem og hjælper ikke familien. Jeg har korresponderet med Maria siden 1995, og det er blevet til mange breve begge veje. Hun giver udtryk for Side 10 megen hjertelighed og taknemlighed for vores støtte og fortæller om sine mange planer for fremtiden. Nilton bor sammen med sin mor og 4 søskende. Hans far bor et andet sted med en anden familie. Det er en hygiejnisk og ordentlig familie, men meget fattig. Da vi fik sponsoratet i 2003 måtte de klare sig med moderens indtægt på 206 Kr. om måneden til 6 mennesker. Vore børn i Benin er: Epiphane Dagbadji Han er født d. 22/9-89. Iréné Hounkanrin Han er født d. 5/4-90 Epiphane bor sammen med begge sine forældre, som er romersk katolske. Han kommer fra en polygam familie med 2 koner og 10 børn. Han er den fjerde af sin mors 5 børn. Iréné bor sammen med sine forældre, som er animister. Han er fra en polygam familie med 3 koner, hvoraf den ene dog er blevet skilt. Han er enebarn af sin mor. Ingen af hans foræl- (Fortsættes på side 11)

11 Foromtaler af kvartalets arrangementer v./ Børge Madsen Den 18. august vil Flemming Rose, Kulturredaktør på JP fortælle os om ytringsfrihed, FR blev især kendt i forbindelse med Muhammed-krisen, for hans holdning til ytringsfriheden, og håndtering af denne, det var FR der var avisens ansigt udadtil, en mand med idealer og mod. Debatten er stadig aktuel, ytringsfrihed ja, men. Kom og hør et spændende emne og stil spørgsmål. Lørdag/søndag september Bustur til hovedstaden, vi skal i operaen lørdag kl til Rosenkavaleren (i ny opsætning) Inden da skal vi nyde en middag i operaens restaurant, vi håber at vi søndag formiddag kan få en rundvisning i operahuset. Bladet findes på Websiden: Vi starter fra Silkeborg lørd. Kl og vi er hjemme igen søn. Ca. kl Prisen bliver ca kr. pr. person, for busturen tur/retur, middag lørdag aften, overnatning på Hebron med morgenmad, og rundvisningen og billetten til Rosenkavaleren. Der kommer program for turen. Y s Men s Nyt (Fortsat fra side 10) dre har gået i skole. Korrespondancen med udviklingslandene, f.eks. Kap Verde, er ikke så effektiv, som vi er vant til her i Danmark. Der kan gå op til 2 måneder fra brevet er sendt fra afsenderen i Assomada, til det når hovedstaden Praia, 30 km (og ca. 1½ times kørsel) derfra, før oversættelse og videresendelse til modtager. Aktuelle emner i klubben: Ny adresse: Jørgen Bech Lynge jlbl@youmail.dk Ny post adresse: Gunnar Garne, Ejnar Nielsensvej 3 b 8883 Gjern Noget nyt? - Næh - det er gammelt alt sammen! Side 11

12 Redaktionen: Y s Men s Nyt er et klubblad for Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s den Men s 4. bevægelsens august virke i Mandag. Klubmøde Redaktionsudvalget består af: Mandag Hans Jørgen den Brill 18. august Fællesmøde Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) Flemming Mogens Holm Rose, (korrektur) Jyllands Posten Emne: Jørgen Ytringsfrihed Lynge (planlægning) Foromtale side 11 Per Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Mandag den Y s Men s 1. september Nyt udsendes hvert kvartal. Klubmøde Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Lørdag/søndag Næste nr. udkommer: 6./7. september Teatertur Redaktionen til tager København forbehold mod at Rosenkavaleren afkorte eller udsætte artikler. (Richard Foto: Søren Strauss) Nedergaard m.fl. Foromtale side 11 Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Mandag den 15. september Fællesmøde Virksomhedsbesøg på KVM i Kjellerup, nærmere indbydelse. Fødselsdage Elly Viller Hansen jul. Gurli Kudsk jul. Birthe B. Kristensen jul. Karl Mumm jul. Nina Bojesen jul. Marie Madsen jul. Christian Jørgensen jul. Elise Holm jul. Knud Hansen aug. Kirsten Steengaard aug. Søster Jørgensen aug. Else Mikkelsen aug. Sonja Hübertz Christensen..17. aug. Jens O. Balle Andersen aug. Jens Alfred Hansen sep. Wagner Jensen sep. Annelise Poulsen sep. Tove Jørgensen sep. Ingeborg Noer sep. Peter Alfred Hansen sep. Ingrid Nørhede sep. Mandag den 29.september Klubmøde Besøg af DG Side 12

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 2. April 2004. 8. Årgang.

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 2. April 2004. 8. Årgang. Alderslyst Y s Men s Nyt Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard Nr. 2. April 2004. 8. Årgang. Side 1 Redaktionen: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club.

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

Alderslyst Y s Men s Nyt

Alderslyst Y s Men s Nyt Alderslyst Y s Men s Nyt Nr. 3. Juli 2012. 16. Årgang. Redaktionen: Redaktion: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Linå Kirke Taget i juni 1994 Foto: Leif Høgh. Nr. 1. januar 2004. 8. Årgang.

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Linå Kirke Taget i juni 1994 Foto: Leif Høgh. Nr. 1. januar 2004. 8. Årgang. Y s Men s Nyt Linå Kirke Taget i juni 1994 Foto: Leif Høgh Nr. 1. januar 2004. 8. Årgang. Side 1 Redaktionen: Y s Men s Nyt er et klubblad for Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne

Læs mere

" Vær med til at gøre en forskel VÆRDIER

 Vær med til at gøre en forskel VÆRDIER Mere om Y s Men... VÆRDIER I Y s Men Region Danmark indbyder vi mennesker til at være med i et fællesskab, der er baseret på en kristen livsopfattelse, og som skabes på tværs af det enkelte menneskes sociale

Læs mere

Kun den fattige ved hvad kærlighed er.

Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Prædiken til den 29. juni (som i kirkens kalenderår hedder 2. trinitatis) 2012 i Havdrup Kirke Salmer: 752,604,685,681,367 Prædikenteksten er taget fra Lukasevangeliet

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015.

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 32. ÅRGANG NUMMER 9 SEPTEMBER 2015 Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med Fellowship

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening HUSK!!!! HØSTMARKED

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 70 Februar 2015 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Uddeling i Estland SIDE 4 Tak for friskbagt brød SIDE 6 Hjælp til hjemløse unge SIDE 7 Giv din gave via MOBILEPAY Tlf. 40 27 09 90 Sdr. Bork

Læs mere

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 1 Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 Vi starter som sædvanlig i cafeteriaet til en kop kaffe og et rundstykke, så vi er friske til de forhåbentlig gode og sportlige kampe. Kaffen er klar

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 64 August 2013 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nødhjælp der når frem til de rette hænder I lære som syerske SIDE 6 Sommer transporter til Rumænien SIDE 4 Uddeling i Estland SIDE 7 Mennesker

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

1. Relationerne til KFUM og KFUK og andre kirkelige organisationer

1. Relationerne til KFUM og KFUK og andre kirkelige organisationer Y s Men International Fremtidsplan 2008/2011 Aktiviteter på klubniveau 2010/2011. 1. Relationerne til KFUM og KFUK og andre kirkelige organisationer 1.1 Med udgangspunkt i regionstemaet 2010 2011, at udvikle

Læs mere

FLOTILLEBLADET HVF 244 SVENDBORG FEBRUAR MARTS - APRIL MHV 0. Velkommen til en ny udgave af FLOTILLEBLADET for HVF 244. Læs mere andet sted i bladet.

FLOTILLEBLADET HVF 244 SVENDBORG FEBRUAR MARTS - APRIL MHV 0. Velkommen til en ny udgave af FLOTILLEBLADET for HVF 244. Læs mere andet sted i bladet. FLOTILLEBLADET 2015 HVF 244 SVENDBORG FEBRUAR MARTS - APRIL MHV 0 Velkommen til en ny udgave af FLOTILLEBLADET for HVF 244. Læs mere andet sted i bladet. HVF 244 TIL NYTÅRSGUDSTJENESTE 2015 startede, traditionen

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Regionsprojekter 2013-14 WutomiAgri Med WutomiAgri vil vi give unge mennesker i Mozambique redskaber til at kunne og ville tage ansvar for eget liv.

Regionsprojekter 2013-14 WutomiAgri Med WutomiAgri vil vi give unge mennesker i Mozambique redskaber til at kunne og ville tage ansvar for eget liv. Velkommen til et Nyt Y's Men's år Velkommen til et nyt klubår med mange og spændende udfordringer. Glæd dig til de mange oplevelser der venter forude, og husk også at nyde det.indlæg til Nyhedsbrevet.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vær ikke bange Tillæg til serien Det lover jeg dig ; om forfølgelse Mål: Børn hører, hvordan andre børn i verden lider pga. deres tro på Jesus. De opmuntres til ikke at være bange og ikke at give op, selvom

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11.

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bor Jante i Bording? Jeg ved ikke om du kender Jante, eller om du nogen gang har mødt ham. Der siges at han

Læs mere

Studie. Kristen forvaltning

Studie. Kristen forvaltning Studie 17 Kristen forvaltning 92 Åbningshistorie Jeg har flere småpenge liggende i askebægeret ude i min bil. Må jeg gå ud og hente dem? spurgte Rebekka, da hun lagde et par tyvere i min hånd. Hun og de

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 69 November 2014 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Hallen er fyldt med gaver SIDE 4 Årets juletransport SIDE 5 Ny dreng på børnehjemmet SIDE 7 Giv din gave via MOBILEPAY Tlf. 40 27 09 90 Sdr.

Læs mere

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU November DEN 2015 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384 Side 1 Kaj Normann Andersen Anne-Grete Langgaard Annie Andersen Ove Søtofte 10 November 22. November 22.

Læs mere

Stadig behov for nødhjælp SIDE 3

Stadig behov for nødhjælp SIDE 3 Nyhedsblad nr. 60 August 2012 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Aktiv nødhjælp til selvhjælp Stadig behov for nødhjælp SIDE 3 Stor uddeling i Estland SIDE 5 Mennesker i NØD har brug for din hjælpende hånd!

Læs mere

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Godt Nyt Vi er så heldige, at vi får besøg at Kathryne Kirke. Hun synger profetisk, og det er noget du endelig ikke må gå glip af. Det er en velsignelse at lytte

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Slaget På Grathe Hede. Nr. 1. Januar Årgang. Side 1

Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Slaget På Grathe Hede. Nr. 1. Januar Årgang. Side 1 Alderslyst Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: http://y-men.fregerslev.dk Silkeborgs Pejlemærker: Slaget På Grathe Hede Grathe-stenen står ved det sted, hvor Kong Svend blev begravet efter at have

Læs mere

Lidt for lattermusklerne:

Lidt for lattermusklerne: Lidt for lattermusklerne: Hvad får man, hvis man kaster en viagre pille op i luften? - Stiv kuling! Hvorfor giver man altid tropiske orkaner pigenavne? Fordi de er vilde og våde når de kommer, og når de

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Hvilke forventninger har vi til arbejdet i præsidiet? Arbejdsopgaver i præsidiet Godt kammeratskab Konflikt løsning

Hvilke forventninger har vi til arbejdet i præsidiet? Arbejdsopgaver i præsidiet Godt kammeratskab Konflikt løsning Hvilke forventninger har vi til arbejdet i præsidiet? Arbejdsopgaver i præsidiet Godt kammeratskab Konflikt løsning Klubben ledes af et præsidium på 4 eller 5 medlemmer. Præsident Vice Præsident Sekretær

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 Herre, giv mig mod til at slippe det, som plager mig ved mig selv. Giv mig tillid til og tro på, at din tro og din kærlighed også kan virke

Læs mere

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden:

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden: Prædiken i The Gospel Fellowship søndag 17 juni 2018 For snart tre måneder siden døde vores præst og min nærmeste ven Peter. Selvom tiden går, og hverdagen stille og roligt vender tilbage, er mit og mange

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden Nr. 45 nov. 2002 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Gilles Saussier En gave med mening Øjenkontakt. Det lille øjeblik, hvor barnet i tillid rækker hånden frem, det

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Åbning af arrangementet ved Annemarie Zacho-Broe, kontorchef for Frivillig- og pårørendeområdet.

Åbning af arrangementet ved Annemarie Zacho-Broe, kontorchef for Frivillig- og pårørendeområdet. Frivilligprisen 2010 og Initiativprisen 2010 Program Åbning af arrangementet ved Annemarie Zacho-Broe, kontorchef for Frivillig- og pårørendeområdet. Uddeling af Frivilligprisen ved Rådmand Dorthe Laustsen

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Silkeborg Bad. Gjessøvej 40 Silkeborg.

Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Silkeborg Bad. Gjessøvej 40 Silkeborg. Alderslyst Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: http://y-men.fregerslev.dk Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Silkeborg Bad. Gjessøvej 40 Silkeborg. Oprindeligt bygget som kuranstalt, men fungerer

Læs mere

9. søndag efter trinitatis 2. august 2015

9. søndag efter trinitatis 2. august 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (dåb + kirkekaffe) Tema: God forvaltning Salmer: 749, 683, 448; 728, 375 Evangelium: Luk. 16,1-9 Sikke en svindler vi hører om i dag! Han har snydt sin herre, og nu hvor det er ved

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar I FORENINGEN - SPOR 0 Nr.17 Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar Den Københavnske S-bane har fra 1. oktober overtaget de 2 MJ rangerlokomotiver fra DSB.

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3

11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3 1 11. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. august 2012 kl. 10.00. Salmer: 122/434/436/151//582/681 Uddelingssalme: 3 Åbningshilsen Skoleferien er slut, de fleste er ved at være tilbage fra

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Februar 2010 21. ÅRGANG

Februar 2010 21. ÅRGANG Februar 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen.

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen. Jeg er så glad for min cykel Sådan sang Povl Kjøler og vi synger gerne med, når vi hører sangen i radioen. Søndag den 25. august får vi mulighed for at lufte vores elskede cykler, når vi samme drager ud

Læs mere

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver:

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Tak for jeres arbejde med at ajourføre slægtsregnskabet. Jeg kan fortælle, at vores mor 6.7. Else Kirstine (Stinne)

Læs mere

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 7,36-50): En af farisæerne indbød

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 03-05-2015 Prædiken til 4.s.e. påske 2015.docx. Prædiken til 4. søndag efter påske 2015. Tekst: Johs. 16,5-16.

Lindvig Osmundsen Side 1 03-05-2015 Prædiken til 4.s.e. påske 2015.docx. Prædiken til 4. søndag efter påske 2015. Tekst: Johs. 16,5-16. Lindvig Osmundsen Side 1 03-05-2015 Prædiken til 4. søndag efter påske 2015. Tekst: Johs. 16,5-16. Det er forår. Trods nattekulde og morgener med rim på græsset, varmer solen jorden, og det spirer og gror.

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Love. For. Aaskov Y s Men s Club. Navn. Formål

Love. For. Aaskov Y s Men s Club. Navn. Formål Side 1 af 6 Love For Aaskov Y s Men s Club Navn 1 Klubbens navn er Aaskov Y s Men s Club anerkendt (chartret) under The International Association of Y s Men s Clubs, den 24. marts 1979. Klubbens medlemmer

Læs mere

Estland: Tak for nødhjælpen

Estland: Tak for nødhjælpen Nyhedsblad Nr. 56 August 2011 Estland: Tak for nødhjælpen Side 6 Rumænien: Hjælp i rette tid Side 4 Krise: Giv håb til de håbløse Side 3 Litauen: Ungdommen rejser! Side 5 Mennesker i NØD har brug for din

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

Hjælp til klubber med medlemsmangel

Hjælp til klubber med medlemsmangel 1 Hjælp til klubber med medlemsmangel Medlemshvervning er en opgave for alle Y s Men. Da opgaven af og til kan føles vanskelig, har vi udarbejdet dette idékatalog, som vi håber kan tjene til inspiration

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Bed og mærk fællesskabet!

Bed og mærk fællesskabet! Bed og mærk fællesskabet! Den internationale bede og fællesskabsuge nærmer sig. Fra den 9.-15. november samles YMCA og YWCA over hele kloden til bøn og refleksion. Faktisk har denne uge været afholdt hvert

Læs mere

Alderslyst. Y s Men s Nyt. Sorte skyer trak op over Genbrugs - aktiviteterne med 2 ekspropriationer.

Alderslyst. Y s Men s Nyt. Sorte skyer trak op over Genbrugs - aktiviteterne med 2 ekspropriationer. Alderslyst Y s Men s Nyt Sorte skyer trak op over Genbrugs - aktiviteterne med 2 ekspropriationer... indtil vi fandt et blivende sted: A.C. Illumsvej 3 Nr. 2 April 2013. 17. Årgang. Redaktionen: Redaktion:

Læs mere