P R O G R A M F O R Å R

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "P R O G R A M F O R Å R"

Transkript

1 PROGRAM FORÅR 2013

2 S Æ R U D ST I L L I N G

3 SÆRUDSTILLING Planter i form af ranker, blade, blomster, frugter og træer, både genkendelige, men også stiliserede eller denaturaliserede, som de fantastiske arabesker, er blandt de allermest anvendte motiver i den kunst, der skabtes i den islamiske verden igennem mere end tusinde år. Mange af disse kunstværker så dagens lys i hede, tørre og golde områder. Den frodige plantevækst, der blev beskrevet i Koranens Paradis og som voksede i de kunstvandede jordiske gendigtninger deraf, var måske netop derfor ekstra tillokkende for kunstnerne. Den skildredes med stor iver og fantasifuldhed på tekstiler, keramik og glas, den kunne fylde manuskripternes marginer, og den ses i utallige udformninger som dekorativt element på arkitekturen. På udstillingen behandles det på alle måder farverige emne systematisk, og du kan stifte bekendtskab med temaer som den islamiske have, inspirationen fra Antikken og Kina, fænomener og begreber som abstraktion, arabesk, fantasi, natur og metafor samt glæde dig over de mange vidunderlige fremstillinger af planter set gennem de muslimske kunstneres øjne Flora Islamica. Parkmuseerne åbner med blomster For at fejre etableringen af Parkmuseerne - et samarbejde mellem Davids Samling, Filmhuset, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot, Statens Museum for Kunst og Statens Naturhistoriske Museum åbner de seks kulturinstitutioner en række udstillinger og andre aktiviteter under det fælles tema: blomster. Fra midten af marts vil man kunne opleve blomster og planter i fuldt flor i en mangfoldighed af kunstneriske udtryk - og i den ægte vare.

4 DAV I DS BA Z A R Davids Bazar Persisk poesi, islamiske haver og dansk guldalder. Arabiske stemmer, billedforbud og Rifbjergs Andalusien. Davids Bazar byder i foråret 2013 på en rejse til håndplukkede lokaliteter og udvalgte perioder. Foredragene i bazaren belyser samlingerne fra nye vinkler, debatterer aktuelle begivenheder, formidler førende forskning og fortæller eviggyldige historier. Billetter kan mod et gebyr på 20 kr. fås i museets butik, på davidmus.dk/davidsbazar eller billetlugen.dk. Seneste fremmøde til arrangementerne er kl , herefter sælges de ubesatte sæder. Museet er åbent før og efter alle arrangementer.

5 DAVIDS BAZAR Forugh Farrokhzads digte Mette Moestrup & Shadi Angelina Bazeghi DEN 23. JAN. Shadi Angelina Bazeghi er digter og forfatter. Mette Mosestrup er digter, forfatter og cand.phil. i Litteraturhistorie. Forugh Farrokhzad ( ) var en kontroversiel, iransk digter og filminstruktør. Hendes digte var præget af en stærk feministisk stemme og genstand for megen kritik i hendes samtid. I dag er hun kanoniseret som en af Irans mest indflydelsesrige, moderne, kvindelige digtere. Moestrup og Bazeghi læser op af Farrokhzads digte på iransk og dansk og fortæller om hendes liv og de litterære traditioner, hun gjorde op med i sin poesi. Det pittoreske øje landskabsmaleriet i guldalderen Klaus P. Mortensen DEN 6. FEB. I midten af 1700-tallet begyndte man at se på naturen med malernes øjne, og begrebet det pittoreske formedes. Altså den slags skønhed, der vil tage sig godt ud på et maleri, som præsten William Gilpin formulerede det. Klaus P. Mortensen opridser tilblivelsen af denne indflydelsesrige æstetiske holdning til naturen og fokuserer på eksempler fra dansk litteratur og billedkunst fra ca til Klaus P. Mortensen er professor i dansk litteratur på Danmarks Pædagogiske Universitet og forfatter til flere bøger. DEN 20. FEB. På kamelryg blandt Vestafrikas nomader Ida Nicolaisen Ida Nicolaisen er kulturantropolog og ansat på Nordisk Institut for Asienforskning, Københavns Universitet. Gennem en årrække har Ida Nicolaisen levet blandt oprindelige folk, bl.a. nomader i Chad og tuaregerne - Saharas berømte blå folk. Hun fortæller om disse menneskers omvandrende liv, særegne kultur og den rolle, de i århundreder har spillet som herrer over karavaneruterne tværs gennem Afrika. En rolle, som er højaktuel i den eksplosive politiske udvikling i Vestafrika i dag.

6 DAVIDS BAZAR Arabiske stemmer Naser Khader & Steen Nørskov Khader og Nørskov er værter på programmet Arabiske stemmer på P1, hvor de fortæller om begivenhederne i den arabiske verden, og hvad der ellers sker i regionen. Hver uge tager de fat på et tema, der ikke nødvendigvis når det danske mediebillede, men som fylder meget i området. Arabiske stemmer går live i Davids Bazar med en samtale om museer, arabisk udstillingskultur, kunsten og dens rolle under omvæltningerne i den arabiske verden. DEN 6. MAR. Steen Nørskov er journalist og tidl. korrespondent for DR. Naser Khader er cand.polit. og tidl. medlem af Folketinget. DEN 20. MAR. Nowruz, nytår på persisk Rasmus Christian Elling Rasmus Christian Elling er ph.d. og postdoc, University of London. Nowruz (ny dag) er nytåret i den iranske kultursfæres solkalender og fejres på forårsjævndøgn i store dele af verden fra Balkan til Kina og Kaukasus til Indien. Forårets komme markeres med farverige traditioner og ritualer, musik, poesi, overdådige middage og familiebesøg. Rasmus Christian Elling fortæller om traditionernes betydning og baggrund, den iranske folklore og den persiske poesi. Islamiske haver Steen Estvad Petersen DEN 10. APR. Den islamiske have er et jordisk Paradis med rislende vand, frodighed og dufte. Her henter ørkenfolkene åndelig kraft; haven er et løfte om de rettroendes paradisiske liv efter døden. Steen Estvad Petersen har i en årrække rejst og studeret Paradishaverne i hele det islamiske kulturbælte. Foredraget ledsages af billeder fra de kendteste og bedst bevarede haver og giver et indblik i en fascinerende havekultur. Steen Estvad Petersen er uddannet arkitekt på Kunstakademiet og Yale University.

7 DAVIDS BAZAR Det såkaldte billedforbud i Islam Joachim Meyer DEN 24. APR. Joachim Meyer er ph.d. og museumsinspektør på Davids Samling. Der hersker en vidt udbredt forestilling om billedfjendskab inden for Islam og alligevel rummer islamiske kunstsamlinger talrige eksempler på figurative fremstillinger. Med udgangspunkt i museets samling fortæller Davids Samlings museumsinspektør Joachim Meyer om de mange forskellige holdninger til afbildninger, som historisk set er kommet til udtryk inden for den islamiske kultursfære. Mit Andalusien Klaus Rifbjerg DEN 8. MAJ Kom med til Klaus Rifbjergs Andalusien, hvor han tilbringer en stor del af sin tid i sit hus, langt ude på landet i den lille by Mojácar. Byen er indbegrebet af den andalusiske, sydspanske kultur. Rifbjerg har skrevet om Andalusien bl.a. i miniaturerne Mojácar, med scener fra Rifbjergs hus og landskabet i Andalusien, der beskriver nærheden til og fremmedheden over for bjergbyens folk, landskabets forvandling og detaljer i vejr, lys og bevægelser. Klaus Rifbjerg er en af Danmarks største forfattere, bosat i Spanien og København. Seneste fremmøde til arrangementerne: kl Herefter sælges de ubesatte pladser. Museet er åbent før og efter alle arrangementer.

8 OMVISNINGER Omvisninger Fra januar til april er der omvisninger i museets samlinger hver onsdag, lørdag og søndag. Man kan ikke reservere billetter, men på dagen udleveres gratis billetter i museets butik. Lørdag og søndag Begge dage kl og I DANMARK ER JEG FØDT - DANSK KUNST I DAVIDS SAMLING 5. JANUAR Anette Lindbøg Karlsen ISLAM - RELIGIONEN SET GENNEM KUNSTEN 6. JANUAR Julie Frederiksen ISLAMISKE TEKSTILER TIL BEKLÆDNING 12. JANUAR Mette Bruun VIRKEMIDLER I EUROPÆISK OG ISLAMISK BILLEDKUNST 13. JANUAR Sonja Hougaard LAMPER, LYS OG LYSEKRONER FRA ØST TIL VEST 19. JANUAR Mariette Tiedemann ISLAMISKE TEKSTILER I DAVIDS SAMLING 20. JANUAR Mette Helms KÆRLIGHEDSHISTORIER I DEN EUROPÆISKE OG ISLAMISKE KUNST 26. JANUAR Helene Lykke Evers DAVIDS SAMLING - EN INTRODUKTION TIL MUSEET 27. JANUAR Mette Bruun FRANSK KUNST I DET 18. ÅRH. I DAVIDS SAMLING 2. FEBRUAR Vibeke K. Hansen KORANEN OG DENS GENSPEJLING I ISLAMISK KUNST 3. FEBRUAR Johan Hermann Rump STORMOGULERNES INDIEN 9. FEBRUAR Sandra P. Melson ET BLIK PÅ GULDALDEREN - ECKERSBERG OG KØBKE I DAVIDS SAMLING 10. FEBRUAR Sonja Hougaard EUROPÆISK FAJANCE OG PORCELÆN I DAVIDS SAMLING 16. FEBRUAR Mette Bruun HVAD ER ISLAMISK KUNST? 17. FEBRUAR Julie Frederiksen ISLAMISK KUNST FRA ANDALUSIEN OG MAHGREB 23. FEBRUAR Yildiz Arslan

9 OMVISNINGER I DANMARK ER JEG FØDT - DANSK KUNST I DAVIDS SAMLING 24. FEBRUAR Anette Lindbøg Karlsen DAVIDS SAMLING - EN INTRODUKTION TIL MUSEET 2. MARTS Berit Kirketerp FABELVÆSNER I ISLAMISK KUNST 3. MARTS Vibeke K. Hansen KORANEN OG DENS GENSPEJLING I ISLAMISK KUNST 9. MARTS Johan Hermann Rump I DANMARK ER JEG FØDT - DANSK KUNST I DAVIDS SAMLING 10. MARTS Anette Lindbøg Karlsen ISLAMISKE TEKSTILER I DAVIDS SAMLING 16. MARTS Mette Helms DAVIDS SAMLING - EN INTRODUKTION TIL MUSEET 17. MARTS Berit Kirketerp FLORA ISLAMICA - EN OMVISNING I UDSTILLINGEN 23. MARTS Mariette Tiedemann KUNSTNEREN OG MENNESKET VILHELM HAMMERSHØI 24. MARTS Anette Lindbøg Karlsen KINESERIER - EUROPA OG DET FJERNE ØSTEN I DET 18. ÅRH. 30. MARTS Helene Lykke Evers PERSISK KUNST I DAVIDS SAMLING 31. MARTS Sandra P. Melson MINIATUREMALERIER OG DEN VERDEN, DE SKILDRER 6. APRIL Yildiz Arslan BLOMSTRENDE KERAMIK I DAVIDS SAMLING 7. APRIL Mariette Tiedemann FRANSK KUNST I DET 18. ÅRH. I DAVIDS SAMLING 13. APRIL Vibeke K. Hansen PLANTER OG GEOMETRI I ISLAMISK KUNST 14. APRIL Berit Kirketerp BLOMSTER OG ARABESKER 20. APRIL Helene Lykke Evers FLORA ISLAMICA - EN OMVISNING I UDSTILLINGEN 21. APRIL Mariette Tiedemann DEN ISLAMISKE HAVE 27. APRIL Julie Frederiksen KINESERIER, KUNST OG KØBMANDSSKAB - KUNSTINDUSTRI I DAVIDS SAMLING 28. APRIL Sonja Hougaard

10 OMVISNINGER Onsdag kl KUNSTNEREN OG MENNESKET VILHELM HAMMERSHØI 9. JANUAR Anette Lindbøg Karlsen ISLAMISKE TEKSTILER I DAVIDS SAMLING 16. JANUAR Mette Helms KINESERIER - EUROPA OG DET FJERNE ØSTEN I DET 18. ÅRH. 23. JANUAR Helene Lykke Evers IKAT FLAMMENDE TEKSTILER FRA USBEKISTAN 30. JANUAR Anne-Marie Bernsted IKAT FLAMMENDE TEKSTILER FRA USBEKISTAN 6. FEBRUAR Anne-Marie Bernsted KINESERIER, KUNST OG KØBMANDSSKAB - KUNSTINDUSTRI I DAVIDS SAMLING 13. FEBRUAR Sonja Hougaard HVAD ER ISLAMISK KUNST? 20. FEBRUAR Julie Frederiksen DAVIDS SAMLING - EN INTRODUKTION TIL MUSEET 27. FEBRUAR Vibeke K. Hansen INDISK KUNST I DAVIDS SAMLING 6. MARTS Mette Bruun PERSISK KUNST I DAVIDS SAMLING 13. MARTS Sandra P. Melson MINIATUREMALERIER OG DEN VERDEN, DE SKILDRER 20. MARTS Yildiz Arslan PLANTER OG GEOMETRI I ISLAMISK KUNST 27. MARTS Berit Kirketerp FLORA ISLAMICA - EN OMVISNING I UDSTILLINGEN 3. APRIL Mariette Tiedemann BLOMSTRENDE KERAMIK I DAVIDS SAMLING 10. APRIL Mariette Tiedemann STORMOGULERNES INDIEN 17. APRIL Sandra P. Melson BLOMSTER OG ARABESKER 24. APRIL Helene Lykke Evers LÆS MERE PÅ /omvisninger Omvisningerne varer ca. 1 time. Det er muligt, mod betaling, at bestille personlige omvisninger inden for museets åbningstider.

11 SÆROPHÆNGNING Snart er det sidste chance for at opleve de iøjnefaldende kaftaner og farvestrålende ikattekstiler i Davids Samlings særophængning Ikat flammende tekstiler fra Usbekistan. Udstillingen lukker fredag den 1. marts Omvisninger Tag med konservator Anne-Marie Bernsted på omvisning og hør mere om den særlige farveteknik og det flammende garn. Onsdag 30. januar kl Onsdag 6. februar kl Der kan højst være 15 personer med pr. omvisning. Omvisningerne er gratis. Der kan ikke bestilles billetter, men på dagen for omvisningen kan billetter afhentes i museets butik.

12 VINTERFERIE Vinterferie for børn I skolernes vinterferie uge 7 har Davids Samling et særligt program for børn og deres (bedste)forældre. Lyt med, når historiefortæller Jan Cirkola åbner for 1001 nats eventyr, lær at skrive dit navn med flot, arabisk skrift og gå med på opdagelse i museets skatkamre. Kalligrafiværksted Salim Assi Tirsdag 12. februar kl. 14 Onsdag 13. februar kl. 14 Torsdag 14. februar kl. 14 Varighed 2 timer Historiefortælling: 1001 NATS EVENTYR Jan Cirkola Fredag 15. februar kl. 14 Lørdag 16. februar kl. 13 Søndag 17. februar kl. 13 Varighed ca. 1 time ANBEFALET ALDER TIL ARRANGEMENTERNE I VINTERFERIEN: 6-15 ÅR. Omvisninger i den islamiske samling Tirsdag 12. februar kl PÅ OPDAGELSE I DAVIDS SKATKAMMER Sonja Hougaard Onsdag 13. februar kl TAPRE HELTE OG SKØNNE PRINSESSER Sandra P. Melson Torsdag 14. februar kl PÅ OPDAGELSE I DAVIDS SKATKAMMER Sonja Hougaard Fredag 15. februar kl TAPRE HELTE OG SKØNNE PRINSESSER Sandra P. Melson Varighed ca. 1 time

13 INFORMATION Davids Samling Kronprinsessegade København K Telefon Åbningstider Tirsdag og fredag Onsdag Torsdag Lørdag og søndag Mandag lukket Entré Der er gratis adgang til museet. Adgangsforhold Davids Samling har til huse i en fredet bygning med mange trapper og er desværre ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med i samlingerne. Garderobe På grund af samlingernes mange sarte og fritstående genstande beder vi vores gæster om at anbringe overtøj og tasker i garderoben, hvor der er aflåselige skabe (depositum 10 kr.). Butik Museets butik sælger billetter til Davids Bazar, bøger, tidsskrifter og et stort udvalg af plakater og postkort med motiver fra samlingerne. Museumsbutikken har samme åbningstider som museet. Nyhedsbrev Meld dig til Davids Samlings nyhedsbrev på Her kan du blive orienteret om kommende arrangementer og læse nyt fra museet. Forside: En turteldue på en tamarindegren. Signeret Zain al-din, Indien, Calcutta; 1778 Frontispice: Eksotiske blomster og fugle. Malet med guld på brunt papir, Iran, Tabriz; ca 1540 Bagside: Et fyrstepar med hoffolk i en have, Vestlige Iran eller Irak; 15. århundredes begyndelse Grafisk design:

14 OMVISNINGER F O R Å R Kronprinsessegade København K Telefon

p r O g r a m e F t e r å r 2013

p r O g r a m e F t e r å r 2013 Program efterår 2013 Særudstilling Særudstilling 22.03.13-27.10.13 Træer, planter og blomster er blandt de allermest anvendte motiver i den kunst, der skabtes i den islamiske verden igennem mere end tusinde

Læs mere

S æ r u d s t i l l i n g

S æ r u d s t i l l i n g p R O G R A M E F T E R Å R 2 0 1 1 S æ r u d s t i l l i n g S æ r u d s t i l l i n g Sufisme islams mystiske vej Særudstilling fra 2. september 2011 til 8. april 2012 Miniaturemaleri, magiske amuletter

Læs mere

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur.

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur. program forår 2016 til og med 21. februar 2016 LANDSBYERNES INDIEN fotografier af gianni berengo gardin Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen program forår 2015 SÆRUDSTILLING INDTIL 1. MARTS 2015 Rejse i Tyrkiet Mere og mere landskab. Mine steder og ud ad bilens vinduer. Mødte dem jeg kender i HIMIROGLU. Jeg tog, og de fik, fotografier. Jeg

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2014 SÆROPHÆNGNING SÆROPHÆNGNING En farvestrålende særophængning af bloktrykte tekstiler fra Indus-dalen kan opleves på museet. Davids Samling har erhvervet tekstilerne fra maleren, tekstilkunstneren

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén program forår 2017 særudstilling til 16. april 2017 Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén På den aktuelle særudstilling ses Peter Bonnéns store farvefotografier, taget på en rejse til det lille,

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen PROGRAM EFTERÅR 2014 SÆRUDSTILLING Rejse i Tyrkiet Fotografier af Finn Larsen Med Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen viser Davids Samling for første gang kunstfotografi fra vores samtid. Særudstillingen

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 03. maj 2012. Uge 19, torsdag 10. maj 2012 10/05/2012 14:35. 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 03. maj 2012. Uge 19, torsdag 10. maj 2012 10/05/2012 14:35. 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode Side 1 Uge 19, torsdag 10. maj 2012 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode Mange drømmer om deres eget drivhus, hvor de kan trodse det kølige danske klima og pusle med planter eller nyde en kop kaffe - fra

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand"

Carl Bloch udstilling på BYU: The Master's Hand Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand" Oprettet: 4. januar 2011 Carl Bloch "Mesterens hånd" kunstudstilling åbner på Brigham Young University, Museum of Art Af Marianne Holman Udgivet: onsdag

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG MEDLEMSBLADET 24. SEPTEMBER 2013 HUSK UDEN FOR MYLDRETID MØD KUNSTNERNE BAG UDSTILLINGEN HUSK 6. OKTOBER 2013 EKSKURSION TIL KUNSTHALLE I HAMBURG DANSK KUNST FRA ECKERSBERG TIL HAMMERSHØI 2. NOVEMBER 2013

Læs mere

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24 PROGRAM FORÅR 2018 SÆRUDSTILLING Særudstillingen sætter fokus på gengivelsen af mennesker i islamisk kunst. Mange tror, at menneskefigurer ikke optræder i klassisk islamisk kunst. Et faktum er det, ikke

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 38 Januar - april 2017

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 38 Januar - april 2017 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 38 Januar - april 2017 Praktiske oplysninger Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts, april 2017 Tilmelding Find ud af hvad du vil

Læs mere

Louisiana DET ARABISKE NU

Louisiana DET ARABISKE NU Louisiana DET ARABISKE NU Tekst: Dorthe Bendtsen, arkitekt MAA og journalist DJ Foto: Mathilde Schjerning Byens Netværk har været en tur i Arabien. Eller i hvert fald noget der ligner! D. 6. marts var

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/

PROGRAM FORÅR _davids samling 2019_.indd 1 26/11/ PROGRAM FORÅR 2019 SÆRUDSTILLING Fotografier Under Indiens himmel er den 6. i rækken af fotoudstillinger i Davids Samling. Man føres denne gang helt tilbage til fotografiets tidligste barndom i perioden

Læs mere

Formandens sidste beretning

Formandens sidste beretning LEDER Da kunstmuseet i Tønder for ca. 8 år siden fik stiftet sin venneforening fik den betegnelsen Sønderjyllands Kunstmuseums Venner. Senere måtte foreningen, som følge af den store museumsfusion Museum

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

2016 et tilbud til alle borgere over 65 år i Gentofte Kommune

2016 et tilbud til alle borgere over 65 år i Gentofte Kommune Tirsdag 10. maj Onsdag 11. maj Torsdag 12. maj Fredag 13. maj FORÅRSTURE 2016 et tilbud til alle borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune byder for 21. gang alle kommunens borgere

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 29 Januar - april 2014 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts og april 2014 Tilmelding: Find ud af hvad du

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding Se dette nyhedsbrev i en browser Sommeren 2011 Tirsdag 07. juni Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 Lørdag - Søndag 18.-19. juni Meditaionsweekend v/karen Lund Andersen Husk

Læs mere

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen Praktisk info: Foredragene er alle ledsaget af billeder og rekvisitter. Pris efter aftale. Kontakt: Tine Elisabeth Larsen Røntoftevej 48A, 2870 Dyssegård.

Læs mere

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 7/201 2 Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til jubilæumsudstilling og fernisering af Jens Bohr Lørdag den 20. oktober

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

program EFTErår 2018

program EFTErår 2018 program EFTErår 2018 særudstilling 8. JUNI TIL 28. OKTOBER 2018 The Hippie Trail Rejsefotografier af Torben Huss Allerede i 1962 rejste Torben Huss fra København til Istanbul og derfra ad støvede veje

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

ÆBLEFESTIVAL I ASSENS

ÆBLEFESTIVAL I ASSENS OPLEVELSER I EFTERÅRSFERIEN WWW.VISITASSENS.DK ÆBLEFESTIVAL I ASSENS KOMMUNE Hjerteforeningen skyder festivalen igang med gåtur onsdag den 10. oktober kl. 10:00 fra P-pladsen ved Strandmølledammen. Festivalen

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3.

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3. Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Ønsker I at opdage og udforske rejseskildringer i kunsten gennem tiden, kan I tage på opdagelse i Randers Kunstmuseums samling og se og lære om de rejsende

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk

VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk 2015 VHM Kalender Januar Februar Marts April Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk JANUAR Lørdag den 3. januar Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Benyt dig af muligheden

Læs mere

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence!

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! EFTERÅRSFERIE PÅ HASLEV MUSEUM 12-18. oktober 2015 Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! GRATIS ADGANG Se mere inde i folderen PROGRAM FOR HASLEV MUSEUMS

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET Pressemeddelelse FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET DINNER PARTY YOGA KONCERT ØVRIGE AKTIVITETER I festugen er der også fest på Kvindemuseet. På de følgende tre sider findes information om alle arrangementerne.

