Arbejdsgang ved repatrieringssager

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsgang ved repatrieringssager"

Transkript

1 Arbejdsgang ved repatrieringssager Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning Udarbejdet af: Katrine Buus Nielsen og Trine Engrob Birkmose Særligt om niveau eller beslutninger : Dansk Flygtningehjælp(DFH) varetager den individuelle rådgivning af borgere, der ønsker at repatriere. DFH afklarer, om borgeren er omfattet af målgruppen for repatriering. Ydelsessagsbehandleren(YC) afgør, om borgeren kan få støtte til repatriering. YC behandler ansøgningen om repatriering YC bistår til de praktiske ting i forløbet, som billet og transport af ejendele. Instruktionen handler om : Arbejdsgangen for sagsbehandlingen i repatrieringssager i Ydelsescenteret. Vær opmærksom på at sagerne kan være meget forskellige og en standardprocedure er svær at efterstræbe. Vær særlig opmærksom på : Der er nye lovændringer pr. 1. april De nye regler omhandler blandt andet: - En ny formuevurdering ved etableringsstøtten. Beløb for enlige er og for ægtepar. - Fordelingen af etableringsstøtten er 40 % ved udrejse og 60 % efter fortrydelsesretten er udløbet eller efter 12 måneder. - Reintegrationsbistanden størrelse justeres i visse lande og der er oprettet en ny landegruppe så der nu er tre landegrupper. De nye regler gælder ved alle udrejser efter 1. April uanset ansøgningstidspunktet. Kompetence og opgaver i Ydelsescenteret: - Vurdere om udlændingen har ret til at få støtte til repatriering, ud fra en aktuel økonomisk vurdering, efter at DFH har afklaret om udlændingen er omfattet af målgruppen for repatriering. - Bevilger repatrieringsstøtte - Bevilger eventuelt reintegrationsbistand. - Bistår udlændingen under repatrieringssagen med praktiske ting. Fx ved bestilling af billet og transport af ejendele i tilfælde, hvor borgeren selv kan have svært ved det.

2 Link: Repatrieringsloven. Vejledning til Repatrieringsloven. Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Dansk Flygtningehjælp(For sagsbehandlere). Instruktion om repatriering. Instruktion om rekognosceringsrejser I det følgende redegøres for: - Indkaldelsen til første møde. - Mødet med borgeren. - Inden udrejse. - Særligt om reintegrationsbistand. - Efter udrejse. Forhold, der er gode at være opmærksomme på, inden repatrieringssager godkendes - Er der forhold, som borgeren bør undersøge mere grundigt, inden repatrieringen gennemføres? Fx bolig, økonomi, forsikring, sygesikring og sikkerhedsforhold i det tidligere hjemland eller opholdsland. - Har borgeren brug for en undersøgelsesrejse, før den endelige beslutning tages? - Kontakt Hjem fra Aarhus eller Dansk Flygtningehjælp (DFH), hvis du mener, der er forhold for borgeren, der skal undersøges nærmere. Fx ved stor gæld, som kan give borgeren incitament til at repatriere af økonomiske grunde, men hvor andre løsninger kan hjælpe(fx gældssanering); uenighed mellem ægtepar eller når børn skal repatriere med forældrene, hvor vi skal være opmærksomme på om alle parter repatrierer frivilligt. Start af en repatrieringssag - Borgeren henvender sig til en sagsbehandler i kommunen eller direkte til DFH. - Hvis borgeren henvender sig til sagsbehandleren først, kontaktes DFH for at afklare om borgeren er omfattet af repatrieringsloven - Når borgeren henvender sig til DFH, skal der udfyldes et oplysningsskema. Dette kan gøres på nettet af borgeren selv eller med hjælp fra sagsbehandleren i kommunen. - Oplysningsskemaet giver DFH tilladelse til at indhente relevante data om borgerens opholdstilladelse fra Udlændingestyrelsen - På baggrund af oplysningsskemaet indkalder DFH borgeren til en rådgivningssamtale; tolket, hvis borgeren foretrækker dette. Efter samtalen sender DFH en skrivelse med referat af samtalen til sagsbehandleren og borgeren. Dette indeholder de nødvendige oplysninger om borgeren, så kommunen kan starte repatrieringssagen. Der vil i brevet ofte være beskrevet grunde til, at borgeren ønsker repatriering samt, hvilke forhold

3 borgeren er blevet oplyst om, de har ret til og hvilke forhold de skal have styr på ved en repatriering. I nogle tilfælde anbefaler DFH en undersøgelsesrejse til borgeren. - I tilfælde af, at borgeren ønsker en undersøgelsesrejse tages kontakt til Hjem fra Aarhus. - På baggrund af skrivelsen fra DFH startes repatrieringssagen. Møde(r) - Der er stor forskel fra sag til sag om hvor mange møder, der er brug for. Her er foreslået 2-3 møder - DFH sender efter rådgivningssamtalen med borgeren et brev til kommunen, der oplister de ydelser, borgeren kan få efter repatrieringsloven, såfremt de ikke selv har midlerne. På baggrund af skrivelsen fra DFH forberedes og indhentes oplysninger inden man afholder samtale med borgeren og en tolk, hvis der er behov for det. - Man kan også holde et indledende møde, hvor man afklarer, hvor meget borgeren selv er i stand til i sagen og gennemgår referatet fra DFH, så man er sikker på at borgeren forstår indholdet. Opgaver før mødet - Undersøg borgerens formueforhold, herunder de pensionsmæssige. - Lønmodtagernes dyrtidspension. - ATP. - Private pensionsopsparinger. - Undersøg om borgeren har mulighed for at medtage pension efter lov om social pension, lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension, eller efter bilaterale aftaler om social sikring mellem Danmark og udlændingens hjemland eller tidligere opholdsland. - Bestil tolk, hvis det vurderes nødvendigt. Det er vigtigt, at borgeren er helt med på regler og konsekvenser af opholdstilladelsen ved repatriering. - Opret sag/journalnotat. Der er oprettet repatriering som journaltype i Workbase - Indkald borgeren til en samtale. Oplys i brevet hvilke forhold, borgeren skal undersøge og medbringe eller sende inden mødet. Borgeren kan/skal have følgende med til mødet. - Indhentede tilbud på rejsen. - Indhentede tilbud på transport af personlige ejendele - anbefal eventuelt firmaer, der er gode erfaringer med, til transport til det pågældende land. DFH anbefaler ofte transportfirmaer de har gode erfaringer med. - Der kan også fra sagsbehandlerens side indhentes tilbud på rejse og forskellige transportfirmaer, hvis det vurderes at borgeren ikke selv er i stand til det. Vær opmærksom på, at der er styr på forsikring og toldregler i det givne firma uanset om andre eller borgeren selv har anbefalet dem.

4 - Oplysninger der skal bruges til at vurdere formueforholdet: o Kontrollere formueforhold på seneste slutligning på Skat ekstranet eller på E- indkosmt + vedlægge print af begge i papirsagen o Kontrollere bankindestående - begge ægtefællers konti - for de seneste 3 måneder. Skal aflevere bankudskrift for de seneste 3 måneder de kan låne PC i afdelingen o Kontrollere e-indkomst registret. o Såfremt indkomst fra e-indkomstregistret anvendes i beregningen, journalføres det beløb som er anvendt. o Indtægtsoplysninger trækkes som hovedregel fra E-Indkomst. Findes oplysningerne endnu ikke her, skal ansøger aflevere dokumentation på sidste lønseddel, SU udbetaling, dag-pengeudbetaling eller anden hidtidig indtægt Mødet med borgeren. Hvis borgeren ikke møder op, uden at melde afbud, noteres det i journalen og der gives besked til rådgiveren i DFH samt til borgeren om, at man henlægger sagen til borgeren henvender sig igen. Vejled/orienter borgeren om: - Tidshorisont o Hvor lang tid forventes sagsbehandlingen at tage, så borgeren kan planlægge opsigelse af bolig, afrejsedato, bestilling af flybillet. mv. o Aftal hvem der gør hvad. Aftal hvad borgeren skal have styr på og hvad sagsbehandleren ordner - så borgeren får struktur og et overblik over sagen. Fx forhold som: Medicin. Hjælpemidler. Vaccination Bestille flybillet Bestille transport Evt. erhvervsudstyr i de tilfælde, hvor det er relevant. - Fortrydelsesret o Uanset om der er fortrydelsesret er det vigtigt igen at sikre sig at borgeren har forstået konsekvensen af repatrieringen. Hvis der er fortrydelsesret, så fortæl hvad der skal gøres, hvis man ønsker at anvende den. - Hvad der kan gives støtte til o Tag evt. udgangspunkt i brevet fra DFH. Vær opmærksom på, at de indhentede oplysninger om formueforhold kan gøre at beløbene ikke passer med skrivelsen fra DFH, da de tager udgangspunkt i de generelle regler. o Rejseudgifter. NB. Rejseudgifter dækker fra dør-til-dør. o Eventuel ledsager. Borgeren kan tage en ledsager med i de tilfælde, hvor borgeren ikke selv er i stand til at rejse. o Transport af personlige ejendele.

5 NB. Transportudgifter af personlige ejendele dækker fra dør til dør. Vær opmærksom på, at transportfirmaet er indforstået med dette samt sikre, at der er styr på toldregler og forsikring. o Etableringsstøtte o Evt. støtte til erhvervsudstyr. o Evt. støtte til transport af erhvervsudstyr. o Receptpligtig medicin. o Hjælpemidler. o Vaccination o Evt. reintegrationsbistand. - Etableringsstøtten o Forklar hvordan og hvornår udbetalingen af etableringsstøtten vil ske. o Gør opmærksom på, at det er vigtigt, at de udfylder alle de nødvendige bankoplysninger og adresse mv. når der er gået 12 måneder, for at sagsbehandleren kan udbetale pengene til det rigtige konto. o Giv evt. et papir med adressen til Ydelsescenteret til borgeren, så de ikke er i tvivl om, hvor oplysningerne skal sendes hen. o Borgeren har ikke ret til anden del af etableringsstøtten, hvis borgeren ikke opfylder betingelserne, herunder at borgeren skal være i live for at få den udbetalt. Ægtefæller eller børn er derfor ikke arvinger til dette beløb, før det er udbetalt - kan dog være det, hvis vedkommende er død senere end 12 måneder efter tilbagevenden, men beløbet endnu ikke er udbetalt. - Pension o Hvis borgeren kan tage pension med til hjemlandet, skal det udregnes hvor meget det er. Vær i den forbindelse opmærksom på at udlevere blanket og anmodning om ophør af skattepligt i Danmark. Se blanket - Fuldmagt o Det kan være en fordel for borgeren at give en nærtstående i Danmark fuldmagt til at handle på borgerens vegne, når borgeren er rejst. o Fuldmagten er særlig vigtig i eventuelle fortrydelsessager, da der på landsplan er omkring 10%, der fortryder repatriering. o Ved problemer med udbetaling af penge til udlandet er det ofte en fordel at der er en i Danmark der kan hjælpe personen. - Pas o Orienter borgeren om forhold vedrørende pas, hvis det er relevant. o Somaliske borgere har ofte brug for at have et fremmedpas med en udløbsdato på et år eller deromkring (det som ca. svarer til fortrydelsesretten). De kan ikke få udstedt et pas i Somalia, som er godkendt af dansk politi, da der ingen ambassade er i landet. Udstedelse af fremmedpas ordnes med dansk politi og udlændingestyrelsen. o For vietnamesiske statsborgere, der har været bosat udenfor Vietnam i en længere periode, gælder det, at der skal søges en særlig tilladelse hos de vietnamesiske myndigheder til på ny at bosætte sig i hjemlandet. Yderligere information

6 og relevante skemaer fås ved henvendelse på Den Vietnamesiske Ambassade, Bernstorffsvej 30C, 2900 Hellerup. På ambassaden er det Mrs. Pham Thi Thuyet Mai, der står for modtagelse af ansøgninger om opholdstilladelse i Vietnam. Hun træffes på telefonnummer Repatrieringen kan ikke gennemføres, før de vietnamesiske myndigheder har givet tilladelse til genbosættelse. Udlever hvis relevant: - Erklæring om repatriering - med fortrydelsesret 12 mdr. (Bruges til udbetaling af 2. rate.) - Erklæring om repatriering - med fortrydelsesret 24 mdr. (Bruges til udbetaling af 2. rate.) - Erklæring om repatriering - ingen fortrydelsesret. (Bruges til udbetaling af 2. rate.) - Blanket oplysning om bopælsforhold SKAT og Anmodning om ophør af skattepligt. (Bruges hvis borgeren fortsat skal modtage ydelser fra Danmark.) - Standartbrev til den vietnamesiske Ambassade. (Skal udleveres udfyldt til borgeren i 4 ek-semplarer.) - Ansøgningsskema om ophævelse af rejsebegrænsning. - Ansøgning om pas til udlændinge PA1. - Ansøgning om Laissez-passer PA3. - Blanketterne findes på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside. Borgeren skal inden udrejse huske at: - Opsige lejlighed, hvis borgeren bor til leje. - Framelde sig folkeregistret fra udrejsedatoen. o Borgeren skal som udgangspunkt selv framelde sig folkeregisteret. Hvis ikke borgeren har frameldt sig folkeregisteret, skal sagsbehandleren gøre det. Fortrydelsesretten og de 12 måneder til anden del af udbetalingen af etableringsydelsen regnes fra den dag, man er frameldt folkeregisteret. - Kontakte SKAT o så borgeren kan få vejledning om hvad repatrieringen betyder i forhold til skat, herunder muligheden for at blive hel eller delvis fritaget for dansk skat. - Kontakte læge o Anbefal borgeren at kontakte sin læge for at få en oversigt over eventuelle diagnoser og ordineret medicin på engelsk, så borgeren nemmere kan få den rette medicin i sit hjemland. - Lave fuldmagt til pårørende i Danmark - Evt. medbringeinformationer fra Dansk Flygtningehjælp og kommunen på engelsk eller andet relevant sprog. Opgaver på sidste møde: - Inddrag opholdskort o Tag eventuelt kopi med underskrift, nummer til dig (sagsbehandler) og kommunestempel, som borgeren kan have på sig indtil afrejse

7 - Erklæring om repatriering o Få underskrevet erklæring om frivilligt frafald af opholdstilladelse - Fuldmagt o I tilfælde af at borgeren har problemer med udbetaling af penge eller får brug for at fortryde sin repatriering, er det en fordel, at der er en i Danmark, der har en fuldmagt fra borgeren. Efter sidste møde - Send den originale frafaldserklæring, opholdskortet og eventuelt fremmedpas/flygtningepas i forbindelse med udrejsen til DFH. - Når endelig udrejsedato er kendt, så send kort mail til sagsbehandleren i DFH med denne oplysning og cpr-nummer. - Send et brev med oversigt over hvad borgeren er blevet bevilliget efter repatrieringsloven. Inden udrejse. - Udbetal den bevilligede repatrieringsstøtte ca. tre dage før afrejse, evt. før hvis borgeren ønsker at veksle. Efter udrejse. - Undersøg om borgeren har afmeldt sig folkeregistret - og ellers afmeld borgeren fra udrejsedatoen. Det er vigtigt, da det er denne dato de 12 mdr. løber fra i forhold til fortrydelsesret og udbetaling af anden rate af etableringsydelsen. - Lav evt. en påmindelse for udbetalingen af anden rate af etableringsstøtten og sygeforsikringsstøtten, såfremt sidstnævnte skal udbetales.

Bekendtgørelse om betingelserne for og fremgangsmåden ved udbetaling af reintegrationsbistand

Bekendtgørelse om betingelserne for og fremgangsmåden ved udbetaling af reintegrationsbistand Bekendtgørelse om betingelserne for og fremgangsmåden ved udbetaling af reintegrationsbistand I medfør af 10, stk. 4, 10, stk. 6, og 10, stk. 7, 3. pkt., i repatrieringsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Bekendtgørelse af repatrieringsloven

Bekendtgørelse af repatrieringsloven 1 af 9 24-01-2008 11:23 Den fulde tekst Bekendtgørelse af repatrieringsloven Herved bekendtgøres repatrieringsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 21 af 15. januar 2004, med de ændringer, der følger af 3 i

Læs mere

Håndbog til sagsbehandlere om repatriering

Håndbog til sagsbehandlere om repatriering Håndbog til sagsbehandlere om repatriering Håndbog til sagsbehandlere om repatriering Dansk Flygtningehjælp varetager for Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold opgaven med

Læs mere

Ændring af repatrieringsloven

Ændring af repatrieringsloven Ændring af repatrieringsloven Marts 2010 Quickguide Nye muligheder for økonomisk støtte ved frivillig tilbagevenden til en udlændings hjemland eller tidligere opholdsland Ændring af repatrieringsloven

Læs mere

Bevilling af repatriering Esbjerg kommune bevilger dig hermed støtte efter lov om repatriering 7 til følgende:

Bevilling af repatriering Esbjerg kommune bevilger dig hermed støtte efter lov om repatriering 7 til følgende: Bevilling af repatriering Esbjerg kommune bevilger dig hermed støtte efter lov om repatriering 7 til følgende: Etableringsydelse. Du er bevilget i alt 125.262 kr. Hjælpen udbetales over 2 gange. De 18.730

Læs mere

Bekendtgørelse af repatrieringsloven

Bekendtgørelse af repatrieringsloven LBK nr 1129 af 13/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 31. oktober 2017 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2017-14143 Senere ændringer

Læs mere

Bevilling af repatrieringsydelser

Bevilling af repatrieringsydelser Udkast: Bevilling af repatrieringsydelser Du har den 26. marts. 2013 ansøgt om økonomisk hjælp jævnfør Repatrieringsloven i forbindelse med, at du har besluttet at repatriere til LAND den 28.04.2013, Vejle

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 10. oktober 2014. Bekendtgørelse af repatrieringsloven. 7. oktober 2014. Nr. 1099.

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 10. oktober 2014. Bekendtgørelse af repatrieringsloven. 7. oktober 2014. Nr. 1099. Lovtidende A 2014 Udgivet den 10. oktober 2014 7. oktober 2014. Nr. 1099. Bekendtgørelse af repatrieringsloven Herved bekendtgøres repatrieringsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1052 af 28. august 2013,

Læs mere

Bekendtgørelse af repatrieringsloven

Bekendtgørelse af repatrieringsloven LBK nr 1099 af 07/10/2014 Udskriftsdato: 11. marts 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, j.nr. 2014-7128

Læs mere

Dette brev indeholder en orientering om ændringerne af repatrieringsloven og udlændingeloven.

Dette brev indeholder en orientering om ændringerne af repatrieringsloven og udlændingeloven. Til samtlige kommuner Orienteringsskrivelse om ændringer af repatrieringsloven og udlændingeloven som følge af vedtagelse af lovforslag L 174 i Folketinget den 2. juni 2017 Folketinget har den 2. juni

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvad gør Aarhus Kommune for at oplyse flygtninge og indvandrere om deres muligheder for repatriering?

Spørgsmål 1: Hvad gør Aarhus Kommune for at oplyse flygtninge og indvandrere om deres muligheder for repatriering? Notat 30. marts 207 Side af 7 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 0-dages forespørgsel fra DF om repatriering Baggrund: Dansk Folkeparti i Aarhus Byråd ønsker svar på følgende spørgsmål

Læs mere

Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af integrationsindsatsen

Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af integrationsindsatsen [Modtagers navn og adresse] Opholdstilladelse Du har den [dato] fået opholdstilladelse i Danmark og skal bo i [navn] Kommune. Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 15.11.2011 i Borgmesterens mødelokale Afbud Bente Bendix Jensen (V) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Godkendelse af Kvalitetskontrakt, der offentliggøres

Læs mere

BF2_da_011115 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn)

BF2_da_011115 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn) Ansøgningsskema BF2_da_011115 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn) Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge

Læs mere

Postnr. By Telefonnr. Adresse Postnr. By. Årsag til arbejdsophør?

Postnr. By Telefonnr. Adresse Postnr. By. Årsag til arbejdsophør? Husk at læse vejledningen på siderne 2 og 3, før du udfylder blanketten Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2) Ansøgerens oplysninger EØS 1 01-2015 Navn CPR-nummer

Læs mere

BF3b. Det er vigtigt, at barnet ansøger så hurtigt som muligt, dvs. lige så snart, han/hun er i stand til at vende tilbage til Danmark.

BF3b. Det er vigtigt, at barnet ansøger så hurtigt som muligt, dvs. lige så snart, han/hun er i stand til at vende tilbage til Danmark. Spørgeskema BF3b_da_141014 Spørgeskema til forælder/slægtning i Danmark til brug for behandling af ansøgning om, at et barns opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges

Læs mere

Læs vejledningen på side 2 inden du udfylder skemaet

Læs vejledningen på side 2 inden du udfylder skemaet Sendes til: Pensionist i udlandet og sygesikring Ansøgning om blanket E 121 Læs vejledningen på side 2 inden du udfylder skemaet Personlige oplysninger Fornavn: Efternavn: Cpr-nummer: Udenlandsk forsikringsnummer.

Læs mere

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 436 Offentligt Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændingestyrelsen inddrager din tidsbegrænsede opholdstilladelse,

Læs mere

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27.

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Borgerservice når det passer dig på www.helsingorkommune.dk Se bagsiden for mere information Pas og kørekort Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Vores åbningstider er: Mandag til

Læs mere

Ansøgningsskema BF3_da_ Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne)

Ansøgningsskema BF3_da_ Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne) Ansøgningsskema BF3_da_310516 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema bruges til at søge

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt.

Ansøgning om, at opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. Ansøgningsskema Ansøgning om, at opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn) Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge

Læs mere

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark.

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark. 25. november 2015 Familiesammenføring til syriske flygtninge i Danmark - sådan bidrager du til en hurtigere sagsbehandling I denne vejledning har vi samlet en række gode råd og forklaringer på, hvorledes

Læs mere

Møde om social sikring og sundhedsydelser ved Lisa Balch, leder af Folkeregister/Sygesikring i Aarhus Kommune, 6. december 2012

Møde om social sikring og sundhedsydelser ved Lisa Balch, leder af Folkeregister/Sygesikring i Aarhus Kommune, 6. december 2012 Møde om social sikring og sundhedsydelser ved Lisa Balch, leder af Folkeregister/Sygesikring i Aarhus Kommune, 6. december 2012 Til stede: Lisa Balch, Diana og Maja fra Borgerservice, Folkeregister/Sygesikring;

Læs mere

Tak for din henvendelse af d. 30. januar 2019, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vedrørende repatriering.

Tak for din henvendelse af d. 30. januar 2019, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vedrørende repatriering. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Finn Rudaizky, MB E-mail: Finn_Rudaizky@kk.dk Kære Finn Rudaizky 18. februar 2019 Sagsnr. 2019-0032917 Dokumentnr. 2019-0032917-4

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke GL/BF2_da_140814 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18)

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18) Dette dokument indeholder både informations- og formularfelter. For at læse oplysninger skal du bruge pil ned fra et formularfelt. Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført

Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 57 Offentligt Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført Reglerne, der er beskrevet nedenfor, gælder for

Læs mere

Udenlandsk arbejdskraft og hvad så?

Udenlandsk arbejdskraft og hvad så? Udenlandsk arbejdskraft og hvad så? 1 Vejen Kommune Rådhuspassagen 3 6600 Vejen Telefon: 7996 5000 Mail: post@vejen.dk www.vejen.dk Lay out: Vejen Kommune Tekst: Borgerservice, Vejen Kommune Foto: Vejen

Læs mere

½-årserklæring. 1. Generelle oplysninger. Adresse. Postnr. By Telefonnr. 2. Arbejde Har du i perioden haft arbejde... - som lønmodtager?

½-årserklæring. 1. Generelle oplysninger. Adresse. Postnr. By Telefonnr. 2. Arbejde Har du i perioden haft arbejde... - som lønmodtager? ½-årserklæring 1. Generelle oplysninger Navn Cpr.nr. Adresse Postnr. By Telefonnr. ½-årserklæringen gælder fra ½-årserklæringen gælder til 2. Arbejde Har du i perioden haft arbejde... - som lønmodtager?

Læs mere

S1. Offentlig hjælp S1.3 Offentlig hjælp i særlige tilfælde

S1. Offentlig hjælp S1.3 Offentlig hjælp i særlige tilfælde S1. Offentlig hjælp S1.3 Offentlig hjælp i særlige tilfælde S1. Offentlig hjælp S1.3 Offentlig hjælp i særlige tilfælde FORSØRGELSE OG FASTE UDGIFTER AKUT OFFENTLIG HJÆLP OFFENTLIG HJÆLP I SÆRLIGE TILFÆLDE

Læs mere

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015.

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Aktstykke nr. 109 Folketinget 2014-15 Afgjort den 19. marts 2015 Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Justitsministeriet. København,

Læs mere

Orientering om udskudt pension

Orientering om udskudt pension Orientering om udskudt pension Udskudt pension betyder, at du udskyder udbetalingen af din folkepension til et senere tidspunkt, fordi du fortsat arbejder. I denne periode bliver din pension forhøjet med

Læs mere

Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2/attest E 303 DK)

Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2/attest E 303 DK) Husk at læse vejledningen på siderne 3-5, før du udfylder blanketten. Del A - Ansøgerens oplysninger Navn Adresse i Danmark Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2/attest

Læs mere

Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2/attest E 303 DK)

Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2/attest E 303 DK) Husk at læse vejledningen på siderne 3-5, før du udfylder blanketten. Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2/attest E 303 DK) Del A - Ansøgerens oplysninger Navn

Læs mere

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Hvis du ønsker at søge SU til din uddannelse, skal du være opmærksom på følgende: SU kan kun søges elektronisk på www.su.dk og du kan kun logge

Læs mere

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265 Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265-2011 - v01 Denne erklæring skal udfyldes når: - Du er optaget i en a-kasse efter, at du har afsluttet en uddannelse. - Du er optaget

Læs mere

Modtagelse af flygtninge

Modtagelse af flygtninge NOTAT Center for Social Service Modtagelse af flygtninge Juni 2015. 1. Indledning Glostrup Kommune skal i 2015 modtage 17 flygtninge. Der er flere centre som har aktier i modtagelsen: CSS, CKB, og Jobcenter.

Læs mere

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Birgitte Dohm Studievejleder Duborg-Skolen, Flensborg 24.07.2009. Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Indledning og kontakt Det følgende er en sammenskrivning af reglerne for at elever

Læs mere

Skemaet skal returneres til: Forenede Gruppeliv, Postboks 442, Krumtappen 4, 2500 Valby Telefon 39 16 78 00 Fax 39 16 78 01 E-mail fg@fg.

Skemaet skal returneres til: Forenede Gruppeliv, Postboks 442, Krumtappen 4, 2500 Valby Telefon 39 16 78 00 Fax 39 16 78 01 E-mail fg@fg. Vejledning - Ved ansøgning om præmiefritagelse. For at få behandlet ansøgningen er der nogle praktiske forhold der skal gøres opmærksom på. 1. Ansøgning om præmiefritagelse Du skal udfylde ansøgningsskemaets

Læs mere

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri - helhedsorienteret sagsbehandling Stop socialt bedrageri Har du mistanke eller oplysninger om socialt bedrageri, kan du kontakte os. Formålet er at sikre, at ingen

Læs mere

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark.

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark. 25. november 2015 Familiesammenføring til flygtninge i Danmark - sådan bidrager du til en hurtigere sagsbehandling I denne vejledning har vi samlet en række gode råd og forklaringer på, hvorledes du som

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige, der modtager folkepension og førtidspension HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MODTAGER AF FOLKEPENSION ELLER FØRTIDSPENSION? Som modtager af sociale ydelser

Læs mere

S1. Offentlig hjælp S1.1 Forsørgelse og faste udgifter

S1. Offentlig hjælp S1.1 Forsørgelse og faste udgifter S1. Offentlig hjælp S1. Offentlig hjælp FORSØRGELSE OG FASTE UDGIFTER AKUT OFFENTLIG HJÆLP OFFENTLIG HJÆLP I SÆRLIGE TILFÆLDE Skriftlig beskrivelse OBS: Der kan ikke ydes offentlig hjælp til borgere, der

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Når en af dine kære dør. Praktisk information om behandling af boet

Når en af dine kære dør. Praktisk information om behandling af boet Når en af dine kære dør Praktisk information om behandling af boet Behandling af boet Der er mange praktiske ting at tænke på, når ens kære dør, ikke mindst økonomi, arv osv. Derfor har vi her samlet lidt

Læs mere

1. Overordnet beskrivelse af processen

1. Overordnet beskrivelse af processen 19.12.2012 KY projektet NOTAT Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling) 1. Overordnet beskrivelse af processen Fleksydelse er en ordning for personer der er visiteret til fleksjob.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven 2013/1 LSF 117 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Social-, Børne- og Integrationsministeriet Journalnummer: Social-, Børne- og Integrationsmin., j.nr. 2013-5755 Fremsat den 22. januar

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven Lovforslag nr. L 117 Folketinget 2013-14 Fremsat den 22. januar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ændring af repatrieringsloven (Indførelse af permanent

Læs mere

I N V A L I D E P E N S I O N

I N V A L I D E P E N S I O N I N V A L I D E P E N S I O N Pjecen gælder kun for medlemmer optaget i MP Pension før 1. januar 2008 MP Pension Pensionskassen for magistre og psykologer Lyngbyvej 20 2100 København Ø Tlf.: +45 39 15

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3)

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Ansøgningsskema Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til at bo

Læs mere

Information til prøvedeltagere om medborgerskabsprøven

Information til prøvedeltagere om medborgerskabsprøven Information til prøvedeltagere om medborgerskabsprøven 1. Særlig vigtig information i forbindelse med tidsubegrænset opholdstilladelse For at få tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse skal man som

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Familieret J.nr. 2014-5752 krkk 8. oktober 2014 Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør

Læs mere

FØRTIDSPENSION SAGSBEHANDLING

FØRTIDSPENSION SAGSBEHANDLING FØRTIDSPENSION SAGSBEHANDLING Inden du søger om førtidspension Der kan tilkendes førtidspension til personer mellem 18 år og folkepensionsalderen. En ansøgning om førtidspension vil blive behandlet i forhold

Læs mere

Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling)

Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling) 05.08.2013 KY Projektet NOTAT Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling) 1. Overordnet beskrivelse af processen Fleksydelse er en ordning for Personer, der er visiteret til

Læs mere

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager Der er regler for, hvordan

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet Ansøgningsskema SG4_da_141014 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet grundlag end familiesammenføring, studie, erhverv eller

Læs mere

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp KONTANTHJÆLP Guide til kontanthjælp INDHOLD 1. Hvilke former for økonomisk hjælp?... 4 Kontanthjælp.... 4 Særlig støtte til høje boligudgifter... 4 Anden hjælp.... 4 2. Sådan får du økonomisk hjælp...5

Læs mere

Denne vejledning er vigtig at læse før udfyldelse af anmeldelse. Trin 4 : Hvordan kan du anmelde din Ufrivillige Arbejdsløshed:

Denne vejledning er vigtig at læse før udfyldelse af anmeldelse. Trin 4 : Hvordan kan du anmelde din Ufrivillige Arbejdsløshed: Denne vejledning er vigtig at læse før udfyldelse af anmeldelse Trin 1: Kontrollér policen og betingelserne: Lifestyle Protection Kirkebierg Alle 86 b 2605 Brøndy Danmark Tel: +45 43 25 53 00 Fax: +45

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke G GL/BF1_da_050716 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

Når en af dine kære dør

Når en af dine kære dør Når en af dine kære dør Praktisk information om behandling af boet Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk 17370 2018.01 Danske Bank

Læs mere

EDS Udrejse Kontekst, regler, proces og data

EDS Udrejse Kontekst, regler, proces og data EDS Udrejse Kontekst, regler, proces og data 1. Indledning Denne rapport indgår som en del af leverancen fra Effektiv digital selvbetjening i forbindelse med As-Is og To-Be analyserne af de selvbetjeningsområder,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven Lovforslag nr. L 81 Folketinget 2009-10 Fremsat den 25. november 2009 af integrationsministeren (Birthe Rønn Hornbech) Forslag til Lov om ændring af repatrieringsloven (Udvidelse af målgruppen, forhøjelse

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Rejsedokument for flygtninge (konventionspas). Fremmedpas.

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke FO/BF1_da_210316 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

Udfyldelse af spørgeskema, barn i udland

Udfyldelse af spørgeskema, barn i udland Erhvervs- og Familiesammenføringsafdelingen Dato: Kontor: Fællesjournalen Telefonservicecenter: Man-fre kl. 9.00-15.00 E-post: us@us.dk Udfyldelse af spørgeskema, barn i udland Du har søgt om at få lov

Læs mere

AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg

AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg Jeg havde det ad helvede til. PROCES FØR SITUATION / HANDLING Laila er 55 år og bor i en mindre by på Sjælland. Hun er på førtidspension og har været det

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Notat Dato 1. februar 2017 MEB Side 1 af 5 Inspiration til TR/AMiR: Hvordan håndterer vi konsekvenserne af de nye lave ydelser? Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Loven om udvidelse af målgruppen

Læs mere

Ansøgning om gældssanering

Ansøgning om gældssanering Til skifterettens brug Sådan gør du (Link til vejledning): Ansøgning om gældssanering Ansøgningen sendes eller afleveres til skifteretten, der hvor du bor i hovedstadsområdet til Sø- og Handelsretten.

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet

ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet Læs vejledningen inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i din familie har fået

Læs mere

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Særlig vigtig information i forbindelse med indfødsretsprøven Hvis man ansøger om dansk indfødsret, skal man ud over at opfylde kravet om bestået indfødsretsprøve

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 29. mai 2015 18. maj 2015. Nr. 673. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i adoptionsloven, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af 25. november

Læs mere

Vejledning - Ved ansøgning om præmiefri dækning.

Vejledning - Ved ansøgning om præmiefri dækning. Vejledning - Ved ansøgning om præmiefri dækning. For at FG kan behandle ansøgningen, har vi brug for oplysninger. Det er derfor vigtigt, at ansøgningsskemaet er korrekt udfyldt, som beskrevet nedenfor.

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator: Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Lillebælt University

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet. perioden.

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet. perioden. Ansøgningsskema BF1/US_da_150217 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema, hvis du har

Læs mere

Ny version af "Søg boligstøtte"

Ny version af Søg boligstøtte Ny version af "Søg boligstøtte" Går i luften den 1. juli 2015 17-06-2015 Hvorfor kommer der en ny version af Søg boligstøtte? Søg boligstøtte er tilpasset lovgivningen vedr. eindkomst Det fremgår af loven,

Læs mere

Vejledning til repatrieringsloven. Juni 2010

Vejledning til repatrieringsloven. Juni 2010 Vejledning til repatrieringsloven Juni 2010 Nye regler pr. 1. januar 2010 Indhold 1. Baggrund....................................................................... 4 2. Formålet med repatrieringsloven..................................................

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Sådan søger man visum til Danmark

Sådan søger man visum til Danmark Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10 UUI alm. del Bilag 120 Offentligt Bilag 1 Sådan søger man visum til Danmark Hvad er et Schengenvisum? Et Schengenvisum er en tilladelse, der giver

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven og udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af repatrieringsloven og udlændingeloven Lovforslag nr. L 174 Folketinget 2016-17 Fremsat den 29. marts 2017 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af repatrieringsloven og udlændingeloven (Øget støtte

Læs mere

Ansøgning. udbetaling fra

Ansøgning. udbetaling fra Ansøgning om udbetaling fra VERA OG ALBERT HILLS MINDEFOND Ansøgningsskema findes på DAHANCA s (Danish Head and Neck Cancer Group) hjemmeside: https://www.dahanca.dk/ Ansøgningsskemaet med bilag skal fremsendes

Læs mere

Dagpenge, mens du søger job i udlandet

Dagpenge, mens du søger job i udlandet Juli 2013 Dagpenge, mens du søger job i udlandet Når du har været ledig i en kortere periode (som udgangspunkt 4 uger), kan du søge om få udbetalt danske dagpenge med en PD U2 (Personbåret Dokument U2)

Læs mere

Ansøgning om plejevederlag efter servicelovens 119

Ansøgning om plejevederlag efter servicelovens 119 Ringsted Kommune Social- og Sundhedscenter Amtsstue Alle 71 4100 Ringsted Kontaktperson Telefon 57627900 E-mail MYNDIGHEDSENHEDEN@RINGS TED.DK Sagsidentifikation - 5 708410 042898 Ansøgning om plejevederlag

Læs mere

Notat. Modtager(e): Dogan Polat. Spørgsmål fra Dogan Polat

Notat. Modtager(e): Dogan Polat. Spørgsmål fra Dogan Polat Notat Modtager(e): Dogan Polat cc: EBU Spørgsmål fra Dogan Polat Medlem af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dogan Polat har i mail af 21. februar 2019 stillet en række spørgsmål til dokumentationskrav

Læs mere

Bilag til ledelsesnotat

Bilag til ledelsesnotat Bilag til ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Rebild Kommune 84 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2 MB Emne: Dato: Resultater af sagsrevisionen 28. juni 22 Kontant-/starthjælp jf. Aktivlovens

Læs mere

Vejledning - Ved ansøgning om præmiefri dækning.

Vejledning - Ved ansøgning om præmiefri dækning. Vejledning - Ved ansøgning om præmiefri dækning. For at FG kan behandle ansøgningen, har vi brug for oplysninger. Det er derfor vigtigt, at ansøgningsskemaet er korrekt udfyldt, som beskrevet nedenfor.

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år Ansøgningsskema AS2_da_310516 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år Hvad kan I bruge dette skema til? I kan bruge dette skema til at søge

Læs mere

Ansøgning modtaget på: XXX Sendt bekræftelse på modtagelse til ansøger, folder medsendt Oprettet sag i KMD Care

Ansøgning modtaget på: XXX Sendt bekræftelse på modtagelse til ansøger, folder medsendt Oprettet sag i KMD Care Ansøgning om støtte til køb af invalidebil Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf. Dato: Sagsgang: Ansøgning modtaget på: XXX Sendt bekræftelse på modtagelse til ansøger, folder medsendt Oprettet sag i KMD Care Borger

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Ansøgning og administration af bevilling til tegnsprogstolkning

Ansøgning og administration af bevilling til tegnsprogstolkning VEJLEDNING Ansøgning og administration af bevilling til tegnsprogstolkning Denne vejledning retter sig til borgere og virksomheder, der ønsker at søge om bevilling til tegnsprogstolkning. Bevillingerne

Læs mere

Visumansøgninger fra Temarejsers kunder vil blive håndteret af Visumservice ApS.

Visumansøgninger fra Temarejsers kunder vil blive håndteret af Visumservice ApS. Visumservice ApS Postboks 815 2100 København Ø VEDRØRENDE VISUM TIL INDIEN Vi håber, at du glæder dig til den spændende rejse, du har bestilt. Visumansøgninger fra Temarejsers kunder vil blive håndteret

Læs mere

God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84

God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84 God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84 Dokumentnr. 993287_2 Sagsnr. 12/12165 Udarbejdet af vije på baggrund af arbejdsgruppeinddragelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til repatrieringsloven

Vejledning til repatrieringsloven Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10 UUI alm. del Bilag 160 Offentligt Vejledning til repatrieringsloven Juni 2010 Nye regler pr. 1. januar 2010 Indhold 1. Baggrund.......................................................................

Læs mere

IN6. Ansøgningsskema. Ansøgning om godkendelse af arbejde efter udlændingelovens 14 a (asylansøgere)

IN6. Ansøgningsskema. Ansøgning om godkendelse af arbejde efter udlændingelovens 14 a (asylansøgere) Ansøgningsskema Ansøgning om godkendelse af arbejde efter udlændingelovens 14 a (asylansøgere) IN6_da_141014 Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges af asylansøgere, som ønsker at arbejde

Læs mere

Kvalitetsstandard for pasning af døende i eget hjem

Kvalitetsstandard for pasning af døende i eget hjem Kvalitetsstandard for pasning af døende i eget hjem Formålet med plejevederlag Hvem kan få plejevederlag? Formålet med plejevederlag er at du, som pårørende til en person, som er alvorligt syg og ønsker

Læs mere

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige 1 Ansøgning Om eftergivelse Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Sådan gør du: udfyld ansøgningsskemaet vedlæg dokumentation for indtægter (de seneste 3 måneder) og udgifter (sidste

Læs mere

S1. Offentlig hjælp S1.2 Akut offentlig hjælp

S1. Offentlig hjælp S1.2 Akut offentlig hjælp S1. Offentlig hjælp S1. Offentlig hjælp FORSØRGELSE OG FASTE UDGIFTER AKUT OFFENTLIG HJÆLP OFFENTLIG HJÆLP I SÆRLIGE TILFÆLDE Skriftlig beskrivelse OBS: Der kan ikke ydes offentlig hjælp til borgere, der

Læs mere