EN STÆRK AFDELING INDHOLD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EN STÆRK AFDELING INDHOLD"

Transkript

1

2 EN STÆRK AFDELING INDHOLD Velkomst og introduktion Drift af afdelingen Kommunikation i afdelingen Synliggørelse Rekruttering og fastholdelse Økonomi

3 EN STÆRK AFDELING VELKOMST OG INTRODUKTION Det er meget svært at sige, hvad det helt præcis er der skaber en stærk afdeling i DUI. For som bekendt, består vores organisation, af en masse forskellige afdelinger, der har vidt forskellige aktiviteter og hver deres måde at gøre tingene på. Men hvis vi ser nærmere på de DUI-afdelinger, som på den ene eller anden måde har succes, kan vi få en rigtig god idé om, hvad det er, der virker. Men selv om noget virker rigtig godt i en afdeling, virker det ikke nødvendigvis alle steder. Så det gælder i sidste ende om at lade sig inspirere af de gode idéer, prøve det af og tilpasse det til den enkelte afdeling. På dette kursus En stærk afdeling har vi samlet en række gode idéer og tiltag, som er prøvet af i afdelinger med succes. Kurset kommer omkring rigtig mange emner og forskellige ting, og det er bestemt ikke meningen, at du bare ukritisk skal tage det hele til dig og bruge det i din afdeling. Brug kurset til at blive inspireret med nye idéer og tiltag, og byg så endelig videre på den inspiration du forhåbentlig får, således at det kommer til at fungere bedst muligt i netop din afdeling. En stærk afdeling er et helt nyt koncept, der er udviklet til at styrke det lokale afdelingsarbejde i DUI. Vi håber derfor, at du efter kurset er blevet inspireret og føler dig bedre rustet til de mange udfordringer, som man konstant bliver udsat for som frivillig i DUI. God fornøjelse!

4 EN STÆRK AFDELING - VELKOMST OG INTRODUKTION HVORDAN KOMMER VI IGANG? Hvis man ikke har prøvet det før, kan det være svært at sætte gang i en positiv udvikling i afdelingen. For hvor skal man starte og hvad skal man fokusere på? Så inden vi for alvor går i dybden med de enkelte områder, er det lidt vigtigt at vide, hvor vi skal tage fat og hvad der er vigtigst at fokusere på. I 2008 fik vi hjælp af DUF (Dansk Ungdoms Fælleråd) til at lave en undersøgelse af DUI. Undersøgelsen gik kort og godt ud på at finde ud af, hvad det egentlig er, der skaber Den gode afdeling. Undersøgelsen er lavet ud fra interviews fra 6 DUI-afdelinger med succes. Og selv om man ikke kunne komme frem til en færdig løsningsmodel for succes, så viser undersøgelsen mange spændende ting, som vi sagtens kan bruge i dag. Der var nemlig rigtig mange fællestræk og sammenholdt med at andre undersøgelser i DUF også viser, at det kun er ca. 20% af medlemstallet i foreningen, der kan forklares ud fra de ydre forhold, såsom familiens indtægt og boligforhold, så kan man altså påvirke helt op til 80% af medlemstallet hvis man fokuserer på det, som rapporten konkluderer. Undersøgelsen viser at der er 5 succesfaktorer der er med til at skaber Den gode afdeling. Undersøgelsen Den gode afdeling findes som pdf på

5 EN STÆRK AFDELING - VELKOMST OG INTRODUKTION DE 5 SUCCESFAKTORER Åbenhed Vi tager kun lillefingeren Anerkendelse Kort vej fra idé til handling Ildsjæle Åbenhed Åben overfor nye idéer og måder at gøre tingene på Parat til at tilpasse sig interesser og behov i afdelingen Engagere sig i forhold til omverdenen Åbenhed lyder nemt, men det kræver, at man er indstillet på konstant at forny sig og er klar til at tage imod nye idéer med åbne arme. I den forbindelse er det også vigtigt, at man kan spotte de enkelte medarbejders talenter, og drage mest mulig nytte af dem, da det skaber en afdeling med aktiviteter af høj kvalitet. Anerkendelse Den frivillige indsats kommer ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt, at man gør det sjovere at være frivillig og anerkende den store indsats som de frivillige yder. Det være sig både de mere formelle ting såsom medarbejderfester, kurser og andre medarbejder- goder. Men også de mere uformelle anerkendelser som et klap på skulderen og rosende ord i hverdagen. Når man trives godt og er stolt af at være medarbejder, fungerer man nærmest automatisk som ambassadør for afdelingen, idet man positivt fortæller sin omgangskreds om alle de aktiviteter, vi laver. Vi tager kun lillefingeren For at få mest mulig ud af de frivillige medarbejdere, er det vigtigt, at man har interesse i det, man laver. Derfor skal man ikke presse medarbejderne til at påtage sig opgaver, de ikke ønsker, eller har tid til. På den måde kan den enkelte selv tilpasse det frivillige arbejde ind i sig egen hverdag. Det betyder også, at der kan være meget stor forskel på indsatsen fra den enkelte frivillige, men på den måde er alle er glade for det de laver og yder dermed mere. Kort vej fra idé til handling En af de allerstørste motivationsfaktorer er, når man ser sine idéer blive til virkelighed. Det gælder både medlemmerne og de frivillige medarbejdere. Derfor er det meget vigtigt, at der er kort vej fra idé til handling, at pengene findes hurtigt og at beslutningsprocessen er gennemsigtig.