Læs mere

Designpædagogik og Georg Jensen

Designpædagogik og Georg Jensen MUSEET PÅ KOLDINGHUS Postbox 91, DK - 6000 Kolding Telefon: + 45 76 33 81 00 Telefax: + 45 76 33 81 99 E-mail: museum@koldinghus.dk SE-nr.: 18 11 98 97 Internet: www.koldinghus.dk LÆRINGSEFTERMIDDAG PÅ

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Folkeuniversitetet Slagelse Martin Luther Et kursus om Martin Luther 24. 26. marts 2017 Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Liselund Møde-og Kursussted, Slotsalléen

Læs mere

program EFTERår 2017

program EFTERår 2017 program EFTERår 2017 særudstilling Fotografier af Krass Clement til 22. oktober 2017 At rejse til et nyt sted, et på alle måder ukendt sted, er som en genfødsel. Lidt angstfuldt presses jeg frem mod lyset.

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

invitation TO THE POSSIBLE

invitation TO THE POSSIBLE invitation TO THE POSSIBLE Interkulturel litteraturuge på Overgaden Den 23.-26. november 2010 Program Tirsdag Kl. 13.00-15.00 Værkstedet bliver ledet af digteren Adil Erdem, som både vil underholde med

Læs mere

Lærervejledning. På sporet af familien Sørensen

Lærervejledning. På sporet af familien Sørensen Lærervejledning På sporet af familien Sørensen Intro Vi glæder os til at byde dig og dine elever velkommen til undervisningsforløbet På sporet af familien Sørensen på Arbejdermuseet. Lærervejledningen

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2015-16 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Årsplan 2015-2016. Plan for aktiviteter. 17. aug. Mandag 18. aug. Tirsdag

Årsplan 2015-2016. Plan for aktiviteter. 17. aug. Mandag 18. aug. Tirsdag Årsplan 2015-2016 Sist redigert 04.06.15 Uke Dato Dag Aktivitet 17. aug. Mandag 18. aug. Tirsdag 34 19. aug. Onsdag 20. aug. Torsdag 21. aug. Fredag 22. aug. Lørdag 23. aug. Søndag Åpningsdag 24. aug.

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

Aktivitetsmedarbejder Jytte Rasmussen holder foredrag og viser billeder fra rejse i Republikken Irland og Nordirland.

Aktivitetsmedarbejder Jytte Rasmussen holder foredrag og viser billeder fra rejse i Republikken Irland og Nordirland. Til alle arrangementer kan der ved henvendelse i Rønnebærhus Aktivitetscenter eller på telefon 46 11 50 80 mandage fredage kl. 10 13 købes/bestilles billetter fra den ved hvert arrangement anførte dato.

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2019

PROGRAM EFTERÅR 2019 PROGRAM EFTERÅR 2019 SÆRUDSTILLING Fra Philipsen til Salto gensyn med den nyere danske samling INDTIL EFTERÅRET 2020 Jeg begyndte som de fleste drenge i en tidlig alder at samle på frimærker også på insekter,

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER MEDLEMSBLADET CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER HUSK DET ÅRLIGE KONTINGENT C HVAD GÅR PENGENE TIL? Gennem dit medlemskab af foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder medvirker du for

Læs mere

2n s studierejse til Wien forår 2017

2n s studierejse til Wien forår 2017 1 2n s studierejse til Wien forår 2017 Mandag d. 27/3-17 Efter indkvartering på Hotel Mozart stod programmet på kvartersanalyse i grupper: Kend dit kvarter. Om aftenen hørte vi en blueskoncert på (Jazz-)spillestedet

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015 Seniorer i HK MidtVest Herning og Ikast-Brande kommuner Program for 2. halvår 2015 Bestyrellsen i HK MiidtVest Seniiorer Herniing og IIkast--Brande kommuner Formand Birgit H. Nielsen Ravelsvej 5 7400 Herning

Læs mere

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk Arkitektur & Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Torsdag + Fredag kl. 16-20 Lørdag kl. 12-17 Gro Jeg er arkitekt og kunstner, uddannet

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Forløb: At sanse naturen langsomt Målgruppe: Indskoling Fag: Dansk, billedkunst Christen Dalsgaard: Solplettet bøgestamme, 1852 Indledning: I materialet her kan

Læs mere

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk BIL LED SKO LEN 2013-2014 BIL LED SKO LEN BYG OG FIND PÅ Hold 1 // 4.-9. klasse // mandag kl. 15.00-18.00 Lærer: Gitte Mathiasen Prøv dig selv af som arkitekt og designer. Huse, parker, møbler, kopper

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2018 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 9/10 Onsdag d. 10/10 Torsdag d. 11/10 Fredag d. 12/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Den landskendte kunstner Poul Pava udstiller sammen med elever fra Nymarkskolen, Slagelse, i det Røde Tårn.

Den landskendte kunstner Poul Pava udstiller sammen med elever fra Nymarkskolen, Slagelse, i det Røde Tårn. Pressemeddelelse Den landskendte kunstner Poul Pava udstiller sammen med elever fra Nymarkskolen, Slagelse, i det Røde Tårn. - En del af udstillingen er en golfbil produceret af Garia og designet af Poul

Læs mere

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Odder Museum Møllevej 3-5 8300 Odder Tlf.: 8654 0175 E-mail: info@oddermuseum.dk NOVEMBER Sagen genåbnet Sagen om morderen og selvmoderen Christian

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg. www.gerlevlegepark.dk

Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg. www.gerlevlegepark.dk Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg Gerlev Idrætshøjskole og Legeparkligger ved Slagelse på Vestsjælland, 100 Km fra København, Danmark. Gerlev Idrætshøjskole & Gerlev Legepark www.gerlev.dk

Læs mere

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901 Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel: Version 200901 Forfatter: Mellemtrin, 3.-6. klasse Kold krig og kiksekage Lav en udstilling om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen Lav en udstilling på skolen,

Læs mere

Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre

Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre Arabisk og islamisk kunst har i mange år præget store dele af verden. Bortset fra algebra, trigonometri, optikken, astronomi og de mange andre videnskabelige

Læs mere

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Fotografisk Centers aktuelle udstilling Jette Bang i dialog. Der er en beskrivelse alle de deltagende fotografer,

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tæpper: en videnskab og en lidenskab En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tekst & foto: JAN ANDERSEN Det er en videnskab og en lidenskab. Så kort kan kærligheden til

Læs mere

Filminstruktør Helle Solvang og Museumsdirektør Catherine Lefebvre præsenter filmprojektet og de seks nye dokumentarfilm vises:

Filminstruktør Helle Solvang og Museumsdirektør Catherine Lefebvre præsenter filmprojektet og de seks nye dokumentarfilm vises: ANSØGNING NYE VINKLER PÅ KAREN BLIXEN Karen Blixen Museet ansøger hermed høfligst Hørsholm Kommunes Sport,- Fritid,- og Kulturudvalget om støtte til en række arrangementer i efteråret 2018, der alle på

Læs mere

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016 Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne Sæby Januar 2016 Fredag 1. januar kl. 13.30: Hvert år mødes familie og venner til den traditionelle Hjertemarch på Hjertestien. Turen er enten ca. 3 km eller ca.

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME

KVINDERNES SURREALISME LÆRERVEJLEDNING UNDERVISNINGSMATERIALE GRUNDSKOLENS UDSKOLING OG UNGDOMSUDDANNELSER KVINDERNES SURREALISME 15.09.2018-20.01.2019 FRANCISKA CLAUSEN RITA KERNN-LARSEN ELSA THORESEN 1 LÆRERVEJLEDNING Undervisningsmaterialet

Læs mere

Materiale til brug før og efter jeres besøg på Nationalmuseet. Det moderne gennembrud (udskoling)

Materiale til brug før og efter jeres besøg på Nationalmuseet. Det moderne gennembrud (udskoling) Materiale til brug før og efter jeres besøg på Nationalmuseet Det moderne gennembrud (udskoling) Introduktion (til læreren) Inden I besøger Nationalmuseet for at høre om Det moderne gennembrud, giver dette

Læs mere

Rokokoværker inden for billedkunsten

Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoens stilmæssige storhedstid ligger fra ca. 1720 1789 (den franske revolution). I Danmark var perioden ikke så lang, men varede ca. fra 1740 1770. Rokokoen kom

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere