Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg IF spillestil (7-mands)"

Transkript

1 Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17. juni 2013

2 Indledning Et fælles fodboldsprog er afgørende hvis flere personer skal have samme opfattelse af konteksten. Det bidrager til en bedre forståelse for terminologien - og forhåbentligt kan det medvirke til at højne de fodboldfaglige debatter. Dette hæfte er tiltænkt som inspiration til netop debatten omkring fodbold - og især børnefodbold i årgangene U10, U11 og U12, som alle spiller 7-mands. Hæftet indeholder illustrationer, der synliggør vores måde at spille fodbold på, velvidende, at der i løbet af en kamp kan opstå mange situationer, som ikke er vist heri. Vi benytter DBUs spillestilsbold til at ensarte overskrifter og sprogbrug. Der kan være enkelte SIFprægede ordlyde undervejs. Silkeborg IFs spillestil Opbygningsspil Målet: at få positioneret os til at gå i afslutningsspil. Midlet: via hurtigt spil og stor bevægelse at få skabt overtalssituationer fremme på banen. Afslutningsspil Målet: at komme frem til afslutningsmuligheder i og omkring straffesparksfeltet. Midlet: via retvendte spillere i rummet bag eller foran modstanderens forsvarskæde, gennem indlæg, afslutninger eller stikninger. Erobringsspil Målet: at komme i besiddelse af bolden for at gå i opbygnings- eller afslutningsspil afhængigt af holdenes balance. Midlet: ud fra etableret forsvarsspil at afskære modstanderens spilmuligheder, startende fra forreste angriber - eller ved hjælp af hurtigt og aggressivt genpres ved boldtab. Forsvarsspil Målet: at forhindre modstanderen i at komme til en gunstig afslutningsmulighed i og omkring vores straffesparksfelt, samt at forberede en erobring. Midlet: via en kompakt organisation, der arbejder ud fra zone-princippet. Omstillinger Målet: hurtigt at søge kontrol over situationens momentum. Midlet: DE-VI true dybden med aggressive løb. VI-DE kontrol over centrale del af banen.

3 Vores udgangspunkt er denne formation, uanset hvem der har bolden. Har VI bolden, øger vi afstanden mellem hinanden - men bevæger os sammen i alle retninger. Har DE bolden, mindsker vi afstanden mellem hinanden - og bevæger os sammen i alle retninger. Vi forsøger at sætte vores afslutningsspil i gang, når vi er retvendt bag ved modstandernes midtbane (markeret på billedet) eller bag ved deres forsvar. Retvendt = vores spiller med bolden peger frem mod modstandernes mål. Der kan være en hårfin grænse mellem opbygningsspil og afslutningsspil, hvorfor dette hæfte kun beskriver situationer, hvor vi har spillet os frem til at være bag ved modstandernes midtbane. I øvrigt henviser vi til hæftet Silkeborg IF spillestil 7-mands - opbygningsspil, der beskriver hvordan vi forsøger at komme frem til de situationer, som er beskrevet i dette hæfte.

4 I dette tilfælde har vi spillet os igennem på siden, og vi har nu muligheden for at spille bolden skråt ind i feltet. Spiller 7 skal foretage et løb i høj fart, så han ender i området omkring forreste stolpe. Han bør starte sit løb i ryggen af sin direkte modstander, så han på denne måde kan få et afgørende forspring. Spiller 7 skal starte sit løb tilpas sent, så han i absolut sidste sekund når ind til bolden, hvis den ender ved forreste stolpe. Spiller 4 drager nu fordel af løbet fra Spiller 7, som efterlader et åbent rum ved bagerste stolpe. Spiller 4 skal derfor sørge for at fylde på ved at tage et længere løb, som han har startet mens bolden var på vej til spiller 6. På samme måde kan han løbe i ryggen på sin direkte modstander, som kan have svært ved at orientere sig mod bold og modspiller på samme tid. Det er desuden en mulighed, at Spiller 6 går forbi sin direkte modspiller (ved at benytte sin fart). Herefter bør han søge ind mod midten af målet, så han både har muligheder til højre (Spiller 7) og til venstre (Spiller 4).

5 I denne situation har vi spillet os forbi modstanderens midtbane centralt i banen - og har nu muligheden for at bruge afslutninger udefra, eller stikninger ind i feltet. Her er det afgørende, at vi truer rummet bag modstandernes forsvar (bagrum) - på den måde kan vi skabe plads til en afslutning fra Spiller 5, eller en stikning til en af de øvrige spillere. Spiller 4 og Spiller 6 starter deres løb bredt, så de kan løbe ind mod målet - og bolden kan spilles ind i deres løbebane. Spiller 7 skal forsøge at skærme sin direkte modspiller, så denne kommer til at stå på den forkerte side (væk fra målet). Spiller 5 skal opretholde sit løb direkte mod målet. Vi søger nu disse muligheder: - afslutning udefra af Spiller 5 - kontrolleret aflevering på udvendig side til Spiller 4, der kan afslutte på en eller to berøringer - indspil til Spiller 7, der enten kan spille ud til Spiller 4, eller via sin krop selv komme til afslutning - hård aflevering til Spiller 6, der fra sin position skråt for målet, kan spille på tværs til Spiller 4/Spiller 7.

6 I dette tilfælde har vi spillet bolden direkte op til Spiller 7, mens der stadig er et stort rum mellem modstanderens forsvar og midtbane. Det vil typisk være de situationer, hvor modstanderen har presset os højt. Her er det vigtigt, at vi - allerede mens bolden er på vej til Spiller 7 - har nogle spillere undervejs. Spiller 7 vil have ryggen til målet, og gøre sig bred for at beskytte bolden, og han skal kunne aflevere tidligt til et retvendt spiller. Uanset hvem der kommer i støtte (hjælper Spiller 7), er det vigtigt, at der - når vi er retvendt med bolden - er en spiller på begge sider af boldholderen. Det vil skabe plads til en afslutning, eller en stikning til en valgfri side. Spiller 6 med bolden skal nu være bevidst om vinkler til en aflevering, eller i forhold til egen afslutning.

7 Opsummering: Vores signal til at søge en afslutning sker, når vi har spillet bolden forbi modstandernes midtbane. Her kræver det løb i høj fart, beslutsomhed og mod til at prøve chancen. Det er samtidigt vigtigt for den enkelte spiller at huske, at selvom han ikke får bolden i første omgang (fx efter et løb), kan han have skabt værdifuld plads til sine holdkammerater. Mål scores i feltet, og derfor skal spillerne være villige til dueller og fysisk kontakt - især ved at holde en modspiller væk, eller ved at turde løbe ind i et indlæg. En spiller, der altid tror på, at bolden lander hos ham selv - også når en anden gør klar til at afslutte - vil have gode muligheder for at komme først på løse bolde i feltet. Denne fase i spillet er den, som børnene helst vil - det giver mest mening for dem - og de søger muligheden tidligt. Det handler derfor om at have tålmodighed og vente til de bedste muligheder opstår. Ved at øve i emner som timing, løb forbi boldholder og korrekt afslutningsteknik, vil spillerne have bedre forståelse for tid og rum - hvilket er afgørende facetter i afslutningsspillet.

8 Øvelser, der er gode til afslutningsspillet Afslutninger tæt foran mål, med masser af gentagelser. Fokus er korrekt teknik (sparkeform og placering), og først hårdhed/fart i løb når spilleren kan udføre teknikken. I denne øvelse får angriberen en bold i medløb, som han skal placere enten fladt i det lange hjørne, eller højt i det nærmeste hjørne. Desuden er vist en aflevering på tværs, som skal dirigeres ind i siden af målet. Bemærk, det er godt at træne dette uden målmænd i noget af tiden. Læg desuden mærke til, at disse afslutninger foregår tæt foran mål. Det er ikke langskud. Øvelse med fokus på timing. Bolden spilles til den første spiller, der med en berøring gør sig fri af keglen. Han spiller nu bolden foran den sidste spiller, der skal forsøge at tilpasse sit løb, så han kan komme i høj fart ind i bolden - bruge en god berøring, så hans berøring nummer to kan bringe bolden til start. Mig og min bold. Øvelser for at beherske bolden i flere retninger. Enhver spiller skal være tryg med bolden. Derfor bør der øves i at løbe med bolden, skifte retning med bolden, forskellige driblinger, finter - og modtagelser. Vær opmærksom på antallet af gentagelser. Jo flere, desto bedre.

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 2.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESYSTEM: Der er frit valg i forhold til spillesystem, men der skal spilles med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Bagkæden kan være med 3 eller 4 spillere.

Læs mere

Spillestil for U10 -> U14

Spillestil for U10 -> U14 Spillestil for U10 -> U14 Skrevet i et sprog der er forståeligt for aldersgruppen. VI har bolden - Grundlæggende I 11 mands spiller vi 4-3-3. Alternativet er, at vi spiller 4-4-2 med diamant. (Bruges tillige

Læs mere

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM SPILLESTIL DEN ORANGE TRÅD DEN ORANGE TRÅD 1. Værdier 2. Talentudviklingsfilosofi 3. Talentidentifikation 4. Struktur/metode 5. Pædagogisk praksis 6. Transition Klubbens spillerudviklingsprogram

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt. Stige

Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt. Stige Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Bane 3 Spiller A Spiller C Spiller D Spiller A

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL 1 mod 1 angreb 1 . 1 mod 1 angreb oldholderen har front mod forsvareren - oldholderen har ryggen mod forsvareren ORMÅL t være i stand til af afdrible sin personlige modstander for at skabe en bedre situation

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere.

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere. Nr.9835 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9834 Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Peters hjul 2 Vedkommende spiller den videre til en ny og så videre, indtil bolden ender hos den der Handlespil i gang ved at

Læs mere

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde.

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde. Bredde/dybtespil Banen: Halvbane Her trænes angrebsspil, der spille 5 V 5, 6 V 6, og hvert hold skal forsvare 5 kegler i hver siden. Spillerne tvinges nu til at spille med bredde og sideskift. Formål:

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Bevægelighedstræning Bane 2 Kanal Bane 3 Skifte med en i gruppen Hurtige fødder Stige Skifte mellem rød / gul Station 1 (Teknisk)

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Spiller A Bane 3 Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben.

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben. Ajax 2 Banen: Halv bane Bolden startes med at blive spillet op til midten, som ligger den af for første spiller, der spiller ned til spilleren længst væk. Samtidig starter spilleren ude på kanten, og trækker

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i:

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i: Beskrivelse: Dette er et fodboldforløb som er lavet til et idrætshold på b-niveau, men kan også bruges til c-niveau. Mange af spiløvelserne tager udgangspunkt i spillet 5 mod 5, da det kan være en fordel

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Touch Tid Anbefales til:

Læs mere

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Red Bull Leipzig Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Formål med turen? Undersøge principperne for spillestilen i Red Bulls defensiv Hvilke spørgsmål ønskes besvaret? Hvilke principper anvendes

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Opvarmning C (20 min)

Opvarmning C (20 min) Opvarmning C (20 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af

Læs mere

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Bane 3 Spiller A Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse:

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse: Træningsmanual Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse Se billedet Nr. 2 sætter i gang, spiller nr. 3 på fjerneste fod, som vender og spiller op på nr. 4 der lægger den af, imens kommer nr. 5 ned i banen

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Teknikskole - Vendinger

Teknikskole - Vendinger Teknikskole - Vendinger 19.9.2011 Dette skrift er tænkt som inspirationsmateriale til klubbens trænere, med forslag til øvelser i hverdagens træning, der følger op weekendens teknikskole. Det første tema,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning B/C (30 min)

Opvarmning B/C (30 min) Miljø B/C Opvarmning B/C (30 min) Der laves 5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 5-6 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 DEN BLÅ TRÅD Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 Indhold 3 Velkommen til Greve Fodbolds Blå Tråd 4 Greve Fodbolds fodboldfilosofi 5 Greve Fodbolds spillestil 11-mands fodbold Offensiv fodbold

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Mindre øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Mindre øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Mindre øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de mindre øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne.

Læs mere

Opvarmning (10-15 min)

Opvarmning (10-15 min) Opvarmning (10-15 min) Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 5-6 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere