Gentofte Hospital Fysioterapien & Ergoterapien Medicinsk afdeling C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gentofte Hospital Fysioterapien & Ergoterapien Medicinsk afdeling C"

Transkript

1 Gentofte Hospital Fysioterapien & Ergoterapien Medicinsk afdeling C Hoftefraktur en tværsektoriel genoptræningsdatabase - et samarbejdsprojekt mellem Gentofte, Herlev og Glostrup Hospital og Albertslund, Ballerup, Brøndby, Herlev og Gentofte Kommune. Fysioterapien & Ergoterapien Gentofte Hospital Rapporten er udarbejdet af Forsknings- udviklingsfysioterapeut Carsten Juhl, MPH, Fysioterapien & Ergoterapien, Gentofte Hospital

2 Baggrund I henhold til Indenrigs- og Sundhedsministeriets redegørelse fra 4 Aftale om strukturreform overtager hjemkommunerne det samlede økonomiske ansvar for den genoptræningsindsats, en borger modtager under- og efter hospitalsindlæggelse. Kommunerne skal derfor etablere nye løsninger på især forebyggelses- og genoptræningsområdet, for at kunne varetage genoptræningen efter hospitalsindlæggelse f.eks. i form af sundhedscentre (1). Der er indgået aftale om at genoptræningen af patientgrupper med akutte lidelser som hoftenær fraktur, alloplastik mv. og træningen af visse patientgrupper med kroniske lidelser skal foregå i kommunalt regi. Multi-traumatiserede og patienter med særligt komplicerede skader skal fortsat genoptrænes på sygehusene under regionerne (2). På hospitalerne udarbejdes der genoptræningsplaner, som beskriver indsatsen på hospitalet og patienternes funktionsstatus. Genoptræningsplanen er patientens sikkerhed for en målrettet indsats forhold til den træning, der foregår efter udskrivning fra sygehuset (1). Det er dermed vigtigt med en præcis og sikker kommunikation mellem sygehusene og genoptræningsstederne i kommunerne. For at sikre en høj kvalitet af den faglige ydelse på genoptræningsområdet er det nødvendigt, at der er mulighed for at kvalitetssikre og monitorere behandlingsforløbet fra regionens hospitaler til primærkommunens genoptræningssteder. For at sikre dette ønskes oprettet en tværsektoriel database på genoptræningsområdet i første omgang indeholdende patienter med hoftenær fraktur som pilotprojekt. Det overordnede formål med den tværsektorielle database at få etableret en klinisk database til monitorering af genoptræningen i hele det tværsektorielle forløb, såvel under indlæggelse på hospitalet som under ambulant genoptræning. Data skal bla. anvendes til dokumentation og identificering af indsatsområder og som platform for forsknings- og kvalitetsudviklings-projekter. Formål med pilotprojekt omkring database for patienter med hoftenær fraktur: Det primære formål med pilotprojektet er at få opbygget en database, afprøvet denne og få erfaringer i forhold til ressourceanvendelse og anvendelsesmuligheder i forbindelse med oprettelse af en større tværsektoriel database. Derudover er der følgende sekundære formål: - Skabe samarbejde omkring genoptræningen af patienter med hoftenær fraktur. - Monitorere det samlede genoptræningsforløb. - Dokumentere effekten af genoptræningsindsatsen til patienter med hoftenær fraktur. - Identificere indsatsområder (fx patientgrupper med særlige behov eller genoptræningspotentialer). - Skabe basis for forsknings- og kvalitetsudviklingsprojekter. - Afprøve og udvikle databaser som samarbejdsredskab.

3 Metode Der tages udgangspunkt i patienter med hoftenær fraktur, da alle tre hospitaler modtager denne patientgruppe, som samlet udgør ca. 9 patienter på årsbasis på Gentofte, Herlev og Glostrup Hospitaler. Det er en af de patientgrupper, hvor den ambulante genoptræning flyttes til primærkommunerne. Inklusionskriterier: Alle patienter med hoftenær fraktur, der indlægges på Glostrup, Gentofte og Herlev hospitaler i 7 med diagnoserne: Medial femurfraktur (diagnosekode S72.), Pertrochantær femurfraktur (diagnosekode S72.1) og Subtrochantær femurfraktur (diagnosekode S72.2) registreres enten i dataregistreringsskema eller indtastes direkte i databasen (se bilag 1). Det overordnede ansvar for projektet blev varetages af en projektgruppe bestående af - en afdelingsfysioterapeut fra ortopædkirurgisk afdeling og en forskningsudviklingsfysioterapeut fra Gentofte, Herlev og Glostrup Hospitaler de tre hospitaler - en repræsentant fra Albertslund, Ballerup, Brøndby, Herlev og Gentofte kommuners genoptræningssteder En af forsknings- udviklingsfysioterapeuterne blev valgt som projektleder. Projektgruppen havde primært til opgave, at beskrive arbejdsgange i projektet detaljeret, samt sikre formidling til involverede samarbejdspartnere. Projektleder er koordinator og tovholder for gruppen. Registrering og testning blev forstået af 3-5 fysioterapeuter fra hver af de tre hospitaler, samt 1-2 fysioterapeuter fra hver af de udvalgte kommunale genoptræningssteder. Disse fysioterapeuter deltog i 2 kurser af 1-dags varighed med henblik på at udvikle viden og kompetencer om a) krav til data, b) information omkring udvalgte variable c) kendskab til databasens opbygning, d) viden omkring opgaver for databasemanager, d) kendskab til datatilsynet, e) bearbejdning af data. Data indsamling Under indlæggelse registreres følgende baggrundsvariable: Cpr-nummer, Hospital, Genoptræningskommune, Indlæggelsesdato på sygehus, Operationsdato, Udskrivningsdato, Diagnosekoder, Bidiagnose, Rygestatus, Alkoholforbrug, Taljemål. For de patienter der udskrives til ambulant genoptræning, til en af ovennævnte genoptræningsinstitutioner, registreres ligeledes nedenstående testvariable:, Cumulative ambulation Score CAS (kun på hospitalerne), 2,45m up and go, New mobility score (NMS), Rejse sætte sig, m. gangtest. Derudover registreres data for opstart og afslutning af ambulant træning og test data for funktionstest. På hospitalerne testes patienterne så tæt på udskrivelse som muligt. I ambulante træningsforløb testes patienten ved 1. eller 2. træning og re-testes ved sidste eller næstsidste træning.

4 1. test så tæt på udskrivelse som muligt fra hospital 2. test 1. eller 2. træningsdag i ambulant genoptræningsforløb 3. test Sidste eller næstsidste træningsdag i ambulant genoptræningsforløb Ved indlæggelse på kommunal genoptræningsplads testes ligeledes 1-3 dag efter indlæggelsen samt ved sidste eller næstsidste dag inden udskrivelse. Figur 1. Testforløb for funktionstest 2,45m Up and Go, New mobility score (NMS), Rejse sætte sig, m. gangtest Dataregistrering: Det vist sig ikke at være muligt at etablere en fælles database med mulighed for at indtaste fra de 3 hospitaler og de 5 kommunale genoptræningssteder. Derfor registreres alle data på dataregistreringsskemaer og efterfølgende blev data fra det hospitalsbaserede forløb, det indlagte kommunale forløb og det ambulante kommunale forløb indtastet separat i Access og samlet i en database af FCFS, baseret på patientforløb (se bilag 1). Databearbejdning: Projektleder udarbejder databearbejdningsplan, som bygger på ønsket om at monitorere patientforløb på tværs af sektorer. Analyser stratificeres på køn, hospital og hjælpemidler. Den endelige statistiske rapport udarbejdede af FCFS. Etiske overvejelser. De anvendte test indgår som en del af den daglige praksis i forbindelse med genoptræning af hoftefraktur patienter og anvendes i forbindelse med vurdering og monitorering af genoptræningsforløbet på sygehusene. Projektet er godkendt at datatilsynet og data opbevares aflåst. Adgang til databasen kræver specifikt password. Resultater Der er i 7 registreret 583 indlæggelser for hoftebrud på de tre hospitaler. Gennemsnitsalderen på frakturtidspunktet var 81 år (fra 41 til 99 år). Heraf var de 416 kvinder (71%) og de 167 mænd (29%). Hovedparten af de inkluderede patienter boede alene (62%) i eget hjem (77%). Den hyppigste frakturtype er den peritrochantære fraktur (5%). Den mediale femurfraktur udgør 4% og den subtrochantære femurfraktur kun %. Der er ingen forskel frakturhyppighed mellem højre og venstre side. Næsten alle patienter opereres (99%) og DHS, marvsøm, parallelle skruer er den hyppigste operation (71%). Herefter kommer hemi-allopalstik (23%) og total hemialloplastik (5%).

5 583 patienter indlægges på Gentofte, Herlev og Glostrup Hospital med hoftenær fraktur 274 udskrives til andre kommuner end de 5 projektkommuner 54 patienter mangler data om udskrivningskommune 255 udskrevet til Albertslund, Ballerup, Brøndby, Herlev og Gentofte Kommuner. 133 patienter har ikke data fra mindst to funktionstest 122 patientforløb med data fra funktionstest fra både indlagte og ambulante forløb, eller med 2 test fra det ambulante forløb. Figur 2. Flowchart for patienter indlagt med hoftefraktur i 7 på Gentofte, Herlev og Glostrup Hospital 255 patienter udskrives til genoptræning på genoptræningscentre i en af de 5 deltagende kommuner, men kun 122 patientforløb har data fra både det indlagte og ambulante forløb eller har mindst 2 test fra det ambulante forløb. Kvinder og mænd er i henhold til analyseplanen analyseret hver for sig da der specielt på rejse-sætte-sig testen er stor kønsforskel i test resultatet, således at fremgangen er klart størst for mænd. Da rollator er det hyppigst anvendte hjælpemidler er der i figur 3 vist udviklingen i 2,45m Up and Go for kvinder der anvender rollator. testupandgomod /1/7 1/4/7 1/7/7 1//7 1/1/8 1/4/8 Figur 3. Udvikling i tid til 2,45m Up and Go for kvinder der anvender rollator ved test. Tidsforløbet er sat til faktisk tid.

6 Analyserne er foretages separat for de forskellige hjælpemidler, da brug af hjælpemidler har stor betydning for testresultatet. Da rollator er langt det hyppigst anvendte hjælpemiddel er resultaterne for kvinder, der anvender rollator til testene vist i figur 3. Det ses at hovedparten af de testede kvinder opnår en væsentligt forbedring i den tid det tager at gennemføre 2,45m Up and Go. Samme udvikling ses på alle tre funktionstest (se bilag 2). testrejsesaettemod sgh ind, start ind, slut amb,start amb,slut Figur 4. Udvikling i antal gange patienterne kan rejse og sætte sig på 3 sekunder. I figuren er vist kvinder der anvender rollator. Figuren viser udviklingen over patientforløbet. I figur 4 er vist udvikling i antal gange kvinder der anvender rollator kan rejse og sætte sig på 3 sekunder. Der ses både forbedring både under de indlagte forløb og i det ambulante forløb. Samme udvikling ses på alle tre funktionstest (se bilag 2) Diskussion Pilotprojektet viste, at patienter med hoftenær fraktur øger deres funktionsniveau fra udskrivelse fra hospitalet til afslutning af genoptræningen i kommunen. Der sker en forbedring af den fysiske funktion både i de indlagte kommunale forløb og i det ambulante genoptræningsforløb. Da kun omkring halvdelen af de patienter der udskrives til kommunal genoptræning er blevet testet og registret i hele forløbet, skal disse resultater tages med et vist forbehold da der er risiko for at de patienter der er blevet testet udgør en selekteret gruppe af patienter. For at opnå mere sikre resultater kræves det at en større del af patienterne testes i hele genoptræningsforløbet. Det er vigtigt at indarbejde rutiner i det daglige arbejde for at en større del af patienterne testes og registreres. De tre funktionstest 2,45m Up and Go, Rejse sætte sig test og m. gangtest har alle vist sig egnede til at monitorere patienter indlagt med hoftefraktur, da alle kan vise ændringer i forløbet. Langt hovedparten af de inkluderede hoftepatienter kan ikke gennemføre standard testen af 2,45m Up and Go og Rejse sætte sig testen og

7 testes derfor på den modificerede test hvor patienterne på tage armlænet på den anvendte stol i brug. Det viste sig ikke at være tekniske muligt at udvikle en database med mulighed for indtastning af både de involverede hospitaler og genoptræningscentre, hvor datasikkerheden var tilstrækkelig høj til at databasen kunne opnå godkendelse af datatilsynet. I projektet valgtes derfor at registrere på 3 forskellige dataregistreringsskemaer afhængig af om patienten var indlagt på hospitalet, var indlagt til kommunal genoptræning eller modtog ambulant kommunal genoptræning. Det betød at databasen ikke samtidigt kunne fungere som kommunikationsmiddel mellem hospitaler og træningscentre. Konklusion Den beskrevne procedure for inklusion og test af patienter indlagt med hoftefraktur kan vise forbedring i funktionsniveau i løbet af genoptræningsperioden. Det er nødvendigt at indarbejde procedure for at sikre at en større andel af pateinterne testes og registreres for at opnå troværdige resultater. Referencer 1) Aftale om strukturreform. Indenrigs- og Sundhedsministeriet ) Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Notat vedr. præcisering af visse begreber i lovgivningen på genoptræningsområdet 5

8 Bilag 1 Pilotprojekt Genoptræning af patienter med hoftenære frakturer Udfyldes på hospitalet (Udgave 21. december 6) Skemaet udfyldes for patienter med hoftenær fraktur indlagt på Glostrup, Herlev og Gentofte hospitaler Medial femurfaktur: Diagnosekode S72. (fractura colli femoris) Pertrochantær femurfraktur: Diagnosekode S72.1 (fractura pertrochanterica femoris) Subtrochantær femurfraktur: Diagnosekode S72.2 (fractura subtrochanterica femoris) Patientens cpr.nr.: (eventuelt label) Fornavn(e): (eventuelt label) Efternavn: (eventuelt label) Dato for indlæggelse d d m m å å Hospital: Glostrup Herlev Gentofte BAGGRUNDSOPLYSNINGER Civilstand: Bolig ved indlæggelse Alkoholforbrug (kvinde / mand): Samboende Bor alene Andet Uoplyst Egen bolig Ældre bolig (handicap venlig bolig uden døgnbemanding, (visiteret)) Plejebolig (beskyttet bolig i tilknytning til institution med døgnbemanding, plejehjem) Midlertidigt ophold (flexplads, venteplads, aflastningsplads, genoptræningsplads) 14/21 genstande/uge eller færre Over 14/21 genstande/uge Uoplyst Rygning: Ryger dagligt Ryger ikke dagligt Har røget tidligere Har aldrig røget Uoplyst Taljemål: Taljemål i cm:

9 PRÆOPERATIV ASA-SCORE: ASA 1 Rask patient (fx rask pt. med lyskebrok) ASA 2 Mild systemisk sygdom ingen funktionel indskrænkning (fx mild hypertension, mild DM uden organsvigt) ASA 3 Alvorlig systemisk sygdom* begrænset funktionel indskrænkning (fx angina pectoris, moderat-svær COLD) ASA 4 Alvorlig systemisk sygdom*, som er konstant livstruende (fx svær COLD, hjerteinsufficiens) ASA 5 Moribund patient, som ikke forventes at overleve 24 timer med eller uden operation (fx sprængt aortaaneurisme, svær lungeemboli) Uoplyst *) uanset om den systemiske sygdom er en lidelse, for hvilken patienten er i behandling. OPERATION: Er patienten blevet opereret: Operationsdato Ja Nej. hvis ja:. hvis ja: Høj Venstre d d m m å å Angiv operationsmetode: Osteosyntese Dynamisk hofteskrue (DHS) Marvsøm Parallelle skruer Hemi-alloplastik Total-alloplastik Anden operation FRAKTURTYPE: Medial femurfraktur (diagnosekode S72.) Pertrochantær femurfraktur (diagnosekode S72.1) Subtrochantær femurfraktur (diagnosekode S72.2) tidligere hofteopereret hvis ja: Høj Venstre d d m m å å FUNKTIONSVURDERING UNDER INDLÆGGELSE PÅ HOSPITAL: New mobility Score: (testes 1 5 dag efter indlæggelse) NMS score ( 9 point): Cumulative ambulation Score (CAS) Første postoperative dag, hvor patienten opnår CAS scoren 6: CAS score ( 18 point): CAS = 6 opnås første gang med høj gangramme Postopr. dag CAS = 6 opnås første gang med andet ganghjælpemiddel (evt. uden ganghjælpemiddel Postoperative dag

10 FUNKTIONSTEST VED UDSKRIVELSE FRA HOSPITAL: 2,45m Up and Go : (der anvendes det bedste af prøveforsøg og test) Up and Go :score i sek. : Standard (1 decimal) Up and Go :score i sek. : Modificeret (1 decimal) 1 albuestok (eller anvendelse af alm. stok) 2 albuestokke rollator gangbuk høj gangramme patienten kan ikke udføre testen Dato for test: d d m m å å m gangtest: Dato for test: Rejse og sætte sig i 3 sekunder: Dato for test: Tid i sekunder til m gang: (1 decimal) intet gangredskab 1 albuestok 2 albuestokke rollator gangbuk høj gangramme patienten kan ikke udføre testen d d m m å å Antal gange rejse og sætte sig: Standard Antal gange rejse og sætte sig: Modificeret (brug af armlæn mv.) patienten kan ikke udføre testen d d m m å å

11 SMERTER: Patientens smerteintensitet under udførsel af funktionstest ingen smerter lette smerter moderate smerter kraftige smerter uudholdelige smerter Patienten kan ikke angive smerteniveau (pga. demens, pareser eller lign.) UDSKRIVNING FRA HOSPITAL Udskrivningsdato: d d m m å å Antal behandlinger: (Hvis patienten modtager flere korte behandlinger samme dag tælles de som en behandling. Hvis den samlede tid overstiger 3 minutter, tælles de som 2) Patienten udskrives til: Udskrives til: Genoptræningskommune: Antal individuelle behandlinger : Antal hold behandlinger: Egen bolig Ældre bolig (handicap venlig bolig uden døgnbemanding, (visiteret)) Plejebolig (beskyttet bolig i tilknytning til institution med døgnbemanding, plejehjem) Midlertidigt ophold (flexplads, venteplads, aflastningsplads, genoptræningsplads) genoptræning (med genoptræningsplan) selv træning ingen træning Gentofte Ballerup Herlev Albertslund Brøndby andre kommuner der ikke indgår i projektet Eventuelle kommentarer:

12 Bilag 2 testmgangsec 9 Mindst to udførte test, mgangsec Anvendt hjælpemiddel=4. Rollator /1/7 1/4/7 1/7/7 1//7 1/1/8 1/4/8 dato testmgangsec 9 Mindst to udførte test, mgangsec Anvendt hjælpemiddel=4. Rollator sgh ind, start ind, slut amb,start amb,slut sted

13 Mindst to udførte test, rejsesaettemod _hjmidrejsesaette=. Køn 1=mand 2=kvinde=kvinde testrejsesaettemod /1/7 1/4/7 1/7/7 1//7 1/1/8 1/4/8 1/7/8 dato Mindst to udførte test, rejsesaettemod _hjmidrejsesaette=. Køn 1=mand 2=kvinde=kvinde testrejsesaettemod sgh ind, start ind, slut amb,start amb,slut sted

14 testupandgomod 8 Mindst to udførte test, upandgomod Anvendt hjælpemiddel=3. Rollator /1/7 1/4/7 1/7/7 1//7 1/1/8 1/4/8 dato testupandgomod 8 Mindst to udførte test, upandgomod Anvendt hjælpemiddel=3. Rollator sgh ind, start ind, slut amb,start amb,slut sted

15 Regnskab Afholdelse af temadag 19. september 6. Oprettelse og håndtering af databaser (FCFS) 14.86,25 Forplejning temadag 19. september 6 238,81 Projektplanlægning (projektleder) ( timer a 28,-) Planlægningsmøder med projektgruppen fra de deltagende hospitaler og kommuner 28., Udarbejdelse af projektprotokol og testprotokol (projektleder) Planlægning for afprøvning af test (5 timer a 28,-) 14., Projektstyring ( timer pr. uge i 52,5 uger) (projektleder) 147., Indtastning af data 3., Fejlretning, oprettelse af database (FCFS) ,25 Databearbejdning og udarbejdelse af statistiske rapport (FCFS) ,5 Planlægning af dataopgørelse og udarbejdelse af afrapportering ( timer a 28,-) (projektleder) 28., Ialt ,81 Modtaget fra Region Hovedstadens pulje for kommunesamarbejde 36..

FEDMEKirurgi Plastikkirurgi

FEDMEKirurgi Plastikkirurgi Side 1 af 8 FEDMEKirurgi Plastikkirurgi DANSK FEDMEKIRURGI REGISTER REGISTRERINGSSKEMA På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) der undergår en plastikkirurgisk operation

Læs mere

FEDMEKirurgi REGISTRERINGSSKEMA

FEDMEKirurgi REGISTRERINGSSKEMA FEDMEKirurgi Fedmekirurgi; Side 1 af 7 DANSK FEDMEKIRURGI REGISTER REGISTRERINGSSKEMA På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) der undergår en fedmekirurgisk operation

Læs mere

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud: Beregningsregler Udarbejdet af den kliniske epidemiolog

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud: Beregningsregler Udarbejdet af den kliniske epidemiolog Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud: Beregningsregler Udarbejdet af den kliniske epidemiolog Nr. Indikatorområde Indikator Nævner Tæller Ekskluderede patienter Uoplyst 1 Præoperativ optimering

Læs mere

Introduktion til. v. medlemmer fra arbejdsgruppen

Introduktion til. v. medlemmer fra arbejdsgruppen Introduktion til Anbefalinger om kommunal mobilisering og genoptræning til borgere med hoftenært benbrud v. medlemmer fra arbejdsgruppen Karin L. Kappel, udviklingsterapeut, Nordfyns Kommune Christine

Læs mere

FEDMEKirurgi REGISTRERINGSSKEMA

FEDMEKirurgi REGISTRERINGSSKEMA FEDMEKirurgi Fedmekirurgi; Side 1 af 10 DANSK FEDMEKIRURGI REGISTER REGISTRERINGSSKEMA På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) der undergår en fedmekirurgisk operation

Læs mere

PROHIP Kompetenceudviklingsprogram: Skema 1 Screening af sygepleje/vård aktiviteter til patienter med collum femoris fractur inden udskrivning.

PROHIP Kompetenceudviklingsprogram: Skema 1 Screening af sygepleje/vård aktiviteter til patienter med collum femoris fractur inden udskrivning. PROHIP Kompetenceudviklingsprogram: Skema 1 Screening af sygepleje/vård aktiviteter til patienter med collum femoris fractur inden udskrivning. April maj juni 2012 1 Vejledning til Screening: 1. Alle patienter

Læs mere

Rapport for projekt på Lungemedicinsk afd. Y, Gentofte Hospital 2009 støttet af Forebyggelsespuljen 2008

Rapport for projekt på Lungemedicinsk afd. Y, Gentofte Hospital 2009 støttet af Forebyggelsespuljen 2008 KOL Hjem Igen Rapport for projekt på Lungemedicinsk afd. Y, Gentofte Hospital 2009 støttet af Forebyggelsespuljen 2008 Lungemedicinsk afdeling Y på Gentofte Hospital har i samarbejde med Ergoterapien &

Læs mere

Tabel med detaljerede data vedrørende borgerne som har modtaget en GOP. Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Gennemsnit. af alle mdr. 61,8 57,6 58,1 58,2 60,6 59,3

Tabel med detaljerede data vedrørende borgerne som har modtaget en GOP. Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Gennemsnit. af alle mdr. 61,8 57,6 58,1 58,2 60,6 59,3 GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat BILAG, Status på genoptræningsområdet juni NOTAT Dato:.. Af: Tina Gamstrup Nørholm Data vedrørende de borgere som modtager genoptræning

Læs mere

Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet

Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet Implementering af ergoterapeutiske og fysioterapeutiske kliniske retningslinjer fra genoptræningsforløbsbeskrivelsen 1 Audit Hvad er audit : Fagpersoners

Læs mere

Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre

Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre Ældre medicinsk patienter (+65 år) udgør den største patientgruppe på de medicinske afdelinger i Danmark. De er karakteriserede

Læs mere

Ansøgningsskema til Forebyggelsespuljen 2012.

Ansøgningsskema til Forebyggelsespuljen 2012. Koncern Plan og Udvikling Enhed for Kommunesamarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 48 20 50 00 Direkte 4820 5411 Web www.regionh.dk Ref.: Line Sønderby Christensen Ansøgningsskema

Læs mere

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog Revideret nov. 2017

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog Revideret nov. 2017 Nr. Indikatorområde Indikator Nævner Tæller Ekskluderede patienter Bemærkninger/uoplyst 1 Præoperativ optimering Andelen af patienter der er set og vurderet af speciallæge eller af læge i hoveduddannelses

Læs mere

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog Revideret Juni 2019

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog Revideret Juni 2019 Nr. Indikatorområde Indikator Nævner Tæller 1 Præoperativ optimering Andelen af patienter der er set og vurderet af speciallæge eller af læge i hoveduddannelses forløbets sidste år mhp. at få lagt en præoperativ

Læs mere

REGISTRERINGSSKEMA NIP-Apopleksi Landsdækkende

REGISTRERINGSSKEMA NIP-Apopleksi Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA NIP-Apopleksi Landsdækkende Apopleksi; Side 1 af 6 På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) med akut apopleksi med følgende diagnosekoder: Hjerneblødning

Læs mere

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog Revideret marts 2017

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog Revideret marts 2017 Nr. Indikatorområde Indikator Nævner Tæller Ekskluderede patienter Bemærkninger/uplyst 1 Præoperativ optimering Andelen af patienter der er set og vurderet af speciallæge eller af læge i hoveduddannelses

Læs mere

DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014

DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014 DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014 Nr. Indikatorområde Indikator Nævner Tæller Ekskluderede patienter Bemærkninger/uplyst

Læs mere

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning.

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning. Genoptræning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Hvad er ydelsens 140 i Sundhedsloven samt Vejledning om træning i lovgrundlag? kommuner og regioner. Kommunen tilbyder genoptræning efter

Læs mere

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Spørgeskema Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Juni 2005 Udsendt af Health Care Consulting på vegne af Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA Apopleksi; Side 1 af 7 På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) med akut apopleksi med følgende diagnosekoder:

Læs mere

Registreringsskema i Hjerteinsufficiens

Registreringsskema i Hjerteinsufficiens Registreringsskema i Hjerteinsufficiens På hvilke patienter skal dette skema udfyldes (inklusionskriterier)? 1. Patienter 18 år, med førstegangsdiagnosticeret hjerteinsufficiens som aktionsdiagnose (A-diagnose)

Læs mere

PROHIP Kompetenceudviklingsprogram: Skema 1 Screening af sygepleje/vård aktiviteter til patienter med ny hoftealloplastik inden udskrivning.

PROHIP Kompetenceudviklingsprogram: Skema 1 Screening af sygepleje/vård aktiviteter til patienter med ny hoftealloplastik inden udskrivning. PROHIP Kompetenceudviklingsprogram: Skema 1 Screening af sygepleje/vård aktiviteter til patienter med ny hoftealloplastik inden udskrivning. April maj juni (juli) 2012 1 Vejledning til Screening: 1. Alle

Læs mere

DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014

DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014 DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014 Nr. Indikatorområde Indikator Nævner Tæller Ekskluderede patienter Uoplyst 1 Præoperativ

Læs mere

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA (BASIS)

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA (BASIS) Apopleksi; Side 1 af 7 Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA (BASIS) På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) med akut apopleksi(symptomdebut indenfor

Læs mere

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA Apopleksi; Side 1 af 7 Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) med akut apopleksi med følgende diagnosekoder:

Læs mere

Kvalitetsstandard 2015

Kvalitetsstandard 2015 Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 07/10-2014 Kvalitetsstandard 2015 Genoptræning efter sundhedslovens 140 uden for det 3-kommunale samarbejde Albertslund Kommune 1 Indhold Forord 3 Mål for genoptræning

Læs mere

ÆLDRESUNDHEDSPROFILEN 2015

ÆLDRESUNDHEDSPROFILEN 2015 ÆLDRESUNDHEDSPROFILEN 2015 KORT FORTALT FORORD Ældresundhedsprofilen 2015 kort fortalt er en sammenfatning af Ældresundhedsprofilen 2015. Den viser et udsnit af det samlede billede af de 65+ åriges sundhedstilstand

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Fysioterapi og genoptræning - TKA

Fysioterapi og genoptræning - TKA Fysioterapi og genoptræning - TKA DET AKTIVE PATIENTFORLØB - kort fortalt Fokus på sundhed frem for sygdom patienterne informeres om, at de betragtes som raske, der har behov for hjælp til at få udskiftet

Læs mere

et forpligtet multidisciplinært behandlingsteam

et forpligtet multidisciplinært behandlingsteam et forpligtet multidisciplinært behandlingsteam Ledelsesseminar LKT Hoftenære Lårbensbrud Hotel Nyborg Strand 4. april 2018 Frank Farsø Nielsen, Aarhus Patient med hoftenær fraktur Patient med hoftenær

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning

Kvalitetsstandarder for genoptræning Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen Kvalitetsstandarder for genoptræning November 2006 Indledning Fra 2007 er genoptræning efter sygehusophold en opgave som Gladsaxe Kommune

Læs mere

Center for Ældre 2011

Center for Ældre 2011 Center for Ældre 2011 Kvalitetsstandard for genoptræning jf. lov om sundhed 140 Kvalitetsstandard godkendt på Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde den 25. maj 2011. Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag...

Læs mere

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA (BASIS)

Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA (BASIS) Apopleksi; Side 1 af 8 Dansk Apopleksiregister Landsdækkende REGISTRERINGSSKEMA (BASIS) På hvilke patienter skal dette skema udfyldes? Alle patienter (alder 18+) med akut apopleksi med følgende diagnosekoder:

Læs mere

Præsentation af evaluering projekt GLA:D 2017 i Fredensborg Kommune ved Benedicte Fenger leder af Træning og Rehabilitering.

Præsentation af evaluering projekt GLA:D 2017 i Fredensborg Kommune ved Benedicte Fenger leder af Træning og Rehabilitering. Præsentation af evaluering projekt GLA:D 2017 i Fredensborg Kommune ved Benedicte Fenger leder af Træning og Rehabilitering. Resultater: Samlet set stemmer resultaterne fra projektet overens med resultaterne

Læs mere

et forpligtet multidisciplinært behandlingsteam

et forpligtet multidisciplinært behandlingsteam et forpligtet multidisciplinært behandlingsteam 1. Læringsseminar LKT Hoftenære Lårbensbrud Scandic Bygholm Park 17. maj 2018 Frank Farsø Nielsen, Aarhus Patient med hoftenær fraktur Patient med hoftenær

Læs mere

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbruds rolle i LKT Hoftenære Lårbensbrud. LKT Hoftenære lårbensbrud Læringsseminar, 17. maj 2018.

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbruds rolle i LKT Hoftenære Lårbensbrud. LKT Hoftenære lårbensbrud Læringsseminar, 17. maj 2018. Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbruds rolle i LKT Hoftenære Lårbensbrud LKT Hoftenære lårbensbrud Læringsseminar, 17. maj 2018. Niels Dieter Röck Ledende overlæge, ortopædkirurgisk afd.

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med Hoftebrud

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med Hoftebrud Kvaliteten i behandlingen af patienter med Hoftebrud Region Hovedstaden Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport marts 2010 november 2010 - 2 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Baggrundsoplysninger (udfyldes for begge patientkategorier)

Baggrundsoplysninger (udfyldes for begge patientkategorier) REGISTRERINGSSKEMA Akut mave-tarm kirurgi Der udfyldes registreringsskema for patient med inklusionskriterierne: Akut øvre gastrointestinal blødning patienter med akutte kliniske symptomer: Hæmatemese,

Læs mere

Rapport om projekt. Test og målemetoder i fysioterapeutisk praksis på tværs af sektorer

Rapport om projekt. Test og målemetoder i fysioterapeutisk praksis på tværs af sektorer Rapport om projekt Test og målemetoder i fysioterapeutisk praksis på tværs af sektorer Et samarbejde mellem: Regionshospitalet Holstebro, Fysioterapien, Herning Kommune, Genoptræningsenheden Fysioterapeutuddannelsen

Læs mere

Registreringsskema i Hjerteinsufficiens

Registreringsskema i Hjerteinsufficiens Registreringsskema i Hjerteinsufficiens På hvilke patienter skal dette skema udfyldes (inklusionskriterier)? 1. Patienter 18 år, med førstegangsdiagnosticeret hjerteinsufficiens som aktionsdiagnose (A-diagnose)

Læs mere

Kvalitetsstandarder for træning

Kvalitetsstandarder for træning Kvalitetsstandarder for træning Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme og forebyggelse

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

Kriterier for snitflade mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning jf. Sundhedsloven i Region Syddanmark 2007

Kriterier for snitflade mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning jf. Sundhedsloven i Region Syddanmark 2007 Kriterier for snitflade mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning jf. Sundhedsloven i Region Syddanmark 2007 Godkendt i Styregruppen vedr. grundaftale den 10.05.07 1 Baggrund Specialiseret og

Læs mere

Udvidet specialiseret rehabiliteringstilbud for patienter med multiple og komplicerede frakturer og traumer (multitraume).

Udvidet specialiseret rehabiliteringstilbud for patienter med multiple og komplicerede frakturer og traumer (multitraume). Rasmussen S. side 1/7 PROJEKT Udvidet specialiseret rehabiliteringstilbud for patienter med multiple og komplicerede frakturer og traumer (multitraume). Minimering af de socioøkonomiske konsekvenser af

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbruds rolle i LKT Hoftenære Lårbensbrud. LKT Hoftenære lårbensbrud Ledelsesseminar, 4. april 2018.

Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbruds rolle i LKT Hoftenære Lårbensbrud. LKT Hoftenære lårbensbrud Ledelsesseminar, 4. april 2018. Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbruds rolle i LKT Hoftenære Lårbensbrud LKT Hoftenære lårbensbrud Ledelsesseminar, 4. april 2018. Niels Dieter Röck Ledende overlæge, ortopædkirurgisk afd.

Læs mere

Koncern Plan og Udvikling. Enhed for Kommunesamarbejde. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød

Koncern Plan og Udvikling. Enhed for Kommunesamarbejde. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Koncern Plan og Udvikling Enhed for Kommunesamarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 48 20 50 00 Direkte 4820 5416 Web www.regionh.dk Dato: 28. september 2010 Præcisering og uddybning

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Kvalitetsudvikling af genoptræningen ved

Kvalitetsudvikling af genoptræningen ved Kvalitetsudvikling af genoptræningen ved - Anvendelse af faglige standarder - Implementering af test Teamleder Lillian Hansen Udviklingsterapeut Helene R. Larsen Hvem er vi En ambulant genoptræningsenhed,

Læs mere

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Hospitalsenheden Vest Aktuelle problemstillinger Demografisk udvikling Mange

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med Hoftebrud

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med Hoftebrud Kvaliteten i behandlingen af patienter med Hoftebrud Region Midtjylland Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport marts 2010 november 2010 - 2 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Genoptræning for borgere over 18 år

Genoptræning for borgere over 18 år Genoptræning for borgere over 18 år Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Det siger loven... 4 Formålet med genoptræning - Sundhedslovens 140... 5 Genoptræning 140 Hvordan iværksættes

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Gentofte Kommune 2015

Gentofte Kommune 2015 Kvalitetsstandard Rehabilitering, genoptræning samt forebyggende og vedligeholdende træning i Tranehavens regi Gentofte Kommune 2015 Godkendt på Socialudvalgets møde den 8. januar 2015 0 1. INDLEDNING...

Læs mere

Forslag til Samarbejde om genoptræning

Forslag til Samarbejde om genoptræning På vej mod Sundhedsaftalen 2015-2018 Dato: 2. marts 2014 Forslag til Samarbejde om genoptræning Brevid: 2256494 Ansvarsområde Region Kommune Sundhedsloven 84, 140 & 140a, Vejledning om træning i kommuner

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år

Bilag 1. Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år Kvalitetsstandard For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år 1 Kære borger Vi har udarbejdet en række kvalitetsstandarder, som giver dig information om den hjælp, du kan få og beskriver

Læs mere

Redegørelse Fod på Fald 2009

Redegørelse Fod på Fald 2009 Redegørelse Fod på Fald 2009 Et samarbejdsprojekt mellem Ældreområdet i Rudersdal Kommune, almen praksis i Rudersdal Kommune samt Faldklinikken på Gentofte Hospital. Udarbejdet af: Joan Radoor Bendix,

Læs mere

Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2017

Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2017 Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2017 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarderne

Læs mere

Genoptræning for borgere over 18 år

Genoptræning for borgere over 18 år Genoptræning for borgere over 18 år Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Det siger loven... 4 Formålet med genoptræning - Sundhedslovens 140... 5 Genoptræning 140 Hvordan iværksættes

Læs mere

Syddjurs Kommunes værdigrundlag:

Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 27. februar 2019 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikrer vi

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Ændringsskema. Kvalitetsstandard 2018 Genoptræning efter Sundhedslovens 140

Ændringsskema. Kvalitetsstandard 2018 Genoptræning efter Sundhedslovens 140 Ændringsskema Kvalitetsstandard 2018 Genoptræning efter Sundhedslovens 140 Herunder er anført væsentlige ændringer med årsager dvs. ikke sproglige korrektioner, præciseringer, ændringer af årstal, ændringer

Læs mere

Emne: Betydningen af mere komplekse udskrivelsesforløb for Kolding Kommune.

Emne: Betydningen af mere komplekse udskrivelsesforløb for Kolding Kommune. Notatark Emne: Betydningen af mere komplekse udskrivelsesforløb for Kolding Kommune. 21. maj 2017 - Sagsnr. 16/18979 - Løbenr. 100689-17 Seniorudvalget vedtog den 5. april 2016, at forvaltningen skulle

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk KL s høringssvar vedr. udkast til revision af bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patienters valg af genoptræningstilbud

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Jammerbugt Kommune Hjemmepleje og Plejecentre Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Dokumenttype: Instruks Dokumentansvarlig: VIP-Gruppen Version: 1.0 Gældende fra: 01.07.2016 Revideres senest: 01.07.2019

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning

Kvalitetsstandard for genoptræning Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for genoptræning Sundhedsloven 140 2015 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning * til borgere, som har tabt funktionsevne i forbindelse

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedsloven Uden for det trekommunale samarbejde

Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedsloven Uden for det trekommunale samarbejde Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedsloven 140 2019 Uden for det trekommunale samarbejde Indholdsfortegnelse Indledning...3 Forord...3 Mål for genoptræning efter udskrivning fra sygehus...3 Hvem

Læs mere

Evidens og Forskning. Hoftenære Frakturer, Hoftefraktur-Enheden Hvidovre Hospital. Henrik Palm

Evidens og Forskning. Hoftenære Frakturer, Hoftefraktur-Enheden Hvidovre Hospital. Henrik Palm Hoftenære Frakturer, og Forskning Henrik Palm Hoftefraktur-Enheden Hvidovre Hospital Indhold (20 min) Formål: At skabe forståelse for evidens og forskning på hoftenære frakturer Indhold (20 min) Patienten

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Spørgeskema. Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik

Spørgeskema. Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik Spørgeskema Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik 1. september 2005 Spørgeskemaet udfyldes af speciallæge og sygeplejerske med det faglige ansvar for hoftealloplastik patienterne

Læs mere

DrHOFTEBRUD. Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud. National årsrapport 2013 1. december 2012 30. november 2013.

DrHOFTEBRUD. Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud. National årsrapport 2013 1. december 2012 30. november 2013. DrHOFTEBRUD Dansk Tværfagligt Register for Hoftenære Lårbensbrud National årsrapport 2013 1. december 2012 30. november 2013 Endelig udgave 6.april 2014 Hvorfra udgår rapporten Rapportens analyser og epidemiologisk

Læs mere

Kvalitetsstandard Genoptræning efter sundhedsloven 140 Juni 2016

Kvalitetsstandard Genoptræning efter sundhedsloven 140 Juni 2016 Kvalitetsstandard Genoptræning efter sundhedsloven 140 Juni 2016 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag 140. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus

Læs mere

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri Notat Danske Fysioterapeuter Kvalitet i vederlagsfri fysioterapi Grundlæggende skal kvalitet i ordningen om vederlagsfri fysioterapi sikre, at patienten får rette fysioterapeutiske indsats givet på rette

Læs mere

Sundhedsudvalget 23. september 2014

Sundhedsudvalget 23. september 2014 23. september 214 Sundhedsplanmål 4: Første kontakt inden 14 dage, tærskelværdi 8 Første kontakt inden 14 dage for 8 % af ikke-akutte patienter. 1 8 6 4 2 3. kvt. 12 2. kvt. 14 2 4 6 8 1 47% 4 33% Seneste

Læs mere

Af Line Warley Frøsig, sygeplejerske, BA Præsenteret af Kirsten Wielandt, sygeplejerske Gentofte øre-næse-halskirurgisk klinik, ambulatoriet

Af Line Warley Frøsig, sygeplejerske, BA Præsenteret af Kirsten Wielandt, sygeplejerske Gentofte øre-næse-halskirurgisk klinik, ambulatoriet Af Line Warley Frøsig, sygeplejerske, BA Præsenteret af Kirsten Wielandt, sygeplejerske Gentofte øre-næse-halskirurgisk klinik, ambulatoriet Hjertecenterets uddannelses- og træningsforløb 2014 Rigshospitalet,

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2011

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2011 REGION HOVEDSTADEN KONCERN PLAN, UDVIKLING OG KVALITET ENHED FOR KOMMUNESAMARBEJDE Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler Det somatiske område: 0-dagsindlæggelser Genindlæggelser Færdigbehandlede dage Periode

Læs mere

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Fremtidens kliniske uddannelse, marts 2011 Sygeplejestuderende modul 11-12 Afd.

Læs mere

Livsstilscenter Brædstrup

Livsstilscenter Brædstrup Baggrund Livsstilscentret åbnede på Brædstrup Sygehus i 1996 Eneste af sin art i Danmark Modtager patienter fra hele landet Danmarks højst beliggende sygehus, 112 meter over havets overflade Målgrupper

Læs mere

Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde

Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde 1 Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde Fuldmægtig Mette Myrhøj Marts 2017 AGENDA Kort redegørelse

Læs mere

DUCGdata Årsrapporter 2011+2012 - fra et kompetencecenter perspektiv

DUCGdata Årsrapporter 2011+2012 - fra et kompetencecenter perspektiv DUCGdata Årsrapporter 2011+2012 - fra et kompetencecenter perspektiv Mette Nørgaard, Klininisk Epidemiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Email: mn@dce.au.dk DUCGdata DUCGdata DaProCa data DaRenCa

Læs mere

SAM:BO Samarbejde om borgerforløb. Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb

SAM:BO Samarbejde om borgerforløb. Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle patientforløb Fra hidtil til fremover Hvad går ud? Sund Dialog (Fyn) Patientens vej (Ribe) Samarbejdsaftale Sønderjyllands

Læs mere

Præcisering af begrebsanvendelse på området for behandlingsredskaber og hjælpemidler

Præcisering af begrebsanvendelse på området for behandlingsredskaber og hjælpemidler 7. Præcisering af begrebsanvendelse på området for behandlingsredskaber og hjælpemidler Præcisering af begrebsanvendelse på området for behandlingsredskaber og hjælpemidler I forbindelse med implementeringen

Læs mere

Tværsektoriel ledelse på sundhedsområdet

Tværsektoriel ledelse på sundhedsområdet Tværsektoriel ledelse på sundhedsområdet Ledelse på tværs med borgerne som samarbejdspartnere Ernæringsforbundet, 18. januar 2014 www.par3.dk Indhold o Udfordringer i ledelse tværs af sektorer o Paradigmeskift

Læs mere

Kvalitetsstandard for. genoptræning. Ishøj Kommune

Kvalitetsstandard for. genoptræning. Ishøj Kommune 2013 Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune 1 Politiske målsætninger Formålet med Træningscentret er at tilbyde fagprofessionel genoptræning til dig, der har brug for hjælp til at genvinde funktionsevnen.

Læs mere

Fald. Faldklinikken, Geriatrisk afdeling, Århus sygehus. Oprindeligt et 3 års projekt mellem Region Midt og Århus Kommune

Fald. Faldklinikken, Geriatrisk afdeling, Århus sygehus. Oprindeligt et 3 års projekt mellem Region Midt og Århus Kommune Fald Faldklinikken, Geriatrisk afdeling, Århus sygehus Oprindeligt et 3 års projekt mellem Region Midt og Århus Kommune Der foretages en tværfaglig udredning og efterfølgende træning ved fysioterapeuter

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

Analyse af træningsområdet i Roskilde Kommune

Analyse af træningsområdet i Roskilde Kommune Velfærdssekretariatet Sagsnr. 18167 Brevid. 1872873 Ref. FLHA Dir. tlf. 4631 7706 flemmingh@roskilde.dk Analyse af træningsområdet i Roskilde Kommune 19. marts 2014 Som en del af budgetforliget for 2014

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Sammenhængende patientforløb og behov for tværsektoriel informationsdeling i et sundhedscenter

Sammenhængende patientforløb og behov for tværsektoriel informationsdeling i et sundhedscenter Sammenhængende patientforløb og behov for tværsektoriel informationsdeling i et sundhedscenter Ane Friis Bendix Sundhedschef, Frederiksberg Kommune Klip fra Sundhedsloven 2 Loven skal opfylde behovet for:

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt Kvaliteten i behandlingen af patienter med hjertesvigt Region Hovedstaden Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport 21. juni 2009 20. 1 Indholdsfortegnelse Generelle kommentarer

Læs mere

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut Færdigbehandlede patienter Genoptræning SUNDHEDSLOVEN 140 Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af. patienter med hjertesvigt

Kvaliteten i behandlingen af. patienter med hjertesvigt Kvaliteten i behandlingen af patienter med hjertesvigt Region Hovedstaden Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport 21. juni 2010 20. juni 2011 1 Indholdsfortegnelse Resultater...

Læs mere

Kære deltagere i spørgeskemaundersøgelse om ernæring

Kære deltagere i spørgeskemaundersøgelse om ernæring Kære deltagere i spørgeskemaundersøgelse om ernæring Du deltog i en spørgeskemaundersøgelse i slutningen af om klinisk ernæring. Resultaterne er blevet gjort op, og hermed sendes hovedresultaterne som

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Dato 06-02-2017 N Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Indledning Der skal gennemføres et servicetjek af genoptrænings- og

Læs mere

Dette dokument indeholder beskrivelse af inddata- og uddatamodulet i HjerteKomMidt.

Dette dokument indeholder beskrivelse af inddata- og uddatamodulet i HjerteKomMidt. DEFACTUM Regionshuset Aarhus Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N www.defactum.dk Dette dokument indeholder beskrivelse af inddata- og uddatamodulet i HjerteKomMidt. Dato 29.08.2019 Hanne Søndergaard Tlf.

Læs mere

Region Hovedstaden. Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer. - hvordan skal jeg skrive

Region Hovedstaden. Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer. - hvordan skal jeg skrive Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer - hvordan skal jeg skrive Telling Nielsen, Rigshospitalet/Glostrup aug. 2016 / marts 2017 1 Genoptræningsplaner anno 2016 Oplægget: Baggrund for ændring fra

Læs mere

Registreringsskema i Hjertesvigt

Registreringsskema i Hjertesvigt Registreringsskema i Hjertesvigt På hvilke patienter skal dette skema udfyldes (inklusionskriterier)? 1. Patienter 18 år, med førstegangsdiagnosticeret hjertesvigt som aktionsdiagnose (A-diagnose) skal

Læs mere