Referat fra Korpsrådsmøde 2015 i Det Danske Spejderkorps, november 2015, på Hotel Legoland, Aastvej 10, 7190 Billund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Korpsrådsmøde 2015 i Det Danske Spejderkorps, 14. - 15. november 2015, på Hotel Legoland, Aastvej 10, 7190 Billund"

Transkript

1 Referat fra Korpsrådsmøde 2015 i Det Danske Spejderkorps, november 2015, på Hotel Legoland, Aastvej 10, 7190 Billund Mødet blev indledt lørdag den 14. november kl Spejdercheferne Annesofie Bjerre (Fie) og David Hansen indledte mødet med at byde velkommen til de over 1050 tilmeldte, heraf 550 delegerede, og de fremmødte gæster fra Danske Spejderkorps Sydslesvig, De Grønne Pigespejdere, Middelgrundsfonden, Danske Baptisters Spejderkorps, KFUM-spejderne i Danmark, Spejder Sport, Brejning Efterskole og Roskilde Festivallen. a. Valg af dirigent og referent Til dirigenter valgte Korpsrådet Kristian Storgaard og Henriette Mygind Krempel, som herefter overtog ledelsen af mødet. Til referenter valgte Korpsrådet Camilla D. Thelander og Michael Nyerup. Til stemmetællere valgte Korpsrådet Morten Bjørn Nielsen (Formand) og ansatte fra korpskontoret samt udvalgsmedlemmer fra den fælles organisation i Det Danske Spejderkorps. Dirigenterne takkede for valget og konstaterede at mødet var lovligt varslet og beslutningsdygtigt. Mødet blev afholdt inden for perioden november Dato og sted for korpsrådsmøde var oplyst på dds.dk 29. april 2015, og blev annonceret i nyhedsbrev den 11. maj og i Wide den 10. juni. Mødematerialet blev udsendt til alle tilmeldte medlemmer af Korpsrådet den 20. oktober Dirigenterne konstaterede, at der var 553 stemmeberettigede medlemmer af Korpsrådet til stede ved afstemning om dagsordenpunkterne c, d, f, g, h, i, k og l. Der var 548 stemmeberettigede medlemmer af korpsrådet til stede ved afstemning om dagsordenpunkt j.

2 Dirigenterne gennemgik mødematerialet og dagsordenen og sikrede sig, at både dagsordenen og mødets forløb var i overensstemmelse med korpsets love. b. Godkendelse af mødets forretningsorden Der var inden mødets begyndelse fremkommet et antal ændringsforslag til forretningsordenen, hvorfor et revideret forslag til forretningsorden var rundsendt på mail og uddelt i salen inden mødet. Dirigenterne gennemgik det reviderede forslag til forretningsorden. Ændringerne bestod navnlig i adgangen til at debattere i andre fora end på indflydelsestorvet, samt adgangen til at føre referat fra indflydelsestorvet. Morten Kjær Lennon (De Blå Haslevspejdere) fremførte to ændringsforslag til det reviderede forslag til forretningsorden. 1) 7.3.e udgår 2) Hvis 1) ikke vedtages så ændres tallet i 7.3.e til 25 delegerede. Korpsrådet stemte om ændringsforslag 1). Ændringsforslag 1) blev vedtaget (256 for, 234 imod, 40 blanke). Det betød, at ændringsforslag 2) udgik. Derefter blev forslaget til forretningsorden med ændringsforslag 1) sat til afstemning og vedtaget. Den vedtagne forretningsorden blev rundsendt på mail og offentliggjort på dds.dk Forretningsordnen foreskriver, at der skal nedsættes et redaktionsudvalg. Til dette valgte Korpsrådet: Martin Duus (formand), Malene Eigenbroth (formand), Dorte Olufsson Haugaard (for Korpsledelsen), Birgitte Damkjer (for divisionerne), Troels Fonager (for grupperne) og Dines Nødegaard Erschens (for grupperne). Korpsrådet godkendte efterfølgende de foreslåede kandidater til facilitatorer for debatterne på indflydelsestorvet. c. Beretning fra Korpsledelsen Spejdercheferne gennemgik forløbet om erhvervelse af Middelgrundsfortet og omdannelsen til Ungdomsøen. Efter finansiering fra Nordea Fonden og AP Møller fik vi

3 overdraget nøglerne til øen d. 1. april Sammen med de andre korps i Danmark er vi nu startet på arbejdet med at omdanne øen til en ungdomsø baseret på spejderidéen. Spejdercheferne fortalte, at deres håb er, at Korpsrådsmødet kan være med til at generere idéer og udvikle grupperne gennem møder på kryds og tværs. En ny bog, Den gode gruppe, blev udleveret på mødet til grupperne, der var til stede. Den er skrevet af alle grupperne i korpset, der har delt deres bedste idéer til, hvordan de arbejder med gruppeudvikling. Dernæst blev der berettet om et nyt netværk af store grupper, som skal bidrage til, at andre kan blive inspireret og måske lære af, hvad de store grupper gør. Spejdercheferne fortalte også om Klubliv Danmark. Klubliv Danmark er et nyt initiativ til at skaffe sponsorer, når der handles i tilmeldte butikker. Jo flere tilmeldte, jo flere penge til grupperne. Spejdercheferne opfordrede til, at man tilmelder sit dankort, så grupperne kan få mest muligt gavn af Klubliv Danmark. Derefter satte de fokus på, at grupperne er nøglen til udviklingen af børn og unge. Divisionerne er en stor hjælp i dette arbejde. Over det seneste år har der været stort fokus på divisionernes rolle og organisering. Der har været nedsat en arbejdsgruppe af divisionschefer fra hele landet, og gruppen har stillet en række forslag til korpsledelsen, hvor essensen er, at divisionerne skal fokusere på udvikling af grupperne. Dette arbejde er mundet ud i beslutningsforslag B3 samt lovforslag L3 og L5, der som udgangspunkt tager afsæt i tillid i stedet for kontrol. En lignende diskussion foregår også i korpsledelsen og den fælles organisation, så den kan blive endnu bedre til at understøtte grupperne. Spejdercheferne fortalte om samarbejdet med de andre korps. Spejderne i Danmark arbejder tættere sammen om både Spejdernes Lejr, Ungdomsøen, Folkemødet og meget andet. For at blive endnu bedre til at koordinere dette, arbejdes der med at lave en forening, hvori fælles aktiviteter, indsatser og projekter organiseres. Vi er nu over spejdere i Danmark, hver fjerde mellem 15 og 65 er eller har været spejder. Når vi samarbejder med de andre korps, er det med det formål for øje, at vi vil udvikle børn og unge. Korpsene er forskellige og har forskellige styrker, men de har det samme formål. Herefter vendte spejdercheferne tilbage til, at formålet udleves bedst i grupperne, hvor der til hvert møde laves aktiviteter, der gør indtryk og sætter aftryk. Det er vigtigt at styrke dette arbejde, så endnu flere kan opleve spejderarbejdet. Vi er blevet næsten 1000 flere siden sidste korpsrådsmøde, og der blev sendt et stort tak til alle de frivillige i korpset, uanset hvor de er placeret i organisationen, for at have bidraget til denne udvikling. Spejdercheferne sluttede af med at ønske, at alle ville udnytte lejligheden på Korpsrådsmødet til at mødes og udveksle idéer og erfaringer på tværs af grupper og geografi.

4 Korpsledelsens beretning var til debat på indflydelsestorvet lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. Korpsledelsens beretning blev sat til afstemning og godkendt. d. Årsregnskab for 2014 til godkendelse og estimat for 2015 til orientering Kristine Clemmensen-Rothne og Marcus Thusgaard Andersen fra Korpsledelsen præsenterede de vigtigste punkter i årsregnskabet for 2014 samt estimat for 2015, der var trykt i dets fulde længde i det tilsendte mødemateriale gav et overskud på 1,6 millioner. Det blev bemærket, at Spejder Sport har haft et godt år med et overskud på 6,1 millioner. Kristine gennemgik årets aktiver og passiver og kommenterede på, at økonomien generelt ser sund ud. Derefter gennemgik Marcus estimatet for Estimatet for 2015 viser et underskud på 0,5 millioner, hvilket er en del bedre end budgetteret. Der var mulighed for debat og uddybende spørgsmål på indflydelsestorvet lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. Regnskabet for 2014 blev sat til afstemning, og regnskabet blev godkendt. e. Væsentlige beslutninger om korpsets fremtid Udviklingsplanen var trykt i det udsendte mødemateriale og dannede baggrund for en lang række workshops lørdag eftermiddag. Da den nuværende udviklingsplan dækker flere år, var der ikke fremlagt forslag til ny udviklingsplan. Der var således ikke beslutninger til afstemning under dette punkt i år. f. Behandling af indkomne forslag Beslutningsforslagene var udsendt til alle delegerede sammen med mødematerialet og blev debatteret livligt på indflydelsestorvet lørdag eftermiddag. Der var deadline for ændringsforslag lørdag aften kl. 19.

5 Beslutningsdokumentet med de indkomne ændringsforslag blev sendt på mail, lagt på dds.dk/korpsraad2015 og uddelt til deltagere, der havde bestilt en trykt udgave søndag morgen. Afstemningen fandt sted søndag. B1: Retningslinjer for sikkerhed i spejderarbejdet Korpsrådet pålægger korpsledelsen indenfor den kommende valgperiode at gennemgå de retningslinjer, korpset i dag har angående sikkerhed i spejderarbejdet. Korpsrådet skal i gennemgangen af korpsets sikkerhedsregler for spejderarbejdet som minimum revidere og evt. supplere de eksisterende retningslinjer for: Klatring-, fjeld- og kano/kajakaktiviteter. Korpsledelsen skal arbejde for, at de øvrige danske spejderkorps vedtager tilsvarende retningslinjer, således at der på Spejdernes Lejr 2017 foreligger et ens sæt retningslinjer, som gælder alle deltagende korps. Forslagsstillere: Mette Arleth, Valdemar Atterdag gruppe; Mikael Andersen, Jens Bang Division; Birgitte Damkjer, Gudenå Division; Morten Thavlov Neukirch, Orion Gruppe; Lars Juul, Cimbrerne Til B1 var modtaget et ændringsforslag (Æ12). Æ12: Korpsrådet skal i gennemgangen af korpsets sikkerhedsregler for spejderarbejdet som minimum revidere og evt. supplere, samt synliggøre de eksisterende retningslinjer for lejrpladsindretning, brandregulativ, raftearbejde/pionerarbejde, klatring-, fjeld- og kano/kajakaktiviteter. Forslagsstillere: Lars Fredberg-Holm, Hammermølle Gruppe; Michael Schmidt, Hejls Trop; Leon Sindberg, 1. Ry Gruppe; Birgitte Damkjer, Gudenå Division. Korpsledelsen støttede forslaget. Thomas Brøgger (Århus Skov Division) spurgte, hvorvidt det var korpsrådet, der skulle gennemgå sikkerhedsreglerne, eller om det var et udvalg nedsat af korpsledelsen. Forslagsstillerne præciserede, at det var tænkt som et udvalg nedsat af korpsledelsen. Dirigenterne kommenterede, at fristen for ændringsforslag var i går aftes, og korpsrådet derfor bliver nødt til at stemme om forslagene, som de står i materialet. David Hansen (Spejderchef) bemærkede, at korpsledelsen støtter op om forslaget uanset om forslaget blev vedtaget eller forkastet. Korpsledelsen vil igangsætte arbejdet med den

6 forståelse, at det er korpsledelsen, der skal gennemgå sikkerhedsreglerne og ikke korpsrådet. Beslutningsforslaget B1 blev derefter trukket af forslagsstillerne under forudsætning af, at korpsledelsens løfte om at igangsætte arbejdet blev ført til referat. B2: Økonomi og opgaver i den fælles organisation Korpsrådet pålægger korpsledelsen at igangsætte en åben og ligeværdig dialog bredt i korpset og mellem medlemmerne og korpsledelsen om korpsets økonomi og opgaverne i den fælles organisation, heri værende frivillige udvalg under korpsledelsen samt korpskontoret. Dialogen skal tage udgangspunkt i spejdernes kontingent til Det Danske Spejderkorps. Der skal udarbejdes debatmateriale, hvor man efter bedste evne laver scenarier, hvis korpskontingentet udgør henholdsvis 100, 200, 300 og 400 kr. pr. spejder pr. år. Det skal gennem dialogen tydeliggøres, hvilke ændringer grupper og divisioner ønsker i den centrale del af korpset, såfremt man vælger at ændre kontingentet markant i opadgående eller nedadgående retning. Dialogen skal tidsmæssigt planlægges således, at en opsummering offentliggøres senest i august Derved har både korpsledelsen mulighed for at tilrette budgettet for 2017 efter opsummeringen og eventuelt medbringe flere budgetter til korpsrådsmødet Scenarierne skal indgå som del af mødematerialet til korpsrådsmødet 2016, således det kan blive debatteret på forkorpsrådsmøder. Forslagsstillere: Martin Eigenbroth, Klitmøller Spejderne; Grethe (Grunda) Mejlgaard, Klit Division; Martin Drejer Andersen, St. Blicher Division; Kern Oddershede, Thorning Gruppe. Til B2 var modtaget et ændringsforslag (Æ13). Æ13: Oprindelig tekst i B2 udgår, ny tekst: Korpsrådet pålægger Korpsledelsen, at igangsætte en åben og ligeværdig dialog bredt i korpset og mellem medlemmerne og Korpsledelsen om korpsets økonomi og opgaverne i den fælles organisation, heri værende frivillige udvalg under Korpsledelsen, samt Korpskontoret. Dialogen skal tage udgangspunkt i en tydeliggørelse af det serviceniveau der er i dag, og danne grundlag for en analyse af gruppernes behov for niveauet af services fra den centrale organisation. Korpsledelsen skal på Korpsrådsmødet 2016 starte en dialog om principper for budgettering i Det Danske Spejderkorps. Med baggrund i ovenstående analyse fastsættes desuden principper for kontingent, egenbetaling for ydelser, serviceniveau mv.

7 Forslagsstillere: Thomas Brøgger, Århus Skov Division; Martin Eigenbroth, Klitmøller Spejderne; Grethe (Grunda) Mejlgaard, Klit Division; Morten Lennon, De blå Haslevspejdere; Sune Mortensen, DDS Vestbjerg Gruppe ; Martin Venborg, Reden, 5 Aalborg. Korpsledelsen støttede forslaget. Æ13 blev sat til afstemning og vedtaget Herefter blev B2 inkl. Æ13 sat til afstemning og vedtaget. B3: Videreudvikling af divisionsledelsernes rolle Korpsledelsen fortsætter i arbejdet med at videreudvikle divisionsledelsernes rolle ved at tage initiativ til: 1. at tydeliggøre divisionsledelsernes formål og kerneopgave i dialog med divisionsledelser og grupper 2. at der udarbejdes en ny vejledning og materiale til at støtte divisionsledelsernes arbejde 3. at der tilbydes nye uddannelser i gruppeudvikling 4. at der afholdes mindst tre årlige møder omhandlende divisionsledelsernes kerneopgave med deltagelse af repræsentanter fra korpsledelsen, konsulenter eller udvalg fra den fælles organisation. Divisionsledelserne forpligter sig ligeledes til at deltage aktivt i dette arbejde. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til B3 var modtaget tre ændringsforslag (Æ14, Æ15 og Æ16). Æ14: Korpsledelsen fortsætter i arbejdet med at videreudvikle divisionsledelsernes rolle ved at tage initiativ til: At tydeliggøre divisionsledelsernes formål og kerneopgave i dialog med divisionsledelser og grupper. At der udarbejdes en ny vejledning og materiale til at støtte divisionsledelsernes arbejde, som står til rådighed senest til korpsrådsmødet At der tilbydes nye uddannelser i divisionsledelsesarbejde, herunder bl.a. gruppeudvikling.

8 At der tilbydes mindst tre årlige møder omhandlende divisionsledelsernes kerneopgave med deltagelse af repræsentanter fra divisionsledelserne, korpsledelsen, konsulenter eller udvalg fra den fælles organisation. At divisionsledelserne tænkes ind som samarbejdspartnere med relevante hovedudvalg. Divisionsledelserne forpligter sig ligeledes til at deltage aktivt i dette arbejde. Forslagsstillere: Rasmus Erdal, Århus Skov Division; Mikael Andersen, Jens Bang Division; Lasse Høgsted; Hareskov Division; Rasmus Bo Sørensen, Herlev Byspejderne; Tina Dahl Marcussen, Øresund Division. Korpsledelsen støttede forslaget. Æ15: Korpsledelsen fortsætter i arbejdet med at videreudvikle divisionsledelsernes rolle ved at tage initiativ til: at tydeliggøre divisionsledelsernes formål og kerneopgave i dialog med divisionsledelser og grupper at der udarbejdes en ny vejledning og materiale til at støtte divisionsledelsernes arbejde at der tilbydes nye uddannelser i gruppeudvikling at der som udgangspunkt afholdes mindst tre årlige møder omhandlende divisionsledelsernes kerneopgave med deltagelse af repræsentanter fra korpsledelsen, konsulenter eller udvalg fra den fælles organisation. Divisionsledelserne forpligter sig ligeledes til forventes at deltage aktivt i dette arbejde. Forslagsstillere: Christina Laugesen, Blushøjspejderne; Charlotte Lauridsen, Lyng Division; Niels Bjerre Nikolajsen, Holstebro-spejderne; Inge Cecilie Toft Hansen; Vestjydske Division. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ16: 5. I 2016 og 2017 afsættes ressourcerne svarende til 3 af konsulenterne på korpskontoret, til udelukkende at hjælpe divisionerne i gang med denne udvikling. De får ansvaret for at støtte divisionerne med hhv. Organisationsudvikling, Ledelsesudvikling og Kommunikation i divisionernes grupper. Konsulenternes opgaver vil være:

9 Definere rollen som divisionens Regionale Organisationsudviklingschef, Regionale Ledelsesudviklingschef hhv. Regionale Kommunikationschef Rollerne skal minimum indeholde. o o o hjælp til grupperne med at rekruttere og udvikle deres ansvarlige etablering af netværk mellem gruppernes ansvarlige inden for de tre områder hjælp til gruppernes ansvarlige med at løfte deres opgave (arrangere kurser, sparring, møder, sende inspiration m.v.). Definere rollen som gruppens ansvarlige for hhv. Organisationsudvikling (fx formanden), Ledelsesudvikling (fx GL) og Kommunikation. Hjælpe divisionerne med at rekruttere, uddanne og udvikle de tre funktionschefer. Skabe netværk mellem alle divisionernes funktionschefer. Hjælpe divisionernes funktionschefer med at løfte opgaverne (sparring, møder, materialer, rådgivning etc.) Hver konsulent får tildelt ét af de tre områder, som ansvarsområde, og et af den enkelte konsulents succeskriterier, at der inden udgangen af 2016 er mindst 12 divisioner har en velfungerende funktionschef, og inden udgangen af 2017 har mindst 24 divisioner dette. Opgaven vil være konsulenternes primære opgave. Kan opgaven mod forventning ikke udfylde en hel arbejdstid, kan Generalsekretæren selvfølgelig prioritere andre opgaver, men ikke på bekostning af den primære opgave. Opgaverne forankres hos Generalsekretæren og kan evt. forankres i DDS Gruppeliv eller tilsvarende dedikeret udvalg (ikke som et delprojekt i et andet udvalg). Generalsekretær (alternativ dedikeret udvalg) sikrer fremdrift, målopfyldelse m.v. Forslagsstillere: Gitte Klemensen, Thistedspejderne; Thomas Frisenette, Fortunen Gruppe; Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Grethe (Grunda) Mejlgaard, (Klit Division) kommenterede, at i Æ14 stk. 4 ville alle kommaer komme til at fremstå som et eller. Forslagsstillerne ved Rasmus Erdal (Århus Skov Division) præciserede, at der skulle være og/eller mellem de opremsede deltagere. Dirigenterne pointerede igen, at forslagene stilles til afstemning, som de står. Tina Dahl Marcussen, (Øresund Division) bemærkede, at formuleringen var den samme i det oprindelige forslag. Lasse Høgstedt, (Hareskov Division) præciserede, at divisionsledelserne var tilføjet listen over deltagere.

10 Grethe (Grunda) Mejlgaard (Klit Division) bemærkede, at divisionsledelserne var en nødvendig deltager i arbejdet. Rasmus Erdal (Århus Skov Division) henstillede til, at de delegerede tolkede forslaget, som at alle de nævnte deltagere var nødvendige, for at arbejdet skulle give det ønskede resultat. Æ14 blev sat til afstemning og vedtaget. Æ15 bortfaldt herefter, idet Æ14 var mere vidtgående. Æ16 blev sat til afstemning og forkastet. Herefter blev B3 inkl. Æ14 sat til afstemning og vedtaget. B4: Ungeledelse Korpsrådet støtter, at Det Danske Spejderkorps opretter en Ungeledelse. Ungeledelsen er et forum, der består af unge i alderen 15 til 23 år. Formålet med Ungeledelsen er at støtte, udvikle og motivere til initiativer for unge med udgangspunkt i de unges bedste erfaringer inden for løb, kursus og patruljeliv. Herunder fungere som et direkte bindeled mellem fællesorganisationen og unge spejdere for at sikre medbestemmelse, og at de unge blive lyttet til. Frem mod korpsrådsmødet i 2016 arbejder en arbejdsgruppe på et forslag til, hvordan man kan etablere et sådant forum for unge. Forslagsstillere: Ea Forchhammer, 1. Glostrup Gruppe; Mathias Bøgsted, Hvissinge Spejder Center; Bo Carlsen, Hvissinge Spejder Center; Thomas Frankel Goul, 2. Hellig Anders Spejderne; Marcus Melin Gammeltoft-Hansen, Skovgruppen; Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere. Til B4 var modtaget et ændringsforslag (Æ17). Æ17: Oprindelig tekst udgår, ny tekst: Korpsrådet pålægger Korpsledelsen at oprette en midlertidig arbejdsgruppe, der frem mod Korpsrådsmødet 2016 udarbejder et forslag om oprettelse af arbejdsgruppe bestående af unge. Den midlertidige arbejdsgruppe skal bestå af årige og skal forsøge at repræsentere en ligelig fordeling indenfor aldersspændet samt mellem begge køn. Arbejdsgruppen bestående af unge skal ved oprettelse forankres i DDS fælles organisation.

11 Ved udarbejdelse af forslaget skal der tages hensyn til intentionen om, at arbejdsgruppen bestående af unge skal beskæftige sig med debat og fora for unge, danne netværk og sparring unge imellem og give de unge en større stemme i det centrale arbejde. Forslagsstillere: Bo Carlsen, Hvissinge Spejder Center; Mathias Bøgsted, Hvissinge Spejder Center; Kathrine Dahl Marcussen, Bent Byg; Ea Forchhammer, 1. Glostrup gruppe; Marcus Melin Gammeltoft-Hansen, Skovgruppen; Bjørn Søgaard Dalberg, Vestskov Division. Korpsledelsen støttede forslaget. Æ17 blev sat til afstemning og vedtaget. Herefter blev B4 inkl. Æ17 sat til afstemning og vedtaget. g. Behandling af lovforslag Lovforslagene var udsendt til alle delegerede sammen med mødematerialet og blev debatteret livligt på indflydelsestorvet lørdag eftermiddag. Der var deadline for ændringsforslag lørdag aften kl. 19. Beslutningsdokumentet med de indkomne ændringsforslag blev sendt på mail og uddelt til alle deltagere søndag morgen, afstemningen fandt sted søndag. L1: Grupperådet Ændring af 11. Grupperådet: 1. Grupperådet, som er gruppens øverste myndighed består af: a. medlemmer, der er fyldt 15 år a. gruppens medlemmer b. forældre til medlemmer under 18 år c. bestyrelsen. 2. Grupperådets medlemmer har hver én stemme. Gruppens medlemmer og bestyrelsens medlemmer har hver én stemme. Når et medlem er under 18, udøver en forælder eller værge stemmeret på vegne af medlemmet, såfremt medlemmet ikke selv deltager i grupperådsmødet og ønsker at benytte sig af den. Opstår der tvivl om, hvilken forælder eller værge der skal overtage stemmeretten, tilfalder stemmeretten den forælder eller værge, som står øverst i medlemssystemet som pårørende.

12 Forslagsstillere: Thomas Frisenette, Fortunen Gruppe; Helene Schiermer, Absalon Division; Martin Hollerup Venborg, Reden 5. Aalborg; Morten Kjær Lennon, Haslevspejderne. Til L1 var modtaget et ændringsforslag (Æ1). Æ1: 11 Stk. 1: Grupperådet: 1. Grupperådet, som er gruppens øverste myndighed består af: a. gruppens medlemmer medlemmer, der er fyldt 15 år b. forældre til medlemmer under 18 år c. bestyrelsen. 11 Stk. 2: Oprindelig tekst slettes, ny tekst: Alle gruppens medlemmer samt bestyrelsens medlemmer har stemmeret ved grupperådsmødet. Når et medlem ikke er fyldt 15 år, udøver én af medlemmets forældre eller værger stemmeretten på vegne af medlemmet. Når et medlem er fyldt 15, men endnu ikke 18 år, udøver én af medlemmets forældre eller værger stemmeretten på vegne af medlemmet, såfremt medlemmet ikke selv deltager på grupperådsmødet. Opstår der uenighed mellem forældre/værger om hvilken forælder eller værge der skal varetage et medlems stemmeret, afgøres dette af bestyrelsesformanden eller en gruppeleder ved simpel lodtrækning. Afgivning af stemmer kan kun ske ved personligt fremmøde. Forslagsstillere: Thomas Frisenette, Fortunen Gruppe; Helene Schiermer, Absalon Division; Kathrine Dahl Marcussen, Bent Byg; Markus Noach Bräuner, 1. Helsingør; Simon S. Sørensen, Peter Lassen Gruppe; Emil Sauer Lynge, Bellahøj 21st. Barking; Thea Hedelund Larsen, Nørreå Gruppe; Natacha Marie Hammer, Peter Wessel Gruppe; Eddie Malmgaard Clausen, Peter Wessel Gruppe. Korpsledelsen støttede forslaget. Æ1 blev præsenteret af dirigenterne, og der blev pointeret, at der i det udleverede beslutningsdokument manglede et ord i teksten ( udøver tilføjet i ovenstående tekst). Æ1 blev sat til afstemning og vedtaget. Herefter blev L1 inkl. Æ1 blev sat til afstemning og vedtaget.

13 L2: Udsendelse af rådsmødematerialet Ændring af 8 tilføjelse af nyt stk. 6: 6. Hvor der i disse love er angivet, at der skal gives meddelelse, eller at indkaldelser, beskeder, materiale, bilag eller andet skal sendes eller udsendes, kan udsendelse ske med post, elektronisk post og/eller ved hjælp af et fælles elektronisk medie, som modtagerne har adgang til. Forslagsstillere: Korpsledelsen. Til L2 var modtaget to ændringsforslag (Æ2 og Æ3). Æ2: 8 stk. 6:Hvor der i disse love er angivet, at der skal gives meddelelse, eller at indkaldelser, beskeder, materiale, bilag eller andet skal sendes eller udsendes, kan udsendelse ske med post, elektronisk post, og/eller ved hjælp af et fælles elektronisk medie, som modtagerne har adgang til. Mødemateriale til Korpsrådsmøde, herunder regnskab, budget, indkomne forslag m.v. skal dog udsendes via post jf. 35 stk. 4. Forslagsstillere: Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere; Martin Hollerup Venborg, Reden 5. Aalborg; Aage Larsen, Klarup Gruppe; Ivar Thyssen, Skovvejens Blå Spejdere; Chalotte Maria S. Søndergaard, Laksegruppen. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ3: 8 stk. 6: Hvor der i disse love er angivet, at der skal gives meddelelse, eller at indkaldelser, beskeder, materiale, bilag eller andet skal sendes eller udsendes, kan udsendelse ske med post, elektronisk post, og/eller ved hjælp af et fælles elektronisk medie, som modtagerne har adgang til. Mødemateriale til Korpsrådsmøde, herunder regnskab, budget, indkomne forslag m.v. skal dog udsendes via post jf. 35 stk. 4, dog ikke til medlemmer der har tilkendegivet, at de ikke ønsker udsendelse som fysisk post. Som konsekvens heraf tilføjes der i 35 stk. 4 i 2. punktum efter Spejdercheferne sender pr. brev : jf. dog 8 stk. 6. Forslagsstillere: Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere; Merete Stryhn Rakbek Lohse, Zaxsez; Martin Hollerup Venborg, Reden 5. Aalborg; Aage Larsen, Klarup Gruppe;

14 Ivar Thyssen, Skovvejens Blå Spejdere; Thomas Brøgger, Århus Skov Division; Chalotte Maria S. Søndergaard, Laksegruppen. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ2 blev sat til afstemning og forkastet (113 for, 419 imod, 16 blanke). Æ3 blev sat til afstemning og vedtaget. Herefter blev L2 inkl. Æ3 sat til afstemning og vedtaget. L3: Gruppeanerkendelse Ændring af 20. Gruppers anerkendelse stk. 4 udgår, og stk. 5 ændres til stk. 4: 4. Divisionscheferne anerkender grupper, der overholder stk Ændring af 21. Tilbagekaldelse af gruppers anerkendelse divisionsledelsen udskiftes med nævnet : 1. Nævnet kan tilbagekalde anerkendelse for en gruppe, som ikke virker i overensstemmelse med korpsets formål, arbejdsgrundlag og love. 2. Ethvert medlem af korpset eller en gruppes bestyrelsesmedlem kan skriftligt foreslå nævnet, at nævnet tilbagekalder en gruppes anerkendelse. 3. Man skal i sit forslag til nævnet om at tilbagekalde en gruppes anerkendelse beskrive sagens forhold, redegøre for forsøg på udvikling af gruppen og begrunde ønsket om tilbagekaldelse konkret. 4. Nævnet skal senest på sit andet ordinære møde efter modtagelse af indstilling behandle sagen første gang. Nævnet skal høre sagens parter. 5. Nævnets afgørelse skal meddeles parterne skriftligt med konkret begrundelse og klagevejledning. Hvis nævnet beslutter at tilbagekalde gruppens anerkendelse, skal afgørelsen oplyse om tidspunkt for tilbagekaldelse, procedure for gruppens opløsning og håndtering af gruppens aktiver. 6. Nævnets afgørelse kan ankes til korpsledelsen. Klagen skal være skriftlig og skal sendes til korpskontoret. Klagen skal være modtaget senest fire uger efter den af Nævnet fremsendte afgørelse. Ændring af 46. Eksklusion og tilbagekaldelser ændring af stk. 1: 1. Korpsledelsen nedsætter et nævn på mindst tre personer. Nævnet træffer afgørelser i sager om eksklusion, afvisning af ønske om medlemskab af korpset og tilbagekaldelse af ledergodkendelse og gruppeanerkendelse. Korpsledelsen må ikke være repræsenteret i nævnet.

15 Forslagsstillere: Korpsledelsen. Til L3 var modtaget fem ændringsforslag (Æ4, Æ5, Æ6, Æ7 og Æ8). Æ4: Lovforslag L3 bortfalder. I stedet for fremsættes følgende beslutningsforslag: Korpsrådet pålægger Korpsledelsen at arbejde videre med en fremtidig håndtering af gruppeanerkendelser herunder Nævnets eventuelle rolle og sammensætning samt afledte konsekvenser af en tilbagekaldelse af en gruppes anerkendelse. Korpsledelsen skal senest i forbindelse med Korpsrådsmødet 2016 præsentere resultatet af arbejdet og om nødvendigt fremsætte ny(e) lovforslag om håndteringen af gruppeanerkendelser. Forslagsstillere: Ole Dalskov, Ege Division; Anette Bergulf, Delfinerne; Morten Hansen, Dybbøl Division. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ5: Ændring af 20 stk. 4: Stk. 4 udgår, og stk. 5 ændres til stk. 4. Divisionscheferne anerkender nye grupper, der overholder stk Forslagsstillere: Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere; Martin Hollerup Venborg, Reden 5. Aalborg; Aage Larsen, Klarup Gruppe; Thomas Frisenette, Fortunen Gruppe; Ivar Thyssen, Skovvejens Blå Spejdere. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ6: Ændring af 21 Tilbagekaldelse af gruppers anerkendelse: 1. Divisionsledelsen eller Nævnet kan tilbagekalde anerkendelse for en gruppe, som ikke virker i overensstemmelse med korpsets formål, arbejdsgrundlag og love. 2. Ethvert medlem af korpset eller en gruppes bestyrelsesmedlem kan skriftligt foreslå divisionsledelsen eller Nævnet, at Nævnet tilbagekalder en gruppes anerkendelse.

16 3. Man skal i sit forslag til divisionsledelsen eller Nævnet om at tilbagekalde en gruppes anerkendelse beskrive sagens forhold, redegøre for forsøg på udvikling af gruppen og begrunde ønsket om tilbagekaldelse konkret. 4. Divisionsledelsen eller Nævnet skal senest på sit andet ordinære møde efter modtagelse af indstilling behandle sagen første gang. Divisionsledelsen eller Nævnet skal høre sagens parter. 5. Divisionsledelsens eller Nævnets afgørelse skal meddeles parterne skriftligt med konkret begrundelse og klagevejledning. Hvis divisionsledelsen eller Nævnet beslutter at tilbagekalde gruppens anerkendelse, skal afgørelsen oplyse om tidspunkt for tilbagekaldelse, procedure for gruppens opløsning og håndtering af gruppens aktiver. 6. Divisionsledelsens eller Nævnets afgørelse kan ankes til Korpsledelsen. Klagen skal være skriftlig og skal sendes til Korpskontoret. Klagen skal være modtaget senest fire uger efter den af divisionsledelsens eller Nævnet fremsendte afgørelse. Forslagsstillere: Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere; Martin Hollerup Venborg, Reden 5. Aalborg; Aage Larsen, Klarup Gruppe; Thomas Frisenette, Fortunen Gruppe; Ivar Thyssen, Skovvejens Blå Spejdere. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ7: 21 bibeholdes i sin nuværende form, Ændring af 21. Tilbagekaldelse af gruppers anerkendelse divisionsledelsen udskiftes med nævnet : 1. Nævnet kan tilbagekalde anerkendelse for en gruppe, som ikke virker i overensstemmelse med korpsets formål, arbejdsgrundlag og love. 2. Ethvert medlem af korpset eller en gruppes bestyrelsesmedlem kan skriftligt foreslå nævnet, at nævnet tilbagekalder en gruppes anerkendelse. 3. Man skal i sit forslag til nævnet om at tilbagekalde en gruppes anerkendelse beskrive sagens forhold, redegøre for forsøg på udvikling af gruppen og begrunde ønsket om tilbagekaldelse konkret. 4. Nævnet skal senest på sit andet ordinære møde efter modtagelse af indstilling behandle sagen første gang. Nævnet skal høre sagens parter. 5. Nævnets afgørelse skal meddeles parterne skriftligt med konkret begrundelse og klagevejledning. Hvis nævnet beslutter at tilbagekalde gruppens anerkendelse, skal afgørelsen oplyse om tidspunkt for tilbagekaldelse, procedure for gruppens opløsning og håndtering af gruppens aktiver. 6. Nævnets afgørelse kan ankes til korpsledelsen. Klagen skal være skriftlig og skal sendes til korpskontoret. Klagen skal være modtaget senest fire uger efter den af Nævnet fremsendte afgørelse.

17 Forslagsstillere: Ole Dalskov, Ege Division; Anette Bergulf, Delfinerne; Morten Hansen, Dybbøl Division; Thomas Røntved, Marselisspejderne; Rasmus Jensen, Absalon Division; Korpsledelsen. Korpsledelsen støttede forslaget. Æ8: 46 stk. 1: Korpsledelsen nedsætter et nævn på mindst tre personer. På korpsrådsmødet i lige år vælger korpsrådet 5 medlemmer af nævnet. Korpsledelsen skal senest den 1. oktober forud for det ordinære korpsrådsmøde have opstillet mindst 3 kandidater, som er valgt som divisionschefer, mindst 3 kandidater som er valgt som gruppeledere, og mindst yderligere 3 andre kandidater. Skulle et eller flere valgte medlemmer af nævnet få varigt forfald, udnævner korpsledelsen nye medlemmer til erstatning, og offentliggør dette ved direkte information til korpsrådsmedlemmerne. Korpsrådet vælger første gang kandidater til nævnet på korpsrådsmødet i 2016, indtil da vil det nuværende nævn forsætte deres virke. Nævnet træffer afgørelser i sager om eksklusion, afvisning af ønske om medlemskab af korpset og tilbagekaldelse af ledergodkendelse og gruppeanerkendelse. Korpsledelsen må ikke være repræsenteret i nævnet. Forslagsstillere: Morten Kjær Lennon, De Blå Haslevspejdere; Merete Stryhn Rakbek Lohse, Zaxsez; Martin Hollerup Venborg, Reden 5. Aalborg; Aage Larsen, Klarup Gruppe; Thomas Frisenette, Fortunen Gruppe; Ivar Thyssen, Skovvejens Blå Spejdere. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ4 blev sat til afstemning og vedtaget (343 for, 186 imod, 24 blanke). Dermed bortfaldt Æ5, Æ6, Æ7 og Æ8, idet Æ4 var mere vidtgående. Herefter blev L3 inkl. Æ4 sat til afstemning og vedtaget. L4: Bemyndigelsesforslag Tilføjelse til 35. Korpsrådsmøde nyt stk. 6: 6. Korpsrådet bemyndiger korpsledelsen til efter korpsrådsmødet at foretage rettelser i korpsets love, der måtte vise sig nødvendige for at justere uoverensstemmelser i korpsets love som følge af de vedtagne lovforslag, eller er af rent sproglig eller redaktionel karakter, og som måtte blive skønnet

18 hensigtsmæssige for at undgå misforståelser som følge af de vedtagne formuleringer. Endvidere bemyndiger korpsrådet korpsledelsen til efter korpsrådsmødet at foretage rettelser i korpsets love, der er af rent sproglig eller redaktionel karakter. Korpsledelsens rettelser skal være foretaget senest 1. februar det følgende år og skal inden samme frist offentliggøres i et af korpsets medier med angivelse af de foretagne ændringer. Forslagsstillere: Korpsledelsen Til L4 var modtaget to ændringsforslag (Æ9 og Æ10). Æ9: Teksten i lovforlag L4 ændres til et beslutningsforslag, og indholdet ændres til følgende tekst: Korpsrådet bemyndiger korpsledelsen til efter korpsrådsmødet at foretage konsekvensrettelser i Korpsets love, der måtte vise sig nødvendige for at justere rette uoverensstemmelser i korpsets love som følge af de på korpsrådsmødet vedtagne lovforslag, eller af rent sproglig eller redaktionel karakter, og som måtte blive skønnet hensigtsmæssige for ar undgå misforståelser som følge af de vedtagne formuleringer. Endvidere bemyndiger korpsrådet korpsledelsen til efter korpsrådsmødet at foretage konsekvensrettelser i korpsets love., der er rent sproglig eller redaktionel karakter. Korpsledelsens rettelser skal være foretaget senest den 1. februar det følgende år og skal inden samme frist offentliggøres i et af korpsets medier med angivelse af de foretage ændringer. Forslagsstillere: Eddie Malmgaard-Clausen, Peter Wessel Gruppe; Natacha Marie Hammer, Peter Wessel Gruppe; Thea Hedelund Larsen, Nørreå Gruppe; Karina Hyttel Nedergaard, Sæbygaard Gruppe; Susanne Kriegbaum, Vendelbo Division; Stine Roskjær, Prins Hamlet Gruppe; Henrik Jellev Madsen, 1. Helsingør Gruppe; Markus Noach Bräuner, 1. Helsingør Gruppe. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ10: Oprindeligt forslag: Korpsrådet bemyndiger Korpsledelsen til efter Korpsrådsmødet at foretage rettelser i korpsets love, der måtte vise sig nødvendige for at justere uoverensstemmelser i korpsets love som følge af de vedtagne lovforslag, eller er af rent sproglig eller redaktionel karakter, og som måtte blive skønnet hensigtsmæssige for at undgå misforståelser som følge af de vedtagne formuleringer.

19 Endvidere bemyndiger Korpsrådet Korpsledelsen til efter Korpsrådsmødet at foretage rettelser i korpsets love, der er af rent sproglig eller redaktionel karakter. Korpsledelsens rettelser skal være foretaget senest 1. februar det følgende år og skal inden samme frist offentliggøres i et af korpsets medier med angivelse af de foretagne ændringer. Ændring Forslagsstillerne ønsker L4 ændret til et beslutningsforlag Forslagsstillere: Eddie Malmgaard-Clausen, Peter Wessel Gruppe; Natacha Marie Hammer; Peter Wessel Gruppe; Thea Hedelund Larsen, Nørreå Gruppe; Karina Hyttel Nedergaard; Sæbygaard Gruppe; Susanne Kriegbaum, Vendelbo Division; Stine Roskjær; Prins Hamlet Gruppe; Henrik Jellev Madsen, 1. Helsingør Gruppe; Markus Noach Bräuner, 1. Helsingør Gruppe. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ9 blev sat til afstemning og forkastet (139 for, 385 imod, 26 blanke). Æ10 blev sat til afstemning og forkastet (244 for, 284 imod, 22 blanke). Herefter blev L4 sat til afstemning og vedtaget. L5: Divisionsledelsens opgave og ansvar Ændring af 29. Divisionsledelsen: 1. Divisionsledelsen har over for divisionsrådet ansvaret for: a. at planlægge og lede divisionsarbejdet i overensstemmelse med korpsets formål, arbejdsgrundlag og værdier, og indenfor de af divisionsrådet fastsatte rammer b. at divisionen i øvrigt overholder korpsets love c. at yde relevant støtte til divisionens grupper, herunder opstart af nye grupper d. at sikre, at der afholdes arrangementer og aktiviteter, herunder relevant ledertræning, for alle divisionens medlemmer e. divisionens økonomi f. opfølgning på divisionsrådets beslutninger. 1. Divisionsledelsens opgave er at understøtte gruppeudvikling og drift inden for divisionens grænser, herunder ved at a. sikre, at alle spejdere oplever at være en del af et større spejderfællesskab uden for gruppen.

20 b. facilitere netværk mellem grupperne i divisionen. 2. Divisionsledelsen har over for divisionsrådet ansvaret for: a. at planlægge og lede divisionsarbejdet i overensstemmelse med korpsets formål, love, arbejdsgrundlag, værdier, og inden for de af divisionsrådet fastsatte rammer b. divisionens økonomi c. opfølgning på divisionsrådets beslutninger. 3. Divisionsledelsen består af mindst seks medlemmer, herunder en til to divisionschefer, divisionskassereren og yderligere mindst tre medlemmer. 4. Divisionens to medlemmer af Korpsrådet vælges af og blandt divisionsledelsen. Det ene medlem skal være myndigt. 5. Hvis et medlem får varigt forfald, kan divisionsledelsen uden ekstraordinært divisionsrådsmøde, frem til næste divisionsrådsmøde, udpege et nyt medlem. Ved udpegning skal 27 iagttages. 6. Divisioner, der agter at drive en del af arbejdet til søs, skal opfylde regler svarende til grupper med søaktiviteter jf Divisionscheferne kan dispensere fra lovenes bestemmelser om aldersbetingelser, familieskab, funktionstid, frister, valgregler og lignende forhold i grupper og andre anerkendte enheder tilknyttet divisionen, hvor konkrete omstændigheder taler afgørende for det. Divisionscheferne kan dispensere for en begrænset periode, maksimalt for fire år. Forslagsstillere: Korpsledelsen. Til L5 var modtaget et ændringsforslag (Æ11). Æ11: 29 stk. 1. Divisionsledelsens opgave er at understøtte gruppeudvikling og drift inden for divisionens grænser, herunder ved at a. sikre at alle spejdere oplever at være en del af et større spejderfællesskab uden for gruppen. b. facilitere netværk mellem grupperne i divisionen. c. understøtte kommunikationen mellem grupperne og korpsledelsen og dennes udvalg. Forslagsstillere: Rasmus Erdal, Århus Skov Division; Mikael Andersen, Jens Bang Division; Lasse Høgsted, Hareskov Division; Rasmus Bo Sørensen, Herlev Byspejderne; Tina Dahl Marcussen, Øresund Division. Korpsledelsen støttede forslaget.

21 Æ11 blev sat til afstemning og vedtaget. Herefter blev L5 inkl. Æ11 sat til afstemning og vedtaget. h. Vedtagelse af budget for kommende år herunder fastsættelse af kontingent for 2014 Kristine Clemmensen-Rothne og Marcus Thusgaard Andersen gennemgik budgettet for På budgettet for 2016 er der afsat ekstra penge til bl.a. uddannelse, da korpsledelsen håber på øget aktivitet i Korpset har tegnet en fælles ulykkesforsikring for alle spejdere, dette ses af en øgning af udgifterne under Korpset i budgettet. Der er desuden en stor stigning i udgifter til korpskontoret. Det skyldes både, at der fundraises penge til flere ansatte (som foruden indtægter giver øgede udgifter), men også at Spejdercenter Holmen næste år får en tiltrængt renovering. Derudover fokuserede Marcus på, at det er meningen, at ejendomsudvalget skal løbe rundt i sig selv, og at vi nærmer os dette mål. Kristine satte herefter fokus på, at det nye medlemssystem giver en stigning i afskrivningen. Samlet giver budgettet et lille underskud. Korpsledelsen prioriterer at kunne sætte penge af til stor aktivitet i uddannelse og arrangementer. Marcus præsenterede, hvordan midlerne afsat til gruppeudvikling er brugt. Midlerne er endnu ikke brugt op. Marcus forklarede, at projektpuljen har godkendt og støttet fire forslag i år: Aktivitetsdatabasen der er blevet gjort mobilvenlig, et sølederkursus for søspejderne, Friluftsbogen og en forundersøgelse på et nyt dds.dk Marcus fremlagde derefter forslaget til kontingent for Der var mulighed for at stille uddybende spørgsmål og at debattere budgettet på indflydelsestorvet lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. Der var modtaget et ændringsforslag til budgettet (Æ18) Æ18 Kontingentet fastsættes til kr. 302,25, hvilket svarer til en regulering på kr 2,25. Kontingentet opkræves således i 3 rater a kr. 100,75.

22 Kontingentet fastholdes på kr. 300,00. Kontingentet opkræves således i 3 rater a kr. 100,00. Forslagsstillere: Thomas Brøgger, Århus Skov Division; Martin Steenstrup, Nr. Alslev Gruppe; H. C. Gravesen, Svend Gønge Division; Thomas Røntved, Aros Division; Morten Lennon, De blå Haslevspejdere; Victor Sørensen, Højbjerg Drenge. Korpsledelsen støttede ikke forslaget. Æ18 blev sat til afstemning og forkastet (217 for, 314 imod, 22 blanke). Herefter blev budgettet for 2016 inkl. kontingent sat til afstemning og godkendt. i. Valg af spejderchefer Kandidaterne blev kort præsenteret lørdag formiddag. Der var mulighed for at debattere med kandidaterne på indflydelsestorvet lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. For at blive valgt skal en kandidat opnå minimum 50% af de tilstedeværende delegeredes stemme. Til posten som spejderchef opstillede Annesofie Bjerre og David Hansen. Annesofie Bjerre blev valgt med 293 stemmer (53%). David Hansen blev valgt med 422 stemmer (76%). j. Valg af øvrige medlemmer til Korpsledelsen Kandidaterne blev kort præsenteret lørdag eftermiddag. Der var mulighed for at debattere med kandidaterne på indflydelsestorvet lørdag eftermiddag, afstemningen fandt sted søndag. For at blive valgt til Korpsledelsen skal en kandidat opnå minimum 25% af de tilstedeværende delegeredes stemme. Korpsrådet vælger ti medlemmer til korpsledelsen, hvoraf mindst to medlemmer er fyldt 15 år, men ikke 24 år på valgtidspunktet. Det ene køn kan højest være repræsenteret med 2/3 af den samlede korpsledelse inklusiv spejdercheferne.

23 Til øvrige medlemmer af Korpsledelsen opstillede følgende kandidater: Kvindelige kandidater Elise Mølleskov (under 24 år) stemmer (82%)- Valgt Kristine M. Clemmensen-Rotne stemmer (75%) Valgt Mai Choe Thode stemmer (71%) Valgt Marie Glent-Madsen stemmer (80%) Valgt Mandlige kandidater Christian Federspiel stemmer (55%) Valgt Marcus Thusgaard Andersen stemmer (78%) Valgt Mark Warren stemmer (54%, men laveste stemmetal) Ikke Valgt Mathias Faaborg stemmer (70%) Valgt Rasmus Damkjær-Ohlsen stemmer (61%) Valgt Søren Eriksen stemmer (82%) Valgt Troels Lund (under 24 år) stemmer (85%) Valgt Efter valg af Spejderchefer og øvrige medlemmer af Korpsledelsen består den nye Korpsledelse af: Annesofie Bjerre (Spejderchef), David Hansen (Spejderchef), Elise Mølleskov, Kristine Clemmensen-Rotne, Mai Choe Thode, Marie Glent-Madsen, Christian Federspiel, Marcus Thusgaard Andersen, Mathias Faaborg, Rasmus Damkjær-Ohlsen, Søren Eriksen og Troels Lund. Den samlede Korpsledelse blev præsenteret på scenen til stort bifald. k. Valg af medlemmer og suppleanter til valgudvalget Til valgudvalget foreslog Korpsledelsen Cecilie G. Vej-Hansen som kvindeligt medlem, og Mads Helmer-Hansen som mandligt medlem, samt Kirstine Laustsen og Andreas Wenning Rangholm som suppleanter. Forsamlingen valgte Cecilie G. Vej-Hansen (511 stemmer) og Mads Helmer-Hansen (506 stemmer) til valgudvalget samt Kirstine Laustsen (496 stemmer) og Andreas Wenning Rangholm (500 stemmer) til suppleanter.

24 l. Valg af revisor Korpsledelsen indstillede Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab til genvalg. Der var ikke andre kandidater. Korpsrådet vedtog genvalget. m. Eventuelt Christina Palmstrøm (De Grønne Pigespejdere) takkede for invitationen og udtrykte glæde over at opleve inspirationen og muligheden for at debattere og derigennem udvikle os sammen. Hun fokuserede på, hvordan hun er imponeret af Det Danske Spejderkorps. Derudover fortalte hun, at hun så frem til et udvidet samarbejde fremover, så vi kan sætte endnu større aftryk på børn og unge. Marianne Pedersen (Spejdernes Lejr 2017) bragte en hilsen fra lejrledelsen og præsenterede lejrens logo og formål. Hun reklamerede også for lejrens hjemmeside, hvor det er muligt at melde sig som hjælper allerede nu. Som bekendt foregår lejren i Sønderborg på en utroligt flot lejrplads med ekstraordinært gode muligheder for aktiviteter. Just og Sidse uddelte præmie fra lørdagens Woop jagt, og takkede for den store opbakning. Hannes Dau (Dansk Spejderkorps Sydslesvig) takkede for invitationen og var glad for at have deltaget i debatterne og derigennem fået en masse inspiration, hvilket er vigtigt for at understøtte det fælleskorpslige arbejde, der foregår i øjeblikket. Han præsenterede desuden det fælleskorpslige seminar om flygtningesituationen, der afholdes om 14 dage. Christian Melchiorsen (Middelgrundsfonden) viste en video med stemningsbilleder fra Middelgrundsfortet og gav et kort resumé af forløbet, der startede på Korpsrådsmødet sidste år. Middelgrunden ejes af en selvstændig fond, der også er ansvarlig for istandsættelsen, som skal løbe over de næste tre år. Der er fuld gang i arbejdet med både de fysiske rammer og indholdet i tilbuddet til alle de unge, der er i målgruppen. Efterfølgende blev der vist en video fra processen, som den har forløbet indtil nu. Claus Agerskov (Danske Baptisters Spejderkorps) bemærkede, at Korpsrådsmødet gjorde indtryk. Der var ca. ligeså mange deltagere på Korpsrådsmødet, som der er baptistspejdere i Danmark. Han takkede derefter for det gode samarbejde mellem spejderkorpsene i Danmark. Når korpsene løfter i flok stiger arbejdsglæden, og spejderne sætter aftryk. Han fortalte, hvordan vores forskelligheder styrker samarbejdet, og at samarbejdet har spredt sig også til det lokale arbejde i grupperne. Han opfordrede til, at vi

25 fokuserer endnu mere på det lokale samarbejde. Forskellighed er en styrke, sammen når vi endnu mere. Karen Vejby og Carsten Madsen (DDS Ejendomme) præsenterede vinderne af konkurrencen om en patruljetur i Quark. Samtidigt takkede de for de mange besøgende på deres stand om lørdagen. Der blev vist en video fra Klubliv Danmark som forklarede, hvordan konceptet foregår. Der kan læses mere på Michael Seeberg (KFUM-Spejderne i Danmark) forklarede, hvorfor han mener, at det tværgående samarbejde netop er særligt vigtigt nu. Han fortalte, hvordan mange har store forventninger til vores samarbejde og vores arbejde med Ungdomsøen. Der er uendelig mange muligheder for at skabe noget helt nyt, og vi er i fuld gang med at gribe dem. Øen skal være for den danske ungdom, fordi vi har tiltro til ungdommen. Vi tror på, at ungdommen kan bidrage til et bedre samfund. Vi skal gøre ungdommen beredt til at gå foran og skabe en ny vej. Vi skal gøre dem beredt til livet. Han opfordrede til, at vi fokuserer på, hvordan vi sammen kan stå stærkere som bevægelse. Han fortalte også, om det kommende Refuge response seminar som et eksempel på, hvordan vi sammen kan mere. Charlotte Bach-Thomassen (Generalsekretær) præsenterede Christina Bilde (Roskildefestivallen), som er aktivt med i samarbejdet omkring Ungdomsøen. Christina præsenterede Roskildefestivallens arbejde med det meningsfulde ungdomsliv. Solaris takkede for den gode energi ved løbet lørdag aften. De opfordrede til, at alle tager de kreative idéer med hjem. Derefter blev lidt tal fra løbet gennemgået, vinderen præmieret, og en video fra årets løb blev vist. Nanna Dahl (Forlev Spejdercenter) præsenterede deres nye arrangement for juniorer og deres ledere. Børnekonventionen havde sendt en video. Der kan læses mere på CAF16 havde også sendt en video. Der kan læses mere på Til slut blev der kort igen fortalt om flygtningeseminaret og givet mulighed for at opsøge de ansvarlige. Afslutning Dirigenterne takkede for god ro og orden samt tålmodighed med valgprocessen. Spejdercheferne gik på scenen og takkede den afgående korpsledelse for det store arbejde, de har udført i den forgangne periode. De blev kaldt på scenen og fik uddelt gaver. Den afgående korpsledelse blev takket af mødedeltagerne med en stående tjikkerlikker-applaus.

26 Herefter takkede Spejdercheferne alle de involverede i afviklingen af korpsrådsmødet, arrangementsudvalg, dirigenter, referenter og redaktionsudvalget for den kæmpe indsats, der er lagt i at planlægge og gennemføre Korpsrådsmødet. Til slut takkede Spejdercheferne for valget og sagde tillykke til den nyvalgte korpsledelse på scenen. Mødet sluttede søndag den 15. november kl

27 Referatet er skrevet af: Camilla Damsgård Thelander Michael Nyerup Referatet er godkendt af: Annesofie Bjerre Spejderchef David Hansen Spejderchef Henriette Mygind Krempel Dirigent Kristian Storgaard Dirigent

15. november 2015 Redaktionsudvalget

15. november 2015 Redaktionsudvalget 15. november 2015 Redaktionsudvalget . For For Imod For Imod Imod 11 Stk. 2 : Gruppens medlemmer og bestyrelsens medlemmer har hver én stemme. Når et medlem er under 18, udøver en forælder eller værge

Læs mere

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Mødet blev indledt lørdag den 10. november kl. 10.00. Spejdercheferne

Læs mere

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten

Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Referat fra Korpsrådsmøde i Det Danske Spejderkorps 2012 10.-11. november 2012 på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Mødet blev indledt lørdag den 10. november kl. 10.00. Spejdercheferne

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016) Side 1 / 10 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret januar 2016 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Grupperådet er de fremmødte personer der

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET December 2018)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET December 2018) Side 1 / 10 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret januar 2019 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Grupperådet udgøres af de fremmødte personer,

Læs mere

Lov- og beslutningsforslag Korpsrådsmøde 2013

Lov- og beslutningsforslag Korpsrådsmøde 2013 Lov- og beslutningsforslag Korpsrådsmøde 2013 Titel Klarhed og ordentlighed _x_ Lovforslag Beslutningsforslag Forslag 1. Generelt om lige muligheder 1. Det Danske Spejderkorps har til hensigt at give alle

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 28. FEBRUAR 2013 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent. b) Beretning

Læs mere

Referat fra Korpsrådsmøde 2014 i Det Danske Spejderkorps, 15. - 16. november 2014, på Hotel Legoland, Aastvej 10, 7190 Billund

Referat fra Korpsrådsmøde 2014 i Det Danske Spejderkorps, 15. - 16. november 2014, på Hotel Legoland, Aastvej 10, 7190 Billund Referat fra Korpsrådsmøde 2014 i Det Danske Spejderkorps, 15. - 16. november 2014, på Hotel Legoland, Aastvej 10, 7190 Billund Mødet blev indledt lørdag den 15. november kl. 09.30. Spejdercheferne Annesofie

Læs mere

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret.

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Side 1 / 9 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret af januar 2014 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Disse er: - Forældre til medlemmer

Læs mere

Afstemnings- og beslutningsdokument

Afstemnings- og beslutningsdokument Afstemnings- og beslutningsdokument Dette dokument er det samlede beslutningsdokument, der skal bruges til afstemningerne søndag eftermiddag. Dokumentet viser ændringsforslag, som er indkommet rettidigt,

Læs mere

Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012.

Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012. htlp://www.dds.dklege e 2010/00 Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012. 1. valg af dirigent og referent 2. beretning fra divisionsledelsen med særlig fokus på, hvad divisionen har gjort for at fremme

Læs mere

Tilføjelser Slettet tekst

Tilføjelser Slettet tekst Beslutningsdokument Dette dokument indeholder alle ændringsforslag til de lov- og beslutningsforslag, som er fremsat i mødemappen. Dokumentet skal læses i sammenhæng med mødemappen. Ændringer er markeret

Læs mere

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre.

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Side 1 af 8 Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Lovgrundlag Korpsrådsmødet Kraftværk 09 vedtog, at det er muligt for arrangementer og spejdercentre at blive anerkendt af

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 27. FEBRUAR 2014 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent b) Skriftlige

Læs mere

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Referat fra divisionsrådsmøde d. 16-04-2015 Dagsorden: a. Valg af dirigent og referent b. Beretning fra divisionsledelsen c. fremlæggelse af årsregnskabet for det foregående år til godkendelse d. behandling

Læs mere

Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat

Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat Korpsledelsesmøde den 30. august 31. august 2013 Referat Mødested og tid Holmen Fredag den 30/8-2013 kl. 19:10 22:50 Lørdag 31/8-2013 kl. 8:00 14:40 Deltagere Marianne Karstensen (punkt 1-8 herefter afbud),

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL DIVISIONSRÅDSMØDE (OPDATERET MARTS 2016)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL DIVISIONSRÅDSMØDE (OPDATERET MARTS 2016) Side 1 / 7 Dirigentvejledning til Divisionsrådsmøde Opdateret marts 2016 Generelt om afstemning Divisionsrådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Divisionsrådet er divisionens øverste

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

HVAD BESKRIVELSE HVEM BLEV VALGT / BESLUTNING. Dirigenten konstaterer, om grupperådsmødet er lovlig varslet og indkaldt.

HVAD BESKRIVELSE HVEM BLEV VALGT / BESLUTNING. Dirigenten konstaterer, om grupperådsmødet er lovlig varslet og indkaldt. Velkommen Formanden byder velkommen. Dirigent Referent Lovligt varslet Formanden foreslår en dirigent. Dirigent foreslår en referent. Dirigenten konstaterer, om grupperådsmødet er lovlig varslet og indkaldt.

Læs mere

Referat fra Korpsrådsmøde 2013 i Det Danske Spejderkorps, 9. - 10. november 2013, på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten

Referat fra Korpsrådsmøde 2013 i Det Danske Spejderkorps, 9. - 10. november 2013, på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Referat fra Korpsrådsmøde 2013 i Det Danske Spejderkorps, 9. - 10. november 2013, på Vingstedcentret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten Mødet blev indledt lørdag den 9. november kl. 13.00. Spejdercheferne

Læs mere

HVAD BESKRIVELSE HVEM BLEV VALGT / BESLUTNING. Dirigenten konstaterer, om divisionsrådsmødet er lovlig varslet og indkaldt.

HVAD BESKRIVELSE HVEM BLEV VALGT / BESLUTNING. Dirigenten konstaterer, om divisionsrådsmødet er lovlig varslet og indkaldt. Velkommen Divisionschefen byder velkommen Dirigent Referent Lovligt varslet Divisionschefen foreslår en dirigent. Dirigent foreslår en referent. Dirigenten konstaterer, om divisionsrådsmødet er lovlig

Læs mere

Forsamlingen godkendte dagsordenen med tilføjelse af punkt 7a: valg af antal medlemmer til divisionen og 7b: Valg af revisor og revisorsuppleant

Forsamlingen godkendte dagsordenen med tilføjelse af punkt 7a: valg af antal medlemmer til divisionen og 7b: Valg af revisor og revisorsuppleant Referat Divisionsrådsmøde - Absalon Division 1/4/2019 - Spejdercenter Holme, Arsenalvej 10, 1436 København 1. Valg af Dirigent og referent Dirigent- Helene Schiermer Referent- Mie Høst Haugaard Dirigenten

Læs mere

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre 1 Grundlag 1. Det Danske Spejderkorps love udgør det formelle grundlag for gruppens arbejde, formål og værdier. 2 Gruppen 1. Gruppen består af følgende afdelinger:

Læs mere

Referat fra Spejdernes Generalforsamling Fredag d. 9. marts 2018 kl Houens Odde, Gilwellhytterne

Referat fra Spejdernes Generalforsamling Fredag d. 9. marts 2018 kl Houens Odde, Gilwellhytterne Referat fra Spejdernes Generalforsamling Fredag d. 9. marts 2018 kl. 19.20-20.20 Houens Odde, Gilwellhytterne Pkt. Dagsordenspunkt 1 Valg af dirigent og referent at generalsekretær Birgitte Meisner Nielsen

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner - Nivå

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner - Nivå Referat af Grupperådsmøde 2019 - De Vilde Svaner - Nivå Afholdt søndag d. 24. februar 2019 kl. 10-12.30 på Femkløveren, Møllevej 14, Nivå. Til stede: Ca. 10 forældre og 10 ledere var mødt frem. Fra DDS

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Kolofon. Grundlov. Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8)

Kolofon. Grundlov. Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8) Lovhæfte 2019 2020 Grundlov Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8) Side 7 II Gruppen ( 9-22) Side 12 III Divisionen ( 23-33) Side

Læs mere

Referat af Stenlændernes Grupperådsmøde

Referat af Stenlændernes Grupperådsmøde Referat af Stenlændernes den 24. februar 2014 kl. 18:30 på Maglevad 37 var mødt op til dette års. Divisionen var repræsenteret ved Ole Dalskov. Efter velkomst fra bestyrelsesformand gik vi over til dagsordenen:

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN

HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN J.nr. 28-80033 HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN 22-04-2018 Referat År 2018, den 22. april kl. 11.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Hornsved Grundejerforening i Skovens

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002

Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002 Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002 Mødedeltagere Repræsentanter fra følgende adresser: Almindingen 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 19, 26, 30 Ikke fremmødt eller afbud: Almindingen

Læs mere

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål 1.1 Foreningens navn er Periamma. Vedtægter 1 Navn og hjemsted 1.2 Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Foreningens formål 2.1 Periamma er en uafhængig non-profit forening. 2.2 Periammas formål

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 1. Velkomst ved formand Allan Kierulff. Formanden bød forsamlingen velkommen. 2. Valg af 2 dirigenter. Lars Christiansen

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Dansk Musikskolesammenslutning - DAMUSA Lørdag den 11. marts 2017 kl

Referat af ordinær generalforsamling i Dansk Musikskolesammenslutning - DAMUSA Lørdag den 11. marts 2017 kl Referat af ordinær generalforsamling i Dansk Musikskolesammenslutning - DAMUSA Lørdag den 11. marts 2017 kl. 15.30-17.30 I alt 23 medlemsmusikskoler var repræsenteret med 41 delegerede. Velkomst ved formand

Læs mere

Billede: Sommerlejr 2014, Houens Odde

Billede: Sommerlejr 2014, Houens Odde Billede: Sommerlejr 2014, Houens Odde DAGSORDEN FOR ORDINÆRT GRUPPERÅDSMØDE D. 8. MARTS 2015 1. Valg af dirigent og referent. 2. Beretning fra formand og gruppeledere 3. Fremlæggelse af årsregnskab for

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK.

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. 1: Navn og hjemsted. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK, oprindeligt De Samvirkende Omsorgsklubber i Danmark, er en selvejende institution,

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

Referat af ordinært divisionsrådsmøde mandag d. 15. April 2013. Ole Andersen bød på divisionsledelsens vegne divisionsrådet med gæster velkommen

Referat af ordinært divisionsrådsmøde mandag d. 15. April 2013. Ole Andersen bød på divisionsledelsens vegne divisionsrådet med gæster velkommen Referat af ordinært divisionsrådsmøde mandag d. 15. April 2013 Ole Andersen bød på divisionsledelsens vegne divisionsrådet med gæster velkommen 1. Valg af dirigent og referent: John Søgaard blev foreslået

Læs mere

Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012

Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012 Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012 1. Valg af dirigent og referent Til dirigent valgtes Leif, Bent Erik blev referent. Leif konstaterede at generalforsamlingen var korrekt indkaldt.

Læs mere

Det Danske Spejderkorps strategiramme

Det Danske Spejderkorps strategiramme Det Danske Spejderkorps strategiramme SOMMEREN 2017 Foto: Thomas Heie Nielsen SIDE 2 Det Danske Spejderkorps strategiramme Motivation Formålet med denne beskrivelse af strategirammen i Det Danske Spejderkorps

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT BUPL den 9. december 2018 BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN 29. 30. NOVEMBER 2018 REFERAT Indhold Indledning 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af formalia:

Læs mere

Referat fra Korpsrådsmøde 2016 i Det Danske Spejderkorps,

Referat fra Korpsrådsmøde 2016 i Det Danske Spejderkorps, Referat fra Korpsrådsmøde 2016 i Det Danske Spejderkorps, 19. - 20. november 2016, på Hotel Legoland, Aastvej 10, 7190 Billund Mødet blev indledt lørdag den 19. november kl. 09.30. Spejdercheferne Annesofie

Læs mere

Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014

Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014 Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014 **** Beslutningsreferat **** 1. Valg af dirigent Anne-Mette Jensen foreslog afdelingsleder i Danmarks Lærerforening, Palle Rom,

Læs mere

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017

Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Referat fra generalforsamling på Park Hotel i Middelfart den 28. oktober 2017 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Formanden, Johs Chr Johansen, bød velkommen og foreslog Advokat Michael Nathan, CPH Lex, som

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Referat af korpsledelsesmøde onsdag den 5. december 2018 Spejdercenter Holmen kl Deltagere

Referat af korpsledelsesmøde onsdag den 5. december 2018 Spejdercenter Holmen kl Deltagere Deltagere Louis Jørgensen, Kasper Staunskær Frandsen, Marie Torp Christensen, Kristine Clemmensen-Rotne, Susan Hein Eiberg, David Hansen, Kasper Hertz Jansen, Troels Lund, Christian Price, Mathias Lysholm

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Martin Justesen bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2010. 2. Vedtagelse af forretningsorden Martin Justesen

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35.

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35. Side 1 af 5 Andelsboligforeningen Kirsebærhaven Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl. 19.00 i fælleshuset, Brinken 35. Dagsorden: 1.

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

PROTOKOL GENERALFORSAMLING

PROTOKOL GENERALFORSAMLING Ordinær generalforsamling i Kaj Lykke Golfklub Tidspunkt: Tirsdag den 22. februar 2011 Sted: Klubhuset Bramming Kultur & Fritidscenter, Idræts Alle 10, 6740 Bramming Tidspunkt: kl. 19:00 Dagsorden: 1.

Læs mere

KORPSRÅDSMØDE Dansk Spejderkorps Sydslesvig

KORPSRÅDSMØDE Dansk Spejderkorps Sydslesvig Dansk Spejderkorps Sydslesvig KORPSRÅDSMØDE 2016 Kære spejder! Vi indkalder hermed til vores årlige korpsrådsmøde d. 20. november 2016, fra kl. 11.45 på Tydal Gård i Infocenteret. Selve mødet starter kl.

Læs mere

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012

Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Referat Korpsledelsens møde 26. juni 2012 Deltagere Morten Kerrn-Jespersen, Marianne Karstensen, Søren Eriksen, Rasmus Jensen, Karen Vejby, Katja Salomon Johansen, Erik Aabjerg Friis, Christine Fribert

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Dette hæfte findes også på: dds.dk/korpset/ide-og-politik/love-og-vejledninger. Side 2

Dette hæfte findes også på: dds.dk/korpset/ide-og-politik/love-og-vejledninger. Side 2 Lovhæfte 2011-2013 Januar 2012 Det Danske Spejderkorps Arsenalvej 10 1436 København K Tlf.: 32 64 00 50 Fax. 32 64 00 75 E-mail: dds@dds.dk Hjemmeside: dds.dk Redaktion: Jakob A. Nielsen Layout: Jakob

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

II DIVISIONEN. Lovhæfte LOVHÆFTE 1

II DIVISIONEN. Lovhæfte LOVHÆFTE 1 II DIVISIONEN Lovhæfte 2016-2018 LOVHÆFTE 1 Indhold Side 3 Grundlov ( 1-9) Side 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) Side 5 I Overordnede principper ( 1-8) Side 7 II Gruppen ( 9-22) Side 12 III Divisionen

Læs mere

BESLUTNINGSDOKUMENT Korpsrådsmøde 2017

BESLUTNINGSDOKUMENT Korpsrådsmøde 2017 BESLUTNINGSDOKUMENT Korpsrådsmøde 2017 Redaktionsudvalg: Malene Eigenbroth Robert Vejby Nielsen Kasper Hillestrøm Helle Lebeck Gammelgaard Dorthe Søndergaard Elise Mølleskov 1 Sådan læser du beslutningsdokumentet

Læs mere

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 Der er 65 medlemmer til stede Formanden Ole Lyd Nielsen byder velkommen 1) valg af dirigent og referent - Kristian (Kiks) er dirigent.

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal.

Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal. Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl. 19.00 i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg 3. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

Lovhæfte 2009-2010. Med beslutningsforslag og udviklingsplaner

Lovhæfte 2009-2010. Med beslutningsforslag og udviklingsplaner Lovhæfte 2009-2010 Med beslutningsforslag og udviklingsplaner Januar 2010 Det Danske Spejderkorps Arsenalvej 10 1436 København K Tlf.: 32 64 00 50 Fax. 32 64 00 75 E-mail: dds@dds.dk Hjemmeside: dds.dk

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl. 19.30 21.30 Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev. Dagsorden: Pkt. 1 Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Jens Jens

Læs mere

Ved optagelse i klubben betaler aktive medlemmer ikke indskud (optagelsesgebyr), da nye medlemmer henvises til medlemskontingent uden indskud.

Ved optagelse i klubben betaler aktive medlemmer ikke indskud (optagelsesgebyr), da nye medlemmer henvises til medlemskontingent uden indskud. Vedtægter 1. Klubbens navn er Kaj Lykke Golfklub og dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Klubbens formål er at forestå driften af en golfbane og organisere de dertil hørende idrætslige aktiviteter, således

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 22. april 2013 kl. 19.00 Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab til

Læs mere

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød a. Valg af dirigent, stemmetællere og referent.... 2 b. Kredsbestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Stk. 1. Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance, i det følgende benævnt LOBPA, er stiftet

Læs mere

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Referat fra de ekstraordinære generalforsamlinger i AntenneForeningen i Kolding, AFiK, mandag den 1. oktober 2007 i auditoriet, KUC, Ågade 27. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Generalforsamling RIK 7. juni 2018

Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamlingens dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formanden aflægger beretning. 3. Kassereren fremlægger: a. Det reviderede regnskab til godkendelse. b. Forslag

Læs mere

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen.

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen. Vedtægter for Det Medicinske Selskab i København Navn og tilhørsforhold 1. Selskabets navn er: Det Medicinske Selskab i København. Selskabets formål 2. Det Medicinske Selskabs formål er: 1) At styrke lægestandens

Læs mere

Vedtægter for SIND Ungdom

Vedtægter for SIND Ungdom SIND Ungdom Sølvgade 34, kld. 1307 København K Tlf.: 35 24 07 50 www.sindungdom.dk Vedtægter for SIND Ungdom Marts 2015 1 NAVN OG HJEMSTED Aktivitetens navn er SIND Ungdom Dens hjemsted er Sølvgade 34,

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen.

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen. Trolle Advokatfirma Advokatpartnerselskab Vesterballevej 25, 2. Snoghøj 7000 Fredericia Advokat Jens Brusgaard j.nr. 13-024651F-SNP År 2019 den, 27. marts, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

KFK Generalforsamling 2014. Referat

KFK Generalforsamling 2014. Referat 1 KFK Generalforsamling 2014. Referat Tilstede fra bestyrelsen: Henry Pedersen Torben Lund Jensen Per Knudsen Dan Saugstrup Ole Bruun Thomas Stark Afbud fra bestyrelsen: Jens Behrens Antal stemmeberettigede:

Læs mere

DDS 2. Lyngby Optaya. Grupperådsmøde Tirsdag den 31. januar 2012 Spejdermarken Gedvad 45 Kl. 18:00 til 21:00

DDS 2. Lyngby Optaya. Grupperådsmøde Tirsdag den 31. januar 2012 Spejdermarken Gedvad 45 Kl. 18:00 til 21:00 Januar - 2012 DDS 2. Lyngby Optaya Referat fra Grupperådsmøde Tirsdag den 31. januar 2012 Spejdermarken Gedvad 45 Kl. 18:00 til 21:00 DDS 2. Lyngby Optaya Grupperådsmøde 31. januar 2012 Side 1 Referat

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål.

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål. VEDTÆGTER FOR 1. NAVN. Foreningens navn er AFS Interkultur. 2. FORMÅL. Foreningen er en frivillig non-profit ungdomsudvekslingsorganisation, og dens formål er at arbejde for fred. Gennem interkulturel

Læs mere

Protokol for generalforsamlingen i Bibliotekarforbundet 25. oktober 2014 i Nyborg

Protokol for generalforsamlingen i Bibliotekarforbundet 25. oktober 2014 i Nyborg Protokol for generalforsamlingen i Bibliotekarforbundet 25. oktober 2014 i Nyborg Punkt 1 Valg af dirigent Søren Kløjgaard indstillede på hovedbestyrelsens vegne advokat Henrik Oehlenschläger som dirigent.

Læs mere

Styrelsens arbejdsform

Styrelsens arbejdsform Styrelsens arbejdsform Styrelsesmøder FORRETNINGSORDENS FORMÅL: Forretningsordenen afspejler den til enhver tid gældende organisering af styrelsens arbejde. Organiseringen skal sikre en demokratisk organiseret

Læs mere

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Til generalforsamlingen var der tilmeldt 89 medlemmer til spisning kl. 19.00 og der kom yderligere

Læs mere

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen Vedtægter for Grindsted Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted [ Vedtægter for foreningen Foreningens navn 1. Foreningens navn er Single Rock Cafe Grindsted. Foreningen er hjemmehørende i Billund kommune.

Læs mere

Lovhæfte 2013-2015. lovhæfte 1

Lovhæfte 2013-2015. lovhæfte 1 Lovhæfte 2013-2015 lovhæfte 1 INDHOLD 3 Grundlov ( 1-9) 4 Love for Det Danske Spejderkorps ( 1-51) 5 I Overordnede principper ( 1-8) 7 II Gruppen ( 9-22) 12 III Divisionen ( 23-33) Kolofon Lovhæfte Det

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Love for Jydsk Medicinsk Selskab Vedtagelse De nedenstående love er vedtaget på en generalforsamling i Jydsk Medicinsk Selskab den 11. marts 2010 og

Læs mere

Omegnens Fritidshaveforening Harrestrup Generalforsamling 2018 Referat

Omegnens Fritidshaveforening Harrestrup Generalforsamling 2018 Referat Omegnens Fritidshaveforening Harrestrup Generalforsamling 2018 Referat Afholdt i Valhalla, Frejavej 44, 2740 Skovlunde lørdag d. 24. marts 2018 kl. 10.00. Antal repræsenterede parceller (fremmødte stemmeberettiget):

Læs mere