Afleveringsrapport over projektet: Effektivisering af Nette og Pakkefunktionerne for Juletræer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afleveringsrapport over projektet: Effektivisering af Nette og Pakkefunktionerne for Juletræer."

Transkript

1 Afleveringsrapport over projektet: Effektivisering af Nette og Pakkefunktionerne for Juletræer. Da projektet består af mange delprojekter samlet i et, anvendes Ansøgningen for det oprindelige projekt som grundlag for afrapporteringen. Forløb og resultat af hvert enkelt delprojekt kan dermed ses i sammenhæng med de oprindelige forventninger. For at lette adgangen til konklusionerne er disse skrevet med Kursiv. Baggrund: I udvikledes med støtte fra mange grossister, Den fynske Fordelingsforening og Skov og Naturstyrelsens produktudviklingsordning pakke og læssemaskinen CompacT 1500 til en kombineret pyntegrønts og juletræspalle og dobbelte CC - containere. Løsningen er blevet meget vel modtaget hos både skovdistrikter, speditører, grossister og kunderne på eksportmarkederne. I 1998 blev konceptet videreudviklet til at pakke enkelt CC - ere og EURO - paller, ligesom en arbejdsbesparende halvautomatisk læssefunktion blev monteret. Erfaringerne fra 1997 og 1998 er særdeles gode, der eksporteres store mængder grønt og juletræer med CompacT - konceptet. Den tid der er til rådighed for oparbejdningen at træer og grønt bliver stadig kortere, og arbejdskraften er ligeledes en begrænsende faktor. Kan man sammenkoble flere nødvendige funktioner i en arbejdsgang vil omkostninger reduceres og oparbejdningstiden afkortes. For Producenten er det af afgørende betydning, at det produktionsudstyr, der er til rådighed er af høj kvalitet og at eventuelle reparationer eller erstatningsudstyr kan leveres med få timers varsel. Formål med projektet: Omkostningsreduktion og arbejdslettelser: Delmål 1) - Mekanisk læsning af grøntbundter og pottede træer med Elevatoren: Elevatoren på CompacT `en letter læsningen af juletræerne effektivt. En hæver udformet til grøntbundter vil fremme maskinernes brug i bevoksningerne til gavn for varerne og vil nedbringe omkostningerne til håndtering. Pottede træer er tunge og uhåndterlige.

2 Efter ændringer af Elevatorarmen kan Elevatoren med fordel læsse 9 kg bundter og pottede træer. De der kører med maskinen foretrækker at læsse 5 kg bundter med fork. Delmål 2) - at frembringe tilbehør så elevatoren kan påsættes en lastbil og om muligt drives at dennes lufttrykssystem for læsning uden øvrige hjælpemidler. Elevatorens arbejdslettelse ønskes overført til læsning af lastbiler med løse træer. En enkelt elevatorkøber har bygget elevatoren på en traktor for læsning af løse træer direkte på en lastbil - hurtigt og billigt, en løsning som kunne forbedres og seriefremstilles. Vi har enkle og billige specialbeslag så både den almindelige Elevator, og Elevatorer af speciallængde let kan hægtes på enhver lastbil. Vi havde forventet en efterspørgsel, men palletransporterne er nu så fremherskende, at der simpelthen ikke har været noget ønske fra vore samarbejdspartnere om, at lave elevatoren luftdrevet, siden ønskerne blev fremsat sidste år. Flere har valgt mindre traktorer og små mobile hydrauliske anlæg til at drive elevatorerne langs lastbilens side. Delmål 3) - at nedbryde CompacT i mindre avancerede - og dermed billigere modeller, således at kunderne kan starte med en mindre investering og supplere maskinen op, efterhånden som behovene opstår. Det er som nævnt nødvendigt for eksporten, at transporten effektiviseres med palletransport. I producentleddet er det interessant og nødvendigt at reducere omkostninger. Dersom palletransport kan reducere omkostningerne i producentleddet vil mulighederne for at mekanisere øges, og den afsætningsfremmende virkning slå igennem i salgsleddet. Pt. opfatter producenterne ikke palletering som en rationalisering, de investerer, fordi de tror på ideen og gerne vil servicere deres kunder. CompacT er med alle sine muligheder: læsning af pakkerne, pakning af CT, EURO og CC samt muligheden for at kunne transportere varerne, løst en meget alsidig maskine. Der er imidlertid ikke behov for alle funktioner i alle sammenhænge. Ved køb af maskine nr. to vil det f.eks. være tilstrækkeligt, at den kan pakke CT - pallen, resten er overflødigt. De udenlandske grossister har brug for mindre avancerede maskiner til færdigvarer og andre afgrøder som troldpil og forsytia, der ikke kræver en stor komprimering. Til gengæld har især grossisterne behov for et hurtigt skift mellem de enkelte nævnte enheder, når forskellige kunder skal serviceres fra en plads, og ønsker derfor specialstyr uden andre indstillinger end den anvendte. I forbindelse med den stigende produktion af juletræer, er det naturligt at forsøge at slå flere arbejdsgange sammen og dermed opnå en rationaliseringsgevinst. Ved at slå netning og pakning sammen berøres træerne færre gange, og antallet af overkørsler i kulturerne mindskes.

3 Vi har ændret på opmonteringen af maskinen og på flere detaljer som bevirker, at maskinen kan sælges i moduler. - Efterspørgselen har vist sig meget lille. Det viser sig, at maskinens alsidighed er dens succes. Der er en svag efterspørgsel, men de økonomiske fordelene ved at fravælge muligheder er så små, at folk alligevel vælger hovedmodulerne, med mulighed for via ekstraudstyr at udbygge maskinen helt. Delmål 4) - at fremstille enkle special- pakkekasser, der hurtigt og let skiftes. Der er udviklet 3 enheder, a,b,c. a) Specialløsning til pakning af pyntegrønt. For at billiggøre maskinen, er den avancerede indstillelige kasse erstattet af en betydeligt simplere pakkekasse, der kun kan anvendes til pyntegrønt. Prototypen er solgt til Skov og Naturstyrelsen til fremstillingsprisen. 14 dage inde i sæsonen måtte de erkende, at valget var forkert. Man havde brug for den indstillelige kasse for, at udnytte maskinens potentiale på distriktet. Resultatet er at Skov og Naturstyrelsen ikke i fremtiden vil afvige fra den fleksible standardkasse. b) Specialkasse til pakning af CC - containere. Denne kasse er lavet i tæt samarbejde med Handelsgärtnerei Voss Gmbh i Neumünster. Voss har den almindeligt udstyrede maskine, men har behov for at skifte hurtigt mellem pakkeenhederne og ville gerne være fri for at anvende tid på indstillinger. Resultatet er en meget velfungerende kasse, der kan pakke både en og to CC - containere af gangen. Skift mellem Standard - grønt og juletræskassen til CC -kassen foregår hos Voss flere gange om dagen. - Projektet er en succes. Der har kun været få forespørgsler indtil nu, men de er interessante fordi de vedrører pakning af håndbundter og vil kunne medvirke til at øge afsætningen af grønt. Delmål 5) Specialisering af maskinen til pakning af EURO - paller.

4 Efter nærmere analyse viste det sig, at det mere drejede sig om pallernes håndtering, end om kassens indstilling dersom maskinens funktion som EURO - pallepakker skulle effektiviseres. Vi har i samarbejde med flere distrikter fremstillet rullebaner til både stationær drift på plads og til drift i kultur. - er mildt sagt imponerende. Fra at pakke 3-5 paller i timen stiger præstationerne med rullebanerne til 8-10 paller i timen. De maskiner der er specielt opbyggede til pakning af EURO - paller pakker ca. 4 paller i timen. Delmål 6) - at montere en netmaskine i frontliften på traktoren, der bærer pakkemaskinen. Træerne føres fra frontliften frem til pakkemaskinen bag traktoren med et bånd. Oprindeligt var det meningen, at på bygge en eksisterende nettemaskine i traktorens front og lade et transportbånd bringe træet om i pakkemaskinen bag traktoren. Efter at have prøvet at placere flere typer, blev det tydeligt at køretøjet ville blive alt for langt og at sammenbygningen ville få karakter af nybygning. Min interesse for at bruge noget eksisterende faldt således, samtidig med, at kundegruppen viste meget stor interesse for den mulige gevindst. Efter forarbejdet, inden vi begynder forsøg med tekniske løsninger, får jeg ideer til en helt ny konstruktion, der vil afkorte træets vandring gennem nettemaskinen. Denne konstruktion vil kunne patenteres og for ikke at komme i konflikt med PAF s formål og regler, vælger jeg at afbryde denne sidste del af projektet. Siden har jeg søgt beskyttelse på ideen og fået den. Den videre udvikling af maskinen har kostet ca. 3 mill. Resultatet er efter sæson 2003, at der er solgt 44 maskiner og at besparelsen for producenten ved samtidig netning og pakning ligger på 4 5 kr pr træ. Sikkerhed: Arbejdstilsynet har anmodet om, at der indbygges en ekstra sikkerhedsfunktion ved betjening af CompacT 1500 s pakkelåg. Delmål 7) - at efterkomme Arbejdstilsynets anmodning om ændring af betjeningsfunktionerne fra holdegreb til to - håndsbetjening. Som ventet ville en tohåndsbetjening blive særdeles kostbar - mindst 5000 kr - at påbygge og ikke mindst eftermontere på de solgte maskiner. Sideløbende med Tohåndsbetjeningen arbejdede vi

5 derfor med en mekanisk forskydelig spærring. Vi kom meget langt, men kunne ikke få den monteret, det ville ikke lykkes - indtil en af medarbejderne på Hem Maskinfabrik sagde: " Vi gør da bare lige sådan her!" - gik ind i fabrikken og kom tilbage med beslaget bukket på en specielt fjedrende, klemmende måde. Sådan! De enkle løsninger er oftest de sværeste at finde. Beslaget er eftersendt til alle købere, pris incl. forsendelse 500 kr. Faren for, at nogen kommer til skade ved brug af maskinen, er nu meget begrænset. Beslaget er en succes, der er ikke sket ulykker eller uheld med maskinen i 5 år - mig bekendt. Arbejdstilsynet kræver nu alligevel, at der laves en egentlig tohåndsbetjening. Jeg har lavet et eksemplar færdigt i efteråret 2001, men da jeg opfattede projektet som afsluttet, har jeg ikke lavet registrering af tidsforbrug eller materialer - og agter ikke at gøre det. Service: For at kunne betjene kunderne effektivt, levere maskinerne, igangsætte og demonstrere maskinerne er det nødvendigt, at en ny maskintrailer bygges, så den kan indregistreres. Det er muligt, nu da maskinen kan lægges ned, at adskille den dersom traileren samtidig udstyres med stop og bæreflader for de tunge maskindele. Herved kan maskinerne serviceres i marken - hos kunden - og behøver ikke at komme på værksted. Det er nødvendigt, at de to funktioner adskilles for at traileren kan sælges til flere maskinfabrikker, der har ytret ønske om, at anvende samme koncept til deres maskiner. Delmål 8) - at fremstille en maskintrailer til indregistrering, for levering af maskiner og som forsynet med aftageligt ekstraudstyr gør det muligt at adskille og reparere maskinerne. Montagen af maskinerne produceret på Egedal Maskinfabrik A/S var særdeles mangelfuld, og de faldt simpelthen fra hinanden alle som en. Egedal ønskede ikke at medvirke til afhjælpningen - påstod konstruktionsfejl - og trak sagen i langdrag. Traileren fik første prioritet, en prototype kørte længe på prøveplader, vi rettede til og byggede om med det resultat, at den blev for tung. Aunslev Maskinfabrik fremstillede 4 rammer, så vi i den pressede arbejdsmæssige situation havde flere at arbejde på. Under brugen har chassierne vist sig utilstrækkelige, de revner. Aunslev Maskinfabrik lukkede pludseligt. Hem Maskinfabrik - vor bedste samarbejdspartner - men også de dyreste, har endnu engang tegnet og beregnet og ændret efter vore forskrifter. Indregistreringen er et kapitel for sig, der er mange love og regler at leve op til.

6 Maskintraileren bygget til transport og til hydraulisk drift og adskillelse af maskinerne er nu indregistreret og standardtypegodkendt.. Der er solgt flere eksemplarer, ligesom vore kunder lejer både trailer og os til flytning af maskiner. I 2001 viste det sig, at vi også kunne samle nye maskiner på traileren med fordel. Vi er meget, meget glade for løsningen. I efteråret 2001 lavede jeg nogle ekstraudstyr - også uden for projektet -, der bevirker, at den nye Nettemaskine også kan transporteres på traileren. Forventninger: Forventningerne til projektet er blevet indfriet. Realisering af udviklingsarbejdets resultater: Vi har deltaget i Hagen - messen i Tyskland, på The Royal Show i England og på Langesømessen. Tak til PAF for tålmodigheden med projektets færdiggørelse, Venligst Claus Thomsen

Net-Let maskiner. Håndtragt Net-Let type Euro Net-Let type I Net-Let type II Net-Let type III. - Mobile og effektive maskiner til netning af juletræer

Net-Let maskiner. Håndtragt Net-Let type Euro Net-Let type I Net-Let type II Net-Let type III. - Mobile og effektive maskiner til netning af juletræer Net-Let maskiner Håndtragt Net-Let type Euro Net-Let type I Net-Let type II Net-Let type III - Mobile og effektive maskiner til netning af juletræer Side 2: Net-Let type Euro Side 3: Net-Let type I Side

Læs mere

Sæson 2013 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt

Sæson 2013 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Sæson 2013 evaluering og analyser Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Juletræer 2013 - afvikling og reklamationer Forsigtig opstart af indkøb grundet konkurs (Praktiker) og leverandørskift

Læs mere

ErgoPack Deutschland GmbH, Telefon: +49 (0)9072-702 83-0, Fax: +49 (0)9072-702 83-29 info@ergopack.de, www.ergopack.de

ErgoPack Deutschland GmbH, Telefon: +49 (0)9072-702 83-0, Fax: +49 (0)9072-702 83-29 info@ergopack.de, www.ergopack.de Kør ErgoPack en hen foran pallen, Kædelansen fører omsnøringsbåndet under pallen ErgoPack-systemet Med ErgoPack træffer du altid det rigtige valg: Om pallen er stor, lille, bred eller høj omsnører ErgoPack

Læs mere

Q-TRANSPORTMATERIEL A/S

Q-TRANSPORTMATERIEL A/S Q-TRANSPORTMATERIEL A/S Vejen til fremtiden går over intern materialehåndtering og logistik En totalleverandør, der kender din produktionsproces og dine problemstillinger og derfor kan diskutere løsninger

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser Væg racks Micro racks Gulv racks PC Væg racks PC Gulv racks Server racks AM-Rack Din foretrukne leverandør af 10 og 19 tommer racks

Læs mere

Mejerisektoren - ost

Mejerisektoren - ost Working Class Food Automatiserer arbejdsprocesser til: Mejerisektoren - ost Effektiv og fleksibel: - Håndtering i højhygiejne zoner - Pakning - Mixpakning - Palletering Håndtering i højhygiejne zoner Skånsomt

Læs mere

Hydrauliske bådløftevogne og mobile bådstativer

Hydrauliske bådløftevogne og mobile bådstativer Hydrauliske bådløftevogne og mobile bådstativer 3 Nyhed 201 NYHED 2013 Hydraulisk Bådløftevogn Lille, hurtig, kraftig og stabil løftevogn. Enkel og sikker bådhåndtering op til 8 tons NYHED!!! Lille, hurtig

Læs mere

ErgoPack. den rigtige omsnøringsløsning

ErgoPack. den rigtige omsnøringsløsning ErgoPack den rigtige omsnøringsløsning Kør ErgoPack en hen foran pal-len, kædelansen fører omsnøringsbåndet under pallen ErgoPack-systemet Med ErgoPack træffer du altid det rigtige valg: Om pallen er stor,

Læs mere

Growth from Knowledge

Growth from Knowledge Growth from Knowledge Evaluering af Produktionsafgiftsfonden for Juletræer og Pyntegrønt En kvantitativ undersøgelse blandt juletræs- og pyntegrøntproducenter gennemført for Skov- og Naturstyrelsen Job

Læs mere

Mejerisektoren - Mælk

Mejerisektoren - Mælk Working Class Food Metal Automatiserer arbejdsprocesser til: Mejerisektoren - Mælk Effektiv og fleksibel: - Pakning - Bila Milk Packer - Palletering Pakning Effektivt Ensartet Fjerner EGA Pakning af mælk

Læs mere

Ubro SystemPac A/S, telefon:

Ubro SystemPac A/S, telefon: ErgoPack den rigtige omsnøringsløsning Kør ErgoPack en hen foran pal-len, kædelansen fører omsnøringsbåndet under pallen ErgoPack-systemet Med ErgoPack træffer du altid det rigtige valg: Om pallen er stor,

Læs mere

Arbejdsmiljøklagenævnet har i februar måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel

Arbejdsmiljøklagenævnet har i februar måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel Nyhedsbrev nr. 02/ 2011 Arbejdsmiljøklagenævnet har i februar måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. Afgørelserne vil kunne læses i deres helhed i Retsinformation, og afgørelserne

Læs mere

Lavmands Hydraulic Lifting System

Lavmands Hydraulic Lifting System Kærup Parkvej 13 4100 Ringsted >Project Proposal for Dennis Busses >17.02.2010 Lavmands Hydraulic Lifting System Patent Pending Per Lavmand 1 kort er en af Danmarks førende virksomheder indenfor emissionsteknologi,

Læs mere

TRIUMF brændemaskiner i 80 år Fordel: Altid kyndige folk og reservedele til din rådighed

TRIUMF brændemaskiner i 80 år Fordel: Altid kyndige folk og reservedele til din rådighed TRIUMF brændemaskiner i 80 år Fordel: Altid kyndige folk og reservedele til din rådighed TRIUMF Rullebordssav model A og B Klassikeren fra Randløv Stadigvæk en populær sav i den kendte kvalitet. Med rullebord,

Læs mere

Sorterenheder fra RH-Kombi-serien. Sorter skånsomt høst succes!

Sorterenheder fra RH-Kombi-serien. Sorter skånsomt høst succes! Sorterenheder fra RH-Kombi-serien Sorter skånsomt høst succes! Optimal udnyttelse: Grimmes indlagringsteknik Mange innovative ideer og tekniske detaljeløsninger fremhæver Grimmes indlagringsteknik. Uanset

Læs mere

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 1 Montage- og betjeningsvejledning til kopelevatorer Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger... 2 Udførelse og anvendelsesformål... 3 Sikkerhedshenvisninger...

Læs mere

NEW HOLLAND 7OOTL 73OTL 74OTL 75OTL 76OTL 77OTL

NEW HOLLAND 7OOTL 73OTL 74OTL 75OTL 76OTL 77OTL NEW HOLLAND 7OOTL 73OTL 74OTL 75OTL 76OTL 77OTL 2 3 NEW HOLLAND LÆSSERE TIL NEW HOLLAND TRAKTORER SPECIALDESIGNET FOR PERFEKT TILPASNING Med afsæt i kundernes ønsker og behov, er 700TL læsserserien specialudviklet

Læs mere

Afsluttende rapport. Landbrugsmaskiner/-udstyr Salatvogn til satellitdyrkning

Afsluttende rapport. Landbrugsmaskiner/-udstyr Salatvogn til satellitdyrkning Afsluttende rapport Landbrugsmaskiner/-udstyr Salatvogn til satellitdyrkning Et projekt med tilskud fra puljen for græsrodsforskning inden for økologisk jordbrug J.nr. 93S-2462-Å02-01123 Projektperioden:

Læs mere

LØFTEVOGNE - MULIGHEDER & EFFEKTIVITET

LØFTEVOGNE - MULIGHEDER & EFFEKTIVITET LØFTEVOGNE - MULIGHEDER & EFFEKTIVITET VI EFFEKTIVISERER ARBEJDSPROCESSER MED INTELLIGENTE LØFTE- OG TRANSPORTLØSNINGER 0M HOVMAND ( KUNDER ) Vores udstyr, mobile batteridrevne løfteenheder - vi kalder

Læs mere

Sæson 2014 Evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt

Sæson 2014 Evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Sæson 2014 Evaluering og analyser Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Juletræer 2014 - opstart Efterspørgsel efter standard-træer til kæderne forløb normalt kvalitet/sortering kontra

Læs mere

Midt i Thy, og helt i front med service og teknik

Midt i Thy, og helt i front med service og teknik Midt i Thy, og helt i front med service og teknik GRØNKJÆR s Maskinværksted holder til i Hurup Thy, hvor der er højt til loftet og plads til udvikling. Der er ikke langt til gode veje, og færgeforbindelserne

Læs mere

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 30 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedkontoret på 2.000 m² ligger i Brøndby, hvor vi har lager,

Læs mere

Danmarks største reservedelslager. Reparation fra dag til dag! Bredt tilbehørsprogram!

Danmarks største reservedelslager. Reparation fra dag til dag! Bredt tilbehørsprogram! Danmarks største reservedelslager. Reparation fra dag til dag! Bredt tilbehørsprogram! Side 1 J.D. Diamantværktøj A/S er én af Danmarks største leverandører af professionelle diamantkerneboremaskiner med

Læs mere

PanPac Engineering a/s

PanPac Engineering a/s PanPac Engineering a/s Robotpalletering Sækkefyldning Folievikling Robot palletering Hurtig og pålidelig palletering Få en hurtig, flot og pålidelig palletering PanPac er den bedste på markedet til at

Læs mere

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde.

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke og alle bålstederne forsynes med brænde. Morgenoptænding på Eghjorten Huset på Ehj Eghjorten

Læs mere

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg.

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. cylindre profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. Hydraflex A/S er en del af Hydraulic Group og har blandt andet herigennem

Læs mere

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp Produktion i Danmark Robotter i global kamp Titel: Robotter i global kamp Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme Gregersensvej 1 2630 Taastrup August 2015 Forfattere: Stig Yding

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

TRAKTORVIDEO SIKKERHED & EFFEKTIVITET. Udviklet til landbruget. Nye og bedre produkter. Nyhed: Trådløst kamera sæt KAMERA SYSTEMER & TILBEHØR

TRAKTORVIDEO SIKKERHED & EFFEKTIVITET. Udviklet til landbruget. Nye og bedre produkter. Nyhed: Trådløst kamera sæt KAMERA SYSTEMER & TILBEHØR TRAKTORVIDEO KAMERA SYSTEMER & TILBEHØR Udviklet til landbruget Nye og bedre produkter Nyhed: Trådløst kamera sæt SIKKERHED & EFFEKTIVITET Vogne Sprøjter Mejetærskere Plantemaskiner Kartoffeloptagere Traktorer

Læs mere

Translyft LØFTEBORDE

Translyft LØFTEBORDE Translyft LØFTEBORDE Enkeltsaks/Dobbeltsaks Enkeltsaks Dobbelt vertikal Dobbelt horisontal En praktisk indrettet arbejdsplads sparer meget tid og betyder en stor lettelse for den enkelte medarbejder hver

Læs mere

Forlængelsesbånd. SC-/TC-Serien. Skånsom opbevaring høst succes!

Forlængelsesbånd. SC-/TC-Serien. Skånsom opbevaring høst succes! Forlængelsesbånd fra SC-/TC-Serien Skånsom opbevaring høst succes! Større udbytte: Grimme indlagringsteknikken! Innovative ideer og et stort antal på høj ydelseskraft, robusthed samt tekniske nyheder udmærker

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. we know how AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 35 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedafdelingen på 2.000 m² ligger i Brøndby,

Læs mere

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v.

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v. BA. ØKONOMI-STUDERENDE Sommereksamen 2016 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010083 International Handelsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle (Den anførte vægtning af opgaverne er vejledende). Baggrund

Læs mere

6 helt nye modeller til lystfiskeri og fritid

6 helt nye modeller til lystfiskeri og fritid prisrigtig, funktionel og stærk Prisliste 2016 - en hyldest til de danske øer 6 helt nye modeller til lystfiskeri og fritid www.mercurymarine.dk 2016 NYHED Bjørnø 405 Bjørnø 405 er en utroligt stabil og

Læs mere

hvad TUR konference 2017 hvor Hotel Kolding Fjord hvornår 21 August 2017 hvem Nicolai Bonde og Per Thomsen hvorfor

hvad TUR konference 2017 hvor Hotel Kolding Fjord hvornår 21 August 2017 hvem Nicolai Bonde og Per Thomsen hvorfor hvad hvor hvornår hvem hvorfor TUR konference 2017 Hotel Kolding Fjord 21 August 2017 Nicolai Bonde og Per Thomsen Information omkring sikkerhed og udstyr til gaffeltrucks Om os Hvem er vi Salg og Service

Læs mere

El-drevne pallemagasiner, der kan leveres til alle palletyper

El-drevne pallemagasiner, der kan leveres til alle palletyper El-drevne pallemagasiner, der kan leveres til alle palletyper Skån dine medarbejdere for tunge løft Med et pallemagasin spares medarbejderne for mange tunge løft i dagligdagen; tunge løft, der kan ende

Læs mere

Dansk Juletræsdyrkerforening

Dansk Juletræsdyrkerforening Sæson 2007 Opstart af sæson ok positiv stemning Prisstigninger men hvor meget? Stor efterspørgsel efter billigtræer ved start Stor efterspørgel efter ON senere Forøgelse af udbytte % og stigende priser

Læs mere

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS NEW HOLLAND BB9O9O PLUS 2 3 UOVERTRUFFEN KAPACITET MED MINIMAL ANSTRENGELSE FOR FØREREN GIGANTISK UOVERTRUFFEN PRÆSTATION Den største model i den fremragende New Holland BB9000 storballepresserserie er

Læs mere

HMF Handy-kraner Højbjerg Maskinfabrik A/S Oddervej 200 DK-8270 Højbjerg Tel.: +45 8627 0800 Fax: +45 8627 0744 info@hmf.dk www.hmf.

HMF Handy-kraner Højbjerg Maskinfabrik A/S Oddervej 200 DK-8270 Højbjerg Tel.: +45 8627 0800 Fax: +45 8627 0744 info@hmf.dk www.hmf. HMF Handy-kraner HMF Handy-kraner Handy-serien er en række kraner i 0,5 tm - 3 tm klassen beregnet til mindre 2-akslede lastbiler med en totalvægt mellem 2,8-4,5 t. Kranerne er designet til fleksibel og

Læs mere

Er der stadig behov for brugeruddannelse?

Er der stadig behov for brugeruddannelse? Er der stadig behov for brugeruddannelse? Bjarne Herskin, teach to teach, 2013 ER DET NØDVENDIGT MED BRUGERUDDANNELSE ANNO 2013? Er det virkelig stadig relevant at afholde it-brugerkurser. Er vi ikke nået

Læs mere

Din foretrukne samarbejdspartner til foder - og græsudstyr

Din foretrukne samarbejdspartner til foder - og græsudstyr Din foretrukne samarbejdspartner til foder - og græsudstyr Siloking Kverneland DUO sætter nye stand Mindre slitage - SILONOX monteret på de mest udsatte steder, giver ekstrem lang levetid Mere komfort

Læs mere

Q Transport sørger også for at tage hånd om fornødne eksportdokumenter samt pakkelister.

Q Transport sørger også for at tage hånd om fornødne eksportdokumenter samt pakkelister. Q TRANSPORT Luftfragt Transport Søfragt Domicil flytning Kontor flytning Intern flytning Transport Flytning Logistic Lagerhotel Pak & Pluk Handling Distribution Fjernlager Arkiv opbevaring Container Oversøiske

Læs mere

LT automatiske og semiautomatiske limpåføringsmaskiner til bl.a. vinduer og døre.

LT automatiske og semiautomatiske limpåføringsmaskiner til bl.a. vinduer og døre. LT automatiske og semiautomatiske limpåføringsmaskiner til bl.a. vinduer og døre. Juni 2013 Automatiske og halvautomatisk limmaskiner til tap limning f.eks. til dørindfatninger og vinduer - med et eller

Læs mere

Status Rapport AF Paw Holm 3P OWT Operation without touching

Status Rapport AF Paw Holm 3P OWT Operation without touching Status Rapport AF 3P OWT Operation without touching 1 Smitte gennem indirekte kontakt Det er et kendt fænomen at man kan blive smitte med div. sygdomme hvis man ikke holder en god håndhygiejne, det offentlige

Læs mere

DL-45/50/55/60/80 A/B

DL-45/50/55/60/80 A/B CpLy ApS www.cply.dk Brugermanual DL-45/50/55/60/80 A/B Opdateret Vinter 2015 Kære kunde Tak fordi du har valgt at handle hos CpLy ApS. Venligst læs og forstå brugervejledningen før brug, hvis der er noget

Læs mere

2level 2600 Kommentarer fra brugerne

2level 2600 Kommentarer fra brugerne 2level 2600 Kommentarer fra brugerne Leveret december 2009 2level2600 plovpakker til Ole Nielsen Fårevejle 2Level forebygger tørre knolde og klumper Takket være frontpakkeren 2Level 2600 kan pløjning og

Læs mere

Kontakt Linddanas salgsafdeling

Kontakt Linddanas salgsafdeling TP FLISHUGGERE PRISLISTE GÆLDENDE FRA 01.01.2016 På de følgende sider finder du priser på TP Flishuggere samt TP CHIP TRAILER. Prislisten er opdelt i 3 afsnit: - PTO flishuggere, dvs. modeller til traktor,

Læs mere

Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering)

Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering) Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering) Af Lars Zobbe Mortensen Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Hvorfor bedst practice processer (f.eks. ITIL)?... 3 2 Beslutning om forandring...

Læs mere

Pladsoptimering i transportmidler

Pladsoptimering i transportmidler Pladsoptimering i transportmidler Søren Boas, PostNord Side 1 PostNord et ungt firma med en lang historie PostNord AB blev skabt gennem sammenlægningen af Post Danmark og Posten i 2009. PostNord har en

Læs mere

MERE ORDEN BEDRE ARBEJDSMILJØ ØGET INDTJENING

MERE ORDEN BEDRE ARBEJDSMILJØ ØGET INDTJENING MERE ORDEN BEDRE ARBEJDSMILJØ ØGET INDTJENING Effektivt palleflow - ingen manuel håndtering af paller Dit udbytte med PALOMAT Orden og pladsbesparelse Optimeret palleflow Forbedret arbejdsmiljø Reducerede

Læs mere

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser Væg racks Micro racks Gulv racks PC Væg racks PC Gulv racks Server racks Udnyt AM-Rack vores Din foretrukne erfaring leverandør til

Læs mere

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU Transport udover alle grænser Den stærkt stigende internationale samhandel skærper kravene til godssikring. Kravene til virksomhederne øges. Det handler om at undgå dyre transportskader, vel at mærke på

Læs mere

OPSTILLINGS- OG BRUGSANVISNING TIL ZARGES PLATFORMSTIGE

OPSTILLINGS- OG BRUGSANVISNING TIL ZARGES PLATFORMSTIGE OPSTILLINGS- OG BRUGSANVISNING TIL ZARGES PLATFORMSTIGE PLATFORMSTIGER 49645-49664 Indholdsfortegnelse 1. Generelt...2 1.1 Indledning...2 1.2 Producent...3 1.3 Typegodkendelse...3 1.4 Garanti...3 1.5 Udgivelsesdato...4

Læs mere

Dansk økonomi på slingrekurs

Dansk økonomi på slingrekurs Dansk økonomi på slingrekurs Af Steen Bocian, cheføkonom, Danske Bank I løbet af det sidste halve år er der kommet mange forskellige udlægninger af, hvordan den danske økonomi rent faktisk har det. Vi

Læs mere

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden?

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden? Bisca A/S Nordens største kiks og kagefabrik Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden? Er fokus på funktioner altid det samme imellem leverandør og kunde? Hvordan

Læs mere

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Bank Att.: Esbjerg September 8, 1999 Det er på tide at give dig en opdateret status. Vi

Læs mere

AALBORG UNIVERSITET SKRIFTLIG EKSAMEN I ERHVERVSØKONOMI 2. JUNI 1997

AALBORG UNIVERSITET SKRIFTLIG EKSAMEN I ERHVERVSØKONOMI 2. JUNI 1997 AALBORG UNIVERSITET HD-STUDIERNE SKRIFTLIG EKSAMEN I ERHVERVSØKONOMI 2. JUNI 1997 Opgaverne vurderes med følgende vægte: Opgave l: 50% Opgave 2: 25% Opgave 3: 25% 100% /06 1 Virksomheden Tapokys AJS producerer

Læs mere

Lov om arbejdsmiljø... 1 Sag nr. 1... 1. Påbud om at håndtere skotøjsæsker sikkerheds- og sundhedsmæssigt

Lov om arbejdsmiljø... 1 Sag nr. 1... 1. Påbud om at håndtere skotøjsæsker sikkerheds- og sundhedsmæssigt Nyhedsbrev nr. 11/2011 Arbejdsmiljøklagenævnet har i december måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. rne vil kunne læses i deres helhed i Retsinformation, og afgørelserne

Læs mere

ndividuelle jeans i standardiserede størrelser

ndividuelle jeans i standardiserede størrelser Artikel Af Anja Bisgaard Gaede My Star Denim & Uniqsize ndividuelle jeans i standardiserede størrelser Den tidligere ejer af Merrytime Claus Rusberg har knækket koden til, hvordan butikker kan servere

Læs mere

Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120

Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120 Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120 1 Montage- og betjenings vejledning til kopelevatorer Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger... 2 Udførelse og anvendelsesformål... 3 Sikkerhedshenvisninger...

Læs mere

Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk

Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for

Læs mere

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic ... Teknologi i bevægelse! Det hydrauliske ventil blok system MCV kendetegnes ved sit kompakte modulopbyggede system, samt central oliefordeling. MCV kan udvides med op til 4 hydrauliske

Læs mere

BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE. www.prowood.dk

BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE. www.prowood.dk www.prowood.dk BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE Specialprodukter i træ Pro-Wood producerer alle former for specialprodukter i træ efter kundens idé og behov. Vi fremstiller for eksempel nye

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

Maskinafskærmning. Garage- og kælderrumssektioner, modulhegn m.v. Strækmetalmåtter. Øget sikkerhed på arbejdspladsen. Sikkerhedprodukter af strækmetal

Maskinafskærmning. Garage- og kælderrumssektioner, modulhegn m.v. Strækmetalmåtter. Øget sikkerhed på arbejdspladsen. Sikkerhedprodukter af strækmetal Maskinafskærmning Øget sikkerhed på arbejdspladsen Garage- og kælderrumssektioner, modulhegn m.v. Sikkerhedprodukter af strækmetal Strækmetalmåtter Maskinafskærmning Afskærmning af maskiner og beskyttelse

Læs mere

HÅNDTERING AF RULLER VI EFFEKTIVISERER ARBEJDSPROCESSER MED INTELLIGENTE LØFTE- OG TRANSPORTLØSNINGER

HÅNDTERING AF RULLER VI EFFEKTIVISERER ARBEJDSPROCESSER MED INTELLIGENTE LØFTE- OG TRANSPORTLØSNINGER HÅNDTERING AF RULLER VI EFFEKTIVISERER ARBEJDSPROCESSER MED INTELLIGENTE LØFTE- OG TRANSPORTLØSNINGER STOR ELLER LILLE, KORT ELLER LANG, HØJ ELLER LAV Hovmands løsninger til løft og håndtering af ruller.

Læs mere

Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør

Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør www.socosystem.com Pallesikring Strækfilmmaskiner PW-1000 Halvautomatisk strækfilmmaskine Til film med og uden indbygget forstræk. Indholdsfortegnelse

Læs mere

RC-750 en sikker investering

RC-750 en sikker investering RC-750 RC-750 en sikker investering Undgå ryg og hofteskader Sikker arbejdsmiljø = mindre sygefravær Kapacitet = 3,7 mand med buskrydder Skrænter optil 50 Regnvandsbassinger Under fjernvarmerør Svært tilgængelige

Læs mere

Alt på ét sted Nem håndtering og sikker opbevaring af borgernes farlige og miljøfarlige affald. aasum miljø. Miljø opsamlingsstation

Alt på ét sted Nem håndtering og sikker opbevaring af borgernes farlige og miljøfarlige affald. aasum miljø. Miljø opsamlingsstation Miljø opsamlingsstation Alt på ét sted Nem håndtering og sikker opbevaring af borgernes farlige og miljøfarlige affald. station er udviklet og produceret med udgangspunkt i en mangeårig erfaring med at

Læs mere

150/MICRO 300/GS 250/AIR MO.SP MODUL

150/MICRO 300/GS 250/AIR MO.SP MODUL R DK 150/MICRO 300/GS 250/AIR MO.SP MODUL 150/MICRO FLADDER 150/MICRO er en letvægts, luftdreven håndmaskine. Med sin lave vægt og små dimensioner kan FLADDER 150/MICRO komme ind i de fleste hjørner, vinkler

Læs mere

SIKRING AF CO 2 -BRANDSLUKNINGS- ANLÆG

SIKRING AF CO 2 -BRANDSLUKNINGS- ANLÆG SIKRING AF CO 2 -BRANDSLUKNINGS- ANLÆG VEJLEDNING Arbejdsmiljø i Jern- og metalindustrien Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postbox 7777 1790 København V Telefon: 7023 1543 Telefax: 7023 1540 E-mail:

Læs mere

MERE ORDEN BEDRE ARBEJDSMILJØ ØGET INDTJENING

MERE ORDEN BEDRE ARBEJDSMILJØ ØGET INDTJENING MERE ORDEN BEDRE ARBEJDSMILJØ ØGET INDTJENING Effektivt palleflow - ingen manuel håndtering af paller Dit udbytte med PALOMAT Orden og pladsbesparelse Optimeret palleflow Forbedret arbejdsmiljø Reducerede

Læs mere

Der findes derudover andre typer hvor både klinge og emne fremføres automatisk. Disse typer er ikke omfattet af denne vejledning

Der findes derudover andre typer hvor både klinge og emne fremføres automatisk. Disse typer er ikke omfattet af denne vejledning Tekniske Kapsave med hjælpemidler én klinge Indledning En Kapsav er en rundsav, der med hånden eller mekanisk føres på tværs af bordet mod emnet. Den kaldes ofte en afkorter. Der findes flere typer kapsave,

Læs mere

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X Translyft SUPERLAV løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X NYHED Ekstra løftehøjde Med de nyudviklede superlave TUB 1000 X og TCB 1000 X har Translyft sat ny standard for løftehøjden på de superlave

Læs mere

Hvad skal De vælge? Protema

Hvad skal De vælge? Protema Protema Protema Hvad skal De vælge? Protema løftevogne har i mange år været solgt til mange forskellige brancher, i store dele af verden. Vi har mødt de fleste håndterings problemer og kan derfor sætte

Læs mere

Tilbehør og ekstraudstyr til TP Flishuggere. designed. manufac tur ed. denmar k. Reliable Chipping

Tilbehør og ekstraudstyr til TP Flishuggere. designed. manufac tur ed. denmar k. Reliable Chipping Tilbehør og ekstraudstyr til TP Flishuggere designed manufac tur ed denmar k Reliable Chipping Skræddersy din TP Flishugger til opgaven Linddana gør alt for at sikre dig et optimalt udbytte af din TP Flishugger.

Læs mere

Vi gør det lettere for vore kunder

Vi gør det lettere for vore kunder Vi gør det lettere for vore kunder Gammeldags værdier i moderne indpakning Skanroll er stiftet i 1984 og er en ordreproducerende virksomhed. Vi udvikler, projekterer, tegner og producerer avancerede transport-

Læs mere

Hiab Multilift XR Light serie af kroghejs

Hiab Multilift XR Light serie af kroghejs Hiab Multilift XR Light serie af kroghejs Produktbrochure Hiab Multilift XR giver dig en fremragende præstation Maksimer din alsidighed Når der monteres et Hiab Multilift XR Light kroghejs på en lastbil

Læs mere

SLAGLEKLIPPER USM SMK. ??? Einblasdämmung: SMT Die wirtschaftliche Lösung USM 13 USM 18 SMK 15 ?????? ??? ???? ?????

SLAGLEKLIPPER USM SMK. ??? Einblasdämmung: SMT Die wirtschaftliche Lösung USM 13 USM 18 SMK 15 ?????? ??? ???? ????? SLAGLEKLIPPER USM??? Einblasdämmung: SMT Die wirtschaftliche Lösung?????? SMK???????????? USM 18 SMK 15 Slagleklipper / 13 / 15 / 18 / 21 / 26 Slagleklipperen USM bagmonteres på trepunksophæng og klipper

Læs mere

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Modulopbyggede GENERATORANLÆG - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736 4111 Fax (+45) 9736 4013 info@kva-diesel.dk www.kva-diesel.dk Diesel generatoranlæg

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14 konflikthåndtering Velkommen! _1_Dias side 1/14 Formålet med mødet At lære om konflikter At få nogle redskaber til at håndtere konflikter At prøve at bruge redskaberne til at håndtere nogle forskellige

Læs mere

Mere end et almindeligt gardin. Sunrolls ApS Hammergårdsvej 20 8983 Gjerlev Tel 70 22 98 22 Email info@sunrolls.dk

Mere end et almindeligt gardin. Sunrolls ApS Hammergårdsvej 20 8983 Gjerlev Tel 70 22 98 22 Email info@sunrolls.dk Mere end et almindeligt gardin Sunrolls ApS Hammergårdsvej 20 8983 Gjerlev Tel 70 22 98 22 Email info@sunrolls.dk Fremtidens rullegardin Funktionelle og moderne gardiner Fremtidens rullegardin, som udover

Læs mere

Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13.

Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13. Bimøde hos Knud Hvam, Aulumgård Lørdag d. 30. september 2006 kl. 13. Omkring 30 biavlere var mødt frem til SDE s indtil videre sidste møde i 2006, og de fik en spændende tur gennem virksomheden hos Knud

Læs mere

We think productivity

We think productivity We think productivity Q-System Den eneste større fabrikant af automationsløsninger i norden. I det seneste årti har markedet for produktion af interne transportløsninger ændret sig markant. Konkurrencen

Læs mere

Målerskab, type IM-s (for måler med stikben) Målerskab, type IM-l. (for måler med ledningstilslutning) Vejledning til

Målerskab, type IM-s (for måler med stikben) Målerskab, type IM-l. (for måler med ledningstilslutning) Vejledning til Vejledning til Målerskab, type IM-s (for måler med stikben) og Målerskab, type IM-l (for måler med ledningstilslutning) Type IM-s for målertilslutning med stikben, max 63A, 169 A1010 Type IM-I for målertilslutning

Læs mere

Temadag om outsourcing

Temadag om outsourcing Temadag om outsourcing Outsourcing - brug af underleverandører Min baggrund for at tale om emnet er: Inspektion af udstyr fra leverandører som både har outsourcet produktioner og bruger underleverandører.

Læs mere

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven.

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Bilag 3 og 4 vedr. gennemførelse af effektiviserings og digitaliseringsopgaven 2012 til og med Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Dette bilag indeholder

Læs mere

Manglende tilbud om vederlagsfri afhjælpning af mangler

Manglende tilbud om vederlagsfri afhjælpning af mangler Manglende tilbud om vederlagsfri afhjælpning af mangler Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af en computer, fordi den erhvervsdrivende ikke havde tilbudt vederlagsfri afhjælpning af mangler

Læs mere

FØLG MED MIG! SERVICE GUIDE SERVICESIMONHJÆLPER :)

FØLG MED MIG! SERVICE GUIDE SERVICESIMONHJÆLPER :) FØLG MED MIG! SIMONHJÆLPER :) TORBENHØYERSIGER :) ER PÅ MISSION SÆT I GANG VI VIL VÆRE BEDST Det er vildt imponerende at se og høre de eksempler på god service, der kommer frem i dette hæfte. Idérigdommen

Læs mere

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21.

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. februar 2006) Samrådsspørgsmål: Hvad kan ministeren oplyse omkring afviklingen af Skinnesvejseanlægget,

Læs mere

GYRO. Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning. Til træ, metal og kunststof. Oscillerende slibeteknik

GYRO. Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning. Til træ, metal og kunststof. Oscillerende slibeteknik R GYRO Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning Oscillerende slibeteknik Til træ, metal og kunststof - et stærkt og effektivt maskinkoncept..! Et karakteristisk kendetegn

Læs mere

Bugserede eksaktsnittere

Bugserede eksaktsnittere Bugserede eksaktsnittere FCT 960 FCT 1060 FCT 1360 FCT 1460 Eksaktsnitning Hvorfor eksaktsnitte? Græssaften og eventuelle additiver bliver fordelt jævnt på alle overfladerne. Ensileringsprocessen starter

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Proces. Ideudvikling. »Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider«

GRAFISK DESIGN. Proces. Ideudvikling. »Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider« P f t r o o i l o 1 H GRAFISK DESIGN»Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider«proces For at udvikle annoncen måtte jeg først klarlægge, hvad der

Læs mere

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post Pakkepostkasser til dig der handler på nettet Vi passer godt på din post 1 En historie om dig... Pakkepostkassen er noget af det første, dine gæster, naboer og forbipasserende ser ved din bolig. Med sin

Læs mere

Compact. forskellige varianter.

Compact. forskellige varianter. Compact 320 & 420 Compact Twiga 320 og 420, en kompakt rabat- og hegnsklipper, beregnet til mindre traktorer. Twigaen kan bruges overalt i den kommunale og private sektor; parker, sportspladser, cykelstier,

Læs mere

TRAKTORVIDEO KAMERA SYSTEMER & TILBEHØR

TRAKTORVIDEO KAMERA SYSTEMER & TILBEHØR TRAKTORVIDEO KAMERA SYSTEMER & TILBEHØR Udviklet Til Hårdt Brug Nye og bedre produkter Alle skærme er robuste & vandtætte SIKKERHED & EFFEKTIVITET Minigravere Rendegravere Frontlæssere Gummihjulslæssere

Læs mere

Få en serviceaftale, der følger din nye Mercedes i årevis.

Få en serviceaftale, der følger din nye Mercedes i årevis. Få en serviceaftale, der følger din nye Mercedes i årevis. God service skal man ikke lede længe efter! Tillykke med din nye Mercedes-Benz. I dette øjeblik tænker du næppe meget over fremtidige serviceeftersyn

Læs mere