Nye udfordringer nye muligheder. retail bulletin. December 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye udfordringer nye muligheder. retail bulletin. December 2015"

Transkript

1 December Nye udfordringer nye muligheder BRUNO CHRISTENSEN DETAILHANDELS PROMOTION Åkrog Strandvej 51B 8240 Risskov - Ovengaden Neden Vandet 1B 1414 København K Tlf.: Mobil: brunochristensen@mail.dk

2 December 2 Gå imod strømmen og innover Digitaliseringen øges på alle områder, og det sker med større og større hast. Mobiltelefonen sørger for betalingen i supermarkedet, samndig med at robooerne så småt er begyndt at dukke op i en række internanonale udvalgsvarebunkker og stormagasiner. Amazon tester sammen med Walmart muligheden for at bringe varer ud ved hjælp af droner. Med baggrund i omtalte udvikling er der naturligt at nethandelen vokser, og dermed giver alle detaillister nye udfordringer. Et godt råd: klap hesten, og vær ikke bange for at gå imod strømmen. Det gælder for Neuer Wall i Hamborg, som Bond Street i London og Orchard Street i Singapore eller Michigan Avenue i Chicago, at de som nogle af verdens dyreste og mest eksklusive shopping gader for længst har vundet over nethandelen. Moderne forbrugere med penge på bankbogen gider ikke handle på neoet. Det er meget mere trendy at gå i luksusbunkkerne i de rignge shopping gader. I Danmark er vi ikke nået dernl endnu men måske var det alligevel en god ide i 2016 at gå imod strømmen og satse på bunkken i stedet for at bruge kræ[er på udvikling af en nethandel, der er på vej Nl at have toppet. Det gælder for mærkevareproducenter som for detaillister, at den fysiske bunk er og forbliver vigngste salgsmedie. Derfor bør innovanonen målreoes bunkken.

3 December 3 Et større og større antal mennesker i USA fravælger neoet som indkøbssted Nl fordel for bunkker, hvor de kan få en god betjening, samt købe dejlige luksusprodukter i gode omgivelser. En udvikling, der er på vej Nl Danmark. De fysiske butikker med dygtige sælgere vinder over nethandelen Titel på 90 minuyers foredrag se side 22

4 December 4 Hvad betyder deoe for detaillisterne? HVAD SKER GLOBALT? USA er nu som al[d verdens økonomiske vækstlokomo[v, og herfra forlyder det, at væksten er gået i stå. Begreber som en global afmatning er drø_et af økonomerne i USA, og for USA gælder det, at man ikke længere er så op[mis[sk omkring 2016, som man har været. Tidligere vækstlande som Brasilien og Sydkorea har store vanskeligheder grundet svigtende eksport kombineret med udbredt korrup[on. Set i det globale perspek[v er det centralbankerne der spiller hovedrollen, og her vurderer man dag for dag, hvornår [dspunktet er kommet [l en renteforhøjelse, der alt andet lige vil medføre øgede omkostninger [l mennesker med gæld såsom danske boligejere. HVAD SKER I EUROPA? Den økonomiske vækst i Europa bevæger sig langsomt men sikkert i den rig[ge retning nemlig opad fremad. På tre afgørende områder har Europa udfordringer, som kun de folkevalgte poli[kere kan løse: Produk[viteten i erhvervslivet er ikke [lstrækkelig høj. Der er for få langsigtede investeringer i erhvervslivet, og arbejdsløsheden er fortsat på for højt et niveau. Direktør Frederik Erixon fra European Center for Interna[onal Poli[cal Economy udtaler: Det synes at være en accept af, at Europa er et lavvækstområde, og at der ikke er poli[sk vilje [l at gribe ind for at skabe en mere energisk økonomi. På kort sigt er væksten [l økonomisk fremgang i Europa forankret hos de tyske forbrugere. Den tyske industriproduk[on er kun langsomt på vej opad igen. Desværre er de tyske forbrugere [lbageholdende med at bruge penge i detailhandelen. Forbruger[lliden hos de tyske forbrugere er faldet, og det er her vi finder hovedårsagen [l det manglende vækst i forbruget. HVAD SKER I DANMARK? Alle taler om et begyndende opsving i dansk økonomi, men det er fortsat alt for svag [l at man bør begynde at juble. Den danske befolkning sparer op [l dårlige [der, og erhvervslivet investerer mindre end godt er. 40% af danskerne sparer mere op i dag end man gjorde [dligere. Alle venter på at privaforbruget ayer skal vise betydelig fremgang, og måske vil netop julehandelen være den faktor, der skaber den op[misme, der er så hårdt brug for i bu[kkerne. Fra Nordea forlyder det, at vi nu med fuld fart er på vej mod en situa[on, hvor det private forbrug ayer indtager posi[onen som vækstmotor i dansk økonomi. Udviklingen i dansk økonomi er agængig af udviklingen for eksporterhvervene, der igen er agængig af at lande som Tyskland ayer fremviser vækst. Den store flygtningestrøm fra Syrien og Afrika kan vælte alle prognoser og ønsker om økonomisk fremgang. Ingen ved hvordan, men alle trækker vejret og håber det går mindst muligt ud over den velfærd, som alle ønsker.

5 December 5 HVOR HANDLER DANSKERNE I OG I 2016? De danske forbrugere søger i s[gende grad mod de større byområder med et bredt udvalg af detailhandel. Det har de gjort siden 1970erne, og denne udvikling er fortsat i, og vil sandsynligvis fortsæye med uformindsket styrke i store danske vækstcentre i København, Aarhus, Odense og Aalborg sæyer dagordenen. 26 store provinsbyer har et godt og velfungerende bu[ksudbud. Herudover er der mellemstore byer, der kæmper en hård kamp for at fastholde kunde[lstrømningen fra oplandet. Tilbage bliver 157 mindre byer, der enten har mistet udvalgsvarebu[kkerne eller er på vej [l det. Der er i bu[ksløse samfund i Danmark, og de er ikke et resultat af en liberalisering af Planloven, men derimod et resultat af de ændringer, der er sket i samfundet generelt. Der er i øjeblikket planer om, at etablere nye bu[kscentre i de byer, der i forvejen har en stærk detailhandel. Venstre regeringen fremlægger forslag [l en mild liberalisering af Planloven, og modstanderne [l en øget konkurrence går som [dligere straks [l angreb med argumenter om en massiv bu[ksdød. Ingen analyseins[tuyer kan regne sig frem [l hvordan morgendagens detailhandel vil se ud. Da vi i 1977 åbnede de første to Aldi bu[kker i Danmark var der ingen, der troede på at denne bu[kstype vil opnå en markedsandel over 3%. I dag er markedsandelen for de seks discountkæder med fuld fart på vej mod 45 50%. Verdens tredjestørste dagligvarevirksomhed engelske Tesco besluyede i 2004, at man ville åbne en helt ny bu[kskæde i USA Fresh & Easy. I 3 år brugte man millioner af gode engelske pund på at undersøge og analysere markedet. De første bu[kker åbnede i 2007, og i 2013 var Fresh & Easy klar [l betalingsstandsning. Hvordan kunne nogle af verdens bedste analy[ske hoveder tage så meget fejl? Måske er forklaringen den, at end ikke de bedste analyser er i stand [l at forudsige frem[den, og slet ikke forbrugernes adfærd. BuNksdød i Danmark er virkelighed i dag, og vil også være det i morgen Liberalisering af Planloven eller ej, ændrer næppe på den udvikling, som vi har gennemlevet siden 1970erne. De store byer bliver større, og med flere borgere i byer vælger detaillisterne at placere bu[kkerne der hvor kunderne er - enkel og simpel filosofi. Forbrugerne ændrer ikke adfærd i samme tempo som forbrugereksperterne mener. Impulskøb i dagligvarebunkkerne er stadigvæk 80%. Det var det også i 1970erne.

6 December 6 Danskerne handler også i Hamborg Hamborg har det hele og mere [l. Det er en interna[onal shopping by med let adgang for [tusinder af danske forbrugere, der ønsker oplevelser udover det sædvanlige. Spadserer man fra Hovedbanegården ned ad Mönckebergstrasse mod Jungferns[eg og slår et smut ind i Neuer Wall, der er luksusgaden over dem alle, passerer man det bedste af hvad Europæisk detailhandel kan byde på. Hamborg udviklede sig i 1980erne og 1990erne [l at være en interna[onal storby hvad angår såvel shopping som kultur. Mange danske forbrugere i Jylland kan køre [l Hamborg på under 3 [mer, og her få en shopping oplevelse, som ingen byer i Danmark kan byde på. Danske detaillister, der gerne vil have nye ideer [l såvel egen bu[k som udvikling af den by, hvor de har deres bu[k, kan med fordel vælge Hamborg som des[na[on for næste studierejse. Hamborg kan shoppingsmæssigt byde på verdensklasse oplevelser.

7 December 7 London er højt på listen over danskernes foretrukne shoppingbyer London er for mange danskere byen, hvor man gerne rejser [l på storbyferie eller når det gælder indkøb af julegaver. De fleste danskere føler sig sprogmæssigt bedre [lpas i London end for eksempel i Hamborg. London kan byde på et par af verdens bedst kendte stormagasiner Selfridge og Harrods, Samt i [lgi_ her[l tusindvis af små og mellemstore specialbu[kker. Det er umuligt at definere Londons unikke [ltrækning. Hver bydel har sin helt egen særlige karakter, lige fra den svimlende velstand i Belgravia [l markederne i Camden Town eller de spændende bu[kker i Covent Garden. Her[l kommer museer i verdensklasse, såsom Na[onal Gallery og Bri[sh Museum. Ser man bort fra at London er Europas største by med alle na[onaliteter repræsenteret, så er det især de shoppingsmæssige oplevelser, der bør påkalde sig opmærksomheden for danske detaillister. Den bedre del af detailhandelen i London er karakteriseret ved, at gøre mere ud af bu[ksindretning og design end vi sædvanligvis gør i Danmark. London er inspira[on i verdensklasse.

8 December 8 Hvem gider nethandel i Shanghai? Shopping i Shanghai er for de forbrugere, der for længst har sagt farvel [l nethandel, og som søger verdensklasse oplevelser. Det får man [l fulde bekræ_et, når man bevæger sig rundt i den mest berømte handelsgade i Shanghai - Nanjing Lu midt i byen. Går man ind i den Franske Sektor virker mulighederne nærmest uudtømmelige. Den fem kilometer lange platanallé Huaihai Lu er en af verdens bedste og hoyeste shopping gader. A smart mall in a Smart NaNon that combines the best of both worlds - online and offline shopping Således fortælles man historien om et nyt shopping center, der er under opførelse i Singapore, og klar [l åbning Det nye bu[kscenter er opført af Singapore Post Center, der har indreyet bu[kscentret således, at de besøgende frit kan vælge hvorvidt de vil handle i de fysiske bu[kker - eller bes[lle hjem via neyet. I alle [lfælde har Singapore Post sørget for et logis[k system, der overgår alt hvad man har set noget andet sted i verden. Dr Wolfgang Baier, Group Chief Execu[ve Officer of SingPost, har udtalt: SingPost bygger her et helt unikt shopping univers, hvor forbrugerne frit kan vælge hvorledes man ønsker at handle, og sam[dig være sikker på, at varerne bliver afleveret der hvor forbrugeren måye ønske det, og når forbrugeren måye ønske det. SPC har som ambi[on, at give forbrugerne det bedste fra såvel den tradi[onelle detailhandel som den digitale.

9 retail bulletin Shoppingoplevelser i Føtex og Kvickly skal også være digitale Føtex har i e_eråret lanceret sin egen netbu[k, hvor kunderne i varehuset selv kan bes[lle varer på neyet [l levering i varehuset. Kvickly har åbnet et nyt varehus i Albertslund, hvor man som kunde selv kan scanne sine varer, og ved hjælp af betalingskort komme udenom kassekøen. Illum er verdensklasse shopping Illum på Strøget i København har gennemgået en større modernisering, og nye luksusafdelinger er indreyet. Illum er med den nye indretning og de mange nye luksusmærker kommet op i den interna[onale liga af stormagasiner, der kan byde på verdensklasse oplevelser. Selv medarbejderne i Illum udstråler stolthed og glæde over deres nye floYe arbejdsplads. Ny Torvehal i København København får et nyt spændende madmekka, når Tivoli får etableret sin nye Torvehal med direkte adgang fra Vesterbrogade. Forventningerne [l det nye madcenter er meget store, og set ud fra et forbrugersynspunkt er der ingen tvivl om, at København herved får et nyt spændende shoppint-[lbud [l byens borgere og turister. December 9 VÆKST I SALGET

10 December 10 Vil danske forbrugere gerne købe i 2016? Ja danske forbrugere vil gerne købe i 2016! Mennesker skaber bu[kker, og mennesker skaber de oplevelser og den service, som vi alle sæyer pris på, og som gør at vi igen og igen vælger at vende [lbage [l bu[kken. De bu[kker, der gør kunderne glade, er de bu[kker der vinder kampen om forbrugerne. Jo mere vi fokuserer på at udvikle og forbedre de gode bu[kker. Jo bedre og mere effek[v Detailhandel får vi. Glem de bu[kker, der grundet forkert sor[ment allerede er fravalgt. Black Friday 27. november er et godt eksempel på, at forbrugerne gerne vil købe, når de oplever en fordel herved. Vil en uændret Planlov forhindre bu[ksdød? Nej den nuværende Planlov forhindrer ikke bu[ksdød! Se på udviklingen i dansk detailhandel i årene fra 1995 og frem [l i dag. Et tusindtal af mindre og mellemstore bu[kker er lukket. Ikke på grund af store hypermarkeder, men derimod grundet forbrugernes vandring fra land mod by. Sam[dig med at de mindre discountbu[kker på glimrende vis har udfyldt tomrummet. Set fra regnearkene vil der blive tale om en brutal strukturudvikling såfremt man liberaliserer Planloven, og husstande vil komme [l at leve uden bu[kker. Virkelighedens Danmark anno /2016 består af 237 byer med mere end 2500 indbyggere. 4 store byer er kra_centre, og 26 byer er gode veludviklede handelsbyer. 50 Mellemstore byområder kæmper en daglig kamp for at fastholde og udvikle byens detailhandel. 157 mindre byområder har i dag kun dagligvareforsyning, og defineres derfor som bu[ksløse. Denne udvikling er sket over en 20 årig periode med en restrik[v Planlov. I skrivende stund er der planer om opførelse af nye bu[kscentre i Danmark. Hvorfor vil det blive en katastrofe, hvis Planloven liberaliseres eller helt forsvinder? Et moderne konkurrencesamfund har ikke råd [l at begrænse konkurrencen. I Søndervig et virkeligt udkantsområde finder vi købmand Keld Hansen, der som en dyg[g selvstændig købmand gennem årene har opbygget et mindre erhvervs-imperium i Søndervig. Vilje, flid og nøjsomhed kan overvinde selv de værste spådomme, og her er ikke behov for en beskyyende lov.

11 December 11 Vil nethandelen udkonkurrere de fysiske bu[kker i 2016? Nej nethandelen vil ikke nå over 10%! Nethandelen er siden 2005 vokset i hele den vestlige verden. I 2014 saye nethandelen således rekord i Danmark, og det samme forventes at ske for. Der vil for de fleste være god grund [l at tro, at nethandelen fortsæyer med at vokse. Nogle taler ligefrem om, at danske bu[kker går glip af milliardomsætning fordi man ikke er med på neyet. Hvad sker i USA? Hvad sker i England? Hvad sker i Singapore? De yngre forbrugere foretrækker at handle i de fysiske bu[kker. Selv Amazon må konstatere, at 71% af kunderne i den nyåbnede Amazon bu[k foretrækker, at handle i bu[kken i stedet for på neyet. Samme udvikling ses i England % af forbrugerne i den vestlige verden foretrækker de fysiske bu[kker fremfor nethandel. I USA og Singapore forstærkes denne udvikling derved, at de rige og de unge ikke længere finder det smart at handle på neyet, men derimod betragter besøg i de rig[ge bu[kker som en bedre og mere kvalitetsbevidst livss[l. Vil roboyer vinde indpas i detailhandelen i 2016? Ja roboyerne er allerede ak[ve i detailhandelen! I dag kan man blive betjent af roboyer i tusindvis af bu[kker i Japan, og i en række engelske stormagasiner vil man også i dag kunne s[lle spørgsmål [l roboyer i stedet for bu[kspersonale. I øjeblikket arbejdes der med at frems[lle roboyer, der kan bringe varer ud [l forbrugerne. Der er tale om en lille selvkørende robot, der selv finder vej på fortovet [l modtagerens adresse. På danske apoteker har man allerede i dag roboyer, der finder produkterne frem fra hylderne. Overalt vil vi se roboyer erstaye mennesker mere og mere. Hvorvidt roboyerne skal ind i bu[kkerne for at betjene kunderne vil agænge af den valgte forretningsmodel, og i visse situa[oner vil det kunne være mere effek[vt og omkostningsbesparende. I de bu[kker, hvor man imidler[d vil fastholde sine kunder, er vejen næppe roboyer i salgslokalet. Her skal vi som kunder mødes af engagerede og kompetente sælgere.

12 December 12 Er der muligheder vor vækst i 2016? Ja mulighederne har aldrig været større! Den økonomiske udvikling i Europa udviser posi[ve tegn på vækst. Det samme kan man sige om udviklingen i Danmark. Forbrugerne tager bes[k af den økonomiske situa[on, og lysten [l at forbruge er parallel med udviklingen i samfundet. Poli[ske uro i Danmark grundet Ja/Nej [l vernelse af rets forbehold kan afstedkomme en parlamentarisk situa[on, der gør forbrugerne nervøse, og igen afventende i rollen som forbrugere. Forbrugere, der vil købe billigt tøj, vil også have smart tøj. Derfor har H & M og Zara stor succes. Alle vil gerne købe daglige forbrugsvarer [l laveste pris. De faxge fordi de ikke har råd [l andet. De rige fordi de elsker at gøre en god handel. Discount vil nu som fremover være en succesfuld forretningsmodel. De steder, hvor de kreanve individualister er vågnet, sker der noget. Det gælder for enkeltstående detaillister som for byer. Der, hvor de krea[ve og visionære detaillister findes, sker der en dynamisk udvikling, der [ltrækker forbrugerne, og skaber en fremgangsrig detailhandel. Muligheder vil al[d eksistere. Spørgsmålet er hvem der bliver de første [l at se dem og udnyye dem. Facebook havde i millioner brugere, og alle var glade og [lfredse. Facebook er opbygget over to hovedelementer: - En interneyjeneste for venner - Muligheden for at udveksle billeder Pludselig var der nogle unge krea[ve iværksæyere, der kunne se muligheder i at udvikle en helt ny forretning ved at åbne op for alle andre end blot vennerne. Resultatet er TwiOer. Der var andre der havde fokus på Facebook s ben nummer to nemlig muligheden for at udveksle foto, men i stedet for at lade foto være på neyet for evigt udviklede man Snapchat. Endelig var der de iværksæyere, der fandt ud af, at man kunne skabe bedre foto, og resultatet blev Instagram. Facebook så ikke mulighederne for at videreudvikle deres forretning. Det var der andre der gjorde, og resultatet er blevet 3 nye store milliardvirksomheder. Muligheder opstår hver eneste gang, der sker en udvikling i samfundet uanset i hvilken retning det end måoe være. Det gælder om at være hurngere og bedre end sine konkurrenter, hvis man vil udnyoe mulighederne.

13 December 13 Vil konkurrencen øges i 2016? Ja Konkurrencen vil blive yderligere skærpet! Begrebet konkurrence bør være prioritet nr 1 på dagsordenen i ethvert bestyrelseslokale. I et samfund uden det pres, som konkurrencen al[d skaber, vil man opleve en overordnet [lbagegang, fordi hovedparten af de ændringer, der sker vil være nega[ve grundet mangel på konkurrence. Den tyske discountkæde Lidl åbnede sine første bu[kker i 1970erne. På et [dspunkt hvor Aldi var altdominerende. Lidl s forretningsmodel var den samme som Aldi: Begrænset vareudvalg, egne mærker, stor indkøbsvolumen, spartansk indreyede selvbetjeningsbu[kker og lave priser. Lidl er i dag Europas største dagligvarekæde. indenfor alle områder skærpes konkurrencen, og kun de bedste klarer sig. Lidl er et godt eksempel på, hvorledes man med udgangspunkt i samme forretningsmodel kan udvikle nye måder at sælge på, der i forbrugernes øjne virker [ltrækkende. Den skærpede konkurrence kræver mere af alle. Detailhandelens vindere skabes ikke på golzanen, men derimod ved hjælp af mennesker, der er inds[llet på hårdt arbejde, og hele [den optaget af, hvorledes [ng kan gøres bedre. At udnyye de [l enhver [d eksisterende muligheder forudsæyer vilje, lyst og energi. Vil innova[onen gøre en forskel i 2016? Ja nye ideer og nye koncepter vil også vinde i 2016! At udvikle nye ideer kan for nogle ske ved en [lfældighed, og for andre som resultat af en proces. I begge [lfælde gælder det om at gribe muligheden, når den er der. krea[ve mennesker [ltrækker kapital, der er forudsætningen for at skabe udvikling. Innova[on er i de fleste [lfælde ikke så meget et spørgsmål om at opfinde noget helt nyt, men derimod om at forbinde noget eksisterende med hinanden på en anden måde. Der var engang hvor detailhandel blot var et spørgsmål om at købe nogle produkter, og dere_er sælge disse videre med så høj en fortjeneste som muligt. I dag findes der tusindvis af forskellige måder at [lbyde de samme produkter på, og der er Millioner af forskellige produkter, der kan sælges side om side. Med andre ord: innovanon i detailhandelen kender ikke andre grænser end de, som fantasien sæoer.

14 December 14 Vil forbrugerne leje eller købe brugt i 2016? Ja også i 2016 vil deleøkonomien blomstre! I er der cirka 1.5 millioner danskere, der foretager indkøb i bu[kker, der sælger brugt Tøj eller andre produkter, der er brugte. Alt tyder på, at vi i 2016 vil se en stabilisering af salget i de mange genbrugsbu[kker, der i dag er [l stor ulempe for de tradi[onelle tøjbu[kker i de mindre og mellemstore provinsbyer. Begrebet deleøkonomi forventes derimod at gribe mere om sig i 2016, således vi vil se flere eksempler på måder hvorved flere mennesker kan deles om den samme bil eller lejlighed m.m. Især hos de unge forbrugere er der fokus på deleøkonomi som en fornu_ig adfærd. Vil varer blive leveret i abonnement af droner i 2016? Ja dronerne testes i øjeblikket og nye koncepter følger! EU-Kommissionen forventer en meget stor vækst indenfor droneindustrien i de kommende år, og allerede nu er man i færd med i Danmark at udvikle en drone-nummerplade, således flere end de 300 licenser, der findes i Danmark i dag, kan komme [l. Droner vil blive brug [l varetransport. En logisk konsekvens heraf vil være, at vi også vil blive præsenteret for nye koncepter, der [lbyder at levere de mest almindelige daglige forbrugsvarer på vor bopæl ved hjælp af en drone. Begreber som bekvemmelighed, nemhed og hur[ghed er nøglepunkter i de nye koncepter, der ikke blot omhandler dagligvarer men som i eksempler fra USA også kan være [lbud om 10 stykker børnetøj om måneden. Også skønhedsprodukter [lbydes i abonnement, og den amerikanske virksomhed Birchbox har kunder, der for et beløb på 10$ om måneden får [lsendt en pakker med prøver på skønhedsprodukter. Med eller uden droner vil vi se et væld af nye spændende koncepter, der for de flestes vedkommende får en kort opblomstring for dere_er at blive fravalgt [l fordel for nye endnu mere spændende koncepter o.s.v. BuNkkens kunder vil alnd søge derhen, hvor man oplever at fordelene er størst. Det betyder, at alle der lancerer noget nyt får en kortvarig konkurrencefordel, og alle de, der ikke udvikler sig i takt med de forventninger som forbrugerne har, mister langsomt men sikkert deres kunder.

15 December 15 Vil prognoser afgøre udviklingen i dagligvarehandelen? Nej prognoser er baseret på tak[ske informa[oner! Dansk dagligvarehandel udsæyes hvert år for nye prognoser baseret på de informa[oner, som hver af kæderne ønsker at aflevere ud fra et strategisk perspek[v. Hvorfor give alle sine hemmeligheder fra sig [l nogen, der blot ønsker at formidle disse videre? Dagligvarehandelens aktører: Coop, Dansk Supermarked, Rema, Dagrofa, Lidl og Aldi opruster alle deres bu[ksnet på forskellig vis. Hver af de nævnte aktører investerer milliarder i deres bu[kker for at disse kan fremstå endnu mere ayrak[ve end konkurrenternes. DeYe er virkeligheden. Det er også virkelighed, at når samlemærker viser sig at blive en succes i den ene kæde, så bliver ideen straks kopieret i de øvrige kæder o.s.v. Den store trend i øjeblikket er lokalt producerede fødevarer, og alle kæder forsøger på hver sin måde at være med på denne trend. I en række nyåbnede supermarkeder har man indreyet floye afdelinger med betjening af delikatesser m.m. Tiltag, der skal ses i lyset af den succes som discountbu[kkerne har. I det lange løb vil det med stor sikkerhed imidler[d blive McDonald-modellen der vinder nemlig standardiserede produkter solgt e_er standardiserede systemer, som ethvert ungt menneske kan lære at håndtere uden forudgående træning. Omkostningerne bliver afgørende for hvor længe man har råd [l at have lønomkostninger, der langt overs[ger det niveau, som discountbu[kkerne har. Discountbu[kkerne bliver flere i antal og rykker tæyere og tæyere på forbrugernes bopæl. Risskov-Egå området har i dag 2 føtex bu[kker, 2 kiosker og 7 discountbu[kker. Et billede, der svarer [l udviklingen over det meste af Danmark nemlig 75 85% af alle dagligvarebu[kker i de større byområder er discountbu[kker. Prognoser er ikke bestemmende for udviklingen i dansk dagligvarehandel. Det er derimod adgangen Nl kapital og lederskab. Ingen kender morgendagens udfordringer, men vi ved med sikkerhed, at der i kølvandet på nye begivenheder opstår huller, som krea[ve mennesker hur[gt vil udfylde med nye ini[a[ver.

16 December 16 Når innova[onen gør en forskel Amazon Stor succes med at [lbyde 2-dages levering [l de af kunderne, der i forvejen har tegnet et Prime-medlemskab. I Los Angeles og San Francisco testes et koncept med levering af dagligvarer samme dag som de er bes[lt. Amazon tester også i øjeblikket en 30 minuyers levering med droner Walmart Walmart har udviklet en [lbuds-app, der betyder at de kunder, der har app en Besøger Walmart dobbelt så mange gange og køber 40% mere end de kunder, der Ikke har app en. Walmart gør det også muligt for kunderne at betale for varerne med smartphone uden at skulle stå i kø ved kassen. Ebay Har ha_ held med at gennemføre 1-[mes levering i nogle af de større byer i USA. I England kan kunderne agente de købte produkter samme dag, som de er bes[lt hos postordrevirksomheden Argos, der i dag har etableret fysiske bu[kker i form af showroom, hvor kunderne kan afgive ordre på et hvilket som helst produkt fra det store vareudvalg.

17 December 17 Når innova[onen gør en forskel Burberry Burberry-s[len er den samme som al[d, men i erkendelse af, at forbrugerne ændrer adfærd, og især er blevet digitale, har Burberry ændret sine bu[kker, og på Regent Street i London kan man få den ul[ma[ve bu[ksoplevelse ved at besøge Burberry bu[kken. Klassisk men innova[v retail når det er bedst. Apple Appel fremstår i dag som [dens største og mest beundrede succes indenfor detailhandel, og det på trods af, at bu[kkens koncept er udviklet af en mand, der ikke var detailist nemlig Steve Jobs. Genius bar er det sted i bu[kken, hvor enhver besøgende kan få svar på alle spørgsmål relateret [l Appleprodukterne. Apple sælgerne møder kunderne på gulvet, og kan via deres ipad sælge produktet, modtage betaling via kreditkort, og udlevere varen uden kunden skal stå i kø nogen steder.

18 December 18 Når innova[onen gør en forskel Jumbo Foodmarkt, Holland Jumbo er kendt som en lavprisbu[k, men i de nye Foodmarkt er det en helt anden kvalitetsprofil man synliggør. Jumbo skaber en kundevenlig atmosfære, og får ved hjælp af displays fremvist føde- Varerne på en meget appe[tlig måde. Marqt, Ceeintuurbaan En bu[kskæde, der i mange år er blevet sammenlignet med den amerikanske kæde Whole Food. Sammenligningen holder ikke på alle områder, men vi har at gøre med en bu[kskæde, hvor man satser på de økologiske produkter, og hvor man anlægger sin egen s[l for hvorledes man vil informere sine kunder, hvilket ikke al[d følger de normer, som andre i branchen e_erlever. Albert Heijn Food Plaza Food for now and food for later er et af de markante [lbud, som denne bu[k har. Der er tale om appe[tlige præsenta[on af friske fødevarer, og som nævnt er der mulighed for både at købe produkter [l at spise nu eller [l at tage med hjem [l middag.

19 December 19 Når innova[onen gør en forskel Eataly EATALY er en kæde af specialforretninger, samlet på ét sted. Et kæmpe bu[kscenter i flere etager kun om mad. Købe spise lære er deres moyo og det forstår du, når du forlader stedet. EATALY-konceptet startede i Torino. De eksisterer i flere Italienske byer og andre byer rundt i verden. Hos EATALY i Rom, der åbnede i 2012, finder du kvadratmeter med Italienske lækkerier. Du finder hele afdelinger med olier, pasta, vine mv. Sephora Navnet kommer fra det græske ord sephos og betyder smuk. Sephora var med [l at revolu[onere salg af kosme[k og skønhedsprodukter ved at introducere en bu[ksmodel, hvor produkterne var frit [lgængelige for kunderne. Sephora bu[kkerne er mange gang fremhævet som [lhørende nogle af verdens allerbedste når det gælder unikke kundeoplevelser. Illum Stormagasinet Illum undergår i øjeblikket Store indretnings- og designmæssige ændringer. Nogle af verdens mest luksuriøse mærkevarer er repræsenteret ved shop-i-shop, og [lfører derved København city et interna[onalt element. Midt i det hele står en stor flot buket afskårne blomster, der fuldender billedet af en rig[g dejlig bu[ksoplevelse.

20 December 20 Når innova[onen gør en forskel Det enkle og simple har den største Gennemslagskra[ Aldi Aldi er kendt over hele verden for sin enkle måde at drive forretning på. Gentagne gange er Aldi hædret for at være den bedste virksomhed [l at kommunikere sine værdier: - Let at forstå - Gennemsig[gt og ærligt - Få kunderne [l at føle value - Innova[v og frisk Nordstrom Den amerikanske stormagasinkæde Nordstrom er kendt for sit ekstremt høje serviceniveau, og har formuleret sin kundepoli[k på følgende enkle måde: Vi har ansat dig. Vi tror på dig. Brug din sunde fornu_ i enhver situa[on. Vi har ikke andre regler Apple og Aldi er verdens stærkeste brands Interna[onale kundeanalyser med deltagelse Af forbrugere viser, at 63% af de adspurgte er inds[llet på at betale mere for en enkel, og leforståelig oplevelse, og 69% anbefaler hellere en enkel og simpel bu[ksoplevelse end det kuns[ge og overskruede. De bu[kker, hvor man giver sine medarbejdere mulighed for selv at træffe beslutninger, er leyere at få [l at fungere allerede i morgen. Det enkle og simple budskab vinder over det komplicerede og uigennemsig[ge.

21 December 21 Når innova[onen gør en forskel Velkommen Smukkere kan det ikke gøres end som vi ser på billedet, hvor glade Sephora-medarbejdere byder dagens første kunder velkommen. Der er tale om rendyrket købmandskab, der al[d vil vinde over de [lbud, som den digitale verden vil præsentere. Bu[kken er og forbliver medie nr. 1 FremNden er ukendt for alle Naturkatastrofer, krige, flygtningestrømme, økonomisk kollaps er blot nogle af de emner, der pludselig kan ændre verden og dermed forbrugernes adfærd og lyst [l at ville købe. Den bedste måde man kan forberede sin virksomhed på det ukendt er ved, at holde et konstant fokus på kunderne, og al[d være inds[llet på, at kunderne forventer at bu[kken [lpasser sig kundernes ønsker og behov. De gamle købmandsværdier er fortsat Gældende for de, der vil opnå succes Marshall Field: The customer is always right Sam Walton: Customer is king Herman Salling: Som kundernes indkøbsagent, skal vi al[d sørge for at have de rig[ge varer [l de rig[ge priser. Ellers blive vi fravalgt.

22 December 22 Sådan får man flyoet juleshopping fra nethandel Nl bunkkerne I London har man siden Black Friday kunnet købe sine julegaver med rabaoer fra 30% - 70%. London bunkkerne sæoer dagligt nye salgsrekorder. Måske vi allerede Nl julen 2016 vil opleve Nlsvarende priskampagner fra 27.11? Lave priser har alnd og vil fortsat - være det mest effeknve konkurrenceparameter i særdeleshed i forhold Nl nethandel.

23 December 23 FOREDRAG DER SÆTTER GANG I BYEN Tak for et superforedrag. E[er min mening er der stadig ingen der når dig Nl sokkeholderen. Jesper Hej Bruno Tak for et spændende foredrag Nic Hej Bruno. Det var en super a[en håber du kommer Nl et Kop og Kande møde engang Dorte Hej Bruno Det var en fantasnsk oplevelse Ole Det var tydeligt for mig, at min chef også på et Ndspunkt har hørt dit oplæg Dorthe Vi var Nl dit fantasnske foredrag i torsdags utroligt, at du kan tale uamrudt i næsten 1½ Nme uden en eneste øh-pause CharloOe og KrisNan Tak for et fantasnsk oplæg Puk Tak for et fantasnsk oplæg på Dagbladet i Holstebro i dag UHC Tusind tak for et helt fantasnsk og interessant foredrag i går a[es Helle Hej Bruno Tusind tak for en spændende a[en her i Nykøbing Sj. Peter 1000 tak for fantasnsk indspark her Nl a[en i Aarhus Michael Tusind tak for et fantasnsk inspirerende foredrag igår S. Hansen Tak for en super inspirerende a[en Mads FantasNsk fremlægning i a[en hos Ringkøbing Handelsstands forening. Poul Jeg deltog igen igen Nl en af dine hurnge, underholdende og lærerige foredrag, Nrsdag a[en i Ringkøbing. Ole eneste foredrag i Danmark der giver konkrete svar på Ndens største udfordringer

24 December 24 Udvikling sker hver eneste dag. Tiden står ikke snlle og succeserne fra er hurngt glemt når vi kommer ind i 2016, og forbereder os på forårets komme Merry Xmass and a happy New Year 2016 Med venlig hilsen Bruno Christensen December Næste udgave af retail bullenn udkommer i februar 2016 BRUNO CHRISTENSEN DETAILHANDELS PROMOTION Åkrog Strandvej 51B 8240 Risskov - Ovengaden Neden Vandet 1B 1414 København K Tlf.: Mobil: brunochristensen@mail.dk

Bulletin. retail. The best of 7mes is now. Bruno Christensen Detailhandels Promo7on

Bulletin. retail. The best of 7mes is now. Bruno Christensen Detailhandels Promo7on retail Bulletin 2016 1 The best of 7mes is now Copyright: 2016 Bruno Christensen Indholdet af denne retail bulle

Læs mere

Kampen om hyldepladsen

Kampen om hyldepladsen Kampen om hyldepladsen Copyright Tænk som detaillist Copyright FÅ DEM IND I BUTIKKEN SÆLG TIL DEM TJEN PÅ DEM FÅ DEM TIL AT KOMME IGEN Copyright Copyright SALG Copyright VINDER Copyright Copyright Copyright

Læs mere

retail bulletin Jo mere Bngene ændrer sig, jo mere forbliver Bngene uændret Mission statements og andet Bdsspilde

retail bulletin Jo mere Bngene ændrer sig, jo mere forbliver Bngene uændret Mission statements og andet Bdsspilde Black Friday årets største salgsbegivenhed Dansk detailhandel oplevede i november 2014, at Black Friday blev en af årets største salgsdage. Forbrugerne reagerede overraskende posi]vt og udviste en entusiasme,

Læs mere

Bulletin. retail. april

Bulletin. retail. april retail Bulletin april 2016 3 S79er konsulentvirksomheden Detailhandels Promo7on i 1977. Grundlægger det interna7onale netværk The Ebelto9 Group i 1989. Grundlægger Retail Ins7tute Scandinavia i 1997. HVORLEDES

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI Erhvervsudviklingsdøgn 14. maj 2014 Brands4kids A/S, Erik Andreæ 1 AGENDA 4Brands4kids A/S 4Fra drøm til virkelighed.! 4Et strategisk valg 4Innovation i tøjbranchen findes

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

Internettet som salgskanal ikke kannibal

Internettet som salgskanal ikke kannibal Internettet som salgskanal ikke kannibal Læs tt-artiklen i e-page her Nervøsiteten for at kannibalisere detailleddet har begrænset nethandlen. Men der er ved at ske et skifte. Flere og flere aktører begynder

Læs mere

Diskussionsoplæg: Globale onlineplatforme

Diskussionsoplæg: Globale onlineplatforme Diskussionsoplæg: Globale onlineplatforme og effektiv konkurrence Disruptionrådets sekretariat September 2018 De store globale onlineplatforme er uomgængelige handelspartnere for mange virksomheder verden

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

160413 Opsamling EC sidste gang.notebook. April 16, 2013

160413 Opsamling EC sidste gang.notebook. April 16, 2013 Alle var forberedte Det var godt når I refererede l hinanden l arkler l undersøgelser l klip Når I var kildekriske Når I brugte egne figurer Når I lavede sammenligninger 1 tænk over kropsprog stemmeføring

Læs mere

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten

I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten I har fat i kunderne, men udnytter ikke kontakten Seminar Har du fat i tidens forbruger, SAS Institute Morten Schrøder, Wilke 7. oktober 2014 2014 Side 1 Sharing Community Truly Customer Centric 2014 Side

Læs mere

Vil smart teknologi forandre detailhandlen? Succes Online Summit 25. november 2015

Vil smart teknologi forandre detailhandlen? Succes Online Summit 25. november 2015 Vil smart teknologi forandre detailhandlen? Succes Online Summit 25. november 2015 Hesehus i korte træk 6 trends der former frem:dens shoppingoplevelse 1. The Shopping Experience 2. Connected Retail 3.

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

TemadagsAvisen. Der er et yndigt land eller?

TemadagsAvisen. Der er et yndigt land eller? TemadagsAvisen Der er et yndigt land eller? TemadagsAvisen 2017 GODMORGEN! Og tusind tak for en fantastisk Temadag 2017. Det er vigtigt for os at skabe rammerne for en inspirerende, lærerig og provokerende

Læs mere

Dagligvarer online et marked i stor vækst

Dagligvarer online et marked i stor vækst Dagligvarer online et marked i stor vækst FAKTA E-handel med dagligvarer Ca. 4 milliarder kroner e-handlede danskerne dagligvarer for i 2018 xiv 59 procent stigningen i e-handel med dagligvarer siden sidste

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

Når man kan og vil selv

Når man kan og vil selv Når man kan og vil selv Baggrund Køb fritidsbrug 1989 Omlagt til økologi i 1995 24.000 høns og 36.000 hønniker 180 Ha foderproduktion til eget forbrug Hønsegårde, grovfoder, korn, overdrev og naturarealer

Læs mere

Bulletin. retail. Bruno Christensen Detailhandels Promo7on. S79er konsulentvirksomheden. Detailhandels Promo7on i 1977.

Bulletin. retail. Bruno Christensen Detailhandels Promo7on. S79er konsulentvirksomheden. Detailhandels Promo7on i 1977. retail Bulletin 2016 2 S79er konsulentvirksomheden Detailhandels Promo7on i 1977. Grundlægger det interna7onale netværk The Ebelto9 Group i 1989. Grundlægger Retail Ins7tute Scandinavia i 1997 KONKRETE

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013?

Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013? Hvad kan vi lære af online julehandlen 2013? December måned, online butikkernes travleste tid, er forbi, og derfor har vi hos webbureauet webdanmark.com analyseret på tallene og identificeret 5 vigtige

Læs mere

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Februar 2008 2 1. Baggrund Operate A/S har via en webbaseret spørgeskemaundersøgelse samt telefoniske opfølgning undersøgt, hvordan de små

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Be a force of nature. arlafoods.dk/job

Be a force of nature. arlafoods.dk/job Be a force of nature START DIN KARRIERE HOS ARLA FOODS OG BRUG DIN NATURKRAFT Hos Arla Foods bliver du en del af en af verdens største mejerivirksomheder. Du kan vælge mellem en bred vi)e af udfordrende

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskerne og grænsehandel. Highlights

Økonomisk analyse. Danskerne og grænsehandel. Highlights Økonomisk analyse 4. oktober 2011 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Danskerne og grænsehandel T +45 3339 4000 E info@lf.dk F +45 3339 4141 W www.lf.dk Highlights Nye tal fra Landbrug & Fødevarer viser,

Læs mere

1. maj 2010, Harald Børsting

1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj er en festdag. En dag hvor vi fejrer fællesskabet og sammenholdet. Og sørg nu for at nyde dagen! For på mandag er det desværre hverdag igen. Og lige for tiden er hverdagen

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

Se mulighederne som producent og kend dine kunder. v/ Helle Bossen, Økologisk Landsforening

Se mulighederne som producent og kend dine kunder. v/ Helle Bossen, Økologisk Landsforening Se mulighederne som producent og kend dine kunder v/ Helle Bossen, Økologisk Landsforening Dine kunder vil kende dig! Økozonen Økologisk Landsforening med fra jord til bord Irmas Nordiske Smag 578.&

Læs mere

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren.

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Dag 5: Identificerer din mur Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Frygt barrieren opstår, når du begynder at lukke hullet mellem der, hvor du er nu og dine mål. Den

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Total Retail 2016: De siger, de vil have en revolution Oktober 2016

Total Retail 2016: De siger, de vil have en revolution Oktober 2016 www.pwc.dk Total Retail 2016: De siger, de vil have en revolution Oktober 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Lande, der er med i undersøgelsen i 2016 Belgium UK Denmark Poland Canada Germany Russia France

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

April 28, 2014. Kapitel 14_Place_sammen.notebook. #afs1. Centralt indhold og pointer gengives. Fagudtryk sættes ind i wiki (sekretær)

April 28, 2014. Kapitel 14_Place_sammen.notebook. #afs1. Centralt indhold og pointer gengives. Fagudtryk sættes ind i wiki (sekretær) #afs1 Centralt indhold og pointer gengives Fagudtryk sættes ind i wiki (sekretær) 1 Kapitel 14_Place_sammen.notebook April 28, 2014 Place = Distribution Distribution & Beliggenhed Hvilke led skal være

Læs mere

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1

Tilbud du ikke plejer at få. Side 1 Tilbud du ikke plejer at få Side 1 Side 2 Vores opskrift på succes. Stædighed og gode forbindelser. Med mere end 50 års erfaring med tilbudsformidling og et kundegrundlag i millionstørrelsen kan vi eksponere

Læs mere

Bilag: 4. Lancering af Primark i Danmark

Bilag: 4. Lancering af Primark i Danmark Bilag: 4 Lancering af Primark i Danmark Jeg er kommunikationsstuderende på 6. semester på Aarhus School of Business and Social Sciences, og er i øjeblikket i gang med mit bachelorprojekt i faget Ekstern

Læs mere

Betydning af e-handel i Lyngby- Taarbæk kommune

Betydning af e-handel i Lyngby- Taarbæk kommune Betydning af e-handel i Lyngby- Taarbæk kommune April 2014 ICP s forventninger til den fremtidige e-handel Dagligvarer Inden for dagligvarer er det vanskeligt at spå om udviklingen. På den ene side har

Læs mere

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Forandringstempoet er højt Erhvervslivet ændrer sig i disse år, og forandringstempoet er højt. Digitalisering

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE

STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Nyhed December 2009 STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Nyhed 1 / 4 STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Døråbning som disciplin I en tid, hvor behovet for at kapre nye kunder er større end nogensinde, får disciplinen

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Herfra hvor jeg står, kan jeg ikke se nogen curlingbørn

Herfra hvor jeg står, kan jeg ikke se nogen curlingbørn DIMISSIONSTALE 2015 Kære studenter. I medierne beskrives de unge ofte som curlingbørn. Curlingbørn fordi deres forældre har fejet alle problemer og forhindringer væk, så de aldrig har oplevet, at noget

Læs mere

Funktion og æstetik i den nyindrettede salon i Thorsø

Funktion og æstetik i den nyindrettede salon i Thorsø Funktion og æstetik i den nyindrettede salon i Thorsø Det er ikke nok, indretningen ser fancy ud. Den skal også være brugbar. Det mener Helle Stephansen fra salon Klippoteket i Thorsø. Og hun har netop

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Guide til bloggere/kunder

Guide til bloggere/kunder Guide til bloggere/kunder Kære kunde/blogger, Inden vi starter vil jeg lige minde dig om, at du skal huske at du kan blive repostet på vores sociale medier, hvis du hashtagger #Teamtrendday, TDYDesign,

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 6. Søgemaskineoptimering 12 7. Google

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke Tema: Gud blev menneske for vores skyld Salmer: 751, 60; 157, 656 754, 658, 656; 157, 371 Evangelium: Joh. 5,1-15 B.E. Murillo (1670): Helbredelsen af den

Læs mere

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt 7. maj 2013 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Hvad jeg vil argumentere for Et godt butiksliv er afgørende for bymidtens attraktivitet

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Beretning for Hovborg Brugsforening. (generalforsamling den )

Beretning for Hovborg Brugsforening. (generalforsamling den ) Beretning 2015 for Hovborg Brugsforening (generalforsamling den 14.04.16) Dette er Hovborg brugsforenings årsberetning nr. 106. 2015 har været et år med mange udfordringer, hvilket også fremgår af årets

Læs mere

Verden anno. Scenarie 1 Bekvemmelighed med omtanke

Verden anno. Scenarie 1 Bekvemmelighed med omtanke Verden anno 2025 Bekvemmelighed med omtanke 9 Bekvemmelighed med omtanke I 2020 overhaler netbutikkerne endegyldigt de fysiske butikker som vores foretrukne sted at handle. Vores fremfor og stormagasiner

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

REJSE- TRENDS BAGGRUND 10 REJSETRENDS SMALL TIME HOLIDAY ETERNAL BALANCE DIY REJSEN DEN NØGNE FERIE SMUTTUREN RUTINE BREAKS DEN ÆGTE FERIE DEN SÆRLIGE REJSE DANNELSESREJSE DEVELOPING COUNTRIES SMALL

Læs mere

Godmorgen og velkommen til en dag, hvor vi sætter kunderne i centrum

Godmorgen og velkommen til en dag, hvor vi sætter kunderne i centrum Godmorgen og velkommen til en dag, hvor vi sætter kunderne i centrum PROGRAM for dagen 1. Introduktion til Kundens Tidsalder 2. Introduktion til Customer Journey Mapping 3. Gennemgang af case 4. Opgave

Læs mere

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Kom op på 12 sider trænings -hesten igen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få motivationen tilbage INDHOLD: Derfor er det

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG 2 Kommuneplanens rammer for detailhandel skal revideres Kommuneplanen er byrådets redskab til at tænke udviklingen

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Verden anno. Scenarie 2 Alt er en oplevelse

Verden anno. Scenarie 2 Alt er en oplevelse Verden anno 2025 Alt er en oplevelse 13 Alt er en oplevelse I 2025 har de fysiske butikker fået en helt ny rolle. Butikslokaler og stormagasiner danner rammerne om brandede oplevelser, heriblandt spændende

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

Mindre optimistiske forbrugere

Mindre optimistiske forbrugere NØGLETAL UGE 51 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Mindre optimistiske forbrugere Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge er der kommet nye tal, der er med til at tegne det aktuelle

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

DARUMA management & consulting

DARUMA management & consulting DARUMA management & consulting Tanker til eftertanke Tanker til eftertanke er en samling budskaber, vi selv har forfattet eller ladet os inspirere af fra anden kilde. Det er bevidst, der ikke er angivet

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG Byen At handle i byen Mads, Jacob H. og Mette 1a 11-10-2013 Titelblad Teknisk Gymnasium Sønderjylland Byen At handle i byen Sider i alt: Af Mads Knapp, Jacob Hjorth og Mette

Læs mere

Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden?

Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden? Er du, dit personale og din butik rustet til fremtiden? DETAILUDDANNELSE - HORSENS 2014 MODUL BESKRIVELSER FORMÅL: I en hård konkurrence situation er det nødvendigt konstant at fokusere på forretningens

Læs mere

Per Nyborg. Odense Kommune, den 28. august 2013

Per Nyborg. Odense Kommune, den 28. august 2013 Per Nyborg Odense Kommune, den 28. august 2013 Eksempler på investorer og entreprenører Aareal Bank Alm. Brand A/S Rødovre Centrum By og Havn A/S Cargill Carlsberg Ceraco DADES/DATEA DEAS DSB Ejendomme

Læs mere

AL HANDEL (BLIV)ER DIGITAL? Niels Ralund FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel

AL HANDEL (BLIV)ER DIGITAL? Niels Ralund FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel AL HANDEL (BLIV)ER DIGITAL? Niels Ralund FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel Agenda Hvem er Niels Ralund Kort om FDIH E-handel er detailhandel Konkurrencen udefra vokser Amazon Fremtiden www.fdih.dk

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Fremtidens Detailhandel - Høringsnotat

Fremtidens Detailhandel - Høringsnotat Dato: 10. april 2014 Fremtidens Detailhandel - Høringsnotat Den eksterne høring af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse, Fremtidens detailhandel, blev afsluttet 14. marts. I alt 17 virksomheder,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 Indledning Sidste år shoppede danskerne

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Orientering fra DM-branche Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche Tlf.: Fax: Kære Kolleger Det må kunne gøres bedre i det nye år Nr. 1 Januar 2012 Den 1. januar 2012 Formandens nytårsudtalelse Vi har nu oplevet en jul og et nytår med storm og regnvejr i det meste af landet, der

Læs mere

Sjælland & Øerne. COOPs Madskole gav Melani medvind. Lagkagehuset i London SIDE 2 OG 3. SIDE 4 OG 5 Christianshavnerbageriet der gik internationalt:

Sjælland & Øerne. COOPs Madskole gav Melani medvind. Lagkagehuset i London SIDE 2 OG 3. SIDE 4 OG 5 Christianshavnerbageriet der gik internationalt: 1/2017 Sjælland & Øerne SIDE 2 OG 3 COOPs Madskole gav Melani medvind SIDE 4 OG 5 Christianshavnerbageriet der gik internationalt: Lagkagehuset i London Henriks kommentar Få så taget noget efteruddannelse!

Læs mere

Hver dag endnu bedre Det nye ALDI DANMARK butikskoncept

Hver dag endnu bedre Det nye ALDI DANMARK butikskoncept Hver dag endnu bedre Det nye ALDI DANMARK butikskoncept Det nye ALDI DANMARK butikskoncept HVER DAG ENDNU BEDRE ALDI HØRER TIL EUROPAS FØRENDE HANDELSSELSKABER Fra at være en lille kerneforretning i Essen-

Læs mere

Tips til Model og Fotograf

Tips til Model og Fotograf Tips til Model og Fotograf af Signe Mørkeberg Sjøstrøm Tips til modeller MÅL For at kunne leve som fashion model i Danmark, er der desværre nogle kropsmål man skal kunne leve op til. Det betyder IKKE,

Læs mere

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen Miss Markmans hemmeligheder 10 sikre tips til succes på telefonen Guldkorn fra tusindvis af timer på telefonen Vi gør det hver eneste dag. Igen og igen. Tager telefonen og ringer til beslutningstagere,

Læs mere

Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden?

Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden? Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden? D Det særeste ved fremtiden, er at den til sin tid vil blive de gode gamle dage Ernst Hemmingway Forskningschef Marianne Levinsen

Læs mere

Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid

Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid Lektor: - Små og mindre virksomheder risikerer at blive sat tilbage, hvis de ikke rider med på den digitale bølge I Danmark har vi i årevis bildt os selv

Læs mere

Ultrakort om Kop&Kande

Ultrakort om Kop&Kande Ultrakort om Kop&Kande 96 butikker (DK, Grønland, Island, Færøerne) Frivillig kæde Omsætter for ca. 750 mio. kroner ud af butik 2012 vs2009 Omsætningsvækst +15% Antal butikker + 18% Acceptabel indtjening

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Kære landsmænd. Allerførst vil jeg gerne ønske jer alle et hjerteligt og velsignet godt nytår. Sidste år på denne tid sagde vi farvel til det gamle årtusinde

Læs mere

Lille dansk kortfirma jagter milliarden

Lille dansk kortfirma jagter milliarden LØRDAG 12. DECEMBER NR. 50 / 2015 LØRDAG Lille dansk kortfirma jagter milliarden Med en kapitalindsprøjtning på 40 mio. kr. satser Cardlab på at sætte sig på markedet for kreditkort med fingeraftrykslæser.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl!

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Stay Local, Go Global Sælg dine produkter overalt Eksempel: Sverige 8,5 millioner svenskere er

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation Ferdinand Salling 2 Herman Salling 3 Oms 3,9b føtex Danmarks første supermarked 4 Bilka Danmarks første hypermarked 5 Netto Danmarks første discountmarked Ejerskab 7 Fremtiden

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Sådan bruger du bedst e-mærket

Sådan bruger du bedst e-mærket 1 Få flere online salg eller leads igennem 2 Beslutningsprocessen i et salg online Hvem styrer hvem? Frederik Bjerring kører en tidlig morgen i efteråret 2009 op langs roskildevej på vej til sit arbejde,

Læs mere

SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK

SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK Sydbank skabte en markant effekt, da banken sendte en direct mail med tilbud om en ny 18/25 konto

Læs mere