6 EN STÆRK AFDELING - VELKOMST OG INTRODUKTION Ildsjæle Det er ofte ildsjæle, der er med til at få hele maskineriet til at fungere i en afdeling. Samtidig er det også ofte ildsjælene, der tiltrækker og fastholder medlemmer. De yder en stor indsats og er bl.a. i stand til at inspirere og mobilisere folk. De tager initiativ til at starte nye ting og deres engagement smitter. Men undersøgelsen viser også at der er 4 meget vigtige og fundamentale ting, som man skal havde styr på i afdelingen for at de 5 succesfaktorer kan komme ordentlig i spil og være med til at skabe vækst. DE 4 FORUDSÆTNINGER Traditioner God økonomi Det sociale Gode lokaler Traditioner Det er tydeligt, at de afdelinger, der har årligt tilbagevendende begivenheder, som medlemmerne og medarbejderne kan se frem til, har et større fælleskab og en større fælles identitet. Det er dog vigtigt, at traditionerne ikke bliver en sovepude, så man ikke længere udvikler afdelingen med nye idéer og tiltag. Det sociale Noget af det tydeligste fra undersøgelsen er vigtigheden af det sociale. Hvis det sociale fungerer godt i medarbejdergruppen, forplanter det sig i hele afdelingen og rigtig mange ting bliver meget lettere at gennemføre. God Økonomi En god økonomi er også en vigtig forudsætning. For det første skal man ikke bruge så mange kræfter på at skaffe penge, og derved kan man koncentrere mere om det, der er sjovt selve aktiviteten. Desuden understøtter en god økonomi også den åbne indstilling til at prøve nye idéer og tiltag, idet der bliver kortere vej fra idé til handling. Gode lokaler Det er også en vigtig forudsætning for vækst, at afdelingen har gode lokaler. Det er meget forskelligt, hvad gode lokaler er. Men som udgangspunkt skal det være lokaler der giver afdelingen mulighed for at lave det, I gerne vil. For nogle afdelinger er det den fysiske placering i byen, der er vigtigere end det at få et stort hus - det er meget forskelligt. Men hvis man ikke føler, at man har gode lokaler, kan motivationen for at sætte nye initiativer i gang være meget lille.

7 EN STÆRK AFDELING - VELKOMST OG INTRODUKTION AMBITIONER FOR AFDELINGEN Det vigtigste af alt for overhovedet at få nogen form for vækst i afdelingen, er ambitioner. Man skal simpelthen have ambitioner på afdelingens vegne for at skabe det drive, der skal til for at få vækst og udvikling. Hvis man hele tiden er opsat på at gøre tingene lidt bedre og større end tidligere og ikke tænker vi gør som vi plejer, er mulighederne for vækst langt større. Desuden viser erfaringerne også, at det er de afdelinger, der løbende laver pejlemærker i form af planer for afdelingens udvikling, der har den største vækst. Og når først der er vækst og succesoplevelser i afdelingen, så skaber det ofte øget engagement og ekstra drive til nye ting, og man har skabt en positiv udvikling, der meget hurtigt kan blive selvforstærkende.

8 EN STÆRK AFDELING DRIFT AF AFDELINGEN Hvis man ikke allerede har kendskab til, hvad det er der skal til, for at drive en frivillig forening, kan det være svært at vide, hvordan man skal gribe det an, og hvad man skal fokusere på. Som udgangspunkt kan man starte med at dele drift af en DUIafdeling op i to dele. Den administrative del Der er mange administrative opgaver i en afdeling. Udover de mere kendte opgaver som budget, regnskab, ansøgninger, årsberetning m.m. så dækker denne del bl.a. også over mail korrespondancer med kommunen og kontakt til andre samarbejdspartnere. DE 2 DRIFTSDELE Den administrative del Den aktivitetsmæssige del Den aktivitetsmæssige del Det er uden tvivl aktiviteterne, der som udgangspunkt tiltrækker nye medlemmer og holder fast på de gamle. Derfor er det også vigtigt, at det fungerer godt. Hvad enten der er tale om de ugentlige aktiviteter, weekendture eller de mere arrangementsprægede, så er aktiviteterne en lige så vigtig del som det at kunne få økonomien til at slå til.

9 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Og selv om der mellem de 2 dele sagtens kan være overlap, så kan man sige at det typisk er bestyrelsen, der skal havde styr på de administrative opgaver, og medarbejdergruppen, der skal havde styr på de mere aktivitetsmæssige ting. Men for at afdelingen kan fungere godt, er det vigtigt, at man har nogenlunde styr på begge dele. De frivillige Udover at havde styr på det administrative og det aktivitetsmæssige, så er noget af det allervigtigste, man skal være bevidst om, når man driver en afdeling naturligvis, at det hele drives af frivillige medarbejdere. Der er rigtig stor forskel på, hvor meget tid den enkelte medarbejder ønsker at bruge på DUI, og det skal man respektere. Erfaringerne viser, at det er de afdelinger, der kun tager lillefingeren og ikke hele armen fra de frivillige, der fungerer bedst. Men erfaringerne viser også, at man ved hjælp af medarbejderpleje og en anerkendende tilgang til de frivillige, kan øge medarbejdernes engagement, og derved få mere ud af den enkelte medarbejder. Man skal derfor altid huske på, at det er frivillige man har med at gøre, og man må aldrig vride armen om på nogen for at få dem til at gøre noget. Det har nemlig den stik modsatte effekt. Ansvarsfordeling For at det ikke bliver formanden eller kasseren i afdelingen, der kommer til at lave det hele og køre sur i det, er det rigtig godt at lave en ansvarsfordeling, så opgaverne bliver delt ud på flest muligt. Udover at lette arbejdsbyrden for de mere udsatte bestyrelsesposter, skaber det samtidig en større fællesskabsfølelse, da man løfter i flok. I bestyrelsen er det f.eks. kassererens opgave, at der bliver lavet regnskab, men hvis det ikke sker, står afdelingen i en situation, som i yderste konsekvens kan blive meget kedelig i form af mistet tilskud fra kommune og lignende. Derfor er det vigtigt at huske på, at det er hele bestyrelses ansvar, at der bliver lavet et regnskab. Opgaven ligger godt nok hos kassereren, men skulle det ske, at der ikke bliver lavet regnskab, må bestyrelsen gribe ind og tage affære, så situationen ikke løber løbsk. Men man skal hele tiden huske på, at det hele er et fælles projekt, og at alle er frivillige. Hvis en medarbejder ikke løser sit ansvarsområde tilfredsstillende, nytter det ikke at pege fingre eller skælde ud. Man skal derimod være løsningsorienteret, og hjælpe hinanden, så opgaverne bliver løst bedst muligt. Og det er ikke kun i bestyrelsen, at en ansvarsfordeling er en god ting. Den kan med stor fordel også bruges i medarbejdergruppen, så arbejdsbyrden bliver lettere.

10 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Stratigiplan En stor hjælp til at lave en ansvarsfordeling i afdelingen, og som samtidig kan være med til at holde styr afdelingens planer og målsætninger for året, er udarbejdelse af en strategiplan. Det er meget tydeligt, at de afdelinger, der laver en eller anden form for plan for afdelingens udvikling, der har størst vækst. For mange lyder en strategiplan som noget meget stort og uoverkommeligt at gå i gang med. Men det er et yderst vigtigt redskab, som kan give et rigtig godt overblik for afdelingen opgaver og målsætninger. Og der er mange måder at lave en strategiplan på, så det gælder om at finde den helt rigtige model, der passer bedst til lige netop din afdeling. F.eks. kan man bare ved at samle afdelingens opgaver på et stykke papir, få et godt overblik over de opgaver, der ligger. Det alene kan for nogle afdelinger være nok til, at man løser flere opgaver, end hvis man ikke gjorde det. Så det kan klart anbefales, at der laves en eller anden form for strategiplan for afdelingen. Og det, der er vigtigt i forbindelse med udarbejdelsen af sådan en plan er, at alle føler, at de har medindflydelse på indholdet. På den måde får de nemlig ejerskab og yder langt mere til selve gennemførelsen af planen. Om så man gennemfører et årligt strategimøde, løbende tilretter planen på medarbejdermøderne, eller gør det på en helt tredje måde, er mindre vigtigt. Find den model, der passer bedst til din afdeling, men sørg for at alle bliver hørt, så kan det ikke gå helt galt. Men selv om afdelingen får udarbejdet en plan, er det ikke sikkert at alt i planen bliver gennemført. Det er dog meget tydeligt at de afdelinger der udarbejder en plan får meget mere gennemført end ellers.

11 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Samarbejde med andre For at lette arbejdsbyrden for de frivillige i afdelingen, er det en rigtig god tommelfingerregel, altid at gøre opgaverne så lette som muligt. I den forbindelse kan der være meget arbejde at spare hvis man samarbejder med andre der hvor det kan lade sig gøre. Et sted hvor det er meget vigtigt, at man aktivt deltager, hvis det altså findes lokalt, er i BUS (Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd). Det er en paraplyorganisation hvor der er et politisk samarbejde og netværk mellem De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps, KFUM spejderne, Det Danske Spejderkorps, KFUM og KFUK, FDF og DUI-LEG og VIRKE. På landsplan samarbejder vi på mange forskellige områder, men lokalt er der meget mere at hente for den enkelte afdeling. Dels kan det være, at man kan samarbejde om forskellige lokale aktiviteter, og dels står man stærkere, som en samlet flok over for kommunen, hvis de f.eks. varsler ændringer af tilskudsreglerne. De afdelinger, der aktivt deltager i det lokale BUS, meddeler, at det er et rigtig godt sted at sidde, specielt når kommunen varsler ændringer. Der er flere eksempler på, at en kommune simpelthen har trukket forringelser tilbage, efter at BUS er gået ind i sag. selv at stå med alt det tunge, planlægning, opsætning, ansøg om tilladelser m.m. Så det kan varmt anbefales at tænke i de baner. Men det kan også være at I selv står med en fantastisk idé, men ikke føler at I magter opgaven. I den forbindelse kan man, mange gange med fordel, tænke en eller flere samarbejdes partner ind i projektet. Kampagner Det, man med stor fordel også kan bruge et lokalt arrangement til er f.eks. at reklamere for et åbent hus-arrangement i afdelingen eller man kan skyde en medlems- eller medarbejderkampagne i gang. På den måde kommer I ud med jeres budskab til mange flere på engang. Det er klart at man i forbindelse med en kampagne, skal lægge en slagplan for selve udførelsen. Men i den kan et eller flere arrangementer sagtens indgå, da man kommer bredere ud med sine budskaber på en nem og billig måde. Men udover at deltage i det lokale BUS, skal man være opmærksom på lokale aktiviteter man kan koble sig på. Det kunne f.eks. være at der afholdes et lokalt loppemarked, en kulturnat, en torvedag eller noget andet spændende. Hvis arrangementet tiltrækker mange mennesker, og man kan få lov til stå der med en stand, er det en meget nem og billig måde at blive set på. Man undgår

12 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Standarder For at lette arbejdsgangen i de administrative opgaver er det smart at bruge nogle standarder, som er lette at bruge og enkle at overskue. Og for ikke at alle afdelinger, skal bruge for meget tid og for mange kræfter på at opfinde egne standarder til brug i det administrative afdelingsarbejde, har vi nu samlet en masse standarder til fri afbenyttelse på nettet - og vi vil løbende lægge flere op. Så hvad enten du står og skal bruge en skabelon til en dagsorden, et evalueringsskema eller en årsmødeindkaldelse, så kan du finde den på nettet. Du skal blot downloade og tilrette skabelonen, så er du godt kørende. Klik ind på - vælge intra i toppen og afd-redskaber til højre

13 EN STÆRK AFDELING KOMMUNIKATION I AFDELINGEN Man kan lave nok så mange planer for afdelingens vækst og udvikling, men hvis man ikke er gode til at kommunikere, går det ofte galt. Derfor er det også vigtigt, at man fokuserer på at have en god kommunikation i afdelingen. Da en god kommunikation både er med til at tiltrække og fastholde medlemmer, er det alt kommunikation i afdelingen, der er vigtigt. Hvad enten det er i bestyrelsen, blandt medarbejderne, til medlemmerne eller til de potentielle nye medlemmer, skal kommunikationen være god. Hvis en afdeling er god til at kommunikere sine aktivitetstilbud ud, kan det være med til at tiltrække nye medlemmer. Når så først man er blevet medlem, er det vigtigt, at man kan følge med i, hvad der sker i afdelingen, ellers føler man sig ikke oplyst eller engageret, og det ender på et eller andet tidspunkt med en udmeldelse. Så en god kommunikation i afdelingen er vigtig på mange niveauer. Og hvor skal man så tage fat, hvis man vil skabe en god kommunikation i afdelingen? Det er igen meget forskelligt, hvad der helt præcist virker i den enkelte afdeling. Så man må prøve sig lidt frem, med forskellige tiltag. Men det kræver i hvert fald, at de medarbejdere, der får opgaven er engageret og går systematisk til værks. Man kan starte med at lave en lister over, hvornår der er et behov for at kommunikere i afdelingen, så er man allerede nået meget langt. Efterfølgende skal listen naturligvis gennemgås, og for hvert område skal der

14 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN tages stilling til, hvordan der skal kommunikeres, og hvem der har ansvaret for det. Mindre kan også sagtens gøre det. Det vigtigste er, at man har tænkt nogle tanker omkring kommunikationen i afdelingen, og man skal sørge for at lave en nem, enkel og overskuelig kommunikationsstrategi, hvis det skal fungere i praksis. Herefter kan man have den i baghovedet og skele lidt til den, når der skal meldes noget ud. På den måde sikrer man sig i hvert fald at der er en plan. Udfordringen bliver, som med så meget andet, selve udførelsen, men ved at lave en plan er der meget større sandsynlighed for, at det bliver gennemført, og at man vil opleve en kommunikation der virker. Nogle af de steder, hvor man med fordel kan lave en kommunikationsstrategi, eller som minimum lave nogle faste aftaler om, hvad der skal ske er de følgende: Velkomst mail - Mail, brev Når man melder et nyt medlem ind, så send en velkomstmail eller brev, hvor der ønskes velkommen til afdelingen. Fortæl kort om praktiske ting, såsom de aktiviteter de nu har adgang til, hvordan I kommunikerer i afdelingen og selvfølgelig lidt om kontingentopkrævning og tilmelding til PBS. Lav en standardmail og send den, når I har tastet et nyt medlem ind i systemet. Det er utroligt nemt og ligetil, men det er meget effektivt, og det giver folk et godt førstehåndsindtryk af afdelingen. Pæn afsked - Mail, brev Når man melder sig ud af afdelingen, er det også lidt vigtigt at det gøres ordentligt så man ikke smækker døren bag den udmeldte. Send en mail eller et brev, hvor I kort takker for deres medlemskab og fortæl, at de er meget velkomne igen, hvis det skulle blive aktuelt. Det giver mere, end I regner med, og erfaringen viser, at det kan betale sig.

15 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Fortæl om tilbuddene - Facebook, Nyhedsbrev, hjemmeside, blad, folder, plakater, pressemeddelelser, infokanaler Noget af det der i den grad fastholder og tiltrækker nye medlemmer, er de mange fantastiske aktiviteter, vi laver. Men hvad nytter det, hvis vi ikke gør reklame for dem? I DUI fokuserer vi ofte alle vores kræfter på selve aktiviteten, men hvis vi ikke fortæller om de aktiviteter, vi laver, kan det være svært at tiltrække nye medlemmer. Selvom det, naturligvis, i første omgang, er afdelingens eksisterende medlemmer, der skal informeres, skal man hele tiden også forsøge at lave ekstern PR. Et nyhedsbrev kan man f.eks. gøre åbent, således at alle også ikke-medlemmer kan få det tilsendt. På den måde bliver aktiviteterne mere synlige, og kan synliggøres direkte til potentielle medlemmer. Man har jo med en tilmeldingen til nyhedsbrevet, vist en vis form for interesse i afdelingens aktiviteter. Møderne - Facebook, Mails, Skype, telefon, sms Det er vigtigt for, at en bestyrelse fungerer optimalt, at man aftaler hvordan der kommunikeres på og ikke mindst imellem møderne, og at alle deltager aktivt og svarer tilbage, specielt hvis der er tale om skrivende medier såsom sms, mail og facebook. Ellers føler afsenderen ikke, at de andre er engagerede. Man skal samtidig være opmærksom på, at man på disse medier også hurtigt kan blive fejltolket, så undgå store og indviklede debatter via de skriftlige medier. De egner sig bedst face-to-face eller til de talende medier.

16 EN STÆRK AFDELING SYNLIGGØRELSE Erfaringen viser, at synlighed spiller en stor rolle, hvis man vil opbygge en stor og stærk afdeling. Og det er ofte de afdelinger, der er gode til at skabe synlighed, der klarer sig bedst. Men selv om synlighed er en vigtig ting for, at en afdeling kan få succes, er det desværre også her, at vi som DUIere ofte kommer til kort. Vi er rigtig gode til at lave en masse spændende aktiviteter, men vi glemmer ofte også at fokusere på synligheden. Og derved får vi ikke fuld valuta ud af vores anstrengelser. Det er rigtig synd, for det kræver nemlig ikke det store at tænke lidt synlighed ind i vores daglige rutiner. Synlighed er rigtig mange ting og man behøver absolut ikke mestre dem alle for at få mærkbare resultater. Selv om synliggørelse DE 4 HOVEDOMRÅDER Generelle oplysninger Pressemeddelelser Arrangementer Kampagner internt i afdelingen også er meget vigtig, så vil vi alligevel koncentrere os mest om afdelingens eksterne synlighed her, da det som oftest er der, det halter mest. Den eksterne synlighed kan deles op i 4 hovedområder:

17 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Generelle oplysninger For at få et fast sted på nettet og et ansigt udadtil, er en flot, nem og enkel hjemmeside en rigtig god ting. Og sådan en har alle afdelinger via dui.dk. Det behøver ikke kræve det store at vedligeholdelse siden, da det hele, hvis man ønsker det, kan laves som en statisk side, der ikke skal rettes i. Men det vil helt klart være bedre hvis man får en lidt mere levende side. Man skal så blot udpege en eller flere webmastre i afdelingen, der skal stå for vedligeholdelsen. Systemet er meget enkelt, nemt at betjene og der er altid hjælp at hente på forbundskontoret. Noget af det, der de sidste par år har vist sig, at have rigtig stor effekt for en afdeling, er hvis man benytter sig af de sociale medier, såsom facebook, twitter og youtube. Det er meget hurtigt at komme ud med sine budskaber, og de spredes meget nemt, hvis de deles, likes eller kommenteres. Derudover er de også nemme at implementere på afdelingens hjemmeside, som på den måde også bliver mere levende. De sociale medier er meget effektive og kan varmt anbefales hvis man endnu ikke benytter dem. Fælles for dem alle er dog, at de kræver væsentligt mere vedligeholdelse, end en hjemmeside. De skal nemlig hele tiden holdes i gang, så de ikke dør hen og bliver kedelige. Derfor er det en rigtig godt ide at udpege en eller flere, der har til ansvar at holde liv i jeres sociale medier. Men lige netop her kan alle i afdelingen hjælpe til med at siderne holdes i gang. Når man deltagere i DUI-aktiviteter kan man f.eks. tage et billede med mobilen og uploade det op med en lille kommentar. Udover synlighed på nettet, er det et rigtig godt supplement, hvis man også har noget trykt materiale om afdelingen og dens faste aktiviteter. Det kan nemlig deles ud når man afholder eller deltager i arrangementer. For at skabe en synergieffekt skal alle de trykte materialer naturligvis henvise til jeres sider på nettet.

18 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Pressemeddelelser Hver eneste gang, at I laver et åbent arrangement eller en åben aktivitet, som f.eks. åbent hus, loppemarked, fastelavn, Skt. Hans eller julestue er der mulighed for at komme i de lokale medier. Man skal blot huske på at fortælle dem om det. Start med at få overblik over medierne i lokalområdet. Lav en liste over jeres lokale aviser, radiostationer, tv-stationer, infokanaler m.m. Udover deres kontaktoplysninger er det også meget vigtigt, at I har styr på deres deadlines, så I kan time en presseudsendelse rigtigt. Send en pressemeddelelse nogle uger før arrangementet, gerne med billeder fra sidste års arrangement. Og følg op med en ny pressemeddelelse straks efter arrangementets afholdelse, med nye friske billeder. Pressemeddelelser til lokale medier er en af de nemmeste måder at opnå synlighed på. Det er derfor noget, man bør indarbejde som en fast del i sin planlægning. Sørg derfor altid for, at der er en som har ansvaret for at tage nogle gode billeder på arrangementet og for at sende noget til pressen. Da øvelse gør mester, kan det anbefales, at det er den eller de samme personer, der altid står for kontakt til pressen. Det skaber også et tillidsforhold mellem jer og den lokale presse, så det med tiden kan blive nemmere at få dem til at bringe jeres historie.

19 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Arrangementer Hvis man f.eks. afholder et åbent hus-arrangement i DUI-hytten, er der nok ikke så meget tvivl om, hvem der står for arrangementet. Men hvis man derimod f.eks. står på det lokale torv eller deltager i et større arrangement med mange forskellige foreninger, er det rigtig vigtigt, at man også synliggør sig på selve stedet. Det kan gøres på mange måder. Man kan bruge plakater, banner, stormflag eller t- shirts bare for at nævne nogle. Hvordan man gør det, er mindre vigtigt, men det gælder om at deltagerne i arrangementet kan se, hvem I er. Og gør man det hver gang, skaber det genkendelse og dermed en synergieffekt til endnu større synlighed. Kampagner Hvad enten man laver en medlems- eller en medarbejderkampagne, er det en rigtig god idé, at tænke synlighed på arrangementer ind. Det er nemlig på diverse arrangementer, at der som regel er mange mennesker. Og man kan derfor ofte få en rigtig god synergieffekt, ved at slå to fluer med et smæk. Hvis der er tale om en medlemskampagne, viser erfaringerne at man med et intromedlemsskab kan gøre det yderst attraktivt at blive medlem på arrangementet. Ikke mindst hvis man kombinerer indmeldelsen på et givent arrangement med et ekstra godt tilbud. Det kunne f.eks. være, at man afholder et børnekræmmermarked, hvor børnene skal betale for at få en stand. Hvis man så inkluderer et intromedlemsskab i deres stand-køb, kan man lave et tilbud, som kan være meget svært at sige nej til. Altid hjælp at hente Uanset hvilken form for synlighed, vi taler om, kan man altid få hjælp, hvis man henvender sig til landsforbundet. Desuden er vi i fuld gang med at opbygge en selvhjælpsportal på vores hjemmeside. Her findes forskellige standarder, man selv kan rette i og bruge i sit synlighedsarbejde. Man kan også med fordel oprette en profil på Flickr.com og blive medlem af gruppen DUI-LEG og VIRKE da det giver adgang til en masse DUI-billeder som man kan bruge til sin synlighed.

20 EN STÆRK AFDELING REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE Der hersker vel næppe nogle tvivl om, at en af de absolut vigtigste grundsten i vores organisation er vores mange sjove og spændende aktiviteter. Det er det, vi er her for, det er det, vi er fælles om og det er det, der så smukt samler os på tværs af alder og andre skel, som i mange andre sammenhænge skiller os ad. Det er vores aktiviteter i afdelingen, der giver os en identitet og noget at være fælles om. Derfor er det også vigtigt, at man i afdelingen holder et flot aktivitetsniveau. Både rent kvalitetsmæssigt, men også mængden af aktiviteter er vigtig i afdelingen. Da det er dem, der i høj grad rekrutterer og fastholder medlemmerne. Planlægning Hvad enten der er tale om enkeltstående aktiviteter eller faste gruppeaftener, er det altid en rigtig god idé at finde en eller flere aktivitetsansvarlige for de enkelte aktiviteter. På den måde bliver det mere sandsynligt, at aktiviteten kommer i mål. Det betyder ikke, at andre ikke kan hjælpe til. Men det er den eller de ansvarlige, der skal sørge for, at der sker noget. Planlægning er som bekendt det halve arbejde, og det er det også her. Hvis man sørger for at holde møder, finde hjælpere og bestille eventuelle aktivitetsmaterialer hjem i god tid, bliver hele processen meget mindre stressende og resultatet ofte mange gange bedre.

21 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Det gælder også selvom der er tale om årlige begivenheder. Planlæg i god tid så der er plads til eventuelle fornyelser og forbedringer. Når der er tale om årlige begivenheder, er det nemlig ekstra vigtigt, at man evaluerer aktiviteten, således at den kan udvikle sig. Sørg derfor altid for at bruge sidste års evaluering i din planlægning. Al erfaring viser, at man ofte har tendens til at glemme alt om sidste års evaluering, når man igen skal i gang med planlægningen. Samarbejde med andre For at være en attraktiv forening er det vigtigt, at man hele tiden udvikler sig, også på aktivitetsområdet. Det kan være svært at finde på noget nyt, men prøv alligevel at bruge lidt kræfter på det. For lykkes det at finde noget nyt og spændende kan det virkelig sætte gang i afdelingens udvikling. Prøv at tænke lidt ud af boksen, f.eks. har samarbejde med andre lokale foreninger om nye aktiviteter vist sig som en god ide flere steder. Det er ikke noget, vi i DUI gør så meget i, men størstedelen af de steder, hvor der er oprettet et samarbejde med andre lokale foreninger om en aktivitet, har det virkelig sat gang i en positiv udvikling. Det kan være i forbindelse med de faste ugentlige aktiviteter, men også i særdeleshed de større arrangementer. Ved at indgå i et samarbejde om de større arrangementer, står man ikke med det hele selv, og arrangementerne har tendens til lidt oftere og hurtigere at blive en succes, da man er flere som arbejder for, at det skal blive godt. Inspiration til aktiviteter I dag findes der et hav af muligheder for at få nye idéer til aktiviteter. Hvis man søger på google, kan man finde masser af spændende forslag til aktiviteter. Alt lige fra forskellige børnelege til sjove og kreative hobbyaktiviteter. Der findes også masser af bøger med forslag til aktiviteter, som man enten kan købe eller låne på biblioteket. Og på youtube kan man finde videoer, som viser, hvordan man kan lave forskellige ting. Man kan naturligvis også udnytte sit DUInetværk og finde inspiration der. Deltag f.eks. i Aktivitetsfestivalen. Der plejer faktisk at være nogle gode og spændende aktiviteter med. Men ligesom med så mange andre ting, er det på aktivitetssiden også meget forskelligt fra afdeling til afdeling. Det afhænger meget af medarbejdernes og medlemmernes behov og interesser. Nogle afdelinger laver mange hobbyaktiviteter, mens andre tager en tur i svømmehallen hver uge.

22 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Åbent hus Uanset hvilke aktiviteter I laver i jeres afdeling, er det altid en god idé, en gang imellem at afholde et åbent hus-arrangement. Et åbent hus er nemlig en meget nem og effektiv måde at synliggøre jeres aktiviteter på, oven i købet i jeres egne lokaler, så det efterfølgende er lettere at få gæsterne til at komme igen, idet de jo allerede ved hvor I holder til og har mødt jer. Når I planlægger hvornår det skal afholdes, så husk at tage højde for ferie og helligdage. Weekender er gode, men en hverdagsaften, hvor I normalt har aktiviteter, er langt at foretrække. Dels er I sikre på, at de besøgende også kan på den pågældende ugedag efterfølgende, og dels vil det være nemmere at skaffe frivillige, da de jo alligevel skulle komme. Det kan det være en god idé, at have flere forskellige aktiviteter på et åbent hus. Men det afhænger af det enkelte arrangement, og om I evt. har nogle aktiviteter, som I særligt gerne vil vise frem. Det er vigtigt, at der er frivillige nok. Hellere skære en aktivitet fra end at risikere man står i en situation, hvor der mangler folk på selve dagen. Synliggør arrangementet ved at lave og opsætte plakater, sende en pressemeddelelse og give jeres medlemmer besked om arrangementet. Husk at tage billeder under arrangementet, så I kan sende en ny pressemeddelelsen efter arrangementet. Under arrangementet er det også vigtigt, at der er en eller flere frivillige, som kun har til opgave at tale med de nye. Da det jo gerne skulle ende med, at I fik medlemmer ud af jeres anstrengelser. Derfor kan et intromedlemsskab med et særligt tilbud den pågældende dag være en rigtig god idé - giv dem et tilbud, de ikke kan sige nej til.

23 EN STÆRK AFDELING ØKONOMI Det er vigtigt, at alle i en bestyrelse løfter i flok, også hvad angår det økonomiske. Selv om det selvfølgelig er kassereren, der f.eks. har til opgave at lave selve regnskabet, er det vigtigt at huske på, at det er hele bestyrelsens ansvar, at der er styr på afdelingens økonomi. Der er ingen tvivl om, at hele det økonomiske område i en afdeling er meget vigtigt. Og noget man altid bør havde fokus på. Det er naturligvis først og fremmest vigtigt, at der er styr på afdelingens regnskab og budget. På den måde ved man hvad man har og hvad man kan regne i det kommende år. Desuden er et årlig godkendt regnskab meget vigtigt for afdelingen eksistens. Både DUIs landsforbund og kommunen skal nemlig hvert år modtage et godkendt regnskab for at man fortsat kan være en godkendt forening.

24 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Kommunalt tilskud Kommunen kræver også, at man skal indlevere et godkendt regnskab for at få tilskud. Tilskudsreglerne i de enkelte kommuner er meget forskellige, så det er vigtigt, at man kender reglerne i sin kommune. Ofte er det skemaer, der skal udfyldes og deadlines, der skal overholdes for, at man kan komme i betragtning til de faste tilskud. Som oftest er der tale om kommunalt aktivitets- og driftstilskud, men mange kommuner yder også etableringstilskud i forbindelse med deltagelse i ture og lejre og uddannelsestilskud når de frivillige medarbejdere deltager i kurser. Desuden er der også mange kommuner, der har en eller anden form for aktivitets- og kulturfond, som man kan søge midler fra, hvis man vil prøve en ny idé af. Så der kan være mange penge, at hente hvis man sætter sig ind i de lokale regler. Fundraising Et godkendt regnskab skal også ofte medsendes, hvis man søger økonomiske tilskud andre steder. I DUI er vi desværre ikke så gode til at benytte os af denne mulighed, men der er heldigvis flere afdelinger, der er ved at få øjnene op for muligheden. Det er også en rigtig god idé at søge eksterne midler, der kan nemlig være mange penge at hente, og set i forhold til arbejdsindsatsen er det det hele værd. Man skal dog passe på ikke at tage munden for fuld. Nogle steder kræver et tilskud, at man skal aflevere et separat regnskab og redegøre for, hvordan midlerne er brugt. Så sæt jer ind i de betingelser, der er for de enkelte steder, før I søger. Og vær opmærksom på, at der ofte er flere måneders behandlingstid på en ansøgning, så planlæg således, at der er tid til at skaffe de nødvendige midler. Man kan også nogle gange med fordel søge tilskud til samme projekt flere steder på en gang, men har man først modtaget tilskud, der dækker hele projektet, skal man straks give besked de andre steder. Da det ikke er lovligt at modtage dobbelt tilskud, må man altså ikke få penge til det samme flere gange. Men når man er indforstået med betingelserne, kan det kun anbefales, at man søger alt det, man kan. Og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan søges midler til. Der kan nemlig søges til mange forskellige ting, alt lige fra store ombygninger i byg- og anlægsfonden til mindre anskaffelser i lokale butikker. Men husk altid at være ærlig omkring det, I søger.

25 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN Konsekvenspuljen Man kan til en hver tid uopfordret sende en ansøgning til DUIs landsforbund, som vil behandle den på lige fod med alt andet. Men i forbindelse med en strukturændring blev der oprettet en konsekvenspulje, som alle afdelinger med orden i alle papirer til landsforbundet kunne søge. Afdelingerne får direkte besked, når der kan søges og fra år til år er det forskellige ting, der gives støtte til. Ansøgningen skal naturligvis være i orden og tilskuddet skal bevilges efter de gældende regler, men den fungerer lidt efter først til mølle-princippet. Man kan maximalt søge 5.000,- og puljen plejer at være på ,- det betyder at mindst 10 ansøgere får penge, da der gives penge indtil der ikke er flere. Lotteri og banko Men der er også andre måder at tjene penge på til afdelingen. Mange afdelinger har stor succes med afvikling af et lotteri eller bankospil. Fælles for dem begge er, at man skal søge tilladelse, hvis man har offentlig adgang, og der er regler for, hvordan de skal afvikles. Du må f.eks. kun afholde 2 lotterier om året og samlet indtægt må maximalt være på ,- pr. gang, og man skal huske at anmelde lotteriet til politiet for at overholde reglerne. Reglerne bliver løbende ændret, så man skal huske at holde øje med, om der er kommet nye. Organisationsmedlemmer Enkelte afdelinger har held med at skaffe organisationsmedlemskaber til afdelingen. Det betyder simpelthen, at andre foreninger, virksomheder og lokale erhvervsdrivende tegner et medlemskab af afdelingen. Kontingentet på et organisationsmedlemsskab fastsætter man på afdelingens årsmøde på lige fod med det almindelige kontingent. Og kontingentet er ofte 5-10 gange større, end hvad et en-

26 EN STÆRK AFDELING - DRIFT AF AFDELINGEN kelt medlem betaler. På den måde bliver organisationsmedlemmerne opkrævet årligt sammen med den almindelige kontingentopkrævning for resten af afdelingen. Der skal ikke mange organisationsmedlemskaber til, før det giver et klækkeligt årligt tilskud, som bare skal opkræves. Udlejning Der er også afdelinger, som har held med at anskaffe ting, som de kan udleje. En del afdelinger har f.eks. anskaffet sig en hoppeborg. Det er et noget dyrere projekt at gå i gang med, og det kræver både årligt godkendelse og forsikring. Men har man mod på det, skal man være opmærksom på at DUIs HAL-udvalg også låner penge ud til anskaffelse af hoppeborg og lignende. Arrangementer Der er også mange afdelinger der skaffer penge med at arrangere eller deltage i kræmmermarkeder, julemarkeder og lignede. Enten sælger de ting som er lavet i afdelingen eller også står de for arrangementet og tager betaling for stande og kaffeboden. Der er rigtig mange muligheder for at skaffe penge til afdelingen, og det gælder bare om at finde det, der passer til jeres afdeling. Hvis man ligefrem har valgt at budgettere med en ekstern indtægt, har man jo lagt lidt pres på sig selv, men det kan også være det der skal til for at komme i gang.

27 EN STÆRK AFDELING NYTTIGE LINKS Medarbejder kampange Standarder og meget mere Mange gode redskaber Legedatabasen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder du alle de spændende arrangementer, som finder sted på landsålan i DUI-LEG og VIRKE i 2014. Denne plan

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING. Sidste tilmelding: Tirsdag den 9. sep. via vores hjemmeside.

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING. Sidste tilmelding: Tirsdag den 9. sep. via vores hjemmeside. NYHEDSBREV August 2014 NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING VIGTIGE DATOER 05. - 07. september Smølfetræf (børnetræf) i Taastrup den 19. august 11. - 14. september Kanotur Medlemspris

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk TILLYKKE MED DIN/JERES NYE FLATCOAT! Raceledelsen for Flatcoated retriever, vil hermed ønske tillykke med den nye hvalp. I daglig tale kaldet: en "Flat". Vi håber ikke det kommer som en overraskelse, men

Læs mere

Hvorfor? Fordi det skal være sjovt at drømme, udvikle og samarbejde

Hvorfor? Fordi det skal være sjovt at drømme, udvikle og samarbejde Det var jo bare en drømmeagtig idé til at starte med. Men så snakkede vi lidt mere om det og pludselig havde vi en plan om en grillhytte, lavet i fællesskab. Klask! For hvem? For borgere, lokalråd, foreninger

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Kursuskalender. Årshjul

Kursuskalender. Årshjul Kursuskalender 2016-2017 Kursuskalenderen tilbyder foreninger og frivillige kurser/temamøder som kan gøre det lettere at være frivillig leder. Kurserne er sat ind i nedenstående årshjul. 9. Temamøde: pressemeddelelse

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

- lev livet grønnere, sjovere og smartere...

- lev livet grønnere, sjovere og smartere... Reklamer & kampagner V i ser dem i tv, biografer og busser. I aviser og blade. På internettet. Hver eneste dag og alle vegne fra bliver vi bombarderet med reklamer og kampagner for alle mulige varer og

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Udarbejdet af Guide til fundraising Hvad gør man, hvis man har en god idé, men ingen penge? Det skal denne guide

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHEDSBREV Februar 2014 NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING SpOrtsgruppen holder åbent i vinterferien BEMÆRK: Med undtagelse af vores sportsgruppe der holder åbent søndag den

Læs mere

Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne Få bestyrelsen til at fungere Det er ikke altid lige let at få bestyrelsesarbejdet til at fungere. Man har en masse gode intentioner om at forbedre driften

Læs mere

Frivillighedspolitik i KFUMs Soldatermission

Frivillighedspolitik i KFUMs Soldatermission FRIVILLIGHEDS POLITIK Frivillighedspolitik i KFUMs Soldatermission Dette er KFUMs Soldatermissions overordnede frivillighedspolitik. Lokalt kan der udarbejdes mere præcise retningslinjer. 1. Formålet med

Læs mere

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR AKTIVITETSPLAN for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER 2015 FORORD Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Buernes Dag Afviklingsguide

Buernes Dag Afviklingsguide Buernes Dag Afviklingsguide Nu er det tid til Buernes dag 2019 og her kommer en afviklingsguide for at støtte jer i at skabe et super fedt arrangement. Afviklingsguiden får jer til at overveje forskellige

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed

Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed 104 105 KAPITEL 6 Brug TripAdvisor internt, og optimér din virksomhed 106 Involvér hele virksomheden i TripAdvisor-indsatsen Jo mere du inddrager dine medarbejdere og gør projektet omkring TripAdvisor

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR AKTIVITETSPLAN for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER 2016 FORORD Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber

trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber 2 Hovedbestyrelsens sammenfatning af undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier, udarbejdet oktober 2014 Introduktion Er det

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

Klædt på til. Hjertestier

Klædt på til. Hjertestier Klædt på til Hjertestier Kort om hjertestier En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle. Mange lokalforeninger

Læs mere

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense

Frivilligpolitik. Det Grønlandske Hus i Odense Frivilligpolitik Det Grønlandske Hus i Odense 1 Formål med frivillighed i Det Grønlandske Hus i Odense Det Grønlandske Hus arbejde med frivillighed sigter mod: At bidrage til de herboende socialt udsatte

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& BESTYRELSESMEDLEMMER* ENHED&GØR&STÆRK&

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& BESTYRELSESMEDLEMMER* ENHED&GØR&STÆRK& GUIDE&FOR& BESTYRELSESMEDLEMMER* KONTAKTPERSONER& ENHED&GØR&STÆRK&! INDHOLD 1. INTRODUKTION 2. HVAD ER EN AFDELINGSBESTYRELSE? A) HOLD OVERBLIK B) KNYT BÅND C) SKAB HANDLING 3. VÆRKTØJER A) WEBKARTOTEKET

Læs mere

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15 Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Re-design af sanistaal.com 4 Oms 3,9b Reklamer 8 Sociale medier 14 Pressemeddelelser 15 Personalebladet 17 Intranet 18 Årsberetning og CSR 19 1 Kommunikationskanaler

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m.

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. - Guide fra BetterNow Juli 2012 - version 1.0 BetterNow Kristen Bernikowsgade 6 1105 Kbh. K www.betternow.dk

Læs mere

Rekrutteringsstrategi og politik

Rekrutteringsstrategi og politik Rekrutteringsstrategi og politik Vordingborg Firma Sport Strategi- og politik for rekruttering af ledere og instruktører i Vordingborg Firma Sport Hvorfor er du frivillig leder? Fordi det er sjovt, og

Læs mere

Projekt Jobcoach Konceptbeskrivelse. Jobcoach-konceptet

Projekt Jobcoach Konceptbeskrivelse. Jobcoach-konceptet Jobcoach-konceptet Håndværksrådet ser gode perspektiver for, at andre aktører kan have gavn af at arbejde videre med det grundlæggende koncept for Jobcoach. Det konkrete arbejde med jobcoach-projektet

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

Vil du have 15-20 minutter mere om dagen?

Vil du have 15-20 minutter mere om dagen? Vil du have 15-20 minutter mere om dagen? Af: Søren Dybdal, NYE Visioner & Niels Overgaard, No Communication Du kan få mere fra hånden på kortere tid, hvis du lærer at arbejde mere effektivt. Denne artikel

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning Event Formål: Navne: Carina, Heise, Peter Vores formål var at bygge et sammenhold i afdelingen samt at lave et markedsføringsprojekt for uddannelse HTX. Grunden til

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Huskeliste inden kursus/lejrstart

Huskeliste inden kursus/lejrstart Huskeliste inden kursus/lejrstart Kalenderoversigt for kursus- og lejrledere Hvad skal jeg som kursus- eller lejrleder huske inden aktiviteten begynder? Det kan være svært at holde overblik over vigtige

Læs mere

sådan får du succes med dit nyhedsbrev

sådan får du succes med dit nyhedsbrev sådan får du succes med dit nyhedsbrev AUGUST 2014 Copyright 2014tt easynet ApS Opbyg databasen find et bedre navn PLAN- LÆG OFF- LINE LANDINGSside succes Foretag målinger LOKkemiddel konvertering FOKUSÉR

Læs mere

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Indgangsbøn Oplæg til debat, (provokation) og dialog. Spørg hvis noget skal uddybes. Bidrag med egne erfaringer. Hvordan

Læs mere

VÆRKTØJER TIL 7 GODE RÅD

VÆRKTØJER TIL 7 GODE RÅD Rekruttering VÆRKTØJER TIL 7 GODE RÅD 7 GODE RÅD TIL BESTYRELSEN Rekruttering kan være en svær sag, men ofte ligger udfordringen måske i, at vi ikke er så planlagte omkring, hvem vi vil spørge og hvorfor.

Læs mere

Kommunikation. God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA

Kommunikation. God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA Kommunikation God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA Næsten alle foreninger har i et eller andet omfang behov for at kommunikere med omverdenen. Formålet og dermed målgrupperne

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN

FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN Trafikpolitik i daginstitutionen 2 HAR I TRAFIKKAOS OMKRING INSTITUTIONEN OM MORGENEN OG HVAD GØR I VED DET? TALER I MED FORÆLDRENE OM BØRNENES TRAFIKSIKKERHED? HVAD ER INSTITUTIONENS

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Guide til arrangører fra idé til udførelse

Guide til arrangører fra idé til udførelse Guide til arrangører fra idé til udførelse Har du planer om at afholde et arrangement eller en event men i tvivl om hvad og hvordan? Vi har lavet en lille hjælpeguide, som kan hjælpe dig godt i gang og

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

Kursus i Fundraising K U R S U S

Kursus i Fundraising K U R S U S Kursus i Fundraising Om Fundraising Mange donorer Der er heldigvis mange muligheder for at få finansieret de gode idéer. Og i DUI-LEG og VIRKE er vi begunstiget af at kunne vende os mod flere potentielle

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S Kursus i Medlemsrekruttering Om Medlemsrekruttering Hvad er Medlemsrekruttering? Medlemsrekruttering har til formål at sikre, at afdelingen altid har et passende antal medlemmer. Hvorfor skal man altid

Læs mere

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål Tanken om et campus som et uddannelsesfællesskab har eksisteret i Køge i mange år og er udsprunget fra lokale uddannelsesinstitutioner. Tanken har vokset sig større og større, blandt andet med bred støtte

Læs mere

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen.

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Rekrutteringsguide Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Arbejdet med mennesker kan selvfølgelig ikke puttes i en formel.

Læs mere

UDDANNELSES KATALOG FRIVILLIGE

UDDANNELSES KATALOG FRIVILLIGE UDDANNELSES KATALOG FRIVILLIGE 2 FORORD UDDANNELSER FOR FRIVILLIGE I DANSK FOLKEHJÆLP Har du lyst til at blive en bedre leder? Har afdelingen brug for inspiration til at hverve nye medlemmer? Vil du vide,

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større REKRUTTERING AF PIGER GENNEM PIGERAKETTEN TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Quick guiden er lavet til dig som kontaktperson, så du

Læs mere

18. Effektiv Medlemskommunikation

18. Effektiv Medlemskommunikation 18. Effektiv Medlemskommunikation Det ser let ud, når det virker kommunikationen. Men når det ikke gør, kan det være svært at spotte, hvor det går galt. Men forskellen på, om man når og engagerer målgruppen,

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere