Screening for væsentlige påvirkninger af miljøet (MV-screening)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Screening for væsentlige påvirkninger af miljøet (MV-screening)"

Transkript

1 Screening for væsentlige er af miljøet (MV-screening) Klimatilpasningsplan Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Indholdsfortegnelse FORSLAG TIL KLIMATILPASNINGSPLAN Procedure ved screening for miljøvurdering (MV)... 2 Skema 1 Revision af kommuneplantemaet... 2 Skema 2 Plantemaets karakteristika... 3 Skema 3 Kendetegn ved indvirkninger og det område, som kan blive berørt... 4 Konklusion af MV-screening af Klimatilpasningsplan FORSLAG TIL KLIMATILPASNINGSPLAN Ifølge aftalen mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi for 2013 samt supplerende statslige udmeldinger til kommuneplanlægningen, skal kommunerne udarbejde en klimatilpasningsplan. De mere konkrete krav til klimatilpasningstemaet i kommuneplanen kom først i februar Derfor er temaet ikke indarbejdet i Kommuneplan Klimatilpasningsplanen udarbejdes i stedet som et kommuneplantillæg til Kommuneplan Klimatilpasningsplanen forventes endelig godkendt af Kommunalbestyrelsen i ultimo Formålet med klimatilpasningsplanen er helt overordnet: At skabe overblik over risikoen for oversvømmelser At prioritere den kommunale klimatilpasningsindsats At inspirere til rettidig, privat klimatilpasningsindsats af egen ejendom At udarbejde retningslinjer for fremtidig håndtering af klimaudfordringer Klimatilpasningsplanen vil bliver fremstillet som selvstændigt dokument i rapportform med tilhørende bilag. Klimatilpasningsplanen fokuserer primært på løsninger som mindsker oversvømmelserne som følge af fremtidens stormfloder, men også på løsninger som mindsker oversvømmelser fra fremtidens skybrud. Planen sætter således fokus på klimaforandringer i relation til vand og ikke varme kulde, vind og CO 2. Oversvømmelserne er undersøgt ved forskellige gentagelsesperioder 5 år, 10 år, 20 år, 50 år og 100 år. Også udtrykt ved sandsynligheden for, at disse hændelser forekommer hvert år. Sandsynlighederne er 20 %, 10 %, 5 %, 2 % og 1 %, hvor sidstnævnte er for 100 års hændelsen.

2 Procedure ved screening for miljøvurdering (MV) I Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 939 af 03/07/2013) fastlægger bilag 2 kriterier, der skal anvendes ved vurdering af, om en plan eller et program kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Proceduren er yderligere uddybet i vejledningen til loven (Vejledning nr af 18. juni 2006 Vejledning om miljøvurdering af planer og programmer). Skema 1 Revision af kommuneplantemaet I Skema 1a og 1b foretages en vurdering af, om det pågældende tema i Kommuneplan revideres i et sådant omfang, at der skal foretages screening for miljøvurdering (MV) jf. skema 2 og 3. Skema 1a Grad af revision af kommuneplantemaet Grad af revision af Kommuneplantema I mindre grad I større grad I hvilket omfang revideres temaets Nyt tema fysiske udpegning? I hvilket omfang revideres retningslinjer Nye retningslinjer Skema 1b Kommuneplantillæggets forhold til miljøvurderingsloven Miljøvurdering af Kommuneplantema Ja Nej På baggrund af skema 1a er revisio- Der er tale om et nyt kommuneplantema nen af kommuneplantemaet så væsentligt, at der skal foretages en MVscreening jf. skema 2 og 3? På baggrund af skema 1a, 2 og 3 er revisionen af kommuneplantemaet så væsentligt, at det skal miljøvurderes? Klimatilpasningsplanen fastlægger ikke rammer for konkrete anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af lovens bilag 3 og 4.

3 Skema 2 Plantemaets karakteristika I skema 2 gennemgås temaets karakteristika og kendetegn ved indvirkning med udgangspunkt i kriterier i lovens bilag 2 pkt. 1. Skema 2 Plantemaets karakteristika, der navnlig skal tages hensyn til Temaets karakteristika (jf. lovens bilag 2 pkt. 1), Idet der navnlig tages hensyn til: I mindre grad I større grad I hvilket omfang temaet kan danne grundlag for projekter og andre aktiviteter med hensyn til beliggenhed, art, størrelse og driftsbetingelser eller ved tildeling af midler Temaet fastsætter overordnede retningslinjer for fremadrettet sagsbehandling i forhold til klimatilpasning I hvilket omfang temaet har indflydelse på andre planer, herunder også planer, som indgår i hierarki Temaet får indflydelse på lokalplanlægningen og detailplanlægningen i forhold til klimatilpasningstiltag Temaets relevans for integreringen af miljøhensyn, specielt med henblik på at fremme bæredygtig udvikling I denne første klimatilpasningsplan er der alene fokus på konsekvenser i form af oversvømmelseshændelser med værdikortlægning baseret på bygningsværdier. Temaet har relevans i forhold til en bæredygtig udvikling i forbindelse med håndtering af fremtidige klimaændringer. Miljøproblemer af relevans for temaet Potentielt forekommende overløb fra kloakker og renseanlæg til recipienter (primært vandløb). Det vurderes, at overløbene er af relativt begrænset omfang. Temaets relevans for gennemførelse af anden miljølovgivning (f.eks. planer i forbindelse med affaldshåndtering eller vandbeskyttelse) Retningslinjer gælder som rammer for anden planlægning.

4 Skema 3 Kendetegn ved indvirkninger og det område, som kan blive berørt. I Skema 3 gennemgås temaets kendetegn ved indvirkning og det berørte område med udgangspunkt i loven bilag 2 pkt. 2. Skema 3 Kendetegn ved indvirkninger og det område, som kan blive berørt Kendetegn ved indvirkninger og de Befolkning og sundhed Offentlig og privat service Eksempelvis afstande og transportmuligheder til borgerservice Tryghed, kriminalitet. Trafiksikkerhed Der kan være mindre trafikale gener som følge af midlertidig anvendelse af veje og P-arealer til tilbageholdelse af overfladevand ved oversvømmelseshændelser Anden sikkerhed: Brand, eksplosion, giftudslip, GMO, arbejdsmiljø Planen fastlægger ikke rammer for fremtidige anlægstilladelser Påvirkninger fra støj, vibrationer, lugt, skygger, refleksioner, lys mv. Planen fastlægger ikke rammer for fremtidige anlægstilladelser Sundhed Overløb fra kloakker i forbindelse med skybrud kan forårsage spredning af og smitte med mikroorganismer. Spildevand håndteres af Skive Vand A/S. Klimatilpasningsplanen informerer om fremtidig planlægning i forhold til spildevandshåndtering og giver informationer om, hvad den enkelte kan gøre i forhold til at sikre sin bolig mod indtrængende vand. Herunder planlagt oplysningskampagne om klimatjek og klimasikring. Svage grupper, eksempelvis børn, ældre og borgere med handicap Serviceinformationer og oplysningskampagne om klimatjek og klimasikring jf. ovenfor. Ved fremtidig konkret detailplanlægning skal fremkommelighed, for børn, ældre og borgere med handicap, indtænkes. Begrænsninger og gener over for befolkningen Borgere opfordres til at undersøge, om de bliver berørt af fremtidens stormfloder, og planen fremsætter løsningsmuligheder for fremtidig sikring. Det er grundejeres eget ansvar at håndtere op til 10 cm vand på terræn. Løsningsforslag til håndtering kan belyses ved gratis klimatjek. Kommunen vil arbejde for, at de eksisterende afvan-

5 dingslav undersøger om diger, højvandslukke og pumpestationer kan klare fremtidens forventede stormfloder. Der er beskrevet indledende tanker til et fremtidigt samarbejde mellem Skive Kommune og Skive Vand A/S for gennemgang af beregningsmæssigt oversvømmede områder. Opholdsarealer, rekreative interesser Kommuneplantemaet kan danne grundlag for og friluftsliv nye opholdssteder med blandet funktionalitet - grønne rekreative løsninger med steder til ophold og friluftsliv, der samtidig kan fungere som eksempelvis forsinkelsesbassiner, der tilbageholder regnvand. Natur & landskab Natura 2000-områder (EF-habitatområder, EF- Planen indeholder i denne tidlige planlægningsfase ingen konkrete tiltag eller anlægsprojekter. fuglebeskyttelsesområder, Ramsarområder) Områder i Skive Kommune: Det kan dog ikke udelukkes, at temaet kan give anledning til af Natura 2000-områders naturtyper og arter. Eksempelvis kan nævnes, at N30: Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals Ådal. N39: Mønsted og Daugbjerg Kalk- konkrete tiltag til kystsikring i forbindelse med sikring mod oversvømmelser ved Natura områders kyststrækninger vil kunne påvirke gruber og Mønsted Ådal. H40: Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder. naturtyper og arter langs kysten. En nærmere vurdering skal finde sted ved eventuelle konkrete planer og projekter for berørte områder. N41: Hjelm Hede, Flyndersø og Stubbergård Sø. N61: Skånsø og Tranemose. N60: Skørsø. N32: Sønder Lem Vig og Geddal Strandenge. N31: Kås Hoved. N221: Risum Enge og Selde Vig Beskyttet natur, i henhold til naturbe- Der findes 3 beskyttede naturområder inden skyttelseslovens 3 (søer, vandløb, heder, moser, strandenge, strandsumpe, ferske enge, overdrev) for hele Skive Kommune. Som for Natura 2000-områder, udmønter planen ikke konkrete tiltag, og en nærmere vurdering skal finde sted i forbindelse med eventuelle konkrete planer og projekter. Flora og fauna, herunder sjældne, Beskyttelse af arter sker eksempelvis gennem udryddelsestruede el. fredede dyr, planter eller naturtyper samt biologisk naturbeskyttelsesloven, EU-direktiver eller internationale konventioner.

6 mangfoldighed En eksakt vurdering kan først foretages i forbindelse med eventuelle konkrete planer og projekter. Økologiske forbindelser Der findes flere økologiske forbindelser inden for planområdet. Enkelte af retningslinjerne, eksempelvis afledning af regnvand kan være medvirkende til at supplere de eksisterende økologiske forbindelser. Håndtering af regnvand skal dog ske på en hensigtsmæssig måde, således at en fra afstrømning af overfladevand ikke påvirker tilstanden af søer, vandløb og sårbar terrestrisk natur. En nærmere vurdering skal finde sted i forbindelse med eventuelle konkrete planer og projekter. Vildtreservater (Trækfuglereservat ved Hjarbæk Fjord) Området er en del af Natura 2000-område N30, og skal vurderes i forbindelse med eventuelle konkrete planer og projekter. Bygge- og beskyttelseslinjer (Strandbeskyttelseslinje, Kystnærhedszone, Sø- og åbeskyttelseslinjer, Skovbyggelinjer etc.) Planen fastlægger ikke rammer for fremtidige anlægstilladelser; men i forbindelse med eventuelle konkrete planer og projekter, som eksempelvis kystsikring, skal der foretages en vurdering af er. Fredninger, natur og landskab. (Bruddal Høje, Dommerby Hede, Fly Hede, Fur, Grønning Øre, Harre Planen fastlægger ikke rammer for fremtidige anlægstilladelser. Skal vurderes i forbindelse med eventuelle konkrete planer og projekter. Bjerg, Jenle etc.) Landskabelig værdi og landskabsstrukturer Planen indeholder ikke konkrete planer eller tiltag, der påvirker landskabet. Eksempelvis kan nævnes, at etablering af regnvandsbassiner vil kunne påvirke landskabet både positivt og negativt, afhængigt af udformningen. Skal vurderes i forbindelse med eksakte planer og projekter. Derudover kan oversvømmelseshændelser påvirke landskabet. Der er ikke planlagte indsatser i forhold til landskabelige værdier. Kan indarbejdes i den fremtidige planlægning for indsatser. Geologisk værdifulde områder (Fur, Branden Lergrav, Kås Hoved, Flyndersø området, Hesselbjerg Lergrav) Planen indeholder ikke konkrete planer eller tiltag, der påvirker de geologisk værdifulde områder. Skal vurderes i forbindelse med eventuelle eksakte planer og projekter i disse områder.

7 Skovrejsning/skovnedlæggelse Planen indeholder ikke konkrete tiltag eller planer for skovområder. Kan være relevant at inddrage i den fremtidige planlægning, da skovområder er med til at holde på vandet, i stedet for at det strømmer ud i recipienter. Kulturarv & kulturmiljøer Fortidsminder og arkæologisk arv (synlige og ikke synlige) Planen kan få konsekvenser for synlige og usynlige fortidsminder. Håndteres i den fremtidige indsatsplanlægning og egentlige anlægsarbejder. Fredede og/eller bevaringsværdige bygninger/arkitektoniske værdier, herunder kirker I klimatilpasningsplanen er værdikortlægningen baseret på bygningsværker, og beslutningsgrundlaget for den fremtidige indsatsplanlægning er basereret på en risikokortlægning, som er resultat af en værdikortlægning og en oversvømmelseskortlægning. Hensynet til fredede og/eller bevaringsværdige bygninger etc. håndteres i den fremtidige planlægning for de udvalgte indsatser. Værdifulde kulturmiljøer (Nordfjends, Sønder Lem Vig, Flyndersø, Rødding, Fur etc.) Planen indeholder ikke retningslinjer for beskyttelse af værdifulde kulturmiljøer. Skal håndteres i den fremtidige indsatsplanlægning. Materielle goder Bygninger og steder med speciel social værdi såsom forsamlingshuse, sports- og fritidsfaciliteter, gadekær Planen kan danne grundlag for nye opholdssteder med blandet funktionalitet (steder til ophold og sociale aktiviteter som samtidig kan fungere som eksempelvis afledning af eller tilbageholdelse af regnvand). Jord Jordforurening Der er V1 og V2 kortlagte områder samt områdeklassificerede områder i kommunen. Der skal foretages en risikovurdering før en eventuel nedsivningstilladelse gives i disse områder. Risiko for ny jordforurening Der er retningslinjer for lokal afledning af regnvand i planen. Potentielt kan nedsivning af overfladevand medføre jordforurening i begrænset omfang. Plantemaet indeholder ikke konkrete tiltag, der kan medføre risiko for forurening af jord. Skal vurderes i fremtidig planlægning og konkrete tiltag. Flytning og deponering af jord Planen kan give anledning til flytning og/eller

8 deponering af jord. Skal håndteres i fremtidig planlægning og konkrete anlægsprojekter. Ressourcer & affald Råstoffer, materialer og produkter Planen fastlægger ikke rammer for anlægsarbejde, og anvendelse af råstoffer, materialer og produkter, kan ikke vurderes på dette stadie. I forbindelse med konkrete anlæg eksempelvis kystsikring vil der være et forbrug af ressourcer. Håndteres i fremtidige planlægningsfaser og konkrete anlægsprojekter. Arealforbrug Planen fremsætter ikke konkrete rammer for den fremtidige arealanvendelse. Planen kan give anledning til ændringer i arealanvendelsen, jf. de listede retningslinjer, der sætter rammer for anden planlægning. Affaldsdeponering Planen konkretiserer ikke eksakte projekter, der kræver vurdering i forhold til genanvendelighed/ikke genanvendelighed af affald. Vand Grundvand I denne klimatilpasningsplan er der ikke taget hensyn til, at stigende nedbørsmængde vil medføre, at det terrænnære grundvand i nogle områder vil stå højt og muligvis over terræn. Planen angiver, at det vil være hensigtsmæssigt, at grundvandsstanden overvåges med henblik på fremtidig arealplanlægning. Klimatilpasningsplanen fastlægger ikke konkrete tiltag, der kan påvirke grundvandskvaliteten, idet der eksempelvis ikke er udpeget områder til nedsivning. Håndteres i den fremtidige planlægning og detailprojektering, således at nedsivning ikke tillades i områder, hvor der er risiko for forurening af grundvandet. Fremtidige detailprojekter, jf. retningslinjerne i planen om lokal afledning af regnvand, vil kunne have en positiv effekt på grundvandsdannelsen. Afledning af tag- og overfladevand Planen indeholder retningslinjer for fremtidig håndtering af overfladevand (eksempelvis grønne tage, regnvandsbede, permeable belægnin-

9 ger, grønne friarealer) og det forventes at planen vil danne grundlag for fremtidige projekter til håndtering af overfladevand, der derved vil bidrage til mindsket afstrømning fra befæstede arealer. Recipienter fra overfladevand (Påvirkning af vandløb, søer/vådområder og hav) Planen fastlægger ikke tiltag, der kan påvirke nær- eller fjernrecipienter. Stigningen i vand, der skal afledes, er primært af betydning for vandløbene, hvor en øget hydraulisk belastning, kan have betydning for vandløbenes tilstand. Dette indgår i den fremtidige planlægning ud fra de listede retningslinjer i planen. Afledning af spildevand og rensning Planen fastlægger ikke tiltag, der kan have konsekvenser for afledning og rensning af spildevand. Skive Vand A/S planlægger dimensionering af kloaksystemerne ifølge ny funktionspraksis i vandbranchen. Recipient fra spildevandsudledning Planen har ikke direkte konsekvenser for spildevandsudledninger ved eksempelvis skybrud. Der kan forekomme overløb fra kloaker og renseanlæg til recipienter (primært vandløb), der kan påvirke miljøtilstanden i vandområderne. Dette tages der højde for i spildevandsplanlægningen. Lavbundsområder Planen fastlægger ikke konkrete tiltag, der kan påvirke lavbundsområder. Skal håndteres i den fremtidige detailplanlægning. Er relevant for placering af anlæg, som eksempelvis forsinkelsesbassiner, i potentielle vådområder. Luft Støv, lugt, herunder udledninger af CO 2, SO 2, NO x, VOC etc. Planen fastlægger ikke konkrete anlægstiltag. Vurderes i eventuelle fremtidige planlægningsog anlægsfaser. Klimatiske faktorer Varme, kulde, vind, CO 2 Planen sætter ikke fokus på begrænsning af energiforbrug og udledning af drivhusgasser, men udelukkende på klimatilpasninger i relation til vand.

10 Kumulation Indbyrdes forhold mellem faktorer Klimatilpasningstiltag kan påvirke miljøfaktorernes indbyrdes forhold. Dette skal vurderes individuelt for hvert projekt ved fremtidig detailplanlægning. Konklusion af MV-screening af Klimatilpasningsplan Skive Kommune har foretaget en screening for miljøvurdering af forslag til Kommuneplantillæg nr. 5 Klimatilpasningsplan til Kommuneplan i henhold til Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 939 af 03/07/2013). Kommunen har gennemført en screening efter de kriterier, der er fastlagt i lovgivningen, jf. ovenstående tabeller (1a, 1b, 2 og 3). På baggrund af screeningen vurderes det, at Klimatilpasningsplan ikke vil kunne få væsentlig indvirkning på omgivelserne. Dette konkluderes, da planen ikke fastlægger rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af lovens bilag 3 og 4, og da planen ikke peger på konkrete aktiviteter, som potentielt kan have væsentlig indvirkning på miljøet. Skive Kommune har på den baggrund besluttet, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering af klimatilpasningsplanen.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015.

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015. 1/5 Screening for krav om miljøvurdering af Natura 2000 handleplanforslag 2016-2021 Hejede Ovedrev, Valborup Skov og Valsølille Sø, Natura 2000 område nr. 146, Habitatområde H129 Screening i henhold til

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Strategisk miljøvurdering, screening af Dragør Kommune affaldsplan

Strategisk miljøvurdering, screening af Dragør Kommune affaldsplan Strategisk miljøvurdering, screening af Dragør Kommune affaldsplan Loven om miljøvurdering af planer og programmer 1 medfører, at der skal foretages en miljøscreening af affaldsplanen for nærmere vurdering

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave, Natura 2000-område nr. 56, habitatområde H52 og Fuglebeskyttelsesområde F36 Screening i henhold

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Klimatilpasningsplan 2013 Dato 24/10 2013 Deltagere ved screeningsmøde: Kenneth

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej Bilag Skema til miljøscreening Miljøscreeningen skal præcisere, om der er brug for en nærmere vurdering af miljøkonsekvenserne. Hvis der svares ja til ét af de to indledende spørgsmål, skal planen miljøvurderes.

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1/6 Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af nedenstående skema Skemaet kan udfyldes med følgende fem svarmuligheder: Til emner,

Læs mere

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2 - SMV tillæg til spildevandsplan ændret tidsplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Klimatilpasning i Vesthimmerlands Kommune. Dato November 2013

Klimatilpasning i Vesthimmerlands Kommune. Dato November 2013 Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 939 af 3/7 2013. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning på miljøet, herunder den biologiske

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 ) Herlev Kommune Dato Marts 2016 Projektbeskrivelse Udarbejdelse af tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2010 2019.

Læs mere

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017)

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 001 for lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 BILAG 1 KORSØR SKÆLSKØR SLAGELSE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10 KOMMUNEPLAN 2017 BYNÆR SKOV VED VALMUEVEJ I SLAGELSE FORSLAG SLAGELSE KOMMUNE PLAN APRIL 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 2 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Forhold relevant (væsentligt) Forhold relevant (uvæsentligt) Forhold ikke relevant Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Dato: april

Læs mere

MILJØVURDERINGSSCREENING

MILJØVURDERINGSSCREENING KORSØR SKÆLSKØR SLAGELSE MILJØVURDERINGSSCREENING TILLÆG 5 TIL SPILDEVANDSPLAN 2015-2018 SEPARATKLOAKERING SKÆLSKØRVEJ/BJARKESVEJ SLAGELSE KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOVEMBER 2017 SIDE 2 HER GÆLDER PLANEN

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

Beskrivelse af rev. Skema status Dato Udfyldt/rev. af Bygherre Team Plan Miljøvurderingsgruppen C Rev. af projekt. Bilag A. Miljøoplysningsskema

Beskrivelse af rev. Skema status Dato Udfyldt/rev. af Bygherre Team Plan Miljøvurderingsgruppen C Rev. af projekt. Bilag A. Miljøoplysningsskema Plan nr.: Risikostyringsplan 2015 Tekst: Risikostyringsplanen er udarbejdet på bagrund af EU's Oversvømmelsesdirektiv. Planen indeholder dels en kortlægning af oversvømmelsesomfang, hyppighed og risiko

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger Miljøvurderings-screeningskema af projektforslag Fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1-6, samt små fleksible boliger på Hjorteleddet 39, efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

1. Sammenfattende skema. 2. Screeningsskema

1. Sammenfattende skema. 2. Screeningsskema 1. Sammenfattende skema Ja Nej Er planen/programmet omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer? Fastlægger planen rammerne for anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af Bilag 3

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Spildevandsplan 2018 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017. Titel: Miljøscreening af

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017 NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 28. februar 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk Screening for miljøvurdering Ændring af forslag til kommuneplan I henhold til Lov

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg

Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg Dragør Kommunalbestyrelse har besluttet, at der skal udarbejdes lokalplan for

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

SMV-screening af planer og programmer

SMV-screening af planer og programmer Generelle oplysninger Navn på plan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2012-2020: Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gammel Stevns Dato for screeningen Januar 2015 Screenet af AnniJJ, Heidkjae, SteRoe,

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven. Screeningsafgørelse i henhold til MVL 3 [udarbejdes hvis kryds her]

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven. Screeningsafgørelse i henhold til MVL 3 [udarbejdes hvis kryds her] Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Plantitel Myndighed Lovgrundlag Forslag til lokalplan 057 Mobilmast i Rønne syd Bornholms Regionskommune Lov om Miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård Miljøscreening af forslag til lokalplan 555.09 for sommerhusområdet ved Avlegård Januar 2019 Side 1 af 12 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune i samarbejde med Avlegårds

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

Miljøscreening, jf. reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening, jf. reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer Notat Vandforsyningsplan 2013 Dato: 13. marts 2013 Udarbejdet af: Ulrik Mathiasen Miljøscreening, jf. reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer Indledning Notatet omfatter en vurdering af

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler:

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler: Miljøvurderings-screeningskema af Projektforslag Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Egernleddet efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december 2015) Titel: Miljøscreening

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet.

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet. Bilag 2b: Miljøscreening af tillæg 5 (Dupont) til Spildevandsplanen for Billund Kommune 2011-2018 Byg & Plan, den 21/12/16 Billund Kommune har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Plantitel Planforslag 060 Myndighed Lovgrundlag Bornholms Regionskommune Lov om Miljøvurdering af planer og programmer [LBK nr. 936 af 24. september 2009]

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02. NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.05-P16-14-15

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Plan nr. Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2013 Udført af: Dato: Sagsnr.: Baggrund jujuw 26. august 2016 Planerne tilvejebringes for at skabe mulighed for

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt 2011/0002725 Kommunal Vandhandleplan Dato 23. februar 2012 Deltagere ved screeningsmøde Stine Holm, Kenneth Berger, Pernille

Læs mere

1. Sammenfattende skema

1. Sammenfattende skema Screening for miljøvurdering planer og programmer (forelse) Screening iht. Lovbekendtgørelse nr. 448 10. maj 2017 Lov om miljøvurdering planer og programmer og konkrete projekter. Screeningen (forelsen)

Læs mere

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Plantitel Planforslag 067 Myndighed Lovgrundlag Bornholms Regionskommune Lov om Miljøvurdering af planer og programmer [LBK nr. 936 af 24. September 2009]

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan 2009-2018 for Skanderborg Kommune Udført af Tue Skov og Marcus Tranbjerg Dato: 20-03-2014 Indhold 1 Indledning og baggrund 3 2 Planens

Læs mere

Miljøvurdering - screening

Miljøvurdering - screening Miljøvurdering - screening Plan nr.: Tekst: Lokalplan for grønt område ved Sønderparken Skema status Dato Udfyldt/rev. Beskrivelse af rev. af Bygherre A 26/10-2012 LIFA v/jch Team Plan B Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 041, Mejerigårdsvej i Lyngerup Dato: August 2011 Sagsbehandler: prybo J.nr.: 018561-2010 Dok.

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august SKANDERBORG KOMMUNE

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august SKANDERBORG KOMMUNE KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-14 Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august 2014. SKANDERBORG KOMMUNE ENDELIGT VEDTAGET AF SKANDERBORG BYRÅD DEN. MÅNED 201 KOMMUNEPLAN 13 2 EMNE:

Læs mere

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017

Læs mere

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling Screening for pligt til miljøvurdering af forslag til Lokalplan 4.27 for boligområde ved Skibstrup Stationsvej og Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2013-2025 samt udkast til udbygningsaftale Lokalplanens,

Læs mere

Screening for forslag til: Tillæg nr. 4 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan Regnvandsbassin/sø ved Guldmajsvej i Skagen

Screening for forslag til: Tillæg nr. 4 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan Regnvandsbassin/sø ved Guldmajsvej i Skagen Bilag Skema til miljøscreening Miljøscreeningen skal præcisere, om der er brug for en nærmere vurdering af miljøkonsekvenserne. Hvis der svares ja til ét af de to indledende spørgsmål, skal planen miljøvurderes.

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Lokalplanområdet er i dag beplantet med grantræer, og efterladt som et restareal som ikke er blevet udbygget sammen med resten af området.

Lokalplanområdet er i dag beplantet med grantræer, og efterladt som et restareal som ikke er blevet udbygget sammen med resten af området. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF Lokalplan nr. 304 og kommuneplantillæg nr. 14, Boligbebyggelse ved Mejerivænget i Ørbæk Tlf. 6333 7000 Fa.

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer

Miljøvurdering af planer og programmer Miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan 90 Et bevaringsværdigt sommerhusområde ved Sønderklit, Fanø Bad Fanø Kommune Udført efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 om Miljøvurdering af planer

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Rammeplan for indsatsplanlægning og Indsatsplan for Løkken Vandværk Kontor/team: Vand og Jord Sagsbehandler: BPJ, JCRR Sags.nr.: 09.08.24-P16-1-14

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: 913.413-L2 og kommuneplantillæg Sags.nr.: 9..4-K8-1-15 nr. 36 Kontor/team: Team Plan og Erhvervsudvikling Sagsbehandler:

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere