Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde."

Transkript

1 1 NOTAT om Decentral visitation Af Anbefaling 10 fremgår, at Familie- og Kulturudvalget forelægger model/modeller for, hvordan en decentral visitationsmodel til særlige ydelser og tilbud med lokal visitation kan indfases fra skoleåret 2014/15 efter princippet om, at pengene følger barnet. Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde års området Status Der er 1. juli 2013 i alt børn i alderen 0-5 år i Lemvig Kommune. De 966 børn eller 94% - anvender et af Lemvig Kommunes private eller offentlige dagtilbud. Antal dagtilbud og børn i Antal Antal børn Dagtilbud, kommunale, selvejende og pulje Dagtilbud, private Dagpleje I alt Specialpædagogiske indsatser Budgettet til specialpædagogiske indsatser er sammensat af en indsats gennem specialpædagogerne og gennem praktisk pædagogisk bistand. Den praktiske pædagogiske bistand løser området selv i dag. Desuden ydes indsatsen for tosprogede på 0-5-års området gennem den Internationale Førskole. Hertil kommer en bevilling til Lærkereden, som er en specialgruppe i Harboøre Børnehus. Specialpædagogiske indsatser på 0-5-års området Kr. Antal timer Antal børn per uge Specialpædagoger Praktisk Pædagogisk bistand - International Førskole (IFS) Lærkereden I alt på 0-5-årsområdet Budgettet for centralt visiteret specialpædagogisk bistand til års området er i 2013 på i alt: kr.

2 Søbf B-Tal Dagpleje I alt 2 Antallet af børn i privte og offentlige dagtilbud fordelt på områder fremgår af oversigten herunder: Antallet af børn i dagpleje, vuggestuer og børnehaver fordelt på områder Område by øst Område by vest Område nord Område syd Område øst Område vest I alt Områderne i Lemvig Kommune er sammensat af borgere med meget forskellig baggrund. På skoleområdet antager man, at tyngden i det specialpædagogiske arbejde til en vis grad kan henføres til forældres sociale og økonomiske baggrund. Danmarks Statistik har leveret en inddeling af områderne efter bestemte sociale og økonomiske kriterier. Kriterier for beregning af socio-økonomiske baggrundsfaktor er: Socioøkonomiske baggrundsfaktorer Barnets familietype - enlige forsørgere Barnets herkomst - indvandrere og efterkommere Familiens højeste uddannelsesniveau Familiens tilknytning til arbejdsmarkedet - uden for arbejdsmarkedet Familiens samlede indkomst - under kr. samt Familier med indkomsterstattende ydelser En vægtning af disse faktorer fører frem til en fordelingsnøgle som angivet her: Sociale og økonomiske baggrundsfaktor er Område by øst 0,52 Område by vest 1,91 Område nord 1,23 Område syd 1,43 Område øst 0,77 Område vest 1,26 Fordelingsnøglen er beregnet på baggrund af de konkrete elever på områdets skole(r). Det vil sige, at det for Område by øst er Lemtorpsskolen elever i klasse, der danner grundlag for beregningen af skolens socio-økonomiske baggrundsfaktor. I beregningerne er alene medtaget almenområdets elever.

3 3 Fagsekretariatet lader Danmarks Statistik beregne en tilsvarende socio-økonomisk baggrundsfaktor for det enkelte offentlige dagtilbud og for elever i Lemvig Kommunes specialklasser. Faktorerne skal læses således, at for hver krone, der fordeles til specialpædagogisk arbejde, så vil område by øst få 0,52 kr. og område by vest få 1,91 kr. osv. Det er en politisk beslutning hvilke kriterier, der kan bringes i anvendelse til en fordeling. På skoleområdet fordeles 10% af bevilllingen til specialpædagogiske indsatser efter socioøkonomiske principper eller 3 % af den samlede bevilling. Indtil den endelige beregningen foreligger anvender dette notat områdets social-økonomiske faktor for klasse på områdets skole(r). Når beregningerne foreligger lægges de korrekte faktorer ind. 0-6-års områdets beregninger er derfor FORELØBIGE!!! Dagtilbud i Lemvig Kommune Der er i dag tolv dagtilbud samt dagplejen i Lemvig Kommune. Tre af dagtilbuddene er private. Dagplejen løser selv deres specialpædagogiske opgaver uden anvendelse af specialpædagoger mv. Dagplejen løser opgaven ved at kunne bevilge for eksempel en dobbeltplads til et barn. Specialpædagogerne kommer således slet ikke i dagplejen. NY Fordelingsmodel af økonomiske midler til specialpædagogiske foranstaltninger Hvis kommunalbestyrelsen beslutter en decentral visitation, hvor pengene følger barnet kan det gøres efter disse principper. 1. Der tildeles ikke midler til private dagtilbud. Disse får midler til opgaven gennem takstbeløbet fra Lemvig Kommune. 2. Lov om Dagtilbud skal følges af alle kategorier af dagtilbud. 3. Til ledelse og organisation af FagTeam for specialpædagogisk indsats afsættes til en ressourceperson i hvert offentligt dagtilbud. Ressourcepersonen skal sammen med lederen kvalificere indsatsen i dagtilbuddet. Ressourcepersonen deltager i et Fælles FagTeam. Ud af det Fælles FagTeam udpeges en tovholder som sammen med koordinationen i BFC vedligeholder videndeling og erfaringsudveksling i FagTeamet. Hertil afsættes i alt: 424 årlige timer. 4. Herefter fordeles efter børnetal i dagtilbud for 90% af resten og efter socioøkonomiske faktorer for de sidste 10%.

4 4 En fordeling efter disse principper ser således ud: Dagtilbud i fordelingen I alt Kr. I alt Stilling Børnegården ,57 Menighedsdagtilbud ,79 Thyborøn Børnecenter ,50 Harboøre Børnehus ,10 Tangsø Børnehus ,36 Degneparken ,17 Lomborg Børnehave ,93 Bøgespiren i Bonnet ,07 Troldhøj i Klinkby ,88 Organisation (BFC + koordinator) , ,41 Ved en total udlægning viser opgørelsen, at der er mindst én stilling som specialpædagog i hvert dagtilbud. Decimalerne kan omsættes til specialpædagogiske opgaver hos en allerede ansat pædagog i dagtilbuddet. Vedligeholdelse af specialpædagogiske kompetencer Specialpædagogen i det enkelte dagtilbud udgør ressourcepersonen i dagtilbudddets lokale FagTeam. Ressourcepersonen deltager i et Fælles FagTeam, og én af specialpædagogerne er tovholder for FagTeamet. Desuden er der en koordinator på Børne- og Familiecentret. Denne organisering skal sikre, at de specialpædagogiske kompetencer vedligeholdes gennem uddannelse, videndeling og erfaringsudveksling. Arbejdet i FagTeam for specialpædagogik beskrives i Lemvig Kommunes projektmodel. Hvert år evaluerer koordinator i henhold til projektmodellen. Evalueringen medtages i den årlige kvalitetsrapport for området. Børne- og Familiecentrets nye rolle.. Se sidst i NOTATET års området Status Budgettet til specialpædagogiske indsatser er sammensat af en indsats gennem enkeltintegrerede forløb, praktisk/pædagogiske indsatser på enkelte skoler. Andre løser denne opgave selv. Desuden ydes en særlig indsats for to-sprogede på Christinelystskolen ved hjælp af i alt 1 stilling eller nettotimer. Hertil kommer specialklasser og specialklub og sfo i Lemvig Kommune. Endelig er der en udgift til Lemvig Kommunes elever i andre kommuner. Det samlede budget (minus budgettet til to-sprogede) er i 2013 på i alt: kr.

5 5 Specialpædagogisk indsats Kr. Antal indsatser Skoletilbud: 6-16-år Fritidstilbud: 6-16-år I alt Antallet af indsatser (skoletilbud og fritidstilbud) er 237. Der er tale om i alt 145 elever, hvoraf 92 også modtager et fritidstilbud. På almenområdet sker der allerede i dag en fordeling af en mindre del af den samlede ressource efter socioøkonomiske faktorer. Dette fremgår af denne oversigt: Skolerne Elevtal Søbf Lemtorpskolen 427 0,52 Christinelystskolen 592 1,91 Thyborøn Skole 266 1,26 Harboøre Skole 222 1,20 Tangsø Skole 176 1,43 Nr. Nissum Skole 250 0,77 Ramme Skole 135 1,21 Klinkby Skole 120 1,30 I alt ,20 Middeltallet for de socioøkonomiske faktorer ligger på 1,20. De områder med lave faktorer udtrykker en bedre socioøkonimisk baggrund end de høje faktorer. NY Fordelingsmodel af økonomiske midler til specialpædagogiske foranstaltninger Hvis kommunalbestyrelsen beslutter en decentral visitation, hvor pengene følger barnet kan det gøres efter disse principper. 1. Der tildeles ikke midler til private skoler. Disse får midler til opgaven gennem takstbeløbet fra staten, hvortil Lemvig Kommune bidrager i forhold til antallet af elever i disse skoler. 2. Lov om Folkeskolen skal følges af alle skoler herunder bekendtgørelsen om specialundervisning. 3. Til ledelse og organisation af FagTeam for specialpædagogisk indsats afsættes der timer til en/flere ressourceperson(er) på hver skole. Ressourcepersonerne skal sammen med lederen kvalificere indsatsen på skolen. Ressourcepersonen deltager i et Fælles FagTeam. Ud af det Fælles FagTeam udpeges en tovholder som sammen med koordinationen i BFC vedligeholder videndeling og erfaringsudveksling i FagTeamet. Hertil afsættes efter forslaget i alt: 731 årlige timer. 4. Herefter fordeles efter elevtal for 90% af resten og efter socioøkonomiske faktorer for de sidste 10%.

6 6 En fordeling efter disse principper ser således ud: "Pengene følger barnet" Skoledistriktets udgifter i dag Efterudlægning FagTeam Personale Lemtorpskolen Christinelystskolen Thyborøn Skole Harboøre Skole Tangsø Skole Nr. Nissum Skole Ramme Skole Klinkby Skole Øvrige Anbragte fra Andre kommuner Ny organisering I alt Vedligeholdelse af specialpædagogiske kompetencer Speciallærerne og -pædagogerne på en skole udgør et lokalt FagTeam og hver skole har én af lærerne/pædagogerne som en ressourceperson i det pågældende FagTeam. Ressourcepersonen deltager i et Fælles FagTeam, og én af speciallærerne eller -pædagogerne er tovholder for FagTeamet. Desuden er der en koordinator på Børne- og Familiecentret. Denne organisering skal sikre, at de specialpædagogiske kompetencer vedligeholdes gennem uddannelse, videndeling og erfaringsudveksling. Arbejdet i FagTeam for specialpædagogik beskrives i Lemvig Kommunes projektmodel. Hvert år evaluerer koordinator i henhold til projektmodellen. Evalueringen medtages i den årlige kvalitetsrapport for området. 3. Hele 0-18-års området Pulje Hvis et dagtilbud eller en skole træffer beslutning om ikke selv at løse inklusionsopgaven og dermed ekskluderer eleven til et andet tilbud, skal enheden selv betale et aftalt takstbeløb. Det kan være den fulde takst for det ekskluderende tilbud, som enheden har valgt efter rådgivning og vejledning gennem en Pædagogisk Psykologisk Vurdering eller som Familieafdelingen har peget på i henhold til en børnefaglig undersøgelse ( 50-undersøgelse). Hvis det aftalte beløb ikke skal udgøre omkostningen ved det ekskluderede tilbud, skal der afsættes en central pulje til en medfinansiering. Når kommunerne sælger pladser til

7 7 hinanden inden for det almene skoleområde er prisen i kr. per elev. Der findes ikke en lignende aftalt pris på dagtilbuds- og klubområdet. Her betales en kommunal gennemsnitspris. I forbindelse med folkeskolereformen er gennemsnitsprisen for et specialpædagogisk skoletilbud i Lemvig Kommune på kr. og et fritdstilbud på kr. Hvis der skal være en medfinansiering fra en central pulje, vil formlen til beregning kunne se således ud (eksempel fra skoleområdet): Tekst Procent Pris Prisen for det ekskluderede tilbud Den mellemkommunale pris, som fast udgift for skolen Ekstra omkostning for enheden 75% Skolens finansiering Medfinansiering fra pulje Procentens størrelse vil så afhænge af, hvor stor en pulje, der skal genereres. Her i eksemplet er der regnet med 75%. I fald der skal etableres en sådan fælles pulje, skal beløbet fratrækkes det samlede budget og skolerne får derved mindre til at normere de fast stillinger. Befordring Til befordring af børn / elever er der et særskilt budget. Kørselsbudgettet til bus og taxikørsel til de børn og elever, som modtager et specialtilbud er opgjort til xxxx kr. Implementering Fra skoleåret 2014/15 foregår al visitation til specialpædagogiske foranstaltninger og specialundervisning decentralt. Det enkelte dagtilbud og den enkelte skole vurderer om der er basis for at hjemtage et barn / en elev. Der kan træffes politisk beslutning om, at for eksempel udgifter til enkeltintegrerede elever og elever, der modtager praktisk pædagogisk bistand skal fordeles permanent fra 1. august Ledende psykolog har opgjort det elevtal, der forventes at ophøre med et specialpædagogisk tilbud per 1. august Dette elevtal i skole og fritid medfører en mindreudgift på i alt kr. Mindreudgiften består af enkeltintegrerede timer, elever, hvis skolegang og sfo/klub ophører Hvis denne mindreudgift fordeles efter principperne herover, ser billedet således ud:

8 8 Efter Efter Antal Elevtal I Alt Skolerne Elevtal Søbf stillinger Lemtorpskolen ,67 Christinelystskolen ,15 Thyborøn Skole ,77 Harboøre Skole ,47 Tangsø Skole ,19 Nr. Nissum Skole ,60 Ramme Skole ,90 Klinkby Skole ,80 I alt ,6 Note: Fordeling af mindreudgifter på grund af elevers ophør med skole/sfo/klub samt enkeltintegrerede elever. De elever, der forbliver i deres visiterede specialpædagogiske tilbud har fortsat den tilknyttede økonomi til rådighed. Økonomiafdelingen sørger for at holde styr på takstbeløbene på allerede visiterede elever. Økonomiafdelingen sørger for betaling via eksisterende betalingssystem. Proceduren gentager sig den 1. februar 2014, 15 osv. Herefter forbliver allerede visiterede elever i deres respektive tilbud i skoleåret efter. Sådan fortsættes indtil allerede visiterede børn / elever har afsluttet deres nuværende specialpædagogiske forløb. Børne- og Familie Centrets nye rolle Specialpædagogisk Forum afløses af FagTeam for specialpædagogik. Børne- og Familiecentrets koordinator på området sikrer uddannelse, videndeling og erfaringsudveksling inden for området. Konsulenter fra Børne- og Familiecentret yder konsultativ bistand og leverer Pædagogisk Psykologiske Vurderinger samt Børnefaglige undersøgelser som grundlag for rådgivning og vejledning af ledere af dagtilbud og skoler. Skoler, hvor der er specialpædagogiske kompetencer til rådighed kan også stille disse til rådighed for andre skoler mod betaling? I det enkelte dagtilbud og på den enkelte skole afgør lederen isamarbejde med forældrene og på baggrund af rådgivning og vejledning, hvilke specialpædagogiske indsatser, der skal sættes i gang. Arbejdsgruppen og fagsekretariatet, september 2014 Fremlagt til drøftelse i arbejdsgruppen fredag den 6. september 2013 og torsdag den 12. september 2013 og forelægges Rådet for Inklusion den 16. september Efter behandlingen i Rådet for inklusion sendes NOTATET til behandling i de tre fagråd, dagtilbud, skole og BFC. Herefter forelægges det Familie og Kulturudvalget. Der er udarbejdet en idébeskrivelse i henhold til Lemvig Kommunes projektmodel. Efter projektets behandling i Familie- og Kulturudvalget udarbejdes der en projektbeskrivelse.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne.

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Dato: 25.10.11 Doc. 2011-144612 1 Baggrund. Med hensyn til baggrund for forslag om ny tildelingsmodel, processen i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde November 2018 www.ballerup.dk Principper for modellen Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse NÆSTVED KOMMUNE Casebeskrivelse 70 Overblik Region: Sjælland Kommunestørrelse: 81.163 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 17 Antal elever: Total: 10505 Heraf kommunale folkeskoler: 8858 Gennemsnitlig

Læs mere

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15.

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Skolernes ressourcefordeling for skoleåret 2015/16 Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Der er dog indarbejdet en enkelt ændring i forhold

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

10 vigtigste ting at vide

10 vigtigste ting at vide Vejledning til nye administrative procedurer i forbindelse med specialpædagogisk bistand Greve Byråd besluttede den 26. april 2011 at udlægge ressourcer til specialundervisningen jf. notatet Oplæg til

Læs mere

Dagsorden. Introduktion v. Ole Pedersen Dagtilbudsstruktur v. Jacob Nørmølle Fagligt grundlag v. Michael Laursen Økonomi v.

Dagsorden. Introduktion v. Ole Pedersen Dagtilbudsstruktur v. Jacob Nørmølle Fagligt grundlag v. Michael Laursen Økonomi v. Dagtilbudsområdet Dagsorden Introduktion v. Ole Pedersen Dagtilbudsstruktur v. Jacob Nørmølle Fagligt grundlag v. Michael Laursen Økonomi v. Ole Pedersen Klub-området v. Ole Pedersen Dagtilbudsstruktur

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 17. maj 2013 Titel: Udlægning af midler til specialtilbud på skoleområdet Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Indhold 1. Indledning... 2

Indhold 1. Indledning... 2 Notat Sagsnr.: 2012/0000931 Dato: 26. februar 2013 Titel: Udlægningsmodel for midler til specialtilbud Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Indhold 1. Indledning... 2 2. Udlægning af midler

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE 26. SEPTEMBER 2018 Notatet omhandler: Notatet er udarbejdet

Læs mere

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud.

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Grundlag. Grundlaget for visitationsproceduren er: Bekendtgørelse nr. 693 af 20/06/2014 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Notat Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Sagsnavn: Ny socioøkonomisk profil for skolerne i forbindelse med ny skolestruktur 2015 Sagsnummer:

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal Vejen Kommunes Folkeskoler og Friskoler gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2

Læs mere

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. juli 2018 Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller for den specialiserede undervisning samt arbejdsproces Indledning Børne- og Skoleudvalget besluttede den 7. november 2018

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Børne- og Uddannelsesudvalgets budget 2018 (1.259,3 mio. kr. netto) 2 BU-mødet 7/3-2018 Dagtilbudsområdets budget 2018 (398,4 mio. kr. netto) Dagpleje Den centrale

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 23.11.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

Svar på anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne

Svar på anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne Notat Vedrørende: Svar på anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne Sagsnavn: Anmodning fra Beboerlisten, SF og Socialdemokraterne, vedr. den økonomiske udfordring på specialundervisningsområdet

Læs mere

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Ved spørgsmål kontakt Specialpædagogisk konsulent Kristina Wetche Nikolaisen krn@norddjurs.dk Tlf. 24 96 55 32 I Norddjurs Kommune vil vi arbejde målrettet

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse KOLDING KOMMUNE Casebeskrivelse 64 Overblik Region: Syddanmark Overblik over styrings- og budgetmodellen Kommunestørrelse: 89.556 Special- og almenundervisningen indgår ikke i den samme delramme Socioøkonomisk

Læs mere

Godkendelse af proces for arbejdet med inklusion samt organiseringen af specialtilbudsviften på 0-6 års området

Godkendelse af proces for arbejdet med inklusion samt organiseringen af specialtilbudsviften på 0-6 års området Punkt 4. Godkendelse af proces for arbejdet med inklusion samt organiseringen af specialtilbudsviften på 0-6 års området 2018-092812 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender at

Læs mere

Notat om specialøkonomi

Notat om specialøkonomi Notat om specialøkonomi Baggrund På baggrund af BDO-rapport omkring ændring af de budgetmæssige, styringsmæssige og organisatoriske rammer for et fremtidigt Center for Skoler og Institutioner (C-SI) og

Læs mere

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune.

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune. Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Fax +45 8888 5501 Dato: 25. marts 2011 Sagsnr.: 201008118-150 Tildeling af budget til differentieret undervisning

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Præsentation Økonomi

Præsentation Økonomi Præsentation Økonomi Driftsbevillinger 1. Budgetopfølgning 2018 Undervisnings- og Børneudvalget Bevillingsniveauer Politikområder Undervisnings- og Børneudvalget Dagtilbud 0-6 årige Undervisning og pædagogiske

Læs mere

Områ de Søborg, Buddinge, Grønnemose

Områ de Søborg, Buddinge, Grønnemose Områ de Søborg, Buddinge, Grønnemose Samlet Bevilling (2018) Kr. 144.783.681,00 Bevilling pr. elev (2018) Kr. 69.541 (Kommunalt gennemsnit) Kr. 71.522 Antal årsværk (lærere) 181,5 Antal årsværk (pædagoger)

Læs mere

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Budgettal på skoleområdet Budget 2014-2017 Budget 2014 (i 1.000 kr.) Drift Anlæg Skoler 2.043.124 58.500 Administration 34.193 0 I alt 2.077.317 58.500 Budget 2014 2017

Læs mere

Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning

Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning D. 9. september 2013, Børne- og Ungesekretariatet, økonomi 1. Indledning og mål 2. Ny kompetencefordeling skolelederen som beslutningstager

Læs mere

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune.

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune. Specialpædagogisk bistand I Odder Kommune. Formål, ansvar, kompetence, visitation og tilbud. Dato: 25.10.11 Doc: 2011-152077 Den specialpædagogiske bistands formål. I henhold til bekendtgørelse om folkeskolens

Læs mere

Notat. Samkørsel af socioøkonomiske data og karakterer ved folkeskolens afgangseksamen

Notat. Samkørsel af socioøkonomiske data og karakterer ved folkeskolens afgangseksamen Notat 22. august 2016 Sagsbeh.:LHJ J.nr.: 00.22.04-A30-7-14 Samkørsel af socioøkonomiske data og karakterer ved folkeskolens afgangseksamen Børne- og Ungestaben På baggrund af drøftelserne i Mønsterbryderudvalget

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel

Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel Punkt 6. Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel 2016-041688 Skoleforvaltningen indstiller, at drøfter de indsendte høringssvar og godkender visitationsmodellen med følgende justeringer: at

Læs mere

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mellem Tjørnegårdskolen og PPR Formål med specialklasserne

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Ny visitationsprocedure til specialundervisning.

Ny visitationsprocedure til specialundervisning. Ny visitationsprocedure til specialundervisning. Visitationsproceduren ændres med virkning for visitering for skoleåret 2013/14. Grundlag. Baggrunden for ny visitationsprocedure er: Bekendtgørelse nr.

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud og har et samlet budget på 318,3

Læs mere

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Indhold 3 5 6 7 8 9 Inklusion i Dragør Kommune at høre til i et fællesskab Faglighed Organisering Forældresamarbejde

Læs mere

Thisted Kommune. Specialundervisning. Analyse med baggrund i budgetforliget for 2018

Thisted Kommune. Specialundervisning. Analyse med baggrund i budgetforliget for 2018 Thisted Kommune Specialundervisning Analyse med baggrund i budgetforliget for 2018 Center for Økonomi og Løn 01-02-2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Konklusion...3 3. Metode...4 4. Antal elever

Læs mere

Dialogmøde. Udfordringer til alle og uddannelse for flere Viborg Kommune

Dialogmøde. Udfordringer til alle og uddannelse for flere Viborg Kommune Dialogmøde 18-09-2017 Udfordringer til alle og uddannelse for flere Program 17:30 Velkomst v/ Claus Clausen 17:35 Opdatering på budgetforhandlinger v/claus Clausen 17:45 Oplæg om udspillet og det videre

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

IKAST-BRANDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

IKAST-BRANDE KOMMUNE. Casebeskrivelse IKAST-BRANDE KOMMUNE Casebeskrivelse 52 Overblik Region: Midtjylland Kommunestørrelse: 40.468 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 13 Antal elever: Total: 5683 Heraf kommunale folkeskoler:

Læs mere

Guide til Dialog og Aftale

Guide til Dialog og Aftale Guide til Dialog og Aftale Dialog og Aftale i praksis i Lemvig Kommune Vedtagt af Kommunalbestyrelsen 29. november 2017. Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Dialog og Aftale... 3 Definition på en aftaleenhed...

Læs mere

Kvalitetsrapport 2012/13 Politikområdet Børn, familie og sundhed. 2012/13 Lemvig Kommune Familie & Kultur

Kvalitetsrapport 2012/13 Politikområdet Børn, familie og sundhed. 2012/13 Lemvig Kommune Familie & Kultur Kvalitetsrapport 2012/13 Politikområdet Børn, familie og sundhed 2012/13 Lemvig Kommune Familie & Kultur Forord Kvalitetsrapport for politikområdet Børn, familie og sundhed 2012/13, er den tredje kvalitetsrapport

Læs mere

Afdækning af reduktionspotentialer

Afdækning af reduktionspotentialer Afdækning af reduktionspotentialer Byrådet Syddjurs 20.maj 2015 Peter Bogh, Claus Herbert, Morten H. Vestergaard, KLK 1 Hvad skal vi igennem? Hvad viser nøgletal Sektoranalysen Hvor ligger potentialerne?

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget Temadrøftelse af Specialundervisning Skoleudvalget 03.04.2018 Handlemuligheder Der er primo 2018 igangsat en proces frem mod en ny model for samarbejdet om inklusion i Aalborg Kommune. Dette arbejde er

Læs mere

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen Bakkevænget 16, 8990 Fårup Telefon 86 45 21 11, telefax 86 45 26 80 Eksp. 10-12, torsdag tillige 15-16.30 Tlf.eksp. Mandag-torsdag 8-15, fredag 8-12.30 Postgirokonto

Læs mere

I dette bilag beskrives det overordnet princip for tildeling af budget til skolerne, ligesom elementerne i budgetmodellen uddybes.

I dette bilag beskrives det overordnet princip for tildeling af budget til skolerne, ligesom elementerne i budgetmodellen uddybes. Bilag 3. Budgetmodel Baggrund Flere kommuner har de seneste år gennemført udlægning af budget og visitationsansvar til skolerne. I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af ny budget- og visitationsmodel

Læs mere

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er PROCEDURE Procedure for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle - herunder visitationsprocedure i forhold til iværksættelse af specialpædagogisk bistand til børn,der endnu ikke har påbegyndt

Læs mere

Analyse af udgifter til børn i særlige dagtilbud

Analyse af udgifter til børn i særlige dagtilbud Notat Center Børn og Unge Journalnr: 27.00.00-K01-1-17 Ref.: Christina Mølsted Madsen Dato: 15-05-2017 Analyse af udgifter til børn i særlige dagtilbud 5.28.25 Særlige dagtilbud og særlige klubber På denne

Læs mere

MANGFOLDIGHED INKLUSION. Side 1 af 6

MANGFOLDIGHED INKLUSION. Side 1 af 6 MANGFOLDIGHED INKLUSION Side 1 af 6 OM INKLUSION - fra inklusionsudvikling.dk Inklusion handler om barnets oplevelse af at være en værdifuld deltager i det sociale og faglige fællesskab, og det er centralt

Læs mere

Kvalitetsstandard. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Kvalitetsstandard. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Kvalitetsstandard Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udarbejdet af: PPR leder Jakob Vejlø Dato: 22. april 2010 Sagsid.: Version nr.: 2 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen Kvalitetsstandard for

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune

Visitationsprocedurer Vejen Kommune Visitationsprocedurer Vejen Kommune Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal skolen gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2 Visitationsproceduren i Dagtilbud & Skoleafdelingen...

Læs mere

Visitation januar 2016

Visitation januar 2016 Visitation januar 2016 Et historisk rids Skoleår Antal indstillinger Antal visitationer 2010/11 165 1 2011/12 189 1 Inklusionsressourcen omlægges delvist 2012/13 146 1 2013/14 135 1 Inklusionsressourcen

Læs mere

Faglige resultater. Måned og årstal for seneste evaluering. Beskrivelse af evalueringsværktøj. Alsidig personlig udvikling Evalueringsresultat

Faglige resultater. Måned og årstal for seneste evaluering. Beskrivelse af evalueringsværktøj. Alsidig personlig udvikling Evalueringsresultat Faglige resultater De pædagogiske læreplaner Her beskrives dagtilbuddenes evalueringer i forhold til de pædagogiske læreplaner herunder også det pædagogiske arbejde med børn med særlige behov: Metode til

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Visitationsprocedure på skoleområdet

Visitationsprocedure på skoleområdet Visitationsprocedure på skoleområdet Juni 2015 Visitationsprocedure på skoleområdet Notatet indeholder en procedure for, hvordan den fremtidige visitationsprocedure på skoleområdet i Ballerup Kommune tilrettelægges.

Læs mere

Lemvig Kommune. Kvalitetsrapport 2008/09. Dagtilbud

Lemvig Kommune. Kvalitetsrapport 2008/09. Dagtilbud Lemvig Kommune Kvalitetsrapport 2008/09 Dagtilbud Vi skal sige og beskrive det, vi gør. Så kan vi gå i dialog med dagtilbudets samarbejdsparter og drøfte, om vi også gør, det vi siger vi gør - og om vi

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Til: Børn og Læring 11. september 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Kort beskrivelse af de nuværende tildelingsmodeller for daginstitutioner

Læs mere

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger Budgetnotat Kilden Baggrund Det forventede regnskab samlet for Kilden Børne- og Ungeunivers viser ved årets anden økonomivurdering (ØKV2) et forventet merforbrug på 2.850.000 kr. Kildens økonomi blev samlet

Læs mere

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 17.08.2017 Faktanotat om skolernes økonomi, september 2017. Notatet indeholder en status på skolernes

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er PROCEDURE Procedure for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle - herunder visitationsprocedure i forhold til iværksættelse af specialpædagogisk bistand til børn,der endnu ikke har påbegyndt

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for folkeskolerne i Lemvig Kommune 2012/13

Skolestyrelsesvedtægt for folkeskolerne i Lemvig Kommune 2012/13 Skolestyrelsesvedtægt for folkeskolerne i Lemvig Kommune 2012/13 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune den xx.xx.2012 Indholdsfortegnelse Forord... 3 KAPITEL 1... 4 Skolebestyrelser... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

PPR Aalborgs organisering og opgaver

PPR Aalborgs organisering og opgaver Click here to enter text. PPR Aalborgs organsiering og opgaver 12. september 2013 Sagsnr./Dok.nr. 2013-32826 / 2013-285150 PPR Aalborgs organisering og opgaver PPR Aalborg er en tværfaglig organisation,

Læs mere

Skolen på Duevej ,9% Skole på la Cours vej ,3% Lindevangskolen ,1% Ny Hollænderskolen ,1%

Skolen på Duevej ,9% Skole på la Cours vej ,3% Lindevangskolen ,1% Ny Hollænderskolen ,1% DET STATISTISKE DATAGRUNDLAG Figur 1: Svarprocent Figur 2: Besvarelser fordelt på skolerne Skoleleder Administrativleder, pædagogiskleder eller lignende Lærer Pædagog eller pædagogmedhjæl per I alt Skolen

Læs mere

Temadrøftelse af ny visitationsmodel. Skoleudvalget d. 19. april 2016

Temadrøftelse af ny visitationsmodel. Skoleudvalget d. 19. april 2016 Temadrøftelse af ny visitationsmodel Skoleudvalget d. 19. april 2016 Processen indtil nu Politisk behandling: Skoleudvalget besluttede den 17. november 2015 følgende i forhold til visitation: Skoleudvalget

Læs mere

SkoleflexPLUS pr. forvaltning. Tilbageslusningsflex pr. forvaltning

SkoleflexPLUS pr. forvaltning. Tilbageslusningsflex pr. forvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Socialen Børne- og Ungdomsen NOTAT 6. marts 2019 RAMME FOR PILOTAFPRØVNING AF SKOLEFLEXPLUS Version 3, april 2019 Sagsnr. 2017-0012306 Dokumentnr. 2017-0012306-151 Nedenstående er en

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Kvalitet og særopgaver

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Kvalitet og særopgaver Kvalitet og Særopgaver varetager opgaver inden for følgende områder: Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Specialskoler og SFO på specialskoler Dagbehandling/ heldagsskole Støttepædagoger Specialbørnhaver

Læs mere

WORKSHOP 8 PPR SOM RÅDGIVNINGSENHED BLIKKET UDEFRA

WORKSHOP 8 PPR SOM RÅDGIVNINGSENHED BLIKKET UDEFRA NYBORG D. 20. JUNI 2017 PPR KONFERENCE WORKSHOP 8 PPR SOM RÅDGIVNINGSENHED BLIKKET UDEFRA Jonas Wittendorff, teamleder, Center for Udgående Kvalitetsarbejde, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet & Hanne

Læs mere

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Maj 2016 Indledning Børne-, Unge- og Familieudvalget har i forbindelse med behandlingen af en samlet

Læs mere

BLU. Præsentation af ansvarsområder

BLU. Præsentation af ansvarsområder BLU Præsentation af ansvarsområder Organisationen Økonomi Økonomi Økonomi Centrale konti ca. 94,4 8,7 5,8 12,4 37,7 33,6 23,9 73,4 88,9 56 16,2 Økonomi 76 & 78 Ungdomsskoleviksomhed og kommunale tilskud

Læs mere

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen.

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen. E.1 Kvaliteten af specialundervisningen efter kommunalreformen Den 17. september 2009 Emne: Kvalitet i specialundervisningen Notatet Kvalitet i specialundervisningen er et baggrundspapir til hovedstyrelsens

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning Punkt 4. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning 2018-019018 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Side 1 af 8 Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) har stillet de fem nedenstående spørgsmål til folkeskolernes

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere