En FAT BOY renoveres..

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En FAT BOY renoveres.."

Transkript

1 En FAT BOY renoveres.. Spanien (Valencia) September 2008 September 2007 gik HDCF turen til Faker See med regn, sol, sne og alt hvad der ellers ikke skal være på en sådan tur (det skal dog ikke holde fra at snuppe turen igen 2008, så den er bestilt). Herefter gik turen til Zürich hvor vi (Tommy & Gitte) parkerede vores HD er i kælderen hos Hilton Air Port Hotel og vi tog turen til Montreal (Canada) i en uges tid med lidt arbejde i tasken og så ellers lidt oplevelser i de Canadiske skove på ATV er. Tilbage i Zürich efter en uge, og turen gik videre sydover langs den Spanske østkyst ned til Valencia hvor vi kørte ind over bjergene, ned til Malaga hvor det så gik mod vest til La Cala (Fuengirola) hvor Hr og Fru Jensen ventede på os. Efter en uge der blev HD erne sendt hjem med lastvogn (Søren & Jens) og de endte hjemme på værkstedet igen lidt støvede og trængte til en ordentlig gennemgang. Her starter så hele balladen med min Fatboy. Utæt forgaffel Der var konstant lidt oliespild fra begge forgaffel ben og så er det vel naturligt nok at skifte pakninger over vinteren, så det blev budgettet lagt efter. En lørdag i december besluttede jeg så at adskille forgaflen for at skifte disse pakninger, som jeg havde indkøbt på en tur til USA.

2 Men der var jo skidt og olie alle vegne, så inden lørdagen var omme var en del mere adskilt og jeg kunne nu komme længere ind og få vasket det hele af inden det skulle samles igen. Flere bolte sad fast, og for resten var der to stenslag i bæltet, så hvorfor ikke selv skifte dette når jeg nu var i gang, og som tænkt så gjort. Søndag aften lignede det absolut ikke min gode gamle Harley, og en lang liste af stumper lå på bordet, så jeg måtte nok se i øjnene at dette tog lidt længere tid en først antaget og at der var langt flere steder den var utæt og ledninger var ikke helt fine alle steder ligesom lejer og pakninger i begge hjul, kronrør og bagsvinger heller ikke så for godt ud. Der havde faktisk altid være lidt oliespild fra toppen af bagerste cylinder, men mon ikke jeg kunne leve med det eller måske det var nok blot at skifte pakningerne ved topdæksel ned til ventilerne. Samlede mine lange lister over udestående og kørte ud til Macho Custom (Bjørn) og skulle have bestilt nogle stumper, og fortalte lidt om hvad jeg havde gang i - det skulle jeg aldrig have gjort. Du kan sku da ikke lave så meget og ikke også male dit stel HVAD, nej fandme nej det kan stadig vaskes og poleres, og de småskrammer kan repareres tænk hvad det nu vil koste og ikke mindst omfanget af at renovere hele svineriet no way..ikke tid, og har også et arbejde der skal passes, og da det for ca 220 dage om året foregår i udlandet så ingen grund til at tænke videre over det. Hvad skete der kunne ikke sove om natten og kontaktede Macho Custom dagen. Hvis jeg nu skruede alt af, undtagen motor og gearkasse, kunne de så tage disse to dele ud og lige skifte toppakninger så jeg ikke havde det oliespild mere og så måske lige hjælpe med et par andre ting mens jeg var ude at rejse. Det var en deal de skulle lave det jeg ville have lavet og jeg havde selv nogle af stumperne fra henholdsvis ture til USA samt dæk etc. købt hos Aagesen Motorcykler så jeg havde rodet mig ud i lidt indkøb her og der mere grundet netværk og det faktum at min kone (Gitte Aagesen) jo kunne levere nogle dele som et velfortjent sponsorat til et budget der nu var overskredet med flere hundrede procent. Jeg skruede alt det af jeg kunne, herunder hele primærsiden så jeg kunne få det bæltet af med stenslagene, men hold da helt k hvor det gav problemer og dette lige op til Nytårsaften hvor naboen skulle komme på besøg selvfølgelig også Harley kørere.

3 Jeg kunne ganske enkelt ikke få møtrikken af på krumtappen indrømmer blankt jeg ikke havde den rigtige top, men lånte lidt hist og her der dog heller ikke passede 100%. Men man er vel gammel klejnsmed, så over på CBI / Firexpress værkstedet og hente de store rørtænger, men det hjalp heller ikke så jeg var nødt til at efterlade det hele uden at det var skilt ad i år 2007 som var et delmål da jeg skulle rejse den 2. januar igen..shit. Nytårsaften kl 23:00 gik snakken på den skide møtrik, og vi blev enige om den skulle af i 2007 og sidde der og grine ad os ind i det nye år, så Flemming og jeg gik ud på værkstedet og tog det værktøj frem vi mente skulle bruges, eller rettere det der nu var til rådighed, men nej den ville ikke af og vi måtte opgive for at nå ind til kl 24:00 men heldigvis kunne vi også her konstatere at vi ikke var de eneste der havde problemer klokkerne ringede ikke som de skulle kl 24:00 fed fornemmelse. Dagen efter gik jeg rundt om Harleyen i flere timer for at planlægge et nyt angreb, men besluttede dog ikke at gøre mere da der allerede var nogle mærker på møtrikken efter rørtangen. Gitte måtte ugen efter på FTZ i Frederikssund for at købe en 38 mm top der lå klar til jeg kom hjem fra Cypern. Det gjorde den så, og lidt efter jeg landede på matrikel nummeret var det over på værkstedet og prøve igen, denne gang med luftnøgle og ny top og vupti 10 sekunder og den var skruet af og jeg kunne nu adskille hele primærsiden Det rigtige værktøj er 50% af arbejdet, og nogle gange mere vidste jeg ikke det, jo men vi prøver alligevel men det går bare ikke, så sørg altid for at have det rigtige værktøj. Det er nærmest en nydelse når der sker det man forventer frem for det modsatte der kan irritere en til søvnløse nætter, og en Nytårsaften hvor vi talte en del om fastspændte møtrikker. Havde det nu bare været svigermors kaffeparty, så var der jo her en god undskyldning men sådan var det bare ikke. Nu stod der et stel med motor og gearkasse der så skulle køres ud til Macho Custom for lige at få det demonteret og skifte top pakning. Jeg kunne så i mellemtiden få stellet glasblæst og poleret alle delene hos Gladsaxe Metalslibere og stellet skulle så tilbage til Riis Autolakering for at få den samme Light Silver som den originale.

4 Her skal man lige huske det er en Fat Boy 1990 der kun er bygget stk af og har 7 gule symboler, så den skal ikke bygges for meget om men ligne sig selv, plus det krom der nu hører til. Top pakning, nej sådan gik det ikke igen bliver jeg overbevist om at når jeg nu er så langt kan jeg ikke kun skifte top pakninger men kan lige så godt skifte alle pakninger i cylinderne så jeg ikke risikere der kommer oliespild igen. OK så gør det, men så henter jeg også motor og gearkasse for selv at polere det hele lidt op så det ser lidt pænt ud inden det skal i stellet igen. Som sagt så gjort, men hvordan griber man nu lige det an lader det hele ligge lidt og tænker lidt over sagerne, snakker lidt med Gladsaxe Metalsliberi hvad de mener der skal til, Hans Riis Autolakering og endelig en del andre der har prøvet med noget overfladebehandling. Sjovt nok er der mange forskellige religioner inden for dette, så jeg besluttede mig for egen løsning. Så jeg gik imod mange gode råd brug ikke roterende stålbørste til at gøre rent med det afgiver korrosion senere, det skal være kobber børster. NO WAY, jeg indkøbte et sortiment af stål børster hos FTZ og begyndte at slibe hele motorblokken og gearkasse ned til noget der lignede den rå vare der skinnede bare lidt af rent metal.

5 Spurgte så Gitte Aagesen om de havde noget der kunne bruges, og hun nævner så Nano Cover og jeg tænker det er sku da ikke en lædersofa jeg er ved at renovere. Men når eksperter taler så må man hellere undersøge for holdene nærmere, så Gitte kontakter deres leverandør (sjovt nok en Autoforhandler i Brøndby) men intet svar tilbage. Jeg taler nogle billeder af stumperne, der i mellemtiden er kommet retur fra Gladsaxe Metalsliberi, og de er rigtig flot polerede og ligner nærmest krom, men jeg kan godt se foran mig en investering der langsomt går tabt hvis jeg ikke overfladebehandler, og skriver nogle ord om hvad jeg har og gerne vil med dette projekt. Gitte Aagesen sender dette videre til sin leverandør, men ak nej fortsat ingen reaktioner overhovedet og hun mener så jeg nok hellere selv må overtage sagen, og det gør jeg så og vælger at gå til hovedet og ikke til r. og tager kontakt til Nano Cover i Kokkedal. Her får jeg en super behandling, tilsender en med de info og billeder jeg havde samlet, og inden for den næste time har jeg en retur med data blade og beskrivelser af hvad jeg skal og hvilke produkter jeg skal bruge. Så er det bare at læse på teksten og tilbage til Gitte og spørge til produktet, men sjovt nok havde de ikke fået dette produkt på hylderne så det var tilbage til Autoforhandleren der i mellemtiden nok er blevet kontaktet af en eller anden. Nu kendte de både mine billeder og tekst, og en ekspedient var så flink en fredag aften ved fyraften at smide det af hos Gitte der så kunne tage den med hjem, og weekenden var reddet, der skulle overfladebehandles. Jeg fulgte simpelthen de råd og vejledninger jeg fik af Nano Cover hovedkontor samt læste godt på teksten i data bladene der hele tiden lå fremme så jeg kunne huske det hele. Vaskede det hele af i husholdningssprit, så var fedtstoffer og rester fra stålbørsterne ligesom væk rigtig god ide herefter brugte jeg forbehandlingen fra Nano Cover og vaskede af med rigeligt rent lunken vand og følgende overfladebehandlingen der så sidder i ca 2 minutter. HUSK - det skal poleres inden det bliver helt tørt ellers er det et helvede at få af.

6 Så lige et godt råd hvis man går i sving med dette ikke for mange dele på en og samme tid hverken når der forbehandles eller overfladebehandles da det er hamrende svært at polere op hvis det først er tørret helt. Det gik lidt galt med jeg fik hurtigt styr på det og flot så det ud da jeg var færdig, men der gik også ca 4 timer med det hele men så er det klar til montering efter 24 timers hærdning. Så glad og tilfreds kunne jeg sidde og kigge på alle disse polerede stumper, herunder gearkasse og motorblok, og glæde mig til at montere det hele igen. Jeg fik så stellet fra Riis Autolakering op til en weekend i februar, og monterede så forgaffel og bagsvinger samt begge hjul så den kunne flyttes lidt rundt. Jeg havde igen lavet en aftale med Macho Custom om at de skulle montere motor og gearkasse med hele primærsiden så den var klar til jeg igen kom hjem far en rejse og jeg kunne slev fortsætte med at monterer stumper. Så skal det lige her bemærkes at der også er røget et nyt ledningsnet på budgettet som de også monterede. Efter to dage kunne jeg hente Harleyen igen og flot var det, og ingen skrammer på mit nymalede stel så det var bare hjemad og op på liften igen så jeg kunne komme videre med alle smådelene.

7 Trods det der er noteret her og der og lavet mange lister der er købt ind efter, så er det hele tiden noget der lige skal laves bedre da man jo ikke kan montere en gammel beskidt bolt på noget nyt overfladebehandlet, så der skal nye bolte og krom top møtrikker til igen. Efter at have monteret det sidste elektriske, monterede jeg også batteriet for at se hvad der nu gik galt og hvor det skulle ryge fra men nej, alt fungerede og ingen røg så det var en god oplevelse. Dog var der lidt problemer med stoplyset, men det viste sig at være kontakten ved for bremsen, så det blev fikset i en fat og alt virkede. Den nye baglygte blev monteret, men de billige støbte skruer holder jo ikke til en klejnsmed når det skal samles ordentligt, så her måtte der lige laves lidt om og nogle nye rustfri skruer blev monteret i lygte huse, og så kunne det hele monteres på skærmen med alle ledninger godt gemt under krympeflex. Over en weekend sidst i februar bruger jeg ca 20 timer og der står en næsten hel samlet Fat Boy, men mangler dog fortsat en del som nye olie- og bremseslanger, krom top møtrikker og en del småting. Efter selv at have monteret det meste er den tilbage hos Macho Custom for at få fremstillet og monteret nye bremseslanger til kaliberen ved baghjulet og tilskære olieslanger. Herefter monterer jeg selv specialindkøbte spændebånd og så ellers have det sidste monteret. Der er en del tilpasning og det er faktisk meget hyggeligt at gå med en lørdag mens Gitte er inde for at servicere jer med beklædning, så bliver der smurt nogle håndmadder, skruet op for musikken, Tea i mit Harley krus og lige over middag ryger der så et par kolde ind i billedet og dagen nærmer sig det fuldendte. Skærtorsdag er det sidste samlet og den er klar til at blive startet første gang efter at været helt i lighuset og nu tilbage som ny. Må indrømme der var et par utætheder ved olieslangerne, men det viste sig at de nye spændebånd ikke lukkede optimalt ved små diametre der er ved oliekøleren, så er røg et par gode gamle spændebånd på.

8 Det kan godt anbefales, hvis man ellers er til lidt teknik, udfordringer og syntes man vil bruge al den tid på noget der i bund og grund ikke er nødvendigt for at have en driftsikker Harley, men det er sku en fornøjelse at sætte sig op hver gang og bare vide der er styr på maskineriet og den er smurt som en lørdag nat i dobbeltsengen. Resultatet. Her er så det samlede resultat Skærtorsdag den 22. marts 2008, nu mangler der blot at jeg får udskiftet nogle få skruer til krom der i farten var overset. En nymalet, poleret og smurt Harley Davidson Fat Boy fra 1990, der snart skal ud at køre igen på de Europæiske veje Økonomi. Sådan i store grove træskolængder er der købt stumper i USA for ca kr 5.000,-, hos Macho Custom for ca kr ,-, arbejdsløn ca kr ,- glasblæsning og polering for ca kr 5.000,-, maling af stel ville koste ca kr ,- med Hans Riis Autolakering (Kim) er jo en flink ved sin lejer og vi lavede en god deal, Nono Cover og diverse andet ca kr 6.000,-

9 Så alt i alt ca kr ,- for hele svineriet, så det overskred lidt det oprindelige budget med to pak dåser til forgaflen, men den er så også blevet som jeg gerne ville have den, så nu er spørgsmålet bare kommer den nogensinde ud at køre igen? Skulle jeg ikke bare dække den over eller bygge et glasbur så jeg kan gå og se lidt på resultatet næste vinter det ville da alt andet lige være billigere, og så kunne jeg jo snuppe Gitte s Dyna Low Rider. Men nej sådan går det ikke da vi allerede har besluttet at køre til Faker See igen i 2008 i håb om sol og varme denne gang og en del andre arrangementer er aftalt. Men hvad betyder det, nu er den jo behandlet med NanoCover og smurt i alle leder og kroge, så den skal vel bare skylles en gang i mellem så ligner den en nypoleret Fat Boy igen, lets see jeg er fortsat ikke helt overbevist men følger nøje med hvad der sker og så tager jeg nogle billeder af de forskellige dele og skal fortælle jer til efteråret hvordan det gik. Rigtig god sommer, møder nok nogle af jer derude så kan i selv se hvad i mener om resultatet, og hold specielt øje med den Nano Cover behandling, lidt spændende om det holder de her 6-12 måneder som lovet og hvad der skal til for at lave en reparation eller efterbehandling uden at skulle splitte det hele ad igen næste vinter. Udarbejdet af: Tommy Christensen HDCDK 5599

Fie 2's dagbog (af Svend Brandt Jensen.)

Fie 2's dagbog (af Svend Brandt Jensen.) Fie 2's dagbog (af Svend Brandt Jensen.) 22. oktober 2002 Introduktion Jeg har aldrig sejlet med sejl før, men jeg har gennem nogle år sejlet serieproduceret powerboat.en lidt poppet (amerikansk) udtryk

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk

Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk Tændrøret Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk Aalestrup Classic Bil & MC Klub Klubbens idé og formål er at samle de klassiske- og veterankøretøjer, der er i området. Kravet for at man kan optages

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012 s beretning Generalforsamling 2012 Skamlebæk Vandværk Beretningen bliver lidt anderledes end den har været de sidste par år, idet der for at sige det mildt, er sket en del på værket det sidste års tid.

Læs mere

Nr. 3 - Juni 2010-45. årgang. Danmarks Veteran Motorcykleklub

Nr. 3 - Juni 2010-45. årgang. Danmarks Veteran Motorcykleklub VETER ANEN Nr. 3 - Juni 2010-45. årgang Danmarks Veteran Motorcykleklub 3-2010 1 Officielt organ for Danmarks Veteran Motorcykleklub (medlem af Danmarks Motor Union) 45. årgang - 3. nummer - ISSN 0105-9025

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Indledning Hvorfor er det, at jeg har skrevet denne bog? Der findes så mange andre bøger, der handler om stress og om at få

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Efterår 3 Forsidebilledet 4 QRP Foredrag 4 Fyrweekend 2004 4 Fieldday 2004

Læs mere

Min historie med ITP. Foto: Privat

Min historie med ITP. Foto: Privat Min historie med ITP Martin var 26 år, da han i marts 2013 fik konstateret ITP. Her kan du læse hans historie og hans oplevelse af hele forløbet fra de første sygdomstegn til i dag, hvor han er uden for

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg Formand: Hallo så er vi ved de tider, hvor vi skal til at i gang med vores generalforsamling. Tiden er overskredet.

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Det sproglige Lysthus Den lange Nat

Det sproglige Lysthus Den lange Nat Det sproglige Lysthus Den lange Nat 1 2 Forfatterkollegiet Det sproglige Lysthus Den lange nat F O R L A G 3 Den lange Nat Copyright 2011 af M. C. Holms Skoles Forlag Forfatterkollegiet "Det sproglige

Læs mere

Det var i Esbjerg? Ja, og så kom vi hertil da jeg var 6 år. Min mor søgte arbejde her, så var hun der i mange år. Og jeg kom jo i lære der i 19 maj.

Det var i Esbjerg? Ja, og så kom vi hertil da jeg var 6 år. Min mor søgte arbejde her, så var hun der i mange år. Og jeg kom jo i lære der i 19 maj. Arbejdererindring, J.nr. 03/186/01 Navn LK Hvornår blev du født? Jeg er født den 13/8 1904. Det var i Esbjerg? Ja, og så kom vi hertil da jeg var 6 år. Min mor søgte arbejde her, så var hun der i mange

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

Min søster Lise Stranden der tales om i denne historie, er Skæring Strand - lidt nord for Aarhus.

Min søster Lise Stranden der tales om i denne historie, er Skæring Strand - lidt nord for Aarhus. Min søster Lise Stranden der tales om i denne historie, er Skæring Strand - lidt nord for Aarhus. Mens jeg gik langs stranden havde jeg god tid til at spekulere over tilværelsen. Jeg havde besluttet mig

Læs mere

Gravid igen eller ej?

Gravid igen eller ej? DETTE NUMMERS TEMA Gravid igen eller ej? For forældre, der har mistet deres barn, vil spørgsmålet om ny graviditet oftest melde sig før eller senere. Nogle af de spørgsmål, der typisk dukker op, er, om

Læs mere

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år.

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Af Bernt Pedersen 573. På billedet ses min gamle 2000 MK 2 er som den så ud da jeg solgte den tilbage i 2007. Indkøbt i 1990 for 3500 solgt igen i 2007 for 3500 ---tak for

Læs mere

Arbejdererindring J.nr. 03/058/01 - Mand. Jeg er Regner M. Hvornår er du født? 10. juni 1905. Hvor er du født henne? I Horsens Klostersogn.

Arbejdererindring J.nr. 03/058/01 - Mand. Jeg er Regner M. Hvornår er du født? 10. juni 1905. Hvor er du født henne? I Horsens Klostersogn. Arbejdererindring J.nr. 03/058/01 - Mand Jeg er Regner M. Hvornår er du født? 10. juni 1905. Hvor er du født henne? I Horsens Klostersogn. Der hvor du blev født, dit barndomshjem, det var så---? Mit barndomshjem

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest.

Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest. Havernes Hemmelighed Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest. Forfatteren Niels Stokholm har skrevet første kapitel, de følgende er skrevet af 6. klasser fra Lemvig,

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK Konkurrent SAMMENLIGNING Hvilke forbedringer opnår kunder ved et skifte til jeres selskab samt hvilke forringelser følger med når jeres kunder skifter til et konkurrerende selskab? fb FORSIKRINGS BETINGELSER.DK

Læs mere

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 Bilag 2 Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 R (respondent) = Jens Kofoed I (interviewer) = Mikkel Andersen I2 (interviewer 2) = Simon Schonenberg.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Interview med Michael Ziegler, chefforhandler for KL, til bogen Lærernes kampe kampen for skolen Interviewer: Hanne Birgitte Jørgensen Hvad

Læs mere