2. Danmark en særlig fisk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Danmark en særlig fisk"

Transkript

1 Der er noget særligt ved lykken man kan blive helt glad når man møder den Benny Andersen 2. Danmark en særlig fisk Beboere nyder morgenkaffe og jazz ved spisestedet Sweet Treat på Sankt Annæ Gade, Christianshavn Billigt charterland? Nej, vel! For at finde ind til kernen af det, som er helt særligt ved Danmark som ferie- og mødedestination kan det være en god øvelse først at tænke på, hvad Danmark IKKE er! Det ville f.eks. være synd at sige, at Danmark er et billigt rejsemål. Danmark hører på mange måder til et af de dyreste europæiske rejsemål både inden for ferie- og mødeturisme. Det ville nok også være for meget at sige, at der er sol og sommer hele året. Vi har ingen mægtige bjerge, og vi har hverken Eiffeltårn, Colosseum eller Guggenheim Museum. Selvfølgelig har vi i Danmark mange gode seværdigheder, men mange adskiller sig måske ikke umiddelbart fra, hvad andre europæiske lande kan tilbyde. Slotte, strande og museer det har de fleste lande jo. Så hvad er det, der gør Danmark til både et godt og unikt rejsemål? Dansk turismes ABC Selvom Danmark ikke er blandt de helt store turistmål, såsom Italien og Frankrig, så er landet stadig en populær destination, især blandt rejsende fra vores nabolande. Og Danmark har en lang række unikke kvaliteter, som gør en ferie eller et mødeophold i Danmark til en kvalitetsoplevelse. Storbyturisterne sætter pris på det varierede tilbud og på danskernes afslappede livsstil og kreativitet. Gæster på familieferie nævner også muligheden for at have det sjovt på børnenes præmisser samtidig med, at alle, både børn og voksne, lærer noget og bliver inspireret. Og mødeturisterne sætter pris på danskernes mødeprodukt, som de oplever som udbytterigt og med en stærk grøn profil. Er vi virkelig så interessante? Som dansker kan det ofte være lidt svært at få øje på de unikke oplevelser i Danmark. Det overraskende kan være, at det netop er os selv og vores egen måde at være på, der er den største inspiration for udenlandske gæster. Frihedens vingesus Fælles for alle vores gæster er nemlig, at det de sætter pris på, er de trygge rammer og danskernes kreativitet, livskvalitet, åbenhed, grønne livsstil og positive livssyn. Og så opfattes vi heldigvis også som et venligt folkefærd. Dertil er Danmark et effektivt og velfungerende land med korte afstande og god plads i det grønne til alle. Hvad kunne man næsten ønske sig mere? I hvert fald giver kombinationen af alle disse oplevelser de rejsende en fornemmelse af frihed, når de besøger Danmark. Friheden til spontant at tage ud i det blå uden for meget planlægning. Friheden til at være sig selv.

2 At tænke ud af kassen Danmark er en inspirerende destination for erhvervsrejsende. Landet har mange styrker indenfor kreative og visionære erhverv. Vidensdeling er vigtigt. Danskerne tænker frit og ud af kassen, og vi lægger vægt på innovation og problemløsning. Det kommer især også til udtryk i mødeindustrien, og derfor ligger København stadig i top-20 blandt verdens førende kongresbyer. Metropol i menneskehøjde København er både og. Der er lidt af Amsterdams cykelkultur og klassiske arkitektur. Der er lidt af Berlins kreative og alternative nerve. Og der er lidt af Stockholms kølige nordiske elegance og grønne miljø. København har taget lidt af det bedste fra sine naboer og tilføjet lidt af sit eget særpræg, sin varme og magi. De færreste (især oversøiske) rejsende har noget klart billede på nethinden af København eller Danmark. Hverken H.C. Andersen, Den Lille Havfrue eller Tivoli siger dem noget. I recently spoke to a friend in New Copenhagen, though she could not know much about Copenhagen either Copenhagen was a mystical amalgamation and seen in movies; a vague, bohemian visual icons, I conceived in abstraction. Læs mere om København igennem Copenhagen X.

3 Menneskevenlige byer Hvad er det, der gør danske byer særlige menneskevenlige? Den danske byplanlægger Jan Gehl, som er en efterspurgt international kapacitet, har for nylig udgivet bogen Byer for mennesker (2010). Her fremhæver han, at gader hvor cyklister og gående bevæger sig ca. 5 km/t åbner mulighed for, at folk kan tale sammen uden forstyrrende støj. Her kan cyklister og gående mødes. Alle er på øjenhøjde med hinanden, og der er plads til børn. Gader med mange små butikker og skift i facadeudtryk for hvert meter bevirker også, at en gåtur bliver varieret og interessant med nye indtryk hvert 5. sekund. Desuden har folk en tendens til at blive hængende og gøre udeområder til mødesteder som oftest med udsyn fra fortovet. Her ses et foto fra Elmegade på Nørrebro (København) en gade, der i Monocle Magazine (2008) blev fremhævet som et helt unikt internationalt eksempel på en storbygade, der fungerer på menneskelige betingelser.

4 Stranden er for alle I Danmark er der fri adgang til stranden. Og der er mere strand pr. indbygger end i noget andet europæisk land især når det gælder sandstrande og hovedstadens bystrande. På stranden er der plads og frihed. Her er uberørt natur og ingen betonhoteller. Her er fiskerbyer og sommerhuse, surfere og familieliv. Her må man bade nøgen. Man må lave bål. Man kan samle rav og finde østers og fange krabber. Her er der plads til alle rigeligt med plads.

5 Badehoteller Der kan være langt mellem badehotellerne i Danmark. Men det er måske netop kvaliteten. Etablissementer som Henne Kirkeby Kro og Svinkløv Badehotel kombinerer eksempelvis storslåede frie naturoplevelser og gourmet hele året. Andre ligger tæt på fiskerbyer med levende fiskermiljøer. Mange klassiske danske badehoteller har overvejende et dansk publikum så mingle with the Danes! Fri os for turismen - den autentiske oplevelse, tak! Det er turismens store paradoks, at vi rejser for at opleve det oprigtige og uberørte for at opleve den lokale kultur og ikke for at trækkes med andre turister. Men hvad, hvis de andre rejsende netop er de lokale? Eller hvad, hvis stedets kvalitet netop er, at der ikke er plads til masseturismen? Der er mange muligheder for helt autentiske ferieoplevelser i Danmark netop det mange rejsende drømmer om. Parkeret ved Ruths hotel fredag eftermiddag: To Ferrarier, to Mercedes sportsvogne, en Bentley og en knallert med en mælkekasse bagpå Sara Skarum, blog fra Skagen uge 2900, dvs. Hellerup-ugen (Berlingske Tidende, 2010) Øferie Danmark har mere end 400 navngivne øer i et øhav, der er stort set ukendt rent turistmæssigt og dog er der færgefart til og mellem de fleste af de 72 beboede øer. Bornholm og Rømø er allerede populære blandt vores tyske og hollandske gæster, og Samsø har opnået en vis international berømmelse for sin grønne profil. Men hvor mange ude i verden har egentlig hørt om Ærø, Læsø og Anholt? Cykelferie Nationale cykelruter tæt på historiske seværdigheder i UNESCO klassen og vaskeægte kongeslotte eller trælleborge og nationalparker. Der er mange gode historier at fortælle om de danske cykelruter. Ikke mindst historien om de cykelvenlige byer. Tag på cykelferie og opdagelse i Danmark og bestem selv farten!

6 Danmark en særlig fisk Det økologiske Danmark Danmark har mange gastronomiske styrker og stort potentiale indenfor livsstilsturisme med økologisk profil. Den økologiske bølge i Danmark er langtfra ny. Den opstod med de alternative miljøer og kollektive brug i 1970erne. I dag har mange danske familier en grøn livsstil, uanset om de bor i økolandsby eller i parcelhus. Danmark var tidlig ude med Ø-mærket, og danskerne er i dag det mest øko-spisende folk i Europa. Mange landbrug på især de små øer satser stort på økologi og på kvalitet. Lokalproducerede oste, øl og kødprodukter er med til at tegne et nyt Danmarkskort, hvor kulinariske oplevelser og lokale specialiteter er en del af rejsen. Og gårdmarkeder og slowfood festivaler er med til at sætte spot på de små producenter. Sakskjøbing Hotel, ejet af Claus Meyer, er et godt eksempel på, at lokale gourmet-oplevelser ikke behøver koste en bondegård. Har du prøvet det Nye nordiske Køkken? Så enkelt er det at vække interesse for et fænomen, som mange internationale rejsende allerede har hørt om. Danmark har længe haft en enestående position i Norden, når det gælder restaurationsmiljø ikke mindst gourmet. Det har vores gæster fra Norge og Sverige for længst opdaget. Men efter København er blevet en af de europæiske hovedstæder med flest Michelin-stjerner med Noma som det helt store gourmetflagskib så har interessen for det nye nordiske køkken i Danmark nærmest nået kogepunktet. Det eneste vi behøver at sige er Værsgo!... Læs mere om den gastronomiske revolution i Danmark: dk/ Olivia (3 år) har været på æblerov i haven 10

7 Danmark en INTRO-ARTIKEL særlig fisk nimb.dk Den gamle by, Aarhus Den magiske jul Helårsturismen i Danmark har et stort potentiale. Det gælder naturligvis sommerhusovernatning ved det brusende Vesterhav i fred og ro med familie og venner, men også storbyturismen i Danmark har noget helt særligt at byde på ikke mindst i julemåneden! Levende lys, knitrende pejse og god mad er blot en del af den danske juleoplevelse. Særlig magisk er juletiden i Den gamle By i Aarhus, som er verdens ældste og stadig en af de største frilandsmuseer. Julegodter bages i de gamle brændekomfurer. Folk går klædt i gamle dragter mellem de julepyntede butikker. Og i København finder man Europas største og mest eventyrlige juletema-marked i Tivoli en fest og glæde for hele familien. Wien, Innsbruck, München, Stockholm og London er nogle af de europæiske byer, der hvert år får glæde af juleturismen, men Danmark har unikke og magiske oplevelser i julen, som er i verdensklasse. Råhygge Try the hygge siger de amerikanske rejseanmeldere om den særlige stemning, vi danskere er så gode til at skabe. Selvfølgelig kan man også have det cosy på engelsk, men det bliver jo aldrig med levende lys og rigtig råhygge. Og så kan vi også julehygge og jule som ingen andre. Try Christmasing come to Denmark ;) Læs mere om hygge gennem fremmede øjne: travel/destinations/ copenhagen-capital-ofhappiness_N.htm 21 11

Tone og Stil - Billeder og tekst

Tone og Stil - Billeder og tekst Tone og Stil - Billeder og tekst Sproglig tone og stil: ligefrem, fortællende og med glimt i øjet Den sproglige stil bør være ligefrem og naturlig. Den bør være præget af fortællerglæde og sans for at

Læs mere

Resultat og retning 2013-2014

Resultat og retning 2013-2014 Resultat og retning 2013-2014 #tivoli #odense #aarhus #sharingcph #skagen #legoland #bornholm #visitdenmark Indhold Resultater 3 Formandens beretning 4 Turismen er vigtig for Danmark 6 Kort om VisitDenmark

Læs mere

DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN

DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN POTENTIALEPLAN FOR NIVÅ - BØRNEFAMILIERNES BADEBY AB SO LUTLA NDS KAB HUMLEBÆK-NIVÅ HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

DEN DANSKE RIVIERA NYT BILLEDE DEN DANSKE RIVIERA - VISION. Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå

DEN DANSKE RIVIERA NYT BILLEDE DEN DANSKE RIVIERA - VISION. Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå DEN DANSKE RIVIERA DEN DANSKE RIVIERA - VISION Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå AB SO LUTLA NDS KAB NYT BILLEDE VISION DEN DANSKE RIVIERA - VISION Udarbejdet

Læs mere

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte.

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte. Amino Annonceguide Kære Amino Annoncør Vi er rigtigt glade for at du vil annoncere på Amino og vi vil gøre vores yderste for at du får en god oplevelse og får de kunder du forventer at få og lidt til.

Læs mere

det slut. Forud var gået mange år, hvor glasværksarbejderne, ofte i tre-holds skift, arbejdede på Glasværket i Korsør.

det slut. Forud var gået mange år, hvor glasværksarbejderne, ofte i tre-holds skift, arbejdede på Glasværket i Korsør. fra råt til flot Det gamle glasværk Korsør Glasværk var en meget vigtig arbejdsplads i byen og kommunen med en bred produktvifte og markedsførende i Danmark og Sverige. Op til 800 personer havde deres

Læs mere

Analyse af turismen på Nordfyn

Analyse af turismen på Nordfyn Analyse af turismen på Nordfyn Denne analyse er udarbejdet for Nordfyns Kommune som en del af K-ANT -projektet. December 2013 Analyse af turismen på Nordfyn Udarbejdet af Seismonaut side 2 Turisme i skuldersæsonen

Læs mere

FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER

FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER Rapporten er del af projekt Oplevelsesbaseret

Læs mere

Resultat og retning 2011-2012

Resultat og retning 2011-2012 Resultat og retning 2011-2012 VisitDenmark VisitDenmark er den eneste organisation, der markedsfører hele Danmark som destination for ferie- og mødeturister i udlandet. Introduktion 4: Resultater 2011

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere EJER MAGASIN MAGASINET FOR SOMMERHUSEJERE Nr. 2 2008 Peter Gade: Nyder livet som sommerhusejer Foto: www.petergade.net Erik Peitersen: Giv dit sommerhus personlighed Bente og Egon: Renovering gav flere

Læs mere

Fyn gennem kinesiske briller

Fyn gennem kinesiske briller Værtskab på kinesisk 2.0: Fyn gennem kinesiske briller --smilende og nærværende personale, gratis wifi, gode fotospots, kvalitetssouvenirs, value for money, story telling i kinesisk kontekst, shopping

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

Alderens muligheder. Ældre Sagens Fremtidsstudie

Alderens muligheder. Ældre Sagens Fremtidsstudie ARBEJDE ARBEJDE ARBEJDE ARBEJDE ENNERNE FAMILIEN OG VENNERNE Alderens muligheder ELFÆRD VELFÆRD VELFÆRD Ældre Sagens Fremtidsstudie KVALITET HELBRED OG LIVSKVALITET Alderens muligheder Ældre Sagens Fremtidsstudie

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

Hasmark Strand Camping

Hasmark Strand Camping Hasmark Strand Camping Indledning... 4 Problemformulering og afgrænsning... 4 Metode... Idé og overordnet koncept... 5 5 Markedsanalyse Historien bag Hasmark strand Camping... De 7 p er... Positioneringskort...

Læs mere

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010 MERE BORNHOLM til flere mennesker MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM

Læs mere

Det enkle liv. "Børnene er vores katalysator" JA TAK

Det enkle liv. Børnene er vores katalysator JA TAK Det enkle liv JA TAK "Børnene er vores katalysator" Anna og Carsten flyttede fra byen til Bornholm og blev selvstændige. Det gav dem det familieliv, de altid burde have haft, fortæller de. AF HEIDI VESTERBERG.

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL: SOCIALT ANSVAR GLÆDER BÅDE GÆSTER OG MEDARBEJDERE GUIDE: SÅDAN UNDGÅR DU ULOVLIG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT

ROSKILDE FESTIVAL: SOCIALT ANSVAR GLÆDER BÅDE GÆSTER OG MEDARBEJDERE GUIDE: SÅDAN UNDGÅR DU ULOVLIG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT Branchens mest læste magasin / 75. årgang ROSKILDE FESTIVAL: SOCIALT ANSVAR GLÆDER BÅDE GÆSTER OG MEDARBEJDERE 05 AUGUST 2015 GUIDE: SÅDAN UNDGÅR DU ULOVLIG UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT Læs side 27 LÆS SIDE

Læs mere

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder Dansk Vestindien Med eller uden dansk rejseleder Stjernegaard Rejser i Dansk Vestindien ST. THOMAS Brewers Bay Lindberg Bay Magen's Bay Charlotte Amalie Bolongo Bay Red Hook Secret Habour Trunk Bay Annaberg

Læs mere

Huan-yíng. Få nøglen til godt værtskab på kinesisk. Fakta Gode råd Inspiration

Huan-yíng. Få nøglen til godt værtskab på kinesisk. Fakta Gode råd Inspiration Huan-yíng Få nøglen til godt værtskab på kinesisk Fakta Gode råd Inspiration Om Huan-yíng initiativet www.huanying.dk I efteråret 2012 etablerede Oplevelsernes Academy hjemmesiden www.huanying.dk. Sitet

Læs mere

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera LISELEJE BYDER VELKOMMEN Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB nyt billede Den danske riviera LISEleje LISEleje LISELEJE BYDER VELKOMMEN Udarbejdet for VisitNordsjælland, 2013-2014. Redaktion:

Læs mere

Gyrstinge Skovkro B. Denne buffet indeholder bl.a.: Flere slags sild 2 slags laks Æg og rejer Fiskefilet m. remoulade

Gyrstinge Skovkro B. Denne buffet indeholder bl.a.: Flere slags sild 2 slags laks Æg og rejer Fiskefilet m. remoulade Gyrstinge Skovkro A Skovkroen ligger i udkanten af lille Bøgeskov, som er placeret midt imellem Ringsted og Sorø. Kroen blev i år 2008 renoveret og fremstår som moderne, med en atmosfære af gamle dage.

Læs mere

Toppen af Danmark. Nyhedsbrev - september 2010. Formanden har ordet. Lysets Land. Nye markedsføringstiltag. Naturen+ siden sidst

Toppen af Danmark. Nyhedsbrev - september 2010. Formanden har ordet. Lysets Land. Nye markedsføringstiltag. Naturen+ siden sidst Nyhedsbrev - september 2010 Toppen af Danmark Formanden har ordet Lysets Land Nye markedsføringstiltag Naturen+ siden sidst Vækst via Netværk - Lysets Land 2020 Nyt fra turistbureauerne Formanden har ordet...

Læs mere