KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS - MAJ Bededagsaften. Madbix. Påske for børn. Gymnastik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS - MAJ 2013. Bededagsaften. Madbix. Påske for børn. Gymnastik"

Transkript

1 ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS - MAJ 2013 KIRKE- OG SOGNEBLAD Bededagsaften Gymnastik Påske for børn Madbix igen i år holder Haraldsted kirke bededagsaftensgudstjeneste med hveder allindelille if holder gymnastikopvisning i forsamlingshuset Børnegudstjeneste i allindemagle kirke palmesøndag Med spændende fortællinger om transporten af en ambulance til Mali

2 Kontakt Sognepræst: Mette Marbæk Johansen Haraldstedvej 91, 4100 Ringsted Tlf Mail: Træffes bedst formiddage Mandag er fridag. Menighedsrådsformand: Bente Haargaard Kastrupvej Ringsted Tlf Graver i Haraldsted: Morten Vester Larsen Haraldstedvej 54, 4100 Ringsted Tlf Træffes bedst Fridag: Mandag Organist: Anita Jacobsen Haraldstedvej 89, 4100 Ringsted Tlf Kirkeværge: Vilhelm Rosendal (Haralsted) Skeevej 8, 4370 St. Merløse Tlf Søren Hansen (Allindemagle) Haraldstedvej 33, 4100 Ringsted Tlf Kirkekasserer: Randi Bjørk Bråbyvej 56, 4690 Haslev Tlf Stof til næste nummer af Kirkebladet for marts-april-maj. Afleveres skriftligt senest den 19. Marts til Præstegården, Haraldstedvej 91 eller på mail: mmjo@km.dk. Udgives af: Haraldsted og Allindemagle Menighedsråd. Redaktion: Mette Marbæk Johansen Layout og tryk: Anna Marott og Kresten Nielsen, Centertryk.

3 3 Præstens spalte Præstens leder Mette Marbæk Børn og tro Her i skrivende stund, på tærsklen til en barselsorlov, møder jeg nogle nye overvejelser. Nogle af dem er helt banale og ligetil, mens andre er større og mere eksistentielle. F.eks. hvad skal man svare, når et lille frisk hoved stiller spørgsmål om: hvor gammel er Gud, og om, hvor Gud befinder sig, og om døden, livet, godt og ondt. Det er der ingen endelig opskrift på. Men måske er det vigtigste heller ikke, at den voksne kan komme med et tilfredsstillende svar, men snarere, at vi lytter og giver tilkende, at vi selv tumler med de samme store spørgsmål. De grundlæggende store spørgsmål i tilværelsen er forbløffende ligestillende. Her er der ingen, der er over andre; alle må vi være lyttende og i dialog. De definitive svar findes ikke, og hvis de skulle dukke op, er der grund til at advare imod dem de kan gå hen og blive en sandhed, som er mere åndsforsnævrende og tyranniske end de er afklarende. Men forældre skal selvfølgelig svare deres børn, når de spørger. Ikke med bedrevidenhed, men ved at stå sammen med barnet i dets spørgsmål efter Gud og bruge det sprog, som nu en gang er blevet os givet hvor fattigt det så end er i en sammenhæng, der handler om eksistens og Gud. Vi har billeder og lignelser, der fortæller om disse større kræfter. Jesus brugte billedet af en far, for hvem kærligheden til hans børn kunne koste alt. Tænk på lignelsen om den fortabte søn, der drog udenlands med sin arv på lommen og kom hjem igen uden arv og ære, men stadig med sin fars kærlighed i behold. Drengens storebror forstod sig mere på den åndsforsnævrende retfærdighedslogik end den slags kærlighed, så han ønskede entydige kriterier for livet. Men livet er for stort til færdige svar. Livet bliver til gengæld større af store spørgsmål. Barsel Jeg er som sagt på vej på barsel med vores første barn. I mellemtiden tager min barselsvikar over og jeg er sikker på, at menighedsrådet i samarbejde med biskoppen har valgt en god en af slagsen. Og selvom jeg vil savne min daglige gang i arbejdet, så glæder jeg mig til nu at få chancen for ind imellem at sidde på kirkebænken med resten af menigheden.

4 nyt fra menighedsrådet Nyt fra menighedsrådet Bente Haargaard I december tog 8 nyvalgte menighedsrådsmedlemmer og 3 suppleanter over efter det gamle råd, en opgave der blev overtaget med godt mod og ydmyghed, efter i mange år at være løst på bedste vis. Et arbejde der fortjener at bæres videre af nye generationer for kirkens fortsatte liv og vækst. Og vi er trukket i arbejdstøjet med det samme, udfordret af den omstændighed at skulle ansætte en kirkesanger, en graver og en barselsvikar for præsten. Dermed får vi lov til straks at prøve kræfter med den del af menighedsrådsarbejdet, der kommer tættest på moderne virksomhedsledelse. Sidst i januar mødtes vi til en visionsdag - og lagde en fælles plan for i hvilken retning vores fælles indsats for de kommende 4 år skal gå. Den 10. januar var fokus på økonomien for Haraldsted/Allindemagle sogne, gennemgået af vores nye kasserer, Randi Bjørk - en gennemgang, der matcher både dronninge- og statsministertale, også i vore sogne må vi indse at der skal spares og prioriteres i de kommende år. Det samlede råd håber på et stærkt og inspirerende samarbejde med alle i sognet og hører meget gerne gode idéer, ris og ros om både de store og små linjer i menighedsrådets arbejde. For dagsorden og referater fra menighedsrådsmøderne se på Afsked Den sidste søndag i kirkeåret 2012 stod i afskedens tegn. Vi har ansvar både for opgaven at være kirke i dagens Danmark, for økonomien og ikke mindst for medarbejdernes trivsel, samarbejde og udvikling - altsammen inden for den ramme, der sættes af økonomi, lovgivning og vores eget ønske om ordentlighed i opgaven.

5 5 Arrangementer Der blev taget afsked med det afgående menighedsråd, og i særdeleshed med den afgående formand Inge Gøricke. Med en smuk skulptur af en bjergbestigerske, der skuer ud, blev der takket for de mange år Inge har lagt i menighedsrådsarbejdet. Der blev holdt en række fine taler på vegne af menigheden. I talen der fulgte med skulpturen sagde Birgitte det kendetegnende... denne bjergbestigerske er et billede på dig og din aldrig svigtende energi for at gøre det bedste for vores kirker... Derudover måtte vi også tage afsked med vores kirkesanger igennem 7 år, Jeanne Grubbe, der har valgt at dedikere sine weekender til familien. En stor tak lød og skal også her lyde for årene med smuk understøttelse af kirkens salmesang, fine motetter ved særlige lejligheder og arbejdet med børnekoret. Endnu en gang måtte vi den 20. januar holde afsked med en anden skattet medarbejder, vores graver igennem 25 år i Allindemagle, Børge Nielsen, gik nemlig på pension. Ved denne lejlighed blev der med rørende ord sagt en stor tak for det gode arbejde som Børge har lagt i kirken og kirkens liv, med høje standarder og sans for detaljerne både i og uden for kirken. Provstigudstjeneste - 2. pinsedag, mandag den 20. maj kl i Klosterlunden ved Sct. Bendts kirke Det vil i år være syvende gang, at vi Anden Pinsedag holder fællesgudstjeneste for Ringsted-Sorø Provsti - og hver gang har det været en dejlig oplevelse at holde gudstjeneste sammen med hundredvis af mennesker fra nabolaget, samles under åben himmel og mærke det fællesskab, som pinsefejringen minder os om.

6 Arrangementer Indsamlingssøndag - Folkekirkens nødhjælp Støt kampen mod sult blandt verdens fattigste mennesker. Meld dig som indsamler. Søndag den 10. marts samles der ind i Haraldsted/Allindemagle Sogne som i flere end 1300 sogne i hele Danmark. Frivillige indsamlere bruger nogle timer på at nå rundt til alle husstande. Bededag Torsdag den 25. april kl. 19 holder vi bededagsaftensgudstjeneste i Haraldsted kirke, hvor vi efterfølgende går ned i præstegården og spiser hveder sammen. På selve bededag henvises der til høj messen i Gyrstinge Kirke kl Sidste års indsamling nåede et meget flot resultat for Haraldsted/Allindemagle Sogne. Efter indsamlingen meddelte Ulrik Bjørn fra Folkekirkens Nødhjælp, at vores sogne var blandt de 100 bedste målt på indsamlede kroner per husstand. Vi vil naturligvis arbejde på at opnå samme resultat ved indsamlingen den 10. marts. Dertil har vi brug for frivillige indsamlere i Haraldsted/Allindemagle Sogne Henvendelse til: Anne-Lise Hansen Indsamlingsleder for Folkekirkens Nødhjælp I Haraldsted/Allindemagle Sogne Påskegudstjeneste for børn Igen i år holder vi den 24. marts kl Palmesøndag - påskegudstjeneste for børn i alle aldre i Allindemagle kirke. Kom og start påsken op med sang og påskens dramatiske fortællinger.

7 7 Arrangementer Madbix - Kunsten at lade tilfældighederne styre Krummer i kirken I foråret er der Krummer i Kirken småbørnsgudstjeneste for alle interesserede - den 14. marts og den 11. april begge gange kl. 17. Bagefter går vi ned og får os noget fælles aftensmad i præstegården. Maden er gratis og alle er velkomne. Tre personer besluttede i 2010 at køre en ambulance til Vestafrika i Mali henover julen. Ingen mekaniske færdigheder, men et klart mål: At tage ruten ned igennem Europa, Nordafrika, gennem Sahara og herefter ankomme til ørkenstaten Mali. Det blev ikke bare en køretur, men et kulturelt møde med mennesker, mad, religion og i særdeleshed finurlige oplevelser med de afrikanske myndigheder. Det store spørgsmål er: Kom ambulancen frem til børnehospitalet? Få historien i tale, lyd og smukke billeder fra de tre bilister: Mikkel Ais Andersen (journalist), Paolo Impagliazzo (videojournalist og dokumentarist) og Andreas Flensborg (fotograf). Madbixen foregår den 21. marts kl og koster 75 kr for voksne og 35 kr for børn. Tilmelding senest den 14. marts til Fabienne Dujoux, tlf.: /

8 Arrangementer Eftermiddagsmøder Til de to eftermiddage i præstegården kan der bestilles kirkebil hos Busteam på tlf Fredag den 8. marts Vores skønne natur i Haraldsted og Allindemagle De to sogne, Haraldsted og Allindemagle, byder på noget af Midtsjællands fineste natur, og det vil den lokale beboer Jon Feilberg fortælle om denne fredag. Jon Feilberg har i mange år interesseret sig for naturens planter, og kender derfor meget til det lokale planteliv. Arrangementet koster 25 kr. for kaffe og kage. Fredag den 12. april Denne fredag tages vi med på en spændende og lærerig rejse i Karen Blixens fodspor, startende med hendes forlovelse med Bror Blixen i december 1912, henover hendes ophold i Kenya - og afsluttes med hendes hjemkomst til Rungstedlund Med brug af citater, smukke billeder og oplevelser fra foredragsholderens personlige rejser til Nairobi fortæller Knud Hedin, tidligere oversergent i Jægerkorpset og mangeårig direktør i erhvervslivet, og nu aktiv foredragsholder med stor interesse for Karen Blixens problematiske liv. Arrangementet koster 25 kr. for kaffe og kage.

9 9 Arrangementer Glæden ved det gode liv Fredag den 10. maj Forårsudflugt til Kalundborg. I år går turen til Kalundborg, der har meget at byde på. Både naturen og byens historiske baggrund vil ligge til grund for en hyggelig dag sammen. Vi starter dagen kl. 11 i præstegården, hvor bussen kører fra. Prisen er 130 kr. for hele arrangementet med frokost, ophold ved Vor Frue kirke og andre steder, samt eftermiddagskaffe og kage Tilmelding til udflugten sker hos sognepræst på tlf Skærtorsdag Skærtorsdag den 28. marts kl. 17 holder vi vanen tro gudstjeneste i Haraldsted kirke, hvor vi hører om Jesu sidste dag med sine disciple, hvor han for første gang indstiftede nadveren - og derfor går vi efterfølgende ned i præstegården og spiser hyggelig aftensmad sammen i fællesskab. I efteråret 2012 handlede kirkehøjskolen om det ondes problem Fri os fra det onde, og vi er nu nået til Fadervors: Thi dit er Riget og magten og æren i evighed. Derfor har forårets kirkehøjskole titlen Glæden ved det gode liv, når vi mødes den marts. Det handler kort sagt om livsglæde og livsmod. Det bliver en weekend med spændende foredrag fra digteren Benny Andersen, sygehuspræst Christian Juul Busch om håbet som faktor i glæden ved det gode liv og teolog Lars Sandbeck om fantasien som element i tro og glæde. Find programfolderen i kirkens våbenhus eller på hjemmesiden hvor der står information om pris og tilmelding. Det koster 30 kr. for god suppe med brød, drikkevarer og en lille kop kaffe. Alle er meget velkomne til en hyggelig aften, som vi holder sammen! Tilmelding af hensyn til maden sker til sognepræsten på tlf eller til formanden Bente Haargaard på mail behar@sol.dk

10 0Fra vugge til grav Vielse Mia Brinc Hansen og Jesper Kristian Andersen 10. november 2012 i Haraldsted Kirke Begravelser Inger Kirstine Nielsen Født 13. april 1921, død 15. nov. 2012, begravet fra Haraldsted kirke 23. nov Konfirmation i Haraldsted Kirke 12. maj 2013 Kresten Vasili Skovmand Nielsen Marten Alexander Skovmand Nielsen Tobias Lasse Jensen Signe Flygstrup Green Julie Emilie Jørgensen Anna Viola Dyrbye Karl Erik Bech Frederik Nellemann Wibskov Karen Margrethe Sørensen Født 7. april 1924, død 23. dec. 2012, Bisat fra Haraldsted kirke29. dec Karen Halse Født 14. sept. 1938, død 5. januar 2013, bisat fra Nykøbing kapel 10. januar 2013 Konfirmation i Allindemagle kirke 5. maj 2013 Simon Petersen Sally Rasmussen Pernille Schmidt Mortensen Simon Buch Henriksen Maja Tander Meldgaard Lasse Hasle Laursen Sabrina Katja Nestved

11 11 Gudstjenesteliste Marts 2013 Haraldsted Allindemagle 3. marts. 3.s. i fasten - Jesus uddriver stum ånd marts Midfaste - Bespisningen i ørkenen marts Mariæ Bebudelsesdag Gabriel hos Maria 24. marts Palmesøndag - Jesu indtog i Jerusalem (for børn) 28. marts Skærtorsdag - Nadverens indstiftelse (spisning) 29. marts Langfredag- Jesu korsfæstelse og død marts Påskedag - kvinderne ved graven April april Anden påskedag Vandringen til Emmaus 7. april 1.s.e.påske - Den vantro Thomas april 2.s.e.påske - Den gode hyrde april 3.s.e.påske - Snart ser I mig ikke længere april Bededagsaften - Johs Døbers prædiken april Bededag - Ingen i pastoratet Gyrstinge april 4. s. e. påske - Talsmandens komme Maj maj 5.s.e.påske: - Bed og I skal få (Konf.) 9. maj Kristi himmelfarts dag Krist farer til himmels 12. maj 6.s.e.påske Disciplenes vidnesbyrd (konf.) 19. maj Pinsedag Helligånden taler i Jesu navn maj Anden pinsedag Gud gav sin enbårne søn Udendørs 26 maj Trinitatis søndag Nikodemussamtalen Alle gudstjenester er ved sognets vikarierende præst, medmindre andet er angivet. OBS! Der tages forbehold for ændringer. Kirkebil tlf provstigudstjeneste

12 2Kalender 3. marts. Børnebanko i forsamlingshuset kl marts. Banko i forsamlingshuset kl marts Menighedsrådsmøde kl. 19 i præstegården 8. marts Eftermiddagsmøde 10. marts Sogneindsamling for folkekirkens nødhjælp marts Kirkehøjskole Midtsjælland Glæden ved det gode liv i Stalden i Jystrup 14. marts Krummer i kirken 17. marts Allindelille IFs gymnastikopvisning i Forsamlingshuset kl marts Skærtorsdagsspisning med suppe efterfølgende 11. april Krummer i kirken 12. april Eftermiddagsmøde 17. april Menighedsrådsmøde kl. 19 i præstegården 25. april Bededagsaftensgudstjeneste kl. 19 med hveder efterfølgende 10. maj Udflugt til Kalundborg (Frokost på Gisseløre, Vor frue kirke, Bispegårdens udstilling, kaffe og kage på Røsnæs naturskole) 20. maj 2. pinsedag fællesgudstjeneste ved Sct. Bendts kirke

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS- MAJ 2014. Tur til Bonbonland. Kirkehøjskole. Running dinner og nyt løbehold.

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS- MAJ 2014. Tur til Bonbonland. Kirkehøjskole. Running dinner og nyt løbehold. ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS- MAJ 2014 KIRKE- OG SOGNEBLAD Running dinner og nyt løbehold Kirkehøjskole Skærtorsdag Tur til Bonbonland Et sogn i bevægelse. Læs om begge arrangementer i bladet

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015. Kirkegården. Skærtorsdag. Vandring. Mariæ Bebudelse

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015. Kirkegården. Skærtorsdag. Vandring. Mariæ Bebudelse ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015 KIRKE- OG SOGNEBLAD Vandring Skærtorsdag Mariæ Bebudelse Kirkegården Spændende vandretur i Vrangeskov Gudstjeneste i kirken og fællesspisning i præstegården.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE NOVEMBER - JANUAR 2011. Lucia i kirke. Madbix. Nytårsgudstjeneste.

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE NOVEMBER - JANUAR 2011. Lucia i kirke. Madbix. Nytårsgudstjeneste. ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE NOVEMBER - JANUAR 2011 KIRKE- OG SOGNEBLAD Nytårsgudstjeneste Madbix Julekoncert Lucia i kirke I Allindemagle kirke. Nytåret skal hilses velkommen! Med hygge og ølsmagning.

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS MAJ 2011. Åben by Side 10. Gymnastik weekend Side 11. Mod på livet Side 8

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS MAJ 2011. Åben by Side 10. Gymnastik weekend Side 11. Mod på livet Side 8 ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS MAJ 2011 KIRKE- OG SOGNEBLAD Babysalmesang Side 6 Kirkerne tilbyder nu i samarbejde med Jystrup kirke babysalmesang. Mod på livet Side 8 Forårets kirkehøjskole om

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS - MAJ Gymnastik weekend. gækkebrevskonkurrence. Storm P.

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS - MAJ Gymnastik weekend. gækkebrevskonkurrence. Storm P. ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE MARTS - MAJ 2012 KIRKE- OG SOGNEBLAD Gækkebrevs konkurrence Skærtorsdag Gymnastik weekend Storm P Deltag i 4Hs store gækkebrevskonkurrence og kom med på udstillingen på

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012. Den store afskedsfest. Pilgrimsvandring. Bisseruplejren

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012. Den store afskedsfest. Pilgrimsvandring. Bisseruplejren ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012 KIRKE- OG SOGNEBLAD Pilgrimsvandring Kom og hør Maria Helleberg fortælle om Knud Lavard, mens vi går til kapelruinen. Søren Ryge i præstegården Årets

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts 2018 7 andagter op til påske ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 AKTIVITETER I IDRÆTSFORENINGEN 2009 VESTERMOSE IF VESTERMOSE SKOLE VESTSJÆLLANDS UNGDOMSKLUB SØNDERUP, NORDRUP OG GUDUM SOGNE Sogneguiden Kirkeadresser

Læs mere

Skrydstrup Kirkeblad

Skrydstrup Kirkeblad Skrydstrup Kirkeblad Årgang 73 Forår 2018 Nr. 91 Præsten har ordet Kan det ikke være lige meget? De små forårsbebudere er kommet op af jorden. Nu er foråret på vej og jeg glæder mig til sol og varme. Løgene

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD. Fastelavn I Haraldsted kirke børnevenlig gudstjeneste og så skal vi slå katten af tønden. Kom og vær med det bliver sjovt

KIRKE- OG SOGNEBLAD. Fastelavn I Haraldsted kirke børnevenlig gudstjeneste og så skal vi slå katten af tønden. Kom og vær med det bliver sjovt ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS- MAJ 2019 KIRKE- OG SOGNEBLAD Fastelavn I Haraldsted kirke børnevenlig gudstjeneste og så skal vi slå katten af tønden. Kom og vær med det bliver sjovt SKAM kirkehøjskole

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Marts april maj Vor Frue dag/mariæ Bebudelse

Marts april maj Vor Frue dag/mariæ Bebudelse Marts april maj 2019 Vor Frue dag/mariæ Bebudelse I år fejrer vi Marias bebudelse den 7. april altså to uger før påske, men sådan har det ikke altid været. Indtil 1770 var det en Helligdag. Det skulle

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

HALK OG GRARUP KIRKEBLAD. Marts 2012 Juni 2012

HALK OG GRARUP KIRKEBLAD. Marts 2012 Juni 2012 HALK OG GRARUP KIRKEBLAD Marts 2012 Juni 2012 NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Vi har nu taget behørig afsked med sognepræst Annette Møller Jensen og sagt tak for den gode måde, hun forvaltede præstegerningen i

Læs mere

K I R K E B L A D E T. Nim - Underup - Føvling. Marts - Maj 2013 33. årgang nr. 1. Underup kirke. Nim kirke. Føvling kirke

K I R K E B L A D E T. Nim - Underup - Føvling. Marts - Maj 2013 33. årgang nr. 1. Underup kirke. Nim kirke. Føvling kirke K I R K E B L A D Nim kirke Føvling kirke Underup kirke E T Nim - Underup - Føvling Marts - Maj 2013 33. årgang nr. 1 Konstituering Nim menighedsråd har konstitueret sig: Fra venstre bagerst: Otto Borch-Andersen,

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2013. Konfirmandindskrivning. Babettes Gæstebud. Solnedgang.

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2013. Konfirmandindskrivning. Babettes Gæstebud. Solnedgang. ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2013 KIRKE- OG SOGNEBLAD Solnedgang Sommeraftner i kirken med musik den 4. juni og 27. august Lejergudstjeneste Besøg på årets sommerlejr i Bisserup 25. juli

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de...

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de... Her bor de... Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta Sunesen tlf. 20 28 35 13 mail: BLSU@km.dk Kontortid:

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 4.s.e. påske Prædiken til 4. søndag efter påske Tekst: Johs. 16,5-16. Lindvig Osmundsen Side 1 14-05-2017 Prædiken til 4. søndag efter påske 2017. Tekst: Johs. 16,5-16. En tro, der er frembragt under tvang, giver ikke noget godt resultat. Sådan siger professor Erik A. Nielsen

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ GUDSTJENESTER MARTS 2015 Søndag d. 1. marts 2. s. i fasten 10.30 Lundtofte Kirke v. Julie Rebel efterfulgt af kirkefrokost i sognegården. 10.30 Geels Kirkesal v/ Pernille Onsdag d. 4. marts Gudstjeneste

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR

VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR Ren by: Vær med til at gøre byen skønnere ved at samle skrald søndag den 2/4. Vi mødes i Byparken kl. 9.30 Hele byens dag: Lørdag den 20/5 bliver en festdag, hvor

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 1 1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Det er forår og faste. Og 1.

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling

Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling Hjemmedåb Hvis et barn på grund af sygdom eller svaghed eller af anden gyldig grund ønskes døbt i hjemmet eller på sygehuset, følger præsten det almindelige ritual for

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kære konfirmand fra fredagsholdet

Kære konfirmand fra fredagsholdet Kære konfirmand fra fredagsholdet Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på fredagsholdet. Timerne er placeret fredag kl. 12.00-13.30. Første undervisningsgang

Læs mere

KvongPosten April 2019

KvongPosten April 2019 KvongPosten April 2019 Formiddagskaffe I kirkehuset onsdag, den 3. april 2019 Kl. 10,00-11,00. Derefter holder vi sommerferie og begynder igen til september. Konfirmation 2019 i Kvong Kirke Søndag, den

Læs mere

Spørring Menighedsråd Dagsorden torsdag d. 12. marts, 2009

Spørring Menighedsråd Dagsorden torsdag d. 12. marts, 2009 Mødedeltagere: LH,WNR,DS,KJ,PEJ,TQF,RSS,ASS,LKB Afbud: LH DAGSORDEN PKT SAGSINDHOLD BESLUTNING 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 2. Meddelelser og info 3. Siden sidst/evaluering Se pkt. 2 Meddelelser,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3.s. i fasten 2015.docx 08-03-2015. side 1. Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3.s. i fasten 2015.docx 08-03-2015. side 1. Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28. side 1 Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28. Gud er den stærkeste magt, som kan beskytte et menneske på dets vej gennem livet. Jeg vil tage jer med til landet med 13 måneders solskin.

Læs mere

KIRKEBLAD Nr. 1 Torsted-Hover menigheder 55. årgang 2019

KIRKEBLAD Nr. 1 Torsted-Hover menigheder 55. årgang 2019 Til samtlige husstande KIRKEBLAD Nr. 1 Torsted-Hover menigheder 55. årgang 2019 Stemningsbilleder fra præstegårdsskoven i Torsted PÅSKEN Om ikke længe tar vi hul på forårets store rigdom af helligdage.

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

Sognebladet. Marts - April - Maj 2016

Sognebladet.   Marts - April - Maj 2016 Marts - April - Maj 2016 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandernes side 3 Påskens gudstjenester 4 Nyt fra beboerforeningerne 6 Sogneudflugt 6 Gudstjenester/Kirkebil

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmation Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmationen foregår ved en ordinær gudstjeneste, som følger højmesseordningen efter stedets sædvane. Under indgangen (præludiet) kan konfirmanderne

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d

ASKOV SOGN k i r k e b l a d ASKOV SOGN k i r k e b l a d MARTS - MAJ 2013 "Ingen skaber alene" Askov menighedsråd og Grundtvigsk Forum Askov indbyder torsdag d. 14. marts til et spændende møde med kunstneren lars ravn Tid: Kl. 19.30

Læs mere

Kære konfirmander fra onsdagshold 2

Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 2. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Kære konfirmand fra onsdagshold 1

Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 1. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Juni september 2013 2. årgang Nr. 2

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Juni september 2013 2. årgang Nr. 2 Hem Hindborg Dølby Sogneog Kirkebladet Juni september 2013 2. årgang Nr. 2 Gudstjenesteliste Hem Hindborg Dølby Præst 9/6 19.30 10.15 Rydal 16/6 10.15 B Rydal 23/6 10.15 B Rydal 30/6 9.00 Birgitte kjær

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015

37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015 Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015 Je suis Adam Je suis Charlie. Sådan lød det efter tragedien på Satirebladet Charlie Hebdo i Frankrig i begyndelsen af januar. Proklamationen

Læs mere

Kirke&Sogn Brorstrup-Ravnkilde Pastorat

Kirke&Sogn Brorstrup-Ravnkilde Pastorat & MARTS APRIL MAJ JUNI 2015 NR. 113 ÅRG. 70 Kirke Sogn Side 1 Brorstrup-Ravnkilde Pastorat Side 2 BRORSTRUP-RAVNKILDE PASTORAT: Menighedsrådets officielle mail: 8279@sogn.dk Skriver man til den, vil den

Læs mere

MARTS APRIL MAJ 2014. Ny præst. Koncertcollage KHERWARA. Ordination af ny præst ENSTED. Konfirmation KLIPLEV

MARTS APRIL MAJ 2014. Ny præst. Koncertcollage KHERWARA. Ordination af ny præst ENSTED. Konfirmation KLIPLEV KIRKE ENSTED MARTS APRIL MAJ 2014 SOGN KLIPLEV Ny præst? KHERWARA Koncertcollage ENSTED Konfirmation Ordination af ny præst KLIPLEV KIRKE SOGN ENSTED T FRA ENSTED MENIGHEDSRÅD I år holdt vinterens vedligeholdelsesbudget,

Læs mere

Nr. 64 Marts April Maj 2015 25. årgang

Nr. 64 Marts April Maj 2015 25. årgang Kirkeblad Revninge Rynkeby Revninge Kirke Rynkeby Kirke Nr. 64 Marts April Maj 2015 25. årgang Præsentation af præstevikaren Anne Kathrine: Kære sognebørn i Rynkeby og Revninge! Den nye præst er på cykel

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 Forår på Padesø Kirkegård PRÆSTEN Padesø Sogn praktiske oplysninger Som omtalt i sidste nummer af kirkebladet er Padesø Kirkedistrikt blevet omdannet

Læs mere