D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: Holmehaven Greve

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: 1 2005-04-30 Holmehaven 18 2670 Greve"

Transkript

1 MONTAGE VEJLENING FOR ÅVINUER H åd Side:

2 INHOL 1. Indledning Før du starter Udtagning af gamle vinduer Afrensning Tilpasning af hul Montage af vindue Montage af vinduer i resses Afprøvning Efterspænding Vedligehold Vejledningen H åd Side:

3 1. INLENING. Tak fordi du valgte Ö-Metalls vandskårne vinduer fra H åd. I denne vejledning skal jeg forsøge at guide dig igennem en problemløs montage af dine nye vinduer FØR U STARTER Inden du går i gang med montagen, skal du læse hele denne vejledning igennem, således at du har et grundigt overblik over de arbejdsgange, du nu skal igennem før dine nye ruder er monteret rigtigt. esuden skal du sørge for, at du har adgang til det rigtige værktøj, da dette er det ofte er det halve arbejde. u skal bruge følgende: 1 Skruetrækker størrelse PZ 2x100 (pozidrive) for montage af rammer. En skruemaskine med moment tilspænding kan også bruges. 2 En flad skruetrækker f.eks. størrelse 0,8x4x100 for fjernelse af kile i gamle gummilister. 3 En rundfil for tilretning af hul 4 En fladfil for tilretning af hul 5 En skarp hobbykniv. 6 En elektrisk stiksav med flere gode klinger 7 En rulle afdækningstape 8 En metal spartel til rengøring af gelcoat 9 Evt. rensemiddel til rengøring af skroget/ruffet 1.2. UTAGNING AF GAMLE VINUER. Før montagen af de nye vinduer skal de gamle afmonteres. Normalt er der tale om 2 typer gamle vinduer: Glas monteret i gummilister Limede glas er kan også være tale om ældre bukkede aluminiums profiler monteret med glas, men de er nemme at afmontere, da de blot skal skrues af. H åd Side:

4 Glas monteret i gummilister fjernes ved at fjerne den udvendige metalindlæg (liste) ved at stikke en skruetrækker (2) ind, der hvor metalindlægget er samlet og derefter forsigtigt vride den ene ende ud. Herefter kan hele listen trækkes ud af gummirammen og fjernes. Vinduet kan herefter med forsigtighed presses ud indefra evt. med hjælp fra en hjælper, der støtter glasset på ydersiden. Hvis gummilisterne er meget gamle og sprukne, er det muligt at skære igennem disse udefra med en skarp kniv (5), og derefter forsigtigt løfte ruden ud. Limede ruder kan sidde godt fast, og det er derfor ofte nødvendigt at skære limen eller fugen op med en skarp kniv (5) eller evt. blødgøre den ved opvarmning med en varmepistol. Vær dog meget forsigtig, da kunststof og fugemateriale kan antænde ved for høj temperatur. Ved at opvarme et lille stykke ad gangen og samtidig presse indvendigt fra, kan glasset langsomt frigøres fra ruffet eller skroget og derefter fjernes AFRENSNING Hvis der sidder gamle rester af tætningsmateriale eller lim rundt om hullet, fjernes dette inden hullet tilpasses. ette gøres bedst med en metalspartel (8). Afslutningsvis kan anvendes acetone til at fjerne sorte streger og klister. Når gelcoaten rundt om hullet er rengjort, er det en god ide før montagen af det nye vindue at fylde evt. ujævnheder ud med gelcoat spartelmasse eller ved større huller at anvende en glasfiber filler. erefter poleres feltet rundt om hullet op, så ruffets eller skrogets anlægsflade er helt plan. erved får gummilisten bedre anlæg og vinduet holder tæt TILPASNING AF HUL a de fleste både er produceret som håndarbejde, er der ofte lidt variation i hullernes størrelse op placering. erfor er Ö-Metalls standard vinduer ofte produceret i overmål, og det er derfor nødvendigt at tilpasse hullet i båden inden montagen af vinduet. Har du købt en hulskabelon sammen med dine ruder, skal denne nu lægges op på ydersiden af ruffet og hæftes med lidt tape (7). Herefter tegner du H åd Side:

5 med en tusch (Instant Marker) en streg langs kanten af hulskabelonen. Når hulskabelonen derefter fjernes, er det muligt nu muligt at enten file eller save hullet op så det passer til vinduet. Vær opmærksom på at ved montage af flere vinduer ved siden af hinanden, er det en god ide først at afmontere alle de gamle vinduer og derefter opklæbe alle hulskabelonerne. erved er det muligt at kunne placere den enkelte skabelon/rude på linie med de andre, så ingen af dem sidder forskudt eller skævt som vist ovenfor. Hvis hullet kun er 5-7mm for lille, kan du nøjes med at file ud i ruffet/skroget med en rundfil (3) ud for hver gevindrør, som er monteret på yderrammen (se billederne til højre herfor). H åd Side:

6 Hvis hullet skal gøres endnu større, kan dette gøres med en god elektrisk stiksav. Hvis stiksaven har en sål af metal skal du afdække gelcoaten rundt om hullet med selvklæbende tape, inden du saver. erved kører stiksavens sål ikke direkte på gelcoaten men på tapen, og du undgår ridser i overfladen. Klingen vælges efter gelcoatens tilstand: er båden forholdsvis ny sidder gelcoaten stadig godt fast på glasfiberen og du kan derfor bruge en relativ grovere klinge til f.eks. træ. Er båden derimod ældre skal en fin klinge for plexiglas/glasfiber eller metal vælges, for ikke at gelcoaten skal sprække af i store flager langs skæret. Er du i tvivl brug en fintandet klinge MONTAGE AF VINUE Når hullet er skåret op kan den yderste ramme monteres. Husk først at montere den medfølgende tætningsliste på bagsiden af den yderste ramme (der hvor gevindrørne er monteret), inden den monteres i hullet. Tætningslisten monteres langs ydersiden af rammen. Gummilistens samling skal altid placeres det laveste punkt/sted på rammen når den er monteret i båden. Husk at passe meget på, når der arbejdes med rammerne, de kan være meget skarpe i kanterne. et er en god ide at komme lidt silicone ned i hvert gevindrør, da dette vil smøre gevindet, hvorved skruerne meget nemmere griber rigtigt i gevindet. H åd Side:

7 Mens den yderste ramme holdes i hullet udefra, sørger en hjælper for at holde den inderste ramme op i hullet indefra. Hvis væggen buer er det nødvendigt at presse de to rammer sammen. Vær ikke bange for at bue glasset. Hærdet glas er sejt og kan sagtens bues til en pilhøjde på 30mm ved en længde på 1000mm. Pilhøjde 1000 mm Herefter monteres indefra en skrue foroven og en forneden midtpå, således at rammerne holdes sammen om væggen. Skruerne monteres forsigtigt med fingrene og derefter strammes de forsigtigt med en skruetrækker (1), da det er vigtigt her at passe meget på at skruen får rigtigt indgreb i gevindet gevindrøret. I denne del af arbejdet MÅ ER IKKE RUGES SKRUEMASKINE. Når rammerne kan sidde selv, justeres de således at de sidder midt hullet og samtidig flugter med andre vinduer eller skrogkanter. e resterende skruer monteres i gevindrørne med stor forsigtighed med en skruetrækker (1). Rækkefølgen af montagen gøres efter de 2 skitser herunder for henholdvis delt inderramme (for store ruder) og hel inderramme for små ruder H åd Side:

8 Ved delte inderrammer er det en god ide når alle skruer er løst monteret at starte med at stramme skruerne 1, 2 og 3,4 mens samlingerne positioneres ud for hinanden. På den måde bliver samlingen af delt inderramme pænest. Til sidste kan alle skruerne strammes evt. med en skruemaskine ((1)) med moment indstilling, hvor momentet er sat på lavt moment. På kraftige skruemaskiner (typisk med batterispænding over 12 Volt) er det umuligt at justere momentet lavt nok. Når skruerne strammes, er det nødvendigt at passe på, at skruerne ikke går i bund på gevindrørerne, da disse så vil blive revet fri af rammen. Hvis der opstår pludselig modstand, når skruerne skrues i, skal skruen skrues ud igen. ybden af hullet måles og sammenlignes med længden af skruen (husk at gummilisten er fleksibel). Årsagen er at vægtykkelsen ofte variere og nogen gange 5-10 mm, da de fleste både er bygget i hånden. et kan evt. være nødvendigt at anvende en tykkere gummiliste eller også at montere en gummiliste indvendigt på bagsiden af inderrammen. I tilfælde af et sådan problem kontakt os for at få byttet skruerne til en kortere model eller nærmere råd MONTAGE AF VINUER I RESSES Nogle både er standard monteret med plastik glas i en resses i ruffet. Nogle af disse har vi fremstillet Topsealing rammer til som passer ind i ressen. I disse tilfælde er Yderramme montagen en smule mere Ruf Glas Resses omfattende, dog uden at Gummiliste det giver problemer. en indledende del af montagen er den samme som afsnitten ovenfor. Herefter er det nødvendigt at lukke den sprække som fremkommer mellem ruffet of vinduesrammen med topsealing. Her skal anvendes Simson MCR CA eller ligende anderkendt fuge. Anvend aldrig silicone baseret H åd Side:

9 fugemateriale da dette ikke holder. Når fugen er lagt ind med fugepistol sprøjtes sæbevand på, og fugen kan glattes med fingeren eller med en træpnind. Hvis der ikke fuges kan der forekomme frostsprængninger, hvis vand sammen med sne lægges i den åbne fuge og herefter fryser. Er du ikke trænet i at fuge, vil det være en god ide at afmaske med tape inden du fuger. Når fugen er lagt fjernes tapen forsigtigt, hvorefter fugen skal herefter tørre i mindst 1 døgn ved 10 C, inden den er hærdet op. Herefter kan fugen bearbejdes mekanisk forsigtigt med en lille tilskåret maler træpind AFPRØVNING Når vinduerene er færdigmonteret, er det en god ide at prøve, om de er tætte. ette gøres bedst ved at sprøjte med en vandstråle på vinduerne, mens en medhjælper holder øje indvendig, om der kommer vand ind. Hvis der observeres vand indvendigt skal skruerne strammes lidt for at presse gummilisten mere samman EFTERSPÆNING Efter ca. 14 dage er det en god ide at efterspænde skuerne forsigtigt, da gummilisterne kan give sig. ette vil også være en god ide første gang efter en meget varm periode, da gummiet kan sætte sig i varmen. H åd Side:

10 1.8. VELIGEHOL Vedligeholdet af vinduerne er meget enkelt, idet det er en god ide som forebyggende vedligehold at afvaske saltet en gang imellem i løbet af sæsonen. Ca. 1-2 gange i løbet af en sæson er det en god ide at smøre de eloxerede rammer ind i almindelig madolie (syrefrit). ette gøres bedst efter at saltet først er vasket af. På denne måde holder aluminiums rammerne meget længe. Rustfrie rammer derimod skal kun sjældent afvasket for salt, da de er næsten vedligeholdsfrie VEJLENINGENEN a denne vejledning løbende bliver udviklet sammen med udvikling af vore vindues program, er det ikke muligt dækker alle former for montager. Har du spørgsmål, er du derfor velkommen til at kontakte os. H åd Side:

D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: 1 2006-09-12 Holmehaven 18 2670 Greve

D udstyr MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Bådudstyr Side: 1 2006-09-12 Holmehaven 18 2670 Greve MONTAGE VEJLENING FOR ÅVINUER H åd Side: 1 2006-09-12 INHOL 1. Indledning....3 1.1. Før du starter...3 1.2. Udtagning af gamle vinduer....3 1.2.1. Afrensning...4 1.3. Tilpasning af hul...4 1.4. Montage

Læs mere

RINE MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Marine Side: 1 2010-09-30 Holmehaven 18 2670 Greve

RINE MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER. HD Marine Side: 1 2010-09-30 Holmehaven 18 2670 Greve MONTAGE VEJLEDNING FOR BÅDVINDUER HD Marine Side: 1 2010-09-30 INDHOLD 1. Indledning.... 3 1.1. Før du starter... 3 1.2. Udtagning af gamle vinduer... 4 1.2.1. Afrensning... 4 1.3. Tilpasning af hul...

