FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab"

Transkript

1 FORANTIK Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Forår 2009

2 FORANTIK 6 Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Ølbyvej 15, 7600 Struer Tlf benny,.boysen@mail.dk Hjemmeside: CVRNummer Bankforbindelse: Andelskassen MidtVest Ree. Nr Konto: Bestyrelse: Formand: Benny Boysen, Ølbyvej 15,7600 Struer Tlf Næstformand: Leif Bech, Grøndalvej 14, Hvidbjerg 7790 Thyholm Tlf Kasseren Nina Bemth-Andersen, Lucernemarken 17, Resen 7600 Struer T f.9786 l9ll Sekretær: Louise Westenholz, Marievej 3,7752 Snedsted Tlf Øvr'tge medlemmer: Niels Høy Jørgensen, Kastanievæn get 40,7800 Skive Tlf. 975 I 1356 Mogens Markusen, Poul Gerness Yej22,7430Ikast Tlt l Andrd Ebbesen, Spøttrupvej 3 I, 1j ørrin g, 7400 Herning Tlf Antik-Historisk Selskab er oprettet maj 2006 på initiativ af en række antikvitetsinteresserede mennesker i Midt- og Vestjylland. I selskabets vedtægter er anført, at selskabets virkeområde primært er det midt- og vestjyske område, og "Selskabets formål er inden for sit geografiske virkeområde gennem foredrag og kurser samt ved kulturelle og debatskabende arrangementer inden for den folkeoplysende ramme at formidle viden og udveksle erfaringer omkring antikviteter og den kulturhistorie, der er knyttet til disse. Derudover afuikles der ekskursioner med samme formåi". Nye medlemmer optages i selskabet ved henvendelse til et af bestyrelsens medlemmer. Det årlige kontingent udgør kr for et fuldt medlemskab. I forbindelse med et fuldt medlemskab kan også optages associerede medlemmer til halvt kontingent - Associerede medlemmer har ikke stemmeret på generalforsamlingen, men deltager på lige fod med andre i selskabets arrangementer. FORANTIK redigeres af et udvalg med formanden sorn ansvarshavende redaktør, som også har skrevet alle usignerede artikler, men bladets spalter er åbne for indlæg fra medlemmerne. Udkommer mindst 2 gange brligt. FORANTIK: ISSN I (Papir-udgaven) FORANTIK: ISSN I (Online-udgaven)

3 $erde årgangr. Antik-Historisk Selskab er nu kommet ind i sit ferde leveår, og vores medlemstal har med stor geografisk spredning stabiliseret sig på godt hundrede. Med yderpunkter i Hanherred og Vejle har flere langt at køre for at deltage i selskabets arrangementer. I denne 6. udgave af vores medlemsblad FORANTIK præsenterer vi resten af prograrnmet for indeværende sæson, ligesom vi løfter lidt afsløret for enkelte afde ting, som vi allerede ved, at efteråret vil komme til at byde på. Et selskab som AHS er lidt afen sjældenhed. V har kun kendskab til et i København, som dog mest arrangerer museumsbesøg, rejser m.v. men ikke egentlig kwsusvirksomhed for de hungrende. At interessen for antikviteter imidlertid er meget stor, kan vi bl. a. konstatere ved at se på spredningen i vores medlemskreds og af de flere end , som har klikket sig ind på vores hjemmeside i de to år, vi har haft siden. Vi har derfor besluttet at gøre mere ved deryre elektroniske side af selskabets profil. Det er kun en snes stykker af vore medlemmer, som ikke har en PC og derfor må holde sig orienteret om arrangementeme i FORANTIK. Vores næstformand Leif Bech har været flink til at udsende mails for at minde om forestående begivenheder, og det har haft ør tydelig indflydelse på deltagerantallet. Sørg for at vi har en opdateret mailadresse, så vi kan nå jer på denne lette og billige måde. Vores kursusvirksomhed denne vinter gennemføres med vekslende deløgerantal mellem 10 og 20 pr. aftgn alt efter emne. Det er fortrinsvis interesserede ikkemedlemmer, som kommer på disse kurser og ved kursusafslubring tegner flere af dem sig som nye medlemmer. Velkommen til! Det er en glæde og lettelse for formanden, at nogle af vore medlemmer med specialviden har indvilliget i at overtage enkelte undervisningsaftener. Tak for det! Imidlertid vil vi geme give endnu flere lejlighed til at lufte deres interesser og specialer. På selskabets dagseminar i marts har vi tidligere haft specielt indbudte til at holde små l5-minutters introduktioner om deres antik-emner. I år indbyder vi de afjer, som skulle have lyst at komme med en introdukion, til at medvirke. Vi skal bruge 4-5 ernner, og vil geme have disse indlæg fra medlemmeme. Vær ikke genert eller nervøs - det er kun 15 minutter det drejer sig om. Kontakt formanden inden 9. marts, så vi kan fii det helt rigtige og detaljerede program sendt ud i god tid. Vi glæder os meget til at gense jer her i foråret. Foreløbig ses vi vel til Antikvitetsudstillingen i Tinghallen i Viborg i dagene februar, hvortil vi endnu en gang har fiiet stillet fribilleuer til rådighed for selskabets medlemmer. Til antikudstillingen i Dovedodde i august skaffer vi ligeledes gratis adgang for vore medlemmer, men herom kan I jo læse længere fremme i bladet.

4 Forårets program Mandag 19. januar 2009 kl. 19: Kursusrækken Antikvitetskompetence på Ginsinghoved Kunst- og kulturcenter i Struer: Bornholmsk industrikeramik. AHS bestyrelsesmedlem ktmsthistorikeren Nina Bernth-Andersen giver indblik i historien og produltionen i de bornholmske keramiske værksteder, som udviklede sig til egentlige industrier, f. eks. Hjorth, Søholm og Michael Andersen og søn i Rønne. Man er meget velkommen til at medbringe eksempler fra egne samlinger. Deltagerbetaling kr Medbring selv kaffe. Mandag 2. februar kl. 19: Kursusrækken Artikvitetskompetence på Gimsinghoved Kunst- og kulturcenter i Struer: Porcelæn. Her gennemgås en generel porcelænshistorie i store træk, hvorefter vi koncentrerer os om de danske fabrikker som Den kongelige Porcelænsfabrilq B&G, Dahl Jensen og Lyngby (I(øbenhavns porcelænsmaleri) Der vil blive præsenteret litteratur til fortsat selvshrdium. Det er vigtigt selv at medbringe, hvad man evt. gerne vil vide mere om - også gerne noget, som er produceret i udlandet. Deltagerbetaling kr Medbring selv kaffe. Weekenden Februar: Antilads ti I I ing i Tin ghall en Disse tre dage afholdes antikudstilling i Tinghallen, Tingvej 2, Viborg. Meget generøst har Tinghallen igen i år foræret gratis fribilletter til alle medlemmer afantik -Historisk Selskab. Der er i dette nummer af FORANTIK indlagt fribillet til udstillingen. Husk at udfylde billetten med navn posmummer/by inden aflevering ved indgangen. Det er igen i år muligt lørdag og søndag kl gratis at fii vurderevbestemt medbragte genstande. Mandag 16. februar 2009 kl 19: Kursusrækken Antikvitetskompetence på Gimsinghoved Kunst- og kulturcenter i Struer: De uædle metaller. Metaller som messing, kobber og tim er kommet lidt bagud i interesse for antikviteter. Det er en skam, for det er rigtig gode studieobjekter, som indeholder en masse stil- og kulturhistorie. Tag med hvad I kan bære. Kursuslederen påtager sig gerne lidt hjemmearbejde, hvis det er nødvendigt for at finde et facit. Deltagerbeøling kr Medbring selv kaffe. Uge : Her er mulighed for at blive introduceret på to af de største antikmarkeder i London nemlig Sunbury Antiques Market 24. februar og Ardingly Antiques fair 25. februar. Det sker efter forudgående kontakt til formanden - se FORANTIK nr. 3 eller nr. 5.

5 Mandag 2. marts 2009 kl 19: Kursusrækken Antikvitetskompetence på Gimsinghoved Kunst- og kulturcenter i Struer: Malerier. Hvorledes identificerer man en kunstner, og hvor findes der oplysninger om, hvorvidt netop denne kunstner er noget værd rent økonomisk? Der gives eksempler på litteratursøgning, og en professionelt arbejdende malerikonservator om f. eks. rensning, opbevaring og restaurering. Hvad kan man selv gøre, og hvad skal man absolut holde sig fra? Deltagerbetaling kr Medbring selv kaffe. Søndag 29. marts 2009 kl. 9-17: Hel dagslatrsus om antikv it et er AHS aftrolder igen i år et dagseminar om antikviteter. Det sker på Borbjerg Mølle Kro øst for Holstebro. Seminaret er også åbent for ik&e-medlemmer. Programmet ser således ud: KL IDOO: Kursusbureau åbner. Deltagerliste, kørselsvejledning og endeligt program for dagen er forud tilsendt alle tilmeldte. Deltageme ankommer, betaler for kurset og fiir udleveret kongresmærker. Man er derefter velkommen til at deltage i kroens store morgenbuffet frem til kursusstart. Kl. 1000: Velkomst og første foredrag afvikles: Museumsinspektør Inge Adriansen, Museet på Sønderborg Slot: Sønderjyslre antikviteter - et broget og spændenddfelt. Der er næppe mange, som har så tæt indsigt i Sønderjyllands materielle kulturhistorie som Inge Adriansur, der er forfatter til mange bøger om området. Netop i Søndet'ylland har mange materielle genstande indgået i den nationale kamp, og hvem er ikke blevet præsenteret for den generelle vending, når talen er om antikviteter: Den stammer fra Sønderjylland? Er der noget om snakken? Inge Adriansen kender mange af svarene. Afrikles i samarbejde med Folkeuniversitetet. Kl. 1200: En god alsidig Ta-se1v-frokost-buffet i kroens lokaler. KL 1300: Introduktioner Afvikling af en række korte introduktionsoplag fra nogle af selskabets medlemmer. Indlæggene der højst må være af et kvarters varighed skal forinden - senest 17- marts - være aftalt med formanden, så de kan fremgå af det endelige tilsendte program for dagen. Vi opfordrer stærkt medlemmerne til at benytte sig af denne mulighed for atintroducere et interesseområde. Den eneste anmeldte introduktion på nuværende tidspunkt er:

6 Benny Boysen: Sømandens uartige hunde Søffordshirehundene var en populær gave til sømandens kæreste, men holder myterne om traditionerae også vand? Kl Kaffepause Kursisterne kan her deltage i kroens store og berømte søndagskaffebord, der har op til 10 forskellige slags hjemmebagt brød og kager. Det kan sagtens hamle op med et gammeldag sønderjysk kaffebord. KL 15{10: Andet foredrag afr ikles: Konservator Tina Kramer, firma Kramer Moltke restaurering & konservering: Hvordan passer jeg på mine antikviteter? Tine Kramer, der som professionel konservator, er vant til at omgås skrøbelige og kostbare antikviteter og museumsgenstande, vil øse af sin store viden om pleje og handtering af vore ting og i øwigt give gode råd om, hvad hun selv finder, vil være nyttigt for et antikvitetsinteresseret publikum at have kendskab til. Har man særlige problemer mht. antikviteter er det her man får gode råd. Aftikles i samarbejde med Folkeuniversitetet. Kr 1700: Dagseminaret slutter med en kort evalueri4g af dagens forløb Deltagelse: Deløgelse i AHS's dagseminar søndag 29. marts 2009 kræver tilmelding senest 16. marts til formanden eller via hjemmesiden (se adresser m.v. på omslagets inderside). Deløgerpris: Medlemmer afahs kr. 480,-. Ikke-medlemmer kr. 600,- Beølingen dækker ud over foredragene deltagelse i kroens store morgenbuffet, frokost og kroens søndagskaffebord. Drikkevarer er for egen r gning, men der vil under foredragene være adgang til frisk vand i mødelokalet under hele seminaret. Bemærk at datoen er den dag, hvor sommertiden begynder, og der bliver en times mindre søvn, og tænk så på hvor herligt det el at man bare kan stå op og tage på kroen for at deløge i en lækker og alsidig morgenbuffet, for slet ikke at tale om de gode tilbud resten afdagen. Onsdag 15. aprit kl. 19: Generalforsamling Antik-Historisk Selskab holder i år generalforsamling i mødelokalet på Hjerl Hede frilandsmuseum ved Vinderup. Dagsorden vil være ifølge lovene. Indkaldelse med

7 endelig dagsorden vil til alle med mailadresse ske elektronisk og til andre ved almindeligt brev. Vær opmærksom på at spørgsmål eller forslag, som et medlem ønsker behandlet på selskabets generalforsamling skal være formanden eller sekretæren i hænde senest 1. marts, således forslagene og en evt. pftdsenøtion afkandidaterne kan fremgå af indkaldelsen til generalforsamlingen. Efter generalforsamlingen vil en medarbejder fra museet give en aktuel orientering om frilandsmuseet situation i Der serveres kaffe - kr pr. deltager - og det vil derfor være nødvendigt med tilmelding til bestyrelsen senest dagen før. Det kan ske ved henvendelse til et besfyrelsesmedlem, eller via eller "kontakt os" menuen på hjemmesiden. Weekenden august: Antilvnarked i D overo dde Købmands gård Lørdag og søndag kl er der igen antikmarked i Limfiordscenteret den gamle købmandsgård i Doverodde i Sydthy. Medlemmer af Antik-Historisk Selskab har gratis adgang, men billetter skal være forudbestilt senest dagen før hos selskabets næstformand Leif Bech, telefon Har man ikke besøgt stedet før, er det en oplagt mulighed for at se centeret i de skønne omgivelser. Billetten giver også adgang til udstillingerne og udsigtstårnet. Registreringskursus Vi har i FORANTIK nr. 5 omtalt muligheden for at arr,rngere et minikursus med titlen "Hvorfor og hvordan registrerer jeg min samling", og vi har fået kontakt til en tidligere kursusarrangør og instrultør inden for arkivregistrering, som vil medvirke, hvis der er interesse for at sådant kursus, som forventeligt kan aftroldes enlørdag formiddag. Da der er en del forarbejde og omkostninger med at udarbejde materiale til et sådant specialkursus vil vi gerne have en fomemmelse af, om der blandt AHS's medlemmer er interesse for at deltage i et sådant kursus, der kun vil blive gennemførtmed minimum 10 deltagere. Kontakt selskabet inden l. augus! hvis du har interesse i at deløge i et sådant kursus, som vil blive arr{rngeret i efterårssæsonen. På nuværende tidspunkt kender vi ikke dato og pris. Prisen forventes at ligge omkring kr inclusive kaffe og en lettere frokost.

8 En "morterlig" historie! AfBenny Boysen I et stort antikcenter i den lille engelske by Clare spottede jeg er messingmorter på en hylde. Morteren så både gammel og interessant ud og havde en fin reliefudsmykning og et tekstbånd foroven. Den var reduceretil at være urtepottes$uler for en plastikbregne. Bregnen kostede 15f,, og det giorde morteren også. Det var helt uhørt billigt for en garnmel messingmorter, som så blev taget ned til nænnere undersøgelse. Henryck ter Horst mefecit /6J8 stod der i skriftbåndet, altså var den lavet det angivne år og sandsynligvis boede ham Henrik i Holland, som på dette tidspunkt var et europæisk centrum for produktion af messingvarer. Morteren havde gode, men atypiske brugsspor, og min nysgerrighed var vakt - var det her virkelig et af de fund som vi alle drømmer om at gøre, og havde plastikbregnen blot skræmt alle andre før mig langt væk? Tilfældigt og helt uventet kom ejeren af denne stand i Centeret til stede, og jeg spurgte ham, om hvad han vidste om morteren. Faktisk ingenting. Han havde fundet den i bunden afen kasse med "old brass-ware", som han havde købt på auktion og ikke gjort sig særlige tanker om den. Fint nok! Jeg købte morteren og betalte de ca.150 kr. ved skranken. Hjemme igen gik den vilde jagt på Intemettet, for om jeg kunne å verificeret mit lykkelige fund, og minsandten, om ikke det lykkedes. I USA var der to forskellige antikvitetshandlere, som havde tilsvarende mortere på deres hjemmeside lavet af sarnme Henrik og med samme årsøi, og det var der selvfølgelig ikke noget mistænkeligt i, for sådanne fremstilledes i en støbeform og i mange eksemplarer. Men deres priser lå i et ganske andet leje. Den ene handlende forlangte $ og den anden 3.200, og selv med vore dages lave dollarkurs havnede det et sted mellem danske kroner. Det var altså et rigtigt kup,jeg havde giort, selv om det ikke ville være muligt at opnå så høje priser i Danmark. Jeg fik et års tid til at prale og glæde mig i.

9 Så var jeg på auktion i byen Diss i Suffolh England og her blev min mistænksomhed vakt, da jeg så endnu en morter af samme gedigne slags smidt i bunden af en kasse med "old brass-ware", som fik hammerslag for omkring 50,. Nu var jeg kommet i tvivl, og fra Holland hjemkøbte jeg den store bognederlandse vijzels, som er et af hovedværkerne om gamle hollandske mortere, og minsandten om ikke min morter var omtalt heri. Den står på side 123 og er afbilledet på side 56. Overskriften på side 723 er Vemalsingen.Ntt er jeg godt nok ikke ret god til hollandsk, men jeg ved da, at et sådant V udtales som var det et F, og så er det jo ret let at slutte sig til en konklusion. Se nu kommer den faglige samvittigheds gnavende orm. Skal man nu sætte morteren til salg med en oplysning om, at stykket er omtalt i det store hollandske værk Nederlandse Vijzels og så forlange en god pris for den. Det er sådan noget,jeg har set andre giøre. Nej det går nok ikke, men det er jo også historien, der er noget værd, og den alene er rigeligt de 150 kroner værd. Så foreløbig harjeg en morter, som ikke er til salg, men jeg kan overveje at tage den næste gang, jeg skal til USA. Fra vinterens antikvitets -kursus på Gimsinghoved i Struer Der er altid stor interesse for emner omkring gamle glas. Asger Andersen giver her gode rad til de interesserede. Hvordan ser rnan, at et glas er gammelt? Kan man med sikkerhed vide, at et glas er fra et ganske bestemt glasværk? Spørgsmålener mange og svarene er ikke altid entydige.

10 Centertanken En nylig gennemført rejse til Nebraska i USA gav et indblik i, hvorledes antikvitetsbranchen er organiseret overthere, og hvad der er på markedet. j:, q"4 nordeuropæiske øjne er det åbenbart, at ordet skrammel bliver stavetan- TIQUE. Således står der i hyert fal! på de mange henvisende skilæ. Man skal dog ikke have for store forventninger til varerne indendørs og slet ikke til præsentatio_ ne-n af dem eller hygiejnen g.f"g dem. Til gengæld eimaoge af tiniene ganske billige - igen set med nordiske øjne. og lad dei være slået fast med det-samme; der er ingen mangel på danske juleplatter i et område, hvor det stort set er eftertommere af en dansk bedsteforældregeneration, der bor. Forretringeme sælger de store argange fra l970erne for mindre, end de findes til i hjemlige!'enbrugsu'utitker. {v1 man har den opfattelse, at amerikanerne e. hortigjtllat kas-sere, så er den måske rigtig nolq men de er ikke hurtige til at smide væk-. Forretningemå bugner af kasseret køkkentøj, alverdens keramiske mærkværdigheder, farvet glas, indrammede fawetyk og farvestrålende metaldåser med reklametryk, so- de--ure er et stort samlerområde, og med et uøl af saltbøsser, som med bunden i vejret afslører et beskedent "Made in Japan" selv om de er ganske flotte og se, gamle ud. Til det mere kuriøse finder man en ligkiste i juniorstørrelse betrukket ried sort tyl og - only used once! fleste forretringer har størrelse som et mindre -De dansk superrnarked og er for det meste skabt til at indeholde noget helt andet, som tiden er Lt"t tu - deåære f. eks. smedeværksted, autogarag eller kommagasin. selve handelen er organiseret efter det engelske rnønster som antikcentre. Det vil sige, at der er flere dealere i hver enkelt center, og de har hver deres egen lille stand hvorfra man selv tager tingene og bringer aem tit en salgsdisk" hvoider afre_gnes og indpakkes, og der er en fast aftale om, at der kan ydes op al laoå rabat. I den lille by med godt 900 indbyggere walnut i staten Iowa, som tiden for rængst e1 lølet forbi, har indbyggeme - frem for at se en langsom død i møde - besluttet siq for at gøre byen til Iowas største antikcenter. Her hgger 2l antikcenke side om side på byens frontstree! og da der ermange dealere i hvert center, vil det sige, at næsten hver eneste familie i området har en stand der, og her havner så det overflødige fra hjemmet, så her skal man ikke skrue forventningeme for højt op m.h.t. egentlige antikviteter. ved at stå sammen om annoncering og skilte ved motorvejen m.v. har de handlende stor fordel afhinanden, og byen har fiiet en ide at overleve på. Man kan ganske simpelt nøjes med at markedsføre bynavnet, så ved alle, hvad dåt drejer sig å. Ideen minder om den, som Richard Booth fik i den lille walisiske ly nu on wye om at gøre den lille dødstruede by til et center for handel med antikvariske bøger. J{" o. flere {.I end 40 boghandlere i byen, som har besøgende fra here verden, selv i en tid, hvor mange antikvariske bøger sælges over IntJmettet. Bogideen fra Hay on wye er en så fastslaet succes, at ideen er begyndt at brede sig til indre lande. l0

11 Det er en stor oplevelse at besøge Hay on Wye, som også rummer noget så kuriøst som et specialmuseum for knapper. En dag ser vi vel også et museum for knappens afløser lynlåsen! Med hensyn til seriøsitet har Walnut i Iowa endnu meget at lære, men byen har sikret sig et eksistensgrundlag, som i bedste fald er mere end livsforlængende terapi. I England har byen Long Melford i Suffolk en god times kørsel fra London for længst bevist ideens levedygtighed. Her er ikke mindre end 18 antikforretninger langs byens hovedgade og flere heraf er egentlige centre. Her har seriøsitet og specialisering i forskellige fagområder og emner for længst indfundet sig sammen med en købedygtig kundekreds. Måske en eller anden hjemlig borgerforening i en dødstruet dansk landsby kan hente en brugbar ide i Walnut, Hay on Wye eller Long Melford. Benny Boysen Andelskassen er tæt på når du har behov for det Ring og få en aftale, for sammen kan vi mere Andelskassen MidtVest Vilhelmsborgvej 38, Linde,7600 Struer tlf. B7gg3735

12 Skriften på væggen "Fattigmands-billeder" kalder englænderne "Wall plaques" - vægplatter - som fra slutningen af 1700-årene fabrikeredes på engelske fabrikker: Potteries, som er det engelske navn for keramiske produktionssteder. Disse vægplatter, som ikke havde andet end en dekorativ eller opbyggelig funktion, produceredes fortrinsvis i egnen omking Sunderland ved floden Wear syd for Newcastle. Området her er specielt kendt for en lyserød lustreglasur, som ligefrem kaldes Sunderlandlustre. Den anvendtes især til kander og drikkekrus og gennem det meste af 1800-årene også til disse vægplatter med forskellige religiøse skriftsteder eller billeder med nogle af tidens nye tekniske frembringelser: Lokomotiver, dampskibe, jembroer og lignende. Det der med,'fattigmands" er for længst gået fløjten. For trods en masseproduktion på mange forskellige fabrikker i området, så er vægplatterne for iængst blevet et samlerobjekt, der ikke just appellerer til fattige folk. Dyrest er de billedlige motiver. Her må man i England ofte ryste op med, hvad der ligner tusinde danske kroner.. Skriftstederne når endnu ikke helt derop. Selve billedet og teksten er ikke malet på, men overført fra nogle transfers trykt på papir, så handarbejdet ved produktionen er minimalt. Dog er teksten i "Glæd dig i Herren"- platten herunder omringet af en håndmalet blomsterkrans og har desuden en kobberlustret randbotl, så den tælles blandt de mere usædvanlige. Netop denne type henføres blandt samlere til John Carrs "Low Light Pottery" i North Shields ved Newcastle, skønt man ikke kender fabriksstemplede eksemplarer herfra. Virksomheden eksisterede fra ca frem til år I 900. Og nu kommer det bed. ste af det hele: Den er fundet i en dansk genbrugsbutik til kr Så holder man sig inden for Danmarks grænser, kan fattigfolk altså fortsat være med.

Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab

Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab FORAITTIK Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Efterår 2009 FORANTIK 7 Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Ølbyvej 15, 7600 Struer Tlf.97 568181 E-mail:benny.boysen@mail.dk Hj emmeside: www.antikhistorie.dk

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER MEDLEMSBLADET CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER HUSK DET ÅRLIGE KONTINGENT C HVAD GÅR PENGENE TIL? Gennem dit medlemskab af foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder medvirker du for

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk 23. januar 2010 Nummer 3 NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk Opdatering Af Jørn Haahr Kære medlemmer, bruger, sponsorer og andre interessenter af Vestjysk MotoCross

Læs mere

Formandens sidste beretning

Formandens sidste beretning LEDER Da kunstmuseet i Tønder for ca. 8 år siden fik stiftet sin venneforening fik den betegnelsen Sønderjyllands Kunstmuseums Venner. Senere måtte foreningen, som følge af den store museumsfusion Museum

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

EN SAMLING SURREALISME

EN SAMLING SURREALISME MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Generalforsamlingens 176 fremmødte afspejlede på fornemste vis tendensen fra året 2014, hvor foreningen med en stigning i medlemstallet på 355 kom op på 1315 medlemmer og dermed

Læs mere

Seniorklubben 3F Midtjylland

Seniorklubben 3F Midtjylland Seniorklubben 3F Midtjylland Program for året 2015 Tirsdag den 13. januar, kl. 13.30. Birk Centerpark 4. Tirsdag den 27. januar, kl. 13.30. Birk Centerpark 4. Underholdning: V/ Kjeltringe Truppen. Kaffe

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren INFO 3/2017 Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren På efterårsudstillingen underholdte Renæsancedanserne

Læs mere

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten Samvirket, Viborg August 2011 samvirke-nyt SAMVIRKE-NYT udgives af bestyrelsen for FDF Samvirket, Viborg Redaktør: Jørn Mathiasen Vævervej

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER

MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER MEDLEMSBLADET NR. 8 ÅRGANG 2 NR. 3 MAJ 2011 FRA KEHNET NIELSENS ATELIER Jeg vil gerne pege på tre meget betydelige kunstudstillinger på det seneste. Først naturligvis den flotte udstilling BLACK AND BLACK

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

FORANTIK. 13 Efterår 2013. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Det fine hårkunstværk lå gemt i denne uanselige velouræske.

FORANTIK. 13 Efterår 2013. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Det fine hårkunstværk lå gemt i denne uanselige velouræske. FORANTIK Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Det fine hårkunstværk lå gemt i denne uanselige velouræske. 13 Efterår 2013 FORANTIK 13 Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Lindevej 41, 7600 Struer

Læs mere

FORANTTK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Efterår 2008. .e,..,.# *.:-"15;$i? ::.: : li. \ ::tr:.':'

FORANTTK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Efterår 2008. .e,..,.# *.:-15;$i? ::.: : li. \ ::tr:.':' FORANTTK Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab ::tr:.':' ::.: : -3 =: I ea lr li. \.e,..,.# *.:-"15;$i? l' Efterår 2008 FORAI{TIK 5 Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Ølbyvej 15, 7600 Struer Tlf.97

Læs mere

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015.

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015. Program for 2015. Formand. Erik Jensen. Tlf. 26 25 16 76. E-mail erik@sapper.dk Kasserer. Hans Erikstrup. Tlf. 41 51 26 09. Næstformand. Bent Tolstrup. Tlf. 98 62 17 19. Sekretær. Finn Kristensen. Tlf.

Læs mere

Richard Wagner Selskabet, København

Richard Wagner Selskabet, København medlem af Richard Wagner Verband International Den 11. december 2006 Kære musikvenner. Nyhedsbrev nr. 6. 2006 Selskabets hjemmeside har adressen www.richardwagner.dk På hjemmesiden indlæses nyhedsbrevene

Læs mere

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 Jul og Nytår er nu overstået, og forhåbentligt har alle haft nogle gode dage med afslapning og hygge i familiens skød. Nu er det imidlertid blevet hverdag igen, og et nyt år

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.9/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 3.december 2015 kl. 14.00 Månedens emne: Julefesten NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Fleksibelworkshopdag kl Hornstrupkursuscenter

Fleksibelworkshopdag kl Hornstrupkursuscenter Fleksibel Fleksibelworkshopdag workshopdag 14. 14.jan. jan.kl.10.00-20.00 kl.10.00-20.00 Hornstrup Hornstrupkursuscenter kursuscentervejle Vejle Program 09.30 10.00 Ankomst & morgenkaffe 10.00 10.15 Fælles

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 4 Ny bestyrelse 4 Campingvogn 5 Hjemmesiden 5 Fordrag

Læs mere

Adresse... Postnumme og by... Kasserer Klem Thomsen, Heden 9, Vester Hassing, 9310 Vodskov. Tlf.:

Adresse... Postnumme og by... Kasserer Klem Thomsen, Heden 9, Vester Hassing, 9310 Vodskov. Tlf.: Indmeldelse Udfyldes og sendes til Historisk Samfunds kasserer: Klem Thomsen, Heden 9, Vester Hassing, 9310 Vodskov. Kontingent udgør 200 kr. Nye medlemmer modtager ved indmeldelse den senest udgivne årbog

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden Land: Holland Periode: Fra: 6. februar 2012 Til: 29. juni 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Medlemsblad nr. 1-2012

Medlemsblad nr. 1-2012 Medlemsblad nr. 1-2012 Indhold i dette blad Opstartsstævne m/indkaldelse til generalforsamling Midterstævne / Afriggerstævne Opråb fra bestyrelsen Kære alle Opstartsstævne 2012 Campingsæsonen skydes i

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Medlemsblad for EDR Horsens Afdeling, Gasvej 21, 2. sal, 8700 Horsens Pr. 1/2-2005: Kildegade 8-10, 8700 Horsens 3 Nytårshilsen Indhold 4 Nye lokaler, Kildegade 8-10

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl.

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. 12:00 Det er med stor fornøjelse vi kan byde velkommen til et par dage som

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million

På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million MEDLEMSBLADET På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million kroner. Derfor var det et ønske fra foreningens

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå.

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Januar 2019 Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Postadresse: Poul Lund Pedersen, Parkvej 11, 8870 Langå. Museets hjemmeside: www.museumilangå.dk Mailadresse.: pouloglilli@gmail.com eller roarolesen@mail.dk

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N MEDLEMSBLADET NR. 13 ÅRGANG 3 NR. 3 MAJ 2012 FORMANDEN HAR ORDET Efter generalforsamlingen den 21. marts 2012 har foreningsbestyrelsen konstitueret sig og jeg har påtaget mig formandshvervet. En opgave

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND Du indbydes hermed til vores årlige generalforsamling. Vi ser frem til en hyggelig dag med en masse spændende på agendaen. Frieser-Hesten

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Erhvervskvinder Trekantområdet August 2012, nr. 7

Erhvervskvinder Trekantområdet August 2012, nr. 7 Erhvervskvinder Trekantområdet August 2012, nr. 7 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 21. august kl. 18:00 Spændende virksomhedsbesøg på Den Gamle Avlsgård i Ribe Program Kl. 18:00 Vi mødes på Den

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Nyhedsbrev september 2015

Nyhedsbrev september 2015 Forsiden Nyhedsbrev september 2015 Når dette nyhedsbrev når frem til medlemmerne, er vi ved starten af den første efterårsmåned, hvilket betyder at tilbuddene til jer kommer i en lind strøm. Jeg kan kun

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar Haveselskabet Ringkøbing og omegns kreds Kredsens aktivitetsblad for 2016 32. årgang Årets aktiviteter kort: Gratis arkitekttegnet haveplan læs hvordan sidst i bladet Onsdag den 10. februar Generalforsamling

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Det danske. Institut. SUZUKI nyt 3 2007

Det danske. Institut. SUZUKI nyt 3 2007 Det danske Institut SUZUKI nyt 3 2007 Suzuki nyt Efterårssæsonen er startet - og årets nye elever er lige for alvor kommet i gang med ene undervisning og fællestimer. Næsten lige efter sæsonstart kommer

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2018

HK Senior Djursland Program 2018 HK Senior Djursland Program 2018 Praktiske oplysninger Seniorklubben bestyrelse 2017 Formand: Ruth Nyhus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 30225530 mail:

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Efterløn s & Pensionistklub Skive

Efterløn s & Pensionistklub Skive Efterløn s & Pensionistklub Skive Program 2013 Programmet kan også ses på: http://midt-vestjylland.nnf.dk/seniorer/skive Efterløn s & Pensionistklubben s Bestyrelse Formand Ivan Christiansen 97 54 15 82

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger HK Senior Djursland Praktiske oplysninger Seniorklubben bestyrelse 2018 Formand: Sonja Irene Andersen, tlf. 29739719 mail: sogr@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 30225530 mail: ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens Afbud.: 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse 2. Orientering v. Børge da formanden var fraværende : Havde alle

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

SPRØJTEN. April - Maj 2014 MEDLEMSBLAD FOR DUI LEG OG VIRKE STRUER AFD. TELEFONLISTE For DUI LEG og VIRKE STRUER AFD.

SPRØJTEN. April - Maj 2014 MEDLEMSBLAD FOR DUI LEG OG VIRKE STRUER AFD. TELEFONLISTE For DUI LEG og VIRKE STRUER AFD. TELEFONLISTE For DUI LEG og VIRKE STRUER AFD. Formand Flemming Karlsen 86 95 08 86 / 23 61 39 95 fkarlsen@email.dk Kasserer Helle Jeppesen 69 14 69 34 / 30 27 06 86 havremarken6@gmail.com Sekretær Dorte

Læs mere

MEDLEMSBLADET NR. 10 ÅRGANG 2 NR. 5 OKTOBER

MEDLEMSBLADET NR. 10 ÅRGANG 2 NR. 5 OKTOBER MEDLEMSBLADET NR. 10 ÅRGANG 2 NR. 5 OKTOBER 2011 Vi har denne gang valgt at placere et stort og flot ti-tal på forsiden af Medlemsbladet. Det skyldes, at det aktuelle blad er det 10. i rækken af blade.

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere