Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0"

Transkript

1 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej 3. Postnummer og by 6700 Esbjerg Kontaktperson Mette Straarup Jespersen Kontaktoplysninger på kontaktperson Kommune Esbjerg CVR nummer Ansøgers beskrivelse af projektet: Fra offshoreklynge til energiproduktionsklynge Offshoreenergy.dk har igennem det seneste år været igennem en proces med industrien og de tre vestdanske regioner omkring klyngens fremtid. Dette er endt ud i en beslutning omkring at integrere onshorevind i klyngens aktiviteter. Dermed går klyngen fra alene at dække offshore til at dække onshore og offshore energiproduktion. Integrationen af onshore vind vil naturligt betyde en række tilpasninger i klyngen, hvorfor Offhorenergy.dk gerne vil ansøge om forlængelse af projektet samt søge en tillægsbevilling på 3 mio. kr. [ ] Dette betyder, at ud over de allerede definerede indsatser, så ønsker Offshorenergy.dk at arbejde med: - CRIF Excellence - Succesfuld integration af onshore vind værdikæde CRIF Excellence: Siden udvikling og implementering af CRIF-modellen har OEDK gjort en række observationer omkring vores egen rolle i de forskellige stadier i modellen [ ]. Samtidig forventer vi, at der kræves en del tilpasninger når onshore vind bliver en del af modellen, hvilket også betyder, at underleverandørkæden til OEM erne bliver integreret i klyngen. Succesfuld integration af onshore vind værdikæde: Vindmølleindustrien og Offshoreenergy.dk er allerede nu i gang med at udarbejde en plan for en fælles kommunikationsindsats, men arbejdet vil strække sig langt ind i Vi vurderer derfor at de væsentligste aktiviteter under dette område vil bestå af følgende: - Kontakt til virksomhederne i onshore vind samt underleverandørkæden til OEM erne

2 Partnere og deres roller i projektet: Øvrige netværksdeltagere: - Markedsføring af den nye klynge: Energy Innovation Cluster - Tværgående aktiviteter imellem offshore- og onshore- værdikæder for læring Ansøger: 1. Offshoreenergy.dk, Esbjerg, CVR: Offshoreenergy.dk er projektleder og gennemfører projektets aktiviteter. Ingen Projektstart/projektslut: oprindeligt projekt startet oprindeligt projekt slutter Vækstforums forretningsområde eller brede indsats: Strukturfondsprioritet: Bæredygtig energi Offshore energi Ikke relevant Aktiviteter og effekter Aktiviteter ud over de allerede planlagte 1 årlig bruttoliste (idékatalog) over branchens udfordringer 1 årlig udfordringskatalog som indeholder udfordring på tværs af olie/gas og vind. 5 CRIF-projekter identificeres med engageret problemejer 4 CRIF workshops/problemejer workshops 2 LOI indgået imellem danske og udenlandske virksomheder. 15 konkrete match imellem danske og udenlandske virksomheder 1 samarbejdsprojekt med minimum en udenlandsk klynge identificeres. 1 EU ansøgning indsendt med dansk virksomhedsinvolvering 1 succesfuld inddragelse af onshore vind værdikæde i klyngen 1 CRIF Excellence projektstyringsværktøj udarbejdet Effekter Indsatsen vil ikke blive målt på effekter, men målt på gennemførte aktiviteter jf. aktivitetsplanen i ansøgningsmaterialet, som vil danne udgangspunkt for en resultatkontrakt, som Offshoreenergy.dk har indgået med Syddansk Vækstforum. 2. Økonomi, statsstøtte og særligt yderområdefokus:

3 Ansøgt finansiering: Ansøgt: Procent: Nærmere beskrivelse: ,00 kr. 100,00 % ,00 kr. 74,95 % Egenfinansiering ,00 kr. 25,05 % Private virksomheder, timer. Indstillet finansiering: Indstillet: Procent: Nærmere beskrivelse: ,00 kr. 100,00 % ,00 kr. 74,95 % Egenfinansiering ,00 kr. 25,05 % Private virksomheder, timer. Samlet finansiering i alt: Indstillet: Procent: Nærmere beskrivelse: ,00 kr. 100,00 % ,00 kr. 74,97 % Egenfinansiering ,00 kr. 25,03 % Private virksomheder, timer. Kommentarer til budget og finansiering: - Statsstøttevurdering: Bevillingen er givet med hjemmel i Lov om Erhvervsfremme, hvorfor det er en forudsætning for bevillingen, at projektets aktiviteter ikke er konkurrenceforvridende i forhold til det private erhvervsliv. Derfor kan den offentlige støtte til Offshorenergy.dk (tilsagnsmodtager) udelukkende anvendes til at gennemføre generelle, åbne og gratis aktiviteter til gavn for en åben og bred kreds af virksomheder og andre aktører i klyngens økosystem, dels at støtten på ingen måde er forbeholdt aktiviteter til gavn for klyngens medlemmer, og dels at der ikke er et privat marked for de aktiviteter som Offshoreenergy.dk gennemfører i projektet. Har projektet et særligt yderområdefokus:

4 Nej. 3. Uddybende vurdering: Ansøgers kritiske antagelser: Danske offshorevirksomheder skal se Offshoreenergy.dk og det kommende Energy Innovation Cluster som platform for øget innovation. De store virksomheder i offshore- og onshoreklyngen er villige til at italesætte og dele deres udfordringer. Offshoreenergy.dk har kompetencerne til reelt at gøre en forskel som facilitator på innovationsprocesserne. Vækstforumsekretariatets uddybende vurderinger: Forhistorie/baggrund: I december 2016 bevilligede Vækstforum støtte til CLEAN, Offshoreenergy.dk og Welfare Tech til aktiviteter der understøtter facilitering af samarbejdet mellem aktører i økosystemerne (virksomheder, videninstitutioner, offentlige organisationer og andre) inden for de specifikke fagområder med henblik på at styrke klyngernes funktion som samlingspunkt og samarbejdsmiljø, hvor ideer og innovation kan opstå og udvikles af virksomheder og andre aktører i fællesskab. Aktiviteterne adresserer virksomhedernes behov og består primært af netværks- og relationsskabende aktiviteter, videndeling, internationalisering og matchmaking. Aktiviteterne er rettet mod at styrke klyngeorganisationernes indsats for at realisere potentialet for vækst og udvikling blandt virksomheder i klyngerne. Aktiviteterne er af en grundlæggende karakter som er vigtig for forberedelserne til de egentlige innovationssamarbejder, men også aktiviteter som er svære at finde finansiering til andre steder. Den netop færdiggjorte eksterne midtvejsevaluering, understøtter de ansøgte aktiviteter i nærværende tillægsansøgning. Ansøgningens relation til forretningsområdet, forretningsområdets udfordringer og målsætninger: Ansøgningen er målrettet offshore- og onshore vindbranchens udfordringer med at have tilstrækkelig innovation samt internationale kompetencer. Således korresponderer ansøgningen også med indsatserne i Vækstforums handlingsplan inden for: øget innovation i vind og olie/gas-sektoren, styrkelse af økosystemet og fremme internationalisering og eksportkompetencer hos klyngens SMV er. Vurdering af effektkæden, herunder den fremlagte argumentation/evidens samt overvejelser vedr. kritiske antagelser: Projektets effektkæde er lang, og dermed er effektskabelsen mere usikker. Hovedparten af de aktiviteter, der skal gennemføres i projektet, er dog velafprøvede, og der er en dokumenteret efterspørgsel og resultatskabelse. Projektets målgruppe: Virksomheder inden for forretningsområdet Offshore energi Tværgående kriterier: Virksomhedsengagement: Offshoreenergy.dk vil med denne indsats mobilisere og involvere danske offshore- og onshorevirksomheder til at indgå i specifikke udviklingsprojekter. I alt vil der i projektperioden samt i den udvidede periode deltage omkring 200 virksomheder.

5 Offentlig-private partnerskaber: De relevante danske universiteter og videninstitutioner deltager i aktiviteter sammen med private virksomheder. Samordning og koordinering: Offshoreenergy.dk er med denne indsats centrum for den ønskede forenkling af innovationsudbud til vind, olie/gas virksomheder i Danmark. Indsatsen vil øge samarbejdet med relevante aktører både regionalt og nationalt. Fokusering: Indsatsen er rettet mod at styrke og samle indsatserne for innovation i offshore og onshore vind økosystemet. Globalisering: I indsatsen bliver grundlaget for samarbejder med aktører på relevante eksportmarkeder opbygget. SMVerne er målgruppen for indsatsen. Den internationale efterspørgsel, særligt indenfor vindområdet, er stor, hvilket betyder at potentialet på både kort og lang sigt er stort. Offshoreenergy.dk samarbejder med andre klynger i udlandet for at indhente viden til gavn for den danske offshore- og onshoreklynge. Vækst i yderområder: Ikke væsentligt. Bæredygtighed: Målet med projektet er at skabe nye innovative løsninger bl.a. indenfor vindenergiområdet. Projektet vurderes derfor at være både økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt. Samfinansiering: De private virksomheder bidrager økonomisk via deres timemæssige engagement i projektet.

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR:

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationssamarbejder i Offshore klyngen 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4932 Projektnavn Innovationssamarbejder i Offshore klyngen Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4527 Projektnavn Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/14581 Projektnavn Fremskudt trivselsberedskab Ansøger Campus Vejle Adresse Boulevarden

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4943 og tidligere 14/32270 Projektnavn Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8589 Projektnavn Kongresværtskab Ansøger Inspiring Denmark Adresse Jernbanegade 75-77 Postnummer og by 5500 Middelfart

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2)

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/49736 Projektnavn STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley

Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45508 Projektnavn Digital Valley Ansøger CLEAN Adresse Sundsmarkvej 20,1 Postnummer og by 6400 Sønderborg Kontaktperson

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8577 Projektnavn Medstrøm (oprindeligt Kreativitet

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/43965 Projektnavn JEPS Job, Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/42883 Projektnavn Moving Global Talent Ansøger work-live-stay southern denmark Adresse Green Tech Center Postnummer

Læs mere

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Smart Energy til markedet 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.720.958,45 kr. 6.720.958,45

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45487 Projektnavn Access & Acceleration Ansøger Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet Adresse Alsion Postnummer

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik

Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45328 Projektnavn PE-Region Platform - Grænseoverskridende

Læs mere

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr.

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr. Bilag 21b Indstillingsskema til vækstforum Oprindelig ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projekt We Know How You Grow With Less Energy 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 7.149.841,25 kr. 7.149.841,25

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Grenaa, 21 maj 2013 Offshoreenergy.dk - formål At styrke og understøtte den danske offshore

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Business Boot Camp 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 3.168.548,08 kr. 3.016.823,14 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.799.264 kr. 1.799.264 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling:

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Spirende fødevareoplevelser 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 14.721.090,00 14.721.090,00 Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring. 19. Region Midtjylland Regional Udvikling 19. maj 2017 /JETSAL Referat til møde i Vækstforum 4. april 2017 kl. 09:30 i Skriftlig høring Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat 1 2 Indstillinger

Læs mere

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum Bilag 3 Status på igangværende projekter august 2015 Intern halvårlig opfølgning Status på projekter som ikke netop er evalueret eller står til at blive evalueret af COWI vurderes af sagsbehandler efter

Læs mere

2. Syddansk Vækstforum: Strategi og investeringer

2. Syddansk Vækstforum: Strategi og investeringer FAKTA OM REGION SYDDANMARK 1. Socioøkonomiske karakteristika for Region Syddanmark Region Syddanmark har i alt godt 1.201.000 indbyggere, og indbyggertallet har været relativt stabilt de seneste år. Beskæftigelsen

Læs mere

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 Bilag 3a Maj/juni 2011 Forord Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål Syddanmarks

Læs mere

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr.

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Globale Vækstkompetencer 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 11.568.882,49 kr. 11.568.882,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015 Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion Vejle, 25. marts 2015 1 PROGRAM 1. Velkomst 2. Vækstforum: Handlingsplan, mål og kriterier 3. Socialfonden 2014-20 rammer,

Læs mere

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger Bilag 18b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine Bilag 21e Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Klynger og netværk Den praktiske tilgang, skaber det værdi og Hvorfor er der kommet fokus på det nu? National strategi for

Læs mere

For det første skal nøglen passe til: Lov om erhvervsfremme

For det første skal nøglen passe til: Lov om erhvervsfremme En ansøgning er ikke en Passe-partout nøgle, For det første skal nøglen passe til: Lov om erhvervsfremme men en Systemnøgle, der skal passe til alle låse i den pågældende serie! Byggestenene i Lov om erhvervsfremme

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation v Afdelingschef Dorthe Kusk 1 Møde i Innovationsudvalget den 17. februar 2014 Vision I 2020 er Syddanmark internationalt førende inden for

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet TEK Innovation 2.0 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.225.277,71 kr. 6.225.277,71 kr. Regionale

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Ansøgning om regionale erhvervsudviklingsmidler Ansøgt beløb I alt: 10.660.000kr. 2.660.000kr.i

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Growth by Design 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 20.653.510,01 kr. 14.172.047,55 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr.

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Effektelektronik Region 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet: Ansøgt beløb Indstillet beløb

Læs mere

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Aktiviteter Tematiske mål Specifikke mål Tentativt Regionalfondsprogrammet

Læs mere

Bilag 4a. Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi

Bilag 4a. Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 4a Syddansk Vækstforum Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 UDKAST 1 Forord (uddybes) Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål 2 Potentialer

Læs mere

Nedskrivning af reservationen af midler til nyt kapitalinitiativ

Nedskrivning af reservationen af midler til nyt kapitalinitiativ Nedskrivning af reservationen af midler til nyt kapitalinitiativ Den 17. marts 2015 tilkendegav Vækstforum ønske om, at der arbejdes for, at finansielle instrumenter kan anvendes i den igangværende strukturfondsperiode.

Læs mere

Model for internationaliseringsstrategi

Model for internationaliseringsstrategi Model for internationaliseringsstrategi Detaljering af den internationale strategi Ambition, fokusområder og implementeringsplan for internationalisering Indhold 1. Forord 2. Mission og vision på det internationale

Læs mere

PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN

PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN PRÆSENTATION AF SYDDANSK VÆKSTFORUM OG ERHVERVS INDSATSEN 1 Hvad er Vækstforum? Vækstforums hovedopgaver: Hvad kan Vækstforum støtte? Et bredt erhvervspolitisk partnerskab med 21 medlemmer Vækstforum er

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 15/47358 Projektnavn OPI Visuel akustisk pleje og behandling Ansøger AKUART A/S Adresse Rådmandsgade

Læs mere

Review af Vækstforumprojekter. Region Syddanmark Juni 2012

Review af Vækstforumprojekter. Region Syddanmark Juni 2012 Review af Vækstforumprojekter Region Syddanmark Juni 2012 Resultatmål Effektmål Metoden, der er anvendt, har fokus på den effekt, projekterne har for virksomheder, der er deltagere som partnere i projekterne

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai

Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai Der søges en offentlig institution eller offentlig juridisk enhed til at udvikle og drive et Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai inden for

Læs mere

Ansøgning: Sundiværk for studerende

Ansøgning: Sundiværk for studerende Ansøgning: Sundiværk for studerende Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Kr. 2.590.383,79 Kr. 2.590.383,79 Den Europæiske Regionalfond Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Vækstaftaler

Vækstaftaler Vækstaftaler 2017-2019 Som et led i udmøntningen af den regionale vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS) ønsker Vækstforum at indgå tre vækstaftaler, som skal være med til at løse komplekse vækstudfordringer

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet FURGY Clean Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR:

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR: Indstillingsskema til vækstforum Bilag 33b Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 9.843.531,60 kr. 9.843.531,60 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Regionshuset Viborg Regional Udvikling Energi & Miljø Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Opgavebeskrivelse

Læs mere

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Alle initiativer, som ønsker

Læs mere

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet

MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet MEAMIDT INNOVATIONSNETVÆRK 17. JUNI 2015 Intro til Danmarks klynger og Innovationsnetværk Pitch runde 1 tre Innovationsnetværk på podiet Pitch runde 2 tre Innovationsnetværk på podiet Virksomhedscase Frokost

Læs mere

Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18.

Annoncering efter operatør til Vækstforums program Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune Bilag 25c - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 2.153.315,20 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering.

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. 2. april 2014 J.nr. 13/03858 /erst Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden 2014-2020 og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. Udkast til nationalt program

Læs mere

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast.

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast. Bilag 26b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 8.324.788,94 kr. 6.787.712,15 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M.

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M. Bilag 17 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.049.162 kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27209 Projektnavn Ernæring af gravide kvinder Ansøger Biosynergy A/S - Skarø is Adresse Østerhovedvej

Læs mere

Strategi for internationalt samarbejde 2020

Strategi for internationalt samarbejde 2020 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 6. junij 2016 Strategi for internationalt samarbejde 2020 Esbjerg Kommune 2016 I Vision 2020 og Vækststrategi 2020 er det et mål, at Esbjerg Kommune bliver mere international.

Læs mere

1 Baggrund. 2 Indhold og struktur

1 Baggrund. 2 Indhold og struktur Annoncering Pre Scale up initiativ Etablering af regionalt dækkende iværksætterinitiativ med henblik på blandt andet at øge optagelsen af syddanske iværksættere med højvækstpotentiale til Scale up Denmark.

Læs mere

Rapportering af status og anbefalinger pr. projekt. Vækstforumprojekter, august 2012

Rapportering af status og anbefalinger pr. projekt. Vækstforumprojekter, august 2012 Rapportering af status og anbefalinger pr. projekt Vækstforumprojekter, august 2012 Projekter uden respondenter Projekter der kræver særlig Projekter der kræver Projekter der ikke kræver Projekterne kan

Læs mere

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring 1 Initiativet Syddansk Vækstforum ønsker at bidrage til

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE Toprække I Danmark er der ca. 45 større klyngeinitiativer, hvoraf 22 er nationale innovationsnetværk. Men hvad er effekten af danske klynger? Hvad får virksomheder

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27339 Projektnavn SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Ansøger S.C. Nordic ApS Adresse

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet D2i Designklynge 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler 2.200.000 kr. 2.200.000 kr. Den Europæiske Regionalfond (reservation)

Læs mere

CLEAN SDSD. Innovating Green Solutions

CLEAN SDSD. Innovating Green Solutions CLEAN SDSD Innovating Green Solutions STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster. CLEAN er et naturligt omdrejningspunkt

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011 Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011 Indledning Regionsrådet ønsker med Lokal Agenda 21-strategien for 2012 2015 at fokusere og skabe yderligere sammenhæng

Læs mere

Bilag 6B. Vækstforumsekretariatets kommentarer og forslag til opfølgning. Primære anbefalinger (den nationale kontekst)

Bilag 6B. Vækstforumsekretariatets kommentarer og forslag til opfølgning. Primære anbefalinger (den nationale kontekst) Bilag 6B Anbefaling Primære anbefalinger (den nationale kontekst) Vækstforumsekretariatets kommentarer og forslag til opfølgning Byg videre på de fremskridt, der indtil nu er opnået med de nationalt regionale

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 13. maj 2019 Sag 2019-4785 Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Annoncering af Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser Resume Danmark Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet

Læs mere

Annoncering efter operatør sker med udgangspunkt i Regionsrådets og Vækstforums Vækst- og Udviklingsstrategi 2015-2025 og Vækstplan 2016-2020.

Annoncering efter operatør sker med udgangspunkt i Regionsrådets og Vækstforums Vækst- og Udviklingsstrategi 2015-2025 og Vækstplan 2016-2020. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune

Den Stærke Hånd. Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen hjp@invencon.dk Nordborg Kommune Bilag 23 - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 0 Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.766.576,00 8.613.261 Ansøger om Regionale

Læs mere

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr.

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr. Bilag 19 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 6.000.000 kr. 6.000.000 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

PROJEKTANSØGNING. Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd.

PROJEKTANSØGNING. Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING BusinessAalborg Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Borgmesterens

Læs mere