Læs mere

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20 VEJLENING I FREMSTILLING AF SKAELONER FOR ÅVINUER Page 1 of 6 ate: 2008-06-20 INHOL 1 Indledning... 3 2 HI skabeloner... 3 2.1 Eksisterende huller... 3 2.2 rug af glas monteret i gummilister eller alu

Læs mere

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt herfor. Vi gør opmærksom

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne M-1700-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 1700 brusedør. Læs venligst

Læs mere

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og Døre Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu

MONTERING. Træ & Træ/Alu Træ & Træ/Alu MONTERINGSVEJLEDNING TIL VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Du skal huske at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. A B Udtag først

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør M-2200-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 2200 brusedør. Læs venligst denne monteringsvejledning

Læs mere

TP LITE MONTAGEVEJLEDNING

TP LITE MONTAGEVEJLEDNING TP LITE MONTAGEVEJLEDNING Indholdsfortegnelse Forberedelse Modtage- og opstartskontrol 3) TP Lite bestanddele og placering 4) Montering af bundprofiler 5) Montering af top-, og sideprofiler 6) Montering

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE BETJENING AF FOLDEDØRE LIGE FLØJANTAL Lukket Position Er døren monteret med terrassedørsgreb skal alle greb stå i lodret position. Er den gående dør

Læs mere

Renovering af agterkahyt på Speedy.

Renovering af agterkahyt på Speedy. Renovering af agterkahyt på Speedy. Efter at forkahytten sidste år blev renoveret er turen nu kommet til agterkahytten, da denne også i høj grad trængte til en kærlig hånd. Jeg startede på projektet lige

Læs mere

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre.

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

Faste partier og profilskårne partier.

Faste partier og profilskårne partier. Faste partier og profilskårne partier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: +0 5 mm Tolerance højde: +5 5 mm Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... 4 OPSÆTNING AF GLAS... 4 MONTERING AF FASTE GLAS... 5 MONTERING AF STYREARM... 7 INDJUSTERING

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Plastik

GENEREL VEJLEDNING. Plastik GENEREL VEJLEDNING Plastik OPMÅLING Guide til opmåling af vinduer og døre Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå et

Læs mere

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood Syning af sprayhood Side 1 Indhold: 1. Valg af fremstillings metode 1. 2. 3. 4. Sprayhood fremstilles efter eksisterende model Sprayhood fremstilles efter gammel sprayhood Sprayhood fremstilles efter måltagning

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige noget der skal limes, lim de fire stykker med

Læs mere

+ 2,4 = Kan jeg selv sætte nye energiruder i mine gamle termovinduer? Energitjenestens Guide til udskiftning af ruder

+ 2,4 = Kan jeg selv sætte nye energiruder i mine gamle termovinduer? Energitjenestens Guide til udskiftning af ruder Kan jeg selv sætte nye energiruder i mine gamle termovinduer? Energitjenestens Guide til udskiftning af ruder Hvis du bor i et hus med termovinduer, kan du selv udskifte ruderne (glasset) med A mærkede

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og døre Gør-Det-Selv Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

Glastag. Taghældning minimum 6 = 105 mm/m.

Glastag. Taghældning minimum 6 = 105 mm/m. Glastag Taghældning minimum 6 = 105 mm/m. Denne vejledning skal følges for at opfylde garantibetingelserne. Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se

Læs mere

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel af Michael Petersen 2005 Se farvebilleder på: G: Urmagerskolen/H1/Valgfag/byg en indgribningscirkel 1 af 22 Indholdsfortegnelse: Emne Side Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen.

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Velkommen til en ny verden med din Hästens-seng Nyd din drømmeseng resten af dit liv begynder her.

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du tjekke at du har følgende. Billede Nr: I,II,III,V,IV

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

Monteringsanvisning. Santex E-line. Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: Tolerance højde:

Monteringsanvisning. Santex E-line. Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: Tolerance højde: Monteringsanvisning Santex E-line Skydepartier Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: +5 5 mm Tolerance højde: +7 7 mm Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter,

Læs mere

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER Plastik GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Husk at kontrollere om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. Udtag først de gamle rammer. Brug rustløsende

Læs mere

Assembly instructions

Assembly instructions EN Assembly instructions DE Montageanleitung DA Montagevejledning FR Notice de Montage SV Monteringsanvisning NL Montage Instructies NO Montasjeveiledning FI Kokoonpanoohjeet Uranus / jupiter 6700, 800,

Læs mere

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven.

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven. Mål!-væg Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjee i haven. 1 Indledning Målvæggen er klassikeren for alle fodboldfans. Vi viser dig en model i stabil Birk-multiplex, som kan adskilles

Læs mere

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 80-86,

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING PLAYFURN CIRCLE

MONTERINGSVEJLEDNING PLAYFURN CIRCLE MONTERINGSVEJLEDNING PLYFURN CIRCLE Varenummer: PF-Circle-10 - Hvid PF-Circle-0 - Sort PF-Circle-20 - Rød PF-Circle-18 - Grøn PF-Circle-12 - Blå PF-Circle-03 - Orange Påfyldning af vand Samling af produkter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5 Montering Plastik 1 Indholdsfortegnelse Guide til afmontering af gamle vinduer 3 Guide til afmontering af gamle døre 4 Guide til montage af PVC vinduer 5 Guide til montage af PVC PLUS fastkarmsvinduer

Læs mere

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Plast/PVC Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde:

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde: Skydepartier Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se komponentliste på næste side. OBS! Næsten alle skruer er Torx-skruer. De skal bruge en T20 Torx-bit

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Træ & Træ/Alu. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Træ & Træ/Alu Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER Byg EN HULE SOLFANGER Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Seks dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe

Læs mere

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271!

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! DEN 271 Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! Hvorfor lave kølen?? Vi har nok alle hørt det - men tror vi på det? Hvor stor er effekten i virkeligheden? Er det nødvendigt at afmontere kølen? Hvor meget

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl.

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl. Da der fra tid til anden har været spørgsmål om dette emne har jeg lavet denne lille guide der dækker samling af koblingssneglen, samt justering afkoblingen. Indledning: Herunder en tegning af de komponenter

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Assembly instructions

Assembly instructions EN Assembly instructions DE Montageanleitung DA Montagevejledning FR Notice de Montage SV Monteringsanvisning NL Montage Instructies NO Montasjeveiledning FI Kokoonpano-ohjeet Ida / Iris 3300 007.0.503

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Samle- og installationsvejledning

Samle- og installationsvejledning Samle- og installationsvejledning ART 80F Indhold: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt før samling af produktet påbegyndes. Udpakning... Værktøj og forberedelse... 3 Medfølgende dele... 4-5 Trin

Læs mere

40 Gør Det Selv 3/2001

40 Gør Det Selv 3/2001 40 Gør Det Selv 3/2001 Gyngehest til skrappe drenge og piger Dette superflotte 2-spand vil helt sikkert blive modtaget med stor begejstring. Da hestene fremstilles af limtræ, er de meget solide og kan

Læs mere

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler.

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Du skal bruge følgende værktøjer: En arbejdsbænk med en lige kant Nogle vægte

Læs mere

Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter

Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter 8-12,76 Samleled glas Glasvægssystem Klikprofi l Til glasvægge og skydedørespariterdørespariter Ny fl eksibel klikprofi l i 3 dele. Gummitætning til 9 forskellige glastykkelser gør det muligt at bruge

Læs mere

Installationsvejledning - ASTORIA

Installationsvejledning - ASTORIA Installationsvejledning - ASTORIA 1. Åben emballagen. Kontroller at alle dele findes med (Se reservedelslisten bagest i denne vejledning). Gør klar til montering. Fig. 1-1 2. Spænd side profilerne (A11)

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,-

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,- Gør det selv og spar over 8000,- LET SVÆRT SVÆRHEDSGRAD: Ved du, hvordan du betjener din overfræser, er der ingen problemer i jobbet her. Øv dig evt. på en stump plade i forvejen. TIDSFORBRUG: Du skulle

Læs mere

8368ZN-R. Montagevejledning. Brusedør hængsel med hæve/sænke funktion Nivello + og med undersænket montering på den ene side for nemmere rengøring

8368ZN-R. Montagevejledning. Brusedør hængsel med hæve/sænke funktion Nivello + og med undersænket montering på den ene side for nemmere rengøring Montagevejledning 8368ZN-R Brusedør hængsel med hæve/sænke funktion Nivello + og med undersænket montering på den ene side for nemmere rengøring Model: Glas-væg 90, i plan Monteres på højre side med åbning

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige et par ting der skal limes, jeg har brugt almindelig

Læs mere

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering vejledninger unica line bruseløsning Tillykke med din nye unica line bruseløsning Når du har valgt en unica line løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne design og kvalitet. Vi er sikre på, at

Læs mere

BRUSEDØR 776/ 876/ 976 DK MONTERINGSVEJLEDNING

BRUSEDØR 776/ 876/ 976 DK MONTERINGSVEJLEDNING 2023 BRUSEDØR 776/ 876/ 976 DK MONTERINGSVEJLEDNING DK INDHOLD 1 stk. brusedør i 8 mm hærdet glas 2 stk. rustfrie stålhængsler inkl. rawplugs og skruer 1 stk. 5 mm gummiliste DK DIMENSIONER GlassLine topstang

Læs mere

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet.

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet. Fremstilling af ny form og ror til Contrast 33 I august 2009 brækkede rorstammen på vores Contrast 33. Det var under en kapsejlads, men heldigvis så langt væk fra andre, at vi ikke sejlede ind i nogen,

Læs mere

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

BYGGEVEJLEDNING FOR TERMOTAG

BYGGEVEJLEDNING FOR TERMOTAG BYGGEVEJLEDNING FOR TERMOTAG 2 Før du går i gang Inden du starter på at lægge dit nye termotag, bør du gennemgå alle materialer (se listen over medfølgende artikler) for transportskader og eventuelle fejl

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon.

Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Moduler, bolte og alle samledele tælles op før montage. Værktøj du skal bruge: Hammer Momentnøgler Skruetvinger Træbjælker (bruges som ben ) Beton- eller

Læs mere

Brugervejledning. Model 130. Passer til trailere af følgende dimensioner: Indvendigt breddemål: 105 cm til 116 cm Maksimal længde: 205 cm

Brugervejledning. Model 130. Passer til trailere af følgende dimensioner: Indvendigt breddemål: 105 cm til 116 cm Maksimal længde: 205 cm Brugervejledning Model 130 Passer til trailere af følgende dimensioner: Indvendigt breddemål: 105 cm til 116 cm Maksimal længde: 205 cm Indholdsfortegnelse Tillykke side 2 Sikkerhed og miljø side 2 Indhold

Læs mere

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning.

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning. Dagbog fra reparationsholdet, Tolo Roklub, marts 2019 Lørdag 16-3-2019 Temperatur 14 C Køreskinner og træafmonteret. Nye træ kiler lakkeret førstegang. Sæder afmonteret gammel kørevogn.. Rustfrie bagplader

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

SW Fokusmotor - tilpasning Rev. 20. juli 2006 Torben Højholt

SW Fokusmotor - tilpasning Rev. 20. juli 2006 Torben Højholt SW Fokusmotor - tilpasning Rev. 20. juli 2006 Torben Højholt Generelt: Sky-Watcher har fremstillet en fokusmotor, som gør det muligt, at fokusere meget præcist uden at teleskopet påvirkes mekanisk og der

Læs mere

Der er plads til to cykler i skuret, men det kan selvfølgelig laves bredere, så der kan blive plads til flere side om side.

Der er plads til to cykler i skuret, men det kan selvfølgelig laves bredere, så der kan blive plads til flere side om side. LeT Sværhedsgrad: e buede stykker til de to gavle er projektets sværeste del, så vær omhyggelig, når de tegnes op på spærtræet. tidsforbrug: Projektet kan klares på tre arbejdsdage. Pris: Skuret kan laves

Læs mere

Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse

Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse Kære Kunde De materialer vi anvender er 100% naturligt massiv træ, der altid påvirkes af vejrforholdene i omgivelserne også selvom det er ovntørret. Derfor

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu GENEREL VEJLEDNING Træ & Træ/Alu OPMÅLING GUIDE TIL OPMÅLING AF VINDUER OG DØRE Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå

Læs mere

Elegant konsol til tv, dvd & o.l.

Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Flot skueplads Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Enkel, flad, praktisk: Dette konsol har det ikke bare i sig, men også på sig! Den perfekte scene til dit tv. 1 Indledning

Læs mere

Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen

Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen Thorkild Ellerbæk/positivskydning.dk Hvis du står med sådan en samling dele skal du være ret sikker på din tekniske kunnen. Så mange

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

UNICA BY GLASSOLUTIONS VEJLEDNING

UNICA BY GLASSOLUTIONS VEJLEDNING UNICA BY GLASSOLUTIONS VEJLEDNING UNICA BRUSELØSNING TILLYKKE MED DIN NYE UNICA BRUSELØSNING Når du har valgt en UNICA løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne desing og kvalitet. Vi er sikre

Læs mere

Indbruds- og børnesikring

Indbruds- og børnesikring Sikringsbeslag Indbruds- og børnesikring Børnesikring GODKENDT SS 3587 - SS 3587 Gør det surt at være skurk Tyverisikring drejer sig i første omgang om at hindre tyven i at komme ind i boligen. Derfor

Læs mere

Monteringsanvisning for

Monteringsanvisning for Monteringsanvisning for PURUS gulvafløb til vinylbelægning på træ/beton PURUS monteringsramme PURUS låseanordninger PURUS forhøjelsesringe PURUS sideindløbstilslutning PURUS klinkekit PURUS kniven www.purus.dk

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle Døre og Vinduer A/S * Fabriksvej 5 * DK-8544 Mørke * Tlf. +45 86 37 24 77 * Fax +45 86 37 24 78 * www.jetrae.dk * jetrae@vahle.dk Monteringsvejledning 1. Placer døren i muråbningen

Læs mere

BYGGGEVEJLEDNING. Lean - To Vægdrivh 71x129x165cm / x50.78 x Danish

BYGGGEVEJLEDNING. Lean - To Vægdrivh 71x129x165cm / x50.78 x Danish BYGGGEVEJLEDNING Lean - To Vægdrivh 71x129x165cm / 27.95 x50.78 x64.96 Danish - 68473 VIGTIGT Byggevejledningen bør læses omhyggeligt, før samling af drivhuset. Følg instruktionen trin for trin i den rækkefølge

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

Det færdige møbel vejer 30 kg, men hjulene gør, at du let triller det hen til den bedste plads.

Det færdige møbel vejer 30 kg, men hjulene gør, at du let triller det hen til den bedste plads. et færdige møbel vejer 30 kg, men hjulene gør, at du let triller det hen til den bedste plads. elene skæres ud or at få vores møbel til at ligne deres svenske forbilleder mest muligt har vi arbejdet med

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs

Læs mere

SUPERROOF SMART FENCE GARDEN Version

SUPERROOF SMART FENCE GARDEN Version SUPERROOF SMART FENCE GARDEN Version 0418-01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Superroof produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Superroof produkt indeholder mange små dele, gem

Læs mere

DesignCore. Monteringsvejledning

DesignCore. Monteringsvejledning DesignCore Produktinformation DesignCore er et homogent gennemfarvet materiale, baseret på mineraler og acryler tilsat farvepigmenter. Produktet er særdeles tæt i overfladen og absorberer derfor ikke farvestoffer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG. Side 1

INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG. Side 1 INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG 2019 Side 1 Velkommen til Interglas I denne brochure finder du en vejledningen for montering af glas i tag. Du kan finde flere produkter og

Læs mere

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html AUDI A3 8P RETROFIT Eftermontering af RS3 Læder http://lightnings.dk/rs3leather.html Trekanter Armlæn i fordøre Armlæn i bagdøre Midterarmlæn Gearknop Håndbremse Trekanter 1. Træk læderet ved gearstangen

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

Montagevejledning Tripplex - Laudescher vægsystem

Montagevejledning Tripplex - Laudescher vægsystem 1 Montagevejledning Tripplex - Laudescher vægsystem November 2016 2 Beskrivelse Denne montagevejledning er lavet på baggrund af montering af trælameller for vægmontage. I vejledningen findes en general

Læs mere

Robert Bosch GmbH. Puristisk servante

Robert Bosch GmbH. Puristisk servante Puristisk servante En ren fornøjelse Puristisk servante Puristisk design er moderne på badeværelset. Og det er dette vaskearrangement beviset på: Less is more! 1 Indledning En renvasket idé: Vores servante

Læs mere

Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 81 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 81, med Synlig

Læs mere

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004 Hvis du mangler yderligere information, bedes du venligst kontakte os. Kort resumé af retningslinjerne for montage af glastag, for detaljeret oplysninger om montage se side 3-23. 1. Kontroller styrken

Læs mere

WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16

WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16 7992DK WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16 Willab Garden 2017-08 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen, inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke

Læs mere

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Lav, kort kobling for lokomotiver og vogne med begrænset plads, 2 par til (1021) Life-Like E8A banerømmer eller Bachmann 4-8-4 banerømmer. #1021 til lokomotiver

Læs mere

Bolte, skruer og låseanordninger

Bolte, skruer og låseanordninger Bolte, skruer og låseanordninger Gevindtyper Gevindtyper Whitworth gevind Unified gevind ISO-metrisk gevind ISO-metrisk gevind Metrisk gevind er millimetergevind. Gevindstigningen udtrykkes i dette system

Læs mere

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual 2018.1 / MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual Bango A/S Højgårdsvej 25, Thorning, 8620 Kjellerup 86 82 20 88 INDHOLD Indholdsfortegnelse kommer senere! 1 1 3 3 4 5 7 8 10 13 14 15 16 16 17

Læs mere

GS solvarmeventilation 20. Brugervejledning til GS-luftsolfanger

GS solvarmeventilation 20. Brugervejledning til GS-luftsolfanger GS solvarmeventilation 20 Brugervejledning til GS-luftsolfanger Indhold: Solcellepanel med solceller og ventilator Varmeregulator Plastrør diameter 100 mm, længde 63 cm, inkl. trækring) Flangesamling beregnet

Læs mere

Exclusive Orangeri. Samlevejledning. Model: DAVIDSENshop.dk Industrivej Vamdrup Tlf

Exclusive Orangeri. Samlevejledning. Model: DAVIDSENshop.dk Industrivej Vamdrup Tlf Exclusive Orangeri Samlevejledning Model: 9143507 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36-6580 Vamdrup Tlf. 78 77 48 00 - mail@davidsenshop.dk Kære kunde! Tillykke med dit nye Elmholm drivhus. Følg denne detaljerede

Læs mere

Rigitone BIG system Monteringsvejledning

Rigitone BIG system Monteringsvejledning Rigitone BIG system Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG med kant A1 er et fuldperforeret akustikloft, der fremstår som en ubrudt flade uden synlige samlinger.

Læs mere

Exclusive Orangeri. Samlevejledning. Model: Med hængslet dør

Exclusive Orangeri. Samlevejledning. Model: Med hængslet dør Exclusive Orangeri Samlevejledning Med hængslet dør Model: 9143507 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36-6580 Vamdrup Tlf. 78 77 48 00 - mail@davidsenshop.dk Kære kunde! Tillykke med dit nye Elmholm drivhus.

Læs mere