Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen"

Transkript

1 Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen

2 Program 18:00 Velkomst - Børge Carlsen, digegruppen 18:10 Baggrund og den videre proces 18:20 Præsentation af skitseprojekt ved Rambøll 18:40 Tekniske spørgsmål 19:00 PAUSE 19:20 Sagsforløb, økonomi og partsfordeling ved Digegruppen 19:40 Spørgsmål til digegruppen 20:00 Afstemning ved håndsoprækning 20:15 Hvad skal der ske nu? Børge Carlsen åbner møder og byder velkommen, og præsenterer repræsentanterne fra kommunen, Rambøll og digegruppen. Merete Fremlægger dagens program, og gør opmærksom på at det er muligt at markere på et matrikelkort om man er for eller imod projektet, ved at farve sin matrikel grøn eller rød. Merete orientere ligeledes om, at afgørelsen fra fredningsnævnet om etablering af spunsvæg blev truffet uden klager. Hvis der bliver klaget, så skal det behandles, og det er miljøministeriet der står for behandlingen af klagen. En tidligere klage i projektet har tidligere taget 1 år, og ligger i miljøministeriet og muligvis rykket til Natur og Miljøklagenævnet. Kystdirektoratet skal også godkende projektet, men kystdirektoratets afgørelse kan påklages. Når der er givet tilladelse afholdes stiftende generalforsamling for digelag, VVM-screeningen gennemføres først når det skønnes, at der ikke kommer flere ændringer til projektet. Hvad sker der ved en oversvømmelse? Via dette link er det muligt, at se de oversvømmelser af området og muligt, at læse lidt om de påvirkninger et stigende havspejl giver.

3 Oplæg V/Rambøll Vandstand og valg af beskyttelsesniveau Et slide, hvor der bliver demonstreret vandstanden i forskellige tidsperioder DMIs bud på vandstandsstigning de næste 100 år- det er dog ikke det udgangspunkt der er brugt til det her. Der er taget udgangspunkt i 2006 hændelsen( Dige-Naesby-Strand_ pdf), og der er lagt 5cm til for at sikre at der er taget højde for vandstigning. Vurderinger af hvor høje de bølger der vil bryde ind mod kysten vil være. Dette giver forskellige digekoter- et mod S og N og et mod V. Der er forskellige sætninger af diget, et under etablering og sætninger der kommer med tiden. 10 år og efter 100 år. Dette kan imødekommes ved at der inkorporeres denne sætning eller lave et dige der passer til en højde, og så fylde efter 10 år senere til at opveje sætningen. Digets beliggenhed Det meste af sommerhus området ligger mellem kote 1 og1,5 Der er planlagt en spunsvæg ud mod Vest siden og resten af diget bliver et jord dige, syddelen kommer diget til at ligge lidt ind over den fredede del. Diget ind over p-plads (Nordlig side) er gjort da der på den anden side ligger en masse ledninger, der skal tages hensyn til og den sydlige side af p-plads ligger kun et kabel Der er forskel på terræn, (lavest mod p-plads) Der skal muligvis ekstra grus mod den bebyggelse, der er ved p-plads. Adgangsveje og overgange Adgang fra p-plads ned til strand

4 Mod nord bliver primær adgangsvej, hvor der kan køre beredskabskøretøjer og mulighed for handicaptilgang, og det bliver lavet fladt, så det følger handicapregler Mod Syd, bliver tænkt på handicapregler, og der bliver lavet vej så den eksisterende vej der bliver erstattet. Afvandingsforhold Digeprojektet blokere lidt de afvandingsmuligheder der er på området nu, men der regnes med, at der bruges de eksisterende dræn og vandet bliver ledt ned til en pumpebrønd. Der ligger en grøft på den sydlige del Sydøstlige del ligger pumpestation, og der er udløb til grøften. Dette vand skal ikke inden for diget, og der arbejdes for at det bliver uden for diget. Dræn der ligger på indersiden af diget, ledes til sydvestligt hjørne, der laves pumpebrønd, der kan samle nordlige del og dræn fra sydlig del og samle fra eksisterende drænsystem og ledes gennem spunsvæggen. Der laves sandfangsbrønde, hver 50 meter. I den nordligdel af området er det nok med en lille lavning, i stedet for grøft, og derfra ledes over i drænsystemet, der er beskrevet ovenfor. Vand fra Bildsøvejen bliver ført uden for spunsvæg, og ud til grøft og der bliver samtidig ledt vand fra grøft ud til søen. Diget bliver som hovedregel lagt på ydersiden af grundene. Pga. den lille sø er man nødt til at lægge diget ind på de 5 sydligste grunde da det ikke er muligt inden for gældende lovgivning at ændre på søen. Bildsøvej: Grøften skal udenom pumpestation ud mod Bildsøvej Nordligt hjørne- diget drejet lidt ind mod stranden for at kunne bevare parkering og handicapparkering. Diget får lerkerne så vandet ikke kan trænge igennem, og for at forhindre undervandsstrømning kommer der en lerfod. Diget får hældninger på 3.5:1, 10m bredt og med 1,5m ind til skel, og her etableret drænsystem. Anlægsøkonomi Dette er linker til anlægsøkonomien fra Rambøll

5 Digegruppen Niels Friis- partsfordeling Tidligere et stærkt ønske om at det blev solidarisk. Der er prøvet at sætte sig ind i andre projekter, lig dette projekt, og se hvad de forskellige løsningerne på oversvømmelse kan være. Næsby er speciel fordi hele området ligger fladt, og størsteparten af beboerne har risiko for, at der kommer vand ind i deres huse under en stormflod. Ejendomsmæglere siger at husene er mere salgsbare når der er kommet diger. Hvad med kommunen og penge? Inden for kommunalfuldmagten kan der ikke gives midler til digebyggeri i Næsby Strand SK-forsyning, er der mulighed for at de kan betale til projektet, og der har også været problemer med kloak, og derfor mener digegruppen, at der skal betales ca. 5% af udgifterne. Politikerne kan pålægge SK at betale. Grundejerne til jorde, med diget placeret på deres grund, ønsker diget placeret anderledes. Diget ønskes flyttet, så ejere ikke mister vej ret, men det er ikke muligt inden for den gældende lovgivning at flytte diget. Økonomi Lånet optages som fælleslån med kommunegaranti. Lånet skal betales tilbage over ejendomsskatterne. Slagelse kommune giver lånet og det er digelaget, der står for hele det økonomiske. Det bliver tinglyst at man er medlem af digelaget, og dermed er det digelaget der betales til. De løbende driftsudgifter bliver trukket over ejendomsskatten.

6 Forsikring af stormområdet 10% - 1ste skade 15% - 2nd skade 20%- 3rd skade Håb om opbakning til projektet fra grundejere. Ilse fra kystdirektoratet. Primært formål at beskytte mennesker og en række hensyn skal overvejes. Teknisk og miljømæssige kvalitet, og der skal også beskyttes mod kystlandskabet og helst ikke tekniskkonstruktion på strandeng. En strandeng skal kunne oversvømmes, og markfirbenene får opretholdt deres faunapassage via diget, derfor er spunsvæggen heller ikke valgt, som en løsning til beskyttelse af hele området.

7 Spørgsmål og kommentar Diget skal ligge inden for søen, andre vil gerne have tættere på vandet. Spørgsmål: Kan kystdirektoratets beslutning ikke ankes? Svar: Der kan klages over beslutningen. Hvorfor går diget ind på folks grund? Diget kigger på fællesareal hvor det er muligt, der tages hensyn søen, og fredningen. Diget vurderes at have flere fordele end ulemper Kan søen fyldes op? Nej, når søen har eksisteret i 4 år bliver den beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 I forhold til Markfirben- kan de gå uden om eller anden vej. Der er ikke fundet bilag 4-arter, men der skal tages hensyn til, hvis de kommer. Har man overvejet at føre diget endnu længere op, så det bliver en større del af området der får et dige? Strandvænget meldte fra, derfor den valgte afgrænsning. Hvad skal der til før en klage kan have opsættende virkning? Hvad sker der, hvis der kommer oversvømmelse mens indsigelsen behandles? Det er kommunal afgørelse, derfor kan den I øjeblikket er sagsbehandlingstiden 1-2 år. Har en enkelt klage opsættende virkning? En enkelt klage er nok!

8 Kan der gives forklaring på hvilken type af indsigelse, der vil påvirke sådan? Det er op til klageinstansen, der er med til at vurdere om klagen er begrundet, men som udgangspunkt skal den behandles. Flemming Kortsen har tidligere meddelt, at hvis der kommer klager skal de se om kommunen kan gøre noget til gavn for projektet. Kan der eksproprieres, og på den måde komme udenom klagerne, Der er også klagegange ved ekspropriation. Kan man få indefrosset betalingerne til diget. Nej, ikke som det ser ud nu, det er politisk beslutning. Grunden nede ved søen, nede ved stranden. Har man overvejet at købe det areal? Digegruppen, har ikke spurgt. Det foreslås, at det skal overvejes! Handicapovergangen, hvorfor skal den være større det ene sted? Hældningen på ramperne bliver det samme, men længden bestemmes efter området. Der kommer ikke parkering, men adgang. Hvem betaler for afvandingssystem? Det betaler grundejerne Broen over diget mod syd, hvordan ser den ud? Der er ikke udført en visualisering Hvor meget vil brønddækslerne kunne ses? Brønddækslerne fra sandfangene vil ligge i niveau med terræn og kunne ses, hver 50 meter Havstigninger og storme er der indregnet de fremtidige havstigninger? Det er ikke beregnet 100 års levetid, men mulighed for at kunne vurdere digets holdbarhed løbende, og om der skal justeres, og hvordan. Diget vurderes at kunne holde en 100 års storm ude i de næste år. Her bruges højvandsstatistikker. Er det ikke billigere at bruge spuns? Menes ikke at det er billigere og hældninger er bedre til at aftage bølgernes kraft. Rambøll: Kan ikke prisen, men billigere med jorddige- dog ikke stor forskel. Grundejer: Spunsvægge kan give revner og sætningsskader, dette skal også overvejes! Typisk laves der fotoregistreringer, og projektet skal udbedre skader, der kan dokumenteres har noget med projektet at gøre. Kommentarer fra anden Grundejer: Spuns bliver ikke banket ned, men trykket ned således der ikke kommer skader.

9 Afstemning ved håndsoprækning For projektet ca. 70 Imod Projektet 5 Tidsplan, med forbehold for ændringer 5. oktober 2015 Afholdelse af Kap 1a møde, 19. oktober 2015 Svarfrist for interessetilkendegivelse o december 2015 Erhvervs-, Plan og Miljøudvalget behandler sagen o Fremmer eller afviser o Beslutter om der skal indledes ekspropriationssager der hvor der ikke kan indgås aftaler o Beslutter om det skal anbefales for økonomiudvalget at der gives lånegaranti o Beslutter SK-forsynings biddrag December 2015 Afgørelsen sendes til grunderne med 4 uges klagefrist Klagemulighed Behandling af klage i Miljøministeriet Evt. tilretning af projektet Kystdirektoratet godkender projektet Klagemulighed Behandling af klage i Miljøministeriet Stiftende generalforsamling i Digelaget Digelaget opnår kommunegaranti Digelaget ansætter bygherrerådgiver og udbyder projektet Diget etableres Følg projektet Følg med på hjemmesiden Husk at abonner Her lægger vi løbende nyt om projektet, referater. Tal med de lokale digegruppemedlemmer Kontakt Slagelse Kommune: teknik@slagelse.dk Merete sluttede mødet med at sige tak for i aften, tak for de gode spørgsmål og tak fordi den gode tone blev holdt selvom det er svært for nogle at acceptere diget. Tak for fremmødet

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 5. oktober 2015. Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 5. oktober 2015. Merete Hvid Dalnæs Højvandssikring af området ved Næsby Strand 5. oktober 2015 Merete Hvid Dalnæs Velkommen Præsentation af deltagere Børge Carlsen, formand for digegruppen Digegruppen Jesper Hansen, Ingeniør fra Rambøll

Læs mere

Velkommen Tak for sidst

Velkommen Tak for sidst Velkommen Tak for sidst Digegruppemøde Højvandssikring af området ved Næsby Strand 20. juni 2014 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 8:30-10:00 8:30 Velkomst 8:40 Gensidig præsentation 8:55 Status 9:20 Planlægning

Læs mere

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af området ved Næsby Strand 7. maj 2014 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00 Velkomst 18:10 Baggrund, historie og natur 18:30 Proces 18:40 Spørgsmål og kommentarer 19:10 Digegruppens

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

Højvandsikring af område 3 - Halskov

Højvandsikring af område 3 - Halskov Højvandsikring af område 3 - Halskov Mandag d. 11. Januar 2016 /Medborgerhuset på Halsskov Dagens program Velkomst Baggrund og den videre proces Præsentation af skitseprojekt ved NIRAS Tekniske Spørgsmål

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Kystsikring Halsskov Informationsmøde for interessekendegivelse Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Dagens program 12:00 Velkomst - Hvorfor er vi her i dag? 12:05 Hvad er der sket? Hvor er vi nu? Hvad

Læs mere

Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand

Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand Mødet blev afholdt den 7. maj 2014 i Stillinge Hallen Program Præsentation: Merete Hvid Dalnæs Projektleder Slagelse Kommune Merete bød velkommen til

Læs mere

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Dato: 30-10-2018 Afd.: Center for Miljø, Plan og Teknik Sagsnr.: 330-2010-47557 Sagsbehandler: Karen Vestergaard Sag: Næsby Strand 4200 - sommerhusområdet

Læs mere

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune Center for Miljø, Plan og Teknik Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

Orienteringsmøde. Højvandssikring af Næsby Strand. Velkommen. Korsør Kulturhus 25. oktober 2018 kl

Orienteringsmøde. Højvandssikring af Næsby Strand. Velkommen. Korsør Kulturhus 25. oktober 2018 kl Orienteringsmøde Højvandssikring af Næsby Strand Velkommen Korsør Kulturhus 25. oktober 2018 kl. 19-21 Skæbnefællesskab Status og den videre proces Den videre proces i grove træk med forbehold for ændringer

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune 29. marts 2019 Sagsnr. 18/08058 Klagenummer: 1001827 EBRAU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune Miljø-

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F.

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F. Slagelse Kommune Center for Miljø Plan og Teknik Dahlsvej 3 4220 Korsør Att. Karen Vestergaard kaves@slagelse.dk Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Tlf. 20 60 23 94 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1.

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1. Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde NOTAT Status for kystbeskyttelsesprojektet i Jyllinge Nordmark, maj 2019 Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Dette

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om partsfordeling af bidrag i digeprojekt i Slagelse Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om partsfordeling af bidrag i digeprojekt i Slagelse Kommune 20. juni 2018 Sagsnr.: NMK-451-00020 KlageID: 245706 EBRAU-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om partsfordeling af bidrag i digeprojekt i Slagelse Kommune Miljø-

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. Område 3. Velkommen. Korsør Kulturhus den 23. maj kl

Højvandssikring af Halsskov. Område 3. Velkommen. Korsør Kulturhus den 23. maj kl Højvandssikring af Halsskov Område 3 Velkommen Korsør Kulturhus den 23. maj kl. 19-21 www.slagelse.dk Område 1 6 i Korsør www.slagelse.dk Siden sidste informationsmøde Efter informationsmødet den 5. januar

Læs mere

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017 Kystsikring i Dalby Huse Informationsmøde 12. marts 2017 Informationsmøde Velkomst Formålet med mødet Fremlæggelse af skitseprojekt Nødvendige myndighedsansøgninger Information om partsfordeling Det videre

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Borgermøde 28. maj 2018 Dagsorden 1. Kystbeskyttelsesloven og processen for projektet. 2. Spørgsmål. 3. Det konkrete projekt og linjeføring. 4. Spørgsmål. 5. Partsfordeling

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. Område oktober Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af Halsskov. Område oktober Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af Halsskov Område 3 31. oktober 2013 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00 Velkomst 18:05 Baggrund 18:15 Forslag til løsninger 18:30 Spørgsmål og kommentarer 19:10 Digegruppens

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

Januar 2015 principper for beslutning. April 2015 efter 1. interessetilkendegivelse. September 2015 indkaldelse til dette møde

Januar 2015 principper for beslutning. April 2015 efter 1. interessetilkendegivelse. September 2015 indkaldelse til dette møde Januar 2015 principper for beslutning Lokale løsninger Sikringsniveau til fase 1, dvs. 2.1 meter over dagligt vande Mulighed for udbygning Dobbeltfunktioner tilfører området værdi Max. 50 % egenfinansiering

Læs mere

NOTAT ANSØGNING OM VANDLØBSREGULERING I FORBINDELSE MED HØJVANDSSIKRING AF NÆSBY STRAND

NOTAT ANSØGNING OM VANDLØBSREGULERING I FORBINDELSE MED HØJVANDSSIKRING AF NÆSBY STRAND NOTAT Projektnavn Næsby Strand - vandløbsreguleringsansøgning Projektnr. 1100035187 Kunde Digegruppen for Næsby Strand Notat nr. 1 Version 6 Til Slagelse kommune Fra Rambøll ANSØGNING OM VANDLØBSREGULERING

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

Kystsikring Halsskov Betalingsprincipper

Kystsikring Halsskov Betalingsprincipper Kystsikring Halsskov Betalingsprincipper Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen til de fremødte. Mødet handlede denne gang om betalingsprincipper.

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. 3. oktober Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af Halsskov. 3. oktober Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af Halsskov 3. oktober 2013 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00-18:10 Velkomst og gennemgang af dagens program 18:10-18:40 Spisning 18:40-19:10 Information og baggrund 19:10-19:40

Læs mere

Digesagen ved Næsby Strand

Digesagen ved Næsby Strand Til Digelag under Stiftelse (DuS) Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Digesagen ved Næsby Strand Orientering om interessetilkendegivelsen og den videre proces Slagelse

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018 Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde November 2018 Alternativ placering af dige 1c Høringssvar fra borger Efter at have deltaget i borgermødet 2. september

Læs mere

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil.

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 39) Sagsnr. 217972 Brevid. 2077467 Ref. JNAL / 8LD NOTAT - redegørelse for interessetilkendegivelse i inderfjorden Øst 8. april 2015 Byrådet

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende Vedr. Generalforsamling 2010 referat Bendt Bjergaard havde et powerpoint indlæg under formandens beretning og her er teksten: Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

Betalingsprincipper. Digegruppemøde 3. april Velkommen

Betalingsprincipper. Digegruppemøde 3. april Velkommen Betalingsprincipper Digegruppemøde 3. april 2014 Velkommen Program 3. april 2014 Betalingsprincipper 18:00 Velkomst, dagens program forventningsafstemning 18:10 Tilbagemelding fra grupperne 18:40 Giver

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Indlæg ved workshop den 2. dec. 2014 oprettelse af digelag og udarbejdelse af bidragsfordeling ved oversvømmelsesområder i Roskilde Kommune Henrik Steinecke

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

Tak for sidst God energi!

Tak for sidst God energi! Tak for sidst God energi! Program 6. februar 2014 Beskyttelsesniveau 18:00 Velkomst, dagens program forventningsafstemning 18:10 Tilbagemelding fra grupperne 18:30 Spørgsmål 18:40 Spisning 19:00 Oplæg

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 12. oktober 2017 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 217239/17 Møde dato 12. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 13.00-15.10 Mødested Mødelokale Decibel,

Læs mere

JS-Kystsikring. Mødenotat. JS-Kystsikring Søren Kunst (SK) og Axel Bøggild (AB)

JS-Kystsikring. Mødenotat. JS-Kystsikring Søren Kunst (SK) og Axel Bøggild (AB) JS-Kystsikring Mødenotat Emne: Kystsikringsmøde med grundejere i første række til lagunen. Dato: Onsdag den 5. december 2018 kl. 19.00. Sted: Deltagere: Solrød Bibliotek. 21 grundejere JS-Kystsikring Søren

Læs mere

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl. 14. 30 Der var indkaldt skriftligt til borgermødet jf. 3 i bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse. Fremmødet var som forventet

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten.

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. 2015 Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. Dige udvalget. Rev.2 Indledning: Dige udvalget er i samarbejde med bestyrelsen for grundejerforeningen blevet enige om, at udsende denne

Læs mere

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej 201 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 16/02406-5 Ref. Lone Dupont 17-10-2016 Afslag på ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse på matrikel nr. 5ch

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. Område 2. Velkommen. Korsør Kulturhus den 27. august 2018 kl

Højvandssikring af Halsskov. Område 2. Velkommen. Korsør Kulturhus den 27. august 2018 kl Højvandssikring af Halsskov Område 2 Velkommen Korsør Kulturhus den 27. august 2018 kl. 19-21 Område 1 6 i Korsør Så langt er vi i processen Projektet er nu et mere detaljeret og konkret projekt Bidragsfordelingen

Læs mere

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Den 20. november 2013 Anne Binderup Sørensen 1 Ansøgninger om kystbeskyttelse Hvis der er enighed blandt borgerne kan man søge om tilladelse til kystbeskyttelse

Læs mere

Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt Mødet blev indledt med enighed om at tage udgangspunkt i nedenstående dagsorden:

Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt Mødet blev indledt med enighed om at tage udgangspunkt i nedenstående dagsorden: BILAG 5 Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt. 2015 Mødenotat i henhold til dagsorden (punktnotat med blå tekst). Mødedeltagere: For grundejerforeningerne og enkeltmedlemmer: Bodshøjgaard

Læs mere

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Sendt til medlemmer af Jyllinge Nordmark og Tangbjergs Digelag (undtagen 7 medlemmer på Strandvænget og Svanevænget) Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000

Læs mere

Grundejerforeningen Søgården. Generalforsamling 26. Februar 2014 Bestyrelsens beretning

Grundejerforeningen Søgården. Generalforsamling 26. Februar 2014 Bestyrelsens beretning Grundejerforeningen Søgården Generalforsamling 26. Februar 2014 Bestyrelsens beretning Havedag og dræn Fællesarealer Veje og Parkeringspladser Nyt legehus Søndersø, Kommunalplan og Søgården Vort Kvarter

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen, til de fremødte. Mødet omhandlede ideer og udformning af disse.

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 PROJEKT Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1221280007 Version 2 Udarbejdet af JAD Kontrolleret af KBO Godkendt

Læs mere

Enø Stormflodssikring

Enø Stormflodssikring Enø Stormflodssikring Fællesudvalgsmøde 27-01-2018 Præsentation af Jan Dietrich og Mette Lundov, NIRAS 27. Januar 2018 Proces iflg. kystbeskyttelsesloven Sikringsniveau og dimensionering Stormfloder i

Læs mere

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Genåbning af rørlagt strækning i Vejlebrorenden - etablering af nyt vandløbstracé på ejendommen matr. nr. 50, Skenkelsø By, Jørlunde.

Læs mere

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

HØJVANDSSIKRING I NÆSBY STRAND SKITSEPROJEKT

HØJVANDSSIKRING I NÆSBY STRAND SKITSEPROJEKT Til Slagelse Kommune Dokumenttype Rapport Dato Januar 2015 HØJVANDSSIKRING I NÆSBY STRAND SKITSEPROJEKT HØJVANDSSIKRING I NÆSBY STRAND SKITSEPROJEKT Doc. No: 1100011580-04-001 Revision 2 Dato 2015-01-08

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring Højvandsdige ved Lungshave og Enø Oplæg til højvandssikring April 2014 1 INDLEDNING Lodsejere på den højvandstruede Lungshave og vestlige del af Enø ønsker at sikre deres ejendomme mod oversvømmelser fra

Læs mere

Referat fra møde med sommerhusgrundejerforeningerne d. 6. juni 2014

Referat fra møde med sommerhusgrundejerforeningerne d. 6. juni 2014 Adresseliste 23. maj 2014 Referat fra møde med sommerhusgrundejerforeningerne d. 6. juni 2014 Kommunens svar står med kursiv. Ejerlaget Sletten: Annoncering i lokale blade: vi efterlyser bedre orientering,

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen den 17. juni 2006

Referat af Generalforsamlingen den 17. juni 2006 Referat af Generalforsamlingen den 17. juni 2006 I. Valg af dirigent II. III. IV. Bestyrelsesberetning Behandling af forslag Forelæggelse af årsregnskab V. Forelæggelse af budget VI. VII. VIII. Valg af

Læs mere

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Regionale løsninger Lokal løsning Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Tangbjerg Kim Dahlstrøm, afdelingschef

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009).

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009). Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 14/00501-46 Ref. Ilse Gräber 22-10-2015 Tilladelse til forlængelse stensætning ud for højvandsbeskyttelse,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om etablering af et dige ved Næsby Strand i Slagelse Kommune

AFGØRELSE i sag om etablering af et dige ved Næsby Strand i Slagelse Kommune 6. juni 2017 Sagsnr. NMK-451-00003 Tidligere j.nr.: 2016-6058 RIFLI-NMKN AFGØRELSE i sag om etablering af et dige ved Næsby Strand i Slagelse Kommune Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Velkommen. Oversvømmelse i Skovmose. - Informationsmøde d. 23. februar 2012

Velkommen. Oversvømmelse i Skovmose. - Informationsmøde d. 23. februar 2012 Velkommen - Informationsmøde d. 23. februar Hvem er vi? 2 Dagsorden 1. Indledning (15 min) 2. Orientering fra Sønderborg Kommune (10 min) 3. Mulige årsager til oversvømmelserne (10 min) 4. Løsning (25

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Dato 26. juli 2017 Sagsnr. 06.02.15-P19-1-17 BYGGERI OG NATUR Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 38 til nedlæggelse af et enkeltmands pumpelag og regulering

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere kystbeskyttelse i form af dige og spuns, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere kystbeskyttelse i form af dige og spuns, på de vilkår som fremgår nedenfor. Slagelse Kommune Rådhuspladsen 11 4200 Slagelse Kystdirektoratet J.nr. 16/05899-68 Ref. Ilse Gräber 12-01-2018 Tilladelse til højvandsbeskyttelse på matr. nr. 7000e, 14b, 18ec, 18ir, 18ek, 18ed, 18ee,

Læs mere

Tilladelsen er meddelt på grundlag af oplysninger, der er givet i ansøgningen og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit.

Tilladelsen er meddelt på grundlag af oplysninger, der er givet i ansøgningen og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit. Kristrup Afvandingspumpelag / Randers Havn e-mail:jm@randershavn.dk Henrik Jensen, Paderupvej 11, 8960 Randers SØ Randers Kommune Marianne Sølgaard, msg@randers.dk Randers Kommune påtænker at træffe følgende

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Odsherred Kommunes afgørelse om ikke VVM-pligt for digeprojekt Gniben

AFGØRELSE i sag om Odsherred Kommunes afgørelse om ikke VVM-pligt for digeprojekt Gniben Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 8. februar 2013 J.nr.: NMK-34-00215 Ref.: ilgra AFGØRELSE i sag om Odsherred Kommunes afgørelse om ikke VVM-pligt for digeprojekt

Læs mere

Du har i en afgørelse af fået tilladelse til at opføre en kornsilo på 12,6 meters højde.

Du har i en afgørelse af fået tilladelse til at opføre en kornsilo på 12,6 meters højde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK CHRISTIAN RIIS SINDBERG Kallerupvej 5 7790 Thyholm DATO 09-07-2015 Opførelse af en kornsilo på ejendommen

Læs mere

De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret.

De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret. Velkomst ved Sabine Schulze Lorenzen Der blev talt 130 fremmødte på Skovby Kro. De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret. Det blev endvidere fastslået, at man ved dagens møde ville

Læs mere

Vandløbsregulering mm. i forbindelse med højvandssikring af Næsby Strand

Vandløbsregulering mm. i forbindelse med højvandssikring af Næsby Strand C enter for M iljø, P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4 2 2 0 Korsør T lf. 5 8 5 7 3 6 0 0 teknik@slagelse.dk www.s lagels e.dk Vandløbsregulering mm. i forbindelse med højvandssikring

Læs mere

Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB

Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB Sønderborg Kommune att. Naturafdelingen v/ Hans Erik Jensen Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg ANSØGNING OM REGULERING AF VANDLØB På vegne af Lysabild-Skovby Landvindingslag søges der hermed om tilladelse

Læs mere

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Sted: Lumsås Forsamlingshus Dato: 16. december 2015 Oplægsholder: Rasmus Kruse Andreasen, Natur, Miljø og Trafik Dok. 306-2015-11983 Kystbeskyttelse - lovgrundlag

Læs mere

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Dagsorden: 1. Velkommen og formål med mødet 2. Gennemgang af oplæg til ny bidragsfordeling og justeringer af projektet ved Niras 3. Orientering

Læs mere

Kloak- og drænprojekt.

Kloak- og drænprojekt. Kloak- og drænprojekt. Nu foreligger der et færdigt projekt omfattende både den fremtidige kloakering og pumpelagets fremtidige drænsystem. Hele projektet udsendes til 5 entreprenørfirmaer, og der afholdes

Læs mere

Ib Mardahl-Hansen Frederiksborgvej 195A 4000 Roskilde. Tilladelse til bade- bådebro ud for Frederiksborgvej 195A, 4000 Roskilde

Ib Mardahl-Hansen Frederiksborgvej 195A 4000 Roskilde. Tilladelse til bade- bådebro ud for Frederiksborgvej 195A, 4000 Roskilde Ib Mardahl-Hansen Frederiksborgvej 195A 4000 Roskilde Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Det er et forholdsvist lille anlæg, som placeres inden for havens areal og vender ud mod en åben mark.

Det er et forholdsvist lille anlæg, som placeres inden for havens areal og vender ud mod en åben mark. Bjarne Iversen Flædbækvej 9 Elstrup 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 94 Elstrup, Egen, der ligger på Flædbækvej 9, 6430 Nordborg Sønderborg

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside. Bilag 5 til KMU dagsordenspunkt 13 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2254825 Ref. NISO / 8LC Referat af borgermøde den 7. januar 2016 - Kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark Afholdt i hallen

Læs mere

Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den kl Ungdomsgården, Skovvangsvej , Aarhus N

Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den kl Ungdomsgården, Skovvangsvej , Aarhus N Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den 10-3-2016 kl. 19.00 Ungdomsgården, Skovvangsvej 127-129, Aarhus N Referent: Else Marie Hansen Velkomst ved formand Iris Lykke Jensen

Læs mere

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014 v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Hvem er NIRAS og jeg? Multi-diciplinær rådgivende virksomhed 1.400 ansatte Årlig omsætning: 1.000 mio.kr

Læs mere

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring.

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 38) Sagsnr. 217972 Brevid. 2075898 Ref. JNAL NOTAT redegørelse for interessetilkendegivelse i Jyllinge Nordmark 7. april 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt i forbindelse med fornyelse af indvindingstilladelse til Lammefjordens Pumpe- og Digelag

Afgørelse om ikke-vvm-pligt i forbindelse med fornyelse af indvindingstilladelse til Lammefjordens Pumpe- og Digelag Audebo Pumpestation Lammefjordens Dige- og Pumpelag Nykøbingvej 128 4300 Holbæk VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 16. august 2016 Sagsb.: Rikke Kepp Sagsnr.: 14/52774 Dir.tlf.: 72 36 41 10 E-mail: grundvand@holb.dk

Læs mere

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde Møde Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde 2. Tid 24-11-2011, kl. 15 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg

Læs mere

Birch & Svenning Allegade 45 8700 Horsens. Tilladelse efter planlovens 35,

Birch & Svenning Allegade 45 8700 Horsens. Tilladelse efter planlovens 35, Birch & Svenning Allegade 45 8700 Horsens Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Tilladelse efter planlovens 35, Birch & Svenning A/S har på vegne Houlbjerg

Læs mere

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS.

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. 03/10/2013 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Enestående

Læs mere

Dispensationen bortfalder automatisk, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Dispensationen bortfalder automatisk, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Naturstyrelsen, Thy, Søholt Søholtvej 6 7700 Thisted Plan- og Miljøafdelingen 9. juni 2016 BrevID.: 2273976 Medarbejder: krn Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16, Sø- og Åbeskyttelseslinjen, til

Læs mere

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Dato: 8.1.2009 Dokumentnr. 07/00039-96 Sagsbehandler: Line Henriette Broen, geolog Direkte tlf.nr.:

Læs mere

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat 21. august 2017 Notat Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] Projekt nr.: 229200 Dokument nr.: 1224825328 Version 1 Revision 140817 Udarbejdet af EJLU Kontrolleret

Læs mere

Frederik Heidenheim Baadstorp Ørsted Bygade Havdrup Sendt til:

Frederik Heidenheim Baadstorp Ørsted Bygade Havdrup Sendt til: Frederik Heidenheim Baadstorp Ørsted Bygade 3 4622 Havdrup Sendt til: frederik@baadstorp.dk Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Odsherred Kommune Nyvej Højby

Odsherred Kommune Nyvej Højby Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Dato: 04-04-2013 Dokumentnr. 11/00625-167 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse til etablering af dige og

Læs mere

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder.

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder. Sagsnr. 01.05.15-K08-1-08 Cpr. Nr. Dato 11-12-2014 Navn Sagsbehandler Dorthe Brinck Lillelund Oversigt over forløb År 1987 Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens

Læs mere