Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011."

Transkript

1 Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for

2 Ordinær generalforsamling På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling Hjallerup Fjernvarme har nu tilslutning af 1592 forbrugere, som vi forventer vil stige til næste år. Det er hovedsagelig udstykningen ved Tennisskoven der giver flere forbrugere, hvor der stadig mangler 17 udstykninger at blive igangsat.

3 Strategiplan for Hjallerup Fjernvarme Gennemgang af strategiplan Ansættelseskontrakter for ansatte. Sundhedsforsikringer for ansatte. Opdatering af forsikringer vedrørende: Indeholdende aftaler med Klokkerholm Kraft Varme. Indeholdende aftale med Hjallerup Vandforsyning. Sikring af medarbejdere og bestyrelse.

4 Hjallerup Fjernvarmes hjemmeside. Hjallerup Fjernvarme har oprettet en ny hjemmeside, hvor vigtige informationer til forbrugerne vil kunne ses. Hjemmesiden er opkoblet til Hjallerup Info, hvor fra man kan gå ind i Hjallerup Fjernvarmes hjemmeside. I forbindelse med oprettelse af hjemmeside er også fjernvarmens øvrige IT blevet opgraderet med ekstern lagring af data, så sikkerheden er i orden, hvis der skulle ske uheld. Økonomisystemet er ligeledes blevet opgraderet, så værket har DFF`s nyeste økonomisystem.

5 Genforhandling af gaskontrakt. Fusionen mellem: - DONG, ELSAM, ENERGI E2, NESA, KØBENHAVNS ENERGI & FREDERIKSBERG FORSYNING til dannelsen af det nye energiselskab, DONG ENERGI blev godkendt af EU- Kommissionen i marts For at imødekomme EU- Kommissionens bekymringer vedrørende den konkurrencemæssige situation på det danske gasmarked, har DONG ENERGI forpligtet sig til at gennemføre et Gas Release program over de næste 6 år. Det betyder, at DONG ENERGI skal bortauktionere 400 mio. m3 gas årligt. Dette har medført, at andre udbydere af naturgas kunne købe noget af dette gas og samtidig købe nogle af DONGs nuværende kunder ud af deres nuværende kontrakt. NGF Gazelle kontaktede Hjallerup Fjernvarme den 15. september 2010 for at give et tilbud på at købe Hjallerup Fjernvarme ud af deres kontrakt med DONG, som så kunne ske fra 1. januar 2011, da DONG i aftalen med EU- Kommissionen havde 2 måneder til at gennemføre en afvikling. Hjallerup Fjernvarme har i mellemliggende periode forhandlet ikke kun med NGF Gazelle og DONG ENERGI, men også med HGN Midt- Nord A/S, som også sælger naturgas. Hjallerup Fjernvarme har også haft kontakt til andre gasselskaber, som ikke ønskede at være med i en Gas Release. Igennem flere forhandlinger med NGF Gazelle og DONG ENERGI har Hjallerup Fjernvarme valgt den økonomiske bedste løsning, som har medført, at Hjallerup Fjernvarme har genforhandlet vores nuværende kontrakt. Nuværende kontrakt løber til udgangen af februar måned 2012, hvor Hjallerup Fjernvarme har lavet fast pris på 60% af værkets gasforbrug og resten 40% købes på det variable marked ud fra listepris på gas. Den nye kontrakt er igen lavet med DONG ENERGI, der tilbød den største rabat på nuværende kontrakt i en fornyet kontrakt, hvor den nye kontrakt erstatter nuværende kontrakt fra og med 1. oktober 2010 med udløb 31. maj Kontrakten giver en yderlig rabat på 30 øre/ m3, samt ved at gå fra listepriser til erhvervspriser giver den nye kontrakt forwards yderligere ca. 10 øre / m3. Dette gør, at Hjallerup Fjernvarme pr. 1. december 2010 og resten af budgetåret 2010/ 2011 nedsætter varmeprisen fra kr. 590 pr. MWH til kr. 520 pr. MWH, altså en nedsættelse på kr. 70 pr. MWH.

6 Åbent hus arrangement Hjallerup Fjernvarme havde i november 2010 et åbent hus arrangement for forbrugere og øvrige der har forbindelse med værket. Hjallerup Fjernvarme var også i Samarbejdsforum med til temadag på LandboNord, hvor investeringsplan udarbejdet i samarbejde med Fleksenergi blev gennemgået. Der var til temadagen stor fremmøde og mange gode diskussioner, hvor forbrugerne stillede mange spørgsmål til fremtidens varmeforsyning.

7 Niels Thomsens 25 års jubilæum. Den 1. juni havde Niels Thomsen 25 års jubilæum som driftsassistent i Hjallerup Fjernvarme, hvor der samtidig var åbent hus arrangement. I forbindelse med Samarbejdsforum, blev der den 1. marts 2011 afholdt en yderlig temadag for forbrugerne, hvor de sidste ændringer i investeringsplan udarbejdet sammen med Fleksenergi blev gennemgået. Også til denne temadag var der mange deltagere, hvor emnerne blev diskuteret og behandlet.

8 Besøg hos andre fjernvarmeværker Bestyrelsen og ansatte har været på besøg på Skagen Fjernvarme, Snedsted Fjernvarme og Hvide Sande Fjernvarme, hvor vi har set på Elkedler og motorer. Vi har i forbindelsen med besøgene også udvekslede synspunkter omkring disse værkers investeringer, samt økonomiske resultater af deres investeringer. Dette har været med til bestyrelsens vurdering af investeringsplan for Hjallerup Fjernvarme, hvor bestyrelsen senere har arrangeret sig med PlanEnergi som konsulent. På temadagen gennemgik vi samtlige projekter vi har arbejdet med, hvor hver enkelt projekt blev vurderet ud fra et økonomisk aktiv for Hjallerup Fjernvarme. Der er i dag ingen krav til værket om at være Co2 neutral.

9 Brønderslev Samarbejdet I forbindelse med temadag på LandboNord blev man enige om, at få en debat omkring biogasanlæg i Brønderslev Kommune. Jeg kom med et oplæg til møde omkring biogasanlæg, hvor fjernvarmeværker i Brønderslev Kommune skulle investerer i et biogasanlæg. LandboNord skulle sikre forsyning til dette anlæg i mindst 20 år, så anlægget var tilbagebetalt og afskrevet. Borgmester Lene Hansen overtog efter aftale mødeoplægget, hvor planlægningsleder Bodil Bjørn indkaldte til mødet med deltagelse af Samarbejdsforum og LandboNord, samt Lene Hansen, Bodil Bjørn og Michael Klitgaard fra Brønderslev Kommune.

10 Ledningsrenoveringer i Hjallerup Hjallerup Fjernvarme har renoveret fjernvarmeledninger: Udskiftning af hovedledninger og stikledninger på Margrethevej. Udskiftning af hovedledninger og stikledninger på Henriksvej. Udskiftning af dele af hovedledninger og stikledninger på Granvej i forbindelse med nyt fortov. Repareret brud på hovedledning i Østermarken. Lagt nye fjernvarmeledninger i udstykningen Tennisskoven inkl. nye vandledninger, hvor de tre første udstykninger skal have fjernvarme indlagt.

11 Hjallerup Fjernvarme Sikring af bankindestående ved oprettelse af konti i: - Nørresundby Bank - Danske Bank - Spar Nord Bank - Dronninglund Sparekasse - Nordjysk Bank - Sparekassen Vendsyssel Hvor der max står kr ,00 på konto. Alle betalinger foregår stadig over konto i Nørresundby Bank, hvor Hjallerup Fjernvarme har oprettet sin betalingsservice. Indbetalingerne i disse pengeinstitutter er de hensættelser til investering i nye motorer og ny Elkedel. Energitilsynet er opdateret på, at disse hensættelser er i henhold til investeringsplan, så vi overholder loven vedrørende hensættelser.

12 Ekstraordinær generalforsamlinger På ekstraordinær generalforsamling er nye vedtægter for Hjallerup Fjernvarme blevet vedtaget, hvor også Brønderslev Kommune har godkendt nye vedtægter, da vi har et kommunekreditlån. De nye vedtægter giver lejere ret til at stemme for første gang, hvis andelshavere senest 7 dage før ordinær generalforsamling har meddelt dette til Hjallerup Fjernvarme. Der kan indvælges en lejer i bestyrelsen, samt der kan indvælges en lejer til suppleant for bestyrelsen. Bestyrelsen vil fremover stadig bestå af 5 valgte medlemmer på generalforsamling, hvor af 2 medlemmer afgår på lige år og 3 medlemmer afgår på ulige år. Alle kan opstille til genvalg.

13 Beretningen for året Resultatet af temadag den 13. september 2011 indgår i investeringsplan for Hjallerup Fjernvarme og vil blive gennemgået senere under punkt 5. Fremlæggelse af investeringsplan for kommende år. Det har været et travlt år med mange møder omkring specielt investeringsplan. Jeg vil derfor gerne takke bestyrelsen og ansatte for deres indsats i dette arbejde, samt takke vores revisionsfirma for at godt samarbejde. Hvis der er spørgsmål til beretningen, vil jeg gerne svare på disse.

50 års jubilæum. Hjallerup Fjernvarme. De 25 år fra 1988 til 2013. Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013

50 års jubilæum. Hjallerup Fjernvarme. De 25 år fra 1988 til 2013. Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013 Hjallerup Fjernvarme 50 år De 25 år fra 1988 til 2013 Hjallerup Fjernvarme Forord: Kaj Tranholm Olesen Tekst og billeder: Christian Justesen Ældre fotos: Lokal Historisk Arkiv Sats og layout: Midtvendsyssel

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk.

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Det første vi i den nye bestyrelsen skulle tage fat på var at få færdig gjort den låne omlægning som den gamle bestyrelse havde påbegyndt. Fordi

Læs mere

Ordinær generalforsamling, torsdag den 20. september 2012 på Idrætscenter Vendsyssel. Dagsorden:

Ordinær generalforsamling, torsdag den 20. september 2012 på Idrætscenter Vendsyssel. Dagsorden: Ordinær generalforsamling, torsdag den 20. september 2012 på Idrætscenter Vendsyssel Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af beretning. 3. Aflæggelse af regnskab og fremlæggelse af budget. 4.

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro.

Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro. Referat fra generalforsamling den 24.9.2013 på Vissenbjerg Storkro. Der var mødt 31 stemmeberettigede + 1 fuldmagt. Nogle af deltagerne havde ledsager med. Formand Jørgen Pedersen bød velkommen og gik

Læs mere

Et tilbageblik. 1960 erne.

Et tilbageblik. 1960 erne. Et tilbageblik. 1960 erne. Helsinge Borgerforening tog i 1961 initiativ til at afholde et orienterende møde om et eventuelt fjernvarmeanlæg i Helsinge. På et offentlig møde 9. maj på Helsinge Hotel mødte

Læs mere

2. Beretning fra bestyrelsen om foreningens virksomhed i det forløbne år

2. Beretning fra bestyrelsen om foreningens virksomhed i det forløbne år Referat af ordinær generalforsamling i G/F Tøpkilde Onsdag den 26. februar 2014 kl. 19.00 på Terslev Skole Formanden Ivan nr. 51 bød velkommen til de fremmødte. Til stede var følgende parceller og andelsboliger

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 1997 i Skillinge Russelbæk vandværk. Generalforsamlingen 27 marts 1998 Lillebæltshallen.

Bestyrelsens beretning for 1997 i Skillinge Russelbæk vandværk. Generalforsamlingen 27 marts 1998 Lillebæltshallen. Bestyrelsens beretning for 1997 i Skillinge Russelbæk vandværk. Generalforsamlingen 27 marts 1998 Lillebæltshallen. Jubilæumsår: Vandværket blev sat i drift i efteråret 1948 og runder således det skarpe

Læs mere

Indledning. Produktionen. Varmeprisen. Formandsberetning 2012/13

Indledning. Produktionen. Varmeprisen. Formandsberetning 2012/13 1 Formandsberetning 2012/13 Indledning Rigtig hjertelig velkommen til Varmeværkets generalforsamling. Dejligt at se jer, der er mødt op. Vi er i aften i konkurrence med andre vigtige aktiviteter i byen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten

Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten Der var mødt 24 andelshavere, der repræsenterede 84 stemmer.

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Grundejerforeningen Havstokken D.21-02-2014

Grundejerforeningen Havstokken D.21-02-2014 Grundejerforeningen Havstokken D.21-02-2014 Referat af generalforsamling d. 19-02-2014 Fremmødt: 21 parceller og 4 fuldmagter. Formanden bød velkommen til mødet, og orienterede om, der var indkommet 2

Læs mere

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010

Dialog er vejen frem. Indenfor. Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder 2.2010 2.2010 Indenfor Nyhedsbrevet til E.ONs fjernvarmekunder En god dialog udrydder eventuelle misforståelser og baner vejen for konstruktive resultater. Her ses formand for Faxe kommunes tværpolitiske udvalg

Læs mere

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I A/B NJAL L/SAGA A

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I A/B NJAL L/SAGA A A V{)Ki\TFfR A T REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I A/B NJAL L/SAGA A År 2013, mandag den 21. oktober, kl. 19:00, afholdtes ordinær generalforsamling i Islands Brygges Kulturhus, Havnefronten, Islands

Læs mere

Referat. Referat fra den ordinære generalforsamling onsdag den 20. marts 2013.

Referat. Referat fra den ordinære generalforsamling onsdag den 20. marts 2013. Side 1 af 10 Referat fra den ordinære generalforsamling onsdag den 20. marts 2013. Der var fremmødt 50 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent. Efter at formanden havde budt velkommen blev Lars

Læs mere

Aalborg Sejlklub ordinær generalforsamling 12. marts 2015

Aalborg Sejlklub ordinær generalforsamling 12. marts 2015 Aalborg Sejlklub ordinær generalforsamling 12. marts 2015 Dagsorden ifølge vedtægterne 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for

Læs mere

Kloakering/ nedgravning af nye vandrør hvad er besluttet og hvad er der arbejdet med?

Kloakering/ nedgravning af nye vandrør hvad er besluttet og hvad er der arbejdet med? Kloakering/ nedgravning af nye vandrør hvad er besluttet og hvad er der arbejdet med? På baggrund af alle de rygter der er sat i gang i haveforeningen samt de pågående diskussioner på Facebook (som en

Læs mere

Bestyrelsen har gennem længere tid arbejdet på at forny foreningens nuværende låne-engagement for at give os budgetsikkerhed de næste mange år.

Bestyrelsen har gennem længere tid arbejdet på at forny foreningens nuværende låne-engagement for at give os budgetsikkerhed de næste mange år. Kære andelshavere, Bestyrelsen har gennem længere tid arbejdet på at forny foreningens nuværende låne-engagement for at give os budgetsikkerhed de næste mange år. Vi har derfor gennem en række møder med

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere

R E F E R A T. af ordinær generalforsamling i. Ejerforeningen Lodsgården. tirsdag, den 27. maj 2003, kl. 19.30, på Dragør Badehotel.

R E F E R A T. af ordinær generalforsamling i. Ejerforeningen Lodsgården. tirsdag, den 27. maj 2003, kl. 19.30, på Dragør Badehotel. E/F Lodsgården v/ administrator advokat Lone Refshammer Toldbodgade 37 A 1253 København K. Tlf. 33 14 14 38 R E F E R A T af ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Lodsgården tirsdag, den 27. maj 2003,

Læs mere

HAVEFORENINGEN SØNDERVANG, KONGELUNDSVEJ 211, 2770 KASTRUP.

HAVEFORENINGEN SØNDERVANG, KONGELUNDSVEJ 211, 2770 KASTRUP. HAVEFORENINGEN SØNDERVANG, KONGELUNDSVEJ 211, 2770 KASTRUP. Ordinær generalforsamling i foreningshuset, søndag den 10. april 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat fra sidste generalforsamling

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2010. 3. Det reviderede årsregnskab/årsrapport forelægges til godkendelse.

Referat af ordinær generalforsamling 2010. 3. Det reviderede årsregnskab/årsrapport forelægges til godkendelse. Referat af ordinær generalforsamling 2010 onsdag den 14. april 2010, kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i Lillerødhallen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning om det forløbne

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE ONSDAG DEN 27. MAJ 2015 KL. 18.00 PÅ SKANDERBORG KURSUS- OG KONFERENCECENTER.

REFERAT AF ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE ONSDAG DEN 27. MAJ 2015 KL. 18.00 PÅ SKANDERBORG KURSUS- OG KONFERENCECENTER. REFERAT AF ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE ONSDAG DEN 27. MAJ 2015 KL. 18.00 PÅ SKANDERBORG KURSUS- OG KONFERENCECENTER. Formand Finn Thomsen bød de fremmødte velkommen. På bestyrelsens vegne foreslog Finn

Læs mere

Beretning 2014. Velkommen:

Beretning 2014. Velkommen: Beretning 2014. Velkommen: Fra 1. januar 2014 blev det tilladt at koble sig på fælles kloakledningen. Der blev gravet alle steder og mange fik også lagt nye fliser samtidigt. Det er vor opfattelse, at

Læs mere

AFDELINGSMØDE I AFD. 1 Sundquistgade 46 56 og Ringgade 11-61

AFDELINGSMØDE I AFD. 1 Sundquistgade 46 56 og Ringgade 11-61 AFDELINGSMØDE I AFD. 1 Sundquistgade 46 56 og Ringgade 11-61 BESTYRELSENS BERETNING 2014 15 Tirsdag den 10. marts 2015 Kl. 18.30, i Boligforeningens - 1 - mødelokale, Holger Drachmanns Gade 1 Kære beboer

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. Mandag den 14. juni 2010 kl. 19:00, Cafeteriet Lystrup Hallen

Referat af ordinær generalforsamling i Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. Mandag den 14. juni 2010 kl. 19:00, Cafeteriet Lystrup Hallen Referat af ordinær generalforsamling i Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. Mandag den 14. juni 2010 kl. 19:00, Cafeteriet Lystrup Hallen Deltagere: 61 Andelshavere 4 Medarbejdere Rådgivende ingeniør, Jørgen Halle

Læs mere

Forening. Skovridervej 1 8410 Rønde REFERAT. Dagsorden. 4) Den. Ad 1

Forening. Skovridervej 1 8410 Rønde REFERAT. Dagsorden. 4) Den. Ad 1 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 7. FEBRUAR 2011 Dansk Ride Instruktør Forening c/o Helle Eriksen Skovridervej 1 8410 Rønde E mail: drif@drif.dk Tlf. : 20 95 72 88 Dagsorden 1) Valg af dirigent. 2) Formandens

Læs mere

Bestyrelsens beretning vedrørende 2012 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 19. marts 2013

Bestyrelsens beretning vedrørende 2012 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 19. marts 2013 Bestyrelsens beretning vedrørende 2012 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 19. marts 2013 Bestyrelsen har udarbejdet en beretning over det forgangne års arbejde. Vi vil også

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning Bestyrelsen vil her forsøge at give andelshaverne et indblik i, hvad der er sket i årets løb, de projekter vi har gang i, samt hvad vi tror, det næste år vil bringe. Det forløbne

Læs mere

HER OG NU s anden udgave i 2006 er på gaden med højaktuel information om:

HER OG NU s anden udgave i 2006 er på gaden med højaktuel information om: LTD - HER OG NU April 2006 HER OG NU s anden udgave i 2006 er på gaden med højaktuel information om: Lederen: Løndannelsen 2006 Bonus og provision 2005 Information om valg af A-kasse Ferie/Feriefridage

Læs mere