Over stok og sten. Vandrekursus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Over stok og sten. Vandrekursus"

Transkript

1 Over stok og sten. Vandrekursus Oplev naturen, se sort sol og hør historien om Vadehavet, Kongeåen, Hedeby, Dannevirke, Dybbøl Banke og Skamlingsbanken En vandretur er en sjælelig herlighed, der ikke lader sig finde på flasker eller i pilleglas oktober 2016

2 Over stok og sten. Vandrekursus Oplev naturen, se sort sol og hør historien om Vadehavet, Kongeåen, Hedeby, Dannevirke, Dybbøl Banke og Skamlingsbanken oktober 2016 Det er en helt særlig oplevelse at ankomme til et sted til fods, at slå sig ned på en sten ved vandkanten eller på en træstub i skoven og nyde sin madpakke. Mads Rykind-Eriksen Forstander, cand.mag. i historie og filosofi Kursusvært En vandretur er en sjælelig herlighed, der ikke lader sig finde på flasker eller i pilleglas. En naturren hjertevarme, der kan udføre mirakler på selv det mest forknytte og tilfrosne sind. Ludwig Feilberg, vandringens største filosof. Det er en helt særlig oplevelse at ankomme til et sted til fods, at slå sig ned på en sten ved vandkanten eller på en træstub i skoven og nyde sin madpakke, høre historien om stedet, tage sig et hvil for at rejse sig og gå videre til næste sted. Vi byder velkommen til et kursus, hvor forstander Mads Rykind-Eriksen snører vandrestøvlerne og tager dig med på daglige fodture og viser dig nogle af de største natur- og kulturperler i Sønderjylland og Sydslesvig. Mange af stederne har du hørt om, og måske har du været der: Vadehavet og marsken, Dannevirke og Hedeby, Dybbøl Banke og Gendarmstien, Hærvejen, Skamlingsbanken og Christiansfeld. Vi går ad bagvejen på stier væk fra alfarvej. På ganske særlig vis fører det os til naturens og kulturens herligheder og åbner historien på en måde, som man kun får den til fods. Med på kurset er Danmarks førende fuglekender, ornitolog Klaus Malling Olsen, og når han tager os med på Skamlingsbanken, er det fuglestemmerne, der fortæller os historier. I Ballum mødes vi med sangskriveren Jens Rosendal og oplever sort sol, som er dette områdes helt unikke naturoplevelse, hvor , ja måske , stære danser ballet på aftenhimlen. I Christiansfeld modtages vi af arkitekt Jørgen Toft Jessen, der har stået for den gennemgribende restaurering af den historiske by, som i 2015 kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Forfatter og fortæller Erik Lindsø guider os over Dybbøl Banke, ad Gendarmstien til Skomagerhus. En af dagene kører vi til gammelt dansk land i Sydslesvig for at vandre på Dannevirke og volden omkring Hedeby. Om aftenen hjemme på højskolen er der musik og sang, foredrag og fortælling. I oktober falmer skoven trindt om land, fuglestemmen daler, vinden suser og bladene gyldnes og falder. Det er den skønneste årstid at vandre i. Vi kører i bus ud til dagens startsted, og bussen venter på os ved målet. Hver dag går vi km. Du skal medbringe en lille rygsæk, en lille termokande, vandretøj til bygevejr, tiltrådte vandresko og eventuelt din vandrestav.

3 Tilmelding Pris: kr. på dobbeltværelse uden bad (tillæg 1000 kr. for enkeltværelse) kr. på dobbeltværelse med bad. Tilmelding via vores hjemmeside: (under KORTE KURSER) eller ring til kontoret på tlf Kursusvært Mads Rykind-Eriksen, forstander, cand.mag. i historie og filosofi. Medvirkende Jørgen Toft Jessen, arkitekt m.a.a., restaureringsarkitekt i Christiansfeld. Georg Bendix, højskolelærer og cand.theol. Erik Lindsø, forfatter, kulturjournalist og foredragsholder. Klaus Melby, naturvejleder og leder af Vadehavscentret. Klaus Malling Olsen, ornitolog og Danmarks førende fugleekspert. Jens Rosendal, forfatter og sang- og samleskriver med 13 sange i Højskolesangbogen, tidl. højskolelærer. Ruth og Christian Lorenzen, 6. generation på Klægagergård, den gamle marskgård, der er nabo til Nationalpark Vadehavet. Mette og Børge Solkær, visesangere. Har i mange år optrådt med danske, nordiske og irske/skotske sange til festivaler m.v. Desuden driver de Café Ellegaard (tidl. Stursbøl Kro), hvor de hele sommeren spiller folkemusik for fulde huse. Nordens Tone - et orkester, der med udgangspunkt i Nordens viser og sange udforsker krydsfeltet mellem jazz, viser og folkemusik. På en utraditionel og nyskabende måde forsøger de at indfange en særlig nordisk tone. Orkestret spiller sange, viser og salmer fra alle de nordiske lande sunget på originalsprogene og krydret med egne kompositioner. Nordens Tone har eksisteret i tre år og har spillet mere end 100 koncerter i Norden. I spidsen står den dansk/norske grammy-vindende sangerinde Jullie Hjetland, som mestrer og synger på alle de otte nordiske sprog.

4 Kursusprogram Søndag den 2. oktober Kl : Ankomst, indkvartering og kaffe. Kl : Velkomst og introduktion til ugen v/ Mads Rykind-Eriksen. Kl : I pagt med naturen. Vadehavets og marskens natur og mennesker. Foredrag v/ Klaus Melby. Mandag den 3. oktober Mellem ebbe og flod Formiddag - 7 km: Langs diget til Ballum. Besøg på Den Gamle Digegreves Gård, hvor vi møder forfatter og sangskriver Jens Rosendal. Vi kører til Vadehavet og Ballum Sluse, hvor vi går på diget til den lille landsby Ballum, hvis smukke gamle marskhuse ligger fuldstændig intakt rundt om den gamle middelalderkirke. Vi fortsætter til Klægagergård Den Gamle Digegreves Gård, hvis navn henviser til den nuværende beboer og hans far, som havde titel af digegreve. Her tager ægteparret Ruth og Christian Lorenzen imod og fortæller om stedet og dets historie. I 2005 blev det gamle stuehus fra 1857, forhaven og senere resten af gården, med respekt for den oprindelige stil, nænsomt restaureret. Efter frokost synger vi med Jens Rosendal, hvis digtning er inspireret af det vadehavs- og marsklandskab, han bor midt i. Eftermiddag - 6 km: Vandring på det fremskudte dige i selskab med naturvejleder Klaus Melbye fra Emmerlev Klev til Højer Sluse. Sort sol. Klaus fortæller om området og naturen, og han tager sine kikkerter med, så vi på tæt hold kan betragte havørne, klyder og hejrer. Det fremskudte dige blev bygget efter stormfloden i 1976, da hele Tøndermarsken inklusive Tønder by måtte evakueres. Diget forbinder Emmerlev Klev med Hindenburg-Dæmningen til Sild og er sammenlagt 12 km langt. For at digebyggeriet ikke skulle ødelægge fuglelivet, blev der bag diget bygget et kunstigt vadehav, hvor man pumpede havvand ind og ud for at fastholde fødemuligheder for fuglene. Det viste sig dog, at der hurtigt opstod nyt forland og nye vader, således at fuglene i løbet af få år vendte tilbage. Vi slutter ved det store sivområde ved Rudbøl/Aventoft, hvor vi oplever sort sol, marskens storslåede fænomen, hvor ja, måske stære danser ballet på aftenhimlen. Turleder: Mads Rykind-Eriksen. Tirsdag den 4. oktober Den gamle grænse. På Dannevirke til Hedeby Formiddag - 12 km: På Dannevirke-volden fra Hollingsted til Valdemarsmuren. Besøg på Dannevirke Museum med frokost. Vi skal vandre på et ganske unikt stykke danmarkshistorie. Dannevirke var Danmarks værn mod syd, indtil tilbagetoget til Dybbøl i februar Hollingsted markerer den vestlige ende af Dannevirke. I vikingetiden var det et knudepunkt og et vigtigt handelssted. Det var her, Ansgar gik i land i 849.

5 En del af turen tilbagelægges på Valdemarsmuren, der havde en længde på ca. 4 km og en højde på 5-7 meter. Muren, der blev bygget af Valdemar den Store i 1100-tallet, er af teglsten, som her blev brugt for første gang i Danmark. Formiddagen slutter på Dannevirke Museum, som ligger på det sted, hvor Dannevirke og Hærvejen krydser hinanden, også kaldet Porten til Europa. Museets udstilling beskriver de forskellige faser i Dannevirkes historie og dermed den tidligste danmarkshistorie. Desuden vises udstillinger om grænselandets historie og aktuelle sydslesvigske orhold. Eftermiddag - 5 km: Videre på Dannevirke til Hedeby. Vi går på halvkredsvolden, der har omkranset den legendariske Hedeby. Byen omtales første gang i 804 og er hermed en af Danmarks første byer. I vikingetiden var den Nordens mest centrale og markante handelsby. Det var i Hedeby, Ansgar byggede sin kirke. Kirkeklokken fandt arkæologerne i havnen, og man formoder, den blev tabt, da den skulle fragtes i land. Hedeby blev ødelagt i midten af 1000-tallet, men selv her 1000 år senere udstråler området en grandiositet, som får ens fantasi til at se billeder af et storladent sted. Turleder: Mads Rykind-Eriksen. Kl : Kunsten at gå en fodtur. Om fodtursfilosoffen Ludwig Feilberg. Foredrag v/ Erik Lindsø. Onsdag den 5. oktober Gendarmstien over Dybbøl langs Flensborg Fjord til Skomagerhus Formiddag - 9 km: Fra Sønderborg over Dybbøl Banke langs Vemmingbund til Broager Kirke. Vi vandrer ad bagvejen op på Dybbøl Banke med udsigt over Vemmingbund til Broager Kirke - forbi krigergrave, der fortæller prologen til den historie, vi møder, når vi på toppen af banken støder ind i skanserne. På Dybbøl fandt et af danmarkshistoriens blodigste slag sted den 18. april 1864, hvor Danmarks nyere historie blev forseglet og den nationale identitet grundlagt og dermed danskernes selvforståelse. På Kongeskansen får vi historien. Turen går videre langs Vemmingbund, hvor slag skibet Rolf Krake ensomt og forgæves kæmpede mod den preussiske overmagt. Vi når frem til Broager Kirke med de to tårne og mindehøjen for de faldne fra Første Verdenskrig. Med bus kører vi til Rønshoved Højskole, hvor frokosten indtages.

6 Eftermiddag - 9 km: Fra Rønshoved på Gendarmstien langs Flensborg Fjord forbi helligkilder til den gamle grænseovergang ved Skomagerhus. Gendarmstien har navn efter de grænsegendarmer, der fra 1920 til 1958 bevogtede landegrænsen mellem Danmark og Tyskland. Gendarmstien er 74 km lang og strækker sig fra Kruså til Høruphav på Als. Vi vandrer på stiens absolut mest naturskønne del langs Flensborg Fjord fra Rønshoved forbi Kollund til Kruså. Turen slutter ved grænsesten nr. 1 ved den særprægede grænseovergang Skomagerhus, der blev anlagt ved grænsedragningen i 1920, så borgerne i Flensborg fortsat kunne tage på udflugt i skovene ved Kollund. I skumringen gør vi på hjemturen holdt i skoven med Bommelunder Kro, hvor vi hører historien om Bommelunder-snapsen og får en af slagsen til hvert ben at køre hjem på! Turleder: Erik Lindsø. Kl : Koncert med Nordens Tone. Torsdag den 6. oktober En lergrav, et slot, Kongeåen og Hærvejen med café og musik Formiddag - 5 km: Gennem Storskoven forbi fossilerne i Gram Lergrav til Gram Slot. På vej til Gram Slot gør vi holdt i Hindballe, hvor Georg Bendix bor. Her synger vi morgensang og hører fortællingen om Gram Slotsby, om storhed og fald, kærlighed og magt, og om den ganske almindelige bondes hverdag. Vi fortsætter gennem Storskoven, forbi fossilerne i Gram Lergrav, til Gram Slot. Her hører vi slottets historie, og om hvordan Sanne og Svend Brodersen efter at have købt det i 2007 nænsomt har renoveret hovedbygningen og de gamle avlsbygninger sande ildsjæle, der i løbet af ganske få år har skabt en af Sønderjyllands største succeser. Det er fortællingen om at vække en livsdrøm til live med en vifte af visioner og at tænde lys i gamle bygninger. Eftermiddag - 9 km: Langs Kongeåen fra Foldingbro til Knag Mølle. Videre på Hærvejen gennem Stursbøls Plantage til kaffe og koncert på Café Ellegård - en tidligere hærvejskro, som i dag er et folkemusikalsk spillested. Vi starter eftermiddagen ved Frihedsbroen, der fører over Kongeåen, som udgjorde den gamle grænse mellem Kongeriget Danmark og Hertugdømmet Slesvig, og som fra 1864 til 1920 var grænsen mellem Danmark og Tyskland. Broen, der er malet i rød-hvide farver, fører os lige hen til huset Frihed, som den danske storbonde Hans Diderik Kloppenborg fra Københoved byggede i 1870, så han ved højtid og på mærkedage kunne tage over åen til Danmark og flage med Dannebrog. Vi kommer til Knag Mølle eller Æ Knagmølle, en af Danmarks gamle vandmøller, men også et af Kongeåens mest maleriske bygningsværker. Vi følger Hærvejen mod syd ad snoede veje igennem Stursbøl Plantage. Her stopper vi ved den gamle, tidligere Stursbøl Kro, hvor Børge og Mette Solkær byder indenfor til fortælling, musik og fællessang. Efter kaffen tager Børge os med en tur rundt og fortæller om den særegne natur og genopretningen af Jels Å, der igen bugter sig gennem landskabet, ligesom han viser os stedets jættestue. Turleder: Mads Rykind-Eriksen.

7 Kl : Med fugle på tur. Optakt til fugleturen omkring Skamlingsbanken, hvor vi hører om de fuglearter, der er aktuelle først i oktober - fx rovfugle, de almindelige kragefugle og trækfugle som drosler, sangere, rødhals m.m. Foredrag v/ Klaus Malling Olsen. Fredag den 7. oktober Med Klaus Malling på fugletur fra Skamlingsbanken til hernnhutterne i Christiansfeld Formiddag - 8 km: Med Klaus Malling Olsen rundt om Skamlingsbanken til fuglene i Strandskoven. Frokost på Skamlingsbanken. Skamlingsbanken mellem Kolding og Christiansfeld er med sine 113 meter Sønderjyllands højeste punkt et historisk sted, der fra 1843 og mange år frem var rammen om de store, dansknationale folkemøder. Velkommen i den grønne lund, hvor fuglene de sjunge. Den velkendte sang skrev Grundtvig til det første folkemøde i I sangen digter han, hvad man siger i folkemunde, at der altid er fuglesang på Skamlingsbanken. Og det ægte danske - derom sang nys en lille fugl i syd på Skamlingsbanke, står der videre i sangen. For at lære stemmerne fra efterårets fugle samt at kende dem på deres udseende har vi taget Danmarks førende fugleekspert Klaus Malling Olsen med på dagens tur. Eftermiddag - 6 km: Rundt om Christiansfeld sluttende i Søstrenes Hus og Brødremenighedens Kirke. Brødremenigheden (herrnhuterne) grundlagde i 1773 den lille sønderjyske by Christiansfeld, og i dag er den gamle bykerne et levende kulturminde - så unik, at byen er kommet på UNESCOs kulturarvsliste. Vi møder restaureringsarkitekt Jørgen Toft Jessen, der fortæller historien om byen og viser os rundt. Turleder: Mads Rykind-Eriksen. Kl : Festmiddag og afslutningsaften. Lørdag den 8. oktober Kl. 9.00: Se hvilken morgenstund. Morgensang v/ Mads Rykind-Eriksen. Herefter afrejse. Alle dage er der morgenmad kl. 7.15, afgang med bus kl. 8, frokost kl. 12, aftensmad kl. 18 og aftenkaffe kl. 21.

8 Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om livs- og folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet. I dag har vi med respekt for histo rien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer. Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgeltønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret - et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m. Skolens bygninger har sjæl - både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspire rende undervisnings lokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, journalistik, teater, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som livsanskuelse, historie, skriveværksted og grafisk design. Rødding Højskole Flors Allé Rødding kontor@rhskole.dk Tlf:

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning 1.-7. 2018 Skriv på livet løs! Kursusvært Erik Lindsø forfatter og foredragsholder SKRIV PÅ LIVET LØS! Livet er en historie værd. Men det kan

Læs mere

i lyst og nød 15.-21. august 2010

i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Kursusbeskrivelse Rødding Højskole slår dørerne op for en uge med fokus på det danske sprog. Vores

Læs mere

Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg

Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg Kreativ sommerhøjskole 2018 1. - 7. juli 2018 Tekstiler til væggen er in som aldrig før fra fint til groft vævede, dekorative billeder. Kursusbeskrivelse Tekstiler

Læs mere

NATURVANDRINGER I Vadehavets vidunder og marskens mystik

NATURVANDRINGER I Vadehavets vidunder og marskens mystik NATURVANDRINGER I Vadehavets vidunder og marskens mystik 1.-7. 2018 Unikke vandringer og naturoplevelser med store fortællinger nord og syd for grænsen. Kursusvært Kobbersneppe Mads Rykind-Eriksen forstander,

Læs mere

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 I samarbejde med Kirkens Korshær, der kan fejre 100 års jubilæum

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord På cykel Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen 20. 26. juni 2016 En midsommeruge med skønne cykelture i landet mellem den dansktyske grænse og Kielerkanalen.

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik

Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik Unikke vandringer og naturoplevelser med store fortællinger nord og syd for grænsen 2.-8. juli 2017 Naturvandringer Sommerkursus 2.-8. juli 2017

Læs mere

Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik

Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik Unikke vandringer og naturoplevelser med store fortællinger nord og syd for grænsen 2.-8. juli 2017 Naturvandringer Sommerkursus 2.-8. juli 2017

Læs mere

Naturvandringer, filosofi og god mad

Naturvandringer, filosofi og god mad Naturvandringer, filosofi og god mad En højskoleuge for livsnydere Vi byder velkommen til en sommeruge med fokus på livsbegejstringer. 30. juli-5. august 2017 Naturvandringer, filosofi og god mad En højskoleuge

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning 28. juli - 3. august 2019 En uge, der byder på inspirerende foredrag og praktisk vejledning i at få hul på projekt skriv dit liv. 175 1844 ÅRS

Læs mere

til fælles bedste 11.-17. juli 2010

til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Kursusbeskrivelse Det er ikke til at komme uden om Grundtvig, han er her og der og alle vegne.

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

DET DANSKE SPROG KOMMUNIKATION PÅ KRYDS OG TVÆRS. I SAMARBEJDE MED DANSK SPROGNÆVN 14.-20. august 2011

DET DANSKE SPROG KOMMUNIKATION PÅ KRYDS OG TVÆRS. I SAMARBEJDE MED DANSK SPROGNÆVN 14.-20. august 2011 DET DANSKE SPROG KOMMUNIKATION PÅ KRYDS OG TVÆRS I SAMARBEJDE MED DANSK SPROGNÆVN 14.-20. august 2011 DET DANSKE SPROG KOMMUNIKATION PÅ KRYDS OG TVÆRS I SAMARBEJDE MED DANSK SPROGNÆVN 14.-20. august 2011

Læs mere

På cykel langs Kongeåen

På cykel langs Kongeåen På cykel langs Kongeåen Oplev naturen, mød kulturen og hør historien Kurset er for dig, der gerne vil opleve verden fra en cykel natur og kultur, kunst og historie 30. juli - 5. august 2017 På cykel langs

Læs mere

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

På cykel langs Kongeåen 29. juli - 4. august 2018

På cykel langs Kongeåen 29. juli - 4. august 2018 På cykel langs Kongeåen 29. juli - 4. august 2018 Oplev naturen, mød kulturen og hør historien. Unikke tohjulsture i det sønderjyske kulturlandskab. Kursusvært Mads Rykind-Eriksen forstander, cand.mag.

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Hvordan smager den danske natur? Vi finder ud af det, når vi sammen sanker fra havet, markerne og den vilde natur og pepper klassiske retter op med naturlige

Læs mere

Island. Sagaer, gejsere og vulkaner

Island. Sagaer, gejsere og vulkaner Island. Sagaer, gejsere og vulkaner Fem dage på højskole - en uges rejse Vi indtager sagaøen med gejsere, gletsjere og vulkaner! 4. - 15. juli 2016 Island. Sagaer, gejsere og vulkaner Fem dage på højskole

Læs mere

Seniordans. En højskoleuge juli 2018

Seniordans. En højskoleuge juli 2018 Seniordans. En højskoleuge 1.-7. 2018 I samarbejde med Dansk Seniordans Kursusvært Michell S. Boysen, højskolelæer i musik. Ba. i rytmiskmusik og bevægelsespædgogik. Seniordans er en danseform, der danses

Læs mere

Maj i Sønderjylland. Med sejltur på Flensborg Fjord og Østerssafari - I samarbejde med Ældresagen Værløse. Rønshoved Højskole

Maj i Sønderjylland. Med sejltur på Flensborg Fjord og Østerssafari - I samarbejde med Ældresagen Værløse. Rønshoved Højskole Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Maj i Sønderjylland Med sejltur på Flensborg Fjord og Østerssafari - I samarbejde med Ældresagen Værløse 11. - 17. maj 2014 Maj i Sønderjylland - med sejltur

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Efterår Fugle i naturen

Efterår Fugle i naturen Efterår Fugle i naturen 24.09.17 30.09.17 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger og få en flyvende start på efteråret.

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Højsommervandringer. Langs smukke fjorde og på øer

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Højsommervandringer. Langs smukke fjorde og på øer Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Højsommervandringer Langs smukke fjorde og på øer 10. 16. juli 2016 Vi skal denne uge vandre langs de smukkeste fjorde i grænselandet og ud på øer som det

Læs mere

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her kan du

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord På cykel Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen 20. 26. juni 2016 En midsommeruge med skønne cykelture i landet mellem den dansktyske grænse og Kielerkanalen.

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

Vandrekursus Fodrejse i Danmark 28.08.16 03.09.16

Vandrekursus Fodrejse i Danmark 28.08.16 03.09.16 Vandrekursus Fodrejse i Danmark 28.08.16 03.09.16 Gå efteråret i møde på Vandrekursus med Askov Højskole og glæd dig til både at få rørt benene, hjertet og hjernen med spændende foredrag og eventyr til

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE TURE - Heldagsturen går til Århus. Vi besøger Den Gamle By, hvor guider viser os udstillingsbyen 1974 din egen tid på museum. Byen er en tidsrejse,

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE

Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE Vores land er et fantastisk forrådskammer. Fra havet, markerne og den vilde natur får vi nogle af verdens fineste råvarer. Dette kursus er for

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Højskolen ved Flensborg Fjord. Kor på Rønshoved. - Musik der swinger. 1. - 7. juli 2012. www.ronshoved.dk info@ronshoved.dk Tlf.

Højskolen ved Flensborg Fjord. Kor på Rønshoved. - Musik der swinger. 1. - 7. juli 2012. www.ronshoved.dk info@ronshoved.dk Tlf. Højskolen ved Flensborg Fjord Kor på Rønshoved - Musik der swinger 1. - 7. juli 2012 www.ronshoved.dk info@ronshoved.dk Tlf.: 7460 8318 Kor på Rønshoved - Musik der swinger I denne uge åbner vi dørene

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 19.08.18 25.08.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 15. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 22.01.17 28.01.17 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for at komme

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

På cykel langs Kongeåen

På cykel langs Kongeåen På cykel langs Kongeåen 28. juli - 3. august 2019 175 Oplev naturen, mød kulturen og hør historien. Unikke tohjulsture i det sønderjyske kulturlandskab. 1844 2019 ÅRS JUBILÆUM Kursusvært Mads Rykind-Eriksen

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Naturskønne cykelture nord- og syd for grænsen. - Fra frisernes land til anglernes bakker

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Naturskønne cykelture nord- og syd for grænsen. - Fra frisernes land til anglernes bakker Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Naturskønne cykelture nord- og syd for grænsen - Fra frisernes land til anglernes bakker 3. -9. august 2014 Naturskønne cykelture nord- og syd for grænsen

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Sort Sol i Farvernes landskab. - Kunst, natur og sejltur i det charmerende Frederiksstad. 2. - 8. september 2012. Højskolen ved Flensborg Fjord

Sort Sol i Farvernes landskab. - Kunst, natur og sejltur i det charmerende Frederiksstad. 2. - 8. september 2012. Højskolen ved Flensborg Fjord Højskolen ved Flensborg Fjord Sort Sol i Farvernes landskab - Kunst, natur og sejltur i det charmerende Frederiksstad 2. - 8. september 2012 www.ronshoved.dk info@ronshoved.dk Tlf.: 7460 8318 Sort Sol

Læs mere

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK 5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK Hanne Bistrup Karen Zimsen Jens Blendstrup Henning Kirk Else Berenth Tisvilde Højskole MANDAG DEN 7. ONSDAG DEN 9. maj 2018 1 Velkommen til

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

Grænseland mellem Danmark og Tyskland

Grænseland mellem Danmark og Tyskland Grænseland mellem Danmark og Tyskland Mød kunst, kultur og mennesker, der bygger bro 2.-8. september 2018 På dette kursus stiller vi skarpt på, hvad Danmark kan og skal lære af mindretallet og Tyskland

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik

Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik Naturvandringer I Vadehavets vidunder og marskens mystik 30. juni - 6. 2019 Unikke vandringer og naturoplevelser med store fortællinger nord og syd for grænsen. 175 1844 ÅRS JUBILÆUM 2019 Kursusvært Mads

Læs mere

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Så syng da, Danmark - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Vi hører ofte, at det står skidt til med sangen. Men der er aldrig før solgt så mange sangbøger

Læs mere

SÅ KØRER BUSSEN PÅ FORÅRSTURE I ÅBENRÅ OG OMEGN I UGE 17. Du kan tilmelde dig vores ture ved at henvende dig i receptionen eller på kontoret.

SÅ KØRER BUSSEN PÅ FORÅRSTURE I ÅBENRÅ OG OMEGN I UGE 17. Du kan tilmelde dig vores ture ved at henvende dig i receptionen eller på kontoret. SÅ KØRER BUSSEN PÅ FORÅRSTURE I ÅBENRÅ OG OMEGN I UGE 17. Tilmelding til vores forårsture sker efter Først til Mølle - princippet, og du betaler samtidig for din tur/ dine ture ved tilmelding. Du må gerne

Læs mere

Vandreture langs Flensborg Fjord

Vandreture langs Flensborg Fjord Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Vandreture langs Flensborg Fjord Naturoplevelser på den legendariske Gendarmsti 5. 11. juli 2015 Det er ingen overdrivelse at hævde, at den legendariske

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

Journalistik. 26. marts - 8. april 2017 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 26. marts - 8. april 2017 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 26. marts - 8. april 2017 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

FRIT AT TÆNKE, TRO OG TALE!

FRIT AT TÆNKE, TRO OG TALE! FRIT AT TÆNKE, TRO OG TALE! RØDDING HØJSKOLES ÅRLIGE GRUNDTVIG-KURSUS I SAMARBEJDE MED GRUNDTVIGSK FORUM FRIT AT TÆNKE, TRO OG TALE! RØDDING HØJSKOLES ÅRLIGE GRUNDTVIG-KURSUS I SAMARBEJDE MED GRUNDTVIGSK

Læs mere

Ad hærvejens stier til Danmarks port

Ad hærvejens stier til Danmarks port Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Ad hærvejens stier til Danmarks port Unikke naturvandringer langs den gamle pilgrimsrute 14. 20. august 2016 I denne uge vil vi gå på udvalgte strækninger

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Kulturelle oplevelser langs ejderen. Flodsejlads og nordens Venedig: Frederiksstad

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Kulturelle oplevelser langs ejderen. Flodsejlads og nordens Venedig: Frederiksstad Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Kulturelle oplevelser langs ejderen Flodsejlads og nordens Venedig: Frederiksstad 21. juni 27. juni 2015 Denne uge byder på spændende fortællinger fra det

Læs mere

Ad hærvejens stier til Danmarks port

Ad hærvejens stier til Danmarks port Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Ad hærvejens stier til Danmarks port Unikke naturvandringer langs den gamle pilgrimsrute 17. 23. juli 2016 I denne uge vil vi gå på udvalgte strækninger

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus SKRIV DIN LIVSHISTORIE 21.10.18 27.10.18 Ekstra kursus PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Det Danmark, vi kender set med tyske øjne

Det Danmark, vi kender set med tyske øjne Det Danmark, vi kender set med tyske øjne Grænselandskursus, hvor tyskere, der kender Danmark, sammen med folk fra det danske mindretal i Sydslesvig nuancerer og udfordrer den danske selvopfattelse Die

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Analog fotografi og mørkekammerteknik

Analog fotografi og mørkekammerteknik Analog fotografi og mørkekammerteknik Analoge fotoprocesser fra fotografiets barndom til nutiden 28. juli - 3. august 2019 En uge for foto-nørder. Dette er et kursus, hvor du får fingrene helt ned i den

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Med saft og kraft. Forårskursus. Store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser

Med saft og kraft. Forårskursus. Store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Med saft og kraft Forårskursus. Store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Saften er næringen, uden hvilken intet kan gro. Saften er symbolet på grokraft,

Læs mere

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser 7. - 13. 2019 Saften er næringen, uden hvilken intet kan gro. Saften er

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Sort Sol i Sønderjylland. Kunst og sejltur i Nordens Venedig: Frederiksstad

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Sort Sol i Sønderjylland. Kunst og sejltur i Nordens Venedig: Frederiksstad Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Sort Sol i Sønderjylland Kunst og sejltur i Nordens Venedig: Frederiksstad 6. 12. september 2015 Sensommeren er over os og naturens farver er i fuld flor.

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Grænseland på cykel. Skønne ture mellem Ejderen og Flensborg

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Grænseland på cykel. Skønne ture mellem Ejderen og Flensborg Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Grænseland på cykel Skønne ture mellem Ejderen og Flensborg 23. - 29. juni 2013 Grænseland på cykel Skønne ture mellem Ejderen og Flensborg Beskrivelse

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 03.09.17 09.09.17 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

14-dages sommerhøjskole

14-dages sommerhøjskole Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord 14-dages sommerhøjskole Slesvig, Sønderborg Revy og Østerssafari 26. maj -8. juni 2013 14-dages sommerhøjskole Slesvig, Sønderborg Revy og Østerssafari

Læs mere

SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE I SAMARBEJDE MED TOM BUK-SWIENTY OG GRÆNSEFORENINGEN. 13. - 19.

SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE I SAMARBEJDE MED TOM BUK-SWIENTY OG GRÆNSEFORENINGEN. 13. - 19. SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE I SAMARBEJDE MED TOM BUK-SWIENTY OG GRÆNSEFORENINGEN 13. - 19. april 2014 SLAGTEBÆNK DYBBØL 150 ÅR EFTER 1864 OG DEN DANSKE SELVFORSTÅELSE

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Kulturelle oplevelser langs Ejderen. Flodsejlads og Nordens Venedig: Frederiksstad

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Kulturelle oplevelser langs Ejderen. Flodsejlads og Nordens Venedig: Frederiksstad Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Kulturelle oplevelser langs Ejderen Flodsejlads og Nordens Venedig: Frederiksstad 19. 25. juli 2015 Denne uge byder på spændende fortællinger fra det gamle

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 20.06.16 24.06.16 ASKOV HØJSKOLE Mandag 20. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Sverige 21. 28. juni 2013 med forberedende dage på Løgumkloster

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER Let at finde, svært at forlade Smuk BELIGGENHED IMPONERENDE ARKITEKTUR Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov

Læs mere

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. - 23. august 2013 Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. 23. august 2013 med forberedende dage på Løgumkloster Refugium Medvirkende: Ebbe Juul-Heider, lektor, Beder Siggi Pfingsten,

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

Vandrekursus

Vandrekursus Vandrekursus 27.08.17 02.09.17 Gå efteråret i møde på Vandrekursus med Askov Højskole og glæd dig til både at få rørt benene, hjertet og hjernen med spændende foredrag og kultureventyr til fods. Vi går

Læs mere

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag 4. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 19.00 Velkommen og introduktion til kurset

Læs mere

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser 15. - 21. 2018 Saften er næringen, uden hvilken intet kan gro. Saften

Læs mere