Afgrænsning af bevillingsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgrænsning af bevillingsområdet"

Transkript

1 Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Socialudvalget Bevillingsområde Tilbud til voksne med særlige behov Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne med særlige behov på grund af fysisk og/eller psykisk handicap, sindslidelse og/eller særlige sociale problemer. Aldersgruppen er voksne fra 18 år til folkepensionsalderen (65/67 år). Lovgrundlaget er primært Lov om Social Pension, Lov om Social Service, Lov om almene boliger, Lov om Specialundervisning for voksne og Lov om særlig tilrettelagt uddannelse til unge med særlige behov. Bevillingsområdet omfatter aktiviteter fra følgende funktionsområder: Specialpædagogisk bistand til voksne Særlige dagtilbud og særlige klubber Pleje og omsorg mv. til ældre og handicappede 96 (Hjælperordning til pleje, overvågning og ledsagelse) Forebyggende indsats for ældre, handicappede og borgere med psykisk sygdom og adfærdsforstyrrelser 85 (Pædagogisk bistand) Botilbud til personer med særlige sociale behov Botilbud til længerevarende ophold Botilbud til midlertidigt ophold Kontakt- og ledsageordning (Støtte- kontaktpersonordning 99, ledsageordning 97 kontaktpersonordning til døvblinde 98) Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud Sociale formål Tilskud til merudgifter Øvrige Sociale formål. Ballerup Kommunes tilbud på området: Døgntilbud for voksne udviklingshæmmede med: - Fire bofællesskaber. - Aflastningstilbuddet Torvevej. Dagtilbud for voksne udviklingshæmmede med: - Dagtilbuddet og Aftenklubben Krumtappen. - Bibliotekscaféen. - Støttecenter Stedet. - Hjemmevejlederordning. Den Socialpsykiatriske Organisation med: - To bofælleskaber. - Aktivitets- og Værestedet Støberiet. - To bostøtte / støtte- og kontaktpersonordninger. Botilbuddet Rødbo og dagtilbuddet Basen. Helhedstilbuddet Stokholtbuen. Det miljøterapeutiske bo- og behandlingstilbud Måløvgård. Maglemosen: - UngdomsUddannelsesCenter Maglemosen. - UngdomsUddannelsesCenter Brøndbyskoven. - Klubtilbuddet Grønnemosen.

2 Målsætning for bevillingsområdet Kommunens målsætning for området Handicap-området: Handicappolitikken blev vedtaget i 2007 og dens indsatsområder er: Overgang fra barn til voksen, uddannelse, beskæftigelse, boliger, fritid og kultur, medindflydelse og kommunikation. Formålet med indsatsområderne er at styrke handicappedes vilkår i Ballerup Kommune således, at de får samme mulighed for udfoldelse som øvrige borgere i Ballerup Kommune. Der arbejdes med udvikling af handleplaner for alle indsatsområder. Bevidstheden om kerneopgaver skal prioriteres og derudover skal der fokuseres på: Den pædagogiske indsats i forhold til brugernes indbyrdes samspil og samvær. Mulighederne for at udvikle lokale tilbud, der træder i stedet for institutionsanbringelse til voksne handicappede og psykisk syge uden for Ballerup Kommune. Nærhedsprincippet og, at der udvikles nye dag-, beskæftigelses- og undervisningstilbud i lokalmiljøet og som ved etablering både indfrier det ønskede kvalitetsniveau og overholder den økonomiske ramme, der ud fra en markedsmæssig sammenligning er den rigtige. At visitation til tilbud uden for Ballerup Kommune alene sker i de situationer, hvor kommunens egne tilbud vurderes ikke at kunne rumme borgeren. Fastholdelse og videreudvikling af den faglige specialisering i kommunens dag-, døgn- og uddannelsestilbud og af ledelsesstrukturer. Videreudvikling af samarbejde med andre kommuner. Etablering af flere bofællesskaber / botilbud. Tydeliggøre områdets ydelser og tilbud, således at der kan sikres bedst mulig overensstemmelse mellem Ballerup kommunes serviceniveau og borgernes forventninger. Social-området: Området for voksne med særlige behov omfatter udover handicappede og psykisk syge også borgere med særlig vanskelige sociale problemer. Det gælder f.eks. kontanthjælpsmodtagere, sygedagpengemodtagere, selvforsørgere mv. der er langt fra arbejdsmarkedet pga. varig eller midlertidig funktionsnedsættelse. For denne borgergruppe er der et tæt samarbejde mellem Social Vejledning & Ydelser og Jobcenteret. Der skal fokuseres særligt på følgende: Udvikling af projekter i samarbejde med Jobcenter, hvor der indgår støtte foranstaltninger både fra beskæftigelseslovgivningen og fra sociallovgivningen. Styrkelse af samarbejdet mellem sagsbehandlere på området, således at kompetencer både fra Jobcenter og Social Vejledning bringes i anvendelse og borgeren oplever en sammenhæng i indsatsen. Særlig fokus på de svage unge og hvordan vi sikrer, at de afklares hurtigt og konkret, således at der i Jobcenteret kan arbejdes videre med de unges fremtid i forhold til uddannelse og arbejdsmarkedet. Tydeliggøre områdets ydelser og tilbud, således at der kan sikres bedst mulig overensstemmelse mellem Ballerup kommunes serviceniveau og borgernes forventninger.

3 Rammer for bevillingsområdet Kommunalbestyrelsen har for 2010 bevilget kr. For 2011 og overslagsårene er der regnet med følgende udvikling: (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto Områdets decentrale enheder er mål- og rammestyrede og lønsumsstyrede, men forventes at overgå til dialogbaseret aftalestyring med virkning fra 1. juli Området reguleres i øvrigt af lovgivning og serviceniveau. Serviceniveauet er bl.a. formuleret i kvalitetsstandarder for 108-botilbud samt i handicappolitikken. Status og udvikling på bevillingsområdet Udvikling i udgifter: (i kr.) Forventet Budget Individuel hjælp Indeks løbende priser faste priser Boforanstaltninger Indeks løbende priser faste priser Aktivitetsforanstaltninger Indeks løbende priser faste priser Voksne med særlige behov i alt Indeks løbende priser faste priser Pris- og lønregulering i procent ,4 107,1 111,8 115,6 Udviklingen i antallet af førtidspensionister fremgår af følgende: Antal klienter pr. 1. januar ekskl. invaliditetsydelse budget Førtidspension 35% Førtidspension 50% Førtidspension 100% I alt

4 Ballerup Kommunes tilbud Botilbud Bofællesskaber: Antal pladseseser Antal plad- Antal plad Døgntilbud for voksne udviklingshæmmede Østerhøj Klakkebjerg Egebjerg Bygade Hold-an Vej Den Socialpsykiatriske Organisation Egebjerghaven Hold-an Vej Døgninstitutioner Stokholtbuen - * Rødbo * Måløvgård (selvejende institution) * Torvevej aflastningsophold * Heraf Ballerup borgere Heraf udenby s borgere Køb af udenby s pladser til Ballerup borgere * Størstedelen af beboerne på Stokholtbuen, Rødbo, Måløvgård og Torvevej kommer fra andre Kommuner ensbetydende med, at takstfinansieringen betales af andre Kommuner. Aktivitets- og samværstilbud Antal brugere Antal brugere Forventet antal brugere Krumtappen dagtilbud og aftenklub Biblioteks Caféen Støberiet aktivitets- og værested Støttecenter - Stedet Dagtilbuddet Basen på Rødbo Helhedstilbuddet Stokholtbuen Heraf Ballerup borgere Heraf udenby s borgere Køb af pladser til Ballerupborgere i andre kommuner Undervisning og aktivitetstilbud Antal pladser Antal pladser Antal pladser UngdomsUddannelsesCenter Maglemosen UngdomsUddannelsesCenter BrøndbySkoven Klub Grønnemosen Tilbudsportalen Alle tilbud er i henhold til Lov om Social Service indberettet til og registreret i den statslige Tilbudsportalen, som bl.a. omfatter takster, aktivitet og normering. Kommunerne kan kun benytte tilbud, der er opført i Tilbudsportalen.

5 Handlingsplan for budgetåret Serviceniveauet skal tydeliggøres Området for voksne med særlige behov er kendetegnet ved en økonomisk stor serviceramme. Mange af de opgaver der løses er lovbundne opgaver. Der er dog forskel på, hvordan kommunerne tilrettelægger arbejdet og hvilket serviceniveau der er i den enkelte kommune. I Ballerup Kommune vil der i 2010 på området blive arbejdet med at tydeliggøre det serviceniveau, der leveres indenfor servicerammen. Udmøntning af handicappolitikken i handlingsplaner I 2010 er der også fokus på at udmønte handicappolitikken i konkrete handlingsplaner og alle relevante afdelinger på rådhuset er involveret i arbejdet. Handleplanerne udarbejdes omkring handicappolitikkens indsatsområder og forventes politisk prioriteret i I det følgende fremgår det, hvordan der arbejdes med nogle af indsatsområderne. Området for voksne med særlige behov er opdelt på en driftsdel indeholdende kommunens tilbud på området (udbyder) samt en myndighedsdel (bestiller). Der er et tæt samarbejde mellem bestiller og udbyder i forhold til hele tiden at afstemme det behov, der er hos voksne med særlige behov i Ballerup Kommune og de tilbud, der leveres og de tilbud der evt. fremadrettet skal leveres i eget regi. Hver del, dvs. myndighedsdelen og driftsdelen har dog særlige fokuspunkter i forhold til deres kerneområde: Myndighedsdelen: Fokus på koordinerende sagsbehandling Der er særlig fokus på at levere en sammenhængende og kontinuerlig sagsbehandling for voksne med særlige behov. Det sker ved at udvikle og beskrive metoden for en koordinerende sagsbehandling. Overgang fra barn til voksen Specialiseringen i kommunen i forbindelse med etablering af et Jobcenter og Social Vejledning har medført, at der er flere aktører involveret i en borgerssag bl.a. ved overgangen fra barn til voksen. Der er derfor sat fokus på at videreudvikle og koordinere samarbejdet så borgeren oplever, at overgangen fra barn til voksen bliver glidende og problemløs som muligt. Tværfagligt samarbejde om at få udsatte unge i uddannelse og beskæftigelse Der skal sættes fokus på at styrke det tværfaglige samarbejde om at få de udsatte unge (30) år i uddannelse og beskæftigelse. Indsatsen er en del af det overordnede projekt Uddannelse til alle. I samarbejdet mellem Social Vejledning & Jobcenter skal der fokus på at bringe de faglige kompetencer i spil begge steder således, at der kan samarbejdes særligt omkring svage unge og deres mulighed for uddannelse og/eller job. I 2010 vil der således være øget fokus på at igangsætte projekter, der kan styrke samarbejdet mellem Jobcenter og Social Vejledning omkring den unge. Flere af de tilbud, der skal til for at bringe svage unge videre med uddannelse og job bevilges i Serviceloven og dermed af Social Vejledning & Ydelser og derfor er det afgørende at se det i sammenhæng til den indsats Jobcenteret kan yde. Der vil desuden fortsat være fokus på beskæftigelse til handicappede, hvor der på driftsområdet arbejdes for en videreudbyggelse af lokale beskæftigelsesprojekter under overskriften Fra beskyttet til støtte beskæftigelse Se mere under afsnittet Driftsdelen.

6 Samarbejde med Jobcenteret omkring voksne med anden etnisk oprindelse end dansk I forhold til personer med anden etnisk oprindelse end dansk, vil der ligeledes være et styrket samarbejde mellem Jobcenter og Integration (Integration er en del af Social Vejledning & Ydelser). Det er målet at den viden og erfaring Integrationsområdet har fra arbejdet med personer med anden etnisk oprindelse indgår i den samlede sagsbehandling i Jobcenteret med henblik på en styrket indsats for at få den voksne med anden etnisk oprindelse end dansk i uddannelse eller arbejde. Visitering til tilbud i lokalmiljøet I 2010 vil der også som nævnt indledningsvis være fokus på samarbejdet mellem driftsdelen og myndighedsdelen i forhold til at sikre udvikling af egne botilbud. Myndighedsområdet skal arbejde for at der så vidt muligt visiteres til egne tilbud i nærmiljøet, dvs. at borgeren kun visiteres til tilbud uden for Ballerup Kommune, når det relevante tilbud ikke findes i lokalmiljøet eller det lokale tilbud vurderes ikke at kunne rumme borgeren. Driftsdelen: Dagtilbud Aktivitet og samvær Aktivitets- og samværstilbud dækker dagtilbud, som alternativ til beskæftigelse fx det nyetablerede Dagtilbud Krumtappen målrettet borgere med udviklingshæmning og Aktivitets- og værestedet Støberiet målrettet psykisk syge. Således er et antal førtidspensionister i et aktivitets- og samværstilbud, fordi de funktionsmæssigt ikke magter et tilbud om beskyttet beskæftigelse. Derudover kan et dagtilbud relatere sig til fritidsaktiviteter i form af klub og væresteder. En borger kan derfor have to dagtilbud (alternativ til beskæftigelsestilbud og et fritidstilbud). Alle tilbuddene er etableret efter samme bestemmelse i serviceloven I 2009 gennemførtes omlægning af Dag- og Aftenklubben Krumtappen. De yngste af børnene er integreret i Det Lille Specialfrit i Grantofteskolen. De unge teenagere er etableret i nyetableret pavillonbyggeri Klub Grønnemosen på Maglemosens matrikel. I 2010 vil alle børnene være samlet i Klub Grønnemosen. Krumtappen er fra 1. august 2009 et voksentilbud. Der er etableret som et nyt dagtilbud målrettet 21 voksne yngre med betydelig og varig funktionsnedsættelse. Aktuelle brugere er primært hjemtaget fra tidligere amtslige daghjem. Samtlige visitationer er sket i tæt samarbejde med Social Vejledning. Omlægningen af Krumtappen skal ses i sammenhæng til ønsket om at tilvejebringe (lokale)dagtilbud etableret på et fagligt forsvarligt og økonomisk bæredygtigt fundament. Undervisning og uddannelse Kommunerne har pligt til at tilbyde unge under 25 år med særlige behov en treårig ungdomsuddannelse. Ungdoms Uddannelses Center (UUC) Maglemosen er leverandør af uddannelsestilbuddet i konkurrence med en række andre udbydere. Langt de fleste elever er ikke borgere i Ballerup Kommune. Finansiering sker via takstopkrævning hos de kommuner, som køber pladser. UUC Maglemosens eksistens og økonomiske grundlag baserer sig dermed på markedskræfterne i forhold til kommunernes efterspørgsel, forbrugsmønster og dermed elevoptaget. For UUC Maglemosen er der en særlig udfordring i at være konkurrencedygtig på indhold og pris. UUC Maglemosen udbyder derudover korterevarende undervisningstilbud til borgere på -/+ 25 år og som har behov for specialundervisning. Tilbud gives som aftenskoleundervisning (f.eks. dansk, engelsk, IT og musik) og udgiftsmæssigt i konkurrence med sammenlignelige tilbud.

7 Ballerup Kommune overtog pr. 1. august 2009 driftsherreansvaret for Ungdomsuddannelsescenter Brøndbyskoven fra Brøndby Kommune. Tilbuddet er organisatorisk placeret under Maglemosen. Tilbuddet har 16 pladser målrettet unge, der er svært udviklingshæmmede og befinder sig inden for autismespekteret. Alle 16 pladser benyttes aktuelt af andre kommuner. som dermed opkræves takstbetalingen. I 2010 vil der inden for de eksisterende rammer blive arbejdet med yderligere kvalitetsudvikling af tilbuddet. Beskæftigelsesområdet Med kommunalreformen og kommunernes overtagelse af forsyningsforpligtelsen i forhold til at tilbyde beskyttet beskæftigelse samt den vedtagne handicappolitik er der sat øget fokus på også førtidspensionisternes behov og muligheder for beskæftigelse. På baggrund af de positive erfaringer med de afsluttede projekter Flere førtidspensionister i beskæftigelse, hvor førtidspensionister kom i job og projektet Fra beskyttet til støttet beskæftigelse som konkret har betydet etablering af Bibliotekscaféen på Ballerup Bibliotek skal der i 2010 og frem arbejdes med: nye lokale tiltag i såvel kommunalt regi, herunder fx naturplejeprojekter, som i samarbejde med private virksomheder. Føtex i Lautrupcentret og Virksomheden Venture er interesserede i samarbejde. ansøgning til Arbejdsmarkedsstyrelsen om puljemidler til projektet Et godt arbejdsliv med handicap, hvis formål er at fremme mulighederne for borgere med handicap at fastholde job eller komme i job og forbedre jobmulighederne ved at styrke virksomhedernes sociale ansvar. Hos fagpersoner (sagsbehandlere, hjemmevejledere og andre støttepersoner m.fl.) er beskæftigelsesperspektivet under forankring. I overensstemmelse med handicappolitikken er erfaringen, at det at være i beskæftigelse er et vigtigt element i næsten alle menneskers liv. Målene er: at etablere beskæftigelsestilbud, der i forhold til vilkår og indhold kan tiltrække også førtidspensionister med forskellige funktionshandicap, idet der vil være et særligt fokus på unge at virksomhedernes sociale ansvar og engagement styrkes, så der skabes mere rummelighed på arbejdsmarkedet og dermed flere arbejdspladser også til førtidspensionister at etablere lokale individuelle beskyttede pladser, som både indfrier det ønskede kvalitetsniveau og overholder den økonomiske ramme. Tilbuddene etableres som alternativer til eksterne pladskøb i værksteder / institutioner. Boligområdet Med henblik på at kunne klare sig bedre bl.a. i sin bolig i forlængelse af en hospitalsindlæggelse i Psykiatrisk Center er der indgået en samarbejdsaftale mellem kommunen og det regionale psykiatriske behandlingssystem. Derudover har Psykiatrisk Center Ballerup, det regionale botilbud Skovvænget (Ballerup Boulevard 2) og Ballerup Kommune etableret et projektsamarbejde vedrørende rehabilitering af patienter / borgere med psykisk sygdom. Målet med projektet er i et samarbejde at udvikle og implementere en tværfaglig og tværsektoriel rehabiliteringsindsats. I 2008 er etableret en kontaktordning i kommunen. Dermed har boligafdelinger fået en tilgængelig mulighed for med forebyggende sigte at rette henvendelse om beboere som udviser en bekymrende eller helt uacceptabel adfærd. Initiativet har som mål at forebygge egentlige boligsociale klagesager. Boligafdelingerne bruger tilbuddet.

8 Derudover har flere boligafdelinger reflekteret positivt på at ville indgå i et yderligere forebyggende samarbejde omkring psykisk syge i boligområder, som indledes i Botilbud Helhedstilbuddet Stokholtbuen Der foreligger dokumenterede behov for øgning af de personalemæssige ressourcer såvel i forhold til antal som kompetencer / faglighed. I amtets tid gennemlevede tilbuddet store og økonomiske besparelser, hvilke er mærkbare. Helhedstilbuddet Stokholtbuen er omfattet af rammeaftalen mellem Region Hovedstaden og kommunerne i regionen. En større tilgang af personaleressourcer vil få betydning for taksten, hvorfor en forhøjelse ikke kan ske uden dialog med betalingskommunerne. Dialogmøde gennemføres i november 2009 med henblik på væksttilgang i Tilvæksten ønskes med 8,0 stilling. Aflastningstilbuddet Torvevej I 2008 og 2009 er arbejdet med udviklingsproces med mål om at kvalificere tilbuddet fagligt og indholdsmæssigt således, at tilbuddet fremstår mere attraktivt for brugere og pårørende og som en arbejdsplads, som kan tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Tilbuddet har fået et kvalitetsløft. Derudover er det lykkes at etablere pårørenderåd. Men fortsat er der ikke fuld kapacitetsudnyttelse. Nye initiativer er i overvejelse, herunder i forhold til andre kommuner. Bofællesskaber I de 4 bofællesskaber er flere beboere blevet mere fysisk handicappede og har fået ændrede behov af mere omsorgs- og plejemæssig karakter. Det har betydning i forhold til fysiske rammer, beboersammensætning og personaleressourcer. I 2010 vil der blive sat yderligere fokus på denne problematik set i lyset af forestående udbygning af bofællesskabsområdet. Udbygning af botilbud til borgere med handicap 1. I samarbejde med boligselskabet KAB etableres et bofællesskab for voksne handicappede på Søndergård i Måløv i tilknytning til et kommende plejecenter og ældreboliger. I foråret 2009 er udarbejdet et egentligt forslag til projekt og byggeprogram af et bofællesskab med 12 boliger. Det samlede projektforslag er under viderebearbejdning. Det forventes således, at byggeriet kan påbegyndes i 2010 og, at ibrugtagning af bofællesskab kan ske senest i Desuden skal Kommunens ejendom på Bybjergvej i Skovlunde (tidligere daginstitution og aktuelt aktivitetscenter for ældre) i forbindelse med færdiggørelse af Plejecenter Rosenhavens ombygning i 2009 / 2010 afhændes med henblik på opførelse af et bofællesskab for voksne handicappede. Bofællesskabet forventes at kunne rumme 8 boliger og ibrugtagning forventes ligeledes at kunne ske senest i Udbygning af botilbud til borgere med psykisk sygdom 3. Kommunens 2 ejendomme på Skolehaven 4-6 sælges til boligselskabet Baldersbo pr. 1. december Alle lejere tilbydes anden lejlighed. I stedet etableres 2 opgangsbofællesskaber målrettet borgere med psykisk sygdom. 2 leligheder indrettes som serviceareal til personalet ligesom lejemål indrettes som fællesarealer til beboerne. Der etableres i alt 17 lejemål. Begge ejendomme skal renoveres / istandsættes. Ibrugtagning forventes i 2011.

Afgrænsning af bevillingsområdet

Afgrænsning af bevillingsområdet MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 55.10 Tilbud til voksne med særlige behov Afgrænsning af bevillingsområdet BEVILLINGSOMRÅDE 55.10 Udvalg Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Bevillingsområdet omfatter

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling i Kommunen som driftsherre for det

Læs mere

Et af indsatsområderne er Overgang fra barn til voksen og mål for dette område er blandt andre:

Et af indsatsområderne er Overgang fra barn til voksen og mål for dette område er blandt andre: Forord Ballerup Kommune præsenterede i 2007 sin samlede handicappolitik. Politikken er en ramme om kommunens indsats på handicapområdet for de kommende 5 10 år og skal bidrage til, at borgere med handicap

Læs mere

Præsentation af Handicap og Psykiatri

Præsentation af Handicap og Psykiatri Præsentation af Handicap og Psykiatri det voksen specialiserede socialområde www.ballerup.dk Kort gennemgang af organisationen Kerneopgaven: Skabe værdi for og med borgeren - omkring borgerens levede liv

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Introduktion til kvalitetsstandarder

Introduktion til kvalitetsstandarder Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde for voksne Introduktion til kvalitetsstandarder Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 Introduktion

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Ballerup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Ballerup kommune Ballerup kommune Side 1 af 15 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Ballerup kommune Kontaktperson Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr. 4477 2817 Mail.: tsd@balk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse.

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Handicapydelser efter borgeren fylder 65 år NOTAT Dato: 02.10.2007 Af: Birgitte Hebo Schmidt Bilag a Dette notat beskriver

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Staben for Børne- og Velfærdsforvaltningen Bilag 3: beskrivelse af nuværende tilbud Kommunalbestyrelsen har besluttet at samle tilbuddene til de

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne.

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne. Kvalitetsstandard Overskrift Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne Handic ap Lov om almene boliger 105 og Servicelovens 85 Modtagere Botilbud i

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

107 - midlertidige botilbud

107 - midlertidige botilbud Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for 107 - midlertidige botilbud Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Det overordnede formål med et midlertidigt botilbud er at sikre støtte til borgere,

Læs mere

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet 1 Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet Indhold Oversigt over de oplysninger, som skal foreligge inden 1. maj 2009 1. Nye

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Kvalitetsstandard - Social & Ældre - Vejen Kommune Længerevarende botilbudslignende tilbud Almenboligloven 105/Serviceloven 85

Kvalitetsstandard - Social & Ældre - Vejen Kommune Længerevarende botilbudslignende tilbud Almenboligloven 105/Serviceloven 85 Kvalitetsstandard - Social & Ældre - Vejen Kommune Kvalitetsstandard Lovgrundlag Formål Længerevarende botilbudslignende tilbud Almenboligloven 105/Serviceloven 85 ABL 105. Kommunalbestyrelsen drager omsorg

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:34:53 - Helle Wittrup-Jensen 23 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde Social- og Borgerservice Voksenafdelingen, Handicap og Psykiatri Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde for voksne September 2012 INDHOLD

Læs mere

2008-2012. Det hele menneske. Handicappolitik. Gentofte Kommune

2008-2012. Det hele menneske. Handicappolitik. Gentofte Kommune 2008-2012 Det hele menneske Handicappolitik Gentofte Kommune Vision Gentofte Kommune ønsker at være en god kommune at bo og leve i for alle borgere, og handicappolitikken skal være det fælles grundlag,

Læs mere

FRA UNG TIL VOKSEN - MED HANDICAP

FRA UNG TIL VOKSEN - MED HANDICAP EN FOLDER TIL DIG, DER HAR ET FYSISK ELLER PSYKISK HANDICAP, SOM MEDFØRER, AT DU HAR ET SAMARBEJDE MED ASSENS KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 At blive voksen...5 Uddannelse...6 Arbejde og

Læs mere

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse 6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud beskyttet beskæftigelse: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard?

Læs mere

Kalundborg kommune marts Handicappolitik

Kalundborg kommune marts Handicappolitik Kalundborg kommune marts 2009 Handicappolitik Grundlag og strategi: Kalundborg kommunes Handicappolitik opstiller en række prioriterede mål for udvalgte politikområder, hvilke tager udgangspunkt i FN s

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Page 1 of 9 51 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold kesocial og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Handicappolitik. Rudersdal Kommune 2012

Handicappolitik. Rudersdal Kommune 2012 Handicappolitik Rudersdal Kommune 2012 2 Indledning Forord Den foreliggende handicappolitik er udarbejdet i foråret 2012 og afløser Rudersdal Kommunes psykiatri- og handicappolitik fra 2008. I den nye

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune

Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune 1 Når jeg tager af sted til rådhuset om morgenen, stopper jeg nogle gange op og tænker på, hvor meget i vores daglige liv, vi egentlig tager for givet. Ishøj Kommune

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune Dato for afsluttet indberetning: 30 april 2008 Dato for politisk godkendelse: 29 maj 2008 Redegørelsen er godkendt i de respektive fagudvalg primo april og skulle efter planen have været forelagt Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 18-12-2008 Sagsid.: Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Område

Læs mere

Fra ung til voksen Informationspjece for forældre til unge med særlige behov

Fra ung til voksen Informationspjece for forældre til unge med særlige behov Fra ung til voksen Informationspjece for forældre til unge med særlige behov Kære forældre For et menneske er livet fyldt med spændende overgange. Man starter i børnehave, går fra børnehave til skole og

Læs mere

Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2018

Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2018 Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2018 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarderne på det sociale

Læs mere

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Lovgrundlag Målgruppe Levering af ydelsen

Læs mere

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Borgerens første henvendelse Borgeren retter selv henvendelse Henvendelser fra interne samarbejdspartnere f.eks. Jobcenteret, Sundhed, Pleje & Omsorg, Den

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde Analyse Politikområde 8 Det specialiserede voksenområde. oktober 08 Indhold. Udviklingen i antallet af borgere på dag- og døgntilbud. Dagtilbud udvikling fordelt på udgiftsintervaller. Døgntilbud og 85

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside januar 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Høje-Taastrup kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014.

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer Kvalitetsstandard Overskrift Bostøtte/hjemmevejledning Handicap, psykiatri og socialt udsatte Servicelovens 85 Lovgrundlag Servicelovens 85 Se lovtekst sidst i kvalitetsstandarden. Modtagere Formål Borgere

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Nov 10 2010 09:18:45 - Helle Wittrup-Jensen 37 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:27:42 - Helle Wittrup-Jensen 42 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Lov om Social Service 103

Lov om Social Service 103 / Lov om Social Service 103 Beskyttet beskæftigelse Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18. Tilgængelighed. Målsætning:

Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18. Tilgængelighed. Målsætning: 1 Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18 Tilgængelighed Tilgængelighed skal sikres for alle Der skal være fysisk tilgængelighed så alle borgere med handicap kan bruge boliger

Læs mere

Støtte- og kontaktpersonordningen. Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson

Støtte- og kontaktpersonordningen. Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson Støtte- og kontaktpersonordningen Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson INTRODUKTION Kommunalbestyrelsen har valgt at udarbejde kvalitetsstandard for støtte- og kontaktpersonordnin- gen. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Page 1 of 9 50 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 8, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 12.02.2018 Sagsbeh.: Volkan Kösger Sagsnr.:

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Foreløbige takster 2018

Foreløbige takster 2018 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 6. september 2017 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Sagsid: 00.30.10-P19-7-16 Foreløbige takster 2018 for Social- og Sundhedsudvalgets område Side 1 Ældre og Pleje Madservice

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2018 inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service hjemvist fra Ankestyrelsen Udlagt på hjemmeside juli 2018 Emne Ansvarligt

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108 Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Handic ap Servic elovens 108 Modtagere Længerevarende botilbud efter Servicelovens 108 er for borgere, der på grund af betydelig og varig nedsat fysisk

Læs mere

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Se lovtekst sidst i kvalitetsstandarden.

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Se lovtekst sidst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Beskyttet beskæftigelse, Servicelovens 103 Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lovgrundlag Serviceloven 103, 105 og 106. Se lovtekst sidst i kvalitetsstandarden. Modtagere

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2018 Januar 2018 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og

Læs mere

Lov om social service 103

Lov om social service 103 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Beskyttet beskæftigelse efter serviceloven 103 Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104)

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Indhold 1.

Læs mere

Til de politiske udvalg i Skanderborg Kommune.

Til de politiske udvalg i Skanderborg Kommune. Jacob Gewitz og Jens Sønderskov fik ved sidste møde i handicaprådet til opgave at se på følgende punkter i den eksisterende handicappolitik: Bolig efter behov Uddannelse og undervisning Arbejdsliv Efter

Læs mere

Skanderborg Kommunes Handicappolitik

Skanderborg Kommunes Handicappolitik Skanderborg Kommunes Handicappolitik Lige muligheder og rettigheder for mennesker med handicap Vision Formål Udviklingsmål Opfølgning 1 Indledning Vision Byrådet besluttede i februar 2007 at pålægge Sundheds-

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere