I forlængelse af telefonsamtale om Lommy s egenskaber skal jeg hermed berette om de erfaringer, jeg har fået.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I forlængelse af telefonsamtale om Lommy s egenskaber skal jeg hermed berette om de erfaringer, jeg har fået."

Transkript

1 Danske Tursejlere Odensevej 197 A 5600 Fåborg Den Lommy Blue I forlængelse af telefonsamtale om Lommy s egenskaber skal jeg hermed berette om de erfaringer, jeg har fået. Konklusionen er, at produktet fremstår tvivlsomt og muligvis slet ikke giver den funktion, som er basis for forsikringsselskabets rabatgivning. Brugsværdien er ligeledes meget usikker. Beklageligvis er beretningen lidt lang, men det har ikke kunnet gøres kortere: Første indtryk, baseret på DT s beskrivelse og folderen der kom sammen med forsikringstilbuddet, var godt og det virkede interessant at kunne spore sin båd, hvis den forvandt. Åbenbart er forsikringsselskabet enig, for der gives rabat, når sporingsenheden er monteret i båden. Forventningen var selvfølgelig, at sporingen var passiv så længe båden befinder sig på sin plads og sender alarm/positioner, hvis båden flyttes. Efter modtagelsen af Lommy en ville jeg planlægge installationen, og da det er afgørende at der til enhver tid er strøm nok til driften, måtte jeg kende dens strømforbrug for at kunne beregne den nødvendige forsyning. Det indbyggede batteri ville selvfølgelig langt fra være nok, men informationer om strømforbrug findes simpelthen ikke i de papirer der leveres i æsken, så jeg ringede til Skyeeye/Care4All: Det ved jeg ikke var svaret. Det er klart, at de forhold Lommy en skal fungere under kan svinge (mobildækning, satellitforbindelse osv.) og at apparatet derfor arbejder mere eller mindre, men man kunne intet(!) sige. Det syntes jeg var skuffende og løsningen var at lave en prøveinstallation og notere, hvor længe apparatet fungerede med forskellige indstillinger, på et fuldt opladet batteri. Forventelig ville der forbruges mere strøm, når man ville have hyppigere positions-meldinger. Når man er logget ind på Skyeye s hjemmeside er der et antal funktioner, til visning af de indberettede positioner på et Google kort. Mere interessant er det i første omgang, at man kan vælge, hvor mange positionsmeldinger man vil have og på hvilke vilkår. Under Vælg antal positioner ses de mulige valg og der findes et link til yderligere detaljer

2 Mere info om valgmulighederne ser således ud: Desværre er der ikke en indstilling der passer til bådejere ( Ingen meldinger så længe båden er på sin plads, og hyppige positioner hvis den bevæger sig ), så man må vælge mellem 1, 6 eller 15 positioner i timen. At sende positioner for en båd der befinder sig på sin plads forekommer tåbeligt, men Skyeye/Care4All har naturligvis en økonomisk interesse i, at der sendes SMS er. Automatik indstilling er fristende, men når der skal være tænding for at der skiftes til høj opdateringsfrekvens, er det uanvendeligt for både der kan sejles eller bugseres væk uden brug af (egen) motor og det kan jo alle både der er i vandet. Både på trailer behøver selvfølgelig heller ikke tænding for at flytte sig. Batteri-spare-funktionen ser brugbar ud, men teksten oplyser at den er slukket bortset fra at den sender position 3 gange i timen. Igen skal den have tænding for at forblive tændt og der oplyses intet om, hvilken frekvens den sender positioner med, mens den er tændt? For at komme i gang med afprøvningen valgte jeg først at tænde Lommy en, uden at gøre noget ved indstillingerne. Fuldt opladet holdt batteriet i 6 timer. Jeg havde valgt at få ved lavt batteri og strømforsyning afbrudt, og det virkede. Da batteriet er på 900 mah betød 6 timers drift at den brugte 150 mah pr time hvad der svarer til at tømme et 60 ah forbrugsbatteri på 400 timer eller små 17 døgn. Ideelt set ville jeg montere solceller for at sikre driften, men det er umuligt at bestemme en sikker dimensionering.

3 Jeg forsøgte så at ændre indstillingen til Batteri-spare-funktion og bemærkede, at Lommy en slukkede. Den tændte ganske rigtigt 3 gange i timen og sendte position, men når der var tænding og den var tændt konstant sendte den stadig kun 3 gange i timen. Forvirrende, og en nærmere søgning på hjemmesiden fandt denne tekst under Forbrug: Informationen burde selvfølgelig have været at finde under valg af antal positioner, men det mest forbavsende er, at den i Batteri-spare-funktion vil sende positioner i det interval du har valgt. Valgt hvor? Batteri-spare-funktionen er angiveligt altid med 3 positioner i timen: Man bliver simpelthen forvirret! Batteriet holdt længe i denne indstilling, og selvom der ikke oplyses hvor vidt den modtager ladning i de perioder hvor den er slukket, tyder det dog på at være tilfældet. Jeg ville nu afprøve den Automatiske indstilling og foretog dette valg på hjemmesiden. Absolut ingenting skete. Jeg tænkte, at den nok kun ville lade sig opdatere når den var tændt dvs. i de korte perioder 3 gange i timen, fordi den var indstillet Batteri-spare-funktion. Uanset hvor længe jeg ventede skete der intet. Hjemmesiden blev ved at vise Batteri-spare-funktion indstillingen. Så skrev jeg til Skyeeye/Care4All s support. Intet svar. Så ringede jeg til Skyeeye/Care4All og, efter lidt omstilling, talte jeg med en der hed Gunnar. Da jeg indledte med Jeg har svært ved at få min Lommy Blue til at fungere udbrød han nåh, er det så n en ja vi har jo også andre med en klar antydning af, at Lommy en ikke var noget man kunne forvente meget af. Han vidste ikke ret meget om det hele, men kunne se på deres server at min Lommy stod til Automatisk. Ikke særlig overbevisende, fordi jeg med Lommy en i hånden kunne se, at den var slukket bortset fra 3 gange i timen! Direkte adspurgt fortalte Gunnar, at man godt vidste at der var nogle problemer med systemet. På spørgsmålet om han kunne sige noget om hvornår man ville udbedre, var det korte svar Nej. Jeg ville vide om man kunne kommunikere med Lommy en ad anden vej end via serveren, og svaret var igen Nej. Det forekom utroligt, for den styres jo ganske simpelt med koder via SMS er og jeg havde da også held til at få den i tale. Det er dog lidt kompliceret og kan ikke anbefales til brugere i almindelighed. Temmelig forundret over servicen og det faktum, at man aldrig aner hvilken indstilling der er i Lommy en, bestemte jeg mig for at gå andre veje. Jeg ringede til DT, som solgte mig apparatet, hvor Bente kunne berette at hendes egne erfaringer var lige så nedslående! Så forsøgte jeg at slukke Lommy en, fordi jeg forventede at den ville indlæse indstillingerne når den startede. Vupti så skiftede apparatet adfærd, og hjemmesiden viste Automatik. Så langt, så godt.

4 Nu var forventningen, at den ville sende positioner en gang i timen, indtil der var tænding og den bevægede sig. Der skete dog det, at jeg først fik få positioner og så tog pokker ved den kl så der væltede meldinger ind uden at der var tænding og uden at Lommy en bevægede sig: De mails der kom, fortalte at spændingen var lav - og det var sandt, for efter 3 timer var strømmen brugt.

5 Jeg bemærkede samtidig, at Lommy er temmelig upræcis med positionerne. Den opfatter sin position med svingende nøjagtighed og tror derfor, at den er i bevægelse, selvom den er fast parkeret. Hvis det skulle tages for pålydende havde min bil, som Lommy en testes i, bevæget sig rundt i naboernes haver, mens jeg sad i min stue: Jeg ved ikke hvilken teknologi der sidder inde i Lommy, men moderne GPS chipsæt, som dem der sidder i kortplottere og navigation til biler, sender os da heldigvis ikke ud på sådanne udflugter. Tænk, hvis de gjorde man ville konstant gå på grund eller komme galt af sted! Unøjagtigheden er over 200m hvilket kunne gøre det svært eller umuligt at finde frem til båden, hvis den blev stjålet. Jeg havde held til at stille tilbage til Batteri-spare-funktion. Under punktet Besked-Service valgte jeg at aktivere Geo-Fence (som jeg for øvrigt aldrig har bestilt, men som står til at være købt). Ideen var nu, at lade den stå til Batteri-sparefunktion og så modtage en SMS hvis Lommy en bevægede sig mere end 1000m væk. Jeg så at modtage de 3 positioner i timen, som denne indstilling havde vist sig at medføre. I tilfælde af tyveri kunne man så ændre indstillingen til en højere frekvens.

6 Stor var forundringen, da der overhovedet ingen reaktion var på Geo Fence. Jeg kørte min bil af sted, uden at der kom en lyd! Til gengæld viste Batteri-spare-funktion sig nu at sende 3 gange i timen ved stilstand og ca. 6 gange i timen ved bevægelse (fra kl. 15:10) dog stadig afhængig af at der var tænding tilsluttet. Jeg aner simpelthen ikke hvordan jeg har fået den indstillet til at sende på denne måde. Jeg må, desværre, konkludere at dokumentationen er alt for dårlig. Det er ikke rimeligt, at man skal prøve sig frem for at opdage funktioner, som måske eller måske ikke har været producentens hensigt. Lommy er tilsyneladende ikke pålidelig nok til at kunne bruges til sikker sporing af en båd (eller af noget andet). I bedste fald giver det falsk tryghed, i værste fald er det værdiløst. Måske er selve apparatet godt nok, men kontrollen over den, indstillingsmulighederne og hele interfacet på hjemmesiden er så fejlbehæftet og upålideligt, at man reelt ikke aner hvad der foregår. Så meget desto mere elendigt er det, at hjemmesiden ikke rummer info, supporten er uprofessionel og ingen hos Skyeeye/Care4All lader til at have detaljeret indsigt i systemet. Jeg kan ikke frigøre mig fra en mistanke om, at firmaet mangler vilje, kompetencer og resurser til at udføre den opgave, de har påtaget sig. Det må være muligt at stille krav til Skyeeye/Care4All om, at den ydelse og service der er indgået kontrakt om, rent faktisk også leveres. Alternativt kunne de ombytte eller opgradere Lommy Blue til bedre modeller uden omkostning for brugerne. I modsat fald forestår der et større arbejde med at vælge nyt og ombytte alle de enheder, der er solgt til medlemmerne med deraf følgende økonomiske konsekvenser. Da DT står som sælger til private forbrugere er salget omfattet af Købeloven og krav om udbedring eller erstatning vil desværre, i første omgang, rejses imod DT. Idet jeg står til rådighed for evt. yderligere diskussion, forbliver jeg Med venlig hilsen S. Larsen - Tlf

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg Formand: Hallo så er vi ved de tider, hvor vi skal til at i gang med vores generalforsamling. Tiden er overskredet.

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen 10 Typiske AdWords fejl - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på Af Jan P. Olsen Disclaimer Dette eksemplar af 10 Typiske AdWords Fejl er strengt personligt og giver kun dig ret til bogens indhold.

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

DK1.1 STARTVEJLEDNING PLACÉR. LOG IND. SPOR. KOM HURTIGT I GANG MED SKYEYE GPS SPORING. Med Lommy Blue GPS-enhed STARTVEJLEDNING

DK1.1 STARTVEJLEDNING PLACÉR. LOG IND. SPOR. KOM HURTIGT I GANG MED SKYEYE GPS SPORING. Med Lommy Blue GPS-enhed STARTVEJLEDNING DK1.1 PLACÉR. LOG IND. SPOR. KOM HURTIGT I GANG MED SKYEYE GPS SPORING. Med Lommy Blue GPS-enhed Velkommen Tak fordi du har valgt SkyEye GPS sporing med en Lommy Blue GPS-enhed. Din nye GPS sporings-enhed

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2012 s beretning Generalforsamling 2012 Skamlebæk Vandværk Beretningen bliver lidt anderledes end den har været de sidste par år, idet der for at sige det mildt, er sket en del på værket det sidste års tid.

Læs mere

Bridgeregler Etik og regler i bridge

Bridgeregler Etik og regler i bridge Bridgeregler Etik og regler i bridge Her vil du kunne finde lidt nyttige informationer om hvordan man opfører sig ved bridgebordet, og hvad reglerne siger omkring meldinger og spil. Du kan se Love for

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Quick Start Guide til ST-3

Quick Start Guide til ST-3 Quick Start Guide til ST-3 Indhold Forord... 3 Modtagelse af alarmen... 4 Udpakning af alarmen... 5 Navigation i alarmens menuer... 6 Koder generelt... 7 Ændring af administrator-kode... 7 Ændring af bruger-kode...

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK 7 GRATIS RÅD $ $ 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online MERE SALG ELLER FLERE KONTAKTER HELT GRATIS. Som ejer eller leder af en virksomhed med en kommerciel

Læs mere

Bilag 5, Fokusgruppesamtale nr. 1

Bilag 5, Fokusgruppesamtale nr. 1 Deltagere: Sanne (S): Tidligere kunde i DB, har valgt at skifte Cathrine (C): Aldrig været kunde i DB Sophie (Soph): Følger sine forældres bankengagement ikke kunde i DB Jeppe (J): Tidligere kunde i DB

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

Poolmanden.dk. Timeløns arbejde:

Poolmanden.dk. Timeløns arbejde: Poolmanden.dk Timeløns arbejde: Når Poolmanden.dk arbejder på timeløn a 437,50 kr. på normal timer altså de timer som er fra kl. 8:00 17:00 timer og timer efter kl 17:00 bliver afregnet til 575,00kr /

Læs mere

Dansk Bridge Standard

Dansk Bridge Standard 1 Dansk Bridge Standard af Torben Erlandsson januar 2000 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 3 Kort introduktion... 4 Basisregler... 5 Grundregler... 6 Åbningshånd... 8 Honnørpoint... 8 Støttepoint... 8 Har

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

2. Formandens beretning til generalforsamlingen marts 1999.

2. Formandens beretning til generalforsamlingen marts 1999. Referat ordinær generalforsamling Tune Kabelnet 4. marts 1999 1. Valg af dirigent: Frede Kruse Christiansen Dirigenten startede med at konstatere generalforsamlingens lovlighed iflg. vedtægterne. Ingen

Læs mere

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Sikre Beregninger. Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Sikre Beregninger Kryptologi ved Datalogisk Institut, Aarhus Universitet 1 Introduktion I denne note skal vi kigge på hvordan man kan regne på data med maksimal sikkerhed, dvs. uden at kigge på de tal

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Hvordan kan vi få flere lærlinge til at gennemføre maleruddannelsen? Afsluttende projektrapport, september 2011

Hvordan kan vi få flere lærlinge til at gennemføre maleruddannelsen? Afsluttende projektrapport, september 2011 Hvordan kan vi få flere lærlinge til at gennemføre maleruddannelsen? Afsluttende projektrapport, september 2011 Skrevet af Ann Carina Tetschner, Konsulent, Center for arbejdsliv og læring 1 Forord til

Læs mere

Rapport. Problemorienteret projektarbejde i matematikundervisningen YOUNG MOBILE A/S. Det optimale mobilabonnement. Gitte Iversen

Rapport. Problemorienteret projektarbejde i matematikundervisningen YOUNG MOBILE A/S. Det optimale mobilabonnement. Gitte Iversen Rapport Problemorienteret projektarbejde i matematikundervisningen YOUNG MOBILE A/S Det optimale mobilabonnement Gitte Iversen Jørgen Lerchedahl Petersen Jan de la Motte Olsen CPH West Htx afdelingen,

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 7. marts 2013 V-105-11 Experian A/S (Advokat Thomas Munk Rasmussen) mod Debitor Registret A/S (Advokat Kresten M. Valdal) Indledning Sagen handler

Læs mere

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Indledning Hvorfor er det, at jeg har skrevet denne bog? Der findes så mange andre bøger, der handler om stress og om at få

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere