Skruekompressorer DSD/DSDX Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 12,68 til 30,20 m³/min, Tryk 5,5 til 15 bar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "www.kaeser.com Skruekompressorer DSD/DSDX Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 12,68 til 30,20 m³/min, Tryk 5,5 til 15 bar"

Transkript

1 Skruekompressorer DSD/DSDX Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse,6 til 0,0 m³/min, Tryk, til

2 w Hvad forventes af en kompressor med variabel frekvensdrev og køletørrer? Som forbruger forventer man af trykluftsystemet maksimal effektivitet, driftssikkerhed og ensartet luftkvalitet. Dette lyder enkelt, men mange forskellige faktorer har indflydelse herpå: Investering i trykluftsystem For eksempel kan energiomkostninger set over Vedligeholdelsesomkostninger en kompressors levetid beløbe sig til mange gange investeringsomkostningerne. Effektivt energiforbrug spiller - ligesom driftssikkerhed - derfor en vigtig rolle i ethvert trykluftsystem. Det er også vigtigt, at trykluftsystemet leverer kondensatfri trykluft i rette mængde Energiomkostninger og kvalitet til det specifikke Energibesparelser behov. Dette forbedrer ikke kun driftssikkerheden men reducerer også vedligeholdelsesomkostningerne betydeligt for luftfordelingsnetværk, trykluftværktøj, trykluftstyringssystemer og andet udstyr, som bruger trykluft. DSD/DSDX s løsning: Alsidigt moduldesign s meget effektive DSD og DSDX skruekompressorer, som kan leveres med valgfri SFC variabelt frekvensdrev, er ikke kun simple at installere men tilbyder også enestående alsidighed og ydeevne. Ydermere kan DSD-kompressorerne udstyres med køletørrer. Alsidigt moduldesign for maksimal effektivitet DSD/DSDX - Effektivitet som standard DSD og DSDX-kompressorerne med energibesparende :-drev danner basis for s alsidige modulkoncept. De er særlig effektive, holde og driftssikre, da de alle er udstyret med store skrueprofiler, der kører på lav hastighed. T - Med køletørrer DSD-kompressorerne fås med et integreret køletørrer-modul. Kompressoren og tørreren befinder sig i separate kabinetter med individuelle kølesystemer for størst mulig driftsikkerhed. SFC Sigma Frequency Control Indsugningsfilter SIGMA FREQUENCY CONTROL (SFC) frekvensstyringsmodul fås til DSD- og DSDX-kompressorerne. SFC-modulet og kompressoren består af én kompakt enhed, som giver maksimal ydeevne men kræver minimal gulvplads. Alle anlæg leveres testede og driftsklare. Indsugningsventil Skruekompressorblok med SIGMA PROFIL 6 6 Drivmotor Væskeseparatortank Væskefilter Trykluftefterkøler Væskekøler Frekvensomformer (Valgfri) Køletørrer (Valgfri) Ventilator Maksimal fleksibilitet s alsidige serie af T SFC-modulanlæg sikrer, at der findes en model til ethvert behov. Køletørrermodulet (C) konverterer en standard skruekompressor til et kompakt trykluftsystem, som leverer kvalitetstørret trykluft af højeste standard. Med SFC-modulet (B), kan kompressorhastigheden justeres automatisk for at opfylde varierende trykluftbehov. Mulighed for forskellige kombinationer af disse tre moduler. B C A A B C = Skruekompressorer DSD-serien = SFC = Køletørrer (T)

3 DSD T Med kompakt køletørrer Effektiv centrifugalseparator En centrifugaludskiller med et elektroniskstyret ECO DRÆN er installeret mellem kompressoren og tørreren. Dette giver sikker og effektiv udskillelse og bortledning af kondensat, selv under betingelser med høj omgivelsestemperatur og fugtighed. Køletørrer med ECO DRÆN Den nye DSD T-serie s nye DSD T skruekompressorsystem kombinerer enestående driftssikkerhed med exceptionel ydeevne, er pladsbesparende samt energieffektiv trykluftproduktion og -behandling i ét enkelt kompressoranlæg. Det integrerede køletørrermodul omdanner den højeffektive DSDkompressorenhed til et komplet luftbehandlingssystem, som kan arbejde i omgivelsestemperaturer op til + C. Køletørreren har også et ECO DRÆN. Det avancerede niveau-styrede kondensatdræn eliminerer tryklufttab i forbindelse med magnetventilstyring. Dette sparer både energi og forbedrer sikkerheden af tryklufttilførslen betydeligt. Aluminium pladevarmeveksler Køletørrerens aluminium pladevarmeveksler er sikret mod tilsmudsning og er korrosionsmodstandsdygtig. Selv med varierende luftstrøm, udskiller varmeveksleren sikkert den opsamlede kondensat fra luften. Tørrerens komponenter og rør er designede til at yde stor driftsikkerhed og pålidelighed. Nøglefærdig drift I eget separate kabinet er der rigelig plads til, at alle tørrerens komponenter er i god størrelse og stadig har let tilgang for vedligeholdelse. Designet beskytter desuden køletørreren mod enhver form for varme fra kompressoranlægget. Individuelle kølesystemer og intelligent design sikrer enestående driftssikkerhed i omgivelsestemperaturer op til + C, hvilket forøger rådighedsfaktoren betydeligt. Lejerne i drev og ventilationsmotor kan smøres udefra. SIGMA CONTROL Kompressorstyringen SIGMA CONTROL overvåger konstant kompressor, køletørrer og kondensatdræn. Hvis ønsket kan signaler fra tørreren defineres som alarmer og sendes til et centralt kontrolcenter.

4 DSD/DSDX SFC Ultimativ effektivitet Omgivelsestemperatur C Perfekt ydeevne - selv ved høje omgivelsestemperaturer Kaeser Andre leverandører Det store SFC-modul med det effektivt kølede styringsskab tillader problemfri drift i omgivelsestemperaturer op til + C. Leverandør Den avancerede DSD/DSDX SFC-serie Alle skruekompressorer er udstyret med SIGMA PROFIL rotorer med høj ydeevne. Skrueprofilerne i DSD/ DSDX-enhederne drives af et direkte drev-system, som eliminerer transmissionstabene, hvilket giver betydelige energibesparelser for disse kompressorer. Betydelige besparelser kan også opnås med et SIGMA FREQUENCY CONTROL (SFC) modul. Tryk i Ensartet tryk Tid Tryk ± 0, Ensartet tryk Ydelsen fra en DSD eller DSDX SFCkompressor kan tilpasses den faktiske luftefterspørgsel i henhold til det ønskede systemtryk, ved kontinuerligt at tilpasse hastigheden på drivmotoren (og derfor luftenden) indenfor det fastsatte reguleringsområde. Afhængig af bufferkapaciteten for luftnetværket, er det derfor muligt præcist at vedligeholde driftstrykket til ±0, og som et resultat at reducere det maksimale systemtryk. Dette kan resultere i betydelige besparelser, da hver tryknedsættelse resulterer i en -procents reduktion af energiforbruget. Andre kompressorer med variabel hastighed SFC kompressorer Ingen forstyrrelse: Den elektro-magnetiske kompatibilitet (EMC) af komponenter og den komplette maskine er testet og certificeret i henhold til gældende regler. Transmissionstab Energiforbrug Vedligeholdelsesomkostninger Enestående ydeevne DSD/ DSDX SFC kompressoranlæg er højeffektive anlæg med direkte drev med frekvensstyring. Med effektiv ydeevne i hele styringsområdet, har store langsomtkørende luftender med den energibesparende SIGMA PROFIL en betydelig fordel i forhold til mindre, hurtigtkørende luftender. Alle anlæg er designede til at arbejde med fuld belastning, dage pr. uge, uden at kræve yderligere vedligeholdelse. Direkte drev reducerer antallet af nødvendige komponenter sammenlignet med geardrev og eliminerer de derved forbundne transmissionstab. Dette forøger driftssikkerheden og levetiden betydeligt; lydniveauet er også betydeligt lavere. Fordelene er tydelige: Effektiv kraftoverførsel, optimalt energiforbrug og reducerede service- og nedlukningsomkostninger. % fuld belastning 00% 00% 600% 00% 00% 00% 00% 0% 0 % Direkte start Stjerne-delta start Blød start SFC-systemer Tid Blød start uden svingninger En blød start tillader en gradvis forøgelse i motordriften fra nul til fuld last, hvilket muliggør næsten ubegrænset motorskiftfrekvens, dvs. det antal gange en motor kan tændes inden for en defineret tidsperiode uden at overophede. Svingninger, der potentielt kan beskadige system og udstyr er forsvarligt fjernet uden yderligere behov for dyrt ekstraudstyr. Den kontinuerlig variable hastighedsforøgelse og -nedsættelse af bevægelige dele reducerer den dynamiske belastning.

5 DSD og DSDX Otte afgørende fordele Skruekompressorblok med SIGMA PROFIL Høj-effektive kondensatudskillere (med DSD T) En given drivkraft kan drive en mindre kompressorblok på høj hastighed eller en større kompressorblok på lav hastighed. Større og langsomt kørende kompressorblokke er mere effektive, de leverer mere trykluft ved samme drivkraft. Derfor har udviklet kompressorblokke specielt for DSD og DSDXserierne, som er præcist tilpassede den individuelle drivkraft og motorhastighed for hver eneste maskine i serien. Den lille prisforskel for en større kompressorblok er hurtigt tjent ind ved energibesparelse under driften. Udskillertanken i køletørreren er fremstillet af aluminium og er derfor fuldstændig korrossionsmodstandsdygtig. Den kompakte udskiller er integreret i køletørrerens varmevekslerpakke og en afbøjningsplade sikrer pålidelig kondensatudskillelse. Udskillelsen er næsten konstant - selv ved varierende luftstrøm - og vedligeholder sikkert det ønskede trykdugpunkt. Faste partikler vaskes også ud og elimineres sammen med kondensatet. Energibesparende :-drev 6 SFC-modul fra Siemens (med DSD og DSDX) Fordelene ved :-drevet er mere end blot afskaffelse af transmissionstab. Motoren og kompressorblokken danner sammen med kabinetet en kompakt og stærk enhed, som ikke kræver regelmæssig vedligeholdelse, bortset fra smørrelse af motorlejerne. Hvis koblingen på noget tidspunkt skal erstattes, tager det kun få minutter uden at skulle skille enheden ad; åbningen i kabinetet er stor nok til at kunne udskifte begge koblingsdele. Siemens frekvensomformere bruges udelukkende i s hastighedskontrollerede kompressorer af flere grunde: Siemens fremstiller den industrielle PC-baserede SIGMA CONTROL kompressorstyring, som muliggør regelmæssig kommunikation med SFC-styringsskabet. Desuden sikrer Siemens verdensomspændende tilstedeværelse driftssikker service. SFC-styringsskab og SIGMA CONTROL er A testet og certificeret iht. EN 0-forordning for elektromagnetisk kompatibilitet, begge som individuelle komponenter og som et integreret system. Lav driftshastighed Fleksibel trykjustering DSD/DSDX up to 00 rpm Others up to 000 rpm Hver DSD / DSDX kompressor har præcis de samme mekaniske komponenter som dem, der anvendes i s standard kompressorer med forudbestemt hastighed. Dette sikrer ikke kun stor driftssikkerhed og tryklufttilgængelighed men garanterer også optimal energieffektivitet. Den mest effektive metode til produktion af trykluft er store luftender, der kører med lav hastighed - luftenderne i DSD/ DSDX SFC-kompressorerne har en typisk maksimal rotationshastighed på ca. 000 rpm. Yderligere fordele er lang levetid og reducerede vedligeholdelseskrav. Brugen af standardiserede driv-motorer bidrager også til lang tids tryklufttilgængelighed. Et bredt udvalg af luftender til :-drev gør det muligt at vælge den, som arbejder mest effektivt indenfor det ønskede tryk- og driftsområde. Dette sikrer, at hver eneste DSD og DSDX SFC-kompressor arbejder med den mest effektive trykfrekvens profil. Desuden er SIGMA CONTROL-kompressorstyringen udstyret med en tryk-til-frekvens profil, som garanterer maksimal fleksibilitet ved luftydelse og -tryk og er samtidig effektiv. Tryk i 0, inddelinger 0, inddelinger, 0, inddelinger 0 0 Hz SFC op til 000 rpm SIGMA CONTROL Baseret på en stabil PC-konstruktion giver SIGMA CONTROL mulighed for Dual-, Quadro-, Vario- og Continuous-styring. Med tydeligt indikerede taster er det let at navigere rundt i menuen. Kompressorstyringen har mulighed for valg af 0 sprog. SIGMA CONTROL regulerer og overvåger automatisk kompressoren. Med Profibus udveksles data og driftsparametre, hvilket betyder, at SIGMA CONTROL kan kommunikere med andre styringssystemer så som SIGMA Air Manager. Som standard kan tilsluttes et modem, en ekstra kompressor i basisbelastningssekvenstilstand og forbindelse til datanetværk (Profibus DP). Løsningen er en særlig kraft Store luftender med lav hastighed er mere effektive end små luftender med høj hastighed, fordi de leverer mere luft med samme energiforbrug. Dette er ikke kun tilfældet ved fuld belastning, men gælder for hele reguleringsområdet, hvilket er særlig vigtigt for maskiner med variabel hastighed. Det særlige energikrav på 6, kw pr. m³/ min for en SFC kompressor, der arbejder ved,, kan betragtes som en god indikation for maskinens effektivitet. Variable frekvensstyrede kompressorer er kun fuldt effektive, hvis de har lavt energiforbrug gennem hele deres reguleringsområde. 6. kw/m³/min ved,

6 Udstyr Professionel planlægning Samlet anlæg Driftsklar, fuldautomatisk, super lyddæmpet, vibrationsdæmpet, pulverlakerede paneler. Lydisolering Foret med vaskt plastik, maximum db (A) to PNNTC. ved m afstand, målt i frit område. Vibrationsdæmpning Dobbelt isolerede antivibrationsbeslag med gummiforbundne metalelementer. Kompressorblok Original skrue, éttrinsniveau, væsketilført luftende med SIGMA PROFIL rotorer. Drev Direkte, bøjelige samlinger, uden tandhjul. Elektromotor Førsteklasses tysk fremstillet elektrisk motor produceret iht. IP, ISO F, for ekstra reserve. Forbindelse fra motor til luftende Kompressorblok med indbygget koblingsflange. Elektriske komponenter Styringsskab iht. IP, styringstransformer, elskab for Siemens Masterdrive frekvensomformer (til SFC-version), voltfrie kontakter til ventilationsstyring. Køling Luftkølede; separate aluminiums kølere for trykluft og væske, radialventilator med egen motor (kan smøres udefra). SIGMA CONTROL Grænseflader for datakommunikation bestående af: RS for et modem, RS for en slavekompressor, som arbejder i basis-belastningssekvens (ikke med SFC-version), Profibus DP grænseflade for datanetværker. Forberedt for teleservice. Trykluftsystem med separate komponenter KESS ( s Energisparesystem) analyserer trykluftforbruget, som s eksperter kan bruge til at planlægge og designe et system, som imødekommer alle kundens behov for trykluft. Ved typisk - % belastningskapacitet, har s trykluftsystem exceptionel ydeevne og producerer den ønskede kvalitetstrykluft til den lavest mulige pris. Brug denne ekspertise og lad KOMPRESSORER designe Deres trykluftsystem. Tekniske Specificationer DSD / DSDX Dimensioner Standardversion Anslået motorkraft kw Model DSD.6 0 x 0 x DSD Driftstryk FAD ) Komplet pakke ved arbejdstryk m³/min 6..0 Maks. driftstryk Dimensioner B x D x H mm Lydtryksniveau) db(a) Vægt kg 0 x 0 x T-version med integreret køletørrer (kølemiddel R a) Anslået motorkraft kw Model DSD T.6. x 0 x DSD T Arbejds- tryk FAD ) Komplet pakke ved arbejdstryk m³/min 6..0 Maks. driftstryk Køletørrer energiforbrug kw Dimensioner B x D x H mm Lydtryksniveau) db(a) Vægt. x 0 x kg Standard DSD-version DSD 0 DSD DSDX 60 DSDX x 0 x x 0 x x 0 x x 0 x 00 ) 0 ) ) DSD 0 T DSD T x 0 x x 0 x 00 ) 0 Set forfra Set bagfra Set fra højre DSD T SFC-version 00 0 Set forfra Set bagfra Set fra højre D-tegning D-tegning SFC Med variabel hastighed T SFC Version med variabel hastighed og integreret køletørrer DSDX DSD SFC x 0 x DSD SFC DSD 0 SFC DSD SFC DSDX SFC 60 DSDX 0 SFC x 0 x x 0 x x 0 x 00 x x 00 x x 00 ) ) ) DSD T SFC x 0 x DSD T SFC DSD 0 T SFC DSD T SFC x 0 x x 0 x x 0 x 00 ) DSDX SFC Set forfra Set bagfra Set fra højre D-tegning ) FAD iht. ISO :00, Annex C, ) Lydtryksniveau iht. ISO og basis standard ISO 6-, tolerance: ± db(a); )Ved høj ventilationshastighed Set forfra Set bagfra Set fra højre D-tegning

7 De kan efter behov/anvendelse vælge den ønskede efterbehandlingsgrad: Trykluftbehandling med køletørrer (trykdugpunkt + C) Eksempler på anvendelse: Valg af efterbehandlingsgrad ISO - (0) Mejerier, bryggerier Nærings- og nydelsesmiddelindustrien Særlig ren transportluft, kemiske anlæg Farmaceutisk industri Vævemaskiner, fotolaboratorier Sprøjtemaling, pulverbelægning Emballering, styre- og instrumentluft Generel arbejdsluft, sandblæsning med kvalitetskrav Kuglerensning Kuglerensning uden kvalitetskrav Transportluft til spildevand Uden foreliggende kvalitetskrav Faste Vand Olie Bakterier Efter stoffer Efter FE ACT FE Ved skruekompressorer Andre anlæg Til ikke frostbeskyttede trykluftnet: Trykluftbehandling med adsorptionstørrer (trykdugpunkt ned til -0 C) Farmaceutisk industri, mejerier, bryggerier Produktion af mikrochip, optisk, nærings- og nydelsesmiddelindustrier Lakeringsanlæg Procesluft, farmaceutisk industri Fotolaboratorier Især tørret transportluft, sprøjtemaling, fintryksregulatorer Faste Vand Olie Bakterier Efter stoffer - Efter - FE FG FFG ACT FF FF FB FC Filter Trykluftbeholder RD ZK RD ED Kompressor THNF DD FE ED Opstilling ved stærkt svingende tryk-luftbehov AQUAMAT FE mikrofiltre kan installeres i TG til TI køletørrere. Filter Trykluftbeholder DD FE ZK Opstilling ved stærkt varierende tryk-luftbehov Kompressor THNF AQUAMAT Faste stoffer/støv 0 maks. partikelkoncentration pr m³ af en partikelstørrelse med d [µm] 0. d d.0.0 d.0 Kontakt mht. ren luft og rent-rum-teknologi Ikke defi neret Ikke defi neret Ikke defi neret.000 Ikke defi neret Ikke defi neret Partikelkoncentration C p in mg/m³ 6 0 < C p < C p X C p > Vand Trykdugpunkt, i C 0 Kontakt mht. ren luft og rent-rum-teknologi 0 C 0 C 0 C + C + C 6 + C Koncentration af vand C W in g/m³ C W < C W < C W X C W Olie THNF ZK ED FB / FC FE / FF FG FFG RD DD ACT Aquamat ISO -(0): 0 Kommentarer Posefi ltre Cyklonudskiller ECO DRAIN Forfi lter Efterfi lter Mikrofi lter Aktivkulfi lter Aktivkulfi lter- og mikrofi lter-kombination Køletørrer Adsorptionstørrer Aktivkuladsorber Sterilfi lter, ved forespørgsel Kondensatbehandlingssystem Opladningssystem til trykluftnet Total oliekoncentration (væske, aerosol + gas) [mg/m³] Kontakt mht. ren luft og rent-rum-teknologi X >.0 ) Ved referencebetingelser 0 C, (a), 0% luftfugtighed Kompressorer A/S Skruegangen 60 Karslunde Tlf. 0 Fax: 0 P-6/DK./ Med forbehold for ændringer

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

gør energieffektivitet til din forretning

gør energieffektivitet til din forretning gør energieffektivitet til din forretning Smarte løsninger har deres egen farve Solar er en teknisk grossist inden for el, kommunikation, sikring, belysning, automation, vvs, ventilation og vedvarende

Læs mere

www.spareventilator.dk

www.spareventilator.dk www.spareventilator.dk Den lille blå om Ventilation Forfatter: Claus M. Hvenegaard (Teknologisk Institut) Redaktionsgruppe: Jens Erik Pedersen (Energirådgiveren) Jørn Borup Jensen (Dansk Energi) og Thomas

Læs mere

Den enkle løsning på en daglig udfordring. Danfoss Dynamic Valve. dynamic.danfoss.dk

Den enkle løsning på en daglig udfordring. Danfoss Dynamic Valve. dynamic.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Dynamic Valve Den enkle løsning på en daglig udfordring Optimal temperaturstyring og automatisk indregulering af 2-rørs varmesystemer alt sammen i én enkelt ventil.

Læs mere

V.A.V. 01 03/04/98 11:28 Side 1. Værd at vide om frekvensomformere

V.A.V. 01 03/04/98 11:28 Side 1. Værd at vide om frekvensomformere V.A.V. 01 03/04/98 11:28 Side 1 Værd at vide om frekvensomformere V.A.V. 01 03/04/98 11:28 Side 2»Værd at vide om frekvensomformere«danfoss A/S Gengivelse tilladt med kildeangivelse Tryk: New Century Schoolbook,

Læs mere

Optimering af udstyr og produktionsanlæg

Optimering af udstyr og produktionsanlæg Optimering af udstyr og produktionsanlæg SKF s kerneteknologier og service The Power of Knowledge Engineering SKF tilbyder en totalløsning til o Lejer Tætninger Smøremidler og smøresystemer I industrien

Læs mere

GRUNDFOS CUE. Den alsidige, vægmonterede frekvensomformer med E-pumpe-funktionalitet

GRUNDFOS CUE. Den alsidige, vægmonterede frekvensomformer med E-pumpe-funktionalitet GRUNDFOS CUE E-løsninger med Grundfos CUE Den alsidige, vægmonterede frekvensomformer med E-pumpe-funktionalitet DEN VÆGMONTEREDE E-LØSNING Enkelhed, fleksibilitet og maksimal kontrol Endnu bedre E-løsninger

Læs mere

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser.

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. Energien er jeres Vi har udviklet os gennem de sidste 100 år fra at være et kulselskab, til et benzin- og olieselskab

Læs mere

fanfare Endress+Hauser som din totalleverandør Kundanpassade stabila lösningar Heartbeat Technology Få kontrol over alle dine enheder

fanfare Endress+Hauser som din totalleverandør Kundanpassade stabila lösningar Heartbeat Technology Få kontrol over alle dine enheder Endress+Hauser Kundemagasin www.dk.endress.com Nr 1-2014 1 fanfare Heartbeat Technology Få kontrol over alle dine enheder Når hastighed og nøjagtighed er en æressag Chr. Hansen vælger TM411 Endress+Hauser

Læs mere

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30 FORUM Et magasin fra SKF Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning side 2 Sikker drift på Hojums kraftværk side 4 Gode nyheder til fødevareindustrien side 6 FORUM Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning

Læs mere

REFO FullFlex Turn-Key

REFO FullFlex Turn-Key REFO FullFlex Turn-Key Modulære Biomasse Varme & El Løsninger November 2013 Indhold 1. Introduktion... 3 2. REFO FullFlex Turn-Key... 3 2.1. REFO FullFlex Turn-Key 900kW Konfiguration... 4 2.2. REFO 300

Læs mere

Den lille blå. om ventilation

Den lille blå. om ventilation Den lille blå om ventilation 1 Indholdsfortegnelse Side Den lille blå om ventilation Forfatter: Claus M. Hvenegaard (Teknologisk Institut) Redaktionsgruppe: Jens Erik Pedersen (Teknologisk Institut), Arne

Læs mere

EUROPE PREMIUM EQUIPMENT KOMBINERET MED FØRSTEKLASSES UDSTYR BLIVER PALFINGER KRANEN ET MULTIFUNKTIONELT VÆRKTØJ

EUROPE PREMIUM EQUIPMENT KOMBINERET MED FØRSTEKLASSES UDSTYR BLIVER PALFINGER KRANEN ET MULTIFUNKTIONELT VÆRKTØJ EUROPE PREMIUM EQUIPMENT Lifetime excellence KOMBINERET MED FØRSTEKLASSES UDSTYR BLIVER PALFINGER KRANEN ET MULTIFUNKTIONELT VÆRKTØJ 1 lifetime excellence PALFINGER EQUIPMENT CENTER TILBYDER ET OMFATTENDE

Læs mere

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Omkostningsreduktion ved horisontal transport Rejsen igennem forsyningskæden fra fabrik til slutbruger kan være lang, idet varer flyttes flere gange

Læs mere

Den store varmepumpebog Vejledning, information og inspiration til indkøb af en varmepumpe.

Den store varmepumpebog Vejledning, information og inspiration til indkøb af en varmepumpe. Den store varmepumpebog Vejledning, information og inspiration til indkøb af en varmepumpe. Indhold Velkomst 2 Varmepumpe en klog energiløsning 4 Tre afgørende spørgsmål ved valg af varmepumpe 6 Danfosss

Læs mere

FORUM. Løft en masse tons med en finger. DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26

FORUM. Løft en masse tons med en finger. DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26 FORUM DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26 Løft en masse tons med en finger Inde i førerhuset på Svetruck s trucks kan der meget vel sidde en lille boks med et lille rødt mini-rat monteret ved armlænet. Rattet

Læs mere

grundfos industrielle løsninger fødevarer pumper til fødevareindustrien Giv din virksomhed næring med Grundfos

grundfos industrielle løsninger fødevarer pumper til fødevareindustrien Giv din virksomhed næring med Grundfos grundfos industrielle løsninger fødevarer pumper til fødevareindustrien Giv din virksomhed næring med Grundfos 1 150 års erfaring Som verdens største pumpeproducent har Grundfos pumpeserier, som passer

Læs mere

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DEN NYE EURO 6-SERIE EN REN KVALITETSSERIE Den nye DAF Euro 6-produktserie. Splinternyt design giver maksimal effektivitet, optimal driftssikkerhed og størst mulig kørekomfort. De nye højteknologiske PACCAR

Læs mere

Reduktion af elforbrug til motordrift ved anvendelse af PM motorer. PSO-projekt nr. 340-028. Projektrapport

Reduktion af elforbrug til motordrift ved anvendelse af PM motorer. PSO-projekt nr. 340-028. Projektrapport Reduktion af elforbrug til motordrift ved anvendelse af PM motorer PSO-projekt nr. 340-028 Projektrapport Reduktion af elforbrug til motordrift ved anvendelse af PM motorer Forfattere: Claus M. Hvenegaard

Læs mere

SE- og SL-pumper Pålidelig spildevandshåndtering. grundfos se- og sl-pumper SPILDEVANDSPUMPER TIL VÅD- OG TØROPSTILLING.

SE- og SL-pumper Pålidelig spildevandshåndtering. grundfos se- og sl-pumper SPILDEVANDSPUMPER TIL VÅD- OG TØROPSTILLING. grundfos se- og sl-pumper SPILDEVANDSPUMPER TIL VÅD- OG TØROPSTILLING 0,9-30 kw, 2-, 4-, 6-polet SE- og SL-pumper Pålidelig spildevandshåndtering be think innovate Optimal ydelse og enestående virkningsgrad

Læs mere

Rækværk, ankerpunkter og stålkabler

Rækværk, ankerpunkter og stålkabler Rækværk, ankerpunkter og stålkabler Arbejd sikkert i højder med XSPlatforms At arbejde i højder er risikabelt, men man vænner sig til det. I relativt små højder føler folk sig rimeligt trygge og undervurderer

Læs mere

SEG. Kildepladsoptimering. Udstillinger. Danish Crown. DSB værksted NYHED! SEG autoadapt. Kundeavis Nr. 38 14. årgang JUNI 2010.

SEG. Kildepladsoptimering. Udstillinger. Danish Crown. DSB værksted NYHED! SEG autoadapt. Kundeavis Nr. 38 14. årgang JUNI 2010. AUTOADAPT3 CIRKULATION Kundeavis Nr. 38 14. årgang JUNI 2010 SEG grinderpumpen der kan selv... SEG autoadapt NYHED! Danish Crown DSB værksted Kildepladsoptimering Udstillinger Store besparelser, se side

Læs mere

Naturlige kølemidler aktuelle udviklinger og trends

Naturlige kølemidler aktuelle udviklinger og trends Baggrund Naturlige kølemidler aktuelle udviklinger og trends af Monika Witt, bestyrelsesformand for eurammon, det europæiske initiativ for naturlige kølemidler Når der skal tages beslutning om, hvilket

Læs mere

Introduktion til EcoDesign Strategier Hvorfor, hvad, hvordan?

Introduktion til EcoDesign Strategier Hvorfor, hvad, hvordan? Introduktion til EcoDesign Strategier Hvorfor, hvad, hvordan? Karsten Schischke, Marcel Hagelüken, Gregor Steffenhagen Fraunhofer IZM, Berlin, Germany Phone: +49 30 464 03 130; E-Mail: ecodesignarc@izm.fraunhofer.de

Læs mere

Hvor længe holder en vindmølle?

Hvor længe holder en vindmølle? for mølleejere drift & vedligeholdelse Hvor længe holder en vindmølle? Af Strange Skriver Teknisk konsulent i Danmarks Vindmølleforening Hvor længe holder en vindmølle? Det korte svar er: Lige så længe

Læs mere

blå Den lille om industriel Procesventilation

blå Den lille om industriel Procesventilation Glimrende lille opslagsbog hurtig adgang til nyttig viden Af Jan Ove Jensen, Energichef, Haldor Topsøe A/S Den lille blå om industriel Procesventilation fra Dansk Energi giver generelt en nyttig viden

Læs mere

BioWIN XL. Træpiller. Bekvem, Fleksibel, og Tillidsfuld.

BioWIN XL. Træpiller. Bekvem, Fleksibel, og Tillidsfuld. Træpiller BioWIN XL Pillekedel til centralvarme Virksomheder, institutioner Store boligere og fler familie huse Ydelses område fra 10-60 KW Ydelses område i kaskade fra 10-240 KW Bekvem, Fleksibel, og

Læs mere

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU Transport udover alle grænser Den stærkt stigende internationale samhandel skærper kravene til godssikring. Kravene til virksomhederne øges. Det handler om at undgå dyre transportskader, vel at mærke på

Læs mere

poseidon 5, 6 og 7 Næste generation koldtvandsrensere

poseidon 5, 6 og 7 Næste generation koldtvandsrensere 5, 6 og 7 Næste generation koldtvandsrensere Sådan skal en industriel højtryksrenser se ud! De industrielle koldtvandsrensere POSEIDON 5 PA/FA, 6 FA & 7 FA er udviklet til de mest krævende rengøringsopgaver,

Læs mere